Un produs Blogger.

joi, februarie 21, 2013

Nu ratați cupoanele de pensie pe luna februarie.

0 comments

Sunt însoțite de taloanele de reducere  cu 50% a costului transportului la Clasa a II-a, potrivit Legii 147/2000.Pensionari
Pensionarii din sistemul public de pensii, precum si pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurari sociale, denumiti in continuare pensionari, beneficiaza anual de un total de 6 calatorii simple cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru calatoriile cu mijloace auto la transportul intern in comun, intre localitati.
De facilitatile la transport prevazute la alineatul anterior beneficiaza si sotul sau sotia, dupa caz, cu incadrarea in numarul total de calatorii la care are dreptul titularul. Sotul sau sotia care beneficiaza de aceste facilitati poate calatori singur/singura sau impreuna cu titularul. In situatia in care calatoreste singur/singura, la verificarea legitimatiilor de calatorie se va solicita talonul special de calatorie al titularului. Identificarea ori de cate ori este necesar a persoanelor beneficiare de legitimatii de calatorie eliberate conform prezentelor norme metodologice se face cu respectarea prevederilor legale privind identificarea.
Reducerea de 50% din tariful stabilit pentru calatoriile cu mijloace auto se face in baza unei legitimatii de calatorie obtinute, dupa caz, de la punctele de vanzare a legitimatiilor de calatorie sau direct din mijlocul de transport. Eliberarea legitimatiilor de calatorie de catre DACOS se face in baza cuponului-talon prezentat si a achitarii costului biletului redus cu 50%.

********

Pensionarii vor completa cu pasta sau cu cerneala:
 pe cupoanele-talon si pe cupoanele-anexa rubricile "De la ..." si "Pana la ...";
 pe cupoanele-anexa codul CTP, numarul dosarului de pensie si CNP.
Emitentul legitimatiei de calatorie bareaza una dintre rubricile "CFR, AUTO, NAVAL" corespunzatoare modului de transport pentru care a optat pensionarul si va completa rubricile (anexa nr.2 la normele metodologice): "Via...", "Lei 50% reducere...", "km...".
Pentru fiecare calatorie simpla, efectuata cu mijloace de transport auto soferul sau operatorul din agentiile DACOS care emite legitimatia de calatorie cu reducere de 50% detaseaza cate un cupon-talon dupa indeplinirea formalitatilor mentionate mai sus si certifica corectitudinea inscrierilor facute prin aplicarea stampilei, incaseaza contravaloarea si elibereaza legitimatia de calatorie.
ATENTIE! Cupoanele-talon si cupoanele-anexa care prezinta stersaturi sau corecturi nu vor fi primite.
Pierderea sau deteriorarea talonului special de calatorie de catre pensionar atrage imposibilitatea efectuarii de catre acesta a calatoriilor cu reducere.
Cand beneficiarul unui bilet cu reducere de 50% pentru pensionari renunta la calatorie, acesta poate solicita restituirea contravalorii biletului, conform reglementarilor in vigoare mentionate aici.elated Resources
Casa Judeteana de Pensii VALCEA
Click to find out more »
Legea 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern
Click to find out more »
Hotararea 2403/2004, privind aprobarea Normelor
metodologice pentru aplicarea
Legii nr.147/2000 privind
reducerile acordate pensionarilor
pentru transportul intern, cu
modificarile ulterioare, si a
Ordonantei de urgenta a
Guvernului nr. 71/2004 privind acordarea unor facilitati familiilor
 de pensionari
Click to find out more »
Niciun comentariu: