Un produs Blogger.

marți, octombrie 29, 2019

Ciucă promite că ...ca civil, va răspunde celor care îl critică; ca militar nu a putut.

75 comments
Generalul Nicolae Ciucă a fost Sef al Statului Major General din 01 01 2015, cu dispensă politică de încă un an de la la Klaus, prelungire acordată fără acordul ministrului Apărării.
Au fost gesturi care trădează implicarea politică a acestui personaj alături de mai marii vremii, gesturi care au lovit şi pensionarii militari.
In primul rând trebuie amintit că a girat emiterea de către Guvernul Cioloş a celebrului art. 40 din OUG 57/2015. Nu a fost suficient că MApN a fost iniţiatorul  mazilirii legii pensiilor militare, care nici nu intrase în vigoare, dar  domnul Ciucă a girat echipele de propagandişti militari trimise în marile garnizoane să prelucreze „binefacerile”plafonării  pensiilor militare. Citiți pe blog articolele din primele luni ale anului 2016.
Nu s-a mișcat din cort, cum spun unii dintre camarazii săi,  nici în anul 2017 când ministrul Tuțuianu i-a furnizat informații  incorecte despre pensiile militare ministrului Muncii, în contextul adoptării noii legi a salarizării. Așa a dat Guvernul Tudose OUG 59/2017 prin care a fost eliminată din lege actualizarea pensiilor militare, cu consecințe discriminatorii pentru pensiile în plată la data de 15 sept 2017.
Sunt curios dacă din poziția de civil se va supăra când va primi o decizie de pensie militară cu un cuantum din care lipsește sporul OMM/SOSP, pentru că prisosește peste cuantumul net, dispoziție  introdusă de subordonații săi în  draftul de Ordonanță care a ajuns pe masa doamnei Olguța Vasilescu în iulie-august 2017.
 

75 de comentarii:

gigi 2 spunea...

După cat e de gras va,da-ti seama cata armata a facut asta.

vasile spunea...

atat va spun: vai de noi!

vosi spunea...

Cum ar zice maestrul Cristoiu, un PIȚIFELNIC !

Xpert 86 spunea...

un obedient, care și-a batut joc de subordonatii săi și față de cei din MAI

M spunea...

Pentru implicarea lui politica, NU CONTEAZA DE PARTEA CUI, acest tip a pierdut in ochii mei respectul datorat unei cariere exemplare. Ma intreb daca acum ca ministru al apararii ar accepta ca Seful Statului Major sa ramana in functie dupa terminarea mandatului?

Nu a fost niciodata de partea militarilor ci doar un linge-blide pe langa oamenii politici ai momentului.

Un om lipsit de onaore si avid de functii! Rusine sa iti fie, ba, Ciuca! Nu meriti respect ca militar pentru ca ai tradat uniforma pentru gustul dulce al ciolanului de partid. Repet: nu conteaza ce partid!

Militar de la 14 ani spunea...

Nu am așteptări de la gen. Ciucă. E posibil să încerce să rezolve ceva pe linia pensiilor militare în ideea vechii legi 164/2001. Ăsta ar fi un obiectiv. Să vedem dacă va și reuși. Până atunci hai cu creșterea inflației măcar...acum îl vedem dacă are ceva de spus.

Iosif spunea...

Sa vedem….zise Orbul.

Cu stima,

CEZAR spunea...

..un dulap ...doua dulapuri ..pe la cotroceana!!
Pana scot astia 2 cuvinte ..imbatranesti....
Capabilitati ..capabilitati ..capabilitati.......etc..

Sorina spunea...

Păi spune că va răspunde ca civil .atunci sa il întrebați ce vrea sa faca de acum înainte cu rezervisti de care nu spune dece a fost de acord sa ii umilească acum este omul lui Iohanis sa faca ce trebuie dar mai bine la usa lui.dar sa vedem daca va fi.ministru poate ca stie ceva de a intrat în rahatul asta

Leon spunea...

https://m.jurnalul.antena3.ro/stiri/politica/plan-psd-va-tranti-toti-ministrii-mai-putin-pe-ciuca-si-aurescu-825692.html

Marian spunea...

Un general care in 5 ani a distrus armata. Un vandut care, pentru interesul propriu, a tradat increderea celor care au fost sau sunt militari. Un om de nimic !

totoiany48@gmail.com spunea...

Un ...domn,daca o fi,care a alergat dupa ...zorzoane si asta i-a luat tot timpul . Un dezertor ,sub bagheta unui ministru PSD ist a facut politica lu' mandolina .

BONIFATIE spunea...


Nu comentez! Mi-au luat-o alți patru înainte.

mega2005 spunea...

Nu mi s-a parut a fi vreun mare general cu staif, acest Ciuca. In afara faptului ca a luat anual inca o stea pana au incaput toate patru pe epoleti, nu imi amintesc sa fi facut ceva concret pentru armata si oamenii ei. De rezervisti, nici atat. I s-a creat o oportunitate, a acceptat-o rapid, fara s-o mestece si asta e, gata ministrul. Ii urez succes, cu toate ca e sortit din start esecului....si nu ma insel, am fler la chestii din astea.

Iulian Mareș spunea...

Adică, nu va ieși din cort ci i se va ridica brusc cortul, să fie îngenuncheat, precum a pățit-o Stefan cu regele leșilor?!
Vom vedea!

ovidiu35 spunea...

Pe undeva, Ciuc a are dreptate! Daca maraia ceva conta curentului, ajungea ca Cioflina! E tânăr si nu-si putea risca funcția!

Alexcta spunea...

Eu sunt CONVINS că Ciucă va face ce mi-a promis, mie PERSONAL!!!!!!!!!

M spunea...

Adica?

Oricum patetica postarea de pe FB si avalansa de "felicitari" din partea subordonatilor.
Nu a facut nimic (cu exceptia "eroicei" interventii pentru aplanarea tampeniei facute de Ravasitoare). Un ZERO care se putea "scoate" daca atunci cand a fost bagat in mocirla specifica masinatiunilor Johanniste si-ar fi dat demisia! Pentru asta insa era nevoie de onoare ceea ce acest "civil" nu are.
Intrebare: cum ramane cu controlul civil asupra fortelor armate? "Democratic Control of Armed Forces and the Share of the Civilians in the Management of the Department of Defence"

ioan spunea...

De ce mai Vasilica.Explica-te mai Vasilica.

Unknown spunea...

Sper sa face dreptate

Constantiniu Florin spunea...

Sa-i dam totusi o sansa, sa nu ne grabim cu comentariile negative, cu totii am asteptat mult timp sa dea un comunicat si sa ia o decizie, in care sa spuna macar 3 cuvinte despre sau in favoarea pensionarilor militari.

M spunea...

Cu respect, are pieptul plin de decoratii. Un pic mai mult sange in instalatie!

Dar sa fim drepti! Nici sefii din politie, jandarmerie, pompieri, gardieni, servicii etc. NU AU ZIS ABSOLUT NIMIC!
Probabil ca le cerem prea mult acestor slugi obediente!

radud spunea...

Jalnică prestația la ieșirea de la audierile din parlament â â â ...
Ne mai mirăm de ce au intrat tancurile pe culturile de grâu ale cetățenilor!
Apropo,oare cine a suportat cheltuielile?

Stelian P. spunea...

@M
Incerc sa raspund eu la intrebarea dvs.
Guvernul este civil nu militar. Ciuca este civil deci armata este sub control civil.
Guvernul este sub control parlamentar deci totul este democratic.

reddog spunea...

In politica israeliana sunt multi generali, inclusiv fosti sefi de stat major.
Dar legea spune ca pot intra in politica dupa 3 ani de la trecerea in rezerva.
Este si cazul lui Benny Gantz, oponentul lui Netanyahu si lider al stangii.
Balamucul nu s-a terminat nici pe ma ei, deja au fost 2 randuri de alegeri anul asta si niciuna din parti nu a reusit sa formeze o majoritate.
Acum incearca generalul Gantz sa formeze una.
La ei balamucul e mai mare decat ma noi. 😁
Stanga e aliata (de voie de nevoie cu parridele arabe) si dreapta cu partidele religioase si nationaliste.
Ar mai fi Avigdor Lieberman care poate inclina balanta intr-o parte sau alta.

Stelian P. spunea...

@M
PS. Generalul (r) Nicolae Ciucă a trecut de votul comisiei de specialitate din Parlament, primind aviz pozitiv.

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/nicolae-ciuca-a-batut-cu-pumnul-in-masa-la-audieri-experiementele-privind-salariile-i-pensiile-militarilor-trebuie-oprite_1396634.html

M spunea...

Va rog respectuos sa imi precizati articolul din Statutul Cadrelor Militare in care se precizeaza cum devine "civil" un militar. Va ajut eu?

Art. 4.
(1) Cadrele militare se pot afla în una dintre următoarele situații:

a) în activitate, când ocupă o funcție militară.

b) în rezervă, când nu ocupă o funcție militară, dar întrunesc condițiile prevăzute de lege pentru a fi chemate să îndeplinească serviciul militar ca rezerviști concentrați sau mobilizați, iar la nevoie, în calitate de cadre militare în activitate;

c) în retragere, când, potrivit legii, nu mai pot fi chemate pentru îndeplinirea serviciului militar.

Nimic despre reintoarcerea la statutul de civil!

M spunea...

Asa, si?

CEZAR spunea...

..lipsesc ..a..aa...aaa...aaa... si capabilitatile de vreo 50 x
Deci nu a vorbit Ciuca....!!

Silver spunea...

Cand mai preda functia ??? ��

Stelian P. spunea...

@M
"b) în rezervă, când nu ocupă o funcție militară..."
Nu e singurul general in rezerva care ocupa aceasta functie dupa 1989.

Iulian Mareș spunea...

Corect, însă cine mama lui proces verbal l-a oprit pe șeful CSAT sa scoată o silabă măcar, până acuma! Căci el este aliatul lui Ciucă!

hankook spunea...

Generalul ăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă ....pana acum nu a avut nimeni "curaj" sa-i spuna ca are nevoie urgenta de un logoped ? Se tot prevaleaza unii de episodul "batalia din Iraq/Nasiriyah", unde Ciuca , cică, s-a angajat in prima batalie a armatei romane, dupa WW2...daca nu as fi fost acolo,parca as mai fi crezut, dar toata "intamplarea" a fost un mare fasss, ai nostri tragand ca la revolutie , iar aia facand bâză ca "teroristii"nedescoperiti nici in ziua de azi....din fericire nu s-au impuscat intre ei si asa a devenit Ciuca erou !!!

Ein Stein spunea...

Si cine l-a criticat pe individul asta? Din cate stiu eu doar militarii pensionari i-au adus "critici". Acu ce face, ne ameninta ca ne zice de la obraz ca pana acum nu a putut ca era militar? Gagiu asta nu are pic de respect fata de nimic, sper sa nu ajunga ministru altfel am incurcat-o, e de o gomosenie si slugarnicie iesita din comun. Doar sa latre Orban la el si deja s-a executat inainte sa termine ala ce are de spus, si stiti bine ce are de impartit cu noi.

Cezar spunea...

@/ T.2..MaKiSS
NU.MI TREBUIE NIMIC...SA LE IMPARTI TU CU m-Al
Mie mi.ar fi dat LOV..DE TOATE SI SUFICIENT..DE NU ERAU NISTE IDIOTI CA VOI!!

Sorina spunea...

Sa vedem

M spunea...

În rezervă nu înseamnă civil.

Nu am să înțeleg obtuzitatea indoctrinatilor care pur și simplu nu vor să accepte realitatea.

Ciucă e un militar care a fost implicat politic.
Este clar ca:
Nu trebuia să facă politică când era militar activ. Va rog să mă credeți ca implicarea lui politica ma scârbește indiferent de partidul care l-a racolat.
Nu îl mai apărați. Este penibil să îi găsiți scuze.
Practica NATO și europeană este de a numi civili în funcții de conducere în SNAOPSN.
Să îl ia dracu! Să văd că ține cu militarii și îl iert. Tare îmi e că e obișnuit să stea în genunchi și sa pupe kururi de politicieni.

Antonim spunea...

Jalnică haiducie de Internet sub anonimat. Un @M , care habar nu are să citească legile consideră că dacă eşti în rezervă nu mai ai drepturile civile prevăzute de Constituţie, drepturi resstricţionate doar pe perioada de activitate. Nene, du-te la Putin şi reclamă că americanii au ministrul apărării un lt.col. în rezervă, ce democraţie , ce control civil al armatei au ăştia? Alţi cîţiva, inventatori ai baionetei şi revoluţionari medaliaţi încă de la 1848, se reped să-l tragă la răspundere pe Ciucă pentru faptele Olguţei, uitând că au fost primii care au felicitat leşul la a prima şi a doua înscăunare. Ia spuneţi măi băieţi, în afara de a uza tastatura şi creionul chimic, la viaţa voastră militară aveţi ceva succesuri, că nu v-am văzut prin cărţile militare?! În viaţa reală nu vă puteţi deplasa la un miting pentru drepturile voastre! Bravos !

reddog spunea...

Se pare ca piniile sunt impartite. 😁
Unii spun ca le-ar fi dat Olguta ceva...
De dat ii da lui Manda, oficial, neoficial nu stim.
Dar dupa ce face instructie cu el. 😁
Eh, unora le place stilul mai dur+costume de piele si biciuri.

La israelieni este una periculoasa care l-a suparat chiar si pe Erdogan.

Ayelet Shaked, fost ministru al Justitiei, casatorita cu un pilot militar.
Zicea ca toti palestinienii sunt periculosi indiferent de varsta, copiii fiind ca niste serpi. 😁

Erdogan a spus ca e fascista. Un adevarat spectacol. 😁😎

Huhu Rezea spunea...

@Antonim A cam trecut viata reală și pe lângă... d-ta dacă nu ai aflat de activitatea de propagandist a lui Ciucă pentru OUG 57/2015... prin marile garnizoana. Atunci nu era Olguța. Mai este un nărod care scrie... și aici.. și pe alte site-uri, că nu gulerele albe au redactat drafturile ordonanțelor 57 și 59 înainte de a ajunge pe masa guvernelor Cioloș și Tudose. Ciucă nu se angajează ca va rezolva ce n-a putut ca militar. El amenință că acum va putea sa raspuda celor care îl critica.
N-ai audiat discursul lui Dogaru din P-ța Victoriei.

M spunea...

Ai probleme cu înțelegerea unui text? Să înțeleg că ai făcut școala cu Johannis?
1. Ciucă s-a manifestat politic atunci când era militar.
2. Militarii din subordinea lui Ciucă au schițat actele normative catastrofale pentru militari. Ori Ciucă nici nu știa și atunci e un idiot, ori știa și atunci e ipocrit.
3. Nu am spus ca nu are drepturi ci doar ca nu e civil.
4. Între trecerea în rezervă și activismul politic trec niște ani. Secretarul Apărării a trecut în rezervă în 2007.
5. Întelege că nu am nimic cu militarul Ciucă cu o carieră ok ci cu pupincurismul josnic și bălos al acestuia la adresa lui Johannis. În ultimul an Ciucă a murdărit o carieră impecabilă de 36 de ani.
6. Eu nu sunt ca tine să îmi fac idoli. Am spus că atitudinea lașă a lui Ciucă este oarecum scuzabilă pentru ca nici șefii poliției, jandarmeriei, pompierilor, gardienilor, serviciilor nu ai fost mai breji.
7. Dacă nu înțelegi atunci îl meriți pe Ciucă! Ai grijă însă să se șteargă la gură înainte! 😁

Iulian Mareș spunea...

🤞👍🤞🖕👋

Iulian Mareș spunea...

Posteaza si tu la subiect macar....

M spunea...

Am uitat!
Am comentat acest aspect si pe pagina de FB a lui Ciuca, evident cu numele meu real. 😁 Iar daca ma vad cu el am sa ii spun si in fata.
Sa ii dea Dumnezeu mintea cea de pe urma!

Leon spunea...

https://aorr.org.ro/2019/10/24/participarea-la-sedinta-informala-organizata-de-directia-pentru-relatia-cu-parlamentul-din-cadrul-mapn-cu-structurile-asociative/

Antonim spunea...

Nu e corect moral să dai în acarul Păun pentru faptele pesediste.Abaterea atenţiei de la minunatul program de guvernare care a condus la creşterea calităţii vieţii pensionarilor militari este o metodă josnică. De ce să-i uităm pe adevătaţii vinovaţi doar pentru că patronul blogului îi simpatizează? Pe de altă parte aveţi idei minunate , ar trebui să iniţiaţi o lege sau directivă europeană care să stabilească după cât timp este CIVILIT un militar trecut în rezervă. Vă ajută duamna veorica, are experienţă cu judecătoarea gârboveanu, altă situaţie şi mai şi, da e morală că e de la ai noştri.Cât despre simpatii politice, aţi greşit, eu nu uit lupii care îşi schimbă părul.

Huhu Rezea spunea...

@Antonim
Vina conducerii PSD rezultă din greșeală de a se uita în gură gulerelor albe, cărora nu le mai rămâneau bani pentru sporurile lor care inlocuisera creșterile soldelor de functie.
Ești un ciuș misogin dacă te iei și de d-na Gârbovan.

Marian spunea...

Dle Antonim, ati ramascu onoarea nereperata de Dna Veorica. Nu va alarmati ca v-o repereaza turcana cu scoala la Putin. Ne meritam soarta !

Neacsu spunea...

Gulerele albe care au pus umarul la aparitia si aplicarea ordonantelor sunt cele din Minister, recte DGFC si CSP nu din Statul Major general, care nu are absolut NICI O ATRIBUTIUNE in acest sens si nici nu a fost consultat. Daca ai fi unul care nu tie, as fi tacut dar ceea ce faci tu este manipulare si rea vointa, pentru ca stii adevarul dar il prezinti denaturat.

Ela Pop spunea...

Naivi sunt cei care mai cred ca isi gasesc


dreptatea in justitie!!!!!!

reddog spunea...

Huhu Rezea
Mare parte din electoratul PSD este cel care are 1000 lei pensie.
La militari media este de 4 ori mai mare.
E cam simplista asta cu gulerele...
PSD daca era partid social democrat introducea imppzitul progresiv. Dar nu e. 😁

Huhu Rezea spunea...

@Neacșu
Eu înțeleg ca ți-e simpatic Ciucă, dar era în atributiunile MStM sa trimita echipe de propagandist iîn teritoriu, în ianuarie- februarie 2016, ca să lămurească rezervistii cât de necesar era art. 40 din OUG nr. 57/2015.
Aș vrea să văd și eu un degefecist sau jurist care iese din cuvântul șefului MStM.

Ia pune-ți mintea în cuiul cătării și vezi ce scriai pe atunci despre cei care propavaduiau pe la Craiova binefacerile guvernului Ciolos!
Ciucă deja s-a molipsit de la Werner. Cum sa numescă experimente traznaile finantistilor, făcute în timpul cât el era.... șeful militar al Armatei, abia după ce a trecut în rezervă?

M spunea...

Huhu Rezea are dreptate!
Ciuca are si fani. Li se intuneca imaginea si il vad pe Ciuca ca (sic!) fiind frumosul-frumosilor si desteptul-desteptilor.

Ca militar - Ciuca a avut o cariera militara impresionanta care trebuie respectata.

Ca manager - a facut mai multe greseli, toate pentru a fi pe placul puterii politice dar tradandu-si astfel camarazii.
A tarat armata in conflictul politic luand fatis partea lui Johannis. Ma intreb: daca acum ca si ministru al apararii ar accepta ca seful SMAp sa ii fie impus, prin incalcarea legii?!? Ma intreb!
Impresia multora este ca s-a agatat cu ghearele de ciolan si ca acum doar continua ospatul.
O demisie in momentul cand a devenit o vulnerabilitate pentru armata iar acum sa fi preluat functia de ministru ar fi avut tot respectul!

Ca om politic - sa il vedem!
In primul rand transfera o parte din credibilitatea militarilor catre viata politica pentru ca a topait dintr-o cariera in alta fara a lasa sa treaca un timp.

Comparatia cu judecatoarea Garboveanu este stupida si poate sa fie facuta doar de spalatii pe creier ai lui Johannis.

Sunt ministere/institutii care au fost proiectate cu o conducere duala de exemplu MApN, MAI, SRI, SIE - in care avem un conducator politic si unul "tehnic". Cei doi au cariere si atributii COMPLET diferite.
Nu ati vazut un general SRI preluand a doua zi dupa trecerea in rezerva conducerea institutiei ca "civil".
Va dau si un exemplu invers: SPP sau STS unde nu sunt legiferate conduceri duale!

Aceasta situatie NU se gaseste la Ministerul Justitiei sau la Invatamant de exemplu! Probabil ca degeaba explic eu pe aici ca nu am vazut "rezistent" care sa inteleaga o argumentatie! Mintea lor sta doar la m#ie!

In al doilea rand o sa vedem de cat suport se va bucura. Un om politic are in spate un partid. Un independent sau un tehnocrat nu are!

In al treilea rand - daca ar fi sa propunem o perioada de timp OBLIGATORIE inainte de a intra in politica ce ziceti de o perioada EGALA cu aceea din angajamentul de confidentialitate?

Unknown spunea...

Cunoaștem,cunoastem,Oltenița a dat oameni(mari)din totdeauna...

Leon spunea...

"Ludovic Orban a recunoscut vineri că este angajat la firma de avocatură a lui Doru Trăilă, avocatul fostei şefei a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al deputatei PNL Cristina Trăilă. Cu aceeaşi firmă a colaborat sau colaborează şi generalul (r) Dumitru Dumbravă, fost şef al Direcţiei juridice a SRI."

Iulian Mareș spunea...

Perfect! 5 ani după trecerea în rezervă....!

Stelian P. spunea...

Viorica Dancila despre cei care vorbesc limbi straine

https://www.g4media.ro/video-dancila-despre-romanii-care-vorbesc-limbi-straine-tin-mai-putin-la-aceasta-tara-se-duc-si-spun-foarte-usor-la-bruxelles-ceea-ce-vrea-sa-auda-bruxelles-ul.html

Viorica Dăncilă a susținut vineri 01.11.2019 la Timișoara, că românii care vorbesc limbi străine, în special engleză, ”țin mai puțin la această țară”, pentru că se duc la Bruxelles și spun ”foarte ușor” ceea ce vrea să audă Bruxelles-ul.
”Să știți că unii poate vorbesc foarte bine limba engleză și îi apreciez pe toți care vorbesc engleză, franceză, germană, orice limbă străină, dar țin mai puțin la această țară. În limba engleză se duc și spun foarte ușor la Bruxelles ceea ce vrea să audă Bruxelles-ul, nu ceea ce, de fapt, ar trebui să susțină pentru această țară.

Huhu Rezea spunea...

Nu sunt criticați cunoscătorii de limbi străine ci doar acei ticăloși care folosesc cunoștințele lingvistice pentru a pune bețe în roate la Bruxelles, confundând interesele României cu meschinăriile lor politice.

M spunea...

Aaaaa..... si nu are dreptate?

Adica este mai important sa vorbesti engleza decat sa iubesti Romania?
Adica este mai bine sa iti tradezi tara dar asta sa nu conteze pentru ca, na, tu stii engleza?

Cum poate un militar sa fie de acord ca e MAI IMPORTANT sa stie cineva engleza decat sa isi iubeasca tara?
Cum poate cineva sa fie de acord cu PNL-istii vorbitori de engleza care au votat o rezolutie impotriva Romaniei, la care, by the way, Ungaria a votat CU ROMANIA!
Vai de capul nostru - unde am ajuns?!
Nu am sa votez Dancila dar BRAVO DANCILA! E mai important sa iti iubesti tara decat sa vorbesti engleza!

CEZAR spunea...

Fiecare intelege atat cat ii permite ..scleroza in placi..!!!

Stelian P. spunea...

@Huhu
Mare dreptate aveti. Acolo daca nu cunosti limbi straine nu poti sa vorbesti ceva despre Romania. Aia nu au traducatori, limba romana nu e limba oficiala deci pentru PSD limbile straine sunt de vina. Evident ca aia nu stiu nimic despre tara noastra.

Stelian P. spunea...

PS
...îi apreciez pe toți care vorbesc engleză, franceză, germană, orice limbă străină, dar țin mai puțin la această țară....
Daca mai cunosc eu bine limba romana doamna ii apreciaza pe cei care tin mai putin la aceasta tara.

Leon spunea...

https://m.jurnalul.antena3.ro/stiri/politica/dancila-limbajul-violent-domnule-iohannis-este-atributul-oamenilor-slabi-826115.html

Leon spunea...

Un articol care merira citit: https://m.dcnews.ro/buicu-mesaj-puternic-pentru-arafat-doctore-ramai-acolo-azi-e-randul-nostru_706419.html

M spunea...

Vai de capul unora!
Limba română ESTE limba oficială la UE.
Cred că e clar : cine comentează nu are habar. Cam ca Johannis! 😁

M spunea...

Huhurez are dreptate. Dacă știi limba română înțelegi ce a zis Dăncilă. Dacă nu.... Nu!

Apropo, ceva despre incultul fomist care și-a dat cu sos pe cămașă în Japonia?
Grobianul de mahala, cel care urăște România și românii nu știe că nu trebuie să infuleci ca un nemâncat la un dineu oficial.
Ce rușine ca un asemenea personaj să ne reprezinte!
😁 DAR CE CONTEAZĂ? ȘTIE ENGLEZĂ!

CEZAR spunea...

Neacsu...se pare ca nu a picat pe felia cu cascaval si unt si gem...de aici revolta lui!
Nu-i mai pupati ..aerodrromul ca-i plin de ..musculite ...!!

Stelian P. spunea...

@M
Vai, vai. Am uitat sa precizez ca am glumit in chestia cu limba oficiala si cu traducatorii. Scuze.

M spunea...

După ce Johannis s-a rătăcit de câteva ori prin Cotroceni, slugile din jurul lui au transformat oamenii în indicatoare pe drumul către stația de gaze naturale Podișor. Vă da-ți seama ce incompetență din partea celor care trebuiau să facă recunoașterea traseului?
În plus Johannis a tăiat o panglică, împreună cu Orban la un obiectiv la care nu au avut absolut nici o problema contribuție. Ce contează? Johannis poate aduce acte ca stația a moștenit-o la fel ca și cele 2 case. 😀

Aplaudaci ai PDL, aveți cuvântul la pupat dos de neamț! 😁

M spunea...

Șeful AEP: "Votul prin corespondență este un eșec."

NORMAL! 😁 La așa candidat idiot ca Johannis cum naiba să fie votanții?

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/ion-cristoiu-analiza-taioasa-iohannis-sa-i-ceara-scuze-romanilor-pentru-aceasta-imagine-de-ev-mediu_1397937.html

M spunea...

Ce declara Ciucă?
Consider atât de sfântă onoarea și demnitatea de a fi fost Șeful Statului Major al Apărării încât, indiferent de ce mi s-ar propune nu voi face altceva. Nu voi face politică. Voi face tot ceea ce îmi stă în putere și îmi va îngădui viitorul să sprijin această instituție. Dar NU DINTR-O FUNCȚIE PUBLICĂ! "
Domniile voastre cred că acest mincinos o să facă ceva pentru militari? Într-un guvern de hoți? Într-un guvern pus pe jaf și pe ciolan?

Leon spunea...

Gata, stam linistiti..!
Guvernul minoritar PNL a trecut cu 240 de voturi( din 240 de votanti )
Acum dul ministru Ciuca, va bate cu pumnul in masa si va rezolva problemele pensionarilor militari !

brenda spunea...

ACUM SA IL VEDEM ,CE VA FACE PENTRU A SUSTINE PENSIILE