Un produs Blogger.

marți, octombrie 08, 2019

Pe 31 10 2019 CCR judeca primele dosare privind OUG nr. 59/2017

58 comments
Având în vedere decizia CCR nr 872/2010, care  a stabilit că nu e admisibilă o dieferenţa de tratament între pensiile în plată si cele care vor fi stabilite sau acordate în viitor, sunt şanse ca, în sfîrşit, CCR să constate neconstituţionalitatea art. VII din OUG nr. 59/2017..
 Prin OUG  nr. 59/2017 s-a creat   o diferenta de tratament nepermisa intre pensiile aflate in plata si cele care vor fi stabilite sau acordate. Cei pensionați după data de 01 01 2018, spre deosebire de cei aflaţi deja în plată,   beneficiază în momentul deschiderii drepturilor de pensie, de majorările etapizate ale legii salarizării unitare  prevăzute până în anul 2022. Pensiile în plată la data de 01 01 2018 au rămas cu soldele de grad şi funcţie îngheţate , cuantumul lor fiind doar indexat anual cu indicele de inflaţie. 
58 de comentarii:

 1. Astea sunt DREPTATI PSD-iste.1)Netaxarea pensiilor de nabab.2)Cel ieșit la pensie după 2010 sa aibă pensie dubla comparativ cu cel iesit înainte de 2010.
  Drigana nu o mai baga cu salarii compensatorii ca sunt categorii de pensionari militari care nu le-au văzut nici în vis.Ruda boului vezi ca unii au primit numai 2-4 salarii impozabile și aștea sub forma de ajutoare.Ruda boului intreaba-l pe Huhu dacă a primit salarii compensatorii ,când și dacă da dece? Sunt sigur ca Îți va închide gura spurcata

  RăspundețiȘtergere
 2. PONTA și OPREA sunt singurii care ne-au luat apărarea și au militat pentru aplicarea L223/2015 în forma inițială.Cu siguranță mă voi gândi de două ori înainte de a aplica ștampila pe buletinul de VOT.

  RăspundețiȘtergere
 3. Cu exceptia Maestrului care este simpatizant asumat al PSD de la preluarea acestui blog ceilalti au devenit pesedisti in speranta ca PSD nu le va afecta pensiile supradimensionate prin Oskaruri.Priviti cum imediat ce Ponta a intervenit pt. scoaterea lor de la taxare cum au inceput sa-l pupe in fund.Pesedisti de conjunctura.

  RăspundețiȘtergere
 4. Înainte de vorbi vedeți cine a mutilat forma inițială a legii 223?Înainte de a da vina pe gulerele albe ganditi-va ca acestea au executat porunca unui ministru al Apărării,acesta făcând parte dintr-un guvern al unui partid.
  Cățeii nu misca în front fără voia dulapului.
  Poate explicați dece propunerile Consiliului Consultativ nu se mișcă?

  RăspundețiȘtergere
 5. Are vreun ofițer/subofițer/maistru, pensie în cuantum mai mic de 3190 lei? Dacă da, să știți că există soldați/gradați pensionați cu Oskar, care ating și depășesc suma menționată! Informația este verificată! Nu dau detalii, întrucât persoana care mi-a arătat cuponul, mi-a fost subordonat. Pensionat în primăvara lui 2018.

  RăspundețiȘtergere
 6. Un fost subordonat are pensia mai mare decât a mea (prima pensie a primit-o luna trecută). L-am felicitat și i-am urat să o mănânce cât mai mult. A dat o bere și ne-am amintit de vremurile trecute.

  După unii de mâine ar trebui să îl înjur și să fac tot ce pot să îi taie pensia.

  Să vedem ce iese din toate acțiunile la CCR. Tare îmi e că 90% din acțiuni sunt făcute de oameni fără experiență și vor cădea una după alta.

  RăspundețiȘtergere
 7. Da Gelule ,mr, 2 900!Pensionat 2002!

  RăspundețiȘtergere
 8. Hai ca v-a linistit Teodorovici in seara asta!

  RăspundețiȘtergere
 9. Olescule se știe. Așa este.Pe acest blog cei mai vocali sunt posesorii de OSKAR.Ei țipă de mama focului împotriva aplicării propunerilor Consiliului Consultativ.

  RăspundețiȘtergere
 10. Da,este adevarata afirmatia domnului ministru Teodorovici de la topicul anterior.Cei cu grade mari din armata, care sunt sau vor fi pensionari sa nu se bucure ca nu vor fi taxati suplimentar datorita acelui amendament acceptat in comisia de aparare,pentru ca prin aprobarea sa si eventual introducerea lui in lege, va duce norma lui Teodorovici in neconstitutionalitate,prin aplicare de tratament diferit pensionarilor cu pensii de serviciu.Ceea ce nu va scapa,desigur de vigilenta magistratilor.Prin urmare, articolul elaborat pe baza amendamentului va fi declarat neconstitutional si eliminat.Asta in eventualitatea ramanerii PSD la guvernare.Daca vin ceilalti,vor ramane doar magistratii cu pensii de serviciu,iar "specialii" ,inclusiv militarii vor trece pe contributiva.Nu ma asculta nimeni.Avem glontul de aur in legea conceputa de mine inca din 2012:LEGEA SERVITUTII MILITARE(LSM) ,care imbina fructele contributivitatii cu rasplata serviciului militar pentru toata perioada de activitate, nu numai pentru etapele calculate in devalmasie de OMM (pana la...,de la ...la si peste 25 de ani-ciocosan),in tandem cu eliminarea prevederii OMM din statut si inlocuirea lui cu LSM,inclusiv pentru civilii care au facut armata prin serviciul militar obligatoriu.De ce acest lucru?Foarte simplu,pentru ca:
  -daca nu ar fi fost civilii "facatori de armata",noi ,cadrele militare permanente din trecutul de pana la suspendarea serviciului militar obligatoriu, nu am fi existat ca meserie.
  -pentru promovarea acestei legi va fi asigurat suportul tuturor pensionarilor care au facut cel putin o zi de stagiu militar si care,stiti bine ca nu sunt cu zecile de mii,ci cu milioanele...
  Si pentru ca orice militar ,sau fost militar care-si respecta statutul,in orice activitate pe care o intreprinde are,sau ar trebui sa aiba si o varianta "b",in actiunile lor,generalii nostrii ar fi trebuit sa se concentreze pe:
  -realizarea actualizarii cu soldele activilor.
  -gogorita cu hotarare de guvern pentru cresterea proportionala a soldei de grad in functie de evolutia salariului minim pe economie sa fie eliminata si inlocuita cu adoptarea unei prevederi in legea salarizarii care sa stipuleze ca solda de grad sa se determine prin coeficienti cel putin identici cu cei din legea nr.138/1999 cu modificarile ulterioare.
  -eliminarea gogoritei cu sporul de specialist de clasa pentru toti de 7.5% si inlocuirea sa cu indemnizatii de comanda pentru toti: SGP/7.5%,subof si mm/10%,ofinf.12.5%,ofsup.15%,gl.bg.16%,mr.17%,lt.18% si general 20%.
  De asemenea ,la schimb cu acceptarea taxarii pensiilor mari,in loc sa paraseasca interesul tuturor pentru unul de grup,ai nostrii FOSTI comandanti, ar fi trebuit sa ceara renuntarea la absurda prevedere ca pensia neta sa nu fie mai mare decat solda neta,pentru ca filtrul trece sus,conferit de norma taxarii pensiilor mari ar fi functionat perfect...Numai ganduri bune tuturor si in special generalilor nostrii care ar cam trebui sa invete a renunta la orgoliul primirii doar de catre domniile lor,a Indemnizatiei de comanda, instituita in legea 138/1999 la sugestia COMANDANTILOR din aceea vreme,iar acum mentinuta la propunerea FOSTILOR comandanti (e ceva de genul: ei centreaza ,ei dau cu capul...), pentru ca e acelasi tip de gogorita cu cea a soldei de merit si daca noi ceilalti, de la soldat la colonel, nu ne-am fi comandat la urma urmei unii pe altii,ce ar mai fi comandat domniile lor? Vae Victis si sa ne vedem cu bine pe 25 octombrie.

  RăspundețiȘtergere
 11. Ice,
  tu de obicei scrii doar lucruri negandite. Adica cu ce se face vinovat individul care are o pensie mai mare, pensionat recent, fata de cel mai veki? Nu constati cata micime ai in primul comentariu?
  Pai bine domnule, daca ai luat 2-4 si altul nimic, nu ti se pare ca te acuzi, in conditiile in care mereu s-au luat minimum 4?

  RăspundețiȘtergere
 12. Vouă nu vă vine să vomitați?

  Radu Herjeu a comparat doua declarații ale lui Ludovic Orban, din ani diferiți, în contextul posibilității ca acesta să devină premier.

  Ludovic Orban, premier wannabe, 2006 - "Vă recomand să nu urmaţi stilul de cariera politică al Ralucăi Turcan. Nu trebuie să treceţi prin patul nici unui şef dacă vreţi să ajungeţi în funcţii publice importante"

  Ludovic Orban, premier wannabe, 2019 - "Dacă vom fi chemați să formăm guvernul vom apela la cei mai valoroși membri ai PNL, iar printre aceștia se găsește și Raluca Turcan, care a fost mâna mea dreaptă în negocierile pe care le-am purtat în această perioadă".


  RăspundețiȘtergere
 13. Ice,
  Cei mai vocali sunt cei care vor taieri!
  Tu la ce film te uiti?

  RăspundețiȘtergere
 14. @G. Olescu - este inacceptabil ca un ofiter (ma gandesc ca ajuns la gradul de colonel) sa aiba o asemenea pensie!!!!! Un maior, pensionat pe caz de boala acum un an jumate are pe la 3300 - 3400 de lei. Spunea saracul ca abia ii ajung banii de medicamente (este chiar bolnav nu ... stiti domniile voastre).
  Pentru situatii de genul prezentat de camaradul nostru Olescu trebuie sa luptam sa fie rezolvate. O pensie de acest nivel este practic egala cu una anticipat partiala. Cum se mai face atunci diferenta fata de unul cu vechime integrala?

  RăspundețiȘtergere
 15. marți, octombrie 08, 2019
  raul spunea...
  Hai ca v-a linistit Teodorovici in seara asta!
  ----------------------------------------------------------------
  Normal baaaa...si i-a luat aerul si aerele lu m-Al si nu numai ...

  RăspundețiȘtergere
 16. marți, octombrie 08, 2019
  G. Olescu spunea...
  Are vreun ofițer/subofițer/maistru, pensie în cuantum mai mic de 3190 lei? Dacă da, să știți că există soldați/gradați pensionați cu Oskar, care ating și depășesc suma menționată! Informația,,,,,...Bla bla......
  ----------------------------------------------
  Hoooolescule ..sa inteleg ca nu mai esti....ELITA ??..nici nu ai fost ! Poate {B}..elita !!

  RăspundețiȘtergere
 17. Intre timp, niste SGP de la LGP au inceput sa dea totul din ei pe diverse grupuri de pe FB. Cica sunt caporali si cu pensie de ... 3700. Ei sustin. Iar liderul lor pe nume Dan Albu, caporal electrician auto ii ia la ...ula pe ofiterii si subofiterii/maistrii cu pensii mai mici decat ale soldatilor/gradatilor si ... care indraznesc sa comenteze ceva. Si sunt destui ofiteri si subofiteri/maistri si care de nervi, care au inceput sa isi etaleze pensiile pe FB. Au pensii de mizerie, comparativ cu ale SGP pensionati in anii 2018-2019. Gasim si adjutant cu 1750 lei, dar si lt.col. cu 2440, pensionati inainte de 2000. Departe rau de caporalul cu ...3700.

  RăspundețiȘtergere
 18. @CEZAR! Eu si alti "deosebiti" luptam in alt stil, decat cel al "latrailor inofensivi". Nu ai cu cine sa lupti la gramada, din moment ce ultimul protest (mai 2019) au fost prezenti numai ... 120 de falnici luptatori, din ... 178000 de falnici pensionari cu mucii pe piept - atat cati suntem in total. Adica 0,07% au iesit in strada, ceilalti au treburi mai importante. Iar pe 25 Octombrie vor iesi maxim câteva sute, adica tot fix pix!

  Asa ca nu merge cu lupta la "gramada"! Trebuie ceva ...inedit! Ceva in genul care sa faca Romania de ...acat la NATO, SUA, UE etc. Si se va face curând. Ca element ajutator: imagineaza-ti o structura militara romaneasca infiintata la est de M. Neagra, IN SEMN DE PROTEST față de hartuirea permanenta a pensiilor militarilor, si incadrata la greu cu militari in rezerva romani cu pensiile ..utute. Parca vad apoplexia in care vor intra brusc Dancila, Iohannis, ministrul apararii, directorul SRI, idiotii din comisiile de aparare etc.

  Daca tot am scapat cu intentie porumbelul, iata ca acum au si serviciile de lucru, dar si politicul are 2 saptamani la dispozitie ca sa rezolve situatia pensiilor militare,
  inainte sa se faca total de ...acat. Asta este situatia.

  RăspundețiȘtergere
 19. Gasca ciordaca pesedista trebuie scoasa in afara legii.
  Huhu Rezea si Leon vor organiza rezistenta in muntii din Coreea de Nord impotriva burghezilor si mosierilor.
  Ii vor sprijini si toti baronii rosii din pesedea.

  RăspundețiȘtergere
 20. @Gelu, sa intelegem ca si cu limitarea din OUG.59/2017, adica netul pensiei=netul soldei, un caporal are pensia mai mare decat un lt.col.pensionat in anul 2000..?!

  RăspundețiȘtergere
 21. @Olescu
  Pe tine te-au inrolat deja structurile oamenilor verzi de la răsărit?
  Inainte de a crea structurile de rezerviști romăni prin ...Georgia, Armenia sau Azerbaijan :).) mobilizează-ți Elita să participe la mitingul din 25 oct. Si așa... ai pus DGIA în alertă.
  Măi, da să nu veniți la miting în uniformă de gușteri!

  Ti-ai făcut socoteala ce pensie aveai acum cu punctajul pe contributivă din Decizia de revizuire pe OUG nr.1/2011?
  Era deja un drept câștigat și nu mai eram la mâna unor politicieni mărunți ca Tutuianu, Olguta, Orban, Câțu sau Rares
  N-ați vrut să ascultați de povețele de pe acest blog, din anii 2015, să lăsați dracului mândria de a avea o nouă lege a pensiilor militare de care să se impiedice toți handicapații politici.

  RăspundețiȘtergere
 22. http://m.ziare.com/liviu-dragnea/senatul-a-adoptat-proiectul-lui-liviu-dragnea-privind-sanctionarea-dublului-standard-1580571

  RăspundețiȘtergere
 23. Din cele 60 de dosare de la CCR , cinci din ele ( fără Flavius), le știu numai eu că sunt formulate după Kursurile amabilului de acum cam 20 de luni în urmă. La Flavis se pare că s-a optat pt. amânarea judecării dosarului, până la pronunțarea deciziilor ccr de aceea el va scăpa de o eventuală acțiune de revizuirea dacă se va declara neconstituționale prevederile art. VII. Noi ceilalți 5 suntem cu fondurile pierdute și va trebui să cerem revizuiri în situația unei soluții favorabile pt. noi de la CCR.
  Își bagă unghiile în gât LICHELELE MFA dacă va fi o decizie corectă la CCR , deoarece le invalidează tocmai textul formulat de LICHELELE GULERATE al art. VII
  Urmează zile foarte vesele........

  RăspundețiȘtergere
 24. @ Leon, miercuri, octombrie 09, 2019.

  Da! Multi au inteles ca OUG 59/2017 si 114/2018 i-au naucit pe activi. Iar cei pensionati in 2018-2019, marturisesc contrariul pe FB.

  RăspundețiȘtergere
 25. @ Huhu Rezea, miercuri, octombrie 09, 2019. Legat de miting, va fi tot ... un fiasco. Daca in vremuri grele, când am avut pensii taiate la propriu, am participat maxim 3000 din ... 178000. Nici macar cei cu pensii taiate NU am fost toti, ci doar vreo 10%. Ir la mitingurile de succes, cel mai mult conteaza ... numarul!

  Iar acum ca pensiile sunt doar "inghetate", este evident ca pe 25 Octombrie, daca vor fi 500-800 de ... nemultumiti. Asta este situatia, ai nostri fie mor de lene, fie asteapta sa le rezolve altii treaba. Cine? Ca mitingul este organizat de SCMD si care nu mai are 1000 de membri. ANCMRR s-a dat la fund ca de obicei. Cat priveste participarea "pe cont propriu", este doar o legenda.

  Probabil ca am sa vin, dar numai ca sa ma întâlnesc cu alte persoane. Oricum, un miting formal/tipic, NU va produce efecte. Trebuie ceva atipic, cum ar fi protest spontan la sediul M.Ap.N. sau la Cdm. NATO. Piata Victoriei este deja un loc anost, mai ales ca mitinguL este organizat avand ca invitat de catre SCMD, pe numitul CNSC (un consiliu al societatii ... civile). Or, eu am mai fost la mitinguri organizate de SCMD avand ca invitat acest CNSC! Concluzia? De la mitingurile unde a fost invitat si CNSC, NU a razbatut nimic privind pensiile militare, ci niste cerinte ... politice! Din cauza coparticiparii acelui CNSC! Militarii ar trebui sa participe distinct, nicidecum la un loc cu structuri civile!

  In fine, singura speranta este sa ii vina rezervistului mintea de pe urma! Si sa se revolte pe 25 Octombrie, fiecare cum poate. Dar sa o faca!

  Legat de mitinguri, mai am eu si o alta experienta! Multi vin, cu gândul ca la ce ora ...pleaca! Ori un miting de succes, este cel pe care il continui - si noaptea, si cateva zile, nu cel la care fugi la tren!  RăspundețiȘtergere
 26. "Leonard
  Contestaţiile voastre, dta şi Flavius, nici nu sunt înregistrate la CCR până în prezent.

  RăspundețiȘtergere
 27. @Gelu, deci daca in Ianuarie 2020, se va reveni la Actualizarea pensiilor militare la nivelul soldelor de functie si grad ale activilor, chiar daca ar ramane in vigoare prevederea cu "Net la Net", tot ar fi o crestere semnificativa a pensiilor noastre, mai ales celor cu pensii mici, tinand cont ca Actualizarea se va aplica la cuantumul din Deciziile actualizate din iunie 2017, cf.Legii nr.152...!!

  RăspundețiȘtergere
 28. A lui Flavius nu este , deoarece se tot amână cererea de sesiyare a ccr. A mea este, dar cu pseudonim.............

  RăspundețiȘtergere
 29. "Leonard
  Nici n-ai avut contestatie în Tribunal la decizia de actualizare.

  RăspundețiȘtergere
 30. Patroane,aveți dreptate cu pnct.de pensie,dar sunteți sigur că Rareș(astuia nici nu-i stii care e numele si care e prenumele)&Comp.dacă vin la putere nu înghetă pct.de pensie cum au făcut cuplul tragico-comic,B&B?S-au mai rău,se apucă să dea OUG gen 57,59?
  Aplică metoda:"visteria goală,greaua noștenire etc.etc.

  RăspundețiȘtergere
 31. Nu la contestaţie pt. decizie actualizare am invocat excepţia , ci la recalculare pensie, având în vedere potențialul drept născut de actualizărie cu solda de funcție conf. L 153 pt. anul 2018 , dar care a fost eliminat prin art. VII care a generat exact efectele trecute de tălică cu roşu în topicul acesta. Mie mi+a respins fondul dar mi+a admis cererea de sesiyare a ccr cu excepţia. La Flavius se tot amână , probabil ca să nu se mai complice cu întocmirea dosaruli care trebuie trimis la ccr ca urmare a admiterii excepției de sesiyare a ccr. deci nu-i respinge dar nici nu-i admite pt. a trimite cererea de sesizare la ccr. Vor aștepta până la pronunțarea ccr pe excepție și îi vor judeca fondul în funcție de decizie. De aceea am spus că el scapă de acținea de revizuire........Deși Flavius are avocat la distanță , te tot pomenește lăudându-te că ai deschis breșa. Io la fel..........

  RăspundețiȘtergere
 32. De ce să mai conteste la Tribunal Decizia de actualizare dacă pe instanță o doare la bască și RESPINGE CERERILE CA NEFONDATE .Pentru ce să mai conteste ,ca să piardă timpul ?????
  Stăteam așa în niște boscheți pe câmp și mă câ-am .În timpul acesta de meditație citeam și Legea 223/2015 și constat că PERIOADA ASIMILATĂ la pensionarii cu pensii militare de invaliditate NU se acordă la Pensia pentru limită de vârstă,decăt în perioada 2011-2015 cănd erau pensiile unitare .Atunci m-am costipat .
  Alți nebuni. Am facut cerere la SMU Iași că nu-mi mai trebuie pensie de invaliditate și s-o dea lui LEȘ s-au cui o vrea .
  Surpriză
  Nu-mi face revizuirea deși am fost internat de 3 ori .
  Un colonel șef comisie de expertiză nu vrea SULA lui și gata .Ce poți să faci dacă ditamai colonelul doctor Nu vrea să respecte legea.
  În concluzie Ofițerii activi comuniști fac regulile in Armata română și nu guvernul .
  Atât timp cât ofițeri comuniști din activitate și civilii proveniți din ofițeri vor sta după cortină o să aveți pensii de rahat .
  Dogarul este azi la Iași
  Cheltuie toați banii din cotizațiile pensionarilor cu gașca lui de generali la Sf Paraschiva .Cei mai mari hoți au fost în MApN.
  Am dovezi nu vin cu abureală .V-am pus o Decizie de 160 file a ICCJ ,dar nimeni nu a făcut nici un comentariu la cei 50 de hoți.Pe ăia Nu sunt ăialalți care nu au fost prinși întrucăt sunt cu miile .


  RăspundețiȘtergere
 33. @Leonard
  Mă miram eu de ce ţi-au respins acţiune pe procedură.
  Cum să ceri o actualizarea viitoare prin decizia de recalculare? Ziceai că ai avocat.
  In actiunea directă la Curtea de Apel reclami în principal incălcarea drepturilor trecute, pe anul 2018, prezente și viitoare ce ți se cuveneau conform art. 38 din L 153 și art. 60 din L 223 drepturi anulate prin dispozițiile pri OUG 59/2017. In subsidiar cereai sesizarea CCR.

  RăspundețiȘtergere
 34. DRAGĂ MAESTRE ,
  "actualizarea viitoare" este INSTRUMENTUL prev[zut de lege prin care se face RECALCULAREA. Curtea de Apel când a văzut "pensie militară de stat" la cap[tul de cerere principal , și-au declinat competenţa de la Contencios către AS Tribunal. Au respins fondul , dar au trimis la CCR excepția. Dacă exceptia va fi admisă la CCR , fac revizuire onform art. 509 , alin. 1 , pct.11 din cpc. Măcar să se câștige la ccr excepția. Avocatul l-am luat după declinare și mi-a zis că dacă vom câștiga la ccr 100% câstigăm revizuirea. Iar motivarea a făcut-o inspirându-se după ideile lui tălică , care sunt concentrate 1n un rănd cu roșu aici in topic....
  VELA MARE SUS ! și să auzim de bine mâine........

  RăspundețiȘtergere
 35. Este foarte important a se milita pentru actualizarea pensiilor, cu toate ca problema eliminarii discrepantelor in functie de anul trecerii in rezerva nu va fi rezolvata in totalitate in acest mod !!! Un exemplu concret ...socrul meu....militar peste 30 de ani ..trecut in rezerva cu multi ani in urma !!! Iata elementele salariale constituite in baza de calcul a pensiei acestuia, conform Legii nr.223 / 2015 si evidentiate in decizia de pensie ...a) solda de grad b) solda de functie c) gradatia si...d) spor de periculozitate ( 5 % din solda de functie ) !!! Atat si nimic mai mult !!! Stiti ce pensie ar fi primit, el fiind lt.col. in rezerva, conform algoritmului din Legea 223 ? 1946 lei !!!!!...noroc de faptul ca era prevederea cu pastrarea cuantumului avantajos, cuantum...atentie ...rezultat dintr-o alta legislatie ( cea pe puncte ) !!! Deci ...o ciulama !!! Si sa nu uitam ca si acea pensie ce fusese candva calculata pe puncte rezulta dintr-un artificiu oferit cadou !!! Era vorba de un stagiu complet de cotizare...atentie ...de numai 20 de ani !!! Rezolvarea problemei...indiferent de anul trecerii in rezerva ? Simplu ! Constituirea bazei de calcul a pensiei numai din elemente salariale actualizate si comune, indiferent de anul trecerii in rezerva !!! Restul sunt doar carpeli !!! Numai bine !!!

  RăspundețiȘtergere

 36. Da, VELA MARE, vorba d-lui LEO, dar depinde dacă VÂNTU^ bate de la OVIDIU sau din altă parte.
  Sunt și eu pe „LISTA LUI SCHINDLER” cu dosarul la CCR, cu cauza suspendată la instanța de fond, după ce am tot solicitat(la fiecare termen de judecată)suspendarea judecării acțiunii din luna ianuarie 2019 iar d-na președinte a completului de judecată s-a săturat să o tot amâne.
  Să dea Domnul ca demersul să nu aibă soarta excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor învederate privitor la O.U.G. nr.57/2015.
  Salutări tuturor!

  RăspundețiȘtergere
 37. @mosmartin
  Imi pare rău să ți-o spun dar esti complet aerian cu ce inseamnă actualizarea pensiilor militare cu legea salarizării pentru militari, dacă nu vrei să înțelegi că baza noii salarizări este solda de funcție si nu sporurile.
  Mai este un M pe aci care se tot vaită că îți pierde sporurile.
  Păi conform actualizărilor etapizate, numai solda de funcție corespunzotoare gradației 0 din baza de calcul a actualizării a socrului s-ar ridica la suma de 5 500 lei, la care mai adaugi 7 gradații pentru vechime plus ce zici ca a mai avut.
  Daca socrul citește ce scriu aici râde de d-ta.
  Din solda de funcție au fost scoase toate sporurile care în prezent formează buclucasul cuantum compus al soldei de funcție.

  RăspundețiȘtergere
 38. @Huhu, de cand Mos Teaca este aerian, ne jignesti, daca-l intalneam cand am fost in activitate il faceam parasutist, adica il puneam sa sara de la 4000 metri cu sacul de merinde in spate , crezand ca-i parasuta.

  RăspundețiȘtergere
 39. Imi pare rau ca atat pricepusi din ceea ce am zis eu !!! Fa-ma sa cred ca nu esti tu cel care e ... prin vazduh !!! Crezi ca nu stiu ce spune legea salarizarii ? Crezi ca nu stiu ca cele 7 gradatii se adauga ??? Ce nu pricepi tu e ...dincolo de solda de functie actualizata ...cu cele 7 gradatii plus chiar acel 7,5 % pentru prerogative constitutionale ( de s-ar aplica ) !!! Tu nu intelegi ca gramada de sporuri ( generic spus ) din prezent a celui care ar trece in rezerva azi de pe functia pe care a fost - in cazul de fata socrul meu - face diferenta ? Atunci cum e cu ...la aceeasi functie, grad, gradatie, vechime, conditii de munca egale ...pensii ...actualizate... egale ???

  RăspundețiȘtergere
 40. Ce te indignează @mos martin?
  Faptul că socrul va avea o pensie de cca 8 000 lei în loc de 1 900 lei, sau faptul că nu va avea si el 10 000 lei cât vor avea cei cu sporuri? Ai si uitat că indiferent câte sporuri vor avea aceste nu pot depăși valoric 30% din solda de funcție?

  RăspundețiȘtergere
 41. Nu ma indigneaza ceva anume !!! Poate doar limbajul de ...ghilimele ...parasuta...a cuiva de pe aici !!! Dar il neglijez...de... fiecare cu 7 sau mai putini ani de acasa !!! In alta ordine de idei...principial, repet principial... este sa nu fie nicio diferenta la pensie intre doi rezervisti care au avut aceeasi functie, grad, gradatie, vechime, conditii de munca...dar au trecut in rezerva in ani diferiti !!! Iar aici nu e vorba de suma de 8000 sau 10000, ci de principiu !!! In ceea ce priveste acel 30 % din solda de functie pentru sporuri ...a se vedea art.25 alin.2 din Legea 153 !!! ...parca acolo zice ca acel procent se refera la cumularea lor pe total buget pentru fiecare ordonator principal de credite...si nu individual !!! Ce zici ?

  RăspundețiȘtergere
 42. mos martin,
  Sa fie sanatos socrul si vom vedea noi daca politicienii nostri vor mai respecta legile elaborate tot de ei!

  RăspundețiȘtergere
 43. - Eu nu am înţeles de unde rezultă informaţia că pe 31 oct 2019 CCR judeca primele dosare privind OUG nr. 59/2017 . M-am uitat pe ședințe și pe 31 este "empty box".
  - BRAVO BONY şi felicitări pt. spiritul combat și că aparții "bandei" celor 60 de "magnifici". Te-ai inspirat din Kursuri pt. motivarea cererii excepţiei de neconstituţionalitate ?
  Dar cunoști că dacă se admite excepţia , beneficiile sunt asociate numai pt. 2018 , că au avut grijă LICHELELE GULERATE , asmuţite de politrucii F&M să introducă art. 84 din oug 114. Măcar să iasă ceva cu oug 59 , că începem lupta și cu oug 114. Eu am pornit lupta când nu exista oug 114 că ca să fac referire și la ea.

  RăspundețiȘtergere
 44. Grija la ..CATARGU PRINCIPAL ..sa nu-l puneti ..sus...!!
  @/HUHU- Sunt chiar Ridicoli..acesti tovarasi care ..dovedesc ca nimic nu inteleg...!!
  P.S.
  Se pare ca ai eliberat prostovanul mai inainte de expirarea termenului de detentie !! A scris vreo carte..??
  Caci dupa cum zice , cu sacul de merinde ..a sarit zicand ..e parasuta ...e parasuta..
  A si decolat de 100 x si a aterizat de 90 x..si vrea spor pentru asta ..pe langa CiuKallata Mocca..
  P.S.1
  Sa intelegem ca lu domnul Dan -Grasul ..i-a taiat Todorovici ..furajarea de iarna..mai sa fie !!
  Ma bucur tareeeeee

  RăspundețiȘtergere
 45. Cand sporurile reprezinta, in medie, 30% din solda actuala a renunta la ele este un atac direct la cei care sunt acum activi. Chiar spune cineva: "sporuri vor avea aceste nu pot depăși valoric 30% din solda de funcție." Deci recunoaste ca problema domniei sale e ca cineva ia mai mult.
  Sporurile sunt introduse de 20 de ani deci au fost la "dispozitia" oricui sa la aiba. Asa cum in anumite perioade s-au dat si salarii compensatorii sau "apararea nationala" insemna culesul de porumb iar pe vremea lui Cuza se dadeau mosii. Fiecare a beneficiat de legislatia in vigoare!

  Intelegeti ca ideea Comisiei este buna daca, la fel ca in legislatia altor tari, sporurile ar fi introduse in solda de functie. La noi s-a optat pentru varianta: solda de functie redusa + sporuri mai multe.

  E unul pe aici, Huhu Rezea, care se tot vaita ca el nu a avut sporuri. Ideea domniei sale este simpla: daca eu nu am avut sa nu aiba nimeni niciodata! Scopul nefiind sa ii creasca neaparat domniei sale pensia ci sa le scada altora pentru ca e ros de ura si invidie!
  Aaaaa, ar putea milita ca cei pensionati inainte de introducerea sporurilor sa primeasca o "compensatie" sa zicem un 10% in plus (ca la pensia civila).

  Va mai mirati de ce civilii cer desfiintarea pensiilor militare? Daca ai nostri urla "sa se taie!!!"???

  Haide PNL! Haide cu contributivitatea! Probabil ca si atunci grupul de rezervisti indarjiti si propagandisti ai urii or sa ceara ca pentru militari contributivitatea sa se calculeze fara sporuri!

  RăspundețiȘtergere
 46. De doi ani... activii primesc solde potrivit L 153/2017, cu limitarea sporurilor, dar știu ca solda de funcție a crescut suficient, chiar și de 5 ori, încât sa compenseze eliminarea unor sporuri sau limitarea altora.
  Ce nu înțeleg unii este ca de noile valori majorate ale soldei de functie ar beneficia și pensionarii mai vechi.

  RăspundețiȘtergere
 47. @Huhu Rezea - cred că este singurul subiect la care sunt în divergenta evidentă cu dumnevoastră.

  Uite o propunere (poate o citește și Comisia). O spun pe scurt că sunteți ok inteligent și o înțelegeți :
  Evidențierea a două părți din cuantumul pensiei din decizie. Prima parte, cea comună și a doua cea dată de sporuri.
  Prima parte e actualizează. A doua parte se indexează cu inflația.
  Beneficii :
  - nimeni nu pierde
  - cresc substanțial pensiile mai vechi,
  - sporurile nu mai sunt procentuale și atunci nu umflă aiurea pensia actualizată.

  EX. O pensie în decizie de 6000 de lei compusă din 5000 lei (SF + SG + gradații etc.) și 1000 lei sporuri.
  Se actualizează numai partea de la 5000 să se zicem la 8000 lei. Iar partea cealaltă de la 1000 se indexează cu inflația 2-3%.
  Unul complet fără sporuri ajunge la 8000 și altul cu sporuri la 9020 lei.
  Nu e mai corect?
  Înțelegeți ca varianta domniei voastre afectează negativ poate 20% din pensionari care creează o masă de opoziție. Dacă mai adăugăm 20% neinteresați și 20% bătrâni, bolnavi atunci e clar de ce la mitinguri vin 200 de oameni.

  RăspundețiȘtergere
 48. Haideti sa dau un exemplu pentru cei care afirma ca actualizarea rezolva in totalitate diferentele dintre pensiile a doi rezervisti care au avut aceeasi functie, grad, gradatie, vechime si conditii de munca, dar care au trecut in rezerva in ani diferiti !!! Sa admitem ca suntem la finele implementarii legii salarizarii !!! Un militar trecut in rezerva de pe o functie de colonel, coeficient - sa zicem - 2,50 ( conform anexei VI din Legea 153 ) are o solda de functie de 6250 lei ( 2,5 x 2500 ) !!! Adaugam gradatia 7 ( anexa VI, art.11 ) si rezulta noua solda de functie de 7563 lei ( 6250 + 21% din 6250 ) !!! In baza de calcul a pensiei acestuia intra - din diversele generic spus sporuri - si cel pentru conditii grele de munca !!! Conform anexei VI, art.12 alin.2 lit.b din Legea 153 acesta are un cuantum de... 1134 lei ( 7563 x 15 % ) !!! Iar daca, continuam exemplificarea si cu alte sporuri ...baza de calcul devine ...tot mai dodoloata !!! Nu ca ar fi rau ...dar... asta in conditiile in care cel care a trecut in rezerva cu ani in urma , nu a beneficiat de vreun spor ce este acum reglementat de Legea - cadru a salarizarii !!! Si uite asa diferentele dintre doi rezervisti - ce au avut aceeasi functie, grad, gradatie, vechime si conditii de munca - dar trecuti in rezerva in ani diferiti ...se mentin !!! Curat murdar coane Fanica !!! Aici vorbim de principii ...nu de situatii personale !!!

  RăspundețiȘtergere
 49. @Leonard
  Uită-te pe ultima coloană de pe ultimele pagini unde apare data de 31 10.

  RăspundețiȘtergere
 50. Huhule, sunt 5 dosare care au Termen 31.10, si se refera la finalizarea dosarului , celelalte sunt in faza de raport si nu au termen, cred eu !

  RăspundețiȘtergere
 51. Iata si ceva mai edificator !!! Da, foarte corecta afirmatia ...La grade, functii, vechime si conditii de munca egale, pensii egale indiferent de anul pensionarii !!! ...dar... sa vedem daca si cum se poate !!!


  Plecam de la prevederile Legii - cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice ( nr.153 / 2017 ), fundament al constituirii bazei de calcul a pensiei !!! Iar pentru o intelegere mai facila, luam in calcul toate elementele din aceasta, existente la finele implementarii sale graduale !!!
  Luam un exemplu pentru un cadru militar trecut in rezerva de pe o functie de subofiter ( plt.adj.sef ), care are un coeficient minim de functie, respectiv 1,58 ( Legea nr.153 / 2017 - anexa nr.VI, cap.I ) ! Rezulta o solda de functie de 3950 lei ( 1,58 x 2500 ) ! Adaugam procentele pentru gradatia 7 ( anexa VI, art.11 ), rezultand noua solda de functie in cuantum de 4780 lei ( 3950 + 21 % din 3950 ) ! Aceasta se majoreaza cu 7,5 % pentru prerogativele constitutionale de aparare ( anexa VI, art.19 ) , solda de functie finala fiind de 5139 lei !!!
  Stabilim baza de calcul a pensiei acestuia, incluzand pentru exemplificare ... doar...doar doua sporuri ( generic spus ) din multitudinea celor existente in anexa VI a Legii nr.153 / 2017, respectiv...sporul pentru conditii grele de munca ( art.12 alin.2 lit b ) si compensatia de risc / pericol deosebit ( art.14 ) ! Pentru acest spor rezulta un cuantum de 717 lei ( 15 % din noua solda de functie ), iar pentru compensatia de risc de 1434 lei ( 30 % din noua solda de functie ) ! Asadar, baza de calcul a pensiei ...atentie...nu pensia ...este de 7290 lei ( 5139 + 717 + 1434 ) ! Pentru simplificare, nu am luat in calcul si solda de grad ( oricum nesemnificativa in cuantum... comparativ cu cea de functie ) !!!
  Stabilim baza de calcul - actualizata - a pensiei pentru un cadru militar trecut in rezerva cu multi...multi ani in urma, care a avut acelasi coeficient, acelasi grad, vechime si conditii de munca cu cel din exemplul susmentionat, dar...care nu a avut cele doua sporuri deoarece ....nu erau reglementate atunci ! Este evident ca aceasta...adica baza de calcul, nu pensia ... este de 5139 lei ( din nou, neluand in calcul - pentru simplificare - solda de grad ) !!!
  Concluzia ??!!! Din baze de calcul diferite ...rezulta firesc ...pensii diferite ...chiar daca cei doi au avut acelasi grad, functie, vechime si conditii de munca !!!
  Curat murdar... coane Fanica !!! ...Caragiale e printre noi !!!!!

  Numai de bine...chiar daca azi ..televizorul e cel care ii capteaza pe cei mai multi !!!

  RăspundețiȘtergere
 52. @mos martin
  Inmulțești greșit solda de funcție corespunzătoare gradației 0 cu 21% pentru 7 gradații.
  Doar prima gradație de 3% se aplica la solda gradației 0, celelalte se aplică la soldele de funcție corespunzătoare gradației anterioare.

  RăspundețiȘtergere
 53. ...Offf...Huhu !!!...de ce intri in detalii ???...iar... crezi ca nu stiu ???..eu am vrut sa fiu ...generic !!!...ca sa inteleaga ..toata lumea !!!...vrei amanunte ??...stii...de cele mai multe ori ...oamenii nu vad padurea ...din cauza copacilor !!!...hai ...noapte buna !!!

  RăspundețiȘtergere
 54. ...Huhu...doar stii ca stiu ..cum e cu gradatiile !!!..eu am dorit sa fiu ...doar... mai simplu !!!

  RăspundețiȘtergere
 55. @mosmartin
  Cititorii te stiu foarte scrupulos la calcule si nu am vrut sa greșească si ei. Te-ai convins, cel puțin, ca actualizarea ar apropia foarte mult pensiile stabilite in perioade diferite?

  RăspundețiȘtergere
 56. da, asta am stiut dintotdeauna !!!...dar diferentele nu se estompeaza in totalitate !!! Numai bine !!!

  RăspundețiȘtergere
 57. BONY ,
  Faptul că ți s-a suspendat judecarea pana la soluționarea de catre ccr a axcepției , est o dovadă că instanta a fost indulgentă și AMABILĂ. În mod normal , se resping pe bandă rulantă suspendările invocate conf. art. 413 , deoarece CCR-ul nu este o instanță de judecată din cadrul sistemului judiciar patronat de ICCJ , adică un dosar aflat pe rolul instantelor de judecată iar nu o cerere inaintată ccr-ului.
  PS
  Ești din județul lui nea' Turcin al lui bărbuleasca ?

  RăspundețiȘtergere

 58. D-le LEONARD, este evident că potrivit art.413 C.proc.civilă, suspendarea este facultativă, adică rămâne la latitudinea (sau cum spuneți dvs. AMABILITATEA) instanței de judecată, pentru că nu face parte din cazurile în care suspendarea este de drept, adică obligatorie, însă n-are relevanță pentru cititorii blogului.
  În vechiul C.P.C. suspendarea judecării cauzei prin invocarea unei excepții de neconstituționalitate într-un dosar aflat pe rol, atrăgea automat obligația de suspendare a judecării cauzei până la soluționarea de către CCR a excepției de neconstituționalitate, însă legiuitorul a înlăturat, prin NCPC, această obligație pentru că mulți justițiabili, în special prin apărători, profitau de dispoziția legii pentru a tergiversa soluționarea unei cauze.
  Ca mulți care scriu pe acest blog, cunosc diferența dintre CCR și ICCJ.
  În rest, locul în care supraviețuiesc nu este de interes pentru cititorii blogului și, oricum, nu am nimic comun, nici cel puțin ca locație, cu d-l Turcin (?) sau alții.
  Să rămânem la obiectul mesajului.
  Noapte bună tuturor!

  RăspundețiȘtergere

Aviz trolilor și celor predispuși la atacuri la persoană: blogul poate funcționa și fără comentarii.