12 octombrie 2019

Adăugat în:

Aceasta este stacheta pe sub care va cădea guvernul lui Iohannis

Ajunsesem chiar să mă tem că nu va trece moţiunea de cenzură a lui Iohannis!
Deşi pare a fi prea târziu pentru prezidenţiale, românii, cam repede uituci, aveau nevoie de un şoc, de o comparaţie, pentru  a se trezi din marasmul propagandei statului subteran care ni-l serveşte încă un cincinal pe cel mai leneş candidat la Preşedinţie. Spun că este prea tărziu, pentru că ei trag de timp până la alegeri. De aceea... iohannişti trebuie lăsaţi să-şi formeze rapid guvernul pentru a-şi devoala până la alegeri intenţiile în peogramul de guvernare şi, mai ales, în Proiectul de buget pentru anul viitor.
In cazul în care Iohannis va ieşi din nou preşedinte, PSD are posibilitatea să blocheze în Parlament orice năstruşnicie a dreptei în economie, finanţe, nivel de trai, justiţie etc.
Prima gogoriţă a lui Iohannis, rostogolită de 3 ani, pentru uzul celor nepricepuţi, cum că nu sunt bani pentru pensii şi salarii, a infirmat-o chiar el când a anunţat ieri,  speriat de declaraţiile nătânge din propria gaşcă, că nu vor tăia pensii şi salarii. Noi ştim ce înseamnă că nu vor tăia. Pentru aplaudacii lui Iohannis, a nu taia înseamnă a proroga sau, de ce nu, a anula creşterile prevăzute în legile salarizării si pensiilor din anii următori.
Dacă vrea să mai guverneze după alegerile din 2020, guvernarea lui Iohannis trebuie să treacă peste această stachetă doborâtă prin motiunea de cenzură.


Cristian Socol, conferențiar universitar la ASE, a publicat cifre care arată ce s-a 
întâmplat în România la preluarea versus finalizarea Guvernării PSD.


(w670) tablou

49 comments:

Leon spunea...

Acest TABLOU merita sa-l pastram pentru viitor, ca un etalon pentru guvernarile viitoare..!
Asta este realitatea simtita de romani in cei aproape 3 ani de Guvernare PSD, nu propaganda plina de ura a celor atatati si condusi de la Palatul Cotroceni !

ifrim spunea...

Dupa studierea acestui tablou de bord rezulta ca romanii suntem fachiri!

Cătălin spunea...

PENTRU PENSIONARII MILITARI FOSTUL GUVERN A REPREZENTAT UN OBSTACOL MAJOR ȘI O DEZAMĂGIRE ÎN URMA PROMISIUNILOR FĂCUTE ACESTORA ȘI NEONORATE.VIITORUL GUVERN VA FI UN OBSTACOL ȘI MAI MARE ÎN CALEA ACESTORA.NU NE RĂMÂNE DECÂT SĂ NE CONSOLĂM CU CE AVEM ȘI SĂ SPERĂM CĂ VOM AVEA O ȚARĂ CA AFARĂ.MULT SUCCES VIITORILOR GUVERNANȚI RESPONSABILI CU TĂIERILE!

Sergiu spunea...

Care este numărul de români care, în ultimii 3 ani, au plecat (din prea mult bine în țară)la muncă în străinătate?

Militar de la 14 ani spunea...

Toate-s bune și frumoase. Bine punctat cu acest tablou. Să vedem și lucrurile bune care s-au întâmplat.
De departe, dpv social, cea mai bună treabă e creșterea salariilor și a pensiilor, inclusiv cele militare.
Chiar dacă a fost o șmecherie fiscală, consider că trecerea contribuțiilor la salariat a fost o măsură bună în acest context. Practic, era imposibil altfel.
E bine în majoritatea indicatorilor. Se putea mai mult la fonduri europene (trebuie profitat din plin, iar cei care lucrează la asta trebuie răsplătiți din plin, chiar cu procente din contracte inițiate, derulate și încheiate) și la insistența rezolvării problemei infrastructurii (drumuri, spitale, școli etc.).
Încă odată, marea problemă a acestei guvernări, o constituie comunicarea, gestionarea problemei justiției, lipsa de credibilitate a oamenilor scoși la înaintare, percepția că toate se făceau în spatele ușilor închise de către persoane care aveau probleme cu justiția, aroganța.
Sper că la următoarea guvernare PSD, aceștia să își fi învățat lecția, dar atât timp cât există tipi de baroni locali ca Oprișan, Buzatu etc. care fac ceva pe conducerea de la centru, nu știu dacă PSD va evolua în spirit european. Bineînțeles, e valabil și pentru cei de la centru, care se comportă, uneori, ca subordonați baronilor locali. De aia sunt devorați în cel mai meschin stil posibil.

Cezar spunea...

Ai vrut să zici ...MASOCHISTI..!!

Leonard spunea...

Dacă ne-a crescut puterea de cumpărare cu 35% cum scrie în tabel , de ce mai trebuie să demonstrăm pe 25 oczombrie ?

Huhu Rezea spunea...

@Sergiu
Deja s-au format cozi la granițele vestice pe sensul de intrare cu diasporenii care dau năvală să trăiască sub Sică Mandolică!
Mă îngrijorează rău de tot că rămâneți fără lozinci. Si mai rău este dacă veți ajunge să le strigați împotriva clienților voștri politici.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Ca să le intre morcovul ...lui sica, câțu, gorghiu și țurcana, adică cu diferența dintre creșterea de 35% per ansamblu a nivelului de trai și indexarea pensiilor militare!
Să vezi la anul pe vremea asta ce mitinguri impotriva ciumei portocalii vor fi!

Leon spunea...

@Militar, de aceasta data ai pus punctul pe "i"..!
@Sergiu, romanii au tot plecat mereu, mai ales dupa intrarea in UE,... in ultimii ani s-au mai si intors in tara, dar de maine se vor gandi de doua ori daca mai revin,...nici macar pe 10 august 2020..!

Iulian Mareș spunea...

Partea buna a paharului!
Destructurarea jandarmeriei vă garanta cu ocazia mitingurilor o bătaie zdravănă guvernanților! Cum își ia măgarul în pantă, așa își va lua Organ, căci el este învățat din iarna lui 2012!

ifrim spunea...

@Huhu.S-o credeti d-stra cu mitingurile de la anul deoarece a reintrat pe fagas iesirea din sistem pe cale naturala care naturala se traduce ca pana la anul pe vremea asta juma' suntem morti de foame.Partea pozitiva este ca scapam de problema cholesterolului din pricina carnii,a diabetului din cauza de dulciuri,ateroscleroza nicotinei etc.

radud spunea...

Imediat după trecerea noțiunii(vai ce rezultat)și Mutu s-a întâlnit cu reprezentanții partidelor a prezentat două priorități ale noului cabinet
-pregatirea alegerilor prezidențiale și
-adoptarea bugetului ptr.2020.
Dacă alegerile vor fi tot cu tabletă și STS știm deja cine va fi învingătorul.Isi pregătește stocul de volume pe care să le vândă la fraieri.
Vai mama noastră!

M spunea...

@ Sergiu - "Care este numărul de români care, în ultimii 3 ani, au plecat (din prea mult bine în țară)la muncă în străinătate?"

Faptul ca romanii nu isi iubesc tara si nu vor sa faca un efort si un sacrificiu pentru patria lor nu cred ca se poate reprosa direct guvernului. Au plecat si cand a mai fost PDL-ul la putere, si sub Ciolos si sub PSD. Daca nemtii plecau din Germania dupa ce in al doilea razboi mondial a fost rasa de bombardamente, sfasiata in doua - mai era oare Germania unde e acum?

avianyc spunea...

Dar nu disperanti.
Din analiza facuta din ”Occidentul romanesc” majooritar in regiunile dezvoltate cu primari pnl, se intrevede ca mai aveti o sansă.
Spre exemplu daca altii nu au drumuri asfaltate altii pe langa drumuri de nota 10 au si piste de biciclete separate intre localitati. Primar pnl.
http://www.turnulsfatului.ro/2019/10/11/video-testat-pista-de-biciclete-de-700-000-de-euro-dintre-cisnadie-si-sibiu-34-de-minute-intre-cele-doua-orase/
Altii in schimb gratie evolutiei salariul minim pe economie au reusit performanta in prag de iarna .
https://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/concedieri-in-masa-la-fabrica-de-incaltaminte-melania-din-alesd-330-de-oameni-vor-fi-dati-afara-152069.html
Foarte multi angajati concediati sunt romi care isi castigau pâinea cinstit –salariu intre 2500-3000 net /muncitor si 3500-4000 /maistru. Primar psd – oras producator de ciment (Holcim) ca dupa bombardament la infrastructura și fara centura ocolitoare,gaz ,etc . Stive de lemne printre blocuri . E60 cu blocaje interminabile -prin centrul orasului in drum spre Oradea-34 km.Primarul care nu a adus nicio investitie in oraș m are explicatii halucinante . Isi primeste portia pe facebook. La iarna acesti concediati vor fi culegatori de masline in Spania alaturi de muncitorii din constructii care nu mai au de lucru in aceasta perioada.
Sansa este data de faptul că ”poporul muncitor si producator de toate cele trebuinciase vietii zi de zi nu uraste psd in sine ci au urât gasca Dragnea si manevrele facute de acestia in detrimentul partidului ,justitiei , favorizarea infractorilor ,etc aducându-l de la 45% la 15%.
Ca atare , puteti reveni spectaculos pe greseala fatala a lui Iohanis in prean electoral prin repetarea greselii ”guvernul mâu” dar doar cu alta gasca mai deparazitata de justitie aveti succesul asigurat..
Si atunci romanii vor reveni cu totii in tara după ce vad faimosul tabel psd a lui ”So_scol ?”.
Iubirea de tara ” nu tine de foame si nevoi.
400 dati afara din privat ,in schimb 400 angajati la bugetar la impins aerul in locul calculatoarelor si retelelor IT lipsa din institutiile statului neinterconectate intre ele nici pâna azi.

Huhu Rezea spunea...

@ifrim
Nu rezerviștii vor face la anu mitinguri, nu ei se vor urca pe gardurile Mutului, ci civilii. Cum crezi ca vor reacționa studenții fără călătorii gratuite, cum vor reacționa IT-știi impozitați, cum vor reacționa bugetarii fără vauchere de vacanta, cum vor reactiona pensionarii cu pensiile doar indexate?

M spunea...

Nu pot să nu postez ceva din analfabetul Barna.

„Consiliul Suprem de Apărare al (a ANALFABETULE) Ţării va fi reformat prin crearea unor structuri-expert permanente în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, care vor gestiona integrat (atât ANALFABETULE) comunitatea naţională de informaţii, cât şi comunitatea de politică externă”

Uite cine râdea de Dăncilă!!!! 😁
Nu comentez inepția spusă!

E. Cristescu spunea...

"Sunt permise numai întrebări și informații despre pensii și contribuții juridice în domeniu din partea celor avizați."
Cum dracu', ca-i plin de propaganda politica PSD fara nici o legatura cu pensiile sau contributiile juridice? A, sunt hashtaghist infiltrat de 20 de ani in sistem, multumesc.

Stelian P. spunea...

@M
"Daca nemtii plecau din Germania dupa ce in al doilea razboi mondial a fost rasa de bombardamente, sfasiata in doua - mai era oare Germania unde e acum?"
Cred ca glumiti cu comparatia asta, sa nu folosesc alta formulare. Unde puteau pleca germanii sa lucreze dupa 1945 ? In zonele ocupate de sovietici, in fostele tari ocupate de nazisti, in Anglia....sau poate in Romania, fostul lor aliat ?

Iulian Mareș spunea...

M,
eu am cam priceput ce vrea sa spuna Barna! El stie ca unele ministere au departamente si pt politica externa si vrea ca ele sa fie sub tutela unui tatuc suprem, si nu la MAE!
Dar eu intreb, plecand de la marfa clientului: daca Comunitatea de informatii este nationala, atunci "comunitatea de politica externa" de ce nu este si ea nationala? Omisiunea nu poate fi scuzata la un asemenea pretendent la primul Jilt al tarii!
Dar,,,,si asta este tot sibian....!

avianyc spunea...

Zice maestrul ;
"Cum crezi ca vor reacționa studenții fără călătorii gratuite, cum vor reacționa IT-știi impozitați, cum vor reacționa bugetarii fără vauchere de vacanta, cum vor reactiona pensionarii cu pensiile doar indexate?"
Poate unii se vor bucura ca statul nu praduieste banii SPONSORIND INDIRECT hotelieri ,proprietari de pensiuni ,CFR, patronii ca sa angajeze un an de zile somerii,etc in loc sa investeaca bani in infrastractura ,scoli fara fose septice in fundul curtii,informatizarea si creerea retelelor de interconectare intre institutiile statului si micsorarea numarului de bugetari.
Si azi daca primesti o amenda de circulatie trebuie sa dai tu email la politie facand dovada ca ti-ai platit amenda ,CEC sau primariile unde platesti amenda intr-un anumit cont nu pot face asa ceva fiindca nu exista interconectare informatica.
Dam in schimb vauchere de vacanta ,bonuri de masa ,haine/ costume unor salariti cu peste 6 000 -12000 lei pe luna salariu dupa legile Olgutei ca sa ingrasam indirect niste hotelieri grasi ,scutiri pe CFR pentru studenti - copii de nababi financiari,etc Mai ceva ca la militari,care au obtinut vauchere de vacanta doar dupa ce sindicalistii au facut scandal.
In timp ce in privat multe firme nu-ti platesc nici concediul medical darmite sa-ti mai dea vauchere de vacanta ,premieri ,etc.De multe ori pentru orele suplimentare te platesc cu cateva bonuri de masa in plus ,mult sub valoarea orelor suplimentare efectuate.

avianyc spunea...

La prima vedere am crezut ca acest tabel este o continuare a " Tabelului lui Mendelev" cu descoperiri epocale de anesteziat populatia a unuia " Soscol".
Pe urma mi-am dat seama ca din tabel lipsesc multe lucruri promise si cuprinse in faimosul program cum ar fi ; spitalele regionale ,km de autostrazi si drumuri expres ,sutele de CRESE OLIMPICE ,km de cai ferate modernizate pt parcurgere cu cel putin 80 km la ora viteza tren,etcscoli noi ,etc

ifrim spunea...

@E.Cristescu.Pai daca sunteti hashtaghist infiltrat de dooj' de ani in sistem acum fiind la governare ne puteti rezolva d-stra doleantele cu actualizarea mai rapidi!

M spunea...

@Stelian P - de ezemplu in SUA ca si italienii din sud. Iar daca ati fost in Italia ati vazut difeferenta de dezvoltare dintre nord si sud.
Un italian imi spunea ceva interesant: " natiunea este ca o familie. Uneori trece prin momente grele. Ca intr-o familie daca tatal pleaca la mai bine si isi lasa sotia si copiii nu mai are ce sa caute inapoi!"

@Iulian Mares - eu ma refeream in primul rand la faptul ca e un ANALFABET si nu stie sa vorbeasca. Oricum constat dorinta apriga de a subjuga si de a controla totul!

Acum noutati:
- lui Rares Bogdan i s-a oferit MAI si el a refuzat. Atunci i s-a oferit MApN (in primul rand pentru bugetul de 2% ce poate fi furat de ciordacii PNL). Este presat si de Vlad Nistor care vrea sa ii ia locul. Cica in weekend o sa vorbeasca cu Johannis care sa il convinga.
- ProRomania afirma clar ca daca PNL vrea sprijinul lor sa renunte la ideea de a taia pensiile militare si sa promoveze RAPID reintoarcerea la L223 in forma initiala.
- PSD se zice ca ar fi dorit plecarea de la guvernare dar nu vroia Dancila sa isi dea demisia.
Vor sprijni un guvern PNL dar il vor controla prin Parlament.
- Orban este viitorul prim-ministru dar Johannis intarzie anuntul pentru ca o data facut mai are 10 zile de facut guvernul iar bataia pe ciolan a inceput.

@E Cristescu - unde vezi domnule propaganda proPSD? UN tabel care e interesant dar care arata ca nu au facut nimic pentru SNAOPSN? Mie mi se pare ca e propaganda proPNL!!!

Iulian Mareș spunea...

Unde sa plece nemții?
Unde au plecat și naziștii cu averile încropite in aproape 6 ani de război!
Că nu au plecat este de apreciat, însă un plan generos i-a susținut și ajutat!
Din pdv al meu 30 de ani trebuiau să stea în condițiile de lagăr de muncă forțată cum i-au ținut ei pe evrei, țigani și slavi! Bine, acum ori mai fi fost și 100-200 care nu îl adulau frenetic și psihotic pe Adolf..., însă poporul nu trebuiește victimizat pt derbedeii și dictatorii lui!
Mai este un curent acum cf căruia nu au fost holocaustizati câteva mil și că Hitler a fost provocat sa declanșeze războaie...
Înțeleg nu au fost arși 6 mil (tehnic era imposibil), însă lagărele nu erau pensiuni de ***!
Și cine îți dă dreptul să bagi în lagăr de muncă forțată pe motive juridice inventate (...făceau speculă)?
Trebuie scris o data și adevărul ăsta!

Iulian Mareș spunea...

T3,
Tu trăiești în ROU?
Ei, să vedem ce face Neamțul cu Guvernul lui?!
Cred că ai multe așteptări....

Civil spunea...

Vă propun să revenim la dragele pensii...

Citiți articolul:
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23422235-medic-spitalul-militar-timisoara-condamnat-inchisoare-suspendare-este-acuzat-primit-mita-zeci-angajati-penitenciarul-arad-pentru-pensiona-ilegal-caz-boala.htm

Am remarcat următoarea precizare din articol:
"Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2016, în rândul personalului Penitenciarului Arad s-au intensificat preocupările legate de încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare medicală (pensia fiind aproximativ egală cu venitul salarial)"

Întrebare: Care este sursa abuzului doctorului?
1. Dorința lui de îmbogățire?
2. O lege a pensionarii foarte proastă. Ați remarcat expresia - pensia fiind aproximativ egală cu venitul salarial. La 40 de ani?

Ein Stein spunea...

@avianyc
Nu intelegi care e treaba cu interconectarea, IT-isti si altele, de fapt nu inteleg nici cei care ar trebui sa inteleaga. Hai sa aduc nitica lumina poate mai citeste si cine trebuie si intelege.
IT-ul este o disciplina aparte fata de Informatica sau Computer Science. La Informatica sunt angajati "programatori" care fac programe, ei trebuie sa cunoasca unul sau mai multe limbaje de programare. IT-ul este o tehnologie, aici sunt angajati cei care stiu sa administreze sisteme pe care ruleaza programele facute de cei la Informatica. IT-isti nu e neaparat nevoie sa cunoasca vreun limbaj de programare insa musai sa inteleaga sisteme.
Ca sa intelegi mai bine sa luam celebrul Card de Sanatate, informaticienii au facut acel program care indeplineste toate cerintele, la inceput chiar a functionat bine dar pe parcurs a inceput sa se degradeze accelerat.
De ce? Pentru ca de administrarea sistemului Card de Sanatate ar fi trebuit sa se ocupe IT-istii, si ar fi trebuit sa cunoasca cum se administreaza servere de SQL, sisteme de operare, politici, retele de date, etc. Dupa cum vezi deja intre cele doua domenii, IT si informatica, a aparut separarea. Un informatician habar nu are cum se administreaza un server de SQL, sa zicem, el ce stie e doar sa faca programe care vor folosi serverul de SQL. Problema mare apare cand pe functii de IT-isti sunt angajate neveste sau amante sau chiar informaticieni care nu au competentele necesare sa tina un functiune un sistem ca cel de la sanatate.
Trebuie inteleasa foarte bine diferenta intre IT si Informatica si ce competente profesionale trebuie sa aiba fiecare dintre cele doua categori, aici apare marea confuzie incepand de la ministerul Educatiei si pana la structurile care detin sisteme informatice. In acest moment in Romania IT-ul practic nu exista!!!! Cei care beneficiaza de acele scutiri de impozite nu sunt IT-isti ci informaticienii. Nu de putine ori si cei de la aparare scoteau sau scot la "concurs" posturi de administratori de sisteme care obligatoriu sa aibe experienta de minim 3-5 ani intr-un limbaj de programare. O imbecilitate care se bate cap in cap cu cerinta postului, situatie generata evident de cei care habar nu au de nimic in domeniu.

Ein Stein spunea...

Cat despre interconectare, eu sunt convins ca sistemele sunt interconectate insa lipsa de administrare si management face ca sistemele sa fie practic inutilizabile. Asta e un aspect, lipsa de IT-isti pregatiti corespunzator. Alt aspect e ca institutiile, prin clanurile mafiote, se bucura ca aceste sisteme nu functioneaza ca sa poata sa aduca cat mai multi contopisti, adica amantele, odraslele, amici si toata fauna sa le dea o "paine alba de mancat". De aia trebuie tu sa mergi sa confirmi amenda si multe altele, ca prin efortul tau sa intreti o armata de contopisti care trebuie sa-si justifice existenta.
Eu am scris de nenumarate ori ca singura solutie e restructurarea institutiilor statului, ocuparea functiilor numai si numai pe baza de examen si interzicerea numirilor pe functii.
Asta e singura solutie, ALTA NU EEEEEE!
Pricepi?
Lasa dracu PSD-ul sau PNL-ul, nu aia e problema ci ailalta. Daca va veni la guvernare PNL-ul ce crezi ca va face prima data in institutii?
Tu in continuare vei merge sa confirmi amenzi si alte aberatii.

Ein Stein spunea...

@avianyc
Uite stire colea
https://www.libertatea.ro/stiri/ministrul-razvan-cuc-a-desfiintat-35-de-posturi-de-director-din-cadrul-cnair-2771518

La o simpla companie de stat a desfiintat 35(treizecisicinci) de functii de directorasi, inchipuiesteti cati mai sunt. Fiecare din directorii astia desfiintati si-a adus, sa-l ajute in activitate, puzderie de consilieri, amante, cunostinte, perfect analfabete profesional, cel putin. Poate intelegi ca banii pentru sosele si autostrazi se duceau in beneficiile lor si ale acolitilor, nu mai vorbesc ca acesti ingreunau foarte mult activitatea prim masurile birocratice care sa le ofere ratiunea de a exista. In urma cu cativa ani la o analiza a CNAIR doar 3% dintre angajati aveau pregatire in domeniu. Pricepi? 3%!
Cuc a facut asta tocmai acum cand guvernul e pe duca. De ce nu a facut-o la inceputul mandatului?
Niciodata nu e prea tarziu insa sunt curios cand vor veni cei de "dreapta" oare cate de "conducere" vor infiinta peste cele 35 de directori.
Restructurare!!
Trebuie sa existe un pact politic intre partide care sa puna statul pe picioare si sa destructureze mafiile de stat. Dar oare o vor face?

Gigi spunea...

*****'Astept de la noul guvern:
1.Redarea demnității,onoarei tuturor pensionariilor din SNAOPSN;
2.Reducerea personalului din aparatul administrativ central și local cu cca 50%;
3.Neacordarea ajutoarelor sociale celor care sunt apți de muncă;
4.Să termine cu acordarea pomenilor electorale;
5.Desființarea comunelor sub 6000 de locuitori,reorganizare acestora;
5.Datorită faptului că deținătorii de terenuri arabile din localitățile rurale sunt majoritatea bătrâni care au fost nevoiți să cedeze terenul unor arendași în vederea arendării,prin lege să oblige pe acești hrăpăreti de arendași să le acorde acestor propritari o sumă de bani/ha + 35% din producția de cereale/ha.
7.Reorganizarea teritorial-administrativa în 10-15 județe sau zone,nu contează cum se vor numi;
8.Legi aspre, în ce priveste Evazunea Fiscală;
9.Legi aspre,cu privire la răspundera magistraților,a aparatului polițienesc;
10.Angajarea în administrația centrala,locală,MI,MApN,Justiție pe bază de competență,nu pe bază de nepotisme,pile și relații sau alte avantaje;
11.Legi aspre pt.corupție.
Si pot continua.
Dacă guvernul(le) de dreapta vor rezolva aceste probleme esențiale pt.tară+altele,le știu ei care,vor sta la putere mult și bine!
Dacă nu,să nu mai aud niciun propagandist # ca mai intră pe aici sau pe oriunde că se fac de tot rahatul!Cu toate că nu am votat niciodată pe nimeni,voi deveni cel mai mare sustinător al lor!

Leon spunea...

"Avocatul Piperea face referire la declarația lui Klaus Iohannis transmis sâmbătă pe Facebook, în prima zi a campaniei electorale. În acel mesaj, Iohannis a scris: „Miza alegerilor prezidențiale este foarte mare – prezența la vot în număr mare este esențială pentru a avea, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, o Românie fără PSD”.
Si ce face Iohannis cu cei 400 000 de membri si cateva milioane de votanti PSD..?

Civil spunea...

Ein Stein: Toate bune și frumoase în pledoaria ta.
Ai făcut o separare a informaticianului de IT-ist.

Am totuși o observație:
Ce programare poate face cineva care nu are cunoștințe de hard(măcar generale), sisteme de operare, administrare baze de date etc.?
Întrebări concrete:
Programatorul trebuie să cunoască limbajul de comenzi Windows? De bază și extins PowerShell?
Programatorul trebuie să cunoască limbajul de interogare baze de date SQL?
Raspuns la ambele - DA.
Cele două domenii pot fi abordate corect doar cunoscând functionarea hard(la un nivel acceptabil, nu foarte amănunțit), a sistemului de operare(chiar în detaliu) și a administrării bazelor de date.

Prin separarea pe care o enunți:

- Programatorul cunoaște programarea teoretică (sintaxă, în principal) dar este rupt de mediul hard și soft în care funcționează(oare?) programele lui grozave.
- IT-istul nu poate folosi comenzile de bază ale sistemului de operare și Powershell care necesită experiență de programator. Administrarea bazelor de date este dependentă de interfața grafică(dacă există) deci IT-istul va fi ineficient in administrarea bazelor de date sau va depinde prea mult de un programator.

De ce nu putem accepta că un IT-ist trebuie să cunoască hard, soft sistem ȘI PROGRAMARE?
Vedeți anunțurile de joburi.

PS. Adevărații IT-isti se formează la Facultatea de automatică și calculatoare. Acolo se face INCLUSIV programare. Nu șiu ce rost au specializările cibernetică la ASE și informatică la Universitate. Un programator ar trebui sa fie licențiat al Facultății de Automatică și Calculatoare și, dacă vrea să profeseze în domenii economice(inclusiv bănci) să urmeze un masterat în domeniul economic la ASE.
Zici că un programator angajat la MApN trebuie să cunoască numai programarea? NU SE POATE.
O afirm din proprie experiență. Nu mai dau amănunte.
Din fericire generațiile noi de absolvenți ai Academiei Tehnice Militare(din secția specializată) au cunoștine militare de bază, hard și soft sistem temeinice și programare temeinice. Nu mă feresc să afirm aici acest lucru.


Cu stimă am scris, în grabă, recunosc, niște idei care mă procupă de un timp.

Civil spunea...

Ein Stein:
Citat: "Nu de putine ori si cei de la aparare scoteau sau scot la "concurs" posturi de administratori de sisteme care obligatoriu sa aibe experienta de minim 3-5 ani intr-un limbaj de programare. O imbecilitate care se bate cap in cap cu cerinta postului, situatie generata evident de cei care habar nu au de nimic in domeniu."

Cred că din comentariul meu anterior s-a înțeles că NU PREA AI DREPTATE.
Vezi mai ales remarca mea cu absolvenții ATM.

Civil spunea...

@Ein Stein:
Citat:
"Cei care beneficiaza de acele scutiri de impozite nu sunt IT-isti ci informaticienii."
Nu e adevărat, se scutesc de impozit cei care lucrează la proiecte de o anumită valoare și care pot fi analiști, programatori, șefi de proiect, ingineri de sistem(evident în sistem privat)
Eu asta mi-aduc aminte, ar fi bine dacă ai da un link la legea respectivă, poate memoria mea începe să dea rateuri... nu-i total exclus.

Civil spunea...

De ce nu se face interconectarea bazelor de date?
Pentru că fiecare organizație ce are o bază de date se crede stăpâna pe ea și în consecință nu permite accesul altor organizații. Ar pierde o serie de posturi care au ca justificarea plimbarea informațiilor dintr-o organizatie în alta.
Nu e vorba de amante,pile și fini, e vorba de numărul de posturi necesare pentru gradul de importanță al funcției de șef.

O glumă, SRI are acces la toate bazale de date din diverse organizații?

Mai de mult am trimis un mail la ministerul muncii în care am întrebat:

Cum e posibil ca ministrul muncii să ceară date de la Institutul Național de Statistică pentru a cunoaște situația pensiilor militare? Doamna respectivă(sau cineva autorizat din minister) nu are acces la baza de date a CSP MAPN, de exemplu?

M spunea...

@Ein Stein - analiza este corecta. Eu am avut probleme in a angaja IT-isti. Asta pentru ca cei din privat sunt scutiti de impozite si au salarii mari iar in institutiile bugetare asta nu se poate. Eu puteam sa ii ofer o functie de locotenent MAXIM. Si atunci? Cine imi vine?

Pe de alta parte "militarii de cariera" sunt revoltati ca IT-istii sunt "cadre militare". Cum stiti intre pc si militar e o diferenta de cateva procente bune la salarizare.
In alte tari pentru functiile de specialisti se merge pe salariul "din piata".
Se doreste "externalizarea" serviciilor dar fara ca sa avem firme de IT suficient de bine pregatite si cu personal verificat pentru a asigura mentenanta sistemelor sensibile.

avianyc spunea...

@ ein stein
Ocuparea oricarui post din sectorul public se face momentan numai si numai prin examen ,mai putin functiile politice (sinecuri ,etc)
Metodele de succes occidentale si ale lumii dezvoltate economic sunt recrutarea tinerilor ,capabili ,datati si bine pregatiti de pe balcile ultimilor ani de scoala ,liceu profesional ,studenti ,etc.
Asa se dezvolta si s-au dezvoltat de-a lungul timpului marile companii .
mai exista si recrutarea prin interviu direct urmat de selectie functie de cunostiinte si necesitati.
Examenul de multe ori poate fi o mare pacaleala dar nu trebuie exclus.
Cand am trecut de la av militara la civila m-au intrebat ce stiu sa fac. Și le-am spus ce stiu si mi-au zis , foarte bine la noi mai trebuie sa cunosti ceva in plus . Și mi-au pus in brat un vraf de carti spunandu-mi, bibliografie si intri in programul de pregatire cu examen din materie la fiecare trei luni timp de un an jumate. De azi esti angajat.
PS
Retine o chestie . CEC nu are intercomunicare intre filialele lui din tara darmite cu alte institutii.
Incearca la ei ceva operatiuni mai complicate în cont din alte orase fata de orasul de domiciliu si vezi de ce anomalii te lovesti. Vei vedea prin analogie eficienta atot ce este sub papucul statului. Iti vor rezolva problema in cateva ore bune daca au bunăvointa purtand corespondenta cu filiala mama de domiciliu ,unde a fost deschis contul prin email sau fax. Secolul XXI -RO . Altfel rezolvi problema doar daca mai deschis un cont si la filiala din alt județ unde te adresezi.
Daca vei merge la privat BT ,spre exemplu, te rezolva in 10 minute oriunde in tara sau UE.

Nu , nu exista retea de interconectare intre institutii iar unde exista este deficitara sau nu vor sa o foloseasca.
Altfel ar insemna retea= restructurare.

Leon spunea...

https://cvlpress.ro/13.10.2019/nicolae-badalau-se-doreste-contrazis-pe-pagina-sa-de-facebook/

Leon spunea...

@Gigi, le ceri mult prea mult pentru o Guvernare de 12 luni !

avianyc spunea...

@ Leon,
iar pe la căpsunică.
Daca au accesat 93% dece se ruga comisarul C. Cretu de ei să depună proiecte fiindca sunt bani . Bani pe care i-au pierdut.
Oare dece voiau sa faca autostrazi in parteneriat public privat daca erau bani si proiecte ,dupa cum spune asta cu pistolul pastrat neconform legii?
Oare dece importam de milioane de euro vaccin gripal si acest an după ce Tudose a rezolvat din doua fraze situatia Institutului Cantacuzino ?
Oare dece Teodorovici s-a imprumutat pe unde a putut inclusiv la populatie cu dobanzi peste valoarea pietei daca totul merge pe hartie ca uns ?
S.a.m.d.

Pune dopul @ Leon că vin vremuri grele , hienele de luni incolo dau tarcoale.
Lupii alfa (P, B,si O ) abia asteapta sa intre in stana in ciuda vointei ”ciobanului ” Huhurez.

M spunea...

@Civil - 😁 😁 😁 glumești nu?

Cum adică interconectarea bazei de date a MApN cu cea de la minsterul muncii?!?!
Dar dumneata glumești! Și baza de date a SIE? Sau a SRI?

IAR99.Army spunea...

@avyanic
Da ai mare dreptate prietene ca PSD nu a facut nimic din ce a promis !!!!!???? Sa-i vezi acum pe galbeno-portocalii tai la ,,treaba" cum spune mutalaul lor din fruntea lor dupa cum se exprima ,,neamtul", sa vezi ce realizari vor face, iata citeva dintre ele :
- taieri de pensii si salarii; motivarea: greaua mostenire, nu mai sunt bani.
- o sa faca n-n=0 spitale regionale; motivarea: greaua mostenire, au furat banii cei rosii.
- o sa faca n-n=0 km de autostrada; greaua mostenire, au indatorat tara ciuma rosie.
- o sa creeze n-n=0 locuri de munca mai ales ca o sa dea afara bugetari; greaua mostenire, nu mai sunt bani.
-o sa aloce niste bani pentru investitii ca e foame mare in ,,guvarnul mau", in rindul ciumei galbeno-portocalii si in firmele acestora sau acolitilor lor.
Abia astept sa vedem rezultatele acestei ciume peste un an, sa ii vedem pe romani daca vor dori sa mai suporte ce au suportat pe timpul ciumei portocalii cu base in frunte si acum pe viitor cu ciuma galbana si mutalaul in frunte. Asta va fi ROMANIA NORMALA a lui KWI.

avianyc spunea...

@ Leon
Poti te rog sa dezlegi enigma asta legat de un angajat cu salariul minim pe economie din 2016 pana in 2019 ....... care se va pensiona peste zece - 15 ani si doar la anul pensionarii pe actuala lege i se va acorda un indice de corectie care nu acopera pierderea anuala de punctaj.Pe legea noua pierde punctaj considerabil.

- salariul mediu brut 2016 = 2681 lei
- salariul minim brut 2016 =1250 lei
Valoare lunara punct pensie 2016 = 1250/2681 = 0,46 puncte pensie /luna /an

-salariu mediu brut 2019 = 5163 lei
- salariul minim brut 2019 =2080 /2350 - SS
Valoare lunara punct pensie = 2080/5163 = 0,40 puncte pensie/luna /an
=2350/5163 = 0,45516 puncte pensie/lună /an
Oare în normalitate 0,46 este > sau < decât 0,40 sau 0, 45516 - studii superioare?

Ein Stein spunea...

@civil
Cu ce il ajuta cunostintele in programare pe cel mai bun programator de C++ din Romania la administrarea unei retele CISCO sau la administrarea unui DC pe Red Hat? Iti spun eu, cu nimic, e practic si teoretic zero.
Cunostintele de baza in ale hardware ale unui informatician, faptul ca stie in principiu cum functioneaza un HDD sau o memorie, de celel mai multe ori nu stie nici atat, cu ce-l ajuta daca are in administrare un sistem care se intinde pe 10 sau 20 de rack-uri de echipamente sofisticare si foarte scumpe. Iti spun eu, cu absolut nimic.
Adevaratii IT-isti nu se formeaza la Automatica si Calculatoare, acolo se formeaza profesionisti in domeniul sistemelor de process control care nu are nicio treaba cu sistemele office, alea de care vorbim. Pe de alta parte atat de adevarati sunt IT-isti de la Automatica si Calculatoare incat eu nu am auzit ca acei IT-isti sa fi proiectat macar un parlit de microcontroler cu doua functii simple.
Ca tot ai pomenit de SQL, care este de baza si esential in administratie, iar nu are nicio treaba programatorul de SQL cu ce face administratorul sau arhitectul de sistem. Chiar sunt limbaje diferite pentru administrator fata de dezvoltator, DML pentru unii si DDL pentru altii. Am scris ca un IT-ist nu e obligatoriu sa cunoasca vreun limbaj de programare, si nu este, pentru a sublinia diferentele intre cele doua domenii. Ideal este ca un IT-ist sa cunoasca cat mai multe limbaje de programare la un nivel scazut spre mediu, pentru a alege cele mai bune solutii de integrare are programelor si software.
Necunoasterea acestor chestiuni esentiale face ca avianyc sa mearga sa confirme plata amenzii cine stie pe unde sau tu daca ai nevoie de medic cand mergi cu cardul iar el iti spune candid, "nu merge sistemul".
E bine ca ai precizat la sfarsit ca ai scris in graba, pentru ca in graba e.
Repet sectorul IT practic este inexistent in Romania cu toate ca e purtat in gura de toti politicienii de cate ori au ocazia iar faptul ca va loviti zi de zi de birocratie cand sistemele informatice exista imi da dreptate.

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Constat că ți-e teamă de dezvoltări!
Deci un enunț ar fi:
- Nemții au fost naziști!
Fals!
Sau poate nu!?

https://www.cotidianul.ro/iohannis-a-dat-o-iar-in-gropi-declaratia-care-a-starnit-controverse/

Ein Stein spunea...

@avianyc
Poti te rog sa-mi spui, daca ai cunostinte binenteles, cu ce nota a trecut examenul Kovesi cand a ocupat functia la DNA, dar nota lui Lazar de la PG, dar nota lui Portocala sau macar daca stii cu ce nota a luat examenul seful politiei de la Caracal?
Ori poate stii cu ce nota a luat examenul directorul nr.22 din 35 pe care i-a dat afara Cuc de la CNAIR. Sau macar cu ce nota la examen a obtinut postul consilierul nr. 7 al directorului nr.14 din cei 35 dati afara de la CNAIR? Asta cu examenul este praf in ochi, ce se intampla acum, examenele sunt pentru catei, javrele mari fug ca dracu de tamaie de ele, de examene zic.
Faptul ca incerci operatiuni la CEC din alte localitati si primesti anomalii inseamna ca sistemele sunt interconectate, ca merg anapoda e alta treaba. Presupun ca tu nu ai citit ce am scris mai sus de IT-isti, adica aia esentiali care nu exista de fapt.
Olguta si Andronescu nu mai pridideau cu IT-istii in sus, IT-istii in jos, ce mandre suntem de ei. Na IT-isti!
Romania are o problema majora, daca se depun eforturi considerabile in resurse umane, pe sectorul IT, adica ala adevarat nu abureala lui Andronescu, cel mai curand, cam in cinci ani s-ar vedea primele rezultate notabile in informatizarea administratiei. Nu mai devreme! Deci mai ai de asteptat.

Iulian Mareș spunea...

T3,
Nu te supăra, dar cea mai idioată întrebare a unui angajator de 2 bani, care mai și crede că își înkuie candidatul este deja tâmpita: Ce știi să faci?
Idioțenia asta au adus-o patronii turci de brutării ieftine prin anii 90 și ea s-a perpetuat în rândurile angajatorilor și personalului HR fără minte!
Ce se aștepta să-i spui? Fac RC singur la un Boeing?

Iulian Mareș spunea...

Și las-o domol cu interconectarea între instituții! Nu este kiar așa de simplă și nu trebuie făcută pe toate stațiile!
Aici Dl. Civil îți poate oferi mai multe informații privind rețelele interne, externe, interconectarea lor și riscurile! Sunt kiar prevederi legale cât și profesionale!
O rețea incuba multe posturi și atribuțiuni din partea personalului specializat!
Nu orice fătuca de la ghișeu da cu date și informații în exterior și mai ales pe Net!
La unii kiar sunt blocate de administratori porturile USB, din rațiuni de securitate!

Civil: fii mai scurt în postări, folosește RAR.exe! 😂