Un produs Blogger.

miercuri, octombrie 23, 2019

Poze vechi: Piaţa Senatului (Naţiunile Unite)

5 comments
Piața Senatului (actuala Piața Națiunile Unite, fosta Piață a Operetei de la intersecția Calea Victoriei cu Splaiul Independenței) pe vremea când Dâmboviţa era acoperită. Fotografia originală (alb-negru) este atribuită fotografului Willy Pragher, iar punctul de stație ar fi fost terasa pavilionului expoziţional ridicat cu ocazia aniversării, în 1942, a unui an de la eliberarea Basarabiei.

Construcţia apăruse peste fundaţia abandonată a ceea ce trebuia să fie Palatul Senatului. Locul a fost mai târziu folosit pentru a ridica ansamblul blocului-turn, supranumit „Gioconda”.


 Fosta clădire a Teatrului de Operetă din București, demolată în anul 1986
Piața Națiunilor Unite, astăzi

5 comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Năravurile parlamentarilor din perioada interbelică erau aceleași! Guvernele se făceau și desfăceau la fel, limbajul aproape identic, iar Șefii Serviciului Secret aduna date despre "iluștrii politicieni" că și azi!
Afaceri veroase cu iz politic, un Iorga parașutat prin politică, culminând cu cea mai prostia politică externă ce a condus la pierderea, cei drept temporară și conjuncturală, a unei importante suprafețe din trupul regatului!
Cămările, politicieni degenerați, șușe și interese mărunte, cu iz de mahala din Fanar!
Însă, un grup de intelectuali de marcă dar marginalizați, plecau afară, pt că erau incomozi!
Dacă și Cadrilaterul l-au cedat fara luptă despre ce sa mai vorbim?
Când Antonescu a acceptat să ia frâiele criminalitatea era uriașă în București!

Iulian Mareș spunea...

Scuze pt greșelile generate de textul predictiv....😨🤔

Patrascioiu spunea...

Mares am autointerdictie sa discut despre maresal.Inainte de 1989 am citit in ritm alert "Delirul" si mai apoi in format interzis "Procesul marii tradari".Comandantii mei aveau grija sa-mi dea sa citesc:Buletine Agerpres cu destinatie limitata,Perestroica,Glavnosti,Memorii Hrusciov,Instructiunile umui sef de cuib etc.

Iulian Mareș spunea...

Ice,
😂🤣...citește despre Marin și Moța la Majadahonda și lasă romanele cu iz istoric!
Te keamă Tâncăbeștiul sau Poiana cu piersici?

Iulian Mareș spunea...

Atac fara precedent!

http://sindicatulcmd.blogspot.com/2019/10/scrisoare-deschisa-catre-viorica-dancila.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+SindicatulMilitarilor+%28Sindicatul+Militarilor%29&utm_content=Yahoo%21+Mail