Un produs Blogger.

luni, octombrie 14, 2019

SRI a regionalizat deja Romania

45 comments
Aflăm de pe un site al unui renumit analist politic și militar, radu-tudor.ro, că temuta regionalizare a României, percepută de mulți români ca un atentat la unitatea teritorială a României, ea fiind de inspirație sovietică,  a fost aplicată deja de actualul director SRI, Eduard Hellwig, cocoțat anterior de rețeua Soros tocmai în funcția de Secretar General al PNL. Vechiul PNL, nu cel pedelizat. Se zice că este şi el de etnie germană, dar crescut în religie ortodoxă.
Desființarea inspectoratelor Județene SRI  și comasarea lor în 11 Direcții Regionale de Informații (le puteți vedea pe hartă) este prezentată triumfalist, de jurnalistul Radu Tudor, că analist politic și militar nu mai poate fi recunoscut, drept o revoluție în activitatea SRI, plusând chiar că vechea organizare SRI, pe județe,  era de sorginte sovietică.
Un analist politic competent ar trebui să știe că tocmai organizarea administrativă pe județe din anul 1968 a jucat un rol decisiv în desovietizarea României şi în înlăturarea germenilor autonomizării unor teritorii.
Un articol de pe acest blog, pe care îl puteţi găsi la etichetă regionalizare, numea un  astfel de  demers ca pe o centralizare prin descentralizare, altfel spus depărtarea administraţiei atât de capitală, cât şi de comunităţile locale.
Nu știu dacă regionalizarea va avea o eficiență sporită în realizarea de la distanță a misiunilor de intelligence, probabil se bazează pe supravegherea electronică, nu pe sursele umane, dar un lucru sigur l-a realizat, respectiv scoaterea ofiterilor de informații din comunitățile locale, ceva asemănător cu iresponsabilitatea celor de la Poliție care au desființat sectoriștii. Ceva asemănător a aplicat, e drept ca numai pentru 3 luni, generalul agăţat de GRU, Nicolae Militaru , ca ministru al Apărării, în 1990, când a mutat securiștii dintr-un județ în altul, pentru a compromite activitatea informativă. Nemernicia a fost stopată atunci de Iliescu, Mânzatu, Ciontea și Gelu Voica Voiculescu, imediat după evenimentele  tragice de la Tg Mureș, din 15 martie 1990.
Gîndiţi-vă că un atac terorist ar avea loc la Voineasa, Turnu Măgurele sau la Topliţa! Cât timp de intervenţie ar fi dacă primele forţe ar trebui să pornească de la Craiova, Ploieşti sau Braşov, în loc de Rm Vâlcea. Alexandria sau Miercurea Ciuc?
Dintr-o  simplă privire pe regiunile lui Hellvig, observăm că tocmai cele  estice, de pe direcția principalelor amenințari la securitatea României, sunt, teritorial, cele mai mari.

45 de comentarii:

 1. Făcută tot de un etnic german, dar ortodox!

  RăspundețiȘtergere
 2. Practic SRI a lovit letat fratia baronilor.
  Livache Rahoveanul, baron de Belina, este acum in custodia faimosilot Lupi Negri din Politia Penitenciara.

  RăspundețiȘtergere
 3. Păi şi jurisdicţia Curților de Apel este "regionalizată" , precum și activitatea unor agenții descentralizate ale statului.
  Ce este rău și mai ales de ce este "de temut" regionalizarea , când în fapt ea este asociată unei reforme care să eficintizeze activitățile și să optimizeze resursele deci costurile cu birocrația și numărul de șefi , șefiuleți , directori și directorași....etc........
  PROBLEMĂ FALSĂ !

  RăspundețiȘtergere
 4. https://m.dcnews.ro/sri-reorganizare-11-directii-regionale-costin-georgescu-fost-director-sri-seamana-cu-sistemul-fbi-din-sua_699733.html

  RăspundețiȘtergere
 5. O măsură corectă. Operativ, își vor păstra locațiile, așa că nicio pierdere. Vor mai "dispare" câteva funcții la vedere, ceilalți vor face ce au făcut de 30 ani și înainte bineînțeles.
  Nu-i plâng, orice ar fi ei tot acolo sunt. Să fim rezonabili.

  RăspundețiȘtergere
 6. Cred ca Huhurezea asta,oricine ar fi el,este de fapt un acoperit pesedist,s-au bolsevic,care otraveste cu aburerile lui cititorii acestui blog,camuflat in ofcina de propaganda bolsevica.Nimic nu este bun daca vine de pe dreapta,toate sint ok daca vin de pe stanga.Fi barbat si spune drept ce simpatii politice ai?Nu te condamna nimeni pentru asta,dar sa stim si noi ce culoare ai.

  RăspundețiȘtergere
 7. @Ioan
  Măi, răzlețule, daca ai citi acest blog ai conoaște ce orientare politică are administratorul.
  Numai că,... aici nu e vorba de orientări politice ci depre măsuri care vizează securitatea națională și unitatea statului român, valori de care, probabil, tu esti străin..

  RăspundețiȘtergere
 8. "Ioane, Ioane,
  Toata lumea doarme.
  Numai tu nu pot dormi
  De grija...blogului!"
  Acest blog are aproape 16 milioane de accesari, mai exact 15.955.857,pana la aceasta ora, si 72.333 de comentarii postate deja de zeci de colegi militari in activitate, in rezerva, in retragere, si 2-3 civili, cu orientari diferite, dar Statistica ne arata ca cel putin in ultimii 10 ani, cand PSD a condus aceasta tara am avut crestere economica, salarii si pensii marite, iar cu PD(N)L scaderi si/sau inghetari ..!

  RăspundețiȘtergere
 9. Nu ar trbui sa ne certam pe acest blog, cred ca cu totii avem obiective comune, daca v-om fi dezbinati ca militari, chiar si in rezerva sau in retragere, vom ramane singura categorie sociala cu pensiile blocate mult timp.

  RăspundețiȘtergere
 10. Domnule H.,
  Practic sau stabilit un numar de 15 centre(care sunt și cele mai mari orașe din țară, e clar de ce) și pentru fiecare s-a delimitat o zonă de răspundere.
  Chestia cu organizarea pe județe era o făcătură din care rezultau nenumărate funcții de comandă. Coordonarea de la centru era greoaie.
  Județele sunt pentru administrare descentralizată a localităților.

  Întreb și eu - ce legătură au județele cu centralizarea informativă?
  Parea bună este că nu se mai "coordoneaza" activitatea SRI la județ.
  Mie mi se pare de bun simț observația asta.

  PS. Credeți că CIA(hai să exagerez puțin) e organizat pe state din compunerea SUA?
  Nicidecum. Vedeți organigrama CIA.

  RăspundețiȘtergere
 11. Părerea mea este următoarea:
  Dacă prin înfiintarea acestor regiuni se elimină instituția prefectului,a tot felul de inspectorate de la fostele județe si se va infiinta numai instituția prefectului a tuturor inspectoratelor de regiune,e bine,ar dispărea multe funcții plătite cu bani grei.Economii la buget.
  Adică,pe regiune,sa fie un singur prefect,un singur inspectorat de orice natură,iar la fostele judete doar birouri pentru a presta activ.pt.populație,ar dispărea tot felul de directori,directoraș,
  secretari,consilieri etc.
  Dacă,se va menține aceleași structuri la județe+cele care se vor înființa la regiuni,nu se va face dacă să se mărească aparatul functionaresc și implicit bani în plus dar la buget.!

  RăspundețiȘtergere
 12. "Gigi
  Nu fii naiv!Se depărtează administraţia de cetăţean. E bine numai pentru 11 judeţe care ar deveni centre regionale, iar restul se dubleaza, triplează distanţa pentru cetăţean. Se vede că eţi prea proaspăt şi nu ai apucat cele 16 regiuni, între care unaa era R. Autonomă Maghiară.

  RăspundețiȘtergere
 13. Leon ,
  dar câte accesări de utilizatori unici are ?

  RăspundețiȘtergere
 14. Domnule H., ce contează distanța pentru cetățean în noua organizare SRI?
  Ziceți că e mai mare pentru unii? Da prin telefon sau mail nu se poate turna(pardon, informa)? Ce contează distanța?
  Interconectarea la SRI e gata demult. Mai transportă unele chestii cu mașinile(ex. corespondența specială) dar vor fi aceleași trasee. Nu merge cu PKI.
  Na, că le știu și pe astea, domnule Mareș... Sunt mare.

  PS. Regiune Autonomă Maghiară nu conținea Brașovul. Brasovul era în regiunea Stalin(denumită apoi Brașov).
  Repet, reorganizarea SRI nu înseamnă desființarea județelor. Ele vor rămâne neatinse multă vreme. De ce? Tradiția e lege, vorba evreului(din filmul acela) ... și contează pâinea albă asigurată multor oameni din administrațiile locale.

  RăspundețiȘtergere
 15. Leo, sa intrebam...Serviciile..:)).

  RăspundețiȘtergere
 16. Leonard, răspund eu repede.
  Sunt puțini utilizatori unici care și comentează dar mai mulți care citesc dar nu comentează.
  Probabil că cei mulți care nu comentează nu au curaj să-și dea cu părerea sau sunt confuzi.

  Scuze, nu eu trebuia să răspund.

  RăspundețiȘtergere
 17. Lasă , lasă , că până acum administrația lui F&M a fost ca orizontu' ;
  cu cât încercai să te apropii mai mult de ea , cu atât se îndepărta mai mult.

  RăspundețiȘtergere
 18. Pentru curiosi!
  Numărul utilizatorilor care au accesat blogul în ultimul an.
  Perioada
  10 oct. 2018-13 oct. 2019
  Utilizatori- 175.356

  Utilizatori noi- 165.890

  RăspundețiȘtergere
 19. Unde a apărut prima REGOINALIZARE în România ?

  RăspundețiȘtergere
 20. Sa ne bagam in treburile lor numai pt. ca seful lor provine din PNL?E o prostie.Ei stiu ce e mai bine pt. ei.
  Nu mai vorbiti aiureli.In primele luni ale anului 1990 armata a fost scutul securitatii.Inspectoratele de securitate au fost transformate in sectii de informatii ca structuri autonome in Comandamentele Militare Judetene.Mutarea ofiterilor de securitate in alte judete a avut ca efect stingerea antipatiei populatiei.Ulterior au revenit in judetele in care au activat.Cei ce au vrut au fost trecuti in rezerva la cerere.
  Armata a recuperat si fosti ceisti lucru pe care eu il consider laudabil.

  RăspundețiȘtergere
 21. Huhule, cu noua guvernare, numarul utilizatorilor noi va depasi curand 200.000..!!

  RăspundețiȘtergere
 22. Nu,patrone!Acum,in era calculatoarelor, internetului,nicio distanță nu este prea mare!
  Cele tri județe invocate,pot face parte cîte unul în trei regiuni diferite,e o regulă să facă parte toate dintr-o regiune?E asta o problemă? Doar,toți suntem născuți pe meleagurile fostei Dacii,chiar dacă unii au venit aici peste 1000 de ani!Noi,ca bune gazde,i-am adoptat și am avut grijă să nu le lipsească nimica,chiar dacă până în 1918 sau cam urcat pe noi,unde s-au considerat stăpîni.


  RăspundețiȘtergere
 23. @civil - cum sa e compari SRI cu CIA? 😁😁😁😁😁
  Aloooooooo!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 24. In momentul in care seful unitatii deplin conspirate "fantome" apare in public,chiar daca dupa 30 de ani de la trecerea in rezerva,inseamna ca statul roman are o mare problema si nu i-a asigurat nici macar acestui om o viata linistita la batranete.Se pare ca a fost fortat sa "apara",drept "recompensa" pentru curajul de a organiza,exploata si intretine o asemenea unitate.Exact ca-n bancul cu calul pe care omul (statul roman)l-a dus la targ (televiziune),dar nu vroia sa-l vanda(tradeze pe fata),ci doar sa-l faca de rusine("innobileze")...Expresia"Se pare" e depasita si a devenit "pe bune" ca prin acest lucru ,de fapt, statul roman in corpore a fost facut de rusine,asa ca daca acestui UNIC OM statul "deplin recunoscator" nu i-a putut asigura o batranete linistita, va rog sa nu mai visati la pensii conforme cu munca prestata indiferent de momentul iesirii la pensie ,pentru ca nu va exista acest moment vreodata.Legea mult dorita a pensiilor militare de stat,s-a dovedit pentru multi,in special pentru cei disponibilizati o mare capcana...Nu cumva prin faptul ca am fost scosi din marea masa a pensionarilor ,de fapt am devenit tinta batjocurilor de tot felul? Daca e asa ,cine a avut acest interes sa o faca?Partenerii nostrii din NATO?Nu cred...Atunci cine?Raspunsul nu e greu ...Ghici ,ghicitoarea mea...Vae victis!!!

  RăspundețiȘtergere
 25. @ioan
  Cititorii fideli ai acestui blog stiu ca HuHu Rezea este fan PSD aripa dura.
  Un fel de ultras adica.
  Ar mai fi si Leon dar si altii.
  Sunt liderii brigazilor de ultrasi: Haiducii lui Iliescu, Baronii rosii si Uniti sub trandafiri.

  RăspundețiȘtergere
 26. :) un fel de TNR! Time new roman... centru în Harghita! Acest tudor3 ne ia de proști! A apus vremurile mesagerilor rasi în cap pt înscrisuri și lăsat apoi sa le crească părul sau a porumbeilor voiajori! Basme!

  RăspundețiȘtergere
 27. ION intaresc spusele lui reddog.Huhu Rezea si-a declarat public apartenenta fizica si psihica la PSD.Pana aici nu ar fi nimic iesit din comun daca nu ar fi si momente cand invocand stapanirea blogului cenzureaza spusele celor ce nu-i impartasesc ideile.Trecem peste asta fiindca se oboseste sa ne tina la curent cu legile ce se refera la pensiile noastre.Una peste alta, noi,moderatii in ale politicii il acceptam asa cum este.Cuvantul "ciuma" mi se pare prea dur Nici un regim politic trecut nu a fost cu crucea in san.Si capitalismul,e adevarat mai putin, a facut victime omenesti.

  RăspundețiȘtergere
 28. Liviu Po,
  Tarile din Alianta nu se spioneaza oficial! Pretul aderarii ROU a fost retragerea Fantomelor din teritoriile statelor Aliantei! Mai mult, i s-a cerut ROU deconspirarea lor prin trimiterea dosarelor in clar, cu acoperirile la zi!
  Fapt ce a fost executat de un Director de serviciu, la solicitarea unui Presedinte! Credeai cumva ca totul este moca?


  reddog,
  pe tine nu te doare niciodata nimic? Ma intreb adesea DE CE?
  Sa stii ca pana a deveni o moda, 0 ideologie, un cancer si nazismul, care provine de la prescurtarea numelui național-socialism (Nationalsozialismus, prescurtat în germană Nazi, pronunțat /ˈna.t͡si/, v. AFI) si fascismul a fost un moft, precum #, de fapt un semn al lor!! # - Sigla Mişcării Legionare (Garda de Fier), organizaţie de orientare fascistă activă în România interbelică. În zilele noastre simbolul a fost preluat de către
  grupările care se proclamă continuatoare ale Mişcării Legionare. Poate fi întâlnită şi în variantă uşor prelucrată, precum cea utilizată de Partidul Totul pentru Țară (fost: Partidul pentru Patrie), suspendat în 2015.

  RăspundețiȘtergere
 29. Programul:
  NICI UN ROMAN IN FUNCTII PUBLICE!
  pe cale a se implementa.

  Daca pana acum din cauza afinitatilor fata de PDL le-am trecut cu vederea incompetenta dar acum EI sunt la putere. Ochii pe ei si pe incompetenta lor crasa!
  Suntem in campanie electorala a trecut O SAPTAMANA si inca nu avem nominalizat un prim-ministru. Dupa nominalizare mai are 10 zile (dar nu perioada stricta) pentru a isi prezenta noul cabinet si programul de guvernare. Alooooooo!!!! Urmeaza alegeri!!!! Nu avem ministru de interne!!!!!! Ce plm faceti? Nu v-ati gandit INAINTE sa depuneti motiunea de cenzura? INCOMPETENTILOR!

  Mai sunt 23 de zile pana la primul tur!!!!

  RăspundețiȘtergere
 30. @Huhu Rezea, PSD are 3 variante:
  1.Voteaza guvernul Orban 1 si preda guvernarea, trece in opozitie si dupa un an revine iar la guvernare.
  2.Voteaza guvernul Orban 2 si urmeaza scenariul de la pct.1.
  3.Respinge prin vot, in doua tururi guvernul Orban, cu riscul de dizolvare a Parlamentului si participa la alegeri anticipate odata cu cele locale.
  In aceasta varianta, PSD ramane la guvernare pana in luna iunie 2020, dar cu competente limitate si probabil cu destui ministri lipsa !
  Ma intreaba parlamentarii doljeni si nu stiu ce sa le spun..:)))

  RăspundețiȘtergere
 31. @Leon - PSD trece guvernul și apoi le resping tot in Parlament silindu-i să guverneze prin ordonanțe.

  Trec și ei pe criticat TOT și cum românul are memorie scurtă (dovadă fanii PDL) uită prostiile făcute de PSD.

  RăspundețiȘtergere
 32. "Țările din alianță nu se mai spionează între ele!"
  Cum? Acum se spionează mai rău ca înainte!
  D-le Mareș ați citat pe cineva? Sau
  este propria dv.convigere? Vă întreb datorită faptului că nu am văzut ghilimelele!
  Eu,nu știu ce-i interesează pe unii convingerile politice ale Admin!Ca un apolitic,deocamdată,am făcut o promisiune,cred și am ferma convigere,că vremea a trecut și nu mai e cazul să avem afinități politice dictate de la centru!
  Fiți mai rezonabili!

  RăspundețiȘtergere
 33. Victor Ponta a anuntat ca v-a sustine orice guvern care are in programul de guvernare revenirea la legea 223.Poate a facut acest anunt pentru a atrage voturi,dar este singurul care a luat apararea militarilor,asumandu-si anumite riscuri.

  RăspundețiȘtergere
 34. Sigla Garzii de fier a fost grila cu cate trei bare, pe orizontală și verticala, intersectate in unghi drept. # e diferit.

  RăspundețiȘtergere
 35. Gigi,
  Sună ciudat, însă asta-i realitatea! Serviciile de informații sunt integrate, aliate!
  Skimbarile de informații și colaborările sunt inerente!
  Asta este realitatea!

  RăspundețiȘtergere
 36. Live de la CSM

  Procurorul militar Pirlog este ok.
  Lia Savonea este varza. 😁
  Ana de la Justitie se tine bine. 😁

  https://profesionisti.juridice.ro/bogdan-ciprian-pirlog

  https://adevarul.ro/news/eveniment/procurorul-militar-bogdan-pirlog-trimis-judecata-disciplinara-criticat-activitatea-sectiei-speciale-1_5d725fdc892c0bb0c65897e5/index.html  http://85.120.166.211/livecsm/LivePlen.htm


  RăspundețiȘtergere
 37. Pirlog? Nu e idiotul ala care a spus ca SIIJ este infiintata neconstitutional?

  Vai, Doamne, dar ce specimene inepte au ajuns in CSM! Pirlog este rusinea procuraturii militare. Se vorbeste ca ar fi dat spaga 100.000 de euro pentru a "prinde" o misiune internationala. Nu stiu daca a si plecat dar asa umbla vorba printre procurorii de la Tribunalul Bucuresti.

  M#IE REZIST!!!

  Cu ce sunt diferite animalele de la rezist de penalii de la PSD? Si unii si altii sunt impotriva Justitiei. Unii impotriva SIIJ, ailalti impotriva DNA. Cel putin penalii din PSD nu mai ataca DNA. Javrele penale din jurul rezist ataca violent si josnic Justitia!
  In aplauzele canaliilor iubitoare de infractori!

  PS - sunteti la putere asa ca obisnuiti-va sa luati m#ie! Nu am folosit "optiunea dumneavoastra politica" cat ati fost in opozitie. Nu era cinstit! Opozitia foloseste ORICE arme. Acum sunteti la putere deci obisnuiti-va sa luati!

  RăspundețiȘtergere
 38. Și ăia care l-au trimis pe Pârlog acasă, cu un șut în cur, dintr-o misiune externă?
  În situația lui, orice militar ar fi fost trecut în rezervă sau, în cel mai fericit caz ar fi obținut "S" la aprecierea de serviciu!
  Tu nici nu conștientizezi importanta unei misiuni internaționale! Se vede că nu ai avut subordonați!
  Misiunea externă este in primul rand de reprezentare la nivel național!

  RăspundețiȘtergere
 39. @Mares - Multumesc, nu stiam amanunte. Dar sapand un pic am aflat ce jartea este acest procuror. Normal ca e un "rezist" admirat de lichele! Atentie!!! El e militar de doi ani. Habar nu are ce inseamna armata, ce inseamna un ordin, ce inseamna ONOARE!

  Cel care l-a trimis acasa din misiune (situatie EXTREM de grava care aduce atingere imaginii Romaniei) este Karl Ake Roghe, comandantul misiunii EUPOL din Afganistan, probabil un PSD-ist penal! Karl Ake Roghe, politist suedez cu nenumarate misiuni la activ practic, nu a mai suportat indisciplina si ATENTIE! acuzatiile nefondate facute de viermele Pirlog fata de alti colegi si fata de comandanti! In plus licheaua "rezist" a stat mai mult in concedii medicale incalcand normele legale!

  E oare o surpriza ca acest jeg s-a implicat imediat in a falsifica dosare penale camarazilor nostri din jandarmerie?

  Karl Ake Roghe a decorat de-a lungul timpului mai multi politisti romani aflati in misiune in Afganistan. (adica nu are ceva cu romanii ci doar cu jegurile!)

  RăspundețiȘtergere
 40. E grav ! PNL vrea sa informatizeze institutiile si primariile si sa lase fara paine sute de mii de politruci taietori de frunze la caini ! Jos pnl !

  RăspundețiȘtergere
 41. Un primar dintr-o comună, om întors în țară după câțiva ani în Italia, a decis să informatizeze preluarea unor dosare.
  A cumpărat echipamente, a angajat o firmă să îi facă soft-ul, apoi o altă firmă pentru mentenanță, apoi o firmă să îi păstreze back-up-urile, a introdus internet, a cumpărat instalație e climatizare, a angajat o firmă care să îi facă documentele pentru GDPR, a dat-o afară pe funcționara cu liceul care prelua dosarele și a angajat o absolventă de facultate.
  Concluzia? Acum plătește 5 "specialiști" și are echipamente de mii și mii de euro în locul uneia plătită cu salariul minim pe economie căreia ii trebuia doar o masă și un fișet.
  Este însă lăudat de prefect, tatăl domnișoarei nou angajate, că a informatizat preluarea de acte.

  RăspundețiȘtergere
 42. @M
  Nu generalizati. Daca e vorba despre preluarea unor dosare in vederea acordarii de subventii sau fonduri europene nu sunt necesare doar o masa si un fichet. Introducerea internet-ului e ceva de la sine inteles pentru o primarie. Softul se cumpara nu e nevoie de angajarea permanenta a unei firme. Mentenanta pentru scanarea/trimiterea unor documente e putin cam mult, e suficient un nr. de telefon de la o firma specializata iar in primii 2 ani functioneaza garantia. Firma pentru back-up e exagerat. Un simplu program si spatiul necesar in cloud sunt suficiente mai ales daca in fichet sunt dosarele in original, sau pe suport electronic. Documentele GDPR le poate face si domnisoara daca a absolvit facultatea. Deci din cei 5 specialisti raminem doar cu domnisoara. Problema adevarata este daca primaria respectiva traieste din subventiile acordate de guvern sau exclusiv din impozite.
  Ca fata unui prefect lucreaza intr-o comuna (fie ea si suburbana) si nu linga biroul tatalui asta e de laudat.

  RăspundețiȘtergere
 43. @Stelian P - Nu vreau sa intru in polemica cu Domnia Ta!

  Dar va dau un singur exemplu: soft-ul e cumparat de la firma X care asigura si actualizari gratuite pentru un an. Daca am fi intr-o tara normala la capl ar fi OK. Dar la noi se schimba legislatia de 2 ori pe an. Deci TREBUIE sa platesti "abonament" la o firma de IT.
  Sa intru in probleme de mentenanta? Ha, ha, ha!

  Domnia Ta vorbesti de situatii optime, ideale. Apropos, domnisoara cu facultate NU poate sa fie si responsabil GDPR pentru ca ar fi in conflict de interese (ea centreaza - ea da cu capul).

  Ce vreau eu sa subliniez?
  1. E nevoie de o stabilitate a legislatiei. Nu vine PDL si spune ca schimba tot ce a facut PSD care vin inapoi peste 3 ani si o luam de la capat!
  2. Informatizarea este VITALA dar ea deseori este folosita pentru a da contracte unor lipitori de partid sau de familie (uitati-va la Barna si fraudele lui!)
  3. Marota asta cu "informatizarea" este plimbata de vreo 20 de ani. In realitate serviciile IT in Romania sunt la un nivel patetic. La fel ca si marota cu "persoane numite politic". Aaaa, daaaaa, e adevarat dar niciun partid nu o sa o rezolve. O sa isi numeasca doar proprii oameni.

  RăspundețiȘtergere
 44. Dan-prostul ,
  Baaa..nu fii idoot...

  RăspundețiȘtergere
 45. Toate ministerele sunt obligate prin lege sa-si faca back-upri nu cum credem noi, intr-un
  spatiu alocat prin cloud!
  Un anumit serviciu are si aceasta sarcina, insa pe HDD-uri Externe, in spatii speciale!

  RăspundețiȘtergere