Un produs Blogger.

sâmbătă, ianuarie 11, 2020

Cine e-li-mi-nea-ză politrucii care i-ni-ți-a-li-zea-ză alegeri parlamentare concomitent cu cele locale.

16 comments
Neamțul de la Cotroceni țo-pă-ia-ză în ultima vreme prin vocabularul limbii române mai ceva decât Eba și Veorica la un loc.
In timp ce românii rămași prin țară stau cu ochii pe televizor, ca pe butelie, ca să afle ce mai spun Orban, Câțu, Țurcana  și Violeta despre salarii, pensii și alocații... că așa au fost obișnuiți și plictisiți de  ciuma rosie, Iohannis se ține de glume și inițializeză discuții la Cotroceni cu Sică, fost șomer, pentru i-ni-ți-a-li-za-rea trântirii actualului guvern liberal, în așa fel încât la vară să avem alegeri parlamentare anticipate, concomitent cu cele locale, la termen.
Cum ultimele alegeri locale au avut loc pe 05 mai 2016, in-sem-nea-că alegerie locale din acest an nu se pot desfășura mai târziu de  duminica 31 mai 2020.
De ce vrea Iohannis alegeri anticipate?
Păi... se gândește că, până în noiembrie, liberalii își pierd mult din încrederea pe care i-au arătat-o lui, la alegerile prezidențiale. Si nu vrea în ruptul capului ca alegerile parlamentare să fie după 01 09 2020, dată la care ar trebui să mărească punctul de pensie pentru 5 milioane de pensionari  și lefurile cadrelor didactice. Dacă data de 01 09 2020 ar fi după alegeri, pro-ro-ghea-de nu se văd, atât pensiile, cât și lefurile.
Să zicem că liberalii își do-bo-rea-ză de trei ori guvernul în Parlament, deși este greu de realizat, dar ce se fac cu recomandările Comisiei de la Veneția și cu Deciziile CCR pe această temă?
In anul 2012, Băsescu a vrut să organizeze alegeri parlamentare concomitent cu alegerile locale.
Liberalii de atunci și pesediștii au contestat legile la CCR și iată cum a motivat CCR  decizia nr. 51/2012 prin care a constatat neconstituționalitatea acelor legi:

„ Curtea mai reține că organizarea la aceeași dată a celor două categorii de alegeri determină încălcarea dreptului de a fi ales, prevăzut de art. 37 din Constituție. Aceasta întrucât există situații în care un candidat care nu a câștigat un mandat de ales local (primar sau președinte de consiliu județean) să își exprime dorința de a participa la alegerile naționale pentru un mandat de parlamentar (deputat sau senator), lucru perfect posibil, dar numai în cazul unor alegeri care se desfășoară la date diferite. Or, legea criticată prevede că, în cazul organizării și desfășurării alegerilor pentru Parlament la aceeași dată cu alegerile pentru autoritățile administrației publice locale, o persoană nu poate candida în același timp pentru funcția de primar și pentru un mandat de deputat sau de senator și nici pentru funcția de președinte al consiliului județean și pentru un mandat de deputat sau de senator.”

Eu zic că, dacă declanșează criza guvernamentală, este posibil ca Parlamentul să investească unul din candidații de premier propuși de formă de Iohannis sau să constituie o nouă majoritate parlamentară, fără PNL, numai să continue legislatura până la alegerile la termen din noiembrie.
.

16 comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Titlul nebuniei clare:
Vreau sa ma trantesc sau Eu te-am facut Premier, eu te fac somer!

Daca am vazut PSD trantind (din motive inca nespuse, insa gura targului vorbeste despre interese neromanesti si apartenenta la padure) 2 guverne, am zis ca le-am vazut pe toate!
Dar nuuuu!
Stai sa vezi si sa nu crezi!
Azi un Premier si un Presedinte pun la cale trantirea propriului guvern, a guvernului mau!
Culmea este ca Premierul se si bucura! Eu cred ca ambii sunt autisti!
Se bucura de ce? Ca ajunge iar somer!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Haidi, bre, ca homo nu stiește sa se exprimește romanistanește pentru ca el ciocofonește saxofonește! Intarata-i, drace, ca au luat microbul trantirii propriului guvern de la precedesorii! E niscaiva misto in toata muschiulatiunea asta, intrucat la cate prostii au facutara intr-o lună, o s-o ia la alegeri in mana! E ciolanul prea gros, prea carnos si de folos ca sa faca ei anticipate, asa ca apa trece, pietrele raman! Uite ca e ora 5.20, toata noaptea am facut mancare ca am avut iar insomnie, ma dezbrac de caracter si ma culc, visand duios si fromos la cum si ce cacacios ne vorgheste spanzuratul din varful prepeleacului, probabil si disperat de toate gafele de pana acum cu ,,guvărnul mău de ratati!''

ifrim spunea...

Daca dulapul plimbaret nominalizeaza premier ursul din padure in ideea sa pice guvernul parlamentarii il vor investi pe acesta pentru a,si duce mandatul la final!

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Ce nu e clar?In ideia lor cu cat mai devreme cu atat mai bine.Spera ca in eventualitatea unor alegeri parlamentare sa aiba o majoritate confortabila si deci sa nu mai depinda de PSD .In plus au impresia ca sunt pe val si ca e momentul sa fructifice pozitia.Sper ca spre binele familiilor noastre vor mari punctul de pensie la 1775 lei.Daca nu o fac vor avea soarta PDL sau in cel mai fericit caz a PSD.
In principal noi trebuie sa tragem de ei ca pensiile noastre sa tina ritmul cu cele ale civililor.
Asa zisa secretizare a soldelor militare probabil ca ii permite lui Ciuca,Vela etc sa le sporeasca fara barfa presei.Eu unul nu vad ceva rau in asta.Activi evita sa vorbeasca despre veniturile lor lunare.Cine e cel ce discuta cu angajatii lui despre veniturile lui reale?

ifrim spunea...

Niște intilictuali a mâncat ca porci și nici nu știe sa vorbește bine românește.Vorba lu' Iulica:Vand carte de gramatika io meam fakt trea-ba cu ia!

radud spunea...

Dacă nu le iese cu anticipatele și vor aplica mărirea alocațiilor,scăderea tva-ului de la 19 la 16% și majorarea cu 40% a punctului de pensie,sigur ne aduc FMI-ul pe cap!
Ce ,,sinceritate" la Sică când a ieșit de la plavan 🎎

M spunea...

Poporul suveran o sa ii voteze!

Acum, va intreb pe Domniile Voastre, cine este neintegrat social? Nu cumva aia care voteaza altfel decat majoritatea?

M spunea...

Grăbiți-vă cu anticipata că vă ia cu lopata!!!! 😁

Pana una alta madam Olguta iar s-a aruncat cu jigniri si minciuni asupra militarilor.
Legea salarizarii arata o crestere medie a soldelor sub 50% dar Olguta estimeaza o dublare a pensiilor militare daca s-ar face actualizarea acestora.

Minciuni si zoaie revarsate de lidera PSD! Cand va ganditi la PSD ganditi-va la Olguta!

Leon spunea...

Puteti sa trimiteti nevestele cu cardul la Bancomat !
CEC (Dj)a virat pensiile civile astazi 11 ianuarie(..!) la orele 10.30..!

Leon spunea...

Deci nu toate actiunile impotriva romanilor se ,,coc,, in laboratoarele din afara tarii, multe, foarte multe se uneltesc in laboratorul de la Cotroceni ! Vai de noi..!

Iulian Mareș spunea...

Cotrocenii sunt populați cu români? Câți? 10%?! Macovei mai lipsea de acolo....

Leon spunea...

"Primul partid care și-a dat jos propriul Guvern a fost PNȚCD. Nu și-a dat jos propriul premier, dar și-a dat jos propriul Guvern în sensul că miniștrii și-au dat demisia.

Radu Vasile a fost propus pentru funcţia de premier în primăvara anului 1998 de către preşedintele Emil Constantinescu. La acea vreme, Radu Vasile avea susţinerea principalului partid de guvernământ, PNŢCD. Un an mai târziu, lucrurile au luat o altă întorsătură. Guvernarea sa i-a nemulţumit pe liderii PNŢCD. Practic, Radu Vasile guverna de capul său. S-a ajuns la situaţia în care membrii Guvernului cereau plecarea primului ministru și, evident, înlocuirea sa. În cele din urmă, miniștrii şi-au dat demisia. Radu Vasile a fost pus în situaţia de a nu mai avea ce guvern să conducă.
Suspendarea lui Emil Constantinescu
Radu Vasile nu a vrut să demisioneze, moment în care PNŢCD i-a retras sprijinul politic. Emil Constantinescu i-a cerut demisia. Apoi, președintele de la acea vreme, l-a revocat din funcție. S-a propus suspendarea președintelui care demițând Guvernul a încălcat Constituția.

Ion Iliescu a spus că nu este de acord pe motiv că țara nu poate rămâne și fără Guvern, și fără președinte. Dat fiind scandalul izbucnit în 1999, la revizuirea Constituţiei din 2003 s-a introdus prevederea explicită: "Preşedintele nu-l poate revoca pe primul-ministru".

maiag spunea...

ma uit cita prosteala si citi botanisti infantili si ma amuza ca la balamuc,arunca unu cite o informatie bomba preupus adevarata,fraerii comenteaza si pun intrebari ca si cum legea sau ordonanta a aparut,alti botanisti fac ei propuneri parca asculta dracu de ei,fratilor mincav as pensia,dati dovada de mari comandanti de osti care ziceti ca ati fost,daca asa gindeati si in activitate,vai mama voastra de papagali

Huhu Rezea spunea...

Așa arată un pensionar MI morocănos și răutăcios!

M spunea...

Orice am spune in Romania este democratie.

In dictatura: Nu ai drepturi si te f#te unul cum vrea el!
In democratie: Ai dreptul sa il alegi pe ala care te f#te cum vrea el!

Misto e ca unii f#tuti sunt si incantati de asta!

BONIFATIE spunea...


Prezidentul, cu vădită înch(l)inare spre autocrație, vrea o mare adunătură națională care să-l elogieze pe un stadion... în construcție.
Ce babilonie ar fi cu „cetățeanul turmentat” care ar trebui să ștampileze, deodată, la urna funerară, vreo șase buletine.
Pe de altă parte, e o chestiune de gândit cu candidatul care n-are moacă de primar dar o poate avea pe cea de senator. Așa s-a ajuns ca un sinistru să fie, în același timp, și parlamentar, cu scut pentru DNA, în timp ce nouă, muritorilor de rând, ne cântă prohodul legal cu imoralitatea deținerii pensiei cu salariul de bugetar. Eu nu fac parte din această ultimă categorie, ca să nu se înțeleagă că aș face vreo susținere „pro domo”.
Și pentru că ne-au lovit cu 4,6%, vă doresc o duminică liniștită!