Un produs Blogger.

joi, ianuarie 23, 2020

SCMD nu mai știe să citească proiectele de lege care se supun adoptării în Camera Deputaților

126 comments
Doamna Monica Caloian, dacă mai conduceți Departamentul Juridic al SCMD, dați-i semnatarului protestului să citească Raportul comisiei de muncă din Camera Deputaților cu privire la cele 2 proiecte de lege Plx 166/2018 și Plx 292/2019.

Întreg  Raportul poate fi citit  AICI


Intr-adevăr, liberalii propuseseră în proiect scoaterea polițiștilor și penitenciariștilor din Legea 223/2015, dar respectiva prevedere este propusă a fi scoasă din lege prin Amendamentul admis nr. 5 al Raportului, care va fi supus dezbaterii și votului în sesiunea extraordinară din 28 ianuarie a.c.


Are domnul Dogaru informații că acel amendament va fi respins de deputați?

Are o noimă protestul pentru eliminarea indemnizației de 50% pentru pensionarii membri ai Uniunilor de creație de interes public, dar nu este cazul să bagați spaimă în rândul polițiștilor.

Solicitați reformularea protestului pentru ca SCMD să nu-și piardă credibilitatea în rândul rezerviștilor. 



joi, 23 ianuarie 2020


PROTEST  ADRESAT  DEPUTATILOR  ROMANIEI
Doamnelor si domnilor deputati,
Va solicitam prin prezenta respingerea prin vot, marti 28 ianuarie a.c., a Pl-x 166/2018, respinsa de Senat la 26.03.2018 si a Pl-x 292/2019 respinsa de Senat la 19.06.2019.
Motivatia noastra consta in includerea in aceste proiecte, anticonstitutional si in dispretul Tratatulu1i de aderare la NATO, a politistilor, care sunt parte integranta a Sistemului unic si unitar de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala. Fosti militari prin pregatire si juramant, actualmente functionari publici cu statut special, politistii redevin militari la trecerea in rezerva, conform Legii 223/2015 care nu are nici o legatura cu legislatia „pensiilor speciale”, neagreata de dvs. Daca veti comite aceasta aberatie, pe ce baza legala veti mai raspunde solicitarilor partenerului nostru strategic, la cererea de trimitere in teatrele de operatii, alaturi de militari ai M.Ap.N. si a unor detasamente de politisti si jandarmi. Situatia este cu atat mai grava cu cat ministrul de Interne intentioneaza sa-i transforme in civili, fara obligatii militare la pace sau in situatii speciale si pe jandarmi si pe pompieri. Ati stabilit deja si noi nu stim iesirea Romaniei din NATO si integrarea in CSI?
Protestam, de asemenea, in numele tuturor membrilor S.C.M.D., membri cotizanti ai uniunilor de creatie (ziaristi, scriitori, compozitori, artisti plastici, etc.) de anulare a indemnizatiilor acordate la pensii de respectivele uniuni de creatie. Doriti economii? Anulati sponsorizarea de catre Stat, in mod nejustificat, a partidelor si ONG-urilor zise de „utilitate publica”! Lupta din altruism pentru binele nostru? Sa traiasca, asemeni sindicatelor din cotizatii si donatii!
Ne manifestam disponibilitatea de a sustine, eventual de a organiza, impreuna cu aliatii nostri, orice manifestatie de protest in cazul in care se vor schimba statutul si drepturile jandarmilor, politistilor, pompierilor si membrilor rezervisti ai uniunilor de creatie.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU


126 de comentarii:

Iosif spunea...

Dle H,

Ar fi o explicatie pentru intentia MAI de a NU da aviz favorabil la proiectul OUG al d-lui ministru CIUCA.

Cu stima,

Huhu Rezea spunea...

Fiți mai concret, mai explicit!

maiag spunea...

nu faceti gargara,guvernu o sa dispara,nu va fii nimic nou sub soare,militarii pensionari vor ramane cu au stabilit,adica tot asa,pensionarii militari nu au nici un mijloc de presiune,DAOGARU,vorbeste numai prostii,latra la luna,nu l ami baga nimeni in seama

Teo spunea...

În data de 20 ianuarie a.c., președintele Camerei Deputaților, for decizional, a publicat în Monitorul Oficial Decizia de instituire a unei sesiuni parlamentare extraordinare, în luna curentă, care v-a dezbate ,,Pl-x nr. 292/2019 - propunere legislativă privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statul special (...)”.
Titulatura proiectului legislativ a generat interpretări confuze în rândurile polițiștilor, fapt pentru care, în cursul zilei de astăzi am trimis un PROTEST ADRESAT DEPUTATILOR ROMANIEI.
Am solicitat respingerea prin vot, marti 28 ianuarie a.c., a Pl-x 166/2018, respinsa de Senat la 26.03.2018 si a Pl-x 292/2019 respinsa de Senat la 19.06.2019.
În esență, am specificat faptul că, în data de 17.12.2019, Comisia pentru Muncă a Camerei Deputaților, care este comisie de raport, a dezbătut Pl-x 292/2019 și a votat pentru menținerea polițiștilor din MAI și din Ministerul Justiției in cadrul juridic al Legii 223 din 2015 privind pensiile militare de stat, precizând și faptul că decizia finală va fi luată în plenul Camerei, prin vot.
În consecință, având în vedere inclusiv știrile din mass-media și comentariile lansate în spațiul public, am apreciat că este imperios necesar șă adresăm un protest.
Considerăm că solicitarea noastră este justificată, deoarece aspectele în cauză prezintă interes pentru toți polițiștii în activitate, dar în mod special pentru colegii noștri aflați în pragul vârstei de pensionare, care au nevoie de informați oficiale și veridice, pentru a opta, în deplină cunoștință de cauză, dacă rămân în sistem sau trec în rezervă cu drept la pensie militară de stat.

mihaighiba@gmail.com spunea...

In Dex sunt 29 de definiții de militar,toate având legătură cu armata,nu cu poliția,pompierii,jandarmeria ,SRI,SIE,despre ce vorbim când spunem pensii de serviciu pentru militari? Domnilor pot fi pensii de serviciu pentru toți dar nu la categoria militari. Și haidem să fie serioși,toate celelalte categorii au pensii mai mari decât militarii, deoarece noi militarii nu putem să-i condiționăm cu nimic pe politicieni ,pe când ceilalți da!

Huhu Rezea spunea...

Imi pare răudar titlul Proiectului de lege este pe site-ul Camerei Deputaților din data de 18 decembrie.
Mai bine de o lună nu a protestat SCMD! Dacă proiectul era aprobat în ultima sedință a sesiunii de toamnă.
Corect era ca, văzând panica indusă prin dezinformare, SCMD să dea un comunicat de informare, nu de accentuare a panicii.

Leon spunea...

Pensia medie bruta in Decembrie 2019:
1.Magistrati: 18716 lei
2.Aviatie 10891 lei
3.C.de Conturi 7800 lei
4.Diplomati 5538 lei
5.SRI 5000 lei
6.MAI 4700 lei
7.Funct.Parlam.4547 lei
8.Grefieri 4439 lei
9.MApN. 3851 lei
Ce frumos ne sta pe ultimul loc..!

Geo spunea...

Bun comentariu Dogaru vorbeste NUMAI prostii nu reprezinta majoritatea pensionarilor militari chiar nu l baga nimeni in seama pe la tv numai debiteaza si ameninta cu procese cu asemenea reprezentanti nu i v a lua nimeni in seama pe pensionari!

Geo spunea...

Pt dl H, 👍👍 la comentariu!

M spunea...

@Leon

Sursa?

M spunea...

E vorba de deputatul Claudiu Năsui, liderul USR București un nenorocit care bate holurile CD spunând cui îl ascultă că dacă nu se abrogă și Legea 223 atunci "rămân cu pensii nesimțite 96% dintre beneficiari".

El a lansat și lista de mai sus umflând pe ici pe colo ca să îi iasă demonstrația. Un mincinos ca mulți de la USR.

Nu e singurul. Și ăia ai lui Băsescu au același punct de vedere. Din fericire mai sunt și oameni normali la cap.

Leon spunea...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://stirimondene.fanatik.ro/ce-pensii-speciale-primesc-cei-care-au-lucrat-la-mai-sau-sri-sumele-sunt-de-aproape-4-ori-mai-mari-decat-pensia-medie-18478777/amp&ved=2ahUKEwjBmpzOgJrnAhUItosKHcO4CCsQFjAEegQICRAB&usg=AOvVaw0hL9UwA5iXTPBYVOS9ycA5&ampcf=1

Cezar spunea...

SCANTEIA..SI PRAVDA !

iulian spunea...

Unknown, ai retinut doar definitii date de Balcescu, Negruzzi, Jean Bart ș.a. Armata nu este echivalentă cu MApN. Regulamentele militare si viata cazona se intalnesc si la alte arme, decat in MApN. Uite o definitie pe care n-o stiai : (1) Jandarmeria Română este instituţia specializată a statului, cu statut militar, componentă a Ministerului Administraţiei şi Internelor,
care exercită, în condiţiile legii, atribuţiile ce îi revin cu privire la apărarea ordinii şi liniştii publice, a drepturilor şi libertăţilor
fundamentale ale cetăţenilor, a proprietăţii publice şi private, la prevenirea şi descoperirea infracţiunilor şi a altor încălcări ale legilor în
vigoare, precum şi la protecţia instituţiilor fundamentale ale statului şi combaterea actelor de terorism.
(2) Jandarmeria Română, prin atribuţii, organizare, pregătire şi dispunere teritorială, contribuie la garantarea suveranităţii,
independenţei, autorităţii, unităţii şi securităţii statului, democraţiei constituţionale pe întregul teritoriu naţional atât în timp de pace, cât
şi în situaţii de criză.

giuliano@gmail.com spunea...

Antena 3 prin emisiunea dlui Radu Tudor

M spunea...

@Leon

Nu domnul . Sursa e, cum spuneam, viermele!

https://m.facebook.com/ClaudiuNasuiUSR/posts/2641967362559402

Mie mi-a sărit în ochi "saltul"făcut de media pensiilor la MAI față de datele oficiale ale CPS.
Canf pui o sumă "rotunjita" suna ca dracu!
Mie mi se pare iar o încercare jegoasâ a unuia de la USR de a băga un pic de zâzanie.

Dacă îl întrebi zice că e opinie politică și că nu trebuie neapărat să fie și în concordanță cu realitatea! Un jeg!

Leon spunea...

@M, de acord cu comentariul despre deputatul USR !
Cuantumurile pensiilor de serviciu medii sunt corecte, iar clasamentul si mai corect, deoarece valorile sunt furnizate de INS si CNPP..!

Leon spunea...

"Când vom lua decizia, o vom anunţa. Dar este, într-adevăr, un act de curaj, pe care îl privesc cu foarte mult interes, ca Guvernul să-şi angajeze răspunderea în faţa Parlamentului pentru modificarea Legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor, în sensul tăierii pensiilor parlamentarilor. De altfel, PNL e singurul partid care a votat împotriva acestei modificări la Legea prin statutul deputaţilor şi senatorilor', a explicat Ludovic Orban, întrebat despre o afirmaţie a vicepremierului Raluca Turcan potrivit căreia Guvernul ar urma să-şi asume, cel mai probabil, răspunderea pe eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, potrivit Agerpres"

Iulian Mareș spunea...

Uite o sa tai Nodul Gordian, însă să-mi explici și mie cum contribuie la cele mai importante obligații (2)?
Armata=Trupe și structuri ale MApN.
Ceilalți intra în categoria Forțe Armate!
Desigur, toate FA participa la apărarea țării la pace, criza, stare de asediu și război însă trupele celorlalți din FA nu sunt supuse controlului international privind dotarea și efectivele!
Predarea forțelor Jdm către comandantul militar al zonei de responsabilitate este un act asumat și obliga la desemnarea unor misiuni specifice pregătirii și dotării! Nu detaliez că și conducerea este este greoaie din cauza mijloacelor de comunicații și informatice!
Câți de aici știu care este structura centrala națională de comandă?

Iulian Mareș spunea...

Ce-i cu ea și cu el?

Dan spunea...

@Leon
Postarea acestui individ pe pagina lui de Facebook este pur si simplu o meschina incercare de manipulare a opiniei publice prezentand informatii false.
Nici un moment nu a specificat ca cei mai si primi beneficiari de privilegii sunt politicienii, deci si el. A uitat sa spuna ca si pensiile bazate pe contributivitate se indexeaza cu inflatia dar si cu 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie. A uitat sa spuna ca si pensiile bazate pe contributivitate au la baza formulei de calcul salariu brut. Referitor la piloti... nici o lege nu spune ca pilotilor au pensie pe asa numita lege speciala... ci personalul aeronavigant (toti cei ce se afla in aer, la bordul acelei aeronave) care fiecare are responsabilitati pe masura functiei si fac ca aceea aeronava sa decoleze si aterizeze cu bine. Deasemenea uita sa spuna ca marea majoritate a beneficiarilor de pensie minima (de 704 lei) sunt de fapt beneficiari de ajutor social si nu au muncit sau nu au platit niciodata contributii sociale, iar multi din cei ce au pensie de 1296 lei sunt iesiti la pensie antipcipat pe vremea lui Iliescu sau dintre cei mare parte din activitate au preferat sa fie platiti pe salariu minim pe economie iar o parte din retributie sa o incaseze la ”negru” fara a fi fiscalizata.
Deci o postare prin care incearca o ordinara tentativa de manipulare.

M spunea...

@Leon

Glumiți, nu (mă refer la corectitudinea clasamentului)?

Adică de unde au datele cu pensiile celor de la SRI instituții ca INS și CNPP.

Din păcate pe buna credință a unora ca domnia ta de bazează și viermele USR.
Îmi amintesc că am citit chiar aici răspunsul oficial al CPS a MAI iar diferența era de vreo 300 de lei față de media de la MApN. Ținând cont că MAI nu are SGV... eu zic că se justifică.

O diferență de 30% față de media MApN at duce în mod logic și la o diferență proporțională de salarizare. Cum însă legea de salarizare este comună....

Haideți, nu plecați după fenta unui politician lipsit de onoare, mincinos și rău intenționat!

O ÎNTREBARE : DACĂ MEDIA PLASA PE ULTIMILE 3 LOCURI SRI, MAI ȘI MAPN MAI REUȘEA VIERMELE SĂ ATRAGĂ ATENȚIA?

Și atunci a crescut un pic la MAI și SRI (de aici și sumele "rotunjite" - hai, că v-ați prins!) ca să depășească grefierii și funcționarii parlamentari.

Faceți analiza informației!!!!!!!

M spunea...

@Dan

😁 Să vă bănuiesc de analist de informații.

Analiză dumneavoastră este corectă. Adăugați vă rog și elemente din postarea mea anterioară!

mihaighiba@gmail.com spunea...

Am ridicat problema cuvântului" militar" nu întâmplător, deoarece cadre subofițeri din jandarmerie,penitenciare care nu știu cum arată un liceu (nu toate,marea majoritate)au ieșit cu pensie mult mai mare decât un ltcol.MApN și datorită plății multor ore suplimentare și alte sinecuri acordate !!! Dacă nu este așa să ne arătăm cupoanele și studiile ! Și atunci o să vedeți realitatea, să spunem adevărul!

Alex spunea...

As vrea sa o vedem si pe asta.

Dan spunea...

@M
Daca pe langa faptul ca MAI nu are ”SGV” si asta da un plus la media pensiilor, trebuie adaucat la aceasta crestere plata orelor suplimentare si a orelor de noapte, acest fapt ar justifica o diferenta de 30%... pe care eu o cred.
Referitor la celalat aspect... orice banuiala se poate confirma (sau nu) la un moment dat.

Dan spunea...

@M
Referitor la INS si CNPP si accesul la informatia ce arata media pensiilor la SRI (SIE), sa nu uitam ca din 2010 pana in 2015 pensiile acestor institutii au fost platite prin CNPP si este usoar de facut o extrapolare luând in calcul cresterile salariale.
Insa o persoana ce doreste informaria nu ii va fi greu sa o obtina chiar daca ea este clasificat ”SSv” sau ”confidential”, trebuie doar sa cunoasti un anume angajat al unei banci (sau doua) caruia nu ii ia decat 20-30s sa vizualizeze fisierul cu pensiile pe luna respectiva si sa faca rapid o medie, apoi sa transmiti aceea medie cuiva e posibil sa nici nu fie incadrata la ”incalcarea confidentialitati” de catre institutia bancara deoarece nu s-au furnizat date concrete ci doar o medie a unor sume, asta in cazul in care ar afla cineva.

Huhu Rezea spunea...

Cred că Sică este prins în propriile minciuni pe care le tot aruncă diversionist în public.
Dacă vrea alegeri anticipate poate să voteze motiunea PSD pe asumarea răspunderii sau poate să-și dea demisia mai devreme sau mai târziu.
Eliminarea pensiilor parlamentarilor este prinsă deja în Raportul Comisiei de muncă care va fi dezbătut in CD pe 28.
Cum, adică, își mai asumă el răspunderea în Parlament pentru eliminarea pensiilor pentru pensiile parlamentarilor?
Aștia de la Agerpres n u au despre ce să mai scrie?

Iulian Mareș spunea...

Asta-i o alta discuție...și nu doresc să comentez pt că aș fi subiectiv (poate) și aș vrea animozități și nu este cazul.
În majoritatea cazurilor privesc în curtea mea și mă gândesc cum sa am și eu o capra că a vecinului!

M spunea...

@Dan

Ok. Diferența este cred prea mare. Poate ai din cauza polițiștilor de penitenciare care aparțin de MJ?

Leon spunea...

@Dan, se vede ca nu aveti rabdare sa cititi toate comentariile de pe acest blog
1.Repet ce am scris zilele trecute: de pensia minima garantata de 704 lei, beneficiaza NUMAI PENSIONARII( au Decizii de pensie..) AFLATI IN PLATA SI AU PENSIA CALCULATA SUB ACEASTA VALOARE(CONTRIBUTIVA), IAR DIFERENTA ESTE PLATITA DE LA BUGETUL DE STAT: Cititi OuG.nr.6/2009, si mai comentam..!
Am avut in mana Decizii de pensie cu un cuantum sub valoarea acestei INDEMNIZATII, desi aveau 15, 20 chiar 25 de ani stagiu de cotizare !
2.Sotia (am mai spus asta..) are 31 de ani stagiu de cotizare, majoritatea intr-o uzina cu profil militar, si are exact suma de mai sus, 1296 lei; a iesit la pensie acum 3 ani.
@M, mai cititi si Economica.net, publica frecvent informatii primite si de la CPS a MAI, MApN si SRI..!

Leon spunea...

Unii juristi sustin ca ar fi vorba de modificarea Statutului senatorilor si deputatilor, si atunci este obligatoriu votul ambelor camere, nu numai CD..!

mihaighiba@gmail.com spunea...

Poate militarii din MApN greșesc că nu cer plata orelor suplimentare! Altă problemă ar fi dacă toate categoriile ieșite la pensie pe legea 223 ar fi retribuiți după aceleași criterii ,dar nu este așa! Nici un militar din MApN nu este plătit pentru ore suplimentare!

Ein Stein spunea...

@iulian
Domnia mea a tot scris de cativa ani p-aici ca daca lucrurile nu sunt in ordine si corecte, nicio sansa ca ele sa mearga pe un fagas normal. Daca se recunostea ocupatia de militar si in Romania, singura tara de pe planeta care nu are asa ceva, adica Grupa Majora 0: Fortele Armate in COR se facea lumina si nici tu nu mai bajbaiai cu afirmatia ca armata nu inseamna MApN. S-a ajuns la situatia de a deveni militar imediat ce se iese la pensie, exemplu paznicii de puscarii sau sticletii. Am adus de multe ori in discutie recunoasterea ocupatie de militar insa nu a avut niciodata ecou, dar nu e nimic, nu mai e mult si vine nota de plata. Bandele de mafioti au avut tot interesul sa fie ceata si in spatele militarilor s-au ascuns incepand de la securisti, militieni, paznici de puscarii, jandarmi, etc. Culmea e ca militarii au fost asezati pe treapta cea mai de jos in tot ce inseamna drepturi, salarizare, recunoastere, etc.
Dar mie flerul imi spune ceva, a inceput o vasta campanie impotriva a celor ce se numesc "politie comunitara", e clar ca vor sa o desfiinteze, ca atare intr-un viitor nu tocmai indepartat jandarmii vor fi transformati in functionari publici, ceea ce sunt, si vor lua locul acelei pseudopolitie. Ca fapt divers si Altex sau Emag au regulamente dar asta nu inseamna ca sunt militari. Nu uita Grupa Majora 0 : Fortele Armate.

Excluded from this group are:
- jobs held by persons in civilian employment of government establishments concerned with defence issues;
- police (other than military police);
- customs inspectors and members of border or other armed civilian services.

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

USR are in comisia de aparare doi pensionari militari.Din cate stiu USR nu este impotriva pensiilor militare.

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/ludovic-orban-face-cerere-proiectul-legii-pensiilor-speciale-sa-fie-redezbatut-in-comisia-de-speci_1424238.html

Dan spunea...

@Leon
Este adevarat... nu imi dedic tot timpul acestui blog si implicit nu citesc toate postarile, nu am crezut ca e conditie obligatorie ... concluzia este ca acele pensii sunt ”speciale”, au o parte contributiva si un supliment de la bugetul de stat.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Dacă nu vreți să discutați despre gafa SCMD, cel puțin nu bruiați subiectul cu alte teme care pot fi incluse pe alte articole.
Ghidați-vă după caseta Etichete!

M spunea...

Da, așa este. Dacă ați citit comentariile mele am subliniat că reacția aparține viermelui respectiv care se străduiește să facă valuri.
In general, și nu credeam că am să spun asta, USR are o poziție decentă în ceea ce ne privește.

Cum v-am mai spus, mai ies la o bere cu camarazi din alte structuri cu care am colaborat. Cei din MAI îi înjură pe cei din MApN că au salarii mai mari, cei din MApN pe cei din MAI și împreună pe cei de la SRI.

Sunt destui militari plătiți pentru "misiuni SDSL"

Dan spunea...

@avyanyc
Eu personal nu contest nimic din ce ai spus... astept cu interes si alte comentarii din partea ta.

mihaighiba@gmail.com spunea...

Pe Dogaru îl interesează funcția de sefSCMD pe viață cu mașină cumpărată de" proști" la scară și atâta tot.Altceva ,a da să nu uit menținerea a 50% drepturi de autor pentru ode aduse regimului.

Dan spunea...

@M
Nu credeam ca exista asa ceva... politisti sa spuna de militari ca au salariile mai mari... ar fi ca si cum pensionari magistrati i-ar injura pe pensionari militari spunand ca au pensii mai mari.

Geo spunea...

Dl adm, cei din MApN, activi si pensionari sunt cel mai jos in privinta salariilor si pensiilor! (Din tot SNAOPSN). Pe cuvant! Cred ca sunteti de acord.

Geo spunea...

CORECT! Cine sa se zbata? Sefii??????????

Iulian Mareș spunea...

Poți supraimpozita numai unei categorii, unui segment profesional?
Mă tem că nu.

Huhu Rezea spunea...

Mares
E prea simplistă constatarea!
Atunci hai să ne întrebăm de ce s-au instituit pensii speciale numai pentru unele categorii speciale, de ce nu se plătește impozit pentru veniturile sub 2000 lei, de ce este permisă impozitarea progresivă?
Se impozitează suplimentar sau se taxează doar veniturile necontributive peste un anumit cuantum, de regulă exagerat de mare.
In materie de fiscalitate guvernul are o mai mare libertate de actiune.

Huhu Rezea spunea...

Vorbiți prostii!
Dacă se aplică legea salarizrii, peste doi ani , soldele de funcție și de grad vor avea aceiași coeficienți de ierarhizare din Tabelul LOV, indiferent că sunt de la apărare, poliție sau servicii

Călugărul spunea...

Impozitarea progresiva e iminenta ș până și Dogaru știe *

Neacsu spunea...

Nu stiu daca sindicatele din politie agreaza opinia domnului ministru de interne privind proiectul lui Ciuca, dar daca se opun si ei, (desi nu au absolut nimic de pierdut prin acest proiect) atunci din partea mea, pot iesi din L223.

Neacsu spunea...

Teoretic, pana pe 28 nu e nimic batut in cuie, pana si recomandarea Comisiei lui Solomon e doar o recomandare de care plenul poate sa tina cont sau nu, ca si de deciziile luate de Senat pe cele doua proiecte. Deci.... Dogaru nu greseste prea mult. La cum se schimba declaratiile si intentiile politicienilor, nimic nu este imposibil.

Dan spunea...

@IM
Guvernul are toate pârghiile de a impune o impozitare (supraimpozitare) progresiva, lucru legal 100%, insa cred ca nu e foarte legal (dar cine stabileste legalitatea) este aplicarea acestei impozitar doar unei categori sociale, cred ca e discriminare, legal sau nu, sigur e imoral.

Dan spunea...

@HR
Cred ca si acum soldele de grad si soldele de functie au acelasicoeficienti... insa diferenta o fac alte elemente de natura salariala si la fel va fi si peste doi ani... Cine impiedica MAi sa nu plateasca orele suplimentare...? Cine impune MApN sa nu plateasca orele suplimentare? Asta se face prin ordin de ministru. Vom ajunge tot la aceiasi situatie.

Geo spunea...

Foarte corect dl Avianyc cine nu crede sa demonstreze!

Geo spunea...

Dl adm vorbesc de momentul actual nu peste nnn... ani! Sper ca intelegeti! Seara buna!

mihaighiba@gmail.com spunea...

E singura soluție care va împăca pe toată lumea!

Huhu Rezea spunea...

Rapoartele Comisiilor de specialitate sunt aproape literă de lege pentru parlamentarii care nu au pregărtirea necesara domeniului reglementat de o lege,
In plen sunt supuse votului doar amendamentele admise sau respinse în Raport, nu alte propuneri adhoc, în afară celor de stil și de tehnică administrativă. În final se supune votului întreg proiectul.
Văd că s-a corectat și domnul Ciolacu în ultimele zile. Nu mai spune că va amenda amendamentul lui Solomon despre sportivi, ci spune, corect, că va susține respingerea prin vot a acelui amendament.
Ar fi rău pentru polițiști și penitenciariști dacă Plenul va respinge amendamentul din Raport care scoate modificările Legii 223 din proiectul liberal. În acel caz trec și ei pe legea 263/2010 ca și toți specialii carora li se desființează pensia de serviciu. (Aoleuuu... mulți își scrintesc mintea în silogismul asta juridic.!)
Așa trebuia să abordeze SCMD problema polițiștilor, pentru a nu-i panica, deși ei, lucrând cu legea, ar trebui să nu caște gura la orice zvon.

Dan spunea...

Domnilor,
Pana pe 28 mai sunt 3 zile, am o vaga presimtire ca legile speciale nu se vor desfiinta... dar si o presimtire trista ca nici L223 nu va suferi modificari in bine in urmatoarele 6 luni.

@HR
Nu te mai obosi cu ”pesimisti, nu te poti baza pe ei, sunt demotivati, etc. etc.” ... am retinut de data trecuta.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ HUHU-DON a ajuns la un total de 2.050 lei, prin ultima suma de 250 lei, si caruia donatorului ii multumesc din inima, la fel ca si tuturor generosilor, reusind ca in totaliate sa acopar absolut toate datoriile cat si sa-mi achizitionez toate medicamentele necesare, ba inca sa dau un avans la intretinere de 800 lei pe luna urmatoare sa n-am batai de cap, luna aceasta intretinerea pe Decembrie fiind de 1050 lei, cu caldura numai noaptea sa nu se umfle facturile prea mult, fiind totul pausal, plus chiria 195 lei lunar. Daca s-ar aplica oug in perioada urmatoare as fi salvat de la inec in iarna asta, caci se pare ca se va acorda la drepturi de la 01 dec 2019 anexa 2, fiind la aprobare prin camerele Parlamentului. Am postat pe pagina mea de fb, a trei-a postare, un material informativ de ultima ora in acest sens cu ultima varianta a oug, preluat de la un anume camarad, Emil Olteanu. Doamne, ajuta tuturor celor implicati in aceasta donatie!

Neacsu spunea...

@Huhu Rezea,
ARATA-MI O LEGE RESPECTATA IN ROMANIA SI O MANANC. In ceea ce priveste legile , mai ales in situatia actuala in care nici nu se stie daca avem guvern, daca avem parlament, daca avem legi, cui ii mai pasa de o litera de lege? Avem articole de Constitutie, decizii CCR calcate in picioare. Despre ce vorbesti tu ? Interesul de moment este SINGURA LEGE VALABILA IN ROMANIA.

Leon spunea...

@Dan, asa este, INDEMNIZATIA SOCIALA PENSIONRI(Pensia sociala minim garantata) poate fi numita o pensie speciala, deoarece are in componenta o parte CONTRIBUTIVA, calculata/recalculata pe puncte, platita de la BASS, si o a doua parte platita de la Bugetul de stat.
Interesant este ca o pensie minim garantata, avand un punctaj mediu anual de 0,60000, in august 2019 avea valoarea de 0,6 x 1100 = 660 de lei si inca 44 lei(de la Buget) = 704 lei; dar o luna mai tarziu, in Septembrie, devine o pensie la limita de varsta, deoarece nu mai primeste suplimentul de la buget: 0,6 x 1265 = 759 lei si pensionarul a scapat de eticheta ca ,,sta cu mana intinsa la mila statului roman,,..!
PS. Am mai scris pe acest blog:
Din totalul de 180 000 de pensionari militari( de stat, invaliditate, urmas) un numar de 2700( 1,5% ), in trim 1/2019 primeau aceasta indemnizatie !!

Leon spunea...

Sa fii sanatos si optimist in continuare !
De unde ai mai scos informatia ca aceasta Ordonanta este in Parlament ? Ordonantele de Urgenta ajung in dezbaterea Parlamentului numai dupa aprobarea lor de catre Guvern si publicarea in MO..! Daca ai o varianta finala a acestei Ordonante, trimite-o pe email lui Huhu Rezea !

M spunea...

@Dan

Au aflat si ei de "sporul de asanare".....😁

Eu spun ceea ce spun si civilior "invidiosi" pe soldele/pensiile militare: "Mars si va angajati acolo unde vi se pare mai bine!"

Mereu iarba e mai verde in curtea vecinului iar politicienii intretin chestia asta pentru ca nu ne vor uniti!

Eu am fost la dezbaterile pe legea salarizarii. Politistii acolo au aflat de "sporul de asanare" si de "specialist de clasa".

Iulian Mareș spunea...

Guvernul poate impozita/taxa/fiscaliza....orice doreste, insa nu pe categorii socio-profesionale!
Daca ar suprataxa numai magistratii, kiar si pe suma necontributiva s-ar cutremura cerul!
de aceea zic ca aceleasi reguli trebuie sa se supuna toti! ... ca, tu, guvern ai mila de pensionari si nu-i impozitezi pana la 2000 lei, asta este un act de omenie, cu toate ca sunt salarii brute, minimum pe economie, carora nu li se deduce aceasta suma!
Aici este vointa guvernului si atat...

Huhu Rezea spunea...

Ultima formă a Proiectului de taxarea a pensiilor mai mari de 7000 lei, partea necontributivă, introdusă de Teodorovici în Parlament nu pare a avea hibe constituționale.
Se poate aplica și dacă... doar militarii rămân cu pensii de serviciu.

Huhu Rezea spunea...

Exagerezi! Încă nu am ajuns la acel nivel de haos generalizat.
Nu numai autoritățile sunt vinovate, ci și cetățenii care manifestă o iresponsabilă toleranță fața de încălcarea Constituției și a legii.
Ce poți să mai spui despre civismul românilor când 2/3 dintre ei îl votează pe cel care a încălcat mârlănește Constituția și nu a devenit, încă, infractor doar pentru că a fost apărat prin complicității infracționale ale unor magistrați de tip #rezist?
Să nu se plângă că aleșii le încalcă drepturile!

Dan spunea...

@HR
Presupunând ca as avea o pensie peste 7000 cum calculezi si impozitezi partea necontributiva? In cazul meu pensia a fost calculata pe cele 6 luni din ultimi 5 ani fara a fi optat si pe varianta de calcul a legii 263/2010.

M spunea...

Cine e Claudiu Năsui?

In 1990 tatal viermelui USR domnul Dorel Năsui alături de fratele său, Simion Ștefan Năsui ând, în două tranșe, Ministerului Apărării, condus de către Victor Atanasie Stănculescu, echipamentele Motorola la prețuri supraevaluate, producând un prejudiciu de 8.053.147 USD . Mai mult, bagă în combinație și Întreprinderea de Pescuit Oceanic Tulcea, pe care o chelesc de valuta aflată în conturi. În același mod achiziționează echipamente Motorola de la frații Năsui și Ministerul de Interne și SRI. Afacerea cu armata a fraților Năsui devine dosar penal. Însă dosarul este tergiversat, iar în 2002 faptele se prescriu și toți inculpații scapă cu fața curată.

Astfel viermele de Nasui a ajuns "specialist" in probleme ale SNAOPSN.

Huhu Rezea spunea...

Mă bucur că sunt cititori care au rupt din veniturile lor pentru a te ajuta financiar!
Nu-mi place când te manifești superficial și nu observi că acel draft care ți-a fost trimis de Olteanu este același care tot este analizat aici de circa o lună.
El era planificat să fie adoptat înainte de Anul Nou, de aceea are termen de aplicare începutul anului 2020.
Acum, așteptăm să vedem când va fi transformat în act normativ. Abia de la acea dată se aplică, nu retroactiv de la 01 01 a.c. cum speri d-ta.

M spunea...

@Huhu Rezea
"Vorbiți prostii!
Dacă se aplică legea salarizrii, peste doi ani , soldele de funcție și de grad vor avea aceiași coeficienți de ierarhizare din Tabelul LOV, indiferent că sunt de la apărare, poliție sau servicii"


Adevar grait-ai !

Venituri salariale nete (de anul trecut din august, ultima luna in care am gasit date si de la MApN si MAI - Aparat Central/Politie)

MApN
Ofiteri FC 2.353/17.195 - FFC 2.080/13.232
MAI - Politie
Ofiteri FC 2,959/16,191 - FFC 2,015/10,147

MApN
Subof 1.910/6.449
MAI - Politie
Subof 1,939/4,162

PS
1. Cine vede diferente uriase?
2. Asta e comunicare oficiala nu parerea unor ziaristi care vorbesc de "declaratii", "surse" dar nu dau documentul.
3. Am luat Aparatul Central al MAI ca referinta si nu un inspectorat ca sa fie la acelasi nivel cu MApN.
4. Acolo unde erau valori aiurea (ex. 161 lei pentru un ofiter) m-am dus o luna inainte sau inapoi. Am tras concluzia ca era vorba de unul venit din intrerupere, sau nou angajat sau mai stiu eu cum....
5. Sursa: https://www.mai.gov.ro/ si www.mapn.ro › buget

BONIFATIE spunea...


LA MULȚI ANI de ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR!
Da, impozitarea progresivă a tuturor veniturilor, nu numai a pensiilor pentru că s-ar ajunge iar la CCR, este o soluție rapidă, la îndemâna politrucilor, însă este o problemă pentru că printre cei afectați ar fi chiar mulți dintre aceștia.
Apropo de 24 IANUARIE. D.P. a început să mă enerveze cu a lui „VAX POPULI” pentru că a adus în fața camerei de luat vederi numai babuini, de vârste diferite, este adevărat dar tot babuini care nu știau de ce au zi liberă pe 24 ianuarie. I-am spus soției despre dezamăgirea pe care o am pentru că unele date istorice ar trebui să le știe și un copil din clasa I. Zâmbind amar, soția mi-a spus că una dintre colegele de la serviciu a întrebat-o pe alta de ce au liber pe 24 ianuarie iar aceasta a ridicat din umeri. Habarnista, în vârstă de vreo 25 de ani, a terminat dreptul, este adevărat că fără a-și lua și licența, și atunci am realizat care este diferența între „a termina” și „a absolvi”.
În rest, privitor la drafturi, mă refer la PLX-uri, indiferent de interesele și scăpările unora sau de polițele pe care și le tot plătesc unii de pe aici, azi e zi liberă dar eu sunt perseverent și, din respect pentru toți, pierd ceva mai mult timp pentru a folosi diacritice, cratime etc. la redactarea frazelor pe sunetele unei formidabile melodii... SECOND VALS.
Să fiți iubiți!

BONIFATIE spunea...


Cu permisiunea d-lui HUHU, pentru că observ că este matinal, apropo de vals secund sau ultimul vals cum mai traduc unii, pentru melomani comunic o interpretare care are peste 61 de milionare de accesări...
André Rieu - The Second Waltz(Shostakovich) https://www.youtube.com/watch?v=vauo4o-ExoY

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rez, cred ca aveti dreptate. Era tarziu si n-am studiat-o bine. @ Leon, e ceea ce zice Onorabilul, asa ca sa stam linistiti. Am zis precipitat ca e o noutate expresa, si la mine este o ,,calitate'' sa nu fiu atent. La multi ani Romania si dragi romani cu ocazia Zilei Micii Uniri!

Huhu Rezea spunea...

După cum vezi, sunt și cititori ai acestui blog cărora le place să difuzeze asemenea fake news-uri, spre învrăjbirea militarilor între ei.
Cât privește invățământul postcomunist, el promovează multiculturalismul! Cine știe istoria și literatura națională este catalogat comunist.
Peste 90% dintre români nu stiu de ce Suceava, Campulung Moldovesnesc, Rădăuți și Vatra Dornei nu s-au unit cu Muntenia la anul 1859.

Dan spunea...

@M
Cred ca pentru a fi relevanta comparatia trebuie luata solda de grad sau solda de functiei de la acelasi grad din ambele ministere... asa o medie la gramada pe categorii de cadre nu e relevant.

Iulian Mareș spunea...

Proclamation du prince Alexandre-Jean aux Moldaves en date du 6 février 1859
Nous, Alexandre-Jean Ier,
Par la grâce de Dieu et la volonté nationale, prince de Moldavie, A tous présents et à venir, salut:
La volonté nationale, par son organe légal, l’Assemblée élective, nous a élu prince de Moldavie.
Avant de monter sur le trône auquel nous avons été appelé par la confiance de la nation, nous avons en présence de l’Assemblée prêté le serment suivant: “Au nom de la très-sainte Trinité et en face du pays, je jure de defender les droits et les intérêts de ma patrie, d’être fidèle au texte et à l’esprit de la Constitution, de veiller pendant toute la durée de mon règne au respect des lois en tout et pour tous, d’oublier toute injure et toute haine, d’aimer sans exception ceux qui m’ont aimé et qui m’ont haï, et de vouer toutes mes facultés au bien et à la prospérité de la nation roumaine. Que Dieu et mes compatriotesme soient toujours en aide!”
……..
Nous serons un Prince constitutionnel.
Nous respecterons toutes les prérogatives de l’Assemblée élective, et tous nos efforts tendront au développement des nouvelles institutions qui nous ont été reconnues par l’Europe, ainsi qu’à la mise en pratique sincère et durable des réformes indiquées dans la susdite Convention. Aussitôt après l’élection de notre frère, le prince de Valachie, nous procéderons à l’établissementde la Commission centralede Fokshani, dont la mission sera de resserrer les liens de ces deux branches d’une même nation. Avec le concours simultané de cette Commissionet de l’Assemblée élective, notre Gouvernement s’empressera de faire les lois organiques réclamées par la Convention, et qui aurait pour résultat d’introduire parmi nous les grands principes qui régissent les États modernes. Pour que de telles réformes puissent amener un résultat aussi grand et aussi heureux, nous engageons tous nos compatriotes, de quelque condition qu’ils soient, à oublier les haines et les rancunes du passé. Laissons venir la paix au milieu de nous, aimons-nouscomme les fils d’une même patrie, rétablissons l’harmonie entre les différentes classes de la Société, et nous acquerrons la force. C’est ainsi seulement que, Gouvernement et peuple unis, nous relèverons la patrie de la décadence où l’avaient fait tomber les malheurs des temps passés. Notre mission est belle, mais elle est grande et difficile! Et nous ne pourrons la remplir qu’avec le concours sincère et l’appui de nos compatriotes. Nous nous consacrerons sans réserve à les mériter. Nous faisons appel au patriotisme,au zèle, à l’activité des fonctionnaires publics, qui sont les organes légaux du Gouvernement dans ses rapports avec les particuliers. Les lois étaient tombées en désuétude, et avec elles toute la force du Gouvernement. Il faut qu’elles reprennent toute leur autorité. Le pouvoir exécutif devant être à l’avenir l’organe de la plus stricte légalité, il faut qu’il soit fort et qu’il soit respecté de tous. Il faut qu’à l’avenir l’honneur, la vie et la fortune des citoyens soient garantis. Ils seront placés sous la protection des autorités publiques.
Le Gouvernement sera toujours heureux de rechercher et de récompenser le mérite, le dévouemcnt et les services honorable de tous les fonctionnaires, grands ou petits, il est aussi fermementdécidé à punir, sans ménagementet selon la rigueur des lois, tous ceux qui s’en écarteraient et qui commettraient des abus.
Nous donnons à tous nos compatriotes un salut princier et fraternel; que Dieu bénisse les Principautés-Unie! Le prince Alexandre-Jean Couza est nommé, le 5 février 1859, prince de Valachie par l’assemblée de Bucharest à l’unanimité des voix (64).
ARCHIVES DIPLOMATIQUES, 1866, RECUEIL DE DIPLOMATIE ET D’HISTOIRE TOME DEUXIÈME AVRIL, MAI, JUIN 1866, PARIS. LIBRAIRIE DIPLOMATIQUE D’AMYOT, ÉDITEUR

http://www.romaniamagnifica.ro/?do=Istoria&optiune=1859.01.24+-+Ziua+Unirii+Tarii+Romanesti+cu+Moldova

Iulian Mareș spunea...

@M,
si sa nu uitam de deontologul pe domeniul pensii militare, Morsa-Competenta/Bogdan Kireac, fiu de ofiter si mare specialist la supt din Motorola!

BONIFATIE spunea...


10%
Pentru că se numea KRONLAND.
Moldova era împărțită, cu partea de nord-vest devenită kronlandul austriac Bucovina în 1775 și cu partea de răsărit devenită gubernia rusească Basarabia în 1812. De asta bucovinenii spun, unii, că nu sunt moldoveni.
Un fel de antepact molo-riben.
Un mic avantaj, printre multele dezavantaje... CARTEA FUNCIARĂ.

Unknown spunea...

Din cate am citit in în ultimă perioada, in ceea ce privește excluderea polițiștilor că beneficiari ai pensiei de serviciu sau mărirea vârstei de pensionare,ar exista un termen de intrare în vigoare de 3 zile după publicarea în monitorul oficial.Dar în cazul modificării calculului pensiei, din punct de vedere legal mai este acest termen că in celelalte două cazuri ?

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mihaighiba@gmail.com spunea...

La mulți ani România,la mulți ani români din Maramureșul de nord,din Ținutul Hertei și nordul Bucovinei,din Basarabia inclusiv cu județele Kabul,Ismail și Bolgrad și nu în ultimul rând din Cadrilater!Poate cândva,cineva va denunța cu toată tăria pactul Ribbentrop-Molotov(de nu UE și în special Germania împreună cu președintele nostru),ar fi bine nu-i așa?

Dan spunea...

Exact asa ma gândeam si eu...
Suma necontributiva ca parte a pensiei nu poate fi determinata si impozitata sau supraimpozitata separat, tehnic nu exista aceasta posibilitate.

Mihai spunea...

@ Huhurez
Bucovinenii haustriacizati înclinau inca de atunci să se ”tină la taifas ” cu Transilvanenii (Ardelenii) ”educati ” de haustrieci !!!!!!!!!!
Traiasca Unirea .....mică !!!!!!!!
Când vânezi tocmai ”rața ocrotită de lege ” si monitorizată cu senzori de cercetatorii stiintifici se numeste parcă ....... GHINION !!!
Mare noroc ati avut prin alegerea omului cu orizonturi largi europene A.I. CUZA !!!
Intreb si eu , dece l-ati expulzat ??????? Nu v-a placut cumva modernizarea statului sau este ceva prin traaditie?????

Huhu Rezea spunea...

Ești un măgar, daca tu comentezi ca un neromân!
Să nu te mai prind pe acest blog!

Dan spunea...

@vianyc
Prin felul in care te exprimi, folosind ”ati avut”, ”l-ati expulzat”, ”nu v-a ”placut”, pare ca tu, cetatean roman, te adresezi celor cu care dialogheziacum acuzandu-i de ceva... iar daca te adresezi celor cu care dialoghezi ca fiind reprezentati ai poporului roman, prin modul de adresare te autoexcluzi din acest popor. Trag concluzia ca nu esti cetatean roman, iar daca esti nu vrei sa fi... preferi sa fi... cum se zice?... aaa, da... mi-am amintit... preferi sa fi ”bozgor”... un om fara tara.

M spunea...

@Dan

Am luat același nivel de funcții. Putem să găsim mii de chichițe.

Eu m-am lămurit.

Am fost la mare la Mamaia, la un hotel lângă Meridian al MAI. Normal că pe plajă mai socializam. Cei din MAI înjurau de mama focului pe Dan și "salariile mici în comparație cu cele de la Armată".
De Crăciun am fost la Complexul Sinaia. 😁 Exact invers!

Este mult folclor. În general toți sunt nemulțumiți și sunt convinși că e mai bine la alții.
Pe forumul polițiștilor unul scrie "suntem fraierii SNAOPSN".
Eu sunt convins că, excluzând excepțiile, nivelul de salarizare este apropiat. Iar cine crede altceva e liber!
Încep să îl înțeleg și pe bietul "civil" ce dracu ne lamentăm ca niște bucătărese?

Cum le zic și civililor care invidiază pensia militară? E mai bine la poliție? Marș acolo și vorbim după!

Gigi spunea...

Ardelenii,dupã ocuparea Transilvaniei când s-au retras turcii au spus:
Am schimbat un jug de lemn cu unul de fier.
Citat aproximativ.
De ce ne purtãm unii din noi ca nişte slugi,pupând în pãrţile dorsale pe urmaşii celor care au ţinut sub cizmã atâţia ani pe românii ardeleni,nu o sã înţeleg niciodatã!!!
Trãiascã în veci UNIREA!

https://youtu.be/pZxwJeoIJAY

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Avyanuc@te exprimi cu "dece l-ati expulzat".La cine te referi?Daca te referi la romani deduc ca nu esti roman.Ramane sa spui tu.Istoria Romaniei explica dece Cuza a fost detronat.Documenteaza-te.
-privind pensiile altora in opinia mea este sa ne vedem de oile noastre.

Viorel spunea...

Domnule avianyc, unii colegi de pe blog susțin că nu sunteți român, eu consider că sunteți un român adevărat, diferența dintre noi toți ceilalți români și dumneavoastră este că, noi ne-am născut la maternitate iar dumneavoastră în coteț.
La Mica Unire (Moldova cu Țara Românească), nu a fost vorba de noroc (,) că doar nu erau la loto, ci de politicieni de valoare cu viziune spre viitor. Politicienii de atunci au unit două state, cei de astăzi poate vor fi în stare să unească două partide care să ducă un mandat / plan de guvernare până la capăt.

mihaighiba@gmail.com spunea...

UE este un proiect eșuat, România trebuie să redeschidă minele de exploatare a metalelor feroase și neferoase,de cărbune,de sare și exportul de produse finite,interzicerea exportului de cereale și ajutarea fermierilor pentru producerea da carne, brânză,lapte, ouă și alte produse cu valoare adăugată.Aceste lucruri ar duce la intrai mai bun și la UNIREA CEA MARE așa cum a fost în anul1919. Dacă nu reușim să impunem aceste probleme pentru noi așa cum s-au dezvoltat mai marii UE vom rămâne o colonie din ce in ce mai săracă!

Iulian Mareș spunea...

Civil,
T3,
Gigi & CO,

v-am tot rugat sa citi o carte scrisa de un roman din Avrig, ajuns diplomat in US si omorat in puscariile politice in 1959!
Ca sa inteleaga tot romanul, kiar si unii asa-zis ardeleni, cu voia Admin, indiferent de subiect, voi incerca sa postez cate un paragraf, periodic, ca sa intelegeti cum si de unde provin averile sasilor si ce legi introdusesera in Transilvania!
Pe scurt, ceea ce stiti sau ati citit despre GEG este dulcegarie!

*Acum daca atit citit acel comentariu inept va dati seama cata carte poate fi in capul unui cosmopolit, de mana a 2-a!
**Si voi ataca si subiectul soldatilor romani transilvaneni care au luptat in alte armate! Cum, de ce si pentru ce au luptat!
**De remarcat ca stapanirea habsburgica a fost si in Oltenia, pt 20-30 de ani si vom vedea din ce cauza a plecat!

Iulian Mareș spunea...

T3,
daca pana acum tu nu ai aflat inca de ce a fost obligat Cuza sa abdice, nici nu vad la ce ti-ar mai folosi de acum incolo? Serios acum!

Leo spunea...

Îl citez pe Amabilul puţin mai de sus :
"...soldele de funcție și de grad vor avea aceiași coeficienți de ierarhizare din Tabelul LOV, indiferent că sunt de la apărare, poliție sau servicii"...
Şi-l întreb , dacă cunoaşte HG nr. 0610/2017 privind stabilirea funcțiilor pe grade militare, respectiv grade profesionale, PE COEFICIENŢI ŞI SOLDE DE FUNCŢIE , pt. personalul militar în activitate ...etc..
Eu nu am găsit acest HG nr. 0610/2017 . Zerou-ul de la începutul numărului acestui HG , ne spune și de ce....

Huhu Rezea spunea...

@Dan
Cititorii acestui blog știu de câțiva ani că pensiile militare nu au în calculul lor nicio componetâ contributivă. Putai să citești extrasele din Motivarea Deciziei CCR, pe care le-am publicat în articolele anterioare, pentru a afla și dta.
Dosarele de pensie care s-au emis după în 01 01 2016 au în ele și calculul pensiei contributive, și așa va continua până la 31 12 2020, pentru exprimarea opțiunii conform art. 122 din Legea 223/2015

Leon spunea...

@T3, tu chiar ai fost ofiter in Armata Romaniei, ai jurat pe Tricolor, ai cantat si Imnul National..???

Huhu Rezea spunea...

Leonard
Nu cunosc respectiva hotarare de guvern, dar coeficientii de funcție nu pot fi alții dcât cei din legea 153/2017, Anexa VI, cap I, în valorile etapizate conform art. 38 din aceeași lege.
Te poți documenta mai mult despre această HG aici

https://www.facebook.com/sprdiamantul.oficial/posts/va-era-dor-de-o-kilometrica-de-la-mai-despre-salariu-in-prag-de-sarbatori-este-c/859163054415809/

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Ce Pacea nu a jurat?

Leo spunea...

Mulțumesc ,
Nu înţeleg de ce totuși , Diamantul cere :
"să abrogați HG 0292/2011, OMAI nr.S/214/2011, HG nr.0610/2017 respectiv OMAI nr.S/1/2166/2017, norme infralegale emise cu încălcarea Legii unitare privind salarizarea personalului bugetar pentru ca Bugetul de Stat ..."
Înseamn[că este ceva acolo, care nu convine Diamantului , privitor la HG nr.0610/2017 care a generat și un ordin clasificat al MAI-ului( și probabil și al MFA-ului)

mosmartin16 spunea...

Pentru politistii in activitate ( viitori rezervisti ) si in rezerva !!!


Iata unde ar putea duce scoaterea politistilor din cadrul de reglementare al Legii nr. 223 / 2015 privind pensiile militare de stat si introducerea lor in prevederile legislatiei prezente referitoare la sistemul public de pensii !

Luam un exemplu pentru un politist in activitate cu un salariu brut de 10000 lei ! Este o suma mare, dar sa nu uitam ca - prin legislatia recenta - contributiile au fost trecute de la angajator la angajat si, ca urmare, salariile nete rezultate au un cuantum sensibil mai mic !

Pentru exemplul luat salariul net este de 5850 lei ! Pentru determinarea acestuia se aplica procentul de 58.5 % la salariul brut, restul de 41,5 % reprezentand-o contributiile si impozitul !

Urmare a faptului ca art. VII din OUG nr. 59 / 2017 prevede faptul ca ....La stabilirea pensiei militare de stat, pensia neta nu poate fi mai mare decat media soldelor/salariilor lunare nete corespunzatoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei... putem considera si faptul ca aceasta suma ( 5850 lei ) ar fi si pensia neta ! Bineinteles ca - pentru intelegere - am considerat cele 6 luni consecutive necesare stabilirii bazei de calcul a pensiei ca avand aceleasi salarii brute !

Ce ar rezulta daca acelasi cuantum net al pensiei ( 5850 lei ) ar fi determinat dupa reglementarile in vigoare existente in sistemul public ?!

mosmartin16 spunea...

1. Pensia neta = pensia bruta - impozitul de 10 % la ceea ce depaseste 2000 de lei ! Facand calculele, pensiei nete de 5850 lei ii corespunde o pensie bruta de 6278 lei !

2. Punctajul mediu anual se stabileste prin impartirea pensiei brute ( 6278 lei ) la valoarea punctului de pensie ( 1265 lei in prezent ) ! Rezulta asadar un punctaj mediu anual de 4,96 !

3. Numarul de puncte adunate in intreaga perioada de activitate se determina prin inmultirea punctajului mediu anual ( 4,96 ) cu stagiul complet de cotizare ( 35 de ani ) ! Rezulta - pentru exemplul luat - 174 puncte !

4. Punctajul lunar se stabileste prin impartirea salariului brut lunar ( 10000 in exemplul luat ) la salariul mediu brut pe economie ! In prezent, acesta din urma este de aproximativ 5000 de lei ( il rotunjim, pentru simplificare si intelegere ) ! Rezulta asadar - pentru exemplul luat - 2 puncte lunare ( 10000 impartit la 5000 ) ! Tot pentru simplificare, atribuim aceste doua puncte lunare pentru fiecare luna din an !

5. Admitem ca politistul si-a desfasurat intreaga activitate in conditii speciale de munca ! Pe cale de consecinta - conform prevederilor legale - punctajul sau lunar este 3 !

6. Punctajul anual se determina prin adunarea punctajelor lunare, iar rezultatul se imparte la 12 ! Simplificand lucrurile si admitand un punctaj lunar de 3 puncte ( pentru fiecare luna din an ), rezulta un punctaj anual de 3 puncte !

7. Tot pentru simplificare, consideram acest punctaj anual de 3 puncte ca fiind acelasi pentru toti anii de activitate ai politistului, chiar daca - la inceput de cariera - raportul dintre salariul sau ca politist si salariul mediu brut pe economie era mai mic !

8. Cati ani i-ar trebui politistului sa lucreze pentru a ajunge la acele 174 de puncte si implicit la o pensie neta de 5850 lei ?? Tineti-va bine !!! Asadar, 174 puncte ...impartit la...3 ( puncte realizate intr-un an ) = 58 de ani !!!!!

9. Consecinta ? Daca politistul lucreaza 30 de ani...aduna astfel 90 de puncte ( 30 de ani inmultit cu 3 puncte pentru fiecare an )...rezulta un punctaj mediu anual de 2,57 ( 90 de puncte impartit la 35, care e stagiul complet de cotizare )...rezulta o pensie bruta de 3251 lei ( 2,57 inmultit cu valoarea prezenta a punctului de pensie, respectiv 1265 lei )...rezulta o pensie neta de 3126 lei ( prin aplicarea impozitului de 10 % la ceea ce depaseste 2000 din pensia bruta ) !!!

10. Daca cineva se gandeste la un alt mod de calcul - aferent legislatiei din sistemul public de pensii - adica, cel care presupune utilizarea valorii punctului de referinta ( n.n. - 75 de lei, care se inmultesc cu numarul de puncte adunate in intreaga activitate ) arat faptul ca acest mod este aplicabil peste... aproape doi ani !!! Iar pana atunci ..ohoo...multe se tot pot schimba !!!

mosmartin16 spunea...

DOUA CONCLUZII !!!


I. Pensia neta - vis-a-vis de exemplul succint luat - s-ar reduce aproape la jumatate fata de cea rezultata din aplicarea prevederilor Legii nr. 223 / 2015 privind pensiile militare de stat !!!

II. Pentru actualii politisti pensionari - care cred ca pensia in plata - este un drept castigat - iata ce spune Decizia CCR 652 din 2018 ...

În jurisprudența sa referitoare la acordarea pensiei de serviciu, Curtea a reținut, prin Decizia nr. 1.284 din 29 septembrie 2011, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 838 din 25 noiembrie 2011, că pensia de serviciu este compusă, principial, din două elemente, indiferent de modul de calcul specific stabilit de prevederile legilor speciale, și anume: pensia contributivă și un supliment din partea statului care, prin adunarea cu pensia contributivă, să reflecte cuantumul pensiei de serviciu stabilit în legea specială. Acordarea acestui supliment ține de politica statului în domeniul asigurărilor sociale și nu se subsumează dreptului constituțional la pensie, ca element constitutiv al acestuia. Obligația statului este aceea de a nu reduce cuantumul pensiei sub nivelul stabilit în sistemul general de pensionare, întrucât, prin calitatea de asigurat la sistemul de asigurări sociale, persoana în cauză și-a garantat dreptul la pensia de drept comun, tocmai prin plata contribuțiilor. Este un drept pe care l-a obținut și realizat prin plata contribuțiilor legal datorate. De asemenea, nu există un drept constituțional la pensie de serviciu, astfel încât, cu privire la suplimentul acordat de stat, nu se poate susține că este un drept viitor câștigat ad aeternam din moment ce este sub condiție.



Conform art. 14 lit. a) din Legea nr. 223 / 2015 pensiile militare de stat sunt pensii de serviciu !!!

Este cel putin naivitate a crede faptul ca - daca actualii factori de decizie - ar face marea prostie sa-i scoata pe politisti din cadrul de reglementare al Legii 223 / 2015, sa admiti ca ...pe viitor...unii dintre politisti vor primi pensie dupa sistemul public, iar altii, deja pensionari ...dupa cel din Legea 223 !!!


De-a Domnul sa fie bine si minte celor care decid !!!


Numai bine, oameni buni !!!









ifrim spunea...

@Leon.E țigan,a jurat in falș!

Gigi spunea...

Bine spus!Am mai rămas de-a lungul istoriei cu cu..l gol și cum este știut că istoria este ciclică nu este este exclus să se întâmple.

Leon spunea...

Refaceti calculul prin adaugarea la punctajul total inca vreo 10 puncte pentru PS, apoi impariti la max.30 de ani si la punctajul obtinut mai adaugati 41% indicele de corectie in acest an..!

M spunea...

Stagiul complet nu ar fi 35 ci, probabil, 30 (dacă rămâne vârsta de pensionare).

In plus corect ce a zis Leon.

Teo spunea...

Legea apărării naționale a României nr. 45/1994 actualizată
Text publicat în M.Of. al României.
În vigoare de la 07 iulie 1994

CAPITOLUL II Structura sistemului național de apărare

Art. 10. -
Forțele destinate apărării se compun din forțele armate și forțele de protecție.
Art. 11.
Forțele armate cuprind armata, mari unități și unități din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, cele ale serviciilor de informații ale statului și alte formațiuni de apărare armată organizate potrivit legii.
Art. 12. -
Forțele de protecție cuprind: unitățile și formațiunile de protecție civilă, formațiunile sanitar-voluntare ale Crucii Roșii și alte formațiuni ce se vor stabili prin lege.

M spunea...

Stați că a văzut Sorina Matei că se taie pensiile speciale la ziariști!!!!! 😁😁😁😁
E toată congestionată. Sigur, se ascunde după sportivi și "oamenii de cultură".
Ideea ei e că sunt două feluri de "pensii speciale". Alea care trebuie să se taie și alea ale lor care trebuie să rămână.
Dacă vreți să vă distrați da-ți pe B1.😁😁

mosmartin16 spunea...

Leon, chiar si adaugand ceva puncte pentru pensia suplimentara...chiar considerand un stagiu de cotizare de 30 de ani ...tot semnificativ mai mica rezulta pensia neta !!!

M spunea...

@Leon

B1 licitează și ei.
"Pensia medie a polițiștilor este de peste 5500 de lei"
Emisiunea "Actualitatea Românească" cu Sorina Matei.
Hai că sunt simpatici! 😁

mihaighiba@gmail.com spunea...

Conducătorii nici unei țări din lume nu s-au umilit atât în fața celor care le-au promis o funcție,integrarea în UE,în NATO mai mult decât au făcut-o ai noștri (vorba vine).Au umilit un popor pentru funcțiile lor trecătoare,ne- au izgonit din țară pentru a-și onora promisiunile făcute ( x-petrolul,y-desfintati agricultura,z- combinatele chimice,w- rafinăriile).Voi românilor plecați și munciți pe tarlale străine, trimiteți bani in țară și cumpărați ce vă dăm noi in supermarketuri le,noastre că voi nu aveți voie(ex.PIC). Serviciile noastre sunt plătite de noi dar pentru cine lucrează ele știu.Iar cu teroriștii să o lase baltă,doar dacă înscenează ei că să-și justifice munca. Dacă aveam Poliție, Procuratură Justiție, România nu era deposedată și furată in cei 30 de ani mai mult decât toate statele,nimeni nu ia oprit să acționeze.Imi pare rău să o spun ,dar suntem în curul gol,nici chiloți nu avem pe noi,nimic nu am păstrat care trebuie știut numai de noi așa cum o fac țările care se respectă și țin la suveranitatea lor!

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Corect!

Iulian Mareș spunea...

Kiar daca pierde pensia de jurnalista, Sorina ramane cu cea de pe L223! :)) ...prietenii stiu de ce si unde si-a tatuat gradee!

M spunea...

@Iulian Mareș
😁👍

M spunea...

Eu zic să refaceți calculul și să luați în calcul că OMM at continua să se acorde!

Leon spunea...

Refacem calculul:
90 + 10(PS) = 100 puncte;
100:25(Anexa6) = 4 p.m.anual x 1,41(i.crt) = 5,64 x 1265 = 7135 lei penie × 1,20(SOSP) = 8562 lei pensie bruta.
8562 -656(impozit) = 7906 lei pensie neta cf.L.263 mai mare decat 5850 lei cf.L.223...!

M spunea...

@Huhurez și Iulian Mareș

Românii, prin tradiție, nu au o problemă cu hoții. Trebuie să îi convingi că au furat DE LA EI! Abia atunci sunt interesați!
A furat Băsescu flota? Așa, și? Nu merg cu vaporul!

A furat Johannis case? Asae, și? Ce? Le-a luat de la mine?

Pentru a se mișca poporul trebuie convins că furtul îi afectează pe ei. Aici sunt tari cei ANTIPSD. Au capacitatea enormă de a convinge românii că Dragnea a furat de la ei, că pensiile speciale blochează creșterea pensiilor, că Ordonanța 13 o să scoată violatorii de copii.

Nu uitați cine sunt eroii noștri :
Sapte ani cu voinicie
Si-a batut joc de domnie
Si tot prada neincetat
Andrii Popa hot bărbat.


Nu unul care a muncit, a trudit, a inovat!

M spunea...

@Iosif
intentia MAI de a NU da aviz favorabil la proiectul OUG al d-lui ministru CIUCA.

De unde aveți această informație? Eu nu cred că este adevărată. Știu că nu s-a transmis ÎNCĂ oficial proiectul lui Ciucă!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Kiar ai dreptate! Cum betivii, batausii si smenarii se identificau cu Base, care le dadea sampanie, capete in gura unora si dos de palma copiilor asa si cei 2/3 se identifica cu nerespectul de Constitutie (kit ca ai jurat cu mana pe EA) si legi! Nimic nou sub soare, kit ca acestia clameaza domnia/suprematia legii si nu constructia lingvistica, total tradusa gresit "statul de drept"!
Dar cu ce justitie si magistrati sa domnesti! Cu cea care ne spune ca nu este in greva ci isi suspenda activitatea? Ca si cum daca un infractor ar declara asa: eu l-am mangaiat pe obraz cu palma ... si da, este adevarat ca degetele erau stranse la un loc si in palma stransa mai aveam si 2 bile metalice in loc sa recunoasca ca i-a ars un pumn in falca de l-a pus jos!
Eu cred ca ar trebui legiferat acest SNAOPSN (el fiind acum mai mult doctrinar) si obligatoriu ar trebui inclusi magistratii, sistemul medical de stat, protectia mediului, cel care se ocupa de sivicultura si cel veterinar-sanitar-epidemiologic!

raul spunea...

Mare adevar!Ne uitam tot timpul spre vest ,dar aplecati-va si spre est sa vedeti cum tari care au bogatii s-au dezvoltat enorm in ultimul timp pt ca ai lor conducatori chiar daca or fi furat si ei au lasat si ceva in urma lor nu numai jafuri si ruine!Vezi Kazahstanul ,Azerbaidjanul!Astana -capitala facuta de la zero-si Baku arata ca Dubaiul acum !

Iulian Mareș spunea...

@M,
sa stii domnule ca ai mare dreptate!
Cam asa gandea si Tutea!....cum de am uitat?
Cum era...fura el un ou eu o sa fur un bou! Cum de nu pot sa "fur" odata "Boul" si sa-l bag in sarcofag, precum duhul Regelui Scorpion?

Iulian Mareș spunea...

De superficiali ce erau nici politicienii nu au stiut totul!
Si noi am crezut ca "merge si asa"!
Bine, ca acum este o reala discrepanta intre conceptul "Europa Casa Comuna" si "Europa cu 2-3 viteze" Si asta-i drept; mai ieri FRA era cap de lista, acum este insurubata de ceva timp DEU!
Revansa se deruleaza! Pana acum, doar UK a inteles si a iesit; sunt si altii la un pas de a spune Goodbye UE!

M spunea...

@Leon

👍

Sa vedem "controlul" camarazilor de pe acest forum!

M spunea...

Ce frumos ar fi dacă lozinca "pensii doar pe contributivitate" chiar s-ar aplica....

Cine a contribuit de 10 lei, atât să primească, fără "pensie minimă"!

Ăla de a muncit și angajatorul nu i-a plătit impozitul să ia pensie după cât i s-a plătit!

Adică dacă "contributivitatea" este rege păi hai să fie!!!!!

Se bagă vreun partid?

Gigi spunea...

Foarte corect!

Gigi spunea...

Nu stiu care Anonim sunteţi,vãd cã sunt o puzderie care intrã în ultimul timp,dar vã felicit pt.adevãrul din postareaa d-voastrã!