Un produs Blogger.

joi, iunie 04, 2020

Cine a trădat Trianonul ...la Centenar? Ciolacu sau Iohannis?

43 comments


Aceasta este legea pe care cel care încă mai este președintele României "nu dorește mușchii lui săsești" s-o promulge.

Revoltâtor este că o serie de manifestări publice care urmau să marcheze evenimentul au fost anulate.
Chiar și o emisiune filatelică dedicată marcării centenarului
Cine le-a cenzurat?
Cine a oprit opoziția, în frunte cu Ciolacu, Firea, Ponta și Tăriceanu, să organizeze întruniri, simpozioane pe data de 4 iunie? Nu aveau nevoie de o lege promulgată pentru a demonstra că le pasă de istoria acestui neam.
Nu avem pretenții de la actualii conducători ai țării, care mai de care cu nume neromânești.



PARLAMENTUL ROMANIEI 
CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL 
LEGE pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon 
Parlamentul României adoptă prezenta lege. 
Art. 1. — Se declară ziua de 4 iunie Ziva Tratatului de la Trianon. 
Art. 2. — (1) În scopul marcării Zilei Tratatului de la Trianon se organizează, la nivel naţional şi local, manifestări cultural — educative şi ştiinţifice consacrate con$ientizării semnificaţiei şi importanţei Tratatului de la Trianon. 
(2) Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot sprijini material şi logistic, din bugetele proprii, organizarea şi desfasurarea manifestărilor prevăzute la alin. (1). 
(3) Instituţiile publice, din fonduri proprii, precum şi organizaţiile neguvernamentale şi reprezentanţii societăţii civile pot sprijini manifestările organizate de către autorităţile administraţiei publice centrale si locale. ~ 2 
Art. 3. — (1) Guvernul şi autorităţile administraţiei publice centrale şi locale vor lua măsurile necesare pentru ca în această zi să Be arborat drapelul României, în conformitate cu prevederile Legii nr.75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu sterna României de către autorităţile şi instituţiile publice, cu completările ulterioare. . 
(2) Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune, în calitate de servicii publice, vor include în programele lor emisiuni aspecte de la manifestările dedicate acestei zile. 3 I, Această lege a fost adoptată de Parlamentul Rornâniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constituţia Rofnâniei, republicată.

 p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR p.PREŞEDINTELE SENATULUI

Tratatul de la Trianon, denumire a uneia din cladirile faimosului  Palat Versailles de lângă Paris, a consfiintit actuala granita dintre Romania si Ungaria, el fiind si actul prin care Ungaria a redevenit stat independent, după dispariția sa ca urmare a infrângerii  in batalia de la Mohaci, din anul 1526 , in luptele cu turcii condusi de Suleiman Magnificul.
Multe localități din vestul Transilvaniei istorice, care au depus Credențiale la Adunarea de la 1 Decembrie 1918 ,de la Alba Iulia, au rămas în afara granițelor României Mari.
Tratatul de la Trianon a fost semnat la data de 4 iunie 1920 între Puterile Aliate învingătoare în Primul Război Mondial și Ungaria, în calitate de stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, stat învins în Primul Război Mondial.


UPDATE
In timp ce presedintele nostru contesta legea de aniversare a unui secol de la semnarea Tratatului de la Trianon, Orban de la Budapesta si-a manifestat speranța că Ungaria mică va asista și la înmormântarea României Mari, așa cum a asistat în ultimele 3 decenii la dispariția vecinilor ei, Cehoslovacia, Jugoslavia și  Uniunea Sovietică.

“Au fost mulţi care s-au oferit pentru a îngropa Ungaria cu plăcere, şi-au unit forţele ca să ne piardă, noi însă am rămas în picioare şi am rezistat. Astăzi nu mai există Cehoslovacia, nici Iugoslavia, nici Uniunea Sovietică, nu mai există Imperiul Britanic, nici cel Francez, în timp ce noi încă vom fi prezenţi la înmormântarea celor care au vrut să ne bage pe noi în mormânt”, a mai spus Viktor Orban, completând că: "Noi, maghiarii am rămas în viaţă pentru că suntem acasă; suntem acasă, deci vom rămâne în viaţă”.

43 de comentarii:

Dibaciu spunea...

La pretentiile de analist, esti jalnic !

Leon spunea...

1. Pe data de 4 iunie, Presedintele Camerei Deputatilor( al 3 lea Om in Stat..))!), Marcel Ciolacu a transmis un Mesaj !
2. Vicepresedintele Senatului, Titus Corlatean, a fost invitat la o Emisiune transmisa in direct pe TVR 3, langa Cetatea Alba Iulia !
3.Presedintele Iohannis, Premierul Orban, ministrul Aurescu, Liniste totala..!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Ultimii 3 "crai" sunt alogeni si nu au avut mandat extern să declare ceva!
Mai mult, pe linie diplomatică s-a interzis de către MAE, prin ordin circular semnat de Aurescu, atingerea subiectului!
De reținut: Tratatul de la Trianon nu este intre Hungaria și România, ci a fost parafat și ratificat în 1921 de 22 de țări!

Leon spunea...

Corlatean spunea ca inainte de intalnirea celor 2 ministri de Externe de la Bucuresti, Ambasadele romane primisera Instructiuni clare pentru a serba aceasta zi importanta, iar dupa intalnire, Aurescu al nostru a transmis Telefonic sa fie Anulate toate pregatirile..!

Nea Nicu spunea...

Azi sunt Moșii de vară- pomenirea morților. Să ne amintim de cei plecați... Dumnezeu să îi odihnească în pace pe toți cei răposați!

Leon spunea...

Iohannis&Orban&Câtu se ocupa de bunul mers al Economiei Romaniei, nu de omagierea unor evenimente istorice ale inaintasilor nostri :
https://m.dcnews.ro/rating-romania-s-p-psd-asta-este-explicatia-cartonas-galben_752481.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Presedintele a contestat Legea la CCR sa-i faca fericiti pe unguri! Ministrul slugă, Ciuca, este fericit ca isi poate continua somnul de veci in cort, si nu-l intereseaza temele de patriotism, ca si cele de nedreptati la pensiile militare! Clasa politica e moarta, noi suntem neputinciosi si Romania este in pericol de destramare din cauza unui presedinte si PNL fascisti... Clericul rus, Rasputin, avea o vorba de duh, cu care isi incheia rugaciunile, sau discursurile filozofale: ,,Duceti-va cu totii dracului!''

monteoru spunea...

Jalnic ,putin spus.Omul are in titioaca vid.Alogenul s-a canibalizat.

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Apreciez că ești FB informat!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Întrucât am făcut hokei de performanță și vreau să patinez, te rog, la iarna, să-mi rezervi un apartament în hotelul fraților Cîțu, de la Voineasa. Iarna îngheață lacul....
Te rog să transmiți la recepție că aduc eu fiole cu feromoni ca să mai usuce 50 ha de pădure!

Huhu Rezea spunea...

N-ar fi fost rău dacă faceau un hotel lânga pârtia de schi de la Voineasa Vidra. Ce ai văzut la televizor este doar un proiect.

Viorel spunea...

Nu se poate domnule Leon, cum, tocmai marele avocat Bogdan AURESCU cel care împreună cu o echipă de specialiști / avocați români și străini în luna februarie 2009 câștigă la Haga procesul cu Ucraina privind delimitarea spațiilor maritime în Marea Neagră ? Păi ce face, ia cu stânga și „dă cu dreapta” ? Și din ordinul cui ? Cine îi permite / ce lege îi dă dreptul ca din postura de Ministru al Afacerilor Externe să interzică (printr-o directivă / ordin operativ) reprezentanțelor diplomatice și ale Institutului Cultural Român să anuleze orice dezbatere sau manifestare dedicată Centenarului Trianonului – și Zilei Trianonului ? C.V.-ul dumnealui este impresionant, dar: „Tu te lauzi că Apusul dinainte ți-ar fi spus ? Ce să scrii în directivă sau în ordinul de sus ? Ce mai vrea acest, Apus ?”

Iulian Mareș spunea...

Am văzut și un hotel....

cjipa spunea...

Rușine celor de la putere!
Pentru toți morții: Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească în pace!

Leon spunea...

Ieri am aprins o Candela si am tinut un moment de Reculegere pentru Bunicul sotiei, participant in luptele de la Marasesti !
Maine dimineata voi face acelasi lucru pentru Bunicul meu ( avand locul de veci la 150 de km departare... ), care in vara anului 2019 a participat la eliberarea Budapestei si infrangerea armatei ungare condusa de comunistul Bela Kun..!
DUMNEAZEU SA-I ODIHNEASCA IN PACE PE EROII ROMANIEI DIN TOATE TIMPURILE...!

Gigi spunea...

Eroii noştri sunt intorsi in mormânt datoritã unor lepre,cã altcumva nu am cum sã-i numesc.
Tratatul de la Trianon a fãcut dreptate,dupã sute de ani de ocupatie otomana iar dupà aceea Austro-Hungarian.
Spunea cineva aşa,dupã ce otomanii au plecat din Ardeal;
ROMÂNII ARDELENI,au schimbat jugul de lemn cu unul din fier.
In ce priveşte sarbatorirea,prin muncã,a celor care se ocupã cu destinele poporului românesc,nu le transmit decât atât.Sa le fie ruşine!Pentru tãcere!

Iulian Mareș spunea...

Fratii ardeleni au dus-o f greu timp de aproximativ 1000 de ani, iar azi sunt niste #Globalisti care-i manipuleaza in mod ordinar!
<>
*Si i s-ar inkide gura si prostului blogului care tot critica ca nu au decolat F-16, nestiind sireacul ca nu se indeplineau conditiile de decolare/aterizare prevazute la pace nu la razboi pt acest tip de aeronave! Ca sa nu mai luam in calcul plafonul de nori f jos, astfel ca aeronavele ar fi survolat la verticala bulevardului, insa nu le-ar fi vazut nimeni!
**nu dau nume, dar toti il stiu....

Iulian Mareș spunea...

rusii ne sugereaza in Sputnik si o alta varianta:
"dacă ar fi după mine, aș da o lege pentru definirea ca sărbătoare populară a zilei de 2 mai, în amintirea acelui act de voință suverană al lui Alexandru Ioan Cuza, ”Statutul Dezvoltător al Convenției de la Paris”.

Atunci, marele domnitor a supus VOINȚEI poporului român, prin ”plebiscit”, modificarea deciziei Marilor Puteri, în sens și interes național. A fost, practic, primul ”referendum constituțional”. După acest plebiscit, desfășurat între 10 şi 26 mai 1864, Cuza Vodă, cel intrat în suflete și legende, a putut face marile sale reforme, a putut da pământ țăranilor și să-i elibereze de clacă… Și să fie ulterior dat jos prin efortul partidelor și al „Europei”, care doreau ”Domn străin”. Ca și acum.

Da, acel act de suveranitate, culminat prin voința populară ar merita o Zi Națională, pentru popor! E o zi a lor, a tuturor românilor!

*Trianonul e al elitelor românești, care au meritat pe deplin acest titlu, ca și toate onorurile unei zile dedicate lor."

Iulian Mareș spunea...

Aflam:
"În cadrul unei ședințe festive a Prezidiului, Academia Română a marcat un secol de la semnarea Tratatului de la Trianon, prin care s-a recunoscut pe plan internațional unirea Transilvaniei cu România.

Prezidiul Academiei Române rememorează astfel evenimentele petrecute la începutul secolului al XX-lea, care au condus la crearea României Mari și consolidarea statului român modern.

Unirea cea Mare, înfăptuită de poporul român în anul 1918, a avut nevoie – ca și în cazul actelor similare întreprinse de cehi, slovaci, croați, polonezi, sloveni, lituanieni, letoni, estonieni etc. – de o legitimare internațională, care s-a realizat în anii 1919-1920, prin cele cinci tratatele de pace încheiate la Paris. Tratatul cu Ungaria, ultimul dintre ele, semnat la Trianon în 4 iunie 1920, a consfințit destrămarea Imperiului Austro-Ungar și formarea unor state independente ori întregirea altora. Între aceste state întregite s-a aflat și România, căreia prin tratatul menționat i s-a recunoscut între altele, frontiera de apus. Decizia românilor de unire a Transilvaniei cu România s-a făcut pe baza aplicării principiului dreptului popoarelor la autodeterminare, recunoscut de comunitatea internațională, în urma inițiativei președintelui american Woodrow Wilson. Tratatele de pace dintre puterile aliate și asociate, pe de o parte, și Austria și Ungaria, pe de altă parte, nu au făcut decât să oficializeze – nu fără anumite dificultăți – rezoluțiile popoarelor român, polonez, croat, ceh, slovac, sloven etc., care reprezentau majorități etno-demografice în teritoriile desprinse din fostul imperiu. Evident, pentru elita ungară, destrămarea Austro-Ungariei și reducerea Ungariei independente la granițele sale etnice a însemnat o mare pierdere și a condus la o mare frustrare, care, în anumite cercuri, nu s-a stins încă. Pe de altă parte, recunoașterea internațională, în 1920, la Trianon, a hotărârilor fostelor popoare supuse, ajunse să trăiască după 1918 în propriile state independente, a fost mereu confirmată de noile tratate încheiate din perioada de după cele de-al Doilea Război Mondial și până astăzi. Astfel, poporul român, fără să se bucure de tristețea nimănui, este liber să-și celebreze împlinirea sa istorică, recunoașterea dreptății sale alături de dreptatea altor popoare din vecinătate, angajate astăzi în construirea noii Europe unite.

Deși Academia Română – ca și alte instituții din țară și din lume – nu a putut marca așa cum s-ar fi cuvenit importanța, după un secol, a Tratatului de la Trianon-Paris, înaltul for aduce în fața națiunii prinosul său de recunoștință față de toți acei mari oameni de stat, români și străini, care au edificat România modernă, unită prin voința poporului român. Important este să nu uităm jertfele lor și să le ducem mai departe mesajul de dreptate, pace și înțelegere."

Dan B. spunea...

Păi, intre a merge Oaia-168 la păscut și decolarea unui F-16, nu vezi similitudini, Dle Mareș?
Desigur, ciobanul le știe pe toate!

Calinmihaib12 spunea...

1.Intrebare: tratatul-a fost semnat/sau nu.. de MAREA BRITANIE ..si..JAPONIA..?.
2. TRATATUL..si REZULTATUL său:..ESTE "PRECEDENTUL"...de care SE TEM, nu il "inteleg"..si nu il accepta "unii politicieni"..de vază "români" contemporani..!, cand compară "situatii" contemporane.. = care PAR SIMILARE = celor din perioada primului război mondial și cea imediat următoare.., DAR NU SUNT..!,si au luat.., și vor mai lua..: DECIZII "paguboase",dacă nu chiar TRAGICE pentru ROMANIA ..!

Iulian Mareș spunea...

UK sigur! Tratatul de la Trianon a fost semnat de toți învinșii și de 21/22 state dintre învingători! El nu se referă remai la HUN și ROU!
În urma lui a luat ființă Regatul sarbilir-croatilir și slovenilor!
Influențează ceva semnătura Japoniei?

Iulian Mareș spunea...

Da, a fost semnat și de Japonia!
Găsiți mai ușor decât întrebați:

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Tratatul_de_la_Trianon

*Nu vad vad care sunt acele condiții asemănătoare, de azi!
Sporii unor ciuperci sunt precum substanțele halucinogene!

*Va declinați cu o adresă de mail falsă! Mersi!

Calinmihaib12 spunea...

Intrebare:cine semnează acestă lege..,pt. că nu apar semnatarii și,in plus: in loc de semnatarii de drept ,apare "p"= "pentru", iar o lege cu această încărcătură istorică , națională, de sacrificii.., si .morală = E OBLIGATORIU SA FIE SEMNATA = SI ASUMATĂ de TITULARII celor 2 CAMERE ale PARLAMENTULUI ROMANIEI..! Și mai e "ceva"..=MOTIV de =... cel puțin..: CONSULTAREA Curtii Constitutionale : o lege in care apare de 2 ori cuvântul = inadmisibil = într-o lege : "poate" : NU E LEGE ..ci.. PROPAGANDĂ !,.(sau voința =in clar sau subconstient/ sau nu):
ca ea - legea,sa nu fie aplicată - "ad literam".! (eu nu stiu: care e motivația președintelui JOHANNIS de trimitere a legii la Curtea Constitutională ..?)

Calinmihaib12 spunea...

In WIKIPEDIA ..scrie ca Marea Britanie si Japonia au semnat tratatul TRIANON privind ROMANIA..!

Huhu Rezea spunea...

Din partea țărilor învinse, Tratatul de la Trianon, ca parte a Tratatului de la Versailles, a fost semnat numai de Ungaria. Fiecare tară invinsă a semnat separat alt tratat.
De partea cealaltă au semnat toate țările invingătoare și asociate, mai puțin Rusia.
De aceea Uniunea Sovietică nu a recunoscut alipirea Basarabiei la România.

Alex spunea...

Nemultumiti profund si cu lacrimi in ochi presedintele U.D.M.R. si Laszlo Tokes au declarat fiecare in alta locatie,la alte posturi de televiziune ca pentru ei ruperea unei bucati din Ungaria,respectiv a Transilvsniei si alipirea acesteia la Romania ,nu este un prilej de bucurie.
Drept urmare presedintele K.W.I. pentru a-i linisti nitel,a contestat Legea la C.C.R.Acesta a mai primit o biluta alba de la "sefii nostrii" europeni.Da-i inainte badie si te duci pe faras impreuna cu partidul tau.Oricum sunteti pe faras dar va trebuie si un mic impuls.Vin alegerile.

Iulian Mareș spunea...

Exact! Acest tratat trebuie privit în context mai larg, al victoriei aliaților și principiului dreptului popoarelor la autodeterminare. Totodată a dispărut imperiul austro-ungar, precum și cel țarist! Deci, în parte, temniță popoarelor a fost desființată!
Că se putea optime mai mult din stravekiul teritoriu, sau mai puțin, asta este o alta discuție!
*Important este că, Brătianu a militat că românii ardeleni sa fie împrumutați cu bani din Bănci din Regat pt a cumpăra pământul strămoșesc! La discuții, acesta a fost un argument forte! Pe lângă zbaterile și lobby-ul dus de MS Regina Maria!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Foarte corect detaliul!
Anexele prevăd zeci de hărți cu traseul noii frontiere, în detaliu, la scara 1:5000!
Comisiile de teren au muncit asiduu la negocierea și trasarea lor!

*Se spune că, inițial, aliniamentul Oradea, Arad, Timișoara ar fi fost de partea cealaltă, susținută de US și UK, însă noi am avut susținători FRA și ITA!
*Ce bărbați de stat strașnici am avut în acele timpuri și ce câțe, rate mecanice, roboti și râme bete avem azi!
*La negocieri ROU a fost reprezentată de Titulescu și Cantacuzino!
*Exista niste nirisori de intenție a unei părți din elita politică a HUN, prin care se dorea "alipirea" acesteia la Regatul României; asta se întâmplă după ce Armata României a scăpat Hungaria de ciuma roșie, Bela Kun!

Iulian Mareș spunea...

Daca vei căuta, vei găsi! Eu nu cred că CCR îi va da dreptate, însă Robotul a făcut tot ce a putut pt a se rata momentul istoric! Și asta, tocmai când silabisea in ungurește și îl beștelea pe Ciolacul!
Robotul este kiar Lucifer in persoană!...vezi cat a ținut legea la el, pt că apoi sa o atace la CCR!

Iulian Mareș spunea...

Perfect adevărat!
*Sunt curios daca și "gruparea latino" de la noi îl va comemora pe George Floyd in stradă prin lupte cu jandarmeria!
Oare vor folosi gazele și tindă din dotare? Daca se vor da la o parte?

Calinmihaib12 spunea...

IULIAN M...e vorba (..te faci că nu înțelegi..!) de "mișcările"...,"tendințele"..si ce-or mai fi ..ele...!= SECESIONISTE :.. din țările E.U. care au "teritorii.." cu populatii etnice minoritare...!si care= sub pretextul wilsonian -"reloaded"= pretind AZI = in contemporaneitate..!=AUTODETERMINARE :.etnică, culturală,..si mai ales = TERITORIALĂ..!!.(ți-am mai scris ..despre asta = acum vreo 2 luni..!)"Situatiile astea".. generează "temeri"..la acei politicieni "români",iar aceștia, asimiland motivele temerilor lor actuale cu evenimentele de după primul război mondial.."nu inteleg" (sau nu vor să înțeleagă) DIFERENTELE SPECIFICE...si trag concluzii si apoi ACȚIONEAZĂ PAGUBOS pt. ROMÂNIA...!inconștient, sau mai RĂU ,mânați de interese..neromânești...!
2.Intrebare:
..mi- ai "investigat" veracitatea adresei/ identității/ datelor pașaportale ..,etc...??..si ai ajuns la concluzia asta:
va dau citatul:..."Nu vad vad care sunt acele condiții asemănătoare, de azi!
Sporii unor ciuperci sunt precum substanțele halucinogene!

*Va declinați cu o adresă de mail falsă! Mersi!.."
..Altă intrebare: cum ai ajuns la această concluzie: cu adresa
mea de email..?? (care = CONCLUZIE: (te asigur) = EA : ..E FALSA..!..; dacă in urma " investigatiilor".tale/sau ale "altora". ai tras "concluzia".."asta", ar trebui sa- ți imaginezi - ca mai există și alte împrejurări practice legate de ..crearea de ..adrese REALE de..: email..!
..Si - in final..eu =ca persoană care are bunacredinta = nu "investighez" alte persoane,necunoscute = pe care LE prezumez:..oneste,...de bunăcredință =ASEMENEA = mie, "întâlnite"..: in acest loc comun..!

Calinmihaib12 spunea...

D-le HUHUREZ: am citit proiectul de modificare a art.60 /lg.223/2015 : si imi permit o OBSERVATIE: (.citez textul și apoi continui comentariul:.."procentele stabilite de articolele 29, 30 și 108, în.."): mi- e teamă că= astfel formulată modificarea, "băieții" de la casele de pensii sectoriale..= VOR INCLUDE art. 108 = % de PENSIE SUPLIMENTARĂ = in % = PROCENTELE DE BAZĂ DE CALCUL = LIMITATĂ AZI LA = 85 %..,"PĂCĂLINDU-NE"..cu propriile noastre propuneri..!?. ; %= de P.S. trebuie calculate IN CLAR : din pensia STABILITA după formula: CUANTUM PENSIE= SLB.Bz.-C.- ACTUALIZATĂ REAL(adică elementele salariale de la lit.a-f si g...efectiv actualizate= asa cum scrie = in capul de tabel din ANEXA 1= din Decizia de recalculare :"..la parametrii functiei.. de la data de 31.12.2009= adică: cu actualizările legale anterioare anului 2009=NETĂIATE..!) X % din BAZA DE CALCUL(..la % =care va fi stabilit: 85...sau 100 %..)= Cuantum PENSIE- care apoi: X 3-6-9 % P.S. + = PENSIE BRUTĂ + P.S.(P.B.), care P.B.+ P.S. X % =de O.M.M. = va rezultă PENSIA FINALĂ = DE PLĂTIT (=indexabilă..sau nu..!);cred că nu trebuie să lipsească nici referirea expresă la GRADUL AVUT LA DATA TRECERII IN REZERVĂ / PENSIONARE si chiar mai mult: "gradul DOBÂNDIT IN REZERVĂ,..RETRAGERE ..dacă e cazul..!

Huhu Rezea spunea...

Doctore, pensia suplimentara se calculeaza si în prezent din baza de calcul, o valoare mai mare decât cuantumul pensiei. Ii avantajeaza pe pensionarii care nu ating procentul de vechime de 76%. Nu stiu daca înțelegi acest rationament aritmetic!

Iulian Mareș spunea...

Scrii tendentios: catalanii și catalona sunt diferiți de spanioli și sunt majoritari în Catalunia!
Scoția are o problema istorică cu GBR; valona nu seamănă cu flamanda!
Ardelenii nu sunt români și nu înțelegi "ardeleneasca"?
*Da, ți-am scris că îți dau un mail, după 2-3 zile am transmis mailul; voiam să discutăm di privat un subiect. Azi nu mai vreau!
Când nu primești răspuns crezi ce vrei, nu? Deci nu fac investigații, kiar dacă ele se fac ușor!
De final: voi opri dialogul cu dumneata și îți reamintesc că tendințe centrifuge au existat și vor mai exista in istorie; important sa nu existe "catalizatori" externi căci vorba lui Ceaușescu, este amestec în treburile interne!Ah, da dacă este sub egida unei rezoluții cal unui organism international, ONU, OSCE...
Dar, că să scurteze momentul, mă declar imun și interesat puțin spre deloc de stilul eliptic și grafică cuneiforma!

Calinmihaib12 spunea...

INTELEG..:doar am si eu DECIZII de recalculare...in plată:
Elemente de calcul:ERONAT= CPS
=S.L.B.- Bz.C=4.000 lei
= 85 % =din BAZA de Calcul=
(91 % realizate - 6 % din P.S
=3 % adunate la 82 % bz.c.
Vechime realizate )
= 20 % = OMM. I
😪deci calculul ERONAT al CPS:
4.000 × 85 %= 3.400 lei
3.400 × 20 %= 680 lei
= 4.080 lei=
= Pensie RECALC.brută,
NEINDEXATA.
🙂PENSIE RECALCULATA LEGAL:
4.000× 82 %= 3.280 lei
3.280× 9 %= 259,2 lei
= 3.575.2 lei
3.575.2×20%= 715.04 lei
= 4.290.24 lei
=P.B. RECALC. LEGAL,neind
= + 210,24 lei LEGAL CUV.

Calinmihaib12 spunea...

IULIANE M.: 1. Recunosc "greșeala" mea: te-am supra-apreciat: dar din felul în care RĂSTĂLMĂCEȘTI cele scrise de mine trag concluzia că n-ai inteles nimic..! -si chiar mai mult: nici eu nu inteleg la ce te referi cand scrii despre subiectul respectiv si mai cu seamă - referirile tale la
"săracul" Ceaușescu ..!(=cam "nebunatec",..depășit..de istorie,..nici în al 13- lea ceas nu a prea realizat ce I SE ÎNTÂMPLĂ..!) mi se par total deplasate..in contextul discutat..! 2.NU am primit nici un mesaj - ca cel pomenit ca fiind trimis.. PE CE ADRESĂ..? căci mi-am verificat emailurile primite ...si nu am gasit mesajul invocat..!!. 3.Nu te mira de ceea ce te voi intreba: ..cam ce vârstă ai..? că..prea REPEDE - pari că "te superi"= cam fără motiv..! și:..ori "sari la bătaie",..ori.."fugi"..cam prea repede..! (Totuși: legat de subiectul cu minoritățile din diferite țări din EU - care au zone "fierbinți" = cu tendințe
"secesioniste"=spre "autonomie" sau "independență"...și/sau "centrifuge"=..între granițele "vecinilor",acestea = sigur ca sunt "majoritare" in acele zone - căci altfel nu ar avea " "motive" de:.autonomizare/secesiune: de oricare fel..,dar sunt "minoritari"- numericește -in tara între granițele căreia trăiesc AZI ..!; eu m-am referit la politicienii noștri, nu la cei din țările pe care le-ai pomenit..! 4...iar în legătură cu ardelenii -te "îndepărtezi" de subiect mult prea mult..!..= e vorba de maghiarii ardeleni..,nu de ROMANII ardeleni..! Ai inteles cate ceva..?


+

Iulian Mareș spunea...

Trianon refuzat
Parlamentul României a votat cu mare majoritate o lege cu o simbolistică aparte pentru români, Legea prin care la 4 Iunie să fie sărbătorită ziua la care s-au semnat la Trianon actele de recunoaștere internațională a granițelor României Întregite.

Președintele României a refuzat să o semneze.

Prin nesemnarea Legii sărbătoririi Trianonului, Klaus Iohannis, ca președinte al României, are o poziție incalificabilă. Este o recidivă.
Să nu uităm că la ședința solemnă de la Parlament de pe 27 Martie 2018, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, la care a participat Casa Regală, Patriarhia, Academia, partidele, doar președintele României a lipsit.
La Trianon s-a parafat „certicatul oficial de naștere” al României și ni s-a recunoscut teritoriul național.
Nesemnând legea-simbol, Iohannis refuză să recunoască acest teritoriu care nu este un cadou, ci este un drept.
Întregirea s-a obținut prin luptă, prin jertfă și prin hotărârea națiunii de a trăi într-un singur spațiu național.
Refuzând parafarea legii, Iohannis, la fel ca și Ungaria, nu recunoaște nici jerfa, nici lupta poporului român pentru reîntregirea națională.
Grav este că sunt influențați numeroși români care consideră că la Trianon ” ni s-a dat” Transilvania, nu că s-au recunoscut internațional granițele României.
Ca urmare, justifică acești români, nu trebuie să-i supăram pe maghiari prin sărbătorirea Trianonului.
Iată că afirmația: „Refuzând parafarea legii, Iohannis, la fel ca și Ungaria, nu recunoaște nici jerfa, nici lupta poporului român pentru reîntregirea națională.„, capătă consistență, la doar 24 de ore de la Ziua Trianononului, prin atacarea Legii la CCR de către același președinte, Klaus Iohannis.
Din punctul meu de vedere domnul Iohannis are o atitudine nepatriotică și nereprezentativă ca președinte al României.
Mi s-au adus argumente în favoarea sa că și MAE a procedat similar prin ignorarea Zilei Trianonului.
La acestea am replicat că nu poate fi pus semnul egal, deoarece Iohannis este „cauza„, iar poziția MAE este „efectul„.
Și prin încățățânarea președintelui de a se opune sărbătoririi Trianonului, vedem că se confirmă și acest lucru.
Dar trebuie spus că aici, la încurajarea pozițiilor sale prea puțin naționale, se ajunge, dacă din varii motive (simpatie sau aderență politică), încercăm să mușamalizăm atitudinea îndoielnică a lui Iohannis privind problemele naționale.
Sigur, ne revoltăm pe bună dreptate în legătură cu atitudinea nereprezentativă și cel puțin nepatriotică a președintelui României, dar ar fi mai indicată o poziție comună / rezoluție în acest sens a partidelor politice, mai ales a celor parlamentare care au votat legea.
României îi lipsește în acest moment un președinte ca Donald Trump.”

Mircea Popescu, presedintele Consiliului Mondial Român

Iulian Mareș spunea...

Oare Goga kiar sa fi spus asa?
Nici nu mai conteaza, intrucat frazele sparg bariera timpului si azi sunt mai actuale ca oricand!

https://www.youtube.com/watch?v=cog_IH4INBs

Iulian Mareș spunea...

Polonia poate, noi?

https://www.capital.ro/polonia-ia-fata-romaniei-vrea-sa-primeasca-soldati-americani-pe-teritoriul-ei.html?utm_source=capital&utm_medium=recomandari_AI

*20000 de suflete (inclusiv familiile, zic eu) ar face lunar o infuzie indirecta de valută - $ US - demnă de luat in calcul la o medie de 3500$/ luna/ familie!
Dar asta nu o poți negocia când ai fost "mituit" cu o șapcă de covrigar ambulant! Sunt cel puțin 2 negociatori militari care sunt de luat in seamă!

*DEU, încotro? Vei cultiva sparanghel la Ramstein Air Base?

Iulian Mareș spunea...

Cum pe ce adresă? Pe cea sub care postezi!
Nu mă mai interesează!
Poți scrie și cu semne specifice scrierii fungiforme sau cu ce vrei tu...mie îmi ajunge o singura experiența!
Eram singurul pe care nu-l deranja stilul tau....acum sunt indiferent!
Eu argumentez ceea ce scriu și dacă nu știu ori mă documentez, ori întreb! Nu mi-e rușine să întreb! Asta kiar este o virtute: Să știi ceea ce nu știi!
🙈🙉🙊

Calinmihaib12 spunea...

IULIAN M.chiar dacă "ești supărat"(..vorba cântecului = manea..!) tot trebuie să(-mi) lămuresc: ce s-a întâmplat cu adresa de email- adresa care cred că ai luat-o din postările mele = din care- atenție lipsesc niște "semne grafice"..! dar nu din vina mea ..!,pt. că eu când postez un text: mi se cere email- ul și parola= ca și ție, și ca tuturor comentatorilor..,ce se afișează ca "user name": = e treaba blogherilor..!

Iulian Mareș spunea...

Nu prea fac asta, insa acum simt putin ca ar fi necesar: corect este supraapreciat si NU "supra-apreciat"!!!!