Un produs Blogger.

luni, iunie 22, 2020

Un Consiliu National al Rezerviștilor tutelat de Camera Deputatilor

185 comments
Este un organ autonom, SUB CONTROL PARLAMENTAR. 
Este scos de sub autoritatea Guvernului si a institutiilor din sistemul de apărare.    Conducerea Consiliului este aleasă de Camera Deputatilor si prezinta rapoarte anuale in fata aceluiasi for parlamentar. 
-Monitorizează aplicarea prevederilor actelor normative privind statutul rezerviștilor și veteranilor.
-Avizează proiectele de acte normative referitoare la statutul veteranilor și rezerviștilor.
-Colaborează cu structurile asociative ale rezerviștilor și veteranilor.
-Colaborează cu MApN, MAI și SRI pentru aplicarea legislației referitoare la drepturile și interesele veteranilor și rezerviștilor. 
Dacă acest organism își ia în serios rolul de apărător al intereselor rezerviștilor împotriva  sistemului birocratic juridico-financiar din instituțiile de apărare, sistem care a defavorizat generațiile mai vechi de rezerviști, acest blog poate să-și încheie activitatea. 
  

 8


185 de comentarii:

HALA spunea...

Deci nu sindicate ale militarilor ci încă o increngatura de smecheri rezervisti, musai generali sau colonei, bine plătiți care sa ne prosteasca în continuare pe noi cei mulți și rabdatori

Alex spunea...

Intr-adevar ,o alta modalitate de a nu rezolva problemele noastre.Consiliul Director format din 7 membrii proupusi de asociatiile militarilor in rezerva,veterani din teatrele de operatii...e.t.c. si 7 Membrii PROPUSI DE GRUPURILE PARLAMENTARE,POTRIVIT CONFIGURATIEI POLITICE SI PONDERII IN CAMERA DEPUTATILOR.Platiti de la bugetul de stat cu salarii destul de mari.Pariez ca toti acestia vor adopta ca si dl.Ciuca pozitia ghiocelului pentru a-si putea pastra pozitia cat mai mult,ptr.a-si incasa salariile babane.O vaca de muls ptr.unii dintre rezervistii militari care de ani de zile ,umbla dupa functii batatorind drumul pana la guvern ,nu pentru a ne reprezenta pe noi ,ci pentru a interesul propriu.Alta treaba s-ar fi rezolvat cu un sindicat puternic ,sau o alta forma de asociere a asociatiilor de rezervisti nesubordonate politic.
Ar fi culmea ca acum sa trebuiasca sa asteptam ca sa dea legea,apoi Consiliul Director sa primeasca sarcina de a discuta cu reprezentantii asociatiilor de rezervisti,sa stabileasca care sunt problemele cu pensiile militare,apoi prin 2022 in toamna sa vina si ei cu un proiect de O.U.G.
La cat sunt de mincinosi cei din guvern,acesta este mersul.Sper sa ma insel.

Viorel spunea...

Altă mare rușine a ministrului Ap.N. domnul Ciucă (APĂ DE PLOAIE Domnule ministru Ciucă, nu-și explică românii de ce după o secetă nenorocită au venit acum aceste ploi la fel de nenorocite / pentru că totul a fost premeditat la nivel de Parlament, Domnule Președinte al Camerei Deputaților Ciolacu-mă așteptam la mai mult de la dumneavoastră, numai că amintirile copilăriei ca fiu de militar le-ați uitat și Domnule Președinte al Senatului-interimar Cazanciuc). Deci după 8 luni de guvernare și 6 luni de la acel faimos Plan de măsuri la nivelul M.Ap.N. (când toți ne așteptam ca în aceste zile să apară soluția / rezolvarea cele 2 Proiecte de lege, să vedem propuneri concrete la cele 22 de puncte din plan), domniile voastre apăreți în fața noastră cu această Lege de DOI BANI. Asta v-am solicitat noi domilor parlamentari și guvernanți, UN NOU CONSILIU format din oamenii ținuți în lesă de dumneavoastră, cu salarii la secret plătite (vă și lăudați) de la bugetul de stat. Asta am cerut ? Nu ne-am săturat de SCMD, AORR, LPADPM, ANCMRR care dacă nu se certau acum 2-3 săptămâni pe ciolan poate unul din cele 2 Proiecte era definitivat, acum creați dumneavoastră un Consiliu Național al Rezerviștilor pe care să-l numiți și să-l aveți sub papuc la București și în teritoriu. Simțiți nevoia de voturi la alegeri și ați găsit soluția. Cât timp vă ia până se numește, organizează, întocmește un plan de măsuri pentru viitor, nu am văzut un termen, o dată cu ceva concret de realizat în următoarea lună. Totul se rezumă la viitor, care viitor și când ? URMĂTORII 4 ANI VĂ AJUNG ? M.Ap.N. prin C.P.S. nu are bani privind Actualizarea pensiilor militare și uitațivă cu câtă ușurință emit art. 13 unde se prevăd și salariile BAȘTANILOR din Consiliu. Ordin pentru EPOLEȚI CU MAI MULTE STELE AȚI DAT PENTRU A FI CUPRINSĂ SUMA ÎN BUGET ?

Leon spunea...

Propunerea trebuie privita tot in cheia campaniei electorale pentru alegerile din aceasta toamna !
Initiativa legislativa apartine deputatului PRO..., Ion Mocioalca si este inregistrat la CD cu numarul PL x nr.376/17.06.2020, inca nu este repartizat la comisii.
Sunt asteptate Avizele de la CES CL, Guvern si CSAT.
Asa ca pentru cateva luni bune o sa avem ce comenta..!

Ein Stein spunea...

O mizerie si o ticalosie, inca un rahat de consiliu, probabil s-au mai pensionat cativa gusati si sa aibe si ei o functie colea.
Noi militarii daca nu reusim sa ne desprindem din conglomeratul toxic al sistemul de aparare ordine publica securitate, etc. nu avem nicio speranta de schimbare in bine. Ticalosia asta de consiliu tocmai intareste iobagizarea militarilor in imbecilitatea aia de sistem ordine etc. Solutia este recunoasterea ocupatiei de militar, respectarea angajamentelor asumate de Romania la aderarea la NATO si atat. Noi nu avem nevoie de alta panarama de consiliu, avem nevoie de recunoastere si separarea de "militarii publici" sau militarii doar la pensie. Sunt convins ca asta e initiativa militarilor publici si a securistilor ca nu cumva sa vina cuiva ideea sa fim separati de ei. Trebuie sa facem tot posibilul ca acest consiliu sa nu se infiinteze. Sunt curios cum dracu va alege Camera Deputatilor acel Consiliu Director. Ghici?

spiritul lui Haret spunea...

Dece musai sub auspicii si nu total independent?Cui apartine aceasta initiativa?Gasindu-se sub autoritatea Camerei deputatilor mai va va apara interesele celor pe care pretinde ca-i reprezinta.Va fi exact un satelit al partidului sau coalitiei care detine la un moment dat majoritatea in Parlament.Un balon de sapun si posibilitatea unor smecheri de a isi mai suplimenta pensiile.

Viorel spunea...

Domnule tehnocrat, la început v-am respectat, agreat, ați devenit miștocar, m-ați jignit și enervat, cu toate acestea prefer să dau la pace și să vă transmit că mai bun ar fi fost (poate nu este prea târziu / pentru alegerile și generațiile următoare de pensionari) acel partid: Un nou partid românesc. Partidul Național „Pentru Patrie” o inițiativă a militarilor în rezervă împotriva escrocilor din fruntea țării. (http://www.napocanews.ro/2015/05/un-nou-partid-romanesc-partidul-national-pentru-patrie-este-o-initiativa-a-militarilor-in-rezerva-impotriva-escrocilor-din-fruntea-tarii.html). Domnilor parlamentari cu initiative, în locul Consiliului dumneavoastră (poate) noi dorim Comitetul Național de Inițiativă pentru înființarea Partidul Național „Pentru Patrie” (Col. ( rez. ) Gligor Viorel; Col. (rtr.)Tran Vasile; Lt. col. (rtr.) Hamza Mircea; Scriitor / Stănchescu Laurian; Col. ing. ( rez.) Ceauşu Gheorghe; Lt. col. ing. (rez.) Arniceru Viorel; Col (rtr.) Popescu Victor; Lt. comandor. ( rez.) Kiş Viorel; Maior ( rez.) Ulianov Constantin; Maior (rez.) Vlad Valerică; Col. (rez.) Găitănaru Andrei).

monteoru spunea...

Forma propusa este izvorul neputintei in a ne coagula.Unitatea noastra e necesara dar nu cu conditia a da socoteala politicului.Asa cum este propus sa functioneze acest consiliu numai autonom nu este.Ceva de genul Consililui Superior al Magistraturi ar fi mult mai eficient.

Iulian Mareș spunea...

Ți-am spus sa să nu-ți faci iluzii căci o sa ai deziluzii!

BONIFATIE spunea...



Cam așa-i d-le Monteoru. Mai bine dăm socoteala unei femei că-i mai sexi.
Politrucii iar ne iau peste picior. Comisiile, comitetele și consiliile sunt făcute pentru a îngropa problemele.
Mocioalcă este bolnav, poate chiar este. Să-i dorim sănătate. Poate-și revine în timp util ca să ne rezolve problemele până nu se înființează „Consiliul”.
Proiectul acesta de lege, ca multe altele, este făcut pe genunchi (or fi ai unei blonde). Exemplu de redactare: art.6 alin.(3) - „Președintele, vicepreședintele... sunt numiți sau revocați... de plenul Camerei Deputaților, cu votul majorității SENATORILOR (?) prezenți...”. Da, este clar, nu mai ai loc de senatori nici în C.D. Și mai sunt câteva erori de redactare.

Xman spunea...

Din moment ce sunt platiti este evident ca nu vor musca mana celor care-i hranesc...Asa ca vor fi niste papusi dirijate pe fata.Nu ar trebui acceptata o asemenea lege,ci ar trebui cerut mai apasat stipularea in legea dialogului social posibilitatea legala de infiintare a sindicatului MAN,fiidul-le oferita sansa activilor de a fi membrii de simdicat.Astia nu vor sa e mai scoata din statutul de victima.Nu au nici o rusine.Vai de noi!Asta este actualizarea promisa???

monteoru spunea...

Tare prosti trebuie sa fim.Cum e posibil ca un sef de post politie,echivalentul unui plutonier adjutant/MApN pensionat in 2017 sa aiba pensie dubla comparativ cu un lt.col. sau colonel pensionat in 2005?MApN isi bate joc de pensionarii sai iar noi acceptam cu gratie.Suntem de rasul curcilor.Suntem o rusine.

Leo spunea...

MULTĂ MINMĂ !
Ce le trebuie consiliu ca să adopte o lege de aprobare a oug 59 și 114 prin care să se reia actualizările. Sectaru' n-a f[cut şi el consiliu , şi cu ce folos ? Să-l vedem pe Ciucă cu programul lui peste 7 zile
AMR 7 zile

CEZAR spunea...

Cata sfanta naivitate..prostie !
Partid militar care va sa zica asa ceva nu poate sa existe !
Condus de cine..?? Niste paparude expirate...daca e sa ma refer doar la MaKiss si Gligor !
Va voteaza ..toti pionierii...de vazut utecistii dar nu cred !

CEZAR spunea...

@/ Saratul de Monteoru
Uiti o treaba..saful de post ii FUNCTIONAR PUBLIC...are alte marafeturi la penzie !
Nu se compara cu tilicarii in ..bocanci...hi..hi..hi..!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ehei, n-am vrut noi sa ne unim de bunavoie si fara ciolaniade si spartachiade de coloneisme si generalisme? Atunci ne unesc ei cu membrii doar din acele comisii de negociere de pe langa sinistrul Apararii, si daca acei membrii sunt slugi pupincuriste si lingatori de cururi, pardon, de clănțăuri, inseamna ca am dat-o-n bara, pentru ca vor dansa doar pe șlagare cantate de ei, adica de guvernarile la putere! Daca acolo nu vor fi gradati, maistri si subofiteri, cat si ofiteri inferiori, adica reprezentari pentru toate categoriile, ci dor Colinei si Jenerali, inseamna ca am cacarisit-o la capitolul discriminari de reprezentare, dar si lipsa intereselor gradelor mari pentru gradele mai mici, cum e la rumâni. Asta este laudarosenia lui MăCiuca de rezolvare, asteptata chiar si de @ Leonard? Pai, pana se aproba, se organizeaza, se framanta, se cearta care sa fie alesi in aceasta banda de noi hoți si se voteaza in Parlament, mai trec pana in doi, trei ani, pana se instaleaza mai trece un an, pana ce ia primele masuri si initiative înca un an, si dupa cinci ani avem si aceasta haita de lupchi de prada buna sa ne muste si mai adanc din pensii, pentru ca de facut ei un mare rahat nu o sa faca, 100%! E o gogomanie, o marlanie, o noua mafie si o prosteala, pentru ca va fi un nou brat al puterii din umbra, INCARCAT BINE CU SLUGI SI LINGAI, care sa le accepte toate paradelile la pensiile militare, inclusiv discriminarile de care nu o sa scapam in vecii vecilor! Adio, DREPTATE! Apropo, ca tot mi-a trecut vremea vietii luptand de pomana pentru drepatate la pensiile militare, cam cat mai costa o cruce, un sicriu si un loc de veci la țintirim? Nu mai apuc eu in viata asta, acum la 65 ani, dretate la pensiile militare, si fiind si haita asta de sacali propusa, nici atata!!

CEZAR spunea...

Lumea zice ...!!

Un cetatean (Dan Buzescu) se face (si-i face pe toti pensionarii militari) de ris cu textul : "Și sper că nu-i nevoie să vă reamintesc cum că Lege 303/2004, privind pensionarea judecătorilor, procurorilor și a personalului auxiliar, a fost redactată inspirațional după Legea 164/2001, cu o mică modificare, dar majoră: calculul se efectuează din ultimul venit lunar (salariu, sporuri, prime și al XIII-lea salariu, etc), cu bază de plecare 80%, nefiind restricționat la baza superioară de OUG 57/2015 și OUG 59/2017."
Ca la Radio Erevan:
- da! Pensionarea magistratilor este redactata inspirational in 1997 (prin l.142/1997 de modif./complet. a l.92/1992) dupa l.164/2001!
- da! Calculul pensiilor magistratilor se face dupa ultimul venit fara prime, premii, al xiii-lea salariu, etc.
- da! Pensiile magistratilor nu sint restrictionate la baza superioara (???) de oug 57... sint limitate (prin lege) la max.100% din baza de calcul!
Faceti-va pomana si, pe unde gasiti elucubratiile cetateanului, anuntati-l ca bate cimpii!

Iulian Mareș spunea...

kiar 6!

Iulian Mareș spunea...

Viorele,
nu fi hatru!
Eu le urez succes!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Monteoru, gaborii n-au servit detasari cu forta de munca in economoa nationala, sa le ramana familiile cate 2 ani acasa fara sprijin si ei aiurea prin santierele patriei, nu stateau macar la cozile umilintelor, cand noi eram grosul lor la carne si altele, n-au servit aplicatii, n-au servit alarme, etc, cu tinuta de oras schimbata in cazarma cu cea de instructie, ofiteri de serviciu in diferite servicii, comandanti de garzi si cate si mai cate, dar au grupele ca la mineri si pensiile de Colinei, daca nu chiar de Generali! Da, sunt adjutanti sefi cu peste 8000 lei pensie la politisti, AM TRIMIS DOVADA DE CUPON LA CAMARAZI SA SE CONVINGA, iar Coloneii nostrii au si cate 3200 iar Maiorii 2000 lei, sa nu mai bat campii ca la subofiteri si maistrii e jale, in general... Maciuca, daca nu ar dormi ca boul pe coada ar reactiona, ca de stiut stie dar se face ca ploua, ori ii ploua pensia si salariul de ministru cat sa-i umple toata colectia de caschete de General, si de restul il doare sub coada, varandu-ne pe garleje doar comisii si comitete paraditoare si de amanare a agoniei la pensiile militare! Toti ministrii de Interne s-au zbatut pentru dreturile politistilor, iar la noi, in afara de Gen. Oprea, toti au sabotat cat au putut de tare! Sunteti de acord ca asa-i? Cea mai mare crima a discriminarii si inechitatilor este ca toti ministrii de la noi fiind civili mai au o scuza, dar cand un ,,camarad'' Jeneral ocupa fonctia asta si te saboteaza cu paradeli si amanari, inseamna ca debilismul si idiotenia au intrecut orice masura a realitatii criminale!

Huhu Rezea spunea...

Constat că destul de superficial și cu proverbiala neîncredere a celui care nu are opinii consolidate este privită inițiativa creării acestui organism.
Eu cred că nu ar fi prea confortabil pentru miniștrii de interne si apărării, dar nici pentru seful SRI, dar mai ales pentru șefii structurilor financiare și juridice, să știe că au un organism autonom, de sub coordonarea Parlamentului, care să-i tragă la răspundere cum gestionează fondurile bugetare destinate pensiilor.
După câte vedem, îi doare în paișpe pe ei, nici nu vor să răspundă la solicitările structurilor asociative.
Stie cineva ce sume se incasează la bugetul de stat din CIBS-sul reținut militarilor, polițiștilor si penitenciariștilor și ce destinație au?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa nu fim creduli, camarazi... Cand eram copil, prin anii '60, era moda la femei cu coc. Curios din fire, l-am intrebat pe tata de ce cocurile alea stateau infoiate, ia batranul, sugubăț din fire si ca sa rada de mine, m-a mintit ca acele cocuri stateau asa infoiate pentru ca femeile bagau acolo o conserva de pește, si daca cumva mai si merg cracanate pe strada o sa miroase in jurul lor numai a pește!!! Imediat m-am dus la gasca mea si le-am spus baietilor ce auzisem de la tata si, ca sa ne convingem, ne-am dus pe strazi, pe laga femeile cu coc sa le adulecam dosurile sa vedem care miroase a pește!!! Unii au luat si posete peste tărtăcuțe, simtindu-se adulmecate de copchii pe la funduri, si bineănteles ca n-a mirosit nici una a piscicultura, iar cand i-am reprosat tatei spunandu-i ce am facut si ca ma mintise, a ras cu mama de s-au prapadit, zicandu-mi: ,,Pițiluș,'' cum ma alinta, saracul, Dumnezeu sa-l ierte, ,,te credeam, tată, mai istet, dar de data asta ai luat plasa de la mine!'' Asa si cu aceasta adunatura, numita pompos ,,Consiliu,'' toti viitorii membrii avand coc fara conserva, dar sa nu ne puna dracul sa-i si mirosim la cururi, pentru ca acolo in cocuri vor fi banii lor de iude, iar banii mafiotilor nu au miros, nici de peste si nici de cur! Daca v-a placut, dati like, caci adevarat adevar am grait!

Cezar spunea...

MaKiSS
Iti confisca astia si staniolul de la Ciukkalata Mocca
🤣🤣🤣😛😜😛😜😛😜😎😎😎😎😎

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
pentru "proverbiala neîncredere" a pensionarilor rezervisti nu se fac vinovati acestia, la modul direct, ci tot establishmentul roman, de mai bine de 10 ani pana in prezent, iar demersurile practice si aplicate ale lui Ponta - 2012-2013, reprezinta o exceptie si aceea firava si incompleta!
departe de mine de ai analiza viata si opera lui Ponta, insa acesta este adevarul: putin, sporadic si firav pentru militari, din plin pentru Deep State, negociind cu "Infractoarea-n roz" si nominalizand-o pe "Piaza rea" a ideii de parket!

Iulian Mareș spunea...

Miros a hamsie la butoi?
Hai, recunoaste ca dupa un timp i-ai dat dreptate!

valy spunea...

dosar 2021/105/2019 pronuntat azi

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, cum adică să nu fiu hâtru, atunci însemnă că sunt prostul satului, după dex, hâtru nu prea mă caracterizează a fi fraier. Gândind cu glas tare văzând grozăviile din politica românescă îmi pun întrebarea unde ești tu 89 când la 12 noaptea patrulam cu 2 m.t. și 2 civili cu banderole tricolore pe braț pe maidanele din fața fostei Uzine Vulcan, pe Petre Ispirescu, Rahova, etc., cu frica în spate să nu mă împuște nu „inamicul terorist” ci m.t. sau civilii din urma mea înarmați cu PPȘ-41 care se declanșau singure și 4 încărcătoare complete ? Patrulam și căutam inamicul care atenta la democrație, care democrați, cea de astăzi ? Păi inamicul pe care îl căutam atunci ne conduce de 30 de ani de zile. Care democrație domnule I.M. pentru că ați colindat prin multe locuri și ați văzut și auzit și bune și rele. Ceeea ce exprimă politicienii astăzi și de zeci de ani este voința poporului ? Faptul că cerșesc salarii, pensii decente, locuri de muncă, autostrăzi, sănătate și învățământ modern, etc., asta este definiția democrației. Adică DEMOCRAȚIE=CERȘIT DREPTURI, PLECĂCIUNI ÎN FAȚA BOIERILOR, CIOCU MIC, JUSTIȚIE OARBĂ PENTRU CEL SĂRAC.

Viorel spunea...

Domnule Cezar, nu confundați legiunile romane pe care visați că le-ați condus ca fost militar cu Legiunea franceză. Asta ca exemplu pentru a nu confunda un Consiliu Național al Rezerviștilor impus din interes politic (fără solicitarea sau votul nostru al majorității ci băgat pe gât) cu un partid politic înființat din inițiativa unui grup de oameni din nevoia de a schimba ceva în politica românească în în ceea ce îi privește cât și pentru ceilalți dacă este benefic (Ex. UDMR își rezolvă propriile probleme ca români de etnie maghiară iar unde este cazul mai pune umărul și la susținerea altui partid în anumite proiecte, poate se mai lipește la ceva). Păi Cezărică dragă, oi fi eu naiv (oare tu cum ești ?), dar când partidele politice te bagă în aia (știi ce), sindicat nu ai voie să faci, SCMD, AORR, LPADPM, ANCMRR se bat cap în cap, CINE SĂ-ȚI REPREZINTE ȘI OBȚINĂ INTERESELE ? PAPA de la Roma (apropos, în calitate de Cezar, te-ai întâlnit vreodată cu Papa ?)

Iulian Mareș spunea...

Viorel,

Cum spunea un mare scriitor, "Am ratat clipa si prezentul nu ne apartine!" Vina este la noi, si timp de o generatie, cel putin, asa va fi! Uita-te la unii farisei din fruntea tarii ce mandri sunt cand tin hamurile in mana! Asta este...
Crezi ca mie imi convine? Nu avem experienta necesara, precum turcii, grecii kiar spaniolii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, uneori chiar si a stârv! Depinde de apa si sapunul folosit, daca se aplica regula, ca daca nu... atunci iese pestele putred la suprafata!

Viorel spunea...

Domnule valy, dosar 2021/105/2019 pronunțat astăzi, pentru noi ce reprezintă ? dosarul de informator la securitate al cuiva sau ce anume ? Când postați un comentariu dați și câteva detalii la ce se referă și unde poate fi găsit sau postați link-ul și-l căutăm noi.

Teo spunea...

monteoru - Sunt posturi de poliție unde șeful de post este ofițer u gradul de maior, iar fișa postului cuprinde sarcinile pe care le desfășoară zilnic un șef de formațiune din poliție. Și eu am fost 10 an8i șef de post și am ieșit cu o pensie de 4391 lei, neactualizată, cu elementele salariale calculate cu raportare la 31.12.2009. Omologul meu, care s-a pensionat în anul 2017, nu ca mine în 2011, are o pensie de 6291 lei, plafonată la net. Depinde de condițiile de muncă, sporuri și nivelul unității ( inspectorat, direcție, secție, etc.).

Negritoiu spunea...

In mod sigur,din Connsiliul Director va face parte si mult stimata LOV care,cunoaste bine sistemul de pensii din Romania si este specialista in blocarea pensiilor militare. Sa ne rugam la Dumnezeu pentru sanatatea ei,sa nu o atace cumva al doilea val de C-19 ca nu o sa mai fie cineva care sa ne ia aparaarea.

Negritoiu spunea...

Domnule Huhu Rezea,
Recunosc ca ma numar printre cei care(multi-putini?) ,in mod superficial, privesc cu neincredere initiativa crearii acestui organism. Insa ma intreb siva intreb si pe dvs.:-Cum este autonom daca este finantat din bugetul CD?
-Cum este autonom daca cei 7 membrii reprezentanti ai rezervistilor sunt avizati de CD?
-Cum este autonom daca din Consiliul Director fac parte si 7 membrii ai grupurilor parlamentare?
Consider,plin de neincredere si suspiciune ca ,prin crearea acestui organism,se urmareste o dorinta mai veche a politicului de a anihila actiunile Gruparilor Asociative ale cadrelor militare in rezerva si retragere.(Observ ca in proiect nu sunt mentionate cadrele militare in retragere.De ce?)
Chiar credeti ca ministri specificati de dvs se vor teme de acest organism in conditiile in care exista alte organisme cu sarcini precise de control?
P.S. Pentru indeplinire atributiilor specificate in Art.5 ,acest organism ar trebui sa fie incadrat cu personal egal,ca numar,cat cel al unui Departament din MApN. Nu fiti suparat ca nu sunt de aceeasi parere cu dvs.dar va asigur ca ,sub nici o forma nu imi schimb opinia in aceasta privinta.

Viorel spunea...

Și atunci ne punem întrebarea domnule Iulian Mareș (dacă nu, mi-o pun eu singur, dar nu găsesc răspunsul), CE E DE FĂCUT ? Stăm și așteptăm, ce, și până când. Cândva în anii de școală citeam despre Răscoala din 1907. Astăzi citesc pe google despre ea. Redau:
1. Principala cauză s a datorat incapacității instituțiilor statului de a supraveghea respectarea legii în domeniul contractelor agricole ce aveau rolul de a intermedia înțelegerile dintre proprietari și țărani. (Tradus: dintre Parlament / Guvern și pensionarii militari=INCAPACITATE TOTALĂ, VOITĂ, CU REA INTENȚIE DIN PARTEA LOR).
2. Consecințe:
- Adoptarea unor măsuri pentru ameliorarea situației țărănimii: o lege nouă privind contractele agricole, înființarea unei bănci pentru creditul rural și a Casei Rurale sau abolirea trusturilor de arendași (Ne mulțumim cu cel mai favorabil proiect din cele 2 ACTUALIZAREA în forma propusă: „Articol unic” prezentat pe pagina blogului / PL x 199/2020);
- Demolarea mitului „țărănimii fericite”, docile și servile, așa-numită „talpă a țării” (Demolarea mitului PENSIILOR NESIMȚITE);
- Crearea în Occident a unei impresii nefavorabile despre România, considerată până atunci o țară pacifistă și aceasta datorită durității represiunii (România țară NATO și la salarii și pensii nu numai la misiuni în T.O. sau individuale);
- Elita conducătoare a fost nevoită să-și revizuiască concepțiile și astfel a apărut o nouă generație în cadrul clasei politice (MAI GREU DE REALIZAT DAR NU IMPOSIBIL / PARȚIAL, VOR VEDEA CONSECINȚELE LA VOT / PÂNĂ ȘI COPII DE „ȚÂȚĂ” / ALOCAȚIE VOR VOTA ÎMPOTRIVA LOR / TUTUROR).

Leon spunea...

@Teo, omologul inseamna ca a iesit la pensie dupa 15.09.2017 si la o pensie NETA de 6291 lei, avea o medie a brutului de 8969 lei ( retinerile erau in 2017: 10,5% CAS, 5,5% CASS, 16% IMPOZIT, total retineri = 32%.. ).
Sa intelegem ca daca pensiile noastre ar fi actualizate la nivelul anului 2020, chiar la nivelul soldei Nete, ar fi mai mari decat le avem acum in ultima Decizie..??

Leon spunea...

@Huhu Rezea, publica si varianta PSD a Pl x nr.583/2019, privind SECRETARIATUL DE STAT pentru problemele rezervistilor si veteranilor !
Este foarte aproape de a fi aprobat de CD, deoarece asteapta numai Raportul Comisiei de Aparare, avand deja Avize favorabile de la 4 comisii:
http://www.cdep.ro/proiecte/2019/500/80/3/se774.pdf

VIOREL spunea...

Încă o ruşine pentru rezerviştii armatei române. Acest consiliu al sinecuriştilor şi ariviştilor este o lovitură pe termen lung. Plantonul şi bălăcitul oare n-au altă chemare în viaţă? Pe cine slujesc ei de fapt?

Huhu Rezea spunea...

@Negrițoiu
Chiar mă bucur că subliniați acele deficiențe ale proiectului. Sunt rare situațiile în care rezerviștii au și argumente pentru neîncrederea bolnăvicioasă în tot ce se încearcă a se crea ca o auturitate de reprezentare a lor.
Ceva trebuie făcut în condițiile în care asociațiile de rezerviști nu depășesc rolul decorativ în fața aparatului birocratic care gestionează pensiile militare.
Ori acest Consiliu, ori Secretariatul de Stat pentru problemele rezerviștilor, ceva autoritate de reprezentare trebuie creată.

HALA spunea...

Ce părere aveți despre modul în care colonelul Antonio Tejero s-a adresat parlamentului spaniol,aidoma celui roman de azi, în 23 februarie 1981?

raul spunea...

Cand vrei sa duci in derizoriu o problema ,mai infiintezi o comisie!Curat birocratie!

valica spunea...

Eu mi-am luat 2 locuri de veci în 2011, când știam din sursa sigura ca ne vor tăia pensiile, cu 350 de lei bucata. Am avut noroc în urma cu 6 ani ca l-am ocupat când am avut 2 infarcturi, dar soția nu a avut norocul mei și a murit de cancer, când aveam în plan nunta fiicei noastre.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Guvernul va majora cu 40%, dar mai probabil cu 50%, toate pensiile cuprinse intre 1000 lei si 1500 lei, si nu alte pensii cu alte cuantumuri. Stie cumva Onorabilul, sau un alt camarad, daca si rezervistii militari sunt cuprinsi in aceasta majorare? Informatia este culeasa dupa afirmatiile de pe surse foarte sigure ale jurnalistului, Radu Soviani, si relatate de jurnalul Capital. Ar fi bine sa se aplice si la rezervisti.

Xman spunea...

Mai grav e ca acesti"reprezentanti" vor fi veritabili turisti,deoarece functia de reprezentare o vor folosi la maxim prin excursii in strainataturi.Trai nenica!

Komura spunea...

Mult adevăr!

valy spunea...

domnule Viorel, rog a fi iertat, postez pentru prima data, am fost in sala si respectiva persoana a solicitat 5 la suta aferent anului 2016, a depus in timpul procesului de astazi Nota de funadamentare la ordonanta 57 si tot nu a castgat.

Neacsu spunea...

A inceput batalia pentru ciolan. Cine a propus infiintarea Consiliului a stiut el ce face.

Teo spunea...

Despre Consiliul Național pentru Problemele Rezerviștilor și Veteranilor din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională, cunoaștem încă din august 2019. Acesta este prevăzut cu patru funcții de secretari de stat, o funcție de director coordonare, două funcții Compartiment M.Ap.N, două funcții Compartiment MAI și ANP, patru funcții la Compartimentul servicii secrete (SRI, SIE, SPP,STS), patru funcții la Compartimentul veterani, patru funcții la Compartimentul responsabili teritoriu și două funcții la Compartimentul analiză și sinteză. Apoi avem Consiliul Director, o funcție de secretar de stat, o funcție de secretar general, șase funcții pentru Birou Resurse Umane, Secretariat și Registratură, două funcții Compartiment Administrativ, patru funcții Compartiment Juridic, unde eram vizat și eu, patru funcții Compartiment Financiar-Contabilitate, cinci funcții Compartiment Logistică și două funcții Compartiment IT. Impactul bugetar - 50 posturi/lună = 339000 lei brut. Impact bugetar 50 posturi/12 luni =4068000 lei brut. Propunerea este a inițiatorilor E.A. și V.S. din 18.06.2019. și însușită ulterior de C.D.

Teo spunea...

Huhu Rezea - Erată - Din greșeală, v-am dat structura Secretariatului de stat pe problemele rezerviștilor și veteranilor.

spiritul lui Haret spunea...

Teo@ tu ai citit ce a scris monteoru?Daca da ,reciteste fiindca dai senzatia ca esti analfabet functional.
Padina@daca ai fi avut ca atributie a functiei sa coordonezi activitatea posturilor de politie -militie-privind evidenta populatiei cu obligatii militare sau sa depinda aprecierea ta anuala de procentul de prezenta a rezervistilor si tehnicii din economie la mobilizare ai vorbi altfel.Tu vorbesti ca sa nu taci.
Cornelius@activii vor solde mai mari.Ciuca vrea tehnica si liniste in armata.Cine imparte isi face parte.Nu te astepta la mari fapte.Cei din fruntea armatei au invatat de la noi sa bata din pinteni si sa spuna am inteles.
Tehnocrat@intr-un eventual razboi cu intrebuintarea loviturilor nucleare sobolanii supravietuiesc.Nu-l trimite pe Cezar cu sobolanii ca-l faci nemuritor.Vrei sa fie nemuritor?

Viorel spunea...

Nu fiți dezamăgit domnule valy. Și eu sunt începător dar cu plus sper, am aproape un an de zile de când comentez pe blog. Încetul le învățăm pe toate că avem de la cine. Mai sunt și miștocari (mai fac și eu glume, poate chiar proaste uneori, îmi cer scuze și mergem mai departe). Mă interesa Tribunalul din localitatea X, pentru că dosarul îl găsesc pe portal.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tehnocrat: Sa dea Dumnezeu asa sa fie, si cred ca asa va fi! Gen Oprea cu UNPR au un plan maret de indreptatire a tuturor pensionarilor militari, cu ajutorul PSD si Pro Romania. S-a intanlit nu o data cu Dl Mocioalca si altii in acest sens, planul este facut, le mai trebuie puterea din Parlament, cu ajutorul voturilor noastre! Rahaturile de asociatii, grupuri, comisii, partidulete obscure cu interese personale, sau un Consiliu al amagirilor si alte gasti sa-si ia adio cu taraganarile in vecie, ca nici nu apuca ei sa se constituie pentru ca Oprea le va pune capac tuturor, iar Oprea va fi categoric ministru al Apararii, soarta e pecetluita de mult, din vara anului trecut cu aceasta viitoare numire. Ce curatenie se va face la Casa de Pensii si Comisia de contestatii, o sa vedeti in viitor, cand vor ramane doar cei mai buni dintre cei mai buni, restul la imprastiati la operativa, dar dupa un audit la sange! Doar un exemplu: Aproape 100 de juristi acolo sa taie frunza la caini, cu salarii ca de cosmonauti sau aviatori, toti doar pe paradeli si batai de joc, halind banii Armatei si aducand prejudicii rezervistilor... Ciuca va zbura ca o masea stricata si se va ascunde sub aripa Cotroceniului, dar nu va avea liniste de la gusterii cu pensiile taiate, pentru ca daca si-a pus in cap toata floarea cea vestita a celor cu pensiile foarte mari, acum in pericol de paradire, este deja paradit pentru viitor pentru ca nu-l vor ierta! Noi, astia mici, ne este de ajuns sa-l vedem de acolo zburat si terminat, in rest aleaga-se praful si pulberea, pentru ca dorim doar actualizari normale, curate ca si recalcularile care sa se faca cu dreptate, si nu pe minus toate, ca pana acum, eliminarea inechitatilor si discriminarilor intre generatii si DREPTATE! DOAMNE, AJUTA SA VINA GENERALUL, GABRIEL PREA INAPOI LA BUTOANELE MINISTERIALE!

Alexcta spunea...

Pot confirma că: Roșu, Andrițoiu și Jianu vor fi Demiși!

Viorel spunea...

Domnule Teo, dacă sunteți atât de bine informat de ce nu ne-ați prezentat și nouă aceste date până acum ? Răspuns: Pentru că nu erau în plan. Studiați cu atenție Planul de măsuri ce se vor organiza și desfășura de către M.Ap.N….etc., etc., nr. DP-73 din 15.01.2020 postat de domnul Huhu Rezea pe data de 19.01.2020 și arătaține și nouă la ce pct. era inclus acest Consiliu. O fi el sub control Parlamentar, tutelat de Camera Deputaților dar cred că PNL are și el senatori și deputați în cele două camera care puteau să-i spună domnului Ciucă să treacă la pct. 23 înființarea acestui Consiliu. Despre pct. 1 ce ne poate spune domnul Ciucă=Finalizarea și supunerea spre aprobare a proiectului de O.U. privind modificarea și completarea Legii nr. 223/2015=termen=semestrul I 2020. Despre pct. 21=Modificarea Legii nr. 153/2017=actualizarea soldei de grad=termen= semestrul I 2020. Despre pct. 22=abrogarea art. 41 din O.U. nr. 114 privind acordarea ajutoarelor la trecerea în rezervă=termen= semestrul I 2020. Mă limitez doar la cele 3 puncte, vă postez linkul pentru a nu vă chinui să căutați Planul spre studiu. Când găsiți punctul cu înființarea Consiliului, prezentați-nil și nouă și poate îl convingeți pe domnul Ciucă să ne dea un răspuns la cele 3 puncte foarte importante pentru noi. ÎN TERMENUL STABILIT DE DÂNSUL DACĂ SE POATE. (https://www.huhurez.com/2020/01/plan-de-masuri-in-mapn-proiectul-oug.html).

Michel spunea...

„Demiși“ prin promovare în alte funcții superioare, probabil!

Leon spunea...

Cornele, Nu te imbata cu apa rece !
Soviani este analist financiar, si poate propune orice doreste, decizia este la Guvern:
"Dacă mă întrebați pe mine există un anumit spațiu destul de mare pentru majorarea pensiilor, nu cu 40% și nu pentru toată lumea. Asta să ne fie foarte clar. (…) Pensiile de 1.000 – 1500 RON pot fi majorate și chiar există resurse să fie majorate cu 40%, ba poate chiar cu 50%."(capital).

monteoru spunea...

Cu riscul ca voi fi injurat spun:suntem niste prosti.In timp ce unii isi iau singuri noi ne milogim.Asta da onoare.

Iosif spunea...

Ati fi amabil sa dezvoltati subiectul, contextul ?
Cu multumiri anticipate,

Iosif spunea...

Ar fi o mica satisfactie platonica pentru pensionarii militari, un semn de revenire la normalitate si de respect pentru rezervistii Armatei.

Iulian Mareș spunea...

waw! asa da! :))

Iulian Mareș spunea...

Propun mutarea lor la MAI!...:))

Leon spunea...

Pentru IULICA, si nu numai:
"Trei femei se retrag la mănăstire și merg să se spovedească preotului.
- Ai fost cuminte în lume?
- Foarte cuminte! Chiar și după ce m-am măritat, am rămas virgină!
- Perfect, tu primești cheia de aur!

Către a doua femeia:
- Dar tu, cât de cuminte ai fost
- Păi am fost virgină înainte să mă mărit, dar apoi nu am mai fost!
- Tu primești cheia de argint!

Către a treia femei:
- Și tu, fiica mea, cât de cuminte ai fost?
- Deloc! Am făcut dragoste cu oricine, oriunde!
- Tu primesti cheia de la camera mea!"(Dcnews)

Leo spunea...

NU DEMIȘI ,
ci de mână cu maciu , dr. luK , zanfirache la PUȘCĂRIE cu ei.

Leo spunea...

Dacă Găbiță va ajunge ministru la MFA , atunci eu și Amabilul vom ajunge generali pe procedura rapidă..........

Iulian Mareș spunea...

Cu cateva obiectii:
-era lt col;
-a arestat Cortesul/Parlamentul;
-l-a fortat pe Juan carlos sa iasa in public si sa promita democratie (problema monarhiei spaniole a fost incadrata in timp, parca, pare ca 20 de ani;
-si-aluat 15 ani;
-nu stiu daca i-a facut pe toti 15.

Iulian Mareș spunea...

leonard,
cine "sare" nu ia condamnare!
Eu iti pot veni cu o varianta prin care iti pot argumenta ca ei au fortat binele, insa noi nu le-am inteles mesajul! Ce zici de asta? Pot iesi ca eroi, maine-poimaine!

Iulian Mareș spunea...

:))
Categoric!...si 3-400 lei, dimineata!

CEZAR spunea...

m-Ale cu cat contribui la COVIDUT -19 ??
Bravo mai bravo ..dar mai zambeste si tu sa nu creada lumea ca esti excesiv de ..constipat ..!!!
NB !
Mi-a placut aia ..cu ochiurile de sarma ..ce baiat rau !!
Sa nu le dai tu rezolvarea....specialistule mkic si rau ..erai ocupat//!!
Sa-ti fie rusine..!!

Huhu Rezea spunea...

In sistemul public de pensii nu există altă operațiune de majorare decât majorarea valorii punctului de pensie, care se aplică pentru toată lumea.
Orice altă majorare nu ar avea statutul juridic de pensie...ci ajutor social de la bugetul de stat.
La fel și la pensiile militare. Majorările se fac în prezent doar prin indexări, potrivit art. 59.
Pensiile militare enorme sunt generate de aplicarea incorectă a legii salarizării în lunile care intră în baza de calcul.

Iulian Mareș spunea...

Am contribui doar cu tine, intrucat fiind sarac, am zis sa dau totusi ceva, dar cu cu minte ieftina!

Neacsu spunea...

Nu pot crede ca va puneti sperantele intr-un impostor, analfabet, corupt pana in maduva oaselor, fost bodyguard al unui alt impostor, profitor innascut, caracter infect, tradator al tuturor stapanilor pe care i-a slujit,si multe altele la fel. Nu ne mai facem bine !

gheo spunea...

Cand nu vor sa faca nimic pentru "popor", parlamentarii incropesc o comisie bine platita prin indemnizatii grase de participare cu rezultat NUL, cand pun sub tutela lor un ... consiliu, fie el si al rezervistilor, inseamna ca acesta a ajuns in mana poloiticienilor o "arma indreptata tocmai contra celor pe care ii reprezinta acel consiliu", un consiliu inutil prin care ii va minti si controla pe rezervisti prin minciuni bine plasate prin "slugi numite la fel ca pe sefii armatei". Ridicati-va privirea deasupra Romaniei si daca aveti vederea si mintea limpede, lipsita de sentimente si simpatii politice, nu va fi greu sa vedeti ce au facut politicienii in ultimii 30 de ani : autostrazi "intregi NU", resurse vandute DA, delapidari de sume imense de bani ajunse in conturile acolitilor, rudelor si paradisuri fiscale DA, vanzarea sau distrugerea industriei si finantelor in functie de interesele sau la cererea strainilor DA, daca mai continuu probabil ca va ajunge comentariul cat "Amintiri din Copilarie" al lui Creanga. O comisie in concluzie ... devenita lipsita de orice valoare.

Marian spunea...

Cand vrei sa distrugi ceva mai faci o comisie. Probabil vor sa ingroape si prevederile legale ce urmeaza sa intre in vigoare in anii 2022-2023. De felul meu sunt optimist dar cu actuala clasa politica si militarii activi nu mai am nicio speranta, Este suficient ca urmeaza sa iasa ei la pensie cu venituri de peste 12 000 lei. Este o mare nedreptate ceea ce se intampla ! Dar cand te coduce servitorul Ciuca, totul devine posibil.

Dan B. spunea...

Dacă eu, împuternicit al LADPM, am prestat muncă „prodomo” în CCMR (în sediul MApN, ca aproape orice angajat al instituției), ba chiar m-am conformat dispoziției ministrului Leș de a întocmi un proiect de OUG în trei puncte, iar, la finalizare, vin unii ca Băhnăreanu și Bălăceanu, care „răstoarnă găleata cu lapte”, fără să reușească șă pună în locul ei ceva mai bun și realist; crede cineva că m-aș mai duce la Camera Deputaților în condiții similare? Eu nu m-aș mai duce nici dacă aș fi plătit pentru funcția exercitată în Parlament. Prea și-au bătut joc mulți civili, ba chiar și militari, de eforturile depuse de mine și de colegii mei, sens în care las loc celor mai tineri, dornici de muncă, și celor ahtiați de trese, „cocorații” și alte onoruri previzibile.
Eu, din 2011, prestez o muncă în beneficiul militarilor, bine „garnisită” cu injurii venite de la „societatea civilă” și de la „gulerații” gen Jianu, Roșu&Co, motiv pentru care, pe an ce trece, mă simt dezamăgit.
Așadar, domnule Alex, dacă ești amator de o asemenea funcție și mie-mi vine o asemenea propunere, aș redirecționa-o către dta, dacă nu mi-ai pare ușor tembel prin modul în care ai abordat subiectul!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ziarul Capital: ,,Bucatarul de la Camera defutatilor are un spor de conditii vatamatoare cat alocatia la doi copii!'' Ehei, dar mai sunt amantele botuliste, sub masca secretarelor, care invart hartii si scule pe sub birouri, apoi liftierii, femeile de serviciu, portarii, soferii, etc, si cica nu sunt bani... Acolo trebuie taiat, dar si la toate consiliile judetene si primarii, unde este un jaf de proportii la scara nationala, unde amantele si gastile de partid fac legea si reguleaza banul public cum vor muschiul lor mafiot de panarame!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cu tot respectul, Dl Colonel, @Neacsu, pe noi ne intereseaza ce scriu ziarele despre Oprea si ce lanseaza DNA sa-l distruga, si chiar de ar fi adevarat, decat interesele noastre sa fie rezolvate cat mai bine si cat mai repede?! Ce ma afecteaza pe mine ca Oprea a avut o prietenie cu luceafarul carbunelui, daca imi repara pensia si imi face dreptate? Altii au jefuit, au distrus, au bagat oameni in morminte, insa pe Gen. Oprea eu stiu ca ne-a facut dreptate si o sa ne mai faca, pentru ca nu-l luam in mariaj de barbat sau mireasa, si daca vine la Minister si epureaza gunoiul si ne face dreptate, asta este obiectivul nostru, nu sa-i fim criticii de serviciu sau niste elemente de curiculum vitae, ca daca ne mentinem pe pozitia asta negativa si critica, si o sa ne repugne ce a facut domnia sa in particular, distribuite de oponentii politici cu ingogosari de distrugere a carierei si imaginii, o sa ne ingropam si dreptate nu o sa mai vedem! Ce a facut si ce o sa mai faca pentru interesele noaste, nu este mai benefic pentru noi, stimate Dle Colonel Neacsu? Cu toata pretuirea si respectul!

M spunea...

@Huhurez

Corect: Stie cineva ce sume se incasează la bugetul de stat din CIBS-sul reținut militarilor, polițiștilor si penitenciariștilor și ce destinație au?

Și o întrebare ajutătoare : dacă CIBS se întoarce în pensii cu cât mai contribuie bugetul de stat? Poate nu cumva CIBS acoperă mare parte din pensiile militare?

Prin mișcarea de plafonare la "contributivitate" se ascunde un alt furt de la militari. Noi am plăti mai mult la buget decât s-ar întoarce la pensiile militare! Dar de, trebuie pensii și pentru analfabeții care ponteaza zilnic la cârciumă!!!!

M spunea...

Dacă fac majorarea punctului numai pentru unii mai e pensie "contributivă" sau devine "specială" ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Gheo, blogul nu se va inchide, cat o sa traiasca @Onorabilul, din simplul motiva ca la pensiile militare vor fi intodeauna probleme. Cand v-a muri, o sa intre la puscarie sau o sa iasa la pensie si ultimul mafiot din Casa de Pensii Militare, atunci si @Onorabilul ne va lasa in plata domnului, cu demnitate si impacat cu gandul ca si-a facut datoria fata de noi, pana la capat! Pana atunci, succes acestui blog super combativ, super util si super bun!

Negritoiu spunea...

Dan B.
Cuvantul TEMBEL se repeta in postarile tale fara a-si gasi justificarea.Sigur,9 ani de activitate(prodomo-cum ne faci sa credem) este o perioada mare de timp pentru cineva iesit in rezerva pt.limita de varsta.Sau ai iesit anticipat? De fapt cine si ce te-a recomandat pentru aceasta activitate? In 2011 nu exista LAPDM. Deci ce-ai cautat acolo si ce rezultate notabile ai avut? Pentru a vorbi pe limba ta: sa mori tu ca nu vei accepta o functie platita gras?
Fi atent la modul in care raspunzi pentru a nu avea surprize!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vreau sa stie clocarii MApN ca eu voi fi permanent si cu inversunare neobosita, exact ca acea musca sacaietoare si enervanta din nuvela The flay (Musca) din romanul de nuvele ,,Prabusirea casei Usher'' scris de marele dramaturg norvegian, Edgar Allen Poe, si in care este vorba de un negustor bogat, care a fost sacait atat de tare de o musca spre apusul vietii, aducandu-l la disperare, incat a lasat testamentar ca-si va da intreaga avere servitorului sau, daca o sa moara si nu va lasa acea musca sa-l supere, nicici macar in mormant, ordonand in acest scop sa i se puna in mana si un...plici de muste! Pe scurt, cand a murit, pazit de vajnici aparatori bine platiti, servitor si rude, musca n-a incetat sa-l bazaie pe la nas nici pe nasalie, cu greu au indepartat-o si de la groapa, dupa care s-a pus capacul la sicriu, s-au pus primele lopeti de pamant si, ce sa vezi: deodata, oprindu-se groparii sa asculte, au auzit clar cum din sicriu semiacoperit cu pamant se auzeau repetate batai ale pliciului din mana mortului si musca bazaind!!! Morala: Clocari, nici in mormintele, din noaptea rea si grea, nu o sa scapati de bâzâiala mea!!!

HALA spunea...

D-le Mareș sunt convins ca aveți și alte obiecții mult mai "groase" la Col. Tejero dar nu vreți sa faceți caz de simbolul militar al Spaniei "caminando hacia la democracia".

Huhu Rezea spunea...

S-a dovedit cu vârf și îndesat în ultimii 10-15 ani că rezerviștii nu știu să se reprezinte în fața autorităților.
Au nevoie, cu toate semnele de neîncredere cârcotașe, explicabile, de o autoritate de reprezentare care sâ le apere interersele față de discriminările venite de unde nici nu s-ar fi așteptat, respectiv de la funcționărimea din structurile de apărare.
Citiți Intâmpinările depuse în instanțe pentru a înțelege cât de mult sunt disprețuiți pensionarii militari de structurile financiaro-juridece.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, va rog respectuos sa fiti mai concret: Cine sa fie acea reprezentare, institutie, forum, entitate sau organizatie? Indrumati-ne si orientati-ne catre una, sa stim si noi de ce sa ne agatam, pentru ce sa militam, unde sa ne concentram toate fortele si rezervele de atitudine si atractie, sa nu ne mai risipim ca spectrul solar in toate partile, in toate directiile si dupa toate fetele morgana, amagitoare, lansate de tot felul de oportunisti si carieristi egocentrici! Ne-ati face un bine cu o nominalizare pretioasa si de succes! Multumim!

Iulian Mareș spunea...

Au fost completari, nu obiectii!
Poate ne explici cum un tanar are acces in ARMADA, daca bunicul a fost frankist!

ifrim spunea...

În compunerea acestui Consiliu nu este musai generali cu stele multe că nu este nimic pe linie de comandă ci rezerviști avocați cu experiență în legislația pensiilor militare că dacă nu vor ști justifica doleanțele pe litera și spiritul legii nu-i afacere.Nu merge cu bătut câmpii cu grație!

Huhu Rezea spunea...

Mi-e indiferent dacă organismul de reprezentare are autoritatea Guvernului sau a Parlamentului, cât timp Asociațiie de rezerviști nu fac nimic în acest sens.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, am inteles eu, sa avem rabdare sa vedeam ce-i poate capul sus numitului Consiuliu, pentru ca este limpede ca lumina zilei ca celelalte organizatii militare de rezervisti si-au demonstrat, pana acum, inutilitatea paguboasa! Pe undeva sa nu judecam, pana ce nu o sa vedem ce poate sa faca. Dar, daca a trecut un timp scurt, dupa organizare si tot o tooot lungesc si taraganeaza punerea in aplicare a unor masuri concrete inseamna ca este aceeasi Marie cu o alta palarie sa ne amane pana ne vad pe toti morti! Eu le acord maxim 1-2 luni, pentru ca militarii trebuie sa fie expeditivi, concreti si la obiect din prima, iar orice tergiversare si amanare peste cele maxim cu indulgenta 2 luni ne da expresia inutilitatii si de rau augur, cu aservire unui politic ce urmareste infrangerea noasta! Normal ar trebui, dupa instalare, sa se aplice prima masura dupa 1 luna, pentru ca specialisti si fonduri sunt, cat si logistica, ce trebuiesc doar aplicate in regim de urgenta!

raul spunea...

Cornele,Poe a fost american!Nu te mai grabi!😃😃

Viorel spunea...

Păi cum să nu fie SLUGI LA STĂPÂN domnule Huhu Rezea când începând cu anul 2010 și-au IMPUS punctul de vedere într-un mod foarte agresiv IMPUNÂND / CONDIȚIONÂND, nu solicitând (Un mic ex. eu fiind în cauză: Mă prezint la Cdt. cu O.Z.U. pentru aprobare, apoi având de rezolvat o problem medicală la stomatolog îi raportez: Domnule Col. aș vrea să mă învoiesc 2 ore pt. că am programare la stomatolog. Răspuns: Domnule X, dumneata SOLICIȚI, NU VREI, DACĂ VREI CEVA, VREI LA DUMNEATA ACASĂ LA MINE SOLICIȚI ȘI DACĂ EU VREAU, ÎȚI APROB / Un Cdt. rămas cu concepții din vremuri apuse) includerea în Statele de organizare ca funcția de Contabil șef de la cel mai mic eșalon să fie de Lt.col., astfel tânărul Slt. de pe băncile școlii venea pe funcție de Lt.col. (se poate verifica oricând). Cum să nu-și apere STĂPÂNII ÎN DETRIMENTUL NOSTRU. Acum 2 ani s-a mai revenit puțin la funcțiile lor. Încă un lucru negativ în gândirea lor (ex. unitatea mea). Decât să-ți dau un drept de care nu sunt sigur (halal pregătire / interpretare a legilor / la fel ca în justiție) și apoi să umblu după tine să recuperez prejudiciul, mai bine nu ți-l dau decât atunci când sunt convins că am dreptate și te chem.

Dan B. spunea...

@CFI:

Pentru mine, gl Oprea, un om de a cărui carieră nu am nimic bun a-ți spune, rămâne în memoria colectivă ca fiind destabilizatorul sistemului de pensii militare, prin abrogarea Legii 164/2001, lege care n-a fost nicicând contestată.
În plan personal, rămâne ministrul care, privindu-mă în ochi, m-a mințit grosolan atunci când, întâmplător, am dat ochii la AFI Cotroceni: „Domnule comandor, doar mă știți, am onoare. Dacă scade o singură pensie sub 3.000 lei, eu îmi dau demisia!”.

Huhu Rezea spunea...

@Dan B
D-ta și încă vreo 26000 de "Elitiști" puteți să-l detestați pe Oprea, dar cam 80% din pensionarii militari existenți în anul 2011 îi mulțumesc și în prezent lui Găbiță, pentru că au pensiile în plată mai mari și decât cele primite pe L 164/2001 și decât cele recalculate pe L 223/2015.

Negritoiu spunea...

Domnule C.F.Ifrim,
Conditii sunt. Dar trebuie sa existe si voianta reala de a rezolva urgent ceva durabil si in favoarea tuturor rezervistilor . Mai devreme de sase luni nu cred ca este posibil sa vina cu vreo propunere notabila.
Indiferent de cum se va numi,Consiliu National sau Secretaricat de stat,e bine ca va exista un organism care sa poarte raspunderea fata de rezolvarea problemelor reale ale rezervistilor.Se va pune capat neantelegilor create de nenumaratele organizatii si ligi ale militarilor in rezerva.
Pe de alta parte,cine ii opreste pe parlamentari de a veni cu propuneri in acest domeniu,in scopuri electorale?

Leon spunea...

Cornele, citeste domnule Pl x nr.376/2020, si te convingi ca pana la toamna NU se înființează
niciun Consiliu !
Proiectul este in consultare publica, asteapta si Opinii si propuneri, nici nu este repartizat comisiilor din CD, ca prima Camera !
Senatul este camera decizitionala, si urmeaza si Vacanta Mare..! https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect%3Fcam%3D2%26idp%3D18697&ved=2ahUKEwjb-9aBw5rqAhVLqxoKHZe6Dm0QFjAAegQIAxAC&usg=AOvVaw0xMcR4vqCL11P8Y5YggyOu&cshid=1593004981032

Silver spunea...

Nici un document de la Curtea de conturi pt cei 5%
pt CPS ???
Mai sunt 7 zile pana la 1 iulie si apoi se proroga...

Dan B. spunea...

@Viorel:

Dacă ai face cea mai simplă analiză pe text, ai realiza că „... aș vrea să mă învoiesc .....”, este o acțiune personală, de a cărei finalitate nu ești sigur, din diverse motive.
Este cert că, propriu-zis, dta doar solicitai o aprobare pentru o acțiune ce urma să o desfășori, în timpul programului unității, dincolo de gardul acesteia. Și eu mi-aș dori să fac ceva, dar sunt condiționat de o derogare de la un alt gen de activități, sens în care apelez la obținerea unei aprobări.

În alt registru al discuției, funcția nou înființată viza un important set de responsabilități, funcția respectivă nu a fost prevăzută în statul de organizare pentru o anume categorie de vârstă. De regulă, acest gen de funcții a apărut după introducerea, în sarcinile de serviciu, a obligativității evidenței contabile valorice, nu numai fizice. Evidența contabilă fizică a permis, după 1990, multe șmecherii de ordin financiar, cu „beneficiari” cunoscători ai domeniului.
Și, uite așa, în staff-ul unei entități economice, a fost prevăzută funcția de „director economic/financiar” sau chiar „locțiitor pentru logistică”, funcții care înglobau sarcini de supervizare a lucrătorilor financiari.

Dan B. spunea...

@Huhu:

Să nu-mi spui că ai abdicat de la promovarea principiilor și că acum le detești! Sau ai trecut și MINCIUNA în categoria înaltelor valori morale?
Nu l-am pus eu să declare că, dacă o singură pensie ......, a făcut-o personal și doar pentru acoperirea caracterului său mizerabil.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Raul, aoileu, cu mii de scuze, pentru Edgar Allen Poe este american, camarade, caci marele dramaturg norvegian, Ibsen, i-a scris prefata romanului, scriind, printre altele, citez ,,Acolo jos sunt vorturii care mananca incomensurabile inimi de oameni!'' Pacat ca nu mai am cartea, si uite ca batranetea imi joaca feste memoriei, si imi cer scuze fata de onoranta asistenta de pe blog pentru gafa ingogosata! Am amestecat ca intr-un talbes-balmes de la cumatra scriitorul cu dramaturgul, care ia scris dor prefata romanului de nuvele! Mare gafa si de neiertat, dar asta e si bine, totusi, ca l-am scos in evidenta si pe Ibsen, a carui citat a tronat cu ani in urma la profilul meu de fb! Apai cate carti am bagat la tartacuta, e normal ca la o anumita varsdta sa se faca varza calita cu varza hiarta! Multumesc foarte mult pentru atentonarea foarte corecta si obiectiva!

Huhu Rezea spunea...

@Dan B
Așa l-au păcălit ABAC-iștii de la Finanțe. Dacă revine Găbiță pre mulți îi va popi.
Nici el, dar nici d-ta nu erați buni calculatori de pensie.
Ca o ironie a sorții, și el s-a trezit cu o pensie recalculată/revizuită mai mică de 3000 lei.
Dacă citeai ca lumea Legea 119/2010 nu puteai garanta că nu va fi vreo pensie mai mică de 3000 lei.
Nu este minciună că Legea 119/2010 a fost mult mai favorabilă pentru pensiile mici și mijlocii decât Legea 164/2001 și decât Legea 223/2015.
Dacă nu vrei să înțelegi acest lucru, nu înseamnă că ai un caracter mizerabil.
Ați fost o "liotă" minoritară de gălăgioși care a profitat că 80% dintre pensionari erau mulțumiți de pensia primită după revizuirea prin OUG nr. 1/2011 și s-au retras din discuție, crezând că nimic nu se mai poate schimba.
Sub masca onoarei, ați găsit înțelegere la Ponta pentru a promova nenorocirea de Lege 223/2015.
Colonel pensionat înainte de 2005, are pensie recalculată de 3500-4000 lei, în timp ce un subofițer pensionat în 2020 are pensie peste 5000 lei.
Dane, să-ți bagi principiile în dos!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Dan B, regret foarte mult pentru nedreptatile si dezamagirle in speta, si stiu ca au patit-o o seama de camarazi, azi avand resentimente neplacute si amintiri dureroase, fiind neîndreptatiti, iar problema personala cu Dl General Oprea este posibil sa se fi datorat si umarului pus de clocarimea Casei de Pensii, cum le este lor naravul. Pe acest subiect, un Colonel din anturajul politic i-a facut amintire Generalului, pe cand ne aflam in masina care ne ducea la sediul de partid, de acasa de la domnia sa, chiar spunandu-i ca nu are prieteni prea multi de la acest fapt intr-o anumita sfera a rezervistilor. A dat niste explicatii detaliate, neretinute de mine decat vag si partial, nefiind un subiect legat de problemele care ma afecteaza azi. Sa fiu sincer, eu nu prea stiam multe despre aceasta latura sumbra la pensiile militare, si domnia sa s-a aparat spunand ca au fost la mijloc niste inadvertente si interventii nedorit a nu stiu cui, insa i-a amintit Colonelului ca la nu stiu cat timp s-ar fi reparat situatia, dandu-se ceva legislativ sa se repare, avea de gand sa faca dreptate totala intr-o perioada, ,,daca Ponta nu-l trada, ca sef de securisti,'' si daca as fi retinut minte bine, pentru ca eram tare obosit de pe tren atunci si bolnav, as fi redat intocmai scuzele pe acest subiect. E un teren alunecos pentru mine, in care e bine sa nu ma bag, pentru ca intodeauna la cate un bine poate interveni si raul si pot fi afectati oameni nevinovati, asa ca regret cele intamplate cu nemultumirile si frustarile pe marginea unor nedreptati, si sper cat mai urgent posibil ca toti sa fim indreptatiti in viitorul cat mai apropiat! Doamne, ajuta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tehnocrat, am indreptat greseala cu o confuzie cat Turnul Babel, amestecand anodul cu catodul, drept pentru care am adus indreptarile de rigoare, specificand cine sunt Edgar Allen Poe si Ibsen, pentru ca la marea mea adormire, datorat virusului somnului, luat de la Generalul, Ciuca, defunct de ani de zile intr-un somn adanc din cort, am clacat cu o gafa! Mii de scuze pentru un batranel ramolit de atatea necazuri! Ehei,dar ce crai eram o data, ce cocoșmen, ce dulau, care acum e un peknez ce chelacaie pe la portile Casei de Vutut Penzii Cazone, dupa drepturi paradite! Pai,daca n-as mai gafa, ar fi prea monotona si trista atmosfera, asa ca va mai descretesc fruntile cu cate o ,,erata''-rateu!

Dan B. spunea...

@Huhu:

M-ai lămurit, ai înlocuit meritocrația cu prostocrația, ba chiar ai adus minciuna la nivel de principiu moral.
Nu-i găsi scuze lui Oprea, căci avea un detașament de consilieri, economiști și juriști, care ar fi trebuit să facă „lumină” în creierul său „întunecat”!

cjipa spunea...

Guvernul Ponta a promovat o altă formă a Legii pensiilor militare de stat, nu cea adoptată de legislativ!

Viorel spunea...

Domnule Dan B., logica dumneavoastră are „logică” până la un anumit punct și asta depinde de conjunctura situației. Nu am intrat în amănunte, am expus doar cazul ca și comparație cu modul de exprimare a pretențiilor domnilor finanțiști. Pentru domnul Cdt. acest jargon (TU SOLICIȚI, NU CĂ VREI ȘI EU ÎȚI APROB), era un obicei folosit în toate ocaziile pentru a-și arăta / scoate în evidență superioritatea funcției, persoanei sale. Ca ex., dacă primiți un telefon de la vecini că va explodat centrala de apartament, ce faceți, vă duceți la commandant și îl rugați frumos / solicitați să vă învoiască să plecați acasă sau vă schimbați în civil, vă anunțați șeful direct și-l salutați din mers pe Cdt. Când te chemă sâmbăta sau duminica la program / fax urgent cu răspuns luni la prima oră fără ați putea lua liber, cred că atunci când ai nevoie ceri, nu soliciți ? Din politețe, da, poți folosi cuvântul solicit.
Cât despre domnii finanțiști, cu regret cred că sunteți în eroare și vorbesc din experiența celor (mă repet) 19 ani și 7 luni la S.1 Personal. În 2010 mai toți șefii (depinde de eșalon, vorbesc de structuri care aveau asemenea cazuri, dare ele sau propagat de jos în sus) de S.1 Personal și S.6 Comunicații și Informatică s-au revoltat pentru că funcțiile dumnealor erau de Cpt. comparativ cu S. 3 Operați și Instrucție și S. 4 Logistică (și pe bună dreptate). Domnul Gl. Gabriel Oprea, ca să-i mulțumească pe toți a făcut funcțiile de Mr. (coieficient la minim). Finanțiștii au sărit în sus și după cum am specificat, au obținut ce au vrut. Cea mai mică funcție de Contabil șef la cea mai mică structură cu asemenea funcție în stat era de Lt.col. La noi din Mr. a făcut-o Lt.col. (treaba cu responsabilitățile să o lăsăm deoparte, pentru că le vedem și suportăm pe propria piele de la domnii din DGFC, nu responsabilitățile din Fișa postului au ei în vedere ci responsabilitățile de a ne distruge atât pe activi cât și pensionari din punct de vedere psihic). Altfel nu s-ar pune contra intereselor noastre în relațiile cu politicul, inclusiv a propunerilor / intereselor susținute de MAI și SRI.

Dan B. spunea...

@Huhu:

Și apropo de Legea 164/2001: Ai auzit cumva de valuri de contestații precum la L119/2010 sau la Legea 223/2015? Sau de blocaje în actualizarea pensiilor militare, ca la Legea 223/2015?
D-aia am zis eu că tripleta Băsescu-Boc-Oprea a fost una destabilizatoare a sistemului de pensii militare și că noua legislație a favorizat nu categorii de militari, ci a individualizat favoritismul intre pensionarii care au avut funcții, grade, vechime și condiții identice de muncă.
Nu-ți pare că defavorizații Legii 119/2010 sunt aceiași contestatari ai deciziilor emise în baza Legii 223/2015?
Eu chiar cred că toți aceștia au fost puși la index și au rămas, în continuare, năpăstuiți, cei „cuminți” (mai toți fără știință de carte, precum „păstorul de capre”) fiind beneficiarii ai mai tuturor actualizărilor ulterioare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon & @Negritoiu, va multumesc frumos pentru temperare si informarile utile. Eu astept ingrozit iarna sa nu fiu data afara din casa, pentru ca nu mai pot sa acopar cheltuielile de intretinere si chirie cu actuala pensie, si sunt nerabdator sa se faca dreptate mai repede! Pana si procesele se amana de doi ani la termene, pe actualizare tooocmai pe 04 Nov a.c, pe CCR m-au zdrobit neadmitandu-ma, mai am pe recalculari, cu o nisa la ICCJ... TOTUL NUMAI PE AMANARI SI POTRIVNICE!

M spunea...

1. Din experiența proprie Oprea a fost extrem de corect.

2. Ponta, și asta știu sigur, a spus "organizati-va, puneți pe hârtie o lege echitabilă, bună pentru toți militarii și eu am să o trec prin Parlament". Că noi nu suntem în stare nu e vina lui! Zic!

Huhu Rezea spunea...

@Cjipa
Pe acele vremuri nu cred că citeai d-ta acest blog, dar pe paginile sale se păstrează forma inițială a Proiectului Legii pensiilor militare promovat la Senat de Guvernul Ponta.
Dacă dorești să-ți reamintești ce discriminări cuprindea acel proiect, le poți citi aici

https://www.huhurez.com/2015/05/proiectul-guvernului-al-legii-pensiilor.html

Se recalculau numai pensiile stabilite după anul 2010,în baza L 263/2010, restul urmând a fi fost înghețate la valoarea din 31 12 2015, urmând a fi actualizate în 2 ani după prima majorare de solde de funcție.
Cum prima majorare a fost pe 30 iunie 2017, actualizarea acelor pensii se încheia prin 30 06 2019.
Noroc că în Parlament au fost modificate articolele referitoare la recalculare.

valica spunea...

Deja a început procesul, și-a adus finul, Dobritoiu, pe post de consilier personal și deasupra purtătorilor de cuvânt, deoarece ia dat atribuții de purtător de grija. LA Sfântul Așteaptă, ocrotitorul promisiunilor electorale o sa vadă ARMATA ROMÂNIEI, cu cai de lemn respect de la guvernanți, în fond toată clasa politica reprezinta dușmanii României și romanilor. Politica este o curva, făcută de curve.

Huhu Rezea spunea...

Foarte corect ti-au răspuns cei de la MApN
Apelul la Sentința Tribunalului Hunedoara se judecă pe 09 07 2020 la Curtea de Apel Alba Iulia.
Dosar 4115/97/2018

spiritul lui Haret spunea...

Huhule ,e adevarat ca Oprea a facut fericiti 80% dar 20% a bagat in groapa.Daca introducea principiul cuantumului cel mai favorabil toata lumea era fericita.Cea mai mare deceptie o am cand ma tradeaza unul de-al meu.
Am facut si greseli in viata si inca una nu ar fi o tragedie.Daca tot nu am pe cine vota il votez pentru a avea motiv sa-l injur.
Sunt dezamagit ca avem o multime de asociatii si nu se dovedeste nici una potenta.
Se vorbeste pe internet cum ca Coarna devine politruc.

monteoru spunea...

Ce au in plus comparativ cu noi sectantii-penticostali,adventisti etc-de sunt uniti.Ce ne lipseste de suntem divizati.Nu am fost in stare sa realizam un partid si nici o organizatie sanatoasa.Un locotenent Alexandru numit ,un tanar ne-a aratat cum arata demnitatea.Sa fie oare faptul ca o perioda din viata am trait-o in epoca comunista?Ceva trebuie sa fie.Cine gaseste un raspuns?

HALA spunea...

D-le Mareș treaba cu bunicul e buna ca o gluma pentru destindere dar va asigur ca în urma intervenției colonelului Tejero,politicienii spanioli s-au responsabilizat și mai ales au înțeles ca armata trebuie respectata, ea nefiind nici franchista și nici monarhista. Doar ca un avertisment, armata conservă încă tradiții franchiste, presa latră, politicienii se supun și tac.Desi prin lege pe teritoriul Spaniei sunt interzise simbolurile franchiste și cultul dictatorului, s-au radiat nume de străzi, s-au dărâmat statuile acestuia, totuși pe platoul central al Academiei Militare din Zaragoza, tronează statuia lui Franco, desigur calare iar guralibilor din presa care invoca legea interdicției, armata spune ca păstrând statuia, academia nu cultiva figura dictatorului ci aduce respectul cuvenit unui fost comandant al academiei care întâmplător a fost Franco. Inclusiv actualul rege Don Felipe a defilat la absolvirea academiei prin fata generalisimului, prezent fiind și tatăl absolventului, adică fostul rege Don Juan Carlos secund. Aceasta este armata spaniola, ea da "tonul muzicii" și nu cerșește nimic, impune și atât. Iar democrația spaniola este una de prima mana în lume.

monteoru spunea...

Imi fur caciula singur.Cu cat creste mai mult inflatia cu atat imi creste mai mult pensia.Numai asa mai primim si noi ceva.Asta,da primire.

Huhu Rezea spunea...

@Ice
Nimic nu e de capul tău dacă dai ca exemplu un anarhist. In ce țară cu democrație consolidată ai văzut ofițeri în haină militară în mijlocul mitingurilor anarhiste?
Ai văzut vreun militar printre vestele galbene din Franța sau printre Black lives matter din SUA sau Marea Britanie?
Suntem tara bananieră sau sud americana cu consiliu militar diriguitor, cum penal glăsuia locotenentul pucist?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bahnareanu si Balaceanu, doi Jenerali ,,varsatori ai galetii de lapte,'' cum ii numeste Dan B, nu trebuie sa ajunga in acest Consiliu al Rezervistilor, pentru ca de-a lungul timpului o serie de camarazi mi-au relatat pe larg cum au franat toate organizatiile si comisiile militarilor de pe langa ministrii Apararii, venind cu propuneri care sa acorde drepturi si avantaje doar gradelor foarte mari si stagnarea celor cu pensiile medii si mici. Poate ca ma indoiam de sinceritatea camarazilor, dar cand am citit si un comentariu a camaradului Dan B, mai sus postata, dintr-o data m-am luminat, intrucat si un prieten Colonel, de mare incredere, si foarte serios mi-a confirmat sabotajele celor doi, si poate ca si din cauza asta nu s-a facut nimic pana acum, cei doi tinand cu dintii sa nu se aplice nimic decat ce dictau ei. Tin minte ca-mi scria pe messinger anul trecut Gen Bahnareanu si ma asigura, cam prin primavara, ca o sa am surpriza placuta ca pana in toamna sa mi se indrepte pensia, atunci imediat am redictionat mesajul unor prieteni de incredere si unul nu a fost de acord sa am incredere in cuvantul domniei sale, fiind cunoscut ca blocator de initiative si doar sa promoveze interesele unei sfere de pulime proletara cu stelele de aur, si ca sa poata sa faca asta lupta in paralel sa nu fie promovate interesele celor de la Colonei in jos, si astfel m-am lamurit despre cei doi, caci de Gen. Bahnareanu eram lamurit cu mult mai bine de mai demult. Dovada neseriozitatii Gen. Balaceanu s-a dovedit ca in toamna am luat-o in mana, din trei pe aia mai luuunga, cu nume de matarângă! Care aveti infuente si autoritate, chiar ne-ati face un bine ca nici unul din cei doi sa nu acceada la conducerea acestei institutii, si chiar un General foarte serios, P., si pe care-l apreciez foarte mult datorita seriozitatii, moralitatii si onoarei nestirbite, uneori postand si pe aici, altul decat Gen Oprea, nu se omoara cu increderea in cei doi si ia criticat de-a lungul timpului si pe fb! Sa va mai spun ca si Gen. Marin Ilie are aceeasi parere? Pai, ce facem?! La institutie noua ne trebuiesc oameni noi, cu scaun la cap, neautisti, fara lacomie si interese personale si de gasti, ci sa lupte pentru echitate si dreptate pentru TOATE PENSIILE MILITARE, ADICA SA ELIMINE DISCRIMINARILE INTRE GENERATII SI TOATE INECHITATILE, ALTFEL FUGARIM TARFA TRASEISTA SI O INLOCUIM CU TARFA DE BORDEL!

Huhu Rezea spunea...

Te superi când îți spun că bănănăi degeaba pe acest blog pentru că nimic din ce se discută teoretic si în baza principiilor de drept nu se prinde de tine.
Ce sporuri au avut militarii până în anul 2009 și nu s-au mai regăsit în solda de bază, sub forma de sume compensatorii, după 2009, așa cum s-a descoperit că au avut polițiștii? Am mai întrebat și nimeni nu stie de vreun spor pierdut de militari, pentru ca și ei să facă obiectul OUG 75/2020.
Acele sporuri nici nu sunt consistente și, dacă se introduc în salariul de funcție cu cuantum compus, se vor pierde în anul 2022 când solda de funcție va deveni din nou unitară, exprimată de relația cf x 2500 lei pentru gradația 0.
Solda ta de funcție in cuantum compus din alcătuirea bazei de calcul a pensiei este mult mai mare decât salariul minim pe economie. Chiar vrei să-ți micșoreze pensia?
Nu am compasiune față de lene în informare și ignoranță.

HALA spunea...

D-le Huhurez, în situații de normalitate asa ar fi fost considerat actul lt. Alexandru, cum spuneți D-voastră dar nu uitați ca în tari ca Franța și mai ales în tarile bananier armata este prea cu blazon (nu cu pripon ca la romani) ca să se considere părtasa la nimicurile civililor. Poate aceasta postare va fi postata, căci unele nu prea sunt agreate.

Huhu Rezea spunea...

Doar n-ai vrea să-ți public comentariile în care faci apologia rebeliunii militare.
Dacă nu-ți dai un nickname nu te mai public deloc.

HALA spunea...

Aveți mare dreptate, vedeți numai declarațiile fostului șef al St. Maj. Gen., recte generalul Dancila care pe fata a susținut necesitatea măririi pensiilor celor cu grade mari căci (atenție mare!) numai ei au suportat privațiuni ale serviciului militar prin faptul ca au mers la cursuri la academie lăsându-și familia departe. S-au crucit toti ziariștii civili la auzirea unor asemenea gogomănii și idioții, numai generalii din jur, nu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Erata: Pe messinger imi scrisese Gen. Balaceanu, nu Bahnareanu... Ce mi-e unul, ce mi-e celalalt... Aha, celalalt m-a blocat pe un blog militar, ca si Gropan, neplacandu-le sa-i critic! Dlor Generali, critica este constructiva, nu distructiva, ori adevarul va doare?

Dan B. spunea...

@CFI:

Haosul din ANCMRR, creat de gl Iliescu Mihai pe timpul mandatului său și ulterioara sa numire în Consiliul Oamenilor Vârstnici (retribuit ca secretar de stat) la propunerea lui G. Oprea, a alterat semnificativ imaginea acelui ONG de utilitate publică (bugetat de stat, cu facilități de la MApN, incl. autoturism de serviciu și protocol). Ăsta-i motivul pentru care, la debutul mandatului gl Băhnăreanu, căruia, în prostia mea, i-am adresat felicitări și i-am recomandat să nu mai „pună botul” la zicerile potentaților vremii, ANCMRR nu avea mai mulți membri cotizanți decât SCMD.
Și, uite așa, pentru refacerea imaginii asociației sale, cu largul concurs al conducerii MApN (îndeosebi cu Fifor), Băhnăreanu și ai lui au inițiat o cruciadă împotriva celorlalte structuri asociative lipsite de obediență (cam 65-70% dintre asociațiile similare). Iar cum nu a putut fi mentinut secretul întredederii lui cu Fifor, singur-singurel, deși protocolul semnat și de el prevedea ca la aceste convocări să fie constituită o delegație a Forumului, misiunea sa primită de la ministru, aceea de preluare a tuturor structurilor sub umbrela ANCMRR a eșuat. Singura asociație absorbită, cu condiția numirii ca primvicepreședinte, a fost cea a lui Bălăceanu (AORR). Toate celelalte tentative, inițiate ulterior, au fost „încununate” de eșec.
Reiterez că, potrivit strategiei sale, orice inițiativă benefică pensionarilor, dar venită din partea altei structuri, trebuia demolată, urmând a avea succes doar cele plămădite la ANCMRR. Exemplul meu, cel cu răsturnarea „găleții cu lapte proaspăt muls”, confirmă expozeul meu. Acum, se vede cu ochiul liber că preia, din „demolări”, puncte de mare interes pentru pensionarii militari, spre a-și reface imaginea stașnic „mototolită”.
Să nu aveți impresia că Ciucă l-ar „înghiți” (îi cunoaște caracterul f. bine), dar ultima convocare a lui Băhnăreanu, chiar și după expirarea mandatului său la Forum, i-a servit ministrului, pentru bifarea unei activități înscrisă în planul de activități din primul semestru al anului 2020.

Calinmihaib12 spunea...

Spiritul lui HARET:..in vremea lui BĂSESCU-OPREA(..la M.Ap.N...),existau - in legea 119/2010: 2 articole: 3 si 7 care citite cu atentie, COROBORAT cu legea 19/2000,IMPLICAU :IN CLAR ,(dar și implicit..!) APLICAREA CUANTUMULUI MAI AVANTAJOS,...dar "prietenii"..diriguitori.. AU IN-CĂLCAT...ȘI ATUNCI. CA ȘI ACUM..(IN PICIOARE..!) LEGILE..LOR..!

Huhu Rezea spunea...

Pensia militară, nefiind un drept câștigat, nu beneficiază de păstrarea în plată a pensiei militare mai avantajoase când militarii trec pe pensie contributivă.
De aceea nu s-a aplicat uantumul mai avantajos la recalcularea revizuirea potrivit L 119/2010 ,OUg nr.1/2011.
Când militarii trec din pensie contributivă în pensie militară , cum a fost cazul recalculării pe lL 223/2015, este obligatorie aplicarea cuantumului mai avantajos, pentru că acel cuantum avut pe legea civilă este un drept câștigat.

Iulian Mareș spunea...

Unknown,
Nu am inteles bine declaratia lui Danila! Pare rupta dintr-un context!
Ai un link?

Iulian Mareș spunea...

Unknown,
adica cum ar fi fost considerat "actul lt. Alexandru"? Nu am inteles contextul la care va referiti, cu toate ca stiu FB momentul iesirii lui in P. Universitatii si urmarile....

Iulian Mareș spunea...

Pe mesinger?
Nu ai trecut la Zoom?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dan B, multumesc frumos pentru precizari! De aici sa inteleaga toti camarazii cu cine avem de-a face si ca interesele unor asa zisi ,,camarazi'' primeaza pentru binele lor, nu si al tuturor! Cand se vor face propuneri de incadrare In Consiliul National al Rezervistilor, noi suntem pregatiti sa-i contestam si sa-i elminam pe oportunistii indizerabili, sa nu-i mai prindem niciodata in noua structura propusa sa ne faca dreptate! Unul sa nu patrunda acolo, care ani de zile au trenat interesele si durerile noastre!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea, uite ca, daca nu explicati cu cuantumul avantajos, eu habar n-aveam de conditiile in care se aplica! Ce bine sa cooperezi in cadru organizat pe un blog informativ de calitate, mai ales ca nu-i destrabalarea aia cu insulte si injuraturi, ca la usa cortului, ca pe alte bloguri de pe retelele de socializare, in care primeaza doar cotrasii si care dau mai bine cu parul in moalele capului la orice opinie sau propunere!

Iosif spunea...

Dle H,

Cu tot respectul, formula aceasta, "pensia militaria nu este un drept castigat", chiar daca are acoperire intr-o formulare nefericita a CCR, este deosebit de suparatoare, ca sa ma exprim elegant.
Atunci noi, militarii, pentru ce am muncit zeci de ani, pentru un drept iluzoriu?
Cred ca in relatia Stat-Militari si un gentlemen agreement - cum spunea un distins general- ar fi fost sufficient, fara legi si Curti.
Intr-un Stat normal, evident.

Cu stima,

Dan B. spunea...

@Unknown:

Nu cunosc acea declarație a gl Dănilă, nepotul lui Petrov, dar ....
Pe timpul carierei, militarul își stabilește obiective/opțiuni și priorități.
Din comentariul dtale am înțeles că unii au avut pierderi financiare ca urmare a studiului la Academie, ceea ce-i perfect adevărat. Un pilot, pierdea pe timpul studiilor drepturile gratuite de hrană, sporuri lucrative și prime orare de zbor, la care s-ar fi adăugat cheltuieli privind transportul la/de la Academie și alea destinate CCA și/sau amantelor. Este demn de reținut că primele pierderi financiare (hrană, sporuri, prime orare) erau echivalente valoric, într-un an, unei Dacii 1300.
Așadar, piloții care erau convinși că le merge mintea, care au sacrificat ceva din viața de familie și pierderi din soldă, au optat pentru admiterea în Academie, absolvirea acesteia permițându-le ascensiunea militară.
Cei comozi, mai cu „arici la buzunare”, poate chiar mai puțin dotați intelectual, au preferat să rămână lângă fusta nevestei. Ulterior, se întrebau de ce ei nu sunt promovați în funcții.
Ca fapt divers, după 1994, când încă nu se auzise de restricționarea avansării la gradul de col/cdor, dacă ofițerul nu a absolvit un curs post-academic, a fost extrem de dificil în a identifica posibilii noi studenți din cauza pierderilor financiare amintite. Abia ulterior, la aflarea veștii, existau mai mulți candidați decât numărul de locuri repartizate armei și eșalonului ierarhic.
Deci, dacă așa s-a exprimat gl Dănilă, cred că a fost o afirmație greșită, deși „scheletul” ei a avut și adevăruri ascunse.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Unknown, o asemenea declaratie de General, ca a respectivului numit, ne demonstreaza, inca o data, ca Generalii au o gasca a lor, nu toti Generalii totusi pentru ca sunt si cu bun simt, adica Generalii adevarati si nu de paie, care se impotrivesc tuturor, si ESTE CLAR CA ANI DE-A RANDUL NU S-A FACUT DREPTATE DATORITA ACESTUI GRUP MIZERRABIL, CARE OBSTRUCTIONEAZA TOATE PENSIILE MILITARE
@ Iulian, lucrez pe laptop, iar telefonul e din ala clasic, mic, fara fb, etc, pentru ca pe cele mari nu le pot folosi din cauza marimii, sensibilitatii la atingere si a tot felul de complicatii, avand totusi unul nou, la țipla, daruit de un inimos Colonel, pe care am sa-l formatez sa i-l dau Anei, dar si ea are minile intepenite de la reumatismul generalizat si super dureros si nu stiu daca il va putea manevra in atare conditii, asa ca messingerul este pe fb pe laptop si acolo primesc orice mesaj, refuznd orice contact vizual-video, pentru ca nu agreez astfel de comunicari, prea intime si neplacute pentru mine. Cand vad muierile pe strada cu ditai puleanurile de telefoane grosolane in mânuri, cu capatanile in ele ca mieii la alaptat si trecand strada printre masini, imi aduc aminte de echilibristii pe sarma cu sacul in cap, iar telefoanele acelea, cat romanele lui Jules Verne, fiind ca niste pulane de politisti indieni!!!

Huhu Rezea spunea...

Formula corectă din deciziile CCR este partea necontributivă a tuturor pensiilor de serviciu nu este un drept câștigat, formulă pe care recenta lege a taxării o respectă, în sensul că nu se atinge de partea contributiivă.
Ințelegi acum de ce insist ca și pensiile militare ar trebui să aibă calculată partea contributivă din ele, pentru a avea și ele o componentă contributivă intangibilă?

Huhu Rezea spunea...

@Kis
Incepând de azi nu mai ai ce căuta să scrii pe blogul plutonierului. Găseste un blog administrat de un colonel! Adio!

kostas spunea...

Un drept castigat este orice drept pe care il primesti conform unei legi, unei reglementari in vigoare.Deci legal.Nu ti-l asumi singur, ilegal. Mai ales pensia militara, pe care o primesti conform unei legi a pensiilor militare, care este unica, in cuprinsul careia spune clar ca AI DREPTUL la pensie daca indeplinesti anumite conditii. Daca in legea pensiilor scria ca AI DREPTUL la iesirea la pensie si de o tona de mere,trebuie sa iti dea o tona de mere, fiindca este dreptul tau, fiindca asa scrie in lege.Asta e valabil pentru orice drepturi, de orice natura, care sunt prevazute in diferite legi, nu numai drepturi salariale sau de pensie.

Huhu Rezea spunea...

Cine este autorul acestei teorii lejere?
Constituția apără dreptul la pensie, nu și cuantumul său.
In Romănia este drept câștigat... și garantat ca atare, doar cuantumul pensiei stabilit în concordanță cu legea care reglementează sistemul public de pensii.
Deciziile CCR sunt general obligatorii.

Iulian Mareș spunea...

Dan B,
...totusi se faceau campanii de zbor si in academie, anual, pt mentinerea clasei! Pilotii si parasutistii beneficiau de aceasta inlesnire! Nu era mult, dar era ceva!

BONIFATIE spunea...



Adică, mai pe scurt/pe românește.
Dreptul (pecuniar) nu este, întotdeauna, egal cu cuantumul.
Sunt de acord, în principiu, cu d-l K. pentru că azi vorbeam de fotbal sau de blonde (măcar să vorbim)dar pentru o societate mai onestă ar trebui schimbată Constituția iar CCR-ul să fie constituit din profesioniști ai dreptului, aleși dintre doritori, prin numire aleatorie. Ceva în genul cum sunt alese completele de judecată în penalul american... dar noi suntem în UE.

Huhu Rezea spunea...

Mentalitate de român!
Când nu-i convine ceva schimbă regula.

kostas spunea...

Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, dar unde scrie in constitutie ca pensia pe contributivitate este un drept castigat, iar pensia militara pe legea 223 nu este un drept castigat? CCR interpreteaza constitutia asa cum vrea si nimeni nu are voie sa nu aplice deciziile. Asa e legea. Atunci sa se duca toti acasa, ca oricum legile pe care le dau se aplica numai daca vrea CCR.Deci dupa parerea CCR, pensiile militare nu sunt drepturi, sunt niste pomeni. Deci noi nu avem dreptul la pensie contributiva, fiindca nu am contribuit, dar nici pensia militara nu este un drept al nostru ci o pomana data de stat, care poate fi modificata in minus pana la 1 leu dar nu desfiintata. Vi se pare normal? Ce suntem noi? Cersetori, care primesc ceva numai cand si cat vrea sa le dea un individ? Asta se intelege din deciziile CCR. De ce nu avem si noi o parte contributiva cum au toti asa zis speciali? Cum mai este valabita decizia CCR in cazul nostru, daca noi nu avem parte contributiva, pensia noastra nu este prevazuta ca un articol intr-un statut ca a magistratilor, parlamentarilor, etc. ci este conforma unei legi a pensiilor, 223, pensia noastra nu este un supliment, ci este pensia propriu zisa, nu este un drept suplimentar la pensie, este pensia castigata, este un drept al nostru dupa o viata de munca, ca orice cetatean. Daca CCR a zis astfel asta nu inseamna ca asa e.Credeti ca cei 9 judecatori sunt Dumnezei veniti pe pamant si care nu gresesc niciodata? Nu,legea ii face intangibili si de aceea isi permit sa dea orice fel de decizii, asa cum vor muschiul lor.

Huhu Rezea spunea...

Ce spuneam, mentalitate de român contestator. Se contestă și pe sine din ignoranță.
Decât să respecte norma, mai bine schimbă norma.
Câte decizii CCR ai citit @kostas?
Repet! Soluția este calcularea valorii contributive a pensiilor militare, ca la magistrați.
Stiu că nu le convine celor "neterminați".

kostas spunea...

Corect, dl Huhu. Normal ar fi ca si noua sa ne calculeze pensia contributiva, de care sa nu se atinga nimeni. Da, la noi, in Romania, ar trebui sa fie asa, deoarece numai aici la noi sunt asemenea legi, originale, facute de cei care-si iau bacul la 40 ani si apoi fac cate 2 facultati odata, la distanta, in 3 ani. Da, numai aici la noi pensiile militare sunt pensii nesimtite, numai aici la noi militarii au ajuns bataia de joc a tuturor. In toate tarile Europei si NATO militarii au legea lor iar pensiile lor sunt militare nu speciale nesimtite.

Trofin spunea...

Domnule HuhuRezea , totuși , Victor Ponta a încălcat acest principiu , Legea 241 din 17.07.2013, când a admis să rămână în plată cuantumul mai avantajos , respectiv cuantumul din decembrie 2010 . Să fi fost doar o excepție ?

Trofin spunea...

Domnule Huhu Rezea , principiul pe care îl afișați , privind calculul părții contributive care ne revine din pensia de serviciu , este unul corect și fezabil. Aveți idee , s-a inițiat vreun demers în acest scop ?

nelu spunea...

Bine zis camarade.La inceput trebuia pe langa spartachiade sa adaugi si dinamoviade.

HALA spunea...

D-le Mareș, actul lt. Alexandru arfi fost considerat după cum a spus Huhurez.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Ponta nu a încălcat principiul!
Cu toate că un drept nu este câștigat potrivit principiilor constituționale, legiuitorul poate să-l garanteze în mod expres. Asa trebuie interpretată L 241/2013.Se cheamă că acordă mai mult.
In schimb, dacă un drept este garantat constituțional el nu poate fi ciuntit nici prin lege.

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Nu trebuie nicio inițiativă. Trebuie doar ap;licată legea existentă.
Pensiile militarilor stabilite până la 31 12 2015 sunt calculate în puncte de pensie. Sunt necesare numai câtevă ajustări legate de înlocuirea stagiului complet de cotizare de la 20 la 25 ani.
Conform art. 122 din L 223, pensiile stabilite până la 31 12 2020 trebuie calulate și în puncte de pensie, pentru exercitarea opțiunii.
Aud că, în debandada tolerată de ministri de la Casele Sectoriale, s-a renunțat la calcularea pensiei militare și în punctele de pensie.

Narciz spunea...

Ca să nu mai fie interpretat ca un fel de ”mită electorală”, pentru reprezentanții militarilor rezerviști și veteranilor, ne putem implica și Noi propunând la acest proiect de lege, se mai poate până pe 30 iunie 2020, cât este în dezbatere publică, următorul amendament/ sugestie :”Membrii din conducerea acestui Consiliu Național al Rezerviștilor, nu vor fi plătiți din bani publici, activitatea acestora privind calitatea vieții militarilor rezerviști și veteranilor, să se desfășoare pe baza de voluntariat.” Personal am făcut această propunere, înregistrată cu numărul 915, aici: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Narciz, felicitari pentru actiune si gandirea cerebrala, si cu cat vor fi mai bine platiti belferii viitori din Consiliul National al Rezervistilor, cu atat vor fi slugi de guvernari si paraditori ai rezervistilor militari, asa ca cine doreste sa fie sef s-o faca din pozitia de voluntar, nu pe banii statului. Sa li se asigure transportul gratuit si mesele zilnice gratuite, cu un sprit subtire ca panza de paianjen sa nu se imbete, pentru ca le ajung astfel de stimulente, nu pomeni in bani gârlă de la stat sa paradeasca si noi sa ne ofticam, ca la celelalte comisii precedente care n-au facut absolut nimic sub tutela ministrului Apararii decat sa saboteze cu Generalii de paie! Oricum, orice astfel de consilii, comisii, foruri si forumuri, cat si alte gasti organizate nu-mi inspira incredere si le consider ca fiind niste organisme de amanari la nesfarsit a necazurilor noastre, si tineti minte, va rog frumos pe absolut toti, vorbele mele scrise aici! Baza increderii mele este numirea lui Oprea la Aparare si domnia sa va sti ce sa faca mai rapid decat ne putem noi inchipui, si pana cand si acest Consiliu se va urni peste cativa ani din loc, pentru ca ani in sir ii va trebui ca sa aplice macar o singura masura, si aia organizatorica pentru sine, nu dreptate la pensii! E o parere pe care si altii mi-au ipartasit-o, spunandu-mi ca aceast Consiliu este o acoperire a taraganarilor sa zica ei: ,,V-am dat Consiliu, sa va rezolve ei!'' Dar pana se organizeaza, pana li se da sediu, pana sunt numiti gagimanii componenti, pana se gandesc ce si cum sa ne dea si sa aplice ce e bine, pana termina certurile pe ciolaniada si spartachiada egoismelor de gasti si interese, ca asta va fi 100%, vor avea ei, politicienii, grija ca lucrurile sa joace țonțoroiul pe loc, step bye step, doua trepte in sus, cinci in jos... Sunt mancat si acrit, de ani si ani, de toate aceste manevre, doar de tinere pe loc la modul criminal, si de aceea si totala mea neincredere in astfel de organizari de catre stat, care stat este criminalul pensiilor militare, prin sculele lor mafiote si gulerate de la toate nivelurile politice si ministeriale, cat si de organizatii, ca acest viitor Consiliu!

kostas spunea...

Pe de o parte ar fi bine sa ne calculeze pe contributivitate, cu impartire la 25, deoarece am avea si noi o pensie de care nu s-ar mai lega nici un latrau pitic sau gusat. Pe de alta parte nu ar prea fi corect. Sa explic. Toti care au iesit dupa ianuarie 2016 si-au facut socoteala la vechimea cumulata si facandu-si 45 ani de vechime cumulata, au iesit cu reducere de 10,11,12,13 ani,in functie de anii lucrati in conditii speciale, la pensie la limita de varsta. Chiar daca mai stateau, nu li se mai adauga nimic la pensie.Chiar si-asa cei cu 45 ani vechime cumulata pierd in totalitate pensia suplimentara. Deci acestia beneficiaza la maxim de legea 223. Sa vina acum alesii neamului, dupa 5 ani si sa spuna ca o sa calculeze pensiile pe contributivitate, nu mi se pare corect pentru cei iesiti din 2016,deoarece acestia, daca stiau de atunci acest lucru, nu se mai inghesuiau sa iasa la pensie mai devreme, deoarece pe contributivitate, cu cat ai vechime mai mare, cu atat e pensia mai mare. Orice an lucrat in plus, conteaza.

Iulian Mareș spunea...

Și bine ai făcut!

Iulian Mareș spunea...

Corect!
În plus din pensia totala to scădea pensia contributivă și rămânea pt taxare o sumă mult mai mică!

Dan B. spunea...

@Kostas:

Măi, copilaș, te-ai senilizat complet?
Ori ceri pensie pe Legea 263/2010, ori pe Legea 223/2015!
Încă n-ai priceput că nu poți fi cu curul în două luntrii?
Așadar, ori pensie militară, ori pensie contributivă, tembelule!

monteoru spunea...

Huhule dupa cum vad esti adeptul pozitiei ghiocelului.E adevarat ca acel copil a incalcat legea dar a preluat exemplu de la guvernanti.De regula legea apartine invingatorului.Invingatorul are intotdeauna dreptate.
Suntem pe pozitii diferite.
In Turcia armata a fost garantul democratiei.In Chile armata a adus pacea sociala.In Argentina armata a adus crestere economica.In Grecia armata a pus capat a unui razboi civil.In Spania armata a pus stavila infiltrari unui sistem politic strain.In Egipt armata a pus stavila unei dictaturi religioase.Implicarea majora a armatei in probleme sociale si economice nu inseamna dictatura.Dece crezi totusi ca o dictatura nu poate sa aiba si latura pozitiva?In China o fi dictatura?

Dan B. spunea...

@Kostas:

Măi, copilaș, te-ai senilizat complet?
Ori ceri pensie pe Legea 263/2010, ori pe Legea 223/2015!
Încă n-ai priceput că nu poți fi cu curul în două luntrii?
Așadar, ori pensie militară, ori pensie contributivă, tembelule!
Abia hibridul gândit de tine ne duce în zona pensiilor speciale, care au și contributivitate și contribuție bugetară.

Calinmihaib12 spunea...

..văd că se invocă - mult prea des - sintagma " drept câștigat"../ sau NU.. referitor la pensiile militare..!,sintagmă folosită in decizia nr. 871/ /2010= in realitate =UN MARE ABUZ DE... PUTERE ...si SOFISME..= al CCR =in deciziile ei= cu nr. 871 si 873/ 25.06.2010= CONTRADICTORII= care se CONTRAZICEAU =in esența lor privind ALGORITMUL de RECALCULARE A PENSIILOR "SPECIALE",(mai ales MILITARE= pensii plătite ATUNCI in totalitate de la bugetul de stat),decizii prin care se făcea jocul politico - economic al guvernării BĂSESCU-BOC..!
Practic(fără a polemiza cu cineva anume...) eu spun - si acum -încă o dată, si subliniez faptul că PENSIILE MILITARE - in 2010:conform legii 119/2010 ,art.3 si 7 că = dată fiind "includerea" lor(=a pensiilor militare=ca pensii..stabilite in baza unei legi anterioare...)in ALGORITMUL DE CALCUL..din lg. 19/2000 =că RECALCULAREA lor trebuia făcută in baza art.180,indice 3,alin.1-7 si art.76 din legea 19/2000.
Practic: CUANTUMUL BRUT al pensiei militare,după deducerea CASS(..contrib. pt. sănătate..) =SE împărțea la valoarea punctului de pensie,stabilit conf.art.80= stabilindu-se ASTFEL punctajul mediu anual (P.M.A.) al fiecărui pensionar..(militar..!).
ACEASTA..ERA CALEA LEGALĂ ..=Atunci =..in 2010,.. iar RESTUL..E = ABUZ ,SOFISME ..si..=deja ISTORIE..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Neacsu, mai pe la capat: ,,A inceput batalia pentru ciolan. Cine a propus infiintarea Consiliului National a stiut el ce face!''

Huhu Rezea spunea...

@kostas
Pensia în plată rămâne pensia militară pe L 223/2015, chiar dacă se stabilește și componenta contributivă.
Asta nu înțelege @buzul, cel pe care nu stiu cine îl tot mai învită la întocmirtea drafturilor proiectelor de lege.
Spre deosebire de magistrați, unde nu găsești pensie contributivă mai mare decât pensia în plată, la militari vor fi multe pensii în plată mai mici decât pensia contributivă. Asta nu vor să scoată în evidență finanțiștii din sistemul de apărare.

Iulian Mareș spunea...

Mai ales că nu a încălcat o lege și a fost reabilitat de o instanță!
Parcă instanța a spus că era o adunare civică!

*Că aduceți aminte că în seara precedentă Ludovic Orban își luase pumni multi in cap și la ceafa ce l-au fugărit până la Intercontinental?
Daca cei 2 care-l articulau erau de la DUPI și DGIA?
Asta da unitate de idei și acțiune!

Dan B. spunea...

@Huhu:

Ai luat-o pe urma puștiului de nu pricepi că lucrul amestecat pute a rahat? Hibridul despre care făceam vorbire este tâmpenia celor care apelează la contributivitate, sens în care au avut ocazia să rămână pe Legea 263/2010. Dar, NU, voiau și civilă și militară! Dar un șobolan mort nu vreți?
O lege a pensiilor militare, corect formulată și respectată, este mai benefică decât oricare „ghiveci” legislativ.

kostas spunea...

Dan B., nu stiu cine esti, sau ce-ai fost, dar ai educatie zero, de-ti permiti sa ma faci tembel. Sa-ti fie rusine!Te rog sa te mai cultivi un pic, se vede ca ai goluri in educatie. Scuza-ma daca te-am suparat.

Iosif spunea...

Dle H,
Stiti foarte bine ca au existat si opinii separate si contrare tezei prezentate ca scuza pentru abuzurile asupra pensionarilor militari. E drept ca autorii au murit inainte de vreme….
Dreptul la pensie nu poate fi separat de continutul sau material, cuantumul, intrucat l-ar goli de continut.
Reducand rationamentul la absurd ar insemna ca statul si Constitutia garanteaza dreptul la pensie dar valoarea acesteia ar putea fi zero lei.
Ce ziceti? Cum suna chiar pentru un nespecialist?
Daca am extinde rationamentul CCR la dreptul de proprietate ar insemna ca esti proprietarul imobilului dar nu poti locui in el, nu-l poti vinde sau ipoteca, nu-l poti inchiria,....dar ai drept de proprietate.
Nu vi se pare ca este o intoarcere la cea mai exacerbata forma de ideologie comunista?
"Traiasca si infloreasca….Ura,Ura,Ura………."

Cu stima,

CEZAR spunea...

L-ai nimerit in descriere!
Un GROBIAN...gras si cu creer neted.....
Trage pentru el ...sa aiba furajarea de iarna asigurata...!

Huhu Rezea spunea...

@Iosif
Dreptul la pensie este garantat in cuantumul care nu poate fi mai mic decât cuantumul contributiv, iar acolo unde nu este calculat contributiv nu poate fi redus decât justificat... dar nu sub limita unui trai decent.
Deciziile CCR în acest sens sunt concordante cu deciziile CEDO.
Lasa snoavele sofistice de interpretare a drepturilor constituționale. Nu compara motivările Deciziilor CCR cu opiniile unor teoreticieni, fie ele și ale unor iluștri juriști.
Invață să respecti regula și principiile și nu le interpreta după cum ți-s interesele.
Sunt puțini pensionari militari care ar avea un cuantum contributiv mai mare de 7000 lei ca să le folosească în diminuarea venitului taxabil.

monteoru spunea...

Vedeti ,legile sunt precum Constitutia.Interpretabile.Suporta orice.Tribunalul vede lucrurile intr-un fel,CA in alt fel si tot asa.Legile parca sunt facute in asa fel ca fiecare sa aiba dreptatea lui.E posibil ca sa fie concepute astfel intentionat sau apartin unor ageamii?

Huhu Rezea spunea...

@Buz
De ce recideivezi? Doar știi că nu-ți public comentariile obraznice și agresive.
Când ai intrat d-ta în armată, nu ai semnat cumva si cât vei avea cuantumul pensiei militare?
Fă socoteala, dacă ai semnat un asemenea document, eu mă îndoiesc, de câte ori s-a modificat legea pensiilor pentru militari de când te-au recrutat pe d-ta?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhu Rezea, cu respect va pot afirma ca si CCR este subordonata politic si cum li se dicteaza asa se pronunta in instante, in loc sa fie total apolitica si independenta. Stanciu, de exemplu, a fost si ramane cel exponential exemplu de basism pur cu insertie fascista, peste tot pe unde si-a tarat umbra-i diabolica. Cu salarii uluitoare si pensii super nesimtite ei nu mai au simtul realitatii, protejati de lege si autoritati pur si simplu pot macelari tot ce doresc, fara sa-i traga nimeni la raspundere. O gafa cu intentie poate costa vietile a milioane de romani sai caderea economiei nationale, iar intreaga suflare sta smirna si repeta lait motiv ca trebuiesc respectate hotararile acesteia. Trebuia sa mai existe o institutie de siguranta si control ca acestia sa nu abuzeze sau sa contracareze interventia politicului in hotararile acesteia. O sa ajungem sa aducem judecatori CCR din Bulgaria sau Ungaria, asa cum facem in fotbal cand nu mai avem incredere in arbitrii autohtoni? Totusi, sa ne bucuram, pe moment, de un conflict deschis intre Institutia Prezidentiala, partidul de guvernamant si CCR, unde tot impunand sa li se faca hatarul s-au trezit ca CCR ii respinge fatis, ne mai slugarindu-i jenant ca pana acum, si asta nu ca n-ar continua atitudinea de slugi pupincuriste peneliste si iohanniste, insa fiind la mijloc si interesele lor vis a vis de pandemie si salarizari...

Huhu Rezea spunea...

Cine contestă autoritatea unei asemenea instituții înseamnă că nu crede în democrație.
De aceea sunt 9 judecători CCR, trei propusi de Senat, trei propusi de Camera Deputailor și trei propuși de presedinte, cu mandat de 9 ani.
Dispersia politică se asigură prin inoirea componentei cu o treime din numarul judecătorilor, din 3 în 3 ani. Doar dacă un partid câștigă timp de 18 ani consecutiv alegerile parlamentare si prezidențiale am putea avea un CCR monocolor politic.
Deciziile se iau cu majoritate de voturi, asa că nici Stanciu, nici Dorneanu, nici Pivniceru nu decid singuri.

Iulian Mareș spunea...

Simona Ciulavu, la maîtresse du Premier, a-t-elle un masque sur le visage?
Madame, madame nu te-ai educat in pușcărie...!

https://images.app.goo.gl/ZQfZanWYDzfNgWRA7

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, in basism, daca ne amintim, CCR era total aservita si ce ordona Chiorâlă executau si ei, si asta ne-a lasat un gust amar, pe langa neincredere. Cand este vorba de ei & comp, isi trag partea leului: Ia duceti-va Dv si spuneti-le ca militarii au 65% baza de calcul, cand ei au 80%, ca si Curtea de Conturi, diplomatii si alti gusteri, si sa cereti sa avem si noi la fel, ca repede sar de fund sa ne contracareze cu o solutie cautata si in gaura de sarpe. Pentru ei legile nu-s egale si pentru toti, asa ca CCR trebuie respectata, dar nu si obligatoriu de mine! O sa-i respect cand o sa avem si noi, ca ei, 80% baza de calcul!
@ Iulian, m-ai facut sa rad! Bine i-ai mai spus-o pompistei, Simona, amanta cu ștaif a lui Organ, tavalita pe timpurile de mandat ca Vice Primar la Bucale. Acum impart prazile frateste din masti si alte surogate anti guvid, avand dosar deschis, la misto, de DNA, sa nu mai zicem noi ca nu-s morti si nu au activitate! Sa credem ca metress nu-i mai asculta Organului baladele la mandolaba, din asternuturile tavalite? Amantlacurile nu pot mori nici macar dupa cativa ani de bulau la Targșor, proba fiind ca acum sunt in vizorul DNA pentru fraude la achizitii, impreuna si la pachet, chiar daca in banda sunt mai multi!
@Stimati camarazi si romani, azi este Ziua Drapelului tricolor! La multi ani acestui simbol national de independenta, suveranitate si libertate!La multi ani, stimati romani!

BONIFATIE spunea...


Vă susțin d-le N! Cred că nu va mai fi nicio „înghesuială” la muncă „fără pâine”.

BONIFATIE spunea...

D-le HUHU, 100% corect.
”Pensiile militarilor stabilite până la 31 12 2015 sunt calculate în puncte de pensie. Sunt necesare numai câteva ajustări legate de înlocuirea stagiului complet de cotizare de la 20 la 25 ani.”
Dumnezeu v-a auzit/citit. Cine mai trebuie să facă pe Zeus ca să fie așa. Că-i simplu, dacă se vrea.

Sorina spunea...

Dle H azi am trimis la MAPN.cerere de revizuire pensie in baza art 60 al 1 legev223 .pentru nepotul.meu pensionat in 2016 aprilie pe art 19 vechime totală 18 ani sa vedem.ce vor raspunde deoarece am evitat termenul de prescripție ce părere aveți? Multumesc si va voi doi e ce au facut

Huhu Rezea spunea...

Ufff!
Revizuirea se face în baza art 65 din L 222/2015
Articolul 60 indice (1) l-au aplicat corect când au actualizat pensia în 2017, dar au uitat să adauge la el indexarea din 2016 ca să facă o comparație corectă cu cuantumul în plată.
Mă rog,contează la număr....

Iulian Mareș spunea...

Sorina, Brenda Șakira,
Mai trimite încă una!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Draga, Brenda, hartia se coase la dosar si nu strica sa existe, nu ca limba care nu se poate coase la dosar, asa cum am facut si eu, doar sa existe in caz de orice, pentru ca am ajuns intr-u asemenea hal de neîncredere si de un birocratism feroce incat oricand o surpriza poate fi si benefica, atunci cad o hotarare venita din senin poate spune: ,,Vor beneficia doar cei care au facut Cerere!'' Pe acest principiu am facut si eu cerere de revizuire, invatat de @ Leonard, si chiar daca ei nu mi-au raspuns, sau imi aduc aminte ca mi-au motivat candva ca am proces pe rol si nu se poate actiona in acest sens.

Sorina spunea...

Nu va inteleg pai ia vedeti ada ati spus ca sa ceara revizuirea

Iulian Mareș spunea...

De acord partial!
Franco a fost initial un ofiter modest, impins in fata!
Nici azi nu poti accede in ARMADA (Marina militara) daca ai avut bunic frankist, decat ca subofiter!
Monarhia nu a fost reinstaurata pt o perioada limitata de timp?

Iulian Mareș spunea...

Judecatorii au decis altfel!

valica spunea...

MApN, nu are de gand sa isi respecte rezervistii sub nici o forma, se vede din avion, dar aloca bugetar anual 1,5 milioane de euro fantomaticei echipe de fotbal de Liga a 4 a , Steaua deoarece in compartimentul juridic Talpan, are diferende cu Becali, de parca ar fi pe mosia personala .Sa isi duca lupta oriunde vor dar care este ratiunea sa aloci atata amar de banet la o echipa obscura , ce Bayern Munchen sau Arsenal sau FC Barcelona sunt bugetate de la Ministerul Apararii ?? Doar in Romania comunista mai poate exista acest fenomen.

Anonim spunea...

Buna ziua. Am si eu o intrebare de profan. Am inteles modul de calcul a taxei pentru pensiile speciale. Dar care este pensia? Valoarea din decizia de pensionare sau valoarea care a rezultatdupă indexările succesive cu rata inflației? Va multumesc.

Huhu Rezea spunea...

Conteazâ pensia în plată de pe cupon, adică pensia brută fără impozitul de 10% pentru ce dpășește 2000 lei.