Un produs Blogger.

sâmbătă, iunie 27, 2020

Conselerii militari de la Cotroceni vor să-l inițieze și pe Precaut în problema pensiilor militare.

159 comments


Se zvonește că săptămâna viitoare sunt invitați la Cotroceni unii reprezentanți ai pensionarilor militari. Sursa știrii nu este deloc sigură. A mai dat multe rateuri.
După ce liberalii s-au cătrănit pe Weber că a atacat la CCR legea de taxare a componentei necontributive a pensiilor de toate felurile, beneficiarii de pensii taxabile vor să-l scoată la înaintare și pe Precaaut... poate, poate mai zice și el ceva care să pună presiune pe CCR.
Sau, de ce nu, conselerii pe apărare, ordine publică și siguranță națională au înțeles derapajele insituțiilor militare în gestionarea relației cu rezerviștii și l-au lămurit pe Șăf să preia inițiativa pentru restabilirea echilibrului în domeniul pensiilor militare.
Cu pensiile militare e precum cu virusul, nici  nu știi cum s-o mai dai:
Ori ești prost, ori ești precaaaut!

159 de comentarii:

Leon spunea...

Nu comentez aceasta Stire !!
Mai bine raman...Precaut..:)).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa ne fie de bine, daca o fi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cu acesti ,,conseleri meletari'' poate ne surade norocul, fiind si ei afectati, ca daca era vorba de Ifrim sau Stelica, scuipau si mergeau mai departe! Politicieni, ia mai bagati voi o torpila la gusteri, ca uite asa ne mai capatam si noi cu ceva firimituri cazute de pe mesele lor!

Alex spunea...

Eu raman in stand-by si incerc sa fiu precaut.

Huhu Rezea spunea...

@Catalin
Tu chiar ai pensia neta mai mare de 7000 lei de te vaiți atât de mult de taxare?

Călugărul spunea...

Taxarea șmecherilor cu pensie peste 7000 RON a apărut pentru că e necesara!

Nistor spunea...

Va fi bifată o activitate fără rezultat concret.Nu vă faceți iluzii,că o să aveți deziluzii.

Viorel spunea...

STALIO, dacă KWI va face ceva pentru pensionarii militar (după cu afirmi tu că te clari FRAIER adică prost de două ori), atunci ți se schimbă automat și CNP și la sfârșit vor fi 2 de 7 și nu unul, fapt ce va duce la dispariția ta din toate bazele de date, în consecință poți fi considerat mort (de Covid-19) sau că nici nu te-ai născut vreodată. Cu noul CNP poate apare o altă persoană, dar nu STALIO, poate dublura lui pe post de președinte, prim ministru sau poate chiar ministrul Apărării.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Numele unor participanti ar fi Generalii Bahnareanu, Balaceanu, Gropan, apoi Col Pricina si Col Dogaru de la MApN, in principal si dintre mai multi, plus cei de la MAI, STS, SRI, etc. Se pune totusi o problema: Cică nu prea ar fi fost invitati la Inalta Poarta, cat s-ar fi ,,invitat domniile lor,'' se pare, informatiile fiind usor confuze. Ce ma nedumereste pe mine este ca o asemenea initiativa se face cam pe...șuștache si la modul mucles-secretos, si ma intreb si de ce? In luarile de pozitii vehemente ale domniilor lor, au invocat anii de istorie militara, Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, luptele greco-catolice si greco romane purtate de ostasii romani cu tarnacoapele, stalpii de telegraf, coloanele de irigatii, sinele de cale ferate si ale abataje miniere pe sub Transfagarasanul paralel cu Canalul Dunare Marea Neagra, ca acum sa existe pensii prapadite in general la vajnicii inalti comandiri de osti, siind ofensati de paradelile taxarilor, desi prapadite sunt ale acelora cu 500 lei-1000-1500 lei, 2000 lei si medii, insa niciodata invocate in alocutiunile acestea pline de revolta proletara, iar cele medii fiind sub civilescovicii gravizi-balșoi! Deh, e o mare raspundere sa fii General, si mai ales varsta inaintata poate sa mai faca feste la capitolul memorie, insa cum naiba se uita intodeauna la aceste grade mari mai mereu de pensiile mici si medii la prapaditii cu izmenele rupte-n cur...ba de sacrificiu?! E o taina... As vrea sa fiu o musca, the flay, sa-i aud pe domnii Generali cum dialogheaza cu Dl Presedinte pe tematica pensiilor militare si ce probleme ridica, tot la inaltimea pensiilor peste de 10.500- 20.000 lei si pana pe Everest, si la ce sa-si mai bata capul cu niscaiva maruntisuri de 500-1000-2000 lei, cand sunt niste fleacuri prea marunte pentru redobandirea unor drepturi asa de mari, de Generali? Uite ca m-am trezit flecarind si eu, asa din lipsa de alte preocupari, si ca sa irit cateva burice cu hernie ombilicală, ca sa o incasez iar pentru ca am mancarimi la limba... Un ramolit ca mine merita apostrofat, daca se intrece in obraznicii sa dea cu tifla cu Adevarul...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, eu deja mi-am luat un burdihan de ras, numai la gandul ce vor zice mai marii nostrii Generali si Maresali la Cotroceni: ,,Pai, bine, Sefu','' se poate astfel cu Mariile si Excelentele noastre in asemenea hal monstruos sa ne taxati in asemenea hal, dupa ce v-am fost la dispozitie ani in sir tinand ,,prostimea si dobitocimea proletara pe loc, '' cu fente si driblari a la Dobrin, intocmind asa numitele Comisii si Comiții la pensii, doar la mistocareala sa-i mai amanam si amagim ca intr-un perpetuum mobile, cand in 2020, cand in 2022, cand in 2024 sau la pastele cailor, pana o intepeni pana la ultimul si acum ne trezim ca noi suntem imbulinati ca fraierii? Bașca voturi ca la balamuc sa reveniti in ștreangul cel mai inalt, bașca PNL la putere sa puteti baga frezele, rabotezele, cositoarele, combinele si drujbele, bașca si norocul chior cu guvizii sa aveti motive sa bagati si pickamerele si draglinele de desecare, sa bage tot ,,nămolul'' verzisorilor in poznarele si conturile voastre largi, asa ca, mai nene Boss, baga tare in parcare si furnale ca lichelele liberale sa ne repompeze ale noastre pensioare, si dati-i dreack' pe cei de sub prepeleac sa se inece din puț in lac, si daca pensiile militare mici le fac bataturi sa-i doară, atunci pentru mai multi bani sa cante la vioara, ca doar n-au ciocnit valizele cu noi, Generalii, in Gară!

tudor spunea...

Domnilor,poate ca Presedintele a inteles ce nereguli sunt in stabilirea pensiilor militare, nereguli generate de interventiile lui Ciolos asupra Legii 223/2015, asa cum a fost promulgata si apoi de politicienii fara minte ai PSD-ului,care si-au bagat "coada" la salarii, pensii si bineinteles, ca altfel nici nu se putea si la pensiile militare. Principiile Legii 223 sunt clate, bine gandite, ca doar ani de zile le-am tot dezbatut, dar ele au fost intentionat dezafectate, astfel incat acum s-a ajuns la nemultumirile pe care le strigam pe unde putem. Nu comisiile, comitetele,consiliile si altele, vor solutiona si asigura dreptatea egalitatea intre pensionarii militari. Trebuie asigurata respectarea legii. Daca oricine (tehnocrat capiu) vine si modofica asa cum are interesul unchiul, legea pensiilor militar, daca orice fasneata politica pizdramata are acces la o lege ce priveste fostii militari ai tarii, sigur ca nedreptetea triumfa.
Asa ca poate Presedintele a inteles ca Legea pe care a promulgat-o a fost aruncata la cosul de gunoi de Ciolos, apoi folosita la WC de motata de la PSD si cu mandira nemteasca ce il caracterizeaza, vrea sa punct acestei mizerii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tudor, sa stam calmi, deocamdata, ca altfel ni se consuma bateriile: Mi s-a ciripit de catre un ciripoi pitit in trifoi ca d.nii Jenerali s-au cam invitat ei, de capul lor, pe la Cotroceni, nicidecum ca s-ar afla pe lista orarului de lucru prezidential, si mai intai sa vedem daca nu fac cumva insolatie pe la portile Cotroceniului, sau sa-i carabaneasca cu pulanele jândarii acasă! Sa credem ca-si va bate capul si cu o pleava asa marunta, ca noi, ditai Jeneralii, si chiar prezidentul, bagand sub ochii acestuia si doleantele unor prapaditi ca noi, si nu doar pentru potențele vipustilor rosii, duble, cat Bulevardul Magheru? Miram-as ca s-ar discuta si despre tabacherele Armatei, adica altii decat acei Jenerali cu pene de curcan la căciuli, CUM SUNTEM PRAPADITII DE NOI CARE LUPTAM PENTRU DREPTURI DE ANI SI ANI SI CAM DE PE TIMPUL LUI BASARAB ÎNTAIUL, mai ales ca acum se invoca pandemia, saracia si faptul ca n-ar mai ramane bani din ce sa mai fure copios PNL! Privesc la acest spectacol bizar si burlesc, unde Jeneralii s-au mobilizat exemplar, pana la ultimul si cu toate armele intrunite, ca la Stalingrad, pentru ca este vorba de jumulirea lor prin supra taxare la NESIMTIREA PENSIILOR OBEZE , insa racnind din toata fierea si bojocii ca au fost atacate drepturile TUTUROR rezervistilor, ca sa acopere jena si rusinea faptului ca de fapt isi apara interesele lor de sute de milioane, insa parand jalnici si de tot rasul in realitate, intrucat in toti acesti ani blestemati ai celor cu pensii mici si medii, in care noi ne tot consumam energiile, sanatatile si vietile in lupte nesfarsite si procese interminabile pentru drepturile furate, acesti domni Jenerali au fost total reci si indiferenti cu noi, nu ne-au ajutat cu nimic, si ne-au infundat definitiv in saracie cu interventii la MApN SI POLITIC SA LI SE CREASCA TOT SI DOAR LOR PENSIILE MILITARE, DURANDU-I IN FUNDUL GRADINII DE DISPERARILE SI TRAGEDIILE NOASTRE CUMPLITE! Brusc, acum cand s-au vazut PARADITI SI EI, UITE CA CICA II VUTE GRIJA SI DE NOI, DAR SI DE DATA ASTA DE FAPT SE FOLOSESC DE NUMARUL NOSTRU, DE PARADELILE NOASTRE, DE LUPTELE, NECAZURILE, ONOAREA SI DEMNITATEA NOASTRA CA SA-SI RECAPETE INAPOI SI PE SPINAREA NOASTRA PARADELILE CARE I-AU SPERIAT DE MOARTE SI LE-AU PUS FRANA LACOMIEI, PENSII URIASE CARE DE FAPT S-A FURAT DE LA NOI TOTI SA LI SE UMFLE LOR GUSILE! Sa fiu ca Presedintele le-as spune: ,,Bai, neam de lăcomie, inapoi, fuga-marș acasa, pentru ca v-am taiat prin suprataxare surplusul jegmanit de la prapaditi cu ajutorul clocarilor ca sa le reinapoiem acestor napastuiti, ca altfel vor muri cu totii de foame!'' Daca domnii Jenerali sareau in sprijinul nostru in toti acesti ani de groaza pentru noi, astazi aveau si ei, dar si noi, datorita echilibrului care nu sarea in ochi ca discrepantele uriase ce au dus la suprataxarile pe care bineînteles ca si le merita, ca sa-i vindece de lacomie si indiferenta pentru cei necajiti si neîndreptatiti, si poate asa le va fi o lectie de viitor sa revina la omenie si camaraderie cu interese comune, nu separatist diferentiate si de gasti!

CEZAR spunea...

Ha..ha..ha...ce limbi mai tragi nea Tudoreeeee.....!!
Probabil toata cariera ai avut activitatea in ..program ..!!
NB
Trebuie sa fi cel puti redus mintal sa spui despre L-223..cea ce zici matale!
Mai studiaza fenomenul .....

CEZAR spunea...

Daca DAOGARU..este in schema....lasati orice speranta..!
Poate ca de data asta Ciuca ..va arata ca a fost si el General cu mii de stele ..sef la toata Armia.
Don Ciuca..RETINETI :
Varianta aruncata de domnia Ta pe piata este FOARTE BUNA...!
Nu plecati urechea la fanfaronada lu Daogaru...&....
Datorita lor SUNTEM AICI.......

Cezar spunea...

YESS...NESIMTIREA A CRESCUT CA O CIUPERCA OTRAVITOARE !

Dan B. spunea...

Eu, personal, manifest o mare doză de pesimism, căci Armata atât l-a învățat pe cotrocenist, „să coasă un nasture la cămașă”. Dacă-i doar așa, cine credeți că se face vinovat? Desigur, instructorii care au avut TR-iști în subordine, unii care, azi, își plâng soarta.
Are cineva argumente pentru a mă trece la optimism? Le aștept cu multă răbdare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Dan B, asa este, pentru ca nu exista argumente pentru optimsm, fiind corecta afirmatia, si cred ca dspre Inaltul Prelat Spanzurat de la Cotroceni, ca fostul TR-ist a trecut ca gasca prin apa prin Armata, iar este corecta afirmatia, pentru ca, tin minte, toti TR-istii erau niste cocote cocolosite de toti cei care se faceau ca-i instruiesc, cocolosindu-i in mai toate cazarmile dintr-o ,,mila'' prost inteleaasa, sau lasandu-se colesiti si umiliti de statutul lor universitar, superior majoritatii kaki, asadar tinandu-i la umbre groase prin cazarmi, prin birouri de mureau de plictiseala, sau pur si simplu lasandu-i de capul lor, astfel incat terminau perioada stagiului militar cu gusi duble, indopate din desele pachete cu bunaciuni primite de acasa, sau din lancezirile prin chioscurile alimentare, unde se indopau ca gansacii! Sa-i ,,apreciem'' macar sinceritatea cocoțatului in prepeleac, ca nu a mintit, ca altii de teapa lui, si nu s-a laudat cu tarasuri, grapisuri si alte vutaiuri cazone, nu ca alti viteji, care azi se dau zmei cu ce au facut ei in Armata ca TR-isti, mai ceva decat rusii la Cotul Donului, iar prin recunoasterea acului de cusut si a nasturilor nu si-a dat seama ca de fapt si-a scos la suprafata caracterul de plavan puturos, corcolit, pasiv si nănău, pentru ca orice activitate care nu aduce bani căcălau, ca cele de vanzari de plozi sau smenuieli de casoaie duc la plictis de moarte si deprecierea propriului ego, Armata fiind in acest caz pagubos pentru propriul buzunar si interese de imbogatire un loc de plictiseala, pierdere de timp si paguba, ca daca intra pe mana unora cu vână chizdoasa, frecata ridichea pana la sange, si pus la smotruiala caprareasca, asa cum de fapt trebuia, avea sa tresara la cuvantul Armata, sa ia pozitia de drepti si sa strige ca un apucat scapat de la balamuc: -,,SA TRAIESI, MĂRIA TA, ARMATĂ!,'' dupa care sa-si faca trei cruci adanci, cu o reverenta cu bornalul pana la bombeul pantohilor lăcuiți...

Huhu Rezea spunea...

@Cezar
De ce nu vrei tu să constați că reluarea actualizării în forma propusă pe blog, de la 01 01 2021, este de o mie de ori mai bună decât tergiversarea deghizată propusă de domnul Ciucă?

Ioan P. spunea...

Eu zic ca nu ar trebui nimic supraimpozitat. Ar parea discriminare. In schimb eu as merge pe media salariilor pe ultimii 5 ani de activitate. Scaderile ar fi consistente in randul multora care si-au umflat abuziv salariile in ultimele 12 luni de activitate pt a iesi cu o pensie supraumflata.

Cezar spunea...

@/Huhu
Daca rezolva si ceke doua puncte propuse de generalul Ciuca...admit ca aveti dreptate:
1..pensie Militara doar pentru activitate Militara
2.pensia minima DE BAZA din Anexa 2...care se prevede a intra in vigoare Imediat...urmînd apoi..actualizarile...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Rusine nationala! Tradari si tradatori ordinari fac jocurile cangrenei PNL, CONTRAR ASTEPTARILOR ROMANILOR DE A LI SE FACE DREPTATE SOCIALA: Zeci de draci beliti de primari ai PSD trec de partea PNL pentru interese meschine, iar eu va spun clar si de ce: Banii imprumutati de peste tot, cu miliardele, de catre PNL si nu se stie inca ce s-a facut cu acesti bani, ei bine ca acum stiu perfect ce se face cu ei: Acesti bani vor fi distribuiti sub forma de spagi acelor tradatori ordinari din PSD, dar si alte partide, ca sa treaca in taberele liberale, si nu avem noi asemenea magistraturi sa descopere aceste ordinarii, pentru ca sunt slugi peneliste si cotroceniste, ca s-ar descoperi toata aceasta afacere politica cu banii proveniti din imprumuturi externe, bani pe care ii vor plati toti romanii multi ani de acum inaite! Câțule Pîrșule, de aia imprumuti tu atatia bani ca un puchinos nespalat, sa indatorezi Romania, doar sa-ti cumperi tradatorii cu acesti bani ai tradarii nationale, atragand pesedistii in capcana diavolului PNL? Sa nu uitam ca mai sunt si banii din vanzarile materialelor anti covid, vandute la supra pret, asa cum sunt mastile, combinezoanele, vizierele, spirtul, lichidele anti microbiene, spitale mobile, toate obtinute fara licitatii, cu spagi grase de partid, etc, cu bani storsi la vanzare de pe spinarea noastra de saraci ai Europei! PNL merita sa fie aruncat, de pe acum, la lada Istoriei, pentru toate aceste crime ordinare cu efecte negativ-dezastruoase asupra majoritatii romanilor!

daniel sandu spunea...

Oare crede cineva, în mod serios, că vreodată dl. președinte va ”coborî” să discute direct cu vreun rezervist!?! Să luăm un motiv la întamplare....la întalnire va fi luat, inevitabil, sub o forma sau alta, mai indirect sau mai politicos, la rost. Credeti că orgoliul domniei sale, inconfundabil, va accepta așa ”blasfemie”....?

Cezar spunea...

@/Huhu
Contributive.....

Huhu Rezea spunea...

@cezar
Tu nu ai aflat, încă, nici până azi, că pensiile noi stabilite potrivit L 223/2015 se calculează numai pentru vechimea în serviciu si vechimea pentru condițiile de muncă.
Pensia minimă tranzitorie pentru oricare funcție din Anexa lui Ciucă este depășită de pensia actualizată cu valoarea de referință de 2500 lei din anul 2022.
Tu nu te-ai prins că acele pensii minime din Anexa lui Ciucă sunt băgate pentru a amăgii pensionarii în contextul în care actualizarea este amânată până prin 2024?
Eu prefer actualizarea de la 01 01 2021 decât pensiile minime temporare din Anexa lui Ciucă.

Huhu Rezea spunea...

Nu e nicio discriminare!
Prin taxarea doar a părții necontributive, în fapt sunt supuse procedurii de taxare toate pensiile. Cele din sistemul public sunt netaxabile, potrivit noii legi, pentru că sunt în întregime contributive.

Huhu Rezea spunea...

Parcă văd luni un Comunicat de unire în cuget și simțiri între toți participanții de la Palatul Precaaautului, în care vor deplânge taxarea pensiilor militare ca și când toate ar avea cuantumul net mai mare de 7001 lei.
Nu se va spune o vorbă că majoritatea pensiilor militare sunt atât de mici încât media brută a tuturor abia ajunge 3500-4000 lei.
Cca 140 000 de pensii militare din 180 000 nu sunt afectate de taxare.

daniel sandu spunea...

În context mai larg as îndrăzni să le fac o mică sugestie domnilor Dogaru și Pricină (pe care de altfel îi stimez mult pentru implicare și verva discursului) să renunțe la argumente gen: ”noi, militarii am muncit mult peste program (nu am fost singurii...diferența ca la ceilalti orele chiar erau platite) și să se canalizeze, dacă putem spune așa, mai mult pe ”restrângerea și/sau limitarea drepturilor si libertăților cetățenești și menținerea obligațiilor militare și după așazisa ”pensionare”, argument care explică celorlaltor concetățeni de ce chiar suntem (singurii) ”speciali”

Cezar spunea...

PENTRU ASTA URLA DAOGARU SI SLEAHTA DE PROFITORI
NU TREBUIE SA NE LASAM DUSI INCAODATA CU PRESUL
TREBUIE SA URLAM SI NOI SA LE TIUIE TIMPANELE..PENTRU CA SUNTEM MUUULT MAI MULTI

Cezar spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cezar spunea...

@CORNELIUNSSON
ACUM II MOMENTUL SA BAGI MATERIAL
DACA TACEM IAR NE FRIG GUSATII IN FRUNTE CU DAOGARU...
DACA NU AI INTELES PERICOLUL..CERE EXPLICATII PERSONAL DE LA HUHU SI DA DRUMUL LA TIPARNITA

Leon spunea...

Departamentul condus de Generalul Oprisor, nu prevede nicio referire despre pensionarii militari.
Daca Delegatia va ajunge la Cotroceni, va fi primita de un Consilier prezidential, cel mult de Seful Departamentului !
Si, Da, pe primul punct al discutiilor va fi Taxarea suplimentara, deoarece mai toti delegatii au pensii nete mai mari de 7000 lei

Negritoiu spunea...

Aveti perfecta dreptate.Si fara cuantumul aflat in plata sau vechimea efectiva ca militar mai mica de 25 de ani! Sa vezi atunci urletele celor cu pensiile umflate artificial.
P.S. Din pacate ,oricare varianta s-ar aplica, nu se va rezolva situatia celor pensionati medical sau a celor trecuti in rezerva datorita reducerilor facute in vederea aderarii la NATO.

HALA spunea...

Nu știu dacă va apare postarea dar D-l Dogaru nici măcar nu vorbește în terminologie militara din motivele știute și nici nu poate conceptualiza adevăratele privațiuni ale serviciului militar ca și fostul șef Statului Major General,ultimul din alte motive.

GO spunea...

Mai bine semnati petitia. Cum au reusit cei din MAI sa sa obtina o legiferare urmare a unei petitii, poate reusim si noi.

https://campaniamea.declic.ro/petitions/recalcularea-pensiilor-militare-in-functie-de-salariul-minim-pe-economie?bucket&source=facebook-share-button&time=1593187137&utm_campaign&utm_source=facebook&share=aeb97eb7-ce69-4784-9773-ae0fb3702033

BONIFATIE spunea...


Ce să deplângă, ce să urle „profitorii”, adică d-l KWI nu are situația „la zi”. O știm toți de pe aici și prezidentul nu.
Ce, sunteți copii?!
Vorbiți de niște „reprezentanți” ca să vă aflați în treabă și să le mai dați bobârnace celor pe care-i tot scorfăiți pe aici, pe un subiect care, deocamdată, n-are suport. Chiar d-l HUHU spunea că este o informație dubioasă. Eu mai am mult până la 7.000 lei, așa că nu fac vreo susținere pro domo.
Aveți răbdare până la 01 ianuarie 2021 și vine actualizarea amintită de d-l HUHU, pentru care mai trăim.
Căldură mare, mon cher!
Luați o bere rece și... vă trece (cu rimă).

Viorel spunea...

Eu cred și sper să am dreptate. Domnul președinte KWI va face o surpriză neașteptată (favorabilă pensionarilor militari) dacă întâlnirea va avea loc. Un rol important îl vor avea și cei care ne reprezintă, dar în primul rând ceea ce vor solicita, susținută prin argumente, cu demnitate nu cu capul plecat. Dacă domnul președinte KWI este bine documentat, poate îmbunătăți sau poate nici să nu le ia în seamă solicitările (știți că mai avem și intruși, sau poate interpreta întâlnirea ca un fel de consultări cu partidele parlamentare, dar primul ministru îl numesc tot eu și pe cine vreau), propunând varianta cea mai bună pentru noi. Ca argument plec de la faptul că domnul prim ministru L.O. susține că PNL-ul stă bine în sondaje (35 chiar 40%), asta luat de val, fie Covid-19, fie de la Bacchus (500-600) sau susurul Mandolinei. Uită că până la alegeri mai sunt 3 luni în care prea multe nu poți face (pe varianta că nu ai cu ce), pensionarii nu uită cei 40%, familiile cu copii nu uită dublarea alocațiilor, alte categorii supărate pe viață. Mai rămânem ca punct de sprijin noi (activi / viitori pensionari și pensionarii militari din toate structurile supuse Legii nr. 223/2015). Mai mult ca sigur domnul președinte KWI nu uită (și mai mult ca sigur cunoaște și motivul / cauza) alegerile prezidențiale din 2014 când de la -10 procente a ajuns la +10. Așa și PNL de la 40% poate ajunge la 25 maxim 30%, deci domnul președinte (vorba domnului Iulian Mareș) devine PRECAUT comparativ cu L.O., doar este Guvernul meu, Partidul meu, ce dracu.

Negritoiu spunea...

Domnule Huhu Rezea,
De acord cu precizarea dvs.:nu este discriminare intre sistemul public de pansii si cel al pensiilor militare de stat. Dar intre pensiile militare de stat si celelalte pensii speciale nu exista? De ce nu se calculeaza partea contributiva pentru cei trecuti in rezerva inainte de 2001? Stiti bine ca pana in acest an angajatorul a platit toate contributiile catre stat.
O intrebare:pensiile celor care trec in prezent in rezerva contin si o latura contributiva avand i vedere faptul ca li se retine 25% din venit in acest scop?

brenda spunea...

unde e petitia?

Huhu Rezea spunea...

In după această amiază n-au răsunat sirenele SPP pe Valea Oltului. Inseamnă că domnul este Precaaaut pentru mâine.

Leo spunea...

Însăși ideea de a exista o audiență conspirată pe tema pensiilor militare , este un mare semn de indecență , o neseriozitate și lipsă de profesionalism.
Eu sunt sigur , că cineva a lansat un iepure ca să vadă cine nu este "precaut".
AMEREOLOGUL de seviciu tocmai a anunțat că :
AMR 2 zile.

raul spunea...

De aia au succes politistii ,ca nu-i reprezinta generali ci agenti sefi!Aia se lupta si pt prostime nu numai pentru instelati!

Cezar spunea...

In fund...ul clasei la m.Al🤣🤣😜😛😜😎😎

Leon spunea...

@Huhu Rezea, ai dreptate..!

Calinmihaib12 spunea...

..ca să-l citez pe VIOREL.."ce dracu"..: NU UITAȚI că PNL-ul... E ...in...BUZUNARUL..PSD-ului..,cu toate CONEXIUNILE (.."linkurule"..!)...și IMPLICAȚIILE ...aferente..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Gelu Olescu, am semnat Petitia! Idemn toti vizitatorii si postatorii s-o posteze, s-o distribuie si sa-i faca propaganda link-ului camaradului, Gelu Olescu!
@ Onorabile, se pare ca dat fiind sarbatoarea religioasa de maine, Petre Cezar si Pavel Abraham, si ca a fost si ziua boss-ului de nascatoare, s-a amanat mersul in audienta pentru Joi, daca nu cumva, cum spunea cineva, nu-i va primi un consilier pe probleme militare, care din punctul meu de vedere este o nulitate absoluta, fiind legat ombilical de paraditorii clocari, dar dat fiind taxarea pensiilor obeze, s-ar putea anumite puncte de vedere...
@ Leonard, nota 10 pentru sperante! Deie Domnul!
@Pentru toti: Eu, sa fi fost un liberal inrait si nu admiteam nici macar in vise ca PNL va face dreptate la pensiile militare, cu riscul ca ma azvarleau din acest partid nazisto-fascist! Sa va intre bine in memorie: PNL in viata vietilor lor, cat vor exista pe aceasta planeta, ei taie si nu da NICIODATA IN VECII VECILOR NICI UN FEL DE DREPTURI FINANCIARE, NIMANUI! NU VA AJUNG CEI 10 ANI DE BASISM LIBERAL, CAND NU AU MAJORAT CU 1 LEU NICI O PENSIE, IN AFARA DE LG 263/2010, PE CARE A PROMOVAT-O SI LEGIFERAT-O OPREA CU PUMNUL IN MASA SI AMENINTAREA CA LE PARASESTE GUVERNAREA, ALTFEL KANCI KALAKI! Sa nu asimilam PSD la drojdiera Lola, care se va duce dalacului primare de Craiova si scapam naibii de ea, daca partidul nu are curajul sa se lepede de ea, de smenarul de barbatu-su si cativa nemernici. Prin numirea lui Teodorovici, in locul Colacului, PSD se va renaste si se vor limpezi apele, in mod sigur! REPET: PE TOATA PLANETA PAMANT, STANGA DAU DREPTURI SI FACE DREPTATE IN TOATE, IAR DREAPTA TAIE, BLOCHEAZA, INFOMETEAZA, UCIDE SI TINE POPULATIA IN SARACIE!

Huhu Rezea spunea...

@Negrițoiu
Eliminarea pensiilor militare din categoria pensiilor taxabile ar fi constituit un motiv sigur de neconstituționalitate.
Pensiile sunt contributive sau nu după modul de calcul și de finanțare. Plata contribuției pentru asigurare nu este elementul esențial pentru definirea contributivității. Până în aprilie 2001 nimeni nu a plătit contribitie pentru Asigurari Sociale. Pentru vechimile anterioare anului 2001, contributivitatea a fost o convenție.
Cu toate că activii plătesc CIBS 12% din 2011 și 25% din 2018, pensiile lor sunt, după modul de calcul, tot necontributive. Anacronismul nu mai poate dăinui mulți ani.
Eu nu cred că vom avea o decizie tranșantă de neconstituționalitate, ci o decizie de constituționalitate condiționată, câtă vreme taxarea nu afectează cu nimic drepturile câstigate, ocrotite de Constituție.
Poate se vor lega de procentul prea mare de 85%.

Calinmihaib12 spunea...

C.F. IFRIM:..:in parte, ai dreptate.."stânga"..a "dat"..., dar cu legea 223/2015 a cam.."dat-o in bară"(ca să spun așa..!)pt. că: 1.a scăzut "pragul.." la 85 %...!, 2. a introdus "o grămadă de sporuri" (dintre care unele AVEAU justificare ,altele NU..!) in baza de calcul,sporuri care erau acordate unei minorități- dintre cei pensionați in ultimii ani, creând discriminări
nejustificate între generații de pensionari cu situații profesionale asemănătoare sau identice..,..și,..(ca să n-o mai lumesc..!) ..colac peste pupăză..:l-a "votat"..și l-a INSTAURAT..prim-ministru pe CIOLOȘ =..care a avut = in sensul celor scrise aici=..un ROL BINE ..DEFINIT ..ȘI..PRESTABILIT..!..și..chiar mai mult.."BOMBOANA DE PE TORT" ...i-a mai INSTAURAT .."la guvernare.."..pe "liberali" lui Orban si Johannis..?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Calin la paradirea noastra in guvenarea PSD au concurat mai multi factori, avand radacini de la bautorul de urina clocita, Ciolos Bubos, via Gibon Ponta, dar mai ales Lola Fiola trebuia exclusa din partid, daca nu era intr-o increngatura de sustinere reciproca cu cei de teapa ei. Amantlacul ei cu un ofiter a cazut capra pe noi toti, si Teodorovici, daca este istet, trebuie sa excluda banda aceasta a Lolei, altfel vor suferi la capitolul de imagine foarte mult. Daca zboara de acolo Oprisan, Stefanescu, Vasilescu cu cocalarul ei si inca vreo doi, sa nu-i mai enumar, e ok! La liberali, in schimb, a tunat si i-a fulgerat pe toti, fiind toti, șnur, cocalari. La USR nu ma bag, pt. ca nu m-au suparat prin masuri radicale impotriva-ne, dar se baga singuri la apa cu Nicusor Dan si alte panarame de tot rasul. Ba inca ne-au demonstrat ca vor sa ne ajute si este laudabil, ca si contributia la taxarea pensiilor speciale. Au totusi niste baieti buni, nu-s radicali si inraiti ca liberalii, se poate discuta cu ei si pot fi intelegatori, s-au lepadat de Satana din prepeleac cat de cat, se ciorovaiesc cu liberalii pe față, dar partidul lasa de dorit, avand in componenta prea multi sorosisti. Daca s-ar vota majorari la salarii si pensii la oricine, nu s-ar opune, deci sunt de gasca, la o adica, sa nu supere electoratul... Dan Barna este urmarit de niste dosare penale, cat tancurile sovietice de mari, dar e problema lui, si daca scapa inseamna ca nu-i prost deloc, sau nu-i vinovat!

monteoru spunea...

Olescule te stiam mai incisiv.Cu petitia nu ajungi nici la coltul strazii.
Poate la cei din asociatii le intra in cap ca presedinti trbuie sa aleaga pe cei cu pensii mici nu obezi.Niciodata imbuibatul nu-l reprezinta pe amarat.

Cezar spunea...

Ce aer curat pe blog fara grobienii de profesie !!
🤣🤣😜😛😜😛😜😛😎😎

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

1.PSD au adunat 300 de semnaturi pentru daramarea liberalilor. Mai este nevoie de 30 de semnaturi. De ce o fac? Liberalii le fura primarii, si asta ar fi o solutie de stopare, printre altele, precum acordarea celo 40% la pensiile civile, poate si dublarea alocatiilor la copii. Mai este si avantajul ca organizeaza alegerile, uitand insa ca STS decide soarta alegerilor!
2.Ma adresez clocarimimii gulerate: Măi, hăndrălăi gulerati si ratati, stiti cum ati facut voi pangarind pensiile mici si medii pentru a avantaja pe cele obeze? Ca rusii de pe Google: Ei gasesc ,,pepite de aur,'' chiar si de cate 2kg! Cum? Iau pietroaie, le vopsesc cu bronz auriu, dupa care le ingroape pe malurile sau albiile raurilor, dupa care se filmeaza sapand dupa aur! Si, ce sa vezi?! Ei gasesc aceste ,,pepite'' nemaipomenite, la care prostii pun botul, cred ca-i adevarat si cumpara detectoare de sute sau mii de euroi si cutreiera raurile sa descopere si ei asa ceva, ca sa se imbogateasca rapid! Eu nu am pus botul si repede am descoperit ca-s sarlatanii, care sarlatanii asemanatoare aplicand si voi la pensiile militare! Cum? Apai, sa va spuna tata mosu': Ati avut acolo un sef de banda infractionala cu ideea cresterii anumitor pensii de potentati ingalonati din interiorul institutiei, care ieseau curand la pensie, iar acest boss mafiot care si-a adunat in jur alti nelegiuiti, si au aplicat metode de actualizare in folosul lor, insa avand grija ca si gradele mari din tot sistemul sa fie indopate, pentru ca nemajorarea acestora avea sa aduca gâlci cauzatoare de destituiri si controale, insa cu prostia uriasa a fost omitand total pensiile mici si medii. Seful de banda a contactat si alti gusteri, capi de mafii de la celelalte institutii cu putere de ordine publica si siguranta nationala, facand o fratie a ilegalitatilor, pentru ca fratia intareste actiunea infractionala, cu protectie cu increngaturi pana la magistraturi. Dar voi, cu totii, ati ignorat ce poate sa se intample in asemenea cazuri: Proteste vehemente ale acelora smecheriti la modul mafiot, procese in numar mare, petitii, scandal si tot tacamul, mai ales public, si care bat la ocarinele Curtii de Conturi! N-au venit aia de capul lor, daca unul dat dracului ca mine, ca ala sau celalalt nu faceau acolo plangeri, ca si la DNA, Procuratura militara, Presedintie, etc. Magistraturile mucles, dar Curtea e alta haleala de peste. In plus, ,,prostimea'' i-a tocat la cap pe politicieni cu petitii sa distruga aceasta increngatura mafiota si aceste cresteri la infinit ale unor pensii, astfel incat oameni de bine, si pe fond electoral, v-au dat lovitura vietii cu supra taxarea de la 7000 lei in plus, astfel ca v-au ucis actiunile si ati cazut in groapa de rahat cu totii! V-ati bucurat, nu prea mult, de acel bolovan rusesc, vopsit cu bronz auriu, insa mereu ati crezut ca aveti in buzunare pepita cea mare si reala! Uite ca acum prostia si porceala de a ne ignora pe noi, cei cu pensiile terfelite, pe care le stiti si voi, s-au intors cu asprime impotriva voastra, si toate actiunile voastre de tradatori si infractori v-au lasat doar cu acea poleiala s-o lingeti, s-o lustruiti si sa v-o bagati in gaura gurului cand o sa muriti, s-o aveti si pe lumea cealalta, nesatuilor si lacomilor ce suteti voi, ca daca macar actualizarile si recalcularile ni le faceati pe plus, si nu pe minus la peste 80% din efective, astazi poate ca aveati in buzunare acea pepita reala, ,,macra,'' nu un pietroi poleit, neispravitilor! Apropo: ,,Buturuga mica rastoarna carul mare!'' Sa nu uitati asta, cate zile putine o sa mai aveti de trait in nemernicia voastra de călăi!

BONIFATIE spunea...

D-le Călin!
Vă felicit pentru combinație. Sunt convins că știți ambele expresii în mod corect, respectiv că „bomboana e pe colivă” și „cireașa e pe tort” dar ați făcut, cu intenție, o combinație pentru că v-ați gândit că dacă „reprezentanții (?!)” se vor duce cu tortul la Cotroceni, „patronat” de o bomboană, vor rezolva problema cu celeritate și cu binecuvântarea prezidentului, chiar prin interpuși, în sensul că se vor întoarce victorioși cu „bomboana pe colivă”. Victoria le va fi asigurată, oricum, de CCR și AP.
Au trecut și amintirile nefaste ale zilelor de 26, 27 și 28.06.1940 când, aproape ca polonezii, care au rămas fără țară, am fost sfârtecați de tâlharii mondiali ai acelor vremuri.
Azi este deja 29 iunie 2020, ora 00:40.
Să le urmăm celor cu nume de botez PETRU ȘI PAVEL, cu derivatele cunoscute, LA MULȚI ANI!😛

monteoru spunea...

Numai o singura taxare.Taxare a ceeace este peste 7000 indiferent de tipul pensiei.Eliminarea discriminarii intre generatiile de pensionari.Eliminarea ajutorului social.Ai muncit ai pensie.Ai taiat frunza la caini plimba magarul.Ajutor social numai pentru cei cu handicap fizic sau mintal suferit in timpul si din cauza serviciului.Sporuri numai pe timpul cat prestezi activitate ca angajat.Pedeapsa cu moartea pentru cel ce savarseste crima premeditat.Pedeapsa pentru fiecare fapta intr-un concurs de fapte.Anularea eliberarii conditionat.Condamnatii sa-si achite costul hranei si alte necesitati prin prestare de munca.Aceleasi drepturi cetatenesti.

Podar spunea...

https://evz.ro/generalul-silviu-predoiu-se-dezlantuie-pe-facebook-putin-despre-pensiile-speciale-si-mult-despre-onoare.html

Iulian Mareș spunea...

Fii atent ca "grecii" iti fac daruri!...aluzie la USR si daca:
"Dan Barna este urmarit de niste dosare penale, cat tancurile sovietice de mari, dar e problema lui, si daca scapa inseamna ca nu-i prost deloc, sau nu-i vinovat!" Asta se va intampla pt ca se doreste a fi agatat pt sforarit! Si cum ii plac banii si USR a fost creat de o aripa a SRI, trage concluzia!
Nu pleca pe fenta si nu privi la cel cu emoticoane multe: el intelege putin spre deloc! Uneori asta poate fi o "calitate", dar nu si o virtute!

Iulian Mareș spunea...

Ice,
nu aceasta este scara valorilor, cam inversata, ce-i drept, uneori! Aducerea pensiilor la nivele asemanatoare dpv financiar, pt elemente juridice si de competente asemanatoare! Ti-ar place sa iei pensie ca ala care o balabane pe aici si ultima lui cumparatura de pix si caiet a fost pt Fagaras, acum 25 de ani?
Si Olescu are dreptate, petitia, prin numarul de semnaturi (sunt peste 10.000/cam 14,5%) inseamna ceva!

Iulian Mareș spunea...

O fi fost cu elicopterul Dauphin!?

Iulian Mareș spunea...

Leon,
sa nu uiti, astept ceva!

calin spunea...

"Sefimea din armata" ia atitudine!
https://www.stiripesurse.ro/silviu-predoiu-fost-sef-sie-despre-impozitarea-pensiilor-militarilor-e-un-strigat-de-revolta_1479900.html

ghurse spunea...

@Huhu: Cum adica nu e discriminare? Cand in plaja 2000-7000 lei unele pensii doar le impozitezi cu 10% ia altele, pe langa impozit, le si taxezi cu 10% nu e discriminare? Cand cel cu pensia neta de 7001 lei mai plateste o taxa de 500 lei si ramane cu 6500 lei iar cel cu 6999 lei ramane cu ea,nu e discriminare?

Marian spunea...

Cu ce ne incalzeste pe noi, cei cu pensii mult sub 7000 lei, impozitarea pensiilor mai mari de aceasta suma ? Cu nimic ! Chiar daca s-ar face banii ar ramane in bugetul de 2% alocat MApN. Mai bine am pleda pentru aplicarea, in avans, a prevederilor noii legi a pensiilor, lege care reaseaza pensiile militare pe niste principii cat de cat corecte. Cat despre intalnirea de la Cotroceni nu pot spune decat ca este o pierdere de timp care are drept scop imbunatatirea imaginii lui Ciocannys.

CEZAR spunea...

HOOOOO-olescule !
Tot cu (b) Elita ..in mana..tot ?
Mai schimba ..mana !!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La multi cu sanatate si fericire tuturor celor care astazi isi serbeaza ziua onomastica, purtand numele sfintilor Petru si Pavel!

Leon spunea...

"-Domnule director, trebuie să mă însor şi întrucât vom avea peste şase luni şi un bebeluş, v-aş ruga să-mi măriţi salariul, solicită OLTEANUL Marin.

– Marine, tu nu ştii că noi nu răspundem decât de accidentele petrecute în timpul orelor de program?

– Să ştiţi că mă încadrez în prevederile regulamentului, domnule director, fiindcă mă însor cu secretara dumneavoastră!"(DCNEWS)

Huhu Rezea spunea...

Impozitarea/taxarea progresivă nu este discriminatorie nicăieri în Europa.
Ar fi fost discriminatorie dacă numai unele pensii necontributive mai mari de 7001 lei erau excluse de la taxare.

Iulian Mareș spunea...

Cum să rămână impozitele și taxele la apărare?

Huhu Rezea spunea...

Este de apreciat că un domn general își apără drepturile de pensie, dar nu zice nimic de faptul că 140 000 de pensii militare din 180 000 sunt atât de mici încât nici nu pot fi taxabile.
Se pare că era activ în 2017, cu putere de decizie în structurile militare, când s-a decis înghețarea tuturor pensiilor militare, inclusiv cele ale amărâților cu 2000-3000 lei pensie, prin OUG nr.59/2017.
Așa e când nu pui piciorul în prag pentru semenii tăi. Vine vremea când te lovesc și pe tine.

Iulian Mareș spunea...

Ce nu poate înțelege Cezar?
Din luarea de poziție a gl. Sibiu Predoiu, el nu pricepe mai nimic, pt că este inteligent asimptomatic și nu este Precaut!
"Cum și în ce fel au devenit gradele militare superioare, funcțiile de conducere din domeniul militar (din ce în ce mai multe obținute prin concurs, nu prin numire) motiv de rușine, de oprobriu public? Și dacă așa gândesc ei, de ce ministrul apărării este un general cu 4 stele (adică parte din șefime, cu pensie ”nesimțită” cu tot, câștigată, stupoare, cu sudoare în teatrele de luptă) și nu un căpitan sau un plutonier, de ce departamentul securității naționale și aparatul de lucru al CSAT-ului sunt încadrate cu generali (activi sau în rezervă/retragere, adică ”șefime”), de ce reprezentanții noștri la NATO sunt colonei sau generali si nu locotenenți, de ce parada militară de 1 Decembrie este comandată de un general și nu de un..." maior, cu studii ultime de Făgăraș?!
Uite așa, că nu suntem în Armata Bolșevică din 1917, octombrie!
Exista Ex un stângism intre rezerviști? Oho, și încă cum!
Dă putere prostului și anarhia este garantată!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,D
85% la unii cum ți se pare? Ai mai auzit în UE sau EU? Și nu uita că 85% este pt cei care au năzuit, au dorit și au trudit pt a urca cât mai sus in carieră.
Acum vrei să-i nivelezi sau kiar să-i faultezi, tocmai pe ei!
Super tare!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
A explicat și de ce a tăcut, el și ceilalți activi!

Iulian Mareș spunea...

Eu mi-am sunat prietenii!

Teo spunea...

Analizand materialele transmise prin Memoriul cu nr. DSN/431/16.06.2020, indeosebi textul Plangerii prealabile la adresa Guvernului Romaniei, pentru discriminare, depusa de SCMD, Presedintele Romaniei a acceptat propunerea unui “Dialog despre legislatia privind militarii rezervisti, cu presedintele SCMD, joi, 02.07.2020”.
Conform raspunsului, presedintele SCMD va fi insotit de “doua persoane din conducerea SCMD, specializate pe probleme de regulamente si legislatie militara si, indeosebi, pensii”. Aceste persoane sunt dl.vicepresedinte si S.G.(i.), gl.fl.aer.(r) Iosif BALAN si dl. vicepresedinte (i.), gl.mr.(r) Constantin Nastase.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile si camarazi, Delegatia Col Dogaru, Joi la Cotroceni cu Presedintele, si este oficial publicat

Leon spunea...

Iulica, am trimis acum cateva minute Emailul catre CPS a MApN( am si primit confirmarea de primire) !
In primul rand, Cerere de revizuire pentru recuperarea sumei de 5% acordata in anul 2016, trebuie facuta de cei care, cu Decizia de Actualizare in fata, compara ,,cuantumul cf.art.60 din Legea nr.223/2015( in formularea in vigoare pana la data de 15.09.2017),, cu ,,cuantum pensie in plata(indexata) si daca prin adaugarea sumei indexate/majorate corespunzatoare procentului de 5% din Decizia de Recalculare, DEPASESTE acest cuantum( cazul meu..)
Cererea cuprinde urmatoarele elemente:
_Subsemnatul, grad, nume, adresa, CNP, telefon, email,nr.dosar pensie.
-Solicit, emiterea unei Decizii de REVIZUIRE in baza art.65 din Legea 223/2015, in care sa fie evidentiata separat si SUMA de ...lei, stabilita in Decizia de Recalculare nr...din..., in urma majorarii cu 5% a pensiilor militare cf.art.14 al.(2) din OuG nr.57/2015, Suma care NU se regaseste in Decizia de Actualizare a pensiei nr..../..., emisa in baza art.60 din Legea nr.223/2015, in urma majorarii Soldei de Functie cu 15% cf.prevederilor Art.II alin.(3) din Legea nr.152/2017.
-se solicita si RECUPERAREA sumelor neacordate pe nedrept, pentru 6 luni din anul 2017, 12 luni din anul 2018, 12 luni din anul 2019, 6 luni din anul 2020
Eu am calculat aceste sume si am cerut restantele pentru fiecare an si suma totala pentru 36 luni.
La finalul cererii, eu am trecut si :
,,Prin trimiterea acestei solicitari, va rog sa considerati indeplinirea Procedurii Prealabile premergatoare deschiderii actiunii in fata instantei de judecata competente,,
In final, Data si Semnatura..!

monteoru spunea...

Fiti seriosi.Pana nu mergem la Orban si Ciolacu si nu sunt luati de galci asa ramanem.Vorba multa saracia omului.Pe cel cu pensie de 10000 il doare taxarea.Pe cel cu pensie de amarastean il doare marimea.Cum cel ce zicere ca merge la KWI are pensie de peste 7000 fiti siguri il doare in sula de amarastean.E logic.

Huhu Rezea spunea...

De ce nu face parte din delegatie doamna Modoianu, sefa Departamentulyi juridic?
Ceu 3 generali nu s-au dovedit prea priceputi in legislatia salarizarii su a pensiilor militare.
Este clar ca se duc la Precaut pentru ce-i doate pe eu, taxarea pensiilor mai mari de 7001 lei, nu pentru actualizarea pensiilor pentru a scoate din inghet pensiile mici si mijlicii.

Huhu Rezea spunea...

Exista o discriminare condamnabila a militarilor, inclusiv colonei si generali, ieșiți la pensie inainte de 2005. AU pensiile mai mici decât subofiterii de astazi.
Asa se pune problema, nu de ce aveti voi, in ultimii ani, pensii duble sau triple comparativ cu cele ale colegilor pensionati in urma cu 10-15 ani.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Felicitari, Monteoru! Cred ca isi dau zvon gurului de pomana, sa se zica de faptul ca au si ei activitate, ca nu halesc cotizatiile sindicale de pomana, de ani si ani de zile fara a se face nimic, ca nu-s morti, si poate Iohannis habar n-are de ei! Asa-i: Doar nu se duc pentru pensiile prapadite si medii, se duc la boceala de taxarea care le-au invinetit stendurile! Au greata cand aud de noi...

Leo spunea...

MAESTRE , parcă Caloianu....

Cezar spunea...

Eu de cînd va tot spun ca m.Alul..& nu.i asimptomatic !!
Este chiar ..NAROD!

Cezar spunea...

Asa...cum a hotarît Parlamentul
Care.i problema??

Huhu Rezea spunea...

Asa, așa..că tot n-o ascultă domnul istoric!

Cezar spunea...

Rahat cu perje....

monteoru spunea...

Daca cei doi generali sunt iesiti la pensie inainte de 2005 atunci vor pune problema corect.Daca sunt pensionati de curand si au pensii peste 7000 discutia va fi ca si cum nu ar fi.Eu apreciez ca KWI in final ii va expedia la Orban sau Ciuca.
Oamenii acestia nu inteleg ca rezolvarea sta in pixul lui Orban si mai mult al lui Ciolacu.Nici nu trebuie pusa problema marimii pensiei ci a eliminarii tratamentului diferit in aceeasi situatie juridica.
Dogaru sa lase vorbirea bombastica.Sa iasa cu lucruri practice.

Cezar spunea...

Inca odata..isi dau examenul..capacitatile din Armata !
A se vedea cine ne reprezinta la intîlnirea cu ..Comandantul Suprem!!??
Unde sînt Comandantii..de Brigada..de Corp de Armata..de Armata ?
Unde sînt Șefii de State Majore ???

Cezar spunea...

N.B
Unde.i domnul general ILIE MARIN..DOMNUL GEN.CIUNGU..SAU ROMAN..??

brenda spunea...

DLE H ,DAD CE ZICETI DE COLONEII CARE AU LUCRAT TOATA VIATA IN GRUPA AC SI SANT CU PENSII PLATITE DIN GRUPA SPECIALA ? TREBUIA ALT PROCENT, CEL PUTIN 75% ,DAR CE SA SPUNEM DUPA CE FAC NUMAI TAMPENII

Viorel spunea...

Domnule Teo, spre știința mea și a celorlalți colegi interesați (structurile active, adică de la U.M. în sus au în Statul de organizare o funcție care se numește Consilier al comandantului pentru problemele M.M. și Sof. / funcție înființată conform prevederilor de stat ale statelor N.A.T.O., aliate / participante în T.O.- ai noștri doar de formă pentru că nu sunt băgați în seamă de șefi, în adevăratele structure S.U.A., Anglia, etc., acest Consilier are locul în formație, primul în stânga comandantului datorită importanței funcției, apoi urmează structura unității), S.C.M.D. are în structura organizatorică vreun M.M. sau Sof. care să participe cel puțin [nu mai spun să ia cuvântul pentru că trece peste domnul Col.dr.(Rz.) Dogaru și îi ia pâinea de la gură], să asculte și să transmit ce se discută la astfel de întâlniri sau de altă natură, realitatea celor ce cere domnul Dogaru și răspunsul ce îl primește, nu poveștile dânsului. „Ce obținem, obținem doar pentru noi și membrii noștri / în instanță mă refer”. S.C.M.D.-ul are membri din rândul M.M. și Sof. ? Dacă vreți să arătați că sunteți credibili, domnul Col.dr.(Rz.) Dogaru ar trebui să aibă mâine în stânga și dreapta dânsului un M.M. și un Sof. (reprezentanți din toate categoriile de personal). Că va vorbi singur, asta este partea a doua.

Viorel spunea...

Un om care minte se numește MINCINOS, dar un fost general al Armatei României, acum ministru al acestei structuri care minte, CUM SE NUMEȘTE ? Domnule ministru al Ap. Ciucă, dacă știați că nu sunteți în stare să puneți în practică acel Plan de măsuri la nivelul M.Ap.N., trebuia să nu-l aprobați și să specificați și termenul de executare / finalizare. Domnule președinte KWI și domnule prim ministru L.O., dacă știați că nu sunteți în stare să acordați mărirea de 40% a pensiilor civile conform legii cât și celelalte promisiuni (inclusiv Planul domnului Ciucă, doar vă este subordonat) făcute la TV. (vom aplica legea așa cum prevede ea), trebuia să nu le faceți. Concluzia: AȚI PROMIS ȘI NU AȚI FĂCUT NIMIC=MINCINOȘI. VREȚI SĂ LUNGIȚI ACESTE RESTRICȚII PENTRU A NU APĂREA ÎN FAȚA ELECTORATULUI ȘI SĂ FACEȚI DIN NOU PROMISIUNI MINCINOASE, MAI MULT ȘTIȚI CĂ VEȚI FI HUIDUIȚI CA PE STADION DE CĂTRE ALEGĂTORI. NOI NE-AM LĂMURIT DE CE SUNTEȚI ÎN STARE. MÂINE E 30.06.2020 FINALUL SEM. I DOMNULE MINISTRU CIUCĂ. ATENȚIE LA PUNCTUL 1, 21, 22 CEL PUȚIN.

Cezar spunea...

Datorita lu m.Aul..Brenda
Sa te mai dai cu el in borci..in Caraibe
😛😜😛🤣😛😜😎😎

HALA spunea...

Despre ce studii e vorba la Făgăraș?

maiag spunea...

STATI CUMINTI,dupa cum declara holban ca nu aung banii la asiggurari de sanatate si ca larggeste baza.sunt posibilitati clare ca sa reintroduca plata contributiilor de sanatate si la pensionari,votati pnl,sa o sugem impreuna

Alex spunea...

Desi incercam sa fim precauti in ceea ce priveste pensiile militare,S.C.M.D. impreuna cu al sau istoric ne iau de prosti.Ca de obicei dl.Dogaru va discuta mai mult despre contextul istoric al pensiilor militare ,cum au aparut ,bla ,bla ,bla,ca. .ce bine ar fi , nu se poate sa ,avem ca argumente urmatoarele ,este bine si asa ,e.t.c.Dupa.aceea specialistii in legislatie militara ,cunoscatori ai regulamentelor militare vor arata ,daca KWI ,omul cu zambet inghetat le va permite , tot ceea ce dl.Dogaru a mai prezentat odata d-lor reprezentanti ai guvernului.
Adica acea forma a legii care nu prea este agreata de toti.Spuneam si data trecuta inainte de a se duce la intalnirea cu cei din guvern,sa se uite oe blogul acesta si sa ia forma data de d-l Huhu ,sa mearga pregatit de nota 10.
Nu a facut asa.Probabil nu vrea ca actualizarile sa inceapa si la noi din 2021.Dar pentru ca aceasta sa aiba mari sanse de reusita,trebuie aplicata taxarea pensiilor super,super mari.Probabil numai dupa aplicarea taxarii se va trece.la actualizare.Sper!
Domnul Dogaru va mai bifa in program o activitate si gata.Mai mult ca sigur K.W.I.isi va reaminti nostalgic cum isi cosea el petlita si printre dinti ii va spune ca urmeaza sa discute cu Ciuca(alt adormit)apoi in 5-6 luni
va fi comunicat raspunsul.

monteoru spunea...

Mares faci ce faci si imi rastalmacesti spusele.Eu nu sustin pensii egale decat intre cei aflati in aceeasi situatie.Adica pe scurt,la functie egala,la grad egal,la vechime egala,la aceeasi specializare ,cu aceleasi studiietc.pensie egala indiferent de anul pensionarii.Mai devreme sau mai tarziu voi cei iesiti la pensie dupa 2010 veti ajunge in situatia noastra daca nu se aplica scara valorilor.Inteleg ce vrei sa spui cu Fagaras .Sunt destui care nici pe la Fagaras nu au trecut dar se bat cu caramida in piept.S-a intors armata cu curul in sus.Am inebunit cu totii.Asta-i opera tampitului de Badalan.Notiuni noi.Subofiter de stat major.Consilier al comandantului pentru subofiteri!!!Ne-am dat dracului.

Leon spunea...

Pensiile militare NU sunt in atentia Sesiunii Extraordinare a CD din luna iulie 2020, cu exceptia aprobarii OuG 75/2020( PL x nr.379/2020) :
http://www.cdep.ro/pdfs/decizii/decizie_cd_ses_extr_202007.pdf

tudor spunea...

Domnule,
dimpotriva, rezolvarea sta in pixul Presedintelui. Bine ati remarcat ca nu problema maririi pensiilor ii nemultumeste pe militari ci tratamentul diferit pentru cei aflati in aceeasi situatie juridica.
Legea 223, asa cum a fost emisa si promulgata asigura acest aspect prin art. 2, b) principiul egalității, prin care se asigură tuturor participanților la sistemul de pensii militare de stat un tratament nediscriminatoriu între persoane aflate în aceeași situație juridică, în ceea ce privește drepturile și obligațiile prevăzute de lege;
Problema a aparut atunci cand Ciolos a schimbat la 11 dec 2015 forma promulgata si publicata in M, Of. 556/ 27 lul 2015 a Legii 223/2015 prin art. 40 din OUG 57/2015 si s-a agravat in 2017 prin OUG 59 al Guvernului Tudose.
Astfel, desi nu a schimbat prevederile art. 2 b), respectiv principiul egalitatii, continutul dispozitiilor ilegale, a determinat aparitia diferentelor de "tratament" si evident a discriminari intre fosti militari aflati in aceiasi situatie juridica. Iar eliminarea in 2017 a actualizarii a adancit discriminarea
Ce poate face Presedintele?
Presedintele a promulgat in iulie 2015 legea 223/2015 dar, cu toate acestea legea nu este recunoscuta ca fiind intrata in vigoare la 1 ian 2016, evident de cei care trebuiesc sa o aplice.
Desigur ca Presedintele cunoaste situatia legii 223/2015 si faptul ca aceasta lege a disparut si nu a intrat in vigoare, deci nu a produs efecte juridice
Nu cunosc prevederi din legislatia Europeana care sa admita ca o lege care a parcurs toate etapele legiferarii si a fost promulgata si publicata sa fie dezafectata si sa nu intre in vigoare. Nu cunosc nici prevederi UE, care sa admita acest lucru si care sa aiba intaietate in raport cu legislatia romana. Probabil ca nu exista. In 2010, atunci cand Guvernul Boc a reglementat modificarea legilor (actelor normative) inainte ca acestea sa intre in vigoare, Consiliul Legislativ al Romaniei a specificat in avizul sau ca in nici o legislatie europeana legile nu pot fi modificate…. inainte de a intra in vigoare, fiind necesara respectarea actiunii normei in timp. Atunci (in 2010), modificarea… legilor inainte de intrarea lor in vigoare a fost reglementata in final, prin prevederile art 58, alin 2, din Legea 24/2000, (republicata 2010, fiind posibila numai daca dispozitiile de modificare.. intra in vigoare la aceiasi data cu legea Dar in orice caz si daca ar exista norme UE, Constitutia Romaniei prin prevederile privind legiferarea si privind promulgarea de catre presedinte a legilor, nu lasa loc unor asemenea manevre. Parlamentul este unica putere legiuitoare si legile emise de el nu pot fi schimbate. Guvernul nu face legi.
Si desigur ca Presedintele Romaniei stie acestea.
Deasemenea, Presedintele Romaniei, are desigur (cum are si premierul) cunostinta de nemultumirile unor pensionari militari privind faptul ca ei sunt supusi, contrar prevederilor art. 2, b) din Legea 223/2015, discriminarilor privind drepturile si obligatiilor prevazute de lege.
Asa ca normal al fi ca Presedintele Romaniei, in calitate de Garant al Constitutiei demareze demersurile prin parghiile pe care le are si sa determine instaurarea respectarii Constitutiei in privinta Legii 223/2015 privind pensile militare de stat, astfel incat aceasta lege sa se aplice tuturor celor carora li se adreseaza, asa cum a fost emisa de parlament, promulgata si cum, conform Constitutiei Romaniei a intrat in vigoare. Iar in acest caz si OUG 59 o sa aiba probleme grave de constitutionalitate si legalitate. Daca nu ma insel si Dogaru sustine acest lucru, asa cum si Ponta si Oprea parca.
Asa ca Domnule, Orban si Ciuca ar face doar carpeli. Dreptatea sta in pixul lui Johanis.
Cezar, rogu-te nu ma mai insulta.
Am onoarea

Huhu Rezea spunea...

Nu poți spune că ministrul Ciucă este un mincinos!
Poți spune că este un neputincios, care nu si-a realizat planul. :):)

Teo spunea...

Viorel spre știință, Comandantul Suprem a făcut invitația pentru 3 (trei) membrii din conducerea SCMD. Materialul juridic conține și problemele subofițerilor/agenților și maiștrilor militari. Sindicatul are juriști și președinți de filiale subofițeri/agenți și maiștrii militari care au un cuvânt greu de spus. Probleme o să avem cu consilierii Comandantului Suprem.

Dan B. spunea...

Mă „leși” cu derbedeii ăștia, liderii asociațiilor înnobilate de potentații vremurilor (ANCMRR diplomați, MAI, SRI, STS, SPP)? Până acum, ăștia au dormit! Iar dacă azi este posibil să le taie din pensii, au pornit revolta?

Huhu Rezea spunea...

Dumneata nu ai citit impresiile Precautului despre armată. Nu l-a învățat nimic bun... decât să-și coase nasturii la prohab.
Nu-l mai plictisi cu Constituția. De atâtea ori l-a sancționat CCR că nu dă 2 bani pe ea.

Dan B. spunea...

Colegul Viorel confundă competența de reprezentare a subofițerului cu cea de negociere a acestuia. Nu-i este clar că cel care acordă audiența stabilește și numeric componența delegației SCMD?
Apoi, prin experiența militară, în varii domenii, să nu-mi spună cineva că un subofițer are mai multă capacitate de negociere decât un ofițer. Sunt și cazuri, de excepție, când un subofițer are cam aceleași cunoștințe necesare unui dialog pe tema dată, dar ... „rara avis”.
În structurile amintite, subofițerul este interfața cu corpul din care face parte, încunoștințează colegii cu ceea ce-i privește pe ei, fiind martor la un dialog.
Faptul că nu trece de propriul său nivel de competență, îi limitează dezvoltarea capacităților de analiză și de decizie, motiv pentru care Dogaru nu a optat, pentru participarea în delegația SCMD, la includerea unui subofiter.

Viorel spunea...

Mulțumesc domnule Teo, mă mulțumește răspunsul dumneavoastră. Am crezut că în SCMD, AORR, LPADPM, ANCMRR sunt doar personalități cu STELE cu excepția domnului Dogaru [dar va primi și dânsul sunt sigur, poate odată cu Jianu și Roșu, adică (,) cât mai curând dacă la ține isonul], pentru că ați văzut la Comisii când sau luat STELELE la ceartă (ca și Steaua lui Becali cu așa zisă Steauă a lui Talpan) cum au primit direct cartonaș roșu și eliminați din competiție motiv pentru care cele 2 Proiecte se tergiversează și acum și cred că nu vor mai avea nici o finalitate. Pe cei 4 lideri îi doare în pix dar consecințele le suportăm noi. Nu mi-ați răspuns la Comentariul prin care afirmați că S.C.M.D. știa de anul trecut despre Consiliul Național al Rezerviștilor. V-a am întrebat, dacă se știa de anul trecut de ce domnul ministru Ciucă (o personalitate bine informată) nu l-a cuprins la pct. 23 din Planul dumnealui ? Aștept un răspuns totuși sau Consiliul a fost inventat pe ultima sută de metri de M.Ap.N. și SCMD începe iar cu laudele lor.

Viorel spunea...

Păi atunci, singura măsură ce trebuie luată este demiterea, demisia nu și-o dă pentru că nu are onoare. Onoarea pentru dânsul a murit odată cu trecerea în rezervă iar politicieni cu onoare găsim cam rar (de fapt dânsul nici nu este politician).

Leon spunea...

,,Voi, cei care intrati la Cotroceni, lasati la poarta orice speranta ,,
Daca va avea loc aceasta intalnire, cred ca vor participa si delegati de la celelalte Asociatii, ANCMRR, AORR, Romil, etc. iar in timpul alocat ar trebui punctate cateva probleme de interes pentru majoritatea pensionarilor militari:
- problema celor 5% rezolvata diferit de cele 3 CPS de la MAI, MApN si SRI.
- problema OMM/SOSP, exclus abuziv dinn calculul pensiei nete dupa 15.09.2017.
- pensia suplimentara
-ACTUALIZAREA PENSIILOR MILITARE in functie de majorarile soldelor de Grad si/sau Functie ale cadrelor militare in activitate, CONCOMITENT cu Taxarea Suplimentara intre 30-50% pentru sumele care depasesc plafonul de 7000 de lei; NU poti scoate pensiile militare din Lege, deoarece cu siguranta ar fi o discriminare care va fi declarata ca neconstitutionala de CCR.
- ar trebui gasita o solutie de sprijin pentru cei 3300 de pensionarii SNAOPSN, care traiesc cu 704 lei/luna; idem pentru inca 15-20000 cu pensii militare pana in 1500 de lei.
Cam astea sunt nemultumirile ridicate de pensionarrii militari pe acest blog..!

Huhu Rezea spunea...

Nu mergi la negocieri cu un subofițer, dar dacă îți cunoști limitele nu te duci la Precaaaut fără șeful Departamentului Juridic.
Mai ales când acesta are relații printre consilierii de la Cotroceni.
Să nu creadă cineva că tocmai acum Werner s-a găndit el ... așaaa... să-l invite pe Dogaru la Cotroceni, după ce l-a ignorat 6 -7 ani.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, sa fiu ca Dogaru, si stiindu-se ca Dogaru vorbeste muuult, si ca sa nu-l plictiseasca pe Boss, sa-i dea ac si ață sa-si coase nasturii de la proțap in timp ce-si tine alocutiunea pe drepturi in fața Măriei Sale! N-aș zice ca Inaltimea Sa n-ar vrea sa ne ajute, ca nu toti cainii sunt si negrii in cerul gurii, insa depinde si de cei care discuta aceasta problema la modul convingator si hotarator. Este totusi o sansa ce trebuie fructificata. Imi da de gandit componenta delegatiei mici, fara un avocat de valoare
@ Leon, dar Leonard este inversunat ca Măciucă o rezolva, muine, deci o alta speranta dinspre MApN (Doamne, ce incredere pe gurul meu ca MApN e Mesia-Salvatorul)! Acum ma intreb: De ce parastasele astea de sindicate nu au trimis o delegatie la Organ, o delegatie la Colacu, o delegatie la Dan Bârnă, o delegatie la Gibon Poantă, o delegatie la fițosul de Mâțu Câțu Pârțu si una la ministresa Muncii, dat fiind ca paradeaua a pornit din acel Minister, si este sotie de subofiter, chiar ca se poate discuta cu domnia sa omenste, fiind unica la acest capitol in PNL, vazand ca are aplecare catre solutionarea problemelor...
@ Leonard, hai ca, virgulă, numai mâine nu-i poimaine sa vedem marea minune cu Steaua de la Rasarit, nu cea din Ghencea! Il vedem pe pruncul Iisus Hristos, sau pe Stalin!?

Huhu Rezea spunea...

pe primul loc ACTUALIZAREA!
Stiu că nu le prea folosește generalilor participanți, dar este vitală pentru 140 000 de pensionari militari.
Restul sunt mărunțișuri acordate de legea în vigoare dar rase prin abuzul celor care aplicâ legea.

monteoru spunea...

Mares faci ce faci si imi rastalmacesti spusele.Eu nu sustin pensii egale decat intre cei aflati in aceeasi situatie.Adica pe scurt,la functie egala,la grad egal,la vechime egala,la aceeasi specializare ,cu aceleasi studiietc.pensie egala indiferent de anul pensionarii.Mai devreme sau mai tarziu voi cei iesiti la pensie dupa 2010 veti ajunge in situatia noastra daca nu se aplica scara valorilor.Inteleg ce vrei sa spui cu Fagaras .Sunt destui care nici pe la Fagaras nu au trecut dar se bat cu caramida in piept.S-a intors armata cu curul in sus.Am inebunit cu totii.Asta-i opera tampitului de Badalan.Notiuni noi.Subofiter de stat major.Consilier al comandantului pentru subofiteri!!!Ne-am dat dracului.

Iulian Mareș spunea...

Mulțam!

Iulian Mareș spunea...

Impozitele și taxele merg la MF!

Iulian Mareș spunea...

👍😂🆘

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Exact! Dar asta cu nume de tigan nu pricepe că dreptatea trebuie făcută spre in sus, nu dorind că un tălâmb sa scazi pe cei din vârf!

*Daca apare un user cu numele de Discurs, tot cioara este!

Necunoscut!
O școală, care nu te învață mai nimic și dura 4-6 luni!
Acum îi spune altfel și nivelul este mult mai sus...

monteoru spunea...

Viorele,tu subofiter faci parte din vreo asociatie?Sigur ca nu.Vrei ca acum sa stai in stanga sau dreapta lui Dogaru?Voi subofiterii si MM stati precum strutii adica cu capul in nisip si curul afara.Ai vazut un subofiter din cei fosti in MApN doar unul participant la demonstratiile din 2011 cand chiorul a vrut sa ne taie din pensie?Eu unul,nu.

Leo spunea...

AMR 1 zi.

Alex spunea...

Tehnic vorbind Dogaru nu este el insusi pregatit pentru a sustine doleantele noastre.Mi-e teama ca un subofiter care vrea intr-adevar sa faca ceva ,se pregateste ,pleaca cu lectia invatata de acasa si o sustine mai bine decat d-lui.Nu o ia pe aratura discutand despre cu totul altceva decat despre pensii.Uitati-va bine la Coarna !

Viorel spunea...

Domnule Dan B., îmi place că sunteți „diplomat ” în comentarii însă din expunerea dumneavoastră mi-am dat seama că nu ați fost niciodată în T.O. sau misiuni individuale. Fostul meu șef (cu care am rămas buni prieteni și de familie), cu 4 misiuni în T.O. și 2 în Congo avea o altă viziune despre importanța și rolul Consilierului Cdt. pentru problemele M.M. și Sof. (altă denumire în armata americană). De curiozitate puteți să-mi spuneți și mie ce au negociat în ultimii 4 ani următorii lideri ai SCMD, AORR, LPADPM, ANCMRR cu Guvernul (lăsând M.A.I. și S.R.I.), președintele Camerei Deputaților, Senatului, Comisiile Parlementare, lideri de partide în folosul nostrum ? NIMIC, pentru că rezultatul îl vedem și s-a accentuat de la an la an în loc să se diminuieze. Sunt de accord că nu te duci cu M.M. și Sof. (am exagerat cu prezența acestora / nivelul discuțiilor), dar vorba domnului Huhu Rezea, de ce nu merge un membru din Departamentul Juridic ? Aș merge mai departe chiar și aș propune și un consilier / expert contabil, poate domnul KWI pune și întrebări privind „impactul bugetar”, poate este miștocar ca și domnul Băsescu și îl întreabă pe domnul Dogaru despre MTO pentru al pune în încurcătură (cazul domnului Ponta, doamna Ioana Petrescu). În concluzie, poți să faci câte facultăți vrei, în varii domenii (medicină, I.T., finanțe, etc.), dacă ai fost sau ești M.M. sau Sof. pentru unii, tot prost rămâi. Chiar dacă ai studiat și învățat, creierul M.M. și Sof. s-a blocat la acest nivel.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile: Deocamdata Romania este condusa de medici, mai precis de Nelu Sugelu Tataru. Cand va fi condusa de politicieni, dupa Motiunea de cenzura, sau alegeri, se va mai face cate ceva cu ACTUALIZARILE.

Iulian Mareș spunea...

Exista un protocol, un punctaj de idei și timpul alocat, căci au fost invitați oficial! Nu se poate ieși din aceasta rigoarea protocolului!

monteoru spunea...

Se stie ca Dogaru are un discurs bombastic dar nimic practic.Fata simpatica Monica Caloianu dar din pacate nu are practica ca jurist.Cred ca Iohan nu va face decat sa asculte.Daca la discutie va participa si Ciuca lucrurile ar fi mai interesante.Oprisor va adopta pozitia ghiocelului,adica se va limita sa consemneze.Dogaru ar fi trebuit sa ia cu el oameni cu notoritate precum Chelaru,Ilie Marin,Degeratu.

kostas spunea...

Voi chiar credeti ca KWI nu cunoaste problema de la pensiile militare si ca trebuie sa-l informeze Dogaru? Cred ca intalnirea asta este in urma unei emisiuni de la A3 a lui Radu Tudor, de acum cateva zile,cand l-a criticat urat de tot ca nu se implica in problemele rezervistilor in calitatea lui de CDT. SUPREM AL ARMATEI. Vrea sa arate ca este interesat de rezervisti si atat.

Huhu Rezea spunea...

@Cătălin
Ti-am mai spus să încetezi cu nerozia recalculării pensiei calculate/recalculate.
Operațiunea recalculării se impune doar când se schimbă sistemul de pensionare.
Potrivit Legii 223/2015 în vigoare pensiile militare se se mai pot indexa sau revizui.
Dacă se reintroduce ACTUALIZAREA pentru ce mai ai nevoie de recalculare?

Viorel spunea...

Domnule monteoru, înainte de a face afirmații gratuite sau nefondate, informațivă și de ce unii pensionari militari (Of., M.M., Sof.) refuză să facă parte din vre-o asociație militară. Eu spre exemplu nu m-am înscris în ANCMRR pentru că este condusă de unul din foștii mei comandanți (cel cu, tu soliciți și eu dacă vreau îți aprob). Când m-a întrebat vicepreședintele asociației (fostul meu locțiitor pentru logistică, întâmplător pe stradă) de ce nu mă înscriu și eu, i-am răspuns că nu ne reprezintă, nici președintele, nici vicepreședintele, nici unul din conducerea asociației. Ne-a murit un coleg de cancer la pancreas în stadiu galopant la vârsta de 40 de ani (1,88 m / 98 Kg. / 6 luni=40Kg). În septembrie a aflat, în februarie a murit (coleg ce nu a băut și fumat la viața lui, șef birou C.D.C.). Ani de zile i-a fost comandant, locțiitor (le-a c…t plocoane de le-a ieșit ochii) și nu au fost în stare să vină cu o floare la înmormântarea lui. Nu o coroană, nu o jerbă, nu o floare sau mesaj de condoleanțe în presa locală sau TV., deși soția subofițerului lucra în presa locală. De ani de zile nu am văzut un comentariu al președintelui, o inițiativă, nimic, fac o data pe lună un c..f de pomină și atât. Și atunci cine ia poziția struțul cum afirmați dumneavoastră, M.M. și Sof. nu ? Cei 3 domni generali și domnul Dogaru, nerealizând nimic în 4 ani i-au poziția ghiocelului pentru că sună mai frumos. Vă aduceți aminte în 2010 de acele faimoase avansări la foc automat, de curiozitate știți cum s-au făcut, (cei ce meritau-nu / cei ce c…..u, da), motiv ce a dus ca foarte mulți Of. să se retragă din organizații. Cu scuze domnule monteoru, dar vremurile când aghiotantul vă lustruia cizmele a trecut. Despre astfel de asociații vorbim, avantaje cei de pe podium și câțiva cu mențiune iar prostimea să cotizeze și să asculte minciunile și promisiunile lor.

Teo spunea...

Chiar nici unul nu înțelegeți că aceștia sunt pașii obligatoriu de urmat pentru a putea revendica în justiție aceste drepturi ? Dialogul și medierea sunt pași obligatorii înaintea depunerii unei plângeri împotriva celui în cauză. In ziua de 15 iunie a.c., concomitent cu demararea procedurilor juridice impotriva Guvernului Romaniei ( plângere prealabilă), SCMD a trimis o scrisoare (text identic), spre sesizare si invitatie la dialog, Avocatului Poporului, Presedintelui Romaniei si presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor.

ifrim spunea...

Chiar dacă merge Mircică ca reprezentant îi pot face speachul cei care se pricep în ideea de-a nu omite vreun punct important.Scurt,la obiect fără limbă de lemn.Pericolul mare este să nu-l informeze pe le prezident că-l dă în judecată!

CEZAR spunea...

La fel ca si Avocata Pensiilor Grase si Daogaru se erijeaza in Aparatorul Pensiilor Grase si va sublinia cu aplomb ca daca Bastanilor li se reteaza din Oscaruri sau alte minarii...Armata din REZERVA va fi UMILITA ....! Atat si nimic mai mult!
Si asa cum zice si DOAMNA IFRIM...daca nu-i promite ca NIMENI nu se va atinge de pensiile grase de peste 7000...il da in JUDECATA !

CEZAR spunea...

Corolar !
Daca Latraul & grupa de gusati sunt dati afara in primele 10 minute ..insemneaza ca El Comandante Suprem..cunoaste problema celor peste 150.000 de rezervist cu pensii intre 750 lei si 2000 !
Daca ramain la o cafea ..ii nenorocire..insemneaza ca l-au imbirligat ..!!

CEZAR spunea...

Alte fapte notabile..mai ai ??

Dan B. spunea...

@Viorel:

Dacă de la Cotroceni s-a fixat numarul maxim de participanți în delegație, adică doar trei, ia fă dta o propunere de constituire a delegației! Vrei doi subofițeri și un maistru militar? Nu ține, căci Dogaru a fost invitat, Năstase este finanțist, iar Bălan le are cu prejudiciile cauzate pensionarilor.

Leon spunea...

Pentru IULUCA, astazi, in Sedinta comuna a Senatului si CD se voteaza si Strategia Nationala da Aparare avand un Raport comun al celor 2 comisii de Aparare:
http://www.cdep.ro/pdfs/oz/oz20200630/3_raport_ph.pdf
O poti citi in intregime cautand in Oedinea de zi ..!

C. Sorin F. spunea...

Sau Ciuca, constientizand ca se apropie termenul,cere ajutorul comandantului suprem pentru a iesi basma curata.

Leon spunea...

Nr. 229 26.06.2020
Livrarea către Ministerul Apărării Naționale a primului lot de PIRANHA V

Direcția generală pentru armamente, împreună cu Statul Major al Forțelor Terestre, vor desfășura începând de marți, 30 iunie, la sediul Uzinei Mecanice București S.A., ultima etapă din cadrul activităților de testare - evaluare de acceptanță a produselor PIRANHA V aferente programului „Transportor blindat pentru trupe 8x8”.

Ulterior parcurgerii acestei activități, vor fi demarate procedurile pentru instruirea personalului implicat în procesul de operare și mentenanță și recepția primului lot constând în 36 de transportoare blindate pentru trupe 8x8 - PIRANHA V.

Totodată, demararea activităților de testare - evaluare de acceptanță a produselor PIRANHA V, presupune continuarea procesului de producție și integrare în țară a subsistemelor esențiale militare din compunerea transportoarelor.
Prin implementarea acestui program major de înzestrare, Ministerul Apărării Naționale continuă orientarea strategică de angajare la nivelul maxim posibil a resurselor industriei de apărare din România, iar derularea activităților a fost posibilă prin eforturi susținute ale specialiștilor Direcției generale pentru armamente și CN Romtehnica S.A., în cooperare cu cei ai operatorului economic GDELS Mowag GmbH.

Leon spunea...

Zilele urmatoare vor ajunge la Promulgare, doua proiecte votate astazi in Camera Deputatilor:
1. PL x nr.650/2018, acorda un spor de pana in 25% din SF pentru personalul din SNAOPSN care lucreaza in prezent cu Secrete de stat; vot Pentru: 184 , Impotriva: 93 si 14 Abtineri.
2. PL x nr.661/2019, pierderea pensiei de serviciu pentru militarii care au o condamnare definitiva pentru acte de coruptie ( se completeaza Art.29 din Legea nr.223/2015, in acest sens); voturi in unanimitate Pentru : 292 voturi .
PS. Fapta politistului(de circulatie..!) care pretinde si primeste mita, intra la fapte de Coruptie ?

Viorel spunea...

Domnule Dan B., eu sunt conștient că nu M.M. sau Sof. trebuie în astfel de situații să reprezinte înteresele pensionarilor militari datorită nivelului la care se discută, importanța problematicii, complexitatea acesteia, etc. (este și logic și ar fi de râsul curcilor să-l reprezinte pe domnul Gl. subofițerul roman, deci să scoatem problema din cauză). Eu privesc lucrurile dintr-un alt unghi. Fiind an electoral, cu foarte multe probleme pentru politicienii de la guvernare (Covid-19, șomaj tehnic sau nu, majorare pensii civili, acordare alocații, lipsa banilor, etc.), pentru președinte care nu renunță la Guvernul / partidul dânsului, pentru PSD și alte partide ce vor din nou puterea, deci ÎN ACEST AN ELECTORAL (dacă nu se rezolvă nimic până în toamnă, mai discutăm peste 4 ani), cele 4 asociații trebuia să ceară (având toate un plan comun) președintelui o audiență comună, dacă nu voia, în prima săptămână solicita SCMD, în a doua AORR, apoi LPADPM și la final ANCMRR (ca. ex. nu contează ordinea). Nu rezolvam nimic, peste o lună o luam de la capăt cu solicitarea audienței plus ieșiri pe TV. și în presă. Aplicam această variant și altor structure ale statului sau lideri politici cu putere de decizie. Cu excepția domnului Col.dr.(Rz.) Dogaru, mulți pensionari nici nu știu cum arată ceilalți 3 lideri. Bine că știu să se certe la Comisii. Încă un amănunt spre știința dumneavoastră. În structura americană din T.O. dimineața în fața formației raportul Comandantului îl dă Consilierul Cdt. (M.M. sau Sof.) chiar dacă în formație se află și ofițeri de diferite grade.

CEZAR spunea...

Stiti ca PIRANHA..desi are nume de peste NU-i AMFIBIU..???>

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi s-a votat legea in care militarii, politistii, politicienii si cine mai au pensii speciale, care au fost condamnati definitiv pentru coruptie, printre care luare si dare de mita, nu mai primesc pensii speciale. Presedintele mai trebuie sa semneze legea. Avem destule cazuri, nu?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tot azi s-a votat cu 184 voturi pro si 94 contra ca toti cei care detin secrete de stat, din Armata sau alte institutii, sa ia in plus 25% din solda de baza sau salariu. Picand in Senat proiectul de lege, mai ramane in camera decizionala a Deputatilor sa se hotarasca daca ramane in picioare legea. Cred ca e o lege de clocari gulerati, ca nu mai stiu de unde sa mai stoarca un ban gramada.

Viorel spunea...

STALIO, la felul hazliu cum le povestești chiar aduc cu Amintiri din copilărie de Ion Creangă. Eu îți propun să nu mai aștepți nici o Actualizare, indexare, etc. Te duci așa mișto cu pălăria pe cap (dacă tu ești ăla) la Bojdeuca lui Creangă din Iași (Muzeul Ion Creangă) cu un top de hârtie în mână și te apuci să-ți scrii memoriile. Îți faci și niște poze în intrior, exterior, editezi o carte (să nu uiți să pui și poze) te prezinți la Asociația Scriitorilor Români Filiala Iași și spui că ești strănepotul lui Ion Creangă (specifici că vrei să devii membru și că achiți cotizația la zi). Prezinți cartea și soliciți o Adeverință care împreună cu o copie de pe Decizia de pensie și alte documente [te informezi de la domnul Col.dr.(Rz.) Dogaru] le trimiți doamnei Director al C.P.S. a M.Ap.N. Col.dr.ec. Mihaela Andrițoiu și soliciți în baza Legii nr. 8/2006 Indemnizația lunară în procent de 50% din pensie. Vezi poate din greșeală soliciți pensie de urmaș (după Ion Creangă). La cât de bine pregătiți sunt poate îi fraierești și în loc de 50% (ca singur urmaș mai trece în carte încă 2 și fă și poze chiar dacă sunt vizitatori ai muzeului) obții 100% din pensie. Art. 53, pct. 1, lit. c) din Legea nr. 223/2015.

monteoru spunea...

Cornelius iti cer cand publici PAMFLET semnatura sa fie insotita si de gradul avut la trecerea in rezerva.Solicitarea este dorita pentru a nu fi considerat drept asociat.

Neacsu spunea...

Deocamdata sursa este Dogaru. Daca ar fi fost asa cum spune, ar fi postat documenttul pe care l-aprimit de la Cotroceni, eventual invitatia, sau raspunsul. Oricum, in nici un caz nui Iohannis nu i s-a facut frica de un fanfaron fara valoare in spectrul militar. Daca Iohannis se va intalni cu el sau cu altii, sau cu oricine reprezinta ceva , cat de mic in randul rezervistilor, nu o va face nici de frica, nici de dragoste ci pur si simplu din calcule meschine, pentru ca stie ca oricum sunt sanse mari ca legea sa cada la CCR si atunci, nu strica sa ii faca pe fraieri sa creada ca a pus si el umarul acolo.

HALA spunea...

D-le Mareș, pai dacă școală aia de la Făgăraș de 4-6 luninu te învață mai nimic după cum spuneți, urmând aceeași logica înseamnă că și Johanis are dreptate afirmând ca in armata a învățat doar sa coase nasturi. Eu m-am informat ulterior și am aflat ca acea școală de la Făgăraș era anticamera Academiei Militare Generale și ca în fapt la academie se reluau hărțile de la buclucasul curs de 4-6 luni la nivel de eșalon superior. Dat fiind acest fapt, sugerez *academicieni lor militari" sa fie mai rezervați și cu respect în aprecierea cursurilor din armata, toate fiind importante, de la școală de gradați pana la "marile cursuri" de la celebrul UNAP. Imaginați-vă armata numai cu academii dar fără școală de gradați. Este trist ca militarii uși desconsidera colegii pe baza gradelor, funcțiilor sau studiilor urmate. Asa ceva nu vezi la civilii de la care așteptăm respect, pana și cursul de metodica cu durata de trei zile ale educatoarelorelor, este apreciat în fisa personala, are greutate mare la punctajele anuale de departajare sau în CV și nici măcar cadrele didactice universitare cu titluri doctorale nu își permit sa le persifleze importanta studiilor de 3 zile. Nu mai vorbesc de magistrații către care privim fără a înțelege liantul de respect indiferent de pozitia angajatului în instituția judiciara. Sper sa u fie cu supărare intervenția mea ci doar sa fie constructiva pentru noi toti.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ultimul sondaj electoral a ridicat PNL de la 32,6% la 35%, iar PSD a cazut de la 25,8% la 21,9%, fiind pe locul 2 electoral. Daca Ciolacu nu va fi schimbat, pentru ca rolul lui este de a coborî PSD in sondaje, via ordin din Inaltul prepeleac, PSD nu mai pupă guvernarea. Bineînteles ca mai sunt si altii ca Ciolacu, mai ales Olguta Vasilescu, care trage in jos partidul. Ati vazut ca nu promisiunile de bani in plus pot inalta un partid, cat o pot face calitatea oamenilor si liderul? Ciolacu, doar acum, in ultimul timp a mai scos capul din cutie, dar pana acum mucles hacanaua! Ii vad pe liberali peste tot cu explicatii in media, dar astia de la PSD parca-s batuti in cuie... Ponta iese mereu pe sticlele TV, puncteaza bine pe felie si si-a ridicat binisor Pro-ul lui, fiind cu 11,2 pe locul 4, iar USR pe locul 3 a crescut si el de la 11,6 la 12,3%. Stati morti, PSD, ca o sa muriti de tot, mai ales ca Congresul ala il amanati pana la sfantul asteapata!

monteoru spunea...

Am citit ce scrie Predoiu.Arata ca este ofiter de conceptie si sinteza.Fiti siguri ca nu mult timp va sta pe margine.

Cezar spunea...

La Fagaras..sînt vestitele scoli de aplicatie nivel companie ..batalion batalion ..brigada..etc
Deci inveti sa conduci lupta mult mai aplicat decît in sclifosita UNAP
CIRCULA O VORBA..TENTA GROASA SI IN DEGRADEE...asta.i de baza in ASÎM...scuze UNAP
m.Alul nu a servit..deci nu are de unde sa cunoasca!
6 luni..un curs
Eu am facut ..3..

Iulian Mareș spunea...

Important este sa mai crească puțin pensiile mici, dar numai cu stagiu complet!

Iulian Mareș spunea...

Văzut! Mulțam!

Iulian Mareș spunea...

Sa nu ajungă pe la tigan (Cezar-Televizor) că-l pierde și pe ăsta!

Viorel spunea...

Domnule Teo, Evaluarea Națională a trecut, Examenul Național de Bacalaureat a trecut, pe data de 02.07.2020 domnul Col.dr.(Rz.) Mircea DOGARU susține EXAMENUL DE EXCELENȚĂ în fața Președintelui României, examen de care va depinde soarta pensionarilor militari din toate structurile. Timp pentru alte întrevederi cu alte structuri nu cred că va mai avea domnul KWI (vine vacanța de vară și cum îi plac drumețiile și excursiile cred că se va bucura de ele). Domnul Col.dr.(Rz.) Mircea DOGARU pe lângă militar este un istoric și scriitor. În toate emisiunile în care a apărut / apare sau materialele expuse pe blogul S.C.M.D. indiferent de subiectul discuției introduce multă istorie și uneori deviază de la subiect. Mai are o zi la dispoziție pentru informare și documentare, cu respect vă rog să-i transmiteți să prezinte domnului președinte problemele noastre de jos în sus. Dacă va începe invers, domnul președinte își va da seama că în fond nu reprezintă interesele pensionarilor militari ci a anumitor grade din vârful ierarhiei / piramidei militare în rezervă sau retragere și va acționa în consecință printr-o îndepărtare politicoasă, fără final de genul „vom analiza și o să vă transmitem / mai mult ca sigur domnul președinte va avea consilierii dânsului”. Eu aș începe cu propunerea domnului Huhu Rezea ACTUALIZAREA în forma propusă (începând cu 01.01.2021): „Articol unic” prezentat pe pagina blogului / PL x 199/2020, introducerea majorării de 5%/2016 în Deciziile de Actualizare, modifocarea Legii nr. 153/2017 privind actualizarea soldei de grad, abrogarea art. 41 din O.U.G. nr. 114/2018, etc. Știți zicala militărească folosită cu ani în urmă „Funcția doboară gradul”. Domnul Col.dr.(Rz.) Mircea DOGARU (inversând gradele nu funcțiile) poate demonstra celor 3 domni generali, domnilor din conducerea M.A.I. și S.R.I., că ce nu au putut face dânșii în 4 ani de zile a reușit dânsul prin demersurile initiate. De la istoric și scriitor, poate deveni și singurul ofițer din ISTORIA ultimilor 30 de ani ce a făcut ceva palpabil pentru pensionarul militar, indiferent de grad sau structura din care a făcut parte.

spiritul lui Haret spunea...

Unknown informare deficitara.Nu era scoala ci centru de perfectionare pentru functia de comandant de companie sau de batalion.Un fel de concediu platit.Asta nu insemna ca automat daca urmai acest curs erai si numit comandant de companie sau batalion cu atat mai mult cu cat in perioada anterioara anului 1989 functia de comandant de batalion era pentru cei cu licenta in studii militare adica absolventi de AMG ceva de nivel UNAp.
Cursul de perfectionare comandanti batalioane nu avea greutatea de a te trece din randul ofiterilor inferiori in randul ofiterilor superiori.Pentru a fi avansat la gradul de maior trebuia sa sustii examen si sa ai si functie.In caz contrar ramaneai Mos Teaca.Gresit.Nu reprezenta anticamera AMG.Ofiteri fara curs perfectionare au reusit la examen de admitere in AMG.Colegi care in paralel urmau Stefan gheorghiu,drept,filosofie pentru ca unele materii erau echivalate.Se toceau coatele prin anfiteatre si in sesiunea de examene se dormea pe banci.O exigenta iesita din comun.Disciplina de fier.Morala comunista 100%.Daca calcai alaturi sanctiune pe linie de partid si exmatriculare.in cel mai fericit caz arest pe Uranus.Doi ani de viata spartana.Mares a vrut sa spuna ca acel curs este echivalentul unei furtuni intr-un pahar cu apa.

Huhu Rezea spunea...

Ce intelegi prin stagiu complet?
140 000 de pensii militare sunt mici din cauza bazei mici de calculare/recalculare nu din cauza procentului de pensie. Eliminarea actualuzarii in 2017 a cascat si mai mult prapastia dintre pensiile calculate si cele rwcalculate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Neacsu, maine ar trebui sa iasa ministrul Apararii la inaintare cu o propunere, cu ceva, cu o taina, la urma urmelor, asa cum a PROMIS, avanddu-l un increzator sustinator pe camaradul nostru, @ Leonard, si la care am aderat si eu increzator ca poate deschide cortul izolarii, in care Dv ati avut onoarea sa patrundeti si sa-i luati un interviu foarte interesant. Ce ziceti, il poate depasi in actiuni Dl ministru, Ciuca, pe Dl. Col, Dogaru, cu o lovitura de maestru, de centura neagra, ca la karate, cu o masura reparatorie fara precedent, ca sa ne ia la toti maul si sa ne inchida clanțele galagioase de atatea nedreptati si discriminari?! Doar il cunoasteti acum, si puteti intui daca este posibil si asta, de aceea v-am si cerut parerea! Multumesc!

Dan B. spunea...

Ce înseamnă să fii prost! Faci de trei ori același curs, fără să pricepi ceva, adică ai rămas repetent, ăsta fiind motivul pentru care ai rămas încadrat pe funcția de „păstor al caprelor și oilor” din GAZ.
Bine a zis cineva, cursul de la Făgăraș, ca și cel de la Bacău, te familiarizează cu eșalonul imediat superior celui în care ești încadrat.
Tot cineva, a strecurat o undă de adevăr, menționând că au existat colegi care au „cochetat” cu respectivele eșaloane medii dacă, întîmplător, au prestat la eșaloanele nominalizate, ceea ce le-a permis un oarecare concediu, recte activitate instructivă cunoscută parțial, fără responsabilități legate de subordonați.
„... să conduci lupta mult mai aplicat decât în SCLIFOSITA UNAP...”?
„Vulpea care nu ajunge la struguri ....!”
Recunosc, m-am bucurat și eu de un asemenea curs, unde nu aveam responsabilitatea pentru subordonați, motiv pentru care m-am simțit, oarecum, într-un fel de CO pentru 6 luni de zile, dar asta s-a-ntâmplat n 1991, desigur,la mai mult de 7 ani de la absolvirea Academiei din Dealul Țăcăliei.

HALA spunea...

Spiritul lui Haret, din decenta nu voi comenta asupra "marilor studii" din acea academie, despre care spui ca dădea și licențe inainte de 1989?????!!!!!! Cred cu prisosință spusele D-voastră ca unii reușeau sa între în academie și fără cursul de la Făgăraș,unora nici alte cerințe nu li se impuneau dar totuși școala de gradați și cursul de perfecționare metodica a educatoarelor chiar nu va impresioneaza deloc, o fi academia asta chiar formatoarea elitelor intelectuale ale națiunii și nu știm noi? Pai nu ma mai mira faptul ca generalul Danila reducand privațiunile serviciului militar la cei doi ani de academie sugera în fapt ziariștilor ca ceilalți militari cam nu merita pensii mărite,nefiind părtași la asa maare privațiuni. Nu va spun mai multe din respect pentru camarazi și pentru instituția armatei dar va asigur ca modestia militarului e măsură valorii sale.

Huhu Rezea spunea...

Agenda de atăzi a lui Precaaaut nu prevede decât participarea la festivitățile organizate de Ambasada SUA la București prilejuite de Ziua Natională a SUA.
Punctajul SDCMD pentru acționarea Guvernului în justiție pare neserios.

Calinmihaib12 spunea...

C.F. IFRIM: ..al "n"-lea simț imi spune că PSD-ul - dacă vrea - va "câștiga"(!) alegerile -oricând se vor petrece ele, cu un scor mai mare decât 33,376 %,(> 1/3 +) necesar pt.
ca eventualii majoritari să nu aibă cele 66,67 % = ale majorității absolute..in parlament..!

Leon spunea...

Saptamana viitoare sunt mari sanse sa ajunga la promulgare doua initiative legislative privind personalul militar, deoarece sunt pe ordinea de zi a CD :
1.Pl x nr.379/2020, aprobarea OuG.75/2020, prin care in forma adoptata de Senat sunt cuprinsi si militarii din MAI pe langa politisti privind acordarea celor 4 sporuri.
Proiectul are deja un raport preliminar al Comisiei de buget, FAVORABIL cu 1 Amendament admis, iar luni 13.07. ora 12, Comisia pentru Munca poate da un Raport de Admitere !
2.Pl x nr.264/2019, are Raport de Admitere si Pl x nr.494/2019, are Raport de Respingere din partea Comisiei de Aparare; este pe ordinea de zi a CD.
Aceste proiecte se refera la recunoasterea MERITELOR personalului din SNAOPSN participant la misiuni in afara teritoriului statului roman si ACORDAREA unor drepturi urmasilor celor decedati in aceste misiuni.
Merita sa urmarim parcursul acestora saptamana viitoare...!

Iulian Mareș spunea...

De toată jena pt comisia de apărare....
Câtă carne își pot lua niște hahalere...
Mi-e și greață!

Leon spunea...

Iulica, cele doua proiecte avand aceeasi tema, comisia de Aparare, a intocmit un raport favorabil pentru primul si de respingere pentru al doilea, nimic de condamnat de aceasta data.
La fel vor proceda si cu cele doua, Pl x nr.199 si 221/2020( cand le va veni randul)
Sunt de condamnat ca nu au discutat pana astazi si nu au dat un Aviz la Pl x nr.379/2020, unde puteau introduce si militarii din MApN langa cei de la MAI..!

Leon spunea...

Poate mai spre seara, dupa ce Curtea Constitutionala va comunica Decizia privind TAXAREA suplimentara a pensiilor de serviciu..!

Leon spunea...

8. Dosar nr.758A/2020 - Obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru
completarea Legii nr.227/2015 privind Codul
fiscal, obiecție formulată de Avocatul Poporului
9. Dosar nr.759A/2020 - Obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru
modificarea și completarea Legii nr.227/2015
privind Codul fiscal, obiecție formulată de Înalta
Curte de Casație și Justiție