Un produs Blogger.

vineri, iunie 19, 2020

Motive beton turnate de Renate Weber pentru neconstituționalitatea taxării pensiilor speciale

185 comments
Dacă motivele extrinseci ar putea fi acoperite prin simpla amânare a intrării în vigoare a legii până la începutul anului 2021, cele intrinseci, de conținut, sunt devastatoare. Curtea Constituțională nu poate trece peste ele.
Dacă vor să taie escrescențele nejustificate ale pensiilor și indemnizațiilor stabilite prin legi speciale, guvernanții trebuie să procedeze în conformitate cu  soluțiile deja date de Curtea Constituțională, respectiv stabilirea unor cuantumuri maxime rezonabile ale pensiilor speciale si de serviciu. 

Dacă



185 de comentarii:

Xman spunea...

Iata o FEMEIE care isi ia rolul de VOCE(APARATOR) A POPORULUI in modul cel mai omest cu putinta.Bravo domniei sale!


Mihai Anghel spunea...

Legea a fost făcută să nu treacă de CCR. Scopul este pur electoral.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Orban e catranit pe Renate si o face pesedista si o vrea zburata de acolo. Deh, chestii politice sa-si aduca un lăbăral de-al lor... Problema este ca s-a lucrat la aceasta lege rapid, intempestiv si fara sa se consulte hotarari in domeniu si speță ale CCR, mai vechi, pe care le stim aflandule de pe acest blog, nu o data, pentu ca acum CCR va invoca: PLAFONUL, TOVARASI GUȘTERI! Voit, sau nu, asa s-a elaborat si votat Legea, si nu cred ca 90% dintre parlamentari nu stiau ca poate fi un esec la prezentarea acesteia la CCR, mai ales ca si ei beneficiaza de portia grosiera de nesimtire la pensii, atat CCR cat si parlamentarii! E un joc psihologic pervers, de incardasire politica sa dea bine la electorat, sa se mai castige voturi, dar in esenta nu se vrea NIMIC, DE NIMENI CARE BENEFICIAZA DE DOZA DE NESIMTIRE LA PENSII! O sa traim sanatosi sa vedem care va fi epilogul... Si, sa nu uit: Sa fiu ca liberalii, 1 leu n-as da nici unui pensionar civil, nici 1% si nici 40%! Merita: Nu PSD le-au dat pe Lege, iar ei, drept recunostinta s-au dus sa voteze Ciolanul spanzurat, implicit PNL? La noi, nu cu droaia s-au dus in aventura la cabinele de vot si acum scriu pe aici ca liberalii nu ne baga in seama? Nu ei l-au adus cu veselie pe Maciuca la MApN? MACAR DE S-AR DUCE LA EL IN AUDIENTA CA SA-I ARATE OBRAZUL ALA GROS, CA L-AU PUS CU VOTUL LOR IN SCAUN SI ACUM II TRADEAZA CU NEMERNICIE!

nistortgv@yahoo.com spunea...

Prin această intervenție a Avocatului Poporului sigur aceasta lege va fi neconstituțională.Pentru a nu afectat de așa zisa lege cu dublă impozitare trebuie sa ai o pensie maximă de 7450 Ron,brut.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cu riscul de a fi apostrofat, dar nu ma pot abtine sa nu va spun ceva, stimati camarazi: Acum o luna si jumatate am scris condensat o petitie in care m-am adresat Presedintiei, Guvernului, Prim Ministrului si Ministrului Muncii, si m-am adresat fiecaruia in parte cu probleme separate, dar am batut moneda la Dna ministru de la Munca, specificand ca oug-urile paraditoare au plecat din acel minister intr-o perioad politica, iar militari nu vor ierta aceasta crima in veci, ministerul fiind deci stigmatizat, cat si de politisti si celelalte institutii de forta. Am scris fara ura, am tapetat toate abuzurile, toate golanelile si tot ce stiam, neuitand de actualizari si reclaculari pe minus, doar la pensiile ici si medii, diferentele dintre pensiile mari si mici, cele medii fiind cu mult mai jos, si sub 3000 media generala, pentru ca sunt bagate si cele ale magistratior super obeze, faptul ca exista real si secretizate pensiile de 400 lei, 500 lei etc, dar si cele peste 15.000-20.000 lei, dandu-se un Ordin de Minstru sa fie secretizate cuantumurile din cauza acestor discrepante penale. Nu mi-a scapt nimic, dar incadrat cam pe 2 pagini si trimise acestor ,,grei'' ai Țării. Ei, pana la aceasta petitie a mea, ati mai auzit ca sa intre Curtea de Conturi la MApN SA FACA CONTROALE IN MARUNTAIELE MINISTERULUI, STIMATI CAMARAZI? Pentru ca, de ani de zile de cand scriu pe acest blog, eu n-am auzit de asa ceva sa se duca acolo in control Curtea de Conturi, ca avea sa ne zica @Onorabilul, sau cineva dintre Dv! @NEA NICU, dumneata ne poti confirma ca a mai fost pe acolo Curtea de Conturi in carieramilitara prin zona folclorica a MApN? Nu degeaba, @Leonard, stie ce stie: E posibil, sa nu-i bage la racoare pentru ce au gasit, sa se fi facut un pact, o intelegere sa indrepte starea de lucruri rapid si apele sa se limpezeasca fara cadavre la umbra Jilavei, mai ales ca ordinile de lamurire si linistire, cat si de indreptare sunt venite de la Guvern, Prim Ministru, Presedintie si Ministerul Muncii, mai ales ca, mi-au scris ei, au luat la cunostinta si ca sunt in derulare anumite actiuni... Deie Domnul ca intuitia mea sa fie reala!

vasile iosif spunea...


Dle H,

Din cate am aflat si in Franta ar fi fost o tentativa de impozitare cu 85% a pensiilor, incercare esuata.
Acest procent de impozitare pe venituri nu se practica in nici o armata din statele NATO si el suna nu ca o repartizare justa si echilibrata a sarcinilor fiscale ci ca o sanctiune, nationalizare, confiscare, pentru imbogatire fara just temei, desi aceste pensii au fost dobandite si acordate in baza unor legi in vigoare.
In acest context, impotriva doctrinei liberale, PSD va castiga electoral in avansarea pe linia impozitarii progresive si a renuntarii la cota unica de impozitare.
Urmatoarea miscare va fi impozitarea progresiva a dividendelor, renuntarea la cota de 5% pentru acestea, a salariilor bugetarilor de lux, rentelor viagere, etc.
In acest context suntem obligati sa gasim modalitatile optime pentru a pune la adapost toate componentele contributive ale pensiei pentru care Angajatorul nostru - Statul Roman - sau Angajatorul de stat ori privat pe timpul stagiului civil adaugat dupa trecerea in rezerva , precum si cele platite de noi sub forma contributiilor la Fondul pentru pensia suplimentara sau ca CIB.
Valoarea actualizata a acestor elemente contributive ar trebui inscrisa separat pe talonul de pensie cu impozitare in regim comun.
Suma ramasa pana la plafonul generat de baza de calcul ar putea fi impozitata conform transelor progresive ce vor fi stabilite de Parlament conform Deciziei CCR din 14 iulie a.c.
Apropo, daca ati pleda in fata CCR pentru pastrarea regimului de pensie de serviciu pentru pensiile militare, ce idei ati supune atentiei Onoratei Curti?

Cu stima,

Alex spunea...

Daca era vorba doar de taxarea pensiilor militare,a naibii daca mai cautau vreun motiv.
Totul ar fi fost foarte constitutional "amatorii"care ne reprezinta(cica),nu ar fi scos un cuvant.Oricum am da-o la intors unele pensii sunt extraordinar de mari si nu se justifica.Trebuie gasita calea justa de a le micsora,aducandu-le la un cuantum mai de bun simt.Numai atunci guvernantii vor putea face ceva si ptr.actualizarea pensiilor noastre.Daca este necesara stabilirea unui plafon maxim ptr.pensiile speciale ,sa faca acest lucru ,sa nu o mai lungeasca pana in 2021.
Deranjant este faptul ca desi msgistratii au pensiile cele mai umflate ,tot despre militari se discuta mai mult.Magistratul stelar care si-a desfasurat activitatea nu numai pe pamant,ci in intreaga galaxie isi va numara linistit cele aproape.800.000.000.lei vechi /luna,zambind sugubat pe sub mustata.
In urma lui este aliniata toata spuma magistratilor cu pensii de sute de milioane si culmea: tot magistratii trebuie sa le-o taie.
Niciodata! Nu am vazut rusine nici la C.C.nici la vreun magistrat care isi apara pensia speciala.Nu au tata nu au mama.Nu au rusine.

Calinmihaib12 spunea...

..INTORTOCHEATE ..sunt căile...CURTII CONSTITUTIONALE..!?, așa că = aveți puțintică răbdare..!

Viorel spunea...

Votați domnule Cătălin, Votați, o să primiți o măciucă de la domnul Ciucă. Cu două postări pe facebook în decurs de 8 luni de guvernare, fără nici o inițiativă proprie în ședințele de guvern la adresa noastră, nimic la TV., nimic în presă, nimic despre Planul de măsuri și dumneavoastră mai sperați la ceva concret. Vă amăgiți singur. Eu vă propun să votați căderea guvernului actual și până la alegerile din 2024 să nu mai aud de ei poate le vine mintea la cap. Asta dacă nu cumva reâncepe emisiunea Andreei Marin „Surprize, Surprize ” și începând cu data de 01.07.2020 iau în calcul propunerea domnului Huhu Rezea și trec la ACTUALIZAREA în forma propusă: „Articol unic” prezentat pe pagina blogului (pentru PL X 199/2020).

Viorel spunea...

Am uitat un lucru foarte important domnule Călin, dacă (,) cumva domnul prim ministru L.O. sau membri PNL nu citesc acest comentariu vă rog să găsiți o modalitate de a le transmite că, având în vedere multitudinea de probleme rezolvate de domnul ministru Ciucă privind salarizarea cadrelor militare active și eliminarea, actualizarea și aducerea la zi a tuturor neregulilor privind pensile militare, lăsând deoparte interesul pentru tehnică, echipamente, etc., să nu care cumva domnul Ciucă, la alegerile Parlamentare să fie omis de pe liste ca deputat sau senator. Dacă se întâmplă acest lucru, NU VOTĂM DELOC PNL. ĂSTA ESTE MESAJUL NOSTRU. DE ACEEEA SE NUMEȘTE U.M., ADICĂ UNITATE ȘI LA BINE ȘI LA GREU. TREBUIE SĂ AJUTĂM OMUL, NU. Doar cu pensia nu prea se descurcă.

roman sadea spunea...

Cred ca a fost/este vorba de o golanie electorala.
Argumentez: Neavand curajul necesar de a taia pensiile speciale, atunci, la gramada, in mod transpartinic, "iubitii alesi ai natiei" s-au decis sa introduca in propunerea legislativa si militarii, adica pensiile militare, stiindu-se bine (!!!) ca taierea acestora este aproape imposibila. Ori, fiind puse "la pachet", evident ca netaindu-se pensiile militare, nu se vor taia nici cele speciale.
Acar Paun(i): Avocatul Poporului, Curtea Constitutionala;
Oameni de circ (circari) care mimeaza "nereusita" demersului: PNL (Orban, mai ales, Roman, Vilceanu etc.), PSD (Ciolacu - Olguta- o sila de femeie, care vroia chiar sa se elimine aceste drepturi), USR (au si ei rezervistii lor) Tudose ca la Braila etc.

Calinmihaib12 spunea...

...am mai scris aici,...să nu uitați secvența celebră: la tv-uri: cu replica dată,în 25-26 mai 2010, de judecătorul CCR : PREDESCU,(..bătrân,..ȘI ..CONCOMITENT= ȘI.. PENSIONAR = ÎN.. CONFLICT DE INTERESE..!) lui Iosif BUBLE,reporter tv..:citez aprox.:"..ce-ai vrea ,băiete,..să-mi TAI ..SINGUR ..PENSIA..?? "..!.ACEASTĂ SITUATIE..s-ar putea repeta..!

Huhu Rezea spunea...

Eu m-am cam saturat de această lege a pensiilor militare care a produs o discrepantă evidentă între o majoritate de 140 000 pensii în cuantum mai mic de 6000 lei si o minoritate de 30 000 pensii in cuantum de peste 6 000 lei, 10 000 pensii in cuantum de peste 10 000 lei si 160 militari cu pensii un cuantum de peste 20 000 lei.
Pensia militară nu este un drept câștigat și este gestionată de structuri financiare militare care au alte priorități decât apărarea drepturilor pensionarilor militari, așa cum s-a dovedit de atâtea ori în ultimii 5 ani.
Incep să-i dau dreptate Olguței care afimă ca prin Legea 127/2019 a incercat să faca mai atractivă pensia din sistemul public decât pensiile de serviciu.
Un prim început, pentru a avea si pensiile militare un stâlp de apărare ca drept câștigat, ar fi stabilirea și a cuantumului lor contributiv, de care să nu se poată atinge nimeni.

Calinmihaib12 spunea...

P.S.:..nu am precizat "situația" concretă din 25 mai 2010: s-au emis -se către CCR: cele 3 DECIZII CELEBRE (..in "epoca" Băsescu..):871 + 873..(si 872=referitoare la tăierea salariilor bugetarilor..); in D/871=întreaga lege 119/2010 =cuprinzandu-i ȘI pe toti judecătorii CCR=era..constitutională,iar in D/ 873,art.1, alin.c = era ="neconstitutional" =EVIDENT=in favoarea magistraților și judecătorilor CCR= cărora = NU li se RECALCULA PENSIA..!,CHIAR DACĂ ERAU =ABSOLUT = IN CONFLICT DE INTERESE..!?!.ATUNCI ca și ACUM- aceste 2 DECIZII SE =CONTRAZIC...!!?

biggrunt66 spunea...

Sunt convins ca cei care comentează pe acest blog sunt pensionari militari, avand un grad de frustrare direct proportional cu numarul de ani de pensie, evident din cauza ca ei se cred colonei sau plutonieri in activitate, si ar trebui sa aiba pensia egala cu cei care lucreaza. De ce un colonel care n-a deschis in viata lui un calculator si n-a trecut granita niciodata trebuie sa aiba pensia egala cu unul care a iesit azi la pensie, veteran de razboi? Intrebarea e pur retorica, nu va obositi sa cautati argumente, rezumati-va la injuraturi

monteoru spunea...

Avocatul Poporului nu prea e al poporului.Poporul vrea anularea pensiilor speciale.E clar?
Pentru militari si politisti se poate gasi o solutie precum in 2010 astfel incat sa aiba o tenta de contributivitate.



Huhu Rezea spunea...


Măi... minte de mercenar, dacă așa trufaș gândești, nu e nimic bun în tărtăcuța ta.
Generațiile de militari pe care d-ta le desconsideri trebuie să aibă un trai decent, pentru că și ele au SERVIT PATRIA, pentru că și ele au construit cam tot ce vezi în privirile-ți rătăcite, pentru că au adus Patria până astăzi in fruntariile de după cel de-al Doilea Război Mondial, fruntarii pe care voi, generația mai tânără, ar trebui să vă întrebați dacă mai sunteți în stare să le apărați. Nu-ți doresc decât să trăiești până la o vârstă în care noile generații de militari activi să-ți spună si d-tale că nu meriti o pensie echivalentă, nu egală, cu a lor.

Huhu Rezea spunea...

Statistica de anul trecut a structurii valorice a pensiilor militare a fost prezentată în Expunerea de motive a Legii de impozitare, expunere elaborată de fostul ministru de Finanțe, Teoderovici.

http://www.cdep.ro/proiecte/2019/300/90/6/em569.pdf

Iulian Mareș spunea...

....nici nu meriti un raspuns!
Ai si fruntea ingusta?

Iulian Mareș spunea...

Exprimarea indignarii unui ministru este de nivel Facebook?

CEZAR spunea...

AVOCATUL "PENSIILOR GRASE"- INCLUSIV A SA + SALARIU Baban...VA FI DESTITUITA!

CEZAR spunea...

@? Cătălin
vineri, iunie 19, 2020

Sti bankul cu ..SPERMA..??
SPERMATA ..DIJEABA...!.

CEZAR spunea...

Retineti ce va zic io...!!!
90 %...dintre guitatorii..care au aparut la rampa sunt din MAI..!!
Adica acel MAI..care s-a opus constant la unele initiative ale MApN !
NB
Ati auzit macar o singura referire la PENSIILE FUNCTIONARILOR PUBLICI DIN MAI..etc?
NUUU..acum dintr-o data ..devenira ..MILITARI...!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Se pare ca Ciolacu o sa-si haleasca colacul si Orlando Teodorovici o sa-i ia locul, deie Dumnezeu, in viitorul apropiat al Congresului PSD! Mie de mult imi repugna acest individ slinos si jegos ca un pork spinos, dual, dubios, pasiv si un foarte bun mim politic de stanga, in fapt o sluga lăbăral-iohannista, ascunsă si parșivă. Sub domnia sa interimara, de un non combat condamnabil si deloc constructiv si aducator de voturi, partidul a lancezit, ba chiar a cazut in sondaje, si daca acum este o anunita crestere semnificativa in sondaje asta se datoreaza gafelor si abuzurilor liberalilor in pandemie, cat si proverbiala lor zgarciogareala. Multi s-au exprimat despre expiratul asta ca este strecurat in PSD, Colacu, sa pulverizeze PSD din interior, si se pare ca nu au gresit intuitia probatorie. Codrin Stefanescu ii este un dur potrivnic, insa Codrin se face ca nu stie ca in partid este privit cu ostilitate, ca si de catre electorat, pentru afacerile dubioase, meleoanele dubioase de la chimir, iesirile violente si legaturile cu lumea interlopa, si de aceea sunt impotriva actiunilor sale de a-l scoate in relief pe Teodorovici ca acesta sa fie urmasul lui Dragnea, pentru ca implicarea lui Stefanescu-coruptul in orice actiuni din PSD dauneaza electoral, mai ales lui Orlando, cand se baga ca musca in gurul calului sa-l evidentieze in public, ca o sluga care cauta o ciosvarta de la stapan sa i se arunce pe sub mese. Pune frâna, Codrine, ca nu-ti mai da nimeni in PSD foncții grăsoaie pentru caracterul tau vulcanic, obraznicii, iesirile intempestive, golaneli si praduielile dubioase pentru averea ta incomensurabila! Eu, de fapt intodeauna am optat pentru luptatoarea ambitioasa, Firea, insa Veorica a antamat electoral aceasta functie pentru femei, pentru cel putin un deceniu, asa ca varianta Teodorovici este una buna, si mai ales ca acesta este un bun finantist, un bun negociator, șarmant, calm, echilibrat emotional, atasat de partid, diplomat, inteligent, scolit ,,pe bune,'' odios cu dusmanul PNL si cu o imagine destul de buna la electorat, adica nereusind infractorii inchizitiilor magistraturilor sa-l șifoneze deajuns incat sa-l scoata din prim planul politic de prima mâna! Succes, Orlando la viitorul Congres PSD, ca sa scapam de tradatorul făcut Colac peste pupăza flocoasă cu guguț a PNL! A propos: Premierul, Limbric Organ, ar putea de pe acum sa-i asigure Colacului o functie de agent kaghebist in PNL, dat fiind ca este omul lor din umbra, si dupa Congresul PSD va deveni o nulitate de la coada vacii, pardon, PSD!

CEZAR spunea...

@ /IOSIF..
Cam tarziu V-a venit mintea la cap ..foarte tarziu !
Cu stima ! (sic)

CEZAR spunea...

CCR 1..NU ARE DREPTUL SA JUDECE ACEASTA SPETA...INCOMPATIBILITATE CAT STATUIA LIBERTATII...
2. HAI PE BUNE ...CREDETI CA ASTIA CARE AU FACUT MISCAREA CU IMPOZITAREA ..NU S_AU PUS DEACORD CU CCR..?
Concluzie ..Legea va trece..in pas alergator...!!

ANALIST spunea...

Stimate dl. Cezar eu am facut scoala de maiștri militari tehnici auto si Institul militar auto la Pitești.Sunt pensionar MAI.Oi fi militar?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Biggrunt66, noi am gustat din toate greutatile acestui pamant, am fost oameni de sacrificiu, am fost supusi, intr-o perioada, la lucrul de 10 ore in cazarmi, pana la orele 17 seara, in loc de orele 15 si cam o perioada de 2 ani in anii '80, si asta la ideea unui ministru General scrupulos, recent mort si Dumnezeu sa-l ierte, care zicea ca daca zecile de mii de cadre pe santiere au 10-12 ore de lucru, de ce nu si noi in cazarmi sa n-o facem din solidaritate cu aia, cand de fapt permanent eram detasati in economie pentru cate 2 ani, prin rotatie, departe de familii, de ajunsese la nivel de armata sa fie divortati peste 60% din cadre. Atunci se faceau aplicatii cate 2 saptamani in poligoane in toate conditiile meteo, chiar si cate 1 luna la Cincu, Babadag, Rotunda, Malina, etc, unde se degera se dormea efectiv in corturi, mureai vara de canicula, cu hrana de soldica cu paine neagra si uscata, conserve sau supe lungi si serbede, ceai si multa foame, izolati total, apoi alarme si de cate 2 3 ori pe noapte pe care tu nu le cunosti astazi decat din ce spun batranele catane, sau te ajungea agentul din urma pe strada sa-ti strige ca s-a dat alarma, dupa ce ieseai de la serviciu obosit dupa o zi grea, sa nu puteai sa-ti scoti copilul de la cresa-camin, ca sotia era si ea cu program prelungit, intr-un cuvant chinuiti ca naiba si fara facilitatile si democratia de acum, cand va puteti duce si in SUA, daca vreti, dar noi paraseam Garnizoana cu bilet de voie si il semnam la Militie la sosire si plecare acolo unde mergeam, cu cota de benzina de 40 l luna, fara nici un fel de libertati ci numai in constrangeri, cu ratii de alimente pe cartela, stand in uniforma la cozi de la 4 dimineata sa luam o maslina din an in paste, sau 1 kg carne, sau alta bunaciune rara, copiii nostrii vazand banane si portocale numai in filme! Aveam program TV 2 ore pe zi numai cu chipul lui Ceausescu, la radio muzica patriotica non stop si habar nu aveau romanii de manelele de azi, pe care voi le audiati azi in noile cazarmi, in loc de Imnul national! Astia suntem noi, cei care si azi suferim de toate lipsurile, unii, ca mine, fomind cumplit in lipsuri ca am avut tupeul sa ne accidentam si sa devenim invalizi de tineri pe santierele patrei sau minele de carbuni... Pacat ca gandesti ostil, fara a fi educat la inalta scoala a camaraderiei, compasiunii si empatiei, dar mai ales a patriotismului nationalist, si asta din cauza ca noua generatie s-a nascut traind in puf, suficiențe, libertati democratice si fara sa se loveasca cu freza in nici un prag de sus, care se numesc GREUTATILE SI PRIVATIUNILE SERVICIULUI MILITAR! Armata de azi este o fantezie si o joaca de copii, daca nu chiar o distractie ca sa mai treaca timpul in contul vechimii, multe generatii noi iesind la pensie si la 40 de ani cu pensii uluitoare, daca nu chiar de-a dreptul nesimtite, fata de chinuitii varstnici, plini de boli si tarandu-se in cadre si bastoane, muritori de foame cu pensii de cacat...

ifrim spunea...

Nu ne lasă onoarea de militar să te-njurăm dar te putem iubi în guriță!

Ein Stein spunea...

L223 trebuie sa dispara cat mai curand, o mizerie de lege.

vasile iosif spunea...

Dle Monteoru,
De ce o "tenta de contributivitate" ?
Cine a fost Angajatorul militarilor in Romania ? Nu cumva Statul Roman?
Avea el obligatia legala sa plateasca contributiile la Bugetul Asigurarilor Sociale de Stat, asa cum a facut si pentru ceilalti salariati civili?
S-a dus vreun salariat civil cu contributia sa in mana sa o depuna la BAS? Sau se retinea din Fondul de salarii?

Dle H,

De ce insistati pe teoria ca pensia militara nu este un drept castigat?
Dar ce, este un ajutor pentru milogi? Cum se poate deturna atat de mult sensul notiunii de pensie?

Iulian Mareș spunea...

Pt prima data ai un Avocat al Poporului vocal și proactiv!
Înainte de a scrie ceva, explica cine și cum este numit el?
Orban poate spune orice...
Noi îl și credem?

BONIFATIE spunea...


Cam așa, d-le MIHAI!
Nu sunt proști, sunt manipulatori.

roman sadea spunea...

Neomarx!

roman sadea spunea...

Apropo, de ce nu bannati un astfel de individ strecurat aici? De ce sa jigneasca?

monteoru spunea...

Cornelius ai o logica a la gaga.In alta ordine de idei intelegi deformat democratia.Aceasta iti da dreptul sa critici dar nu cu limbaj porcos.Sa stii ca sint si subofiteri cu bun simt.

hankook spunea...

Circ si paine, aruncate de parlametari poporului, care insetat de zdrobirea pensiilor "nesimtite" a inghitit pe nemestecate legea prost conceputa si redactata, plina de carente juridice si de logica...dupa ce CCR va declara neconstitutionala legea , ei se vor fi spalat pe maini si vor iesi la declaratii cu alte bazaconii de posibile viitoare legi cu aceeasi tema!Singura solutie valabila si viabila este stabilirea unui plafon maxim pana la care pensiile speciale/de serviciu pot evolua !

Huhu Rezea spunea...

@sadea
De ce să-l banez pe internaționalistul fără Patrie?
De unde mai aflai că avem și astfel de colegi activi infatuați care ne desconsideră?
Cam prin ce țară crezi că este el în misiune, dacă postează la 02 noaptea, de pe o rețea a unui serviciu american?

Huhu Rezea spunea...

@Iosif
Te rog eu mult studiază Motivarea deciziei CCR în care chiar d-ta primești răspuns la spiciul ținut la sediul CCR.
Ca să nu mă mai acuzi pe mine că ar fi teoria mea. Spune acolo CCR că partea necontrubutivă a pensiilor de serviciu nu reprezintă un drept câștigat și că statul poate să facă ce doreste cu ea?
Singura restrictie pe care o pun CCR și CEDO este ca statul să nu se atingă de partea contributivă.
Conform L 223/2015, pensia militară nu are in ea niciun bănut contributiv.
De aceea insist ca pensia militarilor să se determine și în cuantumul contributiv, ca la magistrați.
D-ta ai ajunge la o pensie contributivă egală cu 1/3 din actuala pensie în plată?
Ei, pensia mea contributivă ar fi dublă față de cea recalculată potrivit L 223/2017.
In aceeași situație ar fi cam jumătate din cei 140 000 de pensionari militari cu pensia actuală mai mică de 6000 lei.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Monteoru, eu n-am gasit nimic porcos din ce am scris. Gasesc doar ca ne diferentiaza statulul politic, si reafirm ca mereu am fost si am votat cu stanga... Limbric Organ este fiu de securist bolsevic, care a facut ravagii in anii '50, arestand, schingiuind si ucigand
in numele Uniunii Sovietice si a tatucului, Stalin, acum fiul puturos si fara o zi de vechime in Cartea de munca,latrator si sluga, avand un comportament porcos ca este si el securist, in blana de liberal, daca asta iti este izvorul de nemultumire patimasa!

Viorel spunea...

Atât poate / îl duce capul domnule Iulia Mareș (mie mi-ar fi jenă din înalta funcție pe care am fost numit să am ieșiri doar pe facebook), cică dacă ar ieși în direct la TV. i-ar tăia microfonul pentru că spune prostii sau vorbește ca domnul KWI (un cuvânt la 10 secunde) în confruntarea cu domnul Ponta la prezidențiale. Astăzi la Suceava domnul L.O. lăuda de zor armata, poate nu-i târziu totuși.

Lenovi spunea...

Si cine si cum ar stabili acel plafon? Am lua o de la capat. De ce 7000, de ce nu 6500 sau 8000? Un plafon valabil ar fi legat poate de salariul mediu net pe tara sau altceva, ca o suma stabilita arbitrar ar face doar sa deschida alt front.

Viorel spunea...

Biggrunt66, ia întreabă-l tu pe bunicul sau pe tatăl tău de ce ara câmpul cu plugul de lemn sau de fier tras de boi sau de cai, de ce folosea la treierat grâul batoza și nu combina modernă de astăzi să vezi ce răspuns primești. Apoi, tu compari veteranii de război care au luptat pe front (mai sunt câțiva printer noi și ai văzut ce respect au primit la Ziua Veteranului) cu ceea ce faceți voi astăzi în T.O. (stați sub umbrela S.U.A., Anglia, Portugalia, participați la misiuni așa cum participă ei ? Nu vă desconsider misiunile dar riscul lor comparativ cu al vostru este major). Ofițerii și subofițerii la care te referi nu au avut posibilitatea să participle la misiuni, România nefiind în N.A.T.O. (Doar ca fapt divers, nu vrei să ne povestești și câteva amintiri și consecințele lor din T.O. datorită prostiei unora ca voi ?).

Leon spunea...

@Lenovi, explica foarte bine, Initiatorul proiectului Eugen Teodorovici, in Expunerea de motive la Pl x nr.396/2019:
http://www.cdep.ro/proiecte/2019/300/90/6/em569.pdf
In varianta aprobata de Senat, se spune foarte clar ca pana la 7000 de lei NU se retine TAXA !

gheo spunea...

Toate sunt ·chestiuni politice" care vor fi aranjate tot politic dar, dar, daca doamna Renate vorbeste de securitate si siguranta juridica sau nu, care este parerea doamnei Renate vis a vis de "siguranta si securitatea a circa 2 sau 3 milioane de pensionari romani cu o pensie intre 700 - 1500 lei pe luna ???. Domnule H, aveti relatii sa o intrebati si obtineti si un raspuns documentat /competent, daca doamna in cauza este atat de "doxata" la siguranta si securitatea pensionarilor ?.

Leon spunea...

VETERAN DE RAZBOI, sau VETERAN in teatrele de operatii..? :
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://presamil.ro/drepturile-veteranilor-de-teatre-de-operatii/&ved=2ahUKEwjm0dvEyJDqAhWipYsKHYAQCKwQFjAPegQIAhAB&usg=AOvVaw2A--WeuvjNH45VMrVklXgs

hankook spunea...

Plafonul ar putea fi exact cel propus de UDMR: salariul net al presedintelui tarii !

Burebista spunea...

Domnule Huhurez.. Faceți o confuzie... CCR nu a spus niciodată ca statul poate sa taie oricât dintr-un drept salarial sau de pensie odată ce a fost acordat conform unor legi și cu atât mai mult doar pentru o categorie, cum se încearcă acum cu taxarea aceasta.
Decizia CCR spune ca statul decide în funcție de posibilitatea financiara pe care o are la un moment dat, cât acordă în plus la pensiacde serviciu peste partea contributiva... DAR ASTA DOAR LA ACORDARE... Nu pe parcurs după ce dreptul salarial sau de pensie a fost deja acordat... După se poate face doar impozitare chiar și diferențiată dar pentru toate veniturile ÎN ACELAȘI PROCENT...
Reducerile asa cum au fost cele din 2010 trebuie sa fie motivate și sa fie stabilite pe termen limitat...
Știți ca atunci s a încercat și reducerea pensiilor dar CCR a respins acest lucru și au introdus caș la pensie dar pentru toți pensionarii din toate sistemele civile, militare și speciale...
Singurii care au scăpat atunci de tăierea salariilor au fost tot magistrații...
Olguta a știut în 2017 de ce nu i-a băgat și pe magistrați în OUG 59.... Pentru ca ar fi fost respinsa de atunci...
CCR a mai spus ca legiuitorul poate modifica legile de acordare pe viitor a pensiilor speciale sau militare și nu pentru trecut...

Ein Stein spunea...

De ce sa risipeasca cineva o injuratura pe tine, ca sa o pricepi trebuie sa ai in capatana si altceva decat radacina parului. Dupa nikname se pare ca in toamna ti-ai propus sa iesi la pensie, sa speram ca din calitatea de pensionar sa nu-ti uiti comentariul si ideea imbecila. Plutonier adjutant sef cumva? Magazia de izmene?

Ein Stein spunea...

Iti raspund eu in locul lui, el e cu caprele la muls. Daca esti militar? Tehnic nu, practic da. Adica cum ar fi vorba "Mama sunt putin gravida". Nu are importanta ce scoala ai urmat ci unde ai activat si ce ai facut. Ca sa vezi de ce nu are importanta iti dau exemplul lui Dogaru, el nu are absolut nicio scoala sau pregatire militara si totusi a ajuns colonel, per contrario. Sau pe domnul general Ontanu, un alt exemplu bun. Daca si Romania ar fi intrat in randul celorlalte tari ale lumii si ar fi recunoscut ocupatia de militar prin Grupa majora 0: Fortele Armatate, cum de fapt e obligatoriu, nu ar mai fi avut loc atatea confuzii si situatii de militari doar la pensie. Dar daca s-ar fi recunoscut ocupatia de militar atunci cum se mai puteau agata de o lege numai a militarilor tot felul de neaveniti si smecheri.
Sper ca raspunsul sa te satisfaca.

CEZAR spunea...

hankook..adica pneu de vara sau iarna ??
Hai ca esti ..dastept la cap !
Deci sa fie PENSIE = cu salariul net al COMANDANTULUI SUPREM !!
Brava mai ...ai calcat cumva pe un DEI..??

Burebista spunea...

Gheo... Răspunsul la întrebarea ta este următorul...
Aproape 1 milion de pensionari care au pensia minima de 704 lei sunt ori foști agricultori ori cei care au avut vechime foarte mica în munca sub 15 ani...
Apoi din cei 4.9 milioane rămași cred ca jumătate din ei au avut tot vechime incompleta în munca sau au ieșit pe medical în anii de după 1990 când se desființau fabrici, uzine și intreprinderi.. Ulterior mulți ani unii au lucrat la negru sau pontati la 4 ore deși lucrau 8...si pe salariul minim pe economie în cartea de munca sau contract...
Deci vre-o 2.5 milioane au pensii între 704 și 1100 lei... Restul au pensii ceva nai mari cu vechime completa și peste sau care au lucrat în condiții grele sau au avut de-a lungul vieții salarii mult mai mari decât media pe economie...

iulian spunea...

Ein Stein...(cred că n.ai nici o legatura intelectuala cu Albert), legal e asa: orice cariera care incepe cu depunerea juramantului militar e militară. Parerile personale n.au nici o valoare.

Calinmihaib12 spunea...

D-le VIOREL: atentie mare la propunerea de actualizare a pensiilor militare prin re-modificarea art.60..= cu includerea art.108 = in %=procentele din BAZA DE CALCUL, fapt ce s- a și "intamplat" = deja in deciziile noastre de recalculare/actualizare..si a avut drept rezultat = TĂIEREA DE PROCENTE din PENSIA SUPLIMENTARĂ (in cazul meu: - 6 % din cele 9 % legale..!),ca să "ne plafonăm" la cele 85 % "ADMISE" de art.30/ lg.223/2015..!

Burebista spunea...

Ein Stein... Iar o dai cu ostia de gard..
Dacă nu existau în legile de salarizare și de pensie POLITISTII care prin vocea sindicatelor și prin singura facilitate fata de militari fie ei din MAPN sau MAI aveau și dreptul ca în afara de sindicat sa mai și protesteze în timpul liber(dar știți ca atunci când era un miting se dădea alarmă.. Ca aveau aceleași obligații ca și militarii.. 🤣) atunci ceilalți militari din SNOPSN rămâneau mult în urma și ca salarizare di ca pensii.. Drept dovada luările de poziție când s a făcut legea salarizării unice sau când s au tăiat pensiile prin OUG 59 etc...
Și acum sa facem o comparație...
Dupa cum gândești tu doar militarii din MAPN ar trebui sa aibă pensie militară pentru ca unii dintre ei merg prin teatrele de operații.. Etc.. Iar restul nu... Chiar ministrul apărării naționale domnul Ciucă a spus ca nu se poate asa ceva... Toți militarii au un rol bine determinat în structura militară și în societate... Militarii merg la luptă... Jandarmii au și ei rolul lor cu Ordinea Publica, pompierii trebuie sa stingă incendiile caselor celor plecați sau sa i apere de calamități, polițiștii care nu mai sunt militari doar la grade trebuie sa vegheze ca proprietatea și integritatea familiei ramase în tara sa nu fie afectate... În rezervă toți redevin militari și în caz de o mobilizare vor merge împreună la lupta... Care vor mai putea... ... Gandeste întâi și pe urma arunca cu noroi în cei care ne-au adus pe toți la coada societății asa cum a spus și domnul Ciucă în interviu..
Ești printre putinii de pe acest grup care tot se leagă de acest subiect...
Dacă tot crezi tu ca din cauza polițiștilor nu ți se actualizează ție pensia te înșeli amarnic... Sar putea ca datorita lor sa ți se actualizeze sau să-ți crească...

Alex spunea...

Razboaiele pe care militarii nostrii le duc nu sunt ale noastre.Nu teritoriul tarii noastre i-l aparati,ci interesele americanilor.Cand mergeti in Afganistan nu luptati pentru Romania.Generatia veche de "maraitori" a facut mult mai mult.La o adica ,datorita noua va bucurati de democratie si de faptul ca puteti fi mercenari ptr.ca mercenari sunteti.

Ein Stein spunea...

Dragii mei, in toate tarile planetei minus una, adica Romania, calitatea de militar o au doar cei din armata, adica Fortele Armate. Ocupatia de militar este reglementata prin Grupa Majora 0, la noi in legislatie este inexistenta aceasta grupa si ocupatie. Tehnic si legal Romania nu are militari. Din grupa ocupationala, militari, sunt exclusi, explicit toate celelalte categori care participa la ce tot prezinta Pompi. EXCLUSI! Ca la noi s-au facut presiuni uriase, impotriva recomandarilor cu titlu obligatoriu din partea Comisiei Europene, ca aceasta reglementare sa nu se aplice este limpede care e fost motivul. Cum ati mai deveni voi militari doar la pensie si cum ati mai beneficia de niste reglementari doar pentru militari. Militar e ala care desfasoara activitati cu caracter militar nu ordine publica, arestari, pazire de puscariasi, bataia oamenilor si altele specifice MAI.
Am mai scris si repet, politistii, jandarmii, pompierii, paznicii de puscarii, vamesii, aia de frontiera si altii, pe care nu-i mai amintesc, sunt cei mai buni fii ai patriei, cei mai destepti si frumosi, cei mai talentati, cei mai iubiti, dar din pacate doar functionari publici. Cat despre beneficiul pe care l-au avut militarii din concubinajul cu functionarimea cu statut special se vede din valoarea pensiei medii, comparate pe ministere, unde pensia medie la MApN e mai mica cu o mie de lei decat aia de la MAI iar diferenta creste an de an. De ce vreti voi sa ne tot ajutati, cu sindicatele voastre, de ce sa va fim ca o piatra de moara de gat. Mergeti pe drumul vostru, nu v-ati saturat de noi, de militari, sa va tot incurcam?

Calinmihaib12 spunea...

P.S.: legea 223/2015 = ORIGINARĂ, adică "nemodificată"... de Cioloș in dec.2015: in art.108 scria - in CLAR - că sporul de 3-6-9 % ..pt. contributorii la ...P.SUPL./C.I.B.este: - mare atenție-:..."la CUANTUMUL PENSIEI STABILITE în condițiile art. 29, 30 si 39...!"

Calinmihaib12 spunea...

..si o re-amintire: după câte știu, D-na Renate WEBER.. a purtat - odinioară - ȘI: numele de:..GAVRILAȘ...!

Dan B. spunea...

@Cătălin:

Chiar ești așa de prost, încât vrei să mă convingi că ești irecuperabil?
Să-ți amintesc de punctul de vedere nefavorabil, dat de guvern, la sugestia lui Ciucă, pentru proiectele legislative 199 și 221/2020?
Ai reținut motivația includerii militarilor între cei suprataxați la pensii, motivație exprimată de Fl Roman (PNL) la întrebarea lui Radu Tudor și Corneliu Dobrițoiu? Ca să nu pice la CCR formularea destinată magistraților, chiar dacă, tot CCR, refuză să-i asimileze, la riscuri, pe militari, judecătorilor și procurorilor.
Stii motivul pentru care Ciucă a deschis gura abia acum? Fiindca îi afectează venitul! De ce, în ședința de guvern, nu a dat cu pumnul în masă, nu a luat atitudine în repetatele situații când au fost „loviți” pensionarii militari? Nu agreez partizanatul administratorului blogului la PSD, dar cu atât mai puțin pe nenorociții de la PNL.

Cezar spunea...

QED...EIN STEIN !
NICI EU NU ASI FI SPUS.O MAI BINE!

Cezar spunea...

NB
Am fost la stina dar nu ..la muls
Am asistat cum ridica Danone..laptele😜😛😜😛😎😎

spiritul lui Haret spunea...

Cornelius@ ma repet.vrei sa spui ca limbajul tau porcos este determinat de antipatie politica?Antipatia nu justifica limbajul suburban.Vezi ca vehiculezi.Stabileste-ti pozitia Ori Orban ori Ciolacu.Tu ai acelasi limbaj pentru ambii.
Atentie ca la rusi Stalin e considerat erou national.
Bigg@nu te injur.Iti retin atentia ca drepturile pe care le ai tu in prezent ca militar sunt rezultatul efortului celor mai in varsta.Pregatirea ta militara buna sau slaba este rodul muncii celor mai in varsta.Nivelul tau de educatie e rodul priceperii celor mai in varsta.
Sa retii un lucru pe care subsemnatul l-a aflat dupa pensionare.Ai de invatat inclusiv de la un prost.
Las-o mai moale cu participarea in teatre.Patrula de cercetare independenta si postul de paza a fost si este ABC-ul pregatirii militare.

Burebista spunea...

Domnule Einstein... Grupa 0 Nu este doar pentru militari.. Și nu pentru toți... Ci pentru toate categoriile profesionale care desfășoară activități care sa fie încadrate în aceasta grupa de munca...
Acum se pare ca dvsaveti un fix nu neapărat cu polițiștii. Jandarmii sau pompierii din MAI ci și cu cei din MAPN... Ori suferiți după vremurile când ăștia mici foști soldați la MAPN,cărau sacodile pentru mulțumirea de a fi recompensat cu o permisie.. Ori a-ți lucrat toată viata într-un birou rupt de realitatea din teren...
Va doresc o pensie lunga și cât mai nare în cuantum net....

Negritoiu spunea...

Cu generalul Oprea te-ai mai vazut? Ce zice,sau nu mai esti confidentul lui?

Burebista spunea...

Aberația asta o susțin doar cei fără minte ca să nu-i numesc altfel...
Este ca și cum ai spune ca un judecător nu va da o decizie favorabila unuia îndreptățit dacă sentința sa o să-l afecteze pe el în viitor...
Decizia lor trebuie motivată cu prevederi legale altfel chiar dacă au un interes după mandat pot oricând fi acuzați ca au fost părtinitori..

Viorel spunea...

Domnule monteoru, grșiți totalmente. În primul rând nu doamna Renate Weber a înființat această funcție și nici denumirea nu i-a dat-o dumneaei. Cele prezentate și sesizate la CCR sunt articole din Constituția României și din alte legi gândite, editate, promulgate și aplicate de cei în drept. Dacă nu sesiza CCR atunci ați fi ieșit dumneavoastră și ați fi afirmat în gura mare (cu scuze stimată doamnă) uitați ce proastă e, nu știe, nu e documentată, nu sesizează, etc. De curiozitate, intrați pe google, căutați Decizia nr. 403/2019 a CCR și vedeți ce a debitat fostul Avocat al Poporului (Maiestatea Sa domnul Victor Ciorbea) când i s-a cerut un punct de vedere pe o problemă a pensionarilor militari. Vedeți câte sesizări are în cei 5 ani de mandat, la fel cu câte ieșiri a avut la TV. domnul KWI în primul mandat (5 x 3 = 15 la sărbătorile de Crăciun, An Nou, Paști). Cel puțin președinții celor două Camere ale Parlamentului și Guvernul nu au comunicat punctele de vedere solicitate.

Neacsu spunea...

Ne place sau nu, interventia Avocatului Poporului este facuta profesional. Indiferent pe cine ajuta sau oricat de mult am vrea sa moara capra vecinului si sa lesine a noastra, are dreptate. Daca va avea castig de cauza sau nu, este alta poveste, se vor face presiuni daca va fi cazul, asupra curtii, care ar putea fi in ... conflict de interese si nu ar trebui sa judece pentru ca isi judecat propria cauza, astea sunt probleme de jocuri si politica. Cert este ca doamna Weber are dreptate.

Viorel spunea...

Și totuși stimați colegi, oare nu este chiar prea mult pentru o singură persoană ?
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/ce-venituri-si-pensii-speciale-au-judecatorii-ccr-in-mainile-lor-sta-decizia-de-impozitare-sau-nu-a-acestora-1326150
Pensiile speciale și alte venituri a șase dintre judecătorii CCR:
Valer Doreanu
322.200 - pensie specială
74.424 lei - pensie specială parlamentar
22.844 lei - pensie de stat (contributivitate)
301.809 lei - salariu CCR
50.852 lei - salariu Universitatea Nicolae Titulescu
Total - 772.129 lei / an
Marian Enache
321.476 lei - pensie specială
91.476 lei - pensie specială parlamentar
23.412 lei - pensie de stat (contributivitate)
297.000 lei - salariu CCR
11.904 lei - indemnizație pentru participare la Revoluție
Total - 745.268 lei / an
Mona Pivniceru
384.650 lei - pensie specială
296.652 lei - salariu CCR
21.240 lei - drepturi cărți publicate
Total - 702.542 lei / an
Livia Stanciu
454.716 lei - pensie specială + restanțe salariale
283.956 lei - salariu CCR
Total - 738.672 lei / an
Daniel Morar
350.855 lei - pensie specială
289.519 lei - salariu CCR
Total - 640.107 lei / an
Attila Varga
100.000 lei - pensie specială
281.732 lei - salariu CCR
41.173 lei - salariu Universitatea Sapientia Cluj
Total - 422.905 lei / an
Sursa: Declarații de avere 2019
Editor web: Liviu Cojan

Lenovi spunea...

Leon. Stiu ca s a propus 7000. Dar de ce 7000? De ce nu 8000, de ce nu 6000? Asta am vrut sa spun. Daca nu legi pragul de ceva, gen salariul mediu, brut sau net, procent din cel mai mare salariu, nu stiu ce, devine iar un subiect de discutii interminabile.Adica un prag care sa poată fi calculat in functie de ceva, cum e la pensiile contributive punctul de pensie care decide valoarea pensiei. Am înțeles ca judecatorii ICCJ au cerut consultari. Sa se consulte atunci, gen alegerea papei. Sa se inchida toti, politicieni, magistrati, sindicaliști, etc intr o incapere in Parlament si sa găsească o solutie, pentru ca nici asa nu se poate continua. Amaratilor cu pensie de 1200 nu le poate da 40%,dar Dorneanu ia 3 pensii speciale. E strigator la cer.

Daniel Craciun spunea...

,,SE PARE CĂ...,,
,,LA PROPUNEREA...,,

DLE, cum poti fi atat de slugarnic in fata unor politicieni, ridicandu-i in slavi si facandu-le reclama, fara nici-un argument ?!?
esti implicat in politica, probabil pnl ?!? /
esti remunerat pt asa ceva /
esti, pur si simplu......?!?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
de la Tampa/Florida?

CEZAR spunea...

De incompatibilitate ..ce zici don Neacsu ???>

CEZAR spunea...

Nenea melitianul
Nu prea ai inteles si nu-i de mirare !
Mai toti slujbasii de la CCR..au pensii SPECIALE Maaari cat roata carului..!
Asta-i incompatibilitatea..nenea Pompescu fara minte !

CEZAR spunea...

Bata-te sa te bata Doamna IFRIM !
Numai la pornosaguri iti sta mintea....!!!

Leo spunea...

CCR-ul când este vorba de breasla lui , imediat a și băgat legea în procedura rapidă de soluționare.
Pe când pt. cele 80 de dosar pe oug 59 , se fac în curând 3 ani.
Așa arată un sistem EȘUAT DEMOCRATIC

Huhu Rezea spunea...

@Lenovi
Tocmai că se și motivează în Expunere de ce s-a propus pragul de 7000 lei. Citește-o!

hankook spunea...

Baiatul ala dus cu capra (tot de pe aici am aflat !) face confuzii grave...bre, se spune IED , dar tu ai dat-o la 'ntors fiind vorba de "copilul" caprei ! Apropo, am mai zis:am 7800 lei net pentru ca , printre altele, am avut in fisa postului "sa ma joc cu iezii" in 3 misiuni /2 teatre de operatii ...tu, cezar, ce-ai facut in cariera ta militara ?????

Iulian Mareș spunea...

Stein,
a se vedea in ce ministere sunt jandarmii si carabinierii/FRA/ITA!

Dan B. spunea...

@hankook: „Păstorul” Cezar face exact ce-a făcut și înainte de a se pensiona, supraveghează „mieii” membrilor acestui blog, îndeosebi pe al meu! Dacă știe cineva că ăsta ar fi avut vreodată, de-a lungul anilor de blog, vreo idee care să vină în sprijinul pensionarilor militari, rog să-mi fie adusă la cunoștință!

Liviub spunea...

Zbuciumatul66
Militarii care n au deschis calculatorul au construit cai ferate, au scos carbuni si au cules recolte, desteptule!

Iulian Mareș spunea...

Daca irlandezii, fie si cei din IRA (aripa politica sau cea militara-inca) nu au auzit multe de ROU nu-i vina noastra ci a lor ca sunt VARZA!

Iulian Mareș spunea...

Sa arda lumea, dar sa triumfe justitia?!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leonard, azi este cea mai lunga zi din an: Poate ca cei de la CCR au timp sa-si aminteasca si sa se uite la cele peste 70 de dosare, macar sa le numere. Ministresa Muncii, cu tot liberalismul domniei sale, dar e de bun simt, daca de cateva ori a compatimit militarii si a spus ca nu este corect ce se intampla la pensiile militare, si-o felicit pentru atitudine. Astept ca petitia de acum peste o luna s-o finalizeze cu o interventie la Guvern si Ministrul Ciuca, sa-l trezeasca din somn, referitoare la pensiile mici si medii, cum i-am solicitat respectuos, mai ales ca paradelile cu oug au pornit din Ministerul Muncii, sub patronajul Fiolei.

Iulian Mareș spunea...

Alex,
aparent asa pare!
Insa, cititnd mai mult vei afla ca Aliantele si Coalitiile sunt parte integranta a politicii externe, ca element de materializare a ei!
Astfel, vei afla si diferenta intre alianta si coalitie...

*Nu mai scrie dracii de cafenea!

Iulian Mareș spunea...

Nu exista aici "incompatibilitate", intrucat CCR judeca daca legea este constitutionala sau nu!

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Asta este pocedura de urgenta în toate contestațiile vizând controlul de constituționalitate înainte de promulgare.

Aurel spunea...

Văleu , domnule Huhu Rezea ce mai de" motive intrinseci" găsiră madam " aparatorul poporului????" școlită după cum zic unii la "Facultatea Soros" și repartizată "Președinta a fundației Soros "in Romania până în 2006 când trecu din partid în partid ajungând în fine sa fie propusă de un partid de 4% pentru a " ajuta poporul"și confirmată de prietenul de alianță trimis de " cei pe care-i apara cu" motive intrinseci" acum acum la " specializare pentru vreo 6 semestre (SSD).
Domnule Huhu Rezea cât timp mă consider parte din popor ,bucuros aș fi fost sa mă apere și pe mine sau mulți alții că mine ,fost catană Mai,care nu am avut privilegiul să încaseze in 30 de ani bătuți pe muchie in grupa 1 de muncă și funcții de răspundere,fara a pune la socoteală școala , un salariu precum încasează un polițist local după " generoasa cu unii legea autonomă a salarizării" din mediul bugetar.Sau multi altii din aceasta zona a administrație locale.
Și nici fiul ajuns la gradul de mr în MAi,cu răspunderi de care depinde viața multora.
Și nici nora , farmacistă cu vechime și grad ridicat de pericol pentru sănătate și sâmbete lucrate in mediul privat și facultate la Cluj care încasează după contractul de munca până la max 3500 lei lunar plus bonuri de masa ,mai puțin decât o asistenta de farmacie in spital ,că să nu mai vorbesc de farmacistă de la bugetar care trece de 6000 lunar plus sporuri,plus grupa de muncă ,plus tichete de vacanță,plus zile libere cu duiumul.
Tare m-aș fi bucurat să se sesizeze de îndată madam și atunci când militarii i s- au adresat tot cu " motive intrinseci" pentru discriminările între generații.
Ar fi trebuit să-l felicitați pe președinte când a sesizat Curtea și a reușit să-i razmuteze lui Ciorbea care asculta generalii vorbind la telefon pensia specială pe care și-o aranjase pentru 4 ani de mandat in complicitate cu guvernanții socialiști.
Probabil și de astă supărare mare la madam.
Le plâng de milă împreună cu poporul ,o să ajungă" muritori de foame" la ce le rămâne peste 10- 15000 miuțe.Si mai grav ,o sa trebuiască să se dedea la" necurate" că să rămână în trendul stabilit și rezultat din legea salarizării unitare a personalului bugetar.
Și ce-i mai urât constă în faptul că de apără josnic cu motive cu care se apărau militarii când" la ordin au fost maziliți cu sprijinul larg al justiției și CCR.
Să aveți o zi bună.
Și zic eu,oricine dintre "rândași" de asociază politic în aceste vremuri, indiferent de ce parte , se decridibilizeaza profund în ochii cititorului și ai publicului larg.
Încă nu s-au născut politicieni făcuți să simtă realitatea și nevoia neamului pe care-l slujește.

Leo spunea...

Mulțumesc MAESTRE,
Nu am știut-o pe asta....
PS
așa mai da într-o Românie în care mulți copii nu merg la școlaă fiindcă nu au încălțăminte.
Valer Doreanu
322.200 - pensie specială
74.424 lei - pensie specială parlamentar
22.844 lei - pensie de stat (contributivitate)
301.809 lei - salariu CCR
50.852 lei - salariu Universitatea Nicolae Titulescu
Total - 772.129 lei / an

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Ministrul muncii cunoaste bine situatie intrucat sotul este la MApN!...ai uitat asta.

Huhu Rezea spunea...

Atentie!
Pentru faptul că taxarea se aplică doar pensiei care depășește cuantumul contributiv, se poate spune că legea nu face discriminare între pensionarii din sistemul public și pensionarii care au drepturile de pensie stabilite prin legi speciale, derogatorii de la legea cadru.
Pensiile din sistemul public sunt în întregime pensii contributive.
De aceea insist ca si pensiile militarilor să fie calculate și în puncte de pensie, ca la magistrați.

Iulian Mareș spunea...

De duminica....! O readaptare!

Atât magistratul cât şi politicianul se simţeau flataţi că batranul ostean i-a chemat să-i fie alături în ultimele clipe dar totuşi erau miraţi fiindcă nu-şi aduceau aminte ca ofiterul să fi manifestat vreo simpatie oarecare pentru ei. În cele din urmă politicianul îl întreabă pe ofiter:
- Domnule colonel, de ce ne-ai chemat chiar pe noi să-ţi fim alături?
Adunându-şi ultimele puteri, cu o voce slabă, colonelul răspunse:
- Issus a murit între doi hoţi şi aşa vreau să mor şi eu…!

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
si pt ca ma-sa si ta-su beau si fumeaza si la munca ioc, precum Vulpita si Viorel!
Ieri am aflat cat pot suge parintii de pe urma unui copil autist....peste 2000 lei! Legal!

Iulian Mareș spunea...

Asa comenteaza unii! ...ca sunt spalati pe creier si nu inteleg nimic, nu ar fi prima data!
"Gabriela Rusu: Stimată doamnă, regret să vă contrazic însă, pensiile militare nu prea trec de 7000 de lei - doar câțiva magistrați militari, piloți militari și câțiva generali ieșiți foarte recent la pensie, din funcții importante. V-o spun ca fost militar căruia i s-a calculat pensia (ca și celorlalți militari) ca procent din media retribuției pe 6 luni consecutive din ultimii 10 ani de activitate, la care s-a adăugat un spor datorat unui procent de 2% din retribuție, reținut pe toată durata activității, denumit impozit pentru pensie suplimentară. Militarilor nu li se acordă pensie în funcție de retribuția din ultima lună de activitate, așa cum se calculează în cazul pensiilor speciale.
Gabriela Rusu: Violeta Alexandru nu este de acord cu supraimpozitarea pensiilior militare (150.000 pensii=8 miliarde lei). De ce oare? Doru Alexandru, soţul Violetei Alexandru,lucreaza la Ministerul Apărării Naţionale.
Pavel Radu: Doamna .....am iesit la pensie in 2012 din M.A.I la 52 de ani , dupa munca atat pe functii de executie cat si comanda.Am iesit pe Legea din 2010, pe baza de cotributivitate . In 2015, am optat pentru pensie de serviciu, militara pe care o numiti acum " nesimtita ".Cuantumul pensiei stabilite -a fost in baza veniturilor obtinute , impozitate ....-a fost facut de aceeasi casa de pensii in baza optiunii mele si documenelor prezentate , in baza unei Legi a statului roman ! Cu aceasta pensie am facut credite pentru nevoi personale, credite obtinute legal, aflate in derulare .Probabil ca si alti politisti, jandarmi, pompieri, militari au la fel ca si mine si pensii " nesimtite " si credite .... Nu ma plang , dar daca am pensie nesimtita inseamna ca si eu sunt nesimtit.Si asta nu-i permit sa-mi spuna nici unui politician, fie ca este ministru, parlamentar, premier sau presedinte.
Emil Emil: Vrei sa te razbuni ca se vede ca ai incalcat legea si ai fost sanctionat de poltie de aceea nu poti sa-i suporti.
Emil Emil: Valter cand cei de MAI erau la serviciu sambata si dumineca si nu erau platiti, tu stateai acasa cu familia si cei din politie te pazeau sa poti dormi linistit , asa ca nu mai te lega de cei de MAI ca nu ai sanse sa obti nimic ca nu te poti compara cu ei cu privire la munca depusa de cadrele MAI cu ocazia evenimenelor nedorite de nimeni, inundati , ordinea si linstea publica etc.
Valter Cojman: Eu, ca un simplu pensionar care a contribuit la sistemul de pensii, am imprumutat de la banca 20 000 de lei. Platesc de 3 ani ratele si mai am doi ani de plata si astia, care nu au dat niciun leu la sistemul de pensii, iau intr-o luna cat am imprumutat eu de la banca.
E corect? NU. Cei din MAI nu platesc CAS si beneficiaza, de cele mai multe ori, de tratamente preferentiale in spitale in timp ce personalul medical si auxiliar din sanatate platesc acest CAS si, cand au nevoie de tratament si ingrijire, de cele mai multe ori li se refuza, spunandu-li-se ca suma du e acoperita de casa de sanatate.
E corect? NU.
Magistratii care, in loc sa-si faca datoria, fac politie politica stalinisto-nazista de tip mafiot, distrugand vieti, destine, familii, etc. ies la pensie cu pensii de la 10 000 de lei in sus, asa cum a iesit si tortionarul Lazarica..., in timp ce, cei care muncesc pe branci si in conditii grele si/sau periculoase si contribuie la sistemul de pensii, ies cu pensii de la 700 de lei si pana, la maxim, 5-6 000 lei.
E corect? NU. Si atunci de ce atata lamentare pe acest subiect cand totul se putea rezolva simplu?
Un articol de lege in care sa se spuna ca pensiile, obtinute cu sau fara contributivitate, pana la 3000 lei sunt scutite de impozit, pensiile pana la 5 000 lei sunt impozitate cu 10% din ceea ce depaseste 3 000 lei, pensiile pana la 8 000 lei sunt impozitate cu 30% din ceea ce depaseste 5 000 lei, pensiile pana la 12 000 lei sa fie impozitate cu 50% din ceea ce depaseste 8 000 lei si pensiile de peste 12 000 lei sa fie impozitate cu 70% din ceea ce depaseste 12 000 lei."

Leon spunea...

"Întrebat dacă există posibilitatea ca pensiile militarilor să fie exceptate de la această impozitare, Premierul Orban susține că acest lucru nu poate fi posibil.

„Nu poţi să exceptezi anumite categorii de pensii. Dacă stabileşti un principiu, că o pensie specială se impozitează, atunci… Să ştiţi că am apelat la soluţia asta pentru că a fost declarată neconstituţională legea prin care am tăat pensiile speciale, mai puţin pensiile militare, dacă vă aduceţi aminte."(capital.ro)

Lenovi spunea...

Imi cer scuze ca nu m am informat mai bine. Am citit motivarea cu venitul de 7000 care asigura un trai decent. Am fost pe aproape ca si legatura cu salariu mediu net, care e de 3300 pe martie 2020. Deci 2x salariu mediu net ar fi deajuns pentru un trai decent al unei familii. Creste salariu, creste si pragul de neimpozitare. Scade salariul, scade si pragul. Asta e doar o idee, oricum o sa si apere pensiile si cu dintii pe 14 iulie. Politicienii sa fac ca au vrut, magistratii stau cu Constituția in frunte, cei multi tot sub pragul unei vieti decente, de 7000.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Spiritul lui Haret, fiind de stanga nu-l vreau pe Ciolacu la carma PSD, sa-l distruga in numele PNL si la ordinul lui Iohannis, pentru ca este un agent sub acoperire al acestuia! ,,Limbajul suburban'' este considerat asa de liberalii intepeniti si ancorati in evul mediu timpuriu, ca democratie si libertati, pentru ca, pe unde-i prind, le pocesc partidul-cloacă si mutantii ce-l conduc, de o rara prostie si incapabili pana la absurd, dar mai ales cu o ura viscerala pe tot ce este romanesc, progresist si social, iar stilul pamfletar, cu care m-am consacrat ca jurnalist editorialist si pamfletar, timp de 10 ani la ziarul Ora 25, este unul cu mult mai curat decat al lui Vadim Tudor, care mi-a recunoscut meritele de pamfletar cand traia, dar numai la nivelul de ,,pamfletaras,'' pentru ca ma aflam in provincie, conflictul cu el fiind niste critici aduse acestuia pe fondul agresivitatii badaranesti a acestuia fata de femei, in general, pe care, cu tot respectul fata de valoarea sa, intr-adevar le porcaia ca la usa cortului, si nu in termeni tocmai pamfletari! Am scris pentru liberali, intr-o perioada jurnalistica, dar m-am limitat, pentru parai si obligat de sefi, doar la interviuri cu oameni politici, inclusiv lui Ludovic Orban de doua ori cand a venit la Onesti, si eram pregatit si pentru Iohannis, daca venirea la Onesti nu avea sa fie contramandata din cauza unei intarzierinepermise la Bacau, insa contactul cu acestia mi-a creat intotdeauna stari de iritare si emotii negative pe fondul prostiei rare de care sufera cu totii, la gramada, niciodata negasind acolo, in cloaca lor, un individ inteligent sau mai rasarit la minte! La ei doar atat: TAIEM, DARAMAM, DISTRUGEM, SCADEM, IMPOZITAM, LUAM INAPOI, AMANAM, SCOATEM SI NU DAM NIMIC, DECAT VREM SA INVESTIM CA SA AVEM DE UNDE SA FURAM! Cine cunoaste Istorie, si n-a halit-o cu slanina, stie clar ca liberalii sunt cei mai mari criminali ai romanilor, impuscand si tragand cu tunurile in tarani in 1907, apoi impuscand minerii din Valea Jiului in 1929, sau muncitorii la Uzinele Grivita in 1933, cat si faptul ca ii infometau pe romani, ii tineau in zdrente, ca le puneau botnite la cules de vii sau fructe din livezi, apoi pe toti oponentii politici ii bagau in lagare si puscarii, precum pe comunisti la Tg Jiu sau Doftana, etc... Crezi ca de pomana s-au razbunat comunistii pe ei, dupa ce au luat puterea, bagandu-i la Canal sau la Pitesti, etc? Ehei, Istoria are un parcurs cand fiecarui calau ii vine randul sa aiba si el calaul lui! Cine cunoaste Istorie fuge ca de dracul de liberali, cine nu, atunci se inhaiteaza cu ei in si la rele!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, multumesc, insa stiam si am uitat pur si simplu sa specific acum ca sotul domniei sale este cadru militar, si cand i-am scris i-am si subliniat acest lucru, fiind informat ca este sotie de ofiter de catre @ Leonard, la timpul respectiv, pentru ca nu stiam atunci

Huhu Rezea spunea...

Numărul pensiilor militare mai mari de 10 000 lei a trecut de 10 000 din 178 000.
Asta in timp ce peste 140 000 de pensii militare sunt sub 6000 lei.

Dan B. spunea...

Intreb și eu, nedumerit fiind:

Când s-a pus problema militarilor că nu vor fi incluși în „malaxorul” pensiilor nesimțite, știți cine s-a ridicat împotrivă?
Da, Dana Gârbovan, președinte al UNJR, motivând că magistrații au avut aceleași restricționări precum militarii. Și sper că nu-i nevoie să vă reamintesc cum că Lege 303/2004, privind pensionarea judecătorilor, procurorilor și a personalului auxiliar, a fost redactată inspirațional după Legea 164/2001, cu o mică modificare, dar majoră: calculul se efectuează din ultimul venit lunar (salariu, sporuri, prime și al XIII-lea salariu, etc), cu bază de plecare 80%, nefiind restricționat la baza superioară de OUG 57/2015 și OUG 59/2017.
Dacă a=b și b=c, de ce n-ar fi a=c?
Când s-a pus problema asimilării militarilor, în privința condițiilor de muncă și a riscurilor posibile, de ce CCR și Justiția refuză pensionarilor militari statutul lor, oarecum similar și ușor defavorabil, comparativ cu cel al magistraților?

Leon spunea...

@Huhu Rezea, este posibil ca CCR sa constate ca proiectul de lege este constitutional in masura in care procentul de Taxare sa nu depaseasca 50% !
In acest caz, Parlamentul ar putea opta pentru Grila senatorului Eugen Teodorovici din proiectul initial !
Pensiile militare nu pot fi scoase din lege deoarece chiar ar fi un motiv serios de neconstitutionalitate !
Ar fi niste taxe rezonabile si pentru militari:
- pana la 7000 lei, Taxa este 0%
- intre 7001-10000 lei inclusiv, Taxa 30%
-peste 10001 lei, Taxa este de 50%.
Aceste procente se aplica la Pensia NETA !
Exemplu:
Pensia de 10000 lei brut are un Net de 9200 lei, si Taxa este:
9200-7000 =2200 ×30% = 660 lei, o Taxa suportabila, zic eu..!

Huhu Rezea spunea...

Dacă nu este diminuată cu niciun leu partea contributivă a pensiilor de serviciu, ar fi posibil ca judecătorii CCR, consecvenți cu deciziile anterioare, să fie obligați să accepte constituționalitatea legii... cu condiția ca taxarea să aibă o aplicabilitate temporară.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dan B, Cred ca magistratii au o frustare pe militari, sa nu zic ură ca poate fortez termenul, daca si in instante ne confruntam cu situatii penibile, precum ,,confuzii'' crase intre dosare in spate diferite, confuzii intre actualizari si recalculari incat sa admita ca e bine, daca ai doua procese separate pe recalculare si actualizare, sa le judeci doar in unul, la gramada ca la Piață, cand de fapt cele doua subiecte sunt total diferite, ca de la cel la pamant; sau sa ceri intr-un proces bine intemeiat sa fi admis la CCR pe actualizare, unde deja sunt castigate peste 70 de procese ale rezervistilor in instante, pe o Cerere beton armat, cu cele mai elocvente exemple de procese castigate in zeci de instante in care faci trimitere la nr de dosare, si de fapt fiind un drept al fiecarui roman sa acceada la CCR pentru dreptate intr-o speta judiciara, etc, si ei sa te tranteasca peste toate argumentele, dovezile, probatoriile si evidentele... Astept cu sufletul la gura motivarea, fiind curios ce chichite au invocat la respingerea catre CCR, dar parerea generala cred ca exista un conflict tacit intre magistraturi si militari, eu fiind de parere ca la mijloc este frica concurentiala la pensii, ca daca am avea aceleasi drepturi, cu baza de calcul de 85%, ca ei, si nu de 65% cum avem noi, asta ar determina politicul la niscaiva restrictii finaciare in care sa fie si ei inclusi alaturi de militari. Dumnezeu, sau dracul, poate sti real ce este in mintea lor de se tin la distanta de militari prin atitudini si hotarari ale instantelor, incat intodeauna le simtim persecutia refuzurilor si trantirii dosarelor, si nu dreptatea pe Lege si Constitutie! Nu degeaba si Justitia, magistraturile in general, sunt toti pe ultimile in sondaje in preferintele de apreciere ale romanilor! Ar prefera sa scoata din puscarii criminalii si violatorii in serie, de la 5 crime in sus, decat sa dea dreptate amarastenilor napastuiti!

Leon spunea...

Bancul zilei. Doi români discută despre soluţiile de ieşire din perioada de tranziţie.
– Cum facem ca să ieşim din criză?...
– Păi, facem ce-au făcut nemţii şi japonezii: au declarat război Americii, au fost învinşi, ocupaţi şi dezvoltaţi pe urmă de către yankei. Aşa trebuie să facem şi noi!…

– Nu merge, măi, zice celălalt… La cât ghinion avem noi, parcă văd că-i batem pe americani!

adiadiadi spunea...

,,Apt limitat,, sau ,,inapt,,.

brenda spunea...

civili nu au grade si grupa AC

Iulian Mareș spunea...

Pt ca este pe taramul ei si te face din vorbe mestesugite si alese!
Ce, tiar fi greu sa-i argumentezi, in limbaj specific aviatiei, de ce nu poate urca la bord cu un motan la piept?

hankook spunea...

Sotie de subofiter....uita-te pe declaratia ei de avere si ai sa intelegi.

Negritoiu spunea...

Domnule Mares,
E mortala! Ne-ati mai descretit fruntile inaceasta zi de duminica.

Calinmihaib12 spunea...

C.F. IFRIM: (in răspunsul dat lui DAN B.):..OK..,!🙂

Nea Nicu spunea...

La sfârșitul anului trecut, la CPS a MApN erau în plată aproximativ 1650 de persoane cu pensie netă mai mare de 7.000 lei. Să fie așa mulți cu pensie peste 10.000 brut la MAI și SRI? Adică vreo 8.500 ?

Calinmihaib12 spunea...

...mi-a "scăpat"..=dacă nu mă insel ..că D-na Renaște WEBER este sau a fost soție de medic militar, și ..a urmat FACULTATEA DE DREPT din CLUJ, în anii '70-80..!

Iulian Mareș spunea...

Negritoiu,
Multumesc pentru apreciere!
Ar mai fi trebuit sa adaug ca a cerut sa fie inmormantat cu mainile afara din mormant, precum Alexandru Macedon, sa arate lumii ca nu a luat nimic cu el, dincolo!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Dar Sica Mandolina nu va fi purtator de pensie pt ca munca este straina pentru el!

monteoru spunea...

hankook vezi ca pe aici sunt unii care te-au trimis in teatre.Nu e cazul meu.Dai ocazia la comentarii nelaudative.
Stalino@5 ani in Irlanda ca sa studiezi istoria acestei tari?Esti sigur?Am aflat ca in Irlanda sunt si cersetori si nu sunt irlandezi.

Viorel spunea...

Domnule Aurel, dacă tot gândiți și exprimați ceva prin comentariu, atunci faceți-o cu cap. „Propusă de un partid de 4% pentru a ajuta poporul”. Ce puteți să-mi spuneți despre UDMR cu 3% ajutat de partidele românești interesate să treacă pragul de 5% prin voturi exprimate pro UDMR în marea majoritate a județelor țării fără locuitori români de etnie magiară și care ani de zile au jucat și cântat (în interesul lor) în Parlamentul și Guvernele României ? Dar despre UNPR care la condiționat pe domnul fost președinte Traian Băsescu așa cum a vrut ea (uniunea / INTERES NAȚIONAL) obținând lucruri bune pentru anumite categorii de militari, în special SGP ? Dar despre PC prin trădarea PSD-ului în 2004 la „soluția imorală” pentru domnul Traian Băsescu, PSD-ul pierzând guvernarea ? Procentajul contează ca să fii om de valoare din toate punctele de vedere ? Ați lucrat 30 de ani în MAI și eu am lucrat 36 în MApN și am primit solda care era la momentul respectiv, acum întrebați-vă președinții de sindicate de ce nu ajung la un consens cu MApN și SRI să aveți cel puțin o pensie decentă raportată la soldele din ziua de astăzi lucru pe care îl tot cerem de ani de zile. Dacă ați dus-o greu în MAI de ce nu l-ați îndrumat pe fiu spre o altă carieră. Eu am fost militar, fiul meu este inginer pentru că a văzut rigorile / stresul sistemului. Ați fost bugetar, fiul este bugetar și dumneavoastră criticați sistemul în care ați lucrat / lucrează pentru că nora nu este tot la stat. Păi în ziua de astăzi când totul se vinde și se cumpără (până și sufletul morților de Covid-19) de ce nu ați „ajutat-o” să ajungă în sistem, nu cel militar / poliție ci bugetar ? Să lăsăm onoarea, cinstea și corectitudinea deoparte în răspunsul pe care îl veți da.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
vasile iosif spunea...

Stimati colegi, d-le H,
Priviti o mostra de Justitie romaneasca, dornica sa afle adevarul juridic, sa efectueze o cercetare judecatoreasca completa si sa clarifice toate aspectele ridicate in speta.
Adresele se refereau la motivele de fapt si de drept pt.care MAI a acordat rezervistilor sai indexarea de 5% prevazuta de OUG 57/2015 si in anii 2017,2018,2019, 2020, rezultatele controlului Curtii de Conturi si solicitau MApN sa comunice Instantei Metodologia de actualizare a pensiilor militare, semnata de conducatorii institutiilor din Sistemul de Aparare.
Vor fi primit plicul.... galben.

1. Portal > Tribunalul BUCUREŞTI > Informaţii dosar
Nr. unic (nr. format vechi) : 1611/3/2019*
Data inregistrarii 11.06.2019
Data ultimei modificari: 19.06.2020
Sectie: Secţia a-VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale
Materie: Litigii de muncă
Obiect: pretentii
Stadiu procesual: Fond
Părţi
Nume Calitate parte
VASILE IOSIF Reclamant
MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE Pârât
CASA DE PENSII SECTORIALĂ A MINISTERULUI APĂRĂRII NAŢIONALE Pârât
17.06.2020
Ora estimata: 09:00
Complet: C30
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: În baza art. 258-255 C.p.c. încuviinţează pentru părţi proba cu înscrisurile aflate la dosar.

Respinge în rest solicitările reclamantului de emitere de adrese şi alte înscrisuri ca nefiind utilă, concludentă şi pertinentă soluţionării cauzei.

Respinge proba cu expertiză tehnică contabilă, ca nefiind utilă, concludentă şi pertinentă soluţionării cauzei.

Pronunţată, azi 17.06.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Încheiere de şedinţă 17.06.2020

Ei? Tradare,tradare…Dar sa stim si noi… Ne iubeste....magistratii . .Ha,ha

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Imi cer scuze daca la scris o mai dau in bara cu cate o litera șchioapa, pentru ca miopia chiar imi face feste, iar diabetul asta dracos s-a cuibarit si in dioptrii! Asta e, din pacate! Sunt fericit ca blogul s-a umplut de animatie constructiva! Felicitari, camarazi!

Iulian Mareș spunea...

M,
Ești tare!
Completez:
De ce nu trag tunurile Mitică?
Pen' că tunarii sunt la slujba de seară!

Leon spunea...

@M varianta pesedista la o pensie bruta de 10000 lei, Taxa=660 lei, mult mai mica fata de varianta penelista unde Taxa = 2370 lei( 500 + 1870 )...!!

Huhu Rezea spunea...

Foartte prost ți-ai susținut cauza, când CPS ți-a oferit posibilitatea prin prostiile pe care le susține în întâmpinare să-i distrugi apărarea.
Am observat că d-ta nu prea ești atent la povețele care se dau pe acest blog.
Ai depus la dosar in copie Expunerea de motive a OUG nr. 57/2015 prin care să bulversezi interpretarea că acea indexare a fost acordată prin derogare numai în anul 2016?
Ai cerut expertiza prin cererea introductivă sau ulterior?
Ai combatut prostia că adăugarea indexării cu 5% la cuantumul actualizat nu inseamna dublă indexare cu 5%?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Marcel Orzan spunea...

Pt. @ Huhu Rezea:

La „Conform L 223/2015, pensia militară nu are in ea niciun bănut contributiv. De aceea insist ca pensia militarilor să se determine și în cuantumul contributiv, ......... „

Stiu ca am mai avut discutia asta, dar te intreb ce semnificatie are atunci art. 31 din Legea nr. 223/2015:
- Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat:
Art. 31 - (1) Cota de CONTRIBUȚIE INDIVIDUALĂ la bugetul de stat este egală cu cota de contribuție de asigurări sociale prevăzută la art. 138 lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.
(2) Termenele de declarare și de plată a sumelor reprezentând contribuțiile individuale la bugetul de stat sunt cele prevăzute de legislația fiscală pentru declararea și plata contribuțiilor de asigurări sociale.

Sa stii si tu ca in perioada 2000-2001, cand s-a elaborat Legea nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat (am lucrat personal, chiar daca doar ca tehnoredactor), care a fost scrisa exclusiv in MapN (la DFC si DMRU), s-a pus in discutie foarte ardent caracterul contributiv la pensiei militare (si pentru a contracara o posibila discutie in linia asta precum incercarea de eliminare prin proiectul initial al Legii nr. 19/2000 a pensiei magistratilor – aspect reglementat ulterior de CCR prin Decizia nr. 20/2000) si de aceea in Legea nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat au fost clar subliniate urmatoarele art.:
Art. 1 - (2) PRINCIPIILE GENERALE (adica si e) PRINCIPIUL CONTRIBUTIVITĂŢII) prevăzute la art. 2 din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale se aplică în mod corespunzător şi pensiilor militare de stat, exceptând situatiile în care prin prezenta lege se dispune altfel.
Art. 78 - (2) De la data intrării în vigoare a prezentei legi, contributia pentru pensia suplimentară va deveni CONTRIBUTIE INDIVIDUALĂ la bugetul de stat, pentru prestatiile prevăzute la art. 4.
(3) Cota de CONTRIBUTIE INDIVIDUALĂ este de 5% . Baza lunară de calcul pentru care se va determina contributia individuală o reprezintă solda lunară brută.

Daca vrei, o sa-ti trimit discursul lui Boc in Parlamentul European (scris tot pe la noi la DMRU) in care se lauda cu reforma sistemului de pensii din Romania si punerea acestuia pe baze CONTRIBUTIVE, INCLUSIV A PENSIILOR MILITARE!

Tot o tii langa cu prostia asta, parca esti fratele lui Augustin Zegrean, care mai ieri abera ceea ce e in tartacuta lui de handicapat, cum ca: „Are dreptate. În toată lumea, militarii au pensii speciale și, de când lumea, militarii au fost tratați special față de restul populației. La ei, e mai complicat pentru că ei NU AU PENSII CONTRIBUTIVE – LA MILITARI AȘA E SISTEMUL, NU PLĂTESC PENTRU PENSIE, NU CONTRIBUIE PENTRU PENSIE, lor le este calculată solda, aia e solda, cu aia rămân” https://www.stiripesurse.ro/zegrean-impozit-pensii_1476437.html , prostie pe care a impus-o si in 2010 in Deciziile nr. 871/2010 si 873/2010 si cu care am ramas aievea si nimeni nu mai poate face nimic!!

Eu chiar cred ca asta e un motiv beton (CARACTERUL CONTRIBUTIV AL PENSIEI MILITARE!) de prezentat la CCR si oriunde pt. a demonta inclusiv Legea taxării pensiilor de serviciu!!
Ma rog, am obosit! Oricum, ne meritam soarta, inclusiv cu contributia multora dintre noi!

Cu stima,

Leon spunea...

@M, care dintre Roman si Simonis, "alerga disperat(a) pe tocuri" ?:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.aktual24.ro/toate-pensiile-speciale-vor-fi-azi-drastic-impozitate-psd-a-descoperit-si-el-ca-pensiile-speciale-sunt-nesimtite/amp/&ved=2ahUKEwjU0MDuzJPqAhWNp4sKHeVtDPMQFjAGegQIAxAB&usg=AOvVaw30yBy3Bb1mpKjF4JyheRew&ampcf=1

Daniel Craciun spunea...

3x(9-5)/2
domn profesor biggrunt66, puteti sa dati raspunsul corect, fara sa va folositi de calculator ?

Alexandru spunea...

Foarte frumos și bine spus. Felicitări dle! Biggrunt66 a fost făcut militarl apelul bocancilor. Vax albina crema puca!

vasile iosif spunea...

Dle H,

Expertiza a fost ceruta prin cererea de chemare in judecata.
Expunerea de motive a OUG 57/2015 a fost prezentata ca argument in notele scrise depuse la dosar.

Vom depune si concluzii,
Dar respingerea cererii de probe este simptomatica pentru scoala de gandire a Tribunalului Bucuresti.
Cu stima,

Neacsu spunea...

Mergeti la CEDO. V-a fost luat dreptul la aparare.

Huhu Rezea spunea...

Este regretabil că oameni ca d-ta au scris drafturi pentru proiectele de legi ale pensiilor militare și nu pot face deosebirea între o pensie
calculată contributiv, pentru toată perioada de activitate, si o pensie militară, determinată doar din baza de calcul dată de soldele lunare din doar 6 luni.
CIBS si CAS in acelasi procent contribuții pentru asigurare socială si nu ele dau caracterul de pensie contributiva sa necontributiva... ci modul de calcul al pensie.
Mai citiți mai oamenilor si Motivările CCR, asta i-am spus-o și lui @Iosif, că de aia le mai public pe blog.

Huhu Rezea spunea...

@Neacsu
Văd că astăzi ti-ai pus un moderator special pe "In cuiul cătarii", pentru că nu am reusit să-ți răspund la problema prescripției în cazul revizuirii pensiilor militare greșite prin decizii rămase definitive.
Iți răspund aici:

@Neacsu
Revizuirea reglementată de art. 65 privește pensia... nu deciziile de calculare/recalculare/actualizare rămase definitive. Dacă deciziile nu ar fi definitive, revizuirea ar fi prematură. De aceea nu contează data emiterii deciziei care a greșit calculul.
Termenul de prescriție curge trei ani înapoi, de la data constatării diferenței de pensie, data care poate fi data cererii de revizuire sau data deciziei de revizuire, când CPS constată din oficiu diferența, și merge până la luna în care s-a comis greșeala, în cazul nostru până în luna iulie 2017
In cazul controlului Curții de Conturi data Raportului este data constatării diferențelor neacordate și de atunci începe să curgă inapoi termenul de trei ani.


Huhu Rezea spunea...

Iosif a publicat o Incheiere de ședință, nici măcar Sentința.
Probabil că Tribunalul s-a convins de solicitarile susținute de oratorul Iosif... pe bune, și îi va da o soluție favorabilă, nefiind cazul să mai administreze si alte probe.
Mai are si Apelul pâna la CEDO.
Bănuiesc că Mihai, cel care a sărit ca ars pe blogul tău, este juristul delegat de MApN în procesul lui Iosif.

BONIFATIE spunea...


Da ceva în sensul „Fiat justitia, pereat mundus” dar vă propun un exercițiu de imaginație, văzând pensiile de mai sus.
Contactați de la o bancă un împrumut de 700.000 lei. În câți ani îl puteți achita din pensia netă lunară?
Eu am un împrumut de 70.000 lei (de 10 ori mai puțin decât media unui jude pe an) și îl achit în 10 ani (mai am 3 ani de oftat) pentru că, în final, achit vreo 85.000 lei.

Aurel spunea...

Domnule Viorel,
Nu are nicio legătură mesajul transmis de comentariul meu cu aberațiile dumneavoastră.
Și că să completez va informez că în 2016 la recalculare am obținut un cuantum al pensiei decent, aproape dublu față de salariul mediu brut pe economie din 2016.
Numai că prin îngrășarea că pe gasca a bugetarilor in scopuri vădit electorale am ajuns că după ultimele majorări ale salariilor bugetarilor din 2016 cuantumul pensiei mele sa fie depășit de salariul mediu brut pe economie. Și asta doar in 3ani și jumătate.Plus că toate preturile și utilitățile au luat-o in sus.
Nu mă plâng și mă descurc.
Și eu am un băiat care este medic stomatolog in Franța iar nora , soția lui este medic oftalmolog tot în Franța. Și nu le mergea rău aici dar au vrut mai mult și au reușit.
Pe ăstalalt care s-a făcut militar l-am ținut eu aproape că să avem un sprijin la bătrânețe,nora este foarte atentă. în privința evoluției stării de sănătate.In replică și noi investim tot ce câștigăm in ei și curând își va deschide farmacia proprie in noua locuință.
Și să mai știți un lucru ,în spitale,sau la stat posturile de farmaciști le poți număra pe degete ,nu sunt că posturile de inginer pe șantier.Plus că sunt ocupate de mult timp și rar de scoate ceva la concurs.Si dacă de scoate de rezolva in familie că și la medici , adică priorități sunt fii ,fiicele ,nepoții,neamurile ,delegații politici ,etc.
Și încă ceva ,să știi că de multe ori în urma activității depuse noaptea am coșmaruri văzând și aducandu-mi aminte de oameni plini de sânge care se văitau amarnic strigând după ajutor ,arși de nerecunoscut sau desfigurați în bătăi,etc intervenții în plină noapte,etc
De multe ori mergeam acasă și nu aveam pofta de mâncare nici după o săptămână.
Dumneata ai trecut prin așa ceva. Probabil la terminarea programului ai luat geanta și te-ai oprit la o țuică la prima dugheana și ai plecat liniștit spre casă.

Leon spunea...

@Pompiliu, si Pensia minima garantata de 704 lei/luna, este o pensie s"speciala", deoarece are 2 componente, una Contributiva diferenta platita de la Bugetul de stat :
https://evz.ro/indemnizatie-sociala-vs-pensii-speciale-statisticile-sunt-devastatoare.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tehnocrat, in afara de Dl Falcoi mai sunt cativa rezervisti in Parlament, care mai apar si pe sticlele TV, cu care nimeni dintre noi nu se mandreste ca sunt parlamentari, dat fiind ca sunt slugi de partid, lingatori de clănțăuri si pupincuristi, care lovesc in rezervisti cu tot ce este mai rau, de o pasivitate strigatoare la cer si absolut deloc nu se zbat sa ne ajute cu ceva! Sa le fie rusine la obraz ca s-au injosit in asemenea hal si au dat camaraderia si militaria pe niste jegosi de bani murdari, inscriindu-se nolens-volens pe listele rusinii nationale, care au contribuit la demolarea noastra sociala! Iuda nu va muri niciodata prin astfel de oameni lipsiti de caracter si demnitate! Nici sa nu mai aud de ei, de astazi inainte, fiind niste nulitati absolute!

CEZAR spunea...

Asa ....si acum ai vrea sa te ajute !!

CEZAR spunea...

LUATI IN DEZBATERE SI PENSIILE "FUNCTIONARILOR PUBLICI CU ASA ZIS STATUT SPECIAL " si ei ESTE militari !!!! SIC !

Leon spunea...

Se vede si din avion ca a inceput campania electorala, PSD si PNL duc o lupta pe fata pentru voturile a 5 milioane de pensionari:
https://www.capital.ro/bataie-de-joc-pentru-5-milioane-de-romani-cine-este-avocatul-pensiilor-nesimtite.html?utm_source=capital&utm_medium=recomandari_AI

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezarica, esti naiv: S-au dus acolo in Parlament sa se ajute pe si & gasca din care fac parte, doar nu or sari sa-si rupa gatul si pentru altii! Cand au mai facut-o s-o faca si acum?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Marcel Orzan spunea...

Pt. @Huhu Rezea

Rog aratati Decizia CCR in care se arata ca "modul de calcul al pensiei" determina "caracterul de pensie contributiva sa necontributiva"!! Astept cu nerabdare!

Multumesc

Huhu Rezea spunea...

Ia toate deciziile CCR prin care au fost respinse excepțiile referitoare la includerea pensiei suplimentare în plafonul de 85% introdus prin OUG nr. 57/2015.
Inclusiv cauza în care a pledat amicul nostru @iosif.

Iulian Mareș spunea...

Toată compasiunea pt familiile acestor eroi contemporani!
Să ne amintim și de patrioții moldoveni arestați, torturați și judecați în cuști de fier precum Hanibal Lector!

Iulian Mareș spunea...

Gl. Kelaru a luat poziție "de lupta in picioare" cu atac direct la politicienii br 1 și 2, aratandu-i obrazul și lui Ciucă, indirect și rapsodului său, ce postează și pe aici, categoric cu dublu standard!
Discursul fiind mai lung, nu-l pot posta, însă Huhu l-a primit!
Kiar și oarecum maculat, gl Kelaru rămâne peste timp!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M, Felcitari pentru postarea patriotica! Glorie acestor eroi moldoveni patrioti, iar care au scapat patesc si ei, ca si noi, cu lipsa de recunostinta statului pentru sacrificiile insujba statului, cu niste gunoaie de pensii cu care mor de foame! Noi n-am fost pe front, dar prinosul ni l-am dat sacrificand-ne libertatile, tineretile si tihna personala pe campurile, poligoanele si locatiile de instructii cu subordonatii in toate conditiile meteo si nefavorabile, cand ceilalti se distrau, se odihneau sau aveau program orar de munca lejer, apoi fiind omniprezenti pe toate santierele, minele, campiile cu roade la recoltari sau irigatii in care statul roman a inflorit ca o gradina si economia nationala mergea snur, lasand in urma noastra constructii grandioase, azi ruinate de guvernarile mafiote, iar recunostinta pentru sacrificiile noastre este calcata in picioare, pe cand noi fomim in lipsuri si disperare, fara nici un fel de drepturi constitutionale, care doar sunt niste utopii pe hartie si legi proaste, fara continut sa ne ajute cu ceva, ba inca taiate de la un capat la altul cu ura si dusmanie de noua generatie autista si imorala!

Marcel Orzan spunea...

Pt. @Huhu Rezea:

Ma rog, eu zic ca e complet fals ce spui! Mai ales ca discutam de "caracterul de pensie contributiva sau necontributiva"! Ce legatura are pensia suplimentara cu contributivitatea?!

Multumesc

Huhu Rezea spunea...

@orzan
Este ultima data cand iti mai permit sa mi te adresezi obraznic.
Mergi su citeste deciziile CCR, le ai si pe blog, si abia dupa aceea te cinsideri vrednic sa te contrezi aici.
Până atunci, pa!

Iulian Mareș spunea...

tehnocrat,
adica nu este "Precaut"?

Viorel spunea...

Domnule BONIFICAȚIE, problema nu se pune în câți ani îl puteți achita, ci cu ce garantați ca să puteți lua acel împrumut de 700.000 lei (am vrut să dau și ex. de, cu ce pot garanta / vile, terenuri, mașini, tablouri, bijuterii / unii, care au fost politicieni toată viața).

Viorel spunea...

Domnule Aurel, dumneavoastră ați postat un comentariu, eu v-am răspuns la subiect. Dumneavoastră ați adus critici zeflemitoare la adresa Avocatei Poporului, apoi ați introdus în discuție fără a vă cere nimeni familia dumneavoastră. Trebuia să vă limitați doar la polițistul Aurel și atunci vă dădeam perfectă dreptate privind intervențiile, riscurile și ororile pe care le-ați văzut în viață cauzate de unii handicapați mintal și atunci vă răspundea militarul Viore care spre știința dumneavoastră nu consumă alcool și nici nu am avut program de 8 ore ca la dumneavoastră unde aveți compartimente în care după 8 ore v-a venit schimbul și ați plecat frumușel acasă. Nici din postura de militar ci de polițist (caz prezentat pe TV.) nu mi sa umplut sacoșa la piață și am plecat fără să plătesc (mizilicuri). Vedeți nimicurile (sau mijmagurile dubiose dar bănoase) la care se pretează unii polițiști comparativ cu militarii și apoi mai discutăm. Fiul mei este inginer I.T. nu inginer constructor pe șantier. Recitiți comentariile dumneavoastră, răspunsul meu și trageți o concluzie pertinentă zic eu.

Iulian Mareș spunea...

Aurele,
Ce te tot plângi că nu puteai manca...după ce vedeai skiloditi, mai ceva că o moașă comunalay?
Dar ce voiai să vezi? Lalele?
Când o cioara afro, rânjind că un dement, mi-a aruncat în mașină 2 căpățâni din tribul rival și mi-a cerut bani pe ele sub amenințarea macetei am scos Glockul și l-am ars intre oki, să-i văd creierii înșirați pe capotă!
Când legea este depășită ea trebuie completată!
Azi ciorile vor sa demoleze piramidele pt că sunt făcute cu sclavi!
Cred că plec in Valea Regilor și-i aștept!
Tu sa nu vii, că îți flutura kilotii! 👍😜

BONIFATIE spunea...


Răspunzând d-lui C.F.I.
Știați că SCMD are trei filiale în Republica Moldova?
Fără comentarii.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dan B. spunea...

Mai deunăzi, un vajnic polițist-funcționar public m-a admonestat când eu am cerut capilor Armatei să se rezume strict la motivația inclusă în art 118 din Constituție, atunci când vor să scoata, din cazărmi, trupele.
Rolul Armatei se rezumă, la interior, strict la apărarea ordinii constituționale, nu la inundații, la cutremure, la recoltări, la mine de cărbuni, la infrastructură rutieră, cale ferată, fluvială, etc.
Când „licuriciul” a decis disponibilizarea a 2/3 din efectivul Armatei și i-a fost prezentat noianul de misiuni civile ale acesteia, răspunsul a fost clar: „majorați, indiferent cu ce procentaj, fortele MAI, căci astea nu sunt contorizate de noi”. Si chiar asta s-a-ntâmplat!
Atunci, în condițiile în care salariul mediu în MAI este cu peste apx 1.000 lei peste solda medie a doi „militari” cu funcții similare din cele două structuri (deh, sporuri!), aceeași diferență fiind evidențiată și la pensii, de ce i-aș face eu , soldatul, treaba polițistului, mai ales că împărțim „frățește”, nu „jumi-juma”, alocația bugetară.
Motivația celui cu care dialogam a fost „umanitarismul, să facem bine celui în necaz”.
Dialogul a fost inițiat la vederea unei imagini cu Armata, la realizarea unui dig, din cadru absentând MAI. Și, probabil, parte din locuitorii urbei s-ar fi aflat la cârciumă, de unde ne-ar fi înjurat vârtos și pe unii și pe altii, așa cum îi șade bine „societății civile”.

Ein Stein spunea...

@militarii publici
Ctiti cu atentie, poate am dreptate!
Ar fi important daca ati citi cu atentie si ati intelege ce vreau sa spun. Nu am nimic de impartit cu politistii, jandarmii, paznicii, etc. eu chiar ii iubesc si ii ador, problema e alta si sper sa o inteleaga si militarii simpli, nepublici. Concubinajul toxic intre diferite categorii profesionale concretizat in asazisa "mare familie/famiglie" Sistemul National Ordine Publica Aparare, bla, bla aduce numai necazuri si deservicii militarilor, adica aia de la MApN. Nu poti sa pui in aceasi caciula legislativa elemente perfect incompatibile, n-are logica. Spre exemplu doar ce se vorbea de niste sporuri pe care le-au avut politistii si urmeaza sa le primeasca in salariul lunar, ceva de genul spor de incordare psihica sau spor pentru studii superioare, acest tip de sporuri pur si simplu nu se regasesc la armata, aplicarea unor astfel de beneficii numai celor de la politie decalajul de salarizare, existent deja in favoarea politistilor, se va accentua. De asemenea, ca pe noi ne priveste mai mult partea de pensie, daca se va relua actualizarea si noile sporuri vor intra in calcul pentru actualizarea pensiilor, numai la politisti, decalajul intre pensiile celor doua categori va creste si mai mult. Pare ilogic ca o norma unica aplicata unor categorii profesionale, egale, sa genereze rezultate diferite si totusi acest lucru se petrece. De asemenea pare incredibil ca o lege care se numeste legea pensiilor militare sa genereze cele mai mici pensii, culmea, tocmai pentru militari, toate, dar toate celelalte categorii autointitulate "militari" au media pensiilor mai mare. Este evident ca nu se doreste schimbarea starii de fapt, tocmai de profitori, militari doar la pensie, si tocmai din aceasta cauza sub nicio forma nu se doreste asezarea lucrurilor pe un fagas normal. Am convingerea ca daca nu exista amantlacul asta intre diferite categorii profesionale, pentru militari se putea aplica o masura identica cu a unei armate NATO, cum este normal si cum s-a ANGAJAT ROMANIA LA INTRAREA IN NATO. Prin anexa lui Ciuca, sper, ca se doreste o separare logica si benefica, de celelalte parti, insa este evident ca nu are absolut nicio sansa de reusita, nu vor fi lasati de cei care s-au agatat de ceva ce nu le apartine, asa cum o fac de multi ani. Toate suturile in cur le iau doar militarii, tocmai cei care au pensiile si soldele cele mai mici, ceilalti isi vad in continuare linistiti de ce mai pot ciuguli. Nu am auzit sa se vorbeasca de jandarmul nesimtit, sau agentul nesimtit, pompierul nesimtit ci numai militarul ticalos si parazit care nu a luptat in niciun razboi si suge sangele poporului. Daca se doreste, spre exemplu, ca jandarmii sa fie militari, atunci solutia e simpla, cum o fac celelalte tari, exemplul lui Mares, carabinierii, sa fie trecuti in subordinea MApN, sa se supuna reglementarilor spefic militar si gata, sunt militari.
Sansa celor de la MApN, ca sa se petreaca ceva onest, este sa se desprinda din acest conglomerat toxic si sa sa faca ce s-a angajat Romania la intrarea in NATO. Simplu rau de tot.
Basme de genul ca se lupta Coarna si sindicatele de la MAI si pentru noi, am convingerea ca nu le crede nici ala care le spune. Coarna se zbate pentru ai lui, si bine face, rezultatele se vad. Militarii cu ce se aleg? Cu suturi in cur, jigniri, pierderi, necazuri. Citez un mare filozof "Pai ori suntem golani ori nu mai suntem". Ori esti functionar public ori nu mai esti. Daca intr-un viitor oarecare se va pune in discutie recunoasterea ocupatiei de militar abia atunci sa trageti nadejde ca e posibil sa se miste lucrurile almintrelea sperante desarte. Va asigur ca asa se va intampla.
Daca are cineva sansa sa-i adreseze lui Ciuca intrebarea, "Cum credeti dvs. domnule ministru ca Romania poate sa respecte angajamentele luate la intrarea in NATO, cel putin in domeniul salarizarii si pensiilor in actualul context legislativ?". Ar fi interesant raspunsul.

Leon spunea...

Iulica, uite cat adevar graieste
maestrul Ion Cristoiu:
https://www.stiripesurse.ro/scandalul-pensiilor-speciale-renate-weber-pnl-ion-cristoiu-liberalii-stiu-ca-nu-pot-sa-o-revoce_1477601.html

Viorel spunea...


Domnule Huhu Rezea, am postat în idea că poate ajută pe cineva, oricum inculpații vor face apel. Dacă merită publicat bine, dacă nu, să fim sănătoși.
15.06.2020

Ora estimata: 9:00
Complet: C4F AS civil
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge, ca nefondate, excep?iile prematurită?ii ac?iunii ?i lipsei calită?ii procesuale pasive a pârâtei, invocate de aceasta prin întâmpinare. Admite cererea formulată de reclamantul HOBJILĂ IOAN în contradictoriu cu pârâta Casa de Pensii Sectorială a M.A.I.. Obligă pârâta să procedeze la actualizarea pensiei militare de serviciu de care beneficiază reclamantul HOBJILĂ IOAN, prin utilizarea unui salariu de funcţie în valoare de 1450 lei, în locul celui de 928 lei utilizat la stabilirea pensiei, începând cu data de 01.02.2017. Obligă pârâta la plata diferenţelor de pensie rezultate din actualizare, sume ce vor fi actualizate cu rata indicelui de inflaţie de la data plăţii şi asupra cărora se va calcula dobânda legală penalizatoare începând cu data de 01.02.2017 şi până la data plăţii efective a drepturilor. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Suceava-Arhiva Sec?iei I Civilă. Pronun?ată azi, 15.06.2020, prin punerea solu?iei la dispozi?ia păr?ilor prin mijlocirea grefei instan?ei.
Document: Hotarâre 366/2020 15.06.2020

16.06.2020

Ora estimata: 9:00
Complet: C5F AS civil
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de către pârâtă prin întâmpinare, ca nefondată. Respinge excepţia prematurităţii formulării acţiunii, invocată de pârâtă prin întâmpinare, ca nefondată. Admite acţiunea având ca obiect „recalculare pensie”, formulată de reclamantul MORARU GHEORGHE, în contradictoriu cu pârâta CASA DE PENSII SECTORIALĂ A MAI, cu sediul în mun. Bucureşti, str. George Georgescu, nr. 3, sector 4. Obligă pârâtul la actualizarea pensiei militare de serviciu de care beneficiază reclamantul prin echivalarea salariului de funcţie cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care nu include sporuri şi alte adaosuri, cu valorile stabilite în mod succesiv de HG nr. 1017/2015, HG nr. 1/2017, HG nr. 846/2017, HG nr. 937/2018, începând cu data de 01.02.2017 (3 ani anterior formulării cererii de chemare în judecată). Obligă pârâtul la plata diferenţelor de pensie rezultate din actualizare, sume ce vor fi actualizate cu rata indicelui de inflaţie şi asupra cărora se va calcula dobânda legală penalizatoare începând cu data de 29.01.2017 şi până la data plăţii efective a drepturilor. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocaţial. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Suceava. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei conform dispoziţiilor art. 396 alin. 2 C. proc. Civ., astăzi, data de 16.06.2020.
Document: Hotarâre 383/2020 16.06.2020



Calinmihaib12 spunea...

..cineva..mi-a "sărit la/in gât"...când - acum câteva săptămâni = am spus ce cred despre fostii(..actuali..?..) militari "aleși" în parlament..cum că nu îi interesează "soarta" foștilor lor "colegi" profesionali, ci se ocupă de PROPRIILOR LOR AFACERI..si "dividende"..BĂNOASE...! iar ACUM :..văd: REACTIA = FIREASCĂ, apărută..după prea multă ÎNCREDERE si ..RĂBDARE (..specifică..ROMÂNILOR..de mult prea mult = TIMP=reacție de .."adaptare" la mediul OSTIL...!) acordată acelora amintiți mai sus de către cei dintre noi : care i-au CAUȚIONAT..de atât ..timp...!
Imi pare rău să constat -cu tristețe- că TIMPUL scoate la vedere = adevărul crud...!

Ein Stein spunea...

Foarte bun comentariul, atat timp cat nu vom reusi sa ne desprindem de militarii publici, lucrurile pentru noi nu pot sa mearga decat de la rau spre foarte rau pentru noi, diferentele se vor adanci. Ei au sindicate, noi avem contopisti, ei au influenta serviciilor, noi avem juristi care lupta din toate puterile impotriva noastra si din toate astea noi luam toate suturile in cur.
Respectarea angajamentelor luate de Romania la intrarea in NATO si desprinderea de militarii publici e singura solutie.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Leon,
Exact! Parlamentul a numit-o, doar el o poate revoca! Orban este ori bou ori beat mereu! El crede ca toti sunt la fel ca cei care urlau "Cine nu sare, ia condamnare!"

Iulian Mareș spunea...

M,
pana la Cuza vor incepe cu arderea scrierilor antice(Plutarh, Herodot, Strabon, Iordanus, Dio Cassius) si a statuilor pastrate sau realizate ulterior, ale anticilor stramosi Dicomes, Antonius, Comosicus, Iordanes, Thiamarcos, Cotiso, Rholes, Zyraxes, Burebista, Scorilo, Duras (Diurpaneus), Decebal, pentru ca erau state ce detineau sclavi!
Ulterior, Mihai Viteazul, pentru legarea clacasilor de glie....
Daca si piramidele le vor date jos, intrucat sunt construite cu sclavi!
Asta am mai vazut-o la talibanii care distrugeau maretele vestigii istorice!

*Cum dracu o fi deviat mintea nebunilor astora?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
gheo spunea...

M @ - Cuza nu va fi data jos de pe nicio statuie, in afara pensiilor militare, Cuza a dezrobit tiganii si pe altii de pe mosiile manastairesti si nu numai ... urmarea a suportat-o din plin. Cat despre madam RENATE, nu are varsta de pensie dar la vremea respectiva, va beneficia de pensie speciala ca orice "fost demnitar al statului, parlamentar .. etc., sa nu ne ascundem duoa degete. Apoi, oare de ce este constitutional sa hotarasca asupra acestor pensii speciale TOCMAI cei care le primesc si primesc pensii speciale de speriat daca ne uitam la valoarea lor... sute de mi de lei !!!!!!!!!!!!!. Nimeni nu contesta o independenta "financiara a magistratilor dar, intre aceasta si "enormele pensii speciale de sute de mi de lei pe care le primesc, o disproportie uriasa in comparatie cu veniturile milioanele de romani problema trebuie privita corect. M - statuie isi fac astazi cei care se cred zei, zei pana ii vor darama adevaratii zei, Ceausescu s-a crezut si el un adevarata zeu, al comunismului doar ca s-a inselat, continuarea ...

Iulian Mareș spunea...

M,
Mancurtizați la cerere, ăștia sunt! Să răspândești știri false pe un post agreat și susținut de SRI reprezintă esența celor 33% (atât reprezintă 66% din 50% ce au votat)!
Ai exemplul viu, pe 4 picioare, al lui "C", care mai ieri mă terfelea că am pensie de 15000...etc!
Fraierul nu știe că a mai crescut și acum este 17000! 😜😂👍
Mai am puțin și-l ajung pe Taica Lazăr! 👍

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Sa nu plecam pe fenta, mai ales ca un doctor, profesor universitar francez sustine ca Cov-2 ar fi bacterie si nu virus!

"Dacă ai fi ieșit în anii 90 și-ai fi spus că „Mani Pulite” – așa-zisa campanie anticorupție din Italia – e de fapt o operațiune pusă în practică de o centrală de spionaj ai fi fost acuzat de conspiraționism, tembelism și o neînțelegere a realității.

După douăzeci de ani de la furtunoasele evenimente s-a întâmplat o chestie incredibilă. Cuprins de remușmare și aflat în stadiul terminal al unui cancer violent, fostul ambasador al SUA în Italia l-a chemat pe corespondentul „Corriere della Sera” în SUA și i-a povestit toată tevatura. Lumea a rămas șocată când a aflat că strofocarea anticorupție fusese de fapt o operațiune clasică de detonare a clasei politice italiene care, după căderea Moscovei, susținea luarea destinului țării în propriile mâni și demilitarizarea continentului. Fapt care ar fi „făcut vânt” bazelor NATO din zona mediteraneană. Frumos, nu?

La fel spuneau prostovanii și în epoca băsescu, atunci când a început „cruciada anticorupție” de la noi. Dacă le arătai că rețeta e identică celei din Italia anilor 90 nu te auzeau și-i dădeau înainte cu „corupții”. Și n-au înțeles-o nici după ce au apărut dovezile referitoare la „atașatul CIA” de la DNA, la reprezentantul Secret Service care avea „linie directă” cu Kovesi sau la întâlnirile transparente cu Ambasadorul SUA în urma cărora cădeau capete grele. A nu înțelege istoria înseamnă a nu înțelege prezentul. Din nefericire, marea majoritate are greutăți în a-și înțelege realitatea imediată. De-aceea avem acest comportament bovin: ți se pune să ieși, ieși precum boul, ți se spune să stai, „#staiacasă”.

*Si #distantare_sociala (cea mai mare cretinatate scoasa de decidenti) in loc de distantare fizica!

*Nici eu nu pot fi invidios ci doar furios pe prosti!...ah, ca mi-am mai amintit ceva din reprosurile "C"aprarului: nu am la baza liceu militar, scoala militara...etc, fiind parasutat in sistem cu 2-3 ani inainte de pensionare, direct colonel! Asta nu face decat sa ma inobileze!
Pai, daca asa ar sta lucrurile eu as fi foarte multumit pe statul roman care a avut grija de rugina mea, dobandita in folosul lui! Si as fi si necajit ca nu m-a activat direct general! :))
Deh, camarade, asa se intampla cand cerneala o bei si cartile le joci!
Oricum, imi sterg o lacrima cu TT-ul cumparat, pe care este gravat numele meu, data si anul depunerii Juramantului Militar! ... aproape 38 de ani in slujba steagului si tarii!

Calinmihaib12 spunea...

..sintagma: "distanțare socială" a fost folosită inițial,apoi a fost înlocuită - pt.scurt timp cu "distanțare fizică" iar mai apoi - s-a "revenit" la formularea inițială:.."distantare socială"..ȘI... NU ÎNTÂMPLĂTOR.. ..!. "ASTA"...chiar .."SE DORESTE":..ÎNSTRĂINAREA ,..ALIENAREA,..ROMÂNILOR..!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Corect! Distantati social nu putem vedea comportamentul lui Orban, Falca, Turcanu ... etc!

Iulian Mareș spunea...

M,
Renate Weber va lua un fel de pensie lunara si de la UE! Pe aceasta cale, fiind in aceasi categorie de venit special, rog pe L. Orban sa intervina la Bruxelles pt taxarea ei! Ori suntem smenari ori nu mai suntem!?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

Observati ca NIMENI nu rezoneaza cu aberatiile,,lui m-Al si ale lui little "M" ?
Oare ..de ceee...????
NB !
Eu as vrea . dar imi este teama ca se uita Firicel si imi zice :
Baaa..esti prost ..???...

CEZAR spunea...

Lumea cu "SICOALA" zice":

Un cetatean (Dan Buzescu) se face (si-i face pe toti pensionarii militari) de ris cu textul : "Și sper că nu-i nevoie să vă reamintesc cum că Lege 303/2004, privind pensionarea judecătorilor, procurorilor și a personalului auxiliar, a fost redactată inspirațional după Legea 164/2001, cu o mică modificare, dar majoră: calculul se efectuează din ultimul venit lunar (salariu, sporuri, prime și al XIII-lea salariu, etc), cu bază de plecare 80%, nefiind restricționat la baza superioară de OUG 57/2015 și OUG 59/2017."
Ca la Radio Erevan:
- da! Pensionarea magistratilor este redactata inspirational in 1997 (prin l.142/1997 de modif./complet. a l.92/1992) dupa l.164/2001!
- da! Calculul pensiilor magistratilor se face dupa ultimul venit fara prime, premii, al xiii-lea salariu, etc.
- da! Pensiile magistratilor nu sint restrictionate la baza superioara (???) de oug 57... sint limitate (prin lege) la max.100% din baza de calcul!
Faceti-va pomana si, pe unde gasiti elucubratiile cetateanului, anuntati-l ca bate cimpii!

CEZAR spunea...

Little "M" militianul idiot(zicea Buzescu!) il consoleaza pe m-Al ..ofiterul fara scoala de ofiteri la fel ca si Daogaru..etc...

M
miercuri, iunie 24, 2020
@Iulian Mareș

👍 Lasă că am făcut eu toate școlile militare posibile și mă întreb deseori la ce mi-a folosit?

Realizati cita intelighentie.....

Dan B. spunea...

Mă și miram ca „păstorul de capre” să aibă și el o judecată (?) de valoare, motiv pentru care preia comentariul altuia, fără a discernea realismul din el, dac-ar avea cu ce!

Dan B. spunea...

@M:

Cum poți impozita un venit de proveniență externă? Impozitul este aplicabil cetățeanului român, al cărui venit este plătit din sursă aflată între granițele statului. Inclusiv personalului diplomatic îi este aplicabilă prevederea fiscală.
Însă, venitul europarlamentarilor români este taxabil la sursă, adică la nivelul entității plătitoare, respectiv Parlamentul UE.

Leo spunea...

S-au făcut 81 de dosare la CCR.
Unul recent , tocmai nu a invocat și Art. 84 din oug 114 , deși a atacat o grămadă de alte acte normative.
ASTA ARDE LA CCR , nu ce ne spune avocata împotriva poporului.

ifrim spunea...

Și ce nu are dreptate?

Leo spunea...

BRAVO EDY !
Să fie BETON și ale tale...............
771D/2020

Leon spunea...

Cand v-am spus eu ca deputatii nici nu stiu ce au votat,..!
Iata ce sustine o doamna deputat PNL:
"Impozitarea cu 85 la sută a tuturor pensiilor speciale este un act de justeţe făcut de Legislativ pentru români, deoarece legea prevede următoarele praguri de impozitare a pensiilor speciale: Impozitare de 0% pentru pensii speciale de până la 2.000 de lei; Impozitare de 10% pentru pensii speciale între 2.001 şi 7.000 de lei; Impozitare de 85% pentru pensii speciale care depăşesc pragul de 7.001 de lei;"( stire pe site-ul CD )