Un produs Blogger.

duminică, iunie 14, 2020

Oare, ce lucrături face "grupul de lucru reunit al armelor" după controlul Curții de Conturi la Casele de Pensii Sectoriale?

87 comments
Se zvonește că... după controlul Curții de Conturi la Casele de Pensii Sectoriale MApN și MAI, având ca tematică modalitățile de indexare și actualizare ale pensiilor militare potrivit L 223/2015, lucrurile au ieșit destul de prost. 
Nu putea să nu constate că actualizarea pensiilor militare la CSP a MApN și SRI s-a făcut diferit fața de CSP a  MAI.
Primele două case au sărit pur și simplu peste o etapă a actualizării, reglementată de art. 60 alin.(3), confuzionând-o cu procedura aplicării cuantumului mai avantajos, reglementată de un articol de la coada legii pensiilor militare, respectiv art. 111.
S-a constatat că diferențele de aplicare a procedurii de actualizare a pensiilor militare, după intrarea în vigoare a Legii nr. 152/2017,  sunt cauzate nu de interpretarea haotică a fostului art. 60 din lege ci de absența  unei Metodologii comune de aplicarea a actualizării, Anexa 2 a ordinului M25 /2016 fiind destul de lapidară și cu unele dispoziții contrare legii, asa cum a fost cea referitoare la actualizarea din oficiu, fără emiterea unor noi decizii.
Grupul de lucru reunit are sarcina... fie să redacteze o Metodologie nouă de actualizare a pensiilor militare, cu aplicabilitate numai în viitor, care completează Anexa 2 Ordinului M25/2016,  fie să propună un text de lege al reintroducerii actualizării pensiilor militare, în care să expliciteze pe larg procedura de actualizare în anii în care sunt posibile atât indexări cât și actualizări ale pensiilor militare. Noul text ar putea apărea ca  amendament la Proiectele Pl x  199/2020 și  Pl x 221/2020, care se află în faza întocmirii Raportului la Comisiile de Muncă și Apărare din Camera Deputaților.
Operațiunea ar avea scopul de a evidenția existența unei imprecizii a legii, care să acopere greșelile celor două Case Sectoriale și care să justifice nerevizuirea din oficiu a pensiilor militare actualizate în anul 2017.
Indiferent ce va propune grupul de lucru, acțiunea de revizuire la cerere a pensiilor actualizate în anul 2017 trebuie să continue, pentru că se referă la aplicarea greșită a legii până la intrarea în vigoare a noului act normativ lămuritor.
Și... pentru că în anul 2016 nu a fost nicio actualizare a pensiei militare, valoarea indexării de 5% din acel an nu se va regulariza cu nicio actualizare viitoare, nici măcar cu cea din anul 2022. Valoarea indexării din 2016 se adaugă la oricare cuantum actualizat în viitor, cât timp este în vigoare L 223/2015. La fel se va proceda și cu indexările viitoare, din anii în care nu vor fi actualizări .

87 de comentarii:

cjipa spunea...

Când CPS a MAI a stabilit metodologia de actualizare a pensiilor la 30.06.2017 și le-a prezentat-o celorlalte două CPS, cea a MApN ar fi făcut următoarea remarcă: "Noi am actualizat circa 17.000 de pensii și nu facem cum propuneți voi. Cui nu-i convine să meargă în instanță".
Aceasta a fost optica CPS a MApN!

Huhu Rezea spunea...

In prezența unor premieri slabi si a unor guverne subminate de autoritatea presedinților Băsescu si Iohannis, ambii bizuindu-se pe organele de fortă, instituțiile din domeniul
justiției, apărarii, ordinii și siguranței naționale au devenit adevărate feude, care si-au permis o serie de abuzuri nesancționate.
De aici tupeul finanțiștilor de a interpreta ei legea în domeniul pensiilor militare.
Acum au un arbitru: Curtea de Conturi.

Ein Stein spunea...

Stiu ca nu e frumos dar eu fiind mai needucat am scuze si reamintesc. Scriam acu vreo cateva zile despre o posibila concluzie a Curtii de Conturi de genul, "E bine si la MAI dar e bine si la MApN, legea e flexibila si permite". Culmea e ca acest control al Curtii de Conturi in loc sa destructureze un clan l-a facut mai puternic iar cei care merg in instanta pentru castigarea drepturilor acum chiar vor avea o problema. Nu cred ca o expertiza contabila va mai avea vreo greutate in fata unui astfel de rezultat al controlului, el doar trebuie invocat si gata procesul. Mafia e mult prea puternica in Romania, e greu de crezut ca un Nas isi va lasa clanul la greu iar Nasii intre ei au o relatie speciala. Cauzele trebuiesc eliminate si nu efectele. Clanurile chiar ne atrag intr-un razboi pe efecte, razboi care este evident pierdut din start, de aici si strigatul de lupta "Cui nu-i convine să meargă în instanță".
Daca nu va exista o vointa politica uriasa de restructurare a institutiilor statului, de reprofesionalizare si ocuparea functiilor numai pe baza de examen, Romania nu are absolut nicio sansa.
Huhurezule te rog nu da cu mine de pamant, lasa-ma asa, un fin cunoscator al metehnelor mafiote.
Pentru cei care nu stiu, inca, Cosa Nostra se traduce Cauza Noastra.

Huhu Rezea spunea...

@Stein
Dacă pentru acoperirea gafelor din 2017, din care zeci de mii de pensionari militari pierd lunar sume de cca 100 de lei și ceva... media, se va urgenta reluarea actualizării pensiilor militare, prin care majoritatea pensionarilor militari vor câștiga lunar mult mai mult, inclusiv diferența din indexarea din 2016, AR FI UN MARE CÂȘTIG.
Să sperăm că aceasta va fi soluția care va apărea ca amandament la PL x 199/2020, reunit cu Plx 221/2020 din Comisia de Apărare.

Călugărul spunea...

Nivel o de speranță de a obține o umbră de dreptate de la colonia de dimensiuni uriaș mafiote.

monteoru spunea...

Nu se va intampla nimic.Asta e stiut.Trebuie negociat cu Marcel Ciolacu.Daca tot sunteti sustinatori PSD realizati si ceva profitabil.Dece nu vorbiti cu Marcel Ciolacu sa aduca modificari la legea 223/2015 astfel incat sa fie lichidate inechitatile din sistemul pensiilor militare.?Omul trebuie abordat direct si intrebat daca vrea sa ne aiba ca sprijin?Daca spune ca vrea atunci trebuie sa o faca pana la alegeri.Ciolacu detine puterea in Parlament si comisii si poate.IN justitie nu avem nicio sansa.Ciuca e lipsit de putere si de vointa.Cu Orban nu se poate negocia din vari motive.
Huhule ,purtatorul de cuvant al PSD e omul tau.Tu intelegi ce spun.

Leon spunea...

Pai, peste cateva luni incepe campania electorala pentru alegerile din acest an.
Sper ca domnul Deputat se refera la faptul ca MAI si MApN s-au pus de acord asupra Amendamentelor care vor fi sustinute de deputatii din Comisia de Aparare pentru imbunatatirea proiectului Pl x nr.199 sau Pl x nr221/2020..!

vasile iosif spunea...

HOTII la Pușcărie.
Ce interpretare a legii?
Unde si cand in Romania o majorare a pensiei o data acordată a mai fost retrasa in Romania?
Ce va spune Instanta cand nu vor putea prezenta Metodologia comună de actualizare?
Si daca Anexa 2 spune ca actualizarea se face la fel cu recalcularea, atunci de ce actualizarea nu s-a făcut la fel la toate elementele secundare dependente de solda de functie majorata ?

ifrim spunea...

@Huhu.Așa șefu ,hai și cu veștile bune!Să trăiască să mai dea,n-a mâncat,n-a băut să i se dea prosop!

Iulian Mareș spunea...

😂😜🆘🤕🚔🚑

Leo spunea...

NU controlul Curţii de conturi ARDE.
Ci ARDE, eliminarea diferenţelor dintre cuantumurile de pensie ale diferitelor "generaţii" de pensionari. Astăzi, iunie 2020, subofițerii care se pensionează au pensii DUBLE față de COLNEII pensionați în 2000.
DOMNUL MINISTRU CIUCĂ , este rugat să-și respecte cuvântul de a promova o OUG care să elimine astfel de ABERAȚII.
AMR 15 zile.

Huhu Rezea spunea...

@Iosif
După cum am demonstrat în articolele anterioare, din cuantumul în plată de la 30 06 2017, stabilit gresit de CPS a MApN și SRI a fi cuantum mai avantajos, nu lipșește întreaga indexare din anul 2016 ci numai o parte din ea, echivalentă cu regularizarea sumelor reprezentând cresterea cuantumului pensiei prin majorarea cu 15% si valoarea indexării de 5,25%.
Altfel spus, din cuantumul actualizat corect în anul 2017 lipseste doar o parte din indexarea de 5% din 2016.
Daca din cuantumul corect actualizatîn 2017 scădem întreaga valoare numerică a indexării din 2016, obținem cuantumul actualizat din baza de actualizare, conf art. 60 alin (1) , cuantum pe care și cei care îi dau like-uri lui mos curbă de nivel îl consideră cuantum actualizat final.

Nici asta nu știu să explice "marii finanțiști" ai Armatei și SRI-ului.

ifrim spunea...

@tehnocrat.Păi nu mai ai caietele cu conspectele din Plenarele de atunci?Aștia de azi nu prea știu carte,prezintă-le să-și ia lumină!

Leon spunea...

Am trimis eu un Email domnului Marcel Ciolacu la inceputul lunii trecute, si spre sfarsitul lunii Mai am primit raspuns tot prin Email de la Cabinetul dansului, ca solicitare mea a fost repertizata la 3 comisii, Aparare, Munca si Buget..!
PS. V-am tinut la curent cu acest demers dar se vede ca sariti peste unele comentarii.

Geo spunea...

Ciuca atat stie, achiziții pe banii statului ca are acces, in rest nimic!!!

ifrim spunea...

Parcă era vorba de săptămâni,acum au transformat-o în "următoarele luni"?După alegeri se transformă în următorii ani?Timpul nu lucrează în favoarea noastră!

monteoru spunea...

Zi unde e eroarea?Daca nu dai explicatii inseamna ca ai vorbit ca sa te afli in treaba.

Alex spunea...

De cand este ministru d-l Ciuca a accelerat numai si numai pentru achizitionarea de tehnica militara.In ceea ce priveste pensiile noastre,sta cu piciorul pe pedala de frana calcata pana la podea.
A numit o comisie formata doar din specialisti(sper sa nu fie la fel de specialisti ca ceilalti care ne reprezinta pe la guvern,si de fiecare data se intorc cu coada intre picioare),care se ocupa de rezolvarea inechitatilor.Totul se desfasoara in mare secret ,nimeni in afara de membrii comisiei nu cunoaste ce si cum.
Parca-i vad la termenul stabilit pana la care d-l Leonard cu rabdare face a.m.r.-ul,ca vin iar cu o porcarie care nu se poate aplica.Sper sa.ma insel.Ar fi fost bine sa mai vedem si noi pe ici pe colo cate un fragment din "marea facatura",pentru a ne da cu parerea.Poate asa iesea ceva.Desi nu toti avem studii juridice ,ne dam seama daca ceva este in favoarea noastra sau nu.
Ar fi culmea ca la terminarea a.m.r.-ului facut de d-l Leonard ,sa nu apara nimic.
Tot ce este posibil ca indivizii apropiindu-se de campania electorala sa ne promita un nou termen: septembrie 2020.

spiritul lui Haret spunea...

Cred ca Lucian Romascanu ,purtatorul de cuvant al PSD,este fiul unui fost inspector cu probleme speciale de la
fostul Comitet judetean Buzau al PCR.Cu alte cuvinte cel ce realiza legatura intre Prim-secretar si Inspectorul sef judetean Buzau al MI(securitate,militie).Dupa 1990 ,tatal sa poseda un birou de avocatura.Era cardiac ,problema ce i-a atras decesul.Maestrul,era un om cu care se putea discuta atat cand era in functia de inspector dar si ca avocat.A pregatit profesional pe multi din actualii avocati din baroul Buzau.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, in paralel ar fi important cu aplicabilitate imediata, sau anul acesta, dar nu cred ca se vrea nimic, doar ne amagesc pana la campania electorala, dupa care totul moare...

kostas spunea...

Iar ni s-a aruncat un os de ros.Se joaca cu sperantele noastre.

Huhu Rezea spunea...

Nu a aruncat nimeni niciun os. Sunt discuții generate de lipsa de transparență a Caselor Sectoriale in legătură cu controlul Curții de Conturi... care a fost transparentă si a anunțat obiectivele urmărite de control.
Curtea de Conturi nu-și permite să lase lucrurle așa cum le-a găsit.
Aș dori să mai aflăm de la cititori dacă în ultimele zile CSP a MApN a continuat să mai trimită răspunsuri precum cele pe care le-am prezentat pe blog.

vasile iosif spunea...

Da, numai ca nici Curtea de Conturi nu exceleaza in transparenta si se opacizeaza sub presiunea structurilor care au impus furtul, desi sunt peste 40.000. de perechi de ochi kaki si albastri ce urmaresc cu atentie miscarile acesteia.
O decredibilizare a Curtii de Conturi ar fi fatala pentru sistemul de control al finantelor publice.
Cu stima,

Nea Nicu spunea...

Cum spuneam și vineri, când anunțam acțiunea grupului de lucru ( in comentariul la articolul " Răspunsul șablon al CPS a MApN..." ), se confirmă in mare existența unei decizii politice. Așa cum au mai amintit câțiva comentatori, probabil la MAI pensionarii vor rămâne bine- mersi cu banii încasați, la MApN se va regla " pentru viitor" . Adică cei 23-30.000 de pensionari îndreptățiți legal, nu vor mai primi nimic din urmă. Curat murdar, coane Fănică! Iar Luca, Roșu, Jianu, Andrițoiu etc.co.vor jubila. Si eventual vor fi avansați. Doar și- au făcut treaba, nu?!! O sută de milioane economie la buget nu e de colo...

kostas spunea...

De asemenea, ”ar trebui să intre, pentru că Ministerul de Interne și Ministerul Apărării s-au pus de acord, o lege echitabilă a pensiilor, care să echilibreze nivelul veniturilor între cei care au venituri foarte mari – greu de explicat -și cei care au venituri foarte mici. Și asta se întâmplă în mod nedrept. (…) Următoarele luni vor fi dedicate drepturilor militarilor, în zonele unde avem restanțe”. Eu la asta m-am referit ca-i inca un os aruncat catre noi, pentru ros.

Negritoiu spunea...

Tehnocrat.
Daca sti ceva despre cele specificate de tine mai sus spune-ne si noua ,nu ne lasa in intuneric pana marti. Spune-ne care sunt amendamentele solicitate de CPS-MApN daca esti atat de informat. Si o intrebare(lasi impresia ca esti bine informat) : marti nu se prezinta raportul comun? Iarasi au loc discutii care duc la amanari? O rugaminte:raspunde numai daca sti ceva sigur,nu mai amagi oamenii.

Huhu Rezea spunea...

Curtea de Conturi va publica Raportul cu constatările si măsurile pentru înlăturarea greșelilor de gestionare a banilor publici. Dacă va fi cazul, va sesiza și organele de cercetare penală.
Nu se pot acoperi greseli si abuzuri notorii, confirmate și de sentințe definitive.
Potrivit legii, constatările pot ajunge și in divergența cu instituțiile controlate.
Probabil că nu s-a parcurs toată procedura legală înainte de publicare pe pagina Curții de Conturi.
Alin (3) a existat în art. 60 și nicio modificare ulterioară, nici chiar abrogarea lui prin OUG nr. 59/2017 nu-i înlătură efectele produse pănă la intrarea în vigoare a acelei ordonanțe. Or, cele două case au actualizat pensiile la data de 30 06 2017 ca si când acest alineat nici nu ar fi existat în lege.
Asa că... si după o noua reglementare a actualizării, cei care doresc pot acționa pentru obținerea drepturilor ce li se cuveneau potrivit fostului art. 60 din L 223/2015 si potrivit art 14 al OUG 57/2015.

Sefimea juridico-financiară din structurile de apărare ar trebui să se teamă de puterea legii. Nimeni nu poate să scoată cu de la sine putere indexarea din 2016 din procedura de actualizare din 2017... si nici din viitoarele actualizări de pensii militare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Guvernul, dar si Ministerul Muncii, la plangerile mele, au trimis Ministerului Apararii spre solutionare. Daca primesc ceva va comunic ce mi-au scris, mai ales pe acest fond de control al Curtii de Conturi si mai ales ca m-am plans ca nu se aplica salariul minim pe țară de 1450 lei, desi este Lege. De ce am implicat si Min. Muncii? Am aratat acolo ca au oblgatia, macar morala, sa faca ceva, intrucat Olguta Vasilescu, in calitate de ministru Al Muncii, fara atributii la MApN, a sabotat zeci de mii de rezervisti cu acele oug paraditoare, desi nu avea aceasta indrituire de a se baga peste Ministerul Apararii, fiind un abuz in serviciu. Oare de ce DNA, la cate plangeri am facut o multime de rezervisti, nu ancheteaza acest abuz al Lolei? Mi-au scris de trei ori, la trei plangeri, ca au clasat plangerile ca fiind...NEFONDATE! La fel au patit si alti petenti! Va dati seama ce magistraturi de rahat avem, dar daca era o comanda politica de partid sau de la Iohannis sa-l matraseasca pe cineva nevinovat, repede il si incatusau cu probe false si marturii mincinoase, ori eu le-am trimis si dischete, si probatorii scrise si...degeaba! TRAIM INTR-UN STAT TOTAL MAFIOTIZAT! ,,Sa vedem mai intai,'' zise orbul, in cazul controlului Curtii de Conturi!

Leo spunea...

Flavius,
Păi dacă nu ar fi cu aplicabilitate imediată (de îndată), atunci nu ar mai fi OUG și ar fi neconstituțională din acest pdv.
Totuși , să fim mulțumiți să fie emisă și cu aplicabilitate din ianuarie 2021.
VELA mare SUS !

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
inteleg, dar si justitia, in forma ei superioara, adica de la CA in sus? Astia nu au remuscari? Astia nu poarta vina viciului? Au fost sau nu PRECAUTI?

Iulian Mareș spunea...

Si akizitiile de tehnica si/sau tehnologie conteaza, nimic de zis, dar oamenii sunt in centrul actiunii sociale!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bravo cu multumiri, @Tehnocrat, ca ne mai dai sperante si ne asiguri ca mizeria si infectia pot fi inlaturate la pensiile militare! N-au facut infarct clocarii gulerati, sa dea Dumnezeu si Maica Domnului, afland ca se incearca sa se puna in ordine lucrurile?! Clocarilor si mafiotilor, cimitirile urla sa va adune pe toti, asa cum voi ati ingropat cu mișeliile voastre criminale mii de rezervisti indurerati si napastuiti de actiunile voastre mafiote! Sa dea Dumnezeu nici unul din voi sa nu mai apucati de mancat pensie si sa nu va bucurati in veci de viata de pensionari, la cat rau ne-ati facut, bestiilor! E reala si dumnezeiasca acea zicala din popor, ,,rau faci, rau gasesti,'' pomanagiilor infractori! Doamne, de ar actiona Curtea de Conturi, astfel incat sa mai auzim si de demiteri, degradari sau arestati!

M spunea...

Eu aici am o parere usor diferita! 😁 Acu' sa nu ziceti ca sunt fan Olguta ca chiar inseamna ca nu ati citit niciuna din postarile mele!

Desi o consider pe Olguta artizanul taierii pensiilor militare si un dusman declarat al tuturor oamenilor in uniforma la OUG-urile alea a fost smechera:
1. OUG-urile au si componenta "civila", domeniu in care era indreptatita sa aiba initiativa,
2. Toate OUG-urile au fost semnate si de ministrul Apararii (care practic si-a asumat partea din domeniul sau de competenta).

Aaaaa..... ca Olguta a facut lobby (ca sa ma exprim elegant), a facut turul televiziunilor comparand mereu cea mai MARE pensie "speciala" (a unuia care a adunat si ca magistrat si ca militar) cu cea mai MICA pensie "contributiva" pentru a arata "imbuibarea militarilor" - asta nu este scuzabil.

Olguta putea la fel de bine sa ia o pensie militara mica (nu cea mai mica de 78 de lei ci una mai rezonabila de 1564 lei) si sa o compare cu pensia lui Arsinel de peste 30.000 de lei.


Ma bucur ca domnul Ciolacu in nenumarate randuri a afirmat ca "echipa lui" trebuie sa o cuprinda in mod obligatoriu si pe Olguta! Sa avem dusmani declarati e o placere! Ne mentine atenti si circumspecti! 😁

Leon spunea...

A aparut si Ordinea de zi la Comisia de Aparare, si nu apar cele 2 proiecte in sedinta de maine...!

Luc 3 spunea...

@TehnocratAșa să dea Dumnezeu!Amin!

Gigi spunea...

Mãi bãieţi,care sunteţi pe blog de ani buni,sunteţi militari,nu v-ati sãturat de minciunile unuia care intrã pe aici şi ne toarna gogosi?
Acum câtiva ani,cineva cu putere de decizie mare intr-un partid,nu spun care,mi-a spus cã se vor rezolva toate nedreptaţile militarilor.Asta se intâmpla înainte de alegeri,m-am grabit sã vã spun,iatã au trecut alegerile şi nu sa intâmplat nimica.De atunci m-am lecuit sã mai anunţ ceva,pt.a nu cadea in derizoriu.
Aşa şi cu personajul amintit mai sus,de ani de zile ne minte cã se rezolva,cã el a vorbit cu x-sulescu,cã e la dospit,bla bla bla...
Fiecare avem capacitatea de percepere,de a ne da seama cu cine avem de-a face.
Singurul,înafara de admin şi înca 3-4 de pe aici care ne da informaţii veritabile,este @Leon,sã fie clar.



Leon spunea...

In sedinta de astazi, de la orele 14.00, Comisia de Buget din Senat reia discutiile pentru intocmirea unui Raport suplimentar la L 322/2020, privind aprobarea OuG 75/2020 ; sa vedem daca ramane Amendamentul ca si Militarii din MAI sa beneficieze de cele 4 sporuri ale Politistilor..!
IULICA, in sedinta de maine de la orele 14.00, Comisia de Aparare din Senat are pe ordinea de zi dezbaterea STRATEGIEI NATIONALE DE APARARE PENTRU PERIOADA 2020-2024 !

Cezar spunea...

Hai mai...
Vrei sa zici ca Tehmocraci..alias Tigri 2..recte Motanelul KKcios..maninca cu lingura...aia..aia..?
Gredsit...haleste cu polonicul hal maree
🤣🤣🤣🤣😜😛😜😛😎😎

monteoru spunea...

Kis a mai dat stiri care ulterior s-au dovedit a fi false.Se poate sa umble prin anumite cercuri dar se pare ca nu-l iau in serios.
Cine poate sa discute personal cu Marcel Ciolacu sau cu Romascanu.
Cu cativa ani in urma in grupul de pensionari afiliati PSD Buzau era si colonelul Palici,fost comandant al unitatii de topogeodezie.Era in anturajul fostului presedinte al filialei PSD Buzau,Boscodeala.De cand sefia PSD Buzau a fost preluata de Ciolacu numai stiu care e pozitia in PSD a Colonelului Palici .Acestaavea si o firma de realizare carti funciare.Va spun toate astea cu gandul ca exista aici cineva care poate sa-l abordeze pe Palici.Lasati adresarea in scris ca mai mult ca sigur ca ajunge la o secretara care la randul ei o arunca la cosul de hartii.Discutia prin viu grai e mai sigura.

Viorel spunea...

Domnule Gigi, în primul rând vă dau dreptate pentru că cele specificate în comentariul personajului amintit sunt vorbe goale, în al doilea rând vă dau dreptate din solidaritate camaraderească fiindcă atât dumneavostră, eu și domnul Cezar suntem „atacați” verbal într-un mod josnic de acest individ atotștiutor. Le știe pe toate și are putere de convingere (crede el) dar nu a fost în stare din 2015 și până în prezent să convingă decât 287 de membri să se înscrie în partidul propus de acel Comitet de inițiativă (tot respectul pentru ofițerii din acel comitet / sper să nu fie printer ei și personajul). Pentru mine nu are nici o valoare ca om, mă deranjează și enervează jargonul (cuvintele folosite în comentarii) care aparține unei etnii care astăzi face prăpăd în România dând lecții de putere, forță, teamă, unei țări întregi. Iar de la Președinte în jos, toți cu atribuțiuni în domeniu dorm. Singurii care încearcă să facă ceva sunt polițiștii, jandarmii și trupele speciale. Poate că face parte din ea (minoritate) pentru că în Formațiunile de Muzici Militare aveam mulți asemenea colegi, exact cu același vocabular (sigur a fos Sof. Muz.Mil. / trombonist, flaut, taragot). Trecând în rezervă și frustat de pensia pe care o are, ne expune după ureche partituri musicale.

Gigi spunea...

Parã se spunea cã au dat termen 2 saptamâni,azi e termenul!!!!
O fi la secret😀

BONIFATIE spunea...



D-le GIGI, să fim corecți!
D-l Leon dă informații de pe la Parlament care, în mare parte, se adeveresc, așa-i, dar pe site-ul d-lui HUHU unde le mai dezbatem și noi, că avem unde.
În rest, așa-i, de minciuni ne-am săturat cu toții dar, din păcate, un politician care nu minte (și care mai ales, dacă nu minte, „uită”) nu este politician.
Eu le-am trimis, de mai multe ori, mesaje cu durerile și propunerile noastre pe adresele de email personale sau de serviciu tuturor politicienilor, deputați și senatori dintr-un județ, fete și băieți, împreună cu președinți și colegi de la ANCMRR ale MAI, MApN și SRI și nu au binevoit nici măcar să confirme primirea email-urilor. CPS-urile ne mai răspund, totuși, chiar dacă nu rezolvă.
Revin... cu FATA MORGANA, până o vom prinde.

Gigi spunea...

M@
LOV,e crescuta la scoala PRM.Eu nu cred că CVT a învatat-o sa-și bată joc de militarii țării.Refuz să cred acest lucru!Dacă mai trăia Vadim,îi da 2-3 perechi de palme la fundulet,așa părintește, când ar fi văzut cum și-a bătut joc de noi,pentru că ținea la militari.
Gulerați,negulerati,ea este autorul OUG 59,a L.153,unde ne- a pus la coada clasamentului și comparandu-ne în ce privește C.s.cu femeia de serviciu de la o primărie oarecare,cu bibliotecarele,să nu mai vorbesc de seful SMG.
Acum,diferite grupuri de lucru,asociații,sindicate încearcă să reparte ce se mai poate repara,dar nimeni nu vrea sa reintroducă art.60 pt.ase reveni la normal.
Nici măcar de OUG-Ciuca nu se mai aude nimic,cele 2 proiecte care trebuiau să se afle pe O. de zi a parlamentul azi,ce sa mai vorbim?Și uite așa trec săptămânile,lunile,anii și rămâne asa,tot ca-nainte,doar promisiuni!

Iulian Mareș spunea...

Viorele,
Știi cumva de ce Cezar nu poate fi PRECAUT?

Iulian Mareș spunea...

Asta era Î.Chr!

Leon spunea...

Astazi Comisia de Munca din CD a depus un Raport de admitere cu Amendamente la PL x nr.650/2018, prin care militarii, politistii si PC care au acces la Informatii clasificate SECRET DE STAT vor beneficia de un Spor de pana la 25% din Solda/Salariul de Functie..!

spiritul lui Haret spunea...

Leon@ inteleg ca se refera la cei care au acces nu la cei care AU AVUT acces.
Bonifatie@prin viu grai.E mai sigur.
Cezar@Kis e baiat bun dar ca tot omul,are si lipsuri.Se da rotund.Daca memoria nu ma inseala intr-un regulament mai vechi se specifica ceva in genul, ca e mai putin vinovat in cazul unui esec un comandant care are initiativa decat unul care e pasiv.Comparativ cu noi Kis are meritul ca a incercat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Camarazi, Tehnocrat este de-al nostru, cu cele mai bune intentii, nedorind sa ne insele cu nimic, si bine ar fi ca domnia sa sa fie copiat de mai multi dintre noi sa mearga pe teren, in Parlament sau la partide, sa umble pentru a se informa pentru noi, ori sa discute cu politicienii sa ne ajute. Nu-i vina sa ca uneori cu ce ne informeaza se schimba pe parcurs, pentru ca politicienii sau influentii il asigura cu intentii bune, cu promisiuni de care nu se mai tin si astfel Tehnocrat, fara sa vrea, pica de rau, insa de umblat umbla si nu egoist pentru sine, ci pentru toti (cei cu pensiile medii si mici), chiar cu numeroasele stenduri si alte probleme destul de grave de sanatate, dupa cate stiu tot de pe aici. Sa luam partea buna a lucrurilor, iar daca este nervos poate ca ceva il supara, sau cineva, sau bolile au si ele un efect negativ la starea generala, nefiindu-i usor, cum dealtfel suntem la pamant cu sanatatea, majoritatea de pe aici. Ii urez sa-i dea Dumnezeu sanatate sa poata sa-si duca planurile de bine la indeplinire, caci binele ne vrea tuturor! Ma uit la mine, ca de cand am dat in diabet m-am schimbat radical, ma simt la pamant cu totul si mi-a disparut orice chef de viata si de sperante, mai ales cand ma ataca cate o tensiune, brusc si pe nepusa masa, de 21 cu 12! Rau am mai ajunj de la atatea framantari si suparari pe diavolul asta de pensie ciopartita, zi de zi si cativa ani de-a randul... Sanatate la toti va doresc!

Huhu Rezea spunea...

Incetați cu comentariile lejere care nu au legătură cu subiectul!

monteoru spunea...

Aveam impresia ca CPS a SRI este firma serioasa.Oare CPS a MApN sa dea tonul?
Politicienii nostri dar si liderii asociatiilor militare au invatat ceva din evenimentele din decembrie 1989.Va amintiti de celebra"fa-te ca lucrezi Mircea"?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monteoru, cappi di tutti cappi din mafia o reprezinta Casa de Pensii a MApN, dupa care copie toti, ca papagalii! Se pare ca cei de la MAI s-au desteptat si au iesit din cercul acesta vicios si penal, dar si intregul lor Minister s-au angajat in a le repara politistilor pensionari jegmanelile la pensii. La noi, neaparat ar trebui cativa bagati la puscarie si la plata, altfel nu se starpeste cloaca si infectia care bantuie si se tin ca raia numai de nemernicii si golanii! Sefa Casei de Pensii de la noi, nu-i decat un bufon si o papusica pe sforicelele, de ventrilocie, din mainile mafiotilor, si mai are pretentia sa fie facuta General pentru actele astea mafiot penale de la pensiile militare, in loc sa fi ocupat deja o celula racoroasa la Târgșor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, in vremurile bune sindicatele organizau pompos anumite actiuni grandioase de strada ale rezervistilor, pentru revendicari la pensiile militare, dupa ce studiau cu osardie buletinul meteo sa pice acele zile in perioade de mare canicula, ger cumplit sau ploi torentiale, sau studiau calenadarul sa pice acele acele manifestatii in zile moarte, cand politicienii erau in vacante pe meleaguri si tarmuri insorite de pe mapamond, la munte sau cand anumite sarbatori ii tineau in case pe calaii pensiilor! Ehei, au murit acele actiuni cu cate 20 sau 30 de veterani in carje, care se duceau la aceste actiuni organizate in cele mai dosite si pustii locatii, unde ii latrau cainii comunitari si il ascultau pasarelele cerului pe un doct cu pletanul netuns in vant si plin de patos revolutionar, cu citate din analele de Istorie uitata, si primind aplauzele anemice ale celor cativa asistenti, indopati cu anti cardiace sa nu chice din chicioare de la vremea cumplit de nefavorabila! Acum erau bune acele iesiri intempestive, cu elan muncitoresc, dar cine sa le mai faca, daca ,,fraierii'' s-au ginit ca toate gainariile sindicale din interiorul găștii pe spranceana nu mai meritau sa mai fie sustinute cu cotizatii pe masura, cu agape stropite din belsug cu spumoase frantuzesti si bucate alese, bilete in statiuni doar pentru gusteroii sindicali si amante, procese aiurea pe drepturi, toate pierdute din start cu juristi de toata bacania si doar pentru membrii sindicatului, nu si pentru ,,prostimea cea multa,'' intanliri politice amicale, in care se intrau boi si ieseau vaci si noi ramasi tot ,,prosti!'' DE CE NAIBA N-AM AVUT SI NOI PARTE DE UN SINDICAT DE DOAMNE, AJUTA? Din toata puzderia, care de fapt trebuia sa fie o unitate intrunita si strans legata de sindicate intr-un total unitar, unic si pe o singura idee, nu pe 'jde mii de gasti si gascute, absolut nici una n-a reusit sa desfaca nodul gordian, pentru ca majoritatea sefilor s-au folosit de sabii sa-l taie, sau cu acele sabii sa-si taie felii groase din tortul favorurilor egoiste, nu de logica sa-l desfaca, ori feliile tortului sa fie impartite la toti! FUTIS-NEFUTIS TEMPORA MORES FUGIT! ASTA ECT!

raul spunea...

FLAVIUS,
DE CE NAIBA N-AM AVUT SI NOI PARTE DE UN SINDICAT DE DOAMNE, AJUTA?
De ce???Pt ca asa zisele noastre sindicate ,au fost conduse de COLONEI SI GENERALI!O recunosc eu ca ofiter,ma rog, in rezerva!Cunoscatorii in ale istoriei stiu cate sute de mii de oameni, poate milioane , au murit in razboaie din cauza incompetentei dar mai ales din cauza ORGOLIULUI uneori prostesc ,ale unor ,conducatori ,care binenteles erau colonei ,generali ,feldmaresali ,maresali!

M spunea...

@tehnocrat

Ca participant la cateva mitinguri va intreb, cu respect, exista o singura idee care sa uneasca TOTI rezervistii? Nu vedeti ca noi ne injuram, aici pe forum? Sa ajungem sa ne batem in strada? Daca unul zice "hais" sunt 10 care zic "cea"?

Nu suntem in stare sa agreem un principiu! O idee general valabila!

Eu am propus: "Modificarea facuta sa nu aduca pierderi nimanui!" Am fost injurat de copii si de saraca mea sotie...

Imi cer scuze dar nu am sa (mai) ies la un miting IMPOTRIVA intereselor mele si mai ales alaturi de unii care ma injura!

Daca vorbesc respectuos cu toti sunt luat la misto. Daca apar pe amiralul Vergil Chitac sunt un "nenorocit de marinar", daca apar jandarmii atacati cu pietre sunt "jeg de jandar", daca apar aviatorii care cad cu Mig-urile sunt "pasaroi", daca apar politistii sunt "militian".

Nu ne respectam intre noi, nu respectam uniforma, nu respectam autoritatea statului pe care am jurat sa il slujim!

Comentez mai rar si astept sa vad aparand acel conducator care sa ne uneasca nu sa ne dezbine!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Raul, cu tot respectul, asa este, ca doar nu-l punea pe Colonelul cu 3 stele, K. fost Cdt. Brigada Vanatori de munte, un prieten de la Cluj, cu pensie de 3.200 lei, saracan de el, ci doar cu pensie pe masura de nabab sa apere interesele nababilor, nu ale amarastenilor!Cred ca in sindicate niciodata nu s-a pus problema pensiilor mici si medii la politic, dacat pe bloguri sa dea bine la fraierii ce trebuiau adusi pentru cotizatii manoase. Se vede din absolut toate proiectele de oug ca nu se pune accent pe amarasteni, unde la cei accidentati, invalidanti si fara vechime ei le-au bagat cate 1 punct pe minus pentru anii lipsa din vechime fara voia acestor amarati, in loc sa li se de un spor, ceva puncte sa le mai creasca pensiile alea de 500--700-1000-1500 lei... Mare e lacomia si lipsa de milă si omenie! Dar sunt fara vechime si cei iesiti cu Ordonanta, cand s-a destramat Armata ca intra in NATO, deci fara vointa subiectilor, care si ei sufera de foame din lipsa de vechime. Bogatul nu crede saracul, dar daca era un saracan la conducerea Sindicatului, ceva se facea, dar poti fi lider sindicalist daca nu ai sacii plini si sa fii inconjurat de gusteroi ghiftuiti?!
@ Tehnocrat, bine, bine ca si rezervistii sunt lenosi, dar sa ne amintim ca toate mitingurile au fost stabilite in zile total nepotrivite si in locatii asijderea, si cei interesati sa participe mai si gandesc daca imprejurarile si oportunitatile nu sunt prejudiciate de acesti factori determinanti la un miting! La ce sa iesi pe timp nepotrivit sanatatii, sau daca mitingul este tinut intr-un loc pustiu, duminica sau sambata, ori in sarbatori religioase sau de Stat ca sa latrii la astre? Uite, de exemplu, Col Dogaru a facut ce a facut si a iesit in astfel de situatii, dar alte sindicate chiar ca nu au iesit absolut niciodata in strada, nici sa-i pici cu ceara! De ce? Pa de ce sa iasa, daca ei au pensiile grele, au de toate si ii dor in cur..tea casei de ,,prostime'' ca au pensiile mici?! Studiati, fratilor, proiectele de oug si o sa vedeti ca cei cu pensiile mici si medii nu prea au sanse sa fie fericiti, daca se aplica, asa ca roadele le culeg tot cei barosani!

Leon spunea...

La proiectul L 322/2020, a aparut si Raportul suplimentar care mentine amendamentele din primul raport, si mai adauga si alte amendamente !
In acest moment(orele 14.00) s-au finalizat dezbaterile la cele 27 proiecte aflate pe ordinea de zi a Senatului si incepe Votul final.
Revenind la L 322, prin amendamentele propuse de senatorul PSD, Viorel SALAN (General de brigada in rezerva) se alatura politistilor si MILITARII din structurile MAI, care vor beneficia de recalcularea Soldelor de Functie prin includerea celor 4 sporuri, dupa caz, si deasemenea Recalcularea Pensiilor militare pentru cei pensionati in ultimii 3 ani !
Zilele urmatoare proiectul va ajunge la Biroul permanent din CD !

Huhu Rezea spunea...

@M
Să spui când te hotărăști să nu mai ștergi comentariile. Concentrează-te pe discuții de substanță pe tematică pusă în dzbatere și lasă contrele lejere cu alți comentatori. Pe toți pensionarii militari ne unește în prezent obiectuvul reluării actualizării pensiilor militare. Restul aspectelor, cum ar fi indexarea din 2016, sportul OMM după sept 2017, calculul pensiei suplimentare etc, sunt mărunțișuri.

M spunea...

Da, din cauza izolării nu am mai avut posibilitatea de a obține informații.

Îmi cer scuze, nu am să vă mai deranjez!

Huhu Rezea spunea...

Repet pentru a nu stiu câta oară si văd ca nu se înțelege deloc, de parcă aș scrie în turcește.
Din 2022 solda/salariul de funcție corespunzătoare gradului se egalizează pentru funcțiile cu aceiași coeficienți, de la minim la maxim, din Grila de salarizare a Olguței, cea pe care o tot înjurați. Asta pentru cei în activitate.
Se vor egaliza și pentru toți pensionarii, indifereent de anul ieșirii la pensie, dar numai dacă se REIA ACTUALIZAREA.
Tot ce este acum în solda de funcție în cuantum compus, chiar si ipoteticile sporuri pierdute în anul 2010, se topește în noul cuantum unitar al soldei/salariului de funcție.
Lăsați dracului mărunțișurile!


Iulian Mareș spunea...

Ciolacul tău a spus f clar că nu se baga peste MApN! Nici nu ar avea cum, întrucât este amic cu Ciucă, fost și pe la Buzăul tau!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Mulțam! Doresc să fiu la curent cu strategia ROU!

Huhu,
Ai dreptate, însă oamenii și-au cam pierdut speranța și se teme de prorogări!
Uite azi cei de la omoruri aproape și-au pierdut un spor!

Iulian Mareș spunea...

AN-3! Și nu suna kiar așa! Era vorba de comandantul care a acționat din proprie inițiativă însă a avut eșec! Îți dai seama ce inițiativa are un Cdt B, .... 😂👍

Iulian Mareș spunea...

👍🙈🙉🙊

Leon spunea...

@Huhu Rezea, eu postez aici niste informatii utile nu pentru noi doi ci si pentru altii care sunt interesati;
De exemplu referitor la proiectul in discutie( intre timp a fost adoptat cu 90 de voturi penru si 40 de abtineri..!), eu vreau sa scot in evidenta faptul ca la MAI sunt oameni care trag la aceeasi caruta, vezi liderii de sindicat, vezi amendamentele d lui Senator Viorel Salan, care a trecut in rezerva de la arma Jandarmerie, vezi chiar si ministrul Vela..!
Oricat as cauta NU gasesc pe nimeni din structurile MApN sa poata face ce fac acesti oameni pentru politistii si militarii din MAI !
Toata stima pentru Temele postate de Dumneata pe acest blog, dar se pare ca se inspira tot cei de la MAI, ai nostri dorm in continuare in ...cort..!
IULICA, Comisia de Aparare a amanat sedinta(Online..) de astazi pentru Joi de la orele 12.00..!!

ifrim spunea...

De când se luptă militarii rezerviști în instanțe pentru dobândirea drepturilor legale sigur s-a specializat un avocat bun în spețele respective.În jurul acestui avocat ar trebui să ne asociem,sa-i plătim cotizație,să-și mărească biroul de avocatură și să ne apere drepturile!Căt este de bun dovedește cu spețele câștigate definitiv!

Gigi spunea...

Începând cu data de azi,mă autosuspend la comentarii timp de o lună.
Asta nu înseamnă că nu vă urmăresc!
Cer scuze tuturor celor care v-am supărat!
Mult succes dragii mei!Să auzim numai lucruri bune!

Leon spunea...

,,Grupul de lucru,, poate discuta si varianta optima de Impozitare a pensiilor de serviciu !
Deja la comisiile din CD a ajuns si proiectul USR de impozitare a pensiilor cu 90% ( a fost Respins de Senat...) inregistrat ca Pl x nr.374/12.06.2020; are termen de depunere a Raportului in data de 24 iunie de Comisia pentru Munca !
Sa nu uitam si de cele doua propuneri ale PSD, Pl x nr.396/2019 ( Teodorovici) si Pl x nr.449/2019( Liviu Pop)..!
Ar putea ajunge la concluzia ca se accepta Actualizarea pensiilor de serviciu, concomitent cu Taxarea suplimentara a acestora !

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, v-am trimis răspunsul de două ori dar nu a ajuns. Cred că dă eroare satelitul, sau de vină este RCS & RDS deși le-am plătit TV. și internetul până la sfârșitul anului.

Iulian Mareș spunea...

V-ule,
inseamna ca furnizorul tau de Internet se numeste HUH & RCS & RDS, sau HUH si asociatii! :))
Concluzia: fii mai "precaut" in enunturi si nu acuza omul ("C") de ceea ce a avut si are si va avea din plin!

Iulian Mareș spunea...

M,
Uite domnule cum fizica isi skimba teoriile!
Magnetii se atrag si pe partile cu acelasi pol!

Se iubesc si se atrag neconditionat, sau conditionat de acelasi hobby!

*NUCLEARA din trecutul lui Orban - legătura cu ADOPȚIILE internaționale de COPII!
**ai dracului de rusi! :))

Read more: https://ro.sputnik.md/analytics/20200525/30349059/trecutul-lui-Orban-legatura-cu-adoptiile-internationale-de-copii.html


https://ro.sputnik.md/analytics/20200525/30349059/trecutul-lui-Orban-legatura-cu-adoptiile-internationale-de-copii.html

Iulian Mareș spunea...

Leon,
cel mai bine ar fi ca "taxarea suplimentara", minim de 90% sa se aplice numai si numai pensionarilor militari proveniti din MApN, de la gradul de colonel in sus, pentru a fi vesnic fericit "C"!

Cezar spunea...

Aprob..pozitiv !😛😜😛😜😎😎

Iulian Mareș spunea...

Pentru că nu poți fi Precaut și ești Inteligent asimptomatic!

Leon spunea...

Marcel Ciolacu a anunţat că pensiile speciale vor fi impozitate drastic, cu 85%. Liderul PSD afirmă că banii astfel economisiţi ar trebui să meargă către pensii şi alocaţii.

"PSD a propus și vom vota astăzi în Parlament impozitarea drastică a pensiilor speciale! Cu 85%!

Toate pensiile din România trebuie aduse la un nivel decent, comparabil cu cele din sistemul public. Acești bani trebuie să se ducă obligatoriu către alocații și pensii și nu în buzunarele clientelei politice a PNL!", a transmis Marcel Ciolacu printr-un mesaj publicat pe Facebook(dcnews)

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/impozitarea-pensiilor-speciale-pe-masa-comisiei-de-buget_754405.html

Leon spunea...

Pl x nr.396/2019, proiectul lui Teodorovici, se dezbate acum( orele 13.00) ..!

Leon spunea...

Comisia pentru Buget a Camerei Deputaților a ajuns, miercuri, la o variantă finală pentru impozitarea pensiilor speciale, după ce judecătorii CCR au decis că eliminarea acestora este neconstituțională. Pensiile speciale, care nu se bazează pe contributivitate, vor fi impozitate astfel:
-Impozitare de 10% pentru pensiile speciale între 2.001 și 7.000 de lei
-Impozitare de 85% pentru pensiile speciale care depășesc pragul de 7.000 de lei (Stiripesurse)

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, am înțeles din prima cine este vinovat de „abuz în serviciu” prin omiterea comunicării răspunsului, cum dealtfel consider că, atunci când din prea mult exces de zel comentariile mele nu pot fi date publicității domnul Huhu Rezea să le cenzureze. Singurul lucru (ca și în cazul dv.) este că indiferent de modalitatea de transmitere răspunsul să ajungă la destinatar (prin alte mijloace) pentru a nu fi considerat lipsă de respect. Sigur ați citit comentariul. Dumneavoastră mi-ați cerut o părere, eu v-am dat un răspuns („să presupunem, nu că asta ar fi și realitatea”=ipotetic=excluzând omul „C”), atunci unde este acuzația ? Sau să o interpretez ca pe o ironie. O zi bună. Vorba domnului Băsescu (real) „Afară plouă”.

Leon spunea...

http://www.cdep.ro/comisii/buget/pdf/2020/rp396_19;1.pdf

Viorel spunea...

Decizia CCR care DISTRUGE impozitarea pensiilor de peste 7000 de lei: Este un drept câștigat (https://www.stiripesurse.ro/decizia-ccr-care-distruge-impozitarea-pensiilor-de-peste-7000-de-lei-este-un-drept-castigat_1475858.html) Sursa foto: www.ccr.ro / Publicat: 17/06/2020 11:51

Stelian P. spunea...

Va mai recomand Sovetskaya Rossiya si Pravda.

Cezar spunea...

Dau..de stire lumii...
m.Alul..va fi impozitat cu peste 85%...s.a votat azi
Doamne ajuta....!!🤣🤣😛😜😛😜😎be hapy...

ruach spunea...

pana una alta, militarii in rezerva vor avea pensiile si plafonate si impozitate si supra-impozitate si fara OMM clasa I, II sau III.
oare ce or sa mai ia din ele in viitorul apropiat?

Iulian Mareș spunea...

Sper să-ți adauge ție! Nu te grăbi să bei champania...!
Nu ești obișnuit și excesul dăunează grav sănătății!

Leon spunea...

Pl x nr.396/2019 a fost votat astazi aproape in unanimitate, 307 Pentru, unul singur Impotriva ;
Saptamana viitoare ajunge la Promulgare !
Pentru pensile de serviciu sub 7000 de lei inclusiv, NU SE SCHIMBA NIMIC !
Pentru cele de la 7001 in sus, impozitul este:
-0% pana la 2000 lei
-10% intre 2001 si 7000
-85% NUMAI ce depaseste 7001 lei.
Important :
Taxarea suplimentara exclude Partea Contributiva a Pensiei de serviciu, se taxeaza suplimentar numai partea platita de la bugetul de stat !

CEZAR spunea...

Dau..de stire lumii...
m.Alul..va fi impozitat cu peste 85%...s.a votat azi
Doamne ajuta....!!🤣🤣😛😜😛😜😎be hapy...

Leon spunea...

Pe ordinea de zi din 23.06.2020, NU apare nici Pl x nr.199 si nici Pl x nr.221/2020 !
Inseamna ca Grupul de lucru mai are de despicat firul in patru..!
PS. Marin Neacsu a postat un Raspuns pe acest subiect !