Un produs Blogger.

joi, iunie 04, 2020

Să urcăm cu căruțu' pân'la căsuța lu' Cîțu

21 comments
Familia Cîțu se află în centrul unui scandal monstru din cauza nefăcutelor făcute de fiul lor Florin, numit ministru la Finanțe, unde altundeva dacă părinții lui au deținut Case de schimb valutar în Râmnic.
Vasile cel Mic a ajuns să reorganizeze un intreg departament juridic al Ministerului de Finanțe, pentru că acesta și-a propus să sprijine Ministerul Silviculturii în procesul de la Judecătoria Brezoi,  prin care se cere anularea titlui de retrocedare pentru familia Câțu Vasile și Elena a cca 50 ha de teren forestier,  situat lângă Lacul de acumulare al Hidocentralei Lotru și lângă pârtia de schi construită pe vremea ministresei Elena Udrea. 
Din start, Câțu cel Mic se afla în incompatibilitate cu funcția de ministru de Finanțe, având în vedere că acest minister este în conflict juridic cu familia Câțu, mai ales că terenul retrocedat a fost deja donat, cca  1/2,  către ministrul Vasile cel Mic, așa cum rezultă din declarația sa de avere.
Părinții locuiesc la o distanță de 18 km de Rm Vâlcea, în comuna Golești, pe soseaua către Curtea de Arges, dar cocoțați într-un vârf de deal, dincolo de îzvorul Râului Simnic, într-un cătun numit Tulei. 
Pe net se găsesc imagini cu drumul ce duce spre casa Cîțuleștilor, trecuta la avere pe numele lui Vasile cel Mic, pentru a ilustra conflictul cu primarul liberal al comunei Golești, care nu vrea să modernizeze drumul de câteva sute de metri ce urcă, pe lângă hududoaie, până la casa lui Vasile cel Mare. 
Florin vine pe acasă... când îl lasă treburile țării. Plăcerea lui este, spune tac-su, să plimbe câinele prin pădurea de dincolo de cărăruia ce trece pe lângă casă.



21 de comentarii:

monteoru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Asta cu casele de schimb ai mai spus-o și când semnai @ice.
Tu ai înțeles că sunt ilegale casele de schimb valutar. Eu am vrut să subliniez că din pruncie a fost obișnuit cu gestionarea valutei.
Fazanul este pe la Mărgineni.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Cîțu asta-i mocan?
Am avut un coleg Cîță! Numele ăsta are o semnificație?
Nu s-a găsit nimeni să-i spună că nu-l ajuta frizura?

Calinmihaib12 spunea...

..e o "..epidemie" printre "politicieni" chestia asta cu:.."frizura" = cam fistichie, "saracii" (!) nu realizeaza ridicolul și faptul că frizerii isi bat joc de EI..!

Michel spunea...

Se impune, totuși, o întrbare: ce documente a prezentat familia Cîțu pentru a-i fi retrocedate cele 50 de hectare de pădure? Sunt legale sau nu?

Iulian Mareș spunea...

De împricinat și-a bătut joc și natura! Cum sa ții pe cap niște lațe, rare și slinoase?

Huhu Rezea spunea...

Indiferent ce documente a prezentat familia Cîțu, se pare că drepturi răscumpărate, că nu sunt urmasi de familii instaărite, Romsilva le-a contestat în instanță, respectivele terenuri fiind în proprietatea publica a statului. Litigiul fiind pe rol, Florin Câtu, proprietar al dreptului reconstituit, prin donație de la părinți, era incompatibil cu funcția de ministru al Finanțelor. MInisterul Finanțelor reprezintă statul în procesele privind pretențiile impotriva sa.

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Nu, este vâlcean neaoș.
In Oltenia de sub Munte bibilica se numește cîță. Asta e semnificația numelui. Probabil că strămoșii săi, pe vremea când și în Tara Românească s-au dat nume, creșteau cîțe.

Huhu Rezea spunea...

Sensuri peiorative:
-om co capul mic
-om cu minte puțină
-nu are minte nici cât o cîță/cîțoi, bibilică/bibiloi.
-se agită ca o cîță

Iulian Mareș spunea...

Am înțeles! Se explică asemănarea!
I se cam strânge funia in jurul gatului....

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Păi metoda am mai văzut-o la Sibiu, cu Robotul primar, Robotul solicitant de drepturi pt retrocedare, când primăria nu s-a prezentat la proces!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Poate ai mai multe date și informații, așa că te rog sa sa faci să înțeleg cum un banker, interzis să mai lucreze în bănci, în ROU, poate fi ministru și încă al finanțelor?
Domnul Președinte oare știe sau a uitat?

monteoru spunea...

Ce va place sa barfiti!Comportament de mahala.Cei 7 ani de acasa facuti la FF.Ar fi cazul sa va maturizati.Pe unii ii inteleg ca printre altele aveau ca atribut de serviciu fabricarea de dosare indezirabililor dar noi militarii care ne ocupam de lucruri onorabile nu ar trebui sa umplem cu zoaie oameni care nu sunt hoti dovediti.Stii ca cineva este hot adreseaza-te procuraturii nu umbla cu mizerii pe internet.Tot mizerie este sa te iei si de aspectul fizic al unui om.Nu-i iau apararea lui Catu dar citeste C.V. individului si vei vedea ca individul nu a facut studiile la Spiru Haret ci prin alte parti iar,practica si-a definitivat-o la privat si nu la stat.
Va luati de numele omului de parca numele de Ciolacu sau Basescu ar fi mai cu staif.Ati dat in doaga lui Milea care inainte de numirea unui ofiter intr-o functie de comanda ii cerea sa-si schimbe numele de Malaimare,Balbaie,Manascurta,Lepadatu in Ionescu,Popescu,Alexandrescu etc
Criticati dar veniti cu lucruri serioase.Criticati promisiuni neonorate,risipa banului public,favoritismul etc.

Iulian Mareș spunea...

Știi cei COOH? Abuzezi de el și nu înțelegi mai nimic!
Măi, de prof. Boia ai auzit? Știi ce scrie și cine îl decorează? Ți se pare că Dănileț nu este școlit? Dar Macovei? Dar tu nu ești?
Cântă-le prohodul căci botezul l-ai cântat înzecit!

Calinmihaib12 spunea...

IULIANE M.:..corect e:CH3-CH2-OH (cel ..cu utilizare MEDICALĂ și..ALIMENTARĂ..dar in "concentrații" si.."dozaje".mult..mai mici..!

Iulian Mareș spunea...

:)) mai uita omul....voiam sa scriu doar radicalul!
Multumesc pt corectura!

*Am reverificat adresa de mail unde am trimis un anume mesaj! Am tastat corect pe 02.06 2020!
**Nu mai este de actualitate, acum, in conditiile date!

Calinmihaib12 spunea...

IULIAN M.chiar dacă "ești supărat"(..vorba cântecului = manea..!) tot trebuie să(-mi) lămuresc: ce s-a întâmplat cu adresa de email- adresa care cred că ai luat-o din postările mele = din care- atenție lipsesc niște "semne grafice"..! dar nu din vina mea ..!,pt. că eu când postez un text: mi se cere email- ul și parola= ca și ție, și ca tuturor comentatorilor..,ce se afișează ca "user name": = e treaba blogherilor..!

Iulian Mareș spunea...

Stein,
iata protectorul lui Catzu, vazut de un liberal:

A.
Căncescu, fostul președinte al CJ Brașov și lider al PNL, a publicat pe Facebook, o scrisoare deschisă adresată lui KWI. Considerat unul dintre baronii liberali, Căncescu îi amintește lui KWI că acesta a ajuns la conducerea PNL și, implicit în poziția de candidat pentru alegerile prezidențiale, cu ajutorul său și îi cere acestuia să “înceteze această campanie populistă în care implică Justiția și instituțiile statului.”
Totodată, fostul președinte al CJ Brașov le cere foștilor săi colegi din administrațiile locale ale PNL-ului să schimbe echipa de conducere a PNL.
Klaus,
Ca fost președinte al Ligii Aleșilor Locali ai PNL – și, ca unul dintre cei trei care te-au sprijinit să preiei conducerea PNL, poziție din care ai devenit apoi, automat, candidat la președinția României- îți cer să încetezi această campanie populistă în care implici Justiția și instituțiile statului. Acum 20 de ani, când eram senator, susțineam că avem nevoie de legi prin care să scoatem politicul din justiție. Am ajuns azi, după 30 de ani de la Revoluție, să ne străduim să scoatem justiția din politic. Dacă nu erau în politică oameni ca tine și ca Băsescu, sigur s-ar fi reușit acest lucru.
Klaus,
Ai ajuns președinte datorită unor oameni ca mine, Țurcanu, Adomniței, Stavarache, Bâgiu, Scripcaru, Florea, Ciprian Dobre, Dobre, Uioreanu, Moloț, Frunzăverde și mulți alții, oameni care, la ora actuală sunt “penali”. Ar fi normal, Klaus, ca fiind promovat în această funcție de niște “penali”, să îți dai demisia. PNL-ul a fost masacrat în două rânduri. Mai întâi a fost Băsescu, care după ruptura Alianței DA, a decimat de mai multe ori PNL. A urmat tandemul Ponta-Maior, care a finalizat puținul care mai rămăsese. La ora actuală 70% dintre primarii și viceprimarii PNL au dosare penale sau în urmărire penală.
Tu ce ai făcut, Klaus, pentru ei? Le promiți că dacă mai câștigi un mandat îi bagi pe toți la pușcărie! Un procuror dement le-a făcut aproape la toți primarii din județul Brașov, dosare penale, în mod obsesiv. Acești primari trebuie să fie prosti să te mai sprijine, pe tine și PNL-ul!
Brașovean fiind, am fost prieten cu Ludovic Orban, dar în partid nu l-am sprijinit niciodată, pentru că e arivist și nu are aptitudini manageriale. Abia a scăpat de un dosar penal și acum vrea o “justiție dreaptă”. Daca era condamnat, așa cum au pățit alți colegi de Parlament și ai domniei sale, mai era, oare, Justiția dreaptă?

Iulian Mareș spunea...

Stein,
continuare....

B.
Te-ai opus la legea codului administrativ, la legea codurilor penale, a incompatibilităților, deși cateva sute de aleși localiai PNL și-au pierdut mandatele. Tu ai scăpat.Ei, nu. Și tu crezi, Klaus, că acești oameni te vor mai ajuta? Vor mai vota?”
În luna ianuarie, Căncescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un nou dosar în care este acuzat de fapte de corupţie, prejudiciul estimat la 12,8 mil lei.
“Klaus, de cinci ani sunt măcinat într-un mizerabil proces penal pentru drumuri din județul Brașov, cu toate că în Brașov executam aceste drumuri la prețuri mult mai mici decât le făceai tu la Sibiu. Ca primar ai fost ajutat de toate guvernările de până în 2014. Eu, nu. M-am descurcat cu reursele mele proprii și brașovenii m-au votat de șase ori. Tu, în schimb, după ce te-ai văzut cu sacii în căruță, te-ai apucat să-i împroști cu noroi pe toți. Sunt convins că aroganța și lipsa ta de caracter le vei plăti în acest an.
Fac un apel la foștii mei colegi din administrațiile locale ale PNL- ului să schimbe această echipă din vârful partidului și să facă în România o justiție dreaptă, împreună cu celelalte forțe politice. Nu pentru a-i acoperi pe corupți, ci pentru a nu mai permite în viitor să se întâmple asemenea abuzuri.”
Fostul preşedinte al CJ Braşov Căncescu, este unul dintre oamenii de baza ai campaniei electorale a președintele Iohannis, fiind unul dintre cei mai marcanți lideri PNL din teritoriu.

https://www.gazeta-romana.ro/politica/fostul-lider-pnl-brasov-aristotel-cancescu-ii-cere-presedintelui-iohannis-sa-inceteze-aceasta-campanie-populista-in-care-implica-justitia-si-institutiile-statului/

livia spunea...

Casuta aia saracacioasa este de milioane d edolari,?Cu ea platit maica-sa ”stodiile” in SUA retardatului mintal Vasilica cel mic si rahitic? Mi-e scarba.

Huhu Rezea spunea...

Casuta aia din Tulei este făcută de seful de post Ghionoiu, bunicul lui Vasille Florin.