Un produs Blogger.

marți, iunie 02, 2020

Vinitura sibiană care va număra voturile cu tableta

10 comments
Naționaliștii locali din Sibiu îi numesc vinituri pe cei cu origini regățene ...stabiliți în urbea ciobănesc-săsească.
Pe vremea în care Bălan era audiat în Parlament în cazul Caracal

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), deși este o structură militară, nu este subordonat Ministerului  Apărării Naționale. „Desprinderea totală din Ministerul Apărării Naţionale s-a făcut începând cu Hotărîrea Guvernului României nr. 229 din 27 mai 1993 privind unele măsuri de organizare și funcționare a Serviciului de Telecomunicații Speciale, stabilind astfel statutul STS de organ central de specialitate în domeniul telecomunicaţiilor speciale.”, conform site-ului Serviciului de Telecomunicații Speciale. Oficial, STS se află în subordinea Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), dar este la cheremul președintelui României, care și numește conducerea acestui serviciu secret dubios, ce asigură din punct de vedere informatic desfășurarea alegerilor în România și transmite rezultatele de la Birourile electorale județene la Biroul Electoral Central (BEC).
Președintele României a propus Consiliului Suprem de Apărare a Ţării numirea generalui-maior Ionel-Sorin Bălan în funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Propunerea a fost aprobată de către CSAT, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Se spune că vâlceanul Bălan, naturalizat în Sibiu, cu carieră militară începută la Liceul militar din Breaza și continuată ca elev la Scoala Militară de Telecomunicații Sibiu, ofițer și sef Telecomunicații Speciale Sibiu... în perioada 1997-2017, a fost adus special de Klaus în conducerea centrală a STS, el urmând să devină cel mai de încredere om al președintelui, chiar mai de încredere decât Hellvig-ul SRI-ului. 

10 comentarii:

Gigi spunea...

In unele pãrţi li se mai spun şi "venetici"punându-se accetul pe"i"
Aceastã,"stampila"este pusã celui casatorit in altã localitate,adicã venit dupã muiere,dupã cum se exprima marele nostru actor A.Pelea,cunoscutul Nea Mãrin.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O fi ,,maritat,'' nu insurat... Un individ transhumanțat, de la soarele fierbinte la racoare-n varf de munte!

monteoru spunea...

Exista si inainte de 1990?Bine inteles ca da.Cui era subordonat si ce activitati desfasura pe langa lege?Pai asculta.Nu stiu daca eram ascutat cand vorbeam la TO.Probabil ca da ca doar era deservit de ei.De regula vorbeam cu UM prin fir militar.Cei de la Secu baieti buni,pregatiti in scolile MApN-ului.Imi povestea unui ca atunci cand au vrut sa-i intaleze TO in dormitor Postelnicu i-a fugarit.Stia sulfanul ceva.

Gogu Pintenogu spunea...

Să însemne asta că așteptăm alte alegeri "corecte" în România lucrului bine făcut unde numai Pe-Se-DE-u* este de vină?

BONIFATIE spunea...

Din topic: „Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), deși este o structură militară, nu este subordonat Ministerului Apărării Naționale”.
Făcând abstracție de persoana din topic (nu pot evalua corect o persoană pe care nu o cunosc), vă spun că spuneți jumătăți de adevăr privitor la subordonare.
Pensionarii STS-iști au emise deciziile de pensie de către M.Ap.N., deci cel puțin formal sunt în structura M.Ap.N. Dacă înțelegeți că există o diferență între formă și fond, atunci da, aveți dreptate.
Și pe vremea lui NEA NICU, nu colegul nostru de pe blog, unii aveau uniforme de milițieni și de securiști, fără a fi cameleoni. Poate unii chiar erau patrioți iar alții profitau de schimbarea „din mers” a culorii.
O zi bună tuturor!

Huhu Rezea spunea...

STS, SPP, SIE au Protocoale de colaborare cu CPS din MApN.Este altă poveste!

M spunea...

Și ANP-ul de la Justiție cu CPS a MAI.

marvas66@yahoo.com spunea...

Am lucrat cu cateva zeci de primarii din tara, dupa ce am plecat din armata si la toate primariile din Oltenia, Muntenia si Dobrogea, sunt trecuti in registrul agricol la rubrica "strainasi"... Nu mi se pare nimic deosebit intre venetici si strainasi... Unii dintre noi se oparesc prea repede cu regionalismele folosite in Romania...

ifrim spunea...

@Huhu.STS,SPP,SIE dacă au protocoale cu CPS a MApN fondurile pentru plata pensiilor sunt tot din cei 2% pentru apărare ori se virează ceva din fondurile lor?

Iulian Mareș spunea...

Ifrim,
Pun bani din resursele lor și au și lucrători detașați (cred)!