Un produs Blogger.

vineri, februarie 19, 2021

Cîțoială despre pensii

121 comments
Se vede că este nepot de șef de post. Este îngăduitor cu pensionarii militari.

 

121 de comentarii:

avianyc spunea...

Foarte bine zice Câtu . Numai de le-ar si aplica !
Am facut un semn la grindă. Se uita Huhurez la ”cazarma ” Digi 24 (o televiziune rezonabilă comparativ cu antena 3 si Ro TV).Cred ca l-a invitat la vizionare si pe ein stein !!!!

Și ca sa nu fie in zadar efortul facut si să recupereze timpul pierdut din fata Antenei 3 voi pune o vorba pe lângă ”Bălaia de Sibiu ”, cam nepotrivita pe la muncă cei drept, să bage in noua lege pentru ”pesedistii in viata” urmatoarele sporuri;
- spor de toxicitate Antena3/lună - 50% din solda lunara
- spor de toxicitate RoTV/lună -30% din solda lunara
- spor de privit si insușit sentintele date la ”Curtea de apel” pentru spălat infractori de la A3 si RoTV /lună -20% din solda luară.

Ghiciti ce pensie vor avea pe noua lege unii colegi -camarazi precum Huhurez ,ein stein ....
@ Leon, Mareș ,să vă trec si pe voi pe listă ??? Depuneti cerere vă rog.
Și uite așa am realizat si ”actualizarea ” mult dorită si dezbatutută aiurea prin târg (((( si am spalat pacatele Olgutei si a lui Liviu cu legile si ”nunta ” aia .......



Leon spunea...

@Avia, si pentru emisiunea lui Ionut Cristache ,,Romania 9,, de la TvR 1, pe care o urmaresc cu placere, ce spor merit ?

stef.john spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Sper sa se meargă pe o impozitare suplimentara și nu pe alte formule mai nasoale pentru pensiile militare...

Ein Stein spunea...

@avia
Traim intr-o lume complet nebuna nici nu e de mirare ca un comunist inrait ca tine sa sustina toate prostiile unui guvern socialist cum e a lui Citu. Un partid care se da de dreapta ia numai masuri socialiste pe cand componenta neomarxista a guvernului ia numai masuri de dreapta. O lume complet nebuna. Ca tot vorbeai de lafaiala bugetara pesedista, cand au venit socialistii lui Citu la guvernare ieseau cu ochii injectati si spume la gura "taiem toate sporurile, nu e drept nu e corect....". Dupa ce l-au tras de maneca mafiotii mai batranii si i-au zis "bai prostanacule acum am ajuns si noi la ciolan si vrei sa-l subtiezi? Ti s-a urat cu bruma de par de pe tartacuta?". Ca prin farmec Citu a lasat-o mai moale, "mai analizam, nu e tocmai asa, trimitem in Parlament sa luam decizii corecte ..." Cam asta e cu lafaiala, deocamdata. Pe de alta parte mie mi se pare hilar ca tu care toata ziua te bati cu caramida-n piept de liberal si de dreptaci ce esti sa nu scapi nicio ocazie sa vorbesti de "justitie sociala". Penibil, caraghios, urat, prostesc.
Asa ca dragul meu comunist vopsit las-o mai moale, nu de alta dar aude lumea ca ai fost si tu militar si crede ca toti suntem la fel.
PSD si Antena 3 baga spaima-n derbedei!
Jos mafia.

Iulian Mareș spunea...

Dragul meu fost ardelean,
Parola, xa eu de la tine am aflat despre unele subiecte de la A3 si ROU TV. Scuza-ma, dar vomit la televiziunea SRI, Penalului fugar si cea de unde a suuuupt un peste, pensat si fardat!

Dragul meu fost si actual moldovean,
-catwva teme din prima parte a dezlănțui postar mi le puneam si eu, mai ales la ședințele de lucru cu subordonații, pe categorii de personal. Dar cum nu am găsit eu rezolvarea nu ai gasit-o nici tu.
Sa înțeleg ca ai trecut prin SMAp? Cu sau fără UNAP?
Tind sa cred ca fara si atunci iti spun deskis ca în normalitate nu aveai ce cauta xa mulți alții!
Argument: de atâta timp de când suntem în NATO tu nici măcar semnele convenționale nu leai învățat! Trupele proprii si aliații = albastru. Inamicul=Adversarul = rosu.
Alt argument: macar stiai ca marea majoritate a planurilor si reprezentarea lor grafica sunt în format electronic, pe harti digitale. Nu prea am înțeles kestia cu accesul la informații, cred ca ai fost ușor dezinteresat...sau ati muncit la protecția si siguranță în muncă?
Nu ascund xa m-ai supărat putin..insa nu este vina mea ca ai încercat un aer de superioritate nevăzută.
Amesteci smekereste concepte si cuvinte...este treaba ta, însă nu-mi spune mie de spor de ziarist si te faci ca nu înțelegi diferenta de salarizare dintre Dogaru si o PCc de la Doina Armatei.
Ai ceva si cu cei cu titlul științific de doctor insa nu spui ca procentul / Solda Functie este mai mic decât la civili ...50%!

Concluzia finala: nu-mi placi si nu o ascund! Vrei sa faci o ruptura ideologica ontre camarazii activi si pensionari. Si nu este bine, nu este cuier!

sky-zone spunea...

@huhu, ce spui acum despre posibilitatea adoptarii PLx199 in acest an?

Iulian Mareș spunea...

"Am văzut-o pe doamna Turcan, vine cu ura pe bugetari. Se pregătesc să taie. Nu mai există spor de calculator de 20 de ani. Există o lege care limitează sporurile la 30%, nu sunt sporuri de 80%, așa cum spune Turcan
Ea minte la televizor! E o manipulare ordinară, o învrăjbire între cei de la buget și cei din mediul privat."

Iulian Mareș spunea...

Domnule Ioan Stef,
Nu mai ștergeți, căci ele sunt salvate....mai repede decât le ștergeți...

Leon spunea...

S-a publicat in MO nr.168/18.02.2021 OuG nr.8/2021 privind unele masuri fiscal-bugetare:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://lege5.ro/Gratuit/gqztgnjtgizq/ordonanta-de-urgenta-nr-8-2021-privind-unele-masuri-fiscal-bugetare-precum-si-pentru-modificarea-si-completarea-unor-acte-normative&ved=2ahUKEwjg_r372_buAhUp5uAKHQ_mCZMQFjADegQICRAC&usg=AOvVaw3BCPKcNwe1zziUdYpUW3zv&cshid=1613764510733
Au mai aparut ceva modificari fata de proiectul initial.

stef.john spunea...

Aveti dreptate.
Nu voi mai sterge pentru ca nu voi mai scrie.
Acesta este ultimul comentariu.
Nu am vocatie de a lupta cu morile de vant, iar pentru 3-4 dintre cei din acest grup care au toate tiglele pe casa nu are rost sa va mai deranjez.
Este inutil sa-mi pierd timpul pentru nimic.
Am mult mai bune altele de facut - ma asteapta o gramada de carti sa le recitesc, da firul ierbii si-i un spectacol continuu, ma duc sa prind muste sa le ascund in borcan ... ho,ho,ho cate mai am de facut.
Un mucalit, pe care-l iubesc profund, imi spunea ca daca ai mult lasi un cacat in urma, daca ai putin iei un cacat cu tine - la sfarsit totul este un mare rahat.
Salutari tuturor, dar in special celor care gandesc si dincolo de stomac, celor care inteleg ca tot ce ni se intampla este irepetabil, celor care nu traiesc dupa principiul : cine-s eu in fata mea.
Sa fiti iubiti.

Andrei spunea...

Asa Iulica, drept este

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cap de pingea, inima de cățea, urduros, libidinos si jegos, o muhaia si-o treanță care ne-a taiat orice speranță, rusinea usereului si mandria peneleului, care la orice scoatere de cuvant as da cu el de pamant...

Iulian Mareș spunea...

Pe lângă faptul ca ma așteptăm la o replica profunda, in legatura cu comentariul in care te-am taxat ușor pt voluntariat ieftin vreau să-ți confirm ca nu ai emis nici judecati de valoare și nu ai țigle si nici casă...
După cat intuiesc eu, tu îl consider "cu tigle pe xasa" pe cel mai neomarxist de aici...FB Mergeți si la Internaționala a 5-a Comunistă? Cominternul lucrează iar printre români...

Xman spunea...

Sporurile erau calculate in procent de 30% pentru toate posturile din grila.De cele mai multe ori aceste posturi nu au fost scoase la concurs tocmai pentru a satisface clientela politica.Asa ca daca erau 100 de posturi pe grila si ocupate doar 70,suma pentru cele 30 de posturi neocupate era impartita prin inventarea de sporuri pentru o parte din ceilalti 70...Cam in acest mod au ajuns platibile sporuri de praf,de lucru cu publicul etc.

monteoru spunea...

Am incheiat vaccinarea intr-o MU de tip divizie.
Organizare ireprosabila
Multumiri


Burebista spunea...

1. La articolul 86 alineatul (2), litera c) se modifică și va avea următorul cuprins:

"
c) începând cu anul 2022 valoarea prevăzută la lit. b) se majorează cu rata medie anuală a inflației, la care se adaugă cel mult 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, cunoscuți în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicați de Institutul Național de Statistică. Majorarea și data de acordare se stabilesc anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat."

Dacă bugetul de stat pentru 2022 va fi aprobat asa cum este normal înainte de sfârșitul anului 2021 atunci indicele inflației și valoarea creșterii reale a salariului mediu brut pe economie vor fi cei din anul 2020...

Iulian Mareș spunea...

Nene,
Ai grija de certificatul final! Conteaza mult, daca vrei sa vii la mine in Malta....

Iulian Mareș spunea...

Burebista,
Este ca nu prea bei lapte?
Orice este in sprijinul romanilor incepe la astia cu "o sa ... facem/dezvoltam/dam/asiguram/platim...etc!
Cand este vorba de masuri concrete toate incep cu 2022! Nu stii de ce? Simplu: 2022 va fi fara ei la guvernare, iar cu viitorul parlament vor cauta aliante sa-si faca cu greu un grup parlamentar!

Leon spunea...

Da, asa este: 2,6% + maxim 2,5% = maxim 5,1% de la 1 ianuarie 2022..!!

Leon spunea...

"Economistul Adrian Câciu îi lansează o provocare premierului Florin Cîţu.

"Hai sa dam un concurs la stat.
Mă ofer subiect!
Eu contra lui Cîțu.
Pe un post banal.
Orice post.
Are curaj? Cu presa de față si cu presa judecator!
Despre ce vorbește omul asta?
Ce il califica pe el sa evalueze?", a scris economistul Câciu pe Facebook. "(dcnews).

CEZAR spunea...

Adio "cap de gheata (ICE)!" Nu te vom uita,,,taran vopsit cu balegar sub unghii..care puti a ..tescovina.!!

HALA spunea...

Mareș, legea care limitează sporurile la 30% se refera la ordonatorii de credite care nu pot aloca pentru sporuri mai mult decât acest procent din fondul de salarii dar din cei 30%,angajatorul adică marinimosul stat, poate da câtorva angajați spor de 80% din salariul lor iar altora poate sa nu le dea nimic sau cel mult ceva modic. Dacă nu as ști ca atunci când nu dai copy paste, spui mari prostii as zice ca ești un manipulator și nu ar fi drept.

E. Cristescu spunea...

Dle Mares, ca de obicei, pareti... desprins de realitate. Eu am trecut in rezerva acum o luna. Sporul de calculator (monitor) intr-adevar nu se mai numeste asa; a fost trecut la "spor de conditii daunatoare" - max. 10%. Sporurile mele real cumulate (fara artificii de contabilitate)- pe functie de executie, fara Oscar - erau de 53%. Nu-l aveam pe ala de excelenta - 50% - si ala de comanda -25%. Asa ca japita aia de Turcan cam are dreptate aici.

Ein Stein spunea...

@Cristescu
Avand proaspat in minte situatia din activitate, doar ca sa aruncam nitica lumina asupra sporurilor. Poti te rog sa ne spui cat era cunatumul soldei de functie, adica coeficientul de ierarhizare X valoarea de referinta sectoriala si cat era cuntumul soldei lunare brute? Eu doar incerc sa dezleg misterul cum se poate ca de la o solda de functie de cateva sute de lei se ajunge la solde lunare de mii de lei, daca sporurile sunt atat de putine si mici.
Eu misterul asta am mai incercat sa-l aflu intreband colegii de blog, cum se face ca avand o solda de functie de 1 000 lei se ajung la pensii de 13 000 - 15 000 lei. Poate acum e cu noroc.

akord 75 spunea...

Nu este desprins de realitate absolut deloc
Are toate sporurile posibile la procent maximal fara sa faca aproape nimic pt ele(ma rog ceva tot a facut,dar nu are legatura cu atributiile de serviciu)
La 15 000 lei pensie/net (desi eu nu cred) venit pe filiera indecenta iesit la pensie in 2015 o data cu d-na chestor Alexe,omul a avut cu totul alte preocupari decat acelea de a-si face serviciul si a-si castiga cinstit solda.Pana si disperarea de a slavi un anumit partid nu are legatura decat cu si numai cu avantajele financiare castigate si teama de a nu le pierde,pt ca stie cum le-a "obtinut".Nici vorba de o asa zisa ideologie sau de simt al dreptatii.Este exact opusul a ceea ce se pretinde a fi:
Un "aparator" al saracilor care foloseste masini si case de lux
Omul ca multi altii a intins de legea aia pana a facut-o prastie si acum cand zice ca se"linisteste" si se bucura de uzufruct trebuie sa mai inceapa inca o "revolutie" aburindu-i pe altii ca sa-i mearga lui bine.
Pana la urma n-a incalcat nici o lege dar frica tot ii este,asa ca ar putea s-o rontaie linistit...dar nu poate cu gandul la ziua de maine.Mai bine mergea la metrorex!!

Aici vorbeste Gl Breedlove deja "pe spinarea" noastra.Si asa era mares incantat de Campia Turzii,vom vedea cat de "incantati" vom fi in continuare.Ii astept pe coloneii cu pensii astronomice sa dea riposta ca ei sunt pregatiti si platiti pt asa ceva.Sa dovedeasca americanilor ca-si merita banii
Eu stau pe tusa
https://www.hotnews.ro/stiri-defense-24611837-general-american-comandant-nato-europa-breedlove-misiuni-politie-aeriana-aparare-drone-mq9-reaper-sua-campia-turzii-romania.htm?pbox

M spunea...

@Xman

Aveti drepttae dar ati ramas in urma. De prin 2010 sau 2009 nu se mai calculeaza asa. Alocarea bugetara se da pe indicatori in plata!!!

akord 75 spunea...

@Cristescu
"Nu-l aveam pe ala de excelenta - 50% - si ala de comanda -25%.":
mares le are asa ca le puteti aduna la celelalte 53% si vedeti rezultatul

M spunea...

@E Cristescu

1. Sporul de calculator nu mai exista. Nu ca "a fost trecut"! Am avut sub comanda structura de IT&C si stiu sigur asta. Asa cum zice si Mares, la inceput a fost scos de la simpli lucratori si a ramas la cei de la IT, apoi a fost scos si de la ei. Vedeti ca sub denumirea generica de "conditii daunatoare" intra mai multe situatii. Daca puteti sa spuneti ce buletine de masuratori se faceau eu va spun exact pentru ce luati acel spor! Cine a dat sporuri fara sa se incadreze in buletinele de masuratori sa mearga la puscarie si cine a luat sa dea banii inapoi - pe sistemul DNA sa vina sa va ia!

2. Limitarea la 30% se face pe fondul de salarii nu pe persoana fizica. In felul asta doi oameni cu functii similare (locotenent de marina la cazarmare si locotenent de marina pe nava vedeta torpilor) vor primi solde diferite pentru ca cel care e imbarcat are sporuri. Daca ar fi vorba de buticul din colt cu doua vanzatoare si un sofer nu ar fi nevoie de sporuri ca poti sa ii faci fiecaruia un salariu. Daca ai insa cateva zeci de mii de indicatori nu poti sa faci zeci de mii de solde diferite.

3. In discutiile de la Ministerul Muncii se discuta de plafonarea sporurilor generale (gen conditii daunatoare) si de axarea pe sporuri punctuale de performanta (gen lucrari de exceptie).

Mie imi place de Turcan (cel putin pana acum. Vedem ce face in continuare) dar aici a fost gresit informata si nu are dreptate!

Leon spunea...

Si totusi Guvernatea PNL i-a pacalit pe romani !
Dupa modelul PSD prin majorarea VPP in Avans, la fel s-a intamplat si in Septembrie 2020, cand a fost majorat cu 14% de la 1265 lei la 1442 lei, adica Inflatia anului 2019 de 3,8% plus 10% ( 50% din cresterea SMBE).
Deci majorarea de 14% acopera tot anul 2021, iar pentru 2022 nu se mai da in avans, ci la 1 ianuarie..!
Cine i-a invatat pe liberali, i-a invatat bine !
PS. Cred ca @Avia le-a deschis ochii..:)).

Draculea spunea...

@ I?I (intrebare,bari)
1.Cu ce influenteaza sporurile cuantumul pensiei obtinute la final daca exista limitarea ca pensiile sa nu depaseasca salariul
2.Daca eu am iesit in 1980 cu un salariu de 2500 lei, apoi pensia mea, actuala ,nu are voie sa depaseasca aceasta suma tinand cont ca cei 2,3%, 4% ...inflatia nu mi-a adus mare "branza"?

Gigi spunea...

@Cristescu
Aţi uitat sã adãugaţi Sporul de Merit,fostul Salariul de Merit,care începând cu 2010 nu a mai fost acordat,dar cei care l-au avut în 2009 au rãmas cu el.Iar din 2016 a fost acordat tuturora prin OUG20 in forma de compensatie,
adicã 25%.
Trebuie precizat,cã sã afle şi Guleraţii şi cei aflaţi la guv.ca pensionarii aflaţi la pensie pânã la emiterea acestei OUG 20 in 2016,nu au beneficiat de de acele prevederi,deoarece se spunea clar cã la pensionari nu se aplicã.
O fi fost corect?
Acum,sà nu credeţi cã prin aceste precizari va reprosez d.voastra acest lucru. Am ţinut sã fac precizarea pt.stiinta unora,care spuneau şi înca mai spun cã pânã în 2016 se iesea la pensie cu un cuantum mai mare ca solda/sal activilor!!

monteoru spunea...

Cristescu@Urata are dreptate 100%.Cand are, are cand nu,nu.

Leon@ m-am saturat de cei dela catedra care dau lectii dar cand e sa realizeze ceva practic dau cu oistea in gard.Nu am avut noi ministri ai finantelor,don profesor,si ce au realizat?Daianu,Cosa etc.

Unknown spunea...

N-ai ales momentul bun să te pensionezi. Sporuri șmechere zici că n-ai avut, "mărirea" n-au mai dat-o ăștia...nasol cu pensia...
Probabil ai așteptat și tu ca și alți mii de activi, vestita "Ordonanță":)
Așa înveți însă: toate la timpul lor!

Burebista spunea...

Din ce sporuri ai făcut dumneata 53% în plus fata de salariul de funcție din 2021???

Xman spunea...


@M
Ce indicatori ar putea opera in sectorul bugetar.Nu au targeturi de vanzari,economii etc.Imi puteti indica macar unul?

E. Cristescu spunea...

@Draculea: sporurile fac parte din solda, deci ridica stacheta netului

Burebista spunea...

Leon, nu prea au fost păcăliți cei din sistemul public de pensii... În 2017 în afara de indexarea de la 1 ianuarie care a fost făcută exact cum se dorește pentru 2022 adică cu indicele inflației plus jumătate din creșterea reala a salariului mediu brut pe economie, cea de 5,25%, a mai fost crescut punctul de pensie cu încă 9% de la 1 iulie 2017... Apoi în 2018 la 1 iulie încă 10%, în 2019 la 1 septembrie încă 15% și ultima în 2020 la 1 septembrie 14%....
Sa luam o pensie civilă de 2000 lei și una militare de 2000 lei indexata actualizata în 2017.
1 pensia civila 2000 + 9%=2180 + 10%= 2398 + 15% = 2757,7 + 14% = 3143.77 brut...
2 pensia militară 2000 + 8%(pentru ca, creșterea Sf cu 15% în mod real a crescut pensia doar cu aproximativ 8% de la 1 iulie) = 2160 + 0lei în 2018 =2160+ 1,3% = 2188 + 4,6% = 2289
La cei care au rămas în plată în 2017 cu cuantumul avantajos de 2000 lei, adică nu au primit nimic în iulie creșterea este și mai mica 2000 +1.3%= 2026 +4,6%= 2119....
Deci în mod real fără de ianuarie 2017 pensiile au crescut
1. la civili cu 57,2 % de la 2000 la 3144 lei
2.militari calculați pe 223 care au câștigat la actualizare 14,45% de la 2000 la 2289 lei
2.militari rămași în plată cu cuantumul avantajos după actualizarea 2017 doar 5.95% de la 2000 lei la 2119 lei...
Aşa ca pensionarii din sistemul public ar trebui sa nu se msi plângă pentru ca pensiile lor au crescut foarte multa fata de cele militare sau ale polițiștilor. Polițiștii se încadrează doar la creșterea de 5.95% pentru ca la ei nu s au actualizat pensiile în iulie 2017.

Iulian Mareș spunea...

Cristescu...
Acum am înțeles de ce nu ai avut IC!
Vrajeala cu spor de calculator le-a ramas multora in gura, precum carnea...pe timpul meu nu se generalizarea soluția cu monitoare led sau laptop...si încă se mai vorbea de acest spor, dar nu în bani ci pana la 4 zile în plus la concediu! Asta era în 2015!
...in rest, sa fii sănătos!

Burebista spunea...

Un articol foarte bine argumentat...

https://politica-dezastrului.ro/articol/scrisoare-deschisa-catre-realizatorii-de-televiziu-1103

Iulian Mareș spunea...

Nu influențează..., dar uite cand unul da din coadă, este greu să-l înțelegi pt ca el crede ca uzufruct sunt fructe uzate! 🤣😂
Dreptul de uzufruct este dreptul unei persoane de a se bucura de lucrurile ce sunt proprietatea altuia și de a le culege fructele naturale, industriale și civile, întocmai ca însuși proprietarul lor, însă cu îndatorirea de a le conserva substanța (art.703 Cod civil).
Uzufructul este dreptul de a folosi bunul altei persoane și de a culege fructele acestuia, întocmai ca proprietarul, însă cu îndatorirea de a-i conserva substanța.

*Adica, este sau nu este voie sa mancam gaini păzite de altul?

un oscar = o pensie spunea...

am iesit in iunie 2019 odata cu seful meu direct,primul pe scara ierarhica,adica un simplu colonel ,el a iesit cu pensie de 13.000( peste 2.000 era doar oskarul)

un oscar = o pensie spunea...

in colonie nu este nevoie de competenta in ceva!
doar sa fii lipit de un partid si asta e diploma de bun la orice....

E. Cristescu spunea...

@Unknown: Si cand credeți că ar fi fost... momentul? Sporurile au inceput să scadă deja si sunt sanse mari să creasca varsta minima de pensionare. Cu vreo 6.500 plus alte resurse ale familiei sper sa ne descurcam o perioada. Daca ma plictisesc prea tare imi gasesc lejer un alt job de 3-4 mii la privat. Mai bine asa decat sa-mi crape vreo vena in cap. In timp ce Oscarurile se duc la sefii abonati si la cățeii lor. Dupa ce incasez prima pensie va dau link-ul catre blogul meu. Toate cele bune!

un oscar = o pensie spunea...

la stat indicatori de performanta?
mai ales la cei din conducere(gen mares)
pai sa incepem-campion la baut cafele,la pachete de tigari fumate in 8 ore,butonat telecomanda tv,postari pe facebook,durata pauzei de masa (deseori peste 1 ora),barfe despre colegi,cumparaturi in timpul programului,invoiri pe luna,motivari de decese si nunti in familie si mai am cateva zeci dar nu ma obosesc sa le mentionez.

M spunea...

@Xman

Glumiți? Adică întrebați serios? Am să răspund ca și cum chiar sunteți curios!

Oricând luați doi oameni și pe dați o sarcină în realizarea ei vor apărea diferențe. Diferențele sunt măsurabile/numărabile și deci pot fi folosiți drept indicatori.

Unii indicatori sunt simultani (adică se schimbă în același timp și direcție cu sarcina) , unii prezic succesul iar alții evaluează succesul.

Trebuie deci să țineți cont ca indicatorii să fie SMART (adică Specifici, Măsurabili, Abordabili, Realiști și încadrabili in Timp).

Acum vă întreb și eu: cum ați evaluat subordonații în notările de serviciu? După ce? Că veneau la muncă? Nu luați fișa postului și pe baza ei formulați indicatorii de performanță???? Pe baza a ce îi dădeați unuia FB și altuia B??????

Leon spunea...

@Bure, asa a fost sub Guvernarea PSD, chiar si cei 14% din septembrie 2020, au fost luati din cei 40% din L.127/2019(lege PSD)..!

Iulian Mareș spunea...

Hala,
Dacă tu crezi ca un ordonator de credite accepta un spor numai pt cativa angajati, atunci înseamnă ca ai doar mintea lui Oskărel. Exista sporuri nominale, personalizate? Eu unul nu am auzit...
Sunt câțiva care arunca cu noroi în colegii care au ieșit la pensie acum 1-2 ani si au fost ajutați cu oskar pt 3-6 luni! Ce aveți mai, cu aceștia? In halul asta de bolnavi ati ajuns? Mda, știu, nu îi poți multumi pe toți, dar ăsta nu este motiv de pizmă. Nu este bine...

un oscar = o pensie spunea...

va rog sa faceti un exercitiu de imaginatie(cei nefumatori,cei fumatori cunosc calculul)
cel care desf. activ. la birou si este fumator
cat timp din cele 8 ore le pierde(nu pt el) cand merge afara la fumat???
din cele 8 ore minim 1 ora se duce pe acest viciu
desi el doreste sa fie platit 8 ore(asa crede el)
plus pauza de masa care depaseste 1 ora
deci mares cum e la birou sub neon?
este sau nu discriminare intre un fumator si unul nefumator?

Iulian Mareș spunea...

Oskărel fara de minte!
Nu exista un asemenea program de munca nici pt ministri!
Asa iti inkipui tu...este o alta poveste! Dar, dacă asta ți-ai fi dorit și nu ai reușit, tu ești de vina! Cineva trebuie sa stea și la munca de jos! Asa este oriunde în lumea asta...

Iulian Mareș spunea...

2 probleme diferite...

1. Osķărel ne spune ca el a ieșit la pensie în 2020, odată cu seful său, un simplu colonel!...oskărel este subofițer, coloana vertebrala, însă seful lui...este "un simplu...colonel"
Asa brav subofițer, asa minte îmbâcsită ...

2.Poșta, subordonata unui minister, nu sta prea bine financiar și guvernul a pregătit masura disponibilizării a 20%, adică 1/5 din personal.
Ce mai aflam?
Ca cei ce vor pleca vor incasa 12 salarii. De ce? Pt că asa este in contractul de munca.
*Altii au ceva asemănător prin lege si nu au văzut nimic din 2011!

Viorel spunea...

un oscar = o pensie, nu te-am văzut să-l critici pe șeful tău deși știai ce valoare are Oscarul, la domnul I.M. și mine te-ai repezit ca și câinele la ciolan. Cât despre comentariul de mai sus cu indicatori de performanță ce înseamnă pentru tine (mă refer doar la perioada 2010 (am trecut din subordonarea Dejului la Roman) când a venit statul de organizare și până la data de 30.11.2016 când am trecut în rezervă / nu știu dacă s-au redus sau crescut) să fii nevoit să întocmești (actualizezi) 19 sau 21 de situații lunare cu N anexe (nu mai includ cele trimestriale, semestriale sau anuale) cu termene fixe de raportare la eșalonul superior și mai departe până la S.M.Ap. Nu mai vorbesc de activitățile curente de birou (întocmit documente: cursuri, avansări, misiuni interne, externe, părăsiri de garnizoană, internări în spitale, concedii medicale, studiu și lucru la O.M., redactare proiect OZU și OZU, actualizare N registre zilnic, actualizare zilnică 3 anexe / efective OSU în caz de alertă, etc.). Eu pot să-ți arăt în arhiva unității (verificăm în Procesele - verbale de predare - primire și cele predate la U.M. / Arhive Pitești) sute de dosare (cu documente) și registre întocmite și semnate de mine doar în perioada mai sus menționată. Nu ai trimis situațiile la timp și corect întocmite (sufereau modificări de moment în special la intrări - ieșiri de personal), măciuci domnule oscar. „Ce ați făcut în ultimii 5 ani domnule Iliescu ?” Cum poți să ne prezinți activitatea ta din punct de vedere fizic sau intelectual ca bugetar pentru a stabili dacă te-ai încadrat în indicatorii de performanță stabiliți (vorba domnului M) conform Fișei postului ?

M spunea...

@Iulian Mareș

La noi veneau unii cu un aparat, fără să ne anunțe din timp și intrau în câteva birouri (in diferite părți ale unității). Puneau aparatul pe masă și apăsau un buton. Aparatul scotea apoi un bon, printat cu valori și un număr de serie. Se făcea proces verbal ce consemna numărul de serie al măsurării și atât. Asta era de măsurare a radiațiilor electromagnetice. Adică "sporul de antenă".
Mai departe se știe... Cu medicul de unitate, cu normativul national etc.

Cum dracu să falsifici asta!? Unii chiar nu au habar deloc. Sau la ei se făceau abuzuri și atunci să dea banii înapoi!!!!!

Nu știu dar am impresia că unii vorbesc și nu au habar! Și sunt mereu cam aceeași!

M spunea...

@Burebista

Wow!!!! Super!!!! Felicitări că l-ai găsit!!!
Din păcate o să vedeți câți o să îl citească și câți o să îl înțeleagă. Și nu mă refer la civili.

Lenovi spunea...

Cu ce influențează sporurile cuantumul pensiei? Ori faceti misto, ori sunteti dezinformat. Pensia neta se afla inmultind media veniturilor brute din cele 6 luni alese cu 0,585. Venituri brute însemnând toate sporurile posibile, de sambata - duminica, de ore suplimentare, de lucrari excepționale, de praf, de orice e legal si poti trece acolo. Era un articol in bugetul, parca, ce descria perfect situația. Cineva lucrase in câteva luni la rand, toate sambetele si duminicile. Oare de ce? Asa se iese la pensie, un subofițer cu peste 5, 6000 si un ofiter cu peste 12, 13000. Puneti mana si va mai informați.

M spunea...

@Burebista

Zicea o președintă a pensionarilor publici că lor de 5 ani nu li s-au indexat pensiile!!😁

Noi avem însă deștepți care cred că dacă umflă pensiile potențiale ale unora pe care îi urăsc le fac ălora un deserviciu.
Nu realizează că nu, ăștia știm cum stau lucrurile și cifrele aruncate de ei pot fi luate de bune de civilii care mai intră pe aici! (vezi ce scrie un Oscar = o idee fixă).
Ar fi bine să învățăm de la dascăli care se plâng de veniturile lor și nu se atacă între ei. Dar mă rog, ca să ajungi dascăl trebuie să faci școală. De unde la ai noștri?

akord 75 spunea...

Burebista
https://politica-dezastrului.ro/articol/scrisoare-deschisa-catre-realizatorii-de-televiziu-1103
👍👍👍

Leon spunea...

Ministrul Justitiei a modificat( in bine) Ordinul nr.2415 C/2018 privind Salarizarea din ANP:
http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/237257

Iulian Mareș spunea...

Mai Oskărel,
Când si cui ai întocmit tu o apreciere parțială sau anuala?
Exclus dalelor de pe aleea principală și/sau remizelor din Parcul Auto!...🤣

Iulian Mareș spunea...

Aloooo,
Ăla nu are studii superioare deloc...

Leon spunea...

Corecta analiza Capitanului, cu o usoara scapare, Ionica si-a petrecut copilaria la Plenita, Nu la Vanju Mare..!

Iulian Mareș spunea...

Lasă ca intri tu in realitate...

Leo spunea...

Este cel mai șters ministru MFA din toată istoria contemporană. Nu-l interesează decât sinecura și portofelul lui și pt. asta stă pitit și numai cu capul între genunchi. O RUȘINE !
PS
dr. luK a fost pus vătaf peste corpul de control al MFA , deoarece este neîntrecut la punerea mizeriei pe sub preș. A făcut doctoratul la școala lui măciulică , nu ca alții pe la biottera sau spiru haret de Corabia sau Zimnicea.

raul spunea...

Mama lor de sporuri!Intr o societate normala ,cu echitate in stabilirea salariilor in functie de importanta sociala ,asa ceva nu ar fi posibil!Mai discutaram!Seful Statului Majir al Apararii ,4,35 ,functie pt mascarici ,ce mai e de discutat?Al dracu comunisti erau mai destepti decat hastagistii de azi!Importanta sociala a muncii!Mai erau unii destepti ce criticau pompierii!Mare prostie cu rahatul asta de transparenta!In SUA chiar stie John din Alaska ce salariu are SEALS din Florida?Nu stiu de ce dar mari prosti mai suntem!Bai ,natiune ai nevoie de noi?Bine!E ca noi ,de nu ,lasa-ne dracu in pace ,desfiintam armata si sa va apare pulea de civili!Mi e scarba de atata ipocrizie!

un oscar = o pensie spunea...

Leonard,crezi ca din top 100 ofiteri stat-major din Mapn sunt altfel decat maciuca?
eu tot repet aici ceva de calitatea umana din Mapn,mai ales a celor cocotati pe la sediu,sunt promovati majoritar doar cei fara coloana

un oscar = o pensie spunea...

si care ar fi inamicul?
armata mai este tinuta in activitate doar pt scurgerea a 2% din pib catre stapanii coloniei si sa trimita mercenari in interesul stapanului
nu mai ataca nimeni pe nimeni,acum suntem deja cuceriti (economic 99%)

Leon spunea...

Leonard, Nu de aceeasi parere sunt cei(probabil) 30.000 de militari in Rezerva care s-au trezit(peste noapte) pe Card cu 1.000 de lei in plus..!

Viorel spunea...

Domnule Burebista, foarte bine argumentată scrisoarea domnului Cpt. Ar fi fost și mai amplă dacă ar fi prins cel puțin 5 ani de activitate înainte de 1989 și 5 ani după, pentru că a omis una dintre cele mai importante și dificile situații în care s-au aflat mare parte dintre cadrele militare (și ar fi avut ce prezenta) și aici mă refer la contribuția noastră prin detașări sau mutări (cum a fost și cazul meu) în Economia Națională (prezentând contribuția, realizările și jertfele soldaților, concentraților și cadrelor Armatei României) prin organizarea unei structuri aparte, Direcția Lucrări în Economia Națională desființată în anul 1991 și Lucrările agricole sezoniere. Mare parte dintre politicienii de astăzi, ziariști, analiști politici, prezentatori TV., etc., persoane tinere care nu au prins acele vremuri (maturi fiind, nu copilul lui tăticu și mămica / care îi scoate din toate belelile) nu înțeleg și nu vor înțelege niciodată situațiile prin care am trecut noi. Dar ce să ne mai mirăm și să-i criticăm când avem în propria ogradă marele noastre eminențe cenușii care deși au fost cadre militare, au grade de Col. și Gl., funcții deasemenea, un ministru care a trecut prin toate situațiile posibile pe care ți le poate oferi viața de militar respectiv, starea de pace, revolta / revoluția populară, misiuni concrete în T.O. unde oricând un glonte rătăcit îți pune capăt vieții sau să devii invalid pe viață. Deci oameni pregătiți (nu țărani de la coarnele plugului) care nu înțeleg sacrificiile făcute de noi și atunci ne întrebăm. Ce este de făcut. Unde am greșit într-un moment al istoriei. De ce în alte țări se poate și la noi nu. Dacă domnul Ciucă nu ia nici o măsură, praful și pulberea se alege de cariera dânsului. Nici nepoții (dacă are) nu-și vor mai aduce aminte de dânsul.

Iulian Mareș spunea...

Afirmativ 100%!

Iulian Mareș spunea...

1/2 din scrisoare este un fel de pamflet la adresa lui Ciuca si bine ii face!
La Luna era cândva o BgPst iar la C-lung BVM, parca?

Iulian Mareș spunea...

Lenovo,
Afirmativ! 👍..., dacă intre noi nu ne ajutam, atunci suntem prosti in cap, Precum unul ce se da Titus Steel...al blogului! Vrea sa o aducă si pe Jasmine...

Gigi spunea...

@ raul Bine spus,importanta socialã. Pentru ei,noi nu mai avem nicio importantã sociala.Dupa ce si-au fãcut treaba cu noi,ne-au stors in anii de activitate,cu ore lucrate peste program la gru şi neplatite,
sãrbãtori legale tot neplatite,şi multe altele,acum vedem ce se intâmplã.
Pt.ei nu contam,nu conteazã importanta muncii,la ei conteazã cum sã atraga voturile prostimii,dar de fiecare data am demonstrat,
atunci când suntem uniti,cã contãm.

Unknown spunea...

Vorbim după ce primești decizia de pensionare. Acolo scrie negru pe alb. Socoteala de acasă nu seamănă cu cea din târg:) Oricum ar fi, pregătește-te să contești decizia pentru nepunerea efectivă, în plată, a OMM. Sănătate și toate cele bune!

Xman spunea...

Pe vremea cealalta soldele militarilor erau la secret.Orice adeverinta de salarizare era completata cu formula: "peste 1,500 de lei".Cam atat stia toata lumea despre soldele militarilor,ca are peste 1,500 de lei.O fi fost bine,o fi fost rau?

Iulian Mareș spunea...

M,
uni de la noi, cei neimplicati, nu cunosc pt ca nu-i interesa si nu raspundeau de activitate!
Nu am stiut ca avem atat de multe maimute urlatoare....
Ma uit la un fraier care scria despre operativitate cu foc, el facand parte dintr-o structura logistica...Noaptea mintii! Sa oracai ca primata despre operativ si tu sa nu fii, cf propriei gandiri!
Il linistesc eu....face parte dintr-o UM operativa, insa el nu stie, nici macar la pensie! Precum ciocanurul de la CFR! :))

Andrei spunea...

Sporurile, in mare parte a lor, sunt facute pentru a tine sub control masele. Sporurile pot fi modificate, spre deosebire de solde. Pe vremuri, solda de functie a personalului cu functie de comanda includea sporul de comanda, nu se atingea nimeni de ea. Fondul de premiere, de 2-3 ori pe an, specifica clar: x% pt SOf si MM, x% Of Inf, x% Of Sup. Comandantii si loctiitorii erau premiati, dupa caz, de esalonul superior. Acum, sefii decid oskarul, inclusiv (mai bine zis exclusiv) pentru ei. Si da, John din Alaska stie salariul lui Tom din Florida. E simplu, structura salarizarii este aceeasi, difera salarizarea suplimentara pentru actiuni de risc, combatante, si acestea fiind cunoscute. Fiecare isi alege, si daca este acceptat, merge intr-o unitate cu salarizare mai mare/mica, in functie de aptitudini si competente. La fel, daca nu se intampla neprevazutul, un militar are clara directia pe urmatorii 4-5 ani.

M spunea...

@Iulian Mareș

Așa este! Eu semnam hârtiile alea și citeam cu grijă că dacă îi dai unuia un leu in plus care nu îl merită îl plătești din buzunarul tău. Dacă nu îi dai un leu care îl merită iar plătești din buzunarul tău.

Cred că am lucrat într-un alt mediu, habar nu aveam de calitatea slabă a oamenilor din SNAOPSN de care m-a convins acest forum. Suntem varză!!!!!

E. Cristescu spunea...

@M: Vis-a-vis de masuratorile de noxe/ radiatii si abuzuri. Am vazut cum se faceau la noi astfel de masuratori acum 20 de ani. Sefii ne puneau sa inlocuim statiile de 20W cu repetori de 40W si sa le tinem continuu in emisie. Si sa bagam varfurile statiilor de lipit in aspirine. In ziua masuratorilor mureai daca stateai inauntru mai mult de un sfert de ora. Medicul care facea masuratorile nu era tampit dar se prefacea. De 10 ani nu am mai vazut masuratori. O sa mai dea sulea banii inapoi.

Iulian Mareș spunea...

Xman,
Cum te descurci la bănci, pt stabilirea scoring-ului? Băncile sunt private...

Andrei spunea...

Daca au facut-o pentru cativa lei in plus pentru toti subordonatii, bravo lor, as fi facut la fel (chiar am facut cand am avut ocazia, dar nu in privinta radiatiilor). Atata timp cat orele/zilele suplimentare se plateau si se platesc cu zile libere, nu este cazul de a fi milos cu bugetul. Exagerarile adevarate si consistente sunt in alte parti.

Andrei spunea...

Lunca (cam 30-40 km de Miercurea Ciuc), BVM, la fel C-lung. Ai cam uitat unde erau majoritatea locurilor la repartitia din 94, daca esti acel I.M. :)

un oscar = o pensie spunea...

excelent M,
usor-usor ajungeti la vb mele
tu acum te redescoperi
stai sa te compari in momentul asta cu unul din civilie la varsta similara cu tine dar sa fie fost medic,inginer,avocat,cercetator sau chiar zidar si vei constata ca esti departe de poate unul dintre astia comparativ cu tine
retine-oricare dintre astia pot face ce ai facut tu la viata ta dar tu niciodata nu vei putea sa faci ce au facut ei la viata lor
pricepi acum cand zic ca armata scoate doar nulitati pentru societatea reala care produce una de 1 leu real?

E. Cristescu spunea...

Da. O faceau si pentru subordonati daca ei (sefii) erau primii avantajati. Sporul fiind procentual cu solda functiei de baza. Erau zeci de lei, nu lei (in 1999). Nu am primit niciodata un spor pe care nu-l luau sefii. A justifica o hotie/ minciuna cu alta mai mica nu e onest sau militaresc. Am retinut una grea de la seful meu (nemijlocit la vremea aia): nu suntem platiti ca sa fim prietenosi cu bugetul. Sunteti ofticati pe nemernicii care au furat tara la cot cu politicienii, dar au avut semnaturile prime de la militarii p.lii.

E. Cristescu spunea...

Perioadele lucrate in conditii grele/ daunatoare se recompenseaza si cu bani, si cu zile libere (ma mai contrazicea pe aici un... informat). Nu pot sa va citez ordinul ca e secret, ok?

Burebista spunea...

Asta seamănă cu un autodenunt pentru fraudarea fondurilor prin obținerea unor sporuri pentru condiții grele imaginare... Bravo.. Succes la parchet... 🤣

Burebista spunea...

Sporul pentru condiții grele și toxicitate se acordă procent din solda de funcție numai pentru zilele lucrate efectiv.. În CM sau CO nu se acorda... În plus se acord 6 zile de concediu suplimentar peste cele 32 sau 38 în funcție de vechime.

Andrei spunea...

In 96-97 (apoi am plecat) brutariile din oras nu mai dadeau paine pt soldati pe datorie, deja se acumulasera facturi neplatite de cateva luni bune, a trebuit sa le facem mamaliga in cazanele pt mancare. Cadrele nou sosite primeau banii de mutare dupa 4-5 luni, cu taraita. In decembrie 96 am fost la un pas sa stopam activitatea in semn de protest fata de neplata normei de hrana odata cu salariul, la 23.12, deci inainte de Craciun! A venit cdt D sa aplaneze situatia si a auzit: "Uite unde sunt banii nostri" (venise cu noua masina repartizata cdt D, Toyota Corola). Pana la urma, am primit norma de hrana pe 24.12, cu greu. La situatii de genul asta faceam referire cand am spus ca nu este cazul de fi milos cu bugetul. Lipsurile de care au avut parte militarii in anii 90, indeosebi incepand cu toamna lui 1992, au fost foarte mari. Pentru cine a fost si navetist, crancen. Abonamentul VSD era valabil numai pt trenuri personale, iar diferenta de viteza si loc costa, per total, cam 30% din salariu. Iar sotiile cadrelor erau primele date afara din serviciu, la restructurari/privatizari, pe motiv ca sotii lor au salarii mari, recrudescenta din perioada de dinainte.

Andrei spunea...

Nu vreau sa-ti stric bucuria, dar de banii suplimentari soldei pentru titlul de specialist de clasa pentru militarii in termen ai auzit? Putini cati erau, dar toti sefii BPL si cdt erau instruiti sa nu se acorde, pt ca "armata nu are bani". Si totusi s-au primit.

DjSAX spunea...

Sindicatul Politistilor din Romania "Diamantul" Oficial
1h ·
Un lucru pare sigur pentru anul 2021. Se va mentine starea de inghetare a salariilor bugetarilor pentru tot anul. Desi masura inghetarii a fost justificata initial prin nevoia de revizui sistemul de salarizare inclusiv prin taierea unor sporuri care se acordau nejustificat si in cuantumuri exagerate, protestele facute de diverse categorii sociale au speriat PNL care, in contra dorintei lui Catu, a renuntat cel putin pentru 2021 la ideea de a revizui sporurile bugetarilor.
Politistii si militarii ies prost si de aceasta data, intrucat " inghetarea" mentine inechitatile din legea salarizarii unitare care au condus la aparitia unor categorii favorizate si la altele defavorizate.
Intre privilegiati mentionam demnitarii, magistratii, sanatatea, educatia.
O lege echitabila a salarizarii unitare ar fi presupus cresterea salariilor in transe, in aceleasi procente si la aceleasi momente pentru toti.

Unknown spunea...

Dragii mei,până la urmă se va merge pe suoraimpozitarea pensiilor militare sau pe recalculare pe contributivităte ? Se va pastra cuantumul mai avantajos,ce credeți? Mulțumesc

Leo spunea...

În această perioadă NIMENI nu este interesat să se facă ceva, în primul rând LICHELELE GULERATE care ar putea iniția ceva dar care sunt avantajate de cum este situația acum . Pe sinecurist îl doare-n măciucă , el și ai lui și-au rezolvat situația cum este mai bine pt. buzinuarul lor , acum mai au ceva treasbă ca s-o facă și pe fiică cu grade pe modelul pe filiera scurtă și indirectă și în rest după el/ei potopul. LICHELE de TOP !

Leon spunea...

De astazi initiativa legislativa privind Abrogarea Indemnizatiilor pentru limita de varsta ale Parlamentarilor este pe masa Presedintelui Iohannis pentru Promulgare: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2021/pr100_21.pdf

Leon spunea...

Câtuiala cam trage Mata de coada si ne minte fara sa clipeasca !
In sedinta de Guvern din 19.02.2021 este APROBAT proiectul de lege privind Bugetul de stat ptr.2021, si Premierul ne anunta personal la Tv ca in weekend proiectul va ajunge in Parlament !
Astazi vedem ca acelasi proiect al Bugetului de stat este din nou APROBAT într-o alta sedinta de Guven, si inca NU este trimis Parlamentului !
Se pare ca acest Guvern NU doreste ca Romania sa aiba Buget nici in luna Martie 2021...!

Leon spunea...

"Guvernul a aprobat, luni seară, proiectul Legii bugetului de stat pentru 2021 în forma finală, cu avizul Consiliului Legislativ. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, liderul PNL, afirma că, după adoptarea în forma finală, cu avizul Consiliului Legislativ, proiectul Legii bugetului de stat va fi transmis în Parlament cel mai probabil marţi, informează Agerpres".(dcnews)

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/coalitia-ia-in-calcul-sa-umble-la-drepturile-revolutionarilor-surse_1658405.html

Iulian Mareș spunea...

Unknown,
”până la urmă se va merge pe suoraimpozitarea pensiilor militare sau pe recalculare”.....
De ce alegi numai militarii? Nu vrei dreptate si corectitudine?
De alte categorii socio-profesionale iti pute?
Ai auzit de doctorul ortoped pediatru de la Cluj (prins de 18 oei cu spaga) ce a declarat? Ca daca nu ia spaga nu are cu ce sa ajunga nici la serviciu?

Leon spunea...

"Noi am stabilit ca termen pentru finalizarea raportului ziua de sâmbătă, ora 14.00. Termenul de depunere a raportului, atât pe Legea bugetului de stat, cât și pe Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, a fost stabilit pentru luni, 1 martie, la ora 10.00. Dezbaterile în plen vor începe la ora 16.00. Dacă nu terminăm luni, continuăm marți. Și am prevăzut, de asemenea, ca obiectiv să fie marți votul final”, a spus Ludovic Orban. (dcnews).

„De principiu, acesta este programul pe care l-am propus. Luni să înceapă dezbaterile la ora 16.00 și, în cursul zilei de marți, să se dea votul final”, a conchis Ludovic Orban.

Unknown spunea...

domnule huhu de ce nu mai putem pista pe blog ? multumesc

Huhu Rezea spunea...

Sunt unii în stare să amestece pensiile cu amartizarea.

Dan 65 spunea...

Am inteles domnule administrator, joc de glezne si fara coloana! Pacat ca te compromiti!

Calinmihaib12 spunea...

..dacă nu se modifică legea pensiilor, e posibil să se aplice art.60 actual la TOTI PENSIONARII...anteriori datei de 15.09.2017= cu TAXAREA.."aia" de 41,5 %. a BAZEI BRUTE de RECAL CULARE (litera T/M= după caz: din decizia de recalculare), ..din art. 109-110 + art.28..! din.legea 223..!!,..care va scădea la 58,5 %, la care se calculează 85 % max.= P.SERV.., la care se calculează % de OMM= PENSIA MILITARĂ, și eventual, vreo indexare.."de ochii lumii"..în bătaie de joc..!!(..ptiu..drace..!!)

Iulian Mareș spunea...

E. Cristescu,
Domnule, atunci intr-un puseu de sinceritate, denuntand o practica, da banii inapoi!

Iulian Mareș spunea...

Andrei,
iti mai aduci aminte ce saraci eram in AISM si cat ne-am bucurat ca ne-au dat o prima?

Iulian Mareș spunea...

Dacule,
bine ca ai spus-o, ca sunt multi care o molfaie si cu sporul de PC, care nu mai este de mult si consta in 1-4 zile recuperare ...

Leon spunea...

Presedintele Europol, Cosmin ANDREICA, la protestul de ieri din fata Cotroceniului, spunea un adevar privind salarizarea politistilor, 75% din venituri le formeaza SPORURILE, si diferenta, Salariul de baza !
Se solicita ca in SNAOPSN acest raport sa se inverseze..!

Leon spunea...

"Florin Cîțu a declarat, miercuri, că guvernul urmează să adopte, în perioada următoare, o lege ce va interzice cumului pensiei cu salariul pentru angajații la stat. Premierul spune că legea a fost pregătită deja de Ministerul Muncii și urmează să fie pusă în dezbatere publică"(stiripesurse).

Huhu Rezea spunea...

Doctore, nici acum nu te-ai prins că asta urmăresc recalcularea și actualizarea propuse prin PLx 199/2020?

Andrei spunea...

Cand luam salariul (eram cei mai tineri, cele mai mici salarii!) achitam popota 3 mese/zi pentru intreaga luna. Dupa o saptamana rascumparam bonurile, pastrand numai cele pt masa de pranz, seara pregateam oua si cartofi pe resou, dimineata era suficienta o cafea cu mult tutun. Prima a fost data pe timpul lui Tinca, cel care nu intelegea ca MApN are un singur stat de plata, nu ca la secu.

Iulian Mareș spunea...

Andrei...
Afirmativ 100%!
Kiar nu știu cum am putut rezista...Ce curaj am avut sa facem carte cand alții făceau bani sau măcar stăteau acasă cu familia...

Draculea spunea...

@ in vremea ceea ,imediat dupa '90 ,alde cezar mergea cu cratiti si tigai la sarbi, cu pretul unei cratiti lua o roata la masina.Dar, vremurile s-au vremuit si ideotul a ramas cu multa marfa pe stoc, acuma umbla prin Urziceni si Onesti cu vase de vanzare.Le vinde mai pi dijeaba ca moare de foame!
Cornele, daca ajunge pe la tine sa-i dai o carmoaja de pita ca asta iti duce si gunoiul si olita de noapte la tomberon.

CEZAR spunea...

@/Drakul-de- Honved..
Sa fii tu sanatos ! Am facut bani frumosi ...
Cind am facut -salariu de ofiter- in 2 zile cu trei conserve de carne 10 hartii igenice si ceva farfurii care era sa le arunc de prin casa..am ramas socat 3 zile....
Apoi m-am pus pe treaba...
Intr-o saptamina am amortizat pretul masinii (*OLTCIT NOU -70.000 lei )
Scule care inca mai zaceau prin magazinele din Timisoara le vindeam direct in marci..
Lampi de pirlit porcii...300 marci germane
Daca veneai cu tractorul MI-8..ii dadeam jos elicea si luam citeva mii de marci..
Apoi a venit razboiul di Jugoslavia ..
Moama..mergea benzina cu de 10X..fata de pretul din Ro....
Capitalism pe piine..
Furai un sac de ardei iute ..de prin tarlalele parasite...veneai cu o masina....

Iulian Mareș spunea...

Cezar...
Esti amuzant.
Conservele erau pt câini, farfuriile erau de fapt castroane de lut, iar hârtia wra recondiționate prin spălare manuala. Si nu ai luat 300 mărci D ci 300 de pumni sârbești! Glumele sunt bune, dar unii mai si cred. Pai va rupea gatul Ștefan...

Draculea spunea...

@Iulian, cezar nu este amuzant ci de-a dreptul prost.Zice ca pe vremurile alea se repezeau la rafturile cu conserve din Jugo si HU si-si umpleau desagile cu ele, fiind ieftine iar cand au ajuns in Romania cu ele ii alergau cainii si pisicile ca erau conserve pentru ei nu pentru consum uman.

Andrei spunea...

Mi-amintesc una buna din timpul "embargoului" pe benzina/motorina fata de sarbi. Granicerii din Galati au cerut in timpul bilantului de final al unui control efectuat de Cdm din Bucuresti, sa se ia masura detasarii cadrelor pe granita cu sarbii timp de 6 luni, prin rotatie, sa faca si ei ceva bani, pentru ca nu se descurca numai cu salariile. Nu e banc.

Iulian Mareș spunea...

Dacă acei graniceri au ratat clipa, ei bine al nostri politicieni nu ratează coruptia prin rotație...din 4 in 4 ani!

Iulian Mareș spunea...

Waw...🤣🤩🤪😜
Ca în bancul cu sfaturi pt cutremur...
-Sa luați cu voi și o bucata de cârnat..
-De ce?...sa o mancam pana ne găsește sub dărâmături?
-Nuu, sa va găsească câinele dresat mai repede mai sigur.....

Cezar spunea...

@/Drakul- de-Honved
Ma INAPTILOR FUNCTIONALI..Tu si m_-Al
Conservele din carne de pork Eu le duceam din Timișoara la sîrbi si lance de bomfaier...lămpi de benzina ardei iute..farfurii etc
Profit 599%

Andrei spunea...

Da, am uitat sa scriu, nu lis-a aprobat :)
Politicienii? Senatorii melcilor. Inca de prin 92-93 se spunea ca parlamentul trebuie inconjurat de tunuri si ras de pe suprafata pamantului, cu aia inauntru, sa nu se impuiasca. Si aia erau buni, totusi, comparativ cu cei de-acum. Cum spunea Tudor Gheorghe: "Aia de-atunci mai aveau ceva constiinta capatata pe vremea lui ceasca, stateau 8 ore la serviciu."

Andrei spunea...

Si rulmenti la turci. Numai citiva ani, apoi au cumparat turcii fabrica de Barlad ca sa stie o treaba.

Iulian Mareș spunea...

Te invoia Stefan? Cotizai gras?....iata de ce nu ai pus mana pe carte!!!

Draculea spunea...

***"Vremurile grele creează oameni puternici, oamenii puternici creează vremuri ușoare. Vremurile ușoare creează oameni slabi. Oamenii slabi creează vremuri grele."(Un seic arab)
@cezare ,lasa tromboanele si spune pe a dreapta, tu te duceai cu branza si cas de vanzare si cumparai bulendre.Nu te ducea pe tine capu' ala mic si prost sa faci bisnita.
@ Comertul si iesirile militarilor erau limitate , la noi venise un ordin ca militarii care au mai mult de cinci iesiri sa fie trecuti in rezerva!