Un produs Blogger.

marți, februarie 16, 2021

Costi Rogozeanu: atac nimicitor în Libertatea împotriva pensiilor militare și ale judecătorilor

179 comments

In timp ce media pensiilor din Armată a rămas plafonată de vreo 3 ani la cuantumul de 3-4000 lei, opinia publică și presa serioasă nu pot fi păcălite pentru a ascunde jocul dubios al structurilor militare pentru nivelul destul de ridicat al pensiilor stabilite potrivit Legii 223/2015, în contrast cu pensiile militare anterioare, plafonate la nivelul recalculărilor dezavantajoase din anul 2016 și apoi înghețate la nivelul anului 2017. 

Despre ce actualizare a pensiilor militare ar mai putea fi vorba, pentru a scoate din sărăcie câteva zeci de mii de pensionari militari, când în ochii opiniei publice sar  pensiile militare de mii de euro ale neterminaților care au iesit la pensie anticipată partială în ultimii 4-5 ani, la vârste de puțin peste 40 de ani?

Iată o mostră de percepere a pensiilor militare si ale magistraților  în mass media!

Costi Rogozeanu

"Cum se face manipularea cu „specialii” 

Discuția trebuie făcută, e serioasă. Cum de avem în România o castă destul de solidă de oameni plătiți cu niște sume halucinante, dacă le comparăm cu salariul minim sau mediu? Dar o mare mișcare manipulatoare s-a produs pe parcursul anilor. De la o revoltă normală împotriva unor pensii de mii de euro am ajuns la niște „nervișori ridicoli împotriva câtorva speciali rămași de căruță.


Unde au dispărut pensille SRI, Armată, Poliție, judecători? Și nu e vorba doar despre pensii, ci și despre vârste ridicole de pensionare. La puțin peste 40 de ani deja ajung rentieri de lux al statului, zici că am fost Imperiul Roman și acum ne plătim armatele cuceritoare.

Nu ne luăm de servicii, nu ne luăm de polițiștii de 40 de ani cu pensii de mii de euro, nu ne luăm de judecători pensionați și ei de tineri cu alte mii de euro? Atunci nu există discuția. I-ați auzit pe Rareș Bogdan, Cioloș, Barna și alți mulgători ai vacii populiste speciale spunând ceva de SRI sau poliție ori armată? Nu. Atunci puneți-i în sertarul cu ipocriți și treceți mai departe peste subiect.

Pensiile parlamentarilor și primarilor nici măcar nu se compară cu pensia Irinei Alexe de exemplu, făcută de USR-PLUS din nou secretar de stat în MAI. În 2016, la 42 de ani, avea pensie după o carieră fulminantă în poliție, de 13.000 de lei. 
După o astfel de propunere, nu prea înțeleg de unde tupeul să mai ieși și să spui că tu lupți cu „specialii”. Despre ce speciali mai vorbim acum? Doar despre câteva mii. Suma obținută, dacă li s-ar lua sumele, ar fi ridicol de mică față de mărimea problemei. Despre câte pensii speciale vorbim cu totul? 160.000 și aproape 10 miliarde de lei, adică uriaș, o sumă care ar putea fi folosită pentru cauze mai bune. Mare parte din bugetul SRI, de exemplu, se duce și înspre acești speciali.....

În plus, nu e vorba doar de servicii secrete. M-am săturat și de polițiști vătafi (evident că avem și polițiști cinstiți și nu prea bogați, nu de ăia e vorba). 
M-am săturat să văd și că avem alte fake-dezbateri precum SIIJ și alte prostii în timp ce hotărârile unor judecători de a cruța tot felul de violatori ne lasă mască. Și v-am spus de ce-i cruță. Nu pentru că ar fi neapărat corupți sau neinstruiți. Pur și simplu, de la înălțimea privilegiilor nu mai vezi decât niște mușuroaie de sărăcani care se calcă în picioare unii pe alții și te plictisesc cu problemele lor......

179 de comentarii:

Unknown spunea...

Sper sa nu se întâmple ceva grav cu pensiile militare...e cam jale

Nico.tnt spunea...

Inca unu care habar n-are ce vorbeste!

Viorel spunea...

Pe 17 aprilie 2020 MARELE JURNALIST Costi Rogozanu declara că pleacă de la Realitate Plus, după o colaborare de 7 ani pe motiv că: 1. „Mulți dintre colegii noștri au fost puși într-o situație fără ieșire”. 2. „De o săptămână, se întâmplă chestiuni administrative care ne privesc pe noi toți. Inclusiv pe aceia care nu au primit o foaie cu șomaj tehnic la semnat și care apoi au primit și îndemnul să vină la muncă în calitate de ”voluntari”. Prea mulți dintre colegii noștri au fost puși într-o situație fără ieșire, toți au familii rate etc., le e greu să spună ”nu”. Bravo domnule journalist, munciți câteva ore pe zi, primiți salarii colosale raportate la munca pe care o faceți comparative cu cele din Armată, prestigiu-prestiu care înglobează tot ceea ce vrei ca persoană publică, dar când este vorba să-ți umble la salariu te superi nevoie mare pentru că ai familie, rate la bănci, copii la școală, mașină bengoasă ce suportă cheltuieli și domnia voastră nu acceptă să facă Voluntariat. Dar noi cei care muncim peste 8 ore pe zi, stăm în așteptare 24/24, ne așteaptă și pe noi copii, nevasta să facem piața dar nu putem. Domnule journalist Costi, la lopată la deszăpeziri, inundații și alte activități solicitate de autoritățile locale ați ieșit ? Nu. Atunci Ciocul Mic. Despre judecători poți să spui ce vrei, despre armată însă întreabă-l pe taicătu sau bunicul tău.

Iulian Mareș spunea...

Ei, soluția sta în postarea lui Titus Steel!

Ionbasarab spunea...

'Ba are habar..,dar de la solda..lui de mercenar al presei= propagandei..(!) =..de mii de euro/ lună..îl "doare"..in cotorul..de măr ..în care s-a înfipt o pioneză..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bate un vanticel racoros de taieri la ghiorțăii cu stele aurite! Sunt vizati doar Jeneralii aia muti, precum capacele de canale, care fug de pensiile mici ca de dracul! De ceea ce fug nu vor scapa! Ce-as mai rade sa-i vad ca pe milogi! Sa vedeti dupa aia cum rag, precum măgarii cand trec podul, si plang ca ,,toti'' rezervistii sunt nedreptatiti, cum ei au luptat la Coțtul Dodonului, cum sărăcan de ei n-au dupa ce bea apa, cum sunt ei solidari cu plutonierii saraci si alte lozinci lacrimogene scoase de sub pene! Habar n-au ei, Jeneralii, ca icrele de mreană, ce le-au halit lacom pana acum, sunt otravite! Gheorțăi, vânt in babord sa v-o luati in bot!

Alex spunea...

Am citit articolul in intregime.Afirmatii usor idioate de la un jurnalist idiot ,care nu detine informatia exacta.Totul pleaca intr-adevar de la cei cativa cu pensii astronomice de zeci de mii de lei ,care au reusit sa "dribleze" sistemul iesind la pensie (unele si unii) la patruzeci si doi...si trei de ani.Sunt cateva exceptii de smecherasi(se) care au avut informatia din timp si nu numai ca au iesit la pensie,ci datorita "inaltului" grad de pregatire pe care l-au avut ,fiind de neanlocuit ,de neegalat ....e.t.c.au fost angajati pe alte functii platite cu 'jde mii de lei/luna tot in acelasi minister.
Niciodata nu se discuta de pensiile din M.Ap.N.de pana in 1000 sau 2000 de lei.Avem un ministru la fel de adormit care nu iese niciodata cu un comunicat care sa oglindeasca realitatea.Ca jurnalistii ne privesc ca pe speciali ,este normal.Problema este ca suntem speciali nu prin pensiile de rahat pe care le avem ci prin ceea ce am fost ,prin meseria pe care am avut-o.Pentru asta trebuie sa fim mandrii.

l3 spunea...

O opinie a unui lătrau și atât.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Raluca Turcan a anuntat ca va fi iterzis cumul de salariu cu pensie de la stat! S-a auzit, Dna Rosu de la MApN, angajata de sot, dupa trecerea in rezerva? O sa fuga puiul cu ața... O sa mai fuga si altele, dupa atata huzur!

M spunea...

Și, la fel, unul care a lucrat la privat se va putea angaja doar la stat!!!😁

M spunea...

Păcat, îmi plăcea de Rogozanu. Din păcate aici o dă grav in bară. Nu e el vinovat!!! Înțelegeți că bieții privați înțeleg relațiile de muncă la nivelul lor, al unei shaormerii sau butic de cartier.
Dacă iei doi privați și îi întrebi dacă ai același salariu zic că nu.
- Păi și cea face diferența?
- Așa a zis patronul!!!!
Sărăcuții! Nu înțeleg!!!!

Să mă întorc la Rogozanu! Dacă el ar muncii 30 de ani și patronul lui, care i-a promis că la ieșirea la pensie îi dă o primă, se răzgândește ar face clăbuci.

Depinde ce vrei să spui! Dacă vrei să lauzi vezi eroul care se aruncă pe grenadă că să nu îi ucidă tot plutonul. Dacă vrei să critici vezi doar lașul care tremură pe fundul tranșeei.
Trepanații vor vedea pe Alexe și pe ăla cu pensia de jdemii de lei.

APROPO, A ZIS ROGOZANU CEVA DE PENSIILE SPECIALE ALE ZIARIȘTILOR?
A "observat" el că nu se vorbește de pensiile militare! Da,bă, Rogozanu, nici de pensiile voastre nu se vorbește dar nici tu nu o faci!
Marș!!!!!!! Linge în altă parte!!!!

M spunea...

@Ionbasarab

Și-a luat tainul pentru mizeria asta! E mulțumit!!!
Creier micuț, spălat și apretat de cei care îi bagă bani în cont!

GO spunea...

Am transmis si pe Libertatea. Redau textual.

"Autorul este un ...acat cu ochi! Nici militarii, nici judecatorii nu vor pensii speciale. Cu conditia sa aiba aceleasi drepturi constitutionale ca ceilalti cetateni (de a candida, de greva, de manifestatie, de sindicat, sa isi fondeze firme, sa se exprime liber ca autorul articolului etc.).

Iar partidele ...ulii au bagat legi fasciste ca militarii si judecatorii sa NU beneficieze de aceleasi drepturi ca ceilalti cetateni! Oferind in schimb acele pensii numite speciale!
Iar acum prostii arata cu destu' spre militari si judecatori ca ar avea pensii speciale, dar nu sufla un cuvant ca cei nominalizati au vreo 5-6 drepturi fundamentale intezise in Romania!

Hai, bai, Rogojane, sa facem egalitate completa! Hai sa vedem prima greva a militarilor romani in Afganistan sau din tara, cand tu esti inzapezit in nameti si astepti armata! Politisti si judecatori cu firma! Militari cu drept de libera exprimare care sa te injure oricand in direct, cum si tu nu ai loc de izmenele lor! Sa vedem generali si judecatori candidand sa scoata in decor partidele politice de care ne-am saturat! Hai sa facem egalitate, dar nu doar la pensii!

Si mai e o faza! Dar mama ta ce face la razboi? Ca femeile pensionate din armata, sunt obligate sa mearga pe front in caz de razboi! Nevasta-ta e obligata? De ce fenteaza? La fel si barbatii militari merg la razboi, chiar daca sunt pensionati. Nu vrei sa facem egalitate si aici? Adica sa mergi si tu la razboi, ca acum nu ai obligatii, ca cica ai sarit de 35 ani si esti prea batran! Dar pensionarul militar e obligat sa mearga pt. tine la 63 ani pe front! Adica, hai sa facem egalitate ... pana la capat! Nu doar unde iti convine tie! Altfel este fascism!"

Iulian Mareș spunea...

...parca cei din media sunt si scutiți pe impozitul pe venit...

akord 75 spunea...

Din pacate trebuie sa spun ca l-am urmarit pe rogozanu de multe ori si că intotdeauna a avut aceasta parere.In mod sigur baiatul este neinformat sau este nesimtit
Inclin spre a doua varianta pentru caȘ
In general politica postului a fost impotriva pensiilor speciale.In particular intotdeauna au bagat la "inaintare" militarii si in fiecare seara vorbeau numai de militarii cu pensii de 78000...desi si ala este doar unul si e si fost magistrat si director de....ma rog stiti cu toti.
Desi trecusera multe luni de zile de cand se recunostea situatia cu cei 78000 pensie....ei vorbeau despre acelasi si acelasi lucru repetitiv.Si nu asa in trecere ci in tuse groase,apasate ale tutei aleia de anca alexandrescu(cred ca stiti cine a fost desi nu are legatura cu subiectul) ...de aproape un an dureaza treaba asta si doar in ultimele luni inainte de alegeri au lasat-o mai moale de prin oct,noe.Pana atunci a fost prapad!!
Acum rogazanu asta cred ca i s-a facut asa "foame" dupa atata somaj ca e-n stare sa manance si rahatul lui burci patronul(alt hot)...cu demisia i-a trecut instant.
Si mai e unul dar asta e dobitoc patentat din nastere...e pufos,acum a prins curaj dupa catva timp si a inceput si asta sa se ia de militari.Dar nu se compara cu rogozanu...asta e si prost si taranoi in comportament si needucat iar carti se vede ca nu a citit la viata lui...sa faca armata in nici un caz ca nici nu era nascut atunci dar se lauda tot timpul ca masa-i mare"prof dr. in medicina"O fi nu zic nu! Dar el tot prost de "baune"este
A fost aseara ca moderator cu sosoaca si cu peia.Niciodata nu-l baga in emisie mai devreme de ora 23 hai sa zicem max 22...le-o fi rusine probabil:))
post de kknari..

Iulian Mareș spunea...

Detașabile raman valabile...

akord 75 spunea...

astia-s un fel de romania tv doar ca "pe invers" tot cu burtiere de tipul "exploziv,incediar,catastrofal" ...samd

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Rogozanu este nu numai confuz, dar e slab informat si cotcodaceste pe un singur ou al unei rezerviste iesite pe la 43 ani, cu ani in urma, si angajata imediat pe bani grei la stat de Bubos Ciolosderos, ca si nevasta lui Rosu Imparat la MApN, dupa ce a iesit la pensie anul trecut si s-a angajat tot la Harmata pe aceeasi fonctie, dar cu 22.000 lei, pe langa penzia de 8.000 lei, adica jurnalistul nu stie nimica si este limitat total, insa stiind el ceva ca in sistem se petrec orgii. Du-te, nene, cand iese Ostea Domnului cu pancardele in Piata Icsulescu, sub sigla Daogaru, la demonstratii, pentru pensiile militare barbugite de clocari, si intreaba-i pe rezervisti care-i Moartea caprioarei de Irina Loghin in sistem si iti vor spune tot ce fac Adormitul din cortul Adormirii Maicii Domnului, cu capacul de canal pe mestecatoare, si clocarimea lui Rosu Imparat, Jiganu, madam Andropauză si alti mutanti, jonglerind banii de pensii de la puii de Avicola si pasandu-i la gusterii cu stele aurite, dupa ce partea leului gros l-au luat clocarii insasi, sau alte povesti reale din interiorul mafiei, pe care rezervistii le stiu ca pe icoanele din biserici, si dupa ce acestia ti-au turnat tot cositorul de descantece pe urma iei pixul si scrii la ziar si țâța pe care au supt-o de la măsa de-al de Jiganu sau Rosu Imparat si toate jafurile clocarimii, ca de acolo sar toti paduchii in fruntea Harmatei!

Dan spunea...

Numa' dinaștia care nu au făcut nici măcar armata aia amărâtă de 6 luni, la TR, se găsesc să comenteze. Chiar, despre pensiile speciale ale ziariștilor nu am citit nimic, niciodată...

raul spunea...

Bine ca avem generali care ar trebui sa comunice cu societatea civila@Ce dracu fac Spanu si Rosu?Mama ma sii ,sunt doar personaje de basme?Bai,mai suntem normali?Mai tine cineva la institutia asta ,care din antichitate e baza statului?Sau o dam dracu si pe asta cum vor cretinii de hastagisti?Soarele ma-sii am rezistat tarani prosti ,mii de ani si acum disparem destepti sorosisti ,in doua generatii?Inseamna ca suntem dobitoci ,ca sa nu zic cretini!Na ,ca m -am racorit!

Nico.tnt spunea...

Da totul pleca de la cativa. De acolo a plecat si Olguta, isterizand poporul cu doua trei exemple de pensi nesimtite. Tot de atunci au aparut tot felul de "specialisti" prin presa si tv, care vorbesc si analizeaza munca si viata unui militar, stabilind dupa parerea lor ce si cata pensie ar trebuie sa aibe militarul, compara cu alte categorii profesionale etc. Unul dintre "specialisti" e gainarul din postare care nu cunoate nimic despre militari, preia niste idei sugerate sau in trend si realizeaza un material jalnic, nedocumentat si nerealist.

Călugărul spunea...

https://newsweek.ro/opinii/la-prima-confruntare-dura-avantul-reformist-al-coalitiei-majoritare-s-a-prabusit-sporurile-raman

Iulian Mareș spunea...

Ba mie imi place de Rogozanu...imi place rau!
A lucrat la cel mai select post TV din Galaxia Noastra! Ce daca postul a fost evazionist timp de 7-8 ani? A adat nume celebre si europarlamentari pensati si cremuiti ca Pestii malagambisti!
De aia adora postul Tv si Titus Steel cat si ”măsa”, care nu are masă!

Iulian Mareș spunea...

Golanii la putere!
Redau un dilog ca sa vedeti cat de GOLAN este pensatul cu batistutza ca un Peste malagambist, deh OMUl de Cluj!

Iată dialogul purtat, marți seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Subiectiv”:

Diana Șoșoacă: Am și eu o întrebare pentru domnul Bogdan, dacă nu se supără.

Rareș Bogdan: Nu mă supăr.

Diana Șoșoacă: Ziceți că îl susțineți pe domnul Voiculescu. Vă întreb cum puteți să susțineți un ministru care a tăiat ajutorul de 1.200 lei pentru pacienții cu leucemie?!
Rareș Bogdan: Distinsă doamnă, nu știu cazurile izolate, dar, dacă îmi atrageți atenția, mă interesez...
Diana Șoșoacă: Pentru toți pacienții de leucemie, dânsul a tăiat acel ajutor.
Rareș Bogdan: Nu știu! Când l-a tăiat?! Acum în guvernarea...?!
Răzvan Dumitrescu: Din ianuarie nu se mai compensează...
Rareș Bogdan: Vă promit că închid telefonul, sun, îl întreb.
Diana Șoșoacă: Domnule Rareș Bogdan, să știți că v-am apreciat în calitate de jurnalist și observ că erați mult mai bine informat când erați jurnalist la Realitatea.
Rareș Bogdan: Nu le știu pe toate, dar mă interesez. Promit că voi vorbi cu Vlad Voiculescu și voi întreba ce este cu ajutorul de leucemie.

*Va prindeti sau sunteti precum votantii #?
1-nr 2 din penele nici nu stie;
2-o sa se intereseze....;
3-doar o sa vorbeasca cu E.S. ministrul analfabet si mincinos Voiculescu (aici ma refer la CV).

*Sa-mi spuna mie un sclav viu mortificat din districul ROU, guvernat de un Robot, ce dracu este politic in acest comentariu?....poate despre politica securitatii sanitare a tarii!!!...a oamenilor a caror viata sta in speranta rezistentei firului de par....

Iulian Mareș spunea...

Orice crezi, Spanu este un om deosebit! Ne cunoastem, sa zic, din 2000! Nu merita amestecat in povestile alea....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, vine primavara si ar mai trebui despaduchit blogul de cativa simbriasi din slujba ginitorilor acoperiti de pseudonime, unsi cu galbenusuri de oua clocite, incat au imputit blogul: Sunt instruiti in buncare subterane sa actioneze cu provocari, astfel atunci cand instiga si folsesc veninul de cobre si varani, cei atinsi si ofensati sa reactioneze cu replici motivate sistemului sa inchida blogul. Sistemul este simplu: Isi aleg victime dintre cei mai vocali si verosi impotriva gunoaielor #Rezist-Soros, statului mafiot, clocarimii closetare si sistemului ticalosit, adica ,,clontosi'' care le stau in garlejele otravite, precum un Ifrim, Mares, Tehnocrat, Viorel sau altii, si ii iau in colimator cu percutii fuzant-iritante, asa din senin sau creand motivatii gratuite cu antescenarii bine puse la punct in laboratoarele lor, stiind ca acestia vor reactiona cu toate armele intrunite, numai bune de fotocopiat si inregistrat, apoi inaintate ierarhic pana la Google, cu ordin de restrictionare, inchidere sau sau reducere la stadiul de embrion a blogului pe motive de folosire de expresii grosiere ori care ataca anumite legi, asa cum fac ei peste tot cu indivizi strecurati sub acoperire! Nu-i un scenariu pe care mi-l inchipui, ci este un sistem real si bine pus la punct, si care se numeste, la modul bolsevic si nazist, pur si simplu punerea pumnului in gura cu CENZURA STATULUI MAFIOT SI PARALEL! Au atata jeg si infectie pe ei si pe caractere lor incat nici peria de sarma si formolul nu-i mai pot curata, iar duhoarea mi-a impaduchit puturos laptopul de o sa-l tin afara in balcon, sa se aeriseasca!

spiritul lui Haret spunea...

Tot raul sta in nepriceperea sau indolenta fostilor si actualilor de la varful apararii,ordinii publice si sigurantei nationale.
A stat si sta in pixul lor sa aprobe sau nu trecere in rezerva la varste cand omul este in plenititudinea fortelor sale.
Puteau sa lase in functie legea de pe timpul lui Oprea si sa-i aduca amendamente cum ar fi de exemplu cuantumul cel mai avantajos si reglari la capitolul conditii de munca prin ordin de ministru.
Au redus prosteste pana la aproape anulare a fostelor emisiuni TV privind activitatea in armata,ordine publica,siguranta nationala
A renuntat la portul uniformei militare in exteriorul UM ceeace duce la creierea impresiei ca nici numai exista armata,ordine publica,siguranta nationala
Au renuntat usor la dreptul SRI de a se implica in eradicarea coruptiei cu toate ca,coruptia este problema de siguranta nationala.
Cea mai grava gresala este ca s-a renuntat la serviciul militar obligatoriu cand se putea adopta ceva mixt.
Sa fim cinstiti cu noi.Ingradirea libertatilor constitutionale ale militarilor este opera militarilor cu functii de conducere.

Reducerea aproape


Periamu lucica spunea...

Dl general Ciuca nu spune nimic?

Alex spunea...

Azi dimineata la radio pe Romania actualitati a fost o stire interesanta.
Doi politisti pensionari care si-au pastrat si uniformele,opreau masini in trafic si lucrau mai abitir decat atunci cand erau activi.Aveau un Logan alb la care probabil schimbau si numerele de inmatriculare,girofar...e.t.c.
Politistii cinstiti care isi fac serviciul corect ,pe viitor cand de vor legitima in fata vreunui ciumete in trafic,trebuie sa aiba asupra lor si o copie dupa Contractul de munca.Numai asa
golanii isi vor da seama ca sunt inca in serviciu si le vor acorda respectul cuvenit.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am hotarat sa nu mai citesc, asa cum au hotarat cred aproape toti pensionarii militari si activii, sa nu mai urmareasc ziarul de propaganda cu reminiscente si contibut bolsevic, ,,Observatorul militar,'' cat si blogurile Ministerului Apararii Nationale, intrucat sub regimul unui ordin sever lucreaza sub cenzura severa, astfel incat problemele de pensii, solde si sociale ale militarilor activi si rezervisti sa fie evitate la modul drastic, fiind interzis cu strictete sa se dezvaluie dramele din aceste domenii. Niciodata nu s-a scris despre dramele invalidantilor foarte saraci si ajunsi cersetori, fara hrana, medicamente si bani, cu pensii de mare mizerie cuprinse intre 500 lei si 1500 lei, sau despre nedreptatile de lapensii ale celor cu pensii pana in 5000 lei. Niciodata nu s-a scris cum se fura de la pensiile mici sa cresca pensiile uriase. Niciodata nu s-a scris ca se pleaca din sistem din cauza saraciei si soldelor mici, fiind furate sa creasca soldele Generalilor sedentari. Niciodata nu s-a scris ca exista un Departament pentru calitatea vietii, care de fapt este o scula de muls bani pentru inalte functii si lansarea la gradul de General pentru gusterul care conduce departamentul fantoma, si aici Curtea de Conturi ar trebui sa controleze pentru ce se toaca banii departamentului, pentru ca actiunile sunt zero barat. Niciodata nu s-a scris ca ofiteri cu grade inalte isi angajeaza rudele in Armata, adica acele nepotisme paguboase pentru buget si bineanteles ca exista si infractiunile de trafic de influenta, in unele cazuri fiind unul din soti care a iesit la pensie cu o suma de bani foarte mare, iar ca angajat civil castiga aproape triplu, doar ca sa taie frunze la caini, furandu-se de la pensiile mici sa fie indopati acesti oportunisti. De fapt ziarul si blogurile readuc Cantarea Romanei pana la stupizenie si inutilitate, banii cu care sunt platite sculele care lucreaza aici fiind risipiti de pomana! PCR nu a murit si traieste prin aceste sisteme de propaganda risipitoare de bani grei! Chiar ca nu fac absolut NIMIC!

M spunea...

Eu sunt gata sa renunt la orice pensie speciala daca revenim la armata obligatorie!!! 😁

M spunea...

Ce zic ungurii?
„Haideți să impozităm pensiile speciale cu 99% acea valoare care depășește indemnizația președintelui României. Tot ce este un venit din pensii peste această sumă se impozitează cu 99%. Atunci nu se mai pune problema de constituționalitate. Parlamentarii nu ajung, militarii nu ajung la această sumă. Mie îmi plac abordările nuanțate, nu îmi plac abordările populiste. Am spus în coaliție să abordăm corect problematica și să facem un lucru just. Mie nu îmi plac abordările populiste de dragul de a fi mai frumos decât colegul din politică”, a declarat Kelemen Hunor marți seară, la B1TV.

Mie imi plac din ce in ce mai mult astia de la UDMR! Imi pare rau ca am jurat credinta acestei tari si daca mi-as putea alege un alt drum in viata SIGUR nu as mai face prostia asta!

Pe pagina de FB a lui Costi Rogozanu l-am intrebat de pensiile speciale ale ziaristilor. Inca nu a raspuns!

In anii 90 un miner era apostrofat ca are salariul prea mare. Minerul a raspuns: "vino si lucreaza cu mine sa ai si tu salariul mare!!!!" Asta ii zic si eu acestui fatalau, Rogozanu: vino si munceste alturi de mine sa ai si tu pensie speciala!
Ce urmeaza? Doctorii au salarii prea mari? De unde vin? Din taxele si impozitele noastre! Sa le taiem salariile doctorilor!!!!
Dar dascalii? Stau cam mult in vacante! Sa le taiem si astora!!

Sa ramana doar ziaristii cu salarii mari. Restul Romaniei nu ii merita!

PS - un alt dobitoc notoriu, Mircea Badea a citit voluptuos articolasul lui Rogozanu cu un ranjet de satisfactie! Se verifica ipoteza ca marii idioti se intalnesc!

micutzul spunea...

Așa se leagă toți de pensiile militare , ba una că a fost f...și pacalita ba unul că e platit, ba altul că a primit ordin! Știți care este punctul comun al acestor luări de poziție? Momentul in care cineva pune pe tapet pensiile nesimtite ale magistratilor si parlamentarilor! In acel moment apar latraii și aruncă cu mizerii in sistemul de apărare! Și știți de ce se întâmplă asta deja prea des? Fiindcă avem in activitate niste generali de paie , plini de ei dar lași!
In altă ordine de idei eu sunt ,,neterminat,,...dar adevarat,adică urmare a desfiintarilor de unități și funcții. Și mă intreb ,pe bună dreptate zic eu, de ce după terminarea restructurării armatei s-au mai permis treceri in rezervă a atator ,,neterminati,, si in special la MAI unde deficitul de cadre e mare!
Și de asemenea mă intreb de ce circa 30.000 de cadre militare au fost disponibilizate și ulterior au fost făcuți ofiteri din civili?
Poate să facem o plangere la DNA că pute a corupție?

CEZAR spunea...

Exemplele DATE SUNT REALE...ca-s multe sau putine !
ASTEA TREBUIE RETEZATE URGENT ...PENTRU A SE VEDEA SITUATIA REAL ..90%
Nu trebuie sa fie greu
Nu sint nici legale si nici morale...SINT FURTURI LA DRUMUL MARE DIN BUGETUL NATIONAL
JOS SPECIALIIII....

CEZAR spunea...

Ceva dreptate ARE
Scoateti Gunoaiele de sub pres....aruncati m-Alii in marea inghetata.. ...!
Curatenie in sistem ..asta-i ...TREABA..!!

Trofin spunea...

Multe ni se trag de la statistici. Ai noștri comunicatori prezintă , atunci când li se impun, date statistice reduse la valori medii. Dacă ar face o radiografie completă a tuturor pensiilor militare , pe cuantumuri, perioade de stabilire a drepturilor de pensii, specialități militare , vechime în serviciu, vechime efectivă , vechimile cumulate , alta ar fi situația. Numărul pensionarilor cu drepturi de pensie deschise înainte de 2010 este într-o scădere accelerată și este normal ca pensia medie a militarilor să crească iar acest criteriu , al pensiei medii, nu este benefic pensionarilor care au activat în alte vremuri . De aceea nu-l acuz prea tare pe ziaristul în cauză , el analizează jurnalistic niște situații pe care i le oferă sistemul militar. Să ne punem problema ce urmăresc ai noștri comunicatori când comunică date globaliste despre pensiile militarilor. Îmi amintesc că prin anii 2010-2012 am întocmit mai multe statistici care reliefau tocmai carențele statisticilor globaliste. Acum nu mai am acces la acele date dar le au ai noștri conducători/ manageri.

Gigi spunea...

Acest Slobozeanu,e unul din acei lãtrãi care,cred ei,cã armata este ceva in care militarul se duce la serviciu cã sã aibe de unde veni şi invata cum sã coasã nasturi.
Dacã idiotul a fãcut armatã 6 luni,1 an,2 ani,ori nu a fãcut nici mãcar o zi,dar sã presupunem cã a fãcut mãcar 6 luni şi în loc sã fi plecat cu ceva invataminte din scurta trecere prin cazarma,atunci,nu pot sã trag decât o singura concluzie,a venit "Bou"şi a plecat"Vacã",stim cum se spunea pe vremuri,cum te caracteriza cineva dupã lasarea la vatrã dacã la individul respectiv nu se observa oaresce schimbari in comportament.
Nu I a spu s nimeni acestui aşa zis ziarist,cã militarul beneficiaza de grupe de muncã? Cã este la ordin 24/24 H,cã este chemat sub Drapel pâna pe la 63 ani? Cã pe timpul activitatii nu poate sã desfasoare alte activotati înafara serviviului?
Exemplul edificator este al acelui politist care avea câţiva stupi si a fost acuzat cã s-a privatizat.

Huhu Rezea spunea...

Articolul a fost comentat, prin atacuri la adresa lui Rares Bogdan, Barna și Cioloș,si In gura presei de Mirce Bdea pe A3.
Realitatea este că numărul pensiilor militare care au trecut peste cuantumul de 10 000 lei, la cele 3 Case Sectoriale, este mi mare de 10 000, în timp ce majoritatea pensiilor militare au un cuantum sub 4000 lei.

M spunea...

@Iulian Mares

Daca de PSD s-a lipit eticheta cu "Ciuma Rosie" de PNL s-a lipit eticheta cu "partidul taie tot".

Din pacate trecem iar printr-o perioada de invrajbire. S-a pus o tinta pe unele categorii sociale sau socio-profesionale pentru a pastra "efervescenta" celor care s-au cam blegit. Aia care tac isi inchipuie ca nefind tinte in acest moment vor scapa.

Incerca o fatuca la Antena 3 sa explice ca "pensiile speciale primesc bani de la buget pentru a fi platite, bani platiti de noi toti!". Sa mori tu? Adica pensiile celelalte, "nespeciale" nu primesc bani de la buget pentru a fi platite? De deficitul bugetului de pensii ai auzit???

monteoru spunea...

Nu avem comunicatori.Ai nostri ca bravii cu mucii pe piept stau ascunsi cu capul in nisip precum strutul.
Sincer in cazul abrogarii legii actuale care oricum e o porcarie nu ma afecteaza ci dimpotriva.Solde mari pe masura functiilor,vechime peste 30 ani etc.Ma deranjaza ca orice scribalau ma poate lovi si eu nu-i pot da replica pe masura.

Unknown spunea...

N-are cum...are gura ocupată:)

Vnvncl spunea...

Petarde! Au mai fost inițiative din astea dar nu s-au materializat. Motivul? CCR!

Unknown spunea...

Ce să facă și ei săracii de foame...dacă aveau pensie mare, nu ieșeau la japcă în stradă, stăteau acasă cu nepoții.

CEZAR spunea...

..scuze eu am ..CAPRINE...
Numai ce m-a vizitat un se-i-c ! Si-a pus stampila in urechea iedutilor pe care-i vrea de Pasti...adica pe toti...
A fost primit ca ..la tara ..!
Drept multumire pentru primire si buna colaborare mi-a lasat un JIPAN NOU !!!4x4......!! NISAN X Traill

Ionel spunea...

Dl ziarist se da de stanga, iar in guvernarea psd, cand Realitatea chema lumea in strada, alaturi de digi si europafm, infiera cu manie proletara psd !!?? Cu salarii de mii de euro la radio /tv este usor sa dai lectii de morala...Acum, nu este mai putin adevarat ca actuala lege a pensiilor militare este o lege proasta , scoasa de oprea si psd in 2015, care ii scoate pe uni cu pensii de 15-20 000 de lei , iar pe altii cu 1 500 de lei !!! pe ultimii ii vede domnul ziarist ? Evident ca nu. Capra vecinului....

Iulian Mareș spunea...

M
Si aici sunt prosti cu vagonul!
Sa spună un derbedeu de la TV sau un parlamentar golan si contrabandist din ce an s-a plătit contribuție individuala pt pensie de toti românii?
De aici putem dezvolta orice discuție...

CEZAR spunea...

Domnul ministru CIUCA...NU UITA....!! Ai ocazia sa FACI ISTORIE prin IMPLEMENTAREA PLx-199...
Abia de acum inainte oricarui militar prezumtiv care vrea in sistem i se va putea spune...
Uite drepturile de PENSIE garantate..
Depinde NUMAI DE TINE..sa o ai de ..GENERAL..COLONEL..sau caporal....

Iulian Mareș spunea...

Sunt de acord cu multe dar nu cu implicarea SRI și introducerea corupției in sfera siguranței naționale! SRO are sfera doar TN si câteva domenii cf propriei legi si nu proștilor lui Băsescu...

Iulian Mareș spunea...

Bravo lor. Sunt militari si fac practică la pregătirea de specialitate...

Unknown spunea...

Nu le au nici ei, stai pe pace domnule. Nici nu-i interesează. Doar osul lor de ros îi preocupă. Aaaaa, era să omit...osul și curul șefului! NU MAI SUNT BĂRBAȚI ADEVĂRAȚI!

Unknown spunea...

Corect domnule Huhu! Ei, aici ați pus degetul pe rană!

Leon spunea...

Din Comunicatul INS , cu referire la Pensia minima garantata :
,,Numărul total al beneficiarilor prevederilor OUG2 nr.6/2009 privind instituirea pensiei sociale minim
garantate (în prezent - indemnizaţie socială), în trimestrul III 2020, a fost de 953,1 mii persoane, din
care:
- 799,0 mii persoane din sistemul asigurărilor sociale de stat, reprezentând 17,1% din totalul
pensionarilor din această categorie;
- 150,3 mii persoane din rândul pensionarilor proveniţi din fostul sistem pentru agricultori,
reprezentând 57,6% din totalul acestora;
- 3,8 mii persoane din sistemul militar, reprezentând 2,1% din totalul acestei categorii.,,..!

Iulian Mareș spunea...

Corect!
Insa scribalailor de aici le poți răspunde.

M spunea...

Se numește externalizare!!!!😁

Nu aveam eu dreptate când spuneam că ăștia care fac infracțiuni ar trebui să își piardă pensia militara?

akord 75 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...

SRI nu are ce căuta în anchetele penale, altele decât cele de siguranță statului.
Mafiotul de Băsescu a băgat corupția la Siguranță Națională. De ce nu și vânzarea de ghiocei?

M spunea...

@Iulian Mareș

Pe bune și pe corecte singurii din actuala putere care cer trecerea pensiilor militare pe contributivitate sunt cei de la USR. Dar ei își urmează electoratul ne-o marxist.

Enervant e că un vierme că Rogozanu care lucrează pe PFA pentru a nu plăti impozite poate influența percepția. 😁 Nu spun că și noi facem o treabă destul de bună, chiar aici pe forum, făcându-ne de râs prin postări suburbane.

M spunea...

@Ionel

Dacă nu e mereu "contra" nu se discută de el. Dacă nu se vorbește de el atunci nu există.
Trebuie să ne fi obișnuit până acum cu atacuri suburbane.

Eu zic că legea este perfectibilă. Mie nu mi-a ieșit pensia mai mare decât veniturile dat sunt mulțumit. Am ce mânca, am ce îmbrăca. Legea trebuie corectată pentru a se evita abuzurile (ieșiri la pensie la 43 de ani, sporuri băgate în ultimile luni etc.) și, mai ales, o măsură reparatorie pentru cei cu pensii mici!

Ideea nu e de realitate ci de percepție. O doamnă, pensionar civil de prin Timiș, spunea la B1, fără să fie contrazisă că "pensiile contributive nu s-au indexat de 4 ani in timp ce cele speciale s-au dublat in perioada asta!" Toți din platou au fost de acord.
Realitatea nu contează. Percepția e importantă!

Periamu lucica spunea...

Pai cum sa nu plătească pensiile militare statul?,militarii jura sub drapel ca serveste statul asa ca patronul este statul si pensia rsye solda nu salariu adica in solda
statului Ce dracu face Iohanis care zice ca e comandantul suprem Asta e cretin sau ce?

Periamu lucica spunea...

Unde e lege nu e tocmeala Cum sa respect eu o lege daca ei nu respecta nici legile promulgate Sant tampiti sau ce?

Gigi spunea...

Pe Mirciulica,puta mica,trebuie crezut,I se trage de la K1,când la tumefiat baietasul ãla,dintr-o singura lovitutã😀

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ M. Aplauze! Bine spus, cat si felicitari tuturor camarazilor cu atitudine si vcoali! Asa sa fim toti, stimati camarazi, cu sange in scule si mai verosi decat ei! Sa nu-i lasam sa ne mai joace in picioare, sa ni se auda vocile, sa fim mai cobre decat viperele ca ei! Nu se mai admite ca un Colonel sa aiba pensie de 3000- 4000 lei, iar un fost agent de circulatie din acelasi sistem, dar din MAI, sa aiba peste 10.000 lei, si asta ca la Armata avem cretini in conducerea ministerului, dar si alte anomalii, ca eu n-am pretentii la starea mea actuala, dar am pretentii sa se respecte Legea uniform si fara discriminari intre noi sau intre sistemele de forta! N-am nimic cu adjutantul Sef sau Maistrul Principal cu peste 10.000, e treaba lor si nu ei isi fac pensiile, dar cum e Col Kellner din Cluj, sau Maiorul Murariu din Bacau, ori Capitanul Gheorghe din Barlad, doar cateva nume, cu vechimi, cu functii bune, etc se zbat in mizeria unor pensii intre 2100 si 3200 lei la modul cel mai degradant posibil! O porcie cu marca mafiei clocarilor lui Jiganu, Imparatul Rosu sau Andropauza, cat si alti mutanti si secaturi mafiote! Jos cloaca si infectia de la pensiile militare, care ne-au adus in pragul disperarii si revoltelor! Jurnalistii? Scriu dupa ce le dicteaza stapanii! Asa scriam si eu la ziar, deci sunt in masura sa va spun realitatea, cand eram jurnalist, dar noroc ca-i invingeam in convingeri si tot cam ce doream sa scriu scriam! Aici depinde de convingerile personale si daca te-ai nascut empatic si cu spiritul de justitiabil si al solidaritatii umane, intrucat jegurile din cam toata presa nu poseda asemenea calitati! Tot incepand de azi, am hotarat ca, cei care scriu la ziarul Observatorul militar sau stapanesc, ca vatafii, blogurile militare, guvernamentale, sa nu-i ma cataloghez ca jurnalisti, ci doar niste marunti si nesimnificativi copy paste de ordine bolsevice ale bolsevicilor din minister.

monteoru spunea...

Mircea Badea e un mascarici,un ratat pe plan profesional care si-a gasit un loc caldut la un fost puscarias.Cand presteaza el si altii-altele ca el- manevrez telecomanda.
Apararea,ordine publica si siguranta nationala ar trebui sa-si creieze un ciot in televiziunea romana in loc sa editeze niste ziare pe care nu le citeste nimeni.Lipsa de comunicare si abdicarea in fata unor tercheaberchea creiaza daune in timp.

akord 75 spunea...

Ha! ce misto!!
s-a luat spaga dublu sens....o data pentru a fi disponibilizat si urmatoarea pt a fi reincadrat.Asta da eficienta!...mai adaugam si pe a 3-a aia cu TO?....poate si a-4-a cu oskar si 5-a cu "conditii de munca"!!??
Cel putin la asta cu spor de radiatii am fost de fata cand au venit cei de la Buc sa masoare radiatiile din postul de politie din oraselul X aflat la Y (destul de multi)km fata de noi si pt care a trebuit sa cuplam toate emitatoarele la Pmax ca sa dam "acele peste cap" celor veniti cu "masuratul" Puteam sa le spunem noi scurt/2 despre ce e vorba,dar trebuia "marcat momentul" si facute "masa si dansul" de cei de la postul de politie impreuna cu comisia lor
oamenii si-au luat banutii ca sunt "iradiati" si cu asta basta.Dupa care in urmatoarele luni a inceput pelerinajul la poarta UM ca toti politaii ar fi vrut si-si trimiteau comandantii "la treaba" Eheee inca erau cu uniforme albastre si cu grad pe umar...Sa vezi ce-i mai apucase "politetea militara" in perioada aia.Se mai intamplase doar odata dupa dec '89 cand toti brusc "invatasera" gradele militare,ei care inainte de asta se uitau in directie opusa cand intalneau un ofiter...bine ca si acum e la fel,dar sunt acoperiti
de lege.Doar sunt civili,nu? Vor fi militari doar ca sa incaseze pensiea militara dar tot nu conteaza..."serpuiesc baietii,serpuiesc":)))

Arfy spunea...

Moșule nu te mai plânge! Ziarele cu specific militar nu-s blocul lui Huhu. Nu te mai plânge de pensie!ai un drept acordat cf legii. Dacă ai fi lucrat în CAP, ai fi luat 750 de lei după 40-50 de ani de muncă! Fii barbată!

Leon spunea...

Cred ca ati retinut ca sunt 3.800 de pensii militare platite cu 800 de lei/luna din SNAOPSN !

Huhu Rezea spunea...

Mircea Badea este hârtia de turnesol care depistează toți nenorociții care au rămas cu sechele băsiste de gândire. Marș de aci!

Huhu Rezea spunea...

In expunerea de motive a PLx 396/2019, legea taxării, Teodorovici informa că din totalul de 180.000 de pensii militare cca 140 000 au cuantumul sub 6000 lei. Asta ca să stim si nu doar să cloncănim despre pensii militare.
Diferențele intre noile pensii si vechile pensii militare sunt făcute de eliminarea actualizării, despre a cărei importanță nu toți militarii pensionari sunt constienți, și și salarizrea personalului militar în activitate.

Iulian Mareș spunea...

M,
Asa este, corect spus!
Mai ales ca si pe blogul europarlamentarilor de la Bruxelles, "neamtul" prin adopție, Titus Steel luptă cu postari speciale din zona meseriilor liberale!

Leon spunea...

Orlando avea informatia corecta !
Si INS confirma numarul pensionarilor din SNAOPSN la 180.952 in Septembrie 2020 (3.800 x 100)/ 2,1..!!

CEZAR spunea...

PLX..199 ii SOLUTIA!

Viorel spunea...

Arfy, nu o mai faceți pea deșteptul. La cei 65 de ani și ceva, dacă considerați că CFI este moș, atunci dumneavoastră sunteți o babă fiind mai tânăr decât CFI. Mama s-a născut în 1937. 1989-1937=52 de ani-15 ani (considerăm că munca la CAP a început-o la 15 ani) =37 ani vechime CAP. Are o pensie netă de 1.080 lei. Dacă primea mărirea de 40% în loc de 14 avea o pensie de 1.360 lei. Se confirmă ceea ce mestecați în comentariu ?

Unknown spunea...

Degeaba.
Statul va angaja firme private de consultanta care firme private vor angaja ,,
"specialisti" din cei care au lucrativ in domeniu si sunt pensionari. Va mai fi introdusa o veriga, atata tot.

akord 75 spunea...

https://sindicateuropol.ro/veteranii-din-teatrele-de-operatii-in-sedinta-la-mai/

Iulian Mareș spunea...

Adica nu au aplicat indexarea xa ne creșteau pensiile prea mult! Cat? Cat sticla aia de bere ce o bea orice nătărău al străzii...?

Leon spunea...

Deci se poate:
https://m.dcnews.ro/varsta-de-pensionare-se-reduce-cu-pana-la-20-de-ani-pentru-unele-categorii-de-angajati_802427.html

M spunea...

Într-o carte scrisă de un evreu supraviețuitor dintr-un lagăr nazist se speriase când a constatat că devenise "nazist în gândire".
Ce înseamnă "băsism"? O atitudine duplicitară, ură față de cei care gândesc altfel, susținerea penalilor proprii și atacarea penalilor altora.
Mircea Badea, la fel că evreul din carte, a devenit băsist din ura lui față de Băsescu.
Constant Mircea Badea a denigrat pe toți care poartă uniformă folosind un limbaj "băsist".

Luc 3 spunea...

Cati dintre voi ati iesit la mitingurile trecute,sau care ve-ti iesi,la cele viitoare? Vreti sa va raspund eu?Ma abtin!Cu vaicareala,nu obtineti NIMIC!!!!

M spunea...

Când a apărut știrea cu ăștia doi infractori imediat s-a comentat că polițiștii au pensii militare și uite ce fac.

In paralel e o anchetă cu personal medical care a furat medicamentele bolnavilor de cancer! Nu văd nici o reacție de genul "să li se taie din salariile alea de mii de euro"

Realitate/Percepție

Unknown spunea...

Nici un fost agent rutier nu are pensie peste 10.000 lei, chiar și să fi fost el detașat la DNA. Exagerați domnule Ifrim.

Unknown spunea...

Corect domnule Huhu!

Negritoiu spunea...

Arfy
Neinspirata comparatie! Si nu uita:CAP-istii nu au fost angajati.Sigur,o indemnizatie trebuie sa li se dea. De ce ar fi gresit daca presa militara ar prezenta si situatia rezervistilor,cu bune si cu rele?

Iulian Mareș spunea...

1 + 1 = 0!
Calea logica!
1-Niciun angajat civil sau militar nu a plătit CAS -contribuție individuală pentru pensie- înainte de aprilie 2001
2-unii, mai guralivi sau nu solicita aplicarea principiului contributivitatii (personal nu sunt pasionat si nici nu ma afecteaza);
3-Este adevărat ca cei care nu au contribuit nici măcar o luna la constituirea fondului de pensie la CSP, nu primesc niciun fel de pensie ci numai un ajutor de stat de aproximativ 850 lei?
...pe principiul de ce sa-ti dau eu ție dacă tu nu ți-ai dat?

*Evident, aceasta este o construcție falsa, inumana, dar dacă?

luchy19 spunea...

Domnilor, într o postare anterioară cineva scria că pensiile celor din M.A.I., ale agenților, despre ofițeri nu mai vorbim, sunt foarte mari comparativ,chiar cu ale ofițerilor MAPN. Da, dar știți care I motivul. Plata orelor suplimentare mai ales a orelor suplimentare din zilele și sărbătorile legale care au o formula de calcul ceva de de genul 175 la sută .Aceste ore suplimentare se plătesc atât la M.A.I., S.P.P., AGENȚI PAZĂ Pușcării/Minsterul justiției, astfel că în cele 6 luni consecutive se aduna aceste ore sondele crescând de unde rezulta pensii de 5000 lei la subofițeri. În MAPN orele suplimentare se plătesc cu timp liber, doar cu câteva excepții la câțiva SGP care executa paza 24/48. De aceea aceste diferențe mari atât la pensii cât și salarii în sistemul de apărare .

akord 75 spunea...

@huhu
...era sa zic eu ce hartie e mircea badea mascariciul,dar mi-e frica de tine
Ia sa vedem iti place cu copy/paste?
Marș de aci!

Gabriel spunea...

Ar fi tare interesat sa se întâmple așa...abia atunci vor înțelege unii care acum se cred superiori,cu burțile pline si carora nu le pasă de talpa armatei...

Leon spunea...

https://www.dcnews.ro/bode--in-mandatul-meu--functiile-nu-vor-fi-acordate--ci-vor-fi-obtinute-prin-concurs_802450.html

Periamu lucica spunea...

Civilii cred ca taierile astea le vor aduga la pensiile lor ....se inseala ura ura ura atât

Iulian Mareș spunea...

Ce ai cu RoboCop? Este ocupat să se războiască cu ÎPS și tot BOR-ul!...hai să vedem cine câștigă?

Burebista spunea...

Plus creșterea ertificiala a salariilor brute cu 25% în 2018 care a dus la pensii brute mai mari, crescând media. Însă media pensiilor nete militare nu a crescut foarte mult în ultimii ani.
Veți vedea ca anul ăsta o să crească spectaculos și media pensiilor brute din Mapn pentru ca pana acum în statistici cei de la CPS mapn transmiteau doar media pensiilor brute fictive corespunzătoare netului plafonat la pensiile stabilite după 15.09.2017...
V am trimis o poza cu 2 taloane de pensie militară de la mapn din decembrie 2020 și ianuarie 2021. Diferența enorma între pensia brută.

Huhu Rezea spunea...

Dorule, pe tine te stie lumrea de băsist nenorocit de când ai crăpat ochii pe acest blog.
Tâmpiți ca voi au nenorocit aceasta tară după 2005, alegând neromâni în funcții de conducere.Pas!

CEZAR spunea...

TAVALUGUL S_A PORNIT !!

https://www.facebook.com/imosteanu.public/photos/a.924041774393127/2175297365934222/?__cft__[0]=AZV-gMP9B58S0cI_3jkE8uYEUPP7PsdFobnEazL0piE-iALFMzHdJZb87i6PdU0law7UA9gsqMyofVWhyd1u69I5oqiK_5QKwlFNi46Oo5V-r3FF1LxAiQAVsPJeJ2TcQ46g72ZshVLY9nIR56iNqPb6Kbvn3z7kW1S6E78Fjb82IpsbUGguzZQVLNcB2dEnlhkxE91gUyjGAuvhv6RuX8aY&__tn__=EH-y-R

raul spunea...

La civili e normal sa fie ...normala reducerea!La noi cand se face ,datorita conditiilor de munca e ...nesimtire!Propaganda pt prosti care ...tine!Si ...prostie pt noi ca nu iese nimeni sa le arate ,,civililor"!La ,,ofensiva" habarnistilor si naimitilor din media noi raspundem ca strutul!E bine ,bai activilor ,ca noi ,batranii suntem sclerozati,nu i asa ,sa va balacareasca orice neavenit?Onoare nu mai aveti ,mama ei!

Burebista spunea...

Corect, numai ca Orlando bagase la suprataxare toate veniturile din pensii (civile, speciale sau militare) cu praguri mici de taxare pana pe la 15000 tocmai pentru a nu taxa exagerat pensiile civile care nici ele nu sunt contributive pur. Tocmai ca legea lui Orlando ar fi fost constituțională...

Huhu Rezea spunea...

Pardon, după modul de calcul, tinând cont de veniturile din intreaga perioada lucrată, nu numai de cele din ultima lună sau din 6 luni, pensiile civile sunt contributuve în totalitate.

Burebista spunea...

Tocmai pentru ca se calculează punctaje medii anuale și raportat la salariile de dinainte de anul 2001 când niciun cetățean din România nu a plătit din salariul lui brut contribuții la pensii însemna că și pensiile civile nu sunt calculate pe principiul contributivitatii.. 🤣
V am mai explicat principiul contributivitatii pur este diar la pilonul 2 sau 3...
La pilonul 1 este dacă vreți principiul solidarității. 🤣

maiag spunea...

nu mai stiu unde am citit ca in romania intr o anumita perioada istorica fostii militari earau singura categorie autorizata sa cerseasca la mila publica,cred ca ae fii cazul in curand sa dea autorizatie de cerseala si actualei generatii de militari rezervist,onoare patriei,daca stau sa ma gandesc juramintul spunea,,,,poporului roman si patriei mere socialiste,deci societatea capitalista nu a preluat si obligati;le patriei socialiste,iar poporul roman e dispersat pe mapamomd

Iulian Mareș spunea...

Papustași alogeni!
Ieri a început conflictul deskis cu BOR si ÎPS.
Preafericitul Teodosie / Constanța va conduce lupta împotriva spurcatilor si proștilor...
Toti bugetarii proști, care au muncit numai la stat, din cosmopolitism devin globalisti si liberali ...

Șoimul spunea...

Olescu, ești într-o mica eroare, nu suntem egalii magistraților, ei și-au păstrat drepturile, noi nu!

Iulian Mareș spunea...

La MApN nu se plăteau. Pate acum....? Dar cu OUG pregătită acum, ma îndoiesc sa se mai plătească...

Iulian Mareș spunea...

Excesiv dai exemple de pe Facebook! Vrei să-ți spun ce este cu FB?

Huhu Rezea spunea...

Munca voluntara pentru CIA🙃

Geo spunea...

Foarte corect dle Unk, salariile si pensiile din MApN sunt mult mai mici decât cele din ministerele enuntate de dvs. Orele suplimentare plătite îi ajuta ffff. mult, vorbesc despre subofițeri!

akord 75 spunea...

asta cu "basist nenorocit" prefer sa n-o vad ca altfel trebuie sa o iau ca o jignire si n-ai vrea sa-ti raspund dupa cum meriti.Niciodata n-am avut(n-am ) treaba cu base sau vreunul din pedelisti,ba dimpotriva...
In acelasi timp nu-mi cere sa tin cu alde hrebenciuc cu catalin mitraliera sau cu nenorocitul de stefanescu sau cu oliviu gherman,barladeanu,sau vacaroiu...sa nu mai zic de idioata dancila,fifor sau banditii-puscariasii dragnea sau nastase
Iar tu huhu nu esti departe de strungarul zgonea...si mai e o ditamai lista.
Asa ca ciocu' mic cand vine vorba de hotii Romaniei ca vad ca voua va plac hotii dar numai daca va lasa cate o ciosvarta.Singurul motiv pt care tii(de fapt esti) pesedist cu acte in regula este acela ca te-au lasat sa-ti faci de cap si asta-i site-ul lor nu al tau.TU ESTI ANGAJAT. Si eu care ma asteptam sa te vad in parlament sau macar vreun parlit de consilier local...Haida de!! esti prea mic pana si pentru posturile astea.Pana la urma ai fost securist sau am auzit eu gresit de pe unde am auzit...daaa securist d'ala rau, nu unul ca lumea cu acte in regula si care sa fie adevarat patriot.Mi-e mi s-a spus ca ai avut "bube" nashpa la viata ta. Oricum dupa cum te lasi folosit nu e bine de tine.Esti singurul bloger care e tot timpul la munca la ore fixe conform "contractului".Si spune-le sefilor tai ca vremea blogurilor a cam trecut si doar cu bosorogii cei 10-15 care au mai ramas pe aici nu faci mare lucru.Sau crezi ca voi reprezentati "majoritatea" cu mares,... si inca vreo 3 ca ei?Pai e o rusine sa si intre cineva pe un blog populat cu asemenea specimene.De fapt asta nu e blog e oficina
Vezi ca se vorbeste tocmai acum de mafia padurilor
Salutari si din partea lui voiculescu cu ocazia asta.Stii tu,alaaaa....securistu batran si bogat cu ainspe televiziuni si proprietar de partid...din munca desigur
Hai Pa..."luminosilor"
PS spune-i lu pretenu tau mares ca o sa-i bage oskarul si ce mai are(nu in fund) ci in baza de calcul...daca mai ramane loc ii completeaza cu/pana la actualizare...daca nu ramane cu "ea"intepenita acolo.Ca asa-i corect!
Asa ca tampitilor ca voi istoria va spune ca nu mai are rabdare...cu sau fara pnl si blabla..indiferent cati asistati social veti plati ca sa va voteze si oricate cisterne de ulei si tone de zahar o sa le dati prin carciumile satelor
Pa tampitilor.Vom vedea cine are dreptate in final

Xman spunea...

Fiecare unitate socialista platea la fondul de salarii aceste contributii,care au tot crescut din an in an...

Huhu Rezea spunea...

Punctul de pensie se stabilește din veniturile brute din intreaga perioada lucrată, nu din valoarea contribuțiilor individuale plătite, valoare care a variat de la 0 procente până la 25% în prezent.
Valoarea pensiilor din sistemul public nu depinde de valoarea contribuțiilor plătite.

Gigi spunea...

Nu mai e mult şi vom cersi şi noi.Am atras atentia încã din 2017.Spre deosebire de cei mai de demult cum spuneţi,n-o sã avem nicio lege in sensul ca vom putea legal sã desfasuram activitatea respectivã.Daca stam şi nu vom fi vocali,asta se va întâmpla! Nu observati cã toţi dau in pendionarii SNAOPSN,inclusiv Presa care are cu adevãrat pensii Speciale,pe lânga cea de drept.

Gigi spunea...

Asta e un lucru bun! Întrebarea este,dacã se va ţine de cuvânt.
Personal am rezerve,cã s-ar ţine de cuvânt.Asa sunt eu,mai pesimist din fire.

Gigi spunea...

Bun,aşa o fi,care este rezolvarea in acest caz?
Pãi,dacã oamenii lucreazã peste program,ce ar trebui sã facã? Sã nu mai accepte plata acelor ore? Cã unii profita şi îşi umfla in ultimele 6 luni BC,este o altã discutie. Nu trebuie confundata marfa cu ambalajul.
Da,unii chiar muncesc peste program,nu stau la caldura uitându-se la ceas sã vinã ora 16,00.Iar de vneri pânã luni nu-i mai vezi.Dar in ultimile 6 luni se pun pe treabã,când trebuie sã iasã la pensie.

Viorel spunea...

Domnule Negrițoiu, mi-ați luat conținut comentariului, dar totuși am să spun următoarele: Presa ne atacă, televiziunile la fel, 99,99% dintre politicieni de asemenea. Și atunci, pe noi cine ne apără ? Domnul ministru Ciucă doarme (în pantofii statului-sigur sunt maro rămași de când era activ, poate chiar cu găurele pentru că este cald și bine la minister la stat degeaba pe scaun în birou), domnul Col.(r) Daniel Anghel, purtătorul de cuvânt al M.Ap.N. la fel, dar Trustul de presă al M.Ap.N. în frunte cu Directorul Comandor Alexandru Leaua (2020=salar=99.307 + 12.472 norma de hrană + 2.000 c/v echipament = 9.491 net pe lună, 13 terenuri=9 București, 3 Argeș, 1 Buzău, 3 apartamente / case București=573mp) ce face ? Ceilalți dorm, dar când omologii din viața civilă atacă armata ei ce fac ? Ne prezintă niște activități sau comentarii regizate (regizate=spui ceea ce ți se spune ca să spui / au venit în unitate, am văzut și auzit). Ca și la TV. sau presa civilă. Și atunci se mai justifică acest compartiment ?

Iulian Mareș spunea...

Nu te cred....si nici ei pe noi!

M spunea...

Zilnic fac sport, îmi iau pastilele, duc o viață sănătoasă cu un singur scop: să trăiesc mai mult decât Băsescu, să mă duc să mă piș pe mormântul lui!
Dacă o să trăiască el mai mult.... Asta e!

Mă gândesc că, așa cum un nor seamănă câteodată cu un fluture, o baltă seamănă cu Elvis tot așa jegul a luat forma unui om ghebos care a devenit președintele acestei țări.
Nu putea să ajungă însă acolo decât cu sprijinul unor oameni de aceeași teapă cu el, cu aceleași "valori": minciună, ură, hoție!

Ce a semănat, asta să culeagă!

Leon spunea...

Iulica, pana in 1999, Angajatorul platea o COTA UNICA la TOTAL FOND DE SALARII, fara ca aceasta cota sa fie defalcata pe categorii de Contributii Sociale si IMPOZIT.
Incepand cu 01.04.2001 s-a introdus CAS formata din Contributia Angajatului si Contributia Angajatorului.
Exemplu: In Ianuarie 1999:
-40% , asupra Castigului BRUT realizat de Salariati incadrati in Gr.I de munca.
-35%, ....Gr.a II a de munca
-30% ,....Gr.a III a de munca.
-15% , personal CASNIC angajat de persoane fizice pentru ingrijirea persoanelor in Varsta, a persoanelor cu Handicap si a Copiilor.
Plus 5% Contributia pentru PS.
In Aprilie 2001:
-35%, pentru Conditii Normale, 23,33% Angajator + 11,67% Angajat.
-40%, pentru Conditii Deosebite , 26,67% + 13.33%.
-45% , pentru Conditii Speciale, 30% + 15%.
Nu se mai retine Contributia pentru PS..!

M spunea...

Punctajul, Excelență, nu "punctul de pensie".

Punctul de pensie e scos din pix, funcție de ce vrea politicul. Corect ar fi că punctul de pensie să fie egal cu suma colectată din impozite împărțit la totalul numărului de puncte "deținute" de pensionari (adică fără deficit, fără transfer de la bugetul de stat).

M spunea...

@Leon

Daaaaaaa, sigur!!!!! O să își pună numai oamenii lor. Dacă vreți, dau in plic de acum cine o să "câștige" unele "concursuri"!!!!

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Te-am avertizat de acum 2 săptămâni ca Titus Steel te va injura si porcii pt ca a mai facut-o si îi place sa mai mănânce..tot ce-i cald!
Acum vad si toți userii caracterul, profesionalism și skizofrenia .... ce face casă bună cu scoala puțină...
Când toți sunt prosti si doar el, XXX, ... si ăla cu studii la Biotera sunt deștepți în cap kiar te gândești de ce nu își vede de treaba aia ecologista, la Protan.
Si ce coliva ne promitea...

Iulian Mareș spunea...

M,
O întrebare...
Cei 2 politisti ce lucrau in fals, încasau banii pt amenzile date de ei, dar și un fel de mita...pt ca ei nu mai erau în functii!
Totuși, cei 2 dilii aveau si kitantier si au si tăiat contravenții!
Întrebare, întrebătoare: cei care au plătit amenzile (false) primite Guvernului Cîțu-Mîțu cum își recuperează banii?
La fel ca aia cu statuia lui Brâncuși, șmenuiți de hotul Cioloș?

Iulian Mareș spunea...

Deja subiectul nu mai este M. Badea, "un nenorocit" cu audienta uriașă ci Titus Steel, un biped primitiv, grobian si mai aproape de primate decat de oamenii din epoca pietrei cioplite...
Asta a scuipat atâta otrava încât dacă se musca de mana cade jos și moare instant.

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Stiu. Asa este. Eu am expus si o altfel de logica...
Cezar care tot cere contributiva, dar nu a plătit 1 leu la pensie, poate demonstra pe persoana fizica?

Iulian Mareș spunea...

Da sa refuze banii! Ce, Titus Steel nu mi-a cerut oskarul?...������

M spunea...

@Iulian Mareș

Bună întrebarea!!! 😁

Cred că majoritatea preferau să plătească "pe loc" sau, și mai bine, dădeau "șpagă".

Că tot veni vorba! Ne dăm toți mari anticorupție dar nici coruptul-corupților nu putea lua banii dacă unii nu i-ar da!

Un cunoscut ce lucrează la privat bătea câmpii cu "PSD - corupții", "polițiștii sunt toți corupți". Într-o noapte trece pe roșu cu mașina și îl oprește poliția. Povestește el cum a încercat să "cadă la pace" cu polițistul. I-a oferit mai direct sau mai puțin direct diferite avantaje (bani sau produse de protocol). Al dracului polițist nu numai că nu a luat șpagă dar i-a luat permisul pe 3 luni și l-a și amenințat cu dosar penal.
Prietenul era disperat pentru că jobul îl obliga să facă multe drumuri la clienți și ori găsea șofer ori plătea Uber.😁

Că să închei! Asemenea specimene ca aia doi ar trebui să își piardă pensia militară. Dar ce te faci daca îi trece pe contributivitate și le iese pensia mai mare??😂

Calinmihaib12 spunea...

..nu uitați.."cifrele".. din perioada Băsescu (declarația lui televizată din 25.05.2010.!)când spunea:
..Statul plătește: 63 % + 3 % din bugetul de cheltuieli (buget anual = ~aprox. 43 miliarde Euro ),deci vreo 28 miliarde Euro/an: salarii bugetari + pensii..!,la cifrele "vânturate" atunci de: 1,2-1,4 milioane salariați bugetari și vreo 6 (!)milioane de pensionari, când ministrul muncii,D-na CÂMPEANU spunea că.. CASA NAȚIONALĂ de PENSII plătea 4,7 milioane de pensii (!); ..ATUNCI:salariul mediu lunar brut era=500 de EURO/lună,iar pensia medie era de 175 EURO pe lună..!(salariile anuale: erau cam 8,4 miliarde de EURO,iar pensiile anuale plătite erau cam 12,6 miliarde de EURO..! +1,3 miliarde EURO="cheltuieli fixe", total= 22,3 miliarde EURO (din TOTAL: 28 miliarde..!);
..dacă refaceți CALCULELE, veți vedea că cifrele lui Băsescu dacă erau adevărate,.."spuneau" ceva:..ceea ce STATISTICILE OFICIALE "ascundeau"(..!): 6 MILIARDE de EURO/an,adică câte 3 miliarde de EURO/an la..salarii și pensii,care NU SE REGĂSEAU în cifrele oficiale: ale salariului mediu lunar brut și în pensia medie lunară brută, arătate mai sus..!,reieșind că de fapt salariul mediu brut lunarar fi fost "real": cam 680 de EURO,iar pensia lunară medie brută "ar fi fost":cam de 216 de EURO..!!,sau ALTFEL.."citit"..(la cifrele statisticii oficiale):mai "erau" câteva SUTE DE MII..de salariați cu 500 de EURO/lună și vreo: 1,3 milioane de pensionari cu 175 de EURO/lună,pensie brută..!..= plătiți de STAT...,dar..:"NE-OFICIALIZAȚI"..!!?(..mai sunt și alte variante..,dar probabil.., tot în zona asta..a.."bugetului asigurărilor sociale"..!!

Burebista spunea...

Mareș, Numai niște analfabeți funcționali (procurori sau cine o fi spus) pot spone ca ăia doi luau mită....
Infracțiunea de luare de mita presupune ca cel care o primeste sa aibă o funcție publica sau asimilată... Ori cei doi erau niște civili care înșelau oamenii folosindu-se de uniforme de polițist (uzurpare de calități oficiale) și de un autoturism cu numere false de înmatriculare, sau reale dar sustrase de la alt autoturism...

Burebista spunea...

Tocmai domnule Huhu, pentru ca punctajul mediu anual nu are legătură cu contribuția cetățeanului adunata în contul de pensie înseamnă că pensia din sistemul public nu are legătură cu contributivitatea cum fals se spune peste tot ci are legătură cu un calcul stabilit arbitrar care acum reprezinta raportul dintre salariul brut și salariul mediu brut pe economie, co dinții de muncă, indice de corecție,.... Anii de Contributivitate falsă pentru ca s a contribuit doar după 2001 dar se pun și cei dinainte ca și cum s ar fi contribuit....
Dacă pensionarii care au ieșit la pensie înainte de 2001 nu au contribuit cu niciun leu la fondul de pensii cum pot spune ei ca au pensia calculata pe baza de contributivitate... Poate fictiva contributivitate...🤣

Viorel spunea...

Domnule Unknown, pentru că la M.Ap.N. ma avut numai niște miniștri habarniști care nu au știut să țină cu subordonații. Eram încă activ, înainte de 2016 când pe un document prezentat în ședința de lucru a comandantului (nu mai rețin exact) de Contabilul șef la sporul privind serviciiile executate în zilele de sâmbătă, duminică sau sărbători legale era pusă o steluță cu precizarea (precizarea ministrului Ap.N.), „să se acorde timp liber și numai ÎN CAZURI EXCEPȚIONALE orele să fie plătite”. Am Decizia de pensie a colegului de la ISU din care v-am maid at detalii. Uitați ce scrie: g) alte elemente: g1=spor condiții grele 9,9%; g2=spor noapte 8%; g3=spor pericol deosebit 29,9%; g4=spor confidențialitate 8%; g5=spor ore lucrate în repaus săptămânal 34%=89,8%. Pentru el procentele sunt mici acvând în vedere că lucre în timpul liber și ca instructor auto. Evita serviciile sau misiunile pe cât posibil, altfel ar fi ajuns la un total al sporurilor mult peste 100%. Am mai spus și mă repet, bravo lor. La noi, liber după serviciu din p..ă., având în vedere că unitatea avea un efectiv redus conform statului de organizare și servicii multe fiind nevoiți să ne milogim la domnul ministru Ciucă să ne detașeze din cadrul D.2.I. subofițeri și SGP, pentru că nu făceam față, având în pază un obiectv special. Serviciu permanent (în ture) 24/48, rar 24/72.

Huhu Rezea spunea...

NU este luare de mită, dar este dare de mită. Soferii erau în culpă si dădeau bani celor pe care ii credeau politisti pentru a nu le suspenda carnetul.

Gigi spunea...

Da,aşa este,nu este luare de mita,din considerentele expuse de @ Burebista mai sus,altele sunt infr.comise.
Totuşi eu,aş fi curios dacã cei doi au intrat în sistem din sursa externã,au fãcut vreo scoala normalã de poliţie,dar nu de 6 luni,au ieşit la pensie la limitã de vârsta etc
Sunt întrebãri care ar trebui elucidate pentru a ne da seama cu cine avem de-a face.
Sunt sigur cã nu procurorul a spus cà aceastã infracţiune e luare de mita,ci tot vreun ziarist a scris fãrã a se informa.

M spunea...

Ăăăăă....de ce ar fi dare de mită?
Poate la înșelăciune! 😁 Ce e mișto e că dacă ăia plăteau amenzile atunci folosul patrimonial injust care în sarcina administrației locale. 😂

PS și darea de mită ține de calitatea de funcționar public a celui care primește din art. 289.

Gigi spunea...

Credeţi cã munca era voluntarã? Posibil,primea pensie de la statul ROU şi lucra voluntar pt.alt Stat!!!

Iulian Mareș spunea...

Burebista,
Eu am folosit termenul un fel de mita. Șoferii nu știau ca sunt falsi polițiști și ei dădeau spaga, iar falșii agenti o luau cu drag.

y spunea...

Tot civilii mai cred și că pensiile militare au apărut în ... 2001
Or mai fi mulți ca ei?
https://www.dcbusiness.ro/cand-si-cum-au-aparut-pensiile-speciale_625558.html

Laleaua neagră spunea...

Unele pensii chiar sunt nesimțite... Tot ce trece de 7000 lei trebuiesc tăiate sou ce trece impozitate cu 90% este cel mai corect.... Dă doamne....

Burebista spunea...

Huhu, nu este nici dare de mită pentru ca și la darea de mita trebuie ca cel care ar primii sau ar refuza sa i primească trebuie sa aibă și calitatea de funcționar public sau asimilat.. Asimilați sunt și doctorii, profesorii, militarii și chiar fotbaliștii.. Știți cazul lui Becali.. 🤣

Burebista spunea...

Gigi ai aici amănunte..
https://www.antena3.ro/actualitate/doi-politisti-falsi-bucuresti-spagi-amenzi-593681.html

Și încă cateva pe surse.. 🤣

Doi foști poliţişti din Bucureşti au reuşit să strângă peste 20.000 de euro, în ultimele luni, din şpăgi şi amenzi plătite pe loc de şoferii opriţi în trafic. Unul dintre ei a fost dat afară din sistem, în 2018, pentru fapte de corupție, celălalt se pensionase din MAI.

C. C. a lucrat la secția 17 de poliție din București, dar în 2018 a fost acuzat de fapte de corupție, astfel că a fost trecut în rezervă. Prietenul său, L. D. , a reușit să iasă la pensie anul trecut, la doar 40 de ani...
Repet pe surse....

M spunea...

@Iulian Mareș

Da, "un fel de mită".
Nu se zice că au tăiat decât chitanțe celor care achitau pe loc sau luau direct o sumă de bani gen mită.

Cică "dați afară din politie", și acuzația e de fals și uzurpare de calități oficiale.

Dacă au luat 20.000 de euro în 4 luni înseamnă că polițiștii adevărați își scot lejer salariile numai din amenzile aplicate.😂

M spunea...

Și 7000 e mult. Eu zic că tot ce trece peste 1436 lei, pensia medie!
Ce dracu îți trebuie mai mult???? Tot ce e peste e o pensie nesimțită!

Huhu Rezea spunea...

Câștigul lunar brut al salariatului și câștigul mediu brut pe economie, cele două elemente salariale care stau la baza calcularii pensiilor in sistemul public, sunt cât se poate de reale, așa că nu este nimic fictiv în calculul punctajului lunar din sistemul public. Poate denumirea de pensie contributivă nu este cea mai potrivită.

M spunea...

@Y

De fapt
https://m.ro.sputnik.md/analytics/20210217/33673017/Pensiile-introduse-pe-teritoriul-romnesc-rusi.html?mobile_return=no

Gigi spunea...

👍 Tare! Oamenii lucrau voluntar😂

Gigi spunea...

Interesante aceste statistici!👍

Burebista spunea...

Ahaaa deci ne apropiem de adevăr... Pensiile din sistemul public nu sunt contributive..... Ci doar pe principiul contributivitatii.. Ca și cum ar fi contribuit... Dar nu au făcut-o...
Deci și pensionarii din sistemul public sunt speciali pentru ca primesc pensii pentru care nu au contribuit efectiv... Doar principial.. 🤣

y spunea...

Și sub stăpânirea sua/nato, se desființează!

Burebista spunea...

Au ajuns toți trepăduși să-și dea cu părerea despre pensiile militare, legi, politică .. Gen doamna Monica Tatoiu... Ia sa vedem în ce este pregătit acest domn Rogozanu...

Costi Rogozanu s-a nascut la 7 noiembrie 1977. A absolvit Liceul „Unirea” din Focsani, specializarea informatica. A urmat cursurile Facultatii de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti. Si-a obtinut licenta în 2000 cu o lucrare despre jurnalele din literatura romana, iar în 2001 a încheiat studiile aprofundate cu o disertatie despre proza lui Tudor Arghezi. A colaborat la revistele Litere Noua, Romania literara, Observator cultural, Suplimentul de cultura, Dilema etc. A lucrat la Evenimentul zilei si în Publimedia. In prezent, este editor pentru voxpublica. Este doctorand al Universitatii Bucuresti, obiectul studiului fiind critica literara în anii '60-'70. La Editura Polirom i-au aparut volumele Agresiuni, digresiuni (2006) si Fuck the cool. Spune-mi o poveste (2007

Cam subțire pentru asa subiecte... Dar da bine la public.. La prostimea care gustă orice... 🤣

Iulian Mareș spunea...

Internationala IV a stabilit: ajitor social de la soldat la general! Sa ajunga la toata lumea dupa principiul ”fiecaruia dupa nevoi si necesitati!”

Iulian Mareș spunea...

Un interviu interesant...........

https://www.youtube.com/watch?v=GIz1sc73gMs

Gheorghita spunea...

"Alta intrebare!":Cum procedau politistii cu cei care nu detineau cash? Acceptau o gaina,un purcel,o damigeana,un masaj? Intocmeau si procese-verbale? Daca da,in ce cont vira banii de amenda contravenientul? Chiar nici un sofer nu a contestat"amenda"? Cand ai 15 zile sa platesti juma,de ce sa platesti instant? Nici un amendat nu stia ca din 2018 nu se mai achita agentului jumatatea? Un an cu suspendare ,prejudiciul a fost recuperat in totalitate,baietii recunosc si regreta spasiti fapta. Pam-pam!

Iulian Mareș spunea...

Gheorghita,
posibil sa si fi fost unii care plateau corect si in acest caz Cîțu este partas, la grup infractional organizat... ::))
cel mai adesea, cred ca cei doi corifei aduceau discutia spre bacsisul de pace!

Iulian Mareș spunea...

Tatoaica,...: :))
este in stare sa palavrageasca o luna despre JAS 39 Gripen (Grifon), insa doar 3 saptamani despre F-16 Fighting Falcon (Soimul de lupta)!

CEZAR spunea...

7000 ..pensie..?? Asta cind toti licentiatii ce lucreaza la privat si produc bani reali..vor avea peste 10,000
Tot ce trece de 5000...impozitat cu 80%

Gigi spunea...

De ce 5000,ci nu 4000?😀

Sorin spunea...

Acu vreo doi ani cand media s a inflamat interpretând eronat decizia luării in evidenta militara a barbatilor cu stagiul militar obligatoriu, Rogozanu, vizibil panicat, a declarat că el e pacifist, nu face armata.
Carmen Brumă, partenera lui Mircea Badea, e fiica de ofiter MApN. Ma mir ca nu-l struneste.

Calinmihaib12 spunea...

..nu "striga" tov. PRIGOANĂ ( " nebunatecul"):.."pensionarilor..să li se dea 7 milioane de lei (ROL)=vechi, inflaționiști ,..că le ajunge..??!
..cât tupeu,..câtă nesimțire,..!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Dacă ai ratat-o pe asta te poți inscrie din timp și participi la Internațională comunistă V. Te poți înscrie și în COMINTERN...cu #, basistii si cu Titus!

Ce legătură au pensiile cu salariile la privat?
Cei mai reali si sănătoși bani vin din activități de export.
Stabilește si pensia si salariul magistraților....

Iulian Mareș spunea...

...gunoier!

M spunea...

Mă mir că nici un pensionar civil nu comentează cum se scurg banii de pensii care pilonul 2.

Să stabilim clar: pensiile actuale sunt pe solidaritate. Activii de acum plătesc pensiile celor retrași care și ei la randul lor le-au plătit când lucrau altora.
Dar, activii de acum nu dau toți banii la pensiile celor retrași, își opresc o parte la Pilonul 2. Acolo sunt mânăriți de "privați", ăia despre care spălații pe creier spun că produc "bani reali" făcând din pomana statului profituri uriașe!!!!

Deci, pe scurt, actualii activi fură o parte din banii cuveniți celor pensionați.

Ungaria și Polonia, deh mai avansate nu ca noi, au confiscat aceste fonduri. Vrei pensie mai mare atunci, după ce plătești impozitul, contribui tu frumușel din banii rămași, nu luând de la gura pensionarului!

Leon spunea...

Dragnea&Orlando au prevazut Retragerea (oug.114/2018): "Conditii pentru retragerea din Pilonul II

Initial, singura modalitate de retragere a sumelor acumulate era in momentul pensionarii. La sfarsitul lui 2018, legislatia a fost modificata astfel incat participantii se pot retrage din Pilonul II, in baza unei cereri individuale.

Singura conditie impusa este ca cererea sa fie efectuata dupa minim 5 ani de la aderarea la fond."

M spunea...

@Leon

Am înțeles. Sigur, nu sunt împotriva unui fond de pensie dar nu prin reducerea banilor ce se virează la alte obligații.

Cum și eu am redirecționat din impozit, dar personal mi se pare corect că dacă vrei să sprijini o idee atunci dai din banii tăi nu din banii cuveniți către sănătate sau învățământ și chiar apărare.

Pilonul II e un furt din banii cuveniți pensionarilor actuali (din care niste băieți deștepți fac și profituri uriașe)

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Nu știam! Tot în transe restituie banii?
Cred ca știi ce mare investitie au făcut Fondurile cu banii...?

AntonMihai spunea...

Domnule Leon , Mares , si domnul M care a scris niste aberatii,
Mai mare prostie nu am auzit.
De fapt militarilor neimplicati in afaceri nu le poti cere judecati de valoare.
Dragnea ,Olguta si Teodorovici neavand bani pentru pensii si noua lege a pensiilor a vrut de fapt sa confiste pilonul II ,total in defavoarea viitorilor pensionari. Ei aveau nevoie doar de bani la fondul de pensii si nimic in avantajul pensionarului. Practic o confiscare (nationalizare).
Ca sa nu vorbiti prostii ,prima data ar trebui sa analizati ce avantaje aduce viitorului pensionar transferul pilonului II la fondul de pensii publice pe actuala legislatie. Raspuns ,niciunul atata timp cat formula de calcul a pensiilor dupa L263 nu tine cont de valoarea cotizatiei. Cu sau fara pilonul II adaugat pensia se calculeaza tot din brutul venitului salariatului ,brut care include si procentul transferat la pilonul II. Dupa L263 ,ori cotizati cu 0 lei ori cotizati cu 25%, valoarea pensiei prin formula venitbrut/salarariu mediu brut va fi aceeasi.
In actuala forma a legislatiei Pilonul II prin administrarea de catre un fond privat cu randament bun poate aduce un adaos la pensie in momentul pensionarii ,atat timp cat este garantat de stat.
Acest fond de investitii ”Eskom Pension and Provident Fund (EPPF)” este fondul de investitii al pensionarilor sud africani fond care detine 1,76 din Fondul de investitii NIPE.
Vedeti domnilor pe Google cine este” Fondul de investitii NIPE” si ce aduce fondul Eskom Pension and Provident Fund (EPPF) pentru pensionarii Sud afrcani.
Polonia si Ungaria au cu totul alt sistem de calcul al pensiilor iar transferul Pilonului II la Fondul public de pensii aduce un plus la pensia calculata pe legea publica a lor.
La noi ,dupa legea noastra transferul nu aduce niciun favor viitorilor pensionari ,ci este un furt al pilonului II care ar aduce un plus la pensie in momentul pensionarii.
Fiti macar voi destepti ,că prosti sa puna botul sunt destui.
Asa gandeste statul roman si mai ales pesedeul pagubos care a falimentat bugetul in pensii si salarii fara nicio eficienta ,plusvaloare .
In schimb Fondul NIPE si Fondul de investitii ale pensionarilor sud africati prin investitiile facute si taxele aferente aduc mult mai multi bani la bugetul statului decat ar aduce transferul pilonului II la fondul public de pensii.

Leon spunea...

D-le Anton, citeste si poate ne explici si noua ce ai inteles:
,,Cum îmi este afectată pensia din sistemul public de contribuţia la sistemul fondurilor de pensii administrate privat Pilon II?
Pentru perioadele de stagiu de cotizare realizate după 1 ianuarie 2011, inclusiv pentru personalul militar, la determinarea punctajului lunar se utilizează câştigul salarial brut/soldă brută sau, după caz, venitul lunar asigurat care a constituit baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale.
Excepţii
În cazul asiguraţilor care contribuie la un fond de pensii administrat privat, punctajul lunar stabilit în condiţiile legii se corectează cu raportul dintre cota de contribuţie datorată la sistemul public de pensii şi cota de contribuţie prevăzută de lege pentru condiţii normale de muncă. Cota de contribuţie datorată la sistemul public de pensii se determină prin deducerea cotei de contribuţii aferente fondului de pensii administrat privat din cota de contribuţie de asigurări sociale aprobată pentru condiţii normale de muncă.
Această corecţie aplicată punctajului lunar calculat în condiţiile legii are în vedere faptul că o parte din contribuţia individuală a asiguratului se transferă la fondul de pensii administrat privat, pentru care va beneficia de o pensie privată, conform reglementărilor legale.
Exemplu:
O persoană a realizat în luna ianuarie 2011 un punctaj lunar de 1,25555 puncte, perioadă pentru care a contribuit şi la un fond de pensii administrat privat.
Cota de contribuţie prevăzută de lege pentru condiţii normale de lucru pentru anul 2011 este de 31,3%. Cota de contribuţie pentru pensiile private obligatorii pentru anul 2011 este de 3%.

Cota de contribuţie datorată sistemului public de pensii se determină prin deducerea cotei aferente fondurilor de pensii administrate privat din cota de contribuţie stabilită prin lege:
31,3% - 3% = 28,3%
Prin urmare, raportul cu care se corectează punctajul lunar aferent lunii ianuarie 2011 va fi este de :
28,3/31,3 = 0,90415
În concluzie, punctajul lunar corectat aferent lunii ianuarie 2011 va fi de 1,13521 puncte:
1,25555 x 0,90415 = 1,13521 puncte ,,

M spunea...

@Leon - foarte clar! Ce sa inteleaga? E varza, cu capul plin de lozinci rezist si de abureli din africa de sud si zimbabwe!!

@AntonMihai - aberezi la mare greu! Nu ai ce sa ceri unuia cu creierasul mic dar bine spalat si apretat!
1. habar nu ai de legislatie. Ti-a explicat domnul Leon - poate intelegi si tu ceva!

2. Concentreaza-te!!!! Cand iei o parte din contributii si le virezi intr-un cont privat FURI de la noi toti. Asta pentru ca deficitul se finanteaza de la bugetul de stat.
Asa gandeste insa un rezistent care are in cap doar furtul si minciuna! Daca ai de dat cass 1000 de lei, pai 1000 de lei sa intre in buget! Ca vrei tu pensie separata da dracului din banii care iti raman ca moare de foame actualul pensionar! Dupa mintea ta cea apretata ar fi perfect ca tot cass sa se duca intr-un fond privat!! Hotilor!!!!!
Sa moara dracului actualii pensionari!

3. Si la noi transferul ar fi adus o crestere a pensiei publice si mai ales ar fi taiat conducta de inavutire a celor care administreaza acesti bani. Dar ce sa explici unora ce nu au abc-ul financiar!


Hai, ma lasi!?!?

AntonMihai spunea...

@ Leon @ M
Spuneti dumneavoastra domnule M;
”@Leon - foarte clar! Ce sa inteleaga? E varza, cu capul plin de lozinci rezist si de abureli din africa de sud si zimbabwe!!”
1 Ati studiat cel putin ce inseamna ”Fondul de investitii NIPE ” la nivel mondial si ce afaceri profitabile deruleaza si in Romania .
Siti cam cat revine din fondului de investitii detinut de pensionarii Sud Africani in cota detinuta de 1,76% ?
Faceti efortul si dupa aceea exprimati-vă cu talangbanisme de mahala la adresa unui necunoscut :
2 Stiti cu adevarat ce insemna Pilonul II de pensii ,ce active a detinut in anul 2020 ?
Va spun eu cu date de la ASF; active 13,6 milioane euro cu 7,5 milioane de romani inscrisi la pilonul 2.
Tinand cont ca banii sunt investiti in diferite domenii precum titluri de stat ,investitii bancare aducatoare prin dobanzi ,etc de CAS si CASS stiti cati bani vin in cele doua fonduri ? Foarte multi ,mult mai multi decat contributia de 3% la fondul public de pensii.
3. Stiti cumva ce insemna garantarea de stat a fondului acumulat la pilonul 2 de pensii?? Insemna o lege prin care depozitarul fondului este o banca . In cazul in care fondul de investitii ar da faliment ,depozitul din banca ramane intact la dispozitia beneficiarilor.
Legea insa prevede că in cazul in care Fondul de investitii are un randament slab statul recuza acel fond de investitii si se indreapta cu banii spre un fond cu randament mult mai mare.
Asa ca niciodata Fondul de investitii nu poate fi in pierdere. El trebuie sa fie mereu cu un randament ridicat.
4. Din datele de la ASF in iunie 2020 5,36 milioane de participanti detineau in cont sub 10.000 lei ,2,08 milioane detineau peste 10.000 lei si 0,58 milioane detineau in conturi peste 25 .000 ,sume cumulate din cotizatia lunara + profit din investitii.
In aceste conditii credeti ca este mai rentabil relocarea celor 3% la fondul public de pensii mai ales in conditiile in care prin ridicarea SMB pe economie din ultimii 3 ani a dus la micsorarea semnificativa a punctajului lunar pentru foarte multi angajati datorita câtului fractiei prea mare in raport cu salariile brute(venit brut/ 5439lei= micsorare punctaj lunar/anual fata de 2016 si per total puntaj pensie/35)
5. Deci ce este mai avantajos ,o pensie in sistemul public calculata cu un SMBE de 5439 lei ,evident in crestere dupa aplicarea ultimelor etape de cresteri salariale in mediul bugetar cu un supliment din pilonul II rezultat dintr-o acumulare consistenta in decursul anilor sau o pensie publica cu acel adaos de 3% calculata in ultimii bani la punctajul lunar rezultat din SMBE de peste 5439 lei ????? Cati angajati din Ro au un brut de 5439 lei sa se apropie in 2021 de 1 pp ?? si mai ales din mediul privat !!!!
^6. Tot de la ASF; Din totalul platilor efectuate ca pensie de la pilonul2 ca urmare a deschiderii drepturilor de pensie pentru limita de varsta intre ianuarie-iunie 2020 valoarea activului a fost ;36,91% incasari sub 10000 lei ,50,17% incasari intre 10-30000 lei si 12,92 au depasit 30.000 lei.

AntonMihai spunea...

PS
Pentru domnii @ Leon si @ M
7. Cu referire la pensiile militare calculate cf L223 avantajul ”Pilonului II” este enorm ,atata timp cat formula de calcul este data de M25 /2015 adica (85% +OMM) + pensie pilonul II de pensii.
CASS si CAS rezultat din transferul celor 3% la pilonul 2 se compenseaza cu mult in plus din taxarea cu CAS si CASS a profiturilor obtinute din investitiile facute de FOND ,mai ales in titluri de stat ,plasamente bancare cu dobanzi aferente ,etc
Asa că mai spun inca odata , fiti deștepti , vigilenti si inspirati in afaceri ca proști sunt destui .
Si ce fericiti ar fi pensionarii romani la deschiderea dreptului de pensie daca ar avea curajul si practica cel putin a celor sud africati actionari intr-un fond ca NIPE. Pentru asta trebuie initiativa ,cunoasterea pietei investitiilor rentabile ,curajul intrarii in jocul afacerilor care aduc bani fara munca ,etc, lucru care romanilor le lipseste cu desavarsire.Si asta cu atat mai mult cu cat depozitarea banilor din cei 35 plus profit este garantata prin tutela statului in Ro.
Ba mai vorbesc si prostii si rudimentarisme ridicole.
Un finantist .......

Calinmihaib12 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
gheo spunea...

Intamplarea a facut sa dau tv-ul dimineata pe emisiunea Buna Romania cu "Buzaianu si Zamfir", au subiecte interesante dar azi dimineata au ajuns la "politistii pensionati de MAI " de tineri" si angajati tot la stat la "politiile locale cu salarii si pensii care cumulate ajung sau trec de 20 000 lei !!!!!!!". Restul sa judece fiecare dupa mintea si parerea lui, exista insa o singura concluzie, orice incercare se transforma sau termina in acuzatia de "minciuna", orice lamentare pentru pensionarii cu "venituri de pana in 2 - 3 mii de lei" sau chiar sub 1000 de lei, ramane fara valoare in fata celor publicate de emisiunea Buna Romania si nu numai. Nu-i acuz pe cei 2, ei prezinta adevarul, cei care "ii transforma pe beneficiarii Legii 223 in pensionari de lux la pachet cu salarii pe masura tot la stat, ei trebuie sa raspunda, desigur ca fara nici o reactie, "nu-i doare nici in cot de fostii colegi, beneficiarii Legii 223 cu pensii de ... pana in 1000 de lei sau ... 2000 lei. Aia la pachet cu politicienii care ii promoveaza sunt vinovatii si, romanii care au avut incredere in "minciuna politica" pentru ca "este o vina comuna".

Ein Stein spunea...

@gheo
Este o prostie ale unor minti odihnite, la Politia Locala cine poate fi mai potrivit sa lucreze daca nu un fost politist adevarat? Faptul ca s-au pensionat de tineri, oare ce o insemna asta, legea permite. S-au angajat la locala, legea permite. Statul nu este si nu trebuie sa fie institutie de binefacere, nu de putine ori am auzit sa se aduca tineri, sa fie promovati, etc. Statul trebuie sa-si indeplineasca atributiunile pentru care exista, fiecare institutie in parte, aparare, educatie, sanatate, etc. trebuie sa asigure cetateanului serviciile si disponibilitatea la cel mai ridicat nivel posibil. Daca exista deja oamnei competenti si cu pregatire in domeniile respective statul ar trebui sa-i treaca in capul listei ca optinui de angajare. Cu ce ma ajuta pe mine ca cetatean ca la politia locala se angajeaza tineri frumosi si liberi dar complet depasiti de situatie? In toate tarile cu democratii consolidate, statul are ca prima optiune fosti angajati, in SUA spre exemplu nu doar ca fosti militari sunt curtati pentru ocuparea unor posturi ce necesita pregatire specifica ci le ofera bonusuri substantiale pentru a se reangaja pe pozitii de civili in companii patronate de stat.
Este o degradant pentru Romania ce se intampla acum, mie mi-e rusine sa spun ca am fost militar, sincer, suntem declarati dusmani ai poporului, paraziti, hoti, smecheri, nesimtiti. Nu inteleg ce dracu am gresit.

Ein Stein spunea...

@gheo
Ca si in cazul chestoresei militian pensionata la 42 de ani si pensie 13 000 lei, reangajata pe functie babana,am scris si am sa mai scriu, atat timp cat clanurile mafiote si grupurile de interese nu vor fi destructurate sunt slabe sperante ca situatia sa se amelioreze. Pensionarea si angajarea acestor indivizi sunt de competenta parchetelor, DNA in special. In acest caz particular am mai scris ca respectiva nu avea dreptul legal sa fie angajata dupa pensionare la o institutie a statului, legea prevede clar ca nu te poti angaja daca nu ai iesit la pensie pentru limita de varsta, ori este evident ca nu e cazul pentru respectiva. S-a autosesizat parchetul? S-au facut cercetari pentru a verifica cum i-a fost acordata pensia? Nu! Sunt ei ai lor.
Nu poti sa interzici unui pensionar, fie el si special, sa nu ocupe un post in institutiile statului, nu are noima.
Daca vor da o lege prin care se interzice cumulul pensie-salariu iti garantez 100% ca banditii vor lasa portite pentru ai lor, cum s-a intamplat si in cazul prezentat mai sus. Garantat. Conform legii nu avea cum sa fie angajata dar au existat oarece portite, la fel se va intampla si in cazul unei legi care va interzice cumulul. Deci se schimba nimic. Cat despre politistii angajati la locala eu sunt perfect de acord cu angajarea lor, au experienta, stiu cum merg lucrurile. Daca vor fi obligati sa alega intre pensie si salariu si vor opta pentru pensie, locurile vor fi ocupate de niste indivizi care habar nu au de treburile poltienesti. Pe mine ca cetatean platitor de taxe cu ce ma ajuta? Eu tot banii aia ii dau.

Ein Stein spunea...

Acest guvern de cand s-a instaurat la conducere a luat numai si numai masuri socialiste. Toate masurile au fost de natura socialista. Si mafiota. Ca lucrurile sa se indrepte ei ar trebui doar sa haituiasca procurorii la munca nu sa ia masuri socialiste. Dar cum sa zgandaresti procuratura cand tu incalci legea prin agajari de-a dreptul iritant.
Repet, singura sansa a Romaniei este restructurarea, reprofesionalizarea institutiilor statului si ocuparea posturilor numai si numai pe baza de examen. Asa ceva e de neacceptat pentru clanurile mafiote, de acolo isi trag seva. Tocmai acum cand au ajuns la putere prostind lumea sa se apuce de punerea lucrurilor in ordine? Sa fim seriosi. Mai bine merg inainte cu prostirea cautand inamici, deocamdata suntem noi. Dupa ce ne da gata pe noi vor cauta altii. Asa merg lucrurile.

Leon spunea...

@Anton, pai daca suntem pensionari pentru ce mai discutam despre Pilonul 2 de Pensii?? Cand a aparut Legea nr.411/2004 eu eram deja pensionar, si nu aveam pana in 35/45 de ani..!
PS. Copii mei cotizeaza de ani buni la pilonul 2 si NU le-am recomandat sa-si retraga sumele acumulate !

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ: ..răspuns la comentariul din 18.02../14:34' dat lui Cezar în topicul cu jurnalistul C ROGOZEANU:
.. îl întrebai pe CEZAR..:" ce legătură e între pensii și salariile privaților.."..= ca și când nu ar fi vreo legătură..?!!
..Este o STRÂNSĂ LEGĂTURĂ: deoarece PUNCTUL LUNAR de PENSIE se stabilește prin raportarea V.L.I./ S.L.M.B./Ec.=LUNARE (adică: venitul lunar brut individual realizat ,împărțit la salariul(câștigul) lunar mediu brut lunar..!),iar S.L.M.B./Ec. e stabilit pe ECONOMIE : din MEDIA câștigurilor lunare brute DIN TOATE SECTOARELE ECONOMICE, de STAT și PRIVATE (unde se produc venituri..!, cu câteva mici excepții..).
(PENSIONARII sunt foști ANGAJAȚI= contributori cu taxe și impozite la stat= în toate sectoarele de activitate..!= de STAT sau PRIVATE..!)
..și oarecum legat de pensii,azi 24.02..la: B.1- TV= la emisiunea lui Tudor BARBU,..: "vestitul" PRIGOANĂ,= PROPAGANDIST TV., "gunoier","patron,..spunea că are o PENSIE de vreo 30.000 de..? mi-a scăpat ce: lei sau €URO..,pensie care trebuia să fie mai mare,pt. că:.." am contribuit..cu 60.000 de €URO/ lună, 15 ani..."..la fondul de pensii..!

instalatoru spunea...

Păi introduceți sistemul unitar de salarii și pensii propus de Boc, pe vremea când era prim ministru și terminații discuțiile de 2 bani! Anulați Legile 223 și 127 și reveniți la Legea 263 de pe vremea lui Boc și sunt toate pensiile contributive! Hai pa, că mă grăbesc!

Iulian Mareș spunea...

instalatoru,
te grabesti mata, insa nu este asa simplu! Apoi Legea 263 ti se parea ideala?
Cati avea pensia calculata si primea banii cf L 263 si cati traiau in 263, dar ei aveau cuantumul avantajos din alta lege?
Timpul a trecut si ei au uitat sau se fac ca au uitat, depinde de fes si interes!

GO spunea...

Alea nu sunt, bai, pensii contributive! Ci fals contributive! Pensiile real contributive sunt acele pensii de la fondurile private. Adica, ai pensie in functie de ce ai decartat cash. Traiesti prea mult si termini ce ai decartat, ...ula pensie!

Alea contributive de la stat sunt pseudo-pensii contributive! Pt. ca nu se rezuma la fondurile decartate de fiecare. La pensiile de la fondul public le spune contributive la misto, adica ... contribuie cei in activitate pt. cei deja pensionati! Ca ce chestie trebuie sa iti plateasca tie pensia la stat, copiii mei? Nu, frate! Te duci la stat, vezi cat ai contribuit tu o viata si o sa realizezi ca ti-ar ajunge pt. maxim 2 ani de pensie medie si pa ... Ti-ai papat contributia, la revedere!

Oricum, asta cu pensiile contributive repreznta un sistem in moarte clinica demult! O sa se ajunga in final ca in ... India! Dupa ce te lasa muschii, traieste fiecare cu ce si-a strans sub perna! Adica cu ...ula! Si asa se rezolva problema cu ...echitatea la pensii! In India, doar 35% dntre locuitori au peste ... 35 ani! Populatie tanara. Media de viata, depaseste rareori 55-60 ani! Dar stii de ce? Pt. ca neexistand pensii, omul dupa ce ii cad muschii, inceteaza activitatea si moare de foame. Iar tu vrei, ca dupa ce incetezi activitatea, sa iti plateasca copiii mei si pensie? Dar tu ce le-ai oferit lor? Milogule!

Calinmihaib12 spunea...

PROFESOR DE LOGICĂ:.. D-l H.,ca "administrator"de:BLOG..=adminis trează..TOATE..informațiile..care îi VIN,care..le "ciugulește".. (că doar e.."pasăre răpitoare".. ..!= să mai și glumim:.."de coincidențe")..etc.
Deci: dacă avansează "niște cifre",înseamnă că știe el ceva..!,ba REALITATEA ar putea face ca acele cifre să fie chiar .."depășite"..adică mai mari: ca număr și valoare..dacă se coroborează cifrele "aruncate pe piață"..de-a lungul anilor,de diverși tovarăși,mai ales:..din zona băsesciană,(dar nu numai de acolo..!),cifre care pot fi "exagerate"..,dar erau apropiate de adevărul faptic,având MENIREA
(= "aruncarea"..acelor cifre de către cei care aveau acces la..ele..!) să "susțină"..niște
"opțiuni","intenții" de politică
financiar-contabilă ale autorităților..!,iar "aruncarea"
acelor cifre MANIPULA "audito riul"..țintă..(dar și cel.. general..!)..spre "acceptanță"
.."mai facilă"..!

Huhu Rezea spunea...

@Ilogicule
Cauta pe blog expunerea de motive la proiectul legii de taxare a pensiilor de serviciu.

Calinmihaib12 spunea...

..numai și..lozinca:.."Fie să Fim" de pe copertă,îl"defineste" :..(constient sau INCONȘTIENT): "egoism"=personal sau de"grup" ..?,"de gașcă"..?= pe PLEȘOIANU.

Huhu Rezea spunea...

Plesoianu, un politician rasat destul de tânăr. Până la urmă își va găsi compatibilitaea cu o forma'iune de stânga.

Iulian Mareș spunea...

Fie sa Devenim!

Leo spunea...

Și nu trebuie uitat "PAPARA"(Mirel).....
Ia să vedem dacă știe cineva , cine este în grupul de lucru al ministrei muncii din partea MFA ? Eu știu , dar nu vă spun ca să nu vă indispun........