Un produs Blogger.

luni, februarie 08, 2021

Mai sunt câteva zile și niciun pensionar militar MAI nu se alătură Casei Sectoriale în contenciosul cu Curtea de Conturi

99 comments


 Termenul din 16 februarie 2021 s-ar putea să fie ultimul până la care se mai pot depune intervenții la Curtea de Apel București în dosarul nr. 7095/2/2020, în care CPS a MAI a contestat Decizia nr. 5/2020 a Curții de Conturi. 

Organul de control al modului cum se cheltuiesc banii publici a stabilit că indexarea pensiilor militare de 5%, din anul 2016, trebuia adăugată la cuantumul actualizat din anul 2017 cu condiția să nu fie depășit plafonul de 85% din baza de actualizare, ca și când indexările ar face parte din baza de calcul. In anii 2016 și 2017 nu operau dispozițiile art. 60 din L223/2025, modificat prin OUG nr. 114 din decembrie 2018.

Cererea de intervenție principală, potrivit art. 62 din CPC,

(2) Cererea poate fi făcută numai în fața primei instanțe, înainte de închiderea dezbaterilor în fond.

Cererea accesorie, potrivit art 63 CPC,

(2) Intervenția accesorie poate fi făcută până la închiderea dezbaterilor, în tot cursul judecății, chiar și în căile extraordinare de atac.

Este posibil ca pe 16 02 2021 Completul Curții de Apel București să declare închiderea dezbaterilor pe fond și să se sisteze depunerea de intervenții.

Fiind cereri potrivit Legii 223/2015, sunt scutite de taxa judiciară de timbru.

Reamintesc încă o dată că în acest dosar au calitate procesuală activă și interes să depună cereri de intervenții doar pensionarii militari din MAI care și-au deschis dreptul de pensie înainte de 01 01 2017 și ale căror pensii au fost actualizate potrivit L 152/2017, care a majorat soldele de funcție ale militarilor din MAI, nu și polițiștilor, cu 15%.

NumeCalitate parte
CASA DE PENSII SECTORIALĂ A MINISTERULUI AFACERILOR INTERNEReclamant
CURTEA DE CONTURI A ROMÂNIEIPârât


Şedinţe












Drcizia nr.5/2020 a Curții de Conturi







16.02.2021
Ora estimata: 10:00
Complet: 8-Completul 10 fond
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:   



99 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Este clar! Le este frica de Comandantul Acțiuni, Arafat!

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gigi spunea...

Dorm în cisme! Pompierii şi jandarmii sunt plecaţi in tarile calde😀

Iulian Mareș spunea...

Pompierii si jandarmii nu sunt protejati de sindicat! Încă...

Iulian Mareș spunea...

Si cand te gândești ca ăla micu al lui Caramitru se vedea ministru la Interne...

Leon spunea...

,,Fiind întrebat ce sporuri vor fi reduse sau chiar eliminate, şeful Executivului a precizat: "Vom pune în dezbatere publică înainte de a aproba bugetul aceste modificări şi le veţi vedea săptămâna viitoare, cred că luni vor fi puse în dezbatere publică cel mai rapid şi atunci putem să discutăm despre ele".(stiripesurse)..!

monteoru spunea...

Huhule numai in frunte cu nume celebre.Cezar,Burebista .
Nu ma ar mira sa apara si un Hitler sau Musolini sau ceva dela zoo.

Iulian Mareș spunea...

Sporurile pe care le va hotărâ șerban, cerebralul si târziul membru PCR. Știau ei de ce...ori bețivi, ori proști, căci faza cu bunicii sau părinții fără origine muncitoreasca picase de mult...

Gigi spunea...

Nu trebuie sã fii "protejat" de sindicat pt.a depune o Intervenţie in nume propriu.

CEZAR spunea...

Cei din TO..care "lupta sau au luptat" pentru apararea IRAK..Afganistan etc..vor trebui sa scrie cite o "LUCRARE DE EXCEPTIE " cu titlul unic....CUM AM TRAS EU PRIMUL SI SINGURUL CARTUS...!!!!!
Asta pentru a justifica faptul ca pentru 120 zile primesc o indemnizatie de 1000 lei pe viata...
Asa ca Domnul RACHETIST..Akord...sa asteptam si sa vedem minuni !! Foarte multi nu au tras nici macar un cartus,,,,,
NB
Cei din Tara care au stat peste 6 luni cu cartus pe teava si sub indicativ de luptya...POHTA IN CUI...nici macar o prapadita de indexare care sa acopere inflatia la niste pensii de rahat....

maiag spunea...

cit costa partea mea pt avocat?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu se mai alatură nimeni, Onorabile, stiindu-se clar ca lumina zilei ca se mimeaza tot in instante, se taraganeaza, apoi si brusc dreptatea va pica numai si doar de partea calailor pensiilor militare! Sunt ros de ,,dreptatea'' instantelor astea, care lucreaza pe ordine de picaj, secretizate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aha, si sindicatele joaca la dublu, tot cu mime jalnice, fiind niste tradatori vanduti tuturor guvernarilor! Totul e numai la misto!

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Dacă citeai topicul nu mai puneai întrebarea.

monteoru spunea...

Inaintasule lui Decebal-ca ofiter cu cercetarea penala speciala am avut"onoarea" sa cunosc in spitale de psihiatrie indivizi care se dadeau drept Napoleon,Lenin etc.Burebista nu
Tu esti unicat

Călugărul spunea...

Am zis de o lună că cei care au primit indexarea peste 85% nu vor mai primii (din martie) nimic peste indiferent de situații! Din fericire cred că nu vor da banii înapoi! Să vedem ce ordine primesc judecătorii!

akord 75 spunea...

Nu,doar ca sporurile se dadeau pe bune nu ca acum la 10% cei care le merita si la 90% lingai...si doar atatea erau nu ca acum toate tampeniile inventate pt pilosi
Uite mares cine esti si cum esti.O spune chiar armata inca de acum doi ani, ca daca iti arat ce scriu civilii iti pui juvatul de gat
Esti exact produsul fara valoare al unui asemenea sistem

http://presamil.ro/armata-tuturor-sporurilor/
iar ce si cum ai scris tu mai sus la adresa mea are exact valoarea pe care o reprezinti

akord 75 spunea...

@Cezar
Nu-i adevarat
mares a luat si linia de ochire si a plecat cu ea acasa.Sper ca a aflat de care parte se tine o arma ca face pocinogul imediat cand o sa se uite pe gura tevii sa vada daca are glont

Huhu Rezea spunea...

@Stelică
Potolește-te că încurci borcanele.
Cele doua cauze sunt judecate de două complete diferite, 10 și 7, ambele aparținând de Secția VIII Contencios administrativ și fiscal.
Soluția corectă este, în contenciosul declarat de CPS a MAI, anularea punctului 1/iii din Decizia nr. 5/2020 a Curții de Conturi, așa cum probabil a cerut și CPS. .
Soluția va rămâne definitivă pentru că, mai mult ca sigur, Curtea de Conturi nu va declara recurs.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, dacă (,) C.Ap.București anulează pct.1iii din Decizia nr. 5 a Curții de Conturi iar pct. 1i și 1ii rămân valabile, logic ar fi ca la fel să se întâmple și cu Decizia nr. 4 adică punerea în practică a pct. 1i și 1ii și anularea pct. 1iii. Astfel polițiștii ar rămâne cu cuantumul pensiei în plată fără a mai returna nimic iar cei din M.Ap.N. ar primi cei 5%, plus etc., astfel s-ar amortiza înghețarea pensiilor militare cât de cât până se vor domoli ploile și cu PLx-199 sau ce mai au ei de gând. Altfel decalajul dintre pensii s-ar adânci mult mai mult decât până acum și de acum înainte prin intrarea în vigoare a Legii nr. 168 din 7 august 2020. Sper ca domnul ministru Ciucă să sesizeze acest lucru și în funcție de Hotărârea C.Ap.B. să ia măsurile necesare.

Iulian Mareș spunea...

Inkizitia likelelor.
Debitezi numai minciuni. Daca tu poti arata, nu proba, un spor pt o persoana sau un grup disctinct, poti acuza, daca nu, ar fi cazul sa canti la alta masa!
Faptul ca am fost beneficiarul unor sporuri, acordate in locul stagnarii soldei de functie, eu si inca 72000 de militari, ma face sa am convingeri ca nu intelegi just scopul! Cred ca era o diferenta mai mica intre generatii daca s-ar fi procedat altfel, insa voi uitati ca bugetul ministerului pe timpul lui basescu a fost si de 1,09%!

Iulian Mareș spunea...

Monteoru,
deja au aparut.....:Inkizitia likelelor, ce au pus botul neconditionat!

HALA spunea...

Ne tot agitam ca unele categorii socio-profesionale precum magistrații s-au lăsat cumpărate pe avantaje salariale și de pensie dar acum ce putem spune despre militarii care la vedere au acceptat sa fie cumpărați cu aceasta lege168 care le da 25% respectiv 1000 lei la pensie? Ii doare în cot de dezbinarea armatei, unul nu a refuzat argintul trădării la fel cum nu au refuzat nici unii anteriori promotori ai trădării, masând zgomotos pe sporuri năstrușnice și avantaje de grup restrans. Procentul de încredere cu care este prezentata o asemenea armata este iluzoriu, adevărată apreciere se vede în înverșunarea cu care ne sar civilii la gat și cu care ni se fura drepturile legitime și date la funcționarii publici. Un militar, măcar unul singur dacă ar fi refuzat gestul lui iuda tradandu-si camarazii pentru un spor sau de1000 de lei, alta ar fi fost situația. Și asta mai ales pentru ca mia de lei și 25% nu erau exclusiv adresați militarilor, ei sunt paravanul în spatele cărora se ascund toate pipite le și pupilele trimise într-o haina mozaic sa își facă un concediu de câte 120 de zile prin acele tabere dinafara tarii plătite de stat pentru prestațiile din patul șefilor în kaki.

CEZAR spunea...

Ei m-Alul,
Asta avea pregatire hacademica...specia;ist in flora si fauna..tarilor tropicale
Doar a fost profesoras de ''Stiinte ale naturii""....
Cum invirtea el o anumita floare violet albastrie prin Congo si ..nu indraznea sa le zica bastinasilor....asta-i .".izda tigancii"
Asta are ce sa scrie ....

Iulian Mareș spunea...

Sau găinile vii de la Ferma de pui de lângă BV!

Leon spunea...

Pe pagina INS este publicata Inflaia anului trecut, 2,63%:
2018 : 4,6%
2019 : 3,8%
2020 : 2,6%.

Burebista spunea...

Deci Câțu a mințit când a stabilit salariul minim pe economie spunând ca îl creste doar cu 3 % pentru ca inflația a fost 2.2 și creșterea productivității de 0.8...

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/premiera-un-primar-desfiinteaza-politia-locala-va-face-economii-la-buget_1630375.html

BatistaPeTambal spunea...

Si cand depune doamna Sosoaca in Parlament un proiect privind imbunatatirea situatiei pensionarilor militari (in special aviatori)? Sau e prea ocupata cu danțavaiul fără masca prin restaurant?

akord 75 spunea...

@tehnocrat
este o puternica sustinatoare blabla...
Asa si!!
are ea vreo doua sute de voturi in posetuta in parlament?..."proprii si personale"?:))

akord 75 spunea...

tehnocrat
Sosoaca este in permanenta in campanie electorala si acum si maine si tot timpul.Ea doar aduna voturi de oriunde si in momentul in care va constata ca din cauza rezervistilor risca sa piarda mult mai multe voturi ale civililor ,ne va arunca la gunoi instantaneu
Pe ce te bazezi cand spui ca este o mare sustinatoare a militarilor.Pe faptul ca ai vorbit cu ea la telefon si ai spus cine esti? Pai normal ! asta faceam si eu.Iti spuneam ce vrei sa auzi in functie de ce "te doare" dupa care inchideam telefonul si gata.Si tu iti faci iluzii pe 2 vorbe 3 lulele
Naivule!!
PS Femeia trebuie sa-si mai asigure cel putin inca un mandat....nici macar nu a terminat "sfarsitul inceputului" cum a zis un nene in WWII :)
Naivule!

Iulian Mareș spunea...

tehnocrat,
membrilor LGBT le place mai mult cu Marian ”Ceausescu” decat cu Sosoaca!

vasile iosif spunea...

Este adevarat ca o echipa de la Directia Generala Financiat Contabila a M Ap.N. lucreaza la Ministerul Muncii cu dn Turcan pt.desfiintarea pensiilor militare pe L223 si trecerea lor in sistemul public?

Xman spunea...

@all
Poate vi s-a facut dor...https://adevarul.ro/news/eveniment/interviu-ministrul-si-a-sacrificat-cariera-taie-pensiile-speciale-injuste-putem-scapa-ele-1_602007735163ec4271b9e8c3/index.html

Leon spunea...

Nici in aceasta saptamana NU se discuta Pl x nr.199/2020..!
http://www.cdep.ro/co/docs/F1968188190/oz9.pdf

M spunea...

Apoi, la fel ca alt primar care a facut acelasi lucru, incepe sa se planga ca nu sunt destui politisti nationali. Daca are pile ii si obtine si transfera cheltuiala localitatii de la bugetul local la cel national. Practic o sa platim cu totii "economia" facuta de primar.

Cunosc primari care au facut la fel cu unitatile de pompieri voluntari de pe langa primarii. "Dar de ce sa bag eu bani in asta cand mai bine vin pompierii militari si fac treaba?"

PS - consider politia locala ca un apendice cvasi-inutil. In timp de situatie de alerta insa se subordoneaza Politiei Nationale deci, aduc un numar de oameni ce pot fi folositi. Mai bine desfiintam complet politia locala, preluam ce se poate prelua dar se face si un transfer bugetar de la local la national.
Banii aia erau lasati la dispozitia localitatii pentru servicii de siguranta publica. Daca nu o mai asiguri atunci iti tai si finantarea!

micutzul spunea...

Măi băieți, faptul că nu mai știu nimic de ...Împăratul Roșu imi dă fiori reci pe coloană...Ceva nu e curat . Nu cred că s-a dus cu uniforma in Dubai....

M spunea...

😂😂😂 l-au adus și pe ăsta de la spitalul de nebuni. Eu spun că guvernul boc a fost cel mai prost guvern din istoria omenirii.

Ia uite ce zice șeitanul:
Să nu uităm un lucru: nu sunt doar 200.000-300.000 de oameni care primesc astfel de pensii. Sunt încă vreo 500.000 activi, care nu plătesc contribuţie, urmând să obţină o astfel de pensie. Să nu vă închipuiţi că militarii sunt numai pensionari. Ei tot vin şi tot ies la pensie.

Da,bă, suntem cât poporul chinez. Nu plătim nimic, nici contribuție, nici impozit, nici întreținere la bloc, nici loc de parcare.
Du-te mă și te verifică la cap!!!!
Cică toate pensiile militare din lume sunt contributive. Ce dracu? Băgăm în seamă toți dilii?

akord 75 spunea...

iti antrenezi in continuare limbile?
naparlitule!

Gigi spunea...

Astãzi,ICCJ se pronunta sau nu,în Dosarul 2970/1/2020, unde plaseaza OMM.As spune eu,acum,cine se face vinovat(ã),îi stiţi foarte bine,nu-i mai amintesc aici.De ce? De scârbã!

Gigi spunea...

Din surse,am aflat cã legea pensiilor civile,127,vã fi modificata in sensul ca se va schimba formula de calcul,adicã:VPP:25=? cum este în lege acum va fi inlocuita cu:VPP:?=?.
Ssa cã taietprii cu Drujba iar se joacã de-a pensiile civile.
Dacã se va trece şi pensiile noastre pe contributie....e jale.Nu d-aia dar unii si-au dorit lucrul acesta!?
Nu o luaţi de bunà,e doar un zvon!

Leo spunea...

RED se pare că e pe făraș ca și doctorița de la dezastre.....
Se lucrează în acest sens de 1 săptămână.
SĂ VEDEM ZISE ORBUL !

GO spunea...

Da, este adevarat. Numai ca atentie. Este mai complicat. Nu se desfiinteaza pensiile militare, ci se reduce cam la 1/2 nr. beneficiarilor actuali ai pensiilor militare.

La MM se fac calcule si simulari la greu doar in privinta celor care vor ramane pe dinafara.

CEZAR spunea...

Dar DE CE (in special aviatori) ??...am intrat cu aviatia in NATO CUMVA..??

Gigi spunea...

Dacã nici acum nu v-ati prins ce urmaresc aceşti nemernici,înseamnã cã discutãm degeaba,Mr.M.
Aştia nu vor sã ne mai dea nimic la pensii.Vor schimba legea in aşa fel incàt la recalculare sã iasã sub pensia actuala.Si chiar dacã vom ramane cu pensia in platã,eventualele indexãri vor fi aplicate la ce a ieşit la recalculare şi o ţine aşa pânã se va ajunge la cuantumul rãmas in platã.Asta urmaresc ãştia.
Şi cu legea 153 tot aşa a fost,o şmecherie,acea implementare etapizata cu 1/4/an pânã în 2022.
Aşa s-a încercat şi cu Plx119,introducerea acelui amendament:
Recalcularea Pensiilor(etapa 2),se va face numai dupã ce se va termina implementarea l.153 şi va dura 2 Ani(2023-2025).Pãi,mai fratilor,nu vedeţi cã este o vrajeala in toatã regulã? Pãi ei stiau cã nu se va realiza niciodatã implementareaa legii 153. Dovada o avem chiar acum,anul asta nu se mai continuã marirea salariilor cu 1/4 cum era prevãzut in lege,plus cã s-a spus cã legea 153 va fi modificata,atunci ce mai discutãm? Este limpede ce se urmãreşte.Sa nu ne mai dea nimica in urmatorii 4-5 ani la pensiile noastre.Sa fie clar.Poate cã primesc eu semnale proaste,dar şi aşa este destul de limpede ce Se urmareste.

vasile iosif spunea...

Dle Olescu,
Puteti fi mai precis?
Cine ramane si cine iese ?

Leon spunea...

Pe mine nu ma mira nimic !
Se va intampla la fel ca acum 10 ani in Guvernarea de dreapta cand PENSIILE CIVILE SI MILITARE au ramas timp de 4 ani la acelasi nivel, VPP = 732,8 lei!
De abia in perioada 2013-2015, Guvernul Ponta a indexat acest VPP la nivelul de 830,2 lei (in 2015), DAR MENTINAND PENSIILE MILITARE LA NIVELUL CUANTUMULUI AFLAT IN PLATA PENTRU 26.500 de pensionari militari !

Dan 65 spunea...

Pentru Domnul Iulius Cezar, care a trecut Rubiconul cu caprele in brate:(eu zic sa nu ratezi ocazia caprarule) https://adevarul.ro/news/politica/competentii-pnl-candidati-problema-propun-liberalii-premierului-citu-1_602016625163ec4271ba5555/index.html

sky-zone spunea...

Maine comisia de aparare este din nou in sedinta, fara PLx 199 bineinteles

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Micuzul: Bun subiect cu Imparatul putregai, Red: E cautat si in gaura gurului in aceste zile, si se pare ca este, cum dzicea onor @Leonard, in cupa Volei, nu a farasului, cu tot cu zdreanța care i-a permis toate actiunile mafiote, daca nu chiar cu toate zdrențele si gunoaiele din anturaj! Vreau si reducerea cu 80%-90% a aparatului represiv al atletilor din aparatul juridic, acea ghenă de gunoi al marlaniilor si abuzurilor, si trimiterea acestora sub arme in Afganistan, daca nu in civilie la pascut oile lui Becali!

akord 75 spunea...

@micutul
"maurul si-a facut datoria,maurul poate sa plece"....deja e facut general si tuleo la pensie....si ce pensie!!
Cred ca el e primul si cel ce se bucura cel mai mult.Noi ceilalti nu avem motive
Mission accomplished !

Leon spunea...

Ce baiat bun este Orban
Va creste VPP din Ianuarie 2022..!!

akord 75 spunea...

completare ca mi-a scapat des'tu pe "publicati"
E plina tara de de'alde astia ca afacerile se fac(si) transpartinic....
in rest baga mare pe contributivitate :))

Iulian Mareș spunea...

Doar ma sperie experienta unora...

Călugărul spunea...

Există undeva vreo armata de sclavi lași care se preda oricui îi vinde gogoși? Există una!

Gigi spunea...

Pe 01.aprilie o pun in dezbatere😀

Iulian Mareș spunea...

Adica le reduce pensia celor care au avut sancțiuni UTC si PCR...
Amicilor, dar ce zic eu amici, calapoadelor native ale lui Marian "Ceausescu" le-o mărește! Rău, Rău, cât țeava de tun AA.

stef.john spunea...

Iar ICCJ a respins ca inadmisibila sesizarea pe OMM.
Adica ... cred eu - cine are, are, cine nu are, nu are.

akord 75 spunea...

CFI
Eu sunt convins ca red e bine mersi si isi asteapta prima pensie intre doua vizite la croitor unde-si face prima uniforma pe comanda ca rezervist
Eheee CFI "vise taica vise" ca ar avea red probleme
Am mai zis-o si nimeni nu crede ca din punctul lui de vedere...si al sefilor politici trecuti si actuali(inclusiv ciuca,orban,catu,si de ce nu ciolacu si olguta)omul a fost un bun executant al oricarui guvern sau ministru,deci:
Mission accomplished !

Gigi spunea...

Domnule Leon,sunt aceiai din 2010,Instruiţi de Guruleanu! Vopsiţi pe esterior!

stef.john spunea...

Sau, altfel spus, problema este atat de simpla incat nu necesita interventia instantei supreme. Nu este necesara nicio interpretare intrucat este clar, din textul legii, ca OMM nu se adauga la pensie, ci face parte din drepturile de pensie. Sa-i bag...

Iulian Mareș spunea...

Ce ma bucur ca mor prostii, aia cu #in cap și fără creier!
Mor de dragul meu cand ma bucur!
La criza, grașii slăbesc putin, dar prostii MOR! Nu la propriu, însă mai este loc si timp pentru update...🤣😂
Si merita.
Sa crape toti proștii, toți guralivi cu okii la capra vecinului!
Sper sa audă și Fătălău ala primitiv....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord, ce m-as găga pe mine de râs sa iasa Golanul Red la penzie, cu ea mare si tare si sa i-o inmoaie si taie lăbăralii cu un oug de impozitare progresiva, sa ramana din ea cu un ciot, din care sa si-l suga cand se face colac sub masă, precum quinele batran! Ha, ha, etc...

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Taci mai, ca acusi vine RaAA, cu raza lungă...la minister

M spunea...

Domnu Gigi, ce dracu sa mai zic si eu?

Putem noi sa explicam de un milion de ori... stirea a fost data, gainile au inghitit margica!

Arde spitalul? "Stati linistiti, taiem pensiile militare si se rezolva!"
Are scoala vc in curte? "Stati linistiti, taiem pensiile militare si se rezolva!"
Nu avem autoastrada Ploiesti - Brasov? "Stati linistiti, taiem pensiile militare si se rezolva!"

Poporul muncitor a votat PNL - USR. Ia de aici gogosi!
Nu zic ca cu PSD-Olguta ne-a mers bine!
Cu cine dracu sa te mai lupti?

Iulian Mareș spunea...

In Afganistan nu au ce cauta...poate la Protan, cu fatalaii, lângă găinile moarte. Stiu pe cineva care îi poate ajuta, numai sa fie treaz, măcar lunea!

Iulian Mareș spunea...

Este un text prea greu pt pistolar... lui ii trebuie ceva mai ușor de genul:
*Ana are mere, când cartușe cere!

Leon spunea...

@M, mana STANGA ne-a dat Indexarea de 3,8% iar mana DREAPTA ne-a FURAT-O..!
Sper sa ramana numai cu acest furt !

Dan 65 spunea...

CFI: Corb la corb nu-si taie pensia..

Leo spunea...

BRAVO Leon,
Văd că te ții de promisiune ca să ne ții la curent cu evoluția PLX199.
Sunt foarte rari AMRologii serioși în ziua de azi........

Leo spunea...

A furat-o cu complicitatea rușinoasă a lu' ionică zis pu.ică

Dan 65 spunea...

CFI: Corb la corb nu-si taie pensia..

Leon spunea...

Eu nu cred nici in zvonul ca STUDENTII NU vor mai avea GRATUIRATE pe CFR..!!

Huhu Rezea spunea...

Studenții au renuntat la gratuitati CFR... ca să-i facă în necaz lui Dragnea.

Leon spunea...

Cred ca n-au curaj sa introduca si CASS la cuantumul pensiilor ce depaseste 2.000 de lei
Chiar evadeaza Dragnea si-i trage de urechi..!

Burebista spunea...

Fostul ministru are pierderi de memorie... În 2010 după trecerea pensiilor militare pe legea civilă au crescut în medie cu 30 %...
Acum chiar dacă unele pensii mai mar vor scădea pentru cei care au rămas în plată în 2017 cu pensia calculata pe legea civila creșterea va fi de aproximativ 50%... Pentru ca pensiile civile au crescut cu 65,4 % între 2016 și 2020 iar pensiile militare cu aproximație 11%...
Practic în loc de 9 miliarde lei necesari pentru pensiile militare vor fi necesari vre o 13 miliarde....
Economie la buget pe minus.. 🤣
Iar la studenți probabil vor avea un număr limitat de calatorii gratuite cu trenul... Poate doar spre casă și înapoi..

Burebista spunea...

Aici găsiți un articol de la vremea respectiva CARE explica clar ceea ce am afirmat mai sus https://www.google.com/amp/s/m.zf.ro/amp/buget-2012/misterul-pensiilor-speciale-a-fost-dezlegat-45-de-ani-vechime-pentru-pensionari-in-varsta-de-43-de-ani-9010805

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ehei, Sosoaca e nebuna? mă gânedam eu... Dar unde nu avem noi un ,,nebun'' ca ea, lider de sindicat militarin locul muiercilor actuali, fratilor, sa dea cu ei de pamant, sau sa fie in locul lui Colacu-PSD, ori in fruntea unei coalitii politice de centru stanga?! Naiba i-ar lua pe famfaronii puterii!

Huhu Rezea spunea...

Proba competenței se dă la guvernare, nu în hăulit pe străzi și în piețe. La hăulit s-au priceput și neomarxiștii aduși la putere de o generație de votanți, inclusiv din rândul militrilor activi si in rezervă, care nu prea știe să identifice competența.

Iulian Mareș spunea...

Mie mi se pare că este exact tipologia ăluia, betivul, care cu ceva timp în urma injura alternativ pe blog, pe kiar proprietarii celor 2 site-uri corespunde exact ideologiei de stradă și șanț, nemarxist din prostie negativist nativ, primitiv comportamental, veșnic nemulțumit...!
*Mor de dragul membrilor de guvern și a parlamentarilor care le indeasă carne în guriță propriilor alegători captivi. Așa le trebuie... Jubilez!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, m-am referit la indarjire, curaj, hotarare si perseverenta, nu neaparat si la mahalagimele de tip Vadim a lui Sosoaca! Adevarul ca ne-au murit barbatii din politica, fiind numai mamaligari oportunisti, arivisti, ipocriti si mafioti!

Huhu Rezea spunea...

Istoria se repeta.
In perioada interbelică, liberalii si tăramniștii, în absența conservatorilor compromisi de ocupația Puterilor Centrale, au abandonat promovarea interesului național, iar Carol al II-lea a fost interesat doar de consolidarea puterilor lui dictatoriale. Pe acest fond a crescut miscarea naționalist-ortodox talibană, numită MLR.
Este ușor de recunoscut care forțe si personaje politice actionează astăzi în mod similar.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sunt foarte fericit, tovarasi prieteni: S-a anuntat inghetarea pensiilor pana la 01.01.2022! Ei, si cand se ajunge la acea data ei vor prelungi pana in 2023! Va multumim, votantilor, iubitori de liberali, pentru votarea prosperitatii liberale, asa cm ne-au mai dat-o ei in băsănismul macelarilor! Bravos!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Nu uita ale cui erau proprietatile: banci, fabrici, ateliere, farmaciile, magazinele, comerțul, granele!
Insusi Eminescu o înfierat de multe ori în Timpul...Un grup rapace si agresiv...

Iulian Mareș spunea...

Mulți se fac xa u vad sau nu ntelwg afront ROU prin cazul col. Zărnescu-SRI! Așa nu mai merge....
Negi xa ROU ii lipsește ceva naționalism si Suveranism?

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson
Trebuie mulțumit deștepților care i-au votat...
Nu știi cati adepți erau si pe aici?
Si, culmea, sunt în continuare...

y spunea...

Ce criterii se vor lua în considerare pentru reducerea la jumătate?
Și există vreo logică, vreo rațiune, vreo motivație serioasă, care a fost invocată?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, tare ma tem ca sunt peste 80%!

Calinmihaib12 spunea...

1.Iulian MAREȘ: totuși între ROMÂNIA lui EMINESCU..și ROMÂNIA INTERBELICĂ e o "distanță"destul de mare în timp..și "evoluții" .., în orice domeniu..!
2.LEON:..spui că:"mâna" stângă "dă" iar mână dreaptă "ia"..,nu greșești: dar continuă ideea și spune "tot"..: mâinile alea(2,.. sau mai multe..??.)fac parte dintr-un intreg: corpul,care are un cap: in care e ( sau nu..?) un CREIER "gânditor" (sau nu..?)

Iulian Mareș spunea...

Vrei sa facem o documentare privind marii proprietari interbelici?
Auschnitt sau Muschong (asta-i de pe la tine!)
Mai in clar:

https://www.capital.ro/cine-erau-milionarii-romaniei-acum-70-de-ani-173538.html

https://www.zf.ro/romania100/cine-era-cel-mai-bogat-roman-si-care-este-povestea-pantofilor-guban-singurul-business-care-a-supravietuit-nationalizarii-17156151

https://ro.wikipedia.org/wiki/Mauriciu_Blank

https://ro.wikipedia.org/wiki/Emil_Calmanovici

https://www.youtube.com/watch?v=XYhVRsODOLw

https://ro.wikipedia.org/wiki/Categorie:Bancheri_evrei



M spunea...

Eu zic sa mai cititi o data L 263 (varianta initiala) si sa va calculati pensiile pe ea (luand in calcul si potentiala modificare prin care nu se tine cont de reducerea de 5 ani a vechimii).

Adaugati apoi OMM ca indemnizatie neimpozabila si la fel si indemnizatia de veteran.

PNL nu va mai face greseala ca prin trecerea pe contributivitate sa creasca cu 30% cheltuielile cu pensiile militare. Au gresit o data, gata!

Cei disponibilizati si cei cu grade/functii mici o sa fie dezavantajati. Mai mult ca sigur si cei care si-au umflat pensiile in ultimile 6 luni.

A doua varianta ar fi impozitarea progresiva dar asta ar lovi si in veniturile multinationalelor si este exclus. Guvernul actual ar taia si laptele sugarilor, ar lua protezele invalizilor sau bastoanele orbilor DAR NU S-AR ATINGE DE CEI CARE II FINANTEAZA - MARILE CORPORATII INTERNATIONALE.

Noi sa fim sanatosi!

Gigi spunea...

V-an spus cã se fac simulãri încã de acum un an pentru a nu mai da greş cu pensiile re,re,re,recalculate.
Vor pierde,dacã va fi aşa cum se aude,nu numai cei care si-au ales ultimile 6 luni umflate,dar şi cei cãrora au rãmas cu cuantumul avantajos calculat pe L.119/2010 şi care au pierdut la recalcularea pe L.223/2015.
Atunci sã vedeţi jale,iar cei care îl blamau pe Gabità o sa-si revizuiasca zicerile.
Acum,n-o luaţi de bunà,deocamdatã sunt zvonuri.Dar,taietorii îşi ascut drujbele,ci nu numai.

y spunea...

„Guvernul [...] NU S-AR ATINGE DE CEI CARE II FINANTEAZA - MARILE CORPORATII INTERNATIONALE”
GREȘIT!
Este tocmai invers, guvernul așa zis al româniei (de fapt colonie) finanțează practic marile companii INTER și TRANS-naționale. Și cât de curând, se va oficializa prin mapn plata tributului de 2% din PIB către sua (probabil va mai fi lăsat un oscior de ros, dar nu prea cred că sunt șanse mari - eventual se va mai suplimenta puțin bugetul mapn pentru cheltuielile interne).

https://www.justitiarul.ro/ingrozitor-socant-jefuirea-poporului-roman-in-cifre/
https://anonimus.ro/2016/04/gelu-diaconu-o-treime-din-tva-se-fura/
https://trenduri.blogspot.com/2020/12/bogatia-prostia-si-ticalosia-care-ne.html

M spunea...

@y

Ma refeream la finantarea individuala, adica pe cap de membru de guvern! Nu mai iau spaga ca gheolbanii de acum 20 de ani cand veneau aia cu 3 sticle de palinca si un caltabos.

Dumneavoastra, ca un om cinstit, ati interpretat finantarea in modul corect.... "aduc astia bani la buget". Complet eronat! Finanteaza membrii guvernului pe persoana fizica sau miscarile "spontane" de protest in beneficiul unui anumit partid.

Cum va explicati ca directorul Raiffeisen era in Piata Victoriei la proteste? Ca Raiffeisen a sponsorizat miscarea rezist? Si mai apoi cand rezist a venti la putere i-au fost sterse datoriile bancii?

stef.john spunea...

Gresit !
D.c. 732/02.11.2020 a C.A. Oradea - admite recursul M.Ap.N., rejudeca fondul, respinge actiunea. Aia de-au castigat de fapt au pierdut. Adica iar au infrant.

Huhu Rezea spunea...

La Oradea nu a ajuns MO în care a fost publicată Decizia nr. 15/2020 a ICCJ prin care s-a respins ca inadmisibilă pronunțarea unei hotârâri prealabile din cauză că este atât de evident cuantumul compus al soldei de funcței.
Altfel spus, sunt indreptâțiti să ceară revizuirea deciziilor doar cei care în anul 2017 aveau cuantumul compus, nu produsul CIF x 197,33, mai mic de 1450 lei, așa cum era situația lui @Flavius.

stef.john spunea...

Iar au facut avocatii burta mare. De ce ne plangem ca avem venituri mici daca aruncam cu bani in caini ?! - admitand ca si avocatii sunt un fel de vietuitoare.

stef.john spunea...

A ajuns la Oradea, maestre. Dar de la Oradea la Constanta inca circula pe magistrala CF nemodificata, iar solutia este in tren inca din noiembrie 2020. O descarca constantenii pana incepe sezonul estival. Probabil vreun ziarist bara-bara cu cei care nu pricep legile.