Un produs Blogger.

duminică, februarie 21, 2021

Când nu au ce face, jandarii agresează oameni pașnici

257 comments
Cuponul de pensie al ing av. Simion Dacalu, cel despre care se spune că este cetăteanul agresat de jandarmi. Vedeți și 
și







Toată stima pentru acea doamnă care a filmat incidentul cu rezervistul aviator. Comportament civic.
Cred că dacă rezervistul mergea pe stradă cu masca pe barbă, era suficient ca jandarii să-i atragă atenția că în pandemie masca se poartă corect, fără să treacă la legitimarea lui. 
Pe de altă parte, rezervistul putea să se legitimeze, nu să sfideze organul de ordine prin refuzul de a prezenta actele de identitate și prin plecarea intempestivă din dialogul cu organul care îl chema la ordine. 
Normal, incidentul trebuia să se incheie aici, mai ales că jandarii aflaseră că domnul cetătean este un rezervist al Armatei Române, nu un cetățean periculos.

 Si de-o parte, și de alta s-au ciocnit proverbialele orgolii cazone, observabile destul de pregnant și în dialogurile dintre meapeniști și meaiști pe acest site.
Rezervistul a intrat în scandal cu convingerea că niște subofiteri  nu ar avea dreptul să-l legitimeze pe el, ditamai ofițerul, iar subofițerii de ordine publică s-au simțit sfidați de țănțoșenia fostului aviator... care nu voia să se legitimeze.
Oricum am privi evenimentele, jandarmii au săvârșit un grav abuz prin molestarea unui cetățean care se recomandase a fi ofițer al Armatei Române ...pentru simplul motiv că purta strâmb masca. 
Pe de altă parte, oricare cetățean știe că legitimarea se face numai cu CI.


 

257 de comentarii:

1 – 200 din 257   Mai noi›   Cele mai noi»
Andrei spunea...

Politia, jandarmeria, te identifica prin prezentarea CI numai daca ai facut o ilegalitate. Altfel, nu au dreptul sa solicite CI aiurea pe strada. Daca vor, totusi, identificarea, aceasta se face prin precizarea numelui si datei nasterii. In ambele situatii, militianul trebuie sa se prezinte si sa mentioneze motivul pentru care solicita identificarea. Pe de alta parte, nici nu trebuie inflamata situatia prin expresii gen "vrei sa ne batem, ne batem." Plus de asta, militienii s-au ofuscat si din cauza mentionarii statutului de "ofiter", considerand ca dumnealui se crede deasupra lor (boala subofiterilor vzv de ofiteri), iar cand au aflat ca a fost si la armata, da-i. Chiar daca nu se mai vorbeste, rica dintre interne si aparare este de actualitate. Ar fi de interes de aflat ce s-a intamplat inainte de clipul prezentat, de ce a fost urmarita acea persoana. Oricum, potrivit legii, te supui solicitarilor organelor de ordine, indiferent cine ai fost sau esti. Cred ca domnul ofiter a supralicitat putin statutul de ofiter in rezerva, mai ales ca "voinicit" in fata unor persoane deja stresate fizic, financiar (si ei au aceleasi probleme si neclaritati in ce priveste situatia financiara) si, foarte important, fara o pregatire temeinica de gestionare a situatiilor din strada.

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/explicatii-penibile-ale-jandarmeriei-dupa-ce-un-batran-a-fost-pus-pe-caldaram-si-incatusat-cu-forta_1655345.html

Leon spunea...

"Un militar român a intrat într-un apartament în flăcări pentru a salva viața unei femei, relatează România TV. Militarul se află acum internat la Spitalul Militar din Târgoviște.

Momente de panică au fost într-un bloc după izbucnirea unui incendiu într-un apartament în care locuia o bătrână. La un moment dat, militarul a intervenit după ce vecinii strigau după ajutor.

Militarul este intubat la spital
Militarul nu a stat pe gânduri, a intrat în locuința femeii și a reușit să o scoată din apartament. A suferit însă o intoxicație puternică din cauza fumului, iar acum este intubat la spital.

Starea sa de sănătate este stabilă, dar va avea nevoie de îngrijiri medicale și monitorizare pentru o perioadă mai lungă de timp."(dcnews)

Gabriel spunea...

Desfiintati-i dracului odata pe "demnii continuatori" ai Securitatii! Lumea s-a cam saturat de ei si de abuzurile lor!

monteoru spunea...

Cand privesti te aprinzi dar dupa un timp intelegi ca e cazul sa-ti revii.
In UM esti suveran.In afara UM esti egalul tuturor.Ca pensionar militar trebuie sa dai exemplu de respect al unei uniforme militare.Cu ce iti scade prestanta daca te legitimezi s-au daca dai curs unei cereri indreptatita sa porti masca corect?
Amenda e un moft si stim foarte bine ca daca ea nu este penala nu se plateste in vecii vecilor.Ai nemultumiri privind comportamentul subofiterului de jandarmi justitia iti sta la dispozitie.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Așa ar trebui!

GO spunea...

Odata ce a declarat ca este ofiter in rezerva, subofiterii de jandarmi - daca tot doreau sa il retina si sa il agreseze, aveau datoria elementara sa cheme sa faca murdara operatiune, niste colegi cu grade militare cel putin egale cu ale ofiterului agresat!

Cf. L. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, gradele militare sunt unice. Nu exista de exemplu, grad de maior in rezerva, ci doar de maior. Pozitia difera, care poate fi in activitate, in rezerva sau in retragere. Dar gradele militare sunt unice, indiferent de pozitia in care se afla militarul in cauza!

Asadar, avem un caz de agresiune fizica a unor militari cu grade inferioare, asupra unui militar cu grad superior. Acest este caz clar de competenta Tribunalului Militar. In alte vremuri, acei subofiteri-derbedei ar fi ajuns direct in fata Curtii Martiale. Acum, dupa noile legi, imi exprim convingerea ca vor cel putin trecuti in rezerva, la pachet cu cativa ani de parnaie!

In caz contrar, orice fruntas sau caporal de exemplu, de la Politia Militara - si careia i s-au extins atributiile, pot lua linistiti la pumni orice subofiter de jandarmi pt. subminarea autoritatii militare a unui ofiter de catre jandarmii respectivi. Iar plutonierii de Politie Militara, pot sterge pe jos cu ofiterii de jandarmi. Poate ca unii clantanei de pe aici, poate doar cu acest exemplu vor intelege ce inseamna respectarea ierarhiei militare! In cazul in care chiar este necesar a agresa un militar, in nicio situatie un soldat nu pune mana pe un caporal, un caporal pe un plutonier, un plutonier pe un locotenent sau un locotenent pe un colonel. Este elementar, altfel ne facem haiduci si care este mai iute de mitraliera, ala are dreptate!

Gigi spunea...

Când vrea sã legitimeze pe cineva,organul,
gaseste oricând motive.
Şi aici avea motiv.
Se legitima,spunea cine este, se scuza şi conflictul nu mai se amplifica.Daca,tu,idiot,le spui alora cã are chef sã se bata,atunci înseamnã cã nu judeci!
Aici şi jandarmii gresesc,acţioneazã deanpururea,mai chiama şi ajutoare,cã sã aibã civilii ce sã vorbeasca verzi şi uscate.
Trebuia oprit,atras atentia cã nu poartã masca cum trebuie,îi aplica un Av.verbal şi cu asta basta.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
GO spunea...

Legat de subiect, apreciez enorm initiativa de demilitarizare a jandarmeriei. Nu are ce cauta o structura de interventie interna, militarizata, intr-o tara in care este interzis cumpararea si portul armei la liber. Pt. eventuale infractiuni cu mana armata, este suficient mai putin de 1 batalion de interventie militarizat, in MAI, pt. toata Romania (cam 600 de oameni), special instruit in acest sens. Cat priveste manifestatiile etc. Dar cat timp locuitorii nu sunt talibani inarmati cu grenade si AG-7, ci dimpotriva, extrem de pasnici si docili, interventiile pot fi realizate fara structuri de jandarmerie militarizata. Cu pulanul, scutul, electrosocul si lacrimogenul, oricum esti de 50 ori mai bine inarmat decat babuta care protesteaza pe trotuar, langa patrunjel.

In rest, intregul MAI trebuie restructurat radical. Este prea multa politie, se vede cu ochiul liber, este sufocanta. Structura, ca si cea a jandarmeriei, au fost umflate artifcial cu tot felul de posturi si functii. Dar stim si pt. cine? Ca doar toti ratatii si toate pitipoancele care nu si-au gasit loc pe piata muncii - nefiind buni de nimic, au aterizat in politie si in jandarmerie.

Mai zicea ministrul MAI asta de acum ca au un necesar de ... 30 000 de posturi. Mai, suntem nebuni? La o tara in care 1/3 din locuitori sunt alungati in afara de foame, mai bagi inca 30 000 de functii in MAI? Tupeu fantastic!

Si mai este o faza! Sa imi bag picioarele, nu ma asteptam ca dupa 32 ani de la caderea comunismului, sa gasesc handicapati in politie si jandarmerie, care sa nu inteleaga ca sunt in slujba cetateanului! Nu, domnilor! Parca sunt trasi la indigo: in slujba statului, de cetateni ii doare in plua!

Eu m-am saturat de eschivarea de catre politisti si jandarmi, a respectarii drepturilor si libertatilor cetatenilor, inscrise in Constitutie! Bai, frate, scrie in Constitutie ca ai dreptul sa protestezi? Atunci, tu jandarm si tu politist, ce faci, in loc sa respecti Constitutia, respectia legea unui politician, care zice ca nu prea ai dreptul sa protestezi, decat daca vor muschii nu stiu cui, unde vrea nu stiu cine etc. Pai asta, este deja suntare in toata regula a Constitutiei si a drepturilor fundamentale!

Si mai este o faza, legata tot de Constitutie, jandarmi si politisti! In Constitutie zice ca oricarui cetatean ii este garantat dreptul la viata! Si atunci, cum PLM il garantati domnilor jandarmi si politisti, unuia pe care il amendat cu de 5-10 ori veniturile sale pe o luna? Pai nu va dati seama ca l-ati ucis prin infometare!

Asta este! Avem o caricatura de stat pseudo-democrat, cu drepturi si libertati inalcate la greu, cu coparticiparea directa si flagranta a "organelor". Merita un ' Bis!

GO spunea...

@Bai, M! Ai spus totul despre tine, daca ai indraznit sa faci idioata o cetateanca oarecare, care a indraznit sa filmeze in spatiul public. Esti militian 100%.

Andrei spunea...

Daca este adevarata stirea, ma bucur. Atitudinea adoptata de persoana in civil este provocatoare.

Cezar spunea...

Cică nu.i rezervist..
A comunicat MFA
Probabil ca.i in retragere...si nu mai este in evidenta
MFA....s.a scos în stil caracteristic
😜😜😜🤣🤣🤣🤣😎😎😎😎

monteoru spunea...

Am un vecin fost la siguranta militara al carui ginere e jandarm.
Am un fost subordonat al carui fiu este jandarm.
Am un fost coleg al carui fiu este jandarm
Am un fost coleg care s-a pensionat ca jandarm cu gradul de colonel
Ce as rade ca jandarmii sa le arda cateva pulane.

GO spunea...

Acum pe Romania TV. Emisiune dedicata abuzurilor politiei si jandarmeriei contra cetatenilor. Cazuri multitple, atitudini jegoase.

un oscar = o pensie spunea...

repet aici sa citeasca toti la zi
excelent M,
usor-usor ajungeti la vb mele
tu acum te redescoperi
stai sa te compari in momentul asta cu unul din civilie la varsta similara cu tine dar sa fie fost medic,inginer,avocat,cercetator sau chiar zidar si vei constata ca esti departe de poate unul dintre astia comparativ cu tine
retine-oricare dintre astia pot face ce ai facut tu la viata ta dar tu niciodata nu vei putea sa faci ce au facut ei la viata lor
pricepi acum cand zic ca armata scoate doar nulitati pentru societatea reala care produce una de 1 leu real?

Iulian Mareș spunea...

Ptiu si eu credeam ca ești trecut de Purgatoriu...

ifrim spunea...

Cam multe structuri de represiune împotriva cetățeanului.Mai desființați din ele!

Iulian Mareș spunea...

M,
Nu s-a legitimat pt ca domnul era cuplat cu domnuca. Acum filma ea, apoi el...si tot asa, jocuri de societate.
Sunt convins ca nu este rezerviști si ca a fost o înscenare a Ciumei Roșii, pt a lovi în oamenii de bine ce sunt la guvernare și Cotroceni.
Pardon, xa ăla se da cu sania acum...

Burebista spunea...

Bătrânelul care voia sa se bata parte în parte cu cei doi jandarmi în parc nu era ofițer în rezervă al armatei Romane...
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/barbatul-pus-la-pamant-si-incatusat-pentru-nepurtarea-mastii-nu-figureaza-ca-ofiter-in-rezerva-al-mapn-1455961

akord 75 spunea...

Mai stinge faza ca iei amenda:))

GO spunea...

@N. Omul a spus ca este ofiter in rezerva al Armatei Romaniei. Iar armata asta a Romaniei, are rezervisti in evidenta nu a a mai putin de 7 ministere (similare). Poate fi in rezerva nu doar in evidenta MApN, ci si la SRI, MAI (pompier sau jandarm sau chiar politist), SPP, SIE, STS si la MJ.

In plus, atentie la limbaj! Toti cei pensionati zic generic ca sunt ... in rezerva. Cand de fapt, legal, in rezerva esti doar pana la implinirea varstei de ... 63 ani. Apoi cand faci 63 ani, esti scos din statele de razboi, si trecut in retragere, adica la ... moaște. Pe acest fond, este posibil si ca persoana sa fi fost in retragere, iar MApN a bagat una ambigua, precizand ca nu este ... in rezerva.

Totusi, pe acest post avem un coleg tehnic de aviatie Avianyc, care i-a precizat in clar numele si gradul: ofiter pilot Av Ing. Simion Dascălu. Ia zi, Avianyc, cum este?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
GO spunea...

La orele 19.19, am vrut sa spun ca toata situatia actuala merita un '89 BIS. Cu tacam complet, inclusiv CU fugarirea "organelor" din MAI. Au deviat prea puternic de la democratia autentica atat partidele, cat si institutiile statului.

Asa ca previziune, va exista un '89 bis si inca foarte curand. Atat contra partidelor, cat si contra organelor!

GO spunea...

Dar al cui era? Al SRI? Al SPP?

GO spunea...

Just!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...

Am postat de 2 ori pentru ca nu apăruse prima postare... 🤣
Poate citește si Olescu.. 😭

Unknown spunea...

No că s-ar dovedit că nu era cadru militar în rezervă.Casa de pensii a MApN a făcut precizări că nu îl are în evidență lor.

Anton spunea...

Stimate domn Olescu ia spune dumneata ce trebuia să facă acești oameni în situația de față:
https://youtu.be/PEIkA4jMh1o
poate săi pupe mana lu domn ofițer nu, hai ca ești ridicol și te dai în spectacol și ia mai spune dumneata ce te faci în situația în care funcția doboară gradul o iei în barbă, o iei și mai zici și mulțumesc conasule....!?

Burebista spunea...

Anton, domnul maior de la jandarmi pentru ceea ce a făcut trebuia cercetat disciplinar de către superiorii sai pentru amenințări la adresa polițistului... Lasă că o să te fac eu cand o sa vin în control.. Tipic ca un infractor de etnie sau un parlamentar care se crede un semi zeu...
Hai sa i găsim puține circumstanțe ca era băut bine.. 🤣

Andrei spunea...

Mares:
Pentru mine ai scris?

Burebista spunea...

După cât era de smardoi când s a opus încătușarii nu pre părea a fi de vârsta retragerii..

GO spunea...

@M.Ai dat tot din militianul din tine. Iar la revolutie, te ascundeai ca sobolanul sa nu ti-o traga poporul si armata.

La viitoare revolutie, promit sa fiu mai vigilent cu paduchii ca tine.

GO spunea...

Asta nu exclude sa fie ofiter in rezerva sau in retragere. Sunt si care si-au dat demisia fara drept de pensie militara. Dar raman in evidenta ca ofiteri in rezerva/retragere

Alex spunea...

Extraordinar! Auziti ca nu este din M.Ap.N.! Dar eu dupa cum am relatat in topicul anterior ,mi-am dat seama dupa icnet atunci cand l-au pus jos, ca este cel putin lt.col.Este si aici o chestie importanta: sunetul scos la intalnirea cu asfaltul de rezervistii ca noi ,este direct proportional cu gradul si functia avuta.Al dracu' si-a jucat bine rolul de rezervist.Pe viitor trebuie sa tina minte ca la solicitarea politiei,jandarmilor ,politisilor locali ..trebuie sa prezinte actul de identitate.Daca era putin diplomat pariez ca primea doar un avertisment verbal.
Am trecut si politistii locali deoarece si acestia sunt abilitati sa constate contraventii la L61/1991 si la Hotarari ale Consiliilor Locale.Probabil cei din urma in ultimii ani au primit puteri mai sporite deoarece salariile le-au crescut enorm.Ori si in acest caz salariile sunt invers proportionale cu ,calitatea muncii depuse?

y spunea...

Dar ăsta sigur figurează în evidențele mapn. Chiar mai presus decât un ofițer.
https://www.digisport.ro/tenis/incatusat-dupa-ce-s-a-opus-si-a-jignit-politistii-tot-dialogul-purtat-inaintea-retinerii-lui-ilie-nastase-454595

monteoru spunea...

Daca cuponul de pestie apartine cetateanului in cauza un este pensionar militar.
M@ nu am stiut ca esti jandarm.Sa-ti fie de bine.Am fost coleg trecut dela MApN la jondarmi si pensionat dela jandarmi.Olescu spune traznai si tu il completezi.Ma asteptam sa fii mai inteligent.Nu repetati disputa Steaua-Dinamo.Ai vazut ce s-a intamplat in dec.1989
Te intreb de curiozitate.Cine ti-a eliberat livret militar?
Olescu@ nu pune paie pe foc.Cu exceptia celor dela ISU restul dela MAI se dau in gat unii pe altii si noi vrem sa fie apropiati cu noi?Eu am lucrat cu ei timp de 10 ani si observ ca in ultimul timp s-au prostit.
Ca fapt divers.Daca lui M i-a eliberat livret militar CMJ ca militar iti e sef .

GO spunea...

Punand datele cap la cap, rezulta ca persoana imobilizata ar fi cea din link. Respectiv un ofiter de aviatie, chir, pilot care a demisionat din M.Ap.N fara drept de pensie militara, si s-a angajat in aeronautica civila. Varsta 67 ani, judecand dupa cuponul de pensie (eu vad ca este nascut in 1954, dar poate fi si 1957).

Daca are 67 ani, MApN a aburit-o in afirmatii. Cadrele militare pot fi mentionate in rezerva armatei pana la ... 63 ani. Iar persoana in cauza depasind 63 ani, a intrat in retragere, adica la ... moaște. Iar MApN s-a prevalat de un cuvant. Trecand in rezerva fara drept de pensie militara, normal ca are pensie civila. Avea 486 lei in 2011, dupa ce regimul Boc-Basescu-Oprea i-a taiat pensia de serviciu din aeronautica civila cu ... 93%!

In orice situatie, rezerva sau retragere, acel pilot avea un grad militar de ofiter. Fiind agresat de jandarmi cu grad inferior.

Mai departe! Individul pare nu doar un geniu in domeniul sau, ci atentie ... protestatar cunoscut pt. diverse. Ca atare, imobilizarea lui a fost adanc premeditata, de undeva de sus de tot, fiind persona non-grata pt. sistemul politic din Romania. Dupa metodele vechii politii politice, care presupune anihilarea in primul rand a formatorilor de opinie capabili sa declanseze miscari sociale impotriva regimurilor. Ca atare, ambuscada a fost organizata in stil perfect securistic!

Link-uri sugestive:

1] https://octavpelin.wordpress.com/tag/simion-dascalu-expert-al-comisiei-europene-semnatarul-scrisorii-prin-care-ii-cere-lui-barroso-daunesa-spspuna-cine-il-preseaza-a-fost-un-precedent-cu-verhoegen-care-era-santajat/

2]. https://www.antena3.ro/actualitate/simion-dascalu-romanul-care-vrea-sa-l-dea-in-judecata-pe-barroso-185265.html

3] https://evz.ro/marte-inventia-simion-dascalu.html

4]. https://evz.ro/ipoteza-bomba-lansata-de-un-expert-in-aviatie-controlul-asupra-masinii-lui-condrea-putea-fi-preluat-de-la-distanta-dosarul-hexi-pharma.html

Sa nu mai spuna cineva ca nu exista politie politica in Romania! Exista si este mai perfida decat vechea militie sau securitate!

vasile iosif spunea...

Propun trecerea Jandarmeriei de la MAI la MAPN si situatia s-a rezolvat.

GO spunea...

Dau o bere, whiskey, ce vreti! Celui care scoate un link cu lt. col. in rezerva, bruscat , trantit pe jos de jandarmi in 2011 si ghiftuit in bataie. Pt. ca l-a huiduit pe Basescu ca i-a taiat pensia. Filmarea a fost data si la diverse televiziuni, si pe Youtube, insa nu reusesc sa gasesc nimic.

Asta ca sa vada si militianul "M" ce vite sunt in sistemul pde politie politica pe care il pata cu atata frenezie!

Apropo, bai, M! Ce zici, ca ai avea grad superioe mie si nu stiu ce imi faci? Pai, hai, da-ti datele, sa vedem ce si cum? Curaj, nu ascuns dupa "M'! Sau te sii cu musca pe caciula pt. abuzuri asemanatoare in cariera, ceva spaga sau combinat?

Xman spunea...

Omul fiind inginer a facut armata noua luni si l-au trecut in rezerva cu gradul de locotenet.Prin urmare e evident ca e ofiter in rezerva al armatei romane...Dupa cupon omul nu e nici aviator,pentru ca ar fi beneficiarul unei pensii speciale ,dar dupa punctaj are o pensie sub o mie de lei.Este totusi posibil ca aceasta pensie sa fie obtinuta pentru activitatea desfasurata dupa trecerea in rezerva,daca a fost militar activ...

GO spunea...

@Mai, Antoane! Si tu esti militian? Functia este valabila strict in relatiile de subordonare in cadrul aceluiasi serviciu. Gradul militar este proprietate, pe viata, la serviciu, pe strada, oriunde! Asa scrie in statut! Deci nu vii capitan ca maimutoiul ca esti seful sectiei ...pulii de cotonogari, sa imobilizezi un colonel. Pui macar un colonel-cotonogar sa faca acest lucru. Altfel nu esti militar, ci ... orice aurolac vrei tu.

GO spunea...

@monteoru. Nu imi este sef, ci eventual are un grad superior. Ceea ce este mare diferenta. Sefi nu am decat in structura de mobilizare pe care o incadrez. Eu fiind al 2-lea dupa comandant si care sigur nu este jandarm. Mi-ar fi placut in mod evident, sa fentez razboiul cum fac jandarmii in caz de razboi, si sa am grija de femeile celor de pe front. Dar nu am eu asemenea calitati de fufa militara!

GO spunea...

Imi fac cinste singur. Priviti! A rupt pancarta cu comandantul suprem Basescu! Si a fost cotonogit de plotonieri. Caz penal!

https://stirileprotv.ro/stiri/social/pensionarii-militari-in-strada-basescu-calaul-suprem-al-armatei-romane.html

GO spunea...

Lt.col. agresat in 2011 de subofiter jandarmi. Pt. ca a rupt pancarta cu ... tatucul Basescu ca i-a taiat pensia. Caz penal pt. jandarmi: agresarea unui ofiter superior. Stat de drept, onoare, caporalul bate coloneii si caca maca!

https://stirileprotv.ro/stiri/social/pensionarii-militari-in-strada-basescu-calaul-suprem-al-armatei-romane.html

vasile iosif spunea...

Dupa aceasta miscare inteligenta
,actionati in Tribunalul Militar pt.lovirea superiorului (activ,in rezerva sau retragere- nu conteaza).
Cateodata, un dus in bazinul de inot, este chiar binevenit.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Vasile Iosif, asa ar trebui procedat cu Jandarmeria, sa fie trecuta la Armata cu ocazia infiintarii Politiei Militare, in acelasi corp comun sub comanda MApN! Deja sunt conflicte interne intre jandarmi si politisti, calcandu-se reciproc pe cozi! La armata se taie toate cozile, inclusiv cele de topor infiltrate la jandarmi!

Burebista spunea...

👍😀😱🤣😂

GO spunea...

Acum pe Romania TV! Sosoaca bruscata de agentii de paza la intrarea in Sp. M. Nastea. Senatoarea i-a avertizat pe agenti ca un demnitar NU poate fi bruscat si obstructionat de nimeni. Agentul s-a inmuiat in final, desi a bruscat-o in mod vizibil pe senatoare. Televiziunea este bruiata din cand in cand (NO IMPUT SIGNAL).

N-am nicio treaba, dar femeia asta are sanse sa rescrie istoria Romaniei! Privind drepturile si libertatile reale ale cetatenilor!

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
akord 75 spunea...

1-dupa atata citit (cam 1 ora ultimele trei articole, si n-am silabisit fiti siguri) am aflat si despre viata grea....dar greeeaaaa a lui viorel(cu dep. echipament serviciul alimente si OZU ala pe care se chinuia sa-l scrie) Ahaaa sa tot stai in armata 3 vieti ca sa prinzi lustru la turul pantalonilor nu 35 de ani amarati(oare cate vagoane de cafea o fi baut??Bine ca e nefumator nea viorel ca era mort de mult:))
2- mares(stapanul absolut al lui viorel vad ca lipseste si culmea a luat si zgarda)
tinand cont de acestea concluzia este una singura
A-domnul "M" probabil fost sg.maj. militie inainte de '89(il tradeaza limbajul) il va prelua pe viorel pt ca acum domnul "M" a iesit la pensie si a devenit brusc din "M"ilitian(ma rog functionar public cu alea si cu alea...bla,bla) a devenit brusc peste noapte tot "M"ilitar si a ajuns din comisar sef= colonel odata cu decizia de pensie cu atat mai bine pt viorel(ramane de recuperat zgarda)
In concluzie domnule "M" fost...si actual... mie imi ramane sa ma pis pe el de LMDC asa cum (fara respect pt dvs) spuneti ca va pisati pe ele de grade militare.Oarecum va inteleg.In timpul activitatii mai rau v-ar fi incurcat la spaga decat sa va ajute...stiti dvs chestia aia cu civilii...se simteau si ei mai asaaa ca de la om la om,mai dezinhibati la "...necuvenite".A trecut viata a venit si pensia v-ati culcat seara functionar public v-ati trezit dimineata direct cadru militar in rezerva dar limbajul de tablagiu cu sacosa in spate la aprozar, la ratie, tot v-a dat de gol stiti care aia cu cartela...si la benzina la fel.
Sa aveti o viata linistita si pulanul agatat in cui

PS Doar lasati-o mai moale pe aia cu "baaa esti sef la tine in cazarma pe strada nu esti nimic" pt ca stiu care-i spilu' militienesc care se traduce cam asa
Baaaa!! pe strada NUMAI IO SUNT SEF...io cu pulanu pe deget si nimeni altcineva.Voi??..niste viermi!"(incheiat citatul comisare sau ma obligi sa-ti zic domnule colonel??...In veci n-ai sa vezi.Trebuie intai sa traiesti si apoi sa apari cu "aere")
Na ca imi veni o ideee pe care i-o supun lui @Burebista desii...dar el e altfel de om
@Burebista:
Ca tot veni vorba si pt ca nu ma pricep dar parca se vede clar ca pensionarii militari vor fi din ce in ce mai multi,mult mai multi in timp.Da stiu ca pensiile astea se dau cum se dau dar in presa va fi un deliciu cand vor vedea cati pensionari militari vor avea...ca n-o s-o "gandeasca" ei prea mult.....ies vreo 2000 din politie si vre-o 2000 din armata si se numeste ca au si aparut 4000 pensionari militari....cam multi dom'ne cam multi intr-o luna...in timp ce la politie scad cu 2000 deci ziaristii o sa zica.prea multi de la armata uite ce de bani le dam pe cand aia de la politie sunt baieti finuti ...doar cativa
Parca cine mai poate sa ii convinga pe civili ca "Stai domne ca nu-i asa" Civilul asa o primeste asa o inghite asa ii ramane in tartacuta,dupa aia gata nu mai ai ce-i face
Ne faceti un scenariu de asta SF (real) cu situatia peste 5-6 ani si eventuale implicatii
@M Deci am stabilit ramaneti tot "M" ca "asa-i limba ce-o vorbim" puteti fi ce doriti dupa interes....pe strada si la autoritati M d'ala care stie si cunoaste si pe dracu si pe tacsu, la pensie militara M de astalalt ca pensia civila va sta in gat
Bine ca aveti "arma" de cauciuc :)))

Burebista spunea...

De fapt nu a fost bruscat pentru ca a scandat împotriva lui Băsescu ci din cauza ca a luat o pancarta din mana altui pensionar militar și a ieșit din perimetrul împrejmuit unde se desfășura manifestul... Apoi agitat pe drumul către duba jandarmilor a făcut circ.. Chiar unii dintre pinsionarii prezenți l au apostrofat, alții i au ținut partea...
Cică ieșise la pensie prin 2001 și avea o pensie de vre o 1700 lei și la recalculare i au tăiat vreo 500...
Apoi a lucrat pe la primăria constanta și probabil a fost dat afara când s a interzis cumulul pensiei cu salariul de la stat în 2009..
Asa pentru comportamentul lui s a ales cu încă 1000 lei amendă...
Pe link sunt 3 filmulețe....

akord 75 spunea...

Incident stânjenitor pentru Jandarmerie... La mitingul care a devenit violent miercuri seară în București, jandarmii și-au bătut propriul coleg care lucra sub acoperire, un maior îmbrăcat în civil. El a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma corecţiei primite din partea forțelor de ordine. Incidentul a fost filmat. Jandarmeria susţine că ofiţerul a fost rănit în timp ce încerca să imobilizeze un protetstatar care arunca cu petarde în jandarmi şi a fost prins în mijlocul intervenţiei.
https://www.google.com/search?q=ofiter+bruscat+de+jandarmi&tbm=isch&ved=2ahUKEwizvc-Di_zuAhUOPewKHbu0Bi0Q2-cCegQIABAA&oq=ofiter+bruscat+de+jandarmi&gs_lcp=CgNpbWcQDFD-ygFYt60CYJXCAmgAcAB4AIABdogBpBCSAQQxMi45mAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWfAAQE&sclient=img&ei=r-YyYPMpjvqwB7vpmugC&bih=625&biw=1366

vasile iosif spunea...

Sa se ocupe exclusiv de pregatirea pt.razboiul de guerrila urbana.
Omuletii verzi sunt mai interesanti decat pensionarii militari si chiar se vor legitima la cererea lor.
Cu stima si tranzitie usoara de la agresarea populatiei la apararea acesteia.

akord 75 spunea...

M-a pus nebunu asta de GO sa caut prostii si am gasit altceva ,dar merita cu varf si indesat
cine nu vede pierde:))))
https://www.facebook.com/viceromania/videos/1462295087128108

Calinmihaib12 spunea...

1..fotografia cuponului e nerelevantă pt."situația socio- militară actuală a personajului
..!,; este din 2011 (..?)..!
2...pare a fi un CUPON..violet de :"AJUTOR SOCIAL"...a unui civil..!: vedeți că scrie: "C.N.P. A.S. ..Casa județeană de pensii..!"
..nu demonstrează NIMIC..!

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ANALIST spunea...

Stimate dl.Olescu esti praf.Tare mult mi as fi dorit să fii în locul acelui ofițer al armatei române ca s o ti o ei.

Draculea spunea...

@G.Olescu; acest sinistru cu denumirea "M" a fost cacanar sef pe la vreo puscarie de prin Delta(Periprava) nu vezi ce neghiob este.

Draculea spunea...

@Sansa uriasa, unirea pensionarilor militari cu minerii si ceferistii , in strada, alaturi de Sossoica si resetarea intregului aparat politic.Alegerea unui grup constitutional ...o noua Constitutie.

jupderval spunea...

In Gemania nu este obligatorie masca in spatii deschise, nu este restrictionata circulatia pe timp de noapte, nu se inchid scolile si stiti de ce ?. Pentru ca la ei legile nu sunt facute si nu sunt aplicate de orice tablagiu. La noi legea este TABU si trebuie aplicata asa cum e, fara a tine cont de calitatea ei. Daca legea era facuta sa umbli in patru labe, dezbracat complet si cu botnita pe fata, tot la fel o aplicati jindarilor ?.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ne trebuiesc cateva duzini de Sosoace, altfel o sa ne treim deportati in lagare de exterminare, la cazan pe munca fortata si eliminati pe cosurile de fum, dupa o despaduchire la dusuri cu Cyclon B! Deza au inceput primele eliminari cu carbonizarea in spitale, motivatia ascunsa fiind privatizarea sistemului medical si a spitalelor! Sosoaca i-a facut de rahat pe toti ,,barbatii'' politici din Sparlament, care detin ilegal cofrajele cu oua, pentru ca peste 90% dintre ei sunt din secta poponărăvașilor! Nu vedeti de-al de Colacu ce fetiță de consum simandicoasa se arata prin unduirea fesierelor pe dupa perdelele dupa care se ascunde sa nu-l supere pe Ciolan, a carui sluga tradatoare este? Toti sunt haidamacii politici sunt rujati, pensati, poarta dresuri, jartiere si corsete pe sub costumele la 4 ace si merg cu popourile in marsalier pe holurile Sparlamentului, doar, doar se vor trezi fericiti si inhipți in vreun clănțău de ușă! De la ei sa astepte romanii dreptate si rezervistii pensii majorate? Șoșoacă este flacara care poate incendia intreaga clasa politica, poate declansa o Revolutie, poate declansa alegeri anticipate, asa ca nu o subestimati, nu o ignorati si lasati-o sa-si faca damblaua, ca o face bine! De ce aseara nu a fost la Spitalul Nasta popo Colacu, si s-a dus doar Sosoaca sa ia atitudine fata de noul incendiu si sa se dea la mutantul Sanatatii, cerandu-i demisia? Ai? Unde-i stanga asta lașă si impotenta, halitoare doar de voturi? Ce face ea pentru romani acum? Dar pentru noi sa ne salveze, dupa ce tot ea ne-a mutilat? SI IAR, AI? BRAVO, MADAM, SOSOACA, CA LE DAI LECTII DE ATITUDINE PURTATORILOR DE BOASE BAGATE IN BIKINI DE DAMA, CU BICELE PESTE GURURI SI CU LESE IN JURUL GÂRLEJELOR! Halal boarfe si paduchi politici de tot rahatul!

VIOREL spunea...

Stimaţi colegi, văd că este la modă acum hărţuirea celor din ordinea publică. Se adună 2-3 înfierbântaţi şi un(una bucată asistentă)cu telefonul care să provoace şi apoi să facă pe jurnaliştii justiţiari. Nu înţeleg înverşunarea coloneilor din acest forum pe jandadarmi. Se pare că unchiul Altzhaimer le cam face cu ochiul.Este şi lipsa spiritului de corp pe care o vădesc cu atâta emfază domnii colonei şi generali ai armatei române. Cine nu este colonel este de dispreţuit: neterminaţi, subofiţeri, soldăţoi. Cine naiba v-a făcut instrucţia că educaţie şi cultură elementară n-aveţi.

micutzul spunea...

După cum se putea vedea in filmare strada era aproape pustie! Omul venea de la un protest legal care se incheiase. După modul in care a fost abordat tind să cred că actiunea a fost la ordin ! Oricum modul de actiune este jalnic ! Deci dacă uiti borseta cu actele sau schimbi haina si nu ai acte de identitate la tine riști cătușe? Râd Cordunenii....

Gigi spunea...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1867244806761299&id=100004273922830&sfnsn=mo

Iulian Mareș spunea...

Nu exista SM in localitate ci POLICLINICA MILITARA TARGOVISTE-CENTRUL DE SANATATE MILITAR Târgoviste! Nu vad cine il intuba acolo...
Poate la Spitalul civil!

Iulian Mareș spunea...

Andrei,
NUUU! Pt prof de logica, ...., nu a mai comentat de cel putin 1 an! Am varsat atata vin pt el ca o sa-i cer banii acum! :))

Draculea spunea...

@Nea Cornele iar ti-au inundat paduchii spatiali creierasul si au starnit o ploaie de nanobiti de s-au umflat apele Trotusului?

Draculea spunea...

@ Io,Mircea volvohod de-al lui nasu akord zic ca marti 23 sa iesim cu totii, cu mic cu bere cu amanta si muiere, cu cufuristii lui Vasile Roaita si aviatorii lui Vasile Porojan,pui de tzigan si stramos de-al cezarului, ajuns din ofiter ,cioban iar daca mai "vine si minerii" sub flamura doamnei sosoaca am cam pus-o de mamaliga.Putem scoate si fro juma de milion de mucuresteni daca le taiam apa si caldura si bagam hartie igienica(folosita pe o parte) gratis la toate semafoarele iar in Piata Victoriei ii trajem o ploaie cu carnati si daca mai aducem si vreo 50 000 de caini comunitari cu covrigi in coada apoi sa vedeti ce hora moldovineasca se va incinge...

Draculea spunea...

@In atentia raketistului de la Brasov:
https://www.facebook.com/mapn.ro/photos/pcb.1958989414240299/1958995390906368
https://www.armataromaniei.ro/blog/articles/view/574

Iulian Mareș spunea...

M
si
Viorel,

Daca ati crezut ca nebunul din Carpati are ceva doar cu mine ati cazut in plasa!
Citind mai sus, veti constata cat de profun este individul fara de noroc in viata!
Pana acum suntem 3 in radarul raketei eu, Huhu si Viorel!
M, bine ai venit in grupul tintelor tip elicpter!
Ma astept ca acest nou Titus Steel sa aduca pe blog si imagini cu a lui Jasmine Rouge!

*”tacsu”....nu se poate! Gramaticul sa greseasca? Modificati link-ul ca va dau o raketa in cap....

https://vorbestecorectgramatical.com/2019/09/09/masa-tacsu-sau-ma-sa-tacsu/

Dan 65 spunea...

Cu netarmurita ingrijorare si aleasa nepretuire, constat cu imbold ca unii dintre dvs. ati luat-o rau pe aratura. Prea sunteti ....de la tara!

Iulian Mareș spunea...

Viorele,
multi isi zic colonei ...., ca sa se ia oskărel si de ei!

GO spunea...

Nemtii zic ca dintre cele 3 vaccinuri, Pfizer BioNtech (vaccin americano-german) are cele mai putine reactii adverse!

Dar ...Gheorghita al nostru medic militar, da ca din raportarile din România rezultă că dintre cele 3 vaccinuri, Pfizer are de departe, cele mai multe si naspa reactii adverse. Privind reactiile adverse, conform spuselor lui Gheorghita, la foarte mare distanta, aproape simbolică, se afla vaccinurile Moderna si Astra.

🛑 Cineva minte, asta e clar! Ori nemtii, ori Gheorghița! Parca vad ca il vor frige pe Gheorghita, pt. ca a spus adevarul, si nu a ascultat indicatiile lui Merkel si Biden! 🤐

Gheorghita: https://www.romaniatv.net/valeriu-gheorghita-vaccinul-pfizer-inregistreaza-cele-mai-multe-reactii-adverse_5279833.html

Nemții: https://ziarulromanesc.de/germania/clinici-germane-opresc-vaccinarea-cu-serul-astrazeneca-prea-multi-angajati-au-suferit-efecte-secundare/

M spunea...

@Monteoru

Nu sunt și nu am fost jandarm. Sunt colonel de pompieri. Cu școală militară, cu ani și ani de intervenție. Ok?

Nu accept să fie jignit niciun purtător de uniformă. Evident că nu mă regăsesc pe forumul polițiștilor dar nici în coșmarurile mele nu mă așteptam de la membrii Armatei Române la așa jigniri.

Să citească civilii și să vadă cum vorbesc și scriu militarii?!? Îmi e pur și simplu rușine!

Simdum spunea...

Lasand deoparte interesul de a ne invrajbi unii impotriva altora fara motiv, e ceva ce place puterii, asa ca invrajbiti va temeinic!!!!

M spunea...

Hai că bați câmpii!

Simdum spunea...

din experienta va spun ca Jandarmii respecta Armata daca relatiile sunt cordiale si cu mult bun simt de ambele parti, fara aroganta si nesimtire ca tu esti ce nu esti... Hai sa coboram pe PLANETA si sa intelegem ca Jandarmii sunt militari ca si noi si nu ne jignim reciproc!!

Simdum spunea...

cuponul de pensie nu e din sistemul apararii nationale, e fals grosier!!!

Leon spunea...

Iulica, Nu este SM.
Trebuia pus un Punct, si de la capat..:)):
"Militarul este intubat la spital.
Militarul nu a stat pe gânduri..."

basil3ros spunea...

multi isi dau cu parerea fara sa cunoasca unele aspecte...chiar daca nu sunt secrete ,nu sunt acesibile publibului larg,Modul de actiune al subofiterului,agentului de politie,in diferite situatii ca exmplu: legitimarea persoanelor,conducerea la sediul organului,incatusarea ,folosirea fortei si a mijloacelor din dotare
...toate acestea sunt aprobate prin ordin de ministru al MAI si sunt explicate cu pct si virgula ,si dupa aceste normative te cerceteaza procurorul
...daca sunt persoane pe blog fosti politisti pot confirma
foarte bine ca actiunea a fost filmata,asta va ajuta ancheta
ce se poate imputa jandarmilor este tocmai lipsa de fermitate,si faptul ca nu i-au adus la cunostinta cetateanului ca sunt autorizati sa foloseasca forta
Legitimarea se face cu documente nu cu vorbe...cetateanul putea foarte bine sa fie un urmarit local sa general

Casandra spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Olescu
Vreau sa te întreb cati ing de aviatie ai cunoscut care sa fie și piloți?
Bine, este unul pe aici...dar azi muncește în Austria!

Xman spunea...

http://www.jandarmeriaromana.ro/repere-istorice:[...]
"În perioada domniei lui Alexandru Ioan Cuza, Jandarmeria a fost supusă unui amplu proces de modernizare, ca de altfel toate instituţiile statului naţional modern român. Astfel, odată cu transformarea Regimentului de jandarmi în Legion de jandarmi, începe şi procesul de înlocuire treptată a escadroanelor şi companiilor de jandarmi, cu escadroane de dorobanţi, pe baza Ordonanţei nr.896 din 20 iunie 1864. Apoi, prin Legea de organizare a puterii armate în România, din noiembrie 1864 Jandarmeria este organizată pe principii noi, scoasă de sub administraţia Ministerului de Interne şi subordonată direct Ministerului de Război, ca element component al armatei permanente. "[...]

Huhu Rezea spunea...

Spui prostioare @Casandra
Sunt multi pensionari care aveau deschise dosare de pensie pentru stagiile civile la Casele Judetene, potrivit legilor anterioare Legii 223/2015. Chiar si L 223 prevede posibilitatea valorificarii stagiilor civile ulterioare pensionarii în sistemul public de pensii.

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
il cunosti pe fostul lt.maj Mizdrea Marian?
Ei afla ca am fost buni prieteni si colegi de camera in AISM, timp de 2 ai si ne-am mai intalnit si pe la Predeal! Super camarad! Ce tineri eram....

Burebista spunea...

Covalact.. 🤣

Xman spunea...

La o primă privire ,corect ar fi "ta-c-su" pentru ca prima cratimă ar inlocui litera "i",iar cea de-a doua litera "ă" din cuvântul "taicăsu".Academia Romana ar trebui sa faca ordine si in aceste site-uri ,chipurile de "luminare" a cititorilor...Acestea să fie încadrate cu specialişti şi să publice sub egida Academiei...Până atunci nu prea am încredere că tot ce scriu pe acolo e şi corect...
Totusi ,in opinia mea,cratima ar trebui sa aibă un regim de înlocuire mai larg,respectiv a cel putin doua litere,ca din exemplul "mă-ta" din măta,iar pentru o singură literă să se folosească apostroful,adică ta'c'su.

monteoru spunea...

Ce usor puteti fi manipulati!
Va inflamati in mod gratuit.
Am depasit varsta ofiterului in rezerva dar gandesc ca poate fi o situatie nedorita sa fiti suparati ca jandarmeria nu actioneaza mai ferm.

akord 75 spunea...

@micutzul
Pai vezi! De asta mi-am facut o foto clara la C.I.(nu CI-ul lui viorel) si pus-o in tel🔜arhiva🔜folder X
m-a oprit odata o patrula ca eu plecasem dupa tigari dupa ora 23...am explicat ca am dat in"tremurici" dupa o tigara....CI nema asa ca am arata tel cu poza.. si le-am spus "marele necaz".Nici macar nu au verificat CNP-ul prin statie
salut! -salut servici usor! Pa si la revedere! si am plecat sa-mi vad de treaba.Nici macar n-au incercat sa se "dea mari" cu sfaturi inutile,era clara treaba si nu era nimic de comentat.Au fost ok oamenii(un plt si un plt maj)

akord 75 spunea...

@dracula
astea-s in "parohia" lui CFI "MLRS-uri" nepoate mai bengoase decat anticul LAROM

akord 75 spunea...

@ Mares
Ce te mai pricepi la barfe!!

akord 75 spunea...

@mares
scuze! din obisnuinta am scris cu "M"
Si lasa oamenii ca vad si ei,nu trebuie "sa-i tragi tu de atentie"
Ocupa-te de G.O ca vad ca incerci sa-l "periezi " si pe el da n-o sa-ti reuseasca.Pe asta nu-l "aburesti" sa ti-l faci tu sclav...n-ai sa vezi
Stai sa caut ceva sa-ti arat cum ai tacut ca....in papusoi
Psihologii au spus-o nu eu.Pe ei sa-i injuri.Eu doar am pus literele
Invartitule!!

akord 75 spunea...

simdum
👍

Iulian Mareș spunea...

Xmen,
"tacsu" este o forma a taică-său!
Filologii au vorbit și nu putem noi modifica...

Iulian Mareș spunea...

Nu este nicio barfa...ești doar un XXX al societății..., și cronologic putem demonstra ca folosești tiriplicul fata motiv!
Eu cedez primul pt ca ... le am pe toate mai mari și mai multe! In primul rând mintea...

akord 75 spunea...

Psihologii au pus diagnostic.(literele puse acolo imi apartin) dar diagnosticul este valabil ca mod de manifestare indiferent de literele alfabetului

"akord-75
20 februarie 2021, 22:36
"xa" "k"=tendinta obsesiv-compulsiva de a atrage atentia,de a se evidentia sub orice forma.Marcat de singuratate si neintelegerea celor apropiati,suferinta psihica in urma nerealizarilor in viata.
Cautarea de moduri alternative de exprimare care sa atraga atentia celorlalti si pentru o crestere iluzorie a stimei de sine."
Va recunoasteti?...se recunoaste? desigur, dar nu recunoaste ca se recunoaste 😄😄😄

Iulian Mareș spunea...

Cativa ani în urma am fost pedepsit cu 5 zile de arest sever la domiciliul unei doamne subcomisar. Foarte rău m-a abuzat...si cu cătușe si cu eșarfă...
Nici nu știu de ce nu i-am făcut plângere penala pt rele tratamente aplicate atestatului si interogatorii epuizante...

Cezar spunea...

😜😜😜😜🤣🤣🤣😎😎
Asa honved KiSS ...FA.L DE KK.T PE MERMELITUL "M"ca merita
Ba tehnocraciule...dar de ce tot iti schimbi titulatura?
Cînd afla tot Universul cine.i idiotul tu pak cu alta denumire pe cruce
Nu.i korekt(imi place cum editează Marea,)

GO spunea...

Legat de diversele dispute si reactia mea contra unor obtuzi din MAI, eu va spun ceva ce nu poate contesta nimeni!

Acest sistem infect pe care il injura toti, a fost si este sustinut de MAI!

Dau exemple! Nu ma refer la anarhie. Ci la drepturile si libertatile prevazute in Constitutie, precum si la sistemul represiv creat care este poliție politică pură!

1) Cum poti, mai, tu jandarm sau politist, sa dai o amenda cuiva care ii depaseste poate si de 10 ori, venitul persoanei. Tu jandarm sau politist, te gandesti in acel moment, ca l-ai executat pe respectivul prin moarte prin infometare?! Dar ca ai incalcat dreptul acestuia la viata,, garantat de Constitutie, te-ai gandit? Nu sau te doare in ...ula! Ei bine, de asta meriti sa fii condamnat
de societate, si executat la schimbarile de regim. Pt. ca te-a durut in ..ula de dreptul la viata a persoanei.

2) Alt exemplu. Cetateanul are dreptul garantat la protest. Prin Constitutie, nu are limite. Cetateanul este civiizat si cere si aprobare sa protesteze undeva, la o primarie sa zicem! Sau la sediul MApN. Unde are omul interes.

Iar la primirea aprobarii, i se REFUZA locatia. Si trimis altundeva, la gradina zoo sau intr-un parc! I-a fost incalcat dreptul la protest prin deturnarea lui? Evident!

Iar daca cetateanul insista sa protesteze unde are vizibilitate, cum este firesc, vine jandarmul si politistul, pe care ii doare in plua ca celui in cauza i-a fost deturnat radical dreptul la protest. Si da-i amenzi tot peste venituri, iar daca cetateanul insista sa isi exercite dreptul constitutional, bastoane, duba, declaratie. Or, asta este deja infaptuirea unui act de obstructionare a unui drept constitutional. Iar fapta politistului sau jandarmului, este politie politica pura.

3) Vorbim de chestiuni delicate! Protesteaza politisti, jandarmi sau militari ca li s-au taiat pensiile! Jandarmii ii pazesc cica ... Dar, daca totusi exista un dram minim de demnitate si respect, ce ii impiedica pe jandarmi sa se intoarca cu spatele?! Nicidecum. Iar daca colegii in rezerva escortati ies din tipar, amenzi, bastoane etc! Respect, băi de v-ați cufurit pe foi.

Asta apropo de politistii care au protestat zilele trecute, inchisi in tarcuri de fier, paziti cu strasnicie de jandarmi. Spre ironia societatii care transmite la greu pe FB, o caricatura a scenei respective.

In final, inchei cu ce am inceput! Acest sistem politic nenorocit de care se plange o tara intreaga, este tinut in viata de politisti si jandarmi, sub forma politiei politice!

GO spunea...

Unul. Si care este Cdt. la MK.

Ca fapt divers, mai am un coleg de LM (care nu a reusit la ofiteri). Care mai intai a fost pilot pe elic. ca MM (da, intr-o perioada pilotau si maistrii), ulterior ca sa poata pilota mai departe, l-au obligat sa faca si AFA sa ajunga ofiter. Si asa, a facut o scoala de MM, plus institutul de aviatie. 7 ani ...

Dan B. spunea...

Mă așteptam din partea dvs la o mai amplă analiză și sinteză a celor întâmplate. Cum însă unii vor să mă convingă cum că au, în loc de creier, doar cretă, ...
Vă supun dezbaterii două aspecte:

1.Statutul social al cetățeanului în cauză.
Din ștart, vă atenționez că nu „dau doi bani” pe comunicatul MApN. Dar întreb: De ce un civil oarecare ar fi protestat la sediul MApN împotriva samavolniciilor guvernanților la adresa militarilor?
Un cupon de pensie civil elimină, cu certitudine, statutul de militar al omului? Dar sunteți siguri că n-ar mai exista și un cupon de pensie militară? Sunt suficiente explicații, îndeosebi pro, în beneficiul cetățeanului umilit de doi derbedei, dotați cu mușchi, dar fără creier.

2.Fondul altercației.
Așadar, derbedeii au filat un cetățean oarecare, care nu a purtat masca potrivit regulilor impusei dictaturi medicale. Cutumele judiciare impun demararea procedurii de sancționare la momentul și locul contestării, nicidecum la câteva ceasuri după, în timp ce „obiectivul” părăsea incinta aprobată pentru protest. Și, când mă gândesc că, printre beneficiarii protestului sunt și jandarmii, potrivit Legii 223/2015, ...
Dacă tentativa de identificarea s-ar fi produs în „țarcul” delimitat de către aceiași jandarmi, iar „maiorul” ar fi refuzat, aș fi fost de acord cu acțiunea jandarmilor, cea de forțare a identificării. Aveți un singur exemplu de amendare a unui contravenient similar, prezent la funeraliile liderului interlop, funeralii protejate de către structurile MAI, pentru buna desfășurare? Nu, căci MAI-stul s-ar fi putut confrunta cu prezența neașteptată a unei arme albe sau de foc. Pe când „maiorașul” părea victimă cuminte.
Oare aveți habar că „iubi cîțu” a stabilit cifra minimă anuală cu care ar trebui alimentat un cont bugetar destinat exclusiv amenzilor aplicate cetățenilor României în perioada 2021-2024? Nu-i așa, ca la cincinalele de dinainte de 1990? Deci, bugetul statului include și cifra minimă a amenzilor aplicate, stabilind totodată că gradul de infracționalitate/contravenționalitate trebuie să atingă pragul stabilit de guvernanți.
Vă reamintesc că am fost solidar cu Jandarmeria la momentul 10 August, când aceasta a reacționat la violențele „piețarilor” de la Guvern. Dar în cazul de față, până la momentul sechestrării „maiorașului”, „filmul” confirmă opiniile mele. Dar ceea ce s-a întâmplat în seara zilei de 21.02 este, evident, un abuz de putere din partea Jandarmeriei, iar o plângere penală împotriva derbedeilor le va aduce repejor statutul de șomeri, inclusiv despăgubiri morale victimei noastre.

PS: Vă mai aduceți aminte că, în dec. 1989, militarii din MApN erau adulați, ba chiar și salutați și în mediul citadin. Doar atâta timp cât manipularea securistică s-a revigorat, efectivele MAI redevenind unealta de reprimare socială, instituția în sine redobândindu-și locul fruntaș de pe „podiumul” corupției, „plaga purulentă” inclusiv a societății de azi.

Viorel spunea...

Domnule akord-75, lăsați tescovina că și așa sunteți bătrân și mintea a început să vă joace feste. Aveți grijă și la baston (nu cel dintre…., pentru că ăla s-a rupt de mult) să nu cădeți în nas. Zilele trecute într-un comentariu vă plângeați că mai aveți câteva luni și dați ortul popii și vom scăpa de dumneavoastră (nu vă doresc decât sănătate și viață lungă), văd însă că ați prins glas. Probabil mai aveți ceva din pensie pentru una mica sau ați terminat-o și ați trecut pe bârfe.

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, eu sunt Viorel, VIOREL este un coleg ce apare mai rar pe blog.

Luc 3 spunea...

Maine este miting! Pot participa impreuna,toti pensionarii militari,indiferend de structura in care au lucrat!Poate de maine faceti pace,nu va mai sicanati unii pe altii,poate ne imprietenim cu totii!Avem interese comune,actualizarea pensiilor militare!

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, ce să-i ceri la un domn moș (neag), care ne prezintă pe blog (în loc de comentarii serioase) linkuri cu filmulețe XXX pe care le urmărește de dimineață până seara pe ascuns. Nici nu știu când mai are timp și de citit și scris pe blog. Cred că și-a cumpărat și o ruletă să măsoare obiectul prezentat, sticla și ceea ce mai are (dacă are) dânsul.

Andrei spunea...

Te-am mai intrebat zilele trecute, poate nu ai revazut: ai absolvit inaltele in 94?

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, mi-a fost Cdt. Cp. Mai citiți încă odată comentariile mele de ieri și răspunsurile primite. Apoi puteți comunica (,) cu dânsul. Un om deosebit.

Viorel spunea...

Domnule akord-75, pentru informarea dumneavoastră, marele Cpt. ce venea în control cu diferite comisii la U.M. din Galați și căruia îi era rușine de atitudinea Of. din cadrul comisiei pentru că vă făceau de râs (sunt afirmațiile dv.). După 30 de ani, din simple comentarii pe blog ma / mi-am regăsit fostul Cdt.Cp. de la Galați. Uitați ce scrie (asta ca să nu mai spuneți că numărăm izmene sau împingem vânt prin birouri): „In 91, cand ai revenit la R, ti-am spus ce vreau si sa te gandesti daca vrei sa ramai la mine, in locul fandositului de Calin. Am avut noroc cu tine, si imi place sa cred ca si reciproca este valabila. Dupa un an si jumatate am plecat la Bucuresti. Am citit cateva dintre postarile tale, am inteles ca esti bine (atat cat se poate in vremurile astea). Ma bucur sa te revad, deocamdata aici.”; „Am facut treaba buna acolo, impreuna si cu Ciobi, Florica, Baciu, Cozma (dupa ce s-a dat pe brazda :) ), in pofida celor care puneau bete-n roate, a 5-a a devenit cea mai buna la instruire si misiuni. Eram tinerei toti, eu lt.maj. In ce priveste cariera, in regula pentru o buna perioada. Apoi au aparut "valorile" decizionale la nivel inalt, si am plecat in 2003. Pastrez legatura cu cativa dintre cei cu care am lucrat prin diverse garnizoane. Repet, ma bucur ca te-am "revazut", nu mai stiam nimic despre tine”. După 30 de ani domnule akord-75. Despre dumneavoastră de ce nu scrie nimeni (dintre cei verificați / controlați) pe blog ?

GO spunea...

https://evz.ro/scrisoare-deschisa-a-unui-militar-roman-catre-realizatorii-de-televiziune-nu-sunt-mercenar.html?fbclid=IwAR0g-Va2pH_fxk1Fc-Ou_Kz2wZrLh6XnmMpRX5LY3d3ioLoUb4oTOhw3Dyk

Iulian Mareș spunea...

Titus Steel,
Biotera...🤣🤪! ..nici măcar!

Calinmihaib12 spunea...

AKORD:...nu psihologii pun "diagnostice"=în acest "domeniu" ..!;..e "treaba" și responsabili tatea medicilor psihiatri!(să nu te superi pt.această precizare necesară..!)

Draculea spunea...

@Plan di resboiu pentru mani, in Piata Victoriei
Ultrasii de la Steaua si Dinamo ii vor provoca pe slujitorii stapanirii, jendarii si-i vor atrage in capcane legandu-le manurile la spate cu "soricei" si pitindu-i prin carutele cu coviltir ale bulibasei de H'urziceni. Dinspre metrou vor navali maciucasii lui Cosma Racoare si vor anihila ultimele ramasite ale aparatorilor statului mafiot.Intre timp vor patrude ,in Piata, ajutandu-se da bastoane, antemergatoare, carucioare SCMDistii lui Mircea, venind dinspre Banu Manta si inegrind cerul cu fumigene si gaze urat mirositoare.Sosoaca va aparea calare pe asinul lui cezar si cu o ramura de maslin in mana, bine ascutita cu care sa-l traga in teapa pe catzanu si ai lui.Mircea va avea centirolul prins la brau de care vor atarna doua pistoale cu apa.Trupele auxiliare formate din ceferistii lui vasile Roaita vor avea ciocanele si fluierele pregatite pentru a zdrobi capete si a sparge timpane iar falanga macedoneana formata din politaii lui nea Mitica &Surugiu va macina de pe flancuri orice rezistenta a confratiolor lor activi.Macel dom''le, uite ca suna ceasul de ora 8 si tre sa plec spre capitala, sa nu-mi uita pastilele si pampersii sau sticla legata de pulpa piciorului, nu de alta dar cam am treaba cu basica udului.

monteoru spunea...

M-am informat si cei dela MAI primesc livret militar prin CMJ.Arma jandarmerie,politie,pompieri.
Fie ca e fost jandarm,politist,pompier,transmisionist,infanterist etc pensionar are parte de acelasi tratament daca e agitat asa ca faceti bine si nu va bateti cu caramida in piept.

Ein Stein spunea...

@basil3ros
Nu e bine dom comisar.
1)
Daca e sa analizam doar filmul prezentat se observa un cetatean pe trotuar, noaptea, cu masca la gura acostat de doi indivizi care ii solicitat sa se legitimeze. Asta e problema, legitimarea! Se observa clar ca nu exista indicii temeinice ca victima "a săvârșit, săvârșește sau se pregătește să săvârșească o faptă ce constituie infracțiune ori contravenție,...". Deci conform Art 29 L550/2004 cei doi indivizi, jandarmi, nu aveau dreptul legal sa-i solicite victimei sa se legitimeze. Asta se traduce prin abuz de putere, au incalcat legea. Daca cei doi cunosteau prevederile legale situatia nu ar fi escaladat sa se ajunga pana la a incatusa si brutaliza o persoana care se deplasa pasnic fara a incalca nicio lege.
2)
Daca e sa dam crezare zvonurilor ca victima nu ar fi purtat masca cu cateva ore inainte, la un protest, lucrurile sunt si mai grave, pe langa acuzatia de abuz de putere se mai adauga si acuzatia de favorizarea infractorului. Cei doi indivizi au permis, sub privirile lor, fara sa ia nicio masura, de a se preintampina o infractiune/contraventie in curs de desfasurare. Faptul ca au gandit cei doi ca-l pescuiesc mai tarziu pe contravenient sa explice procurorului temeiul legal in baza caruia au procedat asa.

Ein Stein spunea...

@basil3ros
Voi politistii trebuie sa fiti primii care respectati legea. Faptul ca sunt ordine de ministru, regulamente, proceduri, etc. pe mine ca cetatean pur si simplu nu ma intereseaza, alea sunt reglementari care privesc activitatea voastra, eu sunt obligat sa respect legea si numai legea. Daca sunt ordine, dispozitii date de sefi si acestea incalca legea, iar voi le aplicati, trebuie sa suportati rigorile legii. Daca un procuror ancheteaza un caz de abuz in baza unui ordin de ministru atunci acel procuror trebuie de asemenea sa suporte rigorile legii.
Intr-un stat de drept legea primeaza!
Pe noi pe cetateni putin ne intereseaza cutumele si regulile vostre, de aici ar trebui sa inceapa reforma in politie si jandarmerie.

Ein Stein spunea...

@basil3ros
Cum orice coliva are o bomboana si comentariul tau o are, intruchipata in ultimul paragraf din comentariu.
Voi tratati cetatenii ca prezumtivi infractori iar cand aveti chef o si demonstrati, cum au facut-o cele doua gorile abuzand o persoana in varsta.
Ultimul paragraf, si am sa-l citez in caz ca ai sa stergi comentariul, sa ramana in memoria blogului: "...cetateanul putea foarte bine sa fie un urmarit local sa general", ar trebui sa ajunga pe masa lui Iohanis pentru prima sedinta CSAT. V-ati dedulcit la rele imprumutand metehnele militienesti. Daca ti se pune pata pe cineva agaseaza-l nitel ca sigur iese ceva de acolo, asa cum s-a intamplat si in cazul celor doua gorile.
Va plangeti toata ziua ca nu sunteti respectati. In mintea voastra cetateanul e de vina ca nu va acorda ce sperati voi. Respectul se castiga, dupa cum va comportati e greu de crezut ca-l veti avea.

Unknown spunea...

Fraților,până la urmă ce vor face cu pensiile militare,se va merge pe suoraimpozitare peste un anumit cuantum sau pe recalculare pe contributivităte? Care e părerea voastră? Mulțumesc

daniel sandu spunea...

faptul ca domnul respectiv nu este ofiter in rezerva conteaza mai putin. Mai grav mi se pare reactia agresiva a jandarmilor de principiu la adresa unui prezumtiv militar fie el si rezervist (la momentul faptei jandarmii erau in cunostinta ca au in fata un potential rezervist al Armatei Romane si nu stiau realitatea). Ori pentru o incalcare minora evident sanctionabilă dar fara urme de periculozitate si pentru care existau n-șpe mii de solutii de sanctionare (mai ales ca subiectul "era" un militar al Armatei Romane) militienii au ales varianta brutala si in public desi repet respectivul domn s-a dat rezervist (calitate care a amplificat chiar nivelul de "respect" aplicat). Tocmai asta trebuie sa ne dea de gandit, maine o sa fie chiar un reservist pe bune care a traversat strada nepermis si nu a auzit fluierul si cand si-a declinat calitatea l-au aruncat si pe jos nu numai amendat....Daca as fi avut vreo calitate ministrul apararii, parlamentar fost ofiter, asociatie reservisti cu siguranta l-as fi interpelat/protestat urgent cel putin pe ministrul de interne cu privire la potentialul mod de actiune cu tact asupra rezervistilor in astfel de situatii marunte (rezervistii care mai merg la proteste aveti grija...civilii au voie noi nu)

Călugărul spunea...

Stat de drept într-o colonie de sclavi lași pur mafiota condusă de alogeni? Olescu îți arde de glume? Nici de gluma nu e bună. Romanistanul nu a fost niciodată stat de drept! Și nici nu va fi!

Iulian Mareș spunea...

Doctore...Ai întrat pe radar! Te înștiințez ca nu mai este mult...maxim o luna sau 1-2 corecturi!
Te pui ci Titus Steel?!

Andrei spunea...

Iulica, deci tu erai. Eram aproape sigur, nu pot fi doi Maresi, dar na. Cand mi-amintesc de acei doi ani cu nopti nedormite, ba R si D, ba Bg si CA, de spaima directionalilor de grupa cand se ridica unul dintre noi doi sa spuna ca nu este de acord cu "neckermanul", aplicatiile si, mai ales licenta (in prima editie :) ), cand si-au luat-o toti cei cu relatii; marmota, pisicul luat din Gara de Nord; berile incasate de la bucuresteni (mai putin Nelu Iliescu, Dumnezeu sa-l odihneasca) sa le dam rezolvarile de situatii. Pe Viorel il stii, cu siguranta, din ce iti povesteam despre R, doar ca nu aveai cum sa faci legatura dupa atatia ani.

GO spunea...

@monteoru. Test de logica si bun simt! Legat de politisti si livret, aici se stie ca este o mascarada legislativa. Doar ca politistii sa primeasca si ei o pensie militara. Desi civili in activitate, la pensie ii face militaei din pix.

Si acum, testul. Incepe razboiul. Orice cadru militar in rezerva, este mobilizat pana la implinirea varstei de 63 ani!

Si acum, daca cu militarii este clar, artileristul merge la treaba lui, pifanul la a lui etc. INTREBARE! Ce faci cu politistul?!

Il incadrezi in M.Ap.N.?! Unde,ce?! Sa nu zici de politia militara, ca acolo sunt trupe care in fapt, sunt trupe de interventie speciala stil antitero, denumirea de politie militara nu are nicio legatura in proceduri, instruiri etc. cu politia civila (asta iti spun ca am lucrat si eu acolo).

Il faci iar politist un MAI?! Adica il degradezi militar si il faci din nou functionar civil?! Pai deja a fentat razboiul.

Concret?! Explicatii?!

avianyc spunea...

Măi comentacilor ,mai terminati dracului cu prostiile pe care le debitati pe aici .
Prin anii 70 cand s-a trecut la punerea pe picioare a contructiei de aeronave civile si militare romanesti ,in intreprinderi romanesti ridicate din temelii, Ceausescu a dat dispozitie ca toti studentii de la ATM si Facultatea de aeronave civile ,specializarea ”Constructie si exploatarea aeronavelor la sol si in zbor” s-a faca stagii de zbor (la manșă) ca sa cunoasca si sa simta mai bine aeronava si fenomenele mecanice si aerodinamice în zbor ,in vederea imbunatatirii cunostiintelor de proiectare .
An de an ,patru ani la rand incepand cu 77( s-a renuntat la stagiile de pregatire infanteristica din perioada de vara ),si cu vizita medicala gen admitere sc militara piloti efectuata la Centrul Aeronautic de Medicina ,am zburat in fiecare an la Boboc avionul IAR 823 si AN 24.
Cei de la Facultatea de aeronave civile au zburat la aerocluburi ,unii chiar si-au luat brevetul de pilot ,aviatie cu motor ( vezi Berceanu ,etc)
Multi dintre noi ,cursanti in perioada 77 -80 ,multi cu peste 60 ore zbor acumultate am pus umarul la proiectrea si constructia ROMBAC si IAR 93 de la Craiova. La Craiova unul din colegi ajuns director general ,a fost inainte seful biroului proiectare ,avandu-l ca subordonat pe Berceanu ( absolvent al fac de aeronave civile -viitorul ministru pdlist) .@ Leon cunoaste foarte bine.
IN ACEA PERIOADA ,PÂNA PRIN 85 ,DACA NU MA INSEL ,TOTI PILOTII DE LA ”TAROM”, ”Aerobazele Aviochimice si utilitare ” S-AU PREGATIT COT LA COT CU ELEVII SCOLII MILITARE DE OFITERI DE AVIATIE DE LA BOBOC ,IN REGIM MILITAR ,LA ABSOLVIRE PRIMIND LICENTA DE PILOT AERONAVE SI GRADUL DE LOCOTENENT.
iN ACEASTA PERIOADA S-A PREGATIT SI ABSOLVIT SCOALA MILITARA CU GRADUL DE LOCOTENENT SI PILOTUL ING SIMION DASCALU .
Ulterior multi si-au luat grade militare in rezerva pana la gradul de col in rezerva. Probabil de un astfel de grad vorbeste domnul Dascalu.
Din cate stiu a fost pilot pe la Tarom -comerciala. Alte amanunte ,nu stiu dar pot afla. Se pare ca a lucrat si la ”Autoritatea aeronautica Romana”.
Eu la terminarea ATM -82 am luat repartitie in Scoala Militara de of aviatie Boboc si mi-am desfasurat acolo activitate ,atat ca lector cat si la exploatare pana in 88 cand ,prin concurs am fost selectionat pentru cursul ing de bord , AN, IL si Boeing. Dupa trecere in rezerva ,am facut cursuri PPl la scoala Aeronautica Tuzla si am continuat dupa trecerea in rezeva 10 ani la Compania Blue Air ca si copilot ing de bord ( compania adoptand acesta schema (comandant -copilot ing de bord -in loc de comandant -copilot -ing de bord).
Sunt multi ing din acea perioada care si-au continuat orele de zbor la aerocluburi si si-au luat licenta de zbor si azi sunt piloti pe la diverse companii ,la fel cum si multi piloti si-au luat si diploma de ind ca in cazul dnului Simion, devenit ulterior expert pe transporturi(aviatie) pe le Comisia Europeana.
Din generatiile trecute pe la Boboc in acea perioada mai zboara pe la TAROM , pilotii Osiceanu , Dobrovolschi ,etc
Cu Iovan am fost coleg la Blue Air.
Pe fb ul meu suntem inca in relatii bune.
Asa ca nu mai indrugati pe aici prostii mai mari ca voi si acuze nefondate la adresa unor oameni in privinta pregatirii profesionale.
Si sa stiti ca pana in 89 salariile la Tarom nu erau mari ,chiar nu depaseau salariile multor piloti militari.

SorinDaniel spunea...

In cursul zilei un sofer de pe autocisterna cu produse petroliere jignea in gura mare pensionari militari,datorita noua nu sunt banii,iesim la pensie la 40 de ani,betivani etc.mi-e greu sa reproduc cuvintele lui.L-am intrebat ce studii are, răspuns sec nu am terminat liceul.Considera ca ceea ce face el e deasupra a oricarei functii din armata română.Aici ne-au adus clasele politice de-a lungul anilor.Civili indiferent de studii ne privesc cu ura.Greseala este si a noaatra ,nu suntem uniti,astia ne dezbina,stam si ne certam pe bloguri,ne jignim ,e de ,,noaptea mintii"ce se întâmplă.Suntem cocosi aici in virtual.

akord 75 spunea...

Calinmihaib
Multumesc, de acolo am luat eu comentariul...dar am incercat sa indulcesc "pastila" cu de la mine putere.Nu stiu de ce dar pentru mine cuvantul psihiatru pare mult mai dur decat "psiholog"
Aveti dreptate mai bine respectam adevarul mot-a-mot,asa ca "impricinatul" sa stie impotriva cui sa se "revolte"😃😃😃

avianyc spunea...

@ Călinmihaib
V-am adesat rugamintea sa-mi raspundeti in calitate de doctor la o intrebare.
Va mai rog inca odata ,dar in calitate de ”contabil-finantist -cadrist ” pe blog. Poate așa si rapesc un raspuns. Sper ca acel ”b ” de la finalul ”Calin mihai _b ” nu vine de la ”bombardier”
Astept va rog un raspuns ! Multumesc.
A In baza parerii dvoastra as dori sa presupun un cap de acuzare a jandarmilor .
Cam singurul de altfel pana nu cunoastem intreg filmul evenimentelor

”avianyc
21 februarie 2021, 14:09
@ dr calinmihai

O intrebare de specialitate.
Este corectă din punct de vedere medical procedura jandarmilor de a trânti de asfalt/beton soldate cu julituri pe față si imobiliza prin forta si proceduri care pot pune viata in pericol un vârstnic cu MASCA pe figura si care posibil poate sufera si de afectiuni cronice precum HTA, insuficienta respiratorie ,ast bronsic ,etc.”

@ M
Multumesc de raspuns ! Cam in aceasta zona am vazut si eu o posibila greseala de procedura facuta de jandarmi.
Sa vedem si o parere medicala de la un medic militar .

akord 75 spunea...

Talent de pamfletar.Moare de ciuda CFI-ul ca el e mai asaaa mai acid, mai un blestem,mai un descantec o mai "da si cu gabitza"
...da-l parasc eu ca l-a "tradus" pe nea gabitza cu tanti sosoaca.Atunci sa vezi paruiala😃😃😃

Clawoodiu spunea...

Pana in prezent nu am mai citit asemenea aberatie... Cum adica, un rezervist trebuie interpelat in societate de grade egale sau mai mari din cadrul politiei sau jandarmeriei? Ce treaba are gradul militar in afacerea asta? Egal cu ZERO. ALtfel, ca fost militar trebuie sa dai dovada de oarece decenta si retinere in societate. A fost interpelat de jandarmi, rezolva diplomatic situatia, isi cerea scuze si totul era OK. Ce importanta are gradul militar, el fiind acum un simplu civil pe strada? Daca chiar se ajungea la solicitarea CI-ului, il dadea, primea o amenda, o platea la jumatate din minim in 15 zile si iar se rezolva problema in mod civilizat. Cum sa provoci jandarmii sa se bata cu tine? Mi se pare ceva de domeniul absurdului.

akord 75 spunea...

Nu s-ar incadra ultima faza(ptiu..ca ma pomeneste) si la neindeplinirea /neaplicarea legii/a atributiilor de serviciu...adica pe scurt "neglijenta in serviciu"?? Pai cum adica? sta nenea ala fara masca si tu mai astepti cateva zeci de minute ca sa-l agati? De ce??
Hmmm nu e chiar asa de greu sa fii procuror in ziua de azi.La cate "'jde milioane" de legi care au aparut si se bat cap in cap in ultimii 30 de ani e imposibil sa nu cazi in greseala ...cristi tamplarul sa te numesti si tot nu scapi😃
E ca aia cu "de ce ai basca/de ce n-ai basca"

un oscar = o pensie spunea...

armata are 2 functii in acest moment
1-decorativ,pentru parada si imagine
2-pt scurgerea 2% din pib (jumatate din ei pe fier vechi sua) si pt trimitere carne tun(mercenari) in T.O. in interesul exclusiv stapanului american
restul e nutret pentru cretini,multi inca mai viseaza avioane,tancuri ,tunuri,radare
am ramas cu mii de generali si mai multi colonei pentru desenat harti cu markere colorate(munca lui mares premiata cu oskar)

akord 75 spunea...

Io zic sa dati cu banu' ca asa fac si ei.Mai stii, poate "se potriveste"😃

Clawoodiu spunea...

Alta aberatie... In Franta jandarmeria sunt la categoria forte armate, iar in Italia carabinierii, omologii jandarmilor de la noi, sunt militari si fac parte din fortele armate. In Germania nu sunt jandarmi, dar fortele de interventie de politie sunt la alt nivel. Cat despre asa zisa agresare a rezervistului, legitimarea nu s-a facut pe motiv ca a participat la un miting antivaccin, ci pentru ca in euforia momentului nu purta masca. Ori prin Decizia ICCJ din luna ianuarie 2021 s-a confirmat ca ordinul privind portul mastii in spatiu deschis este legal. Drept urmare, si sanctiunile prevazute pentru nepurtarea ei sau portul incorect sunt legale, politistii si jandarmii avand competenta de a aplica sanctiunile, de la avertisment la amenda. Cat despre amenzi, cam toate tarile socotite civilizate au fost disciplinate (candva) prin amenzi usturatoare.

Clawoodiu spunea...

Ce intelegeti prin represiune? Care sunt alea?

y spunea...

Ca de obicei, ne mulțumim să zgâriem doar suprafața lucrurilor, fără să privim și să înțelegem lucrurile în profunzime. De fapt, acest incident NICI NU AR FI AVUT LOC, dacă de mai bine de un an, în românia nu ar fi fost instaurate – prin forța DIKTATURII MEDICALE, promovată politic și susținută militar – niște măsuri total aberante, ilogice și anticonstituționale și, de multe ori contradictorii!
Asistăm de peste un an de zile, la o RE-Programare-Neuro-Lingvistică continuă, zi de zi și oră de oră, ca PICĂTURA CHINEZEASCĂ, prin care se urmărește în fapt REEDUCAREA la nivel de individ și de masă și de rescriere a tot ceea ce este NORMAL.
Fără să observăm, Fenomenul PITEȘTI a fost ridicat la rang de artă și adoptat la nivel național și nu numai, arta constând în faptul că ne construim singuri zidurile închisorii, aruncăm cheia și pe deasupra, cerem și acceptăm cu aviditate să fim condiționați IDEOLOGIC și PSIHOLOGIC. Dar pentru a face totul și mai sublim, ne mai și alegem – pe cale așa-zis democratică! – torționarii!

De „lecturat” pentru eventuale învățăminte.
https://anonimus.ro/2021/02/america-si-ritualul-de-trecere-la-totalitarism-tradarea-parintilor/?utm_source=mailpoet&utm_medium=email&utm_campaign=ultimele-articole-de-pe-anonimus-ro_1

P.S. DECONDIȚIONAREA va fi extrem de greu de făcut, iar pentru unii chiar imposibilă. Asta DACĂ se va mai reveni vreodată la normalul normal.

Burebista spunea...

În OG 2 din 2001 se specifica clar în cât timp de la săvârșirea faptei poate fi sancționată o persoana ce a săvârșit o contravenție... În 6 luni...
Articolul 13
(1) Aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârșirii faptei..
Panyru a putea sa sancționeze persoana respectiva pe loc sau în termen de 6 luni, jandarmii trebuiau întâi sa o identifice... Asta au și încercat sa facă însă cetățeanul,, model" în loc sa le prezinte cartea de identitate ori dacă nu o avea la el sa le comunice datele de identitate a preferat sa facă circ și sa le spună jandarmilor o minciuna,, ca este ofițer al armatei Romane " crezând ca îi impresionează... Când a văzut ca nu i a impresionat Lea spus ca se bate cu ei parte în parte în parcul de vizavi... Restul se știe de pe filmare...
Rezultatul... Va primi o amendă pentru ca nu a purtat mască în spatii publice corect, și încă o amenda pentru refuz de legitimare în total cam 1000 lei.. 🤣
Nu veți vedea niciodată ca i cazul în care o persoana recalcitranta sau care a săvârșit o contravenție este extrasa dintr-o mulțime sau o manifestație pentru ca asta ar face ca lucrurile sa degenereze...dupa terminarea ostilităților se identifica fiecare persoana care merita sa fie sancționată prin metode specifice... Sau prin simpla interceptare și legitimare...
Dacă omul acela știa ca nu făcuse nimic care să i aducă o sancțiune se legitima pur și simplu însă se simțea cu musca pe căciulă și mai era și smardoi.. 🤣

Clawoodiu spunea...

In lucrarile de mobilizare politistii primesc grade militare echivalente si sunt trecuti la arma Politie militara. Am un coleg care este in situatia asta, din comisar sef a devenit colonel in livretul militar.

Clawoodiu spunea...

Corect.

Huhu Rezea spunea...

Ai dreptate, Olescu exagerează când pune pe același plaan acuzarea unui militar pentru comiterea unor infracțiuni, în calitate de militar, cu constatarea unei contravenții comise în calitate de cetățean, nu de militar.
Comportamentul cetateanului Simion Dascălu nu impunea nici măcar legitimarea lui, ca sa nu mai amintim de molestarea,încătușarea și conducerea lui la Politie.
In extremie, daca tot s-a cerut ajutoare, putea fi invitat să intre în dubă, fără să fie încătușat.
De ce au procedat așa?
Pentru că nu ke este frică de reacția corpului militar, așa cum se tem de reacția #rezist.

GO spunea...

Opinia mea? Din supraimpozitare nu iese economia scontata. Asa ca chestia este sa iei de la fiecare ceva. Au luat o data prin neactualizare si o data prin neindexare.

Asa ca si acum vor ciuguli ceva mai gras decat impozitarea. Eu cred ca la pensii vor fi atacati functionarii publici (nemilitarii) din MAI si din MJ. Prin trecerea la contributivitate. Posibil la pachet cu demilitarizarea jandarmeriei.

S-ar fi atins si de cei din M.Ap.N. bagand contribitivitatea la gramada. Dar eu nu cred, intrucat risca 100% o greva de proportii si alte miscari de revolta, a corpului de baza al armatei: SGP. Acest corp al SGP nu beneficia de pensii militare in 2011 - de aceea nu a existat o revolta, dar acum situatia este schimbata. Paradoxal, dar soldatii/gradatii pot face in minute, ceea ce nu pot face cadrele sa isi apere drepturile!

Asa ca bataia principala a smenuirii unor sume importante din pensiile militare, ramane pe deposedarea functionarilor publici civili de acest drept. Nu vor carai decat putini, asa cum majoritatea cadrelor indiferent de minister, nu au carait nimic nici in 2011.

F16 spunea...

parol😂😂😂😂😂😂😂😂😂

monteoru spunea...

In decembrie 1989 am constatat cat ura populatia pe militieni.A trebuit sa-i salvam cu ajutorul celor dela GP dela bataie.Parte din jandarmi dau dovada de lipsa de tact ceeace aduce grave prejudicii institutiei.Jandarmeria si cand greseste trebuie sa dea impresia ca e in slujba cetateanului si numai in slujba cetateanului .Gresala apartine celor din comanda institutiei care vor sa dea bine in fata politicului..
Nu mi-ar face placere sa vad jandarmi fugariti de populatia deslantuita.Politistii sunt mai bine cotati.

GO spunea...

Just. Cu mentiunea ca trimiterea pe post de carne de tun in TO pt. interesele altor state (de fapt, numai SUA) se face tot pe banii românilor. Mai exact, din pensiile neactualizate și neindexate ale ... militarilor.

GO spunea...

Romania TV! Persoana imobilizata a prezentat livretul militar. Cu inscris in clar, ABSOLVENT AL SCOLII MILITARE DE AVIATIE! Asadar, este vorba de un ofiter. Care a afirmat ca este in rezerva. Cel mai probabil fiind in retragere, un amanunt care nu este diferentiat de majoritatea militarilor.

Iar M.Ap.N. a dat dovada de curvie, putini cetateni cunoscand diferenta intre pozitia "in rezerva" si pozitia "in retragere". Da, depasind 63 ani varsta, acea persoana nu mai este in rezerva, ci in retragere! Dar tot in evidenta armatei este. Reprezentantii M.Ap.N. s-au ascuns dupa sensul tehnic al unui cuvant.

Iar niste jandarmi de grad inferior, au imobilizat un militar de grad superior! Aceasta este imaginea de ..acat armatei romane, cu tot tacamul: militari, jandarmi, politisti etc.

Draculea spunea...

@Piata Victoriei Socialismului, mare aglomeratie mare, fum , mult fum de la gratarele care sfaraie sub presiunea trupelor de jendari.Speranta amarastenilor incepe sa palpaie la vederea majoretelor ce fac galerie.Este mare agitatie pana si adormita intru Maica Domnului a octagenarului Monteoru incepe sa dea semne de viata ,fara resuscitare. Se ridica judetele tarii si din buricul Tampei apare o racheta de penis trimisa de rachetistul galactic akord, fost mare mafiot dar acuma raspopit. Vaiete ,urlete in centru Pietei, doua doamne si un catel , singurele persoane din zona au inceput un adevarat rezbel deoarece pisoiul uneia il muscase pe dulau de coada...de topor!
Asa ca noi ramanem tot saraci, tot umiliti, toate incercarile copilaresti sunt un fas si guvernantii ne vor trimite cate un pic ,pic ,pic ,cate 500/luna spre usa ce duce la iesirea din sistem, pana n-o mai ramanea nimic.
Fiti gentelemani ca escrocii va fura pana si sosetele din mers si voi , nesimtitori cum sunteti mergeti inainte .Tot inainte tovarasi!

Calinmihaib12 spunea...

D-le AVIANYC: (..întrebarea ar trebui să fie " retorică..!)
..vă răspund în calitatea simplă de om,cetățean român..și de medic = civil sau militar(= nu cred că e cazul să se facă vreo distincție în acest sens..!)
..pentru orice om..normal,cu suflet,VIOLENȚA = de orice fel e respingatoare, de neadmis..!
..poate cu excepția situațiilor de "forță majoră": de acțiune împotriva celor AGRESIVI FIZIC asupra persoane lor pașnice,dar și în această situație, de excepție, acțiunea fermă,fizică asupra agresorului trebuie să fie: "măsurată..", de intensitate proporțională = raportată la cea a agresorului, cu scopul de a-l opri.., ceea ce presupune: discernământ, "sânge rece",stăpânire de sine,știința și capacitatea de a interveni eficient,fără a produce"daune", vătămări fizice nimănui,..etc.,
adică,pe scurt:.profesionalism.!
..e adevărat că adesea în lume ...ca și la noi,în stradă sau altundeva..,intervenția în forță a "autorității",.. "intervenție" neprofesionistă a unor ageamii= în "uniforma" statului, "nepricepuți" sau proști de-a dreptul..! = poate duce la VĂTĂMĂRI corporale sau chiar DECESE evitabile..!(chiar si în cazul în care se intervine brutal de către reprezentanții autorității asupra unor persoane SĂNĂTOASE și care prin "trânti rea"..la pământ", pot suferi traumatisme cranio-cerebrale fatale imediat sau în.."2 timpi" ..!
..ca să n-o mai lungesc: jandarmii,din ce-am văzut la știri astă seara(luni 22.feb...) s-au purtat ca "brutele", total neprofesionist,niște "bătăuși..!
..Chiar nu știu dacă procedurile în forță: "corp la corp" = SUNT AVIZATE LEGAL: MEDICAL,JURIDIC, ..etc.în vreo LEGE,instrucțiune, ordine..,regulamente interioare din ministerele responsabile de ordinea publică..!

Calinmihaib12 spunea...

Avianyc: ..în comentariul de la ora 19:50/22 feb. .cred că "din viteză"..ai scris că ai fost coleg cu IOVAN pilotul..! și că mai "țineți legătura" pe fb...!
..întrebare: care "pilot Iovan",
căci unul A MURIT în munții Apuseni,.. în 20 ian.2014 (dacă nu greșesc luna..?)..!!, "aterizând forțat"..!

CEZAR spunea...

Bravo MaKiSS
De cind ti-ai schimbat titulatura pe ..cruce..vad ca le potrivesti mai bine..!!
"Honvezii sint cu noi....
Treceti batalioane romane Carpatii.....
Cu ghiocei in teava pustii
.....

CEZAR spunea...

Ei ...GP....!!!
I-A APARAT ARMATA...cel putin in Timisoara !

Iulian Mareș spunea...

Olescu,
cel putin din 78 eu nu am auzit de Mm ca piloti, insa unii din arma ne pot informa mai corect! Oricum de ing si pilot...pe aeronave militare, mai rar! O fi Prunariu?

Iulian Mareș spunea...

Andrei,
Categoric sunt eu...! deci esti cine cred eu? Specialist in limba mandarina?
Mai, berile nu le luam degeaba...erau pe munca! Nelu, dumnezeu sa-l odihneasca...Mai tii minte keful de Sf. Ion, la el si ulterior la B?

Iulian Mareș spunea...

Uneori nătărăii ies singuri in drum...., sau se baga in seama cand el are doar 3 clase!

Iulian Mareș spunea...

Olescu,
nu vreau sa par gomos, insa iti sugerez cateva misiuni si situatii!
La decretarea starii de asediu, mobilizare si/sau razboi se modifica structura politiei, inclusiv a politiei rurale si apar structuri de jandarmi in toate localitatile! In plus, trebuie fiintate si pazite lagare de prizonieri, kiar transfugi, migranti si sigur tabere de refugiati! toate obiectivele de interes national trec pe paza intarita! Mutarea arhivelor...etc necesita forte si mijloace numeroase! Comunicatiile, punctele obligate de trecere, lucrarile de arta, infrastructura critica trece in paza!
Si cine a spus ca Jandarmeria nu poate fi trecuta urgent la MApN?
*Mai am o tema: multi dintre ganditorii aerieni si antiaerieni considera ca in aceste stari (enumerate mai sus) Armata Romaniei va avea configuratia de la pace! Gresit, nota 2, daca au gandit asa ceva!
**Reamintesc ca FA sarbe au avut pierderi minime (exasperant de mici) in urma bombardamentelor NATO, la care raliasera direct 14 tari! A fost nevoie ca dupa semnarea documentelor, iesind din mascare 2 B.I. sa fie decimate de aviatie!

Iulian Mareș spunea...

Dragul meu avianyc,
cel putin eu, iti multumesc mult pt informarea exhaustiva, insa numai prima treime era de interes general...
Totusi...”si AN 24”?...randul nr 9, de sus in jos.
Referitor la vizita medicala la INMAS (asa-i zice acum): cei care nu lua vizita medicala, ce faceau?
”Brevetul de pilot, aviatie cu motor ( vezi Berceanu, etc)” nu cred ca-i confera excrocului tradator, numitul Bercovici, dreptul de a zbura un bondar cu mai mult de 1 loc, pt a nu mai lua pe nimeni cu el in Iad!
*Eu te intreb simplu si direct: cati ing/sing militari ai cunoscut care zburau aeronave militare(cu aripa/reactie sau nu, precum si El), macar pt mentinerea clasei? Nu ma intereseaza de civili fie si cu grade acordate in urma executarii stagiului militar.

Iulian Mareș spunea...

Daca asta este gandirea unui subofiter care doar a tinut evidenta kilotilor...intr-o unitate depozit al unei baza/brigazi logistice, eu cred ca ar trebui sa returneze soldele impreuna cu cei care l-au format si notat atatia ani! Pacat ca nu putem studia foaia matricola...

Liviutatarush spunea...

Parca el este dupa profilul de facebook. Si atunci de ce M.Ap.N.-ul a mintit?
https://www.facebook.com/photo?fbid=1537380079740473&set=pb.100004054880567.-2207520000..

Fost parasutist spunea...

D-le Olescu
Nu a fost, ca MM, pilot, ci tehnic de bord. E cu totul altceva. Omul n-avea cum sa puna mana pe mansa in zbor nici macar in visele lui.

Iulian Mareș spunea...

avianyk a explicat destul de stufos, mai sus!

Fost parasutist spunea...

Rectific: Mai putin in situatiile descrise de avianyc.

Iulian Mareș spunea...

Doctore,
din presa am aflat ca procedura de incatusare la pamant, cand exista opozitia vadita a individului, este normala si fireasca, aprobata in toate politiile lumii! Mai mult si faza cu genunkiul pe gat este corecta!

Iulian Mareș spunea...

Fost parasutist,
nici daca se tragea cu raketa Volhov in El?

Iulian Mareș spunea...

Liviutatarush,
El este....
iti aduci aminte de ”Bagati site-ul de cultura in duba!!!”? :)) tare rau...
Eu i l-am aratat lui Igas...s-a ras copios si firesc! Dupa 30 de min se stia si autorul....

Andrei spunea...

Cum putem sa vorbim direct? Prin admin se pot afla datele de contact?

Dan 65 spunea...

Ma doare la basca de pensia militara! Anul acesta voi fi socru mare. O sa fac un CAR cat China. Dar ce vorbesc eu? Ce stiti voi...bai saracilor!

Huhu Rezea spunea...

Nu-l incătușezi și nu-l trântești la pământ pe un batrânel care nu vrea să se legitimeze!
Este o reacție disproporționată.
Trebuie sancționați drastic cei doi gealați care s-au purtat ca niște brute!

CEZAR spunea...

Casa de piatra ...BOGATANE CARE ESTI....hi..hi..hi..cu bani de la CAR..

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Deja ceea ce ai scris este un caz particular...bătrânel!...dar a se bata voia...
Exact ca în uzul de arma...se evita deskiderea focului....

Iulian Mareș spunea...

...mai știi? Cu ajutorul lui B. P. Hașdeu...o ședință de spiritism scurta, cu SMS-uri...

Iulian Mareș spunea...

Dan 65,
Vorbiți cu Câțu, este maestru în împrumuturi grase!

Iulian Mareș spunea...

Da. Îl rog pe admin să îți dea adresa de mail.

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Tiam trimis ceva in mailul oficial!
Nu despre Titus Steel...caci neghina asta o vedem cu toate ca a scris ca dispare. Insa...numai pe ăsta, ca-i cald!

Draculea spunea...

@Mai astia care le stiti pe toate de ce va chinuiti sa explicati dar habar nu aveti?
Da ,dupa 90 s-au facut cateva loturi experimentale cu piloti MM, la Alexeni a fost o serie de vreo 40, unii s-au pierdut pe drum , era peste puterile lor apoi dupa vreo 3 ani i-au trimis la niste cursuri /ore la Sc Militara de la Boboc si dupa examen au devenit locotenenti si au iesit la pensie chiar si colonei.Dar s-a dovedit a fi o experienta proasta , costisitoare si fara randament, ca si cu femeile in armata.
S-a incercat varianta ruseasca unde au mai multe categorii de piloti ;
-MMpiloti
-Ofiteri piloti
-ofiteri ingineri piloti

GO spunea...

Mai este o situatie, tot rara. 2 scoli de aviatie, una de piloti si una tehnica. Cunosc 2 cazuri.

Un caz de MM de Av. ajuns pilot pe elicoptere in 1988 (a fost o perioada in care puteau pilota si MM). Ulterior, pt. a ramane pilot, a fost nevoit sa urmeze si institutul de Av. cum ii zicea atunci, pt. a ajunge ofiter. 2 scoli insumate, 7 ani. Acum eete colonel, activ, pilot Elicoptere.

Al 2-lea caz. Ofiter care a ajuns Ing.Av. Dar care ulterior a urmat si AFA. Total 8 ani. Este activ si acesta si Cdt. celei mai renumite baze de aviatie din tara.

avianyc spunea...

Multumesc domnule doctor,
Ati uitat totusi sa faceti referire in context si la agravarea situatie prin imobilizarea in acest hal a vârsnicului cu MASCA pe figură.
Putea masca pe figura sa agraveze situatia ?
Legat de Iovan ,da am fost colegi pâna cand a plecat din Blue Air in urma unui scandal cu conducerea si Oana roman ,pe atunci in staful Blue Air. Un profesionist care nu le ”curata oua” cum se spune in limbaj popular.
Si-a luat grade in rezerva pâna la capitan si a fost înmormantat cu onoruri militare. De fb faceam referire evident la cei in viata ,insa formularea lasa de inteles si ce spuneti .
Mai imi aduc aminte cu placere si nostalgie de medicii de la Boboc cu care am fost intr-o relatie excelenta si pe care poate ii cunoasteti , Schlecht Adalbert(RIP), Petrica Josanu (RIP) , Manaila Titus.

@ Mares
O fi asa cum spui ,numai ca omul nu a savarsit o infractiune pentru care ,neaparat trebuia hartuit ,trantit si dus în penal ,mai ales ca ,la contraventie nu exista pedeapsa si specificatii ca tentativa la contraventie.
Ti-a explicat si Huhurez ,numai ca de tine si altii n se prinde nimic.Si in aviatie te bagi ca musca-n lapte a tot stiutor ,nepricepand ca aerodinamica vitezelor subsonice ,supersonice,mecanica zborului ,automatica motoarelor,etc de aviatie este aceeasi atat pentru aviatia militara cat si pentru cea civilă. Ca exista piloti militari si civili este o realitate obiectiva in functie de misiunile si aparatele de zbor . In schimb regulile stiintei zborului sunt aceleasi si se dobandesc functie de specializarea aleasa . Sa nu crezi ca din Scoala Militara se iese pilot militar de MIG 21,23 ,29 ,F16 sau pilot civil de TU 154. Specializarea se dobandeste pe parcurs cu eforturi diferite pentru fiecare domeniu ,tip de aeronava ,etc. Principiile de baza insa raman aceleasi de la acrobatul de la aeroclub pana la pilotul de Mig 23 sau TU 154.
Se pare insa ca tu in ”lada” de pe umeri cam ai numai piulite si saibe.
Dupa filmarea in grup ,daca a fost ,omul poate fi identificat foarte usor si se poate proceda legal si civilizat si prin invitarea persoanei prin citatie la o sectie de politie pentru clarificarea situatiei.
Asa nu am facut nimic decat sa mai bravam in prostie si grosolanie ordinara.
Nu degeaba s-a dus vorba ca toti prostii satului si ultimii ca medii la bacalaureat ,si ala luat de multe ori din a doua incercare, au ajuns subofiteri de jandarmi si agenti de politie. Cei destepti si buni la invatatura s-au orientat spre facultati de top si sunt pe cu totul alte pozitii in societate.

GO spunea...

Pe surse! Gl. Ciuca s-a sesizat de faptul ca un ofiter a fost agresat de 3 plotonieri si a convocat Curtea Marțială. Aceasta a decis cu unanimitate de voturi, ca cei 3 subofiteri de jandarmi sa primeasca fiecare cate 50 lovituri de bici la curul gol, in public, pe platoul din fata UNAP!

Pedeapsa va fi adusa la indeplinire de niste caporali de la politia militara, ca sa invete pe pielea lor subofiterii jandarmi, ce inseamna sa fie agresati de militar cu grad inferior!

In acelasi timp, Gl. Ciuca a trimis 3 subofiteri M.Ap.N. la Dir. Gen. a Jandarmeriei Bucuresti, pt. instruirea ofiterilor-jandarmi privind respectarea ierarhiei militare si a gradelor militare. Plt.maj. MApN Linte Vasile, multiple misiuni in teatrele de operatii, i-a fript un cap in gura purtatorului de cuvant al Jandarmeriei, cu gradul de capitan. "- Ca intre colegi! No, ia zi ma ...ula cum e, sa fii agresat de cineva cu grad inferior?", adaugat Plt.maj. Linte, fost halterofil la Steaua".

Gigi spunea...

Am participat de curînd la un miting în faţa sediului unei Prefecturi.
Ce m-a impresionat a fost faptul cã mai mulţi oameni,pensionari MAI, au venit tooocmai din Maramures,
Timis,Constanta etc.
Ce vreau sã scot in evidenta prin asta,este cã acei oameni facusera turul ţarii in fiecare zi au trecut prin mai multe judete resedinta de judet,protestind împreunã cu cei din judeţul respectiv in faţa sediilor reprezentantilor guv.in teritoriu.Unul dintre aceştia,purta pe cap celebrul Clop maramuresan,fapt pt.care a atras admiratia tuturor participantilor bastinasi.
Iata cum nişte oameni de toatã isprava,fac turul ţarii pentru a atrage atentia stapânirii cã bãtaia de joc nu mai poate continua.
Toatã stima şi consideratia mea pentru aceşti oameni.Macar atât sã pot face pentru aceşti bravi Osteni👏👏👏👏.

M spunea...

Discutie intre politisti prin statie

- Opriti Fordul alb de pe banda a doua!!!! A dat peste un copil pe trecerea de pietoni!!!!
- Sefu'!!! Si daca a facut armata la TR?
- Ce daca a facut?
- Pai e ofiter in rezerva si nu avem voie! Lor nu li se mai aplica legea! Ca sa fie oprit trebuie sa ghicim ce grad are, apoi sa gasim un militar cu grad cel putin egal cu al lui....


Traiasca dictatura militara!!!!

M spunea...

Domnule Huhu,

Totusi nu ziceti ca ar trebui sanctionat si ofiterul pentru refuz de legitimare? Vad ca asta tot evitati sa spuneti!

Imobilizarea unui individ este practica standard in toate politiile din lume. Vi se pare unora ca este disproportionata dar este complet corecta! Nu credeti ca sunteti un pic prea usor impresionabili?

Ce ziceti daca in Romania am avea si noi in codul penal: "resisting arrest". Asa.... pana al vreo 6 luni de puscarie pentru asemenea ghidusii!


Cand aplica legea - de ce o aplica!!!!???
Cand nu aplica legea - de ce nu o aplica!!!???
Daca unul scapa - "ia uite ce politisti incompetenti! Erau doi si ala a scapat!"
Daca e arestat - "ia uite ce brute!!!!!"

Totul se termina INTRUN SINGUR MINUT, pasnic, daca ofiterul se legitima!!! Eu zic ca a cautat scandal. Chiar si afirmatiile cu "hai sa ne batem!!!" arata ca era pus pe scandal!

Nimeni nu a spus ce ar fi facut EL personal in situatia respectiva, tinand cont de circumstante!!!

Oh, ce imi doresc sa ii vad pe cei de la PM pe strada!!!!
Exact cum ma ameninta unul de pe aici ca o sa iau bastoane pe ceafa de la un caporal de la PM..... probabil ca educat, ne-bruta, ne-gealat, pasnic si perfect indreptatit ca doar e da la MApN! Chiar nu vedeti dubla masura?????

Sa vad ce face militarul ala destept de la PM, NATO, cand trebuie sa opreasca un civil care ii spune: du-te ma in plm!! O iau pe ma-ta in ....!!! Daca ma atingi cu un deget te dau in judecata!!!! Te filmez si te pun pe net sa vada toata tara, sa iti fie hartuiti apoi copiii la scoala!!!!
Nu ai voie sa ma atingi, ba, ca eu sunt civil! Sa imi arati legitimatia, ordinul de serviciu, fisa postului, sigiliul si statul de organizare al unitatii!!!

M spunea...

@Huhu Rezea

Adica a refuzat sa isi arate buletinul dar accepta o invitatie in duba??

Plecati de la premisa COMPLET gresita ca jandarmii abia asteptau sa fie anchetati!

NICIODATA jandarmii NU CAUTA CONFRUNTAREA FIZICA! De aceea la mitinguri se aduc garduri de protectie pentru a pune o bariera intre demonstranti si jandarmi!

Daca va amintiti la 10 august jandarmii din cordonul de securitate au intrat in dispozitiv cu berete pe cap. Abia cand "pasnicii" rezistenti au inceput sa arunce cu pietre, sticle si pungi cu dejectii au fost inlocuiti cu colegii lor echipati in costum "riot".

Ati observat insa bine ca el era in calitate de "civil" deci supus controlului de legalitate ca ORICE civil.
Imi place insa de Olescu care tot zice ca un militar nu are voie sa fie atins de un militar mai mic in grad.... ca parchetul militar.... ca nu-stiu-ce. Insa un militar mai mic in grad are voie sa injure pe unul mai mare in grad si sa il ameninte? Eu sunt batran, nu imi mai aduc aminte! 😁
Cum spuneam, dubla masura!

Călugărul spunea...

Cea mai mare bogăție a omului pe pământ e mintea! Nu e cazul la 99% din rezerviști care adoră goliciunea... (sinapselor)! Apoi se vaită ca babele că sunt violate financiar ''dar nu cum se violează''vorba unei băbuțe. Singurul 'băiat' deștept de aici e pierzatorul de TAB penetratorul de capre virgine 'timișoreanul' Cezar! Ar mai fi și Mareș purtătorul de carioca cu care mâzgălea hărți dar nu vreau să se supere pe mine!

M spunea...

Toate structurile militare sau civile! Tot!!!!😁

Din MAI nu ramane nimeni!

Din MApN ramane doar o unitate pentru misiuni internationale. Vorba cuiva (un idiot dupa parerea mea - dar daca e sa mergem in absurd - hai cu totii) "ce ne trebuie sa dam 2% pentru Armata cand ultima data am fost atacati acum 80 de ani? Ce dracu fac astia? Stau in birouri si asteapta sa vina rusii peste noi ca sa se predea in 48 de ore?"

SRI nu avem nevoie!
STS nu avem nevoie!
SIE nu avem nevoie!
SPP nu avem nevoie!
Toti afara!!!! Banii economisiti sa se duca in ajutoare sociale, in scoli, in spitale!!! Ca in Costa Rica!!!!

Iulian Mareș spunea...

RUGACIUNEA GLOBALISTULUI DREPT CREDINCIOS!!!

ARAFATUL SI HALOWEEN-UL NOSTRU CARE ESTI IN ELICOPTERUL SMURD,
MASCA NOASTRA CEA DE TOATE ZILEL
DA-NE-O NOUA ASTAZI
SI NE VACCINEAZA NOUA COVIDUL NOSTRU
PRECUM SI NOI II MOLIPSIM PE ALTII
SI NE VINDECA PE NOI IN SPITALE LA ATI,
CA AL TAU ESTE INCENDIUL SI FUNCTIA SI DECIZIA ,
DE TINE ASCULTA GUVERNUL TERORIST SI WERNER CEL PLAVAN
IN VECII VECILOR
ASA SA NE AJUTE CATU SI UE !!!

M spunea...

@Olescu

Apropo, bai, M! Ce zici, ca ai avea grad superioe mie si nu stiu ce imi faci?

Doar ca sa inteleg: jandarmii trebuiau sa respecte statutul de militar al domnului respectiv iar dumneavoastra imi respectati statutul meu de militar (nu zic ca am gradul mai mare pentru ca eu am respectat si respect orice militar, indiferent de grad) exprimandu-va astfel?
Sau respectati militarii de la Jandarmerie (si ei tot militari, nu?) jignindu-i cum va vine la gura? Se termina respectul intre militari, nu?

Huhu Rezea spunea...

@M
Dovedești că esti complet paralel cu procedurile standard de menținerea a ordinii publice și asta doar pentru a-ți arăta solidaritatea de breaslă.
Cetățeanul era pașnic, avea masca pe bărbie. Cel mult puteau să-l intrebe de ce nu poartă corect mască, dar fără să-l legitimeze.
Este mai periculoasă mentalitatea voastră bolnăvicioasă de a fi solidari cu niște inși care se dau zmei cu oameni neputinciosi si blegi cu adevărații infractori.

Dan B. spunea...

@Burebista:

Ai lecturat comentariul meu? De ce crezi că un civil oarecare ar fi protestat la poarta MApN, în beneficiul militarilor-subiecți ai Legii 223/2015?
Sau cum se face că un oarecare civil ar avea, în 2011, o pensie de 486 lei, adică sub minimul de ajutor social?
Ai certitudinea că venitul respectiv, realizat după stagiul civil de cotizare, nu este survenit unei penșii militare cu cupon separat?
Pe FB apare o fotografie a lui, însoțit de un coleg, cunoscut de mine, în carlinga unui elicopter de la scoala din Boboc.
Potrivit procedurii prevăzută de normative, dincolo de filtrele organizate de poliție, cetățeanul este abordat pe stradă cu „ați înfăptuit ...., vă rog să-mi prezentați actul de identitate!”
Ai auzit de „fapta în rem”, care se poate cerceta până la identificarea autorului? Deci, termenul de prescriere curge de la data identificării individului, nu de la data faptei. Să-ți aduc aminte că ICCJ a interzis radare pe mașini fără sigla Poliției sau ascunse în tufe?
Așadar, dacă ești înzestrat cu grad mare de naivitate, limitează-te la lectură pe aici, astfel încât să nu pici în ridicol.

M spunea...

@akord-75

1. deci se poate? Am sa repet: si jandarmii sunt oameni! Poarta-te corect cu ei si nu vei avea probleme (99% din cazuri).
2. am fost la mitingul de la Stadionul Arcul de Triumf (v-am spus ca am jucat rugbi - chiar pe acest stadion, si ce se intampla e o mare magarie)
- am inceput sa ne strangem cand a venit un jandarm de la dialog. S-a prezentat, ne-a amintit regulile (distantare, masca, respectarea orelor etc.) si celor stransi deja (vreo 10) ne-a dat nr. de telefon ca daca vedem ceva care ne perturba sa il sunam.
- cand ne-am mai strans a venit si o duba care s-a oprit undeva la 50-75m. A stationatt acolo fara sa se dea cineva jos.
- la un moment dat a adus cineva cafele, ne-am dat mastile sa bem. Cand am terminat majoritatea ni le-am pus dar vreo 5-6 au uitat. A venit baiatul de la jandarmerie si razand le-a amintit de masti. Si aia au ras si si le-au pus!
- cu o jumate de ora inainte de ora limita iar au venit cei doi de la "dialog" si ne-au amintit ca protestul se termina la ora 15.00
- pe la 15.15 am plecat, alaturi de mai multi, pe alee am trecut pe langa jandarmisi le-am urat "servici usor!". Au raspuns si ei "sa traiti, va multumim ca nu am avut probleme! Sanatate!!!"

Nu ne-a batut nimeni, a fost 100% civilizat!

M spunea...

Multi dintre cunoscutii mei sunt anti-vaccinisti. Evident il injura pe Gheorghita de parca el ar fi diavolul! 😁
L-am aparat pe bietul om! Deci m-am invatat sa fiu injurat! Evident acolo sunt "APV-ist nenorocit, tineti unul cu altul, ati bagat diktatura militara!"
😂
Trebuie sa ma invat sa dau dreptate la toata lumea!!!

M spunea...

Foarte corecta pozitia Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România.

In ce priveste respectul fata de Armata Romana sunt complet de acord cu el (bineinteles realizand ca, la fel ca peste tot, sunt si uscaturi).

https://www.dcnews.ro/protestatar-pus-la-pamant-si-incatusat-de-jandarmi-christian-ciocan-nimeni-nu-este-mai-presus-de-lege-respectul-nostru-fata-de-ofiterii-armatei-romane_803167.html

Viorel spunea...

Domnule Călugăr, vă contrazic. Cea mai mare bogăție a omului pe pământ este sănătatea (mintea face parte tot din acest cerc uman numit sănătate), urmată de credință (indiferent de natura greutăților, trebuie să crezi și speri că le vei trece cu bine pe toate / am pus credința pe locul doi pentru că dacă nu ai sănătate, deci inclusiv minte nu realizezi valoarea credinței) și un ultim lucru din punctul meu de vedere (mai sunt dar le-am prezentat în ordinea importanței / cum le văd eu) sunt copiii. Matei 6:19-34VDC, spunea: „Nu vă strângeţi comori pe pământ, unde le mănâncă moliile și rugina și unde le sapă și le fură hoţii; ci strângeţi-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile și rugina și unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură. Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi și inima voastră”. Comorile noastre pe pământ nu sunt bunuri materiale, adevăratele comorii sunt copiii noștri dăruiți de Domnul nostru Iisus Hristos și care, în funcție de felul în care vom ști cum să-i creștem și educăm vor deveni adevărate comori umane, spirituale, comori ale societății. Ei vor schimba lumea în bine dacă vor fi sănătoși, vor avea credință și o educație aleasă. Dumneavoastră în calitate de Călugăr înțelegeți mai bine decât mine aceste lucruri. Eu le-am expus în funcție de cum văd și simt viața în această lume.

Iulian Mareș spunea...

Asa se explica, pe inteles...

Dan 65 spunea...

Liniste!!!! Eu acum sunt cu Catu la o cafea. Lucram la un nou plan de masuri. Stabilim detalii gen cum sa reducem impozitul pe capre, cum sa facem sa credeti ca facem ceva, cum sa va cioravoiti intre voi cat mai des si mai abitir, e.t.c., e.t.c. I-am propus sa se gaseasca o formula prin care toti sa creada ca dupa alegerile din anul 2024, cel putin, vor disparea toate inegalitatile si toata frustrarea din sistem! Acord total!... Doar cu rabdarea treci marea!

Iulian Mareș spunea...

Nicule - avianyc:
-daca nu ai nimic de ascuns, aviatorii deja te știu, posteaza in clar, ca mine;
-eu nu am pus în discuție legile fizicii, mecanica fluidelor etc..ci principii și legitati obiective ale luptei armate, despre care sunt convins ca le ai la degetul mic.
In definitiv, scuza-ma că exist si nu pot inghiti gulgute si pun întrebări.
Asa ca iti pun si tie una: care este diferența dintre aeroport si aerodrom?
Eu fiind din FT nu știu...si confund cu locul amenajat sumar pt aterizarea El.

M spunea...

Vezi ca la mitingul din septembrie 2010 (ala cu "iesi afara, javra ordinara") comandantii jandarmilor din dispozitiv care au permis deplasarea la Cotroceni (ce nu facea parte din aprobarea mitingului) au fost aspru sanctionati, pierzandu-si functiile.
Totodata liderii sindicatelor au fost amendati (de noii sefi ai jandarmilor).

Ce zicea presa vremii: Planurile sindicalistilor s-au schimbat brusc in timpul protestului si acestia au pornit in mars spre Palatul Cotroceni. Jandarmii care asigurau ordinea publica la protest au parut depasiti de situatie si dintr-o solidaritate tacita au permis marsul."
sau
"Desi aveau autorizatie doar pentru un miting in Piata Victoriei, miile de sindicalisti, supravegheati de sute de colegi din Politie si Jandarmerie, se incoloneaza si pleaca in mars catre Cotroceni, generand restrictii de trafic intr-o Capitala si asa aglomerata si marcand, totodata, debutul unui scandal ce avea sa zguduie din temelii Ministerul de Interne si Politia Romana."


A venit apoi dupa Blaga domnul Igas Branconaj si "a facut ordine"!

Iulian Mareș spunea...

Eu nu cred ca prin structura de PR, MApN a greșit...omul nu este pensionar militar, nici în Rz, nici Rtg! Cea mai sigura verificare era la CSP a MApN!

Dan 65 spunea...

Foarte frumos graiul tau Viorele! Dar ... dar daca ai credinta , Dumnezeu se ingrijeste de toate. Nu uita!

Burebista spunea...

Dan b.. În primul rand ca ceteteanul respectiv nu participase la un miting în fata ministerului apărării ci în fata palatului parlamentului și nu a avut nicio legătură cu pensiile militare ...
2. În 2011 pensia minima în România era 350 lei...ori 486 era mai mare decât pensia minima de 350 lei și putea fi o pensie medicală...
3.Nu exista fapta in rem în cazul contravențiilor....
Agentul constatator care constata o contravenție poate aplica sancțiunea pe loc sau în maxim 6 luni de la săvârșirea acesteia. Altfel aplicarea sancțiunii se prescrie....

,, Bătrânul ieșise la un protest împotriva legii vaccinării obligatorii, în apropierea Palatului Parlamentului. El a fost antenționat de câteva ori de jandarmi că nu poartă mască de protecție, deși aceasta este obligatorie în toate spațiile deschise, dar i-a sfidat.

A urmat un schimb dur de replici, în care bărbatul i-a provocat pe oamenii legii în mai multe rânduri la bătaie.

„Deci dacă v-ați gândit că am părul alb, vă mai repet o dată. Sunt ofițer al Armatei Române în rezervă și dacă vreți să ne batem, ne batem, nicio problemă, aici în parc ne batem. Nu vă spun, mă puteți indentifica după și scrieți că nu am făcut-o. Și care e problema?”, ar fi spus bărbatul.
Abia când a vrut să plece, acesta a fost urmărit şi imobilizat, după care a fost dus la Secția 17 de Poliție. Bărbatul spune acum că va depune o plângere penală pentru tentativă de omor, deoarece spune că putea fi sufocat în timpul intervenţiei.

S-a deschis o anchetă
Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a precizat că a fost dispus un control pentru verificarea modului de acțiune al jandarmilor și respectatea procedurilor.

„În urma refuzului repetat al persoanei de a prezenta datele necesare în vederea legitimării și de a respecta recomandările făcute cu privire la portul măștii sanitare de protecție pe timpul unei adunări publice, jandarmii care asigurau măsurile de ordine și siguranță publică la manifestația respectivă, au condus persoana la secția de poliție, pentru a fi identificată și sancționată contravențional. Bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1000 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară și refuz de legitimare, conform prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și Legii 61/1991 *republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, a precizat sursa citată, potrivit Digi 24.

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 257   Mai noi› Cele mai noi»