Un produs Blogger.

joi, februarie 25, 2021

Indemnul lui Mircea: Nu cereți, luptați! i

80 comments

Se va externaliza și apărarea? 80 de comentarii:

 1. Scoateti armele si voi lupta ca in 1989 .Ca militar nu lupt cu parul .
  Dacă in 1989 sau dat arme de foc civilor , unde este armamentul militarilor ca sa facem ordine in ROMÂNIA . Cu vorba in Romania nu se va realiza nimic NICIODATĂ.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Maxx@ dece trebuie sa-ti dea?Legea nu este restrictiva pentru militari pensionati si politisti pensionari.Iti trebuie mare branza : o fise medicala,un examen psihologic,o dovada ca nu ai facut parnaie si gata permisul de port arma-pistol sau pm 7,62 mm model Kalasnicov imbunatatit.

   Ștergere
 2. Jandarmii bucuresteni sau reprezentantii lor spun lucruri trasnite, fiind pe langa lege. Fumigenele nu sunt materiale explozive, nu sunt materiale incendiare si nici mijloace pirotehnice.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se vând persoanelor peste 18 ani. În armata se folosesc real pt mascarea acțiunii trupelor in anumite situații.
   Apoi, la exerciții demonstrative, cu ocazia unor festivitati, parada ..etc!
   Ce regim au? Nu sunt sigur, oricum fac parte din materialele cu acces restrictiv in administrarea structurii CBRN!

   Ștergere
  2. @vasile

   Dar ce sunt? Alimente?

   Cred ca le-au bagat la Hotărârea ONU 197/2016 (articole considerate ca pirotehnice sau munitie) la care face referire si Hotărârea nr. 197/2016.

   Acum eu am dat baza legala de sustinere a ceea ce spun. Va rog sa faceti la fel!

   Ștergere
  3. m-Ale esti zapacit ? In era termoviziunii tu te maschezi cu perdele de fum colorat?
   Pai numai bine ii arati inamicului unde sa bubuie..fraiere
   Stiu asa scria prin cartile de prin anii 85 !!

   Ștergere
  4. Cezar,
   ...numai sa fi citit carti. Numai ca tu ai citit 2 articole pe net și crezi ca astea tin loc de carte...
   Ma rog, nu știam ca tu poți face o asa mare diferență între fumul cald și sau rece..ca sa faci pastramă.
   Cauta și vei găsi kiar o lucrare de doctorat/2019, la AcTh privind mascarea trupelor cu fum.
   In definitiv, xa sa te liniștesc, căci prost ca tine nu am mai văzut, ce cantitate de forte poate beneficia de acest tip de mascare si in ce situatie? Hai, termoviziune da proba a ceea ce știi, căci după capul tău cret dacă exista sateliți nu mai exista ascundere, asa-i?

   Ștergere
  5. Fumigene, petarde, capse pentru simulatoare - inregistrate si depozitate la ATAM, se ridica pe baza OZ, semnatura, se predau carcasele, capetele (petarde) dupa utilizare la fel ca tuburile cartus.

   Ștergere
  6. Vasile, cred că greșești. Dacă am fi acum în anul 1989 (până să înceapă mascarada), grenadele fumigene (acum poți să le spui cum vrei) erau considerate elemente de muniție cum dealtfel și o grenadă ofensivă sau defensivă de exercițiu și acum este considerată element de muniție. Ele (fumigenele) cum le spui tu, nu sunt material explozive, incendiare sau pirotehnice numai că (citește comentariul de mai jos, scop / efect). Probabil (mai mult ca sigur) jandarmii susțin că sub camuflajul fumigenelor (datorită lipsei vizibilității) se pot întâmpla (mai mult ca sigur) acțiuni violente cu consecințe tragice fără a putea identifica autorul. „ ENOLA GAYE este cea mai avansata fumigena creata de Enola Gaye inlocuind fumigena lansata in 2010. Aceasta ultima versiune are un aprinzator de tip militar. O data inlaturat capacul de protectie, trageti ferm de inel pe lateralul unitatii si lasati grenada sa-si faca treaba. Durata de expulzare a fumului: 80 secunde. Grenadele fumigene din aceasta noua linie, pastreaza forma subtire si usoara, dar produc un volum imens de fum. Dezvoltata initial pentru jocurile de Paintball si Airsoft, grenada fumigena este acum folosita in diferite domenii ca Film & Productie TV , Antrenament militar, Exercitii in caz de incendiu, Antrenament de prim ajutor sau sedinte de Fotografie. Si profesionistii din diferite Forte Militare si de Politie europene au inceput sa foloseasca Enola Gaye ca o alternativa mai ieftina pentru antrenamentele lor”.

   Ștergere
  7. Jandarmii au sancționat doar aprinderea lor într-un loc public, pe trotuar, fumul ducându-se până pe bulevard unde circulau mașini cu oameni nevinovați.

   In ceea ce privește deținerea și utilizarea au făcut solicitare la Poliție, serviciul arme, să lămurească legalitatea deținerii.

   Juridic, impecabil!

   Ștergere
  8. Corecta sanctionarea aprinderii fumigenelor intrun loc public. In ce priveste legalitatea detinerii (pentru ca despre utilizare deja s-au pronuntat, au aplicat sanctiuni), 99% au fost achizitionate de pe piata, deci legal. Au vrut sa arata ca ar fi corecti pe proceduri. O sa li se acorde sporul de specialisti de clasa, de pana la 7,5%, aprobat mai demult, neacordat pana acum, dar cu aplicare incepand din 25.02, probabil in urma protestelor. Cand se vor prezenta vor spune agent X specialist clasa 1-3 :)

   Ștergere
 3. Sa vedem ce va spune CCR despre sindicate in armata.Renate le da o scatoalca serioasa celor de la administrarea tarii,acum pe final de mandat...Bravo Renate!https://ziare.com/ccr/avocatul-poporului/avocatul-poporului-a-atacat-la-ccr-legea-ce-le-interzice-cadrelor-militare-sa-se-asocieze-in-sindicate-1664084
  De fapt,in opinia mea,tinta e: Sindicat al magistratilor.Atunci sa te vezi mai frate!Daca nu s-ar fi luat de ei,de magistrati,noi militarii activi si rezervistii eram vai de mama noastra.Asa ca s-ar putea sa avem ceva sanse si odata cu asta si tara asta.Ganditi-va la ce s-ar putea intampla cu niste sindicate reunite din justitie,politie ,armata,servicii...S-ar duce toti cei care au falimentat aceasta tara acolo unde le este locul...?

  RăspundețiȘtergere
 4. Jandarmii au primit ordin sa stinga revolta initiata de psdistii care ii manipuleaza pe politisti la astfel de actiuni!!!! Ministrul Bode sustine orgoliile coalitiei de guvernare in disputa cu psd-ul care manipuleaza toate sindicatele!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Adica? Ia explică cum au generat președinții mitingurile sindicale? Kiar suntem prosti? Oamenii trăiesc bine și ii scoate pesedeul la miting....

   Ștergere
  2. @Iulian Mareș

   Telepatic

   La Cotroceni s-a dus PubliSind - o amestecătură ce cuprinde administrația publică, RA-APPS, mediu, grefa judiciară, penitenciare, asistența socială, ANAF și pe cei de la EuroPol, mini-sindicatul lui Andreica (un tip guraliv, pus veșnic pe scandal care, cel puțin pe mine, m-a decepționat când pe timpul situației de urgență i-au dat mucii plangandu-se că Vela a anulat suspendarea liderilor de sindicat și i-a trimis la muncă).

   De altfel amenzile sunt complet justificate pentru că cei care au incitat la încălcarea legii au fost chiar organizatorii (gardul jandarmilor a fost doborât chiar de un organizator).
   Eu cred că un polițist sau un militar trebuie să fie un model de respectare a legii și susțin pedepsirea mai aspră a acestora atunci când încalcă legea.

   Unii sunt însă de părere că e tocmai invers și că se bucură de imunitate sau măcar de un tratament special.

   Ștergere
 5. Mircea, de aceasta data are un discurs mobilizator, de adevarat lider al SCMD !
  Se vede ca vine din viitor,...poate de pe Marte,...glumesc desigur..:)).

  RăspundețiȘtergere
 6. Noi n-am fost pregatiti pentru baluri , concerte si teatre.De ce sa fim gentelemani cu niste hoarde de tatari cu ochii bulbucati dupa jaf si cotropire. De ca sa ne lasambucatele, averile si fecioarele pe mana acestor libidinosi iar noi sa alergam de la o luna la alta pe la ghisese de banci si administratii pentru a ne plati ratele si darile tot mai imporovatoare. De ce sa luam in brate curbele de sacrificiu de ce sa ne lasam amagiti si umiliti de cate o fosta curvistina indolenta si obraznica? Pana cand? Mana pe arme, la propriu.

  RăspundețiȘtergere
 7. Sunt 3 forme de luptă .
  1. În INSATNŢE. Cu cât mai multe și de la mai mulți , cu atât mai bine.
  2. Prin jalbe peste tot , la instituţii inclusiv la instituțiile EU. Cu cât mai multe şi de la mai mulţi , cu atât mai eficiente.
  3. Prin participare la protestele organizate.
  Cu arma etc... sunt povești și frustrări de copii ........

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu fi asa sigur de neputinta aplicării pot 3. Asa gândeam și Lukașenco! Este mult până la un Maidan de București?

   Ștergere
  2. Leonard,
   Dacă nu azi, mâine se va întâmpla:

   Ștergere
  3. Leonard
   Dacă nu azi, mâine sigur se va întâmpla: Avocatul Poporului a atacat la CCR legea ce le interzice cadrelor militare sa se asocieze in sindicate.

   https://m.ziare.com/ccr/avocatul-poporului-a-atacat-la-ccr-legea-ce-le-interzice-cadrelor-militare-sa-se-asocieze-in-sindicate-1664084

   Ștergere
 8. @ leon
  Sibienii cer lămuriri suplimentare. Poate te oferi .......

  https://cronicaolteniei.ro/claudiu-manda-suspect-intr-un-dosar-la-dna/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. "Potrivit DNA, în data de 05.06.2015, primarul Marin Ion s-a întâlnit cu Claudiu Manda la sediul PSD Dolj, i-a spus preşedintelui PSD Dolj despre ce este vorba, iar Manda l-a sunat, în prezenţa primarului, pe directorul AJPIS Dolj căruia i-a cerut „să se întâlnească cu primarul şi să stabilească împreună ce e de făcut”.
   @Avia, o sa merg si eu la biroul din Craiova al senatorului Ciuca, o sa-l rog sa-l sune in prezenta mea pe Presedintele CD, Ludovic Orban, sa rezolve urgent cu Pl x nr.199/2020..!
   Ce crezi, DNA ne va face dosar penal pentru trafic de influenta..??

   Ștergere
  2. Leon,
   Dacă Manda este suspect ca a furat 7 case, înseamnă xa o sa ajungă Presedinte!

   Ștergere
  3. E o mare diferență între ce spune DNA, ce poate proba DNA și ce reține instanța.

   Că o notă personală îmi doresc să o văd pe Olguța cu pachețelul la Rahova!

   Ștergere
 9. Draku are dreptate
  Mergeti ba si luptati...ca eu stau pe coada pe vatra si privesc....al dreak Draku

  RăspundețiȘtergere
 10. Avocatul Poporului a formulat o excepție de neconstituționalitate, privind unele prevederi din Legea dialogului social și o sintagmă din Legea privind statutul cadrelor militare, considerând că interzicerea absolută a dreptului de asociere în sindicate, a cadrelor militare, este contrară dispozițiilor constituționale și convenționale.

  de pe site-ul oficial al Avocatului Poporului
  https://avp.ro/wp-content/uploads/2021/02/Exc-art-4-Lg-62-2011-art-29-alin-1-lit-e-Lg-80-1995.pdf

  RăspundețiȘtergere
 11. Leonard@ce -ti place sa mananci de ala cald si moale.
  Cu caciula in mana sa umbli tu prin salile de judecata.
  Cu jalba in protap sa umbli tu.
  Eu unul nu.
  Greva SNAOPSN e penultima solutie.
  Daca ai in titioaca ceva materie cenusie lamureste-o pe madam Renate sa sesizeze CCR privind inlaturarea restrictiilor vietii de militar.
  Puiu@ vorbeste politica din tine.Politistii nu au revendicari politice ci revendicari salariale.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ICE , vârstă multă , minte ioc. Nu ziceai tu să punem mâna pe arme , etc.......adică spunei niște fantezii de handicapat mintal.
   Ce bei tu pe acolo pe la Bârca ți-a afectat rău mintea . sau ața ai fost dintotdeauna , handicapat mintal ?

   Ștergere
 12. Cauze si efecte spuse pe șleau ,fara implicare politică partinica psd sau pnl,etc.

  Lafaiala bugetara pesedista a creat cea mai mare discordie posibila in societate intre bugetari ,privati ,pensionari.
  Iata ce a produs lafaiala bugetara pesedista. In primul rand un SMBE = 5439 lei 2020/2021.
  Sa explificam ce produce acest SMBE pentru angajatii din privat si MINERII din V. Jiului ,viitori pensionari.
  Spre exemplu dat pe tv recent prin greva minerilor= Salariu net 1700 lei ,salariu brut - max 3000 lei.
  Punctaj lunar pensie = 3000/5439 = 0,55157 + 50% (grupa de munca) = 0,82735 ( punctaj pensie lunar miner in subteran!!!!!!!?????????
  DOMNILOR COMENTATORI , realizati totusi ce a realizat psd prin lafaiala bugetara.
  Ati mai vazut candva in Romania miner de subteran cu puntaj anual la pensie de 0,82 ?????în timp ce un politist local face usor 1,5-2 puncte pensie lunar.
  Vă dati seama ca daca o tin asa astia cu salarii sub 3000-4000 lei brut la pensie vor fi muritori de foame.
  Ba culmea ,prin sindicate si parlament psd indeamna la demonstratii care sa mentina lafaiala bugetara , ba chiar sa aplice in continuare cresterile prevazute de L153.
  Ce s-ar intampla in acest caz ?? O catastrofa pentru viitorii pensionari fiindca SMBE ar creste la cel putin 6000 lei in timp ce salariile in privat si la mineri nu cresc ,dimpotriva multe scad.
  Si atunci am avea pentru minerisi alti angajati din privat; 3000/6000 = 0,5 Punctaj lunar +50% (grupa de munca = 0,75 punctaj lunar pensie miner subteran . La fel si la multi alti privati cu salarizare la acest nivel.
  Pentru ce salariisi facilitati a creat ”Lafaiala bugetara ” pesedista vizavi de majoritatea salariilor din privat care multe au scazut sau au fost trecute pe somaj si a 3 milioane de pensii sub 2000 lei ,bugetarii ar trebui sa stea 24 din 24 la munca si nu să behaie la mitinguri cu teme false pentru economie si eliminarea discordiei din societate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. A rezolvat Câtu lafaiala bugerara a PSD prin Legea bugetului in 2021, prin SCADEREA SMBE de la 5429 lei in 2020, la 5380 lei in acest an..!
   @Avia, PENTRU PRIMA DATA IN ULTIMII 50 DE ANI, SALARIUL MEDIU BRUT PE ECONOMIE ESTE MAI MIC FATA DE ANUL PRECEDENT..!
   Bravo Câțule, Bravo PNL o sa ramaneti in ISTORIA Romaniei !
   PS. Cu aceste salarii mici, cum in zilele noastre MINERII din Valea Jiului ies la Pensie cu 7-8.000 de lei/luna, dupa 20 de ani in subteran..??

   Ștergere
  3. Puteți sa ne expuneți pdv al dv privind tipurile de monede si implicarea acestora asupra economiilor regionale și mondiale? Moneda de aur, mit sau adevar?
   ..noi vom lua notițe!

   Ștergere
  4. Dar cine îi oprește pe patronii din privat sa crească salariile și sa nu mai plătească 1,2 milioane de angajați cu salariul minim pe economie brut??? Cine ii oprește sa treacă în mod real câte ore mceste un angajat și sa nu mai plătească la negru ce depășește salariul minim brut pe economie??

   Să-și mai reducă din profituri și sa crească salariile angajaților și nu va mai fi asa o mare diferența.
   Calculul tău este fals pentru ca cei cărora trebuia sa le mai crească salariile în ultimele 2 transe sunt mai puțin de jumătate dintre cei 1,2 milioane de bugetari... Peste jumătate din numărul de bugetari lucrează în administrația publica locala și centrala, societăți comerciale cu capital majoritar de stat, sănătate (medici și asistente) și aceștia au deja salariile mărite încă din 2017 - 2018..
   Știți ca pentru un agent de paza plătit cu salariul minim brut pe economie, patronul firmei de paza primește de fapt de la beneficiar sume și de 3 ori mai mari??? La fel se întâmplă în toate domeniile la privați mai ales în IMM uri, Horeca, comerț....
   Nu mai spun de societăți private care acumulează datorii enorme la stat și care sunt vândute la boschetari cărora statul nu le poate lua nimic pentru ca nu au, iar patronii înființează alte societăți și pleacă de la zero cu toate reducerile fiscale, etc etc...
   Cred ca majoritatea patronilor din România își fac tot felul de scheme și combinații cum sa poată sa fraudeze statul român prin neplata taxelor reale...
   La stat sunt salariile mai mari pentru ca nu se pot face smecherii cu contractele de munca cum fac privații, nu se pot investi profiturile tot în bunuri folosite de familie asa cum fac marii patroni etc, etc.

   Ștergere
  5. "De exemplu, un miner din Petroşani care a avut până acum pensie de aproape 3.500 de lei va lua în aprilie puţin peste 5.000 de lei la pensie, spune Ministrul Muncii, Marius Budăi, într-un comunicat oficial remis azi Economica."

   https://www.economica.net/majorarea-pensiilor-pentru-romanii-care-au-lucrat-in-grupa-i-si-ii-e-si-de-40prc---cat-vor-lua-minerii--balerienele--cei-expusi-la-radiatii_167127.html
   Deci in Aprilie 2019 pensia MINERULUI a crescut de la 3500 lei la 5000 lei.
   Apoi 5000+ 15%(09.2019) +14%(09.2020)=6555 lei, are in prezent !
   @Avia, alta INTREBARE !

   Ștergere
  6. "Lafaiala" bugetara a fost facuta cu un scop.Stim bine care a fost scopul nu mai spun eu acum,am spus la momentul respectiv.
   Din cauza acestei lafaieli bugetatare,
   noi,avem pensiile inghetate.Salariile primarilor de comuna,a celor angajaţi cu duiumul pe acolo şi care taie frunze la câini,comune care unele nu au nici mãcar 1000 locuitori,un exemplu,au crescut in 2020 de aproximativ 5 ori,fata de anul 2010.
   Dacã nu credeţi ce vã spun verificati.
   Dacã cei de la putere vor reusi sã puna ordine in salarizarea din administratie,cã aici este vorba,nu in sanatate sau SNAOPN,ei îşi merità banii,atunci sunt de apreciat.
   Roşcata,pe noi ne-a trecut in grila de salarizare la cel mai mic nivel,aşa in bãtaie de joc,cu actualizari ale pensiilor in 2023,acum in 2026 cnf.P.LaX 199,la Calende.

   Ștergere
  7. @ Leon
   Sa inteleg ca minerii au făcut grevă de bine ce o duc??
   Sa inteleg ca daca pana in 2016 minerii făceau cumva 1.5-2 puncte pensie lunar si acum la SMBE de 5439 lei si salarii brute de 2500-3000 lei vor mai face 2 puncte pensie/ lună in cel puțin 3ani este bine ?
   Poate inginerii de mina si sefii sa ia 8000.
   Un maistru ia pana in 4000 lei.
   Budai minte cum respira, plus ca nu le-a reparat greseala de trecere din grupa II in grupa I de munca comise la trecerea dupa L 19 pe L 263.
   Minerii din vremea lui Cosma făceau inca punctaje de pensie lunar de peste 2 ,iar cei ceausisti si peste 3-3,5 puncte/ lună.
   De acolo vin pensiile alea mari si nu din epoca Budai.
   În epoca Budai au mai facut o grevă cerând majorări salariale .Si au ramas tot la 2000 lei in timp ce bugetarii au fost umflați cu pompa in schimbul voturilor.
   Chiar iti place ca un polițist local are salariu aproape triplu cat un miner ,normă de hrană exact ca militarii ,tichete de vacanta ,îmbrăcăminte , Logan climatizat, etc

   Ștergere
  8. @Burebista.
   Eu cand m-am angajat la compania aviatica privata mi-am " negociat contractul" in sensul ca mi-au spus atat te plătim. Vrei bine ,mai mult nu se poate .Si mi-a parut f bine ,deși la Tarom salariile erau triple, la fel si personalul.
   Asa se intampla in privat ,iti convine bine ,nu-ti convine esti liber sa alegi ceva mai bun sau sa-ti i-ai talpasita pe dincolo.
   Numai ca acum si pe acolo s-a stricat treaba .
   Patronul nu poate fi obligat de nimeni sa dea cat vrea guvernul. Merge pe negociere,nu pe impunere.Iti convine ,bine , nu ,stai acasa .....
   La stat se stie bine cine se poate angaja si pe ce criterii.Iar ,ori cu 5439 sau 6000 lei SMBE ,punctajele lunare la pensie ale celor din privat sunt absolut ridicole fata chiar si de 2016 .
   Si sa stii ca in multe locuri la privat disciplina este mult mai sevara ca intr-o unitate militară.
   Asa era si la compania aeriană Blue Air. Toti cu ochii pe tine in timpul programului.
   Iar fara privat se duc pe -ula salariile bugetarilor,atata timp cat dupa informațiile INS ,doar 31% din bugetul de stat se formeaza din taxele si impozitele cetățenilor ,inclusiv a bugetarilor. Restul vine din economia privata,companii de stat ,etc.

   Ștergere
  9. Numai ciurucurile acceptă să lucreze pe salarii mici.
   Patronii care plătesc prost nu vor atrage mână de lucru calificată.

   Ștergere
  10. Burebista,
   Foarte bine punctat! ����

   Ștergere
  11. @ Burebista, mai completez ceva semnificativ.
   Daca patronul face ce face ca să tina in viata o afacere ,dece statul suge 41,5 din salariul muncit pe care il da patronul plus inca ceva procente din bugetul patronului ?
   Adica unii lucreaza din greu si vine statul si le ia aproape 50% din venit /per total in timp ce la stat( treaca azi ,vină maine ,salariul tot merge) doar trec banii dintr-un buzunar in altul la cu totul alte valori salariale.

   Ștergere
  12. @ Huhurez
   Parerea dvoastra.
   Cu ”ciurucurile” care spuneti se produc bunuri de pret ,chiar daca fac naveta si de la 40-50 km ,fiindca nu sunt locuri de munca in zonă. Si atunci pe langa gospodarie ,isi fac rost si de un salariu ,o vechime , o pensie ,etc mult mai bine decat un ajutor social.
   Să nu ajungeti in gura ”ciurucurilor” ca o sa aveti mari surprize ......... mai ales cand o sa constati calificarea ”ciurucurilor” ,multi specializati pe cheltuiala firmei pe la firmele mama din Germania ,Franta ,Slovacia ,Etc
   Nu toata lumea are la indemana sau chemare la plecarea in strainatate sau angajarea la stat. Au raspunderi familiare ,parinti in ingrijire ,gospodarie ,etc si atunci accepta orice .

   Ștergere
  13. Avia, asa este încă dacă nu acceptai sa lucrezi pe un salariu cum spui de 3 ori mai mic dacă la Tarom probabil trebuiau să-ți plătească mai mult alrfel cine mai se angaja la ei.. Tu ai acceptat și pentru ca aveai deja în plus o pensie bunicica...
   Și a doua problema pe care am mai spus-o eu pe aici este ca salariul minim brut pe economie este foarte mic raportat la nevoile actuale necesare unui trai decent, dar și ca ar fi trebuit ca în legea salarizării unice bugetare raportul între cel mei mic și cel mai mare salariu sa fi fost de maxim 5 ori... Astfel se ridica salariul minim brut pe economie la un nivel mai mare.
   Cum ar fi ca salariul minim brut sa fie 4000 iar maximul 20000. Ar însemna 2340 lei net minim și 11700 lei net maxim...
   Prin creșterea salariului minim pe economie brut la 4000 ar câștiga toți angajații din România mai ales cei din privat.
   Dacă la stat ar fi plafonul maxim de 20000 la privat nu ar fi niciun plafon maxim.

   Ștergere
  14. Și încă ceva. Minerii au făcut greva pentru ca nu mai primiseră niște drepturi salariale de mai multe luni, bani de transport de la și la munca, ajutoare de încălzire lunare, tichete de masa lunare, salariile pe luna ianuarie și SALARIILE COMPENSATORII ÎN CAZUL PENSIONARII.... Salariile celor care lucrează efectiv în mina nu sunt la nivelul minim. Au divei lucrători de suprafață sau tineri angajați...
   Și la ei ca și la noi cei din conducere au salarii muuult mai mari plus după unele surse tot din cadrul minerilor sunt și angajați fictiv care doar încasează salarii.
   Și la ei liderii de sindicat când vorbesc despre salarii vor spune întotdeauna ca sunt salarii mici de bază imitând diferitele sporuri și alte drepturi bănești. Dacă nu ma înșel minerii parca au și o cota de KW atti pe care nu îi plătesc lunar...
   Altfel nu ar mai lucra nimeni în condițiile alea..
   Chiar credeți ca lucrează vreunul pe salariul minim pe economie?

   Ștergere
  15. Eu am negociat.

   Am spus că nu e suficient ce nu s-a propus și am cerut câteva beneficii in plus sau la schimb.

   Dacă ești dorit îți oferă. Dacă te duci milog, iei ce îți dai ăia.
   Huhurez aici are dreptate!

   Ștergere
  16. avianyc,
   Cursurile cine ti le-a platit?
   Stiu piloți militari care au făcut trecerea pe aeronave civile cărora li s-au plătit cursurile prin Olanda parcă..
   Acum fiecare cum poate asa se descurca!
   Eu știam de niște asociații profesionale de piloți, însoțitori de bord, care negociază cu companiile aeriene...asigurarea curselor regulate cu personal.
   Este sau nu asa?

   Ștergere
  17. Uite Avia, unde lucrează cei 1.2 milioane de bugetari și care dintre ei trebuiau sa mai primească cele 2 transe la salariu.... Vei vedea ca este cum am scris eu mai sus fără sa știu inițial cifrele exacte....

   Potrivit datelor oferite de Ministerul Muncii, cei aproximativ 1,24 milioane de angajaţi de la stat reprezintă 22% din totalul de 5,62 milioane de salariaţi activi la nivelul întregii economii.

   Din numărul total de bugetari de la finele anului trecut, 801.813 erau angajaţi în administraţia publică centrală, din care 595.722 în instituţii finanţate integral din bugetul de stat. Jumătate dintre aceştia, respectiv 289.377 persoane lucrează în învăţământ, în Ministerul Educaţiei şi Cercetării, iar 126.481 în Ministerul de Interne.

   Ministerul Apărării are 73.805 de angajaţi pe statele de plată, Ministerul de Finanţe 24.677, iar Ministerul Sănătăţii 18.216 de angajaţi.

   Pe lângă salariaţii din administraţia centrală, alte 447.811 persoane lucrează în administraţia locală, din care 274.945 în autorităţi executive locale.

   Ștergere
  18. @ Burebista
   Totul depinde de la firma la firma.
   Nu e de spus ,dar ma fac ca ma scap la un pahar ..... La compania de stat era venitul salarial mai mare si diurna mica.
   La noi era invers ,salariul mic si diurna mare.......
   Mediul economic este o jungla ,fiecare ca sa reziste recurge la tot felul de tertipuri.
   Statul nu este pregatit , nu are oameni specializati in pas cu jonglerii finantisti ,devotati ,vointa etc sa stapaneasca toate sau in mare parte fraiele mecanismelor financiare din economie. Se stie foarte bine de ce nu merg scanerele in vama ,se stie in amanunt cum se fenteaza in multe domenii ,dar totul se blocheaza undeva . Unde ,cam stie toata lumea cat de cat interesata.
   Si atunci firmele profita la maxim ...... Ce sa mai zic ....
   Eu nu am nicio vina decat că mai rabufnesc cănd văd ca tocmai cei bine platiti care ar trebui sa stapaneasca fenomenul ,sa aduca bani in visterie sunt in stradă la indemnul unor lideri de sindicat ,antici si unsi cu toate alifiile ,putrezi de bogati si in cărdasie cu ordonatorul din politică.
   În rest , le-om duce pe toate . Principalul este sa fie sanatate.
   In cazul de sus ,este vorba probabil de personalul auxiliar de care nu i-a interesat ( femei de serviciu ,fochisti ,etc)

   Ștergere
 13. Dogaru cu Surugiua la RTV de la ora 15.00

  RăspundețiȘtergere
 14. Tot de la Mircică.........
  http://sindicatulcmd.blogspot.com/

  RăspundețiȘtergere
 15. Comisiile de Aparare din Parlament au dat un AVIZ FAVORABIL, cu un Amendament RESPINS, la proiectul de buget pe anul 2021:
  http://www.cdep.ro/comisii/aparare/pdf/2021/av109.pdf
  Dupa cum se vede Amendamentul PSD de alocare a 20.000 de lei( o suma URIASA..!) la Spitalul Judetean ORADEA, a fost RESPINS de senatorii si deputatii PNL..!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cioca.
   Spitalul județean este pus la punct pe fonduri europene de Bolojan .
   Bolojan a atras fonduri europene cât nu a atras tot guvernul psd la un loc.

   Ștergere
  2. Se suplimentează bugetul alocat, cu suma de
   20.000 mii lei + TVA, pentru începerea în
   regim de urgență a lucrărilor necesare pentru
   conformarea la normele legale privind
   prevenirea și stingerea incendiilor la Spitalul
   Clinic Avram Iancu Oradea, conform
   “Planurilor de măsuri pentru ATI” întocmite
   de către comisiile mixte DSP, IGSU, ISCIR și
   ANMDMR de la nivelul județului Bihor.
   Autori:
   Ioan Mang - Deputat PSD,
   Florian Bodog - Senator PSD
   Grup Parlamentar PSD
   MOTIVAE:Alocarea de fonduri bugetare, în regim
   de urgență, către spital este necesară
   pentru a fi luate toate măsurile
   obligatorii privind prevenirea și
   stingerea incendiilor, pentru protejarea
   vieții pacienților și a personalului dar și
   a bunurilor aflate în dotare.
   Sursa de finanţare:
   Fondul de rezervă aflat la dispoziția
   primului ministru

   Ștergere
  3. Să-l propunem Guvernatorul Băncii Naționale poate triplează rezervele României în valută și aur și scăpăm de sărăcie: 1. 31 decembrie 2020 = Rezervele valutare ale BNR = 37.379 milioane euro; 2. Nivelul rezervei de aur = 103,6 tone, valoarea acesteia = 5.138 milioane euro; 3. Rezervele internaționale ale României (valută + aur) = 42.517 milioane euro. Toate le dă domnul Mugur Isărescu pe plus (plusuri enorme) comparative cu luna noiembrie 2020. Ca exemplu de cascadorii râsului: 31 decembrie 2020 = Rezervele valutare ale BNR = 37.379 milioane euro. La 30 noiembrie 2020 Rezervele valutare ale BNR erau de = 33.393 milioane euro. De unde dracu a sco într-o lună 3.986 milioane euro ? Și lista creșterilor continua iar Orban și Cîțu făcea / face împrumuturi.

   Ștergere
  4. Asta numai prostii scrie...Bolojan in sus și în jos! Saracul...de el.
   Oradea este cat 1/2 sectorul 4.
   Cat despre fondurile aprobate la Oradea or fi, nu zic nu, dar s ñ exageram si sa nu tot repetam ca baba rugăciunea...

   Ștergere
  5. Leon,
   Te rog nu mai rade de el ca moare și noi de cine sa mai radem? Avem si noi unul de samanta si ala sa dispară?

   Ștergere
  6. @ Leon
   Spitalul de urgenta ”Avram Iancu ” din Oradea este Spitalul Militar ,actualmente in admninitrarea Ministerului de Interne.Nu au nicio treaba psdistii plagiatorul Mang si targagiul B----c acolo.Ei abia au obtinut voturi sa intre in parlament prin ruperea de voturi de catre USR . Stiu oradenii foarte bine ce le poate pielea.
   Spitalul este de doi ani refacut si dotat de MI ,mai ales ca ,controalele se fac cu o cazare la FElix (bazin ,sauna ,masa ). Asa era si pe timpul cand era la MApN. Cam toti sefii treceau o saptamana cel putin in control si indrumare ......si lasau fonduri pentru dotare in urma absolut suficiente.
   Cunosc destui de pe acolo inclusiv doi fosti medici de aerodrom ,unul Boboc si unul Caransebeș.

   Ștergere
  7. Off @Avia, daca citeai linkul postat de mine vedeai ca Amendamentul Respins de PNL se referea la BUGEUL MAI, pentru suplimentarea cu 20 de milioane a Spitalului apartinand acestui minister..!
   Pe timpuri parca erai mai atent..!

   Ștergere
  8. Avianyc,
   Diurna nu o poate acorda cat vrea privatul...tu nu știai asta?
   Apoi, nu cred ca este convenabil asa...salariu mic și diurna maxima...
   Nu se eșuează taxe și impozite?

   Ștergere
  9. @ Mares
   Pe extern exista diurna legala si diurna deductibile . Cea legala atunci era parcă pana in 30 € cea deductibila pana in 75 -80 € functie de tara in care plecai in cursa pe extern.

   Ștergere
 16. @avianyc vezi Pinochio ca iar tragi pisicu de coada. Dintre toate companiile ,la Blue Air se platea cel mai prost, aveam acolo multi fosti colegi, chiar inginerul cu protectia muncii Mr. Murzea era vecin de bloc cu mine

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe el îl plăteau dublu caci era cel mai bun.
   Și într-o zi l-au dat afara...

   Ștergere
  2. @ Dracu_lea
   Păi eu nu asta am spus. Trebuie doar sa intri pe frecvență. Majoritatea erau fosti militari in companie.
   Poate te trimit aștia in vreo misiune intergalactica cu un modul spatial inscriptionat ”Dracu .......lea ”!!!!(((( Atunci sa vezi ...senzatii tari la revenirea cu aterizare pe Hurzicani!!!!(((((((

   Ștergere
  3. avianyc,
   Ok. 80€/zi. Dacă faci 2 curse/saptamana = 4-6 zile = 480 € diurna. 480 € X 4 săptămâni = 1920 €/luna, hai 2000. Faceai mai multe curse?
   Desigur sunt destui cărora 2000€ li se pare o suma uriașă! Daca mai pui și 2-2500€ salariul fix/luna...

   *am apreciat binișor numărul de zboruri?...Cezar poate fi invidios... eu nu invidiez vecinul si nici capra lui.

   Ștergere
 17. Am mai spus ca in minerit se intampla un fenomen straniu si anume ,minerii abia asteapta sa iese la pensie,deoarece pensia este mai mare decat salariul.Probabil ii ajuta grupa l de munca.Ori la ei se calculeaza dupa alta formula.Dracu' stie!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stagiul complet de cotizare este de 20 de ani pentru MINERII care au realizat cel puţin 20 de ani in cond.Speciale(Gr.1).
   Deci punctajul Total realizat( se adauga si 50% ptr.grupa de munca, eventual si punctajul pentru pensia Suplimentara) si se imparte la 20 ( NU 25-35 de ani) si se obtine Punctajul mediu anual la care se aplica Indicile de Corectie de 1,41..!

   Ștergere
 18. @avianyc, faci ce faci si-i mai tragi cate o gogonata, in rest, in timpul liber esti baiat simpatic semeni cu avocatul Pipera...

  RăspundețiȘtergere
 19. @Pacea fie cu voi pensionarilor militari. mai rezistati putin caci mantuirea este aproape, buboiul se va sparge cat de curand si Greuceanu va invinge zmeoaica...

  RăspundețiȘtergere
 20. Mareș, nu dezinforma! Oradea este ca suprafață de 3 ori mai mic decât Luxemburg. Sectorul 4 are undeva aproximativ 12-14 km pătrați! A compara Oradea cu sectorul 4 este o blasfemie si un stil de negare a valorilor! De ce nu compari Caracal cu Videle? Interesant modul tău de gândire! Orașele transilvănene s-au dezvoltat sub imperiu. Astăzi se dezvoltă cu toată "frâna" pusă de la centru! Fii puțin mai atent la date topografice! Doamne ferește să fii rechemat in activitate și să pui date operative pe hartă!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Oradea, mai demult Oradea Mare, (în maghiară Nagyvárad, în germană Großwardein, în slovacă Veľký Varadín, în latină Magnovaradinum) are o suprafata de 116,1 Kmpsi o populatie de 210.000 .Cu vecinatatile ajunge la vre 240.000 locuitori si 130 kmp, adica 13x10 km
   Nu va mai cufuriti pe voi cu bolovanul vostru ca sunteti marunti!

   Ștergere
 21. @ Arfy
  Oradea/Suprafață
  115,6 km² doar orasul fara zona metropolitana cu care este unita acum pe toate partile . Cu zona metropolitana constriuita peste 450 - 500 km patrati patrati si populatie peste 250 000 locuitori. Si fara Baile Felix cu care deja este aproape unita prin cartierele in constructie si firmele din zona..
  Oras cu cel mai mare ritm de dezvoltare si extindere in Ardeal+ Crisana , Maramures , Banat.

  RăspundețiȘtergere
 22. https://m.adevarul.ro/locale/brasov/marian-godina-despre-varsta-pensionare-veniturile-politistilor-va-prezint-salariul-enorm-1_6039498b5163ec4271622a92/index.html

  RăspundețiȘtergere
 23. Deci mai sunt si Pensii de serviciu care sunt platite NUMAI de la Buget( in afara militarilor si politistilor !):
  https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://adevarul.ro/economie/bani/pensii-speciale-3000-privilegiati-nu-platit-macar-1-leu-contributii-incaseaza-641-milioane-lei-an-1_6038be2a5163ec42715e6f25/index.amphtml&ved=2ahUKEwjU-sXzyInvAhXuiIsKHcdhDxoQFjABegQIGhAC&usg=AOvVaw2DoUkqeob6PIDQW0AQ5EUN&ampcf=1

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Scriu prostii acei ziaristi.
   Numai partea necontributivă a respectivelor pensii se plătește de la bugetul de stat.
   Partea necontributivă este doar cea care depășește cuantumul calculat potrivit L 263/2010.
   După logica lor, pensiile civililor iesiti la pensie până la L 19/2000 se plătesc de la bugetul de stat, pentru ca nimeni nu a plătit CAS până la 01 04 2001.

   Ștergere
  2. Ziaristii au tras aceasta concluzie din faptul ca CNPP, incepand cu acest an, a modificat TABELUL cu Pensiile de serviciu si a introdus o noua Coloana, "Numarul BENEFICIARILOR PLATITI DIN BASS( numai pe Contributivitate) !
   De exemplu, la Magistrati din Totalul de 4207 beneficiari de pensii de serviciu, un numar de 1621 beneficiaza NUMAI de pensia stabilita pe Contributivitate, in luna Februarie 2021.
   Sunt 2 variante:
   1.O parte poate n-,au solicitat ACTUALIZAREA pe Legea 303/2004( pot fi si Urmasi..)
   2.Poate sunt magistrati la care PMA depaseste Pensia de serviciu stabilita ..!
   Dar cert este ca a aparut in plus aceasta noua Coloana !

   Ștergere
  3. Mult mai plauzibilă este a treia variantă,repectiv este vorba de pensionați înainte de aprilie 2001.
   Astfel, cei 65 de diplomați, despre care zic că nu au plătit deloc CAS, sunt pensionați înainte de 01 04 2001, data intrării în vigoare a primei legi a pensiilor contributive, respectiv L 19/2000.
   La fel și la magistrați.
   După mintea lor, cei pensionați în luna iunie 2001, dacă au prins o lună de plată CAS, potrivit L 19/2000, se cheamă că sunt pensionari contributivi.
   Or, așa cum a statuat și CCR, modul de calcul în puncte de pensie, nu plata CAS, a determinat statutul de pensii contributive.
   Militarii care platesc CAS, sub forma de CIBS, din anul 2011, primesc pensii miltare în întregime necontributive, pentru că ele nu sunt calculate după algoritmul din L 263/2010.

   Ștergere
 24. Mircea iarăși consumă resurese pe obiective inadecvate. ori o face intenționat , prin asta fîcând (involuntar sper) jocul LICHELELOR GULERATE ?
  http://sindicatulcmd.blogspot.com/

  RăspundețiȘtergere