Un produs Blogger.

joi, februarie 11, 2021

Curtea Penală Internațională de la Haga a decis să investigheze crimele de război din teritoriile palestiniene ocupate de Israel după 1967

215 comments

 După ce Iohannis s-a opus din motive de Dragnea pentru mutarea ambasadei noastre de la Tel Aviv la Ierusalim iar maimuțoiul trubator a dresat un denunț penal de trădare împotriva Veoricăi, după vizita  în Israel, propaganda #rezist insistă ca Cîțoiul să apere Israelul în speța CPI(vezi aici).

Crimele de război sunt imprescriptibile.


Hotărârea CPI

Astăzi, 5 februarie 2021, Camera preliminară I a Curții Penale Internaționale („CPI” sau „Curtea”) a decis, cu majoritate, că jurisdicția teritorială a Curții în situația din Palestina, un stat parte la Statutul de la Roma a CPI, se extinde la teritoriile ocupate de Israel din 1967, și anume Gaza și Cisiordania, inclusiv Ierusalimul de Est.

La 20 decembrie 2019, procurorul a anunțat încheierea examinării preliminare a situației din Palestina. Procurorul a concluzionat că toate criteriile definite în Statutul Romei pentru deschiderea unei anchete au fost îndeplinite. Decizia de a deschide o anchetă asupra acestei situații revine procurorului CPI. La 22 ianuarie 2020, procurorul a ridicat Camera în conformitate cu articolul 19 alineatul (3) din Statutul de la Roma, cerându-i să se pronunțe numai asupra sferei competenței teritoriale a Curții în situația din statul Palestina.

În hotărârea de astăzi, Camera preliminară am reamintit că CPI nu este competentă din punct de vedere constituțional să se pronunțe asupra problemelor statului de stat care ar obliga comunitatea internațională. Atunci când se pronunță asupra sferei jurisdicției sale teritoriale, Camera nu se pronunță asupra unui litigiu de frontieră în temeiul dreptului internațional și nici nu prejudecă problema posibilelor frontiere viitoare. Singurul scop al deciziei Camerei este de a defini competența teritorială a Curții.

Camera preliminară am luat în considerare solicitarea procurorului, precum și cererile din partea altor state, organizații și cadre didactice depuse ca amicus curiaeși grupuri de victime. Camera a considerat că, în conformitate cu sensul obișnuit acordat termenilor săi în contextul lor și în lumina obiectului și scopului statutului, trimiterea la „[statul] pe teritoriul căruia a avut loc comportamentul în cauză. Loc” la articolul 12-2-a din Statut ar trebui interpretat ca o trimitere la un stat parte la Statutul Romei. Camera a concluzionat că, indiferent de statutul său conform dreptului internațional general, aderarea Palestinei la Statut a urmat procedura corectă și obișnuită și că Camera nu este împuternicită să conteste și să ia în considerare rezultatul procedurii de aderare condusă de Adunarea Statelor Petreceri. Prin urmare, Palestina a fost de acord să se supună condițiilor Statutului de la Roma al CPI și are dreptul la

Camera preliminară am observat că, printre alte rezoluții formulate în mod similar, Adunarea Generală a Națiunilor Unite în rezoluția 67/19 „[reafirmat] dreptul poporului palestinian la autodeterminare și independență într-un stat palestinian situat pe teritoriul palestinian ocupat din 1967 ”. Pe această bază, majoritatea Camerei, compusă din judecătorul Reine Adélaïde Sophie Alapini-Gansou și judecătorul Marc Perrin de Brichambaut, a concluzionat că jurisdicția teritorială a Curții în situația din Palestina s-a extins la teritoriile ocupate de Israel. Din 1967, și anume Gaza și Cisiordania, inclusiv Ierusalimul de Est.

În plus, majoritatea Camerei a considerat că argumentele referitoare la Acordurile de la Oslo și clauzele sale care limitează sfera jurisdicției palestiniene sunt irelevante pentru soluționarea problemei competenței teritoriale a Curții în Palestina. Aceste și alte aspecte jurisdicționale ar putea fi luate în considerare atunci când și dacă procurorul face o cerere pentru emiterea unui mandat de arestare sau a unei somații pentru a se prezenta.

Judecătorul Marc Perrin de Brichambaut a atașat un aviz parțial separat cu privire la motivele pentru care articolul 19-3 din Statutul Romei este aplicabil în situația actuală. Judecătorul Péter Kovács, președinte, a anexat o opinie parțial disidentă în care nu a fost de acord cu aplicarea calificării de „stat pe al cărui teritoriu a avut loc comportamentul în cauză” în sensul articolului 12-2-a din Statutul Romei în Palestina și că jurisdicția teritorială a Curții în situația din Palestina se extinde - aproape automat și fără nicio restricție - la teritoriile ocupate de Israel din 1967, și anume Gaza și Cisiordania, inclusiv Ierusalimul de Est.

215 comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 215 din 215
Burebista spunea...

Ce bine îmi pare ca unii și-au luat țeapă.. Ce bine îmi pare ca au pierdut... 🤣

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:..cam toți pensiona rii miltari.."suntem".(?).. asigurați la CASAOPSNAJ..(o perioadă am cotizat din pensii ..,după care,prin 2017, ..PSD-ul ne-a scos din pensie plata acelei contribuții, lăsandu-ne într-o .."stare incertă"..= privind asigurarea medicală..!
..CASAOPSNAJ plătea o sumă = cotă parte: relativ mică din valoarea unui cristalin = cam 2 milioane de lei vechi din prețul CEL MAI MIC.. = care era de 10 (zece) milioane lei vechi..! (până prin 2005)...
..acum nu mai știu care este... "contribuția" = ajutorul CASAOPSNAJ..!

Iulian Mareș spunea...

Este clar, tu postezi psihidelic si de la psihiatrie!
Uite cu cine ma contrez?.... cu bolnavii!

Iulian Mareș spunea...

Moare cainele de drumul lung dar ...TU, de grija altuia!
In mintea ta imbacsita atat se poate stoca...! In lumea lor se poate muri si legendat!
Calm, nu faci tu obiectul, tu crapi clasic....

Iulian Mareș spunea...

Mie imi pare bine ca toti boii votanti ai penele si usere si-au luat-o in gat!
Sa le aplice derbedeii astia austeritate pana vor muri de inanitie pe strazi...
Barna, Ciolos, Cîțu, Orban, KWI, hai mai strangeti latul, ca se poate...vreau sa moara din prosti!
Sfat, trimis parlamentarilor si guvernului: taiati din veniturile medicilor si magistratilor prin OUG! Nu va fie frica, prostii va ridica!

Iulian Mareș spunea...

masina de serviciu...!

Iulian Mareș spunea...

Mai e putin si zbura cu raketa....Cosmonaut!
Care este masculinul la mahalagioaica?

Iulian Mareș spunea...

valy,
spor la citit!

https://ro.metapedia.org/wiki/Listă_de_comunişti_evrei_din_România

http://vladimirrosulescu-istorie.blogspot.com/2011/09/evreii-in-conducerea-romaniei-pe-calea.html

Iulian Mareș spunea...

Din cate stiu eu magistratii sunt asigurati prin efectul legii la OPSNAJ, insa nu platesc, intrucat ca si noi, au o prevedere privind gratuitatea asistentei medicale pt ei si familii. Din cate stiu au actionat in instanta si si-au dat dreptate...

Stiu pe cineva care s-a operat si pe langa 1400 a mai pus si Casa ceva, insa nu stiu cat anume...asta prin 2019!

Iulian Mareș spunea...

Multa lume, putini oameni!...este un suflet si el, acolo!

M spunea...

@valy

Nu au fost examene pentru "ocuparea unor funcții de ofițer" ci pentru trecerea in corpul ofiterilor. Ca sa poti sa poti participa trebuia sa indeplinesti conditia de a avea grad de subofiter. Cei care s-au putut inscrie aveau ori scoala de subofiteri ori experienta de mai multi ani in politie.

Va recomand inscrierea la una din scolile care formeaza cadre pentru Politia Romana!

Totodata va recomand si sa aprofundati gramatica limbii romane. E materie de examen!

Sorin spunea...

@Mares, ...(si le aroga cei 2, in calitate de consumatori finali de Wikipedia; pai aici este toata informarea voastra?)....
@viorel
@altii
Wikipedia o folosesc pt a aduce argumente. Stiu ca se poate traduce, dar am preferat varianta pt a aduce un plus de credibilitate. In legătură cu informarea: am trăit si am fost martor ocular la Intifada 2 si războiul din Libanul de sud in 2006. In calitate oficială. Asta in caz ca detaliile pe care vi le am dat despre diferite evenimente si locuri precum și afirmatia cum ca as cunoaște bine Israelul, nu v au convins că stiu despre ce vorbesc si nu e vb despre aroganță. Da, am locuit mai mulți ani în Israel.

M spunea...

@valy

Ca sa lucreze in Aparatul Central al MAI madam Alexe ar fi trebuit sa indeplineasca una din cele doua conditii: minim 5 ani in structuri teritoriale sau sefa de promotie in Academia de Politie. Ea nu indeplinea dar indeplinea o a treia: sotul lucra in SRI.
Dupa ce a fost descoperita drept "tanara speranta" de Blaga si promovata meteoric si-a adus si sotul in MAI, pe functii mai putin vizibile dar importante (pe la control intern) iar mai apoi la doi si un sfert.
Atat de buna i se parea lui Blaga ca e, incat cand a fost destituit de la MAI si trimis ministrul dezvoltării regionale și locuinței doamna Alexe si-a descoperit brusc pasiunea de constructor. S-a suspendat din MAI si l-a urmat supusa pe Blaga in bejanie.

Apoi acelasi Blaga a facut presiuni ca Dragos Tudorache sa o puna secretar de stat inapoi la MAI (stenogramele sunt la procurori in dosarul mitei din portbagaj) iar ea mai departe i-a mai dat o stea sotului intelegator!

Hai, ma lasi cu competenta!!!!!!!!!!!!!

Iulian Mareș spunea...

Aveam o datorie catre cineva...nu mai sunt sigur, parca dl. Vali? Oricum, continutul textului din link este fabulos!

https://www.bzi.ro/lista-celor-mai-importanti-tortionari-comunisti-749162

CEZAR spunea...

Ii gasim la pensii speciale ..cumva...??

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 215 din 215   Mai noi› Cele mai noi»