Un produs Blogger.

luni, mai 17, 2021

Col(r) Stefan Tudosie din Sibiu, răspunde pertinent, mai puțin titlul scrisorii, întrebărilor malițioase adresate pe A3 de o judecătoare

110 comments

 Notă

JUDECATOARE CATRE IOHANNIS: “SA VA FIE RUSINE!” – Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti acuza: “Dispret total! Nu ati inteles nimic despre acest popor, nu ati inteles nimic despre ceea ce inseamna democratia!... Daca as putea, v-as suspenda...ieri! Romani, 'bucurati-va'! Dictatura s-a reinstaurat in mod...'democratic'!”

Titlul scrisorii deschise găzduite de site-ul scmd este o replică la ceea ce li se pare unora a fi o ofensă la Iohannis din partea judecătoarei 
Col(r)  Stefan Tudosie, presedinte scmd Sibiu, vicepresedinte SCMD--central




"Acum cateva zile, in 14 mai 2021, la o emisiune de la postul tv “Antena 3”, în susținerea cauzei pensiilor mai puțin "simțite", cred eu, ale magistraților, brusc dna judecător Mădălina Afrăsinei “a vrut să știe" ce pensie au dnii Coldea, Dumbravă, Ciucă și încă cineva, un procuror militar, al cărui nume mi-a scăpat... Nu că aceste persoane mi-ar fi simpatice! Cu siguranță NU! Dar dna judecător ar trebui să știe și să recunoască faptul că pensiile magistraților au fost impuse națiunii printr-o decizie a CCR! România plătește aceste pensii de zeci de mii de lei "per capita", fiind, practic obligată de acea decizie a CCR, emisă în conditii dubioase cel putin, cred eu, de către judecătorii de la CCR, pentru ei inșiși și cei asemenea lor! Si culmea: invocand identitatea (falsa,in multe privinte!) intre magistrati si militari in privinta riscurilor profesionale, a restrangerii si interdictiilor privind exercitarea unor drepturi ! Pensiile militare (în fapt, solde de rezervist), însă, au fost acordate în mod liber de societate, pe vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, ca recunoaștere a prestației militarilor in beneficiul ei, a pericolelor și constrângerilor la care sunt supuși acestia! Așa este în toată lumea! Nici chiar regimul socialist nu a contestat acest drept al militarilor. O fac, insa, unii dintre reprezentantii actualei democrații(?)! Și, dacă analizăm funcțiile pe care le-au deținut persoanele care fac obiectul "curiozității" dnei judecatoare, vom vedea că:

A) Una dintre aceste funcții este unicat în Romania, cea a dlui Ciucă - șef al Statului Major al Apărării, cea mai inalta functie pe care o poate indeplini un militar in activitate. Și, ca să fie satisfăcută pe deplin "curiozitatea" persiflantă a dnei judecător, solda funcției deținute de dl Ciucă era, în legea salarizarii “compusa” de Lia Olguța Vasilescu, la nivelul salariului unui prim balerin de la Opera Română! Deci, pensia obținută pe baza acestei solde este mult sub cea a unui judecător! De altfel, dl gl. Chelaru, care a ocupat și exercitat aceeași funcție, a trecut in rezervă cu o pensie nu cu mult peste 5000 de lei, de nu mă inșeală memoria. La fel și dl gl. Popescu Mihail, fie iertat!

B) Iar funcțiile exercitate de dnii Coldea si Dumbravă, au fost dintre cele de conducere a principalului serviciu de informații al țării! Peste tot in lume, munca in ”intelligence” se plătește cu mulți bani! Aaa ... cum au exercitat oamenii aceștia funcțiile respective, inclusiv dl Ciucă, este o altă discuție! Care ne poartă la cei care i-au numit, cei care i-au subordonat și le-au folosit prestațiile etc.

 C) Cât despre dl. procuror militar...să observam că, mai intâi este procuror, apoi militar, așa cum arată și sintagma care-i numește profesia. Adică, în privinta salarizării și pensiei i se aplica normele pentru magistrați, iar apoi cele pentru militari. Anume, la pensia de magistrat i se mai adaugă o sumă, poate de o mie și câteva sute, poate două mii de lei, ceva cam pe aici, provenită din aplicarea prevederilor privind drepturile militare de pensie. Deci acel procuror militar are pensia ”nesimțită” pentru că este magistrat, nu pentru că este militar, să vă fie clar dna judecător! Ar trebui să vă fie cel puțin jenă pentru manipulările la care vă pretați, dnă. judecător! Poate chiar rușine!

Col.(r) Ștefan TUDOSIE,

                  Vicepreședinte (i) al SCMD

110 comentarii:

Calugarul spunea...

Când au ocazia ambele categorii lovesc în populația coloniei de sclavi lasi!

Andrei spunea...

Din pct 1 si 2 ce se doreste a se intelege?

BatistaPeTambal spunea...

Nimeni nu se ia de soldele militare decente; ale subofițerilor, ofițerilor cu funcții de execuție și de comandă REZONABILE (până-n 10.000, să spunem). Cuza nu a stabilit sporul de excelență, și faptul că unii îl pot lua 6 luni consecutiv.

y spunea...

Ca să fie credibilă, sau mai bine zis să beneficieze de măcar puțină empatie în cererile lor, armata de rezervă, în grup de indivizi sau prin nenumăratele asociații, ar trebui să se întoarcă cu fața în primul rând către cei care le asigură finanțare (de la șiretul bocancilor și până la pensii) și anume românia civilă, care în momentul de față se află efectiv sub dictatură; dictatură la a cărei instaurare, armata activă nu numai că este complice (iar rezervișții prin tăcere – cu foarte puține excepții singulare), dar a și pus în mod activ umărul!

micutzul spunea...

Istoria e cea mai perfectă roată! Se invarte dar se și repetă periodic. In desteptaciunea lor magistratii lovesc sistematic in militari ! Roata morii se-nvartește ......A inceput in Franța, in SUA...și bulgarele vine fiindcă nemultumirile in sistemul de apărare sunt enorme!

Laleaua neagră spunea...

Câinele rosu are dreptate...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Chițăielile gusteroilor din majistrafăcături sunt contracarate de militarii nostrii, cerebrali si maturi din fostele comandaturi, dar e prea mare mafia si nesimtirea din esaloanele magistrafăcăturilor corupte si li se rupe de ce li se reprosează de la obraz cu obidă si necaz! Buba nasoală e pornita de la Ograda Anticonstitutională, sustinuta de oligaria majistrafăcăturilor lacome si corupte, care incalca permanent legile pe rupte dand sentinte slute care ne-au facut de rusine in lume pe rupte, dar au pretentii la venituri aiuritoare, mai mari decat cele europene si mondiale, si nu stiu ce-i freacă pe ei grija de Harmată daca n-am ciocnit cu ei valizele in pe peron in gară si imbracati la cravată! Trebuie ca Jeneralii nostrii sa abandoneze pozitia de slugi si ghiocei si se inhinga serios in ei, sa ia atitudine, ca rezervistii din taririle civilizate, daca vor sa nu mai fim umiliti si sa ni se faca dreptate!
Post Scriptum pe neveum:
Vedeti-va de treaba ca, aceste voci singulare se vor mai inmulti, se pare, cat de curand, caci fiind toata Harmata la pamant trebuie sa se trezeasca in toti sentimentul de patriotism si simtul proprietatii, daca vrem sa intram in posesia nediscriminarii si-a dreptatii! La mij...loc exista mai e si un mic siretlic, din partea celor cu pensii ridicate pe cric, caci fiind asigurati ca nu li se poate intampla nimic au tacut pana acum chitic, dar vazandu-se acum amanintati langa noi se vor alaturati, sa fim iarasi frati, ca altadata, caci numarul mare de luptatori da putere la o Harmată de vanatori, pentru ca au vazut ghini di tot ca li se pregatesc sterpelirea caimacului de la compot si cireasa de pe tort, sa-i lase orfani de bunaciuni si brusc s-au aprins in ei acesti carbuni si jaratec de atitudine critica si trecerea la contraofensiva, ca daca nu erau si ei amenintati cu nimic ii dureau pe ei sub buric de penziile noastre leșânate si furate, de ani de zile nemajotrate si actualizate pe dreptate! Cum se numeste? Aha: Niste banale jocuri de glezne, caci as aprecia si as aplauda daca s-ar emana si o declaratie comuna a tuturor Jeneralșilor maturi, cu peste 2500 de semnaturi, si nu doar o gargara si-o ocara pe o bloaga meletara sa fie citite si auzite doar de cativa batranei garbovei si vai de ei, cu penzii de cativa trihirei de fofei, aflandu-ma si eu printre ei! Daca nu va fi toti pentru unul si unul pentru toti pe a pensiilor cauza, mai bine punem punct si intram in pauza desteapta pana la sfantul asteapta!

y spunea...

Și totuși, cum vi se pare când colonelul respectiv nu are altă grijă decât să sară în apărarea unor ditamai generali (atât de oropsiți și săraci de nu are cine să-i apere sau nu pot să se apere și singuri), dar nu l-am auzit până acum să scoată un cuvințel în apărarea celor mulți și loviți de sistem, dar care deh, au ghinionul că nu le atârnă pe umăr grade de general! Sau să scoată vreun cuvânt despre contractele de armament. Sau despre vânzarea a ceea ce a mai rămas prin românia. Sau despre sărăcia românilor plătiți cu un salariu minim pe economie de mizerie.

Andrei spunea...

A nu se compara statutul (obligatii, drepturi) rezervistilor din vest cu cel de la noi. De la cer la pamant este ceva distanta. Incepusem sa scriu saptamana trecuta pe topicul “Generalii americani … ” dar se blocase blogul (stie cineva de ce?).

Huhu Rezea spunea...

Am spus de ce am restricționat comentariile!
O voi face ori de câte ori comentariile adecvate subiectelor puse în discuție sunt bruiate cu atacuri la adresa altor comentatori sau cu discuții care decredibilizează mesajul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onorabili camarazi, vin azi cu scuze, pentru ca scrisul nu-i ca datul din buze, dar mi-e greu sa scriu si sa nu fiu, fara sa vreau, zurliu, dand impresia celui care a baut mult rachiu, duca-se in pustiu, in acelasi timp mancare sa gatesc, prin casa sa trebăluiesc, apoi cu băbuca mea, Anilu, sa ma mai sfadesc pe cate un motiv copchilăresc, si este imposibil ca din punct de vedere gramatical sa nu si gresesc, intrucat scriind pe fuga, pe ganduri tulburi si pe frânturi, ca la rezbel, mai calc in strachini tembel, ca la mine, sub nici o forma romana nu-i neconforma si nu se pune problema groasă si neserioasă ca aceasta frumoasă gramatică sa fie si slăninoasă, folosindu-ma ca anti greață de ceapă, moștar si apă plată, si nu prea-i di colea si cu banat sa mai scrii si pamflete la modul stilat, hilar si rimat! Vă pup pe suflete si portofele sa fiti sanatosi cu ele!

Andrei spunea...

La asta nu m-am gandit. In general este avertizat cel in cauza.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@y, pe acest subiect as avea multe de zis, dar, la gradul si statulul meu, mai multe păreri nu mi-am permis cu obraznic tupeu, lasand celor cu grade mai mari placerea, sau ofuscarea, sa-si dea mai detaliat cu parerea, mai ales considerand faptul ca cei cu gradele aurite inteleg, din cateva cuvinte, destule cat sa-si mai aduca aminte realitatea, nu banalitatea, ca acele grade si pensii generoase si le-au castigat si pe sprijinul si ruperea noastra de oase, sa aiba astazi multiple foloase! Cat as vrea eu sa fiu de furios, nu uit niciodata ca trebuie, manierat si frumos, sa dau dovada de om educat, disciplinat si cuviincios, iar, cand dau dovada ca sar capra, Onorabilul sa-mi puna frana cu struna, ca la Antioha greaca, cu hopa-hopa Penelopa!

Periamu lucica spunea...

Foarte bine dl colonel.

Iulian Mareș spunea...

Cuza avea doar cateva regimente de darabani...
Aici m-ai pierdut din logica: ”de comandă (soldete-nota mea) REZONABILE (până-n 10.000, să spunem)”. dar de ce sa folosim acest ”sa spunem”, stabilind o tinta maxima falsa? Adica seful SMM/SMFA/SMFT (functii de generali 4 *) sa aiba, dupa dumneata, 10.000, sau mai corect spus, ”pana-n 10.000”? Atunci, pastrand proportiile, cate 500 pt fiecare diferenta de finctie si grad, caporalul cred ca aduce bani de acasa sau primeste solda cf adunatului de dude cu sulita?
Si o mai injurati pe Olguta ca a asezat seful SMAp pe o treapta salariala cu papusarii si balerinii!
Exemplu circumstantial pe picioarele din fata: 2000E/luna (asta inseamna cei 10.000 Lei) X 12 luni = 24000E/an X 4 ani (media superioara pe functie) =96.000 E pt contributia la siguranta si securitatea tarii, pentru un sef CFA! O fi mult, o fi putin?
Ca sa afli raspunsul corect afla cati militari reusesc sa econimiseasca 50.000 E, dupa o intreaga cariera? ... ai avut suma asta in mana si sa fie a ta?
*Ia amintesteti cand un primar golan, primar peste 300.000 si-un pic (cam cat un sector al capitalei) nu se dadea jos din pat, likeaua imputita, pentru 50.000E? Tu realizezi ca generalul Comandant al DIVIZIEI 4 INFANTERIE „GEMINA” are ca zona de responsabilitate Transilvania si nu numai?

Iulian Mareș spunea...

y,
raman surprins ca nu-l cunosti pe col. tudose, emblematic pt Scoala Militara/AFT Sibiu!
Iti explic ca sa inteleaga si altii...alegand ca standar inalt (firesc, nu?) generalii, poti cobora proportional si spre soldat! ... daca generalul pleaca de pe logica balerinului, in jos se face prapad, ajungand ca SGV sa fie la nivelul minim pe economie!

*Despre domnuca asta, fata a lu Frasina nici nu am ce sa comentez, decata ca ea: ataca alte meserii ca sa devieze atentia de la magistrati! De batuta in cap ce este (de fapt proasta de da in gropi) a acceptat orice, inclusiv ca procurorul sa stea pe piedestal in sala de sedinta, in care doar ea prezida si era magistratul de drept! ....ce timpuri....! Si EA, a tacut ca muta, acceptand sa fie ... ”frecata”!
Imi plac oamenii cu principii, insa de la un capat la altul!

Iulian Mareș spunea...

Iata-l pe Feldmarschal adunand in gand milioanele de euroi trase de la UE:

https://gm1.ggpht.com/CE5-IVoWsBOYGOt5mS4nBsP3VPOoTEvWpQ9Fucd4FygVEE4V86Te_WC4TUGtp659LDUUJ3k_F5SEHW4mbYHoxRWpmxuzJIMyTyyyJIIyD9_Pv4-ukfMqTHrVCv0SKI-2MBNI1x-61Uh-QMXfuhvW4vYKrOL7UR999Pv0nHhAa8SFq7gFMLN95eeYKvvI5C-NHCQejMtjlUp_z6HscEKyvSPU2H6tcCAYCWFc7pLP0FZQfnSGTvLL4J6A41_sKnjVjvoJxm0GMvkd6NpyOIS056iRzv3yoaEEg9ZNBUkKTSSUtNkzB_-fT2RTokHfwz5jU3HwXFUtr2rgck3y8D5wujYmzoSe7DZhz4-lP_imJtkK6fYzhOzAwXxSd9pJ6ahKyHZjWmhr8AF5Lg0owue4trJhcQdj0HHG5GSS3-3m2bY3G2bX86InqwZ3coJgeAXD6l7IXeVBOIULyMcL65JXPqxcIobv9sgPfExOBlcU-AMuODzEjucOWD8LfHN7tsFxxyhVuyyyUfR4AeM6EZ-aK2mfo-Nv1IHgkgIrhMvqNIdRKZezIktDJBuSW00yTVWCdGpim7CNGMAguCj0EA6kKkI981EcareaYot2c6qxJyMGEaEiYgFCSwA4z1P6ZLgAu_BQNV0ADiEaRpA3j3wZHST6PPSr7N9onI6ppJ_MQE8pO2Ulxi0eZQUlR4rp3oWkV2MJ_33gidoM1UzMf2sgDgO4c_W2vrH_VzLVOfS-5k3MxxPqAVtDRsrkNqCUxsha3xcCR9Q=s0-l75-ft-l75-ft

y spunea...

De fapt, fiecare scrie ce poate, cât poate, în fond, fiecare scrie (sau vorbește) cât îl duce mintea. Atât vede, atât înțelege.
Cam asta scrie un lt.col. din armata sua:
https://www.amazon.com/Irresistible-Revolution-Marxisms-Conquest-Unmaking/dp/1737067323 (pe primul loc în vânzări pe amazon)
Și cam asta spune:
https://www.cbsnews.com/news/space-force-matthew-lohmeier-removed-podcast-comments/

Iulian Mareș spunea...

Nu sunt 2-3 ani de cand polemizam cu cei 2-3 cosmopolititi ce pupau intre picioare Humgaria, unul mai se si facuse ca lucreaza prin servicii/diplomatie, insa fara sa inteleaga o iota din politica nationala legata si robusta a statului vecin.
Tema cretinilor din ONG si USR ... ”Ce rau este Dragnia si cafiaua lui!”
Cum tunau ei la unison, intariti de Rise Project: Dragnia are feuda tocmai in Brazilia ...(ca fapt divers: dupa ce a supt-o 5-6 ani, primind raspunsuri numeroase din Brazilia, DNA, facuta de un mare KKt, a trebuit sa inkida dosarul pe tema asta si sa caute altele noi...
Dar de ce, altele si altele? Pentru ca Dragnia, in raport cu multinationalele si mai ales EXON dorea 50%, asa cum stabilise Ceausescu cu Nixon, printr-un acord fara termen final!
Dar autistii sunt autisti, pe romaneste cretini in cap!
Iata un lider care stie ce vrea pt tara lui, conduce cf doctrinelor iliberale si Soros a fost si este interzis la finantare!

*Un lider care știe: Viktor Orban al Ungariei!
„Spun că primim bani de la Uniunea Europeană. Primim pe dracu!”, a declarat premierul ungar Viktor Orban la postul de radio Kossuth, a cărei transcriere a fost văzută de Breitbart.
„Nu primim bani de la Uniunea Europeană: recuperăm o parte din banii scoși din Ungaria de către occidentali”, a continuat liderul de la Budapesta.
„Îmi doresc cu adevărat ca ungurii să nu privească fondurile UE ca pe ceva ce primim de la popoare care sunt mai bogate și mai puternice decât noi, ci să vadă poporul ungar ca pe unul care s-a alăturat altor țări mai norocoase, după ce am trecut prin patruzeci de ani de comunism”, a mai spus Orban.
„Le permitem să își aducă bunurile aici fără a le impune taxe vamale protecționiste. Le permitem să investească aici și să ne oblige să intrăm în competiție cu ei, în ciuda faptului că noi am intrat în cursă cu un tur în urma lor. Am semnat toate aceste acorduri și în schimb așteptăm de la ei să ne dea înapoi o parte onestă din profiturile afacerilor lor – deoarece este a noastră și noi am muncit pentru ea.”
„Am acceptat să intrăm în cursă în condiții inegale, iar în schimb avem dreptul la un fel de compensații financiare care să egalizeze condițiile”, a precizat Viktor Orban.
„Așa ar trebui văzute lucrurile.”
Orban a mai adăugat că „un fost comisar european responsabil cu afacerile economice a calculat că aproximativ 70-80% din banii primiți de la UE sunt de fapt utilizați pentru a cumpăra produse fabricate de întreprinderile occidentale și pentru investiții implementate de companiile vestice”, concluzionând că liderii UE nu acționează din milă și bunătate, atunci când acceptă transferul de sume importante de bani către țările foste comuniste.
„Și ei profită de pe urma aceasta. Deci este deopotrivă umilitor și neadevărat să prezinți fondurile UE ca pe o condescendență a Uniunii de a da niște bani pentru central-europenii mai săraci”, a punctat Orban.
„Mi-aș dori ca noi, ungurii, să avem mai mult respect de sine.”

y spunea...

@IM Mulțumesc pentru precizări.
Într-adevăr, sunt aspecte pe care nu le cunosc foarte bine, însă de aia ne adunăm pe diferite forumuri, ca să schimbăm idei, să aflăm informații noi și eventual să învățăm unii de la alții. Fiecare are și aspecte bune și rele și între ele. Însă părerea mea personală este că intervenția scrisă pe subiectul respectiv și prezentată pe pagina SCMD (și aici) nu era tocmai oportună (deși cu 90% din ce a scris, nu pot să nu fiu de acord), în condițiile în care sunt multe alte subiecte fierbinți, care ne ard și ne dor. Mai ales că nu știu ca cei menționați să fie membri de sindicat, ba chiar unii lovind în SCMD.
P.S. În rest, nici eu nu sunt de acord cu modul de abordare al judecătoarei, care a ales niște exemple din extrema înaltă a valorii pensiilor militare.

Huhu Rezea spunea...

Ai copiat greșit! Refă-l!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Esti cam nedrept cu judecătoarea care a îndrăznit să-l înfrunte pe Iohannis si să condamne dictatura statului paralel instituit de Băsescu în justiție.
In fond, ea nu a atacat pensiile militare ci mărimea exagerată a unora dintre ele.

MIHAI spunea...

Intrebare
Într-o situație speciala cati dintre magistrați ar fi sub masă si cati cu arma în mână?

CEZAR spunea...

se simte....animalul !

Huhu Rezea spunea...

Consulul militar Stelian P. are aproape un an de când nu a mai dat un semn de viață pe blog. Sper să nu se fi încovidat!

Liviub spunea...

S-ar putea ca unii magistrati sa ii condamne pe cei care au arma in mana, pentru ca asa ar considera ca este legal...

Liviu PO spunea...

Nu ar trebui sa existe salarii nete si pensii nete sub valoarea cosului minim pentru un trai decent si totodata nu ar trebui sa existe valori maxime ale pensiilor peste salariul mediu brut pe economie,cu exceptia pensiilor suplimentare atat la civili cat si la militari,iar pentru militari omm.Grupele de munca sa se plateasca in activitate si nu la pensie...PUNCTUM
PS Bugetul de punere in aplicare a celor aratate ar fi de 39 miliarde de euro anual.Ne permitem?
PS1 Ar fi posibil,sau mai bine zis ar fi fost posibil cu economia de acum 30 de ani translatata in prezent...Din nefericire peste 1,200 de intreprinderi care produceau au fost rase de pe fata pamantului si duse la fier vechi prin Turcia,tara de unde in prezent importam masiv materiale de constructii pe baza de otel.
PS2 Ne-am facut-o sau nu cu mana noastra?

Leon spunea...

Dupa acest interviu, Victoras o sa se pricopseasca cu un dosar facut de Codruta ..!!

Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, taman, Dragniea, fara trabuc si cafia, a castigat un procest care a dat peste cap intreaga coalitie fascista, lăbăral uzeristă, statul trebuind din buzunarul meu si al tau, oropsite romane, sa-l despagubeasca pentru actele pagane si fara empatie omeneasca pentru ca nu i s-a acordat ingrijiri medicale si i s-au incalcat si alte drepturi constitutionale ce l-au prejudiciat si traumatizat in probleme emotionale, morale si materiale pe perioada de incarcerare! E o lovitura fote grea pentru marele plavan spanzurat din inaltul brebelec si cloaca infectă din stat, cu nume greu, ,,Guvărul mău'' si le vor atarna ca un chetroi electoral de garleje mereu... Un procest comun al rezervistilor brotacari, pentru aceleasi motiovatii măcar, pentru discriminari repetate ale drepturilor de propietate pe pensiile meletare acordate si drepturile de sanatate incalcate, nu stiu daca ne-ar da aceaste majistrafăcaturi dreptate, frate, dar ar fi o mare necesitate sa se incerce macar, daca se poate!

un oscar = o pensie spunea...

carioca-man,cum derapezi tu constant!!!
esti singurul care tipa ca disperatul pentru acest rusinos Oskar
atata nerusinare rar se poate vedea
2000 de euro este o suma decenta pentru o pensie
si mai ales pentru o activitate de desenat

Iulian Mareș spunea...

Liviu Pro,
Ati început bine însă ati alunecat spre comunism....adică cum ... "nu ar trebui sa existe valori maxime ale pensiilor peste salariul mediu brut pe economie"? Punem bariere financiare!
Vreți ca militarii sa se autoflageleze și sa rămână masokiști pe viata? Va rog sa retineti: nu exista Nu sunt bani! Doar guvernanți proști si/sau hoți!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Sunt drept pt că judecătoarea știa bine ca devine golanca!
Mai, tu ma aburește...adică își bârfească breasla? Ciudat...

*Să fie clar pt toți: pensiile în plata ar trebui sa fie aproape duble, nu ceea ce este acum...
Ia sa-mi zică cineva dacă judecătorii și procurorii pot fi mobilizați și dacă au ateibutii pt apărarea țării sau doar "greva mascata" pe treptele tribunalelor și CA?
Hai, ca mi s-a aplecat și cu mitocanii ăștia de își spun putere...
y,
Nu exista "au avut ghinionul sa nu aibă grade și funcții "...vezi mai jos un ipokimen care, deși a fost și este un ieftin, a agățat un grad nepotrivit pt el!

Iulian Mareș spunea...

KWI doarme de rupe în plenul CE! ...sforăie...

Iulian Mareș spunea...

Magistrații nu au sarcini la mobilizare

Iulian Mareș spunea...

De fapt asta și spus-o mereu..., însă tu ai cunoscut un singur general? Nu ca l-ai văzut...dacă l-ai cunoscut, dacă ai lucrat direct în subordinea lui? Era asa...carton?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Calugăre, sfintia voastra, ,,cartoanele'' astea din paie, care se tochesc la prima ploaie si se ascund in gunoaie la razboaie, , cheltuiesc si risipesc toate fondurile de la penziile brotacare, dar le plac sa umble cu chiepturile brebenele pline de tinichele la toate paradele, la cocteiluri si agape cu slugareli la Corcoceni, sau la coconeturi pentru dramaluit barzoaie si dat in raspar pentru lostroit sursele de izvoare uretrare, caci spune o vorba, geniala tare, ca oricat de barbat ai hi si dat naibii, o femeie te pune cu botul pe labii!

Margarit Fernand spunea...

În 1982 am fost trimis din școală, împreună cu alți câțiva colegi, sub comanda lt.maj.(?)Tudose la o activitate de PTAP și văzând omul că noi ”vrăjeam ” nevinovat cu niște fete a catadicsit să-și arate mușchii și să ne târască vreo 10 minute prin fața lor așa doar ca să arate cine e mai tare.

Iulian Mareș spunea...

Exact!

Stefan spunea...

Ce poate fiecare...

Stefan spunea...

Un exemplu din partea militarilor? Dar in articolul de mai sus?

Stefan spunea...

Dle curajos "Y"...asa o fi,dar dvs ce ati facut pentru a preveni si scapa de o asa dictatura?In afara de a vedea(stramb!)ce nu fac altii! Si ca sa nu ramaneti in confuzia in care se vede ca sunteti: nu asigurati finantarea Sistemului de Aparare Ordine Publica si Siguranta Nationala facand astfel o pomana militarilor si civililor care lucreaza in acest domeniu. Nu! Mitarii presteaza societatii servicii publice in domeniile aparare, ordine publica si siguranta nationala. Pentru acestea platiti. Nu aveti nevoie de aceste servicii? Foarte bine. Desfiintati Armata, Politia, Jandarmeria, Pompierii militari, serviciile de informatii si cele asimilate! Si rezolvati aceste servicii dvs, civilii. Va garantez ca in maximum 6 luni cei care ar fi implicati in prestarea acestor servicii publice vor cere salarii si alte beneficii mult mai mari decat au actualii militari. Ce ziceti, incercati?

Stefan spunea...

Multumesc!As vrea sa precizez cateva chestiuni, pentru cei care inteleg in "alta nota" cele scrise de mine, apeland la comentarii vadit partinitoare. Astfel, pentru dl"Y": rog observati ca am precizat ca nu imi sunt simpatici generalii respectivi. Si mai observati ca m-am referit la functii,dintre care una este cea mai inalta din sistemul militar. NU M-AM REFERIT LA PERSOANE!BA CHIAR AM SUGERAT O OPINIE NEGATIVAV LA ADRESA NUMIRII SI ACTIVITATII ACESTOR GENERALI. Recititi va rog cu atentie pasajul in cauza! In rest,va inteleg, "fonfeurile" de genul "eu nu stiu prea bine..." ! Nu stiti? Informati-va! Apoi aveti toate sansele sa emiteti o parere pertinenta. Asta daca nu sunteti in misiune, domnilor!Toate cele bune!

Stefan spunea...

Si o precizare, nu pentru dvs, ci pentru redactia publicatiei care a preluat articolul meu: cele scrise de mine nu au nicio legatura si nu sunt un raspuns pentru afirmatiile dnei judecatoare la adresa presedintelui Johannis sau/si oricui altcuiva. In afara de miltarii in rezerva,in apararea carora am intervenit.In acest sens, sustinerile celor care au preluat articolul sunt neavenite. Si ii rog ca, daca au identificat vreo fraza, vreun cuvant in articolul meu care ii raspunde dnei judecatoare in apararea dlui presedinte Johannis, sa publice separat acele cuvinte, fraze etc Faptul ca locuiesc in Sibiu nu are nici o relevanta in acest sens. Iar daca veti cerceta pagina mea de Facebook veti constata ca nu sunt un fan al dlui Johannis. V-as solicita sa retractati cele afirmate dar...

Iulian Mareș spunea...

Ștefan,
Parca am fi frați de sânge. Noi ne-am luat banii pe lucruri concrete, am prestat servicii, am respectat tratate, doctrine, politici...etc.

"Am putut să fac revolta, ori pe-ascuns să te omor,
N-am făcut-o, ca mi-e mila! Nu de tine, de popor!

Tu erai un om de lupta, fără rang si fără nume,
Eu ti-am dat coroana tarii, să te fac stapin pe-o lume.

Si-acum asta-i rasplatirea ce mi-o dai?... E tot atât!
Daca moartea mea ti-ajuta, vino, stringe-mă de gât.

Nobila, cu ochi de flacari, ea priveste-n fata-i drept.
Si, zicind, desface haina de pe tinarul ei piept.

Iar miselul sta, se uita, da apoi; si grabnic unda
Singelui tisni din rana; si-a cazut Amalasunda.

Si plecat peste cadavru, el cu ochi de idiot
A-nvirtit pumnalu-n carne să se scurga viul tot.

A deschis apoi fereastra, si pe colturoasa stinca
Hohotind a-mpins cadavrul în prapastia adinca.

Surd vuia prin codri vintul, brazii se-ndoiau de vint,
Urletul suna sinistru ca un urlet de mormânt.

Parca negrele blesteme si le-amestecau haotic
Mii de glasuri, tara toata, tot poporul ostrogotic.

Teodat, tu rizi! Dar moarta cea lipsita de sicriu
Isi va rascula poporul, să te sfisie de viu!"

Leon spunea...

Punctele A si B sunt foarte clare si corecte!
La pct.C am ceva dubii!
Magistratul militar a optat pentru stabilirea pensiei cf.L.303/2004, si in plus cred ca i se adauga si gradul militar, o suma intre 300 si 400 de lei si doar atat !
Nu cred ca se ia in calcul si OMM/SOSP..!
PS. Cum va intelegeti cu Col.Sovaiala, l-ati avut membru SCMD la Filiala Sibiu..?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Mai devreme ai postat ceva despre intervenția ta pt că niște useri se loveau sub centura. Ai dreptate, dar devii necred8bil Când permiți acestui etalon de inteligenta numit Mezar sa jignească devii necredibil!
Privește la el cât a putut gândi, ce a putut exprima! Îi spui tu că este un penibil?

Iulian Mareș spunea...

Deh...si flirtul are un preț...dacă umblai cu minore!
Da, omul era dur, kiar inflexibil uneori. Nu i se știrbesc meritele..., eu asa vad problema!

Iulian Mareș spunea...

oskărel,
Tu poți scrie măcar 2 principii, teoretice, privind retribuție muncii prestate? Poți?
Admir mult ca te perfecționezi în inocență; ai potențial și cred că îl poți depăși pe Padina. Nici nu ar fi un mare efort, intelectual ar fi minimum minimorum.

Huhu Rezea spunea...

D-le colonel Tudosie,
Am preluat scrisoarea deschisă publicată pe site-ul SCMD... tocmai pentru că este altceva decât desele materiale publicate pe acel site.
Așa cum am precizat și în titlul articolului, observațiile dvs. sunt pertinente și, aș adăuga, corect prezentate.
M-a deranjat că de la nivelul dvs. o apostrofați pe o doamnă judecător cu expresia"rușinos".
Dacă sunteți un cititor al blogului, mi-aș permite să vă întreb:
- Ce mărime procentuală din pensia unui agent de poliție, precum cea din topicul anterior, are pensia dvs militară, domnule colonel?
Suntem în al 4 an de la OUG 59/2017 si SCMD se pierde în fel de fel de mărunțișuri temporizatoare, în loc să susțină actualizarea imediată a pensiilor militare... ca unică modificare a L 223/2015.
Revenirea la forma inițială a acestei legi, subiect drag domnului Dogaru, nu mai este posibilă după 6 ani de aplicare a art. 40 din OUG 57/2017.
Cu stimă!

Gigi spunea...

Pentru cã veni vorba de lovituri sub centurã,practicate de unii distinsi Useri şi masurile luate de dl.H,şeful Blogului,luaţi de aici:

https://www.facebook.com/100010534243713/posts1449202592107535/?sfnsn=mo

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tehnocrat, vezi ca-i lincul retardat e blocat si n-avem ocaziunea sa vedem mai dihai si făra bani un Capitan la 14 ani la cules de strujani pe campiile aride de la Clejani!

Iulian Mareș spunea...

Cu mătușile?

Stefan spunea...

Dle "Calugarul", postarea de fata nu va este adresata. Cu scuzele de rigoare, ma adresez dlui "Huhu Reza",spunandu-i,asa cum am mai scris ieri intr-o postare,problema cu

"pensiei subofiterului de la MAI"nu este, in opinia mea, chestiunea zilei! Cu riscul de a deranja, folosind un limbaj mai lejer, ca sa zic asa,nu facem altceva decat iesim cu rufele murdare la drum. Cauzele pentru care sunt acele diferente, pe care nu le neg, trebuie sa le cautam la: 1) colegii nostri in activitate,lucratori la ñivelul structurilor competente din minister, care au modificat proiectul initial al legii pensiilor militare de stat, astfel incat sa isi creasca substantial pensiile. Nu insist, cuniaste toata lumea chestiunea cu "Oscar" si alte venituri de tip salarial incluse in baza de calcul. Cunosc proiectul initial si stiu despre ce este vprba;2) diferentele dintre conceptiile adpotate de cele doua ministere in privinta salarizarii si pensiilor personalului din structurile lor:a) MAI intelege sa isi avabtajeze toti oamenii. Au inteles,printre altele, ca pensoiile "pleaca" de la salarii/ solde. Fapt pentru care au marit salariile/soldele pe toata scara ierarhica. Consecintele le-ati sesizat"b) in MApN lucrurile stau tocmai pe dos. Simptomatic pentru atitudinea MApN mi se pare faptul ca, in loc sa aplice raportul Curtii de Conturi care constata aplicarea corecta de catre MAI a unor norme privind pensiile militare de stat, MApN l-a contestat in instanta! Ori pentru acestea nu pot fi facuti responsabili SCMD, Dogaru, Tudosie,Huhu Reza etc UNA PESTE ALTA,problema esentiala in aceste clipe este SA MENTINEM IN VIGOARE O LEGE A PENSIILOR MILITARE DE STAT! Perfectibila, accept ab initio. Iar aceste iesiri cu "rufele murdare"...face orice altceva in afara sa ne serveasca interesele.Ar fi bine sa se inteleaga acest fapt.PS Care este deranjul pentru sintagma"Rusinos,doamna judecator!" ? Nu am jignit-o pe domnia sa, nu i-am adus vreo injurie...am exprimat opinia ca face unele insinuari jenante, rusinoase. Cat priveste "nivelul meu"...ce sa zic? Eu cred ca nu sunt cu mult sau mai degraba cu nimic mai prejos decat dna judecator. Ba chiar avem aceleasi studii superioare de baza. In plus, observati va rog ca eu am actionat "in defensiva"!

Andrei spunea...

Toata stima domnule colonel! Nu va recunoscusem in foto, a trecut un amar de ani. Din pacate, nu am reusit sa va revad la reuniunile de promotie, am intrebat mereu de dumneavoastra. Ca de obicei, concret si cu prestanta. Metode de instructie dure, dar corecte, neintelese pe deplin in perioada scolii, dar aplicate, macar in parte, ulterior, pentru a "scoate" militari bine pregatiti. Cu respect, un fost elev (Cp paralela)

Huhu Rezea spunea...

@Stefan
Pensia subofiterului MAI nu este o problema dar actualizarea pensiilor militare pornind din soldele/salariile de funcție prezente este o problemă de urgență pentru cei pensionati inainte de 2015.
Fără actualizare decalajul dintre pensii crește an de an.
Eu mă refeream la statutul dvs. de colonel cu studii superioare în drept.
Să știți că aici se dezbat și mai contondent problemele privind pensiile militare!
.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Gigi, si aceasta postare e blocata!

Calinmihaib12 spunea...

LiviuPO:
..te contrazici: dacă salariul=LEGAL,al cuiva e mult mai mare decât salariul mediu brut pe economie, din acel salariu poate rezulta: LEGAL ,o pensie..PESTE acel salariu mediu brut pe economie !!
Care ar fi problema ta în situația descrisă, alta..decât..
"nostalgia".."aplatizării"..(a orice..) de tip comunist..?

Ein Stein spunea...

@Stefan
Huhurezu are dreptate, dezbaterea mai contondenta, si eu cum nu i-am inselat astepatarile, niciodata, cel putin in chestiunea cu contondenta, ma simt obligat, moral, sa-ti spun ca esti penibil, cel putin in comentariul de fata. Incepand de la sfatul de a nu spala rufele in drum, mai pe popular asa, sa bagam gunoiul sub pres, pana la esentialul existentei acestei mizerii de legi, mai coafata pe ici pe colo. Sper ca politicienilor sa le vina mintea la cap si sa desfiinteze aceasta mizerie de lege, doar ca sa nu mai avem motiv sa spalam rufele in drum si nici sa nu mai ai motiv pentru "Rusinos,doamna judecator!".

Calinmihaib12 spunea...

.. "Discursul" hungurului Victor ORBAN,."sună" frumos,pe alocuri: adevărat, dar ținând cont de ISTORIA HUNGARIEI,..mai sunt..și "falseturi"..!= privind: SURSA.. VENITURILOR și CHELTUIELILOR.., care i-a permis HUNGARIEI, de-a lungul a cam:..: 1.000 de ani.. să se "dezvolte",..dar nu atât de mult..cât ar fi putut.., dacă gestiona "mai bine"..BANII.. rezultați din războaie și.. EXTORCAREA..ALTOR..NAȚII..!!

y spunea...

@Stefan și ... în general așa, cu amărăciune ...
Eu nu am văzut democrație în care armata să fie scoasă cu armament și muniție împotriva propriului popor. Nu vă faceți că nu înțelegeți ce am scris clar negru pe alb și nu încercați să deviați de la subiect și să aduceți în discuție, ceva ce nu am afirmat eu (desființarea armatei), dar dacă analizați mai atent societatea civilă o să vedeți poate mai clar lucrurile. Este treaba dvs pe cine alegeți să apărați sau ce exemple vi se par potrivite, dar este dreptul meu să fiu sau nu acord. Aaaaa, că nu vă convine, este altceva ..., de abia de aici începe democrația cu adevărat.
Și poate da „ați prestat”, întreb: În slujba cui ați prestat? Mai este armata, în momentul de față aptă să-și îndeplinească funcția de bază, prevăzută în Constituție (Art. 118)? Aveți și argumente? Dar argumente valabile, nu declarații festiviste sau defetiste sau stereotipuri (gen „Desființați armata” – care vă aparține dvs. și nu mie). Asta ca să nu fiu „în confuzie”. Ce-ar fi să fiți plătiți de popor pentru cei ce ați prestat pentru popor, iar pentru restul, de cei în slujba cărora ați prestat. Nu ar fi bine să fie 2 componente de salarizare? (este o capcană aici!)
Apropos, ați auzit de scrisoarea adresată minerilor români, de vestele galbene din Franța? Vă spune asta ceva? Nu ar fi trebuit totuși să fim noi, „armata de rezervă” autorii unei astfel de scrisori, sau măcar să ne raliem? Sau preferăm să tăcem? Până Când? Până când va fi prea Târziu?
Măcar noi între noi să avem pretenția să nu ne mințim, să lăsăm declarațiile sforăitoare, să privim cu curaj adevărul în față și să spunem lucrurilor pe nume. Și fie vorba între noi militarii, se ridică armata la nivelul provocărilor interne și externe? Mai este ea în slujba și de partea poporului? Și de partea armatei, mai este cineva? Cine?
În final, îmi mai permit să întreb: nu ar fi fost o idee și mai bună să cereți un drept la replică sau să trimiteți punctul dvs. de vedere la A3?
P.S. Când faceți parte dintrun sindicat, trebuie să acceptați și libertatea de exprimare, și părerile și opiniile contrare, chiar dacă în final suntem, sau ar trebui să fim „toți pentru unul și unul pentru toți”.
Și, cu considerația de rigoare, închei aici, ca să nu intrăm în alte polemici.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Calin Mihai, numai la noi se pune problema pensiei raportata la salariul mediu, dr nu si la sistemul de majistraturi de muraturi, sub mediocru ca rezultate, toate veniturile depasind ca marimi pe cele din UK si State, sa nu mai vorbim de politic si administratiile locale care depasesc veniturile din unitatile industriale... Nici aplatizarea nu-i un termen real, caci a afirma asta cu semnul egal e o pura utopie si copilarie, mai ales ca nici in comunismul de mucava nu a existat asa ceva. Realitatea e ca s-au dat legi cu dedicatie si de aia ne aflam intr-o situatie in care decalajul este atat de mare, dintre prea mic si prea mare, incat va fi foarte greu sa se mai faca o ajustare fara a starni riposte cu violentă ale celor fara pic de decență, si ca exemplu zic doar de cei care depasesc 20.000 lei, si vor vedea toti ca ce au acum otova la tescherea, cu ele vor crăpa si ii vor inmormanta, pentru ca nimic nu se va mai schimba, oricat USR la luna ar latra si urla, pentru a ne incanta, ca sigur vor face ceva pentru a le stopa!

un oscar = o pensie spunea...

intrebare pentru domnul colonel Stefan-un nou comentator pe huhurez
- ce parere aveti despre acest spor lucrari de excelenta?
- cum comentati faptul ca nu vor sa ne acorde sporul OMM comparativ cu faptul. ca acest Oskar (detestat de 90% din militari) se plateste desi este un spor ocazional si dedicat?

Liviu PO spunea...

Recunosc,sunt si nostalgic...Din acea perioada am multe nostalgii...Dar faptul ca sunt 12 trepte de salarizare,cand in Germania sunt numai 4 ma infurie...Faptul ca la noi un om munceste si merge acasa cu un salariu mai mic decat cosul minim de consum care este de apoximativ 2,700 lei net lunar,ma exaspereaza...Nu mai vorbesc despre pensii...Daca ar fi acest filtru,spun eu salariul mediu brut pe economie,nu ar mai fi aceste derapaje:unul pensie de 75,000 de lei si altul de 1,500 sau mai putin...Trebuie facuta o ordine in economie si in finantele statului,dar se pare ca nu este cine sa o faca.Normal si firesc ar fi ca acumularile (constructia unei case,cresterea copiilor,dezvoltare personala pentru evolutie in cariera etc.) sa fie in perioada activa,iar la pensie daca ai fost un simplu muncitor sa ai destui bani sa traiesti decent chiar cu bolile varstei,iar daca ai fost mai norocos sa ai aproximativ 5,000 lei net.Nu e destul?Eu zic ca da,in conditiile in care copiii,nepotii si alte neamuri au servicii cu un salariu net de cel putin valoarea cosului minim pentru un trai decent...

Calinmihaib12 spunea...

Un Oskar=o pensie:
Lămurește situația asta: cum de CPS..nu plătește OMM..?, ce argumente legale are CPS:( la contestatiile pe care presupun că le-ati scris) să nu plătească OMM-ul..??; noi pensionarii anteriori legii 223 primim acest ..OMM: ca procente din CUANTUMUL PENSIEI DE SERVICIU (stabilite, recalculate,actualizate..!).

Iulian Mareș spunea...

Priveste doar postarea de la ora 18 mai 2021, 22:43 si vei intelege cum omul pricepe in cap ca tesla! ... cel zis Oskar se paltesc inca.... este FALS! caci nu sporul se plateste ci el se adauga la baza de calcul! ”un spor ocazional si dedicat”, dar nominalizat de lege! Poti sa-i explici ca acel spor il luau doar 5% din personalul unei UM? Categoric ca cei 5% erau cei care conduceau UMș pe cale de consecinta cine sunt cei 5%?...sunt CDT, loct., sef st. maj., loct.pt logistica, seful BPL! Intelegeti acum neomarxismul pur si nedisimulat? PCR-ul s-a descompus insa zombii sunt printre noi! Sa explice atunci de ce a fost moral ca SM (solda de merit) sa fie atrinuita tuturor?

Iulian Mareș spunea...

Asa, ...si de ce nu ai luat pozitie cand cei 2-3 cosmopoliti faceau temenele Hungariei?

Iulian Mareș spunea...

Domnul colonel are cont din 2010....altii au cataracta nativ, dobandita la cel mult 2 ani de studii semete!!! Poplaca nu se dezminte! ...bine, am folosit ”cataracta” ca sa fiu dragut!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Puhoaiele matura Romania, pe oficialitati ii freaca grija cu pandemia, desi s-a iesit din omertă cu starea de alertă si azi incep in mod regulat si intr-o incertitudine nasoală cursurile de scoală... O tara necondusă, dar sub rigori supusă, dominata de certuri politice cu frecvențe intestine pentru interese meschine, cu un Câțos scarbos care lupta pentru os, sa-l șterpelească de la botul cainelui taliban, Clondir Organ... Pe băsănistul, Boboc Boloboc, un politician premar si bondoc ca un chiștoc, gasca lăbarala vrea sa-i faca loc pe langa Câțosul căpos si libidinos pentru un viitor os cărnos... Behaitoarea Turcana, inaltă ca prâjâna si proas...pătă ca bășâna cănd infiltrează si infecează lâna, atinsă de menopauză la pupăză, declară ca a băgat la felat si feliat pensiile pe Legea 223, dintr-un condei, ca sa inghete pana in 2023, caci vor fi recalculate si diferentiate pentru (ne)dreptate, cum i-a ordonat, ca la o sluga, stapana, Uriciunea Heuropeana... Sinistresa Zănătății uzeristă, o chioampă motopopistă, care a trecut in revista toate asternuturile tavalite sa ajunga in foncțiile cele mai ravnite, a fost obligata sa declare pe cifre reale mortii subit de covid, care nu sunt in numar asa mare, decat 225, si astia in dubii, in loc de 45.000... Decedatul Măciucale de la Haparare traieste pe picioar mare din contracte, mai mult sau mai putin legale, si-l doare-n vulă de penziile brotacare, singura preocupare fiind sa fie pomădat zilnic in sarcofagul de pe catafalc si sa i se adune in conturile bancare doldora de porcoaie din zalariile si penziile cat șurile si căchițile de la stânile cu oile care ocupa staulele cu cornutele din camerele reunite ale Șpalamentului... Zbarna are deschise dozare penale pe la trebonale si e pregatit pentru debarcare si, uite asa, tara moare si conducatori seriosi si capabili nu are, mai ales ca nu Câțosul conduce Governul, ci marele spanzurat din inaltul brebeleac de rahat! Doar un crâmpei dintr-un condei a starii politice romanistane ne arata ca acasta governare e total cretină si idioata, si ce poate mai bun sa faca decat totul sa scumpeasca, totul sa risipeasca si datorii externe sa agoniseasca cu actiuni extreme, alogene, pensiile sa ni le inghete pe termene eterne, si poate ca dobitocii si idiotii votanti o sa se invete minte ca au ales un govern si un prezident de lepădat in rachat, si pana le-o veni mintea la dovleac sa se spele cu ei pă cap, ca eu de toti si de toate m-am saturat si imi vine sa-mi iau lumea-n cap, la cate necazuri si saracii am adunat cu o penzie meletara de rachat si handicapat! Sus vela mare si sa strigam intr-un glas, Hai, liberareee!

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:
..SOLDA de MERIT: de "până la" ..20 % din SOLDA DE FUNCȚIE, nu o lua tot efectivul,ci "numai pentru cel mult": 30 % din NUMĂ RUL TOTAL DE POSTURI PREVĂZUTE în statele de organizare..!;(=lg. 138/1999).
Acordarea acestei solde de merit se stabilea o dată pe an,de regulă după aprobarea bugetului, până prin luna martie,de către o comisie a UM,..din care făceau
parte toți șefii de compartimen te: care-și prppuneau subordona ții..care ar urma să primească aceasta soldă de merit, iar COMANDANTUL U.M...analiza propu nerile..și DECIDEA..!

Gigi spunea...

Din 2010,Sporul de Merit
Nu a mai fost acordat de cãtre guv.Boc.Dar,cine la avut în anul precedent,adicã in 2009,a rãmas cu el.In 2016,acest spor a fost acordat tuturor celor din activitate dub forma de compesatie.Cei care au ieşit la pensie in aceastã perioada(2010-2016) au fost sariţi din schemã,a fost specificat clar in Lege(OUG 20).

CEZAR spunea...

Dupa logica m-Alului..."ei MERITAU..."

CEZAR spunea...

Evident....gindesti KOREKT !
Te vei lovi insa de delogica strimba a ..."IDIOTANULUI DE SERVICIU "....!!

M spunea...

@Iulian Mareș

La noi era viceversa! 😁 Șefii aveau IC deci în 9 cazuri din 10 sporul pentru lucrări se acorda cadrelor fără funcții de conducere, pentru motivare.

In altă ordine de idei, spuneam mai demult că e simplu să acuzi de nereguli polițiștii, jandarmii și pompierii care sunt zilnic în misiuni ce se desfășoară în ochii tuturor, situație de care nu se "bucură" camarazii din MApN.
Dar iată:
"Militar cercetat pentru că le-a cerut civililor veniți la vaccinare să-i cumpere băutură, în Craiova.

Printr-un apel la numărul unic de urgență 112, o femeie a sesizat că un militar cere civililor să-i cumpere băutură, la centrul de vaccinare deschis în incinta unei unități militare din Craiova (UM 01083)"


Și asta în condițiile în care nu sunt scoși peste 10.000 de cadre MApN zilnic pe străzi iar misiunile nu sunt de complexitatea celor efectuate de MAI.

Evident, nu scuz greșelile nimănui! E doar o chestiune de probabilitate, de statistică....

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:
..chiar nu știu la cine te referi,.. cine sunt " cosmopoliții "ăia"= "temeneliști"..?

Huhu Rezea spunea...

Kis
Invată și tu care este deosebirea dintre baza de calcul, reglemenntată de art. 28, și procentul de pensie, reglementat de art. 29, ca apoi să vorbești de competență în materie de legislație pensii militare.
Abia atunci nu vei mai spune baza de recalculare este 80% din baza de calcul.

Calinmihaib12 spunea...

Liviu PO: "greșeala"="mică" ..recunoscută= e pe "de-a întregul"(!)..= IERTATĂ..!!
NOSTALGIA..vremurilor trecute ..,mai ales a acelor "VREMURI" din perioada:1962-3..5-1979..a ROMÂNILOR care.."le-au apucat", nu cred că e o greșeală sau un păcat..!; perioada respectiva a fost-cred cea mai prolifică și fastă a societății românești POSTBELICE..(pe care am apucat-o eu),comparativ cu anii din dece niul:'80-'90 și..apoi cei 31 de ani post:..LOVITURA (TEMBELĂ .., CRIMINALĂ.!) DE STAT:care a adus =HAOSUL..SOCIETĂȚII=SOCIALISTE= PRIVATIZATE (privatizarea CONDU CĂTORILOR care au pus mâna cu.. rapacitate pe toate resursele țării..!
Argumentele..nostalgiei tale= sunt legitime și nu pot să nu fiu de acord cu ele,pt.că sunt sincere..și de bun simț,ale unui om onest..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tehnocrat, noi suntem eroi pentru ca suntem singurii din natiune care am inotat prin bălti, mocirlă si noroi in intreaga Țară sa ne construim cu migală o carieră militara, in onoare, cinste si demnitate, pe care azi politicienii, clocarii si alogenii ni le tâlhăresc, terfelesc si batjocoresc in modul cel mai bandidesc, fiind abandonati de Jeneralii de paie si Sinistrul Tradarii Nationale, o slugă pupincurista si lingatoare de clanțăuri prezidentiale, care uraste Harmata si breasla onorantă brotăcărimii meletare! Singura solutie de salvare este ca la alegerile viitoare sa nu mai votam gunoaiele si infectiile pline de puroaie, uzerist lăbărale!

Viorel spunea...

un oscar = o pensie, atât de importantă este persoana ta încât domnul Col. Ștefan nici nu s-a deranjat să-ți răspundă. Îți răspund eu: Conform legii, vrei nu vrei, Cdț. trebuie să propună în funcție de criterii iar eșaloanele până la nivelul Ministrului Ap.N. trebuie să aprobe (cei 5% sunt destinați pentru așa ceva, dacă ești prost și nu vrei să-i acorzi în totalitate, la rectificările bugetare domnul prim ministru și Guvernul meu ții ia / 2 miliarde 2019, 2 miliarde în 2020 ca învățătură de minte zic ei / adunați la ordin cu dedicație). În plus, de peste 10 ani s-au scos primele, al 13 salariu (care are calitatea de premiu anual și nu de salariu efectiv). Aceste stimulente, conform art. 28 de la lit. (a) la (p) nu intră în baza de calcul. Faptul că Oskarul se ia în calcul, este treaba legiuitorului. Cu OMM / SOSP cred că este tot treaba / greșeala legiuitorului (adică a celui pe care l-ai / l-am votat indiferent dacă este la putere sau opoziție). Oscare, Oskarul nu este un spor ocazional pentru că el nu se acordă la Crăciun, Anul Nou, Paște, Ziua Drapelului sau a Imnului Național, Ziua Armatei României, etc. Dacă s-ar da atunci da, poți afirma că este ocazional (cu ocazia zilei de…). El este un spor permanent pentru ministere (se acordă anual tuturor ministerelor) și temporar, pentru că se acordă cadrelor militare (vorbind despre noi) pentru o anumită perioadă de timp. 3 luni, 6 luni unii chiar 1 an și mai mulți ani. Să nu-mi spui că un Cdt. nu va lua în fiecare an sau doi ani da, unul nu.

CEZAR spunea...

Baliverne..toate curvulitele si toti pupincuristii comandantului primeau..SM
Nu se exista asa ceva in Armata...
Nici nu stii cind situatia o cere..si toti vor arata cu degetul la merituosi...SA MEARGA EI...PRIMII..
S-a intimplat prin TO...fapt ce a facut sa se revina la normal..TOTI sa primeasca 1 leu(daca Tara atit poate)si sa se bage in Solda...
QED
Nu va luati dupa teoriile IDIOTANULUI de serviciu...care considera ca DOAR EL MERITA..pentru scobitorile infipte in HARTI ..la lumina neonuluyi...!!

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Cunosc!

M,
din păcate cunosc bine UM 1083...desembata xa Cenreu de Vaccinare, aici sunt detașați mai mulți militari/PCc din serviciul medical din garnizoana. Asa ceva nu am mai auzit...rămâne de verificat printr-o cercetare interna!

Iulian Mareș spunea...

Cunosc...

Leo spunea...

La pag.7 din ultimul nr. al Obs. Mil. , marele savant gulerat jiganu , face teoria chibritului și suge ureichile politrucilor.
Suge tot ce prinde ca să stea pe sinecură.
Tristă țară a ajuns RO datorită LICHELELOR

CEZAR spunea...

Miltarul Tulumbar...baga cotite,,,,

Viorel spunea...

un oscar = o pensie, revin cu un exemplu și te întreb. Subofițer de Ge. Dintr-un B.I., Dn.Art. (geniu) având Cursul EOD (obligatoriu) participă în fiecare lună timp de 6 luni consecutive la asanarea poligonului în urma executării Ședințelor de aruncare a grenadei de mână defensive / ofensive în prima lună cu Cp. 1I, în luna a 2-a cu Cp.2I., etc. până șla 6. Deși nu sunt incidente (dar se inventează uneori), asanarea poligonului se face (pune un calup de trotil șii dă foc / activitate formală pentru a marca asanarea în urma incidentului închipuit). Pentru această activitate, MAJURUL (vorba domnului Cezar) primește în luna / lunile respective 50% din solda de funcție iar pentru anul respectiv activitatea îi este încadrată la alte condiții (2 ani / 1 an). După 6 luni, MAJURUL iese la pensie, pensie care are în baza de calcul și cei 50% din solda de funcție. Oscar, primește 50% pentru nimic și nu 25% ca și mine muncind (vorba domnului Col. (r.) dr. Mircea DOGARU 24/24; 7/7) 8-10-12 /24 și 5-6 chiar 7/7 (sunt mai modest și prezint realitatea) uneori singur într-un birou încadrat cu 2 (inițial) 3 (ulterior) funcții.

Iulian Mareș spunea...

Ei...unul ce făcea pe diplomatul militar și un altul...care îl lingea pe față pe Bolojan și facea aport la comanda...

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
i-ai dat ceata la mal si țurțuri la cap.... pune-i oglinda, mai respira?

Iulian Mareș spunea...

Padina,
un biet trecator prin armia romana, putintica scoala, si mai putintica pricepere si intelegere, fara sa desluseasca prea multe, aidoma ciocanarului care a batut o viata intreaga in roti de tren fara sa stie si DE CE?
Padina, ori cum ai da-o, un lucru este cert: Prostii Nu Primesc Nimic!!!

M spunea...

@Iulian Mares

Mie mi s-a parut ciudat! Parca nu cred ca a facut tampenia asta!
Civilii sunt mereu cu ochii pe cei in uniforma.

Acum cateva luni un capitan (parca) in uniforma era la Kaufland facand ceva cumparaturi. Avea cosul pe jumate plin cu cartofi, rosii, faina (ma rog, diferite!!!!) si se oprise sa ia si o sticla de vin. Se uita omu' linistit pe eticheta. Langa mine doi domni la vreo 60 de ani comentau:
- Ia uite la asta! Nu mai il rabda gatul sa nu bea ceva!
- Da! Toti militarii sunt betivi! Cand am facut armata la micul dejun toate cadrele beau un pahar de palinca!
- Asa e! Dar si asta!!!!! Ia uite cum saliveaza pe sticla aia!! Ii fac poza sa il pun pe Facebook!!!

Personal cred ca mai bine se ducea si se schimba in haine civile!!!😁

Pentru prostul site-ului!
Sa ii spui unui pompier "tulumbar" NU E O INSULTA! "Tulumba" a fost unul din primele instrumente in lupta cu focul si aminteste de istoria glorioasa a trupelor de pompieri. Dar esti atat de prost.... si de obsedat!!!😁

Iulian Mareș spunea...

M,
În US în uniformă creaza emulație și empatie...dacă este de campanie efectul este dublu. Constatat de mine în Miami...
Despre Prost: nici nu îți dai seama ce capacitate de dezvoltare are...nelimitate!

M spunea...

@Iulian Mareș

Nici în sport nu li se dau medalii la toți participanții. 😂
Normal că ăla ieșit ultimul țipă: fără medalii!!!! Arbitrii au fost de vină!!!! Dacă eu nu iau medalie să nu ia nimeni!!!!

Dar e simplu: comuniștii zic "dacă atât poate statul să se împartă egal!"
Te mai miri că cpt. Petre Padină a tras în civili, în propriul popor, la Revoluție că să își conserve privilegiile?

socrates spunea...

Pentru STEFAN @ - probabil ca ai dreptate in privinta "manipularii si modificarii" legii pensiilor din anumite interese (cazul subofiterului MAI - cum spui) dar ... ele au devenit realitate iar realitatea arata ca "si-au" manipulat si muliplicat pensia fara nici o considerare si cu dispret fata de "colegii" de ... "suferinta", NU crezi ca-i asa ??? , iar noi ceilalti "ar trebui sa inghitim galusca pe nerasuflate", sa ne dovedim prosti si orbii care nu vad ?.

Cezar spunea...

Doi indivizi hrapareti si..cu o singura caracteristica...care.i uneste
NICIUNUL NU A ABSOLVIT O SCOALA MILITARA DE OFITERI
P.C.R.(FILIERA INDIRECTA)..PILE CUNOSTINTE RELATII
In rest...ii cunoasteti
🤣🤣🤣🤣😛😛😛😛

Liviu PO spunea...

Multumesc pentru ca aceste constatari vin de la un om la fel de onest.

Huhu Rezea spunea...

Spune și tu numărul proiectului de la Senat, altfel cum vrei să-l citim?

Leon spunea...


"Indiferent de decizia ce se va lua la nivel politic, nimeni nu va pierde la soldă/salariu. Încă suntem în discuții, nu pot da Chiar dacă unele elemente salariale, care reprezintă anumite sporuri, vor dispărea
Așa cum am spus, unele elemente salariale, cum este și indemnizația de comandă, vor fi introduse în solda de funcție, al cărei coeficient de ierarhizare va crește. Nu vom mai vorbi atunci de sporuri sau indemnizații.

Diferențierea, la același grad, se va face prin coeficientul de ierarhizare al funcției, care va reflecta poziția pe care o ocupă o persoană în statul de organizare al unei unități. Personalul militar va primi soldă de funcție, soldă de grad și gradații, în funcție de vechimea acumulată în carieră."

un oscar = o pensie spunea...

pe deasupra unul mai este si tulumbar ,fara sa aiba legatura cu termenul de militar,el vazand arma doar la cele 2 trageri de prin perioada tineretii cand trebuia sa traga cu arma de 2 ori pentru a face cumva legatura cu termenul de militar,desi nu are vreo legatura palpabila vreodata(vrajeala cu sprijinul la conflict armat il vedem si acum la conflictele actuale de prin lume)

Calinmihaib12 spunea...

CEZARE:
..eu am scris despre S.MERIT: ceea ce prevedea legea 138/1999..!
..dar, de la "text" ..la aplicarea în practică,e o cale ..,atât de lungă.., încât pe parcurs.., pot interveni,pe lângă..realități,..ȘI..evenimente de tipul celor pomeni te de tine,dar fără ca cineva să poată .."jura" că acestea din urmă au fost EXCLUSIVE..!!?

Leo spunea...

Nimic nu se va întâmpla până în oct.
Tot ce va fi până atunci va fi MIMĂ și ANESTEZIC vândut de sistemul politco-gulerato-mafiot

Leon spunea...

Este proiectul d-lui Col.Dumitru LUPESCU, B 586/18.12.2019, inregistrat la Senat cu L 120/09.03.2020 si la CD cu Pl x nr.221/29.04.2020...!
Singura modificare este ca in locul lui Marcel Ciolacu( la CD) si Teodor Melescanu ( la Senat), acum apare numai Robert Cazanciuc (Pentru Presedintele Senatului), deci...Vax Albina !

un oscar = o pensie spunea...

acel 25% spor va fi acel spor lucrari de excelenta?
vor renunta burtosii la el asa usor?
ce ne facem cu tulumbarul si carioca?
eu sustin burtosii

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Leon
MApN a intocmit deja noua variantă de salarizare pentru militari, varisntă care va fi integrată noii legi a salarizarii personalului bugetar. Dispar sporurile, zice Jianu, fiind integrate în solda de funcție.

"La indicațiile ordonatorului principal de credite, am pregătit o variantă ce a fost agreată de conducerea ministerului, dar mai sunt și celelalte familii ocupaționale din sistemul bugetar. Chiar dacă unele elemente salariale, care reprezintă anumite sporuri, vor dispărea ca definiție, ele vor fi introduse în solda de funcție." Observatorul militar

Leon spunea...

Asa este, probabil ca acesta este si motivul amanatii discutiilor in CD la Pl x nr.199/2020 ! Se doreste ca baza de calcul sa fie data numai de :
-Solda de Functie(compusa)
-Solda de Grad
-Gradatiile.

Leon spunea...

Cine doreste poate citi interviul cu d-ul G-ral Jianu din Observatoril militar;
http://presamil.ro/seful-directiei-generale-financiar-contabila-general-maior-dr-florin-jianu-cand-vorbim-de-salarizare-trebuie-sa-avem-vedere-primul-rand-disponibilitatea-bugetara-statului/

Andrei spunea...

Le-a trebuit 30 de ani sa constate ca varianta ante 90 era corecta.

Cezar spunea...

Baaa...esti narod?
Crezi ca stric eu tapul pe tine?Ia.l pe m.Al..da.i pielea inapoi..si baga.l la copt
🤣🤣🤣🤣😃😛😛😛

luchy19 spunea...

http://presamil.ro/seful-directiei-generale-financiar-contabila-general-maior-dr-florin-jianu-cand-vorbim-de-salarizare-trebuie-sa-avem-vedere-primul-rand-disponibilitatea-bugetara-statului/

anonim spunea...

Am citit articolul si inafara de chestia cu "sa-avem-vedere-primul-rand-disponibilitatea-bugetara-statului" -ceea ce pare a fi normal, dar si aici e cu joc de glezne ca poate fi sucita si rasucita dupa cum vor unii...deci in rest articolul contine cap-coada platitudini banalitati si multa limba de lemn..... cu exceptia unei alte "banalitati" absolut normale si arhistiuta...grad/functie/gradatii vechime.In rest apa de ploaie......
La:"sa-avem-vedere-primul-rand-disponibilitatea-bugetara-statului" de aici va incepe "ruperea de oase" Motive se gasesc tot timpul,si daca nu gasesc mai inventeaza ei ca doar nu-i greu.Sper ca macar functia sefului "mesteme" sa nu coboare sub aia de prim balerin:))
Las ca ridica media veteranii cu 120 zile si 25% spor functie si/sau 1000lei indemnizatie la pensie ca nu-s decat 37000(pana acum)...deci cam jumatate din armata romanikai,mandra armata cu "cai de lemn"

ovidiuzid spunea...

CUZA NU A STABILIT NICI FAPTUL CA UNII POT LUA AJTOARE LA TRECEREA IN REZERVA SI PLATI COMPENSATORII SI ALTII NU, DOMNULE BATISTA PE TAMBAL. SAU UNII SA BENEFICIEZE DE SPORUL PENTRU OMM SI ALTII NU.