Un produs Blogger.

marți, mai 25, 2021

Gabriel Oprea vrea să câștige 50 de mandate parlamentare cu rezerviștii și familiile lor

68 comments
A inceput campania prin toate județele și a terminat  la Galați, alături de generalul Cașchetă și fostul primar Durbacă. 
Se jură că nu a trădat pe nimeni, deși istoria recentă ne arată că a fost balamaua politică prin care a rupt/încropit mai multe coaliții guvernamentale.
In discursul de la Galați a lăsat impresia că a vorbit mai mult despre sine decât despre relansarea PUNR.
Prezint noua lansare a PUNR, pentru că se adresează cu prioritate rezerviștilor.



In film, auditoriul a fost prezentat numai 2-3 secunde
Imagini cu prezidiul

Pentru cei care au uitat cum s-a format UNPR.

"În anul 2008, membrii de partid ai PSD, PNL și PC, precum și ai altor fracțiuni, reprezentanți în Parlament, au ieșit din grupările lor, din cauza sprijinului pentru președintele Traian Băsescu. Ei au format grupul parlamentar al independenților. În mai 2010, aceștia s-au unit și au format UNPR, care, aliat cu PD-L și UDMR, a participat la guvernare. La data de 1 mai 2010, la congres, Marian Sârbu a fost ales președinte, Cristian Diaconescu - președinte de onoare, Gabriel Oprea - președinte executiv."

68 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Perfecta alocutiune, si la fiecare reuniune se demonstreaza ca auditoriul nu si-a uitat binefacatorul, printre rezervisti fiind si civili, unul din trei, beneficiari ai Legii 263! Programul si intentiile de baza foarte mult conteaza, iar daca rezervistii militari se reunesc si unesc ca un tot unitar, dar cat mai multi, putem urni din loc acei munti ce ne-au stat in cale pentru dreptate la pensiile militare, Generalul, Gabriel Oprea fiind singurul capabil de a ne ajuta! Camarazi si camarade, indiferent de functii sau grade, sarim cand Tara arde, dar si mai inversunati sa fim, uniti si neclintiti si alaturi de Generalul Oprea pentru a putea invinge nedreptatea, inechitatea, discriminare, indiferenta, lasitatea si pangarirea soldelor si pensiilor militare si sa ne recastigam onoarea si demnitatea pe care le-am obtinut prin munca, daruitre, patriotism si sudoare! DUMNEZEU, ONOARE, PATRIE!

Liviu PO spunea...

Corect si taxonomic ar fi DUMNEZEU,Patrie,Demnitate,pentru ca onoarea e doar pentru cei bogati...

Niky spunea...

Dl. G.Oprea este o opțiune realistă pentru toți militarii/polițiștii, și nu numai,pentru că toți ceilalți până acum ne-au faultat cum au vrut! Eu personal cred că este un adevărat patriot și nu cred că altcineva ne va mai face dreptate!

Leo spunea...

Am auzit că se încălzește și ministrul "ĂĂĂĂĂ..ÎÎÎÎÎ"

Margarit Fernand spunea...

Vise taică, vise! Pe vremurile astea cu asemenea deficit bugetar numai de creșterea pensiilor militare nu ”le arde” guvernanților, mai ales că ”frații” de la USR caută metode de scăderea lor!

Leo spunea...

Eu aud pt. prima oară de "gen. Cașchetă". Este o glumă sau există în realitate acest personaj cu acest nume predestinat şi oleacă siluit ?
Dacă există acest "Caşchetă" , atunci el trebuie promovat puternic ,deoarece induce un fel de legătură cu un alt personaj emblematic numit "Berilă", din anii când armata era obligatorie. Păi ar fi o strategie de PR excelentă cu "Cașchetă" şi "Berilă" în fruntea UNPR -ului.
BRAVO GĂBIȚĂ !
NU TE VOI UITA NICIODATĂ ŞI TE VOI VOTA MEREU !
PS
SUS UNPR !
SUS GĂBIŢĂ !
SUS VELA MARE !

Arfy spunea...

Nici măcar nu face o campanie originală! Încearcă metoda auristilor!

Iulian Mareș spunea...

Ca sa fim corecti, cu bune si cu rele, Gabriel Oprea se situeaza cu mult peste majoritatea politicienilor actuali, mai putin episodul cu acea academie si scoala doctorala...dusa in exagerare!
Cu ce-a pacatuit Parlamentul Romaniei ca sa aiba in fotoliile de conducere a celor 2 camere personaje ilariante, precum Orban si/sau Dragu?

Huhu Rezea spunea...

Dacă ai fi chibiț de fotbal ai știi cine este Cașchetă. Este de-a dreapta "Interesului național"😩

Leo spunea...

M+am prins.
Caşchetă este TATA PUIU.....
Atunci este valabil tot ce am zis mai înainte.
GĂBIȚĂ +"ĂĂĂĂĂ..ÎÎÎÎÎ" + "Cașchetă/Tata Puiu" + "Berilă" +....Flavius + .. Leo (n) + Armata de rezervă.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Arfy, dar Oprea, ce sa faca si sa zica, altceva decat ca UNPR drepturi ridica, nu taie, nu ingheata si nu strica cu inversunare si ura la pensiile militare, cum fac jigodiile liberale?! Sau ca turnatorul ordinar, Petrov, care declara ca pensiile militare nu sunt necesare si ca atare le propune pentru eliminare, drept pentru care rezervistii se judeca cu el prin tribunale? In afara de Oprea, cine este acel altcineva care bine la rezervisti ar vrea? Este singurul General din Romania care a reusit sa invinga nebunia, badarania si intentiile criminale ale dreptei de satane sa ne taie pensiile militare, majorandu-le dintr-un condei cu Legea 263, aplicand pe deasupra si Legea 223, deci punand in genunchi si invingand canaliile basiste, retrograde si neofasciste! Pacat, mare pacat ca in Romanistan cei care v-au ajutat, in loc sa le multumiti vreti sa-i criticati si sa le dati in cap! Criticii lui Oprea si UNPR sunt doar cei care au votat permanent canaliile dreptei distrugatoare si isi merita situatia in care azi nu mai au nici o scapare de la inghetarea pensiilor militare! Indiferent de parerile care se impartasesc imi fac datoria sa va avertizez camaraderesc ca ABSOLUT NIMENI IN ROMANIA NU ARE BUNA INTENTIE, DORINTA SI OMENIA SA MAJOREZE PENSIILE MILITARE SI ALTE DREPTURI NECESARE DECAT GENERALUL, GABRIEL OREA CU UNPR, restul sunt doar niste ohaiele din paie si nuiele si cu interesele personale mai presus decat ale rezervelor militare, si azi vedeti fiecare ca ce ati ales va dau branci la vale, inclusiv Generali, precum Chelaru, care v-au promis si acum va dau ciocolunga Postavaru! Va doresc viata cat mai lunga pe dungă sa va convingeti pe propriile piei si propriile portofele ca am avut dreptate cu vorbele mele, ca abia peste 1000 de ani se va mai naste altul ca Oprea binele sa vi-l vrea!

Huhu Rezea spunea...

Pentru cei care au uitat cum s-a format UNPR

În 2008, membrii de partid ai PSD, PNL și PC, precum și ai altor fracțiuni, reprezentanți în Parlament, au ieșit din grupările lor, din cauza sprijinului pentru președintele Traian Băsescu. Ei au format grupul parlamentar al independenților. În mai 2010, aceștia s-au unit și au format UNPR, care, aliat cu PD-L și UDMR, a participat la guvernare. La data de 1 mai 2010, la congres, Marian Sârbu a fost ales președinte, Cristian Diaconescu - președinte de onoare, Gabriel Oprea - președinte executiv.

M spunea...

@Iulian Mares

Nu prea mai are ce sa dea la schimb. O sa fie desfiintat de presa.

Aseara priveam la Kelemen Hunor care vorbea, evident, (si) de pensii si facea aceeasi marsavie: "De ce sa aibe unii pensii speciale si sa se pensioneze la 40 de ani? Ce? Profesorul sau medicul nu sunt stresati si ei muncesc pana la 65 de ani!"

Aceeasi mizerie: i-au singurul beneficiu (legea pensiilor) ignorand TOATE celelalte dezavantaje!
Nu domnule Kelemen Hunor!
- faceti salariile din SNAOPSN la nivelul celor din sanatate,
- dati 4 luni de concedii pe an si 12 ore de munca pe saptamana ca in invatamant,
- scoateti pensionarea anticipata DE LA TOATE CATEGORIILE, inclusiv de exemplu de la balerine (cine nu vrea sa vada un Lacul lebedelor cu o prim-balerina de 65 de ani?),
- inlocuiti cuvantul "ordin" cu "dispozitie" sau "rugaminte" in toate regulamentele militar,
- eliminati toate articolele din codul penal care prevad pedepse speciale pentru militari/politisti.
iar apoi discutati de lege unica a pensiilor!

Revenind, UNPR a avut momentul lui. A fost un partid "balama" care a putut inclina balanta intr-o parte sau alta la un moment dat. Cand nu a facut-o in directia dorita de Basescu a intrat in malaxorul politico-penal.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am dat un exemplu de ,,binevoitor'' romanilor si militarilor, la modul umilitor, prin individul, Strolojanus de pe topicul Onorabilului cu Autostrada Stop-paus, postat mai in jos, sa vedeti cat de perfid si de odios poate fi acest scrasnit mofturos cu pensie de sute de milioane dar si din salarii... Pe acest individ l-ati vrea in locul lui Oprea, cumva, cei care, vorba aia fac precum in zicala cu vorba de la malul Marii, ca nu mor caii cand vor magarii?! Ca fie roata si patrata, frate, dar UNPR se va intoarce o data si o data sa ne faca dreptate!

Margarit Fernand spunea...

CU RESPECT VĂ SPUN, că eu trag concluzia că sunteți unul dintre aceia care,după recalcularea băsistă cu care s-a luptat marele Oprea, ați primit o mărire strașnică altfel nu îmi explic atâtea laude la adresa unuia care a susținut mizeria de guvern a lui boc( cu b) în viață! Și da, recunosc faptul că Oprea a făcut totuși ceva ca lucrurile să nu iasă atât de rău pe cum planificaseră băsiștii, dar să nu uităm că și legea aia era tot nedreaptă pentru că se ajunsese la situația în care plt.adj sef avea cu 1000 de lei mai mult ca fostul lui comandant de batalion!

Arfy spunea...

Nu beneficiez de "legea lui". Dacă făcea ceva la legea salarizării atunci mai puteam discuta. Așa, a fost doar un parvenit!

Huhu Rezea spunea...

Nu are nimic cu onoarea sau cu interesul național intrarea în cârdășie cu excrocul național Băse. Pentru asta au plătit și încă vor deconta politc și Voiculescu și Oprea.

Huhu Rezea spunea...

@Margarit
Asta cu plutonierul si comandantul de batalion putea fi posibilă doar in luna ianuarie 2011, dacă acel comandant a ascultat de SCMD si nu a solicitat veniturile anuale pentru recalcularea pensiilor.
In rest, mai putea fi adevărat ce spui doar dacă acel comandant a avut o vechime efectivă de neterminat.

Periamu lucica spunea...

Si chiar mai mult

Ionel spunea...

Se pare ca TRADAREA este o virtute pentru multi dintre noi. Adica, tradezi un partid, pleci cu alti tradatori, membrii ai aceluiasi partid, si te aliezi cu "Petrov", care a declarat la cercul militar national ca nu va umbla la pensiile militarilor - exista inregistrari - Te duci in parlament si in calitate de nas al viitorului premier din 2012 il acuzi de toate relele, "i-am dus copilul la biserica.....", apoi in 2012 te aliezi cu acesta !!!??? Din nou tradeaza pe cei cu care s-a aliat in 2010 !!! Urmeaza legea din 2015, o lege cu care el se lauda, dar care a condus la grave inechitati, pentru o perioada scurta 01.01.2016- 30.10.2017, la cei care au iesit atunci cu pensii babane, lege data cu dedicatie, ulterior modificata. Cu tot respectul pentru cei care il lauda, iar aici ii inteleg pe acestia, este normal, din moment ce au beneficiat de ea,noi ca militari nu avem ce cauta in politica. Imi aduc aminte de scrisoarea unui chestor din MI iesit atunci cu 18 000 pe luna pensie, un laudatio de care ar fi invidios si Ceausescu !!!! Putem avea afinitati, orice.....dar, daca este sa respectam ceva, in politica mai la urma.

ED spunea...

Memorie scurta la unii pensionari militari sau ceata multa in creier!!Pai Oprea era in coalitia de guvernare a lui Basescu,atunci cand au fost desfiintate pensiile militare in 2011!!UNPR a votat desfiintarea pensiilor militare!!!Atunci militarii au fost trecuti din burta la pensii contributive!!Unora le-au crescut cuantumurile,dar altora le-au scazut cuantumurile!!Cei carora le-au crescut pensiile pun botul la cascheta lui Oprea,devenind adulatori ai lui Oprea!!!Cei carora le-au scazut pensiile in injura din toti bojocii pe Oprea!!!Ultimii ii injura pe primii si invers!!!Ca militar,trebuie sa fii totusi penibil sa il adulezi pe Oprea!!Multi pensionari miltari s-au vandut pentru cativa arginti in plus la pensie lui Oprea si mai vorbesc cica si de onoare!!!Dar intre ian. 2011-oct. 2013,zeci de mii de pensionari militari au avut pensiile taiate de Oprea,la propriu,fara cuantum avantajos,faa nimic!!!Unii au si murit din cauza asta,interesantul national are victime umane pe constiinta pe care nu o are!!Astia ca Oprea ar trebui degradati complet ca militari,tipul este o mare pata pentru intreaga armata!!!

reddog spunea...

Se pare ca avem si cativa tradatori printre noi care il critica pe dl Basescu, fost comandant suprem supranumit Corsarul Invincibil.
Asta ne aduce aminte de infamul Bicilis si trebuie sa ne dea de gandit.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, il iubea Oprea pe Base, cum se iubeste pisica cu soarecele si cainele: La mijloc au fost interesele sa se imbunatateasca traiul si vietile pălmasilor, inclusiv ale militarilor si politistilor si sa se indrepte pensiile, si global a servit INTERESULUI NATIONAL cu scopul de onoare de un nivel ridicat de trai si bunastare ale tuturor romanilor si progresul Romaniei! Stiti cine a pornit acest tavalug reprobabil al ofenselor si discreditarilor impotriva Gen Oprea si UNPR? Chiar statul paralel, inventat si instigat de Clondir Basel, si cum ar fi putut Oprea sa fie indragostit de un asemenea tembel si decrepit ca el, mai ales ca Oprea nu suporta nedreptarea, umilirea si asuprirea, si a luptat cu stoicism sa nu-i vada pe romani in starea de foame si sclavagism, si ca sa intaresc afirmatia reamintesc situatia cand sotiile si familiile veteranilor decedati, pe unde au fost extern detasati, au fost lunar de domnia sa remunerati, din propiul buzunar en gross si timp de doi ani cu 5000 euro la modul cel mai serios, dupa care le-au facut si o baza legala care astazi e aplicabila si vaduvele si orfanii au bani de cheltuiala, ca daca era chestia lasata in seama partidelor si politicienilor nu se intampla asta nici la pastele cailor! Tot din propriul buzunar si impreuna cu Piedone- primarul au ridicat un Monument al Eroilor in inima Bucurestilor, ca sa fie Altarul vesnic de recunostinta al romanilor pentru Eroii neamului si, culmea culmilor care se poate intampla numai romanilor, la acel Monument, de domnia sa ridicat, niciodata nu a fost invitat de ministrii ulteriori ai Apararii, care, sa fim si seriosi, toti dupa Oprea au fost ministrii mincinosi ai tradarii si manipularii, cu o ură de turbe de fiare si porniti odiosi impotriva drepatii si eliminarii inechitatilor de la pensiile militare, si intreb acum, dupa toate cate a facut Generalul Oprea pentru noi, merita sa fie insultat si improscat cu noroi, mai ales in situatia in care au toti in buzunare au pensiile carora le-a dat Oprea majorare?! Si, daca tot mi-am impatasit necazul despre lipsa de recunostinta fata dreptatea facuta de Generalul Gabriel Oprea, nu uitati si faptul ca tot domnia sa a ridicat si statuia Mareului Voievod, Mihai Viteazul, zis si Mihai Cel Mare, si tot cu bani din propriile buzunare, dand dovada ca este dominat de sentimente nationalist-patriotare, si nu veleitare, asa cum au dovedit toti ceilalti politicieni parliți si pârati, cat si partide foste si actuale parlamentare, cu zero valoari morale!

Periamu lucica spunea...

Da

ACID spunea...

Care a ,, prins'' impartirea la 20 , pensionar fiind la 30 06 2010 sa fie sanatos . Mare bafta . ,, A zburat puiu' cu ata''. De atunci s-a rupt filmu' . Politicul+Vremurile ne-au tocat . Nu mai promovati ,,cadavre politice'' . Un pic de realism n-ar strica !

Cezar spunea...

Vedeti efectul colateral al vaccinului la CFI ?
BAATE CÎMPII FARA GRATIE..TOATA ZIULICA....

Cezar spunea...

Oprea are "marele merit" de a fi denaturat tot..dar tot
Gradul de general..daca si Ontanu...doctoratul in Armata..gradul de colonel...daca si Turcescu..SOLDA DE FUNCTIE...INLOCUITA CU SPORURI - AVANTAJ MILITIA..
SI CÎTE OR MAI FIII...

anonim spunea...

RAPORT nr. 8.539 din 16 aprilie 2021
privind verificarea legalității veniturilor și cheltuielilor electorale ale Partidului Uniunea Națională pentru Progresul României, cu ocazia alegerii autorităților administrației publice locale din anul 2020
EMITENT
AUTORITATEA ELECTORALĂ PERMANENTĂ
Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 520 din 19 mai 2021
.........
"S-a constatat că au fost încălcate prevederile art. 34 alin. (12) și ale art. 47 alin. (1) din Legea nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice..."

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/242395

PS Dar eu tot o sa ma inscriu in filiala locala

Leon spunea...

Si Judecatorii se pensioeaza la 49 de ani:
"Ionuț Mihai Matei a făcut parte din Complete care au dat condamnări celebre: dosarul Ferma Băneasa, Adrian Năstase sau Remus Truică sau avocatul Robert Roșu. Judecătorul Ionuț Mihai Matei are 49 de ani."
Pensionandu-se de la ICCJ, posibil sa ajunga la o pensie bruta de 30 000 lei/luna(dcnews)..!

Iulian Mareș spunea...

La mulți și sănătoși ani d-lui Orban Lucovid!
... to Rahova Special Academy!

Luc 3 spunea...

Maine este miting în Piața Victoriei!De la orele 11,00! Oare cine va merge acolo? Vă spun eu ,vreo 10 pensionari militari! Este mai ușor să te plangi și să stai pe internet! O să ne rezolve alții problemele? Nuuuuu!

Gigi spunea...

Când citii comentariul,
în loc de"Corsarul Invincibil" am înţeles greşit şi am citit"Curvarul Invincibil". Rima este bunã,oricum in ambele variante.Ba mai mult,rimeaza cu "Invincibil" şi alte cuvinte,care încep cu"B"şi"D".Cã sã vã convingeti,încercati!

Gigi spunea...

Cine a prins"impartirea la "20" cmf.l.119,şi mã refer la cei care erau în platã pânã la 31.12.2010,sa-i multumeasca lui Gãbiţã.De ce? Foarte simplu,cã au rãmas cu acel cuantum în platã dupa recalcularea în 2016 pe actuala lege.Procentul este cam de,aproape,70%.
Cã altfel era mare jale!
Legea 119/2010,a fost datã cu "dedicatie specialã" pt.cei aflaţi la pensie pânã la data de Dec.2010. Pe urmã a urmat l.263,care a facut dezastrul stiut.
Ce concluzii tragem de aici? Foarte simplu: Când se dã o altã lege,cea precedenta este mult mai bunã.Acum trãim cu speranţa cã legea pe care o cloceşte acum coalition din vârful ţarii va fi mai bunã. Aiurea!Vã fi şi mai proastã ca 223. Sper sã mã insel!

Huhu Rezea spunea...

L 119/2010 a fost o lege bună pt cca 80% dintre cei pensionați pe L 164/2001 si pentru cca 70% pentru cei recalculați pe L 223/2015.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hai ca azi Cîțosul cretinoid si actualul guvern fascistoid v-a pedepsit pentru votul pro PNL idiot si insipid, cu un genocid de mare valoare la toate pensiile civile si militare, de o sa iesiti fiecare innebuniti pe strazi sa strigati in gura mare sa se intoarca Generalul Oprea la Aparare si in Parlament sa puna o Lege a Dreptatii in practica si pe pergament, mai ales cand se vor constata grozavii de inghetare la pensiile militare, pana pana la revenirea frumos si sanatos a lui Iisus Hristos la noi pentru Judecata de Apoi, ca sa puna capsa cu Apocalipsa! Pana atunci, nu va taiati la unghii de ele sa le lasati betege, ca sa aveti toti ce suge pana la sange, chiar si osul si carnosul, ca ursul din padure cand nu mai sunt fragi, zmeura si mure, ca de cozi de mult ati scapat de cand idioti lăbarali ati votat! Va dati seama ca la pensia mea deja sunt ca si condamnat la infometat, si putin imi pasa de cei cu pensiile care si le ridica de la bancomat cu sacosele si vin pe aici sa posteze in prostie si dușmanie, sub acoperirea ca l-ar apostrofa de pomana pe Oprea, dar in fapt le sta in gat ca o proptea o pensie de rachat ca a mea, cu maaare tremor si frica ca daca cuantumul mi se ridica raman ei fara fofei la tescherică! Asta-i baiul cu malaiul, nu ca Oprea i-ar fi atins cu ceva, stiind ca intoarcerea acestuia ar rezolva si problema asta arzatoare cu pensiile militare mici si fara nici o valoare... Deh, egoism si egocentrism, reminiscente din batranul comunism!

Gigi spunea...

Corect!

Leo spunea...

Eu nu am prins recalcularea pe L 119 (raportat la L 164).
Deci cum s-a realizat acea recalculare ?
***
PS
Să-l pomeniți pe Găbiță de la care aveți pensiile în plată de 10 ani de zile.
GĂBIȚĂ , NU TE VOI UITA NICIODATĂ !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

ED, Cine a cerut pe contributiva, ca sa nu fim si noi clocari la colivă, nu rezervistii militari, unii mai mari si mai tari, cu largul sprijin al mafiilor clocare din Casele Sectoriale de mutilat penziile meletare? Sa se sape la radacini si pe urma sa se faca afirmatii emanate de babuini in informatii straini! E o prostie cu aburele sa faci asemenea afirmatii cu aiurele ca UNPR a desfiintat penziile meletare! Dar n-ati observat ca pe 263 a fost mai bine pentru oricine, si daca ramaneam asa azi eram altundeva si nu se mai bocea! Greu de lamurit pe toata lumea plina de gresite intelesuri, interesuri si prea multe fesuri!

Gigi spunea...

Foarte bune comparatiile SNAOPSN VS Profesori şi alţi bugetari.
👍👏👌

Leon spunea...

Eu ma numar printre ceilalti 20% care au pierdut pe L.119/OuG.1/2011, deoarece:
- NU toate primele acordate in cei 12 ani de activitate in Industria de Aparare, s-au regasit in Adeverintele primite.
- Nu am beneficiat de majorarea punctajului cu 50% pentru conditii speciale( cond.speciale mi-au fost recunoscute in 2016).
Nu ma numar nici in procentul de 70% recalculati pe L.223/2015 deoarece Sporurile acordate in ultimele 6 luni au fost de max.10%/luna..!
Asa ca din punctul meu de vedere TOT Legea 164/2001 a fost cea mai corecta..!!

Leon spunea...

Craiovenii aleg sa ramana in localitate:
"Primăria Municipiului Craiova anunţă închiderea circulaţiei rutiere pe str. Mihai Viteazul, în data de 27 mai 2021, în intervalul orar 13:45 – 14:45, cu ocazia desfăşurării unei ceremonii militare de depuneri de coroane la monumentul lui TUDOR VLADIMIRESCU, situat în scuarul din faţa Facultăţii de Agronomie."

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Afirmativ 100%! ...si cand mai vezi pe unu ca Padina ca rage și vrea contributivă te apucă râsul plânsul ...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Luc 3, Exceptional spus! Si babele sunt mai luptatoare ca-si cauta tinere si vioaie barzoaie vibratoare sa le atingă in profundoare, lasandu-si mosnegii descașchetați sa se boceasca pe calculatoare imbotoșați despre penziile brotacare calcate in chicioare, ca daca ar mai iesi si la mitinguri cu defilare, alaturi de Daogaru prin parcuri, parcari si cotloane, atunci babele ar face-o direct acasa, in propia odaie sau baie, sa nu se mai duca in deplasare in alte cuibare de barzoaie doldoroaie!!!

Iulian Mareș spunea...

Pardon, Turcescu a fost Lt. col, xa si tine! Și tot pt că a avut o școală scurta de ziariști, de 3 ani! Tot ca tine, putin....

Iulian Mareș spunea...

🤣😂🥵😡

Leon spunea...

Leo, L 119/2010 si OuG.1/2011 a reglementat recalcularea/revizuirea pensiilor aflate in plata in 2010 prin impartirea Punctajului Total la 20 de ani stagiul de cotizare !
Diferenta intre L 119 si L 263/2020 este data de :
- PMA se obtine prin impattirea la min.20, max.30 cf.Anexei 6.
- Acordarea unui Punctaj de 25% si 50% pentru conditii de munca mai favorabile cf.HG.S.1019/2010 si MS 132/2010 fata de M 116/2001.
-Acordarea unui Indice de Corectie al PMA(1,07-1,17,).
In rest Elementele de Stabilire/Revizuire sunt comune..!

anonim spunea...

@Gigi
din pacate nu te inseli

Leon spunea...

"În cea mai importantă necropolă voievodală munteană şi loc de pelerinaj naţional, la Mânăstirea Dealu, se va desfăşura joi, 27 mai 2021, sub coordonarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, ceremonia de pomenire a Voievodului Mihai Viteazul, la 420 ani de la moartea sa martirică.

Parastasul va începe la ora 10.00, moment la care vor lua parte oficialităţi locale şi judeţene, dar şi preoţi, studenţi de la Facultatea de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Valahia din Târgovişte, elevi ai Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgovişte şi ai Şcolii Mihai Viteazul din Târgovişte, însoţiţi de profesorii lor.

De pe treptele bisericii mânăstirii Dealu, Mitropolitul Nifon va rosti un cuvânt de învăţătură cu acest prilej, după care va avea loc defilarea unor militari din Garnizoana Târgovişte."(dcnews)

Leo spunea...

Leon , vine și Mitropolitul Mache ?

Margarit Fernand spunea...

Am mai fost la un miting împotriva lui boc( cu b) și rezultatul a fost că am luat niște ”îmbrânceli” sănătoase și apoi am fost obligat să plec din instituția în care lucram de directorul PDL-ist al acesteia, FOST COLONEL DE INFANTERIE!

Iulian Mareș spunea...

Varianta militara a Profesorului Boia, magistratului Kovesi, a lui Coldea si kiar a Mister President!

Ofiţer din DGIA, decorat de SUA.

”Colonelul Radu-Ninel Tenea a fost decorat, marţi, cu Medalia pentru Servicii Meritorii în domeniul Apărării a Statelor Unite (United States’ Defense Meritorious Service Medal), anunţă Ambasada SUA la Bucureşti.
Distincţia i-a fost acordată de ataşatul Apărării, colonel Keith Derbenwick, în semn de recunoaştere a activităţii colonelului Tenea în calitate de coordonator al Angajamentelor Internaţionale din cadrul Direcţiei generale de informaţii a apărării din organigrama Ministerului Apărării Naţionale.
Statele Unite apreciază foarte mult implicarea colonelului Tenea în consolidarea relaţiei bilaterale”, anunţă Ambasada SUA.”

https://romanialibera.ro/actualitate/ambasada-sua-841082

https://monitorulapararii.ro/ofiter-din-dgia-decorat-de-sua-1-37126

*Cam (pe)_trecut dl. comandor.....

Iulian Mareș spunea...

Margarit,
conteaza arma si gradul? Bine ca nu era de tancuri....
Acum, cum sa explic...colonei de infanterie nu prea mai exista, insa asta este o alta poveste!

Calinmihaib12 spunea...

..Dacă veni vorba de.."ziariști":
..o "grămadă" de.."ziariști"= "jurnaliști" = "cunoscuți":sunt în realitate..OFIȚERI = "CULEGĂTORI" si "DISTRIBU(I)TORI"..de "informații"(?)..,absolvenți..de la "școala" de 3 sau 4 ani de la..pădurea Băneasa, sau:..de la.."școala"..de la:.."LEU"(care e pe..lângă "COTROCENI"..!) ,..cu funcții.."echivalate"..de.. "DREPT"..!(..sau..alte "funcții"..,
după "nevoile" SISTEMULUI..!!; de asemenea:..mai pot fi și absolvenți
"acoperiți" = "pe bune" și ai altor instituții civile,.."repartizați.. "acolo"..unde" e nevoie"..,inclusiv ..în..mass-media AUDIO-VIZUALĂ..!: ..EXECUTÂND:"comenzile"..așa-zisului
..STAT "PARALEL",.."deep-state"..etc
= .."off-partinic",dar..cu OARECE "aplicare"..spre "dreapta"..HĂRȚII..(..când:.."O"..privești..!!).

ED spunea...

Hai,bai,mai termina cu povestile si statuile,esti deja penbil!!!V-a mintiti fanafaronul national cu scena teatrala cu Basescu,de v-a spart!!Este foarte clar:daca nu vota Oprea desfiintarea pensiilor militare in 2011,si in ziua de azi stateam linistiti!!Fara voturile UNPR,partidul PDL al lui Basescu nu avea majoritate in parlament sa desfiinteze pensiile militare!!Dar Oprea a tradat armata si acum dupa 11 ani inca incercam sa scoatem piatra aruncata de ipocrit!!In afara de pensii,tot Oprea a coparticipat si la taierea salariilor cu 25%!!!Nu trecea legea fara votul UNPR,dar UNPR a votat taierea!!!Eram activ atunci si sa vezi ce misto este sa ramai cu 25% in minus la salariu,cand ai 3/4 din salariu si rata la banca pentru casa!!!Un fost coleg mai in varsta era deja pensionat in 2011 si i-a mazilit Oprea 50% din pensie.Cand a vazut decizia in mana,colegul pensionat a facut atac cerebral pe loc si s-a dus!!!Un altul tot pensionat a fost nevoit sa isi intrerupa tratamentul de cancer din cauza taierii pensiei de catre Oprea.S-a curatat si el. Oprea este un criminal la adresa armatei, la fel ca fostii lui stapani Basescu si Boc!!!In plus ca nu te inteleg cum preaslavesti un terchea-berchea care a si demisionat din armata,apoi s-a incadrat din nou ca sa prinda si el o pensie militara!!!Are numai 15 ani in armata intrerupti si aia de o demisie timp de 8 ani!!Nu ti-e clar ca ajuns general din pix???Daca face campanie iar,are mare tupeu!!Eu zic ca exista garnizoane in care o sa ia si cafteala daca indrazneste sa calce pe acolo!!!La Galati cred ca a facut campanie intr-o debara,ca altfel si-o incasa clar. Oprea este mort si ca militar si politic!!Doar niste zombi ca tine il mai tineti in viata!!

Margarit Fernand spunea...

Iulian Mareș- Trebuia să zic arme întrunite...sau ce? A fost ofițer de infanterie promoția 1975!

Ein Stein spunea...

De data asta potaia a nimerit-o, corsar = hot de mare sau mai scurt hot iar ca este invincibil se vede.

reddog spunea...

Ein Stein


Corsarii se luptau cu piratii. 😁

ED spunea...

Cum sa fie,mai,mai bine pentru oricine pe legea 263!!!Tu ai dormit intre 2011-2013?!!Nu ai vazut rezervisti cu pensiile injumatatite protestand in strada in ace ani??Doar SCMD a organizat zeci de proteste in acest sens!!Rezervistii strigau in toate orasele Jos Oprea, alaturi de Jos Basescu si Boc!!Traiesti pe alta planeta?? Te uitai la desene animate pe vremea aia?Ia vezi doar un exemplu mai jos!!Rezervistii aceia protestau si contra lui Oprea!!Si tu vii sa ne stergi memoria?!! https://stirileprotv.ro/stiri/social/de-1-martie-pensionarii-militari-ies-in-strada-vezi-traseul-din-bucuresti.html

socrates spunea...

Daca tot vorbiti de si despre Oprea, care-i diferenta dintre el si ... ceilalti politicienii ?, ce caracter si calitati ii diferentiaza si sau distanteaza. Aceasta pentru ca "in intregul ei" intreaga clasa politica ii o cloaca murdara", chiar daca ar sustine unii ca "unii ar fi mai cinstiti !!!, a sustine pe altii si mai ales pe sefii de partid, mincinosi si corupti, inseamna ca "ai acelasi caracter". Ce naiba, aveti ochelarii de cal ai mastilor de protectie NBC cabaline din armata ?.

Iulian Mareș spunea...

Cam da! In BI cea mai mare funcție, a comandantului, este de lt.col!
Colonei ii găsim de la Bg în sus, iar Bg este o MU Ta, de arme întrunite.

Calinmihaib12 spunea...

ED:
1...: 👁.., 🧠.., 👏.., ☕.., ⚖..,
be:..👁..!
2...În ciuda celor scrise,totusi: spre deosebire de.."generația" ta..!
eu,cu.."generația" mea..NU am avut nici măcar.."șansa"(!)..cumpărării "în rate"..a vreunui apartament: pe vremea dinaintea LOVITURII de STAT: din:13-22.12.1989, și a "RĂZBOIULUI CIVILl"..din 22.dec.1989:..după ora: 18:..',..!!,pt.că ATUNCI..NU se primeau GRATUIT apartamente=de către tinerii militari și NU li se vindeau apartamente în rate, cele cu banii.. "jos" erau prea scumpe pt.VENITURILE unui: "pârlit"..de:..LT.-LT.Maj.-CPT.- MEDIC MILITAR..al ARMATEI ROMÂNE, iar după 1990, la EXPLOZIA inflației ..și a prețurilor, numai cei cu SURSE ILEGALE DE BANI..și-au putut cumpăra apartamente..în rate ..!.."spălând"..banii MURDARI..!= : +/- : "" = ghilimele..!).

Huhu Rezea spunea...

Nu ti-e jenă să spui prostiile de mai sus? Ignori că aici te adresezi unor oameni csare au trăit acele vremuri si nu au nevoie de povestile d-tale spuse propbabil din auzite.
Numai in Centrul civic din Bucuresti s-au distribuit o mulțime de apartamente pentru militari.

Viorel spunea...

Domnule Socrates, vă răspunde Mihai Eminescu în Scrisoarea III:
„Și nu voi ca să mă laud, nici că voi să te-nspăimînt,
Cum veniră, se făcură toți o apă și-un pămînt”.
Și Victor Socaciu în Mama lor la toți:
„Vin ai noștri, pleacă ai noștri
Noi rămânem tot ca proștii.
Ăia hoți, ăștia hoți,
Mama lor la toți”.

Huhu Rezea spunea...

@ED
Dumneata confunzi luna ianuarie 2011, cand s-au primit acele pensii calculate la salariul mediu, cu perioada de după revizuirile conf OUG nr.1/2011. După ce militarii au primit pensiile revizuite,de ce crezi că au părasit SCMD si nu au mai raspuns chemărilor la miting decât disponibilizații? Iti spun eu: 80% intre pensionari erau mulțumiți cu cuantumul revizuit primit.

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:..iar vorbești, propagandistic, "negând" evidența TRĂITĂ de alții..! , fără să știi adevărul din..țară = provincie (de ex. : în TIMIȘOARA): unde NU prea s-au construit locuințe .."GRATUITE" în anii 1970..1990,iar realitatea este cea pe care am evocat-o..!
..Eu vorbesc despre "mere"..,și-mi răspunzi..despre.."agrișe"..!
.."Îmi place"..cum îți arogi: naiv, "cunoașterea" NEVOILOR..altora, fără ca ÎN REALITATE:să LE și..cunoști..!
Și: apropo:..când..și..mai ales:.. "CUI":.."s-au distribuit"..așa: "IMPERSONAL",."apartamente"(probabil GRATUITE.?) pt.militari.?=în Centrul Civic..=bucureștean..(nu provincial ..!).
În TIMIȘOARA.."s-au distribuit": după 1990, GRATUIT: militarilor.. "aleși" = "pe sprânceană"..care aveau locuințe primite anterior=din fondul de stat(=tot "pe sprâncene"),
..așa:"pe șest"..CASE=foste CASE CON SPIRATIVE,..foste CASE ale românilor ..de diferite etnii..care au plecat din țară..înainte de 1990..!,case care ulterior au fost cumpărate..de noii..chiriași militari..!..la prețuri..."modice"..!!(știind: din.. cele trăite..de cel puțin 3 colegi
medici militari..care au primit: GRATUIT=..CASE,(unul..: chiar:casă cu grădină..!).

Huhu Rezea spunea...

Propagandistic vorbesti d-ta cand generalizezi ca inainte de 89 militarilor nu li se repartizau apartamente si nici nu puteau sa cumpere.
Ce zici de militarii care in 89 s-au trezit proprietari pe toate apartamentele din garnizoanele prin care au trecut, dand declaratii false ca nu mai au alte apartamente?
Exact cum a facut Base. Si-a atribuit vila din Bucuresti cu toate ca avea apartament in Constanta.

ED spunea...

@Huhu Rezea!!!Nu confund!!E adevarat ca acel video este din ianuarie 2011 cand s-au trezit cu pensiile diminuate si cei carora din februarie 2011 aveau sa li se majoreze pensiile,si cei carora tot din luna februarie avea sa le fie diminuate pensiile!! In ianuarie 2011,s-au reunit la proteste pentru unica data,atat militarii carora le-au crescut pensiile,cat si cei care le-au fost diminuate pensiile!!!Dar proteste ale pensionarilor militari au existat si ulterior lunii ianuarie 2011,periodic pana prin toamna lui 2013 cand au fost reintregite pensiile diminuate!!!Protestele se regasesc si pe pagina SCMD si pe YT!!!La aceste proteste ulterioare lunii ianuarie 2011 nu au mai participat cei cu pensii majorate,este normal,romanul nu are spirit de solidaritate,iar militarii nu doar ca nu fac exceptie,dar sunt si foarte comozi cand e vorba de proteste!!!Se vede din plin si acum,mii de pensionari militari oracaie pe internet ca au pensiile inghetate,dar sunt incapabili sa protesteze,parca ar fi hiponotizati!!!Asa ca dupa ianuarie 2011,in continuare au protestat doar cei cu pensii diminuate!!Si din acestia o mica parte,comoditatea primand!!!Ultimul protest al celor cu pensii diminuate despre care vorbeste SCMD este din vara lui 2013!!Nu stim oficial daca 80% dintre pensionari au fost multumiti ca Oprea a desfiintat pensiile militare!!!Poate au fost mai putini sau poate mai multi!!!Nici nu conteaza procentul,important este ca fanfaronul national a fost in stare sa taie la propriu cuantumurile unor pensii stabilite militarilor!!Dar si din salariile stabilite militarilor!!!Din cauza pietrei aruncate de Oprea atunci,ne chinuim si astazi sa ne revenim!!Daca nu era Oprea,ramaneam linistiti cu legile pe care le aveam,le mai imbunatateam pe ici pe colo si gata,nu ne mai deranja nimeni!!!Asa Oprea ramane in istorie drept presul lui Basescu si Boc care au desfiintat pensiile militare pentru prima data de la Cuza incoace!!Sa nu uitam nici datele juridice!!!Revizuirea conf OUG nr.1/2011 a fost a unor pensii deja civile bagate pe gat militarilor peste noapte prin legea 119/2010!!!Deci nu au fost revizuite pensii militare,la data revizuirii nemaexistand pensii militare,ci mai intai pensiile militare au fost desfiintate efectiv prin legea 119/2010,redefinite din burta printr-o perversiune juridica in pensii contributive!!!Iar odata botezate ca pensii contributive, cuantumurile contribuite au fost revizuite la unii pe plus,la altii pe minus fata de vechime cuantumuri ale pensiilor militare!!!

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:(răspunsul din 26 mai,ora:12:57)dat lui MARGARIT:
.la condiția de "neterminat" a Cdt.B.
raportat la Plt.Adj.. cu o pensie eventual mai mare decât a Cdt.B.,.. trebuie să ai în vedere și faptul că Plt.Adj.șef : practic poate avea salarii mai mici,dar pe MAI MULȚI ANI de SALARIAT și intrat în carieră mai devreme, după o școlarizare mai scurtă,la care putea avea și GRUPE de MUNCĂ deosebite / speciale..MAI MULTI ANI decât Cdt.B.: care nu avea avanta jul acestor grupe.. prea lung,..în tinerețe NEAVÂND tot timpul:..condiții deosebite/speciale care să-i mărească punctajul total..= peste cel al plutonierului..!