Un produs Blogger.

miercuri, mai 26, 2021

Orban, despre reforma pensiilor și plata vaccinului anti-covid.... la Sala polivalentă din Pitești

79 comments
„Și așa noi organizăm vaccinare gratuită, statul român suportă toate costurile vaccinării. E o situație excepțională, mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup. Dar, până la urmă, se va merge pe mecanismul, de exemplu, de la vaccinarea pe gripă, unde numai persoanele vulnerabile sunt vaccinate gratuit, celelalte categorii vor trebui să se vaccineze că e răspunderea lor. E vorba de sănătatea fiecăruia”, a afirmat Ludovic Orban.  


Stadiul construcției Podului de la Brăila

79 de comentarii:

Huhu Rezea spunea...

Declarația lui Orban despre posibila plata a vaccinului este cea mai bună mobilizare pentru vaccinarea anti-covid.
Să vezi ce le dispare vaccinoscepticilor spiritul civic si pe șest, să nu fie acuzați că una spun și alta fumează, se vor duce pe șest la centrele de vaccinare, ca să nu plâtească.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Lui Organ Penal i-a taiat greata cu mitraliera mousiu Catos, care l-a luat si sus si jos la intors cu flaimuceala de i-a lecuit si mahmureala, mai ales ca bate organizatiile lăbărale cu compasul sa i se auda glasul si visul ca a venit timpul ca Organ sa-si ia avantul in siaj direct in cap in somaj, pregatindu-i debarcarea rapida cu a trei-a cizma in conopidă! E un organ impotent si ca atare merita din plin sa i se faca o totala castrare, ca daca era la anatomie o Turekana femeie, i se aplica o extrectomie de ciocarlie

Leo spunea...

- La TV a spus că evaluarea va fi până la jumătatea anului 2022 , iar noua lege a pensiilor va intra în vigoare începând cu 01.01.2023.
- Prin simetrie logică, se poate înțelege că la fel se va întâmpla și cu noua lege a pensiilor militare privind coordonatele temporale.
Prin urmare , cam 10.000 de camarazi nu vor mai prinde evenimentul (500 x 20 = 10.000)
Asta dacă nu trece moțiunea lui Ciolacu de la jumatea lui Iunie 2021...........

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, am inteles mesajul realist, dar e trist ca acea morțiune de centura a lui Colacu demonstreaza ca si-a revenit saracu,' si chiar se vede chiar si orbeste ca lupta ostaseste impotriva dreptei lu' peste, azi daca o avea ca o cutra cu putin peste 10%, insa morțiunea va fi un esec din pricina ca puterea nu-i in pozitie de inec, deci asta sa se faca abia cand ei incearca sa promoveze taierea penziilor speciale, pentru ca va avea si sustinerea a o parte a dreptei imorale, devenind din lacomie o haita tradatoare sa-si salveze interesele personale! Abia atunci pot sa spun cu convingere ca voi trece si eu cu toata armata UNPR la luptele electorale pe baricade sa-l readucem pe Generalul, Gabriel Oprea in bancile parlamentare, si daca se realizeaza ca este singura sansa de salvare putem sa avem cu UNPR cele mai mari scoruri electorale in dauna haitelor liberale, caci, alaturi de PSD, Gen. Oprea poate cadea la o intelegere sa se repare toate soldele si pensiile, si impreuna sa formeze o coalitie de guvernare, constructiva si de viitor pentru binele Tarii, al nostru si al intregului popor! Totul, dar absolut totul poate deveni o reralitate, daca intelegem ca fara Generalul Oprea si UNPR la guvernare, cu toata stanga intr-o unitate, nu se poate face o politica de dreptate! Restul sunt doar vorbe de claca si de budoar, fara nici un habar...

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, accept criticile dumneavoastră dare eu o să-mi expun totuși un punct de vedere. Înainte de a vorbi domnul Orban despre pensile din Germania (o comparație aberantă cu cele din România), ar trebui să prezinte poporului român de ce nu s-a prezentat anul trecut în Parlamentul României pentru a justifica sumele împrumutate, băncile, dobânzile și unde s-au dus banii. A fost invitat de 2 ori. Cîțu împrumută zi de zi sume enorme și noi habar nu avem. Sunt atât de proști (cei ce au întocmit PNRR) încât le-au trimis Programul de 3 ori înapoi. Orban spune una, Cîțu spune alta. „Nu înseamnă reducerea veniturilor. Nu înseamnă reducerea pensiilor. Nu înseamnă alte scenarii apocaliptice. Din contra. Reforma așa cum o vedem noi și o punem în acest plan înseamnă un mod eficient de a administra acești bani pe care îi avem (care bani, cei pe care îi împrumutați sau cei pe care îi furați ?). ÎNSEAMNĂ CĂ PUTEM GARANTA CĂ O SĂ PLĂTIM PENSII ȘI SALARII MAI MARI PÂNĂ ÎN 2030 fără să destabilizăm situația financiară a României. Asta înseamnă reformă. Să faci mai multe cu aceeași bani [cum poți oare (după Cîțu / să faci mai multe cu aceeași bani) cu 1 leu să-mi cumpăr și casă și mașină) / de la Cîțu citire”. Ați citit domnule Huhu Rezea (un fel de la stână și la toamnă). Câtă nesimțire. Până în 2030 când nu se știe dacă mai prin Crăciunul, iar dacă rezistă până la alegerile din 2024 asta se datorează unor politicieni de rahat de la putere fără milă față de români și doar cu gândul la buzunarele lor și care nu vor vota o viitoare moțiune de cenzură depusă de PSD.
Cât despre domnul Orban trebuia să vină cu lozinca: Dacă până pe data de 31 august 2021, 75% dintre pensionarii și salariații bugetari (25 nu au voie din anumite motive) se vaccinează, DEZGHEȚĂM PENSIILE ȘI SALARIILE ȘI DĂM RETROACTIV (01.01.2021) TOATE DREPTURILE SALARIALE, MAJORĂRILE, INDEXĂRILE INCLUSIV ALOCAȚIILE COPIILOR și atunci mai vorbeam. Nu vii tu acum cu amenințări că voi fi nevoit să plătesc vaccinul. El vorbește, cel care încalcă legea prin cheful organizat anul trecut exemplu urmat și de alți politicieni și guvernanți, cu chefurile / nunțile / botezurile făcute pe șustache de politruci cu zeci și sute de invitați. Îmi este scârbă de astfel de oameni.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pahontu sterge urmele de pipi, SPP trece la MAI! Putem spune ca, prin aceasta mutare, militienii vor fi pedigree, pentru ca va avea cine sa le pateze dramul de reputatie, care le-au mai ramas, cu mult in minus, in urma coruptiei endemice din MAI!

Leon spunea...

Orban o contrazice pe Turcan: ”S-a discutat despre creșterea vârstei de pensionare și a stagiului de cotizare, nu a fost luată o decizie”(gazeta de sud)

ACID spunea...

Romanul este mare iubitor de ,,gratuitati'' . De fapt ,dozele sunt platite cu pretul unor prorogari/inghetari/amanari/recalculari etc. pentru aproape toata suflarea bugetara in anii viitori .Vor fi si exceptii ( un fel de Oscar ,in limbaj militar } bineinteles ,ca la orice lege : cu cat mai ,, lipit'' de sef , cu atat mai favorizat . Deci DA ,fiecare sa-si plateasca doza !!!

Iulian Mareș spunea...

Lasati omul in pace....tocmai a fost ziua lui si-i mahmur!
... si cand iti tratezi invitatii (apropiatii) cu pizza, palincă si șampanie ce ar mai fi de spus? Gusturi de cocalari, manelisti...etc, dar ce poti face cu gustul ȘOMERULUI?!

Iulian Mareș spunea...

Ei vorbesc despre mandatele altora? Cine îi rabda pana atunci?

Iulian Mareș spunea...

... esti un nepoliticos! Ai uitat de ziua Lui?!

”La mulți și sănătoși ani d-lui Orban Lucovid!
... to RSA (Rahova Special Academy)!”

gigi 2 spunea...

Dozele nu sunt platite cu pretul unor prorogari/inghetari/amanari/recalculari etc. ci cu contractele umflatului de Ciuca si robotului de Iohannis.

Huhu Rezea spunea...

Ideea e că așa cum plătim vaccinul antigripal, tot așa plătim și pe cel anticovid. Nu zic ei șoșoiștii că acest coronavirus ne provoacă doar o simplă gripă? Primul șoșoist a fost Iohannis, pe la inceputul lui martie, anul trecut.

Iulian Mareș spunea...

Clar ca pe al 3 lea il vom plati, insa la ce pret? 28 E, varianta US sau 3 E, cel din UK?
Cel mai ieftin pare a fi cel din Federatia Rusa, cal. 7,62 mm! Si cel mai sigur, mai ales daca il crestezi putin in varf.... asa: +

Cezar spunea...

Desigur...😃😀

mega2005 spunea...

Pesemne trebuie sa fii chiar cretin ca sa pui pret pe ce spune orban...si daca el crede ca astfel scoate lumea la vaccinare, inseamna ca au ramas destui imbecili care sa puna botul si el stie asta.

M spunea...

Nu trece SPP la MAI.

În ceea ce privește corupția, eu sunt fan! Am constatat că atunci când corupția din sistemul medical a atins cote alarmante guvernul a rezolvat-o mărind salariile medicilor! 😁

Eu le spun celor activi:
Nu da șpaga din mână pe pensia de pe gard!


Avem 100.000 de pensionari anticipați civili. Ieșiți, unii din ei, tot la patruzeci și ceva de ani. 😁😁

M spunea...

"Studiile au arătat că speranța de viață a polițiștilor este de 62 ani, adică cu doar 2 ani peste vârstă normală de pensionare și mai puțin cu 12 ani față de speranța medie de viață a celorlalte categorii."

Datele au fost furnizate de CPS MAI pe baza mediei de ieșiri naturale din sistem. MApN nu a comunicat aceste date dar nu cred să fie diferențe notabile.

Speranța de viață generală în România e de 74-75 de ani.

Ca să se păstreze un raport corect ar trebui ca polițiștii/militarii să se pensioneze cu 12 ani mai devreme.
Ceea ce se și întâmplă prin facilitarea dată de reducerea vârstei standard ca urmare a grupelor de muncă.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa nu radeti de mine, ca la șaradă, ca vaccinat port masca si pe strada, caci si mascat nu sunt la femei chiar asa, de lepadat, mai ales din profil, ca un arat superb si viril ca un renumit cinefil, si pentru ca frica care dă pipilica, pazeste pepenii sa nu-i roada iepurii, si masca imi da si o prestanta si importanta care ma impune in societate, cu siguranta! (Lauda-te gura ca diseara iti dau untură!) Mai bine sa am pe botos un gros coviltir decat un cârpan si capac tras pe muian si inmuiat in vin in ghesălul țintirim! Eiii, si iar, eiiii ca acum e rost de grătărel cu tot cu piei, cu piure si mujdei, dar madamma behaitoarea Turkana, baleg sama, are masca sa originala de la mama, ca de la nastere a ramas cu placenta boțită si bine lipita si nu i-a putit fi dezlipită de pe moooian, chiar daca s-au folositără de forceps, de-o dalta si-un ciocan si-au paraditără cu buna intentie si hiclean, anticipand ca se va baga in rachat ca politician, si de aia acum arata cum arata ca o hartă neterminata, si daca si-ar mai pune si masca cu boțituri si pliuri ar baga copchiii in lichituri si spărieturi, chiar si boborul, apoi ar hi pacat sa li se toarne la babe cositorul! Deci retineti trei cuvinte: Masca, moartea si si morminte!
@ Onorabile, Șoșoacă Cantabile sa n-o pateasca ca cei care dziceau ca ea, la tribune excitandu-se, si acum stau cu clapa inchisă si cu dintii in clisă! Poti sa dzici oricate vorbe de adormit si prostit, cu catare sa aburesti in scopuri electorale, dar cu paduchii astia invizibili si imprevizibili nu-i de glumit!

Cezar spunea...

QED..!

Cezar spunea...

Ai ales bine m.Ale
Al dreak se vede ca a absolvit scoala de ofiteri din..Congo..la schimb

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hai sa va fac o dezvaluire, de fapt stiuta de toti, caci, atunci cand te lepezi de chiloti, sa-ti piara iluziile ca nu ti se vad durligele cu prea grozavul cadavru! Azi, Dragnia a avut un procest indigest cu catare pentru liberare din penitenciare si, desi 100% indeplinea toate conditiile legale si regulamentare, dar i s-a respins cererea cu acea hotarare de judecăcătoare, cu facultate la seral si in rate șpăgare, ca motivele sunt neserioase, si ca atare i se da respingere ca e nesatisfacatoare...
Buuun, asa ca poate fi o banalitatea stirea, bat-o vina, dar a nu se uita ca aceste hotarari fortate pentru nedreptate parca le-am mai vazut cu repetitie pentru militari si cei din politie, si e clar ca aceste hotarari vin ca glugile de coceni direct de la Corcoceni, via Sinistresul de Injustitie -sula prostitutiei din coasta feciorelnica a democratiei cat si sluga politica a mafiei din Romanistan care nu dau pe romanistani nici un ban!
PS: Măi, Dragnia, nu cumva blestelele brostacarilor de la paradelile lui Lola Fiola la penziile brotacare te tin in continuare legat in dos de gratare de fiare in penitenciare?

Iulian Mareș spunea...

M,
Dacă as putea să o iau de la capăt aș munci cât a muncit Orban, Cîțu, Barna și m-as face corupt!

"DE LA CRESTEREA ECONOMICĂ, anunțată și susținută doar de Premier, NI SE TRAG INGHETARILE DE ALOCAȚII PENTRU COPII, PENSII SI SALARII !!!!! 🤣😜🤪

Viorel spunea...

Domnule M, „Ceea ce se și întâmplă prin facilitate de reducerea vârstei standard ca urmare a grupelor de muncă”. Până aici este foarte corect. Ei (politrucii), „în urma unor analize ample” au constatat că militarii, polițiștii, jandarmii, etc, după ce ies la pensie mor pe capete motiv pentru care din milă pentru noi au elaborat Legea nr. 223/2015 unde poți ieși la pensie cu 13 ani mai repede, numai că domnule M, tot ei sunt cei care plătesc (Guvernul) sau dau informații la TV. și presă (care nu stă să citească și nici nu înțeleg această lege) care apoi ne toacă zi de zi ca să vadă poporul cum oastea lui Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Vlad Țepeș, etc. se pensionează cu 13 ani mai repede decât ceilalți cetățeni ai patriei capitaliste pe la 43, 45, 47 de ani creând discordie între noi și ei. Mai mult, unii dobitoci mai tineri în politică ies singuri (pentru a-și arăta mușchii și grija față de omul de rând) și afirmă cu tărie acest lucru ca și cum nu ei sau colegii lor au gândit, redactat, aprobat și boierul a promulgat această lege.

Arfy spunea...

Nu-i rău să meargă! În toate misiunile de lungă durată din MAp am fost vaccinat(naiba știe cu ce, dar știam că este pentru binele nostru) faptul că unii refuză vaccinul public și totuși se vaccinează este destul de grav. Lipsa de informație, slabă cultură etc îi determină să procedeze așa! Da, m-am vaccinat după zeci de ani de când n-am mai facut-o! Nu-i judec pe cei care refuză din varii motive. Doar atât vreau să mai spun: am avut trei cunoștințe decedate din cauza acestui blestemat de virus! N-am îndemnat pe nimeni să-mi urmeze pasul dar m-am bucurat de fiecare dată când am auzit despre cunoscuți că au făcut vaccinul. Te apreciez pentru promovarea pro vaccin deși deseori in comentariile tale nu sunt în acord cu tine. Mulțumesc!

Arfy spunea...

Nu-l mai plânge că individul duce o viață mult mai bună ca tine in libertate! Suferă ca un câine în lanțul din jurul parului, vrea să zburde iarăși ca să mânce din mâna măcelarului(statului)!

Huhu Rezea spunea...

Dragnea a fost cel care a legiferat împotriva statului paralel impus de Bsescu printre magistrați prin plicurile galbene trimise de Serviciile Secrete, conform Protocoalelor ilegale.
Răzbunarea magistraților impotriva lui Dragnea se va termina urât pentru mulți magistrați activisti, care fac jocurile marilor corporații internaționale pentru punerea la pământ a capitalului romanesc. Prin votul lor, românii au încurajat acapararea puterii de către oculta corporatistă.
Ați mai auzit de vreun protest al Uniunii Europene sau al SUA fată de acțiunile actualei puteri de a subordona justiția din România?

M spunea...

@Iulian Mares

Eu imi dau cu pumnii in cap ca am slujit statul roman (o mare mizerie!). Macar mi-am directionat copii spre cariere civile, si bine am facut.

Alegerea PNL (PDL vopsiti cu galben) inseamna EXACT ce a spus Einstein:
“Nebunie: sa faci acelasi lucru in mod repetat si sa te astepti la rezultate diferite”.

@Viorel

Citeam cum a facut Portugalia PNRR: au facut o mare consultare publica si au strans idei. La noi (si sa nu aruncam totul pe USR si PNL ca sunt convins ca si PSD facea la fel), PNRR inseamna un mare cascaval de impartit la camarila de partid.
Nu poti sa ceri dreptate intr-un stat putred, mafiot.

Carl Schmitt, un filosof german, spunea
"Prezenţa duşmanului se cuvine să fie în exteriorul graniţelor, şi doar atunci va avea un efect benefic asupra unei comunităţi, ducând la mobilizarea şi omogenizarea membrilor acesteia; în caz contrar, duşmanul va fi identificat în interiorul statului, aceasta putând duce la pierderea integrităţii şi la război civil.

Mai mult, potrivit lui Schmitt, capacitatea de a identifica duşmanul reprezintă pentru un popor esenţa însăşi a existenţei acestuia. Dacă însă el, poporul, nu are capacitate sau voinţă să facă diferenţele de rigoare, atunci se va găsi altcineva, din afară, care să-l ia sub „tutela” sa şi să-i indice cu cine să se confrunte şi cu cine nu; poporul pierzând în acest fel din suveranitate şi libertate. Reiese că un popor care poate decide independent cine îi este „prieten” şi cine îi este „duşman” dă dovadă de un mai mare grad de suveranitate şi autonomie."


Idiotii astia cred ca au gasit "dusmanul" in "pensiile speciale". Intre noi fie vorba o cretinatate pentru ca ele pot fi abrogate in 2 ore iar asta ar afecta un numar infim de romani.

Dar eu va intreb: cui prodest? Prietenii Romaniei au nevoie de un Sistem de Aparare slabit?
Chiar e unul atat de cretin incat sa creada ca daca "pensiile speciale inseamna X euro si noi nu le mai platim de maine o sa curga lapte si miere!"?
In primul rand ca oricum o sa platesca vreo 85% din acel X ca pensii contributive.
Al doilea, toti "specialii" o sa primeasca pensii de la bugetul asigurarilor sociale (nu mai primesc din bugetul MApN sau MAI) deci apare un deficit SI MAI MARE la bugetul de pensii ingropand orice crestere a acestora.

Huhu Rezea spunea...

@M
Dacă regreți că ai slujit statul român, mă rog, ce stat voiai să slujești?
Cum dracu puteți să urâți România numai pentru că niște politicieni vremelnici nu v-au dat pensiile pe care vi le doreați?
Cu ce a greșit România?

Iulian Mareș spunea...

M,
Nici copii mei nu muncesc pt statul acesta și nici nu sunt plătiți din banii lui!

"Chiar e unul atat de cretin incat sa creada ca daca "pensiile speciale inseamna X euro si noi nu le mai platim de maine o sa curga lapte si miere!"?
R: DAAAAA!...vrei sa îl numesc eu sau îl știi? 🤣🤪😝 ...este un ăla, fratele berbecului, cel mai "destept" din curtea scolii!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Tu crezi ca artiștii inteleg ceva din ceea ce ai scris?
Ai văzut un singur TONT care sa înțeleagă de ce Dragnia voia redevențe mai mari și ROU vs EXON 50% la 50%?
...vanare de vânt!
Ei știu una și buna:...ahâ, ahâ, a furat!...are feuda în Brazilia!..ahâ, ahâ,..., ca drogații!

Viorel spunea...

Domnule M, și noi am avut filosofi de marcă / notabili și aș putea începe cu Dimitrie Cantemir continuând cu Noica, Cioran, Eliade, etc., dar cine (cu mici excepții) dintre neciopliții de astăzi care ne condul i-au citit sau dacă i-au citit au înțeles ceva ca apoi să pună în practică învățăturile lor. Nimeni pentru că de pe înaltele funcții ocazionale (pe bune, pile, șpagă și liste de partid) pe care le ocupă, poporul nu se mai vede, capul lor nu este obișnuit să stea plecat să vadă și în jos la cei care le asigură traiul și mălaiul lor, odraslelor și tuturor rubedeniilor. Portugalia după cum afirmați dumneavoastră a făcut o mare consultare publică, au strâns idei, le-au analizat, îmbunătățit și probabil le-au pus în practică. Noi am făcut domnule M un referendum conform Constituției pentru limitarea Parlamentului la 300 de membri (100 deputați, 200 senatori) pe care poporul român l-a înțeles și votat: Prezența la urne = 9.320.240 din 18.293.277 alegători / procentaj = 50,95% / DA 300 parlamentari = 83,31%. Ce s-a ales de Referendum. O laie (pe românește). I-a durut în fund de voința poporului exact ca și acum. Proteste, manifestații, reproșuri, tot ce vreți (negativ) la adresa Guvernului și partidelor din coaliție și nici o reacție din partea lor. Sunt imuni la tot ceea ce vrea acest popor. Frumoasă imaginea acelui țăran din cartea de Citire cu Răscoala țăranilor români de la 1907. Unde sunt acei oameni care nu au mai suportat foamea și neajunsurile zilnice. De cine era condusă România atunci (și la vârf și la guvernare). Idem zilelor noastre.

Huhu Rezea spunea...

Presa stipendiată de aceeași ocultă corporatistă a smintit mințile românilor slabi de înger.
Când le spune un presar că sunt antieuropeni și retrograzi dacă votează cu partidele care susțin interesele naționale, proștii ascultă si votează fluiericii în vânt.
Românii sun bătuți la cap să fie politically correct, adica un comportament prefăcut, ca si când rahatul ar avea și o parte curată de care poți să-l apuci.

M spunea...

@Huhurez

Nu urăsc România. Faceți vă rog diferența dintre stat și țară (eventual apelați la dreptul francez și, implicit la limba franceză).

Statul român este un angajator, ca și Coca Cola să zicem. Acum ce doriți să ne f#tă angajatorul și noi să gemem de plăcere?

Ce stat aș fi vrut să slujesc? Cam oricare altul dacă nu îmi oferiți decât această opțiune!
De ce alte state înțeleg că trebuie să se țină de cuvânt?
Să vă spun ceva: mă doare undeva de pensia lor! Să și-o bage în kur! Dar cu o condiție: să îmi dea ăia 30 de ani înapoi și să o iau pe alt drum! Se poate? Nu prea!

Pensia este un drept care se naște din îndeplinirea unor condiții de muncă. Mi-am îndeplinit condițiile? Du-te dracului și dă-mi pensia, fără să mă mai jignești!

Să zicem că eu am tras ca măgarul uitându-mă la morcovul agățat de o sfoară în fața mea. Am tras căruța cât a vrut stăpânul. Am ajuns la capăt. Dă-mi dracului morcovul ăla cu care m-ai momit, fir-ar al dracului de morcov!

Am să respect angajamentul de confidențialitate pentru că eu am onoare nu sunt Statul român! Dar nu merită acest stat și nici acest popor care bălește grețos la pensiile militare.
Nu la restricții, nu la viața militară ci doar la pensie de parcă nu ar fi legate!

@Iulian Mareș

Țară plină de idioți! 😂

Gigi spunea...

Pâna atunci se schimba multe.Cunoastem aceastã tactica a termenelor lungite in timp.Scopul lor este acela de a nu se face nimic cu pensiile noastre,ale SNAOPSN. Aşa le vom gãsi şi în 202....toamna.
Dacã mai credem ce ne spun aceşti idioti,nu aveti decât.Nu s-a acordat nici mãcar un amarât de indice de 3% ce reprezenta inflaţia pe 2019,dar sã mai sperãm la ceva! Mergeti prin Supermarcheturi sã vedeţi cum au crescut preţurile,nu cu 3%,cu 60%.Ce mai discutãm?

Huhu Rezea spunea...

Numai băsescu, dusmanul parlamentarismului in Romănia incita românii împotriva forului Legislativ al Tării.Crezi că parlamentarii care depășesc 300 băsescoi sărăcesc România?
Acelasi electorat pupător de moaște a fost asmuțit să boicoteze referendumul referitor la familie și credința națională.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Fii european globalist!...nu sunt "slabi de ingee" ci doar au mințile ieftine, indiferent de vârstă.
US a devenit comunista, mai ales în centrele mari universitare, de renume...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, ce sa protesteze Uraciunea Heuropeana si Jandarmeria hamerecana, cand de la ei vin directivele secretizate ca Injustitica si judecăcătorii sa nu impartă dreptate, iar spanzuratul din Inaltul Prepeleac se da peste cap, ca o slugă fudula si a lor sculă-sulă, sa le aplice mai abitir pentru noi cu si cu mai mare sictir, sa ne duca pe toti la cimitir?! Cel putin numai majistraturile cu brocuraturile stim in ce hal s-au haladit decrepit cu de-al de cretineală si sminteală, cum a fost si i-au ramas numerosi urmasi lui Dilimache Portocala! Intr-un final, se urmareste destabilizarea totala a Romanistanului sa se dea motivatii Jandarmului si Uriciunii Heuropene sa intervina cu a Romanistanului invadare pentru o noua Yugoslavizare si destramare in provincii fantome, autonome, si astfel sa se termine, fara penicilin si fiobilin, cu disiparea arealului geto dacic si mioritic, cu zestrea etno folclorica, economică, socio administrativa si autodeterminanta a spatiului danubiano, pontico carpatin... Ne-au scos eroii din cartile de Istorie, pentru ca nici unul nu era perciunat-imbarlogat sau vre-un cititor nebun de Talgoood pe frunze de agud, acum scot pe branci sriitorii si poetii, care au cazut gretos la pateul stelei imbarligate si barbilor imperciunate, maine vor fi ridicate primele lagare de concentrare cu personalitati dizgrate lui Ițik si Ștrull, poimaine nu-i exclusa si consolidarea crematoriilor fabricate pentru oasele calcinate, dupa ce au fost cu Cyclon B gazate, si asa va face aceasta Heuropa in Romanistan democratie si dreptate, de noi definitiv sa scape, asa ca priviti-va cu dragoste si lacrimi in opi ceriul Tarii slujit in biserici de popi, zi si noapte, ca si cum ar fi ultima zi sau ultima noapte, inainte de a pleca in ultima calatorie, departe, departe, foarte departe, unde nu-i nici zi si nici noapte...

Ein Stein spunea...

Einsteinul blogului vine cu o cugetare si mai si ca a tizului lui:
"Militianu-i militian".
Militiene tu habar n-ai ce e statul, ai vrut sa fii profund dar ti-a iesit o prostie pe gura/degete, ca de obicei. Sau poate ca stii, si Codruta a slujit un stat.

Viorel spunea...

Nu domnule Unknown. Românul este mare iubitor de dreptate. De gratuități, furtișaguri, mișmaguri, etc., sunt parte dintre politicienii care au guvernat România în ultimii 31 de ani. Nu includeți omul de rând care se chinuie tot de 31 de ani să-și ducă traiul de zi cu zi cu acest mare rahat de salariu minim pe economie (consultați evoluția salariului minim din ultimii 31 de ani și vedeți dacă se poate trăi) de 1.400 lei net. Vedeți condițiile de muncă din societățile private cu patroni români sau străini. O să-mi reproșați că v-ați referit la suflarea bugetară. Foarte bine. În anul 1998 prin O.U.G. nr. 7 s-a trecut la restructurarea marilor unităţi, unităţilor şi formaţiunilor din compunerea Ministerului Apărării Naţionale (330.000-90.000). Vă rog să-mi prezentați un alt minister care a făcut o restructurare asemănătoare, deși așa se vehicula. Se începe cu M.Ap.N. pentru a crea condițiile de preaderare / aderare la N.A.T.O., urmând apoi și celelalte ministere. S-au restructurat ? Nu. Și-au adus în timp toată familia și nemurile în sistemul bugetar și noi suferim din cauza lor. Le-a mai creat și facilități (legale). Sănătate = salar 2018 la nivelul anului 2022, a urmat Ministerul Educației (parțial) și alte ministere / structuri cu excepția prostimii din M.Ap.N. fără valoare în fața politicului. Ca o glumă. Doza de vaccine să mi-o plătească președintele KWI și Guvernul Orban că nu au închis granițele la timp pentru ca virusul să nu pătrundă pe teritoriul României. Nu spunea KWI că este o simplă gripă („porcină, aviară”). Mă repet. Înainte de a îngheța pensile, salariile, alocațiile, trebuia să vină să justifice banii împrumutați. Nu o spun eu. A spus-o U.E. România a cheltuit 1.4% dim PIB cu Pandemia. 0,4% suportat de U.E., 1% împrumutat. Unde sunt celalți bani până la 9,9999% din PIB ? În societatea Romwine&Cofee din satul Uzunu, com. Călugăreni / Giurgiu (12. milioane euro măști / cafenea). Ăsta un mic exemplu.

M spunea...


Mințile luminate discută idei,
Mințile mediocre discută evenimente,
Mințile mici discută oameni"


Asta ești Ein Stein o minte micuță, micuță rău!!!!

Dacă nu înțelegi o discuție poți să taci, măcar nu te faci de râs atacând, mereu și mereu oameni. Atât poți! 😂😂😂

Iulian Mareș spunea...

STAT1, state, s. n. 1. (Jur.) Instituție suprastructurală, instrument principal de organizare politică și administrativă prin intermediul căruia se exercită funcționalitatea sistemului social și sunt reglementate relațiile dintre oameni; teritoriul și populația asupra cărora își exercită autoritatea această organizație; țară. ◊ Loc. adj. De stat = a) care emană de la stat1; b) care e condus și controlat de stat1, care aparține statului1; c) care angajează statul1, care se referă la stat1.

Iulian Mareș spunea...

Definirea statului Modificare
Statul, o noțiune abstractă des utilizată în trecut, dar mai ales în contemporaneitate, a fost definit în diverse feluri de către o largă categorie de specialiști și nespecialiști. Statul este analizat de către mai multe discipline din cadrul științelor sociale, printre acestea numărându-se: științele politice, filozofia, sociologia, etc. O perspectivă de ansamblu asupra acestor definiri este oferită prin împărțirea acestora în definiții organizaționale și definiții funcționale.

Definire organizațională Modificare
Din punct de vedere organizațional, statul este privit ca o sumă de instituții de guvernare și are cinci caracteristici principale, enumerate mai jos[3]. Aceste caracteristici nu sunt prezente în toate statele, mai ales dacă avem în vedere diversele forme statale anterioare statelor moderne. Un alt aspect care trebuie menționat este că prin definirile organizaționale nu este urmărită aprecierea legitimității statului sau a instituțiilor care îl compun, precum nici opinia indivizilor despre o eventuală legitimitate a statului.

Statul este un ansamblu de instituții distinct de restul societății, care creează sfere publice și sfere private.
Din punct de vedere al autorității, statul este o putere supremă și suverană, precum și legislativă într-un anumit teritoriu. Pentru a-și putea exercita aceste forme de manifestare a puterii, statul are monopolul asupra forței.
Statul își exercită puterea printr-un aparat birocratic.
Statul ca entitate se distinge de funcționarii care ocupă anumite funcții la un moment dat în aparatul său birocratic și, din acest punct de vedere, statul are suveranitate și asupra acestora. Prin funcționari se înțelege orice demnitar, inclusiv președintele, prim-ministrul, miniștrii, etc.
Statul are puterea de a impune și de a colecta taxe de la populație.
Definire funcțională Modificare
Definirea funcțională subliniază ideea că statul este o sumă de instituții care îndeplinesc un anumit scop sau obiectiv. Principala distincție dintre acestă definire și cea anterioară constă în faptul că statul poate fi identificat cu o instituție sau organizație care îndeplinește una din funcțiile statului. Un alt punct care deosebește definirea funcțională de cealaltă este aprecierea statului prin consecințele acțiunii sale, cea mai comună fiind stabilizarea socială în interiorul teritoriului controlat de acesta.

Viorel spunea...

Nu domnule Huhu Rezea, diferența de parlamentari de la 300 la 465 (329 deputați + 136 senatori / aproximativ 19.000.000 cetățeni) nu sărăcesc România. Caracatița ce se poate forma în jurul celor 300 + 165 devine periculoasă. Nu generalizez. Dar este imposibil ca într-o funcție de parlamentar să nu îți bagi mâinile în borcan. Presa prezintă zi de zi, TV. la fel iar poporul doarme. Dar cum vi se pare: Germania = 709 parlamentari la 83.000.000 cetățeni; Franța = 348 senatori + 577 locuri în Adunarea Națională la 66.000.000 cetățeni. Dar la noi se potrivește aforismul lui Valeriu Butulescu: „Proști, dar mulți” e suportabilă. Periculoasă politic este „Proști, dar majoritari”. Repet. A spus-o Valeriu Butulescu. La noi este deajuns un singur prost care să semneze și ștampileze un document oficial privind un împrumut la o dobândă exagerată, privatizarea unui obiectiv strategic, a unui zăcământ de ce vreți dumneavoastră și s-a dus țara în prăpastie. Ca ex. vă dau doar un citat: „Despre acest subiect mai toate guvernele au discutat, dar eu cred că declaraţia de astăzi a premierului este făcută pentru a susţine cumva acest document pe care l-a trimis la Bruxelles fără acordul partidului şi fără acordul propriului guvern PNL. L-a trimis, aşa, împreună cu domnul Ghinea şi cu domnul Barna, fără să ştie toţi ceilalţi ce au lucrat în biroul premierului şi cred că despre asta vrea să ne vorbească premierul”. https://www.dcnews.ro/citu-plan-reforme-elena-cristian-asta-este-lovitura-secolului_821515.html

Calinmihaib12 spunea...

DOMNILOR: nu încercați să-l faceti "erou"..al poporului român..:pe DRAGNEA.., că..nu e cazul lui..!
..Nu "redevențele".."resurselor" l-au dus "acolo"..!: ci.."luptele" pt. PUTERE..interne = de..aici și..din.. "partid"..!
"Redevențele" sunt numai un pretext de acoperire a "fărădelegilor", pt. care au sacrificat:..LEGISLAȚIA JURIDICĂ, NIVELUL de TRAI"..al poporului..,care: ce să vezi..e cam pe ultimul loc în..EUROPA..și nu de azi,de ieri,ci de..cam TREI SFERTURI de VEAC...!!

Viorel spunea...

Ave Cezar, nu a absolvit „școala de ofițeri din..Congo...” ci „Academia Trupelor Terestre ??? din Congo”. Care Congo, vă întreb pentru că sunt două. R.D. Congo și Republica Congo ?

M spunea...

@Viorel

Interesant punct de vedere.

Trebuie să subliniez că diferența dintre dictatură și democrație este făcută de Parlament.
După doi președinți care au înțeles asta a venit Băsescu care a încercat să submineze parlamentarismul pentru a își impune autoritarismul (nici chiar Băsescu nu țintit o dictatură personală deși controlul asupra statului și promovarea fiicelor cam aduc a dictatură).

Parlamentul poate fi "subțiat". Eu, mai degrabă, aș vedea necesară o "specializare" a celor două camere. Astfel, Senatul s-ar ocupa doar de legile organice iar Camera Deputaților doar de legile ordinare.
Mi se pare greoi actualul proces legislativ.

Nu cred că România sărăcește de ăia 250 de parlamentari în plus. Putem să avem mai puțini dar cu cheltuieli mai mari, deci ce am făcut?

Recent italienii au redus numărul de parlamentari de la 945 la 600 dar să nu uităm că italienii mai au și câteva parlamente regionale....

Ca un fapt amuzant, după ce au venit la putere behăind că sunt prea mulți parlamentari, USR-iștii au impus creșterea numărului de reprezentanți pentru diaspora "uitând" să reducă cu același număr reprezentații celor din țară. Astfel au "reușit" creșterea numărului total de parlamentari. 😂

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/situatie-halucinanta-cresterea-varstei-de-pensionare-ar-putea-egala-speranta-de-viata-in-romania_1810844.html

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:1..abia ACUM..ai consta tat că "MARXISMUL"..a cam "luat".. PUTEREA (ocultă sau nu..!)în multe țări europene..!..??
2.Care e scopul OBIECTIV al statului .."profund"=.."deep-state"= aflat [= numai:teoretic=SUBIECTIV..!= ARBITRU =..ARBITRAR..!=care ÎNCLINĂ balanța .."stabilității":..CUI..(?)].. DEASUPRA TUTUROR.. instituțiilor și "funcționarilor statali ..!.care.. își cam fac de..cap: încălcând LEGI și..SOCIETATEA..în picioare..!

Viorel spunea...

Domnule Leon, ce a prezentat Economistul Adrian Câciu / Știripesurse.ro, nu prea bate cu ce spune mai jos doamna Raluca Turcan. La domnul Câciu sunt presupuneri ce se pot adeveri sau nu, la doamna Turcan pot fi „realități politice”. În final, tot un drac pentru că acum e noapte (22:55) dar în România poate fi și zi. În politică totul e posibil.
Raluca Turcan: „Creșterea vârstei de pensionare, doar opțional. Noua lege a pensiilor, votată în Parlament spre finalul anului viitor”.(27.05.2021 ora 15:20). Deci, după cum spuneam într-un comentariu anterior: La stână și la toamnă. Sau mai bine zis în anul 20-30, vorba doamnei Dăncilă. Hai mai repede 14 iunie că mă apucă toți dracii cu ăștia la guvernare. Domnule Ciolacu aveți timp suficient pentru atragerea voturilor celor nemulțumiți dar aflați acum la guvernare. Depinde cât de mare este bolovanul peste care va trece roata căruței încărcată cu guvernanți. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/raluca-turcan-cresterea-varstei-de-pensionare-doar-optional-noua-lege-a-pensiilor-votata-in-parlament-spre-finalul-anului-viitor-1543399

Huhu Rezea spunea...

Elementele esențiale care alcătuiesc statul sunt teritoriul si populația care se află sub jurisdicție institutiilor statului.
Cum vine asta să injurăm teritoriul si populatia statului din a cărui compunere facem parte si noi?

Viorel spunea...

Domnule M, tovarășul Traian Băsescu în 2010 mi-a luat din soldă 400 lei și din salariul soției 200 lei exact salariul minim pe econmie (2009/2010=600 lei). Deci pot avea numai „cuvinte de laudă” la adresa dânsului și Guvernului Boc. Cât despre faptul că Parlamentul trebuie să facă diferența dintre dictatură și democrație, stau și mă întreb: Ce caută în Parlamentul României cântăreți, luptători K1, sportivi ce nu au fost în stare să termine liceul și să ia BAC-ul, alte trufandale ale politicienilor versați puși pe liste de tăticu sau mămica, în concluzie, niște oameni care chiar dacă citesc în dicționarul limbii române nu vor înțelege cu ce se mănâncă democrația și dictatura și consecințele bune sau proaste la un vot prin ridicare de mână sau introducerea bilelor în neștiință de cauză. Nu mai vorbim de Guvern. Numește domnule prim ministru viitorii miniștri cu pregătirea necesară și de specialitate pe funcție, nu electronist la Agricultură (I.A. Mureșan / cu regrete). Vrei un specialist ca ministru la finanțe, ia de la DGFM sau CPS a MApN („adevărați specialiști”).

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Contrar normei, institutiile statului au fost si sunt populate vremelnic pe criterii de cretinitate politica de indivizi(de) de cea mai joasa speta, fara pregatirea specifica necesara, capabili sa trafikeze orice pentru un anumit standard financiar personal!
*Credeai ca ministrul educatiei face nota discordanta? NUUU!
Argument: daca PSD a executat testarea profesorilor pt functiile de director si director adjunct la bucuresti, sub auspiciile ministerului, acum examenul are 2 faze: prima este la judet (filtru partinic) si a2a la capitala, la minister, cel care doar va confirma judetul!

Iulian Mareș spunea...

FALS 100%! Tu stii ce acord avea ROU cu US privind exploatarile petroliere si de gaze de pe timpul lui Nixon si Ceausescu, valabil si azi?
Sper ca nu hăulesti si dumneata cu ”modificarile codului penal” caci scadem nivelul postarilor!!!
*Nivel de trai?...Glumesti!!! ... stai sa vezi ce iti pregatesc jupanii aștia!

Iulian Mareș spunea...

Camarade,
1-...cred ca am fost printre primii care am scris despre neomarxism, alaturi de Huhurez!
2-Scopul Deep-State este acela de a supune/elimina opozantii suveranisti si de a asigura conditiile ca globalistii neomarxisti/”progresiști” sa acceada spre parghiile puterii depline, în trepte, prin instaurarea unei conduceri regionale, continentale si Mondiale sustinute de o legislatie unica, menita sa asigure maximul unei factiuni si minimum suficient celorlalti! Asta pe scurt, in varianta Demo-ZIP/RAR!

Iulian Mareș spunea...

Bicameral vs Unicameral!
Lasand smekeria Alcoolistului la referendum, in tari cu experienta democratica intalnim ambele variante, insa:
-Unicameralul este propice tarilor cu populatie mica sau Kinei, din cu totul alte considerente, exclus democratia adevarata;
*”Unicameralismul se referă la un sistem în care o legislatură sau parlament nu are decât o singură cameră. Multe țări cu legislaturi unicamerale sunt mici și omogene, și nu consideră necesară o cameră secundară, sau superioră, a parlamentului, precum senatul. Altele, precum China au alte motive pentru a avea doar un grup de legislatori.”
O alta tema a discutiei, privind reglajele fine ale democratiei consta in puterea celor 2 camare: egala sau ekivalenta, cu +/- pt una sau alta!
Un numar mai mic de parlamentari aduce o economie la bugetul de stat infima!!!
**Mai ieri BOC Tâmpitul vorbea de desfiintarea judetelor, asta inseamna o reforma administrativa (multe comune pot dispare ca UAT-uri si orase mici depopulate declasificate la nivel comune) printr-un Referendum de modificare a Constitutiei!
***Dat fiind politica mercantila de nominalizare a candidatilor la alegerile parlamentare, nu stiu ce partid va dori in fapt acest Referendum?
****Parerea mea umila este ca reducerea nr de parlamentari din cele 2 camere ar trebui facuta odata cu instituirea prin lege a Regiunilor de Dezvoltare Economica delimitate aproape identic pe Regiunile Istorice!
Dar asta nu este treaba mea sau a noastra ci a alesilor!

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
asa este...mi-e mi-a furat, asta este cuvantul, 1800/luna lei in total!
Cu Norma de ekipare (parca si hrana?), decont, kirie...etc!

Iulian Mareș spunea...

Viorele,
el se refera la fluviu, caci mereu il ia apa, insa pluteste datorita (poate mai nimerit ar fi ”din cauza”) goliciunii cutiei craniene...

M spunea...

@Viorel

Stimate domnule, sa nu discutam despre oameni.... ci doar despre idei. 😁

Parlamentarii romani sunt oglinda societății românești (așa cum au fost si sunt si președinții) si, fără să îl supăr pe domnul Huhurez, statul roman este tot o oglindă a poporului roman.
Oricât ne vom strădui candidații la locurile din Parlament nu vor fi japonezi! Vor fi românași de-ai noștri care se pricep la toate!

Premiul de prostul zilei merge la domnul a.s.a. Lucian Cuțăr de la Secția 16 Poliție!

Ieri, un bărbat de aproximativ 40 de ani l-a lovit și amenințat cu cuțitul pe un consătean de aproximativ 55 de ani, chiar în timp ce se aflau într-o stație de transport în comun din București. Una dintre loviturile pe care bătrânul le-a primit în cap l-au lăsat inconștient pe asfalt.
Agentul șef adjunct Lucian Cuțăr de la Secția 16 Poliție, aflat in timpul liber, a oprit mașina pe care o conducea și s-a îndreptat spre agresor, somându-l pe acesta să rămână pe loc. În loc să se conformeze, agresorul a luat-o la fugă. După mai bine de 100 de metri a fost ajuns de polițist și imobilizat.
Întrucât acesta a început să se zbată și a încercat să lovească polițistul pentru a scăpa, agentul șef adjunct l-a încătușat.

Pentru ce domnule a.s.a? Nu suntem toți egali?
❗ Ai văzut un profesor care să stea pe stradă și să corecteze greșelile gramaticale ale trecătorilor?
❗ Un economist care sa intre cu necunoscuții în bancă și să le explice cum să ia credite avantajoase?
❗ Un doctor care să dea sfaturi medicale și să consulte în stația de autobuz?

S-a împământenit ideea că polițiștii TREBUIE să fie disponibili oricând, că meditațiile nu sunt luare de mită și că medicului trebuie să îi dai ceva.

Tot așa a intrat în mentalul colectiv că "sporurile bugetarilor sunt un furt" și că "pensiile speciale nu sunt meritate".

M spunea...

Nu confundați "statul" cu "tara"! 😁
Statul este un ansamblu de instituții! Întâmplător sau nu acestea își manifestă autoritatea pe un anumit teritoriu.

România nu recunoaște "statul" Kosovo dar el funcționează ca "țară" fiind acceptat în aceasta calitate în diferite organisme UE (ex. BEREC).

Spania (in limba spaniola este o diferența CLARA între „pais” și „​estado”) și care nici ea nu recunoaște "statul" Kosovo s-a adresat CJUE pentru lămurirea acestei probleme iar instanța a decis ca "țara" Kosovo poate fi admisă în organisme internaționale fără să fie "stat" la fel ca și situația ambiguă a Taiwanului care îmi vine acum în minte!

Franceza e și mai clară în diferența dintre "pays" și "Etat" (de altfel État este unul dintre putinele cuvinte franceze care se scrie obligatoriu cu majusculă).

Eu îmi iubesc țara cu bune și cu rele dar am început să răspund la ura cu care mă tratează statul român!

Cezar spunea...

@/m.Ale
Zici ca si pe tine te.a furat...statul?
Treceai de 20.000 nebunache
Bine a facut statul ca a fost mai..ot..ca tine😀😃🤣🤣🤣😛😛😛
Noutate ..NOUA !
IN NOUA LEGE A PENSIILOR MILITARE..SE VA FACE CALCULUL FUNCTIE DE CÎTI BORACI..AI IN TARA..CARE LUCREAZA SI COTIZEAZA...
CUM STAI m.Ale ?..dar tu majur Viurel..furat de care stat?
Stiti voi..PIP.ul de pe vremea lu nea Ceasca

Huhu Rezea spunea...

Câte țări, atâtea state.
Nu ai vrea d-ta sa injuri guvernul si nu statul român?
Ca sa existe... un stat trebuie să aibă un teritoriu si o populatie.

Periamu lucica spunea...

A spus ungurul din coalitie ca ania in 2023 posibil aplicatea unei noi legi pensii civilr asa ca boala lunga moarte sigură .Vedeti ce face Ciuca .doarme pe el?!!!

Huhu Rezea spunea...

Atacul la Parlament este o tactică lansată de promotorii noii ordini mondiale de natură neomarxist-corporatistă. Guvernele pot fi mai ușor controlate decât parlamentele.
Românii fără instrucție civică s-au lasat păcăliți de manevrele lui Băsescu impotriva parlamentarismului și o țin ca gaia mațu cu cei 300 parlamentari.

M spunea...

Vatican este țară sau stat?
Cecenia acum treizeci de ani? Teritoriile palestiniene? Osetia de sus (recunoscută de Nicaragua)?Au teritoriu? Au populație? Au steag? Au imn?
Mă rog....

Se zice "stat paralel" nu "țară paralelă".

Pot să înjur în afară de guvern și parlamentul care a dat legi idioate?
Dar a justiția care consecvent are două unități de măsură?
Dar aparatul administrativ?
Dar președintele?
Că dacă ești de acord că pot să îi înjur pe ăștia de mai sus atunci.... ăsta e "statul".

Nu am să înjur susurul apelor și foșnetul pădurilor. Nu înjur poporul român sau drapelul tricolor.
Unde am înjurat eu România? România e România, statul român e statul român.

Îmi cam căutați nod în papură! 😁

Huhu Rezea spunea...

M
Lasă sofismele!
Statul român este înjurat de dușmanii României.

Calinmihaib12 spunea...

..LOZINCI și SOFISME din repertoriul clasic al comuniștilor..!
..tendința..în evoluția omenirii..e globalizarea..,că vor sau nu "așa-zișii".."suveraniști" = care,în esență sunt..cei din "clasa" socială a profitorilor:sub o formă sau alta: de "resursele" țărilor..LOR..!,și nu a popoarelor..din țările lor..("suve raniștii..sunt cei care..generează războaiele între popoare..și cele CIVILE..!).
..Că tot..se pomenesc termeni ca: .."state", "guverne",.."teritorii" ..de "țări"..și.."popoare": trebuie observată:"sofistica"..în utilizarea lor..!
Cronologic,și în esență:..au apărut ..sărind peste "etapele..inițiale": ..: populațiile..și popoarele, care s-au organizat și structurat în "țări"..,în care s-au creat forme "pre-statale" și apoi "statale"..de: organizare,"conducere" și "exploata re"=mai mult sau mai puțin eficientă ..a resurselor..!( = în sens de progres social..!).
Organizarea teritoriilor și a popula țiilor în statele moderne a revenit diferitelor forme de GUVERNĂMÂNT: care pot fi eficiente mai mult sau mai putin:..în asigurarea evoluției spre..PROGRES SOCIAL a POPOARELOR din diferitele ȚĂRI circumscrise TERITORIILOR lor.
În funcție de "această eficiență"..
guvernele și toate instituțiile statale..conexe statului,..pot fi..
"criticate" și.."modificate"..în baza LEGISLAȚIEI PROGRESISTE existen te..și a REFERENDUMURILOR..!
..Inadecvarea..acestor structuri la REALITĂȚILE și NEVOILE OBIECTIVE ale popoarelor lor pot genera: "revolte" și "răscoale" populare.., "loviturile de stat" urmate/sau NU de războaie civile..!, culminând cu războaie inter-țări..sau chiar mondiale..!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Calin Mihai, pai, daca @Onorabilul dzice ca esti patruns, atunci intreb: Pana unde ti-a ajuns?!!! ,,Și l-am prins, 'tu-l in curmă, cum tragea rața pe prună sa-i treacă greața c-a fugit puiul cu ața!!''

Skoda 4x4 spunea...

:))

Huhu Rezea spunea...

Esti patruns de propaganda globalist-progresist-neomarxista.
Suveranistii sunt ultima reduta pentru globalistii supranaționali in calea spre deposedarea pămpălăilor de resursele lor.

Pămpălăii sunt derutați în convingerile lor de politicieni și trusturi de presă mituiți/e.
N-ai fost curios să te întrebi ce căuta directorul Raiffeisen la mitingurile #REZIST din Piața Victoriei împotriva lui Dragnea?

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:
..pur "TEORETIC"..,s-ar putea să ai dreptate cu.."rolul"..SUVERANIȘTILOR
..dacă..nu am ține cont de.."CRUNTA REALITATE" din:..cel puțin.."ȚARA NOASTRĂ: ROMÂNIA..!"[= ..vorba cântecului și a textului.."graseiat" al lui..N.ALIFANTIS(..!)],..în care.."suveranistul"(??) CEAUȘESCU: ..ANALFABETUL..,DICTATORUL,TIRANUL..a fost răsturnat de la putere de un grup.."de aceeași sorginte":..prin: VIOLENȚĂ și..CRIMĂ,..în urma unei clasice LOVITURI DE STAT(=împotriva
Ceaușescului) + RĂZBOI CIVIL "ARMAT"
..și..CONTINUAT..mai.."SOFT"..= împotriva POPORULUI ROMÂN,PROSTIT PE FAȚĂ..și MANIPULAT PERFID..de 31 de ani de:..cine "crezi"..( =întrebare retorică,..că a fost pe față..!!)..: de.."suveraniștii"/"globalistii"=.. la alegere=..din FSN.."emanați" din..URSS-ul..=..cum(?): "globalist" sau "suveranist"..= LA ALEGERE:..ca la tarabă..!!= după cum.."simte".. sufletul și.."gena"..matriceală(?) a fiecăruia..dintre cititori..!!
.Cât privește..primul aliniat..cu "pătrunsul"propagandei (te)..înșeli în cazul meu;..e mai potrivit.. "aspirațiilor" tale.., de altfel: recunoscute și declarate public de repetate ori..!( ceea ce,la urma urmelor, e problema ta personală.., care pe mine nu mă interesează..în nici un fel..!).
..Să te..vedem...!!

Iulian Mareș spunea...

Orban vorbește de vaccinarea ulterioara a vaccinului, pt că de acum înainte va trebui făcut anual, precum cel de gripa sezonieră!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Rogu-te fierbinte pune video cu Premierul în cafeneaua goala, printre prieteni, îndemnând la vaccinare. Apoi și pe cel al lui Mugur Mihaiescu, ca replică!
Mor de dragul lui Alain Delon de ROU!

Ein Stein spunea...

Huhurezule nu-i mai cauta nod in papura, omul spune ce-l duce dovleacu. Nu a spus el ca statul e Coca Cola? Nu a spus el ca nu va injura susurul apelor, fosnetul padurilor, ganguritul pasarelelor, romanesti evident? Un adevarat patriot. Cred ca a venit timpul sa-l privesti cu mai multa bunavointa, ca pe o curiozitate. Cand va tot scriu eu ca impostura in Romania a devenit o virtute ziceti ca exagerez. Uite ca nu! Militianul a slujit statul Coca Cola. Cand te gandesti ca personajul a ajuns chiar pe functii de conducere, asta e drama acestei amarate de tari.

Viorel spunea...

Cred că o să vorbim despre Băsescu și cei 300 de parlamentari și peste 20 de ani dacă mai trăim, asta ca să avem o scuză pentru neputința celor ce au urmat sau au putut dar nu au vrut. Însă, ca și militari pe acest blog discutăm în principal despre problemele noastre ale pensionarilor. Dacă stau bine și mă gândesc, nu cred că a fos vreun comentator care să nu aibă în ultimii 5 ani reproșuri împotriva Guvernului Victor Ponta, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Vasilica-Viorica Dăncilă (O.U.G. date în defavoarea noastră și care puteau fi anulate și acum aveam alte subiecte de discuție), noiembrie 2019 Ludovic Orban urmat de Florin Cîțu despre care nu am cuvinte. Nu mai vorbesc despre Ciucă. Asta dacă discutăm despre Guvernele ușor de controlat (2 miliarde anticipat la americani, achiziții măști expirate de zeci de milioane de euro, afaceri dubioase cu societăți familiale, etc.). Dacă tot vorbim și de Parlament să vedem atunci ce au făcut pentru noi unii reprezentanți de seamă din Comisiile din Camera Deputaților, despre Ciolacu, Solomon, Neață, Mocioalcă, Băbuș. Despre comentariile, propunerile noastre și a dv. PLx-199 „Articol unic” cât și avizele negative pe alte Proiecte de legi și respingerea unor amendamente. În final o harababură. Poate că sunt un fraier păcălit de manevrele lui Băsescu, dar nu cred că a păcălit 50+1 din alegătorii cu drept de vot.

Huhu Rezea spunea...

In 89 si-au dat mâna internaționaliștii socialiști de la Est cu internaționaliștii globaliști din Vest, pentru a-l răsturna pe Ceaușescu. Românii se laudă și astăzi că au făcut o revoluție. Internaționaliștii socialiști s-au dedulcit si ei in anul 1991 la pluralismul politic, o etapă superioară a glasnostului, și România a devenit piațș de desfacere pentru produsele globaliștilor din Vest. Nici servicii de informații naționale nu mai avem. Vocile antiglobaliste din politică și presă sunt taxate propagandistic ca retrograde. Românului de rând nu-i place să i se spună retrograd ș, mimând democrația, voteazâ ca să fie și el cooul, cum aude la televiziunile care nu sunt acuzate ca retrograde.
Așa ne-am trezit cu președinți ca Băse si Klaus, așa ne-am trezit la guvernare cu formațiuni care sapă la temelia istoriei, culturii și tradiției românești.Toți și toate votate chiar de români.

Calinmihaib12 spunea...

.HUHU:..l-ai uitat..pe capo' di tutti capi:.."taica Ivan ILIESCU.."= "eticheta"..celor de mai sus..!
...ce ai scris..,e deja istorie..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, de fierbinteala rugamintii @Onorabilul s-a ocupat si pe Cîțos l-a publicat, eu luandu-l repede in ștanga de prepeleac direct intre proțap, desi, s-o spun serios, individul asta neserios si urduros se pare că-i mai gretos decat carnea de porck, rasa Mangalița, Bazna sau York! Chestia cea mai tare este daca acea cafea avea in ea, se pare, si ceva tare de prâsnel sa mai tochească slinul dă pă el, că-i stralucește mecleana dă untură nespălată, dă parcă a fost pomădată si ingroșată sa reziste la toti flaimucii si stuchelile pe unde se duce si i se dă cu obidă papucii!

Leon spunea...

Tot la mana lui Orban suntem:
https://ancmrr.ro/comunicat-forum-19-05-2021/