Un produs Blogger.

luni, octombrie 03, 2022

Joe Biden a amenințat în februarie că va distruge conductele Nord Stream 1 și 2

18 comments

Extras din emisiunea lui Tucker Carlson, Fox News. 

Tucker Swanson McNear Carlson este un comentator politic american conservator care găzduiește emisiunea politică de noapte Tucker Carlson Tonight pe Fox News din noiembrie 2016.


La începutul lui februarie, cu trei săptămâni de a începe Războiul din Ucraina, Joe Biden a afirmat în fața camerelor, în prezența cancelarului german Olof Scholz, că ar putea distruge conductele care transportă gaz rusesc prin Marea Baltică, dacă Federația Rusă invadează Ucraina.


Joe Biden: O invazie a Rusiei înseamnă ca tancuri sau trupe să treacă frontiera Ucrainei din nou. Atunci nu va mai exista un Nord Stream 2. Îi punem capăt.


Reporter: Dar cum? Cum veți proceda exact, dat fiind că proiectul și controlul asupra lui se află sub controlul Germaniei?


Biden: O vom face. Vă promit, vom fi capabili să o facem.

Joint press conference held by US President Joe Biden and Chancellor of Germany Olaf Scholz on the 7th of February 2022. "There will be no longer a Nord Stream 2," the president told reporters. "We will bring an end to it... "I promise you, we'll be able to do it." pic.twitter.com/EvgaeQix6D




18 comentarii:

M spunea...

Nu văd unde zice "distroy". A pune capăt unui proiect nu înseamnă neapărat distrugerea lui fizică!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Asemenea responsabilitate de excludere ar presupune si acordul din partea Congresului american, asa ca deocamdata e doar o opinie ambitioasa, care ar presupune o varianta costisitoare, sau negocieri cu terte tari producatoare, cu acord tot de la Congresul politic. O data realizat acest deziderat, rusii vor fi sugrumati financiar pe decenii intregi... E bine, dar solutiile ma fac curios!

Laleaua neagră spunea...

Americani e curați , Rusi e murdari....

anonim spunea...

Mi se pare ca e clar
"Reporter: Dar cum? Cum veți proceda exact, dat fiind că proiectul și controlul asupra lui se află sub controlul Germaniei?

Biden: O vom face. Vă promit, vom fi capabili să o facem.

anonim spunea...

O operatie secreta nu are nevoie de "aprobari"publice in Congres. ca de aia e secreta.Sau crezi ca toate operatiunile secrete le-au facut presedintii cu "aprobari".....

anonim spunea...

Eu merg pe principiul interesului"follow the money"
Rusii vor sa vanda inca le trebuie bani multi....Europa vrea sa cumpere ca are mare nevoie
Cine mai vrea piata asta si banii?? Hmmm e greu,nu pot sa-mi dau seama.Nici macar nu exista "suspiciuni rezonabile" :)

Huhu Rezea spunea...

Intrebarea care dă răspunsul corect este:
Cui folosește?

Viorel spunea...

Spaima lui Putin. B-2 Spirit. Cele mai înfricoșătoare bombardiere invizibile din lume ar putea ruina Rusia într-o singură noapte. Rusia știe că nu poate opri bombardierul B-2 Spirit.
Într-o lume a competiției între marile puteri, forțele aeriene americane au o armă la care Rusia și China pot doar să viseze: o mica float de bombardiere invizibile B-2 Spirit.
https://www.mediafax.ro/tehnologie/spaima-lui-putin-b-2-spirit-cele-mai-infricosatoare-bombardiere-invizibile-din-lume-ar-putea-ruina-rusia-intr-o-singura-noapte-21205988

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord, au si ei opozitie si opozanti in Congres si banii investiti trebuiesc aprobati, fiind sume uriase. Oamenii lui Trump stau la panda si vaneaza greseli. Cotizantii de taxe si impozite cer socoteala pentru banii lor, ma rog, dar timpul ne va dezvalui prcursul fragil al unor afirmatii ale lui Biden, ce se doresc aplicate de catre SUA, si daca deja au fost transate in discutii secrete, antemergatoare si pregatite anticipat de catre decidentii SUA, atunci e pozitiva opinia ta. Altfel Biden nu vorbea pana ce nu conta pe ceva solid.

Mihai spunea...


Aluzie la propaganda pentru armele chimice din Irak.

https://linksharing.samsungcloud.com/1664804280539CJEZ6I1

Macar daca intrebarea ar fi retorică!!!!

Visul american pe cale de realizare ,dolarul peste euro ,gazul lichefiat
rezulat din gazele de sist pe care afacerii petrolisti yankei nu au cui sa-l vanda , adus cu navele descarcat in terminalele din Polonia si Grecia.
Doar francezii si nemtii s-au prins la un moment dat de sabotajul UE de catre americani .Vezi relatiile proaste cu americanii pe timpul lu Merkel si precedesorului lui Macron.
Aliatii englezi cu o moneda puternica care putea mentine puterea euro au fost sfatuiti sa se retraga din UE si au depus demersurile de iesire din UE.
Se vorbeste ca intentia ar fi ca sa se umple cu gaz lichefiat toate depozitele din Polonia si Ucraina, stiut fiind ca Ucraina detine cele mai mari depozite din Europa.
Si asta nu este tot.
Romanii au umplut depozitele la 88% cu cel mai scump gaz din istorie aprovizionat prin bursa de la Viena ,desi avem gazul nostru.
In Germania este jale. Nemtii cumpara la greu seminee pe lemne cu care sa incalzeasca 1-2 camere.
Motorina nu scade sub 2 -2,2 euro, chiriile datorita cresterii pretului energiei au inceput sa creasca nesuportabil.
Multe firme reduc definitiv sau suspenda pe perioada iernii locuri de munca.
O sa vedeti cay de carand prin Romania o droaie de romani angajati prin Germania in asa zise concedii obligatorii ,adica suspendarea temporara a acivitatii firmelor.
In Austria au onceput sa fure lemne din padure dupa model romanesc.
Ii mai incetineste doar faptul ca proprietarii privati s-au grabit si si-au montat camere wifi pe care le urmaresc zi si noapte.
Astea nu se dau la jegurile de tv romanesti .
Aici a ajuns Occidentul in care totul era la superlativ pana mai ieri.
Deci ,trageti singuri concluzia cui foloseste !!!!
La astia le foloseste care ascuns au sabotat UE si au fost tot timpul cu batul prin gard la rusi. Si astia nu vor renunta la Ucraina ,campul lor tactic in domeniul afacerilor.
Pacat ca de rabdat rabda omul de rand si prostimea .
Nea Cornel ,slava _ ula Ukraina pentru cei neabonati la ajutorul social ,subventii ,,bonuri valorice ,etc care nu sunt decat banii de pensii si alte multe nevoi pentru copii si batrani, bolnavi ,etc

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

*Se pare ca masurile coercitive, de impunere de sanctiuni, deocamdata nu-i afecteaza pe rusi si se tin bațosi. Insa, cam pe la anul, pe timpul asta, cred ca Rusia va geme economic, in genunchi, si multi, foarte multi ani va fi bantuita de recesiune, foamete, saracire si cu economia la pamant, fiind premizele perfecte pentru revolte in strada, care va prabusi si spulbera Rusia,desprinzandu-se dinea toti satelitii sitoate teritoriile artificiale, acaparate de-a lungul istoriei acestui stat agresiv, rapace si innapoiat.
**La B1 tv, i se cere lui ,,Nicu Ciuca o dezbatere pe tema plagiatelor, si sa se inceapa de la teza sa de doctorat!'' Aici si acum, doi gusterei tinerei de presa, l-au facut praf si pulbere pe ,,Nicu Ciucă,'' ca si pe Iohannis, ca si pe Campeanu ca si pe Catu si alti liberali! Unul catre altul: ,,L-ai chema si te-ai chinui intr-o emisiune cu Ciuca, pe tema doctorate, care nici nu stie sa citeasca?'' Mistouri ca nu am mai mancat, de atata ras! Bravo, ăi, gustereilor, fosti lătrăi basanisti! Critica fatisa cu doctoratele,cu bataie la Nicu Ciuca, e doar coada de la farasul pregatit sa-l mature pe acesta din PNL? Hmmm, ce zic baietii de plagiat: ,,Impostura academica!''
Ce parere aveti, Dle, Nicu Ciucă, de ce zic baietii astia zurlii si simpatici la adresa augustei Dv persoane, care va gasesc cu ,,carente grave de exprimare si lecturare si suspectat de ipocrizie la teza sau tezele de doctorate cu copy paste,'' adicatelea furate ?
Eu am o clienta simpatica la CSP, de care m-am ocupat chiar si in Tribunalul de la Bacau pe tema asta, favorizand-o infantil sifatis, dar sa stie ca n-am incheiat inca misiunea ca sa mai insist si in alte moduri de a lupta, sa va las, doamna, de bunaciunile nemeritate, mai ales ca m-ati amenintat ca toata viata mea o sa am pensia inghetata! Nu uit si nu iert, madam croitoreasa! Ceilalticare va insoteau, adiga gusteroii sefi clocari, ranjeau fasolea, in total fiind opt, toti si ei cu doctorate, unii ulterior fiind facuti jenerali la lampa de gaz! Daca va gabuie un control masiv, national, ca sunteti plagiator i, stiti ca banii necuveniti se intorc inapoi la stat, din buzunarele proprii?! Hmmm... croitorese, jigani, rosieni, padureni, maciupieni si alti reptilienii...

anonim spunea...

CIF
Doar pentru Ukraina ,Biden a pus la dispozitie 4mld $ fonduri aflate la dispozitia lui.Congresul a aprobat alte 12 mld$ pt Ukraina numai adineauri in ziua de joi care a trecut pe 12 sept 2022.Saptamanal/lunar se aloca miliarde peste miliarde si noi doar ce vedem o mica bucatica....Cate alte zeci de miliarde au fost date de la inceput pana acum nimeni nu mai stie.Banuiesc ca au trecut sau se apropie de 100mld.Nu-i asa ca e greu sa si scrii o asemenea suma?
Companiile americane de armament lucreaza din greu au comenzi cu nemiluita.Tarile europene fac si ele comenzi peste comenzi.Numai Polonia a comandat "dintr-un foc" cel putin(mot-a-mot) 500 sisteme Himars.I-a pus pe amerloci pe ganduri. Baga aia productie pe trei schimburi
In concluzie afacerea merge de trazneste,banii investiti deja, se multiplica inzecit.Asa se fac afaceri!!! Nu lucreaza ei pe pierdere.:)
Stai sa vezi cand o incepe "reconstructia" Acolo "bataia pestelui"
Si tu iti faci probleme ce mult costa 100-200 kg de TNT/conducta?? cam o tona in total...? inseamna ca nici nu-ti inchipui ce comenzi de GNL urmeaza si la ce "scoruri"....se va vorbi de mii de miliarde de $ /an.O sa stea vapoarele cu GNL la "semafor" mai ceva ca masinile in Bucale in ore de varf
Si tu te'ncurci in maruntisuri jurnalistule?
Azi 1$= stationar=5,o5 la BNR
Petrolul si gazele(si cam toate celelalte) se tranzactioneaza in $ nu euro

anonim spunea...

@CIF
"au si ei opozitie si opozanti in Congres si banii investiti trebuiesc aprobati, "
Si noi avem opozitie. Intreaba-l pe (ma)ciuca! Ca intreaba si el mai departe acolo de unde primeste aprobari...eventual la varza aia de Ursula sau la Biden ca cica am fi "parteneri strategici" da' de la mine de aici din provincie nu se prea vede.Poate la tine in metropola e mai vizibil

anonim spunea...

Imi cer scuze!
Ajutorul american OFICIAL a depasit(doar) 80mld $ cu cele 12 mld din 29. sept cu tot.Sunt convins ca sumele sunt mai mari dar nu se stiu
Aici nu e inclus UE . Ultima transa UE a fost de 5mld euro pe 15 sept

M spunea...

@Huhu

Intrebarea care dă răspunsul corect este:
Cui folosește?


Chiar! La ce folosea țeava dacă nemții nu mai cumpără gaz prin ea ?Nord Stream 2 oricum nu era autorizată, deci nefuncțională iar Nord Stream 1 mai mult închisă pentru întreținere, pentru scurgeri, pentru lipsă pompe etc.

Dacă rușii aveau cea mai mică probă că e mâna americanilor era acum pe toate canalele!

PS pentru corectitudine ar trebui să dați tot comentariul lui nea Bidon!

Joe Biden reiterates his preference “Stop Nord Stream 2 if Russia invades Ukraine”. The President of the United States states his plan of action at this time: “Joint Effort with Germany” must stop “Pipeline Certificate” and to punish “The company Nord Stream 2 AG (operating the gas pipeline) and its directors”.

Deci nimic despre acțiune fizică sau "destroy"!!!!
Evident dacă ai făcut engleză la școală în clasă nu în schimb de experiență cu femeia de serviciu!

anonim spunea...

Nu te duce cu sacul la pomul laudat
La B-2 spirit se cam munceste de vreo 30 ani de-a ajuns sa coste cam 2,3mld $ programul pentru un avion care a zburat prima data in 1989
Ma intreb. Oare rusii acum au aflat si ei de la Hotniuzu lu'morsa ? si au stat cu bratele incrucisate pana acum....casca gura la minunatie si atat ? Eu chiar nu pot sa-mi inchipui cum dracu de-au ajuns la pretul asta??
Avion din 1989 operational in 1997 si e mai tare ca tehnologia extraterestra
Baaa morsa ma lasi cu bulshiturile tale de acu' 20-30 de ani??mergeti mai la niste cursuri de propaganda dar de alea meseriase....zgarcitilor!
Morsa crede ca daca a aflat el inseamna ca acum a fost inventat "obectu" nu ca e dobitoc.....morsa nu avionul:)))
Dom viorel Cum e cu T50 PAK-FA(SU-57) ca nu prea sunt lamurit. Il gasesti cu caracteristici pe /si pe yt.Deocamdata e tinut la pastrare pentru zile mai grele...deh oameni prevazatori ca oricare din orice armata normala.Si noi am face la fel dar n-avem cu ce bre n-avem cu ce.Ultimul "strigat" la noi e obositul ala de F16-SH portughez si norvegian la a 'nspea mana
oricum se stie. Tot ce e public e deja vechi(in domeniul militar)

anonim spunea...

avianyc
a dracu' poza! :) am luat-o pt prieteni.La a3 si jiji24 zic ca poza nu exista.Ni se pare:)

Viorel spunea...

Am văzut și eu morse și dobitoci exact ca akord 75. Parcă așsa reiese din comentariu. Sper să înțeleagă.