Un produs Blogger.

miercuri, februarie 22, 2023

A trecut sau nu racheta rusească peste România?

42 comments

 In interviul acordat televiziunii CBS, difuzat de Antena 3 pe 20 februarie, Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei, a confirmat varianta ucrainiană potrivit căreia una din rachetele trase de ruși din Marea Neagra a survolat și teritoriul României.

"Una dintre rachetele sistemului de apărare ucrainean a căzut pe teritoriul polonez, omorând oameni. Şi aceasta a fost o consecință directă a unui atac cu rachete din partea Rusiei asupra Ucrainei. 

Acum câteva zile, o altă rachetă a trecut peste teritoriul României. A fost trimisă pe deasupra teritoriului României şi da, văd multe amprente ale forțelor ruseşti, ale serviciilor ruseşti în Moldova. Polonia oferă sprijin financiar pentru ca Moldova să supraviețuiască în această perioadă foarte dificilă”, a mai spus premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, într-un interviu acordat pentru CBS News.

Nu am cunoștință că l-ar fi contrazis cineva din România pe premierul polonez. Se spune că și tăcerea este un răspuns. 

Dacă este așa, autoritățile militare române riscă să-și compromită  credibilitatea  în fața opiniei publice,  fiind puse  sub semnul întrebării explicațiile date despre mai multe evenimente care s-au petrecut în apropierea granițelor cu Ucraina. Să nu uităm de drona care a plecat din Ucraina, a trecut peste România și Ungaria și a căzut în Croația. Pot fi puse sub semnul întrebării și cauzele prăbușirii celor 2 aeronave în județul Tulcea. Se pune întrebarea și cât de sigure sunt măsurile de supraveghere ale spațiului nostru aerian.

Dacă exagerează ucrainienii și polonezii, pentru a atrage și România în jocul declarațiilor belicoase despre agresiunea rusă în Ucraina, nu putem ști... dacă niciun oficial nu iese să contrazică declarația lui Morawiecki.



 


42 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu sunt un radar sa cercetez si sa evaluez, ci doar un fost amant si armasar cerchez in asternuturi tăvălite cu ferchez, cat si un lansator bunghez de rachetoaie in ploaie pe APR-urile din arsenalele rusoaie, dar pot sa evaluez ca traseele de rachetoaie nu se indoaie de olaie precum sfarcul cu muc si zvâc al soțului de oaie, si faptul ca au trecut in zbor inseamna ca rusilor si acum le e dor sa faca amor pe un maldar de mohor pe un privdor pe plaiurile mioritic carpatine cu moldovencele crestine, ce stiu sa-si faca meseria artistic si atat de bine! Hai, sa le iertam romanticile amintiri ce le infioara casetele iubirilor din inimioară cu acele momente de tandreturi de odinioara, dupa ce vreo cativa ani ne ocupara sa ne imbunatateasca, cu leganari de barcă, intreaga situatie demografică cu copii vioi, sa completeze sutele de mii de morti cazuti eroi in Marele Razboi!!!

Alexandru spunea...

Ai dracu polonezi și ucrainieni, știu ei mai bine că noi, pe unde a trecut racheta. Câtă ațâțare se face poate, poate sare scânteia, sa se bucure moș biden și Borel că au făcut din Europa și mai ales din tara noastră, ce au vrut mușchii lor. Păcat, nu mai suntem o națiune de sine stătătoare, nu mai suntem independenti, rău îmi pare de cei care au ingrasat pământul, sa se bucure lichelele naționale și internaționale!

Mihai spunea...

Ma bazez doar pe priceperea Lavinia Sandru,reevaluata de A3 . Nicidecum pe propaganda marionetelor licuriciului adunate la ordin in capitala altor bufoni holyodieni.
Si nici nu cred in propaganda bufonului de la Kiev si a bațului sorosist de la Chisinau ca rusii vor ataca si alte state dupa ocuparea Uk cand ei nu sunt in stare sa cucereasca un orasel ca Bahmut.

Huhu Rezea spunea...

Avy
Deșteptăciunea ta, de ce crezi că Putin a anulat ieri decretul prin care garanta suveranitatea Moldovei în Transnistria?

Mihai spunea...

@ Huhurez
Fiindca le-o garanteaza marioneta amerloca de la Kiev.
Recomandat sa studiezi suplimentar "Practica lui Soros" interzisă in HU si Rusia .
Dacă mai apar si niste ecologisti prin Delta sa vezi cum va functiona propaganda bufonilor amerloc- sorosisti.

Alexandru spunea...

Ptr tehnocrat, am fost radiolocatorist 28 de ani și știu f bine cum funcționează stațiile de rdlc și cele rusești și cele SUA.

Lenovi spunea...

Dl H, aveti prea multe pretentii de la pupincuristii lui Putin. N o sa spuna niciunul nimic despre actiunile Rusiei. Doar despre ceilalti, actor ratat, bideu, polonezi prosti, Maia e unealta lui Soros, etc. Putin e drept si sfant. Razboiul e corect, ca de, Putin n a avut de ales. Vine sa ne elibereze cat de curand, sa devenim si noi independenti, nu i asa?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Treaba-i groasă si trebuie masată cu gingasie pe-o masa la gogoșica crăpăcioasă, mustoasă si grasă sa numai fie vâscoasă pentru pensiile carora in țintirime le canta la cap ciocârliile melodiile cu grijile ca s-au stafidit si ogârjit fuduliile:
stiripesurse.ro/raport-al-bancii-mondiale-pe-subiectul-pensiilor-speciale-guvernul-are-o-mare-problema_2803405.html?utm_medium=notification&utm_source=site&utm_campaign=os

Alexandru spunea...

Huhu, noi ăștia mai bătrâni ne aducem aminte de un vers, dacă vrem binenteles:
De la Nistru până la Tisa.....
Atât era întinsă țara noastră, fapt evocat de mai mulți poeți și istorici, dar și de documentele vremii
Dece a anulat decretul Putin, simplu cred, pentru că Trasnistria nu a fost pământ românesc acolo trăind mai multe nații și etnici, preponderent ruși în prezent
Apropo, mulți istorici sunt de părere că dacă Antonescu nu dădea ordin să se treacă și Nistru poate că alta era soarta războiului și a românilor în general iar Moldova rămânea a noastră
Așa că aviz amatorilor de război și pupat condurul actorașului, SUA etc
Să auzim de bine

Militar de la 14 ani spunea...

Câtă încredere poți să ai în spusele acestui clovn Duda care era păcălit la un apel telefonic de un neica-nimeni care se dădea drept Macron? Ce să mai spun de actoraș care vrea prin orice mijloace să atragă în prostia lui o țară NATO? Deocamdată, acest Zelenski a pus laba pe Moldova. Practic, Moldova a cam ieșit de sub tutela României. O credeam mai isteață pe această Maia Sandu, dar va plăti pentru asta, atât la propriu (înarmare-ce bine se simt producătorii care ghici de unde sunt?) cât și la figurat (scădere dramatică în sondaje, sărăcirea populației, scumpiri etc.).
Chiar merită un răspuns? MApN l-a dat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Se pare că noua oranduială din Banka Mondială vrea sa facă o adâcă cărare de ,,îndreptare'' in frezonul pensiilor militare, prin rumâni sefi ciufuți, alți șefuți si sa-i vuți, pricepuți, cu inalte scoli de răzuism si drujbărism din bucolicul băsism... Nia, talani de injugați boy, la gângănii si viermuși cu usturoi ca nu pentru asta ati fost platiti grăsoi de noi in euroi sa ne lasați in durligele goi cu craiul de Budigăi!

Mihai spunea...

Huhurez ,scapași blanosul hurzican din cușcă ?
Anunță hingherii !

Niky spunea...

România ar trebui să-și păstreze neutralitatea, altfel s-ar putea să vedem în spațiul aerian vreo rachetă Sarmat, la un moment dat, căci chiar Arsenie Boca a prorocit că Bucureștiul va fi șters de pe hartă, asta o spun pentru cei care cred în Dumnezeu și în Sfinții Lui! Dar să sperăm că ne va feri Dumnezeu de nenorocirile astea.

Petrut spunea...

Interesant ar fi de stiut exact ce a fost cu avionul si elicopterul romanesc doborat in Dobrogea de o racheta chiar pe teritoriul Romaniei cu ceva timp in urma ... nimeni nu are nicio vina ?

Huhu Rezea spunea...

@Niky
Curat murdar!
Dacă ești membru NATO nu mai poți fi neutru.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nikiy, e chiar pe balama fiky-fiky-miki de frecat la ridikii: Ha, ha, ha sa fim kiki neutrii cu matrioștrii ciufutrii si cutrii, ca puii de hangării printre dihori si nutrii cu foamea de a captura, ca hulpavii si vulturii, gurile de vărsare ale Dunării?!

csej spunea...

Cutre.Nu ai ce sa le faci.Astia ori au băut apa după Putin sau sunt urmasi ai celor cu academia Frunze.Astia cand dorm visează rusește.

Liviu PO spunea...

@Alexandru
Domnul DOGARU e convins pe baza de documente,ca Moldova de facto se intindea pana la Nipru,prin urmare,domnul EMINESCU a gresit,s-au a fost preluat gresit...Nu am vazut originalul poeziei Doina si poate o fi scris Nipru...Domnul DOGARU sustine ca Mircea SNEGUR ar fi descoperit un document prin arhivele spaniole imediat dupa lds referitoare la cedarea teritoriului dintre Nistru si Nipru in urma unui razboi dintre 1736-1739 (ruso-germano-turc),de catre turci ,rusilor.Oricum,putin mai tarziu, Ecaterina a II-a a cerut la un moment dat o situatie a latifundiarilor din zona si ce sa vezi marea lor majoritatea aveau nume romanesti ,printre care si unul Ion ILIESCU.Al nostru o fi urmas al acestui latifundiar?Ce este interesant ,ca potrivit unui director de muzeu din Prahova,Moldova chiar in perioada lui Stefan cel Mare platea haraci inca din 1456 (cu un an inainte de urcarea pe tron a acestuia) turcilor,la jumatate din cel platit de Valahia,dar totusi platea...
lectura obligatorie:https://ioncoja.ro/mircea-dogaru-ucraina-tinutul-romanesc-de-la-margine-si-cazacii-romani/
Vae Victis!!!
De asta se spune ca tacerea e de aur,mai ales cand vorbesti despre neamul tau...Ce pacat ca inca nu se preda istoria adevarata in scolile romanesti,puilor de romani...Nu-i asa?
Apropo de istorie adevarata nu pot uita episodul vizitei alaturi de colegii mei de scoala militara la muzeul partidului din Bucuresti,cand istoricul, simplu muzeograf pe atunci,iar acum prof.dr.Mihai POPESCU ne-a spus pe sleau sa nu credem o iota din ce spun comunistii despre insurectia armata de la 23 august ca ar fi fost coordonata de comunisti etc.Era in anul 1985!!!Asta de curaj,sa-i porcaiesti pe comunisti in casa lor la urma urmei,nu-i asa?Puiutii de romani ,in loc sa invete istoria adevarata ,invata despre tot felul de fatuci mari dive pa la televiziuni (auzisem la un moment dat ca intr-un manual de istorie a neamului isi facuse loc si doamna Andreea ESCA...)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Stelică's, pas cu pas alias Palass, cu hombreros aia de cowboi's haios pari un hamerecanos boss, cu un aer de hombres pistolus serios, dispus sa dea guvărnul jăgos si mucios jos!

Calinmihaib12 spunea...

1...cam "MULȚI"..PRO-ruși..,zburători/ zburdători..LĂSAȚI (sic!) SĂ INTOXICE ȘI SĂ SPELE CREIERELE/MINȚILE..câte mai sunt, pe acest "plai"(..?!), care se fac că nu știu/au uitat că rușii sunt,fără voia NOASTRĂ=dușmanii noștri = ai românilor, cel puțin, de câteva secole,în pohta lor atavică de..TERITO RII.., și alte celea..!
2.NEBUNII din EST vor război nimicitor
prin care să pună piciorul și mâna pe CEL PUȚIN TERITORIUL european CUCERIT
până în 1945, adică țările din terito riile: "slave",dar nu numai: polonez, iugoslav,bulgar, dar și TERITORII care se întâmplă: geografic și istoric ,că sunt în mijlocul celorlalte: românesc, albanez,grecesc și hungar,dacă nu și turc,cumva..! adică..accesul DIRECT TERITORIAL la MĂRILE SUDULUI EUROPEAN, și încă cât se poate..! (ăsta ar fi un scenariu..); dar ar mai putea fi și un scenariu care vine mână în mână..cu TEORIA CONSPIRAȚIILOR și.."S.F": prin înțelegerea malefică a "marilor puteri " din acești ani:..(cel puțin) 2019-2023..și succesiunea rapidă a "eveni mentelor"..CREATE=(zic unii):pandemie, "crize"de tot felul: ALIMENTARĂ (+alim entație de tip "insectivor", "viermivo r"), FINANCIARĂ, MIGRATORIE, RĂZBOAIE (inclusiv "atomice", biologice și de alte feluri.!?) ÎN EUROPA, și nu numai ..etc., cu FINALITĂȚI..aiuritoare,dacă nu chiar incredibile..?!

monteoru spunea...

Tampiti.Pui de caghebisti.Cred ca nu erau nascuti sau suficient maturizati in 1968 sa simta pericolul invaziei "prietenului rus".De asemenea "prieten" sa nu ai parte.

Gabi maresalu' spunea...

Tot citesc niste comentarii pe aici, din pacate aparent scrise de rezervisti ai Armatei Romane, despre cum si cine ciopartit Romania Mare si cine a inceput al doilea razboi mondial. Faptele consemneaza clar: la 1 septembrie 1939, URSS si Germania au atacat impreuna Polonia. Cu o saptamana inainte a fost semnat pactul Ribbentrop-Molotov. Pentru România, foarte gravă nu era atât semnarea pactului în sine, cât mai ales articolul 3 din protocolul adiţional secret, negociat între Molotov şi Ribbentrop, care prevedea:„În privinţa sud-estului Europei, din partea sovietică este subliniat interesul pentru Basarabia. Partea germană declară totalul dezinteres politic faţă de aceste regiuni”.Pe 17 septembrie 1939, Armata Roşie intră în Polonia sub pretextul „eliberării” Ucrainei şi Bielorusiei de est, în realitate pentru a transpune în practică articolul 2 al protocolului adiţional secret care prevedea împărţirea statului polonez între Germania şi Rusia. La 29 martie 1940 Molotov, vorbind în faţa Sovietului Suprem, abordează şi problema Basarabiei menţionând că Uniunea Sovietică nu recunoscuse niciodată „cucerirea” ei de către România, dar că momentan guvernul sovietic nu-şi propune rezolvarea situaţiei prin mijloace militare. Pe 26 iunie 1940, la orele 22:00, Davidescu este convocat de către Molotov la sediul Ministerului de Externe, unde i se remite nota ultimativă prin care U.R.S.S cerea Basarabia şi Bucovina de Nord. La nota sovietică era anexată şi o hartă la scara de 1:1.800.000, pe care Molotov fixase cu un creion roşu neascuţit, traseul noii frontiere. Grosimea vârfului creionului, acoperea doar ea, în teren, o fâşie de 10 kilometri, corespunzătoare regiunii Herţa. Termenul pe care Molotov îl stabilise – şi va refuza să-l prelungească – pentru răspunsul guvernului român era de 24 de ore. Eminentul om politic care a fost Grigore Gafencu surprindea cu acuitatea şi spiritul sintetic proprii diplomatului de carieră cauzele prăbuşirii României în vara anului 1940 şi ale cedării Basarabiei:„1. Rusia nu a renunţat niciodată la această provincie şi era hotărâtă să se foloseasca de orice prilej pentru ca, sprijinită pe uriaşa ei putere, să ajungă din nou la Dunăre;2. Fiindcă ori care ar fi fost politica pe care am fi urmat-o faţă de Germania, Reichul ar fi sacrificat oricând interesele noastre la Dunare (care sunt şi ale sale), pentru a-şi acoperi spatele înspre Rusia într-un război european;3. Fiindcă Italia, care în timpul din urmă ne făgăduise ajutorul ei în caz de agresiune rusească, a intrat în război însuşindu-şi toate angajamentele Germaniei;4. Fiindcă singurul nostru sprijin adevărat şi real, forţa anglo-franceză, s-a prăbuşit”.

Acestea însă nu sunt decât premisele externe ale catastrofei României din vara anului 1940. În plan intern, lipsa unui proiect de modernizare a ţării, demagogia patriotardă lipsită de orice substanţă, slaba înzestrare a armatei, politicianismul adeseori veros, abandonarea principiilor morale în politică au făcut tot atât rău fibrei naţionale ca şi duşmanii externi.

În ziua de 27 iunie a anului 1940, lespedea de mormânt a istoriei se aşternea pentru a treia oară în decurs de 130 de ani peste trupul martirizat al bietei Basarabii. Fii-vom noi sau urmaşii noştri pregătiţi vreodată să ridicăm această piatră de mormânt?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Astazi, razboinicii viespoi din ambii stupi, de-ti vine de diochi sa-i stuchi, au tinut discursuri sanki balamaua fliki dând țâță la păduchi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Mareșale, sa ne indoim din șale cu condenscendență si o adâncă reverență, cu mare penitență sufleteasca pentru intreaga Ostire romaneasca, ce si-a lasat eroii-n brazde insangerate pentru a Patrei integritate, dreptate si sfanta Libertate, aceasta imensa daruire, ducand intr-un final istoric si cu miruire la Marea si sfanta noastra Unire, dar astazi, daca s-ar mai repeta istoria eroica de atunci, nici pe arginți sau dandu-li-se brânci nu s-ar gasi cu clinci ca acei soldati in cămeșoaie si-n opinci sa se implice si sa sacrifice puhoi după puhoi, ca bravi eroi, in crancenul razboi, ci ar fugi cu banii toti, porcoaie, peste hotare in zare, caci noua generatie needucata si slaba in memorie e dirijata pe o vrie sa nu-si cunoasca a Tarii inestimabila Istorie mereu vie, si nu știe, din nefericire, ce important e sa te sacrifici cu o strașnică indarjire si tărie, pana la ultima clipa a vietii, sfarșind cu o moarte in plină GLORIE!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hurziceni, de ieri, nu mai poate fi municipiu pe nicăieri, avand sub 10.000 de lingurari, ursari, caldarari, ceaunari, bombardieri, șmenari sau alti locuitori tribali...

Toto Iany spunea...

Ce usor clasifica unii in putinisti si restul ...pe cei care posteaza pe acest blog . Istoria este aceea care trebuie sa prevaleze . Pensionari fiind se considera o pregatire / stiinta de carte peste media populatiei .
Nu trebuie sa prevaleze ...politicul . Laudam pe profesorul Popescu ...de curaj iar noi ne lasam manipulati de politrucii vremii .
Tot respectul pentru postacii care ies din ...turma precum profesorul amintit .

Niky spunea...

Dl. Huhu, deocamdată Rusia nu a atacat NATO! Dacă se va întâmpla este altceva, atunci va trebui să reacționăm pe măsură, dar acum nu este corect să condamnăm unilateral Rusia. Să o facă alții care sunt mai puternici decât noi, noi să ne vedem de sărăcia noastră.

Huhu Rezea spunea...

@Niky
Nu știu cere sunt resorturile pentru care d-ta și alti rezerviști neracordați la normele de conduită internațională vă așezați de partea unui agresor conform CARTEI ONU si Acordului de la Helsinki, ca să afirmați că am condamna unilateral Rusia.
Agresorul este agresor indiferent că este Ucraina, Rusia, SUA. China sau Ungaria etc.
Pe acest blog găsiți articole care condamnă bombardarea Iugoslaviei de către SUA sau ocuparea Irakului de către SUA pentru presupusa deținere de arme chimice.
Pe oameni indărătnici ca dvs s-a bazat și Uniunea Sovietica în 1940 când a somat România să cedeze Basarabia și Bucovina de Nor
Ce voiati să facă Zelenski anul trecut? Să cedeze Ucraina lui Putin fără luptă, așa cum au făcut regele, politicienii și generalii români în 1940? Nu vedeți că Rusia a anunțat refacerea spațiului ex-sovietic din care și Moldova a făcut parte? Nici asta nu vă ridică pânza de păianjen de pe ochi ca să vedeți cine este pericolul pentru România?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mor de ciudă că se intâmplă acest război fraticid si imbecil! Nu trebuia sa se intample, daca si ukrainienii incapatanati, si ajunsi de acum la extremism nationalist, chiar si in plin razboi, aveau sa respecte valorile minoritatilor nationale, acordarea libertatilor naturale de limba si traditii culturale stramosesti, care in fapt unele sunt comune, ucrainiene vs rusesti, de exprimare in limbile naturale din invatamantul de masa, caci peste 8 milioane de rusi nu-s doar 8, 800, 8000 sau 80.000 de indivizi, iar persecutiile pe aceste deziderate, cat si religioase asupra romanilor, au inceput sa irite pana si pe europeni, nu numai pe romani... Ukraina trebuie sa se gandeasca foarte bine si sa ia o decizie, sa emita un angajament european si mondial in privinta minoritatilor nationale, de respectare a drepturilor fundamentale a fiecarei nationalitati conlocuitoare sau individ, altfel razboiul nu se va sfarsi, sau se va sfarsi tragic pentru ambele parti antagoniste, sau pentru toata planeta, dar si pentru... ultima oara din existenta noastra! Slava Pacea si prietenia! Slava sclava Romania! De tinut, nu mai tin decat cu Anilu, cu amaraciunile mele si cu rezervistii militari si politisti napastuiti, in rest, Dumnezeu cu mila si intelepciunea fiecarei natiuni...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, si eu condamn orice agresiune a oricui, si orice agresor trebuie tratat cu maxima ostilitate si brutalitate fata de barbariile si genocidul produs, insa daca la origini nu erau extremismele nationaliste brutale, cu restrictii imbecile ale ukrainienilor nu se ajungea aici. Rusia va plati scump aceasta agresiune si incalcare a unui teritoriu suveran, dar si Ukraina sa invete din tot acest conflict major, pe viitor, sa respecte toate drepturile minoritatilor conlocuitoare, altfel se va intra intr-o eternizare a acestui conflict sangeros! Daca rusii vor fi invinsi, va fi ultima agresiune din toata istoria lor sangeroasa, pentru ca pur si simplu Rusia se va destrama precum un castel de nisip, ravasita de conflite armate interne, de moguli zonali cu influenta si de creare de zone independente fata de Rusia, precum Cecenia musulmana, care abia asteapta asta sa devina stat independent, dar si alte republici din Federatia Rusa, cum ar fi Kamceatka nordica a inuitilor!

Toto Iany spunea...

Dle H, cu respect va spun ca circarul ZELENSKY trebuia sa respecte acordul de la Minsk.
Aici este cheia problemei . Aici dl ZELENSKY a jucat la cacialma .zDe acord ,Rusia este agresoare , asa cum bine ziceti ,precum SUA in IUGOSLAVIA, IRAK, SIRIA, AFGANISTAN etc dar ZELENSKY cum s a purtat cu minoritatile,inclusiv cea romana ,dupa ...MAIDAN ? Nu mai continui ca nu doresc varsta !! ...blogului ! Nu sunt putinist !Inca mai ...judec si la aceasta varsta !
.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Atetionare: Daca va apare undeva o poza izolata cu imagine aunui avion dobort, un Mig vechi, inconjurat de militari indieni inarmati intr-o zi insorita, cu veste anti glonț si civili curiosi in peisaj, cu invitatia sa intrati ca sa aflati despre ce este vorba in imagine , sa nu dati click pentru ca este un virus puternic! Eu am gasit poza in formatul cam de 10 cm/ 7- 8 cm pe pagina principala la Stiri pe surse, central sus si rupta din contextul general al articolelor aliniate si mi-a sunat gongul de alarmare Avast- anti virus, cu avertizarea scrisa sa inchid urgent laptopul! L-am inchis cu o pauza oarecare, apoi l-am deschis, i-am dat restart-repornire, iar dupa ce si-a facut damblaua repornirii l-am inchis din nou, apoi iar l-am deschis si acum va scriu tarasenia petrecuta pentru a va avertiza, iar Avast m-a anuntat ca amfost protejat si eliberat de virusi si de orice pericol!
Ma iubesc geolgăii de la strunga oii, cu doctorate copy paste si stelele aurite si nefaste, cu dulbalăii bulevardieri Paullo Rossi pe doua sensuri rosii si penziile cat caltaboșii!

Huhu Rezea spunea...

@Toto
Nu vreți să înțelegeți că voi sunteți victime ale războiului hibrid declanșat de serviciile secrete rusești în toate țările NATO și UE. Cum voi scoateți capul în online, acum nu le rămâne decât să numere celavecii care au rezonat cu narativele ruse și pe care contează în perspectiva posibilelor acțiuni destabilizatoare.

Simdum spunea...

racheta a trecut, sistemul nu a sesizat. e putred in Danemarka...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Putina, hakana in pana mea, lasă greața-garagața punând botu' pe muștiucul de la țâța, bre, cu refacerea URSS, hârța-pârța, ca a fugit puiul cu ața si nici mâța nu mai plânge ,,miau, miau - unde-i brânza sa mi-o iau?!,'' si motanul sa-i raspundă cam pe șleau ,,miau, miau, miau de stai capră crăcănată la bau-bau am sa ti-o dau!''

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mi-a reaparut poza virusata, tot pe Stiri pe surse, de data asta in dreptunghi pe verticala ingustă si scrie pe ea cu majuscule ,,FORTELE AERIENE INDIENE,'' cu specificatia ca aceasta stire a facut senzatie in toata lumea, apoi poza a zabovit cam un minut, dupa care a disparut si a aparut in locul ei o alta stire cu un OZN doborat in India! Nu dati click pe ele ca dati de belele! Acum, ca n-am fost invins, sunt 100% convins ca la mijloc sunt hackerii rusi, de vodkă cu vitriol bine dispuși si cu capul duși!

Mihai spunea...

Huhurez
Poate ca pana candva veti intelege si voi astia care catalagoti pe oricine care nu gandeste ca voi ca pe lumea asta mai exista si PACIFISTI ,oameni cu capul pe umeri care isi doresc o alta cale de rezolvare a conflictelor si echilibrului in lume.
Este greu pentru cutia voastra cu mecanisme sa intelegeti ca negocierile de la MINSK erau favorabile atat ucrainienilor care ar fi ramas cu teritoriul intreg cat si rusilor carora nu li se kk NATO in prag supunandu-i la ”Sindromul invăluirii si al izolarii ” lucru neacceptat de nicio putere mondiala inclusiv de americani cand rusii erau pe punctul de a planta rachete in Cuba.
Este de neacceptat si sunteti surzi la spusele lui Erdogan si ale fostului prim ministrun israielean ,ambii angajati in negocierea conflictului ca SUA , Germania si Franta nu au dorit pacea facand imposibila aplicarea pacii prin tratatului de la Minsk. Ei au avut si au si azi cu totul alte planuri cu acest Zelinski. Resursele si ocuparea economica a Ucrainei. Fiindca UE si USA au nevoie de materii prime pe care nu le detin in vederea dezvoltarii unor noi ramuri tehnologice ecologice.
Interesul lor este sa puna mana economic pe Ucraina si sa faca tot posibilul sa-l inlature pe Putin ca sa mai poata instala o marioneta și la Kremlin precum candva pe betivul Eltîn sub care au invadat si patruns la resursele rusesti.
O baterie auto pentru mașina electrică cântăreşte aproximativ 500 kg iar procesul de producție este extrem de toxic pentru om şi nociv pentru mediu.
O singură baterie conține:
▪️12 kg litiu
▪️30 kg nichel
▪️20 kg mangan
▪️15 kg cobalt
▪️100 kg cupru
▪️200 kg aluminiu, oțel și plastic.

Pentru asta se duc momenta razboaie .Luminati-vă , alfel ajungeti sclavi moderni pe mosiile voastre. La astfel de resurse vor sa ajunga aliatii cu economii dezvoltate.
Daca nu sunteti la curent aflati ca Biden a declara public ca America pentru a dezvolta noi tehnologii are nevoie de Litiu si Mangan iar Ursula ca UE se aprovizioneaza cu Litiu din China.
Noi desi punem de o fabrica de baterii auto in Bihor luam Litiul din Canada in timp ce in zona Baita-Bihor negasind alta cale firmele ”Straine” au patruns cumparaând niste firme romanesti zonale prin care ne exploateaza in minele din zona minereuri care contin si alte elemente pe langa Cupru de fatada precum Litiu , Molibden ,mangan etc insa nimeni din partea romana nu-i controleaza . Se presupune ca ar fi si aur in acele minereuri care pleaca necontrolat la export.
Cam astia sunt ”aliatii” . Cine isi pazeste si nu le pune la dispozitie resursele este dusmanul lor de moarte.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
A spunea...

Intradevar epocal,dar pe 12.04.2022,adica acum aproape 1 an.:)
Acum are alte probleme,il hulesc toti turcii si peste 1 luna are alegeri prezidentiale.
Dictatorul turc e pa!

Viorel spunea...

Mulțam pentru observație. Mi-a fost trimisă pe adresa de e-mail și am transmis-o mai departe (la alți prieteni), inclusiv pe blog. Nu avea data publicării iar din neglijență nici nu am verificat informația.

Known spunea...

Cornel, de unde ai avut banii penru licenta Avast?
Nu cumva este Avast Free Antivirus? Vezi ca te-ai procopsit cu ceva troiene hibernale!!!

Known spunea...

Viorel, armata turca vegheaza in Turcia asa ca Erdogan nu are sanse reale.