Un produs Blogger.

miercuri, februarie 15, 2023

Documente de pe site-ul Consiliului Legislativ care confirmă nerespectarea procedurii în adoptarea OUG nr. 59/2017 și 57/2017

52 comments

 Oricine poate să intre pe site-ul Consiliului Legislativ pentru a urmări cronologia corespondenței dintre Secretariatul General al Guvernului și Consiliul Legislativ, având ca obiect solicitarea  avizului obligatoriu înainte de adoptarea OUG nr. 59/2017, ordonanță care urmează să fie declarată neconstituțională  de CCR în ședința din 23 02 2023, Dosar nr. 1801D/2021.

Adoptarea ordonanței de urgență ar fi fost în regulă dacă adresa de solicitare a avizului pleca de la SGG cel mai târziu pe 04 08 2017, data adoptării ordonanței în ședința de Guvern. Or, după cum se vede din dosarul nr. 685/2017 al Consiliului Legislativ, adresa nr. 184 a fost înregistrată la SGG pe 07 08 2017, a intrat la Consiliul Legislativ tot pe 07 08 iar avizul nr. 644/2017 a fost dat în aceeași zi,  pe 07 08 2017. Publicarea ordonanței în MO a avut loc tot pe 07 08 2017.

Se mai îndoiește cineva de deznodământul din 23 februarie 2023?


Aceeași greșeală a făcut SGG și în cazul OUG 57/2017 adoptată în data de 04 08 2017.
Iată dovada!

52 de comentarii:

Xman spunea...

In consecinta,55% cu actualizare pentru toti specialii si La revedere!

Leon spunea...

Aceasta "Dovada", daca mai este posibil, trebuie depusa la Dosarul de la CCR !
Este si varianta in care CL sa fi trimis deja aceste date la CCR !!

Leo spunea...

OUG 57/2015 - nu din 2017.

bogdan spunea...

Admin scuze dar....

Pentru cei care fac calcule despre pensiile noastre nefiind conectati la realitate si crezand ca dupa 25 de ani de pensie detin adevarul absolut despre cat ar trebui sa PRIMESC EU PENSIE. Sa faca propuneri pentru pensiile .........stiu ei cui.

Un muncitor Combinat Rosia Poieni salar 4500 lei PENSIE 6500 lei

Are valorificate grupele de munca. Si nu este speciala. Deci se poate mai mult decat salarul. Si asta se intampla de ani de zile dar nimeni nu o spune. Firma cu capital de stat. A contribuit .....unde si la cine, a luat de la stat a dat la stat la fel si noi.

Va rog sa va conectati la realitate cu sumele vehiculate. Realizati cu ce pensie iese un maistru, inginer etc eu stiu dar nu vreau sa va necajesc. Astea sunt salariile si pensiile.

Paul Puiu spunea...

Se pune intrebarea : oare pana din August 2017 si pana in prezent nimeni de la CCR nu a vazut ca lipsa avizul consiliului legislativ???🤔🤔🤔A fost irelevant acest aviz pentru CCR pana acum avand in vedere ca OUG 59/2017 a fost analizata din toate punctele de vedere pana acum!!! De ce sa dorit pana acum ramanea in vigoare a OUG 59/2917 si dintr-o data a iesit la iveala eroarea??!!🤔🤔🤔Oare trebuie sa treaca in rezerva iar cine trebuie din armata romana sau politie si trebuie sa iasa in conditii avantajoase????!🤫🤫🤫🤫🤫Sa auzim de bine!!🫡🫡🫡🫡

Huhu Rezea spunea...

@Leo
Nu domnule, este vorba chiar de OUG nr. 57/2017, adoptată tot pe 04 08 2017 și pentru care SGG a comis aceeași greșeală în privința avizului. Am vrut să demonstrez că nu a fost o simplă scăpare pentru o ordonanță. Greșeala s-a repetat și la OUG 57/2017. Aici nu ne interesează celebra OUG 57/2015.
@Comisare
Ai auzit de principiul disponibilității, în sensul că CCR judecă numai excepțiile si motivațiile din actul de sesizare?
Intrebarea se pune altfel.
Cum de niciun rezervist sau asociație nu a observat timp de 6 ani lipsa avizului ca să ridice această excepție în instanță?

Leo spunea...

DA , am înțeles. Ne-ai dat-o exemplu și mai înainte la alt topic.
SE se vede că este o deprindere de a nu respecta regulile.
Ar fi interesant de văzut și dacă OUG 57/2015 tot așa a fost adoptată , în dispreț față de lege și de reguli.

Relu spunea...

@Huhu: nu au vazut ca toata lumea a iesit la pensie urmarind intersul comun nu interesul personal.

Gogu Pintenogu spunea...

@bogdan,
Nu este o raritate ce spui! Salariat la Termoficare Craiova salariu 1900 (acum 5 ani cănd a ieșit la pensie) pensie 2200 atunci 3300 acum, iar la Petrom șofer la intervenție 7500 pensie și lucrează în continuare pe același salariu.

DINU spunea...

bogdan spunea...

"Pentru cei care fac calcule despre pensiile noastre nefiind conectati la realitate si crezand ca dupa 25 de ani de pensie detin adevarul absolut despre cat ar trebui sa PRIMESC EU PENSIE. Sa faca propuneri pentru pensiile .........stiu ei cui.
Un muncitor Combinat Rosia Poieni salar 4500 lei PENSIE 6500 lei ..."

Subscriu intrutotul la ce spune.
Atat cu privire la cei care fac calcule ... desigur, crezand ca detin adevarul absolut dar si - completez - pe principiul sa moara capra vecinului ...,
dar mai ales cu privire la faptul ca unele pensii civile sunt mai mari decat ultimul salariu in plata.
Am spus asta aici, pe blog, de mai multe ori si ma bucur ca si altii au sesizat lucrul asta.
Din 2017, pensiile civile aproape ca s-au dublat (au crescut cu 95 % prin cresterea punctului de pensie de la 917 lei la 1786 lei), pensiile magistratilor au crescut mai mult de 2 ori, in timp ce pensiile militare au ramas la fel.
Chestiunea ar trebui folosita de structurile asociative la discutiile purtate cu indivizii de la guvern pe tema pensiilor militare.

Pe langa cazul de la Combinatul Rosia Poieni amintit, in acceasi oala (cu pensii mai mari decat ultimul salariu) sunt destui fosti salariati de la Petrom, care beneficiaza de conditii speciale de munca, pensionati la 53 - 55 ani.
Iar situatii de acest fel mai sunt chiar si la institutii de stat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Buuun! Si daca pe 23 Februarie castigam, ce ne dă? Primim si noi ceva pomana, fara lumanare pe colivă, fara colac si fara mana intinsa si cu obligatia de a sti o poveste?!

mosmartin16 spunea...

Dacă OUG 59 / 2017 - în care se precizează faptul că pensia netă nu poate fi mai mare decât solda netă ( art.60 ) - va fi declarată neconstituțională ( pe procedură de adoptare ), iar OUG 114 / 2018 precizează și același aspect, cât și chestiuni despre indexare ( în art.84 ), dar în legătură cu ea CCR nu a fost sesizată (nici pe procedură de adoptare, nici pe conținut ), aceasta din urmă își încetează efectele ?! Eu am răspunsul, dar vreau să văd și alte opinii ! Zi faină și însorită !

xmax spunea...

@bogdan
Ar fi interesant de a scoate la iveala MINUNEA faptului ca in sistemul de pensii publice SE POATE ca pensia sa fie mai mare ca salariul!!!!!!
O buna exemplificare a-ti dat.
Oare "inteligentii" care ajung la emisiunile TV si o tot freaca cu formula de calcul cea mai avantajoasa, privind cuantumul pensiei, au cunostinta despre asa ceva????
LOV impreuna cu gasca ei ar trebu sa fie luata la raspundere. DREPTATE DIVINA isi va spune cuvintul odata, atunci sa ii vedem pe acesti nesimtiti ce OUG vor mai inventa pentru a scapa de aceasta judecata!!!!!
Cit de imbecil poti sa fii sa inventezi tot felul de OUG-uri (ba care sa proroge punerea in aplicare a unor legi, ba care sa fie total neconstitutionale, si asa mai departe)????????

csej spunea...

Huhule te rog fa-mi o favoare si publică. Trebuie sa-i dau peste nas tratatului cu ochi care refuză sistematic sa acorde respect celor cu mai multă experiență de viață.
- Diploma In baza hotărârii Comisiei pentru examenul de diplomă din sesiunea august anul 1974 ,locotenent major X născut în anul,luna,ziua în localitatea Y a absolvit Facultatea de arme și tancuri si a obtinut Diplomă de licență în stiinta militara specialitatea tancuri cu media...la examenul de diplomă.I se eliberează prezența diplomă pentru a se bucură de toate drepturile acordate de legile in vigoare.comandantul academiei militare general de armata Ion Tutoveanu
-Diploma de maturitate.In urma examenului depus in sesiunea....la liceul militar Dimitrie Cantemir din Breaza raionul..regiunea...se acorda absolventului X care a terminat cursurile liceului militar D. Cantemir Breaza in anul scolar 19.../19...prezența Diploma de maturitate.Seful liceului militar Dimitrie Cantemir colonel Nicolau Gheorghe.
-Fișa cu rezultatele obținute de X absolvent al școlii superioare de ofițeri arma tancuri seria 19...-19..la examenele susținute la cursurile care conform ordinului forțelor armate și ministrului Învățământului nr.M66din . .sunt recunoscute ca echivalata pentru Institutul Politehnica facultatea Mecanică sau Tehnologia const. de masini
Denumire cursului Anul I.. Anul II..Anul III...Anul IV Comandantul școlii militare superioare de ofițeri general...
-Ministerul apărării naționale direcția învățământului militar ministerul învățământului direcția generală a învățământului superior Atestat Domnul X născut anul...luna...ziua. in localitatea. ..posesor al Diplomei seria nr eliberată de Academia militară la data de este atestat ca ofițer licențiat în arma specialitatisi funcții civile ......Titularul a absolvit studii militare superioare cu durata de 6 ani.Prezentul Atestat îi conferă titularului drepturile prevăzute de legile si reglementările în vigoare din România.Seful directiei...Director general..
Urmează ca să-i închid gura prostovanului.
Scuza-ma Huhu pentru deranj dar trebuie dat peste bot unora care nu respectă vârsta celor care le-a pus creionul in mana.

raul spunea...

@Bogdan
De cand spun si eu sa ne mai uitam si in curtile altora!Mai dadeam exemple cu mineri ,dupa 20 de ani de munca,au pensii de 4,5,6 000 de lei!In siderurgie la fel,au unii pensii mai mari ca generalii si coloneii nostri!Si mai vin unii care nu mai pot de grija statului ,ca-i sarac ,ca nu sunt bani et,etc!Haida bre!
ps Cum sa nu le iasa pensia mare cand la unul cu pensie pe bune de 3000 ii baga un indice de corectie de 1,41 si ajunge pensia la 4230?

Relu spunea...

Exemplele date de voi sunt exact ce spuneam si eu mai demult: in baza de calcul la pensiile civile se iau in calcul mai multe elemente avute si la care au fost percepute nu numai impozit ci si contributii. Conditii grele/deosebite, ore si alte sporuri. Numai ca la unii invidia si ipocrizia le intuneca ratiunea. Nu spune nimeni ca nu au facut unii abuzuri dar sa generalizezi e de toata jena.

Huhu Rezea spunea...

Relu
La calculul contributiv se includ toate veniturile brute pentru care s-a plăti CAS sau CIBS.

micutzul spunea...

Bun! In cazul in care CCR declară neconstitutionala pe 59 există posibilitatea să dai ministerul in judecată pentru recuperarea sumelor , exact ca și la retinerile pentru sanatate?

mosmartin16 spunea...

Mesaj pe internet al Reprezentanței Comisiei europene la București : România este obligată să facă reforma pensiilor speciale, inclusiv a celor militare, pentru a primi banii din PNRR !

Paul Puiu spunea...

Huhule oare ce se intampla cu pensiile militare ale ciucanilor amarati de soarta daca inceteaza efectele plafonarii prin art 60 al. 1 din L 223/2017 care a fost modificat prin OUG 59/2017 in urma revizuirii lor???!💵💵💵💰💰💰🍷🍷🍾🍾😜😜😜👏👏Cred va fi deranj mare pentru cei de la casele sectoriale de pensii MAI si MAN pentru onorarea cererilor pentru ca sa se recalculeze la toti ciucanii trecuti in rezerva dupa data de 15.09.2017 pensiile militare!!! Eu m-am gandit sa le cer in calitate de rezervist ciucan pe langa revizuirea pensiei militare de ciuda cat si actualizarea din 2022 de 10%, actualizarea de 10% din 2023 precum si actualizarea soldei de grad ca la nivelul activilor???? Tu ce zici Huhule, eu asa zic ca e corect si echitabil!!! Vorba aia: Tot raul spre bine” se aplica de surprinzator de multe ori!!!!!🍾🍾🍾💰💰💰💵💵💵👏👏👏😂😂😂Doamne ajuta sa fie bine pentru toti varsovistii si ciucani!! Rezervisti din toata tara uniti-va!!!!!🫡🫡🫡🫡🫡

reddog spunea...

Comisia Europeană nu știe unele amănunte.
Trebuie făcută reforma dar în asta trebuie inclusă și acordarea ajutoarelor și soldelor compensatorii.
Practic nu se pot îndrepta inechitatile daca nu se acorda ajutoarele.
Unii au beneficiat de ajutoare, exemple concrete sunt faimoșii camarazi poligoti Rambo și Cezar.

monteoru spunea...

Huhu raman indatorat pt. favoarea facuta.

Huhu Rezea spunea...

@Iceparule
Vezi, și nu recunoșteai că tot d-ta semnezi @CSEJ.

A spunea...

😂👋

Mihaib312@gmail.com spunea...

Huhu,ca de obicei,o intrebare:daca,vom beneficia de actualizari dupa decizia ccr,se va actualiza si solda de grad?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iceparu, salutari respectuoase de la Onesti! Cati or mai trai din toata armata de viteji de la Braila? Care au supravietuit timpului or fi si ei ramoliti si batuti de neveste, saracan de ei...Din cati ii stiam din toata garnizoana, doar maxim trei si cu mine patru au postat pe aici de-a lungul timpului, al cincilea, Mr. M. Romeo, cel mai bun camarad si prieten al meu de la Braila, la aceeasi UM 01267 Art-APR, cu care am facut la muchie stagiile in lagarele de pe Valea Jiului-Lupeni si la Canal, fiind scarbit de pensie, doar ma urmareste trist la ce postez, si ma incurajeaza sa dau bine cu muchia sculei de scos cauciucurile de pe jante in dusmanii pensiilor militare , mereu spunandu-mi ca o sa murim si dreptate nu se va mai face in vecii vecilor... Bine camai traim noi ca sa-i pomenim de bine pe cei vii... Romeo, nu pot sa ajung cu muchia sculei din Levyss Straus si pana la Cracovia, Jud. Praz!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Păreri si păreri...

https://www.stiripesurse.ro/comisia-europeana-face-precizari-pe-tema-eliminarii-pensiilor-speciale-nu-tin-de-competentele-ue_2792965.html

Liviu PO spunea...

@CIF
Ati precizat in petitiile facute ca pastrarea cuantumului aflat in plata sa dispara,sau nu?Daca ar fi pastrat,reforma nu ar fi dusa pana la capat...si unii ne-ar cam rade in nas.

Paul Puiu spunea...

Huhule, radem, glumim dar plafonarea nu va fi rezolvata pe 23.02.2023 de CCR!!!!! Hai sa le spunem adevarul la oameni!!!! Pana nu se abroga si toate prevederile OUG 114/2018 pensiile militare nu se vor actualiza!!!!! Prin anularea prevederilor OUG 59/2017 se va elimina doar plafonarea pensiilor militare, insa actualizarea nu se va elimina pentru ca nu a fost abrogata decat incepand din ianuarie 2019 prin OUG 114/2018!!!Sa auzim de bine, Doamne Ajuta!!!!🫡🫡🫡🫡🫡

Leon spunea...

http://www.clr.ro/wp-content/uploads/2023/02/Aviz_138_2023.pdf

Leon spunea...

http://86.105.216.122:83/MyUploadedDosarBaza/2023/0163.pdf

bogdan spunea...

Este interesant cum se amageste lumea cu abrogarea respectivei ordonante ( sa nu se inteleaga gresit si eu vreau, normal) cand se pregateste nu se stie ce. Tot ce va veni va afecta si rezervisti si activi. Nu o sa aiba resurse de ,,decuplare,, a activilor de modificarile ce vor veni indiferent cum. Trebuiesc introduse prea multe si prea mari sporuri/mariri salariale sa ramana la aceleasi pensii. Noi nu prea mai contam activii POATE conteaza inca.

Alexandru spunea...

Huhu, publică te rog decizia CCR 50 din 2022 că văd că sunt o groază de habarniști pe aici că mă și întreb cum de Domnul nu au dat CCR pe spate până în prezent
Sunt aproape convins că o bună parte aveau norme la ochiul și timpanul, direcție aferentă fiecărei instituții din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională altfel învățau să citească înainte de a vorbi
În altă ordine de idei, unii dintre dumneavoastră, postacii care nu prea cunosc tainele dreptului și nu numai, atenție ce propuneți sau scrieți pe site pentru că mai citesc și alții aberațiile emanate și observă o anumită stare de spirit de care dați dovadă
În rest toate bune și frumoase

bogdan spunea...

Nu am nimic cu nimeni ata timp cat nimeni nu are nimic cu mine.

Tot timpul am spus ca este necesara actualizarea pensiilor celor ,,mai vechi,, asa este corect pentru ca si eu o sa ajung acolo. Dar unii vor cu ORICE PRET scaderea pensiilor unor pensionari de dragul VENINULUI SI A URII CARE LE IESE PRIN TOATE ORIFICIILE . Probabil diferentele au scos tot ce este mai rau in ei.

Atat am sa le spun celor care au ceva cu pensia MEA nesimtita de CIUCAN. Sa isi cumpere din pensie ..........e .

Skoda 4x4 spunea...

Doamne ,Vino Doamne sa vezi ce a mai ramas din Oameni
,.,o melodie din anul 1990. V.S.
Cu respect pentru toti urmaritorii acestui blog ,o parere personala: daca pica oug.59 pica si oug.114( care in fapt face referire doar la,,INDEXARE ")nu la actualizare ,concluzia o trage fiecare , va doresc multa SANATATE TUTUROR ,si sa ne auzim dupa 23.
Ps.
Ptr.Soldatul....o sa pastrez cu drag punga de ,,DERO" si o sa fie trimisa ..unde trebuie, vroiam sa va rog un video/pe casa scarii, asa pentru VICTORIE...!!!

Huhu Rezea spunea...

@Skoda
Nu pică toată OUG nr. 114/2018 ci numai art. 84 care completează sau modifică articolele 59 și 60 din L 223/2015, așa cum ele fuseseră modificate de OUG 59/2017.

Skoda 4x4 spunea...

CORECT..
Multumesc pentru precizare dl.H (cine cunoaste)..:))) sa stie acum la ce am vrut sa fac eu referire..

Skoda 4x4 spunea...

PS:
O melodie de actualitate cred eu..
Vasile Seicaru - ,,viata-i viata ,banul ban ..'

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ovidiuzid spunea...

Domnule mos martin
Ordonanta va fi declarata neconstitutionala pentru că nu s-a respectat procedura de adoptare (avizul CL) nu pentru conținut (modificarea art. 60).
Pentru continut si modificarea art. 60 au mai fost sesizări și au fost respinse.
OUG 114 nu modifică OUG 59, modifică Legea 223. Continutul art. 60 din Legea 223, nu specifică nimic de OUG 59.
I-am mai spus si domnului HUHU dar vad ca nu intelege.
M-aș bucura să fie așa dar nu vad care este motivatia pentru a anula prevederile OUG 114 referitor la Legea 223 atata vreme cat pe continutul OUG 59 toate sesizările au fost respinse.

Huhu Rezea spunea...

@Ovidiu
Când este admisă o excepție extrinsecă, pe procedură de adoptare, de la data publicării deciziei CCR în MO, acea ordonanță nu mai există. Poți să înțelegi ce înseamnă asta?
Parlamentul poate să reia conținutul ordonanței într-o lege, lege care este valabilă numai pentru viitor.

ovidiuzid spunea...

Corect domnule HUHU nu mai exista OUG 59 dar ramane OUG 114 ce nu pricepeti.
Vor beneficia de anularea prevederilor OUG 59 doar cei care au trecut in rezerva cu drept de pensie in perioada 15.09.2017 - 29.12.218, data la care a intrat in vigoare OUG 114.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Nu PICĂ .
Se PRĂBUȘEȘTE TOTUL.
Acum vedem pe 23.02.2023 corectitudinea capoatelor vișinii.
Să le-o bage pe gât OUG -ul 59 , clocarilor , lui Terente , lui Fiola și lui Țuguianu.
SĂ POMENEASCĂ !

Leon spunea...

@Huhu Rezea, daca si numai daca, CCR ia o Decizie pe 23 februarie, si nu o amana la o data ulterioara, declarand OuG 59 Neconstitutionala, Parlamentul poate prelua unele prevederi din cele 2 Ordonante, in L 4/2023..!!

ovidiuzid spunea...

Domnule Viorel.
Se vede ca dumneavoastră nu ati inteles.
Eu am spus ca daca este elimnata OUG 59 Legea 223 revine la varianta dinate de OUG 59, cu art. 60 intact dar numai pană la data de 29.12.2018 cand vine OUG 114 si da cartonasul rosu (ca sa vorbesc in termenii dumneavoastră BĂBEȘTE), ADICĂ MODIFICĂ ART. 60 DIN LEGEA 223.
Și numai are cum să dea al doilea cartonaș roșu decât dacă comisia de disciplină (CCR) declară neconstituțional art. 84 din OUG 114 sau parlamentul nu legiferează OUG 114 și o respinge.
Mai invățați regulamentul (LEGISLAȚIA).
Și eu mi-aș dori să aveți dreptate sa se întâmple așa dar nu ne lasă legislația.
Citiți și comentariile altor colegi de mai sus, nu numai pe cele ale domnului specialist HUHU.

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Da, se poate reglementa prin lege ce s-a plusat prin ordonanță.

Viorel spunea...

Domnule Leon. Dacă pe 23 februarie 2023 CCR declară neconstituțională OUG nr. 59/2017, în termen de cel mult 30 de zile de la pronunțare trebuie să emită Decizia, termen în care Prlamentul nu are timp ca Proiectul de lege L4/2023 să fie modificat, completat, aprobat, promulgat și publicat. În secunda publicării Deciziei CCR în MO, vechiul art. 60 din Legea nr. 223/2015 privind actualizarea s-a eliberat, a prins puterea inițială și va produce efecte atât în trecut cât și în viitor până la emiterea unui act normativ legal de cenzurare a lui, iar CPS este obligată să treacă la actualizarea pensiilor militare ori din oficiu ori prin sentințe judecătorești în funcție de situația fiecărui pensionar în parte.

Leon spunea...

Viorele, punem pariu ca L 4/2023 NU paraseste Senatul in aceasta luna ?
Daca CCR ia Decizia pe 23 februarie, se poate publica in MO si in 10 zile ( Decizia cu CASS din 15 dec. a fost publicata pe 28 dec.)!

Leon spunea...

Proiectul de lege L 4/2023, la Senat:
"Termenul de adoptare tacită este de 60 de zile, și se calculează de la data de 10.01.2023.
Termenul se împlinește la data de 31.03.2023."..!!

Viorel spunea...

Domnule Leon. Păi eu ce am spus. Principala noastră problem este ca pe 23.02.2023 OUG nr. 59/2017 să fie declarată neconstituțională și că Parlamentul nu are timp să aprobe L4/2023.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.