Un produs Blogger.

luni, februarie 27, 2023

Scenariile 1 și 3 ale Băncii Mondiale transpuse deja în cuantumuri de pensii militare

188 comments

 După numai o zi de la publicarea scenariilor propuse de Banca Mondială pentru reforma pensiilor militare, un mai vechi pasionat de calcule a și estimat ce cuantumuri vor avea pensiile militare dacă respectivele scenarii vor fi preluate în L4/2023. Să-i mulțumim lui P.G! ll mai așteptăm cu noi calcule... că variante vor fi destule.

De observat că baza de calcul este constituită din aceleași elemente care au fost propuse de MApN și MAI în PL x 199/2020.


188 de comentarii:

Ovidiu spunea...

Calculele sunt facute pentru pensia bruta sau neta?

Paul Puiu spunea...

De o perioada indelungata de timp, TV-urile din tara, o dau una si buna cu pensiile militarilor ca ar fi speciale. Orice stire incepe cu ……diminuarea pensiilor militare avand drept “baza legala” , zic ei, sfaturile primite de la Banca Mondiala si Comisia Europeana. Pai mai nene, tara noastra este membra NATO de ani buni, de ce nu se ia exemplul celorlalte tari membre NATO, vizavi de modalitatea de calcul al pensiilor militare? De ce acest asa zis ministru al apararii, Talvar, sau seful SMAp care are pe umar 4 stele, nu doresc sa aiba un drept la replica? Aciditatea presei contra militarilor , mai cu seama a miltarilor rezervisti, a ajuns la cotele de inundatii de foarte mult timp. De ce onor generalii care apar pe sticla zi de zi, seara de seara la aceleasi TV-uri, nu au nici o reactie la loviturile pe care le trimit acesti angajati din presa si politicieni ? De ce domnilor Balaceanu, Barbu, Mandrescu, Tomescu, Grecu, si altii pe care nu-i mai retin, nu aveti verticalitatea si onoarea care ar trebui sa v-o dea, stelele de pe umar? Foarte rar, unii chiar deloc, dintre cei enumerati mai sus, nu au atins acest subiect in multiplele aparitii televizate. Stim ca totul este pe bani in ceea ce faceti, dar, sa nu uitati, ca si cei care v-au fost subordonati sau colegi , la timpul potrivit au pus o caramida la asceniunea dvs. Ca sa nu mai pomenim de cei care sunt parlamentari, fie deputati sau senatori, si efectiv trateaza cu ignoranta ceea ce se intampla in zilele acestea cu pensile militarilor. Mi-am permis sa-i propun d-lui Cristian Seidler, parlamentar USR, partidul cel mai toxic al vremurilor noastre, sa-si ia colegii de partid si sa se “inroleze” ca militar rezervist in Armata Romaniei. Pot sa o faca si nu au nici o interdictie intre calitatea de parlamentar si cea de reservist voluntar. Si asa este o lipsa masiva de personal in sistem si mai avem si un razboi in plina regula la granite. NU am primit nici un raspuns, fara reactie. Acestia sunt politicienii ce ne traseaza destinele si care unii, nici nu erau nascuti pe la Revolutie, altii au profitat de “taticul lor” (recte Claudiu Nasui), majoritatea sunt fara stagiu militar satisfacut , sau stateau nemiscati prin Norvegia (recte Bulai) intruchipand statui.
In final, pe 07.03.2023, la initiativa lui Dan Bazavan (mr.rez) in intervalul orar 09.00-12.45 va avea loc un miting la CSP a MApN. Sa speram ca vom fi cat mai multi in locatie. Cu stima,https://danbazavan.ro/2023/02/26/lamuriri-cu-privire-la-adunarea-publica-legal-declarata-din-data-de-07-03-2023-09-00-12-45-de-la-sediul-casei-sectoriale-de-pensii-a-mapn/?fbclid=IwAR1Whh7ozfIin8JvpAicVYyYZ84ZmoKWy1krKNsF-igGN91472Z6g5y2Bd
Preluare Facebook

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu cred in nici o varianta: Ce propune Ciuca si clocarii, aia va fi, dar nici eu n-am sa-i las sa faca ce vor, daca pensiile mici si medii, blocate de la actualizari din 2011, ca la mine, si 2017, nu-si vor primi furaciunile inapoi!

un oscar = o pensie spunea...

Superb,prin grija BM imi poate creste pensia!!! ce tare,scenariul 1 este un vis pentru 90% dintre militarii activi si cei in rezerva.Multumesc BM!

raul spunea...

Nu stiu daca isi are locul pe aici ,dar numai faptul ca-i pomenita BM ,cred ca da!Vad ca nici o minte luminata n-a aqiesat la o precedenta postare de-a mea!Mai fratilor ,ne aflam in plin Creanga ,cu drobul de sare!Problema ,a pensiilor militare exista de vreo 20 de ani ,cand datorita restructurarilor au iesit ENORM de multi miltari la pensie si va mai exista inca vreo 10 ani ,pana vom crapa toti ,cum va spuneam ,terminati ,neterminati,cu vechime completa ,fara vechime completa etc etc!Se lucreaza securistic pe doua planuri !
1 Ba ,vreti actualizare cand s-ar putea sa nu mai le aveti militare??
2 Vreti actualizare cand va vom da ue cu 45%???
Se repeta povestea cu bau bau -ul pt civili cu ,,decreteii"!
Voi stiti romani ca speranta noastra de viata scade???Care aveti pile la INS ,intrebati care e adevarul!Si pt ca sunteti bosorogi ,sigur mai treceti si pe la biserica si prin cimitire!Uitati-va pe cruci la ce varsta se moare azi si o sa vedeti cum mor pe capete decreteii pt ca ei au prins perioada cea mai tampita de stres de dupa Lovilutie!
Ce stres va fi pe sistemul de pensie cand vor mai fi vreo cativa,pastrand proportiile si vor trebui sa plateasca doar trei lulele?Dar da bine la prostime!
La fel la noi ,peste 10 ani cand noi n-om mai ,la o armata de 70 000 ,cati dracu pensionari or sa fie????Chiar nu-i o minte luminata sa ridice problema ,tuturor,clasa politica ,BM,CE????Sau stau toti ,vorba lui Cornel ,ca porcii in papusoi si noi trebuie sa punem botul????
Ps Va garantez ca,ce acceptam noi azi ,se va rasfrange pt activii de maine si vom fi blestemati!

Paul Puiu spunea...

Daca aceste calcule reprezinta pensiile brute si nu nete si daca dupa mai sunt si plafonate atunci in aceasta varianta nu prea este avantajoasa deloc!!!!🤬🤬🤬🤮🤮🤮

totoiany48@gmail.com spunea...

Calculele / tabelul sunt valabile pentru VIITORII pensionari ? Potrivit ,,indemnului,, B M ce se va întâmpla cu pensiile aflate în plata .? Va avea loc ACTUALIZAREA ? Ca ipoteza de lucru, desigur,având în vedere și propunerile din L4.
Mi se pare ca ar trebui insistat ,de sindicate , Dogaru ,Liga ...,forumuri etc ca pensiilor militare sa li se găsească o formula de calcul identica / similara cu ceea ce exista în NATO .
Ca rezerva sa se analizeze ...duala contributivitate- buget și apoi dezastruoasa propunere a BN ,.
Mulțumim fauritorului acestui tabel, putem compara cu ce avem pe talon !

VICTOR spunea...

Dacă calculul se bazează pe Legea 153 atunci sumele evidențiate sunt brute.
Pentru a calcula netul se înmulțește brutul cu 0,585 !!!
E un dezastru !!!

Viorel spunea...

un oscar=o pensie. Bine ai revenit printer muritorii de rând.

Viorel spunea...

POATE SĂ AJUNGĂ PENSIA LA SUME ASTRONUMICE, DACĂ NU AM VOIE SĂ DEPĂȘESC BAZA DE CALCUL TOT O OAIE ESTE.

Șoimul spunea...

Raul, nu poți dormi de grijă activilor?
Ce naiv ești, nu vezi ,,implicarea exagerată " a conducerii M Ap.N de rezolvare a inechităților? Dacă ai pensie nesimțită, îți înțeleg îngrijorarea, dacă ești oropsit de soartă, nu-ți face griji,mai rău nu poate fi.
Trebuie să luptăm pentru binele tuturor militarilor,rezerviști in special

xmax spunea...

Si credeti ca OUG 59/2017 va dispărea???
Ar fi frumos!!!!!
Devenim statisticieni.....
Legea 153/2017 nici azi nu si-a facut efect in totalitate asupra salarizarii care trebuia sa se fi inchis la data de ianuarie 2022!
Vor veni incompetentii de politruci cu alte OUG care sa proroge aceste aspecte????
Ar fi interesant sa vina o "eminență cenușie" care sa INVENTEZE un nou OUG care sa proroge tot ce recomanda BM si CE!!!!!!

Viorel spunea...

VICTOR. Ce DEZASTRU poate fi ? Îți ia doar 10% impozit peste ce depășește 2.000 lei. Din zvonuri, la instalarea domnului Ciolacu, ca și prim ministru, s-ar părea că plafonul de impozitare va fi de la 3.000 lei. În plus, adună Solda de grad, dacă se aprobă noul statut se schimbă procentele OMM/SOSP la 15, 20, 25, plus procent pensie suplimentară de 3, 6, 9%.

bogdan spunea...

Din ce am inteles eu din cele 4 scenarii scenariul 1 este chiar actuala 223 sau gresesc.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dragii mei, se pare ca varianta 1 cu 65% m-ar avantaja, dar eu vreau sa mi se dea tot ce mi s-a furat in 2017, prin furtul acualizarilor, ca la peste 68% dintre pensionarii militari si pentru care am actiuni pe rol. Nu ma intereseaza absolut deloc ce dau ei acum, daca furtul din urma nu mi se inapoiaza, pentru ca oug 59 a fost ilegal, abuziv, neconstitutional si mi-a distrus restul zilelor, ingropandu-ma intr-o saracie crunta! Redog vrea ajutoarele la trecerea in rezerva, care i s-a furat abuziv si il sustin, tot asa si eu vreau sa primesc drepturile pe care 38% le luau in anii astia si noi nu le primeam, fiind recalculati si actualizati mafiot pe minus, si cand ei primeau indexari noi cascam gura cum ei le primeau si noua cu acesti bani ni se umpleau gaurile de la acele calcule pe minus.
Eu am un proces foarte greu cu clocarii, nici mama mea nu stie pentru ce, cu cine si alte amanunte, si nici cei mai buni amici, dar ce le fac in acel proces este doar un mic preambul, caci am de gand sa aduc la bara granguri grei ca sa descalcesc niste actiuni mafiote patronate de oameni foarte impotanti, si daca asta e un proces, trebuie sa stie ca vor urma si altele, in care sa vina la bara croitorese, jigani si alti corifei ai mafiei, la timpul potrivit sa implic si presa de prima mana, si aici nu ma feresc sa-l numesc pe prietenul meu jurnalist la Jurnalul de Bucuresti, dar si la Le Monde, Thomas Csinta, cel mai bun jurnalist anti terorism si premiat de Presedintele Frantei, avandu-i nr de telefon si telefonandu-mi chiar din Franta, uneori, impreunacu Florentina Csinta, sotia domniei sale, si o sa gasiti postarile lor pe pagina mea de fb, Dreptate Umpv, unde nu mai postez din lipsa de timp si suparari, ca ca sa dezvaluim impreuna cine sunt mafiotii clocari si actiunile lor mafiote din MApN, si vreau multe capete mafiote cazute de acolo, pentru ca ma bag cu plangeri apoi la UE si NATO... Cine ma cunoaste mai intim si cu adevarat stie sau stiu ce-mi poate capul ca sa-mi razbun toti anii astia de suferinte si saracie ce le-am tras din cauza lor! Am pierdut absolut tot, nu mai am nimic de pierdut, asa ca lupt pe deviza ca, ori eu, ori ei, dar de pierdut vor pierde de data asta numai ei, pentru ca am la mana tot ceeste necesar ca sa-i trag la raspundere in instante! Inclusiv Nicolae Ciuca, cu doctoratul sau copy paste si secretizat cu lasitate! Prea mult si-au batut joc de viata si sanatatea mea, pana m-au distrus total!

A spunea...

:)
Nu ma pot pronunta decat la MM/sof,mai taiati 1000 sa fie la adevar pentru ziua de AZI,si da DACA se actualizeaza la aplicarea integrala a L 153(inca nu e cazul AZI).
Sa imi arate si mie cineva unde este scris ca MM/sof pot beneficia de SC.,exista un M care incepe asa" ofiterii care incadreaza....." ce a inlocuit vechiul"personalul care incadreaza....",mai mult e specificat diferentiat pe functii cda comanda si executie,pe nivelul structurilor ,etc...deci si la ofiteri e pe langa procentul.(sau poate gresesc si nu imi aduc bine aminte ce am citit:))
cls2?...atat,urmatoarea nu se mai contorizeaza?Sa inteleg ca am avut 25 de ani cls 1 si imi calculeaza pe cls 2,bun,ce sa spun,sa fie primit.
Una peste alta imi spuneti ca pensia o sa fie mai mare cu 1000 fata de netul in plata azi,la gradul la ca care am facut eu referire.E,uite ca eu nu cred....poate pentru viitor la aplicare integrala a L 153,insa la pensiile in plata..hahahah...nooonoooo..
App,pe 59/2017 in mai bagam in calcul sau nu?mmmmmm....eu zic ca da.
La varianta,neagreata de Bm,cea cu 45%,eu spun asa,pana se aplica legea din 70000 mai raman 50000 de ostasi.50000 din clasa de mijloc,aia care nu au cum sa fuga,topul si entry level...te pup pa..ura si la gara ,sa sufere masa cui a facut legea :):):)
Daca aplica cu 45% parerea mea e ca niste unii chiar ne vor colonie.Nu ca nu am fi deja...

Paul Puiu spunea...

Primul discurs obiectiv a lui Zegrean fata de pensiile speciale!!!!!Urmariti-l!!!🫡🫡🫡🫡
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0QTsCwhCy4jsKydQ5gKUvUTGGfBhNB7fZYuxQCpBiGzmvtiZGagNyDrCNJhfVEJiKl&id=100001008898332

csej spunea...

Cine le are bine cu limba engleză adresare la Banca Mondială pentru clarificări.Poate mai stiti?Poate da un răspuns ca de cartelele la ai nostri sunt satul.Pe ai nostri si cand spun adevarul sa nu-i crezi.

csej spunea...

Telefonul meu da erori.Bun de aruncat.Una scriu si alta apare.
Repet.Cine le are bine cu limba engleză adresare la Banca Mondială pentru clarificări.Poate da un răspuns ca de minciunile alor nostri sunt satul.Pe ai nostri sa nu-i crezi nici cand spun adevarul.

Paul Puiu spunea...

Ptr Viorel:
Din comentariul tau rezulta marea ta incredere in don💩Ciolacul, probabil esti suporter sau fan PSD, problema ta!!!
Eu nu a-si fi asa optimist Viorele, mai degraba ai analiza discursul lui don💩Ciolacu care sustine in continuare impozitarea progresiva in scopul diminuarii pensiilor si salariilor, mai ales cele mari!!!Impozitul minim va fi cel pe care l-ai avut tu in 2016 cand ai trecut in rezerva de minim 16% si maxim de 45%!!! Deci daca vine rotativa si vine PSD cu Ciolacu premier si daca se adopta impozitarea progresiva din ianuarie 2024 cuantumul pensiei tale va fi impozitat din nou cu minim cu 16% sau pate mai mult in functie de metodologia fiscala adoptata!!! Atunci o sa te vad ce mai comentezi despre don💩Ciolacu!!!!🤬🤬🤬
Toti stim ce a insemnat impozitarea progresiva si de ce a fost inlocuita cu impozitarea in cota unica!!!!
Prezentată ca un act de dreptate socială, „să luăm de la bogați și dăm la săraci”, revenirea la impozitul progresiv apare sistematic în discursul PSD.
Renunțarea la cota unică este un punct nevralgic în negocierile PSD-PNL.
România a mai experimentat însă impozitarea progresivă.
În perioada de dinainte de 2004, impozitarea veniturilor personale avea 5 trepte de impozitare- 18%, 23%, 28%, 34% și 40%.
Tot ce depășea 300 de euro brut era considerat lux și taxat cu cota maximală – 40%. Dacă s-ar păstra proporțiile, acum cota maximă li s-ar aplica celor cu un venit net de 3.500-4.000 de lei, de exemplu. Iar acest lucru ar înseamna 4.000 de lei/lună.
De altfel, în negocierile pe programul de guvernare, PSD nu reușit să lămurească ce înțelege prin bogat și care ar fi veniturile care ar intra la această categorie.🫡🫡🫡🫡

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pt Dl magistrat, Augustin Zegrean, toata stima, pretuirea si consideratia pentru prestatia domniei sale referitoare la pensiile militare!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Paul Puiu, @Viorel n-a facut calificari pentru PSD si Ciolacu, ci a exemplificat o situatie reala, deci o opinie de bun simt, cat cu impozitul progresiv, pe care nu-l agreezi, scuza-ma, dar te dezvaluie ca fiind liberal, si nu-i o crima asta in diversitatea partinica si a liberului arbitru de a iubi pe cine doresti, ci doar ca liberalii sustin ceva care in UE nu mai exista, adica cota unica, care imbogateste bogatii si mai multsi ii ciupeste pe saraci nepermis de mult, clasa de mijloc la noi fiind una saracana totusi. Impozitul progresiv poate fi agresiv sau diminuat, la noi neputand sa fie unul agresiv din cauza saraciei...bogatilor! Impozitul progresiv, diminuat si facut cu cap, i-ar multumi pe toti. In rest, sanatate!

Huhu Rezea spunea...

Din explicațiile date de onorabilul PG, autorul calculelor din topic, înțeleg că acele sume sunt cuantumuri brute.
De exemplu, cuantumul brut de 8 409 lei reprezintă 65% din baza brută de calcul.
Deci, 65%x=8 409
65x=840 900
x= 840 900: 65= 12 937 lei baza brută de calcul
58,5% x 12 937=7 568 lei cuantumul net în plată

Marcell spunea...

@Paul Puiu
Majoritatea țărilor din Uniunea Europeană merg pe un sistem de impozitare progresiv.În diverse "variante", se poate studia pe net. Desigur că acele țări sunt pe dos iar noi suntem bine. Are rost să vă explic pe cine deranjează impozitarea progresivă? Foarte puțin pe cei cu venituri mici, puțin pe cei cu venituri medii și al naibii de tare pe cei de mai sus, cu venituri mai consistente decât marea majoritate. Dv. din care categorie considerați că faceți parte?😀

bogdan spunea...

Ministrul de finante spunea ieri la un interviu la DC N ca se agreaza varianta expusa de guvern in proiectul de lege.

raul spunea...

@pt rapitoare gen soim
In nemernicia mea vorbeam pt vrabii ,care raportat, greutate corp ,creier,au IQ mai mare decat un soim!Ce-am zis eu si ce-ai inteles tu!Ca o palida consolare ,nici altii n-au inteles mare branza...!Cu un asemenea IQ de casta ,ne miram de cum suntem apreciati!!!!!De alta CASTA care la randul ei vsloreaza doi lei!Vorbesc acum pt cine are creier,va dati seama unde am ajuns?Sa fiti iubiti!Va pup pe suflet,ca Dumnezeu va iubeste asa cum sunteti!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@csej, am scris in limba romana la Word Bank, dimineata, si mi-au raspuns noaptea tarziu in limba engleza, multumindu-mi cu consideratie pentru informare, acum ceva timp in urma. Au acolo romani functionari care le traduc.

raul spunea...

Hai mai huhule ,bazele alea de calcul sunt SF!Fiti realisti ce dracu,ar spune raposatul Dinica!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
iullian68 spunea...

Oare ăsta să fie rezultatul celor care au jalbarit pe la înaltele porți (în engleză, nu asa ca orice muritor de rând) si se lăudau că înaltele porți le va dubla pensia?
Cam așa se întâmplă pcând...n-a plouat, nu s-a făcut sau unde nu e minte nici nu se cere!

mosmartin16 spunea...

Eram pe punctul de a arăta - comparativ - cuantumurile rezultate din tabel cu cele reieșite din cele 8 variante ale documentației mele ! Foarte multe aspecte superinteresante rezultă ! Dar mă abțin până "se vor limpezi apele" ! Apoi vedem cum e cu toate cele spuse cu năduf pe aici ! Noapte bună, oameni buni !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian 68,cand si-au facut pensiile de 20.000, 30.000, 40.000 lei, etc, trebuiau sa se gandeasca si la consecinte, pentru ca aia cu 48 lei-100 lei-500lei-1000 lei-1500 lei, etc, nu vor sta cu mainile in san la o asemenea nesimtire si lacomie porcească, mai ales ca aia gomflati iesisera cu 5000-7000 lei la pensie si in timp, cu manareli mafiote si clocare, mana in mana, au ajuns pana la 70.000 lei si chiar 90.000 lei! Da, asta e rezultatul actiunilor mafiotilor, nu a celor inghetati la pensii si jefuiti! Ia sa fi dat si celor cu 48 lei, sau cu 1000-2000 lei ceva ca nu se ajungea aici! Cu pensii uriase, dar dobitoci rau de tot ca nu au optat sa primeasca si saracii ceva!

RD spunea...

După atâtea luni nu v-ați săturat de tabele, analize din partea anumitor persoane?

Nu vreți să mai așteptați până când vom vedea modificările propuse și aprobate de Guvern, CE, Parlament?

Eu unul nu mai cred în vreo analiză și așa mai departe pentru că e nevoie de decizii la nivel înalt, nu propuneri și așa mai departe.

ifrim spunea...

Dacă suntem în NATO de ce nu ne pensionează ca în NATO?Nu cea mai mare nici cea mai mică,să facă o medie a tuturor țărilor membre și aia să fie pensia pe grade și funcții.Vedeți dragostea civililor față de apărătorii patriei în filmele americane ,turcești numai cu tentă laudativă la adresa lor și vedeți poziția civililor față de noi:Imbuibații,nesimțiții,da ce ei mănâncă cu două guri,în ce războaie au luptat,aia grași pe spinarea celui slab...Merită să-i să-ți dai viața ei?Nuuuuuu!

bogdan spunea...

Pentru Viorel

Nu iese rau din calcul dar nu cred ca va fi o recalculare. Cred ca se merge pe varianta din parlament cu 12 luni fara recalculare. Nu ar fi rau dar......dupa acest cal;cul cresc pensiile si bine ar fi.

M spunea...

Între timp se pare că s-a agreat ca pentru cei din învățământ sistemul de salarizare să aibă la bază salariul mediu și nu salariul minim cum are restul prostimii!

Sigur, să ai propria ta salarizare nu mai e "special"! Înțelegeți că jocul cu special/de serviciu este doar un nutreț pentru rumegătoare!

Propunerile de mai sus sunt vrăjeală! Anul ăsta se schimbă legea salarizării (e punct în PNRR) deci calculele sunt inutile acum!

csej spunea...

Rareori dau dreptate lui Cornelius dar din pacate are.Sa ai pensia mai mare decât salariul chiar e o treaba porceasca.

Leo spunea...

Topicul se poate rezuma la un singur cuvânt.
V I S E

Relu spunea...

https://fsanp.ro/2023/02/27/video-fost-judecator-al-ccr-augustin-zegrean-despre-pensiile-militare-ne-pregatim-sa-iesim-in-strada/
Sau despre cum se schimba parerea unui om. A gresit-o putin la aia cu contributiile ca nu se opresc decat din 2018 dar macar mai ia cineva apararea apararii ca sa zic asa.

Relu spunea...

@Cornelius: nu iti raspunde nimeni personal, e un mesaj automat. E un replay ca la magazinele unde faci comanda pe net si iti confirma comanda sau expedierea.

CEZAR spunea...

Porku basist de zegrean?
Simte flacara de la sudura ..aproape de poponeata lui..atita tot ..
Mai da-l draku...,.

Huhu Rezea spunea...

Documentul de baza în reforma pensiilor magistraților din L4/2023 este avizul CSM, aviz pe care oricine il poate citi în caseta tehnica a proiectului de la Senat.
Domnul Zegrean se sprijină încă o dată pe pensiile militare pentru a se opune reformei pensiilor magistraților.
Nicio decizie a CCR nu garantează ca drept câștigat alt cuantum decât cel calculat potrivit algoritmului din L 263/2010.

avianyc spunea...

Zegrean trebuia sa spuna asa ceva atunci cand militarii au fost basculati pe contibutiva prin OC1 , L119. Ce a facut atunci se cunoaste foarte bine.
Acum se apara prin militari .
Problema-i că fiind in cauza magistratii CCR pot si vor incerca sub diverse motivatii sa-și dea o decizie favorabila contrar/mascata celor anterioare. S-a mai vazut fenomenul , nu ar fi premiera . Nimic nu-i batut in cuie în Ro. Exact ca si cum Iosefini ar fi intrat in magistratura !!!! Cutitul a fost si va fi mereu la ei.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Haosul, lacomia porceasca si nesimtirea de la pensii adus la incadrarea acestora in PNRR, altfel se ajungea ca unele pensii sa ajunga la un absurd astronomic, ca acele doua pensii de 79.000 lei si 90.000 lei, restul romanilor fiind majoritatea sub 2000 lei, avand vechimi si de peste35 ani, asa ca cineva trebuie sa ia taurul de coarne sa faca ordine, daca nu se va mimasivor fi doar vise, vorba lui @Leo:

stiripesurse.ro/un-proiect-curajos-de-modificare-a-pensiilor-speciale-se-vor-gasi-insa-politicienii-kamikaze-care-sa-il-transforme-in-lege_2811205.html

Repet sa fiu inteles: Nu vreau mai mult decat am dreptul legal, caci am 1400 lei la vechimea mea, vreau sa mi se dea ce mi s-a furat in lipsa actualizarii prin inghetarea cu oug 59, iar ca sa ai pensia de cateva ori mai mare decat salariul sau solda, asta este hotie, jaf la drumul mare, ilegalitate, lacomie si nesimtire pura, o sfidare fata de cei batjocoriti cu pensii in bataie de joc!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa se faca reforme, actualizari, recalculri sau ce or face ei, dar sa semute pietroiul si sadispara nesimtire si abuzurile, saracia si foameala pensiile militare!

stiripesurse.ro/reforma-pensiilor-militare-ce-ar-insemna-modificarea-acestor-venituri-conform-recomandarilor-bancii-mondiale_2811370.html

Nu mai postez link, dar sa stiti ca ministrul Apararii, Angel Talvar, este pe ultimul loc in randul ministrilor cei mai slabi din Guvern, alaturi de cel al Sporturturilor,
Tantos Barna; Alex. Rafila urcand pe locul 2, Budai coborand de pe 8 pe 10.
Talvar de la Aparare fiind cu cele mai putine actiuni si aparitii publice (incapabil, neputincios, sedentar si inutil s-ar traduce, nu?)! Oare sa-i atarne doctoratul ala controversat, ca o piatra de moara de gat, scris de o bibliotecara si director de biblioteca municipala din Fleoșcani, asa cum scriu ziarele de peste tot, si sa-l impiedice de a fi activ? Pai, sa renunte la el, daca vrea sa aiba o constiinta curata si sa-si recapete mobilitatea si prestigiul pierdute de podgorean, consumator si pivnicer fruntas, vrancean! Oricum, la Armata ocupa doar un fotoliu ministerial, si doar atat, ca daca facea ceva se reflecta si in dreptate la pensiile rezervistilor, dar n-ai ce sa ceri daca nu ai si de unde! Sa-i fie cu mare succes si cat mai grabnice o eventuala remaniere sau demisie!

M spunea...

Introducerea pensiilor în PNRR a fost manevra politică a USR și PNL (condus pe atunci de Cîțu - cunoscut pentru ideile lui neomarxiste care l-au apropiat de Drulă).
Aveau două scopuri: primul era blocarea PSD la viitoarele alegeri care nu mai putea să vină cu creșteri populiste ale pensiilor.
Al doilea scop era eliminarea pensiilor speciale cu țintă pe cele militare, punct important din programul politic foarte slăbuț al USR.

Vă mai amintiți de: "Parlament cu 300 de parlamentari"? A fost tot ideea politică a unui partid care acum e hotărârea complet!

Deși am scris la absolut toți europarlamentarii USR un mail în care îi întrebam de ce nu promovează un proiect de rezoluție european de eliminare a pensiilor speciale, inclusiv cele ale europarlamentarilor, pentru a da un exemplu și un cadru european, nu am primit de la niciunul din ei un răspuns!


"Reforma pensiilor" este un subiect politic amplificat de interese interne și externe!

Nu uitați că la ultima trecere pe contributivitate, chiar daca a fost o lege moderată (Legea 263), s-a constatat o hemoragie de către din SNAOPSN, ceea ce a dus la un deficit ce nici măcar acum, la atâția ani de atunci, nu a fost recuperat!

Să întrebăm: cui folosește degringolada din Sistemul de Apărare?

Cui folosește ca atunci când se vorbește de "media pensiilor speciale" să se dea cea din justiție iar când se vorbește de numărul de beneficiari să se vorbească de militari?

Cui folosește să se dea mereu exemplul lui Ciucă ca reprezentativ pentru pensiile militare?

Relu spunea...

Din cauza unor lacomi vor avea de tras altii care chiar au muncit.

Viorel spunea...

Domnule Bigdan. O fi el dracu negru, dar la Botoșani și în unele localități din România chiar ninge bine, astfel poate devine alb, măcar pe moment până trece legea.

Alexandru spunea...

Ptr Viorel, varianta 1 este cu 65%nu cu 85%,. Mai faceți o data calculul , dar mai atent la ambele variante și postați!

Titu Ciofileac spunea...

In urma cu 4 ani si 5 luni, primul ministru in functie al Romaniei, Mihai Tudose, PSD-ist, declara pe TVR 1 ca ei au o problema cu Armata pentru ca militarii sunt prea multi si prea bine platiti. Ca le vor reduce numarul si soldele. Si ca vor rezolva problema, mai devreme sau mai tarziu.
Fiind militari de profesie, stim ca un razboi se pregateste din timp si ca asta nu priveste numai operatiile militare, ci si pe cele ale serviciilor de informatii. Unul din obiective este de a determina ca armata adversa sa fie cat mai prost incadrata, inarmata, pregatita, iar moralul militarilor si populatiei sa fie la pamant, chiar ostili unii altora si propriei tari si conduceri. Caci un razboi se pierde sau se castiga intai in mintea oamenilor si de abia apoi pe campul de lupta. Daca oamenii nu mai vor sa lupte, nu mai ai ce sa faci.
Asa incat ce spunea in octombrie 2018 Mihai Tanase (PSD-ist) era in pregatirea razboiului din 2022. Iar ce se face acum este in continuarea lui si in pregatirea razboiului impotriva Romaniei.
Se scapa din vedere ca in decembrie 2021, cu doua luni inainte de decllansarea atacului asupra Ucrainei, Rusia a trimis doua note ultimative NATO si SUA. In ele, la punctul 4 cerea imperativ retragerea trupelor NATO din tarile foste socialiste. Iar daca nu se vor conforma, Rusia va trece la "masuri tehnico-militare". Care sunt acestea, s-a vazut.
Tonul ultimativ reflecta atat interes pentru zona aceasta, cat si puternica intentie. Iar pentru a ajunge la tarile est-europene, trebuie intai cucerita Ucraina, caci Rusia nu are granita comuna cu Romania, Bulgaria, Ungaria.
Nu este ciudat ca dintre toate tarile europene care au expulzat cu zecile spioni rusi cu acoperire diplomatica, doar Romania nu a trimis vreunul acasa? Sa fie asta pentru ca Rusia nu are la noi agentura sau pentru ca ea a penetrat adanc, pana la nivelul conducerii statului si a partidelor?!
Partea cu scenariile Bancii Mondiale este doar acoperirea jocurilor pe care oamenii Rusiei le fac impotriva Armatei si a tarii.

Paul Puiu spunea...

M spunea:
,,Între timp se pare că s-a agreat ca pentru cei din învățământ sistemul de salarizare să aibă la bază salariul mediu și nu salariul minim cum are restul prostimii”
M trebuie intelegi ca atunci cand ti se termina mandatul de presedinte de stat si trebuie sa te intorci la catedra ca sa redevii ceea ce ai fost un profesoras, alaturi de sotie, care au trait amandoi din numai munca cinstita, cumparand 4-6 case, si cand in scurt timp vei deveni si pensionar, nu e normal ca pentru gasca ta din care faci si tu parte sa iti pregatesti terenul??? Regula este din totdeauna, un salar mare iti aduce o pensie mare!!! Iti dai seama ca atunci cand se va intoarce la catedra, colegii de breasla il vor aplauda si ovationa pentru tot ce a facut pentru profesori care su 3 luni de vacanta si lucreaza 18-20 de ore pe saptamana !!! Clasa politica a marit salariile la aproape toate categoriile de bugetari unde au ei plasata clientela politica si obedienti lor care ii sustin in campanii si alegeri: instituțiile din subordinea guvernului ca DSV, DSP, OPC, APIA, AFIR, autoritatea locala cuprinzand primarii, consiliile judetene si prefecturi, sistemul sanitar,justitie, invatamant, etc!!! Toti cei care lucreaza in sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala militari, politisti au fost marginalizați, discreditati si limitati la o salarizare mediocra si precara de clasa politica ca atunci cand vor ajunge sa treaca in rezerva sa aiba pensii mici la nivelul celorlati actuali pensionari de stat civili cu stadii vechi in pensie!!!!!
Ganditi-va cu totii ce pensii vor avea toti acestia bugetari cu salarii mari sau de lux care fac parte din clientela politica cand vor iesi la pensie!!!! Nu este clar pentru toata lumea ca adoptarea unei noii lege a salarizarii va pleca de la cuantumul actual al salariilor care nu vor fi reduse ci inghetare sau marite!!De aceea si interesul pentru cresterea salarii pana acum a clientelei politice in detrimentul politistilor si militarilor, pentru ca clientela politica reprezinta electoratul lor!!! Manipularea creata impotriva pensiilor militare se face de mass media aservita clasei politice sustinuta de catre politruci!! Chiar nu vedeti ca pensiile miltare sunt bagate in fata la interval ca sa scape pensiile magistratilor si a clientelei politice??!!
Ganditi-va ca peste cativa ani toata clientela politica o sa iasa la pensii de pe salarii foarte mari, unele de lux, cica care sunt pe contributivitate, nu ca pensiile militare, de unde sa scoata atatia bani??! Normal ca interesul este sa se reduca cheltuielile cu pensiile speciale, in special cele militare,care sunt foarte multe, pentru ca nu vor face fata ca sa le plateasca pe cele civile care au crescut in ultima perioada foarte mult, cat si a celor care vor deveni pensionari in sistemul de pensii de stat civil!!!
Anvelopa bugetara nu se va mari in viitorul apropiat in contextul datoriilor acumulate de statul roman urmarea imprumuturilor obtinute cu dobanzi uriase de la Banca Mondiala, de aici si prudenta bugetara a guvernului pentru cheltuieli!!!! Garanția creditelor obtinute de Romania oare care o fi in afara de resursele minerale si rezerva de aur, plata datoriei publice din ce anume se va achita doar din taxe di impozite????
Chiar nimeni nu intelege ca politica tarii este condusa de Banca Mondiala care supravegheaza activitatea financiara a Romaniei si de NATO care nu are interesul dezvoltarii armatei si politiei si a intregului sistem de aparare, ordine publica si siguranta nationala??!! Manipularea politica se face de la nivel inalt si nu va aduce nimic bun in cazul pensiilor militare in viitor!!!🫡🫡🫡🫡🫡

Petrut spunea...

Lipsesc Generalii din tabelul de mai sus ...

CEZAR spunea...

Voi vota USR.....!!!!!

Șoimul spunea...

Zegrean, în toate ieșirile lui publice, unde sa dezbătut problematica pensiilor,, speciale " și-a apărat tagma de privilegiați.
A împins în față, prin exemple mincinoase, pensiile militare, distorsionând adevărul, ge militarii n-au contribuit,nu au avut calculată pensia contributiv etc. Zegrean este un mincinos și un nesimțit de cea mai joasă speță.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
xmax spunea...

Am ințeles ca sa constituit o Comisie interministeriala care sa aducă propuneri privind legea pensiilor.
In acea comisie au dreptul sa participe și persoane care sunt cu adevărat alături de pensionarii MApN și MAI?
Sau vor participa nunai "inteligenți" care răspund numai la comenzi politice?

M spunea...

@Titu Ciofileac

"Nu este ciudat ca dintre toate tarile europene care au expulzat cu zecile spioni rusi cu acoperire diplomatica, doar Romania nu a trimis vreunul acasa?"

5 aprilie 2022 - România expulzează 10 diplomați ruși

Ce afirm eu este că lupta încă se duce, că încă nu am depus armele dar că nu mai avem mult până a o face!

"Rusia a trimis doua note ultimative NATO si SUA. In ele, la punctul 4 cerea imperativ retragerea trupelor NATO din tarile foste socialiste."

Rusia își manifestă doar tendințele imperialiste. Faptul că țările respective se simt în pericol, că observă ridicarea la putere a nazismului rus, le-au făcut să caute alianțe militare. Cu excepția Chinei, toți vecinii Rusiei ori sunt sub directă amenințare ori sunt vasale. Deci, ce cere Rusia este complet irelevant! Să nu uităm că NATO s-a ferit să mute trupe către granițele Rusiei înainte de invazia din 2014 a Crimeii!

@Paul Puiu

"au 3 luni de vacanta si lucreaza 18-20 de ore pe saptamana"

Au 4 luni de vacanțe (nu mai zic de "săptămânile albe, verzi, albastre") iar norma didactică de predare e de 18 ore pe săptămână (urmează ca în noua lege să fie redusă).

Cum ar fi fost să avem și noi 18 ore de muncă pe săptămână? Mai eram "speciali"?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In cateva emisiuni, ministrul teatral plangaret, mincinos si viclean, Budai, ne-a ingrozit ca primarii si copiii acestora se intind ca ramele si mor de foame, cu salarii de peste 7000 lei, capatandu-se de fapt cu injuraturi si proteste din partea pensionarilor, carora li s-au dat 100-200 lei la pensii si primarilor peste 2000 lei majorari, saracan de ei! Apropo, a luat SMURD-ul vreun primar lesinat de inanitie-foame in toata istoria Romaniei? Iata un scenariu cu acesti ,,infometati'' ai societatii, cu pensiile de peste 7000 lei-23.000 lei, carora banii acestia le vor incarca salariile electorale peste nesimtire, cu ajutorul slugarnicului CCR, si cica nu sunt bani de dat la pensiile mici si medii:
stiripesurse.ro/cresc-indemnizatiile-primarilor-ccr-a-respins-sesizarea-usr-pe-legea-de-majorare-surse_2811745.html

Dan B. spunea...

Vă reamintesc că nu agreez nicidecum PSD, însă inițiativa impozitului progresiv este lăudabilă, cu o singură condiție, ce ar fi trebuit legiferată.
Cred că nu-i nevoie să vă reamintesc că PSD, sub ocârmuirea lui Dragnea, a „îngropat” sistemul pensiilor militare, zicerile LOV fiind adesea însușite de către mai toți liderii de partid și nu numai de cei din partidul de guvernământ.
Cum incl. în marea majoritate a statelor democrate, pensia, ca venit de întoarcere, nu este impozabilă, găselnița băsistă poate fi neutralizată parțial, prin vărsarea impozitului progresiv din pensie direct în fondurile CNPP și în cele ale caselor sectoriale.
Mai ales că, de-a lungul timpului, devalizarea bugetului de asigurări sociale a fost sistematică și periodică de către guvernele în funcție, deficitul acestuia fiind cauzat de furtul în cauză.
Vă mai stresez cu o problemă, BM este, potrivit PNRR, doar un consultant, plătit regește, care știe f. bine criteriile pe care s-au ctitorit pensiile militare în celelalte state europene. Așadar, nu-i literă de lege ceea ce propune, însă, se pare, și-a însușit linia directoare dată de către doi cretini, Cîțu și Ghinea, reducerea pensiilor militare, marionetele din parlament încuviințând potlogăria în cauză.
Personal, aștept formula definitivă agreată de guvernanți, pentru a-mi expune opinia, dar tare mi-e teamă că noua lege, de după cele două precedente, va legaliza o nouă diminuare a cuantumului pensiei mele.

Relu spunea...

https://economedia.ro/cresc-salariile-primarilor-si-presedintilor-de-consilii-judetene-surse-ccr-a-decis-ca-legea-este-constitutionala.html#.Y_3tWHZByUk
Pregatiri de alegeri?

Ionel spunea...

Dupa ce am citit intrebarea lui Ovidiu, primul comentariu, "Calculele sunt facute pentru pensia bruta sau neta?: am vrut sa vad raspunsul si exact la ce ma asteptam, HuhuReza a dat raspunsul. Multumim ! Acum se mai pune, de la sine, o intrebare : Brutul va fi impozitat ca la toti pensionarii civili, adica se scad 2000 si se aplica impozit de 10 % pentru suma care depaseste acest cuantum sau 58,5 % din brut asa cum se aplica la cei care se pensioneaza acum !? Aiasta-i INTREBAREA ! DACA SE APLICA PRIMA VARIANTA ESTE OK. Fara discriminare fata de alti pensionari.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Julian spunea...

Pentru primari au gasit sa le mareasca cu 10% la parlamentari de asemenea le -au marit cu 7.500 lei de cap furajer ales de noi.
Noua pentru ca tacem si pentru ca nu mai reprezentam nimic ne vor lua sa dupa ce ne vor aplica vreo impozitare progresiva .
Halal Măă-ciuca cat ai putut sa iti bati joc de haina asta militara . Rusine !

Paul Puiu spunea...

Pe sistemul de calcul al Bancii Mondiale de 65% cu 55% pensiile militare se vor transforma in ajutoare sau indemnizatii sociale!!! Numai boschetarii sau ciobanii fara studii se vor mai face militari sau politisti!!! Asta e interesul Bancii Mondiale si NATO sa slabeasca sau sa destabilizeze sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala!!🤬🤬🤬🤮🤮🤮
Asa se intampla cand au cu cine,adica o clasa politica corupta si servila altor interese decat celor ale natiunii!!!🤬🤬🤬🤮🤮🤮

Alexandru spunea...

Viorel,ar fi f bine daca ar fi așa!

A spunea...

Hai ca usor usor incepeti sa realizati ca suntem ultimile gaste si asa vom ramane.Si la salarizare eram la fel,eu iesind din sistem relativ recent.Nu mai face-ti calcule deoarece cat e in picioare 59 e total inutil,le calculati pensiile viitorilor pensionari,si acelea cu 59 in frunte.
Actualizare nu primeste nimeni,dupa cum deduce ti,singura posibilitate a seniorilor dintre noi e sa se amendeze legea 4 cu aceea propunere privind contributivitatea si cuantumul mai avantajos.
A,si am uitat,nici la 12 luni nu mai sperati,desi nu avantajeaza pe nimeni(considerand ca intentiile noastre sunt de a ne majora pensiile) ci doar pe unii,grei de altfel,care isi pregatesc sau pregatit iesirea dupa cum bine stiti.Deci...pas.
Consider ca va ramane 223,ca e 65 sau 45 e tot un drac pentru minim 25 fiind plafonata de 59
Bataia pestelui e la ceilalti speciali,dupa cum ati vazut,au schimbat la invatamant legea astfel incat sa nu ii afecteze cerintele BM ai considerentele CE privind PNRR.La MJ. ati vazut acum 2 zile.Ce mai ramane,Sanatatea.Rabdare un pic.Magiatratii nu i discutam deoarece nici BM nu ia luat in calcul si banuiti de ce.
Pe noi nu ne baga nimeni in seama,se tipa deoarece idiotul de Ghinea a trecut el acolo ca imbecilul si reforma pensiilor militare..mmm,o bataie de cap in plus,bine,USR istii lu'peste prajit sperau sa fure capital electoral PSD-ului.Se facusera cartile cu 59 si 114.
Ne ramane sa privim cum ies legi separate pentru fiecare categorie si atat,la sfrasit au sa spuna ca doar fraierii raman in 153 deoarece doar ei nu sunt la zi,restul au terminat de incasat si trec la next level.
Ma amuza tare rau sintagma "institutii de forta",😂cred ca o rostesc la misto pe la TV in emisiunile ce trateaza subiecte ale salarizarii si pensiilor.

Sorin spunea...

Întreb și eu.
Dacă tot se insista cu 65% și 45% pt noi, altfel decât doar 65% la alții și 80% la magistrați, de ce activii mai plătesc 25% pt pensie ca ceilalți asa ziși speciali?
Parca una din cerințele UE era sa fie același procent din baza de calcul pt toți, motivul fiind eliminarea discriminării.
Cred ca ministrul apărării ar trebui sa iasă la ora de vârf, prime time mai nou, cu doua tabele: jnjl cu restricțiile comparativ la civili și celelalte categorii de speciali, si altul cu plata contribuției pt pensie, de catre militari si politisti si ...., începând din 2001, pe ani și procente.
Deja media abunda în fake uri și acuze pe doua subiecte: pensiile militarilor și cum ne distrug ucrainenii delta. Ca celalalt subiect cu ce le fac preoților de etnie romana din Ucraina s-a răsuflat după ce, târziu și cu voce slaba, s-a aflat care sunt canoanele în biserica ortodoxa, ce e ascultarea, și căror biserici se subordonează. Inoaranteza, dacă purtătorul de cuvânt al BOR ad fi ieșit în câteva ore, s-ar fi evitat idioteniile lansate de moderatori și analiștii atotștiutori.
Parca ii dau dreptate lui Băsescu, Referitor la oarerea despre prezentatoarele rujate cu spume la gura, când CSAT a etichetat media ca pericol la siguranta națională.

M spunea...

@Viorel

Corect!

Singura variantă, repet, SINGURA, este semnarea unui contract clar între stat și fiecare militar care să prevadă drepturile și îndatoririle fiecăruia.
Orice schimbare în ceea ce privește condițiile din contract poate fi făcută numai pentru viitor!

De altfel Banca Mondială ați văzut că vorbește numai de modificări pentru cei care se vor încadra în viitor. Banca Mondială are experiență internațională și nicăieri în lume modificarea la sistemul de pensii nu privește pensiile în plată.

Eu, cel puțin, am sfătuit pe toți cei care m-au întrebat, să nu aleagă o carieră militară (sau în poliție).

Huhu Rezea spunea...

@Comisare
Te simți boschetar dacă pensia d-tale a fost calculată dintr-un procent de pensie pornit din 65%? Nici nu gândești ce tastezi!
Văd că mai toți neterminații cu clasări medicale inventate, pentru a obține pensie anticipată parțială, se ascund în spatele câtorva mii de disponibilizați. Ar trebui să le crape obrazul.

reddog spunea...

Rambo și Cezar sunt neterminati.
Au luat și ajutoare.
Și Huhu a luat cu toate că era terminat.

mosmartin16 spunea...

Vis-a-vis de tabel, două mentiuni : 1. Fără modificări ale legislatiei prezente, OMM și pensia suplimentară nu se pot concretiza "în buzunar" ! Totodată, acel procent de 30 % pentru sporuri este relativ, deoarece el este aferent ordonatorului de credit ! În mod individual, procente mai mari de 30% sunt destule !

RD spunea...

@Viorel,

Nimeni nu poate să vă spună cam câte puncte ați aduna pe contributivitate deoarece ce s-a întâmplat în vremea lui Boc, nu înseamnă că așa va fi și acum, după peste 10 ani. Mai ales că urmează o altă lege a pensiilor din sistemul public.

Cei care cred că punctajul de acum vreo 12 ani ar fi la fel, că s-ar calcula identic înseamnă că nu trăiesc în 2023.

mosmartin16 spunea...

O intrebare și un ajutor ! Mulțumesc ! Așadar, prin Legea nr.153 / 2017 a fost abrogată Legea nr.284 / 2010 ! În această ultimă lege ( 284 ), în anexa VII, era prevăzut un coeficient maxim pentru funcția de colonel de 7,58 ! Valoarea de referință sectorială utilizată la acest coeficient ( pentru a determina suma corespunzătoare soldei de funcție ) a fost - ca și în anii anteriori - tot 197,35 lei ?! Mulțumesc ! Tot in anul 2017 solda de funcție a fost majorată - in cazul militarilor - cu 15% ! Odată cu intrarea în vigoare a Legii 153, solda de funcție ( bineînțeles că având alți coeficienți și fără a se mai raporta la VRS ) a fost majorată - în primă etapă, în 2018 - cu 25% ! Ulterior s-au dat 3/4 din diferența dintre suma aferentă anului 2022 și cea existentă în anul 2018, la suma care trebuia atinsă în 2022 neajungându-se nici în prezent ! Mulțumesc celui care mă va ajuta cu precizări necesare in acest sens !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E-hei, si cand vor pune ei mana pe condei, vor sari scantei cu taieri de pulei-fofei...
stiripesurse.ro/modificarea-pensiilor-speciale-psd-anunta-amendamente-cu-dedicatie-dupa-recomandarile-bancii-mondiale_2811900.html

Paul Puiu spunea...

Banca Mondiala sa stabileasca cuantumul pensiilor bancherilor ei mondiali nu al pensiilor militare!!!!

Huhu Rezea spunea...

RD
Vulpea când nu ajunge la struguri zice ca-s acri!
Nu se schimbă nici soldele brute și nici salariul mediu pe economie din anii în care s-au calculat punctajele anuale potrivit L 263/2010.Sunt ceva ajustări ale punctajelor dar nu defavorabile.
Încetați să mai vorbiți despre un calcul pe care nu-l stăpâniți.

Paul Puiu spunea...


Mă gândeam, văzând frenezia cu care niște parlamentari frustrați cer modificarea legilor privind pensiile militare să se modifice și raporturile de muncă!
Adică:
1. Să se elimine din legile de organizare și funcționare ale structurilor de apărare și ordine publică toate incompatibilitățile;
2. Să se elimine caracterul de permanență a serviciului militar și de ordine publică;
3. Să se elimine interdicțiile adiacente ocupației de militar sau ordine publică (respectiv ale dreptului de asociere, dreptuluu de grevă, dreptului la libera circulație, dreptuluu de a fi ales în funcții publice etc.);
4. Să se desființeze rezerva armatei în sensul că niciun fost militar nu va mai fi chemat, indiferent de situație, după terminarea raporturilor de serviciu;
5. Să se elimine din fișa postului sintagma "execută orice alte dispoziții și ordine date de superiori". Adică să se menționeze clar ce ordine și dispoziții intră în această categorie.
Apropo: poate nu am văzut eu dar, cu ocazia intervențiilor pentru salvarea cetățenilor turci prinși sub dărâmături urmare a cutremurului, armata turcă nu a desfășurat activități pentru a ajuta serviciile de intervenție la dezastru!
Preluare facebook

Alexandru spunea...

Se pare că s-au întors toate cu curul in sus, toate drepturile pe care le avea, acum ceva ani in urma, un cadrul militar, le au acum toți din administrația publică, locală și centrală, + politicieni+primari, viceprimari, consilieri județeni, președinte al cj, vicepreședinți ai cj etc. Și noi militari de cariera am ajuns sa ne calculeze pensia că la o femeie de serviciu, am ajuns de râsul lumii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O frumoasa tentativa de lovitura de stat, care din Rossia s-a initiat, sub lovituri neprietenoase de pulane peste dodon(ele) grase si bulane rusofone si ruse la liber impuse, caci rusofonii si rusofonia nu vor europenizarea, alianta cu Romania si ruperea de maica Rusia! Daca vreti cu astia a va uni, mai trebuiesc inca 100 de ani pentru a-i dezmetici si dezsalbatici... Zdraistuici tavarasci!

https://www.stiripesurse.ro/protestele-din-moldova-degenereaza-ciocniri-violente-cu-politia-o-femeie-a-lesinat-maia-sandu-ac_2812010.html?utm_medium=notification&utm_source=site&utm_campaign

Huhu Rezea spunea...

@mosmartin
Vrs=197,33 este, incepând din 2011, doar o componentă a soldei de funcție în cuantum compus, căreia, după majorarea cu 15% în 2017, i s-au aplicat majorările din L 153, și care la sfârșitul aplicării Legii 153 trebuie sa se confunde cu valorile din Anexa VI.
Așadar, pornești din valorile soldei de funcție în cuantum compus de după decizia de actualizare din 2017 și aplici majorările prevăzute în art. 38 al L 153 aplicate pană în prezent.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, a ajuns la strugurii tanjiti hulpea de de care vorbiti, a mancat pe crăpatelea din altoiți, dar are dintii rau de tot sterpeziti!

Luc 3 spunea...

Întrebare!Dacă CCR va declara oug 59,neconstituțională,ce câștigăm?Eu cred că socotelile noastre,nu au temei! Am vazut,de exemplu,salariile de funcție la doi colegi,unul pensionat în 2016,celălalt în 2022! Salariile de funcție sunt la fel!😮😮😮 Ce s-a marit? Diferența dintre pensii este foarte mare!Deci ce actualizare,la ce?Salariul de funcție și grad,sunt la fel! Poate sporurile s-au modificat!De unde diferența? Cine știe poate ne spune și nouă!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cei incadrati cu carnete de partid in PSD si sunteti revotati cand pe aici sunt certati, ce mai asteptati cu ei tematic sa va logați si directive la pensii sa le sugerati?

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

@MosMartin,
1. art.22 din L.284/2010:
"2) Suma sporurilor, compensaţiilor, primelor şi indemnizaţiilor individuale nu va depăşi 30% din salariul de bază, solda funcţiei de bază/salariul funcţiei de bază sau indemnizaţia lunară de încadrare."
In noua lege acest procent va scadea la 20%..!
2.VRS=197,3387 lei.
3.OMM, NU trebuie trecut in Tabel, este prevazut in alta lege!
4. Titlul de Specialist de clasa il au in prezent cam toti politistii, militarii nu cred.
Pe timpul meu putini militari aveau acest Titlu, Aviatori, Tanchisti, Transmisiuni, etc.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

https://www.snppc.ro/28-02-2023-ultimatum-adresat-guvernului-solu-ionarea-de-urgen-a-revendic-rilor-sau-proteste-de-amploare-care-pot-conduce-la-blocarea-sistemului-bd11161

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Luc3, actualizare si majorare pana la limita maxima din PNNR, fara a depasi solda de activ.

RD spunea...

@Huhu,

Chiar nu știu și nici nu mă interesează, dar probabil că va avantajează calculul pe contributivitate la momentul trecerii în sistemul public și de aceea insistați cu așa ceva.

Dar nu pentru toți ar fi mai bine așa. Vorbiți de echitate, dar vă vedeți interesul. Nu spun că e de rău, dar mai ușor cu corectitudinea.

În Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, Anexa 6 - cu tabelul VÂRSTE STANDARD
de pensionare, stagii complete şi stagii minime de cotizare în specialitate, pentru cadrele militare în activitate, soldaţii şi gradaţii voluntari, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale, nu cumva acesta nu mai e valabil?

Având în vedere că a fost făcută o altă lege (cea din 2015) când s-au pensionat în ultimii 7-8 ani zeci de mii de pensionari în sistemul militar, iar acele cifre nu mai au importanță.

Nici nu știi la cât s-ar împărți punctele acumulate în sistemul public. E o nebunie. Unii au ieșit pe această lege (2015) și au muncit încât să se încadreze conform acestei legi și îl muți pe partea de contributivitate, așa spontan. Păi așa e corect? Mai devreme decât ce scrie în tabelul din legea 263.

Și ar fi în continuare mai multe de spus.

mosmartin16 spunea...

Mulțumesc, Leon !

xmax spunea...

@Viorel
Asa este cum bine ati spus.
Deci pentru a avea acelasi cistig de cauza ca si cei pensionati inainte de aparitia OUG 59/2017, va trebui sa deschidem proces cu CSP(si probabil si cu alte entitati). Si eu ma numar printre cei care au iesit la pensie in 2022.

Problema este alta: ACESTI NEMERNICI DE POLITRUCI NE OBLIGA PE NOI ANGAJATII MAPN SI MAI, SA DOVEDIM CA NE MERITAM DRPETURILE DOBINDITE CONSTITUTIONAL, IN MOD EGAL, PENTRU FUNCTII EGALE, PRIN TOT FELUL DE INSTANTE JUDECATORESTI SAU PE LA CCR!!!!

Vai de sufletul lor, niste tradatori de neam si tara, acesti vremelnici politruci.

Paul Puiu spunea...

Viorele, las-o mai moale cu chestorii si alte grade ca nu m-au pasionat nicio data gradele si functiile de conducere!!!
In legatura cu juramantul tau, propunerea ta e valabila pentru toti si eu o sustin!!!
Cat despre decizia CCR din 21.03.2023 Viorele eu nu mi-asi face prea multe sperante!!
Si chiar daca s-ar abroga OUG 59/2017 tot nu vi se va restitui nicio suma de bani si actualiza pensiile deoarece potrivit Codului Civil orice datorie se stinge dupa 3 ani intrucat intervine prescriptia extinctiva, citeste codul civil si vezi efectul prescriptiei extictive!!!!
Art 2503, al. 2 din Codul Civil prevede urmatoarele:
În cazul în care un debitor este obligat la prestaţii succesive, dreptul la acţiune cu privire la fiecare dintre aceste prestaţii se stinge printr-o prescripţie deosebită, chiar dacă debitorul continuă să execute una sau alta dintre prestaţiile datorate. 🤣🤣🤣Asa ca nu va bateti capul ca oricum se respinge exceptia ca sa stea toti linistiti in continuare ca pana acum!!!!😂😂😂
V-ar fi putut actualiza pensiile daca nu exista OUG 114/2018 care mentine incepand din 01.01.2019 abrogarea actualizarii pensiilor si a plafonarii lor!!!🫡🫡🫡🫡🫡

csej spunea...

Mai Viorele@la vechimea ta de militar de 36 ani nici capul nu te doare in cazul unei legi bazată pe contributivitate.Fii baiat isteț.Cere la CMJ sa-ti comunice compunerea si marimea veniturile lunare in toata carieră ta militara.Vezi pe internet salariul mediu brut pe economie anual.Gasesti pe internet un program de calcul al punctajului.Punctajul total se majorează si cu răbdarea magarului si contributia la pensia suplimentară..La vechimea ta e imposibil să nu realizezi un punctaj mediu in valoarea de 2,5.
1875×2,5= fericire.Vezi ca tu ai beneficiat si de al 13-le salariu si prime.Fii destept ca tara e plina de prosti.

mosmartin16 spunea...

Leon, pe legislația prezentă, OMM, la o eventuală recalculare "nu intră în buzunar" !

Huhu Rezea spunea...

RD
Abrogarea Anexei 6 nu influentează cu nimic, dar absolut cu nimic, suma puctajelor anuale din 2015 daca intre timp pensionarul nu a mai lucrat in civilie.
Ca să înțelegi asta trebuie să știi cum se calculează punctajul lunar și anual al pensiei în sistemul public.

Leon spunea...

@RD, nu este greu de retinut ca:
"Legea 127/2019
Art. 87. -
(1) Numărul total de puncte realizate de asigurat se obţine din însumarea punctajelor anuale ale acestuia.

(2) Punctajul anual al asiguratului se determină prin împărţirea la 12 a sumei punctajelor lunare realizate într-un an calendaristic.
Jurisprudenţă

(3) Punctajul lunar se calculează prin raportarea venitului brut lunar realizat sau, după caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul al contribuţiei de asigurări sociale, la câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat din anul respectiv."
Anexa din L.263 este Abrogata de L.127/2019, dar in eventuala contributivitate, se poate Reinventa !!

RD spunea...

Și la cât s-ar împărți punctele adunate? Să zicem că unul are 45 de puncte. De unde știți la cât s-ar împărți în anul 2023?

Huhu Rezea spunea...

RD
"Art. 86. -
(1) Valoarea punctului de referinţă prevăzută la art. 85 alin. (1) reprezintă raportul dintre valoarea punctului de pensie şi nivelul mediu al stagiilor de cotizare prevăzute de legislaţia anterioară."

Deci, se va împărți la nivelul mediu al stagiilor de cotizare aplicate conform L 263/2010 si L 19/2000.

Leon spunea...

@Rd, Total puncte se inmulteste cu VPR, stabilit in noua lege, undeva intre 60 si 70 lei.. !!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
victor spunea...

Buna seara1
Dupa pensionare am mai lucrat 15 ani in viata civila. Cum pot afla cat este pensia militara si cat am primit din viata civila.Acum primesc pensia militra fara sa stiu cat am primit pentru anii lucrati in viata civila.
Va multumesc!

Viorel spunea...

Mii de scuze domnule Paul Puiu. Am folosit cuvântul Chestor din greșeală, luat de valuri că unii vi se adresau cu Comisare. Din viteză și nu cu intenție am scris Chestor.

Leon spunea...

"Marius Budai a insistat apoi că pensiile militare nu sunt pensii speciale și că ele au trecut deja prin „câteva reforme”, iar în 2017 „au avut o reducere de procent de la 80 la 65%”. Ele nu mai pot fi reduse că nu mai e de unde, dar se pot discuta cu Ministerul de Finanțe, condus de Adrian Câciu tot de la PSD, scenarii pentru o eventuală IMPOZITARE a părții neconstributive din pensiile militare, a mai declarat ministrul Muncii."(Stiripesurse) !

Ein Stein spunea...

@comisaru' PiPi
Se pare ca nici gramatica nu te-a pasionat.

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Uite încă un ministru care nu știe că pensiile militare nu au nicio fărâmă de pensie calculata pe L 263/2010. Nu mai zic calcul contributiv că sar trimișii ciucanilor să spună că pensiile militare ar fi în întregime calculate contributiv.
Datorită catâroșeniei decidenților din sistemul militar dar și a multor militari pensionari, care nu doresc ca pensiile militare să fie calculate, concomitent, și în sistemul public de pensii, vom ajunge să fim supraimpozitați pe toată pensia militară, în timp ce celelalte pensii speciale vor fi supraimpozitate numai pe suplimentul acordat peste componenta contributivă.

Paul Puiu spunea...

Ptr Viorel:
Probabil ca tu te-ai gandit pentru tine ca fiind chestorul sau generalul agenților sau subofiterilor, egoistule!!!🤣🤣🤣🤣
Stai linistit ca am inteles pamfletele tale!!!!🤫🤫🤫

Leo spunea...

INCOMPETENȚA care este azi în guvern și parlament nu a fost și nu va mai putea fi depășită niciodată.
INCOMPETENȚĂ și LICHELISM
Slava Romania !

Paul Puiu spunea...

Ptr Einstein:
Nu cred ca tu ai excelat vreodata la gramatica asule🐽🐽🐽, lasa numai fa pe seful la corectat textele comentariilor sau pe profesorul de gramatica ca nu nu suntem la scoala sau serviciul si nici nu iti plateste ministerul educatiei pensia!!!! Einstein poate te coopteaza Huhu in calitate de corector al comentariilor in colectivul blogului!!Apropo Einstein tu nu ai gresit NICIODATA cand ai redactat un text,nu te te-ai gandit poate ca unii dintre noi mai avem si probleme oftalmologice sau datorita vitezei la scrierea textului si nu observam orice eroare gramaticala! Daca te afecteaza Einstein i-a masuri si vezi ca si tu ti-ai scris eronat numele de user probabil dintr-o eroare sau l-ai trecut asa ca sa arati cat esti de plin de stiinta sau savant!!!!🤫🤫🤫🤫🤫🤫


gigi 2 spunea...

Subiectul asta cu recalcularea (ciuntirea) pensiilor militare a depasit in preocupare problema razboiului. A comentat pentru Blog poetul Miron Radu Paraschivescu :
Minte proastă

Credeau mulţi c-o am prea mare
şi s-au pus să mi-o măsoare……
Ca să vezi ce minte proastă,
puteau veni la nevastă
s-o întrebe cum stă treaba,
nu să măsoare degeaba,
doar ea putea să le zică,
de la-nceput, c-o am… mică!
O fi ea cu roboteala
da-mi ţine şi… socoteala,
nu care cumva să scap
şi, bătrân, să-mi fac de cap.
Că, dac-o ai… nesimţită,
poci să nu pici în ispită?
De-asta zic eu că muierea
îmi ştia bine durerea,
da` ei, proştii, ce poci spune,
căzuţi toţi în cap, pă bune,
fără să se mai gândească,
săriră s-o ciopârţească.
Trecui eu peste necaz,
fără să fac prea mult caz,
şi încerc, cum s-o putea,
să îmi fac treaba cu ea.
Uneori, când, printre dește,
îmi scapă, de zici că-i pește,
simt că mă ia cu răcori
și stau treaz până în zori, făcându-mi plan după plan,
cum să mai câștig un ban,
că ăștia patru la sută,
dați de Guvern, la derută, pensia tot nu-mi ridică
și rămâne mică, mică…

nr. 1 spunea...

Dle Leon, nu credeti ca ar fi bine ca si pensiile militarilor sa fie calculate ca la magistrati, cu o parte contributiva si o parte necontributiva pentru compensarea restrictiilor din activitate? (e adevarat ca unele ar iesi pe contributeala mai mari decat cele in plata de acum)! Daca e sa ne luam dupa spusele unora, militarii nu au parte contributiva si in consecinta vor fi impozitate progresiv la intregul cuantum. O fi bine?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E foarte grav:
stiripesurse.ro/reprezentanti-beneficiarilor-de-pensii-speciale-preconizeaza-un-val-de-demisii-in-armata-si-politie_2811430.html

Semaka spunea...

Pe Realitatea TV se discuta despre pensiile militare.

kostas spunea...

Sunt 2 variante cu privire la ce a afirmat Budai: 1) Ori este atat de habarnist incat nu stie ca pensiile militara nu au parte calculata pe contributivitate, ori 2) l-a luat gura pe dinainte si a desvaluit ca se are in plan ca si pensiile militare sa fie calculate si pe contributivitate, iar partea necontributiva sa fie impozitata.

A spunea...

@ CFI
Gresit,e foarte bine!!!

Leon spunea...

@Nr.1, pentru pensiile stabilite in viitor, se poate introduce in proiectul de lege L 4/2023, propunerea Adminului !
Dar pentru pensiile militare aflate in plata, este ceva mai complicat si de durata.
O varianta mai rapida ar fi adoptarea in plenul CD a Pl x nr.199/2020, si ar rezolva 2 probleme:
1. Recalcularea si Actualizarea pensiilor aflate in plata, la nivelul veniturilor activilor anului 2023, prin care se echilibreaza pensiile indiferent de anul iesirii la pensie.
2.Cu mentinerea Pensiei Nete la nivelul Veniturilor Nete, nu cred ca mai este nevoie de IMPOZITAREA pensiilor, cel putin la majoritatea dintre noi.
PS. Cu ceva timp in urma am trimis la Senat o propunere de Actualizare si o Recalculare a pensiilor aflate in plata in cele 2 variante, de Serviciu si Contributiva.

mosmartin16 spunea...

Iată ce rezultă din tabel, plecând de la faptul că acolo sunt trecute cuantumuri maxime și minime ale pensiilor brute, cum dealtfel o precizează și Huhu ! Scenariul 1 ( 65% ): pentru colonel, cu minim de 8409 lei, rezultă o pensie netă plafonată ( la 58,5% din baza de calcul ) de 7568 lei ( ca în calculul lui Huhu ) ! Tot pentru colonel, cu maxim de 9826 lei, rezultă o pensie netă plafonată de 8843 lei ! Scenariul 2 ( 45% ): pentru colonel, cu minim de 5822 lei, rezultă o pensie netă plafonată de...7568 lei ! Așadar, identică cu cea din scenariul 1 ! Tot pentru colonel, cu maxim de 6803 lei, rezultă o pensie netă plafonată de...8843 lei ! La fel, identică cu cea din scenariul 1 ! Interesant, nu ?!

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Calculul contributiv concomitent se poate aplica în timp foarte scurt deoarece veniturile militarilor sunt deja introduse în baza de date a instituțiilor militare încă din perioada de aplicare din oficiu a OUG nr. 1/2011 pentru revizuirea recalculării pensiilor militare.
Ai uitat că pentru aplicarea PLx 199/2020 sunt prevăzute termene de 2-3 ani?

@kostas
Mi-e mi-ar conveni foarte mult varianta nr. 2 expusă de D-ta.

akord 75 spunea...

@P*** Puiu
Dupa atata "gargara gramaticala" mai si scrii ca analfabetul "i-a masuri"
Tot oftalmologia e de vina sau comisarul provenit din tractorist?

PS "Argumentul" ca a scrie si vorbi corect apartine doar profesorilor sau al angajatilor din Min. Educatiei e o alta dovada de tampenie
...."argumente" de kkt!!! folosite de analfabeti,inclusiv functionali

Leon spunea...

Se lucreaza, Domnilor, se lucreaza:
"Se va lucra intens în perioada următoare, va fi o soluţie agreată de toate părţiile pentru că altfel nu ajungem la tranşa a treia din PNRR, Banca Mondială a venit cu o soluţie, în câţiva ani să ajungem la normalitate. (..) Există un consens politic la nivelul coaliţiei că trebuie rezolvată această problemă şi se lucrează la soluţie”, a spus Tănase Stamule." (Stiripesurse).

akord 75 spunea...

gigi 2
..bună!

IAR99Army spunea...

http://sindicatulcmd.blogspot.com/
marți, 28 februarie 2023
Victorie in Justitie a SCMD
O prima victorie a SCMD

In procesele pentru recuperarea banilor furati prin OUG 130/2021

- Asteptam reactia grupului infractional constituit de catre statul paralel –



Stimati camarazi,

SCMD a actionat in justitie, in februarie 2022, reclamand furtul calificat comis prin impunerea la plata CASS a rezervistilor care au, prin legi organice, asigurata gratuitatea actului medical in spitalele si policlinicile proprii.

Actiunea a fost adusa la cunostinta tuturor pentru a fi preluata, in nume propriu, si de membri si de nemembri ai SCMD in toata tara, deoarece, pe baza experientei, avem suspiciunea rezonabila ca forta de manipulare a statului paralel se exercita zdrobitor in primul rand asupra instantelor din Capitala. Dealtfel si magistratii pensionari, care ne-au imitat, au castigat definitiv, pe 17 ianuarie a.c., la Curtea de Apel Craiova.

Noi am solicitat exact ce au solicitat si obtinut deja magistratii pensionari: restituirea banilor ciorditi din pensii, de gainarii guvernamentali, cu dobanda, alinierea cu inflatia si penalitati. Acesta este motivul pentre care infractorii politici se grabesc sa ne restituie banii cu taraita, fara dobanzi, fara penalitati, fara alinierea cu inflatia dar … dublu impozitati.

Va rugam sa cititi mesajul transmis de un membru SCMD care a castigat in provincie. Nu ii dam numele, ca sa nu “beneficieze” de ordinul dat de ministrul Justitiei instantelor sau de gaselnita, artificial aplicata, numita “intoarcere la executare”.

A spunea...

Leon e mai elocventa partea asta::
”Să zicem acum că de mâine toată lumea iese la 65 de ani la pensie şi toată lumea primeşte 70% la pensie e o naivitate, pentru că opoziţia va fi uriaşă, din păcate ce s-a făcut rău odată necesită mulţi ani pentru a repara. Este o problemă politică foarte sensibilă”, a spus deputatul PNL.
Asta mai e doctor in menagementul resurselor umane

mosmartin16 spunea...

Dau o bere celui care-mi răspunde la ultima întrebare pusă !🤣 Că tot vine primăvara ( calendaristic ) peste...o oră juma' ! Primăvară faină, tuturor !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@A, uite așa beleaua cu hacanaua ca dracul mai stie ce o sa fie cand vom iesi din iernare, si bine mai sus postare zice @Leo cu incruntare ca e cea mai lichea guvernare, nefiind deloc o intamplare caci, de cand Fiola si Star Streck pe noi au cășunat si crunt ne-au șuntat, mergem din rau in si mai rău de parca ne-a uitat de tot Dumnezeu!...

raul spunea...

Ma uitam la ,,Danton" ,pe Tvr 1,la telecinemateca!Rasu plansu!De sute de ani ,nimic nu s-a schimbat!Ma mir cum ne mai tine pamantul la cat de rai si cretini suntem!Pe cei de la CPS i -as spanzura de organele genitale sa simta ceva ,ca de gat ar fi degeaba ,ca in cap au orice mai putin creier!Tradatori jegosi ai camarazilor lor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, ,,solutia'' are termen de sase luni, si incep sa cred si eu ca sunt ambitii politice s-o rezolve favorabil ca sa-i impace pe toti, sa linisteasca opinia publica si presa care a cam inceput sa ne inteleaga suferintele generale, dar toti romanii cu mare ura pe abuzurile si exagerarile magistraturilor cu rezultate foarte slabe dar imbuibati, si acum, sa dezleg iapa de la gard, pot sa afirm ca PSD are tot interesul sa repare dezastrul produs, insa va fi un timp in care cazanul pensiilor militare va fi atacat cu polonice si linguroaie de toata clocarimea gulerata si lacoma, stabarimea la nivel MApN si generalimea copy paste, insa acum sunt absolut toti cu ochii cat cepele pe ei, adica intreaga societate, toata clasa politica, alaturi de rezervisti si nucred ca sa mai aiba nici o sansa sa mai praduiasca ceva, cum au facut-o ani si ani de zile in sir. Daca gasesc solutia de a-i șunta si pe parazitii in capoate cănite, inseamna ca PSD o sa-si recastige tot electoratul pierdut de la Dragnea incoace, pentru ca romanul uita foarte repede necazurile si supararea cand i se repara nedreptatile.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...

Domnule Paul Puiu. Nu-l băgați în seamă cu gramatica dânsului. Și pe mine m-a luat la ture, uneori pe bună dreptate, dar asta de la tescovină I se trage.
Domnule akord 75. Cum se pspune corect. N-am ce face sau nu am ce face ?

Huhu Rezea spunea...

@PP și @Viorel
Ce ați vrea, să fiți felicitați că scrieți cu greșeli pe care nici cei din clasele primare nu fac?
In loc să luați aminte și să vă corectați, ieșiți tot voi cu contre tupeiste.

Paul Puiu spunea...

Viorele, Huhurez nu vrea sa imi publice comentariile la adresa marelui savant in ale gramaticii avocatul Dezakord75💩💩💩 !!!
Asa e, ai dreptate Viorele, nu prea ai ce sa-i ceri unui drojdar fruntas!!!!🤣🤣🤣

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
akord 75 spunea...

Viorel spunea...28 februarie 2023 la 22:59
" dacă nu, dute cu Domnul."

Un analfabet intotdeauna apara un alt analfabet(se stie si de ce: Nici el nu e profesor e doar roman ....sau ar trebui sa fie)

"Du-te" se scrie intotdeauna dezlegat(se poate inlocui cu "te du" pt chelneri e greu de priceput)
....si totusi un(COMISAR-SEF echivalent COLONEL) si un "jurist exceptional"(cf propriei caracterizari) in Drept Constitutional sa scrie in halul asta e de necrezut.
Mai curand nu este nici comisar sef(fost) nici jurist ....nu este nimic.Eu sunt convins ca este doar un mare mincinos.Textele abunda in greseli gramaticale, aproape fara exceptie
Pe blogul asta(sau oricare altul) oricine poate fi orice....e plina lumea de hoti mincinosi si laudarosi
PS Auzi domnuuu' P*** Paul ? Mai usor cu calomniile ref. la alcool ca asta denota si mai multa prostie
A scos-o kiss "pe piata" a preluat-o plutonierul "Viorel" si acum o foloseste P*** Paul.....si nici unul nu ma cunoaste,dar la strambe si calomnii nu va intrece nimeni.Asta spune TOTUL despre caracterul pe care-l aveti(sau mai curand nu-l aveti).Va convine sau nu, nici nu conteaza.Asa sunteti !.... ca vreti sau nu

iullian68 spunea...

,Cineva" a făcut o sesizare către BM în limba română, și ce să vezi, i s-a răspuns în limba engleză, dar respectivul ,"cineva" susține că BM are funcționari români angajați acolo, exact, pentru a fi o interfața între petent și ea, înalta poartă la care unii stau in genunchi și cu fundul în sus.
Întrebare: De ce funcționării români de la BM au dat răspunsul in limba engleza?
Păi, este simplu, să-l bage-n ceață pe respectivul "cineva". Oricum, dacă respectivul "dzicea" si nu "zicea", se rezolva problemele cu pensiile militare.
Concluzia, dă-i, Doamne, românului mintea cea de pe urma!

ifrim spunea...

Vînd karte de gramatikă io meam făct treaba cu ia!

vasile spunea...

Domnilor, banca asta mondiala nu este cea care stabileste cum va fi legea. Banca are un contract de asistenta prin care sa prezinte niste solutii, de care guvernul poate sau nu sa tina seama la elaborarea legii. Numai ca neguvernantii nostri se ascund in spatele acestei banci mondiale pentru ca da bine la electoratul care asteapta taierea pensiilor militare si este si o justificare in fata celor care vor fi afectati( noi nu am vrut dar daca banca a spus asa). Apoi intervine comisia asa zis europeana care chipurile va fi sau nu de acord cu draftul legii. Dar acolo sunt reprezentantii Romaniei care in numele comisiei vor face vointa guvernantilor. Parerea mea!

Dan B. spunea...

@Viorel:

Încearcă să delimitezi instrucția intelectuală de tarele de personalitate ale omului!
Eu cred că școala, mai multă sau mai puțină, în principal cea cu însușitul scrierii corecte, am urmat-o cu toții, deci nu există scuze pentru erori de topică sau/și de ortografie! Desigur, în condițiile frecventării cursurilor gimnaziale.
Cealaltă problemă de care te legi este una ce ține de caracterul ființei, care are altă sursă de formare.

csej spunea...

Iulian@ Banca Mondială are sucursala in Romania,București.Adresa e publică.E dela sine înțeles că are si angajați vorbitori de lb.romana,cetățeni ai României.Probabil ca raspunsul primit de Cornelius in lb.engleza este standardizat.
Akord@ Nu este exclus ca pe acest blog sa facem cunostinta cu un mareșal.Maresal se zice si la cel dela intrarea în restaurantele de fite.

CEZAR spunea...

Nu conteaza ..sa taie !
TAIE BANCA TAIE...TOT CE TRECE PESTE 8,000 lei !
CA_S FURATI ...DE LA ALTII!!!

nr. 1 spunea...

Stimate domn IAR 99 , am citit cu atentie Decizia nr 650/15 decembrie 2022 publicata in M.Of Nr. 1262/28.12.2022. Nu am gasit nimic despre interventia sindicatului din februarie 2022! Decizia CCR a fost luata in urma sesizarii CCR de catre mai multe Curti De Apel. Trecem peste aceste amanunte insa f multi cred ca Decizia CCR ii favorizeaza cu prioritate pe magistrati ! Un calcul matematic simplu ca buna dimineata arata ca(desigur calcule estimative dar elocvente) la o pensie bruta de 5000 , cass= 100 lei, la o pensie bruta de 15000, cass= 1100 lei , la o pensie bruta de 20000 lei, cass= 1600 lei samd! Ei......asa DA ! As vrea sa vad o interventie a sindicatului in urma careia sa citesc o Decizie CCR cu textul: Admite actiunea precizata. Obliga parata CPS a MApN sa plateasca reclamantului ........drepturile constitutionale reprezentand beneficiile la cuantumul pensiei militare rezultate in urma contributiei de zeci de ani la fondul pentru pensia suplimentara cu plata de dobanzi penalizatoare bla bla bla! Tra la la ! Obliga parata CPS a MApN sa plateasca reclamantului drepturile constitutionale rezultate din contributia reclamantului la fondul pentru pensiile civile in perioada .......bla bla bla si Tra la la!

Sorin spunea...

Se tot vehiculează ideea supraimpozitarii părții necontributive. Din ce am citit, modul de impozitare, cota unica sau impozitarea progresiva, trebuie legiferat, se aplica tuturor formelor de venit, salarii, dividende, pensii, profit, etc, doar o forma, o singura data, cu aceleași cote și praguri.
Cu alte cuvinte, impozitarea doar a pensiilor speciale cu alt procent fata de salarii, etc nu e posibila. Cum nu e posibila nici aplicarea impozitării pe partea contributiva și a supraimpozitarii pe partea necontributiva.
Am văzut opinii pro și contra privind modul de impozitare. Pentru cei cu răbdare, parcurgeți textul din linkul de mai jos. Este un studiu, nu un articol.

https://cosmin-marinescu.ro/butaforia-optimului-fiscal-impozit-progresiv-vs-cota-unica-2/

M spunea...

@Huhu Rezea

Calculul contributiv concomitent se poate aplica în timp....

Nu prea!

În primul rând că nu avem bază legală (cel mai simplu ar fi să revină legea 263 cu articolele abrogate de legea 223). Sau sa facă modificări la 127.
Eu, dacă aș fi funcționar la casa de pensii, aș refuza sa calculez ceva contributiv pentru militari până nu îmi definești clar toți termenii.

Al doilea, celor pensionați după 2017 trebuie să le dai voie să aducă acte doveditoare obținute conform prevederilor legii 127. Asta dacă mergem pe această lege! Nici celelalte documente nu știu dacă sunt valabile pentru că legea 127 a introdus categorii de venituri care nu erau în 263.

Eu repet de 6 ani că trebuie calculat și un cuantum contributiv. Din păcate s-a cam alergat după potcoave de cai morți!
În loc să ne concentrăm pe ceva util ne-am divizat în funcție de anul trecerii în rezervă, de actualizare, de sporuri, de NATO-iști și de ciucani!

Huhu Rezea spunea...

@nr.1
Din nou, SCMD, în special domnul Dogaru, își arogă merite pe care nu le are.
Oricine citește Decizia nr. 650/2022 vede că în ședința din 15 decembrie s-au dezbătut excepții înaintate de Curți de Apel care au judecat cauze de contencios administrativ, art. 9 din L 554/2004, acțiuni formulate de magistrați sau avocați. Nu este niciun dosar în care parte să fie un pensionar militar sau vreo structura asociativa a militarilor.Nici nu cred că au auzit cei de la scmd de asemenea acțiuni îndreptate împotriva Guvernului emitent de ordonanțe de urgență.

Huhu Rezea spunea...

@M
Dacă-ți citești comentariile din urmă cu câteva luni o să constați vă și d-ta ai fost lovit de catâroșenia bățoșilor care doresc pensie care să se numească neapărat militară, nu contează cuantumul.
Din moment ce rămân în vigoare ambele legi, pentru pensii militare și pensii în sistemul public, nu este nevoie de nicio modificare în legea sistemului public ci doar de introducerea unei dispoziții în L 223/2015 în care să se precizeze că la stalilirea/recalcularea/ actualizarea pensiei militare se calculează și cuantumul potrivit algoritmului din sistemul civil de pensii, în plată rămânând cel mai avantajos. Ce definiții vezi d-tale în plus în legile pentru magistrați, grefieri,diplomați?
In felul acesta pensiile militare ar avea o componentă contributivă protejată chiar și de plafonările din articolele 30 si 60 din L223, ca să nu mai amintim de recenta amenințare, care se pare că i-a trezit si pe cei mai îndărătnici pensionari militari, că partea necontributivă a pensiilor speciale va fi supraimpozitată. O asemenea măsură nu are nicio șansă de contestare la CCR, daca este dată prin lege, nu prin OUG, câtă vreme CCR are zeci de decizii, dacă nu sute, în care a spus că guvernul poate să facă ce vrea cu partea necontributivă, numită supliment la pensia din sitemul public.

John spunea...

Slava Ciucă!💂🏻‍♀️
Reeditarea" Operei de trei parale"
Din scrisoarea trimisă de Antonescu, "oamenilor politici" ai țării:
"...Din cauza credinței, că nu mai avem nevoie de armată fiindcă nu vor mai fi războaie
(declarație făcută mie de dl Vintila Brătianu când îi arătăm greșeala ce se făcea), ofițerii nu erau plătiți nici cât bucătării, caii armatei au fost vânduți și chiar dați gratis locuitorilor fiindcă nu se dădeau fonduri pentru hrana lor. Din aceleași cauze soldații erau lăsați la vatră-
în unele cazuri chiar zece luni pe an-trageri nu se făceau fiindcă nu se aloca muniție, depozite de muniție de zeci de miliarde au sărit în aer trăsnite, fiindcă nu s-a dat curs repetatelor cereri de a se aloca modesta sumă de 30 mii lei pentru paratoniere (cazul depozitului Crasna și altele). În același timp se aruncau sute de milioane peste graniță pentru automobilele de lux ale potentatilor și alte sute de milioane cu alegerile, care trebuiau să aducă și să mențină la putere pe toți îndrăzneții și exponenții ticăloșiei românești.
Tunurile, armele, căruțele nu se ungeau din lipsă de unsori și multe, în valoare de miliarde de lei, s-au stricat fiindcă au fost ținute zeci de ani sub cerul liber deoarece nu se puteau face magazii; cazărmile ca și școlile prezentau o spectaculoasă și tragică situație; din această cauză valoarea armamentului și a patrimoniului public scădea anual cu zeci de miliarde de lei.
Timp de 20 de ani nu au fost concentrați pentru instrucție nici ofițerii, nici soldații și nici măcar specialiștii din rezervă. Spectacolul dat zilnic în stradă de soldați în zdrențe și desculți și de ofițerii destrăbălati, de demoralizare, nu s-a putut încă uita și nu se va uita niciodată încă. Până în 1934 când am fost șef de stat major și am împins la crearea ei, industria de război era inexistentă. Reșița era în faliment, iar IAR--ul și Cugir au fost niște odioase înjghebari, în care francezii și englezii au pus mașini scoase din uz, care au stat ani de zile pe chei la Constanța. Iar miniștrii de război și șefii de stat major care și-au încărcat răspunderea și conștiința cu această faimoasă opera și în special generalii Mărdarescu, Angelescu, Samsonovici și alții care au fost mai trecători, au fost toți instrumente oarbe în mâinile dvs, acceptând situația de călăi ai statului, ai oștirii și onoarei lor pentru a incasa Până la ultima centima, cu știința dvs, fondurile secrete care stau la baza avuției lor de astăzi...."
Mă opresc aici, cred că este suficient. Nimic nou sub soare. Tragedia este că la nevoie copiii acestei țări vor fi trimiși iar la război fără armuri,
de o clasă politică ordinară, care își bate joc de propria ei armată, " în aplauzele grele a canaliei de uliți ".
A bonne etendeur salut!.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
bogdan spunea...

Prin posibilitatea de a alege intre cele doua sisteme se impaca toata lumea. Dar am citit aici ca pe contributivitate unii pot primi o pensie mai mare decat solda activilor NU STIU DACA ESTE ADEVARAT intreb si eu.

Huhu Rezea spunea...

@bogdan
Vezi dacă ești opac la ce se spune despre ceea ce nici nu vrei să auzi? Ințelegi greșit!
Nu este vorba de nicio opțiune. Calculul ar fi obligatoriu în ambele sisteme, așa cum este la magistrați, grefieri, diplomați.
Cuantumul contributiv poate să fie compus din stagii în armata plus stagii civile, așa că el nu poate fi limitat de plafoanele de la art. 30 și 60 din L 223/2015. Da, poate fi mai mare decât ultima soldă din activitate, fără să poată fi limitat prin lege sau ordonanță.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
A spunea...

😂ne-am dat dracu noi militarii,am inceput cu etica si deontologia gramaticii...mdaaaa..da.
Am vazut si pe blogul "partener",acolo doar etica si deontologie militara.Consider ca nu e etic sa reclami mici derapaje gramaticale pe un blog ce nu are ca tema literatura universala.Aici pot posta si oameni carora unele fineturi le scapa sau le omit din dezinteres.Daca ai inteles usor ceea ce sa vrut a fi comunicat, consider ca e suficient.Ridicam cratima aia la nivel prea mare,e ca si cum as reclama faptul ca multi nu folosesc virgula la imperativ,sah nu?
Pretentiile unora ce vizeaza gramatica altora imi par lipsite de substanta.Interesul e clar de a denigra,bine,asta e si conceptia celor ce acuza,e stiuta si vizibila intr-un mod grotesc si pe blogul "partener".
Nu v-ar fi mai simplu sa fiti(la conjuctiv😂) mai buni
sau mai amabili ?
Nu vreau sa elogiez pe nimeni sau sa denigrez ci doar FITI MAI UMANI,e atat de simplu.
PS:
A nu se interpreta faptul ca pozez in "parintele gramaticii".Eu insumi sunt de nota 5.

M spunea...

@Huhu Rezea

M-am opus și mă voi opune mereu trecerii pe conectivitate.

În rest vă contraziceți degeaba! Unde scrie în legea 263 de "soldă"? Unde MAI scrie adică de soldă? Dacă nu îi reduci vârsta de pensionare la 60 de ani cum aplică algoritmul? Offfffff ... Doamne!!!!

Huhu Rezea spunea...

@M
Măi.. catârule, magistratul, grefierul, diplomatul etc. primesc partea contributivă din pensie de la bugetul de asigurări sociale numai când împlinesc 65 de ani, chiar dacă pensia specială o au de la 50 de ani. Nu vrei deloc să gândești dincolo de șabloanele care ți s-au întipărit în minte!

Dan B. spunea...

@Viorel:

În loc să recunoști realismul opiniei mele, pici în tembelismul unora de pe aici!
Chiar ai băut apă (infestată!) după unii idioți, comentatori ai acestui blog.
Și să nu-mi spui mie că nu pricep fondul comentariului dtale, căci, fără supărare, am priceput noima „ghiveciului” postat, dar nu este necesar să lovești în cei superiori ție, în grad și intelect, tara respectivă de caracter fiind prezentă în tot spectrul politic, social și militar al cetățenilor acestui stat, într-o proporție mai mică sau mai mare.
Ai curaj să bagi mâna-n foc pentru totalitatea m.m și sof, privind curățenia lor sufletească?

Dan B. spunea...

@A:

Dacă dta încurajezi agramatismul și topica greșită a limbii române, nu ti-e locul aici.
Indiferent când și oriunde, nu se face rabat de la standardele civilizației intelectuale, mai ales că toți de pe aici au frecventat orele de limbă română (maternă), îndeosebi orele de gramatică, timp în care, pentru unii, a fost mai important chiulul, decât însușirea noțiunilor prezentate.
Logica dtale este bolnavă, ceea ce-mi induce opinia că, adeseori, ai preferat a „sta la coada vacii”, decât la școală.

Petrut spunea...

Buna ziua Tabelul de mai sus prin aplicare ar fi un plus enorm. As fi curios cum se va proceda in cazul celor ce au avut functie de exemplu Lt.Col la maxim iar la trecere in rezerva au fost recompensati cu avansarea in Grad. Un Colonel ce a avut pana in ziua trecerii in rezerva gradul de Lt.Colonel cam unde s-ar incadra..? Daca poate careva sa ma lamureasc ii multumesc...cazul este de intrebat/lamurit pentru toate situatiile de avansare in Grad la trecerea in rezerva ...multumesc din nou...

Relu spunea...

Am intrebat un fost judecator, presedinte de instanta, 55 de ani, pensionar actualmente avocat. Nu a vrut sa imi spuna cat ia dar ia pensia intreaga, nu asteapta nimic pana la 65 de ani.

Cezar spunea...

Se are in vedere
Functia pe care ai fost in cele 6 luni!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Brenda spunea...

Mai există un statut al cadrelor militare?

M spunea...

@Huhu Rezea

Iar jigniri? Diplomatii primesc de la 60 de ani

Legea 216/2015

Persoanele prevăzute la alin. (1) şi (2), care îndeplinesc condiţiile de vechime în Ministerul Afacerilor Externe, se pot pensiona şi pot beneficia, la împlinirea vârstei de 60 de ani, de pensie de serviciu....

Legea 567/2004 Grefierii primesc la 60 de ani

Personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea prevăzut la art. 3 alin. (2), personalul de specialitate criminalistică și personalul care ocupă funcții auxiliare de specialitate criminalistică prevăzut la art. 3^1, precum și tehnicienii criminaliști din cadrul parchetelor, cu o vechime de cel puțin 25 de ani în specialitate, pot beneficia, la împlinirea vârstei de 60 de ani, de pensie de serviciu...

Nu mai jigni inutil!

Dacă nu bagi de exemplu:
În cazul persoanelor prevăzute la art. 6 alin (1) la determinarea punctajelor lunare, pentru perioadele anterioare intrării în vigoare a prezentei legi, se utilizează solda brută sau netă/salariul brut sau net după caz.

Evident trebuie să facă și art. 6 alin (1) în care să fie prevăzuți militarii/polițiștii!

NU ÎȚI CALCULEAZĂ NIMENI CĂ AȘA VREI TU!

NU MAI JIGNI! NU TOȚI SUNTEM ÎMPOTRIVA DOMNIEI TALE DAR NICI NU SUNTEM ÎNDOCTRINAȚI CĂ "MERGE ȘI AȘA!"

Toți ceilalți pot fi calculați pentru că ori au norme de aplicare ori au structura salarială civilă (nu specifică)!

A spunea...

@DB.
Domnule D.B.,privind sirul discutiei care include si postarea mea,as putea sa va gratulez cu un "analfabet functional"?
Am vazut ca va place cum suna .
Ps:Nu am timp acum sa va fac retorica unei problem de logica insa,o voi face cat de curand.

Huhu Rezea spunea...

@Relu
Judecătorul are pensia specială mai mare decât pensia contributivă și nu-l interesează cine i-o plătește până împlinește 65 de ani.
După 65 de ani, partea contributivă îi va fi plătită de la bugetul de asigurări sociale și ce depășește va fi plătit de la bugetul Ministerul Justiției.
La fel se va întâmpla și cu militarii care au pensia militară mai mare decât cea contributivă.
La militarii care ies la pensie militară la 50-55 de ani și au pensia contributivă mai mare decât pensia specială, ar primi numai pensia militară până la 65 ani, urmând ca după 65 de ani să primească pensia contributivă mai mare plătită în întregime de la bugetul de asigurări sociale.
Vezi ce economii cu pensiile ar face instituțiile militare!

reddog spunea...

Brenda
Afirmativ!
Din partea faimoșilor (și uneori invidiați dar și blamați de unii pseudo militari) luptători din arma penitenciare va ofer un mărțișor virtual.

Sine amore, nihil est vita!

Dan B. spunea...

@Viotel:

Iar produci acuzații neargumentată? Ce crezi ca vei suporta pentru calomnia cum ca as fi obligat vreun subordonat sa ,,bage mâna-n foc pentru mine? De aici rezulta al tău analfabetism finctional, citești, dat nu pricepi esența!

Huhu Rezea spunea...

@ M
Specialii primesc pensia de serviciu pentru limită de vârstă la 60 de ani și până la 65 de ani pensia li se achitată în întregime de la bugetul de stat.
Limita de vârstă standard în sistemul public este 65 de ani și până atunci specialul primește toată pensia de la bugetul de stat. Abia după 65 ani începe și bugetul de asigurări sociale să-i plătească partea corespunzătoare calculului în puncte de pensie.

Leon spunea...

@Huhu Rezea,
o precizare:
Ministerul Justitiei nu are buget pentru plata pensiilor magistratilor, sumele necesare sunt alocate anual la CNPP prin Legea Bugetului de stat !

Paul Puiu spunea...

Lămuriri cu privire la Adunarea Publică, Legal Declarată din data de 07.03.2023 (09.00-12.45) de la Sediul Casei Sectoriale de Pensii a MApN.

Posted on februarie 26, 2023 by Consilier juridic Mr. (Rz.) dr. ing. Dan BĂZĂVAN

LĂMURIRI CU PRIVIRE LA ADUNAREA PUBLICĂ, LEGAL DECLARATĂ DIN DATA DE 07.03.2023 (09.00-12.45) DE LA SEDIUL CASEI SECTORIALE DE PENSII A MAPN.

ADUNAREA PUBLICĂ SE VA DESFĂȘURA CHIAR ÎN FAȚA (LA PUNCTUL DE CONTROL) CPS A MAPN, PE STRADA DRUMUL TABEREI NR. 7F.

Așa scrise în Notificare și în adresa PMB – ului, și așa se va face, conform Programului.

Cine e interesat să participe este invitatul Asociației Civice Stop Discriminării Cetățenilor

Președinte,
Consilier juridic,
Mr. (Rz.) Dr. ing. Dan BĂZĂVAN

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=216720360920952&id=100077489679394

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02nMDLwcK6PdQeLkpmvAK5TsCVnJDBoFLN6PNDToFLQCJq23Py3MRYZFKAQFzNaRktl&id=100077489679394

II AȘTEPTĂM PE REZERVIȘTI DAR ȘI PE TOȚI CEI INTERESAȚI LA ADUNAREA PUBLICĂ LEGAL DECLARATĂ DIN DATA DE 07.03.2023 (09.00-12.45)
DE LA SEDIUL CASEI DE PENSII SECTORIALE A MAPN.
SĂ STRIGĂM:
NU DISCRIMINAȚI, DACA NU PLECAȚI!
NE DAȚI DACĂ NU PLECAȚI!
SUNTEȚI OBEDIENȚI!

Cine se simte lezat în demnitatea și onoarea sa,
Cine se simte afectat la buzunare,
Al cărui nivel de trai a scăzut peste noapte,
Și crede că se mai poate face ceva,
Cine se consideră FURAT la propriu,
DISCRIMINAT, hărțuit, batjocorit,

ESTE AȘTEPTAT PE DATA DE 07.03.2023 DE LA 09.00-12.45
LA CASA DE PENSII SECTORIALĂ A MAPN,

STR. DRUMUL TABEREI NR. 7 F, SECTOR 6, BUCUREȘTI,

Să vină să protesteze pașnic alături de noi.
Nu contează dacă e REZERVIST sau nu,
Nu contează dacă e MILITAR sau nu,
Toți am fost la fel de afectați de restricții, de tăieri, de DISCRIMINĂRI.

E momentul să spunem STOP Discriminării, STOP Segregării și să mai strigăm:
Plecați căci Discriminați!

NE DAȚI, DACĂ NU PLECAȚI!
CAS RESTITUIȚI, DACĂ NU FUGIȚI!!
FĂRĂ NULITĂȚI ÎN FUNCȚII PUBLICE!
NU OBEDIENȚI, NU INCOMPETENȚI!
STOP PROSTIEI!
NE-AM SĂTURAT SĂ NE TOT FURAȚI!
PLECAȚI ȘI NU MAI FURAȚI!
OBEDIENȚII APARĂ CORUPȚII!
NU MERITAȚI HAINA SĂ PURTAȚI!
SUNTEȚI ÎNGÂMFAȚI ȘI AROGANȚI!
LIBERTATE NOUĂ, PUȘCĂRIE VOUĂ!
NU VREM SĂ FIM LUAȚI DE PROȘTI,
ÎNVĂȚAȚI CONSTITUȚIA!
RESPECTAȚI CONSTITUȚIA!
RESPECTAȚI DECIZIILE CCR!
ȘI RESTITUIȚI CAS!
NU UITAȚI CONSTITUȚIA!
PROSTIA VOASTRĂ, DISCRIMINAREA NOASTRĂ!
RESPECTAȚI ART. 1 ALIN. 5, ART. 16, ART. 41, ART. 47 DIN CONSTITUȚIE!
RESPECTAȚI CONVENȚIA EDO SI
D.U.D.O.
Preluare Facebook

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

stiripesurse.ro/cristian-paun-nu-e-cazul-ca-mai-continuam-cu-aceste-pensii-speciale-iar-cine-le-mai-tine-in-brate-are-in-principal-un-scop-electoral_2812540.html

Dan B. spunea...


@Viorel:

„Știu că uneori fac greșeli. Sunt doar subofițer și nu fac parte din elita Of. și Gl. doctoranzi.”

N-ai priceput cum că greșelile gramaticale nu sunt de iertat nimănui, căci aceeași școală generală am absolvit-o cu toții, însă unii au vrut să învețe, iar altora le-a plăcut, pe timpul orelor de curs, tăpșanul cu fete, care au dus vite la păscut?
Dacă acest blog ar introduce obligativitatea respectării ortografiei, a regulilor gramaticale, în vederea publicării, cred că mulți nu v-ați regăsi refugiul propriilor comentarii.
Și să nu amesteci iar noțiunile gramaticale (ne)învățate cu tarele de caracter.
Când eu am afirmat că destui comentatori de pe aici „ați trecut prin școală, precum gâsca prin apă”, dta vii să argumentezi opinia mea.
După „discuției” ar fi urmat o virgulă, dar …. „unei broblem”? La fel și anterior lui „însă”. Și Viorel a scris „dute”, dar asta denotă faptul că nu cunoaște cele mai simple reguli ale gramaticii.
Vă recomand, cu căldură, iarăși, un curs intensiv de lb română!
Analfabetul funcțional știe a citi, dar nu pricepe mesajul transmis, pe când dta nu știi a scrie!
Onoare și demnitate are cel care-i instruit intelectual, nu jivinele analfabete.
Cum adică „ Eu cu greșelile mele gramaticale nu iau din contribuția la bugetul de stat oprită muncitorului cu salariul minim pe economie,” (trei virgule lipsă)….. adică, iată omul cinstit, nu ca acei colonei și generali plagiatori, …. Chiar vrei să-mi aduc aminte de neisprăviții de la CI, cu metehnele lor, cu mizeria lor caracterială?

Sorin spunea...

Va mai aduc în atenție o declarație a unui economist cunoscut, Gabriel Biriș, referitor la cota unica vs impozitul progresiv. Impozitul progresiv este o marota a psd, și aplicarea lui a avut doar obiective politice pf ca în practica s-a dovedit neaplicarea pt starea actuala a societății.

Cota unică a adus mai mulți bani la buget decât impozitul progresiv
Privind comparativ evoluția ponderii din PIB a impozitului pe venit, banii la buget au fost mai puțini și nu mai mulți. În 2004 inclusiv, ultimul an de impozitare progresivă din perioada Adrian Năstase, colectarea din impozitul pe venit era de 2,9% din PIB.

Trecerea la cota unică a adus scăderi de venituri în primul an, după care au revenit la 2,8% din PIB în următorul an și au ajuns la 3,2% în 2007 și la 3,7% din PIB în 2016, care a fost și ultimul an cu cota unică de 16%.

În 2018, în perioada guvernării PSD a lui Liviu Dragnea, a avut loc „marea revoluție fiscală”, care nu a însemnat însă impozit progresiv, ba din contră, scăderea cotei unice de la 16 la 10%, în compensație cu marirea contribuțiilor sociale și de sănătate, CAS și CASS, și trecerea acestora din sarcina angajatorului în cea a angajatului. Rezultatul a fost cel estimat de finanțiști și economiști: încasările au scăzut la 2,2% din PIB.

Această revoluție fiscală făcută de PSD a produs o mare distorsiune pentru că nu s-a făcut într-un mod care să fie neutru pe sarcina fiscală și structura veniturilor bugetare, spune pentru Europa Liberă fostul secretar de stat în ministerul Finanțelor Gabriel Biriș.

„Rezultatul este că a mutat în jur de 14 miliarde de lei de la bugetul de stat la bugetul de pensii, sumă care nu a fost folosită să reducă deficitul ci ca să se justifice existența fondurilor pentru creșterile ulterioare accelerate a pensiilor. Practic, am mutat bani dintr-un buzunar în altul. Apoi tot PSD a scutit, în 2019, de impozit aproape 500.000 angajati din domeniul constructiilor, productiei de materiale de constructii. Spulberarea bazei pentru cota unică nu poate să fie un motiv pentru revenirea la sistemul păgubos al impozitării progresive”.

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Așa este, dar important este pentru discuția noastră că până la 65 de ani Bugetul de asigurari sociale nu plătește partea contributivă a pensiilor speciale.
Desigur că acel calcul și în varianta contributivă impune și unele mici reglări legislative, între care și desființarea CIBS și înlocuirea lui cu CAS, ca la civili.
Nu a propus Banca Mondială modificarea administrării pensiilor militare?

Dancapitandeplai spunea...

Mai Viorele, tu ai ceva la mermeleaca? Esti prostut sau doar te prefaci? Am comentat eu ceva despre gramatica pe care chiar vad ca nu o cunosti??? Majurache, mergi pe langa gard taicule ca te latra cainii a paguba. Cu pasi marunti si repezi, ca tu atat ai retinut din catanie.

Leon spunea...

Eu propun sa-l intrebam pe ION:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.digi24.ro/amphtml/stiri/actualitate/politica/guvernul-si-a-luat-robot-il-cheama-ion-si-este-consilierul-lui-ciuca-2268303&ved=2ahUKEwjj9piV7rr9AhV6gf0HHS0XDy4Q0PADKAB6BAgCEAE&usg=AOvVaw28Fdw7dF8um0yTXd5q0xw7

Dan B. spunea...

@ Sorin:

Oriunde, în lumea civilizată, impozitarea venitului este progresivă, cota unică fiind, de felul ei, o marotă liberală, prin care cei cu bani au avut venituri superioare după adoptare.
Expresia a fost că beneficiază de cota unică de 16 % toți lefegiii, care au beneficiat, în mare parte, de o diminuare de la 18% la 16%. Și cum 2% din nimic, tot nimic înseamnă, .....
Dar, o scădere a impozitului de la 40% la 16% aducea mulți, mulți bani lefegiului cu retribuție consistentă, ......
Reiterez că o legislație a pensiilor, în care impozitul se varsă la BASS (în alte state, nu se percepe impozit la pensii), ar scuti statul de acoperirea deficitului acestui buget (devalizat tot de politicieni, prin „împrumut” și direcționat unde ar fi fost nevoie de bani).

Dan B. spunea...

Pentru contestatarii opiniilor mele privind respectarea limbii române:

Zicerile lui Viorel, cele cu plagiatul, sunt reale și culpabilizează pe autorii mistificatori.
Dar, în aceeași măsură, îl avertizez că poate ar fi existat plagiatori și în rândul maiștrilor militari și al subofițerilor dacă, printre criteriile de admitere la doctorantură, n-ar fi fost un lung șir de studii aprofundate, nicidecum limitate la 10-12 clase, cu bacalaureat.
Apoi, nerespectarea regulilor de topică și de ortografie ar fi indus, de la prima lectură, respingerea candidaturii la doctorat /masterat.
Preopinentul nostru a relevat traseul intelectual al dlui Bazavan, unul demn de laudă prin prisma seriozității ofițerului pe parcursul profesional, care, mai tot timpul, și-a depășit condiția de „electrician”, numai și numai în baza perfecționării profesionalizării prin studiu continuu.
Așadar, nu s-a limitat la absolvirea unui gimnaziu sătesc și la înșelarea recrutorilor pentru școlile de mm și sof.
Iată că, nici azi, nu mai există o selecție riguroasă a candidaților pe locurile vacante, examenul de admitere fiind „istorie”.

A spunea...

@DB.
Am vrut sa "te bat"mult mai fin si elegant insa "ai picat ca gasca'n plisc".
@Viotel:

Iar produci acuzații neargumentată? Ce crezi ca vei suporta pentru calomnia cum ca as fi obligat vreun subordonat sa ,,bage mâna-n foc pentru mine? De aici rezulta al tău analfabetism finctional, citești, dat nu pricepi esența!

Sa intelegi fenomenul,am sa iti introduc un link .
https://republica.ro/cum-recunosti-un-analfabet-functional
PS:Ami intesii cacii mmiii si subofi este prost.Personalu multmit pentri considerae.
Potii ecxplica cuvant tara de caracteru,eu nu stie ce insemne.

Arfy spunea...

Dan B. Las-o dracu de gramatică!Trei puncte! Nu patru, nu cinci și nici puse oriunde! Așa că ai dispărea de pe blog!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cezar spunea...

@/Viurel "majurul cu Oskar de la C.I."
SPUNE.I CA AI oskar!
O sa.i plesneasca pipota caci el nu are.🤣😂🤣😂🤣

Sorin spunea...

@viorel
Faza cu glontele pe lângă cap. Va referiti cumva la "El insusi"?
Ne pot lamuri colegii de la interne, poate chiar cei doi care au fost la fata locului. As zice ca a fost un fake, aranjat cu chirurgul care era acolo, nu întâmplător. Si care a intrat apoi la facultate cu baietii de cartier. Parca ziceați sa curatam de gunoaie clasa politica.

Viorel spunea...

Nu mai are rost. A aflat de la dumitale Don Cezare. Și da, moare ca pițigoiul în laț.

Viorel spunea...

Dancăpitandeplai. De ce vă aruncați cu picioarele înainte și mă jigniți fără să sesizați sau întrebați înainte de a comenta ? Am scris cumva Dancăpitandeplai ? Nu ?Am scris Dan Căpitan de plai, cu referire la Dan B. Dacă ați fi citit comentariile de pe blog, în special dintre noi, ați fi sesizat că nu este vorba despre dumneavoastră.

Calinmihaib12 spunea...

CITAT din "Petruț spunea...":

Buna ziua Tabelul de mai sus prin aplicare ar fi un plus enorm. As fi curios cum se va proceda in cazul celor ce au avut functie de exemplu Lt.Col la maxim iar la trecere in rezerva au fost recompensati cu avansarea in Grad. Un Colonel ce a avut pana in ziua trecerii in rezerva gradul de Lt.Colonel cam unde s-ar incadra..? Daca poate careva sa ma lamureasc ii multumesc...cazul este de intrebat/lamurit pentru toate situatiile de avansare in Grad la trecerea in rezerva ...multumesc din nou..."

1 martie 2023 la 13:11"

Încheiat CITATUL,

● COMENTARIU:
Petruț:
LEGAL: ar trebui să ai în DECIZIA DE PENSIE (STABILITĂ sau RECALCULATĂ /ACTUALIZATĂ = gradul militar de COLONEL..DOBÂNDIT în ultimele zile înainte de trecere în rezervă (din ziua= data emiterii ORDINULUI DE MINISTRU(/PREȘEDINTELE STATULUI..la generali) de ÎNAINTARE în GRADUL MILITAR în algoritmul de calcul al SOLDEI LUNARE BRUTE BAZĂ DE CALCULa pensiei, din art.28 al L.223/2015..!
Acest algoritm cuprinde elementele salariale de la literele: "a-f" din DECIZIE, cu noul grad militar de COLONEL= de la lit. "b", iar la lit. "a"= S.FUNCȚIE de: LT.COL.MEDIC, inclusiv cu SPORUL PT.RESPOSABILITAREA ACTULUI MEDICAL= 10 % din S.FUNCTIE, ..la "MAXIM", așa cum ai scris,funcție exercitată în activitate..!
Dacă "lucrurile" nu stau așa cum am scris, adică conform legii 223/2015, chiar și în forma în vigoare AZI, înseamnă că CPS= casa de pensii, a încălcat MAI MULTE LEGI: printre care: L. 223/2015, TOATE..LEGILE de SALARIZARE a MILITARILOR emise în cel puțin ultimii 33 de ani, L. 80/1995,
L.24/2000=..privind NORMELE de TEHNICĂ LEGISLATIVĂ = prin care se arata că o LEGE (mai ales ORGANICĂ) nu poate fi încălcată, "contrazisă" de o reglemen tare de rang inferior: O.G., O.U.G., și cu atât mai mult.."depășită"/încăl cată de..ORDINE DE MINIȘTRI sau ȘEFI DE SERVICII.., etc..!
....................................

Aștept ca acest ADEVĂR SIMPLU= scris mai sus, totuși, să nu fie cenzurat, din motive..în afara.."obiectului" și "materiei"..acestui blog.., altfel.., respectabil..! = Acest pasaj..as you whish, can/may be absent..!

Paul Puiu spunea...

Huhurez spunea:
M
Dacă-ți citești comentariile din urmă cu câteva luni o să constați vă și d-ta ai fost lovit de catâroșenia bățoșilor care doresc pensie care să se numească neapărat militară, nu contează cuantumul.

Huhurez ai si tu o greseala de ortografie in textul comentariului tau, te rog sa fii mai atent pe viitor sa te sanctioneaza Dezakord75 si te ia tare🤣🤣🤣😅😅😅😅😂😂Am uitat la seful blogului e permis!!!😜😜😜😜

Huhu Rezea spunea...

@Comisare
Da, este o greșeală dar nu de ortografie. Dacă te uiți pe tastatură, litera c este lângă litera v.

akord 75 spunea...

@P*** Puiu(se poate scrie si asa *ula Puiu):-)
Marş!!!
Esti ....ca noaptea
auzi la el profitorul: Gresealaaa de ortografiiieeee....ai incurcat "v" cu "c": Deh militian profitor.Daca nu are motive le inventeaza
Ti-am mai zis .La dumneata e mai mult intuneric decat in fundul unui negru
@P*** Puiu
Ai postat zilele trecute lista cu tarile care au pensii militare(legi) si modul lor de calcul
Lasand deoparte faptul ca lista aia a mai fost postata de 'jde ori si inca de acum vreo doi ani,"ai uitat" sa mentionezi in cate din tarile alea figureaza la pensii militare si militienii?(ma rog politistii-dar nu e cazul tau)
Poate ca de asta suntem "cam multi"militari rezervisti,din cauza voastra a "atarnatorilor".
Valabil si pentru paznicii de ocnasi

Known spunea...

A bon entendeur, salut!
Vedeti domnilor https://www.collinsdictionary.com/dictionary/french-english/%C3%A0-bon-entendeur-salut