Un produs Blogger.

vineri, februarie 03, 2023

SUA a acordat ajutor militar Uniunii Sovietice din aceleași motive pentru care acum sprijină militar Ucraina

81 comments
Legătura dintre Germania nazistă și Federația Rusă putinistă este că ambele au fost sau sunt state agresoare, conducătorii lor fiind ahtiați după cuceriri teritoriale.
Iată motivul pentru care și în al Doilea Război Mondial și în prezent, SUA și țările democrate au acordat ajutor militar țărilor agresate.
Paradoxul este că,  dacă Uniunea Sovietică a fost țară agresată, succesoarea ei de astăzi este țară agresoare.
Ieri, când s-au  împlinit 80 de ani de la bătălia de la Stalingrad, eveniment trist și pentru Armata României, în alocuțiunea sa, Putin   nu a spus nicio vorbuliță despre ajutorul militar american, ajutor pentru  care și tiranul de Stalin i-a mulțumit lui Roosevelt.
Tot ieri, Ambasada SUA de la București a comemorat același eveniment prin publicarea unui articol despre imensul ajutor trimis rușilor de către americani, ajutor fără de care Stalin recunoștea că nu ar fi putut elibera Uniunea Sovietică. 
Se întreabă unii cu puțină minte: oare,  de ce SUA și NATO ajută Ucraina? Păi, motivele ar fi cam aceleași pentru care în al Doilea Război Mondial a fost ajutată Uniunea Sovietică.



SUA a livrat Uniunii Sovietice în perioada 1941-1945:
✅ 400.000 de jeepuri și camioane,
✅ 14.000 de avioane,
✅ 13.000 de tancuri,
✅ 8.000 de tractoare,
✅ 15.000.000 de bocanci militari,
✅ 107.000 tone de bumbac,
✅ 4.5 milioane de tone de hrană,
✅ arme, muniție, tehnică militară, echipamente de comunicații, radare, medicamente, pături, încălțăminte, îmbrăcăminte și produse petroliere, toate în valoare de 11,3 miliarde de dolari (180 de miliarde la valoarea din 2016).

A se citi și topicul

81 de comentarii:

reddog spunea...

Sunt și asemănări dar și deosebiri.
Era valabil in totalitate daca Cehia era ajutata când Germania a anexat regiunea sudeta.
USA s-a implicat mai târziu când toată Europa era în flăcări.
Sau când Germania și URSS au ocupat și împărțit Polonia.
Au și făcut o paradă împreună după aia.
O parte din ăștia a lui Zdrelinski au fost mai fasciști decât românii de exemplu.
Dar au fost în tabăra câștigătoare la sfârșit.
Asta e așa de încălzire, așteptăm finala USA-China. 😁

GG spunea...

Întotdeauna marile puteri ne-au folosit,sau mai bine zis sau folosit de noi după ne-au aruncat în bratele altora.Vezi cum sau comportar scârbește de rusi în 1877-78.Teritorii acaparate cu forța etc.

raul spunea...

De la Ivan cel Groaznic ,orcii tot ...porci au ramas!Dupa ce au curatat grajdurile mongole si tatarasti 300 de ani ,au iesit in lume si au crezut ca daca isi dau barbile jos ,deja au devenit ...civilizati!Primitivi si salbatici au fost ,sunt si vor ramane,pt ca in ADN-ul lor a ramas varegul salbatic si mongolul primitiv!Si Tolstoi parca spunea ca daca zgarai pielea unui rus dai de un tatar!

Militar de la 14 ani spunea...

Întotdeauna marile puteri sunt agresoare. Motivele sunt diferite. Până la urmă este vorba numai de interese. Cei mici dacă au intenții de a fi agresivi, sunt puși imediat la punct de aceste imperii. Apoi își împart prada. Sunt doar afaceri. Bineînțeles, manipularea și propaganda împart lumea în două. Mai grav, dacă ești neutru/imparțial, ești de cealaltă parte. Ca și isteria vaccinării, purtatului măștii, interdicției de mișcare etc.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
iullian68 spunea...

@huhurezea, este profund gresit ceea ce sustineti ca ar fi aceleasi motive.
1. La momentul in care SUA ajuta Rusia era in toiul unui razboi mondial (acum nu este cazul), Germania, deja cucerise Europa, mai putin Marea Britanie si, evident Rusia.Daca Rusia nu era ajutata si pierdea razboiul contra Germaniei, acum noi toti vorbeam germana.
2. Este o mare deosebire intre Germania nazista care vroia sa cucereasca lumea si Rusia care vrea sa se reintoarca la matca, sa ajunga la radacini.
3.Nu am ce face, trebuie sa o spun si pe asta (o sa-mi sara toti in cap si o sa spuna ca sunt pro Putin), unde sunt teritoriile romanesi, in Rusia sau in Ucraina?
4. Zelenski are un tupeu fantastic si o nesimtire crasa, bate cu pumnul in masa ca vrea, ce? Pai, a plecat de la un mic ajutor de 3 gloante si 2 pusti si s-a ajuns la Leopard si Abrams, iar pe viitor daca nu i se va da si niste F16 si eventual cateva rachete nucleare, se va supara pe occident, pe NATO.
5. Daca mergem pe modelul ca Rusia a fost ajutata de SUA si a devenit un stat agresor, cine ne garanteaza ca Ucraina ajutata de SUA nu va deveni un stat agresor, ca la origini tot neam prost sunt.

Huhu Rezea spunea...

@Iulian de 68
D-ta încerci să găsești scuze pentru agresorul Putin.
Dacă rădăcinile actuale din fostul teritoriu al Rusiei Kievene nu-l mai vor pe Putin, crezi că este justificat să le ocupe prin agresiune? Dacă-l voiau, războiul început pe 23 februarie se încheia în 3 zile.
Are vreo importanță dacă fostele teritorii românești se află la Ucraina sau la Rusia? Are! De la Rusia nu le vei mai lua niciodată.
Mai analizează! Poate vei înțelege că ai d-ta o percepție profund greșită asupra evenimentelor în derulare.

CEZAR spunea...

@/VIUREL MAJURUL CU OSKAR DE LA C.I.
Am ferma convingere ca stii foarte putine despre ..ELVETIA si neutralitatea ei !
Iti dau un indiciu..Elvetia are CEA MAI NARE SI CEA MAI PUTERNICA ARMATA ! TOTI CETATENII ELVETIENI PINA LA VIRSTA DE 55 DE ANI SINT CONSIDERATI SUB ARME...AVIND ARMA SI ECHIPAMENTUL ACASA (SI DOUA CONSERVE PE CARE LE PREDAU LA IMPLINIREA VIRSTEI ) INTREG TERITORIUL ELVETIEI ESTE MINUTIOS SI DESTEPT PREGATIT PENTRU APARARE...TOATE OBIECTIVELE STRATEGICE SINT MINATE INCA DIN FAZA DE CONSTRUCTIE
NB
UN FAZAN CA TINE ADMIRA EXTAZIAT VACILE ELVETIENE CARE PASC PE UN DEAL..UNDE TRONEAZA O VECHE STINCA ACOPERITA DE LICHENI...
LA UN MOMENT DAT STINCA SE DESPARTE IN DOUA SI APARE O SUPERBA INSTALATIE DE RACHETE AA..CARE STRALUCESTE DE INGRIJITA CE ESTE
EVIDENT ULTIMUL SI CEL MAI BUN MODEL....
CITESTE PE BLOGUL MEU...

CEZAR spunea...

@/HUHU...Evident ca-i tembelul de IULIAN M....
Asa a invatat el in AISM..pe vremea comunistilor si influentei rusesti in toate !
Eu nu-l publicam ( ba-i bine ca l-ai facut de KK..t)..dar de raspuns nu-i raspundeam !!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cred ca va fi cel mai scump razboi din toate timpurile, afectand toate natiunile de pe planeta... Adu pacea pe pamant, Doamne!

Andrei spunea...

Din capitolul "ce vraji mai fac rusii pe la noi" a facut https://financiarul.ro/ o selectie a noilor partide suveraniste si patrioate aparute in ultimul timp ca ciupercile.

● Partidul Patrioților Qanon - înscris în luna iulie 2021, în acte apare ca fiind condus de Sabou Vasilica Iuliana dar pe pagina de fb a PPQ apare un personaj pe nume Cornel Sabou, care are misiunea de a lupta împotriva Ocultei Mondiale. Cornel Sabou e un fost jurnalist din Baia Mare si a fost condamnat la închisoare de doua ori, în 1998 și în 2008, cand a executat trei ani, pentru ca a emis file CEC fără acoperire și adeverințe de salarizare false.

●Partidul Patrioții Poporului Român - presedinte deputatul Mihai Lasca, bagat in parlament pe listele AUR si exclus ulterior, dupa ce patriotul a fost condamnat în 2021 la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce a blocat și bătut în trafic pe partenerul fostei sale partenere.

●Liga pentru Unificarea Patrioţilor - presedinte Edmond Milea, ofițer în retragere al Armatei Române și o echipă de alți ofițeri de prin MApN.

● Partidul SOS România - fondatori câțiva foști membri ai Partidului Socialist Român, Gib Gabriel, ceva fost ofițer de la un batalion de vanatori de munte, un dacopat care vorbeste de reptilieni si tuneluri in Bucegi. Presedinta a fost aleasa cu unanimitate Diana Iovanovici Şoşoacă, intrata in parlament pe listele AUR si provenita din Partidul Neamului Romanesc al lui Ninel Peia.

● Partidul ROEXIT - infiintat de trei clujeni, dintre care Smaranda Lup fusese fondatoarea filialei AUR Cluj, exclusa si ea in 2021 fiindca s-a certat cu Simion pe care l-a facut public "incoerent, absurd, agresiv, nesigur, slab" si explica cum campania de demitere a lui Iohannis a fost o "acțiune inutilă, sadică și egoistă" a lui George Simion, organizata doar pentru a aduna baza de date.

● Partidul Acţiunea pentru Bunăstarea Românilor - presedinte Ion Corbu, inventator, profesor universitar și deținător al mai multor premii, între care și Cupa de Aur, Premiul Federației Ruse.

● Alianţa Etocrată pentru Reformă - presedinte Vasile Fieraru, candidat pe listele AUR, care nu a prins loc de senator

● Alianța pentru Patrie - presedinte Codrin Stefanescu care a facut partidul in cinstea iesirii lui Dragnea din puscarie. In partid s-a inscris si Anamaria Prodan, o alta patrioata prezenta pe la reuniunile ambasadei ruse de la Bucuresti, unde se pozeaza cu Sosoaca si ambasadorul Valeri Kuzmin.

● Partidul Dac - presedinte Catalin Berenghi, cei care ingropa carcase de porc prin Bucuresti si are o problema cu armele psihotronice

Fireste, toate aceste partide patrioate au in comun deviza "patrie, familie, credință, traditie", au intemeietori din servicii, armata, infractori condamnati si toti sunt vajnici luptatori impotriva Ocultei Mondiale

Mihai spunea...

Adevarul si propaganda de doi bani a sustinatorilor bufonilor care s-au intalnit ieri la Kiev punand la cale ca intre coruptii de ultima spetă din UE si marionetele capi de coruptie din UK distrugerea Ukrainei pâna la ultima casa cu grave consecinte si neajunsuri pentru popoarele europene.

Mikoyan. - Fără Lend-Lease, probabil ne-am fi luptat încă un an și jumătate.
Programul Lend-Lease a fost reciproc avantajos atât pentru URSS (și pentru alte țări beneficiare), cât și pentru Statele Unite. În special, Statele Unite au câștigat timpul necesar pentru a-și mobiliza propriul complex militar-industrial.
DATORII DE ÎMPRUMUT-ÎNCHIRIERE ȘI PLATA ACESTORA
Imediat după război, Statele Unite au trimis țărilor care au primit asistență prin împrumut-închiriere o ofertă de a returna echipamentul militar supraviețuitor și de a plăti datoria pentru a obține noi împrumuturi. Întrucât Legea Lend-Lease prevedea anularea echipamentelor și materialelor militare uzate, americanii au insistat să plătească doar proviziile civile: transport feroviar, centrale electrice, nave cu aburi, camioane și alte echipamente care se aflau în țările beneficiare începând cu luna septembrie. 2, 1945. Pentru echipamentele militare distruse în timpul luptei, Statele Unite nu au cerut despăgubiri.
REGATUL UNIT
Volumul datoriilor Marii Britanii către Statele Unite s-a ridicat la 4,33 miliarde dolari, către Canada - 1,19 miliarde dolari. Ultima plată de 83,25 milioane dolari (în favoarea Statelor Unite) și 22,7 milioane dolari (Canada) a fost efectuată pe 29 decembrie.
CHINA
Datoria Chinei față de Statele Unite pentru livrările de împrumut-închiriere s-a ridicat la 187 milioane USD Din 1979, Statele Unite au recunoscut chinezii Republica Populară singurul guvern legitim al Chinei și, prin urmare, moștenitorul tuturor acordurilor anterioare (inclusiv livrările în baza Lend-Lease). Cu toate acestea, în 1989, Statele Unite au cerut Taiwanului (nu RPC) să-și ramburseze datoria de împrumut-închiriere. Soarta datoriei chineze nu este clară.

Urmeaza continuare ;

Mihai spunea...

PS , continuare

URSS (RUSIA)
Volumul livrărilor americane în cadrul Lend-Lease s-a ridicat la aproximativ 11 miliarde de dolari SUA. Conform Lend Lease Act, numai echipamentele care supraviețuiseră războiului erau plătibile; pentru a conveni asupra sumei totale, imediat după încheierea războiului, au început negocierile sovieto-americane. În negocierile din 1948, reprezentanții sovietici au fost de acord să plătească doar o sumă mică și au întâmpinat refuzul prezis al părții americane. De asemenea, negocierile din 1949 au rămas fără nimic. În 1951, americanii au redus de două ori suma plății, care a devenit egală cu 800 de milioane de dolari, dar partea sovietică a fost de acord să plătească doar 300 de milioane de dolari. Potrivit guvernului sovietic, calculul ar fi trebuit să fie efectuat nu în conformitate cu datoria reală, ci pe baza unui precedent. Acest precedent ar fi trebuit să fie proporțiile în determinarea datoriilor dintre Statele Unite și Marea Britanie, care au fost fixate încă din martie 1946.
Un acord cu URSS privind procedura de achitare a datoriilor de împrumut-închiriere a fost încheiat abia în 1972. Conform acestui acord, URSS s-a angajat să plătească 722 de milioane de dolari până în 2001, inclusiv dobânda. Până în iulie 1973, au fost efectuate trei plăți în valoare totală de 48 de milioane de dolari, după care plățile au fost oprite din cauza introducerii unor măsuri discriminatorii de către partea americană în comerțul cu URSS (Amendamentul Jackson-Vanik). În iunie 1990, în timpul negocierilor dintre președinții Statelor Unite și URSS, părțile au revenit să discute despre datoria. A fost stabilit un nou termen limită pentru rambursarea finală a datoriilor - 2030, iar suma a fost de 674 de milioane de dolari.
Astfel, din volumul total al livrărilor americane în cadrul Lend-Lease de 11 miliarde de dolari, URSS, și apoi Rusia, au plătit 722 de milioane de dolari, sau aproximativ 7%.
Totuși, trebuie menționat că ținând cont de deprecierea inflaționistă a dolarului, această cifră va fi semnificativ (de câteva ori) mai mică. Deci, până în 1972, când suma datoriei pentru împrumut-închiriere în valoare de 722 de milioane de dolari a fost convenită cu Statele Unite, dolarul s-a depreciat de 2,3 ori din 1945. Cu toate acestea, în 1972, URSS au fost plătite doar 48 de milioane de dolari, iar în iunie 1990 s-a ajuns la un acord de plată a celor 674 de milioane de dolari rămase, când puterea de cumpărare a dolarului era deja de 7,7 ori mai mică decât la sfârșitul anului 1945. Cu condiția ca în 1990 să fi fost plătiți 674 de milioane de dolari, volumul total al plăților sovietice în prețurile din 1945 se ridica la aproximativ 110 milioane de dolari, adică. aproximativ 1% din costul total al bunurilor de împrumut-închiriere. Dar majoritatea proviziilor au fost fie distruse de război, fie, ca obuzele, cheltuite pentru nevoile războiului, fie, la sfârșitul războiului, în conformitate cu legea Lend-Lease, returnate în Statele Unite.
FRANŢA
La 28 mai 1946, Franța a semnat un pachet de acorduri cu Statele Unite (așa-numitele acorduri Blum-Byrnes) prin care se stingea datoria Franței pentru livrările Lend-Lease în schimbul unui număr de concesii comerciale din partea Franței. În special, Franța a crescut semnificativ cotele pentru difuzarea de filme străine (în primul rând americane) pe piața filmelor franceză.

Mihai spunea...

Huhurez,
Poate v-a transmis ”Lucifer de la W..ton DC” daca atacul cu drone asupra Iranului orchestrat de americani (vezi declaratiile de la Tel Aviv a lui Blinken) prin israileni a fost agresiune sau ”operatiune specială” .
În așteptarea raspunsului ne exprimam ingrijorarea ca unchiul Sam cauta cu orice pret deschiderea a inca un teatru de razboi in continuarea Primaverii Arabe , cu scop final ajungerea pe toate partile in coasta rusilor.
Poate ne puteti lamuri cu ce s-ar fi soldat o eventuala replica a iranienilor !!??

Huhu Rezea spunea...

Domn mecanic, ți se pare ca islamismul extremist iranian face parte din lumea democrată? Toți aliații rușilor si propovăduitorii propagandei rusești nu fac parte din lumea democrată. ALEGE!

mosmartin16 spunea...

Scuze ! Fără legătură cu subiectul ! Cine este în temă, mă poate ajuta și-i mulțumesc - cum se ajunge la modul concret la procentul de 22,98% pentru gradația 7 ?! Am văzut pe undeva spus de ăst procent și nu am stat să calculez ! Mulțumesc mult și ...weekend minunat, camarazi !

Mihai spunea...

Huhurez ,
Dom maistru de manevra , ne spuneti parcă că pe Bin Laden l-au format tot in scopuri nobile ! Operatiunea cu trupe de lichidare din Pakistan unde să o incadram ?
Vă place ”democratia” din Libia ? sau cea din Egipt unde in prima faza la putere s-a instalat ”Fratia Musulmană ”
Mai incercati vă rugam un raspuns, agresiune sau operatiune speciala ?

reddog spunea...

Avianyc
In Iran au lovit doar israelienii.
Cu toate că americanii sunt aliații lor strategici israelienii au ajuns la punctul în care nu mai cer aprobarea USA când e vorba să-și apere interesele lor strategice.
Cu Obama chiar au avut relații încordate.
Nu e chiar simpla întotdeauna relația Israel-USA.
Eu mai citesc și presa de la evrei.
Au miliarde de păcate dar le merge mintea și chiar ai ce învață de la ei.

mosmartin16 spunea...

Scuze, am găsit soluția !

Mihai spunea...

@ reddog
daca ai curiozitatea să asculti discursul lui Blinken de la intalnirea cu Netaniahu la Tel Aviv ( a doua zi dupa atac) o să te lamuresti.
Se pare ca vizat a fost depozitul unei societati care fabrica niște drone.
Apropo ,ai vazut ce bine arata Timoșenko pe plaja din Dubai ?

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bravo, @Mojulică! Cinste si respect pentru petitiile trimise! Aceiasi pretuire pentru toti petitionarii care intreprind actiuni in scopul drepturilor la pensii!

reddog spunea...

Avianyc
Eu sunt deja lămurit.
Am citit din mai multe surse.
Le pot posta și pe aici dar nu are rost, și dvs sunteți deja lămurit.
E in Dubai Timosenko?
Pai de ce nu vă duceți sa o vedeți pe viu?
Eu plec în Israel zilele astea.
11 euro e biletul de avion.
Oricum mulțumesc pentru pont, poate ajung și în Dubai. 😁

Stelian P. spunea...

@Viorel
Neutralitatea declarata a unei tari impune in primul rind ca aceasta stare sa fie acceptata si respectata de toate tarile si in primul rind de tarile puternice. Romania a trecut si ea prin experienta asta dar presiunea altor state a obligat-o sa renunte. Ce face o tara declarata neutra daca SUA (sau Rusia...) o roaga frumos sa renunte la neutralitate si sa se alature unei tabere ca de nu.... o sa fie supusa la sanctiuni, embargo, blocarea porturilor etc.? Situatia R. Moldova care e neutra dar are trupe rusesti in tara de care nu poate sa scape nu e un exemplu suficient?

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Militar de la 14 ani spunea...

@Viorel, neutralitatea e garantată de marile puteri. Și tu ca țară te poți proclama neutră dar nimeni nu-ți garantează. Așa că, n-ai ce face și intri într-o alianță. Dacă ai noroc ești în cea câștigătoare, dacă nu, se înfruptă toți din tine.

csej spunea...

@VIORELE,Cezar ti-a spus exact care este situația pregătirii pentru apărare a Elveției.Cu toate că a adoptat neutralitatea Elvetia nu neglijează apărarea.Pozitia geografică si relieful o avantajează.Si statutul de fost bancher al Europei a avantajat-o.
România înainte de 1990 a copiat ceva dela Elvetia.Vezi pregătirea populației și teritoriului pentru apărare.In Romania ceaușistă nu se construia fără avizul MApN.Trasfagarasanul ,canalele magistrale de irigații si multe altele.A existat ideia ca armamentul fara munitie si uniforma militara a rezervistilor sa stea la domiciliul acestora.Cadrele militare active armament individual la purtator.Ni s-au cerut propuneri.Au fost propuneri pro si contra. Ar fi fost o greșală enormă ca Romania sa fi adoptat statutul de neutră.
@Avianyc se stie ca tu esti adeptul Austro ungariei.E o contradicție în termen.Un austroungar iredentist prorus putinist?!Acum imi explic prietenia ta cu Vigh.
Vezi cum se explică atitudinea UNOR ucranieni pe timpul agresiunii Germaniei impotriva URSS.Citeste istoria universală si nu adopta pozitia pelicanului adica nu înghiți ca el ce iti livrează altii.Vezi ca au fost si ucrainieni care au fost in anturajul lui Stalin iar unii in detasamentele de partizani.Mai vezi ca inițial au fost si rusi care au întâmpinat pe nemții lui Hitler drept eliberatori.
Grădina lui D-zeu are multe ciudățenii.
Numai face mare caz de diploma ta de sing. La fostul Institut politehnic Gh.Giorghiu Dej, facultatea TCM nu se scotea sing.Studiaza grafele.



mosmartin16 spunea...

Viorel tată, ceea ce ai scris tu acolo e nițel greșit ! Nu se face așe ! Îți spun "tăt io cu titlu de ezemplu" ! Știi cât e grafația 1 ? E 3% ! Corect până aici, cum făcuși și tu "calculelele" ! Dar gradația 2 e 6% + 3% din G1, adică 6,09% ! G3 = 9% + 3% din ( G1 + G2 ) = 9,2727 % ! Ș.a.m.d... iar G7 = 21% + 3% din ( G1 + G2 + G3 + G4 + G5 + G6 ) = 22,9873 % ! Cam așe iese cu "calculațiile" !🤣 După "ecsemplu" tău ...plecând de la 4173 lei, cu gradația 3 ajungi la 4550 lei ! În realitate, cu gradația 3 tre' sa ajungi la 4560 lei ! Oricum ...te-ai străduit, merci, dar...refă "calculațiile" !🤣🤣🤣

mosmartin16 spunea...

Viorel, acum am observat ! Greșeala ta e la adunarea pe care o făcuși la gradația 1 ! ( 4173 + 126 = 4299 și nu 4288 cum scrisăi tu ) ! Apoi merge bine ! Sănătos !

Leon spunea...

@Viorel, Mosu, cu ajutorul calculatorului, a aflat deja raspunsul,într-un mod mai simplu:
100+3%+3%+3%+3%+3%
+3%+3% = 122,98%-100 = 22,98% !

A spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

Viorel
Mare precautie cand intra in scena sergentul Bula zis Cezar de la coada caprei si Csej - monteoru GP-istul verificator de dat cu vaselina pe carabine,ambii deochiati de Rambo Hurzicarul, invatacel in ale vrajelii si deochiului al vecinei lui Vanesa.

Csej ,daca ti-a mai ramas ceva vaselina de la uns carabinele GP- pistilor primesc.

csej spunea...

Vianyc@ma băiețel vezi ca eu nu sunt subinginer.In epoca Ceausescu subinginerii se scoteau pe banda rulantă adica făceau facultate muncitorească.Vezi-ti de caltii si vaselina si nu te baga in alte lucruri ca iti prinzi urechile.Vezi ca esti prost.Armamentul si muniția celor din fostele GP erau depozitate in UM si gestionate de acestea.Erau pistoale mitralira modificate. Dispuneau de o cantitate limitată in afara pentru activități curente.Ofiterii dela GP erau in pozitia de detașați cu titlul de instructori nu de comandanti.Drepturile bănești si de echipament erau primite dela MApN.Subunitatile de GP interveneau pentru pază și apărarea obiectivelor de importanta deosebita.Vezi Giurgeni-Vadul Oii ,Cernavoda etc.Vezi cine a asigurat apărarea sc.of.av. dela Bobocu in decembrie 1989.După 1990 au primit denumirea de trupe teritoriale in subordinea nemijlocită a MApN.
Iti repet.Nu am fost si nu sunt la origine ciocanar cu toate că am fost pasager in TAB,TABC,MLI,tc.TR.85.,El.Aluette etc.

monteoru spunea...

Avianyc,nu ma musca de fund ca iti rupi dintii.
Devii interesant.Care iti este limba materna?In ceeace ma priveste sunt roman pursange.Nu ma cheama Stanescu.Nu sunt xenofob.Din ceeace scoti pe gura deduc ca nu-ti prea place Tratatul dela Trianon.Daca gresesc retrag afirmatia.

csej spunea...

T3 ,Avianyc@ fiindca esti in criza de vasilina voi procura pentru tine de le câțiva MM foști la Bobocu.Bonus,calti.Sunt calare pe Zilistea.Pentru înmânare il deleg pe PADINA ca este mai tinerel.Iti promit ca ma ma ocup personal.Nu-ti cer adresa de destinație.Imi e suficient Sibiu.

monteoru spunea...

Avianyc,respect ungurii,cetateni ai Ungariei.Ii admir pentru curajul lor de a se ridica in 1956 impotriva dominatiei sovietice.E curios dece tu,cetatean roman de etnie maghiara te manifesti ca adept al lui Putin.Amenintarea cu intrebuintarea armelor de nimicire in masa reprezinta atentat la existenta fiintei umane.

Dan B. spunea...

@csej:

Ești dus cu sorcova, dacă ai crezut că „avianyc” a fost absolventul vreunei facultăți de doi lei, ca cele existente în prezent .
Respectivul criticat de tine a fost absolvent al ATM (Academia Tehnică Militară), parte componentă a Academiei Militare Generale. Te asigur că, acolo, a făcut mai multă carte, fie în cei 3 sau 5 ani de studii, oricum, cantitativ și calitativ superioară ție, ca rândaș în MApN.

Mihai spunea...

@ Csej-monteoru & Huhurez @ Cezar
Neata buna,
Pentru încălzire. Padina se descurca in Sibiu doar dirijat de T2 , Tigru de Hurzicani.
Luati de aici sa vedeti si dvoastra ce pot face niste conducatori imbuibati si nesatui de averi sau o lume care o ia razna.
Cine nu vede asta greu să inteleagă ce ni se intapla. Acum nu se mai lupta pentru a stopa o agresiune , acum se lupta pe viata si moarte pentru resurse si protejarea intereselor.
Anual ,un grup de aici ne deplasam in Austria pentru urcat pe partiile din zona Innsbruck. Nefiind prielnic anul asta pentru schi si pericol de avalanse ne-am hotarat să nu riscăm , sa schimbam directia si sa vizitam Lagarul de la Dachau.
Mai jos Vă ofer cateva video captate cu aceasta ocazie.Am multe foto , o sa le trimit adminului sa ia aminte unde poate ajunge o Germanie reinarmata cu ultimele tehnologii. Doamne fereste ca omenirea sa mai treaca prin așa ceva.
Nu mi-am inchipuit vreodata ca in sec XXI va putea exista atata barbarie si fanatism pe continentul european. In loc de negociere pe cale diplomatica a conflictelor vedem ce vedem si ne mai si facem partasi la escaladarea nenorocirilor in timp ce majoritatea nu se pot avea un somn linistit de saracie si neajunsuri. Pacea si negocierea pacii este cel mai bun lucru pe pamant , chiar daca uneori nu este ceea ce iti doresti. Propaganda mincinoasa este la fel de nociva ca si razboiul in sine.
In drum spre Dachau
https://youtu.be/0E31K9d2ZLE

Parcarea de la Lagarul din Dachau plina de masini din toata Europa
https://youtube.com/shorts/UxF5UG5Avag?feature=share

Intrarea in lagar
https://youtube.com/shorts/IH5w0p2fcrQ?feature=share

Vedere de ansamblu a lagarului
https://youtube.com/shorts/qtd9KfO71MI?feature=share

Santul cu apa imprejmuitor , sunt doua ,cel din interior nu mai are apa
https://youtube.com/shorts/MoByx0aNwYc?feature=share

Din interior
https://youtube.com/shorts/eEqyQCtjjZk?feature=share
https://youtube.com/shorts/irzbERUjcPw?feature=share interior

Crematoriul
https://youtube.com/shorts/hPsb5hEU7wY?feature=share


Huhu Rezea spunea...

@avy
Ești de-a dreptul penibil ca român dacă tot încerci să găsești scuze pentru agresiunea Rusiei în Ucraina și să tot combați alianța tărilor democrate pentru stoparea marelui agresor care este Federația Rusă.
Uite ca Germania de astăzi, mambră a NATO și UE, este de partea BINELUI împotriva monstrului de la Răsărit.

Dan B. spunea...

@Andrei:

Din capitolul „ce vrăji mai fac proștii de pe la noi”, amintesc critica ta vs suveranism- globalism, curente existente și în USA, Trump fiind adversarul elitei globaliste.
Așadar, încearcă să nu legi apariția unor formațiuni politice de suveranismul Rusiei!

Dan B. spunea...

@Huhu:

Ai inițiat un topic idiot, politizând fapte istorice, bătălia de la Stalingrad fiind una de supraviețuire a uneia sau alteia dintre puterile militare europene.
Deranjează faptul că, fiind subiectiv, n-ai recunoaște că state agresoare au fost mai toți „licuricii” europeni, cândva cu mare număr de colonii, rezultate prin agresiuni de amploare asupra unor state suverane. „Licuricii” în cauză sunt acum state dezvoltate, ca urmare a spolierii națiilor agresate.
Cineva a menționat clar că, USA neajutând militar, statele europene, inclusiv URSS, azi , poate, s-ar fi vorbit germana sau japoneza pe teritoriul lui Uncle Sam și nu numai.
Așadar, dacă n-ar fi fost sovieticii cu armata lor în Est și celelalte state în Vest, Germania nazistă n-ar fi fost strânsă-n chingi și USA ar fi fost, într-un târziu, colonie a lui Hitler. Să nu-mi spui că, la bătălia de la Stalingrad au participat americani, englezi, francezi, ș.a, căci confruntarea s-a desfășurat strict între URSS și Germania!
Cineva a punctat chiar că USA a solicitat, ca și acum, despăgubiri pentru tehnica militară și armamentul furnizat europenilor, cerință îndeplinită sau stinsă prin acorduri bilaterale.
De ce spun ca „acum”? Fiindcă Uncle Sam obligă UE să acorde un împrumut colosal Ucrainei pentru despăgubirea, către americani, a tehnicii de luptă furnizate benevol Ucrainei, un împrumut rambursat (?) UE abia din 2035, dar și România să „cotizeze” imediat la el, cu dobânzi mari.
Să nu uiți că USA a fost principalul susținător al mișcărilor rebeliunilor din multe state ale lumii, acestea devenind ulterior teroriste, când interesul yankeu nu a mai fost deservit.
Istoria consemnează fapte, nu curente politice.

PS: Recitește comentariul lui Iulian și bagă la cap realismul acestuia!

Dan B. spunea...

@monteoru:

Trebuie să fii complet idiot ca să nu sesizezi diferența dintre URSS 1956 și Rusia 2022.
Oare tu, născut, probail, fiind ca tembel, ai fi putut rămâne așa 7-8 decenii?
Sunt schimbări esențiale de-a lungul deceniilor și numai un analfabet funcțional nu le sesizează

@Huhu:

Iar te erijezi în atotcunoscătorul noțiunii de BINE, una destul de relativă, imposibil de priceput în tărtăcuța ta? „Alianța țărilor democrate”? Mă faci să râd, dacă apreciezi asta la „licuricii” europeni! Inclusiv atunci când au agresat state suverane, devenite ulterior coloniile lor?

reddog spunea...

Avianyc
Barbarie era când generalul austriac Bukow tragea cu tunul in bisericile ortodoxe din Transilvania.
Mars!

Stelian P. spunea...

@avianyc
Orori inimaginabile au facut si altii. Japonezii de exemplu. Germanii si japonezii le-au recunoscut si-au cerut scuze oficial si au platit si despagubiri. Asta nu inseamna ca o sa le repete si ca nu putem avea incredere in cuvintul lor. Din pacate nu ati fost pe teritoriul fostelor lagare din Rusia. Poate faceti poze si acolo. Din pacate barbariile rusilor (si ma refer doar la jafuri si violuri) au intrat in folclorul nostru si nu numai noi le-am suportat. Ce se intimpla in Ukraina ne arata ca rusii nu s-au schimbat deloc. Poate va amintiti de Katin. Aveti poze sau doar deplina incredere in rusi?

Huhu Rezea spunea...

@Buzescu
LA STALINGRAD a pierit și floarea Armatei Române, târâtă de Hitler și Antonescu până dincolo de Volga. Mulți analiști și politicieni spun că noi nu aveam ce să căutăm cu armata dincolo de Nistru.
Antioccidentalismul și rusofilia grețoasă vă întunecă rațiunea.

Mihai spunea...

Spunea o supravietuitoare din incrancenarea de la Stalingrad intr-un reportaj facut de o televiziune americana.

” În Stalingrad nu mai gaseai câini , pisici ,șobolani , porumbei ” !

Dupa așa ceva ce ati fi vrut , să-i pupe pe frunte pe romani ?
Poate vă faceti timp să cititi ”Râzboi si Pace ” a lui Lev Tolstoi
Stalingradul a fost eliberat integral de rusi fara ajutor american.
Apoi poate va documentati si in privinta ”Programul Lend-Lease ” lansat de presedintele Einsenhower in beneficiul SUA . Nu uitati ca rusii au pierdut aproape 20 milioane oameni civili si militari in acest razboi in timp ce americanii au pierdut cam 400 000.
programul Lend -Lense le-a creat conditii favorabile producerii de armament ,munitii ,tehnica , alimente fiind singurul teritoriu neafectat de razboi.

Mihai spunea...

@ reddog
Vezi că ai lui DAEA combinati cu DSVA si militarii au inceput să stârpească ”CURCANII” !!((

reddog spunea...

Cam așa se încordează și pisicuțul avianyc pe aici uneori și se crede leu.
Și ceilalți doi pisicuți, Rambo și Cezar, se încordau uneori.
Mai ales după ce au luat ajutoarele.

Cică iese leul dimineața nervos din casă și dă prima dată cu ochii de vulpe:
- 'tu-ți gâtu` mă-tii, cine e regele animalelor?- Tu, tu, tu ești, măria ta, zice vulpea leșinată de frica.Mai merge și dă peste lup:

- Ia zi, mă fraiere, cine e regele animalelor, că-ți mănânc ficații acu'!
- Măria ta, zice lupul galben de frică.

Mai merge el...Într-o poiană elefantul mânca liniștit niște iarbă:

- Ia zi mă, umflatule, cine e regele animalelor, că-ți scot inima acu'.
Elefantul îl prinde cu trompa după cap, îl izbește de vreo 3 copaci și-l lasă lat în mijlocul drumului, păscând în continuare netulburat. Leul stă incoștient vreo juma de oră și pleacă șchiopătând și mormăind:- Ei, dacă nu ști, nu ști si gata, nu trebuie să devi violent!!!


Bancul zilei: Cum și-a furat-o leul

https://m.ziare.com/bancuri/bancul-zilei-ziare-com-1787094?utm_source=Ziare.com&utm_medium=copy-paste

csej spunea...

@TEPELE ti-ai gasit un susținător.Asta este chiar român.Din pacate avem printre noi si propagandisti ai actualei puterii imperiale rusesti.Tantalaul a inteles ca pun la îndoială nivelul științei de carte in specialitate a absolvenților ATM.
Cand eu lucram cu formula lui Euler împricinatul se juca cu puta in praf.Respectivul sta pe un plan înclinat si are încastrat in cap o grindă.Ii expediez impulsuri in lagăre ca pe vremuri le Institutului politehnic Gh.Ghiorghiu Dej.Sefii mei nu au vrut să fiu absolvent de ATM ci de AMG.

reddog spunea...

Atât mujicii ruși cat și cei ucraineni au aceleași tehnici.
Eu mă întreb când vor începe sa se bata cu adevărat.
Deocamdată doar își dau in cap cu poșetele

Vânarea recruților in comuna românească Boian din regiunea Cernăuți.

https://fb.watch/iverId9LTk/

Mihai spunea...

Stelian P

” Asta nu inseamna ca o sa le repete si ca nu putem avea incredere in cuvintul lor”

La cat extremism ca sa nu-i spunem nazism este momentan in Deutsch nu-i exclus orice deviatie. Si se întampla de regula dupa adânci crize economice si politice. Si chiar prin alegeri libere.
Proaspata din 2022 ;

https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/25-de-oameni-arestati-in-germania-pentru-tentativa-de-lovitura-de-stat-gruparea-voia-sa-ocupe-cladirea-parlamentului-2176187

http://stiri.tvr.ro/25-de-persoane--arestate-in-germania--dupa-tentativa-esuata-de-lovitura-de-stat--gruparea-cetatenii-reichului--in-atentia-presei_920367.html

Nu sunt fan spatiului fost sovietic si nu-mi face nicio placere să-l vizitez.
Cunosc despre Katin . Dumneavoastra stiti ceva de ucrainianul Bandera ,aniversat in 2022 in ”Rada Suprema Ucrainiana ”care a pus la cale uciderea a peste 100 000 de polonezi.

https://www.hotnews.ro/stiri-international-26000783-kievul-infuriat-varsovia-dupa-omagiul-adus-lui-bandera-considerat-vinovat-pentru-masacrul-zeci-mii-polonezi-volania.htm

monteoru spunea...

Buzescule@ma stradui sa nu ma cobor la nivelul tau.Sigurul lucru care iti recomand este sa renunti la grida ce o ai incastrata in tartacuta.Cu ce se mananca grida incastrata iti poate explica Tepele ca tot este absolvent de ATM..

Mihaib312@gmail.com spunea...

Huhu,o intrebare.Daca public o carte si devin scriitor,legea 8/2006 imi influenteaza pensia militara in sensul de a o mari cu50%.In legea sus mentionata prevede ca e valabila doar pentru sistemul public de pensii.Sistemul militar asadar face parte din sistemul public lato-sensul?0

Cătălin spunea...

TRADATORII DE NEAM SI TARA AU VANDUT TARA LA PRET DE SH: https://flux24.ro/escrocheria-secolului-de-miliarde-de-dolari-de-la-omv-petrom-s-a-facut-cu-incalcarea-constitutiei-genocid-economic/

Huhu Rezea spunea...

@Mihai 312
Nu e suficient să publici cărțulii.Condiția este să te primească în USR, adică în Uniunea Sriitorilor din Romînia.

Stelian P. spunea...

@avianyc
Stiu despre Bandera asa cum stiu si despre Stalin. Daca punem in balanta numarul victimelor stiti cine iese in cistig. Deviatiile sunt posibile din pacate si in democratii dar daca le punem la baza judecatii atunci e posibil sa vedem in viitor nenorociri si in SUA si in Romania si nu ne ramine decit sa ne plingem de mila. Deocamdata insa Germania e o democratie pe cind Rusia e o dictatura in plina ascensiune. Daca nu credeti mergeti la Berlin si manifestati impotriva cancelarului si a armatei germane. Apoi mergeti la Moscova si manifestati impotriva lui Putin si a Armatei Rosii. Dupa ce iesiti (daca aveti norocul) va astept sa-mi spuneti care tara e democratica si unde e dictatura. Aveti incredere intr-o dictatura? Asa se vede.

Huhu Rezea spunea...

@Stelian P.
Aviaționiștii tip avy și buzilă sunt în stare să se manifeste și în Piața Roșie, dar împotriva NATO și UE.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dan B. spunea...


@Huhu:

Pot manifesta și aici, în Pța Victoriei, împotriva pupătorilor de dosuri UE, NATO, inclusiv a căcănarilor de pe acest blog!
Nu promovez politica lui Putin de după 1991, dar sunt ferm poziționat impotrica celor care neagă realismul situației internaționale de azi.
Vreți istorie? Căutați recentul interviu al gl Radu Theodoru, martor al uciderii a 20.000 civili în bombardamentul din 4 apr 1944, inclusiv a cca 120 pasageri ai unui tren staționat în câmp, după declanșarea alarmei aeriene, vinovați fiind piloții unei escadrile de vânătoare identificați de conducerea ARPIA din documentele puse la dispoziție de către US Army.

Trofin spunea...

Constat că , în afară gândurilor și faptelor belicoase mai sunt și preocupări pașnice precum calculul gradațiilor succesive care se obțin , pentru militari , conform Legii 153/2018 .
Rezultatele obținute sunt corecte dar formula generală este similară cu formula de calcul a dobânzii totale care se obține după un număr de ani dacă dobânda anuală este constantă .
Dacă la militari o treaptă de vechime este 3% , după n n trepte succesive , gradația totală este g%=(1-(1+3/100) ^n)x100 , unde n reprezintă numărul gradației . Pentru gradația a 7-a , procentul total este g7%=(1-(1+0,03)^7)x100=(1-1,2298738)x100=22,98738%.
Pentru gradația a 6-a : g6%=19,40523;
Pentru gradația a 5-a : g5%=15,92741%
pentru gradația a 4-a : g4%=12,55088;
pentru gradația a 3-a : g3%=9,2727% ;
pentru gradația a 2-a : g2%=6,09%
pentru gradația 1-a : g1%=3%
Mai lăsați războiul altora și ocupați-vă de războaiele noastre . Sunt mai realiste .

totoiany48@gmail.com spunea...

Pentru dl avy :FELICITARI ! Se vede diferentaa de pregătire. ATM a ,,scos,, oameni care POT gândi obiectiv, formula matematica nu ți permite sa o interpretezi cum da bine la ...democrație/ fără o cuantificare .
Fiți demn și nu va luați după turma !

America ,de atunci ,nu este SUA de acum ,dar și...atunci și acum gestul a avut un scop . Atunci ajutorul dat rușilor i a permis sa aibă la ,, picioare,, jumătate din Europa, Asia și ceva din zona Americii. Acum UKRAINA este ...cumpărată, bideu ,pardon Baiden știe, chiar și fiul sau .
Ce bine ar fi sa studiem și sa fim militari !

Stelian P. spunea...

@Huhu
Imi amintiti de o anecdota spusa de presedintele Reagan la TV:
Un rus si un american stau de vorba despre libertatile pe care le au. Americanul spune:
-Eu pot sa merg la Casa Alba, sa bat cu pumnul in masa si sa strig ca nu sunt de acord cu politica lui Reagan. Rusul spune:
-Pai si eu pot merge la Kremlin, sa bat cu pumnul in masa si sa spun ca nu sunt de acord cu politica lui Reagan.

reddog spunea...

Ar merge și Rambo în Piața Roșie dar e cam paradit.
Zice că așteaptă să fie reparat.

A spunea...

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-26015111-nu-spune-mae-atunci-cand-rasteste-ucraina-pentru-tratamentul-minoritatii-romane-problema-delicata-moldovenilor-care-nu-lasa-convertiti.htm

https://historia.ro/sectiune/general/primul-genocid-a-avut-loc-in-la-belle-epoque-si-a-574200.html

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mosmartin16 spunea...

Mulțumesc, Trofin ! Cam așa am spus și eu, doar că mai pe înțeles...și nu am detaliat pentru fiecare gradație ! Seară cu bine, tuturor ! Iar cine vrea război...să meargă voluntar unde îi e vrerea și "satisfacția" !

Mihai spunea...

@ Stelian P
Ati tras o rafala bine ochită care l-a emotionat la maxim pe domnul Huhurez .
Parerea mea este că ,stricto senso, sub masca democratiei invocate se ascund multe tactici neortodoxe prin care se rezolva multe nevoi materiale , financiare si implicit de bunastare si confort ale țările dezvoltate si avansate tehnologic , metode cu care au ras și economia nostra ,mai bine zis ” mormanul ală de fier vechi” cum zise Petre. Marea problema a acestor democrati travestiti in afaceristi este că s-au cam epuizat resursele din colonii si trebuie gasite alte surse. Ucraina era un taram al fagaduintei , numai ca nu aveau cadastru la notar ,cadastrul era la familia de care a divortat amiabil . După initierea unui puci si instalarea unei marionete la butoane care a luat lacatul de pe cămară s-au aruncat ca lupii la pradă. Ghinion insă, cineva le-a cerut actele la control.
Luând-o invers ,vă propun sa analizam ce standard de democratie ne-ar aplica Occidentul si Yankeii dacă am aplica si noi urmatoarele variante ;
- nationalizarea resurselor în beneficiul poporului precum a nationalizat Putin in beneficiul statului Complexul industrial ”YUKOS ” (resursele de petrol) din care se infruptau la greu atat americanii cat si Occidentul
- nationalizarea resurselor de petrol si gaze in beneficul statului precum a facut-o Chavez in Venezuela
- nationalizarea minelor de cupru in beneficiul poporului din Chile precum a facut-o guvernul socialist condus de medicul Salvador Allende
Sper ca nu-mi veti raspunde ca pentru revenire la normal Occidentalii si yankeii o să initieze ” in numele democratiei” un puci , o razmerinta , niste sanctiuni in cascadă ,etc care sa determine aducerea la putere a unei marionete fidele cu misiunea sa readuca situatia la ” normalitate ” in defavoarea poporului.


Huhu Rezea spunea...

@Avy
Putin ăsta al tău vrea să naționalizeze și bogățiile Ucrainei.
Mare rătutit ești domnule! Te raliezi cu dușmanii istorici ai României.

reddog spunea...

Lui avianyc ii place socialismul dar așa mai pe la ski prin Austria. 😁
Era bun de politruc la pecerea cum a fost Rambo.
Omul e mai rușinos și nu vrea sa ne spună de Transilvania când era colonie a austro-ungarilor.

Stelian P. spunea...

@avianyc
Eu inca am parerea ca sunteti un om informat. Nu stiti ca noi am incercat deja nationalizarea parca prin 1948 si daca nu ma insel am platit despagubiri si dupa 1990? In Chile au organizat o lovitura de stat si sub dictatura lui Pinochet s-au petrecut multe lucruri oribile dar in Venezuela a lucrat Chavez pentru cauza imperialistilor. Cred ca stiti ce bine traiesc venezuelenii care au "beneficiat" din plin de rezultatele nationalizarii. Au cea mai mare inflatie din lume si moneda care circula in tara e dolarul.
Poate ca Putin nu stie si incearca si el.

Mihai spunea...

Huhurez
Vă suspectez că faceti cumparaturi numai din magazine care vand produse alimentare importate din UK ,produse din materie prima modificata genetic.Importuri fara taxe ale jmecherilor ,la preturi mult sub pretul produselor romanesti care stau pe raft nevandute.Adica un sabotaj pe fata la producatorul autohton.
Eu cumpăr doar produse romanesti chiar daca le gasesc la raft inchise in cutii cu siguranta antifurt. Asta-i Romania .
O fi bine dom Huhurez sa dai 50 miliarde de euro din cotizatiile tuturor fara nicio consultare publica unor fanatici dintr-o tara nonUE ca sa-și distruga tara , in timp ce tie iti dau sub o droaie de condtii in etape abia 32 miliarde euro printr-un PNNR in care nu-ti permit sa modifici un procent de la 9% la 13% in asa fel ca sa nu transformi pensionarii romani in muritori de foame sau incolonati la cozi nesfarsite la un pachet cu mila acordat de generoasa UE.
Cred ca ar fi mult mai recomandat sa faceti o pauza si studiati cu atentie cand o sa ni se indeplineasca visul privind actualizarea pensiilor tinand cont de faptul ca domnul Ciolacu a promis majorarea salariului minim la 3000 lei cu toate implicatiile lui asupra legii 153.

Stelian P. spunea...

@avianyc
Poate chestia asta nu o stiti. In dobinzile uriase pe care le platea Romania (adica si noi doi) la imprumuturile externe facute de Ceausescu erau incluse si despagubirile la nationalizarile facute "in beneficiul poporului."

reddog spunea...

Avianyc vrea sa fie patron dar o arde cu socialismul.
Cam ca baronii aia de la pesedea pe care ii înjură.
Și Livache avea vrăjeală asta obosita, manca roșii românești prin piețe și apoi o ardea prin Dubai cu amanta.
Pe banii statului.
Probabil avianyc e așa de nervos pentru că nu are o amanta.

totoiany48@gmail.com spunea...

Poate ca este bine ,uneori sa ...recitit spusele unor ..
personalități.AstfelConsilier al președintelui SUA,Zbigniew Brzezinski spunea ...slavii- rusi ,Belarus,ucrainieni sunt cele mai recalcitranți popoare din lume.Ele pot fi distruse dar nu cucerite.De aceea aceasta sămânță trebuie distrusa. Hitler a fost ...,noi nu vom lasă urme .
O alta persoana importanta, G Soros ,,avem nevoie de Ucraina CA O TORTA IN RAZBOIUL CU RUSIA .Soarta cetățenilor acestei tari nu ne preocupa deloc ,,.
Adăugăm și spusele președintelui B Linton ,,am cheltuit multe miliarde de dolari pentru aducerea lui Eltan la putere ,dar ...profitul SUA a fost de 5 700% ,, .
Mulțumesc mult D-le H.

Mihai spunea...

@ Stelian P
Sincer ,nu stiam de fenomen . Fiind implicat știam insa o alta chestiune pe care nu o stiu multi . Tot ce ne bagau rusii ca munitii pe gat ca obligatii prin Trataul de la Varsovia sau contra produse alimentare Nicu le vindea pe dincolo de multe ori chiar la preturi duble. Era asa un fel de banda rulanta , veneau si plecau .Nu pot zice mai mult dar cred ca stiti ce insemna ”Pe dincolo” acelor vremuri.
Cu bani putini a reusit totusi sa o lase o mostenire de care inca ne folosim si azi .Fara ea cu ce au construit emanatii am avea probleme cu alimentarea tastaturii ,etc. Cât am cheltuit si in ce statdiu suntem dupa 33 de ani stiți bine ,nu cred ca este cazul sa dezvolt.
In rest ,toate bune si frumoase , tara in care musteste democratia ,avem resurse in toate domeniile , gaz , petrol , bazin hidrografic pentru producere energie , cupru , uraniu ,etc dar incheiem contracte cu azerii pentru livrare de gaz , cu sarbii pentru livrare pulberi pentru munitii ,cu canadienii pentru apa grea ,etc
Asa ca nationalizate sau la cheremurilor multinationalelor tot un drac. Nationalizare = sanctiuni sub care nu poti sa te dezvolti ,săracie , revolte ,etc . Asta chiar daca esti un guvern legitim ales. Adica oricum o dai tot la cheremul celor mari ajungi.

csej spunea...

Cam multi pe aici sunteti prietenoși cu urmasii maresalul Kulicov.Nu prea sunteti natoisti.Ar fi culmea sa fi fost prin Irak si Afganistan.
Stimabililor daca tot sunteti propagandistii lui Putin de ce nu-i cereți acestuia sa intervină pe lângă guvernul României sa va rezolve doleanțele?O ideie.
Voi rămâneți cu ideile voastre eu cu ale mele ca oricum nu noi-voi influentam mersul istoriei.Maine ma îmbrac cu destinația Ottawa.




M spunea...

@Huhurez

Aviaționiștii tip avy și buzilă sunt în stare să se manifeste și în Piața Roșie, dar împotriva NATO și UE.

Lăsați domn' comandant că tot dumneavoastră ați ridicat acest subiect spre a deveni o tribună a propagandei naziste ruse și tot dumneavoastră aprobați postările!

Huhu Rezea spunea...

@M
Hodoronc-tronc!
Eu am lansat subiectul pentru a marca un eveniment istoric.
Crezi că dacă nu scriam despre ajutorul american pentru Uniunea Sovietică, rezerviștii noștri rusofili ar fi fost mai capabili să deosebească democrația de tiranie?

bogdan spunea...

PENTRU CSEJ

Ce fain, Ottawa..... si eu trebuia sa plec ........acum 25 de ani. Drum bun.

M spunea...

@Huhurez

Orice subiect care conține "SUA", "Ucraina", "istorie", "democrație", "URSS", "ajutor militar", "Bucovina", "NATO", "Nord", "de Nord" sau "Nordul" este folosit de acești disperați să împrăștie propaganda nazistă rusă!😁

Am un prieten:
- Ai văzut, zic, a crescut prețul la lapte!
- Da! Din cauză că ucrainenii au atacat Rusia și a blocat importul de lapte! Suferă românii de foame din cauza Ucrainei. Guvernul nu dă datele exacte dar zilnic mor mii de români de foame și din cauza sângelui spurcat de vaccin!
- Mă rog, afară azi e mai frig ca ieri!
- Suferim cu toții de frig din cauza UE și a lui Zelensky! Practic nu mai avem gaze și ne vom încălzi tăind băncile din parcuri!
- Abia aștept primăvara!
- Degeaba aștepți! Amerlocii ne-au furat totul și doar Putin mai poate aduce primăvara în Europa!


Ce istorie? Istoria este rescrisă după interese!

Dar aveți butonul: Publică/Nu publică 😂

PS - postarea de mai sus s-a vrut o ironie! După cum vedeți, deși de obicei comentam activ subiectele astea, am renunțat! Așa cum am renunțat să conving porcul să nu se tăvălească în noroi! Am înțeles că asta e natura porcului!

Huhu Rezea spunea...

@Cezar
Userul Iulian68 nu este Mares.