Un produs Blogger.

luni, februarie 06, 2023

Politicieni și formatori de opinie care nu știu că pensiile speciale plătite prin CNPP sunt calculate și contributiv

82 comments

 Nu numai deputatul Cristian Seidler (USR), cel care zilele trecute a formulat opinia eronată de mai jos, dar și mulți ziariști, formatori de opinei, chiar și cititori ai acestui blog  nu știu că pensiile de serviciu ale magistraților, grefierilor, diplomaților, personlului civil aeronautic,  funcționarilor publici parlamentari, auditorilor Curții de Conturi sunt calculate atât contributiv, potrivit legii cadru a pensiilor civile, dar și potrivit legilor speciale care reglementează pensiile lor de serviciu, în plată rămânând cuantumul cel mai mare.

Declarația deputatului  Cristian Seidler:

 „PNRR cerea României ca, până la finalul anului 2022, termen absolut ratat de acest guvern al sărăciei, să avem pensiile trecute pe contributivitate, pensiile speciale. Proiectul de lege trimis de Guvern Parlamentului nu face nimic din această perspectivă, nicio pensie specială nu este trecută pe contributivitate.

Nu o spun eu, politician din opoziţie, proiectul de lege nu îşi propune să facă acest lucru. Acest proiect de lege este vădit neconstituţional. Conţine într-o singură lege, modificări la legi diferite, care una, conform Constituţiei, trebuie să aibă cameră decizională, Senatul, alta să aibă cameră decizională, Camera Deputaţilor”, a spus deputatul.

Doar pensiile de serviciu ale militarilor nu sunt calculate și în varianta contributivă, așa cum sunt calculate toate celelalte pensii de serviciu, potrivit unor dispoziții asemănătoare cu cele pe care le enumăr din Legea nr. 216/2015 privind acordarea pensiilor de serviciu pentru diplomați și personalul consular:

Legea 216/2015

Articolul 6

(1) Odată cu stabilirea cuantumului pensiei de serviciu se stabilește și pensia pentru limită de vârstă din sistemul public, potrivit legislației în vigoare privind sistemul de pensii publice.

(2) În cazul în care cuantumul pensiei de serviciu calculat conform prezentei legi este mai mic decât cel al pensiei din sistemul public de pensii, se acordă cuantumul cel mai avantajos.

(3) Partea din pensia de serviciu care depășește nivelul pensiei din sistemul public, precum și partea din pensia de urmaș calculată din pensia de serviciu, care depășește nivelul pensiei din sistemul public de pensii, se suportă din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

(4) În cazul în care nu sunt îndeplinite condițiile de acordare a pensiei pentru limită de vârstă în sistemul public de pensii, pensia de serviciu se suportă din bugetul de stat până la împlinirea vârstei standard de pensionare prevăzută de legislația în vigoare, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.


In cazul pensiilor militare recalculate din pensiile contributive, în anul 2016, potrivit L 223/2015, care au rămas în plată cu cuantumul contributiv mai avantajos și nu au mai fost actualizate din anul 2017, am avea situația rar întâlnită la celelate pensii de serviciu în care cuantumul contributiv ar fi mai mare decât cuantumul special, situație în care am putea spune, pentru a respecta soluțiile din Decizia nr. 900/2021 a CCR, că aceste pensii militare au și o componentă necontributivă, mai mică decât cuantumul în plată. 

Și ...când te gândești că 68% dintre pensiile militare recalculate în anul 2016 au rămas în plată cu cuantumul contributiv mai avantajos, dar în regim juridic de pensii militare.

Pentru acest segment de pensii militare, dar și pentru multe pensii militare deschise potrivit L 223/2015 din vechimi apropiate de 30 de ani,  calculul și în varianta contributivă ar fi o posibilitate de majorare în funcție de creșterea valorii punctului de pensie, care ar înlocui  lipsa de actualizare a pensiilor militare reglementată prin OUG nr. 59/2017.

Acest lucru este știut de specialiștii financiari și juridici din sistemul militar care se opun calculului pensiilor militare și în varianta contributivă. Acest calcul nu le folosește celor care doresc să se pensioneze cu vechimi mai mici de 25 ani.

82 de comentarii:

vasile spunea...

Foarte multi politicieni slab pregatiti precum si alti invitati ai posturilor tv isi dau cu parerea despre ceea ce nu cunosc. Vineri, de exemplu, la o discutie despre pensiile speciale, s-a indus ideea ca daca se reduc pensiile speciale, dar in special cele militare, care sunt foarte multe si foarte mari(in opinia moderatoarei), s-ar putea dubla pensiile pe contributivitate. Plecand de aici una tatoiu si vreo doi politicieni au inceput o balbaire a balbaielii care tine foarte bine la public.

mosmartin16 spunea...

Huhu, dar de ce ar fi deranjați specialiștii militari cu vechime mică de introducerea și a calculului contributiv la pensiile militare, când varianta bugetară a pensiei lor ar rămâne oricum mai dodoloață față de cea contributivă și mititică ?! Întreb...

ifrim spunea...

@moș martin 16.Pentru situația în care nu se specifică în docoment că se păstreaza în plată cuantumul avantajos!

Leon spunea...

Stiati ca in ultimii 6 ani(01.2023/12.2017):
1.Pensia Medie Bruta pentru CIVILI a crescut cu 87% (2000/1070 lei), in timp ce Pensia Medie Bruta la MILITARI (MApN) a crescut numai cu 17,5%(4700/4000) ??
2.Din lipsa ACTUALIZARII, Procentul intre Cheltuielile cu Asistenta Sociala/Cheltuieli de Personal la MApN a scazut de la 84% in anul 2017 la 52% in 2023 ??
3.La Pesonalul Diplomatic, 747 beneficiari in Ian.2023, in acesti 6 ani, Pensia Medie Bruta a crescut cu Numai 6%(5799/5468lei) pentru ca in anii 2021, 2022 si 2023 NU au beneficiat de Actualizarea(Indexarea) de 3,8% , 2,6% si 5,1% ??
4. La MAGISTRATI, 4988 in Ian.2023, Pensia Medie Bruta a crescut cu 55% (21404/13778 lei) ??
5.In anul 2023, Cheltuielile cu Pensiile de Seviciu vor fi in Total de 11 mld.lei, din care 10 mld.cu plata Pensiilor Militare de Stat ??

xmax spunea...

@vasile
Așa este. Mulți incompetenți.
Vina majoră o poartă reprezentanții noștri "sindicaliștii" care atunci cînd ajung la diverse emisiuni TV tac ca porcu-n cucuruz!!! Nu ne reprezintă!!! Nu l-am auzit nici odată pe vreunul din liderii de Sindicat să oprească odată acest murdar joc al moderatorilor cu privire la tot ce înseamna Ordine și Siguranță Publică, în ceea ce privește mizerabilelel OUG-uri care sunt inventate de vremelnicii guvernanți, împotriva drepturilor noastre constituționale.
Eu sau dumneata, sau mulți alții ca și noi, nu putem niciodată să ajungem la astfel de emisiuni TV deoarece am deranja foarte mult inteligența lor!!!
Avem atîtea Sindicate, cărora se pare că le convin situațiile de fapt!!!

bogdan spunea...

Corect, sa fie echitate daca scad sa scada TOATE in acelasi procent, daca cresc sa creasca TOATE in ( daca se poate, sa creasca astfel incat la situatii egale pensii egale) . Ceva gresit aici ......? sau la scadere doar unele ?

mosmartin16 spunea...

Ifrim, păi se se recalculeze toate pensiile militare...iar în "docoment" să se precizeze ca la celelalte pensii speciale : cu două componente, respectiv contributivă și bugetară ! Ce e așa de complicat să pună câteva fraze acolo pentru a ieși reglementarea ?!

Nea Nicu spunea...

"Pentru acest segment de pensii militare, calcularea și în varianta contributivă ar putea însemna o creștere"...
Ai făcut dumneata vreun calcul sau îți dai iar cu părerea?
" Ar putea " cam asta înseamnă.
Încă odată, nu te mai erija in reprezentantul unei mase importante de pensionari, nu ești îndrituit pentru asta.
Și să nu incepi iar partitura cu finanțiștii și juriștii care nu au făcut sau nu vor ..
Dacă ești așa meseriaș, ne poți spune până la urmă ce hram porți?

Paul Puiu spunea...

Pe agramatul asta de Seidler 💩💩💩nu il intreaba nimeni ce vechime are in campul muncii sau cat timp a fost angajat intr-un loc de munca!!! Nu stiu cum poate fi bagat in seama un asemenea agramat ca Seidler 💩💩💩cand pentru el au lucrat altii!!!
Cred ca nu merita un astfel de personaj sa fie acordata atata atentie in conditiile in care el e nimeni pe scena politica!!!!🤬🤬🤬🤮🤮🤮

Dodo spunea...

Da domnu Vasile...Huhu...amintea in multe randuri cum ca opinia publica nu prea ne inghite. Au reusit politrucii sa ne pateze imaginea. Si tot acea opinie publica ii uraste la randul lor pe aceiasi politruci nemernici. Este prea mult efort din partea opiniei publice sa discearna adevarul. Sau ..nu...poate le convine asa... """sa moara capra vecinului""". Mie sa imi fie ...bine.... .eu zic treaba lor... poate intr-o zi vor avea nevoie de noi... nu se stie niciodata in viata. Atunci sa ii vad...daca mai au curajul sa carteasca.

Brenda spunea...

Sânt pensii de urmași care au lăsat pensia pe contributivitate la casa de pensii civilă, de exemplu eu aveam o pensie de 2200, la care am renunțat în favoarea pensiei de urmași de la întreținătorului militar, deci eu chiar am pensie ,. cum se solicită.Trebuie să se vadă că șanț pensii de urmași la persoane care nu au avut pensie proprie ,mai ales cele din sistemul contributiv..

Petrut spunea...



Folosind un Talon de Pensie mai vechi am vazut ca exista mentiunea numarului de Puncte de Pensie acumulate de mine in cariera militara . Pensia era calculata simplu si fara echivoc : Nr. de Puncte de Pensie castigate in cariera militara X Valoarea Punctului de Pensie + 15% Valoarea Merit Militar... In Ianuarie am primit pansia indexata cu ce stie toata lumea ...cred ca 10.2% ..Pensia din Ianuarie 2023 este o idee mai mare de 60% decat ar fi rezultat din calculul utilizat pe Punctele care acum "nu mai sant".....

RD spunea...

Nu are cum USR-istul să nu știe! Doar se preface că nu știe! De ce? Ca să dea bine în ochii milioanelor de români care n-au habar de pensiile speciale, din ce componentă/componente sunt alcătuite. Doar când aud de cuvintele 'pensii speciale' deja înnebunesc! Eu mă refer doar la USR-ist deoarece acest partid de la început a avut placa: jos pensii speciale! Doar de curiozitate atunci când ești parlamentar întrebi pe la parlamentarii mai vechi și/sau documentați 'băi cum sunt pensiile speciale, ce înseamnă ..', însă mai sunt și excepții de proști cu p mare care sunt degeaba în politică și n-au habar ce înseamnă cu adevărat pensiile speciale!

Cătălin spunea...

Politicienii din Romania intr-o proportie covarsitoare sunt vanduti globalistilor care au incercat sa decimeze cu ajutorul "vaccinarii obligatorii" populatia majoritar saraca in timpul plan-demiei planificata cu mult timp inainte de anul 2019.Ca sa-si ascunda crimele, globalistii au "inventat" razboiul din Ucraina, tara unde se ascund mai multi criminali.

nastyboy spunea...

Până una-alta, proiectul de modificare a legilor prevăzute în jalonul 215, care se află la Senat în procedură de urgenţă, nu se discută săptămâna aceasta la Comisia de Apărare. Părerea mea este că va trece de Senat fără a fi discutat. Toţi reprezentanţii SNAOPSN care au făcut cerere de participare la dezbateri se vor orienta catre Camera Deputatilor. Dacă aş fi extrem de interesat de aceasta problemă, eu m-aş înscrie de urgenta in audienta la deputatul din circumscriptia mea, caruia i-as inmana jalbele respective cu modificarile punctuale motivate. Dar, deoarece starea mea este una identica cu a colegilor de pe blogul huhurez, astept sa vad ce se mai intampla cand se va intampla. Poate ne da si noua ceva. Merg pe mana lui mosmartin. Si a lui bure. Dar si a lui cfi. Caci daca muzica nu e, nimic nu e. Am onoarea sa va salut!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RD spunea...

Singurul aviz din acest an de la Senat a fost dat la Comisia pentru drepturile omului, egalitate d șanse, culte și minorități. Comisia a analizat proiectul de lege și a hotărât, cu unanimitate de voturi, să adopte un aviz favorabil.

Președinta este USR-ista senatoare Dragu Anca Dana.

mosmartin16 spunea...

Documentația pe care o am pregătită pentru audiere la comisiile din Cameră ( să dea Domnu' să pot ajunge acolo ! ) are răspuns și soluție la aproape orice problemă ridicată ! Nu vreau nicicum să mă împăunez ori a se crede că nu știu și nu apreciez ceea ce-i noțiunea de modestie...dar...și în cazul multor "lideri" de asociații, sindicate, ligi...habarnismul e la el acasă ! Sănătoși, voioși, "sperănțoși"...să fim !🤣

Huhu Rezea spunea...

@mosmartin
Specialiștii în activitate sunt deranjați pentru că nu ar fi și în folosul lor. Pe ei îi sperie calculul exclusiv pe contributivitate, dar nici ei nu sunt mai breji decât politicienii și ziariștii ca să știe că nu exista pensii speciale, altele decât cele militare, care să fie calculate numai în varianta specială, procentual dintr-o bază de calcul restrânsă, nu din întreaga activitate.
Uită-te câți cititori ai blogului, care înțeleg despre ce este vorba, se opun calculului în ambele variante. Nu vorbesc de cei care nu fac deosebirea între plata unei contribuții pentru pensii și calculul contributiv al pensiei. Aceștia sunt contra pentru că așa au auzit, nu pentru că ar și știi cum se calculează.
Ai un exemplu mai sus. Vezi cât de obraznic a devenit jagardeaua de @Nicu, care, după ce blogul i-a găzduit memoriul pseudo- anonim împotriva conducerii CPS a MApN, după debrifare a devenit din nou un clănțău al guleraților.
El, finanțist, care a mai și lucrat la CPS, mă trage la răspundere dacă am făcut calcule înainte de a scrie acest topic dranjant pentru gulerați.
Am prezentat de atâtea ori calcule pentru pensia mea și nu trebuie să fii mare socotitor ca să înțelegi că o pensie plafonată în 2017 va crește prin actualizare la valorile soldelor de grad și funcție din anul 2023 sau, în varianta contributivă, la nivelul valorii punctului de pensie/punctului de referință din L 127/2019

Leon spunea...

@Huhu Rezea, cred ca nea Nicu n-a citit cu atentie prevederile de stabilire/recalculare a pensiilor civile din L.127/2019 !
Va conta foarte mult Formula de calcul a VPR, si DA, vor fi pensii civile si militare( daca se va ajunge acolo !) cu un Punctaj Total mare, care ar putea creste substantial(si prin adaugarea OMM/SOSP)..!

Huhu Rezea spunea...

@Nastyboi
L 4/2023 nu va putea fi pus pe ordinea de zi înainte ca toate cele 3 comisii raportoare să întocmească Raportul cu propuneri de adoptare, cu sau fară amendamente, sau respingere.
Abia pe 14 02 au termen de depunere a Raportului.

Leon spunea...

@RD, vezi ca maine este pe Ordinea de zi proiectul L 4 la celelalte 2 Comisii, pentru Aviz, de Buget si de Politica externa!
Dupa cele 3 Avize, vor urma cele 3 Comisii Raportoare..!

Mihai spunea...

Huhurez
Era mult mai spectacular daca ai fi pus un topic cu aterizarea in direct a lui Csej -monteoru la Otawa, chemat de urgența sa inspecteze Leopardurile trimise de canadieni lui Zelinschi ca sa-și distrugă tara pâna la ultima casă.
Faceti gargara cu presupuneri si interventii la comisii fara să vă prindeți că scopul principal al guvernului si al parlamentarilor puterii sunt banii din PNRR ,bani fara de care sunt faliti si trebuie obtinuti indiferent de mijloacele utilizate. Scop in care au modificat cateva fraze in legile speciale la indrumarea CE si BM si le vor trece de urgența prin parlament . Cu legea iesita din parlament sub forma pe care au inaintat-o vor marca jalonul 215 .Este singurul scop pentru care guvernanti si parlamentarii puterii.
Din cate se stie , nu se pune problema aplicarii L127 pentru militari deoarece cuantumurile majoritatii pensiilor depasesc netul activilor similari in functie.
Pe viitor nicio pensie nu va depasi netul activului la deschiderea dreptului de pensie.

Actualizarea doar vorbe goale in contextul in care Ciolacu ridica salariul minim brut la 3000 lei cu toate urmarile asupra legii 153.

Leon spunea...

@Avia, te-ai inscris in partdul lui Ciolos?
https://www.g4media.ro/reper-comisia-europeana-si-banca-mondiala-sunt-nemultumite-de-proiectul-legii-privind-pensiile-speciale-magistratii-ar-trebui-sa-aiba-o-vechime-de-35-de-ani-pentru-pensie.html

reddog spunea...

Așteptăm un video cu avianyc și amanta pe o pârtie de ski din Austria.
Din filmulețele alea pe care le tot posteaza pe aici am reținut unul în care era în mașină cu soția.
Din dialogul de acolo reieșea că nu prea maraia in fata soției.😁
Omul de supărare se mai descarcă pe aici.

Eu pe 14 februarie de Ziua Indrăgostiților voi fi în Ierusalim la Zidul Plângerii. 🤣

Dacă aveți vreo dorință pot pune bilețelul cu dorința in zid cum e tradiția.
Dacă sunteți pe faza va fac și cu mâna. 😁

Mai jos e o camera live din zona.


https://thekotel.org/en/western-wall/western-wall-cameras/

Un pensionar citit spunea...

Buna ziua,
Imi cer scuze ca intru in discutie,mai ales ca vad ca sunt unele prietenii.
Oare cei care sustin sus si tare pensia pe contributivitate au studiat L127/2019-legea pensiilor lublice sa vada cum se calculeaza.Toti fac referire la calculul din 2011 a lui Oprea care a fost facut la 20 ani.
Eu am iesit la pensie in 2001 si de atunci am muncit.In activitate au fost ani cand am avut si 3 puncte.Dar din 2015 incoace salariul mediu brut a luat-o razna din cauza domeniului IT,constructii,etc.Pentru a avea o pensie de 5000 de lei trebuie sa ai70 puncte care se inmultesc cu 71,4 cat este VRC incepand cu 2023.Eu care am40 ani efectiv munciti(cadru+civil) din care 17 la grupa speciala,in civilie profesor si inginer nu ma apropii de suma asta.Si apropo cat am fost ofiter am avut mereu salariu de merit,peste jumatate de timp functii de maior si locotenent colonel si prima de comanda.Asa ca cel mai bine este legea actuala cu actual;izare

RD spunea...

@Huhu, @Leon, @mosmartin16, @Viorel si toti cei interesati de reforma pensiilor speciale chiar va rog sa cititi cu atentie ceea ce voi scrie in acest mesaj. Adevarul este ca nici nu stiu cu ce sa incep si cu ce sa termin asa ca nu voi pune decat cu '-' nu cu cifre '1, 2, 3'.

- Jalonul 215 are legatura cu jalonul 214;
- Atat Guvernul in forma PNL-USR-UDMR de la acel moment cand s-a facut PNNR, cat si Comisia Europeana sunt niste amatori pentru ca au semnat acest acord, poate ma veti injura, insa va voi explica de ce am dreptate;
- Jalonul 215 include pensii speciale asa cum este scris in PNNR, iar in Romania nu exista pensii speciale, ci de serviciu, iar daca de la Guvernul Romaniei nu avem pretentii, de la Comisia Europeana ar fi trebuit sa avem, nu? Atunci cum a permis CE sa fie scris cu pensii speciale, nu pensii de serviciu? Una e sa se spuna in public 'pensii speciale' si alta e ce e scris oficial si aici trebuie sa fie conform realitatii, adica 'pensii de serviciu';
- In jalonul 215 este scris clar despre cele 6 categorii, deci fara cele militare. Apoi a fost adaugata si aceasta categorie dupa luni de zile. Nu exista scuze din partea Comisiei Europene, sa semnezi pentru 6 si sa mai adaugi inca una! Inseamna ca multe jaloane au fost citite pe sarite de CE, asa ca la jalonul 215, da dovada de amatorism.
- Tot in jalonul 215 scrie 'intrarea în vigoare a cadrului legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale' si ' nu se vor crea noi categorii de pensii speciale, iar categoriile actuale vor fi raționalizate', iar in jalonul 214 scrie 'va revizui pensiile speciale pentru a le alinia la principiul contributivității;'. Pai cum naiba sa ceri reducerea chetuielilor cu pensiile speciale si tot la fel sa le rationalizezi? In mod normal reducerea inseamna sa faci cumva (constitutional) incat sa le scazi cuantumul tuturor pensiilor speciale, asta ar inseamna recalcularea lor, si proiectul trebuia sa fie facut pana la sfarsitul lunii decemebrie 2022, ceea ce s-a si intamplat.. Si cum poti sa mai scrii in jalonul din 214 cu termen pana la sfarsitul lui martie 2023 sa ' revizui pensiile speciale pentru a le alinia la principiul contributivității'. Adica le scazi pe cele speciale, le recalculezi sa zicem in 6 luni, iar apoi le treci pe contributivitate. Se bat cap in cap. Pentru ce le scazi pe cele speciale, daca oricum le treci pe contributivitate?
- In jalonul 215 mai scrie 'Protecția deciziilor Curții Constituționale se va referi numai la pensiile magistraților, nu și la alte categorii, și se va referi numai la limitele explicite din argumentele Curții', deci se refera la faptul ca doar pensiile de serviciu ale magistratilor trebuie sa ramana, nu si ale celorlalte categorii (5 cum e scris in PNNR + 1 (pensiile militare) adaugata dupa cateva luni de la semnarea PNNR). Nu scrie ca pensiile militare sa fie si ele compuse din doua elemente: partea speciala + partea contributiva asa cum crede de atatea luni @Huhu si altii. Iar cele care sunt compuse din doua elemente, ar mai ramane doar partea contributiva!
- Si pe final tot la jalonul 215 este scris 'Pensiile speciale se calculează pe baza principiului contributivității, a vechimii în profesie și a reajustării procentului legat de veniturile obținute. Perioada minimă de cotizare este similară cu cea aplicată în fondul public de pensii.' Aici iar e o contrazicere, scrii ca perioada minima de cotiziare trebuie sa fie similara cu cea aplicata in fondul public de pensii, insa in 2023 le treci pe contributivitate (in afara de magistrati).

RD spunea...

Partea a 2-a pentru ca aveam prea multe caractere scrise in primul mesaj:

- Poate cea mai mare prostie este scrisa in jalonul 214: 'Pachetul poate include legi separate privind regimul general și pensiile speciale.' Pai stati ma nene, cum poate include legi separate pentru pensiile speciale in sistemul public din moment ce ele au fost rationalizate? Pai ele nu mai exista. Deci rusine Guvernului (PNL-USR-UDMR) si CE! Adica daca le treci pe contributivitate poate ca actuala guvernare va spune ca le dam 1, 2, 3 puncte in plus pensionarilor militari pentru ca au riscat nu stiu ce si nu stiu cum si poate ca ar fi un cost mai mare decat este acum cu pensiile speciale ale militarilor mai ales ca in ultimii 6 ani au fost indexat mult mai putin in comparatie cu civilii!

Si uitati vitejii de USR ce au scris ca nemultumire pentru proiectul jalonului 215 facut de Budai: https://www.usr.ro/wp-content/uploads/2017/04/Reforma-pensiilor-Speciale.pdf

Pai de ce nu ati ramas ma sa faceti reforma pensiilor, reforma salarizarii etc.. ? Si acum ati intrat in opozitie ca prostii si dati vina pe PNL-PSD-UDMR.

Raman la parerea ca daca pensiile militare ar fi recalculate cu ce este scris in proiectul facut de Budai, bugetul pensiilor militare ar creste, nu ar scadea, insa obiectivul jalonului 215 este sa scada.
Tot la fel, nu scrie ca pensiile militare sa fie calculate si pe contributivitate!

Ambele jaloane (214 si 215) sunt un usec din cauza prostiilor: Guvernul Romaniei din 2020-2021 si Comisia Europeana!
De ce? Pentru ca sunt multe greseli scrise in jaloane. Pentru ca se contrazic cele scrise intr-un jalon fata de altul.


Astept sa raspund 'injuraturilor' voastre> Le astept cu nerabdare. :))

Huhu Rezea spunea...

@RD
Iar te învârți în jurul cozii cu sofismul guleraților că pensiile militare nu sunt pensii speciale?
Crezi că Ghinea, cel care a scris PNRR, stie că toate pensiile speciale, în afara celor militare, sunt deja aliniate la contributivitate? Nici d-tale nu-ți vine să crezi, nu?

RD spunea...

@Huhu,
Nu stiu ce stia Ghinea.. El ar fi trebuit sa stie ca sunt pensii de serviciu, nu speciale. La fel si CE! Speciale sunt doar in public, asa spunem noi! Pe mine ma intereseaza despre cum poate fi mentinuta sau schimbata pensia personala, mai putin conteaza numele pensiei! V-ati fixat pe faptul ca pensiile militare sunt pensii speciale. Asa, si? Asta este important penttu dumneavoastra? Numele pensiei pe care o aveti sau de cuantumul ei? Eu prefer cuantumul, asa cum ar trebui sa fie pentru toata lumea! Nu-mi pasa numele pensiei! Ca e de serviciu, ca e speciala, ca e frumaosa, ca e urata, ma intereseaza cat voi avea in continuare! Numele pensiei nu-mi da bani! Cuantumul conteaza pentru traiul de zi cu zi. :) Pentru mine, pentru familia mea..

RD spunea...

In plus, atat ati inteles din tot ce am scris? Acolo ati ramas? La numele pensiei militare? Ca e speciala, super speciala, de stat si asa mai departe?

Leo spunea...

@ Un pensionar citit
Toate nedumeririle exprimate, pot fi lămurite de Onorabilul care este de același leat fiindcă și el tot la început de 2001 s-a pensionat.
Totuși , este mai bună o contributivă decât ceea ce este acum sau mai grav dacă va rămâne MIZERIA care este acum.
Cei cu vechimi mari nu au a se teme.

Mihai spunea...

reddog
Rambocrat va pleca la manifestatie in Piata Rosie insotit de seful scmd ca sa dea in judecata Nato ,Ue si pe Cezar.

RD spunea...

@Leon, m-am uitat si eu, ai dreptate.

1. Ședința Comisiei pentru politică externă, de la ora 12:00, sala 4018 și online, etajul 4;
2. Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital
din 07 februarie 2023, de la ora 11:00, sala 3047 și online, etajul 3;

mosmartin16 spunea...

RD, multe ți-s neclare !🤣 Nu te înjură nimeni, fii liniștit...doar că o să pricepi cum e treaba cât de curând !Și...doar cu titlu de exemplu, că tot nu înțelegi tu ce e aia - generic - pensie specială...vezi că pensiile militare nu sunt de serviciu, ci...și de serviciu ! Ia"cetește" art.14 din Legea 223 / 2015 și o să vezi că mai sunt două categorii...tot de pensii militare de stat ! Trebuie să citești mult ca să înțelegi cum e cu generalul și specialul în domeniul dreptului ! Sănătos !

RD spunea...

@mosmartin16, multe nu ar trebui sa fie neclare pentru toti, nu doar pentru mine! Multumesc pentru ce mi-ai zis sa citesc. Nici nu stiam! :)) Dar poate-mi spui cum e treaba cat de curand, cred ca esti informat!

reddog spunea...

Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi şi nouă toate;
Ce e rău şi ce e bine
Tu te-ntreabă şi socoate;
Nu spera şi nu ai teamă,
Ce e val ca valul trece;
De te-ndeamnă, de te cheamă,
Tu rămâi la toate rece.

Mihai Eminescu

Sorin spunea...

@reddog dacă intri în cetatea Ierusalimului pe poarta Jaffa, biletelele se pun în partea dreapta a zidului, în dreapta rândului de umbrele?

reddog spunea...

Sorin
Acolo e zona pentru femei.
Pun în stânga pentru salvatorii români plecați în Turcia.
Pot pune și pentru tine Sorina daca vrei. 🤣

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cătălin spunea...

ROMANIA RENASTE. BORSA ESTE DOAR UN EXEMPLU DE COMUNITATE CARE A RENASCUT, OAMENII DEVENIND MAI OPTIMISTI CA NICIODATA: https://observatornews.ro/exclusiv-observator/statiunea-numita-vestul-salbatic-a-ajuns-azi-raiul-turistilor-afacerea-deschisa-de-viorel-aici-intors-dupa-10-ani-din-italia-510290.html

gigi 2 spunea...

Dle RD : de ce va deranjeaza cresterea bugetului pensiilor militare? asta inseamna ca vor creste pensiile militare. Inteleg ca nu sunteti de acord cu cresterea pensiilor militare?

xmax spunea...

@Viorel
Acest guvern vremelnic vrea sa adopte o noua lege a salarizării fără ca legea care este în vigoare sa fie închisă și aplicata în integralitate.
Frumos guvern!!
Oare chiar nu le e frica de DREPTATEA DIVINA??
Isi bat joc cu buna știința de tot neamul românesc

Huhu Rezea spunea...

Nici partidul REPER al lui CIOLOS nu știe că pensiile speciale plătite de CNPP sunt deja contributive.

Deputatul neafiliat Andrei Lupu, membru al REPER, a anunţat, astăzi, că va depune, împreună cu alţi parlamentari membri ai acestui partid, o serie de amendamente la proiectul Guvernului privind pensiile speciale, în condiţiile în care există semnale "foarte clare" din partea Comisiei Europene cu privire la faptul că actul normativ "pune în pericol" Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, potrivit Agerpres. "Avem semnale foarte clare din partea Comisiei Europene cu privire la faptul că este nemulţumită de acest proiect şi că este pus în pericol PNRR-ul. Puteţi verifica, în perioada următoare, va apărea o comunicare oficială. (...) Vom depune un set important de amendamente la proiectul Guvernului privind pensiile speciale. Am văzut un proiect făcut doar de dragul de a bifa un obiectiv, dar care nu rezolvă sub nicio formă problemele semnalate de către Comisia Europeană. Pe de o parte, deja, Banca Mondială a spus că proiectul Guvernului nu este suficient, Comisa Europeană în acest moment neoficial, dar urmează cât de curând să confirme faptul că proiectul Guvernului nu este in măsură să îndeplinească obiectivele din PNRR, ceea ce ne va duce la o posibilă blocare a fondurilor din PNRR. Ceea ce facem astăzi este să ajutăm, de fapt, majoritatea de guvernare printr-un proiect foarte concret pe care sperăm ca întreaga opoziţie să şi-l asume", a declarat Lupu, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament. El a precizat că este vorba despre patru categorii de pensii speciale - pensiile magistraţilor, pensiile din domeniul "de forţă", Armată, MAI, servicii, pensiile aleşilor: parlamentari, primari, preşedinţi de Consilii judeţene şi alte câteva categorii "mai mici" - personalul auxiliar din instanţe, personalul Curţii de Conturi, personalul din Parlament, diplomaţi, personalul din aviaţie.

xmax spunea...

Peste doua saptamini se vor discuta amendamentele aduse pt "pensiile speciale"...nu toti parlamentarii au fost pregatiti....unii au fost la film....altii au muncit la cules de capsuni

Asta da CARACTER de ROMÂN adevărat!!!!!

RD spunea...

@gigi 2, cum ați putut spune așa ceva? Ați citit vreodată ce presupune jalonul 215? Nu cred pentru că altfel nu ați fi scris așa ceva.

@Huhu, REPER va rămâne cunoscut așa cum este și acum, undeva pe la 0.1% din populație fără șanse de a câștiga ceva la alegerile din 2024.
Nu înseamnă că dacă ești într-un partid politic, te și pricepi.. Așa cum sunt multi politicieni în România.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...

⭕ Am să cred că pensiile speciale sunt o problemă atunci când vor fi eliminate din toată Uniunea Europeană, inclusiv cele pentru euro-parlamentari!

⭕ Am să cred că pensiile speciale sunt o problemă când TOATE programele PNRR din TOATE țările vor avea o prevedere care să elimine pensiile speciale!

Până atunci sunt convins că este doar un punct din programul politic marxist al USR-REPER, impus prin funcționari români rezist aflați în diferite poziții în aparatul tehnic UE.

USR a reușit ceva de neconceput! Să distrugă sistemul democratic din România impunând obiectivele politice ale acestui partiduleț extremist în fața unei majorități parlamentare alese legal! Complicitatea este însă a TUTUROR partidelor care au acceptat acest PNRR făcut de Ghinea.

Cum au fost adoptate PNRR-urile?

România - a adoptat Planul Național de Redresare și Reziliență în 7 aprilie, dar premierul Florin Cîțu a anunțat că nu îl va prezenta Parlamentului.

Italia - PNRR a fost prezentat de către prim-ministrul Mario Draghi, separat, în fața Camerei Deputaților și a Senatului, pe 26 și 27 aprilie. După fiecare prezentare a urmat o dezbatere și un vot.

Spania - Prim-ministrul Pedro Sanchez, pe 14 aprilie s-a adresat plenului Congresului Deputaților, pentru a vorbi despre starea de alertă din Spania, măsurile împotriva Covid-19, dar și pentru a prezenta planul național de redresare.

Croația - premierul Plenković s-a dus în Parlament pe 14 aprilie pentru a detalia măsurile ce vor fi luate prin PNRR.

Grecia - ministrul de Finanțe a trimis planul Parlamentului, pentru a informa membrii adunării în legătură cu prioritățile asumate de guvernul Grecia.

Luxemburg - Pierre Gramegna, a prezentat planul de reziliență al țării în Parlament, în 27 aprilie.

Austria - a elaborat un Plan național de dezvoltare și reziliență, pe care l-a supus consultărilor publice până în 26 februarie.

Danemarca a elaborat întregul plan de reziliență în strânsă colaborare guvernamental-parlamentară.

Portugalia a organizat largi consultări publice pe tema planului său național de reziliență. În urma sugestiilor venite de la partenerii sociali, planul a fost definitivat și prezentat Parlamentului, în luna martie.

Slovenia, parlamentul a primit și dezbătut planul național de reziliență, în luna martie.

Și așa mai departe!

În niciun PNRR nu sunt trecute condiții de reformă a sistemului de pensii sau de salarizare cu excepția României!
PNRR-ul României a fost făcut de Ghinea și USR cu informarea lui Câțu și mai apoi a lui Iohannis. Nici măcar membrii marcanți din PNL nu au avut cunoștință de prevederile PNRR.

valy spunea...

De tot neamul românesc și de armata română și-a bătut joc PSD și Olguța Vasilescu cu legea care nu se aplică unitar la toți în același timp și sub aceeași formă.
În loc să actualizeze salariile și pensiile în mod unitar, acum se face pe sărite.
La partide să fie cât de mult.
În ultimul timp și la poliție pensiile sunt duble față de MApN datorită sporurilor umflate, nu se ține cont de vechimea în sistem, parașuteajă în SISTEMUL M.I. direct COMISARI după 2 luni de curs.
Mai spune-ți că pensiile militare nu sunt pensii speciale.

Huhu Rezea spunea...

Valy
Vorbești ca să te afli în treabă!
Olguța a plecat de 5 ani, gulerații, inițiatori ai OUG 59, au rămas.

reddog spunea...

Daca nu suntem uniți nu vom obține mare lucru
Îndreptarea inechităților trebuie să înceapă cu acordarea ajutoarelor și soldelor compensatorii.
Dar mai mult sau mai puțin fiecare e in lumea lui. 🤣
Ies in evidenta evident multi ninja juridici care lupta cu sistemul. 😁

Cei care au murit pe la Mărășești s-ar uita la acești ninja foarte încruntat.

bogdan spunea...

Valy are dreptate. Din pacate, MApN nu da doi bani pe activi sau rezervisti.

xmax spunea...

In România predomină URA CIUDA și DUȘMĂNIA fapt care va conduce întodeauna la o dezbinare și un haos făra precedent.
Toate aceste ORDONANȚE care s-au elaborat in ultimii 30 de ani de acești vremelnici de politruci au condus numai la dezbinare, incertitudine, la un sistem neperformant, la judecăți strîmbe și așa mai departe.
Este grav deoarece o fac în mod conștient și voit.

RD spunea...

@M, ce bine zici! Sa-mi fie scarba de politicieni in special de USR! Cu luni de zile vacanta pe an si dau USR-isti dovada de corectitudine!

Relu spunea...

Unele elemente salariale din calculul bazei la pensiile militare sunt luate in calcul si la civili. Cu ei ce faci?

Leo spunea...

Mâine este termen de aviz la comisia de buget, finanțe..
Este interesantă observația în urma dezbaterii , și anume că se vorbește desre ECHITATE.
Aici se vede efectul JALBELOR lui FLAVIUS
Reglementări:
în vederea restaurării principiilor echității și egalității de tratament între asigurații sistemului de pensii, dar și pentru evitarea unor cheltuieli semnificative din bugetul de stat se impune modificarea actelor normative cu caracter special care instituie categoria pensiei de serviciu

RD spunea...

@Leo, păi azi a fost termenul de aviz pentru ultimele două camere, în afară de cel dat deja pe 31.01.2023.

Leo spunea...

Pe ordinea de zi azi a fost la Comisia de buget , finanțe..de la Senat
AVIZUL a fost amânat
https://www.senat.ro/ProgramLucruZi.aspx?Zi=2023-02-07&ComisieID=7c275762-cb98-4b63-a338-f40880017d0a&NrSedinta=1
PS
este de noutate sintagma RESTAURĂRII principiilor echității și egalității de tratament între asigurații sistemului de pensii...
Deci comisia a reținut că există o degradare a ECHITĂȚII. E un semn bun.

RD spunea...

Merci Leo. Și care este semnul bun?

Leo spunea...

@RD
Semnul bun este că eu aud pt. prima dată că se discută în cadrul formal instituțional despre EXISTENȚA STĂRII DE FAPT A INECHITĂȚII și RESTAURAREA , practic a principiilor Art. 2 alin 5 din Legea nr. 223/2015 , principiu care a fost demolat le gulerații MFA prin mâna politicienilor , care acum iau în discuție RESTAURAREA ( adică repararea).
Să trimiți și tu ceva , o opinie etc, la Camera Deputaților în jur de 20 februarie. Eu , FLAVIUS, Stelică , Viorică , 4x4 , Camaradul , etc... sigur vom trimite ceva și la CAMERA DEPUTAȚILOR la co misiile de ap , muncă , și juridică în special

Leon spunea...

Leo:
"Dezbaterile din comisia de buget finanţe din Senat au fost amânate două săptămâni pentru ca Guvernul să vină cu informaţii relevante, care lipsesc din expunerea de motive ce însoţeşte actul normativ, mai arată sursa citată."(stiripesurse).

A spunea...

@RD
Asta cu "restaurarea principiului echitatii" poate fi un semn bun,INSA depinde ce ce parte a baricadei te afli!!
Daca esti dupa 2017,te afli in partea gresita,ca si mine de altfel!
PS:Tinem cont de parcursul discutiilor de aici de pe blog,all vs.ciucani.:)Desi cei din urma sunt cei mai pacaliti..... culmea ,tot ei vor vedea ECHITATEA cu semnul MINUS.
Sa traim si mai vorbim....

RD spunea...

@Adrian,
Știi cum e treaba cu 'all vs ciucani ' pentru mine?
În realitate este așa: nemulțumiți vs mulțumiți.

@Leo,
Am trimis deja în anumite părți însă nu cred că e bine să spun ce deoarece pensionarii militari sunt împărțiți și dacă nu ești de partea unora ești făcut într-un fel sau altul.
Poate va dispărea acea lege și vom fi toți mutați pe contributivitate cu pensii foarte mici, mici și cel mult medii.

Leo spunea...

BRAVO
SUPER
Orice mesaj e bine venit , deoarece el scoate în evidență o STARE de fapt ANORMALĂ
TĂCEREA este inamicul iar JALBA este prietenul pensionarului

Dodo spunea...

Ori iesim toti pe ei....adica toti acei care ne simtim nedreptatiti....pt ca sunt si multumiti .... care vor tacea. Tot am fi vreo 70-80.000 de pensionari militari nedreptatiti...si atunci poate se intampla ceva. Altfel,tot vad postari...de tot felul si nu se intampla nimic. Eu sper ca dupa 23.02.2023, In sfarsit.se va intampla ceva. Daca nu eu cred ca ar trebui cu toata groaza.si lenea noastra ...sa mergem sa ne cerem dreptul..nu pomeni...in strada...doar aceasta varianta nu s-a incercat...PS.Intr-adevar trebuie barbatie pt asta. Oare mai avem in noi asa ceva???

Leon spunea...

Leo, la ora 9, la RRA, spunea Presedintele Comisiei de Buget, Senatorul Nicolae NEAGU(PNL), ca a amanat cu 2 saptamani Avizul la proiectul L 4/2023 pentru ca lipseste Impactul bugetar, si asteapta prezenta lui Caciu&Budai(PSD) la sedinta Comisiei !!
Care Impact, poate cel NEGATIV, mai degraba l-au pus in incurcatura numeroasele propuneri venite din toate partile( inclusiv de la mine).

Leo spunea...

@Leon
Eu zic că este bine , deoarece este o ymetie dată guvernului şi Bunelului, care au înaintat la Parlament un proiect nefundamentat , în bătaie de joc . Bunelul n+a făcut nimic 1 an cu acest proiect , sperţnd să pună presiune de timp pe parlament .
Bine-i face Guvernului și Bunelului

M spunea...

@Dodo @ alții

Lăsați că am ieșit eu conștiincios la toate mitingurile și acțiunile din București (dl. Huhurez știe!)
Am ajuns ca la un moment dat să constat că eu stăteam ca prostul în stradă și unul de la tribună făcea spume cerând să îmi taie mie pensia că aveam nu știu ce sporuri pe care el nu le avea!

Echitate? Da, noțiune frumoasă! Dar se pare că pentru unii "echitate" înseamnă doar ură și invidie față de alții. Când le aduci aminte că o carieră nu înseamnă numai pensia cu înseamnă și soldele luate mai mari decât salariul mediu, înseamnă și apartamentul dat de stat pe un preț de nimic, înseamnă și masa la popotă cu 3 lei, înseamnă și statutul pe care l-ai avut, poate și ajutorul la ieșirea la pensie atunci brusc se enervează!

Am căutat coeficienții de ierarhizare din ultimile două legi de salarizare:

L 330 din 2009
Colonel - 7,00
Profesor universitar (30 de ani vechime) - 7,21
Medic primar clinician - 5,77

Legea 153 din 2017
Colonel - 2,74
Profesor universitar (30 de ani vechime) - 4,35
Medic primar clinician - 5,00

Aaaaaaaa.... Da!
Un colonel a avut solda cu 40% mai mare decât un medic primar, alt colonel de acum o are cam la jumate față de același medic primar.

Celor activi acum le-au scăzut salariile (comparativ cu alte categorii socioprofesionale) dar le-au crescut pensiile! Vrem echitate? Da!!!! Obligatoriu trebuie făcut ceva! Dar trebuie gândit corect și echilibrat!
Strigând doar: "tăiați pensiile la ciucani!" nu ajungem nicăieri decât la a ne ataca unii pe alții!


@RD - contributivitatea este bună pentru camarazii noștri care au prins legi de salarizare convenabile pentru militari (adică cu cât ai lucrat mai mult înainte de 89 cu atât ai pensia contributivă mai mare!)
De aceea la trecerea pe contributivitate făcută de Băsescu, 68% dintre militari ori nu au pierdut ori au câștigat! Dar asta era acum 13 ani!
Aveți dreptate! Acum majoritatea vom avea pensii mai mici!

@Adrian - da! Așa este!

Paul Puiu spunea...

Ma intreb daca ar mai fi existat actualizarea pensiilor militare in vigoare oare varsovistii si restul rezervistilor trecuti in rezerva pana in 15.09.2017 ar mai fi fost multumiti cu pensii militare minime nete de la 7500 de lei in sus??!!🤔🤔🤔Sunt convins ca nu si nu cred ca mai fi existat un varsovist nemultumit daca ar fi existat actualizarea pensiilor militare in vigoare si votau pe banda rulanta cu PSD-ul 💩💩💩cu doua maini!!!!🤬🤬🤬🤮🤮🤮Oricum sunt unii rezervisti🐽🐽🐽 care voteaza oricum cu PSD 💩💩💩pentru ca au anumite beneficii fiind membrii lor de partid!!!Aceasta categorie de rezervisti PSD sunt cei care ii trag in jos pe ceilalti!!🤮🤮🤮🤬🤬🤬

RD spunea...

Aviz favorabil - Comisia pentru politică externă - amendamentul (Titus Corlățean) admis: la corpul diplomatic în proiect scrie că ar trebui să iasă la pensie la vârsta de 65 de ani, iar în amendament scrie să iasă la 60 de ani.

Huhu Rezea spunea...

Leon a introdus comentariul:

https://www.senat.ro/Legis/PDF/2023/23L004ca5.pdf

Dodo spunea...

Cu respect ...domnul M...eu ziceam sa iesim toti 60-70000 .nu cativa...e cu totul altceva...vreau sa cred. Dar ...era parerea mea...ca si a dvs...dealtfel. Poate ca parerile si discutiile conteaza mai putin. Sa fim sanatosi!

Leo spunea...

Urecheatul ăla, vrea să se pună bine cu diplomații + cî are și el interes
Nimic despre L 223/2015. NU ARE CINE , măcar diplomații au cu cine.

Leon spunea...

Presedintele Comisiei de Politica Externa, Senatorul Titus Corlatean, a justificat foarte corect Amendamentele propuse si acceptate de Senatorii acestei Comisii in Avizul Favorabil catre cele 3 Comisii Raportoare ; sa NU uitam ca Ambasadele Romaniei au in Organigrama si Atasati Militari !!
Si sa stiti ca Personalul Diplomatic NU beneficiaza de Pensii ,,nesimtite,,..!
In Ianuarie 2023, Pensia Medie Bruta a celor 747 (881 in dec.2017) beneficiari a fost de 5799 lei cu numai 6% fata de dec.2017 de 5468 lei(in 6 ani!!), iar Pensia Medie Bruta platita de la BS a fost de 2552 lei in Ian.2023(3475 lei in 2017); Pensia Medie Bruta Contributiva de la BASS este de 3883 lei (in 2017, de 2238 lei)..!
Din partea mea, Felicitari Domnule Senator Titus Corlatean !

A spunea...

@leo
Am citit intreg topicul inca o data de la cap la coada.O intreaga tevatura si discutie in privinta actualizarii,calculului pensiei pe contributivitate,avize ce trebuiesc obtinute,ok,un singur lucru nu il inteleg��
In 223/L4 voi vedeti asa ceva?
Eu cred ca e destul de clar,ciucanii recalculati dupa noile norme vor scadea,restul raman la fel.Se discuta de reducerea efortului bugetar aflat in exercitiu AZI.
Nu vedeti sau nu vreti sa vedeti?
A,ca prin marirea punctului de pensie si L127 vom fi ultimii din formatie,e trist,dar pe golani in doare in basca.PNNR,atat.
Nu vreau sa ma gandesc ce discutii vor fi cand va iesi legea.Normal ca va iesi amendata,la ani..la lucruri minore,dar nu de Aparare si siguranta.De ce?Pentru ca nimanui nu ii pasa atat timp cat nu e afectat,simplu.
Trist dar eu asa vad viitorul apropiat.
Vor exista voci,clar,raspunsul....��,Ne pare rau,CE si BM ne a impus...nu puteam altfel,trebuie sa mergem pe echitate si solidaritate sociala...����

Viorel spunea...

Dodo. Nici dacă ar fi război nu scoți 70.000 de rezerviști pe câmpul de luptă. Doar în caz de cutremur îi scoți în stradă. Pe toți nu doar 70.000

Dodo spunea...

Am inteles. Eu asa vad o posibila solutie. Dar tot discutii au fost de cand au introdus oug 59. Si zic eu...fara rost. Pe cale pasnica...sesizari...procese...plangeri.. si multe alte proiecte ...plx-uri...si iar procese....si s-a rezolvat ceva? Ce ar mai trebui sa facem...ca sa fim auziti? Intreb? Eu unul recunosc ca nu am intentat nici un proces...nimic. dar jur ca as iesi in strada. Alaturi de multi... pt ca putini nu ne vor lua in seama. Nu stiu ...sa plangem la Nato...Ue....Cedo...unde? Unde nu facem bine? Si totusi...sa iesim ? Unde sa mai ne cerem dreptul nostru ,nu favoruri...cum cer altii? Exact asa cum nu voi primi raspunsuri la aceste intrebari...exat asa nu se va intampla nimic, daca nu facem nimic...da nimic..pt ca asta facem...primim ceea ce facem....discutii...si atat. Noi discutam ...ei discuta ...si nu se intampla nimic.

RD spunea...

@Huhu, nu mi-ati aprobat o postare sau gresesc?

Leon spunea...

"Misiunea Băncii Mondiale va reveni săptămâna viitoare în România, iar pe agenda discuțiilor cu reprezentanții Guvernului se vor afla două puncte extrem de fierbinți, reforma pensiilor speciale și stadiul îndeplinirii cerințelor asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență"(jurnalul)

M spunea...

@RD

😂 Stai liniștit! De la ultima mea postare în care am făcut încă un apel la unitate și la susținerea punctelor comune mie nu îmi mai publică nimic!

Nici o problemă! Am timp mai mult să "bombardez" toate instituțiile și toate personajele care au tangență cu pensiile militare arătând că modificarea L223 ar fi pe placul securiștilor și ar duce la creșterea pensiilor acestora în detrimentul militarilor care au participat la misiuni NATO!

RD spunea...

@M,

Nu te mai 'chinui' să 'bombardezi' cu pensiile militare deoarece în curând toți vom fi trecuți pe contributivitate cu pensii mici.

Brenda spunea...

Exceptional se dau și norme de aplicare pentru pensia militară și va fi ok