Un produs Blogger.

luni, februarie 26, 2018

Doi foști președinți ai CCR, despre revocarea șefei DNA

54 comments

Augustin Zegrean:
Președintele poate să refuze revocarea, dar este obligat să verifice dacă sunt împlinite condițiile prevăzute de lege pentru revocare.Președintele nu poate opera cu considerente politice ci cu dispoziții legale. Opinia domnului Zegrean este destul de stânjenitoare pentru Klaus. Ii sugerează că nu poate opera decât in limitele juridice ale propunerii de revocare. 



Ioan Vida:
Este obligat s-o revoce! 
Autorii Constitutiei au prevăzut competențe legate



54 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Am contactat-o pe Gina Pistol, absolventa de drept promotie 2001, (a practicat la bara ziua cat si noaptea) sa-si faca cont si sa ne dea verdictul.
Ea m-a asigurat ca mai convinge inca 2-3 surate, care-s si mai #Rezist ca ea, fiind ceva mai tinere si open mind!
Asta pt ca sunt plictisit de pozitia semi-capra al unora ce preiau doar din media politica si ONG conduse admirabil de dna. Pralong!
Este de vazut cine-i consilierul pe domeniul juridic de la Cotroceni! Sper sa nu fie un fost striper ci un urmas al lui Constantin Stoicescu!
Sau o fi Pruna cu moftul drepturilor omului?
Kiar asa, sublimii tehnocrati, sunt iar la UE angajati sau freaca zapada prin P.Victorie cu #Rezist in gura? Nu i-au mai dorit?....ei lasa-ma! Nici pe Ciolos? Si-a impletit aiurea ciorapi din lana de casa? Saracul!
Astept alegerile europarlamentare cu nerabdare, ca sa vad cati cretini in forma pura o vor mai vota pe Macovei! Asta pt ca ROU va avea si mai multi trimisi, din cauza de BREXIT!

Aurel spunea...

@ Huhu Rezea
Eu nu sunt lămurit de unde are ministrul raportul inspecției judiciare.
Am înțeles bine oare că L -ar avea de pe o revistă de propagandă Luju sau cam așa ceva.
Vă întreb dacă un ministru poate trage concluzii de pe un material publicat într-o revistă de propagandă fără drept atâta timp cât materialul este încă in lucru și neavizat de CSM.
Poate președintele decide în astfel de situație.
Cred că asistăm la un joc in care se profită de naivitatea românilor în materie de legiferare și calcă în picioare orice principii.
Codruța este doar o țintă în acest joc, miză fiind acapararea DNA și calmarea anchetelor penale.
Nu va fi niciodată o justiție dreapta cât timp implică politic în numiri și revocări.
Inclusiv acești președinți CCR numiți politic pe acolo exprimă păreri funcție de partidul care i-a susținut.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Consilierii juridici ai prezidentului nu sunt practicieni. Sunt iesiti din ,,fabrica'' de Drept(uri) direct in scaune sedentare, pe linie politica. Aici este si vorba despre ce gen vorbi, ca daca este un jurist de gen feminin, depinde de ,,pozitia'' avuta in partid, precum capra, cum dzicea Iulian mai sus, apeland la pozitia docta a Alunei Plugaru, pardon, Sugaciu Pistol! Avand ureche muzicala din anii de practica in cluburile de noapte, capteaza din zbor unele zvonuri referitoare la ce sfaturi sa dea pezidentului. Asa ca, daca si domnia sa rezoneaza melodic, este posibil sa vedem o debarcare cu branci! E musai sa i se dea branci, pentru ca prea a stat, pardon, sarit capra!

luminita spunea...

Nu ar trebui sa li se faca un consult psihiatric astora de la justitie? Acestei MACOVEI nu i se poate intenta un proces de defaimarea tarii etc...? Lunganul ala de presedinte face valuri asa de florile marului , ce sa faca si el? cu acete miscari indeparteaza poporul de la problemele exixtente uite si aci , s-au diluat discutiile pentru pensiile militare inghetate si para inghetate , asa ca asta e

Amoniac spunea...

Necazul contestatarilor este ca TT, nu a cazut in capcana si nu a marsat în cuprinsul raportului pe dezbaterile massmedia. Practician dovedit, amers pe prevederile legii prvind proasta activitate menegeriala a LK,unde exemplele prezentate sunt de netagaduit. Numai cheltuielile financiare efectuate cu dosarele respinse de instante sunt uriase,nu mai vorbim de prestatia lamentabila a procurorilor privitor la intocmirea rechizitorului si administrarea probatoriului.

Huhu Rezea spunea...

@Aurel
Nu mai casca ochii la inepțiile propagandei intrate în vrie,care spera sa mai gaseasca naivi pe care sa-I manipuleze.
Pai nu TT a cerut control la DNA? De 10 ani nu mai controlate nimeni acest stat în stat. Nu era normal ca TT sa fie primul beneficiar al Raportului?
Rapoartele Inspecției sunt publice pe site, poți sa le citești și d-ta.
Nu trebuie sa te lauzi ca ai cunoștințe printre juriștii de la Cotroceni.

luminita spunea...

DL AIUREL are mare dragoste pentru doamna LUNGANA . sa se insoare cu ea si poate asa scapam , sa nu ii fie frica de coruptie ca nu scapa de ea ,in toata lumea este coruptie si nu s mai moare .

Ein Stein spunea...

Hai sa stam drept si sa judecam stramb.
Legile justitiei in vigoare in Romania sunt cele mai bune din ultimii 865 de ani, la ONU se discuta aprins modalitatea de obliga toate statele lumii pentru a adopta legile romanesti ca standard universal de corectitudine si eficienta. Capii din "justitie" sunt cei mai corecti si eficienti din istoria Romaniei, doar Vlad Tepes se poate compara cu ei insa cu multe obiectii. Pana si serviciile de informatii au pus umarul la eliminarea coruptiei si hotiilor, au depus atat de mult efort si sudoare incat s-au efectuat mai multe interceptari intr-o zi cat o fac serviciile secrete din Coreea de Nord, SUA si China la un loc intr-un an. Romania are toate mijloacele si instrumentele de a fi cea mai necorupta tara din lume. Daaar ce avem noi aici?
Numarul faptelor de coruptie in loc macar sa se imputineze, culmea, la noi cresc. Numarul hotilor albiti prin "justitie" a crescut, prada furata a fost "externalizata" la niste cote nemaintalnite in nicio tara din lume. Infractorii acuzati de coruptie primesc pedepse de-a dreptul ridicole, recuperarea prejudiciilor fiind practic zero, numarul celor acuzati de coruptie si a celor albiti care si-au gasit un nou camin in insule exotice e in continua crestere. Numarul infractorilor scapati de bratul bronzat(de soarele insulelor exotice) al legii e in continua crestere fie prin prescrierea faptelor fie prin erori de procedura. In continuare nu avem un capat de autostrada in adevaratul sens al cuvantului, in continuare avem cel mai scazut nivel de trai din Europa, in continuare se fura in draci, in continuare Romania pierde procese pe banda rulanta la CEDO, in continuare nu se stie nimic de flota, in continuare redeventele platite de companiile straine pe resursele naturale sunt cele mai mici din lume, in continuare se taie padurile in draci, etc.
De partea cealalta ce avem? Un tupeist de ministru al justitiei care in loc sa-si vada de treburile lui, cere un control pe activitatea manageriala a unuia dintre bratele justitiei. Poate o sa ziceti ca e obligatoriu acest lucru sa se faca periodic. Fals!!!
Ce, pana acum nu a fost obligatoriu? Ceilalti de ce si-au vazut de "triaba" lor?
Daca lucrurile merg asa de bine de zeci de ani de ce sa schimbam ceva?
N-aveti "triaba"?

Ein Stein spunea...

Repet, nu exista stat paralel, nu exista si punct.
Exista in schimb stat mafiot, da mafiot rau de tot. Pe cine credeti voi pe cuvant, un jurnalist ca Cristoiu care a inventat sintagma de "stat paralel" sau un presedinte de stat care a avut la indemana mai multe butoane ca degetele care a zis "stat mafiot"?
Singura sansa a Romaniei este destructurarea statului mafiot!!!!!
Indiferent de ce legi ale justitiei se vor adopta, bune, rele, rezultatul va fi practic zero, oamenii le aplica.
Cei care reusiti sa vedeti problemele reale ale Romaniei va rog nu va mai lasati angrenati in discutii periferice special declansate pentru a abate atentia, gen discutii fara rost pe articole de legi.
Destructurarea statului mafiot e urgenta numarul unu a Romaniei. Politicul, daca exista, trebuie sa declanseze cod rosu si sa ia toate masurile pentru destructurarea statului mafiot.
Dar oare o vor face? Nu cred.

Huhu Rezea spunea...

@Ein
Pentru demantelarea statului mafiot sau paralel, este același lucru, e suficient, deocamdată, că avem un ministru al justiției ca Tudorel Toader.
Prin propunerea de revocare a LCK a țintit foarte, foarte aproape de inima statului mafiot și abuziv și nici corupții de toate orientările politice nu se simt bine.
Pasul următor este ca un român ca el să ajungă președinte!

Leon spunea...

Sefa DNA, este chemata maine la CSM pentru Audieri, la Sectia de Procurori..!
Poate, la plecare, isi anunta Demisia, daca va fi lasata..!

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Vezi cum te-a ispitit Codruța să păcătuiești în post?

Leon spunea...

Huhu Rezea, mi-am permis un Armistitiu numai pe timpul Olimpiadei de Iarna desfasurata in Coreea de Sud in perioada 09-25.02.2018..! Cel mai bun rezultat pentru Romania a fost locul 7, obtinut de Stelista Raluca Stramaturaru, la proba de Sanie ! Romania ramane cu o singura Medalie de Bronz, obtinuta la Bob in anul 1968 de Ion Panturu si Nicolae Neagoe..!

avianyc spunea...

Numai cu un presedinte ca a lui Huhurez ne putem intoarce in lumea a III-a si balcanismul subventionat de civilizatia balcanică turco-tatară.
Daca vreti ca la Videle mergeti inainte cu mafiotii ,penalii si avocatii lor în frunte ,daca vreti spre civilizatia si democratia occidentala (lume avansata din toate punctele de vedere-prosperitate -tehnnologii avansate - civilizatie la tot pasul) uitati-vă cel putin la Blaj -prosper ,curat si plin de investitii incepând de la fabricare motoare Mercedes si piese de schimb si echipe de volei si handbal feminin cu fete de o frumusete de zeite.
Cu sau fara Codruta sistemul va merge inainte cu aceleasi metehne dar cu alti diriguitori aserveti celor de care vor fi implementati.
În Ro totul se schimba doar in dezbateri la tv când se intâmpla ceva apoi trece timpul si peste o luna ne lovim de acelasi fenomene.
In 5 martie = un adevar apoi urmeaza ceilalti cu stagiu pe holurile Curtilor de apel pe rol.
Poate mai pledeaza si TT pe la CCR si mai pierde inca odata după cum a pierdut pledând pentru HG-ul cu transferul Belina.
După care ce tupeu la el sa ne spuna că a câstigat ((((((((((((
Unul care a pledat in favoarea furtului presedinte ? Doamne ferește.
Poate a lui Huhurez si Luminita !(((((((((((

Leon spunea...

Si Ministrul de Justitie va fi prezent maine, la orele 14.00, la Sedinta CSM..!
Se precipita lucrurile !

Unknown spunea...

HuhuRezea@MAESTRE@Ce coincidenta. Numai 2 canale TV ,a caror patroni fie au fost condamnati fie sunt inculpati tipa "jos Keovesi".Maestre Circula o zica romaneasca.Cand iti zice unul ca esti beat ai dreptul sa-l injuri dar daca iti zic doi du-te si te culca.Zau ca voi striga si eu jos DNA daca explici cu subiect si predicat cum naiba in sustinerea lui Keovesi au strigat mai multe mii iar contra Keovesi numai cateva sute.Oare aia mai multe mii au spalati creierii.
Maestre,accept ca fosti of. de sec.au deprinderi formate in a manipula ca nu degeaba au facut niste cursuri intensive la Baneasa dar nu-mi pune inteligenta la incercare.Va cunosc in amanunt metoda.Toader a fost si este constrans sa ceara demiterea lui Keovesi.Pai maestre ia spune ce pierdea saracul daca coalitia il punea pe faras?A nu se intelege ca ,Codruta o fi cheie de biserica dar saracul Toader omeneste vorbind nu ar trebuii tocmai el sa-i ceara demiterea.
Iti propun maestre ca in calitate de fosti mdp sa avem ciocul mic,nu de altceva dar tineretul este peste noi.Nu mai tine.Se schimba lumea.
Batranete fara tristete.
P.S.Iti voi face niste confidente si asta pt. a explica ca nu sunt nici basist,nici iohanist si nici pesedist.In 1992 l-am votat pe Ratiu,in 1996 l-am votat pe Constantinescu,in 2004 l-am votat pe Chior,in 2009 l-am votat pe Gioana ,in 2016 l-am votat pe Ponta.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Luminita...de la capatul tunelului: Monicaca Morcovei e murata ocna si pana la imbalsamare in trascau, ca daca i-ar face un control psihiatric ar lua-o la urgenta cu SMURD-ul si-ar tine-o in camasa de forta sa nu faca sevraj etilic in timpul tratamentului de desdrojdiere! Iti dai seama ce urat face ea la Bruxeless despre tarisoara noastra, facand-o de toata bacania la modul gratuit, fara sevraj, daramite sa-i taie macaroana furtunului de la botelca! Dar, uite ca se gasesc si fraieresteni care pun botul la ce debiteaza ea in stare comatoasa de drojdiera, printre ei cel mai tare komisarul U.S.Licurici, dar si USLingurici, cu buhaiul ala al baltii, vesnic cu trascaul in bornau si dormind somnul lui tata mare in Shparlament! Asta-i opozitia noastra de sustinere a cucuvoaiei si abuzurilor monstruoase, dupa drojdierul sef, bahicul si conflictualul Basanau, cel de la care a pornit toata tarasenia numirii, sustinerii si dirijarii catre dosare masluite politic in vederea razboielilor si rafuielilor, iar acum e el insusi o victima! Rau faci, rau gasesti, dar dupa belelele Basanaului sa veteti toti trancanitorii si tradatorii anti Romanistan, abuzivii si calaii din magistraturi ce vor pati de-a lungul timpului, ca Dumnezeu nu bate cu parul! Nimeni si nimic nu scapa nepedepsit, si nimeni nu-i vesnic in nici o functie sa faca ce-i vrea muschii cu soarta a zeci de mii de oameni!

Huhu Rezea spunea...

@Ionescu
După varza care te-a directionat pe cine să votezi se vede ca nu ai convingeri politice si civice consolidate. Esti foarte ușor manipulabil, adică nesigur.
Dacă d-ta crezi că statul se conduce cu hămălăi în stradă și că numărul lor indică pe ce drum trebuie să mergem ...este o viziune nedemocrată.
Statul nostru are cadrul instituțional și constituțional să intervină când reprezentanții unei instituții derapează.
Lăsați instituțiile să se controleze unele pe altele și nu să acopere fărădelegile!
Mai bine ne-ai spune dacă ti-ar conveni să fii cercetat de niste „zdrențe” pe care Luluța le asigură spatele de mai bine de un an.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Ion Ionescu, scuza-ma, dar sunt mai multi in strada pro cucuvoaie, pro portocalele amare si alte elemente abuziv-fascistoide pentru ca sunt platiti regeste de Soros Baci & cloaca de illuminatti! Si Soros Baci asta are bani cacalau pentru destabilizat intreaga Europa, nu numai tot Romanistanul! Banul scoate in strada si pe cel mai puturos roman, dar in special golanasii, derbedeii, betivii si toata pleava cea vestita si indisciplinata a Bucalelui! Dar, mai ales mahalagiii politici, gen Monicaca Morcovei & drojdierii ei, caci cine se aseamana se aduna! Romanii sunt prea necajiti sa mai iasa in strada, dar fa un sondaj de opinie si vei vedea ca lucrurile stau si sunt anti cucuvoaie si metodele-i fascistoide! Parol, frate!

Stelian P. spunea...

@Huhu
Mie mi-ar conveni de minune sa fiu cercetat de "zdrentele" pomenite de dvs. Mi-e dor de putina actiune, vreau sa vad si eu cum manipuleaza zdrentele judecatorii si cum pot face din mine un tradator de tara cu probe false. Daca va convine alta incadrare o accept cu placere. As vrea sa ma intilnesc la tribunal cu famiglia Cosma sa-mi explice si mie cum pot sa-i demasc pe abjectii din procuratura. Ii rog pe toti pesedistii de pe blog sa-mi faca un denunt si de miine sunt pregatit incepind cu ora 06.00 sa-mi intre usa in dormitor cu mascatii dupa ea. Va rog mult.

avianyc spunea...

@ Leon
Am urmarit pas cu pas Olimpiada de iarnă de la deschidere pâna la festivitatea de inchidere cu putine pauze de mârâială cu Huhurez care vrea sa ne puna presedinte un avocat care a pirdut pe propria pledoarie procesul cu HG Belina la CCR.
Fascinant în primul rând ce deschidere a putut oferi o tara mica ca dimensiune dar mare ca realizari, cu reguli ferme in viata incercatului si ambitiosului popor coreean.O tara a tehnologiei superavansate , tara lui Hynday, Samsung , Daewoo , tara dirijata dupa doctrine liberale pragmatice.
O tara care a intins mâna fratilor din Nord concurând sub aceleasi steag ,steagul insulei ,tot respectul si fascinatia jocurilor.
Fascinanta lupta pentru medalii. Parca in fiecare medalie obtinuta de se vad conditiile asigurate de statul respectiv populatiei ,democratiei si sportului in general.
Tari avansate ,rezultate pe masură - Norvegia -39 , Germania 37 ,Canada 36,apoi in jos parca in functie de nivelul general al natiunilor.
Noi unde ne este per ansamblu locul. Atata putem.Și vom fi si mai rău cu astfel de specimene in politică.
Avem bugetari superbogati si o tara praf prin toate domeniile.Mizerie si ineficienta peste tot.
Am folosit in principal ”Eurosport” ca program tv numai sa nu mai vad mizeria din televiziunile romanesti în special ale mogulilor.
Si am scapat de un stres deosebit mai ales ca pas cu pas si TVR devine o ”cocina cu analisti”.
Felicitarii tarii tehnologiilor avansate care ne baga in casa fiabilele produse SAMSUNG ,DAEWOO, iar in curte fiabilele Hyunday , Grand Vitara ,etc.
Felicitari si multumim pentru sansa de a ne relaxa si de a vedea lumea bună la lucru.
Ne întoarcem insa la minciuna zilnică si prostirea populatiei naive cu tot felul de gogoși umflati.
Să vedem cum ne mai mpacalesc din Martie când trebuie sa mareasca salariile medicilor si de la 1 01 2019 urmatoarea transa de majorare reala cu 25% si nu pacaleli ca in 2018 cu transfer de contributii în ideea de a scoate bani la buget.
Adio actualizari ,majorari etc .

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Nu se încurcă Zdreanță, Cucuveaua Roz și Vlad Cosma cu un amărățtean. Ei vizează parlamentari, miniștri sau premieri de la noi sau din străinătate.

avianyc spunea...

@ Stelian
Daca sunt eu judecător in instanta la ”Camera Preliminara” prin atributiile functiei conferite de lege îti voi elimina din dosar ”probele contrafacute sau false cum li se spune in jargon mafiot” si te voi trimite in instanta doar cu probele care se confirma.
În felul asta poate intelege si HUhurez si transmite si lui TT ca intre procuror si judecatorii din instanta mai exista si judecatorii din ”Camera Preliminara” care au rolul de a peria dosarul de probe false prin toate mijloacele de proba legale la dispozitie ,inclusiv expertize ,etc.
Și uite așa scapă Huhurez de un mare stres care-l apasa prin neîntelegerea fenomenului si îi cere demisia lui TT.

Iulian Mareș spunea...

Stelian,
Nici nu știi ce-ți dorești!
Căci "nu există oameni nevinovați, ci numai persoanele de care nu ne-am ocupat suficient."
Chiar crezi că mai este mult timp până la revenirea vremurilor acelea?
Acum am avut un Beria/Coldea și a ramas Dna.(sic!) Beria!
Când îți va veni rândul să te lucreze, oare va mai fi rămas cineva să sară pt tine?
...cat de greu este să-ți "arunce" în buzunar 2-3 pastile Extazy?...sau în casa/mașină!?

Leo spunea...

Auzi, ca "dosarele se solutioneaza in ordinea cronologica" , iar acest "erudit" ni-l prezinta Maestrul , drept model.
Si se mai lauda in introducere , cu CV-ul lui de carierist si oportunist ,de parca i l-ar fi cerut cineva acel CV. O crasa incompetenta scoasa la iveala si numai din aceasta simpla afirmatie , ca "dosarele se solutioneaza cronologic".
Bine a zis cine a zis ca "Lauda de sine nu miroase-a bine" si parfarzand intelepciunea populara as mai adauga ca : Frauda de sine nu miroase-a bine. Deoarece , asa zisul "raport" asta a fost , o forma de frauda morala in care un individ politrucizat , face jocul unor penali si penabili de la fur si mint & co.

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Cat de irațional te face fanatismul politic .
Dacă ai privi la toate canalele TV, nu numai la fanaticul Rares B, ai fi înțeles că dosarul fabricat de Zdreanță și denunțătorul acoperit Vlad Cosma, aprobat de Luluța prin comunicate de presa, a trecut și de mama Camerei Preliminare, se judeca pe fond și Ponta are și în prezent sechestru pe casa.
Eu înțeleg ca tu râzi duminica în biserica, pentru că atunici te prinzi de bancul auzit joi, dar nu te mai da și în stambă.
Așteaptă sa vezi decizia lui Iohanniște, ca sa nu ajungi la aceleași schelălăieli ca după desemnarea lui Dăncila ca premier.

avianyc spunea...

Iar mi-ai taiat o informatie vitala pentru @Leon ?

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Si tu te zgâiești la propaganda Realitatea TV, furată de Păcuraru și Gușe prin Coldea, de la fugarul evreu Sw....memorezi de acolo în loc să citești ce a spus TT.
Ce este incorect procedural în ce a spus TT în Raportul de revocare?

„Dosarele nu se rezolvă după rezonanţa publică pe care o au, nu după calitatea persoanei anchetate, ci în ordinea cronologică a înscrierii sesizării”

Atât a rezumat TT în conferința de presă, dar cred că în Raport a exemplificat mai mult.
Indiferent ce criterii de prioritizare se au în vedere, cel cronologic este esențial pentru ca dosarele să nu ajungă la prescrierea faptelor penale.
Există sau nu competență...frenezia contestării autorității cuiva este la ordinea zilei după 1989. Si ne mai mirăm de ce am ajuns unde am ajuns!

Adrian spunea...

Dacă este obligat, sau nu, Iohanis, sa tina cont de propunerea de revocare a lui Kovesi, nu doresc sa comentez, insa in mod cert, mingea este acum in terenul lui: ceva trebuie sa faca!
In opinia mea, presedintele s-a antepronuntat, referitor la speta in cauza, prin comunicatul dat dupa ce ministrul Justitiei a propus revocarea, fapt ce intra in contradictie cu cadrul constitutional.
Ar fi bine ca Iohanis sa-si repare greseala, iar atunci cand va lua decizia, cred ca trebuie sa tina cont si de urmatoarele doua aspecte:
- pozitia de procuror șef al DNA este, clar, una de forta, si in nici un caz, o asemenea pozitie nu ar trebui ocupata, de o singura persoana, pe o perioada lunga de timp - cred ca un mandat de 2-3 ani este suficient;
- unii procurori din DNA, in frunte cu Kovesi, au inceput sa se comporte ca niste „mici Dumnezei”, tocmai, pentru ca functiile ocupate ... „le dau aripi”.
Din cele doua aspecte prezentate, se subînteleg multe lucruri.
Cadrul legal, privind ocuparea functiilor din DNA, ar trebui revizuit, tinand cont de aspectele mentionate mai sus.
E doar o parere ...

Leo spunea...

MAESTRE,
Multumesc ca desi ai alta opinie , esti tolerant si cu alte idei publicandu-le.
Eu ma uit si la A3 si "Guita Tv" precum si la "te vreau langa mine".. unde ma distrez pe cinste....
Sa ascultam si "arbitrajul" dat de Frans Timmermans saptamana asta , dupa ce va veni in RO.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Arbitrul final va fi CCR.
Nu e nevoie să ne căciulim la deciziile politice de la Bruxelles.

Dacă refuzul președintelui de a semna revocarea va fi calificat de CCR ca o acțiune care a creat un conflict constituțional cu Guvernul în privința autorității ministrului de justiție asupra procurorilor, având în vedere cele 20 de motive invocate de TT, atunci Iohannis trebuie să semneze revocarea.
Dacă CCR zice că motivele invocate de TT sunt irelevante și că refuzul revocării este justificat, TT este obligat să demisioneze.

Nu ne aflăm în faţă unui vid legislativ pentru rezolvarea conflictului.
Nimeni nu poate în cazul de faţă, nici măcar preşedintele, să acţioneze conform unor ambiţii politice sau personale.
Eu încerc să-ţi prezint toate variantele, chiar contrare, pentru ca în final deziluzia să nu-ţi fie prea mare.;);)

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Eu credeam ca esti un serios produs al AThM! Dar vad ca fapul ca ceva mai spre centru si nu departe de voi era DCcPenale/DSS si-a pus amprenta asupra ta, categoric telepatic!
Sper ca in c/partida le-ai imprumutat cursul de Rezistenta Materialelor si/sau Element Finit! :))
Pai daca nu cronologic, atunci cum? Zii tu un alt principiu daca asta-i rau, pt faza in rem!
Ah, daca pornesti de la persoana-tinta si apoi cauti cu ce il poti agata, ei asta este o alta poveste de pe strada mea si din zilele noastre!
Sa inteleg ca sustii, prin logica frânta, ca neinstrumentarea timp de multi ani a unor dosare avea la baza principiul concentrarii fortelor si mijloacelor la momentul potrivit, adica politic, caci tot suntem intr-un fel de razboi? Acum am inteles sustinerea ta, mai ales ca la niveluri mai mari se executa identificarea si achizitia tintelor, ulterior prioritizarea nimicirii/distrugerii/neutralizarii lor!
Nu te acuz, doar ma intreb!....si asta nu costa!

avianyc spunea...

@ Leonard & Huhurez
Daca tot ati adus vorba de cronologia investigarii dosarelor. Pentru ca Huhurez nu a citit comentariul CV -TT sters îi readuc aminte;
Pornim de aici de la ce zice un ministru ”viitor president H ”;
„Dosarele nu se rezolvă după rezonanţa publică pe care o au, nu după calitatea persoanei anchetate, ci în ordinea cronologică a înscrierii sesizării”
Să vedem;
1.La DNA sau parchetul general se depune o sesizare cu un caz deosebit de complicat care necesita investigatii serioase si costisitoare ,expertize ,comisii rogatorii ,etc pe durata a cel putin vreo 4 ani de zile.
2. Peste un an de zile se depune o sesizare sa zicem de delapidare la un CJ ,frada informatica ,etc care trebuie investigata urgent pentru a nu se sterge probe, dosar care se rezolva si trimite in judecata in termen de o luna de zile.
@ Huhurez & Leonard
Cum rezolvam dosarele astea doua in ordinea cronologica a inregistrarii ? lasam 4 ani si apoi il luam pe urmatorul inregistrat?
Dar daca sunt dosare care nu sufera amânare din cauza stergerii sau eliminarii probelor ,flagrant ,etc ?
Asteptam tot ordinea cronologică ?
Halal ministru !

luminita spunea...

INTRATI PE BLOGULLUI ADRIAN NASTASE , aveti ce afla . incercati sa cititicat mai mut si din ce a scris mai demult , vedeti pozele postate si faceti o comparati.Au scos pe linie moarta un om cu totul deosebit ,din invidie si prostie . Acest om este cel care are prestanta de presedinte , tata si sot exempar .SA LE FIE RUSINE CELOR CARE S_AU BUCURAT de inlaturarea sa ,sant niste scarbe . ADRIAN NASTASE --PRESEDINTE

Leo spunea...

@ T3
De ce ma bagi in oala cu Maestrul , când eu gândesc ca tine ?
@ Iulian
634-ul era colt cu 2574-ul si 2418-ul in acelasi "pogon" cu 2505-ul , nu pe langa Chirigiu....
@ radu catalin ne povestea pe 16.09.2017 despre "aventura lui la casa de dezastre , il citez:
" Am fost umilit pur și simplu de către un angajat din CPS, deși aveam argumente suficiente în susținerea contestației mele.Dar mă voi lupta cu ei în tribunal și voi demonstra că am dreptate și am fost nedreptățit.Mi s-a pus pumnul în gură și nu am fost lăsat să vorbesc nici măcar un minut.Nu înțeleg care mai este rostul acestor audiențe de la CPS, dacă tot ca pe timpul comuniștilor are loc audiența."
Azi 26.02.2018 , dupa aproape o juma' de an , il rog pe @radu catalin sa ne povesteasca daca si-a tinut promisiunea si "a desfiintat" pe lichelele de acolo in Tribunal.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Stiu din pacate ca nu sunt de nasul lui LCK chiar daca ma inscriu in PSD. E trist pentru mine dar inteleg de aici ca aproape toti procurorii fac parte din statul paralel, poate se gaseste unul si pentru mine. Nu vreau sa plec in alta lume neconvins ca statul paralel afecteaza garv doar oameni nevinovati.
@avianyc
Corect. Dar daca si judecatorii aia sunt slugile statului paralel, eeeeeh ?
@Iulian
Nu vreau sa se ajunga la vremurile alea dar cu specialisti ca Nicolicea sau Ciordache nu e imposibil.
Cu pastilele...sa fim seriosi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Pe blogul vecin al adminului Gelu Olescu, este postata o frantura dintr-o declaratie a lui Basinescu, cum si cine fabrica dosarele masluite pe comanda, ca la croitor sau cizmarie. N-ar fi rau ca si aici sa fie publicata aceasta declaratie, lasand la o parte resentimentele pentru acest personaj diabolic, tatal si tartorul acestor cercetari represive! Cum dracul sa nu stie cum se fac si cine le fac, cand el insasi este tartorul inventator ale acestor metode stalinist fasciste? Ipocritul de el: Cand a dat de dracul invoca abuzul represiv, dar nu-l vedea cand l-a inventat si l-a aplicat atatia si atatia ani de s-au nenorocit mii de oameni!

Iulian Mareș spunea...

Stelica,
Portocala saubun altul, generic, gaseste imediat 2-3 pe care-i dreseaza ca periodic tu le livrai!
Si un transcript din audio...vorbeai de antinevralgic....ei transcriu pastile pt durere!
Esti copt!

Leonard...
Pe Rahova-n jos, dupa o fabrica de bere!
Nu se face justitie cu parlamentari! De ce duci in derizoriu intrebarea mea!
Eu....sunt impotriva cercetarilor neortodoxe, golanesti a tintelor!
Fii dracului procuror istet si nu cu porcarii tiganesti!
Fii SRI si nu pune botu la cacaturi politice cu protocoale si date din arhiva SIPA!

Leo spunea...

@ Catalin,
Daca esti din Jud.BZ , te-am gasit si am vazut ca nu ai avut avocat si nici la Curtea de Apel nu ti-ai luat avocat.
Ai grija ca LICHELELE sunt foarte "dibace pe procedura" cu o multime de exceptii . In Apel , este bine sa mergi cu un avocat ca este miza foarte mare si consider-o o investitie nu o cheltuiala. Avocatului sa-i spui cat de multe stii tu ,sa colaborezi cu el ca el stie "etodologie" iar tu stii specilaitate si impreuna cu ce te-ai mai documentat de pe blogul Maestrului , formati un "trinom" de lupta eficient ca nu este de gluma cu madam scarbu & co..

Iulian Mareș spunea...

Uluitor,
Lui Puiu Popoviciu i s-a confiscat briketa!
Procesul asta se va tergiversa pana se prescrie? Au curs deja 136 de termene, iar sarmantul domn a fugit la Londra, cu tot cu bani, exact inainte de a primi o pedeapsa de 7 ani cu executare de lux, categoric!
De retinut ca dosarul a inceput tot la DNA!




Stelian P. spunea...

@Iulian
Va spun din start ca nu exclud faptul ca unii procurori pot nuanta declaratiile inculpatilor dar de aici pina la falsuri e cale lunga.
Si acum despre speta cu livratul drogurilor. Absolut nicio declaratie (oricite ar fi) nu are valoare probatorie daca nu este coroborata cu alte probe materiale. In cazul meu daca ar fi vorba despre citeva pastile va asigur ca niciun procuror nu-si pierde vremea cu asa ceva. Daca ar fi vorba macar despre o punga cu citeva sute de pastile atunci pe punga aia ar trebui sa existe amprentele mele. Apoi ar fi nevoie de citeva saptamini de filaj, inregistrarea tuturor comunicatiilor electronice insotite de expertize tehnico stiintifice etc. ca sa se afle de la cine primesc si cui ii vind pastilele, unde au loc aceste tranzactii etc., etc.
Daca ati vazut filmul Jurassic Park atunci ati vedea cum se poate filma impecabil ceva ce nu exista. Orice studio de televiziune bine dotat poate face asemenea falsuri cu mare usurinta apoi poate prezenta experti anonimi care sa confirme pe cuvintul lor autenticitatea. Inregistrarile audio pot fi falsificate de tehnicienii de sunet, nu e nevoie de experti.
As vrea sa vad postata aici declaratia data sub amenintare de catre inculpatul Cosma cu garantia ca este autentica si apoi mai discutam. Daca declaratia aia apare in rechizitoriu si a trecut de toate controalele fiind acceptata in instanta (fiind si baza unei condamnari deja) atunci eu sunt sigur ca credeti in minciuni.
Transcriptul apare in rechizitoriu dar instanta are acces si la inregistrare asa ca...
Va amintiti de cazurile Adrian Nastase. El nu a descoperit inca statul paralel ci doar martorii care nu au fost acceptati. Sa nu uitam ca domnul este doctor in drept international, era patronul unei societati de avocatura, prieten cu inalti demnitari din strainatate si totusi a infundat puscaria de doua ori. Evident ca a anuntat cu surle si trimbite ca merge la CEDO. A mers dar nu ne-a mai spus ce raspunsuri a primit.
Tromboane, tromboane si creduli care le cred.

Leo spunea...

Ce legatura are DNA-ul care si-a facut treaba prin aceea ca rechizitotriul i-a fost validat prin decizie definitiva de ICCJ , cu faptul ca individul la fel ca si mazare , guita , elan, damele din costa rica , etc.. nu sunt aduse in tara de cine trebuie. Adica tocmai de ministerul lui TT , care se vede ca este impotent sau nu vrea sa-i aduca in tara.

Leon spunea...

Inca o stire proaspata :
ICCJ a decis ca NU este de acord cu cererea DNA de a se Redeschide dosarul Vicepremierului Paul Stanescu..!

avianyc spunea...

@ Mareș
Poate te ajuta G. Pistol si l-a plivit ceapa pe tarla la Călărași.
Daca mai aduce doua, trei surate poate se înviorează si păstârnacul .

Iulian Mareș spunea...

Stelian
Teoretic așa-i, dar în practică alta-i miza!
Ce zici, Sică Mandolină primește ajutare?...căci prea se gudura grețos!

T Abia,
E coaptă! Ceapa și Gina! Dar eu nu am treabă cu ceapa....eu cultiv coriandru, pt că primesc subvenție mult mai mare! Și nu în Giurgiu, ci în Călărași!
Oricum, Gina este la Cocoș cel mic!
Arestati-l iar și poți să o duci acasă la tine, la țară! Despre ceapă cu Cioloși fă skimb de informații, iar cu Videanu despre varză!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
ICCJ le-a frânt avântul politic celor de la DNA?
Ce urât!

Stelian P. spunea...

@Iulian
Nu stiu cine e SICA MANDOLINA asa ca nu stiu ce raspuns sa va dau.

Leo spunea...

Astazi , începând cu ora 14:00 in direct de la CSM , la TV ( Digi24), va fi audierea Laurei si va fi "face to face" cu pistolul TT ruginit si fara de incarcator ....

Leon spunea...

Leonard, prin anii '70, aveam in dotare un Pistol rusesc TT 7,62 mm pe care-l si foloseam uneori..:)).
Iar prin anii '90 foloseam Pistolul romanesc Carpati 7,65 mm..!
Si totusi cu TTul trageam mai bine !

Iulian Mareș spunea...

Stelian,
Ludovic Orban!
Ce zici și-o ia, pe final?
El tot speră akitare și face sluj!

Ein Stein spunea...

Eee hai lasati domnu Stelian, nu o faceti pe nestiutoru ca riscati sa ramaneti asa. Sica Mandolina e unul si acelasi cu inculpatul Orban Ludovic, presedintele partidului nepatatilor, trimis in judecata pentru ca a cerut unui om de afaceri a carei firma face afaceri cu statul suma de 50 000 euro.
Probabil Mares nu intelege de ce DNA-ul a cerut pedeapsa MINIMA pentru Sica Mandolina iar pentru omologul lui din PSD sau pentru baba aia care a dat mita 10 oua a cerut pedeapsa MAXIMA.
Eu presupun ca procurorii de la DNA au fost impresionati de talentul artistic iesit din comun al lui Sica.
Dumneavoastra ce ziceti?

avianyc spunea...

Măi oameni buni ,dădu-i la zăpada pâna la ora asta si inca mai ninge. - 9 * C
@ Mareș
dădu-și zăpada sau aștepta-și pompierii.
00000989 si vine si Gina cu vreo doua surate in echipa .
@ Leon
După harababura făcuta de actualii prea ai vostri iubiti conducatori in salarizare si în sistemele de pensii nu-i exclus sa recurgeți la folosirea TT dar cu teava invers din Bănie până la P.Victoriei. Rămâne de vazut daca vor functiona la fel de bine (((((((
Aventura continua ....cu zâmbetul lui madam Lov pe buze si ...........
@ Huhurez
Sper că observi că evenimentele se desfasoara după programului pe care ti l-am recomandat?
Vezi, in caz de forta majora mai am un TT disponibil.

Stelian P. spunea...

@Iulian si Ein
Nu stiam, pe bune. Nu stiu daca a facut vreo intelegere cu procurorii in vederea reducerii pedepsei dar asta ar putea fi o explicatie. Mie imi este indiferent acest "liberal" si nu numai el, din momentul in care au intrat in concubinaj cu partidul al carui inaintasi au umplut puscariile cu liberali de frunte. Sper sa aiba un avocat bun. Liberalii nu mai sunt pe lista mea de vot.

Iulian Mareș spunea...

Stelian,
Incurcate sunt caile spre Sala pasilor pierduti!
Probabil ca nu stiai ca, beat fiind, a lovit o fetita cu masina, acum cativa ani!
Base si Coldea l-au scapat!
Iti urez succes la vot cu #USR sau UDMR, caci nu cred ca esti masokist sa votezi PMP!
Nu calific optiunile politice!