Un produs Blogger.

luni, februarie 12, 2018

Fifor pledează pentru actualul echilibru(de fapt, dezechilibru) al pensiilor militare

79 comments


În ceea ce privește pensiile militarilor, Casa de pensii sectoriale a Ministrului Apărării Naționale se găsesc aproximativ 80.00 de beneficiari de drepturi de pensii militare de stat, dintre care 77.100 din M.A.p.N.
Procesul de recalculare a pensiilor se va finaliza până la finele lunii iunie 2018, până astăzi fiind recalculate aproximativ 98,5% din total. Toate diferențele rezultate în urma procesului de recalculare au fost achitate beneficiarilor. Bugetul alocat Casei de pensii sectoriale în anul 2018 este de peste 3,5 miliarde de lei.
Sumele alocate lunar de la bugetul de stat pentru plata pensiilor militare de stat se ridică la aproximativ 290 milioane de lei.
Pensia medie in MApN este de 3.300 de lei.
Prin recalcularea pensiilor militarilor potrivit L 223/2015 cu modificările ulterioare cca 68% dintre pensii au un cuantum mai mic, dar s-a păstrat cuantumul în plată stabilit prin legile 119 și 263 din 2010.
 Partea despre pensiile militare a emisiunii „Punctul de întâlnire” cu Radu Tudor o puteți urmări AICI, al doilea video.

79 de comentarii:

avianyc spunea...

Curiozitati !!!! pe contraziceri.
După LOV vine in seara asta si R. Tudor care zice si el cu subiect si predicat ca pensionarii militari sunt sub tutuela Ministerului Apararii fara ca sa aiba tangența cu gestiunea M muncii ,ei beneficiind de pensii militare, nu speciale.
Vifor zice în seara asta si ca face eforturi ca sa realizeze o intâlnire intre M. Ap ,asociatiile militarilor pensionari si M. Muncii pentru discutarea unor probleme ale pensiilor militare????
Ce s-ar putea discuta oare cu M.Muncii??? atata timp cât a fost scos din schema pensiilor militare ?
Se pare ca in aceste discutii va consta cheia la ce urmeaza!!!!!!!

Cumva si-au dat seama ca trebuie neaparat reglementata problema indexarii pensiilor militare cu rata inflatiei si 50 % din cresterea SMB?
Sau se pune cumva de alte miscări?

Oricum am inteles dintre rânduri din cele spuse de ministru că actualizarea ar cam rupe bugetul si ca nu tine figura .

Liviutatarush spunea...

A mai fost interesant si numarul de pensii pe plaja de sume, chiar daca nu le-a departajat pe cele sub 1000 de lei si pe cele peste 5001 lei.
Pensie Procent Nr. Pensii
1001-2000 18% 13878
2001-3000 31% 23901
3001-4000 21% 16191
4001-5000 11% 8481
Sub 1000 si peste 5001 19% 14649
Total 100% 77100

Iosif spunea...

D-le H,

NIMIC despre discriminarile existente in sistemul pensiilor militare, similare cu cele din sistemul pensiilor civile.

NIMIC despre discriminarile din interiorul sistemului pensiilor militare privind valorificarea stagiilor civile adaugate si pensiei private contributive suplimentare.

NIMIC despre actualizare si golirea de continut juridic a L223/2015 care a condus la o scadere a pensiei pentru 68% dintre militari, asa cum recunoaste cu eleganta dl. ministru.

Pacat.

Cu stima,

Ein Stein spunea...

Trecand peste limbajul de lemn tipic politrucului carpatin, trecand peste faptul ca a ramas impresionat de generatia "fabuloasa" de tineri ofiteri si subofiteri care bla, bla, trebuie remarcat faptul ca minte prin omisiune in scopul evident de a mai trage nitel presul jegos al minciunii peste mizeria creata de contopisti.
A prezentat un slide cu rolul de a convinge telespectatorii ca "pensia medie", panaceul universal al politrucului mioritic cand vrea sa ascunda adevarul, in armata e de 3300 lei. Si dupa cum ati observat erau prezentate pe procente pensii intre 1000-2000, 2000-3000, 3000-4000 si 4000-5000 lei, nu pot sa reproduc fidel pe categori insa toate aceste pensii reprezentau 80% din totalul pensiilor militare. A omis sa spuna ce e cu celelalte 20% din 80000 lipsa la apel adica 16000 de pensii cuprinse intre 5000 lei si 34000 lei. Oare de ce? Risca sa se darame esafodajul construit cu migala de contopistii care i-au bagat sub nas prezentarea grafica frumos colorata iar "pensia medie" sa nu mai fie chiar atat de convingatoare?
Ca sa duca lucrurile la bun sfarsit s-a mai bagat in seama si cu soldele "care au crescut substantial". Ce nu s-a prins Fifor e ca daca soldele urmeaza traseul din slide-urile lui, in loc sa indrepte lucrurile mai rau le incalceste. Ce se va intampla in toamna cand salariul minim pe economie, ala obligatoriu, va fi de 1950 lei? Iar se va ajunge in situatia ca un soldat sa aibe solda mai mare ca a unui plutonier adjutant?
Am mai scris si repet, pana nu se destructureaza viermuiala de interese meschine e greu de crezut ca lucrurile vor intra pe un fagas normal si deocamdata nu sunt perspective, de niciun fel.
Azi l-am auzit pe Dragnea pentru prima oara vorbind de statul mafiot, s-a prins si el ca nu exista stat paralel. Pai Liviule ce mai astepti omule, destructureaza-l!

radu spunea...

Sa intelegem ca peste 50% (inclusiv cele pana in 1000 lei) din totalul pensiilor militare sunt sub 3000 de lei!

Liviu PO spunea...

Nu le-ar fi rusine de nesimtiti!
68% dintre pensiile recalculate sunt sub cele de pe legea lui BOC!
Ce sa facem?
Sa-l regretam pe BOC?

Gigi spunea...

@...Ce pretenții aveți de la un ministru pus politic?
Nu am văzut emisiunea,dar deduc
din comentariile colegilor,cam ce
a fost.Nu puteam pierde un meci important de fotbal,al echipei mele de suflet,pentru a căsca gura și să văd un politician la un post de televiziune,aș spune,de casă,cu întrebări dirijate,de dinainte știute.
Bine că a dat din casă și a recunoscut că nu el decide,în ale sal.și pensiilor militare,ci trebuie să consulte șefa,adică,pe LOV,în ciuda declarațiilor acesteia că nu ar interesao pen.militare!
În rest,chestii politicianiste!

Aurel spunea...

@ tigri 3 TV
Într-adevăr cel mai interesant și surprinzător moment a fost anunțul ministrului că va avea o întrevedere împreună cu reprezentanții asociațiilor pensionarilor cu ministrul muncii.
Probabil că de va discuta posibilitatea indexării pensiilor militare similar cu indexarea pensiilor civile.
Doar asta cred eu că s-ar putea discuta cu ministrul muncii.

Adrian spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hmmmm! Primul meu pamflet jurnalistic s-a numit Berbunca! Cei doi din emisiune au batut pur si simplu berbunca pe maidan! Berbunca este o minge de carpe, ce se juca, odinioara, pe maidanele si coclaurile de la sate si orase! O emisiune regizata la modus vivandi, bolsevic, mai lipsau aplaudacii, secerele, baroasele si un fundal melodic, patriotic! Rusine! Pensii recalculate pe minus, ,,cica 69%!'' Nimic de actualele actualizari, si cica sunt in derulare! Se minte cu acest procent, dar si la altele, ca n-or fi fraieri sa-si taie craca! Si asa daca ar fi, de ce 70% pe minus? La Justitie ar face asa ceva? A vorbit mai mult moderatorul, care a slavit si a ridicat in aer, de parca ar fi fost Dragnea la fraiele emisiunii! A mangaiat pe crestet cucuiele actiunii de pensionari fortuite ale activilor, disperati de viitoarele nedreptati, care le-ar fi distrus drepturile, dupa o viata de munca in privatiuni! S-a vorbit, cumva, despre recunostinta, o lipsa a statului, pentru cei care si-au pierdut sanatatile si capacitatile de munca si lupta pe coclauri, industrii si in teatrele de razboi? Doar mca un vals piano pe deasupra apelor invaluite-n ceata! S-a discutat de neactualizarile unor pensii de aproape, sau peste 10 ani? Doar ca o trecere in revista despre nedreptatile coplesitoare, la care ministrul iar a mintit ca se vor face ,,unele corectii!'' Unde sunt nedreptatile uluitoare la recalculari, pe detalii, ca asta ar fi trebuit sa se discute?! Nedreptatile uriase de la pensii, care au generat miile de procese din instante, sau nfaptul ca acele contracte pe bani grei la achizitionari de armamente sunt manipulate de indivizi certati cu legea! Deja incep ziaristii sa-si umple notesurile cu nume de mafioti si actiunile acestora in contractele de achizitii, veti vedea in viitor! Civilii nu stiu, inca, de faptul ca pensiile sunt mutilate si manipulate pe ordine de ministru secretizate! La sfarsit am siktirit emisiunea si am regretat ca mi-am pierdut timpul, de pomana, sa privesc doua papusi de ventrilocie, abil manipulate din spate de catre Liviu Dragnea, cu mainile abilei LOV! Vax populi!

Negritoiu spunea...

Abureala! Abureala ! Abureala !
Domnul ministru a uitat sa spuna in ce consta .
Domnul ministru a uitat sa spuna cand se face actualizarea pensiilor corespunzator maririi soldelor de functie cu 15% la cadrele active ,
Domnul ministru a uitat sa explice de ce actualizarea se face la valoarea pensiei recalculate (fara indexarile din 2016 si 2017)si cuantumul obtinut se compara cu valoarea aflata in plata,care contine indexarile respective. E normal sa comparam mere cu pere ?
Domnul ministru a uitat sa explice ce rost a avut aceasta emisiune.

Domnule Ministru , IARASI O INTALNIRE ? Cu LOV si cu anumite asociatii ale militarilor pensionati,care din start sunt de acord cu masurile propuse de reprezentantii M.Ap.N? Ce cauta acolo LOV daca a declarant public ca pensile militare nu au tangent cu Ministerul Muncii,fiind problema M.Ap.N. si a celorlalte institutii de ordine publica si siguranta nationala ? Iarasi da si fuge ?
O PROPUNERE : Sa se publice(asa cum s-a procedat la recalcularea anterioara) Lista cu pensiile recalculate : nr.talon-cuantum initial-cuantum recalculat. In felul acesta putem afla si noi adevaratul numar al pensiilor care au scazut in urma recalcularii si adevarata valoare a pensiei medii.
Nu stiu daca ma publicati ,dar cel putin mi-au trecut nervii facuti in urma vizionarii acestei emisiuni. Sincer,ma asteptam la altceva de la dl. Radu Tudor.

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Constat ca ti-a murit speranta si in realizarea dreptatii statului de drept! De ce?
Sunt sigur ca petitiile tale au ajuns la Portocala sau Onea si ei iti vor da satisfactie! Nici Lazar nu-i lasa, nici doamna de fier-carbon K! Ai rabdare totusi, in cativa ani se rezolva!
Vei vedea!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Aud ca deja ti s-a conferit Emblema de Onoare a Pensiilor Militare! Felicitari!

sergiu spunea...

Marele analist militar Radu Tudor a devenit un mare lustruitor de funduri PSD-iste.Cu ministrul Apararii a vorbit mai mult de justitie decat de pensii.Acest Vifor al Volgutei,ori habar n-are (ceea ce nu cred) despre situatia pensiilor, ori face pe prostul,mai ales cand este in prezenta unora ca Radu Tudor,care-i permite.

Leo spunea...

A "strecurat" ideea ca , recalcularea se va finaliza in iunie 2018.
Trompeta guleratilor , o face pt. ca sa nu plateasca actualizarile pe L 152 , actualizari despre care casa de dezastre a doctoritei de dezastru in dezastre , ne spunea ca "lucreaza in paralel".. desi , începând cu oct. 2017 , casa doctoritei de dezstre si-a diminuat intentionat ritmul de recalculari , tocmai ca sa nu faca actualizari , in dispretul legii , care nu face nici o asociatie intre recalculare si actualizarea pe cere erau obligati prin lege s-o inceapa din 30.06.2017.
Au vazut ca nu i-a dat cam nimeni in judecata , pt. "obligatia de a face actualizarea" , despre care Maestrul ne-a dat indrumarile juidice prin temeiurile de drept in urma cu ceva luni.
Nu e vina lor. Votati mereu cu FUR si MINT si veti avea mereu "patrioate de raze lungi " si "flote de submarine virginia"...
Iata chipul imposturii , minciunii , smecheriei neacoperite de inteligenta si al incompetentei.
Traiasca si infloreasca FUR si MINT !

IAR99Army spunea...

Deci am avut inca o data dreptate ca tot Vasilica &LOV stabilesc ce si cum in Romania, iar guleratii nu sunt decit uneltele lor care prin executarea ordinelor celor care guverneaza isi ating scopurile care ii avantajeaza doar pe ei (si prin ricoseu si cite un rezervist pe ici pe colo)in detrimentul marii majoritati a rezervistilor militari.
Si inca o data am avut dreptate ca putem scrie pe bloguri cit vrea muschii nostri ca EI merg inainte pe principiul ca daca nu iesim la proteste, mitinguri inseamna ca suntem multumiti cu ce avem si ne aburesc in continuare cu vorbe mieroase si mestesugite ca suntem nemaipomeniti, exceptionali, ca am merita mai mult, ca suntem o casta unita(pe dracu...), deosebita, ultra pregatita, CUMINTE, ASCULTATOARE, DAR MUTA... etc, bla, bla , bla. SI AI NOSTRII STAU LINISTITI CA POATE VA CADEA CEVA DIN POM...si in loc de fructe, in continuare vor cadea doar frunze.
V-ati dat seama cine conduce PSD : VASILICA, LOV, si MANDA concubinul ministresei muncii care se regaseste in orice ecuatie de guvernare, este eminenta cenusie.
DACA LA INTILNIREA TRIPARTIDA DE SAPTAMINA VIITOARE(dintre LOV +Vifor+asociatii rezervisti)ASOCIATIILE REZERVISTILOR NU SE VOR DUCE CU TUPEU SI NESIMTIRE FATA DE LOV NU VOR OBTINE NICI MACAR ATENTIA CUVENITA DARA ALTCEVA. O sa vedeti ca ii va pune cu botul pe labe si va avea un tupeu fantastic. SINGURUL CARE POATE FACE ASA CEVA ESTE SCMD dar sunt sigur ca nu va fi invitat si LOV stie de ce. VOM TRAI SI VOM VEDEA, sper sa nu am EU dreptate.

IAR99Army spunea...

Adrian
Nu te mai imbata cu apa rece ca atita timp cit LOV este mina dreapta a lui Vasilica de Teleorman nu se va indrepta nimic la pensiile militare.
LOV inca de cind era la PRM avea o ura morbida impotriva militarilor si mai ales a coloneilor. Cind era la PRM Craiova(organizatia de tineret, si daca aveti colegi la Craiova care au fost membrii PRM puteti sa ii intrebati) aceasta a avut o relatie cu unul activ(avea un grad mai mic atunci) care i-a tras clapa si care a trecut in rezerva cu gradul de colonel. Acesta lucra la ochiul si timpanul si se pare ca a avut-o si in legatura si daca am stii mai multe si respectivul ar da la presa abia atunci ar putea fi pusa cu botul pe labe. Dar inca o data afirm ca la tupeul si nesimtirea pe care le poseda din plin nu va ridica nimeni vreun deget impotriva ei. Uitati-va cum vorbeste printre dinti si ce zimbet si privire parsive si sirete are cind da interviuri, exact ca generaleasa LUPU de pe vremea lui BOC. LOV ARE din plin tinuta de comisar bolsevic, Ana Pauker era mic copil pe linga aceasta.

M Constantinescu spunea...

Chiar nu stiam ca avem 77.000 de colonei rezervisti(3300, pensia unui colonel)...

Iulian Mareș spunea...

IAR-99
Ana Pauker avea buzele mai carnoase si-i placeau generalii!

CEZAR spunea...

SI DAOGARU LUPTA TARE.....

NOTA PRIVIND STADIUL DOSARELOR
AFLATE PE ROLUL INSTANTELOR, GESTIONATE DE
SCMD - DEPARTAMENTUL JURIDIC
-------------------------------------------------------------------
2. Dosare care au ca obiect obtinerea indemnizatiilor pentru membrii uniunilor de creatie in temeiul Legii nr.8/2006, completata prin Legea nr.83/2016 - recunoaşterea dreptului pretins, respectiv acordarea indemnizatiilor conform prevederilor Legii nr.8/2006 privind instituirea indemnizatiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membrii ai uniunilor de creatori legal constituite si recunoscute ca persoane juridice de utilitate publica din 22.11.2006, cu modificarile si completarile ulterioare; anularea deciziilor privind incetarea platii indemnizatiei pentru pensionarii sistemului public de pensii membrii ai uniunilor de creatori legal constituite si recunoscute ca persoane juridice de utilitate publica, emise in anul 2016 de Casele de Pensii Sectoriale ale Ministerului Apararii Nationale (sau) Ministerului Afacerilor Interne; obligarea Caselor de Pensii Sectoriale ale Ministerului Apararii Nationale (sau) Ministerului Afacerilor Interne la repararea pagubei cauzate pentru contestatorii membrii de sindicat, respectiv achitarea in totalitate a indemnizatiilor ce li se cuvin acestora in temeiul dispozitiilor Legii nr.8/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv diferentele de bani neachitate incepand cu 01.01.2016, sume la care sa se adauge dobânzile legale şi indicele de inflaţie aferente sumelor datorate până la data plăţii efective a acestora

Leo spunea...

Flavius,
FELICITARI !
pt. ultimul demers al tau.
Bine ai zis , când ai zis ca "si-au pierdut linistea cu tine"
Ei LINISTE vor , caci se FURA bine când e NOAPTE si LINISTE !
TOATE PANZELE SUS !

ion spunea...

Am iesit la pensie la data de01.07.2017.Ultima zi lucrata fiind 30.06.2017. Am facut cere pt actualizarea pensiei cnf.legi152/2017 si am primit raspuns de la casa in ianuarie 2018. Raspunsul este.Pt actualizarea cu 15% conf legii152/2917 sa ma adresez CMG pt modificarea punctului 7din decizia de pensie.Si va actualiza conf.legislatiei in vigoare.Acum la ce sa ma astept.?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, Ana Pauker a ajuns la munca de jos, dupa ce si-a pierdut privilegiile si a cazut in dizgratia CC a PCR, astfel s-a pensinat de la RATB, fiind caserita de tramvai! Cine-i mai in varsta si bucurestean cred ca a auzit de acest deznodamant al femeii-calau politic, cu buzele groase de pompa aspiranta de mare putere!

Adrian spunea...

IAR-99
In primul rand, iti multumesc pentru raspuns. Nu stiam despre trecutul amoros („kaki”) al Olguței. Subiectivismul ei, in ceea ce face ca ministru, legat de cei in uniforma, nu ar trebui sa se manifeste, si nu cred ca ar recunoaste acest lucru. Ceea ce stiu este ca LOV minte foarte mult - LOV ne minte în fata fara - minciunile ei nu sunt formulari nuantate, ci directe, fara nici o masura de „precautie”. Incercand sa inteleg de unde vine atata „curaj” (am vrut sa se inteleaga „nesabuinta/nesimtire/tupeu/desconsiderare/ignorantă”) nu am gasit decat doua variante de raspuns: ori este o persoana „plecata de acasa”, ori este curajul omului care nu mai are nimic de pierdut, si isi joaca ultima carte, la fel ca dragnea (am scris intentionat numele cu litera mica, si imi cer scuze celorlalti, care poarta aclasi nume de familie). In ambele situatii, ar fi vorba de o persoana care a „deraiat” de la normalitate, motiv pentru care nu are ce cauta in pozitia pe care o ocupa. Asa cum noi militarii suntem/am fost testati periodic dpdv „psihologic” inainte de a ni se pune „arma in mana”, cred ca niste teste serioase, din care sa rezulte integritatea morala si sanatatea psihica, ar trebui sa dea, macar trimestrial, cei care sunt pusi sa ne conduca. In fine, nu schimbam noi regulile - din pacate, regulile ei le fac, iar apoi isi dau singuri dreptate - mai stupid de atat nu se poate.
In fine, inclin sa-ti dau dreptate, daca am impresia ca se va schimba ceva, inseamna ca ma imbat cu apa rece.
Toate bune

Huhu Rezea spunea...

Dacă te-ai pensionat in luna iulie, d-ta nu intri la actualizarea potrivit art. 59, aplicabilă pensiilor în plată, ci la actualizarea din art. 28, aplicabilă soldelor de funcție care intră în baza de calcul, toate cele 6 solde atualizate la valoarea din ultima lună, respectiv din luna iunie 2017.
Au greșit cei care ți-au întocmit Fișa de pensie și de aceea CSP te-a îndrumat spre emitentul ei.

Caro spunea...

Radu Tudor se pare ca a revenit la vremurile din tinerete cand se invartea pe langa unii "mari" de prin DGIA..jalnic a tinut hangul lui Fifor, evitand subiectele reale ale inghetarii pensiilor si ale stigmatizarii militarilor in rezerva.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Adrian spunea...

Pt. Ion
Legea 152/2017 a intrat in vigoare începand cu 30.06.2017. Practic, dumneavoastra nu ati primit solda pentru luna iunie, majorata cu 15% - marirea s-a aplicat soldei din luna iulie, cand dv. erati deja pensionar. Nu vreau sa va dezarmez, si va recomand sa intreprindeti demersul indicat de CPS, insa stiu sigur ca CPS nu va putea da un raspuns, referitor la aplicarea/neaplicarea majorarii prevazute de Legea 152/2017, pentru ca nu este in atributia acestei institutii, sa intocmeasca fisa anexa la dosarul de pensionare cu elementele salariale ce stau la baza calculului pensiei. Raspunsul primit de dv. de la CPS, s-ar traduce asa: „nu este treaba noastra, intrebatii pe cei cade v-au intocmit dosarul” - acest raspuns nu va da nici un indiciu referitor la aplicarea/neaplicarea maririi de 15%, in cazul dumneavoastra. Acum dv. o sa va adresati celor care au atributii in intocmirea dosarului de pensie, iar de acolo veti primi raspunsul edificator. De asemenea, este posibil ca speta dv. sa faca obiectul unui caz aparte, datorat unei erori (a CPS sau a celor care au intocmit dosarul, insa nu am cum sa stiu acest lucru si nu pot opina vis a vis de ceea ce urmeaza sa se intample mai departe, intr-o asemenea situatie) Mi-as dori sa nu am dreptate, si sa vi se aplice majorarea. Daca in decizia de pensie, vi s-a aplicat si indexarea de 5,25%, atunci cu siguranta nu vi se va actualiza punctul 7, insa pensia dv. ar face obiectul unei recalculari, raportate la marirea de 15%, asa cum vor beneficia, ori au beneficiat, cei iesiti inainte de intrarea in vigoare a L152/2017.
Nu stiu cat de bine m-am facut inteles, dar sper ca raspunsul reuseste, macar, sa va ofere niste repere mai clare decat cele pe care deja le aveti.
Toate bune

mosmartin16 spunea...

Pentru tigri 3 si nu numai ! Cand se va intelege ca una dintre problemele pensiilor militare nu este legata de actualizarea cu rata inflatiei si cresterea SMB,
ci de ACTUALIZAREA CONFORM VECHIULUI ART.60 DIN LEGEA 223/2015 ????!!! A se studia, analiza si pronunta ....Toate bune !

mosmartin16 spunea...

Unii de pe aici chiar nu inteleg ( dar pot intra fara probleme si Fifor ori LOV la aceasta nepricepere ) faptul ca o majorare cu 15% a soldei de functie ( conform reglementarii de anul trecut ) nu presupune sub nicio forma si cresterea pensiei brute cu 15%, ci cu mult mai putin ! Dar, de, pentru asta trebuie ....studiat...inteles...acceptat .... Toate bune...

Huhu Rezea spunea...

@Adrian
Se vede că nu ești un cititor frecvent al acestui blog dacă și acum o țâi, ca gaia mațu, cu Olguța vinovată de tot ce s-a întâmplat cu pensiile militare.
Loviturile aduse pensiilor militare au început prin anul 2010, de când sefii instituțiilor militare au început să se plângă că pensiile militare le secătuiesc alocațiile bugetare. Sper că îți mai aduci aminte de tânguielile lui Dobrițoiu, Motoc, Dușa și pleiada de ministri de interne.
Atunci, prin 2010, le-au desființat, dar nu înainte de a îngheța cuantumul soldelor de funcție și de grad, pentru activi suplinindu-le cu sporuri. Apoi, reinființându-le prin L 233/2015, într-o forma scăpată de sub controlul gulerelor albe cu cotiere de prin ministere, au plasat imberbului guvern Ciolos textul art. 40 din OUG 57/2015 prin care au diminuat cuantumul tuturor pensiilor militare, în special al celor mari, cu cca 30%.
Cu ce e vinovată Olguța până aici?
Este vinovată că anul trecut a emis Legea salarizării în care a prevăzut o creștere de 5 ori a soldei de funcție până în anul 2022. Vezi Grila pentru militari din lege.
Din nou au sărit gulerele albe cu cotiere pe miniștrii civili, speriindu-i că gogorița că actualizarea pensiilor militare, potrivit creșterilor din l 153/2017, le secătuieste alocațiile bugetare și nu le mai rămân bani pentru înzestrare.
Ai văzut ce date fantasmagorice i-au furnizat lui Fifor pentru întâlnirea din 21 noiembrie 2017, când bietul om s-a făcut de râs în fața rezerviștilor. Norocul lui a fost că asistența, formată din așa ziși lideri ai unor asociații și grupulețe și Seful SMA, era bâtă în domeniul legislației pensiilor, astfel că ministrul a scăpat de o ripostă directă.
Așa s-a impus emiterea OUG 59/2017 de înghețare a tuturor pensiilor militare.
Să vezi ce o să sară iar în sus oamenii de influență în online ai structurilor informative!

Adrian spunea...

Huhu Rezea
Este adevarat, nu sunt familiarizat cu discutiile si majoritatea articolelor postate aici, desi am accesat site-ul in multe randuri, si recunosc/apreciez ca am gasit informatiile despre care doream sa aflu amanunte, comentate/disecate de persoane a caror parere voiam sa o cunosc, referindu-ma, aici, la statultul lor de militari in rezerva/retragere.
In postarea mea, nu am dorit sa fac o analiza in timp a vinovatilor/nevinovatilor, privind situatia actuala a pensiilor militare. Pentru asta, cu siguranta, s-a alocat mult „spatiu si timp” pe site, in sensul de a se „despica firul in patru”.
Multumesc pentru raspunsul explicativ, care ma ajuta sa-mi conturez imaginea de ansamblu asupra situatiei pensiilor militare.
Toate bune

Adrian spunea...

mosmartin16
Asa este, „majorarea cu 15% a soldei de functie ( conform reglementarii de anul trecut ) nu presupune sub nicio forma si cresterea pensiei brute cu 15%, ci cu mult mai putin”, si va multumesc pentru ca postarea dv., vine explicativ in completarea raspunsului pe care l-am formulat catre @Ion
Toate bune

ion spunea...

M-am adresat unitati si acestea mi-au trimis la casa de pensie soldele actualizate cu 15% cnf legi152/2017.

Adrian spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
avianyc spunea...

He ,he , mulți văd ,puțini pricep.
Zice-se că a fost odata o țară in care s-a făcut o lege a salarizarii pentru a înlătura inechitatile din sistem.
Adică mai mult hai să-i punem” pe cei mai drepți din cetate” și pe cei cu ”studii superioare” și ”doctorate” in fruntea listei la bucate indiferent dacă dau sau nu rezultate sau nu mai au loc pe metru pătrat alocat. Oricum ”informatizarea sistemului ” au furat-o iar acum hotii dau in judecata ”vânătorii” de hoti.Cei care duc greul doar asa farâmituri pâna pe la cf 2-3 nu cumva sa-l depăseasca pe seful SMG.
Și ca la noi ,după ce făcuram legea salarizarii si o explicară ”profesorii” la tablă cu ”coeficienti rigurosi” aplicati intre categoriile profesionale ca să se elimine inechitatile din sistem ce să vezi, ”UITARĂ LISTELE DE SPORURI” ((((!!!)))). Ca să vezi rigurozitate in programul de guvernare.
Până când iese lista de sporuri să vezi incăierare intre sindicalistii fomisti si cu roluri precise (Coarna , Nitu ,Hadăr ,sanatate ,etc)
Așa-i pe la noi ,multi văd ,putinini pricep.
Nu stiu dar după ce pun în aplicare si lista de sporuri precis câtiva vor trece iar de salariul presedintelui.
Suntem buni la alaude si slabi la treaba.
Prea ”mici ” oameni de conducere pentru a scoate poporul asta la un trai mai bun.
Laude ,laude si iar laude.
Zic ei că am avut cel mai bun an agricol din ultimii 27, am absorbit toți banii ,am și jumulit capra prin toate târgurile , numai ca ce să vezi ,alimentele se scumpiră iar galantarele din magazine sunt pline cu legume si fructe din import. Pâna si la varza care inca se mai strica in curtile taranilor.
Laude ,laude ,laude.
Și atunci cum să nu ne spună că ”au echilibrat” cuantumurile în sistemul pensiilor militare.

avianyc spunea...

@ mos Martin
Examenul de maturitate al guvernarii se dă abia in ianuarie 2019 când vor trebui să faca rost de bani ca să faca cresterile reale de salarii cu 25% prevăzute in programul de guvernare.
Pâna atunci se vor întâmpla multe.
După majorarile din Martie 2018 precis vor ”strâge cureaua” pe la unii si pe la altii ca să scoata bani pentru acele majorari. Așa ca să nu ne miram ca vor veni restructurări ,tăieri de tot felul de beneficii ,sporuri, etc de pe la unii si altii .
Să ne pară bine dacă vom primi si acea indexare cu rata inflatiei plus 50% din salariul mediu pe economie până in 2022.
În rest vor ”actualiza” minciunile cu apă chioară.

Leo spunea...

Luati de la Mircica :
http://sindicatulcmd.blogspot.ro/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, sunt in asentimentul Dv. cu LOV, pentru ca s-a bagat ea unde nu-i fierbea oala, dar nu-i putem imputa porcariile altora si s-o acuzam de ceea ce n-a facut, oricat de revoltati am fi! Se pare ca acum ar dori sa se implice pozitiv, dupa ce a realizat ca exista o jungla colcaind de serparii si gusteri mafioti, care si-au tras spuza din drepturile celor multi, lasand grosul rezervistilor jupuiti la pieleu!
@ Leonard; ,,Duios Anastasia trecea!'' Film romanesc... Filmul meu este: ,,Revoltat, Ifrim musca si ataca de sareau mafiottii pe pereti!'' Tot inainte, ca pionierii, brav camarad luptator, Leonard! Luptam pana la ,,cridence criwatter reevaver, adica pana la credinta in reantoarcerea apelor limpezi, daca engleza mea de balta nu m-a inselat!
@Mos Martin, e doar o aparenta ca nu se maresc cu 15% pensiile, dar realitatea e de partea noastra si sfanta! Fifor, chiar ca e perfect paralel, noroc de moderator ca l-a salvat de la o expunere ridicola! Functia asta la Aparare de data dracului, si daca nu ai in tine sange de mafiot, ca doar se lucreaza pe un stil mafiot cam peste tot, esti doborat din prima! La Aparare s-ar potrivi mai degraba un super dur, taios si de nenduplecat de absolut nimeni!

Huhu Rezea spunea...

@Ion
Imi pare bine că ai rezolvat problema în mod amiabil cu Unitatea.
Art. 28 spune că elementele bazei de calcul se actualizează la data trecerii în rezervă, indiferent de când sunt alese cele 6 luni din ultimii 5 ani,nu conform ultimei luni în plată ca activ.
La data de 01 07 2017, când ai trecut în rezervă, solda de funcție era majorată deja cu 15%, conf L 152, și potrivit OUG 56/2017 nu putea fi mai mică de 1450 lei + 15% In astfel de cazuri creșterea este mai mare de 15%.
Speța rămâne de învățătură pentru toți cei care constată greșeli în Fișa de Pensie, sau Comisia de Contestații le semnalează asemenea greșeli.
In cazul în care emitentul Fișei de pensie nu dă curs reparării greșelii este introdus și el pârăt în contestația pe care o introduceți la Tribunal, așa cum ați văzut, intr-un recent articol pe blog, în câteva din sutele de contestații aflate pe rolul instanțelor.

mosmartin16 spunea...

Cornelius, nu e o aparenta faptul ca pensiile militare nu se maresc cu 15%....e chiar o realitate.....unele se maresc cu 0% ( sic ! ), iar altele cu procente infime.... studiaza te rog ! Toate bune !

Leo spunea...

AMABILITATE, AMABILITATE la cub AMABILITATE ....
Auzi, omul este bucuros, pt. ca un coleg, dupa ce a fost pus pe drumuri de niste LICHELE , care erau ele insele obligate sa rezolve incompetenta lor,in cele din urma au fost "amabile" si au solutionat prin "AMIABILITATE"...

Huhu Rezea spunea...

"Leonard
Crezi că toţi cei care întocmesc Fişele de pensie sunt jurişti?

Niky spunea...

Astăzi un amic a facut o cerere la casa de pensii a MAI,zice el de actualizare cu 15%,conform art.28,alin.1,legea 223/2015.Stie cineva ceva în legătura cu asa ceva.Fostii mei colegi (nu de la MAI)nu stiu nimic despre asta!

Leo spunea...

Maestre,
Nu incompetenta este cel mai rau lucru MAESTRE , ci modul lor pervertit de gandire. Adica tu CPS , dupa ce ca ai fost incompetenta si delasatoare si nu ai verificat actele in baza careia ai emis o Decizie de pensie , apoi tot tu CPS care ai toate instrumentele inclusiv logistica si tehnologia anilor 2018 ca sa rezolvi decizia proasta pe care ai emis-o ,il pui pe om pe drumuri ca mai apoi sa fi "amiabil"..
Nu este vina lor.....ci a celor care le suporta lichelismul sistemic.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Niky
In art 28 este reglementată Actualizarea elementelor bazei de calcul în vederea deschiderii dreptului la pensie militară.
Actualizarea pensiilor militare deja aflate în plată se facea până la 15 sept. 2017 potrivit art 60 din Legea 223 ori de câte ori se majorau soldele de grad și funcție ale activilor.
În privința angajaților MAI, Legea 152/2017 a majorat solda de funcție cu 15% numai pentru personalul militar din MAI, nu și pentru polițiști.
Personalul militar în rezervă din MAI are dreptul la actualizarea pensiei în plată, începând cu 30 iunie 2017, în baza L 152 și OUG 56/2017.
Salariile de funcție ale polițiștilor în activitate au fost majorate cu 10%, începând cu 01 10 2017. De această majorare profită, prin actualizare, potrivit art. 28, și polițiștii care ies la pensie după data de 01 10 2017.
Polițiștii aflați în pensie la data aplicării OUG 56/2017, respectiv 01 10, nu mai beneficiază de actualizarea pensiei militare, potrivit art 60 din L 223, deoarece pe 15 sept 2017 s-a aplicat pct. 3 al Art. VII al OUG 59/2017, prin care au fost înghețate pensiile militare în plată la 15 sept 2017.

IAR99Army spunea...

ptr Mares
spre deosebire de Ana Pauker LOV are buze subtiri si ii placeau coloneii....
ptr Adrian
Daca ai fosti colegi care locuiesc momentan in Craiova intreaba-i daca stiu despre aceste relatari ori altele
Ptr. Huhu
Chiar daca esti PSD-ist pe bune crede-ma ca nu fabulez o cunosc f. bine pe preferata ta LOV, intrucit am activat ceva timp la partidul lui Vadim si am avut multe discutii si activitati cu ea . O cunosc foarte bine spre deosebire de tine si tot ce am spus este cit se poate de adevarat. Sunt multi militari care au activat ori activeaza in politica si care o cunosc fie de la PRM, fie de la PSD, fie de la cei cu ochii albastrii. Este o persoana perfida, tupeista la extrem(asta i-a placut lui Vadim de a luat-o in PRM in urma unui interviu pe care i l-a luat LOV cind lucra in presa la Cuvintul Libertatii ca reporter), lipsita de scrupule si dornica de parvenire prin orice mijloace. Intereseaza-te si vei afla ca a urmarit atit la PRM cit si la PSD numai si numai interesele personale si ale grupurilor pe care si le-a format. Acum cind este la PSD i-a facut parlamentari pe Radu Preda (finul ei pe care il baga foarte tare la inaintare pe la TV), pe fina Peta care este fata liderului de sindicat de la Uzina de avioane Craiova si vicepresedinte BNS, pe iubitul Manda pe care la uns sef la comisia de supraveghere SRI ca tot a acuzat ea SRI-ul cind era primarita la Craiova , ca ii intercepta convorbirile telefonice. Fa o ancheta la Craiova sa vezi ca sunt familii intregi fini ori afini ai LU LOV care au fost angajati masiv in primaria Craiova ori la regiile din subordinea primariei. Mai vrei sa-ti mai spun si altele Huhu ? Asta este LOV pe care tu o crezi foarte corecta si curata si care dpdv al tau ne iubeste la nebunie pe militarii activi ori in rezerva. Timpul imi va da dreptate te asigur de acest lucru, eu am cunoscut-o indeaproape si stiu ce caracter are si nu as fi avut absolut nimic impotriva ei daca ar fi stat potolita doar pe fotoliul de ministresa a muncii su nu s-ar fi bagat unde nu-i fierbe oala.
La alegerile viitoare noi rezervistii nu vom conta pentru PSD pentru ca i-au momit deja pe cei 5 milioane de pensionari civili exact cit cetateni i-au votat la ultimele alegeri si vor mai rupe si de pe la ministerele de forta, din sanatate, cva invatamint si citiva si de la rezervisti. Asa ca dormiti in liniste rezervisti LOV are grija !

Leo spunea...

- oug 56 / 2017 intra in vigoare de la 07.08.2017 si se aplica de la 30.06.2017 inclusiv , la fel ca L 207/2017 dar adoptata in 04.11.2017.
- oug 59/2017 in vigoare de la 07.08. 2017 intra in vigoare de la 15.09.2017

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Nu e nevoie să-i mai pui în întârziere.
Sunt deja în întârziere prin efectul legii. In baza art. 60, actualizarea trebuia aplicată chiar din momentul intrării în vigoare a dispozițiilor din L 152 și OUG 56 de majorare a soldelor /salariilor de funcție ale activilor. Actualizarea nu este condiționată de încheierea procesului de recalculare.

IAR99Army spunea...

Huhu
In raspunsul tau catre Adrian sunt de acord ca pina la ce ai expus tu LOV nu are nici o vina. Dar daca esti corect cu tine insuti si apoi si cu ceilalti continua te rog cu ce a facut dupa ce a ajuns ministru al muncii, cu potopul sau jihadul impotriva noastra :
- introducerea in legea salarizarii unitare a acelui art. prin care se amina actualizarea pensiilor militare in functie de cresterea soldelor de functie si grad ale activilor pina in anul 2020.
- ordonanta prin care a anulat actualizarea pensiilor militare in functie de cresterea soldelor de functie si grad ale activilor pina la calendele grecesti si ne-a discriminat fata de orice pensionar civil din Romania.
- faptul ca ne-a facut NESIMTITI si ca nu meritam PENSIILE INDESTULATOARE prin minciuna, manipulare si dezinformare si ne-a pus societatea civila pe cap.
- de magistrati nu a zis nici pis ca au cele mai mari salarii si pensii din Romania si ca acestia si-au facut legi speciale.
- a reparat ceva de atunci vizavi de rezervistii militari ?
- daca a stiut ce au facut cotierele albe din ministere si a tacut/tainuit si tinind cont de functiile pe care le are in PSD, Guvern este complice cu acestia si ar fi trebuit fie sa-si dea demisia fie sa raspunda in fata justitiei, PSD si primul ministru. Dar ea este bine mersi!
- Vifor a anuntat ca la intilnirea MApN-Organizatii, asociatii, etc rezervisti militari va participa si LOV. DE CE? Care va fi rolul acesteia ? mai ales ca ea a afirmat in ultimul timp in mass media ca in domeniul pensiilor militare nu are nici o atributie/competenta ci totul este de competenta MApN.
Pai va spun eu : are rolul de supervizor din partea PSD&Vasilica de Teleorman ca nu cumva Vifor&Ciuca&Guleratii sa o ia pe aratura si sa indrepte ceva din actiunile si masurile luate de ea impotriva noastra.
Si cum Asociatiile/Organizatiile rezervistilor sunt extraordinar de dezorganizate si nepregatite legislativ rezultatul va fi ZERO.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, ce-mi mai plac la nebunie ,,sfintii'' DREPTATII!Ce-mi mai plac sfintele lor slujbe de lepadare si curatire de Satana prin toate sertarele, arhivele si cotloanele iadului! Exorcizari la sange, prietene! La Manastirea Jilava, in purgatoriu, se pregatesc robele dungate ale celor pacatosi, tambalele si saltelele pocaintei! Amin si Aleluia!
@Mosmartine 16 karate, roaga-te, alaturi de noi, sfintilor Dreptatii, ca in curand sa avem dezlegare la carnea de 1.450 lei, plus 15% = 1667,5lei in plin Post al Pastelui! Doar sfintii, si numai sfintii ne mai pot ajuta, dupa cotrobairea de exorcizare in sediile iadului Satanei! Doamne, ajuta!
PS: ASTA SA FIE MOTIVATIA INTALNIRII CU TOATE RELIGIILE SINDICALE, CAZONE, CU MIRONOSITA EVLAVIOASA, LOV, SI PACATOSUL VISCOL IN CATEDRALA MANTUIRII DE PACATE?

Niky spunea...

Mulțumesc foarte mult pt.lamurire dl.Huhu si dl.Leonard ,omul nu a știut sa-mi explice asa.Sa speram ca se vor face modificări la OUG 59/2017(ori sa adauge la rata inflației acei 50% din creșterea reala a salariului mediu brut-asa cum era-ori actualizări odată cu creșterea salariilor celor in activitate.

Huhu Rezea spunea...

@Iar99
Aperi foarte prost acțiunile gulerelor albe cu cotiere din ministere, inițiatoare le ordonanțelor 57/2015 şi 59/2017.
LOV le-a dat în vileag.

IAR99Army spunea...

Huhu
Cum drac intelegi tu ca eu apar eu guleratii? cind eu spun de luni de zile ca sunt mina in mina cu politrucii PSD-ului si au mina libera de la acestia. Nu ai dreptate si te intreb : sunt mai tari guleratii decit cei care guverneaza tara in acest moment? pai inseamna ca acestia conduc tara iar psd-isti sunt de tot risul. Deci guleratii sunt intangibili sunt cei mai tari din Romania!!!Asta chiar ca nu o stiam bine ca mai desteptat si pe mine ca muream prost.
Te inteleg ca iti aperi breasla dar acestia pe mine m-au umilit, m-au facut nesimtit si acum m-au si discriminat si mi-au anulat un drept legal. Spune-mi si mie macar o masura de indreptare luata de LOV&compania pina in acest moment. Ce ne-a spus ea in ultimul moment(sau cum spui tu ca a dat in vileag...!!!!) ce anume??? ce mari secrete de stat a spus??? ca toate astea le stiam si noi chiar din anul 2015/2016 cind guleratii au fost trimisi prin garnizoane sa ne convinga sa acceptam L223 cu modificarile respective si plafonarile cuantumului pensiilor la 80% si unde eu si citiva colegi am luat cuvintul la casa armatei din Craiova (pentru adevar exista inregistrari pe la diferite posturi tv)si i-am facut praf pe gulerati iar rezervistii au parasit in corpore sala lasindu-i pe acestia singuri si fara a avea rezultatul scontat de ei. Ea le-a spus abia acum, dupa declansarea jihadului impotriva noastra cu intentia de a ne adormii inca o data vigilenta si de a mai indulci atitudinea noastra fata de persoana ei si a lui Vasilica, in rest nimic, pauza. Sti ce hai sa vorbim dupa intilnirea tripartita LOV-VIFOR-organizatii rezervisti, eu nu voi mai posta pe blogul tau pina atunci cind toti rezervistii militari care scriu pe aici se vor convinge de spusele mele si imi vor da dreptate.
Uita-te pe blogul SCMD-ului si vezi ce a scris Dogaru, ce frumos a atins ceea ce iti spun si eu de ceva timp , numai tu nu vrei sa vezi adevarul. Eu am crezut ca tu ne aperi pe noi si nu pe POLITRUCI&GULERATI, acum inteleg de ce nu ai raspuns favorabil la invitatiile MApN.

Huhu Rezea spunea...

@IAR
Ești un intrigant orbit de politica.PRM-iști care nu au trecut la social democrați s-au aruncat în brațele lui Base iar acum sunt mari scule liberale antipesediste..
Blogul ăsta este de informare nu de apărare a rezervistilor. Cine este informat ştie să se apere singur.

Ce vrei să-ti spună mai mult LOV decât că a primit de la structurile de apărare textul art.VII și că ea s-a ales cu injurăturile? Gulerele albe sunt atât de laşe ca nici nu recunosc sforările pe care le-au urzit în legislația pensiilor militare.

CEZAR spunea...

@Huhu...
Estea adevarat ca-i tare rau pentru cineva sa fie ..prost !
Si las ..pe deasupra !
Adica vin ai tai iti pun pe tava ..si zic apasat la ' noi asa ..se face '..si vezi doamne trebuia ca LOV..sa indrepte situatia ...
Si totusi .... eu sper sa o ..indrepte - cu ciocanul ..si asa cum trebuie !!!

Viss spunea...

Măi Huhu, ce interes ai matale, că văd că o aperi pe LOV de zici că-i soru-ta?

Huhu Rezea spunea...

@Viss
Vezi că îți cam iei nasul la purtare!
Tu ce interes ai să aperi gulerele albe care încearcă să convingă pe cei numiți de @cezar că LOV este capul răutăților.
Nu o apăr pe LOV, dar am încercat să demonstrez că loviturile date rezerviștilor sunt mai vechi, anterioare venirii lui LOV la Ministerul Muncii.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Doar punctul 3 al ART. VII din OUG 59/2017, înghețarea pensiilor militare, a intrat în vigoare de la 15 09 2017. Restul ordonanței a intrat în vigoare de la data publicării în MO.

CEZAR spunea...

Fac un apel @Huhu la toti cei care scriu petitii mai ales lu Fifor sau LOV.. sa atraga serios atentia la modul cum sunt imbarligati ca asa zisa MEDIE A PENSIEI MILITARA ...!!
Dau un singur exemplu:
m-Alul cu 15,000..declarati personal si inca vreo 5 rezervisti cu pensia lu Cornel sau chiar mai mica deci 5X aprox,600.lei
Rezulta o MEDIE DE VREO ....atentie 3000 si ceva ! Frumos..nu....
Mai puteti zice ca-i pensia mare in ..Armata ..??
Cam asa se izmenea Fifor la televizor...chipurile incercand sa ne apere !
Rusinos..degradant ....

CEZAR spunea...

PÉNSIE, pensii, s. f. Sumă de bani plătită periodic pe baza unor norme legale (*****în cadrul asigurărilor sociale ***) foștilor angajați după depășirea unei anumie limite de vârstă ori în caz de boală sau invaliditate, precum și urmașilor angajaților sau pensionarilor decedați. ◊ Pensie de întreținere sau pensie alimentară = sprijin material acordat periodic de către o persoană alteia în temeiul unei obligații stabilite prin lege sau printr-o hotărâre judecătorească. ◊ Loc. adj. La pensie = care este pensionar. ◊ Loc. vb. A ieși (sau a scoate pe cineva) la pensie = a (se) pensiona. ♦ (Înv.) Subsidiu. – Din rus. pensija.
=======================================================================
(*****în cadrul asigurărilor sociale ***)
Am pus aceasta definitie data de dictionar...si am subliniat...pentru a le atrage atentia unor Gusati Gulerati..etc
Doar ce rezulta din ***cadrul asigurărilor sociale ** adica de acolo de unde s-a PLATIT CONTRIBUTIE IN CONFORMITATE CU VENITUL REALIZAT SI IN BAZA PROCENTULUI STABILIT PRIN LEGE fara a conta ca s-a platit INDIVIDUAL sau a PLATIT INTREPRINDEREA STATULUI CENTRALIZAT..doar de acolo POTI SA PRIMESTI PENSIE !
Filozofia acordarii este clara si simpla ..ai realizat venituri mai mari ..ai contribuit mai mult si ai o pensie mai mare...stabilita dupa un algoritm matematic !
Mai departe..DREPTURILE SALARIALE acordate dupa incetarea activitatii pe sistem NON CONTRIBUTIV..nu pot fi numite pensii
Orice dar ..NU PENSII ! Asta-i situatia in Armata si nu numai !
Filozofia ACORDARII TREBUIE SA FIE CU TOTUL ALTA....
Sa le iese la unii din cap ca daca au beneficiat o perioada de niste venituri mai mari..trebuie musai ca in baza acestor venituri sa primeasca ..drepturi..la incetarea activitatii....
Imi permit sa sugerez ca ar trebui sa fie o scara clara pe grade..departajarea sa o faca vechimea in activitate - REALA..precum si obligatoriu..NATURA ACTIVITATII !
Unul care a stat ani in Unitate operativa..gata sa intre EFECTIV IN LUPTA in 2-4-6 ore trebuie diferentiat de altul care ITI URA SUCCES si intra in biroul unde resoul il incalzea
la picioare..sau altul care la sarbatori religioase trage !!cu cadelnita...!!
Parerea mea...!!

Huhu Rezea spunea...

@Cezar
Faci ce faci și iar pui fierul roșu pe rana miilor de militari, polițiști și ofițeri de informații care s-au grăbit să iasă anticipat la pensie în ultimele 15 luni.
Iși pot stabili de pe acum cuantumul pensiei prin împărțirea sumei punctajelor anuale la stagii complete de cotizare începând cu 30 de ani și terminând cu 35, conform Anexei 5 din L 263/2010.

CEZAR spunea...

Ave...
Crezi ca pe vreunul dintre cei nominalizati ii intereseaza de ranile sau cicatricile noastre ..??

Viss spunea...

Huhule, retrage-ți acuzațiile absurde și inventate. Pe cine apăr eu? Ce gulere, omule, visezi? Și cu LOV e foarte străvezie propaganda ta PDS. Adică, chiar de proști ne iei? Chiar pe toți? Asumă-ți omule afinitatea politică, nu e o crimă, dar nu te mai da ce nu ești.

Huhu Rezea spunea...

@Viss
Tu ai proprietatea cuvintelor?
Eu recunosc de ani de zile că am convingeri social-democrate! Ce altă afinitate politică să afirm?
Tu ai o singura afinitate: Esti anti!
Adică, nu ai convingeri.
Alt comentariu nu vei mai vedea pe acest blog. Rămâne cum a zis @cezar,

Gigi spunea...

Iată,dacă mai era nevoie să spun,cât câștigă un șofer de primărie din Timișoara,că tot am dezbătut și încă mai dezbatem înghețate pensiilor militare.
Șoferul respectiv are un salariul brut/net de 10000/6500lei/lună.
Trăiască LOv!Părintele L.153!

În timp ce drepturile noastre sunt înghețate încă din 2011,prin OuG date la sfîrșit de an!

Aviz celor care le țin palma,celor care au fost la guv.din 2011 și până în prezent.

Tot înainte,tovarăși!






Huhu Rezea spunea...

"gigi
Din 2011 până în preyent au fost la putere băsescu, PNL, PSD şi ALDE. Tu cu care eşti?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica a bagat o soparlica buna, ca-i reala si dreapta! Banii la pensie sa reflecte o realitate, nu munti de bani, musai ca asa vor niste muschiuleti, cat despre ,,munca'' prestata in realitate...

Leo spunea...

Da MAESTRE,
- Se abroga actualizarile , începând cu 15.09.2017 prin OUG 59 ceea ce impacteaza pensiile militare.
- In comunicatul nr. 9 din 20.12.2017 al CPS MApN ,se spune ca la 20.12.2017 mai erau 1400 de pensii de recalculat. Tot in acest comunicat , se mai spune ca recalcularea si actualizarea se realizeaza concomitent ( deci nu cum spunea dr. luK ca actualizarea este o etapa subsecventa)
- Raza lunga a declarat ca se vor termina pe 01.01.2018 recalcularile. Deci 1400 de pensii : 6 luni = 233 de pensii lunar si-au propus. Au redus drastic din octombrie 2017 ritmul de recalculare ca sa nu faca actualizari . Deci este o contradictie intre ceea ce se afirma inainte de CPS si ceea ce povesteste raza lunga acum. Care sa fie motivele ? Ghici , ghicitorea mea.

Leo spunea...

Stelian
asa este deoarece ei zic ca dir. gen juridica ii reprezinta structurile MFA care nu au posibilitatea de a "duce" un proces n adica acele structuri care nu au juristi.Intr-un fel asta este lupta , doar nu ai vrea sa-ti spuna "Da , dl. justitiabil , aveti dreptate si de aceea solicitam instantei sa pierdem procesul"..
PS
Care cezar , ca sunt 2. S-au clonat ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leonard, eu am o banuiala. Se asteapta Legea Pensiilor, si probabil v-or fi prinsi si militarii in ea pe noi calcule. Adica: Nu pe contributiva, ci Armata, Politia, Serviciile pe o aripa desprisa, adica colaterala mai degraba a legii, apoi vor fi magistratii, parlamentarii, diplomatii si toti de pe speciale pe o alta laterala, dar toti fiind cooptati pe o Lege Unica din care vor face parte toti civilii pe osatura principala a legii pe contributivitate sau cum or fi ei, si noi si specialele ca niste colaterali, insa separati de civili si separati militarii de cei din pensiile speciale. Vizand probabil recalculari la toate, la noi din nou, atunci se vor scoate actualizarile! Mai ales ca au fost scandaluri ca la recalcularile militarilor au scazut peste 90% dintre cuantumuri (nu cum minte MApN CA 70%)si fiind sansa cu cuantumul cel mai avantajos, DAR E SCANDAL SI VOR SA-L STOPEZE! Spre o buna retinere si meditare a ceea ce am afirmat!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Prietenul tau, copil de suflet, adulator al contributivei, uita ca legea a impus contributiile din 2001, iar el s-a pensionat in 2000! Asa ca, ce sa-i dea lui, care deja mananca pensie moca, ba si ciukalata, de 18 ani?

Leo spunea...

Iarta-l Maestre , fi milos si in marinimia ta mai da-i o sansa ...
PS
Nu uita ca a formulat cel mai laconic dar cuprinzator comentariu de pe blog si anume :
"Stie sa tina microfonul" ...(când tema se referea la o "veverita"..)

Leo spunea...

La pag. 4 , "precizari"
http://presamil.ro/ultimul_nr/index.html#4/z

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Vestile bune curg garla!
Se "simuleaza" la integrarea pensiilor militare in viitoarea lege a pensiilor.

Negritoiu spunea...

Domnule HUHU REZEA ,o intrebare pentru domnii Cornelius Flavius Ifrim si Leonard :ati studiat cumva tehnicile si metodele de manipularea maselor ?

Leo spunea...

DA,
La "academia" FUR si MINT.