Un produs Blogger.

duminică, septembrie 15, 2019

Cca 30 000 de pensionari militari vor fi taxați de Legea Orlando

86 comments

Numărul pensiilor militare în cuantum de  peste 7000 lei poate fi dedus din expunerea de motive a Proiectului depus de Teodorovici la Senat, înregistrat sub numărul  L489/2019 

Marți, 17 sept. 2019, Comisia de buget finanțe va dezbate proiectul în vederea întocmirii Raportului care va fi supus adoptării în Plen.
Nr.NumarTitluStadiu
1L489/2019
Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal

Inițiatori:
Teodorovici Eugen-Orlando - senator PSD
în lucru, la comisiile permanente ale Senatului

UPDATE, 16 09 2019 
Dacă 30 000 de pensii militare au cuantumul peste 7000 lei, va dați seama cât de mici sunt majoritatea din totalul de 178 000, pentru ca media sa fie de 3500 lei?
Aceasta analiza arata cât de ticăloasă a fost salarizarea militarilor după anul 2009 de când, pâna la L 153/2017 și L 152/2017, nu s-a mai adăugat un bănuț la solda de functie?
Și... pentru a prelungi calvarul pensionarilor militari, gulerele albe au asmuțit niște miniștri politruci să emită OUG nr. 59/2017, astfel încât pensionarii să nu beneficieze de creșterile substanțiale ale soldei de functie din L 153/2017, în detrimentul sporurilor introduse anterior cu nemiluita în soldele lunare ale militarilor.
Actualizarea pensiilor militare conform reglementarilor salariale din L 153/2017 ar aduce pensiile mai mici foarte aproape de pensiile mari ale similarilor pe funcții.
În schimb, pensiile militare de peste 10 000 lei ar stagna.

86 de comentarii:

Leon spunea...

Marti 17 sept.Comisia de buget din Senat are pe ordinea de zi intocmirea Raportului pentru acest proiect de lege L489/2019.
Are deja avizele de la 3 comisii
Comisia de Aparare a dat un aviz favorabil cu un amendament, dar pana la aceasta ora nu este sfisat pe site ul Senatului..!

avianyc spunea...

Din pacate daca actualizarea nu s-a facut pana la recoltarea strugurilor probabil nici ca se va mai face .
Dupa ce curge primul zaibar, de la Calafat-Cetate pana pe linia Iasi -Harlau pe carbura Vrancea -Galați nu vezi decat trenuri si portbagaje ticsite cu bidoane si oameni beți,unii cazuti la datorie pe culoarele vagoanelor de tren printre bidoane ,papornite ,sacose ,etc
🤣🙋‍♂️

Sorina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Sorina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Sorina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Sorina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Sorina spunea...


Ce amendament a dat cei de la aparate?

tehnocrat spunea...

@Leon, orice ar anunta unul sau altul, daca nu pici pe aceiasi lungime de unda cu adm . ori te faluteaza direct ori te "ia in balon" asa ca nu astepta noutati!

Cezar spunea...

Si Sorina...preia conducerea
Hai Sorina....

tehnocrat spunea...

@Sorina, au dat aviz favorabil impozitarii/ taxarii pensiilor peste 7000 lei penstru zona ce-i priveste(pensii militare).
Pensiile urmasilor vor fi impozitate in functie de suma incasata nu de valoarea intrinseca, de unde provine.Deci , daca urmasul are pe cupon 8000 va fi taxat cu 300 lei, dar daca ia 4000 nu va fi taxat.
Din informatiile mele pana la 7000 nu se va mai aplica nici impozitarea de 10%.Asa spun carcotasii...
Huhurez spune altfel asa ca nu sunt sigur ca-mi va publica informatia .Aici se aplica "la sange" principiul "cine nu e cu noi , e dusmanul nostru de clasa". In cazul in care este mai prost iti publica orice, deoarece stiu ca nu reprezinti un pericol, esti un fel de caine/javra de la stana de caprine!

Huhu Rezea spunea...

@Sorina
Pensia de urmaș este o pensie militară de sine stătătoare. Brutul militarului care este moștenit servește doar pentru a afla cota care revine urmașului. Ca să fie taxată, pensia netă a urmașului trebuie să fie mai mare de 7000 lei.
@Tigri
Tu nu stii să citești proiectul lui Orlando? Contează ce scrie acolo nu ce zic eu.

Sorina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

@T2, pana la aceasta ora, secretarul comisiei de aparare n-a depus avizul cu acel amendament la proiectul lui Orlando, la comisia de buget
Pobabil ca astazi se depune.
PS. Poate ar trebui sa-l intrebi pe senatorul Nicu Falcoi !

Patrascioiu spunea...

Baba Sorina .Saracul decedat.Oare o fi stiut ca baba era ochii si urechile ceistului securitatii?
Huhu Rezea@sa nu crezi ca eu am fost pazitor de securisti.Mares 1 an a fost omul cu painea si cutitul in ceeace va priveste.Iti ofer informatii gratuit.

CEZAR spunea...

@/Tigri 2.
Cica a fost ...olimpiadist !!!??? la mate !
El nu-i capabil sa citeasca si sa inteleaga un text ..simplu....

maiag spunea...

mi se pare exagerat ca sa fie 30 mii de pensii peste 6000 de lei,pensionarii militari sunt toti colonei cu functii inalte,sau in ultimii 2 ani cei care au iesit au asemenea pensii>?de ce eu la vekime completa ,conditii speciale,43 de ani vekime cumulata,iesit in 2000 am 3500 de pe functie de lt col?

M spunea...

Adica 16% din pensionarii militari din care afectati cu adevarat vor fi doar 5% (cei peste 10.000 lei). Daca ne gandim ca L223 se aplica nu doar la MapN si MAI ci si la SPP, STS, SRI, SIE, ANP, toate aceste structuri avand pensionari persoane cu functie de conducere maxima, adica acei 2-3% din ORICE institutie din lume iar restul sunt procuarori/judecatori militari, legea Orlando nu e grava prin consecinte ci doar prin stabilirea unui precedent:
"Pensiile militare sunt nesimtite si le putem taia cand vrem noi de parca ele nu ar fi fost stabilite in conditiile legii."

PS - Taxa lui Orlando nu ma afecteaza (asta pentru cei care au obiceiul de a musca de kur)

CEZAR spunea...

M-ar interesa pozitia...m-Alului !
Multumesc !
NB.
Ti-am zis baaaa.m-Ale
Prima profetie se indeplineste !
Urmeaza a doua ......

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
din pensia taxatului 90% revine netaxatului, insa numai pe baza de solicitare nominala, adresata MP!...in niciun caz P de la Public, ci de la..... :))
Ai facut petitia/solicitarea? Mai ai timp pana pe 25 septembrie!

Iulian Mareș spunea...

C,
pensia mea este micaaaaaaa!

tehnocrat spunea...

@cezar, este o vorba romaneasca/ciobaneasca "te bagi ca musca-n aia iepei/caprei" tu ce treaba ai cu impozitarea ca tu, indiferent de bareme , sume ,etc esti "iertat", chiar si in cealalta problema , cu care te lauzi esti la fel din doua motive:
1.Ai "caricatura " de pensie de paznic la capre sub nivelul de 2000
2.Geaba te lauzi cu potenta caci caprele spun altceva , sunt agitate si behaie toata noaptea din lipsa...nu-ti faci datoria!

Amoniac spunea...

mă macină o întrebare . Dacă scrie că impozitarea se face conform titlului lV din codul fiscal,iar taxarea începe după scăderea impozitului ,este posibil ca:
1 . Se scade impozitul și după aceea se trece la taxare, Adică din brut se scade impozitul și de acolo se calculează 7 000,10000;
2 . Se scade și impozitul și suma de 2000 lei ,apoi se trece din ce a rămas la taxare.

Huhu Rezea spunea...

@Amoniac
Te macină întrebări pentru ca nu citești proiectul lui Orlando. Valabil 1.

Huhu Rezea spunea...

Dacă 30 000 de pensii militare au cuantumul peste 7000 lei, va dați seama cât de mici sunt majoritatea din 178 000 pentru ca media sa fie de 3500 lei?
Aceasta analiza arata cât de ticăloasă a fost salarizarea militarilor după anul 2009 de când, pâna la L 153/2017 și L 152/2017 nu s-a mai adăugat un bănuț lasolda de functie?
Și... pentru a prelungi calvarul pensionarilor militari, gulerele albe au asmuțit niște miniștri politruci să emită OUG nr. 59/2017 astfel încât pensionarii sa nu beneficieze de creșterile substanțiale ale soldei de functie în detrimentul sporurilor introduse cu nemiluita în soldele lunare ale militarilor.
Actualizarea pensiilor militare conform reglementarilor salariale din L 153/2017 ar aduce pensiile mai mici foarte aproape de pensiile mari ale similarilor pe funcții.
În schimb, pensiile militare de peste 10 000 lei ar stagna.

avianyc spunea...

Daca nu introduceau OG 59 se mai adaugau vreo cateva mii la cele 30 000.A fost solutia de urgenta ,un fel de 112 imperativ sub tutelarele C Dan-Olga.
Olga-Liviu au facut cea mai mare dezordine si discreditare prin salarii -pensii intre generatii ,mediul privat-bugetar din istoria romanilor platiti in lei.
Si asta ne va costa la greu în viitorul apropiat.

ifrim spunea...

La prezentul topic nu ma macina nicio-ntrebare!

Huhu Rezea spunea...

@avia
Mai învață politologie, ca să înțelegi de ce este necesara alternanță la putere între social democrați și liberali.
Mediul privat din România continua și după 30 de ani acumularea sălbatică a capitalului în detrimentul remunerații echitabile a forței de munca.
Asta ne-ar mai trebui ca și statul sa exploateze forța de muncă.
PSD s-a încăpățânat sa rămână la guvernare promovând și măsuri liberale. Pentru asta plătește acum electoral.

tehnocrat spunea...

@avianyc .Invata avia, invata ca si maine ai o tura si intelege o data:
Aia hoti, astia hoti
Mama lor la toti
!00% sunt POLITIHOTI, vin la putere doar cu gand sa praduiasca, ciolanasul sa traiasca. Inainte accedeau majoritatea barbati cat de cat inscoliti, acuma totul s-a degradat , pretentiile intelectuale nu mai exista , ba, si-au adus si curvulitele cu ei, ca la 23 de ani sunt "docte" de politica, sfatoase si...bulanoase!

Leo spunea...

Ştie cineva cine a fost "arhitectul" din MFA , care a clocit o "ticăloasă salarizare a militarilor după anul 2009 de când, pâna la L 153/2017 și L 152/2017 nu s-a mai adăugat un bănuț lasolda de functie ? "
Eu ştiu. Dar nu vă spun acum........

Huhu Rezea spunea...

@@Leonard
Chiar dacă se supăra Flavius, aud ca este la doctor, arhitectul este "interesul national"
Gabriel Oprea - ministrul apărării în perioada 23 decembrie 2009 - 7 mai 2012.
Atunci s-au dat celebrele OUG nr. 1/2010 și L 285/2010.

tehnocrat spunea...

Sedeti blanzi, in curand , Gabita nu va mai reprezenta niciun "pericol" i s-a pregatit un "desert'...penal! asa ca sa nu-i mai incurce pe altii.

brenda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Nu înseamnă că Boc, Băsescu precum și miniștrii de Interne de atunci nu au nicio răspundere, alături de șefii de finanțe din instituțiile militare.

Huhu Rezea spunea...

@Civil
Iți propun alt calcul.
Fondul pentru pensii militare pe o luna este de
180 000 x 3500=630 000 000 lei în care 3500 este pensia medie.
Presupunând că cele 40 000 de pensii mai mari de 6000 lei au un cuantum mediu de 8000 lei, acestea consuma din fondul de pensii
40 000 x 8000 =320 000 000 lei, cam jumătate din fondul pensiilor militare.
Pentru a calcula media pensiilor mai mici de 6000 lei, adică media celor 140 000 de pensii, facem următorul calcul:

(630 000 000 - 320 000 000):140 000=2215 lei.

Gigi spunea...

@civil
Ce grijuliu sunteți,domnule,cu cei care urmează a fi impoz.
Această lege,mi-a șoptit cineva,că urmează să se se extindă și la pensiile civile,nu acum,după 2022,dacă se mai va continua cu aplicarea etapizată a legii pensiilor civile,deci,se va aplica și pensiilor civile după 2022,multe vor depăși pensiile militare de stat 7ooo lei.
Ar cam trebui sa treceți la calcule!
Bucuria,va fi de scurta durata!

Sorina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Numai pt cei #2%!!!!!!!

Octavian Hoandră a spus că nu consideră că Liviu Dragnea merită să fie închis.

Invitat în emisiunea lui Cozmin Gușă de la Realitatea TV, jurnalistul a explicat de ce crede acest lucru.

”Liviu Dragnea este la pușcărie. Eu nu cred că merită să fie închis dacă oameni din Parlamentul European, anchetați pentru același lucru, sunt liberi. Nu mi se pare ok. Eu nu-l judec pe Dragnea. Nu sunt judecător, dar dacă pentru aceleași fapte, alți oameni candidează la funcții importante la Bruxelles, atunci noi de ce să ne batem joc? Înseamnă că așa este regula. Să fie eliberat!”, a zis Octavian Hoandră la emisiunea ”România 2019”.

Cozmin Gușă a adăugat: ”Din punct de vedere teoretic, Octavian Hoandră are dreptate. Din punct de vedere conceptual, apropo de alte fapte, este de discutat”.

”Am zis că nu sunt judecător. Hai să recunoaștem că este așa. Dacă așa este în Europa și noi suntem europeni, hai să facem ca în Europa!”, a mai zis Octavian Hoandră.

Două cazuri tratate diferite

Amintim că noua propunere pentru postul de comisar european pentru Piaţă Internă, Sylvie Goulard, a fost audiată, săptămâna trecută, de poliţia franceză în cadrul unei anchete privind o serie de angajări fictive în Parlamentul European.

De asemenea, precizăm că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, definitiv, pe liderul PSD, Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Huhu Rezea spunea...

@Civil
Oricum, calculele noastre sunt relative, însă în estimarea dtale ai pierdut din vedere ca, pe lângă cele 30 000 pensii militare de la toate Casele Sectoriale în cuantum de peste 6000 lei, mai sunt 9000 în cuantum de peste 10 000 lei, 147 cu cuantumul de peste 20 000 lei și 5 peste 25 000 lei.
Chiar și estimarea mea este mică.

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Mai este o perioada de câteva zile până se publică Decizia CCR privind completele de 3 judecători de la ICCJ și Dragnea va fi pus în libertate de îndetă, pentru rejudecare.

Patrascioiu spunea...

Brenda@ daca vorbesti precum scrii esti delicioasa.
Civil@nu crezi ca ar fi mai util pentru tine si cei din sistemul public de pensii sa iti schimbi tinta?Daca guvernantii ar lua de la pensionarii militari si ar da celor ca tine as intelege dar cum nu se va intampla asta esti de neinteles.Poate te hotarasti sa explici.De regula cei care urmaresc nejustificat ceva au un fix.Pe scurt este paranoie.

Patrascioiu spunea...

Huhu Rezea@esti chiar convins ca Dragnea e curat ca lacrima?Eu nu.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Eu știu, dar mancurtizații latră ca niște potăi maidaneze, fără să știe că nu mai ține cu #!

Leo spunea...

Atunci să vedeţi haos la F&M și pe dănilă fleașcă......

Huhu Rezea spunea...

@ice
Duscutam de vinovăție după rejudecare.
Cum sa bagi la închisoare ditai omul politic, pentru 5000 euro neinsusiti de el, și să-l scapi pe Băse scufundatorul de flotă?

Patrascioiu spunea...

Huhu hotul chiar daca fura un ou tot hot se cheama.Basescu trebuia bagat la parnaie nu numai pentu flota.Nu poti acuza DNA ca nu s-a straduit.Hotul neprins e negustor cinstit.
Stii dece Iliescu initial a fost ales presedinte cu un procent Zdrobitor?Astept un raspuns nepoluat politic.

Iulian Mareș spunea...

Au apărut și gânditorii Hamangiei!
Nu erau destui aia 2%, acum sunt și moșii cuprinși de febră re_mușcării de coadă!

M spunea...

90.000 de pensii sunt peste 3500 de lei
60.000 de pensii sunt peste 4800 de lei.
75.000 de pensii sunt intre 2500 si 3500 de lei.
15.000 de pensii sunt sub 2500 de lei

Nu uitati ca e vorba despre toate pensiile militare nu numai pentru cele pentru limita de varsta. De exemplu sub 2500 de lei sunt peste 90% pensii de invaliditate sau de urmas.

Am gresti la calcule? (evident am rotunjit) Cica puse intr-un grafic ar iesi o distributie normala. Sigur ca asta nu ii incalzeste prea mult pe cei 15.000 cu pensi sub 2500 de lei.

Iulian Mareș spunea...

Sa vedem cum stam cu cei 2%, pe itinerarul Constanta-Arad, via Sibiu!
1.
"Unul dintre cele mai periculoase proiecte anti-românești pe care le finanțează Budapesta este ruperea Transilvaniei de România, nu pentru a o „reda” Ungariei, ci pentru a se constitui Transilvania ca stat independent și suveran. Strategii acestui proiect își imaginează că se vor găsi și români destui care să accepte această mișcare de granițe, dacă îi convingi că în momentul de față, în România de azi, Transilvania și Banatul împreună ar avea mult de câștigat dacă s-ar separe de restul României. Așa a apărut o propagandă subtilă care se face de câțiva ani, de față sau cu subînțeles, cum că Transilvania și Banatul sunt (1) contributorul cel mai important la PIBul românesc, că (2) șomajul cel mai mare este în județele „sudice” și în Moldova, că (3) tot acolo merg cele mai multe ajutoare sociale, și că (4) însăși Măria Sa Corupția este mult mai bine instalată la București și în celelalte regiuni din fostul „regat” România, făcând imense găuri în bugetul României, acoperite acestea prin munca, onestitatea și eficiența ardelenilor, care se deosebesc atât de mult de ceilalți locuitori ai României Mari!…

Proiectul acesta este destul de vechi. Într-o deplină conspirativitate s-a lucrat la acest proiect imediat după august 1944 sub stindardul Kominternului și sub comanda lui Valter Roman, descoperit după 1990 de Gheorghe Buzatu în arhivele KGB cu însărcinări și inițiative precise în cadrul acestei stratageme. Din motive mai mult sau mai puțin necunoscute, Stalin nu a agreat această idee, așa că…

Abandonată după câțiva ani, ideea revine în zilele noastre, având și susținători români, care nu se mai ascund. Ungurii, îndeosebi cei înregimentați în UDMR, sunt activi pe această idee chiar și în Parlamentul României!

Unii, ca binecunoscutul Sabin Gherman, își afirmă de ani de zile greața de România și de „sudiști”, față de „miticii” din București, și o face deschis, beneficiind și de sprijinul unei televiziuni. Câteodată mai dau și eu peste vreo emisiune a individului. Nu-i rău totdeauna și chiar mi-a devenit simpatic. Nu-i prost de tot! Probabil prin comparație cu Rareș Bogdan, ardeleanul trădător și diversionist, insidios și bine acoperit, care a venit la București și face emisiuni cu invitați dintre cei mai respectabili, dându-se mare patriot, emisiuni cu care și-a câștigat ceva simpatizanți. Era să mă număr și eu printre ei. Din păcate pentru numitul Rareș Bogdan, sunt și eu un fel de specialist în comunicare și mă pricep să înțeleg unde bat textele cuiva care încearcă să-și păcălească cititorii sau auditoriul ori telespectatorii!…"

Iulian Mareș spunea...

2.
"Urmărind aproape seară de seară emisiunile politice de la Realitatea TV nu mi-a fost greu să sesizez mesajul anti-regățean – dacă pot zice așa, al ticălosului. Nu în fiecare seară, ci doar din când în când strecurându-și picătura otrăvită. Despre aceste pledoarii discret anti-românești ale lui Bogdan Rareș am mai vorbit de câteva ori. Ultima oară în emisiunea dedicată zilei de 14 iulie, temă atrăgătoare, mă pregăteam să mă înfrupt din ea pe îndelete! Când, ce să vezi?! Piticania ticăloasă aduce vorba, din senin, de Liviu Dragnea, de abuzurile făcute la Teldrum, în județul Teleorman, și se apucă să peroreze sonor și vehement: asemenea malversații nu se mai întâlnesc în România decât în județele „sudice”! Se jură și chiar îi invită pe telespectatori să parieze: furăciuni ca în Teleorman mai întâlnești în România numai în județele din Muntenia și Moldova, nicidecum însă în Ardeal sau în Banat!… Promite că dacă cineva îi va demonstra contrariul, că, adică, se fură la fel de mult și în Ardeal sau Banat, el va face și va drege! Se va rade în cap și-și va tăia barba!… Nu s-a angajat clar ce va pierde! Mă așteptam să-l aud că promite să dispară de la Realitatea TV! Măcar un an-doi!
Mă prind și fac prinsoare cu netrebnicul! Și-l întreb în ce oraș „din Sud” au mai dispărut atâtea edificii publice ca la Timișoara, Sibiu sau Cluj-Napoca?! Mari clădiri de importanță națională au încăput pe mâna unor interlopi romotei, a unor săsălăi nesătui sau bozgori necinstiți, prin hotărîri judecătorești date de magistrați corupți ardeleni, ardeleni, nu teleormăneni, măgarule!…

Nadășul nu este sat din Argeș sau Vaslui! Iar cei care l-au salvat au fost doi bucureșteni, doi „mitici”: doamna avocat VASILICA COROIU și inimosul întreprinzător ADRIAN GRIGORIU. Fără intervenția lor, câteva mii de familii necăjite din Nadăș ajungeau pe drumuri, își pierduseră literalmente casa și ograda, iar ardelenilor din prefectura arădeană, din justiția și presa arădeană, ardeleni cu toții, puțin le păsa!…
Magistrații din Arad și înalți funcționari de la prefectură, ardeleni cu toții, se înhăitaseră cu niște hoțomani fără frică de Dumnezeu, ardeleni și ăștia, și se pretaseă la un abuz juridic fără pereche de urât, de cinic, de inuman. Ehei, păi ce șmecherii va fi făcut Liviu Dragnea în Teleorman e parfum, e nimica toată pe lângă crima de la Nadăș! Căreia – repet, i-au dat de capăt doi „mitici”, pe cheltuiala lor, adică doamna COROIU și domnul GRIGORIU nu au pretins de la năpăstuiții din satul ardelenesc nici măcar să le plătească trenul sau avionul! Totul pro bono, în numele omeniei românești, care există și la București, nemernicule!…"

Iulian Mareș spunea...

3.
DE FINAL!!!...(subtitlul imi apartine, iar la 1/2 din distanta se afla Sibiul, mon amour/mon chéri!)
"Să mai întreb și cum își bat joc de justiție magistrații din Ardeal care au permis retrocedări frauduloase de sute de mii de hectare în baza unor acte falsificate la Budapesta?! Sau prăpădul din codrii Ardealului, mult mai mare decât în județele sudice, cine l-a făcut, cu a cui complicitare sută la sută ardelenească, nenorocitule?!

Să te întreb cumva, jigodie, de prestația lamentabilă a prim-minșitrilor ardeleni Ciorbea și Boc?! Teamă mi-e că dacă m-aș întinde la vorbă pe acest subiect aș face jocul netrebnicului de la Jocuri de putere! Este evident că asta urmărește, să ne învrăjbească! Cine-l plătește? Îl plătește Cosmin Gușe! Și pe acest Gușe cine îl plătește?! Cine, haimanalelor?!…

Văzându-vă mutrele și ascultându-vă murdăriile rostite în auzul Țării îmi aduc aminte de o vorbă a mamei, vorbă adusă în Dobrogea de la Rășinari, probabil: Ardelenii sunt niște oameni minunați! Dar când se naște printre ei un ticălos, apoi acela nu are pereche de netrebnic ce ești, Bogdane Rareș!"

CONCLUZIA: cand esti 2%, ce mai poti fi?

M spunea...

Din pacate cred ca e un pic prea tarziu. O parte importanta din ardeleni se considera superiori tuturor celorlalti. In curand vor fi racordati la reteaua de autostrazi vest-europeana in timp ce, ca un facut, in Muntenia si Moldova apar mereu obstacole.

S-a ajuns pana acolo incat se infiinteaza firme pentru a contesta licitatii. Aceste firme nu functioneaza, au un singur angajat si capital social minim. Nici nu participa la lictatii ci doar contesta proiectele adjudecate. De cele mai multe ori pierd in instanta dupa 1-2 ani de procese iar apoi respecivele firme se defiinteaza.

tehnocrat spunea...

@Iulian, poate nu stii sau nu ai idee cat pot fi de bogati acesti "magistrat murdari pana-n panzele albe", sunt putrezi de bogati, draCnea este "copil de tzatza" pe langa astia.Au vanduti locatii, pamanturi, paduri , tot ce s-a putut vined . D=apoi sa vezi fosti primari, sau aia de la registrele agricole .... de unde?
Din Ardeal au plecat sute de mii de sasi, securi, evrei , poloneji si si-au lasat pamanturile si acareturile aici iar dupa '89( miscarea care a avut in spate viitoarele manarii)nu a avut cine le revendica, + ca au venit multi mostenitori falsi cu acte contrafacute la care acesti escroci au cam "inchis ochii" contra mita!
Acolo s-au imbogatit si organele de control +trepadusii care au avut, cat de cat, tangenta cu mostenirile si retrocedarile.
Dreptatea si legea la noi nu este oarba ci este in cardasie cu mafia, hotii, talharii si escrocii natiei!
Nu se vrea eradicarea hotiei si coruptiei, tot sistemul este murdar. O mana de "smecheri" multi politihoti ,etc...15% detin cam 85 % din averea tarii.
Cine este principalul nevinovat? >>>Boborul proletar, naiv si...
Inteleg , la un scrutin s-a inselat, la al doilea a fost inselat dar cand ororile se repeta 30(treizeci de ani la rand) se cheama ca este PROSTIE BRUTA!

Stelian P. spunea...

@Huhu
"Cum sa bagi la închisoare ditai omul politic, pentru 5000 euro neinsusiti de el, și să-l scapi pe Băse scufundatorul de flotă?"

Din nou folositi aceeasi minciuna pentru cei care dau din coada pe aici fericiti ca aud ce le place.
"Ditamai omul politic" nu a fost condamnat pentru cei 5000 de euro ci pentru INSTIGARE LA ABUZ IN FUNCTIE.

maiag spunea...

nenea BUDAI a spus la tv pe dcnews ca rezolvarea pensiilor militare nu depinde de ministerul muncii,ci de armta si militie ca ei stabilesc pensiile,deci arunca pisica ,desii ordonanta e data de guvern,nenea ministru nostru tace,cred ca stiu ca pleaca de la guvernare si pot promite orice acum,asa ca,,,la loc comanda,prosteala e pe fatza

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
hai că ești mai priceput decât mine...în Vest, există abuzul în funcție pedepsit cu inkisoarea?
Oricum, o europarlamentara din Franța are proces asemănător și nu grohăie nici unul din cei 2%!

Cezar spunea...

STELIAN P....II BOLNAV CRONIC DE BASISM
DE CE VA MAI OBOSITI CU EL...??

Huhu Rezea spunea...

@Mares
În cele mai multe țări, prin abuzul de serviciu poți comite o serie de infracțiuni în legătură cu serviciul, dar fapta, prin ea însăși, nu este infracțiune.
Vezi cum ii arde la ficățeii pe talibanii îndobitociti de propaganda portocalie? Abuzul de functie, dacă este comis de un stângaci este mai grav decât subminarea statului.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Va rog sa le transmiteti talibanilor indobitociti de propaganda rosie (inclusiv dvs.) ca nu au altceva de facut decit sa aplice infractorilor ajunsi in fata justitiei legile favorabile din "cele mai multe tari" si sa ignore legile romanesti nefavorabile. Alea favorabile se aplica si stingacilor (in special). Faceti o propunere de lege ferenda.

Stelian P. spunea...

@Huhu
"prin abuzul de serviciu poți comite o serie de infracțiuni în legătură cu serviciul, dar fapta, prin ea însăși, nu este infracțiune."
Deci un pilot care se pune la mansa beat si piloteaza avionul comite o infractiune in legatura cu serviciul (da ?) dar fapta prin ea insasi nu e infractiune. Corect, nu ? Macar o amenda ar merita sau in cele mai multe tari....nu e cazul ?

avianyc spunea...

@ mares & co
Daca nu vă faceti de băcănie cel putin odata pe zi nu sunteti în apele voastre.
Dacă tot mai vrei una ”oltenească get beget ” ți-o pun la dispozitie cu placere.

https://evz.ro/satul-retrocedat-pe-de-a-ntregul-instanta-desfiinteaza-decizia-l.html

Adică;
”Satul Nadas din Arad ramane retrocedat. Localnicii au pierdut definitiv in instanta
Marti, 05 Februarie 2019, ora 20:08


Judecatorii Tribunalului Olt au decis, marti, ca satul aradean Nadas sa reintre in proprietatea familiei Colteu, care a fost improprietarita cu aproape toate terenurile din localitate. Decizia este irevocabila.”

Asta după ce DNA a destructurat rereua de infractori de la Ineu prin Curtea de Apel Timisoara.
avianyc spunea...

@Mares
In statele europene civilizate abuzul in serviciu este pedepsit sub forma altor infractiuni si incepe de regula cu demisia din functia publica a celui care comite fapta. Nu intru in detalii ,dar pot dezvolta subiectul.
Asta ca sa stie fi talibanii sustinatori ai nenorocirilor produse prin abuzul in serviciu in societate în general și asupra omului de rand nestiutor de lege si supus în particular,etc

Iulian Mareș spunea...

Dembele,
Cine ți-o fi cerut ție părerea?
Apreciez că ai evoluat în analist ec-financiar!
Era și un proverb! Câinele moare de bătrân și prostul de grija altuia!
Așa este proverbul.... însă tu nu ești câine!
*Sa vezi ce-ți da tataie Ice, pt că el kiar nu cere decât ce i se cuvine și pe lege dreaptă!

Leon spunea...

In sedinta de astazi, Comisia pentru Buget a dat un Raport favorabil proiectului de lege nr.L 489/2019. Maine este posibila discutarea in sedinta de Plen si votarea acestuia

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/ultima-ora-legea-privind-impozitarea-pensiilor-speciale--primul-pas-spre-adoptare-in-senat_1383928.html

Iulian Mareș spunea...

T3,
Ești cu capul sau ți-a răcit neuronul?
Ce legătură am eu cu justiția? Frăția magisteati-infractori? Mă lasă rece!
Sa vă facă iarăși iobagi, că va place! Vin și urmașii grofilor hortiști, voi dați jos statuile domnitorilor martiri valahi!
Statuie lui Arpad, pe când?
Justiția independența, nu?
O să plătiți și pt dreptul de a respira!
Tineti-le tzucalu și la cur! Pas cu pas!

Huhu Rezea spunea...

Așteptăm publicarea Raportului și dacă sunt amendamente.

Huhu Rezea spunea...

Vor fi taxate și indemnizațiile fostilor președinți.
Totuși, Orlando s-a gândit sa nu afecteze partea contributivă a pensiei speciale.

M spunea...

@Huhurez
"Totuși, Orlando s-a gândit sa nu afecteze partea contributivă a pensiei speciale.
Și cum la noi nu sunt evidențiate părțile contributive....apare iar o discriminare a militarilor marca PSD.

Leon spunea...

S-a publicat si Avizul Comisiei de Aparare, unde senatorul Serban Nicolae are un amendament aprobat prin care este eliminata Taxa pentru pensiile militare !

gigi 2 spunea...

Stelian P sa ajungi sa te judece si pe tine justiția care l-a judecat pe Dragnea

kostas spunea...

Comisia de aparare a facut amendamentul ca pensionarii militari sa nu plateasca aceasta taxa.

Sorina spunea...

Si oug pentru actualizarea si eliminarea inechitatilor !Dece nu se face tot asa de repede? Sa vedem .
.


kostas spunea...

Pentru oug sunt 2 variante: Ori considera ca mai e timp pana la 1 ian cand e preconizata sa intre in vigoare, ori e vrajeala si nu o sa se dea niciodata, doar ne amagesc cu ea.

tehnocrat spunea...

@Huhule, pregateste-te sa-mi ceri scuze , eu sunt gata sa le accept...
PENSIILE MILITARE sub 7000 nu vor mai fi impozitate nici cu cei 10% (intre 2000 si 7000)lei
Peste 7000 -10000 se vor impozita cu 30% iar peste 10000 cu 50%
Comandor(r) KIS

Huhurez 51 spunea...

ORDONANTA DE URGENTA PRIVIND MODIFICAREA SI COMPLECTAREA LEGII NR.223/2015 PRIVIND PENSIILE MILITARE DE STAT E VRAJEALA ?

avianyc spunea...

Veste buna !
http://totcenustiai.com/rares-bogdan-vom-elimina-toate-pensiile-speciale-in-maxim-30-de-zile/?fbclid=IwAR0yjFlu-tNbU89Ha5mvD4Hwdw7tW7cJ2D3xL6cZ_f-00Sgbx713XLNK79A

Leon spunea...

"..La randul sau, senatorul PNL Florin Citu a propus un amendament, respins de data aceasta de comisie, prin care toate pensiile speciale peste 5.000 de lei sa fie impozitate cu 90%..."

tehnocrat spunea...

*Propunerea vine de la senatorul PSD Serban Nicolae...

Iulian Mareș spunea...

Civil = Dembele?
Ciudat! De când?
DC, DC, de ce ne plictisești?
Mergi tataie la asociația națională a pensionarilor civili, ești așteptat!

Stelian P. spunea...

@gigi
Ma rog de mult timp sa fiu si eu judecat de justitia aia. Macar pentru un abuz de citeva milioane dar nu am norocul asta. Vreau sa vad si eu cum poate fi condamnat un sfint ca Dragnea (recidivist !!!!) asa....nevinovat, fara probe,...fara avocati platiti bine, fara zeci de martori.... politic adica.

M spunea...

In plen o sa pice amendamentul lui Nicolae.

Nici el nu crede ca o sa ramana dar a zis sa incerce.

Unknown spunea...

Premierul României a declarat oficial că de creșterea punctului de pensie vor beneficia toți pensionarii din România. Din nefericire a uitat de pensionarii militari! O fi vorba de rea credință? de dezinformare? de neînțelegere, prostie sau incultură cu privire la importanța vitală a sistemului de siguranță națională pentru existența unui stat? O fi vorba de calcule electorale şi financiare(suntem prea puțini și nu contăm la vot, dar prea mulți cu pensii "mari" care prin creştere ar afecta bugetul de stat cam fragil) meschine? Poate are cineva un răspuns şi o soluţie pentru împrospătarea memoriei unor guvernanţi (premier, ministrul apărării, ministrul muncii) - care au uitat şi de faptul că pensiile noastre militare n-au mai fost idexate la 1 ianuarie, cf.legii, de 2 ani de zile.
col (r) Teodoreanu

kostas spunea...

Rares Bogdan azi zice ca desfiinteaza pensiile militare, ca sunt speciale,(la televizor),maine spune ca nu le desfiinteaza(pe net)

Iulian Mareș spunea...

Când lui Rareș nu-i va mai puțin gura a căcat, eu o să-l simpatizez cu 2% mai mult!
Deocamdată derbedeul sa spună ce impozit icse aplica lui la PE, întrucât ROU cotizează și pt asta!
Un patriotard!

tehnocrat spunea...

Initial, acest Rares (Petru) Bogdan imi insufla o oarecare speranta ,dar apoi amaintindu-mi de povestea cu Petrea Prostul a lui Slavici si de prostul nostru omonim,padina, entuziasmul s-a estompat. Zilele trecute ,in interventia de tip fascist asupra simpaticului Budai mi-a provocat repulsie fata de acest parvenit ,rares Petru bogdan,iar daca ii mai studiati si averea va veti da seama ca nu-i cine pare . cat priveste exagerata gudurare pe langa marele mut eu consider ca acestia n-au nimic comun cu poporul roman!

M spunea...

Dupa ce am vazut proiectul Comisiei Les cred ca am sa devin "fan Rares Bogdan".

Da, domnilor, ce ar fi sa revenim la contributivitate? Scapam de problema sporurilor, a neactualizarii, a neindexarii.
Toata lumea e fericita!