Un produs Blogger.

duminică, septembrie 22, 2019

Din activitatea ACMRR din SIE. Șeful fantomelor deconspirate, la Rm Vâlcea. Și ei au probleme cu pensiile.

32 comments



Din revista rezerviștilor SIE, Periscop:
Și spionii se plâng  de discriminarea referitoare la pensiile militare
** COMUNICAT **
     La 4 iulie 2019, în organizarea ANCMRR din MAI, a avut loc reuniunea semestrială a preşedinţilor structurilor asociative din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, semnatare ale Acordului-cadru de cooperare, care a analizat şi evaluat modul în care au fost duse la îndeplinire prevederile documentului, precum şi activităţile desfăşurate în perioada ianuarie-iunie 2019.
La reuniune au fost reprezentate toate cele 9 asociaţii membre, respectiv: ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza” din MApN, ANCMRR din MAI, ACMRR din SRI, ACMRR din SIE, ACMRR din SPP, ACMRR din STS, ACMRR din DGIPI/MAI, ACMRR din ANP şi ACMRR- Diplomaţii militari.
Participanţii şi-au exprimat dezamăgirea faţă de rezultatele nesemnificatice ale demersurilor întreprinse la autorităţile de decizie ale statului român în problema discriminărilor referitoare la pensiile militare şi au convenit să continue intervenţiile legale pentru amendarea actelor normative elaborate în domeniu.
Totodată, participanţii au căzut de acord să contacteze şi alte asociaţii ale militarilor şi poliţiştilor, ale căror obiective şi scopuri sunt similare, în vederea întăririi poziţiilor comune care vizează apărarea drepturilor şi intereselor legitime ale militarilor şi poliţiştilor rezervişti.
S-au adresat scrisori premierului Vasilica-Viorica Dăncilă – preşedintele PSD, ministrului finanţelor publice, Eugen Orlando Teodorovici – preşedinte executiv al PSD şi domnului Mihai Fifor, Secretar general al PSD, în care se exprimă disponibilitatea de dialog pentru eliminarea discrepanţelor provocate de legislaţia pensiilor militare de stat.
Asociaţia noastră susţine demersurile tuturor factorilor decizionali pentru potejarea intereselor pensionarilor militari.
Suntem convinşi că, la nivelul conducerii instituţiei din care provenim, se vor avea în vedere acţiunile noastre pentru finalizarea rezolvării problemelor din domeniul pensiilor militare de stat.
Biroul executiv al ACMRR din SIE
Din destăinuirile generalului Cornel Biris în revista Periscop.
„Actul de trădare al «luptătorului anticomunist Pacepa» din anul 1978 a fost de fapt primul seism de proporții care a zguduit întreg serviciul de informații externe și implicit unitatea noastră.
În primul rând vreau să precizez că «șopârla» cu «lupta de distrugere a comunismului din România din interiorul Structurii de Informații Externe» nu a ținut și nu va ține decât în capul profanilor și implicit unitatea noastră.
Motivele dezertării lui Pacepa sunt foarte bine cunoscute celor care i-am fost contemporani în activitate și sunt absolut banale: a furat sume considerabile din fondul de cheltuieli speciale pentru satisfacerea propriilor sale interese și pentru a-i corupe pe potentații de partid și de stat, inclusiv Elena Ceaușescu. Oricât s-ar încerca să se îmbrace această mizerie într-o altă ținută, aceste este adevărul pur.
În primă fază, în unitatea noastră s-au realizat rapid analize asupra tuturor cazurilor aflate în misiune externă. Acolo unde a existat cea mai mică temere că o parte din date ar fi fost posibil să fie cunoscute de Pacepa s-au luat urgent măsuri de aducere acasă a acestor ofițeri, pentru a fi salvați.”
„A fost nevoie ca această acțiune să fie executată rapid. Oamenii au fost contactați în drumurile lor de înapoiere de la serviciu spre casă, dotați cu acte și documente de călătorie pe alte identități, transferați în spații de tranzit și apoi aduși acasă. Aici au început tragediile: familii distruse, soții și copii lăsați în urmă fără nici o explicație, cariere de prestigiu ruinate, oameni de un real potențial informativ stopați din activitatea în care erau angrenați și, de ce nu, averi, valori materiale strânse cu greu, de o viață, părăsite. Mi-e greu și nici nu aș avea timpul Pe de altă parte, urmare a dezertării lui Pacepa, unitatea noastră a fost decapitată. Toți șefii au fost trecuți în rezervă, inclusiv ofițerii de orice funcție cu gradele de locotenent-colonel și colonel. A urmat o perioadă devastatoare. Unitatea «Fantome» a fost împărțită în trei subunități și trecută în subordinea unităților de linie ai căror șefi, și ei noi, nu au avut nici un fel de experiență pe linia specifică de muncă. Ne-am chinuit să îi învățăm ce ar trebui să facă și ne-am străduit din răsputeri să supraviețuim. În plus, în unitățile noastre s-a făcut o infuzie de ofițeri de la Direcția de Contraspionaj, care ne-au privit tot timpul cu suspiciune, apoi ne-am trezit și cu unele detașări la unități cu care practic nu aveam nici în clin nici în mânecă.”
„Evenimentele din decembrie 1989 au fost practic «întrezărite» în activitatea informativă, în special prin informațiile provenite de la o parte din ofițerii aflați în misiuni externe. Mai mult decât atât, în primăvara lui ‘89 am fost chiar dezarmați, ni s-a ridicat armamentul de apărare a sediului. Deci, am fost «protejați»!
Mai clar am înțeles ce urmează să se întâmple când, în vara lui 1989, gen. Aristotel Stamatoiu, șeful Serviciului, a instruit câțiva ofițerii care urmau să se întâlnească cu o serie de «fantome» din exterior să le transmită că în România vor avea loc evenimente importante, care vor duce la schimbarea regimului politic. Le-a transmis, totodată, că situația lor va fi protejată, să manifeste calm și stăpânire de sine, și că în viitor le vor fi comunicate noile direcțiile de acțiune.
Așadar, după evenimentele din decembrie 1989, șef al spionajului românesc a devenit legendarul ofițer de spionaj Mihai Caraman. Perioada 1990-1992, cât acesta a fost șef, a fost una în care Unitatea „Fantome” își căuta cu șanse de reușită așezarea firească.
„La conducerea SIE a fost numit Ioan Talpeș, pe care noi îl știam doar din transmisiunile televizate în care apărea în postura de consilier al președintelui Ion Iliescu la discuțiile oficiale, cu un grup de mineri, în frunte cu Miron Cosma.
 Pentru că niciun necaz nu vine singur, colonelul Victor Marcu, locțiitor al șefului unității, s-a hotărât să plece de la SIE pentru a se duce la SRI. Alt dezastru! A urmat imediat o perioadă de migrare a ofițerilor care veniseră anterior de la Securitatea internă, după fuga lui Pacepa, care au plecat la SRI, după Victor Marcu. Nu au plecat însă cu mâna goală: au luat cu ei și cazuri, și dosare.”

 „Am simțit încă de la început că noua conducere a SIE nu agrea deloc existența și activitatea Unității „Fantome”. Desele reproșuri, nemulțumiri și animozități au culminat cu ordinul de a retrage toți ofițerii speciali și potențialul informativ din spațiul principalului partener extern. Ni s-a motivat că România nu poate intra în NATO, Uniunea Europeană și în alte organisme din cauza noastră, a «fantomelor».




32 de comentarii:

BONIFATIE spunea...



Am onoarea!
Este bine că, așa cum am spus și subsemnatul, printre miile de luări de poziție cu același obiect, că în privința noastră, a militarilor în rezervă / în retragere, numai UNIREA face PUTEREA, adică pentru realizarea dezideratelor care ne privesc.
Privitor la problema inclusă prin ricoșeu nu mă pronunț pentru că nu mă pricep.
În aiastă problemă nu merge ca-n Caragiale, adică „dacă este trădare, trădare să fie dar să o știm și noi”. Fiecare nație cu trădătorii ei (vezi, de exemplu, romanul
Nightmover și pe un alt fel de Pacepa,... Aldrich Ames). Deosebire dintre cei doi este că pe cel din urmă l-au dovedit americanii și l-au „depus” la răcoare.
Vorba autorului de romane Pierre Boulle, meseria de spion este „O MESERIE DE SENIOR”.
Cu respect ,

Dan spunea...

Departamentul 0 a intins capcana aici ? Bravo lor ! Mares , iubitorule de conserve gru,nu te sparge noi stim ca ai tradat des!

Iulian Mareș spunea...

Și adevăr (NATO/UE), dar și proceduri odioase!
Multe fantome nu au mai putut reveni acasă.

Iulian Mareș spunea...

Dumitriu,
Ptiu Drace, dar moldav mai ești!
Și amărât și bolnav, cine să se mai lege la cap cu tine?

Huhu Rezea spunea...

@catalin
Vrei sa ne povestești și noua care este alternativa viabilă?

Huhu Rezea spunea...

Nu poluați topicul cu diverse...

Huhu Rezea spunea...

Nu poluați topicul cu diverse...

Patrascioiu spunea...

Catalin eu unul pot intelege orice din ceeace spui sau mai bine spus,nu inteleg nimic.
Ce vrei sa spui cu"alternativa viabila"?
Privin fantomele.Naiba stie.Dupa unii au fost niste ticalosi.Altii ii considera eroi.Nu stiu,nu ma bag.Ei au fermoar la gura si dupa ce mor.
Dan@Ori Mares ti-a fost sef imediat dupa decembrie 1989?Mergi pe burta.Daca afla patronul il taie de la portie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De mult am anuntat, si de cateva zile am si facut-o: Daca intre 1 Sept si 1 Oct. nu mi se rezolva politic cu pensia, ma retrag din UNPR, mai ales ca partidul s-a luptat ca pe front, prin Generalul Gabriel Oprea, sa scoata impozitele pe pensiile nesimtite, deci neavand prioritate majorarea pensiile mici si medii, sau actualizarile, asa cum am fost mintiti! Adio UNPR, pentru minciuni si inselaciune! Sunt foarte dezamagit! Tata din groapa doar sa va mai voteze pentru aceasta teapa pe care mi-ati tras-o! Voi ati urmarit de fapt sa blocati impozitarea sutelor de milioane, pe pensiile super nesimtite, nu dreptate si la pensiile prapaditilor muritori de foame, fosti invalidanti, cu pensii intre 47 lei si 1500-2000 lei! Hai, Pa!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Cum să-ți mărească politic pensia? Adică să-ți dea ceva bani un partid?
Cum adică să mărească numai pensiile mici? Cine poate lua o asemenea decizie? Poate Dide!
Fă ce ți-am scris!

Liviu PO spunea...

@Cornelius Flavius IFRIM
Bine ai revenit "fiu" ratacitor...

Dan spunea...

Ifrim esti mare naiv ca ai avut incredere in cuvantul unui general indiferent care ! Toti sunt niste tradatori,curve politice si niste sclaveti lasi cu gura plina genul Mares ! La evenimentele din 89 cand am fost sa-i conduc( la ordin) la sediul SMG doi generali din MApN s-au pisat pe ei pe ei de frica si plangeau ca femeile ! Curva 'GROprea', nu face exceptie.Niste scursuri umane dornice doar de trai bun ! Singura exceptie a fost gen Gusa (lichidat de gru printr-un ''cadou'' iradiat ) Un mic tanc din metal de pus pe masa in birou.Atat ca ma da in gat conserva Mares la stapanii lui bolsevici! ! Mares nu ti-e dor de gen Militaru fostul tau stapan ?

Iulian Mareș spunea...

Danutz,
ca Dan nu iti pot zice pt ca un Dan are si ceva minte....un Danatz este mic si cand este batran!
Scrii numai prostii pt ca mediul virtual iti permite! Militaru, etc!
Uite iti iau pt analiza cea mai neutra afirmatie: "Niste scursuri umane dornice doar de trai bun!" Pe cale de consecinta, pe logica inversa rezulta ca:
-cei care isi doresc un trai bun sunt scursuri umane! FALS
-cei care au parte de un trai greu/rau sunt oameni importanti! Si mai FALS!

Minti cum respiri! Nu ai fost sa conduci pe nimeni! ...ai citit niste afirmatii si ti le pui in contul tau!
Aici inkei polemica, total neproductiva, iti urez sanatate si nu uita: timpul nu se mai intoarce niciodata pentru mine, pentru tine, pentru noi!

CEZAR spunea...

@/ CorneliunSSon
Asa repede se termina luna de miere..care nici macar nu a inceput..?? Sufera NET-ul fara lozincile tale patriotarde...numaii Generalul face...!!!!
Imi place cum iti plange pe umar ..Tractoristul !!
Deee , suflet de manivela si el ...functioneaza empatia...!!
Vezi ca asta iti plange pe umar si cu o mana iti cauta prin buzunare....!!
P,S.
Si totusi ce CERETI pe 25 Octombrie..??
Sa dispara Oskarurile ??
Isi prezinta Daogaru...cuponul cu veniturile cumulate..??
Sa-i taie motul lu m-Al ??..asta-i cea mai fezabila ..sic....hi..hi..hi..!!

brenda spunea...

PRO ROMANUA

brenda spunea...

T3 Hai nu face pe desteptul lasa vei Vedea ca îti vei schimva parerea

brenda spunea...

T3 NU TI-A IESIT NIMIC NUCI IN 2010-2012 NICI PE VREMEA LUI MOCIOALCA- SARACUL LA DISCUTUULE

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Multumesc, Tehnocrat, Liviu Po, Dan si ati prieteni, care ganditi si judecati la modul uman! Era normal sa plec de langa minciuna si inselatorie! S-a dus Gen Oprea la Ministrul Apararii si Prim Ministru pentru gealatii lui cu pensiile cat Himalaia, sa nu le fie pensiile impozitate, dar ne-a mintit ca s-a dus pentru cei cu pensii mici si mijlocii! O sa-l coste ca nu va mai intra niciodata in arlament, oricata galagie electorala vor face! E cea mai rusinoasa actiune de tradare din cariera domniein sale! Credea ca sunt prost si nu ma prind ca pentru noi nu face nimic? @ Iulian, jur pe ce vrei, ca daca vroia, azi aveam pensia majorata pe Legea 153, pentru ca Oprea avea aceasta oportunitate ducandu-se la Prim Ministru si la Aparare, dar am primit asigurari clare de la cineva ca doar si numai pentru pensiile foarte mari sa nu fie impozitate s-a dus! L-a durut fix in pix de pensiile mici si medii! Ne-a mintit la modul ordinar si asta il va costa scump, ii promit solemn! Din cateva postari ii fac IMAGINEA PRAF SI PULBERE, SI AM DESTUI CA SA MA AJUTE, DAR SI MOTIVATII CLARE! Munca mea deci a fost zadarnica, doar sa i se faca imagine si reclama electorala, sa intre in Parlament, dar eu sa raman tot un prapadit saracan! Nu-i nimic, toate la timpul lor si o sa-i frig sa le sara capacele!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Ce imagine? De mult și-a făcut-o țăndări!
*Fii calm, pe el nici nu-l interesează pensia! Nici nu știe ce cuantum are....
Trăiește din pensie?

Leo spunea...

Flavius ,
că s-a dus pt. pensiile uriașe (de ex. pt. a luiși a lui botoșică cel mic), ți-a spus MAESTRUL de acum o lună.......

Sorina spunea...

Pălincă nu e decât în capul tau de infumurat si nu tu imi spui ce da scriu asa ca taci tu ca minți de îngheța creierul tau de șofer de avion

Mihai spunea...

M-am lamurit cum sta treaba cu "biata " Brenda 🤣🙉👌🥨🙉

reddog spunea...

Doamna Sorina

Credeti ca Basescu cu ochiul sau ager de vultur a procedat corect cu cehoaicele alea blonde cu sani imensi?
Practic fetele astea aparent inocente i-au sedus pe micutii studenti de la institut apoi i-au abandonat. 😁
Cum ramane cu spioanele care isi folosesc nurii?
Nu mai poti avea incredere in nimeni.
Practic dl Basescu a fost un erou cooperand cu contrainformatiile militare.

brenda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Sorina spunea...

Pognind din bici pe langa BOU

Leon spunea...

Buna ziua! Va pot spune cu certitudine ca rezultatele muncii Consiliului Consultativ s-au concretizat intr-un proiect de document legislativ care a fost discutat intre ministerele si structurile implicate si ca in prezent se afla in procesul de adoptare. Mai stim, dar... pe surse... ca premierul a dispus ca documentul respectiv sa fie adoptat cat de curand se poate. A fost o mica problema legata de faptul ca noi la MApN am facut simulari pe costuri si am trecut in proiect sumele respective iar MI-ul si celelalte structuri nu au avut astfel de simulari si au solicitat un timp pentru al face asa ca, asta a fr putea fi o explicatie a intarzierii... Tot pe... surse stim ca premierul este constient de importanta atitudinii militarilor pe timpul alegerilor si ca a invatat ce era de invatat din episodul 26 mai. Cam asta se vehiculeaza acum in mediile noastre... O fi adevarat... nu o fi... la un moment dat sigur o sa aflam. Noi insa nu ne culcam pe o ureche, intetim presiunile peste tot pe unde avem acces, promovam activitatea revendicativa din 25 Octombrie, scriem si postam peste tot texte tematice, toate acestea cu scopul de a urgenta luarea masurilor care se impun si toate astea concomitent cu... inghitirea injuraturilor si blamarilor venite de la camarazii nostrii mai... nerabdatori...
Cu tot respectul,...spune Gachi David in data de 22 sept.!

ghergu gheorghe spunea...

Mai, Cornele ,
Ce crezi că faci ...!!?? Nu înțelegi că " LUMEA MERGE REPEDE, POATE CHIAR FOARTE REPEDE INAINTE SI TREBUIE CREAT CADRUL JURIDIC NATIONAL SI INTERNATIONAL CAEE SA PERMITA LIDERILOR MONDIALI SA CONDUCA LUMEA !!!?? Urmează " GLOBALIZAREA si CENTRALIZAREA MONDIALA" . Se construiește piramidă mondială în care se stabilește locul si rolul fiecărei natiuni

brenda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
reddog spunea...

Brenda

Ne-ati zapacit cu numele astea plus ca scrieti prea cifrat. 😁😎

Ne intalnim cu totii pe 25 Octombrie la Bucuresti.
Dar pe dl Mares nu vreti sa-l cunoasteti? 😁
Daca vedeti pe cineva care trage cu urechea si face multe poze e posibil sa fie un fost medic de la faimoasa clinica "Ochiu si Timpanu" si care scrie pe aici sub pseudonimul Huhu Rezea.

Leon spunea...

O eventuala Ordonanta de Urgenta privind pensiile militare de stat, NU poate fi data deoarece este nevoie de Avizul Ministerului de Interne, minister fara ministru nici macar Interimar, stie Iohannis de ce..!

ghergu gheorghe spunea...

Mai Cornele ,
Ai făcut tu pe dracu ! Când te-au pus " sef peste rămășițele fantomelor" după 1990 nu prea ai cu ce să te mândrești...!!!? Cearta cu Talpes, dezinformările la vârful NATO și nedreptățile făcute unor "fantome " după 1990 când ai ajuns la conducere au făcut ca români adevărați care și-au sacrificat familiile si liniștea personala pentru a ajuta pe români și peRomania patria lor să fie socotiți teroriști. Trădători, comuniști, etc. etc

Huhu Rezea spunea...


ghergu gheorghe a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Așa arăta Mamaia în 1962, film cenzurat cu Marina ...":

"Fantomele" cum i-au botezat unii AU FOST ADEVARATI EROI ROMANI. Unii dintre ei, care au revenit în România, trăiesc cu pensii de trei sau patru mii de lei pe lună in timp ce unii ca doamna Lidia stanciu i-au pensii de peste patruzeci de mii de lei pe luna...!!?? Ar trebuii publicate faptele adevarate ale acestor români pentru a se cunoaște adevarul. Acești EROI ROMANI au muncit pentru tara lor ROMANIA si PENTRU ROMANI , nu pentru comunismul adus în țară noastră de rusi, de englezi si de americani.