Un produs Blogger.

miercuri, septembrie 18, 2019

Iohannis minte și Dăncilă confundă suspendarea președintelui cu dizolvarea Parlamentului

8 comments
Art. 89 din Constituție
(3) Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.
Aflată în studioul A3, în încercarea de a justifica impotența sa în fața repetatelor încălcări ale Constituției de către Președinte, Dăncilă  a ținut să demonstreze încă o dată că nu stăpânește instrumentele constituționale pe care le are la îndemână pentru a pune capăt abuzurilor prin care Iohannis blochează Guvernul.
Are scuza că mulți alți politicieni, ba chiar și analiști politici, fac aceeași confuzie
A spus că nu-l poate suspenda pe Blocant pentru că nu permite Constituția în ultimele 6 luni de mandat prezidențial, deși CCR a constatat că Iohannis a declanșat un nou conflict de natură constituțională prin refuzul remanierii unor miniștri și al numirii unor interimari și a lansat minciuna în mass media, de la microfonul prezidențial, că CCR ar fi obligat Premierul să meargă în Parlament pentru aprobarea remanierii.
Minciuna pot să o constate și susținătorii Blocantului, dacă citesc Comunicatul CCR de astăzi:
Nu doamna Dăncilă, nicio dispoziție din Constituție nu vă împiedică să suspendați Președintele chiar și în ultima zi de mandat prezidențial. Nu există voință politică în acest sens.


8 comentarii:

 1. Republica in Romania este ilegitimă si ilegală, deoarece in 21 Decembrie 1989 a căzut regimul comunist cu tot cu forma de guvernământ.Asadar,singura soluție rămâne revenirea Romaniei la monarhia constituțională..

  RăspundețiȘtergere
 2. Noua ne-ar trebui un Vlaaad...Tepes, ce sa facem cu regele ca domenii si bogatii de dat ampulea nu mai sunt !

  RăspundețiȘtergere
 3. @Ovidius:

  Ori ești dus cu sorcova, ori faci pe prostul! Merg pe prima varianta!
  Revoluția sau lovitura de stat nu anulează Constituția existentă, ci o poate doar modifica prin referendum.
  Ai auzit de CONSTITUANTĂ? Cum crezi că a luat ființă și ai idee ce atribuții avea? Știi că noua Constituție a fost trecută prin referendum?
  Pune mâna pe carte și scutește-mă cu imbecilitățile dtale!

  RăspundețiȘtergere
 4. Dan B., eu merg pe varianta a doua.
  Poate se face că nu a înțeles nimic.
  Poate speră omul să fie aghiotantul purtător de Hărtia Igienică al Alteței Sale Radu care merge la "treabă".

  RăspundețiȘtergere
 5. Ovidius,
  spui tu bine, dar anul malefic a fost 47!
  Aici nu-ti mai poate raspunde nimeni cu argumente logice si istorice!

  RăspundețiȘtergere
 6. Cine sa suspende pe cine, astia se suporta reciproc , sunt dusmani necesari 8unii altora si fac tot timpul galceava ca sa tina boborul proletar "in priza".
  Nu vedeti ca s-a intalnit mutu' cu proasta si scot limba unul la altul, atat si nimic mai mult!

  RăspundețiȘtergere
 7. Iohannis, acuzat de fake news în legătură cu decizia Curții Constituționale


  Autor: ION ALEXANDRU
  20 Sep 2019
  Minuta emisă de Curtea Constituțională, prin care a fost admisă, parțial, existența unui conflict juridic de natură constituțională, generat de refuzul președintelui de a numi miniștrii interimari, nu conține nicio dispoziție pentru Guvernul Dăncilă să se prezinte în Parlament, contrar afirmațiilor făcute, miercuri, de Klaus Iohannis, de la tribuna Administrației Prezidențiale. O atitudine similară a avut-o și Laura Codruța Kovesi, la momentul în care s-a cerut revocarea sa din funcția de șefă a DNA, când a invocat un Raport al Inspecției Judiciare, în care ar fi scris că asupra unor înregistrări s-ar fi intervenit, spre alterarea lor. În fapt, în document scria exact invers. De data aceasta, documentul citat de Iohannis impune obligativitatea președintelui de a semna, de îndată, numirea miniștrilor interimari și de a o revoca din funcție pe Ana Birchall.

  RăspundețiȘtergere
 8. https://m.dcnews.ro/madalin-voicu-treziti-va-psd-isti-ne-facem-de-rusine_691880.html

  RăspundețiȘtergere