Un produs Blogger.

marți, septembrie 24, 2019

Legea taxei pe pensiile speciale, așa cum a aprobat-o Senatul. Urmăriţi şi dezbaterile din CD

59 comments
Aceasta este forma legii taxei pe pensiile reglementate prin legi speciale. Este mai ușor de înțeles pentru cei care nu s-au descurcat la Anexele cu amendamentele supuse aprobării Plenului 
Nu este forma definitivă, aceasta urmând a fi  dată de Camera Deputaţilor.
La Camera Deputaţilor puteţi urmări evoluţia dezbaterilor la 

PL-x nr. 396/2019


59 de comentarii:

Patrascioiu spunea...

Huhu Rezea@maestre crezi ca pe marea majoritate dintre noi ne doare taxa pe pensiile speciale?Din toate subiectele legate de pensiile militare pe care le-ai antamat se vede fara echivoc ca exista diferente enorme intre pensiile noastre functie de anul pensionarii.In ceeace ma priveste observ ca diferenta in minus intre pensia mea recalculata si a similarului meu pensionat in 2009 este de aproximativ 2500 lei.Cred ca in ceeace te priveste situatia e la fel.Chiar nu te roade?Esti chiar multumit?Te intreb.Merita PSD ,ca el e la guvernare ,sa ne risipim energia pentru el?Stiu ca vei spune, ca inca e bine si ca e loc de mai rau.Eu unul nu pot zice ca e bine.Sincer ,nu vad pe cine as vota dar ma gandesc ca daca e sa fac o prostie,o fac cu mana mea.
Mares@atentie ca peste cativa ani te paste aceeasi situatie,adica vei avea pensia mult mai mica decat cei iesiti la pensie in 2030 asta daca intre timp nu vom reusi sa inlaturam inechitatile din sistem.Cand eram activ eram nemultumit cand niste pensionari tot ma deranjau ca sa vorbeasca la TO.Acum ii inteleg.
Inteleg ca pe 25 oct, va fi protest.Va participa ca intotdeauna o mana de oameni iar pentru asta TV nu se va obosi nici sa consemneze ca fapt divers.Asta e masa amorfa a pensionarilor militari.

Dan spunea...

E clar ca vor fi modificari la CD iar pragul de taxare va fi scazut la 5000 lei !

sw_worker spunea...

Sunt tare curios ce se va intampla cu pensiile militare care depasesc pragul de 7000 lei datorita cuantumului mai avantajos, rezultat din asa zisa "valorificare" prin frauduloasa lege 223/2015, a stagiului de cotizare realizat de pensionarii militari in sistemul public pana la 01.01.2016. Pe de o parte ne confisca stagiul de cotizare in sistemul public (contributiv) iar cuantumul mai avantajos rezultat il transforma in parte necontributiva car va trebui taxata ca atare."Bravos natiune! Halal sa-ti fie!"

Cătălin spunea...

Dane, ultima propunere a premierului este ca pensiile militare să fie excluse de la taxare indiferent de cuantum, în acest sens urmând să se facă o propunere de modificare la Camera Deputaților.Nu mai băga bățul prin gard doar ca să faci gălăgie!

Huhu Rezea spunea...

@Catalin
Discutăm de câteva luni despre taxare și dta nu ai aflat nici până acum ca sunt taxate numai pensiile speciale a căror parte contributivă neta depășește 7000 lei Am estimat ca numai 40 000 de pensii militare sunt afectate de taxarea Orlando.
Înseamnă că doamna Dăncilă face o fa oare doar pentru cei cu pensii militare foarte mari.
Ar face o favoare pentru toate pensiile militare dacă ar permite actualizarea lor. .

BONIFATIE spunea...


Și cine o oprește, d-le HUHU, să le actualizeze!? Conștiința, nu cred.
Ar fi bine ca odată cu actualizarea să-și aducă aminte că indexarea cu rata inflației se făcea pe vremuri luând în considerare rata inflației din anul anterior și nu cea din urmă cu doi ani (rata inflației din anul anterior, conform legii, se comunică până la 31 martie în anul următor, situație în care indexarea pensiilor se poate face din luna aprilie, cu recuperarea indexării din trim.I). Dacă se vrea este simplu.
Din anul 2020 ar trebui să primim indexarea restantă pe doi ani din urmă.
Moralitatea, echitatea și legalitatea se înțeleg greu cu demagogia.
Noapte bună!

Dan spunea...

Cataline tu nu poti fi rezervist esti probabil civil ! Nimeni din rezervisti nu e atat de trepanat incat sa o mai creada pe tuta Dracila sluga lui Dragnea (ca militarii nu vor fi afectati) cand de doi ani psd loveste doar in militarii cu pensii mici! Vrem actualizare fara abureala !

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
adica sa permita intai actualizarea si apoi taxarea?

CEZAR spunea...

@/m-Ale ,
Concomitent ...concomitent !
NB.
Cunoasteti ce venituri au Acum ..altii .nu cei din MApN..pe infama L-223?
Va imaginati cam ce venituri ar atinge daca s-ar aplica INTOCMAI mizerabila L-223?
Ei UITE DE ASTA NU SE POATE FACE APLICAREA INTOCMAI SI PROBABIL NICI ACTUALIZAREA!

CEZAR spunea...

Blogger Dan spunea...
E clar ca vor fi modificari la CD iar pragul de taxare va fi scazut la 5000 lei !

vineri, septembrie 20, 2019
------------------------------------------
Dan cu jamba de An-2 are DREPTATE !
Este imperios necesar sa se scada treapta de impozitarte si chiar sa se mareasca procentul impozitarii !
Doar asa se poate reechilibra bugetul prevazut pentru pensii la MApN.....

brenda spunea...

si daca pica guvernul ..........

tehnocrat spunea...

@ ciobanas cu trei silabe si doua consoane in vocabular lasa-ne-n durerea noastra ca spui numai prostii. Noroc ca dupa '90 ti-au confiscat arma ca cine stie ce prapad mai faceai pe la Sapoca!

tehnocrat spunea...

Wey frati /dusmani care va aveti ka kainii, stau si ma intreb ka kare dintre voi mai crede "in lacrimi", lacrimile de crocodil(dundle) varsate de Ponta & Oprea stand cu naframutza la nas si cu hadul pe umerii pensionarilor militari si compatimidu-i cu bocceluca plina de gogosi umplute cu tromboane caramelizate.
Kum am putea sa-i credem ka kand au avut puterea-n mana , atunci de dadura L223, in 2015 promisesera ca vor da si Normele de aplicare, ei bine, nu le-au dat , au tot amanat pana s-a topit puterea lor, ba , au lasat mostenire si OUG-57 cu nedreptul articol 40 si au uitata-o pe masa preluata de Ciolos. Cat de naivi ne cred acesti impostori ca noi sa deducem ca in cateva zile acel incapabil Ciolos sa fi ticluit OUGul?
Acuma ne vor voturile? Numai sa ne puna Mikidutza sa-i votam ca apoi ozon pertz ne vor face sa iesim din sistem de ..."supar si de nacaz". Ai di riconelili noastre, care le mai au, probabil ciobarlaii aia hodiniti, care nu s-au stresat toata viata. Nu avem ce alege, h'opozitia nu are niciun plan , ba mai vine cate un fascistoid de pe acolo si ne ameninta mai ceva ka kurvistina cu parul inrosit de sangele vrajmasilor de pensionari militari, ai dreaq colonei, o sa vada ei !

Dan B. spunea...

@tehnocrat:

Vai, nu se poate, lovind în G. Oprea, îl dezamăgești pe CF Infirm, iar ăsta se supără imediat și-ți zice vreo două, ca să-ți meargă la lingurică!

M spunea...

Oricum soluția propusă arată clar degringolada sub capul PSD-iștilor.
Practic se încearcă rezolvarea unei probleme non-fiscale printr-o măsură fiscală.
Nu fiscalizarea e problema cu modul de stabilire.
Creează un precedent periculos în zona fiscală. Culmea e că am întâlnit mai mulți patroni îngrijorați decât pensionari. 😁 Patronii zic: "și dacă mâine decide un guvern că și alte venituri sunt nesimțite?"

Dan B. spunea...

@M:

Este posibil ceea ce afirmi, dar numai în legătură cu veniturile bugetarilor, căci oricum patronii plătesc, de regulă, la limita salariului minim brut pe economie, păcălindu-i pe fraieri cu mașini, locuințe și telefoane de serviciu, cu asigurari facultative de sănătate și cu training-uri în zone turistice/exotice (cu parte dintre ele).
Iar cum toate aceste costuri intră la cheltuieli de regie, fiscalizarea profitului scade vertiginos, în avantajul patronatului.
N-ai să vezi venituri „nesimțite” în privat decât la specialiștii externi, angajați la multinaționale, pe poziții de top.
Ceea ce ai vrut să evidențiezi este faptul că actuala guvernare, sub pretextul fizcalizării venitului „nesimțit”, a intenționat să dea o lovitură de imagine, care ar fi indus prostimii satisfacția „caprei vecinului”.

Iosif spunea...

Dle H,

Atentie, Consiliul Economico Social in avizul sau solicita taxarea TUTUROR VENITURILOR...…
iar Consiliul Legislativ se spala pe maini in ceea ce priveste OPORTUNITATEA INITIATIVEI LEGISLATIVE.

ELEMENTE DE NECONSTITUTIONALITATE
- DECIZIA NR.20/2000 :" ACORDAREA PENSIEI DE SERVICIU PENTRU CADRELE MILITARE si magistrati nu reprezinta un privilegiu….ci o compensatie partiala...."
- DECIZIA NR.375/2005 - INCALCAREA PRINCIPIULUI NEROTRACTIVITATII LEGII - art.15 (alin.2 din Constitutie
- decizia nr.873/2010

Se incalca brutal si in dispretul Constitutiei art.44 alin.3, art.53 si art.139, afectandu-se dreptul de proprietate in substanta sa, apropiindu-se ca semnificatie de pedepsele complementare din Codul Penal.

Frauda la Legea nr.223/2015 prin introducerea de noi prevederi prin Codul Fiscal in conditiile in care in Legea nr.223/2015 cu modificari este prevazut plafonul de 85% din baza de calcul.

Trece...nu trece...trece...nu trece…

Cu stima,


Huhu Rezea spunea...

"Iosif
Era o problema de constituţionalitate dacă taxa şi partea contributivă a pensiilor de serviciu. In forma care a trecut de Senat nu este nicio problema din cele amintite de dta.
Tot Curtea a stabilit că Guvernul poate să faca ce vrea cu partea necontributiva a pensiilor de serviciu.

Iosif spunea...

Dle H,

Permiteti sa fiu in dezacord cu opinia d-voastra.

"Guvernul poate sa faca ce vrea".... este prea mult pentru un guvern democratic, intr-un stat de drept european, in anul de gratie 2019...si asa zis social-democrat.

Partea asa-zis necontributiva este datorata de Guvern pentru servicii ce I-au fost aduse lui si societatii romanesti.

Sa anunte care sunt conditiile pentru viitor si atunci va avea armata, politistii, serviciile speciale si judecatorii pe care ii merita.

Cu stima,

M spunea...

@Dan B. - este posibil. Cei cu care vorbeam aveau firme IT.
Apropo: oare de ce IT-istii din SNAOPSN nu sunt scutiti de impozit? Adica stiu de ce, ma intreb doar de ce au facut legea astfel incat sa nu fie scutiti!

M spunea...

@Huhu Rezea - Corect
"Curtea a stabilit că Guvernul poate să faca ce vrea cu partea necontributiva a pensiilor de serviciu." - ar trebui poate evidentiat pe fiecare talon de pensie care este "partea necontributiva" si la pensiile militare. NU intru in polemica daca militarii au contribuit sau nu - toti stim povestea!

Huhu Rezea spunea...

@Iosif
Imi pare rău, dar, mai sus nu era vorba de o opinie a mea ci de numeroase decizii ale CCR pe care politicienii nu știu sa le citească, iar magistratii profita de neștiință lor juridică.
Teodorovici nu le desființează, nu le micșorează. Doar le taxează
Pentru documentare citeste acest topic

https://www.huhurez.com/2019/07/ipocrizia-csm-in-privinta-plafonarii.html?m=0

Iulian Mareș spunea...

M,
IT-iști militari se descurcă prin "cenușa imperiului":
- pleacă rapid din sistem (firmele care-i fură plătesc studiile și le dau salarii tari);
-cei care se ambiționează să rămână fac meditații sau lucrează pe proiecte încadrate în timp, pe bani tari!
Cea mai tare găselniță este sa lucrezi de acasă pt firme străine și pe bani tari, astfel intrând bani proaspeți în ROU (venitul unuia singur ekivalează cu suma trimisă de 10-15 căpșunari/batante/ muncitori)!
Pe tinerii ăștia nici nu-i mai interesează golaneala politică!

Patrascioiu spunea...

Manarii si iar manarii.Nu am pensie de asemenea nivel deci ceeace spun nu o fac in interes personal.Dece trebuiau atatea legi speciale?In istoria pensiilor numai militarii au avut alta lege.Ceilalti au avut o unica lege a pensiilor pe principiul contributivitatii.Era un procent fix de contributie valorificat in lei si era direct proportional cu salariu.Salariul mare atragea pensie mare.Salariu mic,pensie pe masura.Numai un guvern tampit si un partid de tampiti au perturbat tot sistemul de pensii.Dece cei care sunt la guvernare nu anuleaza toate legile speciale si sa plece de la un moment zero?Au interese personale,asta e magaria.

Dan spunea...

Ce mai conteaza taxa int-un stat esuat destructurat total in curs de disolutie ?

Huhu Rezea spunea...

Oare de ce creşte traficul pe blog când apar informaţii despre taxarea pensiilor de serviciu..că doar vreo 40 000 de pensionari sunt afectaţi de Legea Orlando?
Să fie atât de mulţi cititori ai blogului viitori taxaţi de Orlando?
Organ şi Bogdan zic că nu-l mai lasă pe Orlando să finalizeze legea. Sau, dacă o finalizează rămâne fără obiect. Vin ei la guvernare luna viitoare şi desfiinţează toate pensiile speciale.

tehnocrat spunea...

@huhu, te minunezi dar "ezista o esplicatie" . Exemplu , cand ies prin oras, cu treburi, oras mic cu ff multi pensionari militari , peste 400 la 16000 de locuitori, ma intalnesc cu multi colegi. Cu totii te intreaba ce mai faci , cum o duci cu sanatatea. daca le raspunzi ca ar fi loc de mai bine le cam sticlesc ochii de satisfactie iar daca le spui ca 'de la FB in sus" sa-i vezi cum se schimba la fata si se citeste o dezamagire pe chipul lor.
Asa si cu fratii /dusmani, interesul lor nu este sa-si apere "fesul" ci sa-l vada pe coleg fara fes, chestie de decesul caprei vecinului!
pe majoritatea nu-i preocupa nivelul pensiei lor ci pe a camaradului in raport cu a lor. a se vedea cezarul nostru , cu cata ura fascistoida ataca toate pensiile peste cuantumul lui.

Leon spunea...

La acest proiect de lege,Pl-x 396/2019, Consiliul Economic si Social il avizeaza Favorabil cu doua observatii:
-este necesara PLAFONAREA pensiei speciale maxime la nivelul celui mai mare salariu brut aflat in plata, respectiv al presedintelui Romaniei;
-este necesar ca masurile propuse privind suprataxarea sa se aplice tuturor veniturilor.

Huhu Rezea spunea...

"Leon
Consiliul Economic şi social, din cxare face parte şiCoarnă, a dat aviz pe proiectul care a intrat în Senat, nu pe forma care intră în dezbatere la CD.

reddog spunea...

Huhu Rezea

Pai si ce va intereseaza?
Parca spuneati ca va convine pe contributivitate. 😁

Asta ce faceti e doar propaganda pro gasca ciordaca pesedista.

Noroc ca nu vin prea multi la mitingul ala de pe 25 Octombrie.
Daca veneau mai multi poate aveati norocul sa va luati niste gaze in fata. 😁
Asta cu ajutorul unor grupuri, uneori ultrasi alteori nu, care se agata mereu de mitingurile astea cand e inghesuiala mare.
Dar nu ar fi cu suparare, nu se supara militarii pe alti militari... 😎

Problematic ar fi ca pentru unii militarii ar deveni un fel de huligani, asa toti la gramada. 😁

Vae Victis, cum ar spune domn col istoric Dogaru. 😁

avianyc spunea...

@ Patrascioiu
Iar te-a supărat sistemul ?
Ai nitică rabdare , domn colonel !

Azi cu ”Țurcana ” la sfat am stat ,
Să-ți dea si tie pensia-n ”DARAC”,
Să ti-o lungeasca atât de mult ,
Încât să ne poti da si nouă împrumut.

Huhu Rezea spunea...

Ete, na....Vorbeşte şi paznicul de puşcăriaşi....că e şi el Câine! 😁

tehnocrat spunea...

@@@Personal am sustinut ideea ca ,macar, galeriile stelistilor si dinamovistilor sa ne "sprijine" la aceasta manifestare a durerilor noastre, o manifestare impotriva unui sistem total dusmanos...
apoi, noi nu suntem CRISTOSI ca la o palma sa intoarcem si celalalt obraz, chiar toate curvele RRomanikai au dreptul sa ne calce , onoarea si demnitatea de militar, in picioare?!?
"He cutit, cutit, cutit
De tri ori te-am ascutit
Pe tocila de pietroi
Sa tai capu' la ciocoi "
Pe ei fratilor, mama lor de hoti!

reddog spunea...

Sa-i intrebati pe activi daca vor contributivitate sau nu.
Cei din generatia dvs (unii nu toti si functie si de ce au facut prin armata) si care au vreo 116 ani de vechime cumulata probabil sunt nemultumiti.
Probabil unii si acum fredoneaza:
O, Doamne, pusca si cureaua lata.
Ce mi-o mai frecam odata.

Pusca. Sau cureaua.

tehnocrat spunea...

Daca boborul proletar, al de-a mai ramas in tara ,inafara de pensionari si cativa nepoti, este nemultumit , apoi , eu zic ca acuma ar fi momentul sa se incoloneze in spatele bratului inarmat si sa "zdribim oranduiala cea cruda si nedreapta".
Cum este posibil ca toti penalii Romaniei sunt milionari in euro , bani jecmaniti din avutul statului si nerecuperati? Simplu fratilor:justitia este bogata , ciugulesc si ei din plin pentru a inchide ochii, factorii de control si executie sunt si ei multumiti ca deh , cine umbla cu miere "isi cam linge degetele" , iar noi prostii natiei suntem aratati cu degetul de toti nemernicii si curvele natiei, pana cand , oare chiar suntem in coma sau in somnul cel de veci?
Deunazi Birchal a transferat/ investit in strainatate 25 mil de euro, de unde oameni buni (A spus la Realitatea TV alalta seara).

Leon spunea...

Huhu Rezea, observatia CES privind scoaterea contibutivitatii din cuantumul pensiei a fost insusita de Orlando, dar mi se pare interesanta propunerea ca pensia speciala maxima sa nu depaseasca salariul brut al Presedintelui de 25 000 de lei (in acest an)..!

Iulian Mareș spunea...

Unii stiu si fac spune, pt intentia de vot.....

Sibiu

Viorica Dancila: 57,1% (4)
Mircea Diaconu: 28,6% (2)
Klaus Iohannis: 14,3% (1).....de samanta! A fost identificat: T_Avya!

Iulian Mareș spunea...

Guvernul din semi umbra, sustinut de 2%!!!!!

Ludovic Orban - prim-ministru;

Cristian Barbu - SGG;

I.Rus - Interne;

PNL:

- FlorinCîţu - Ministerul Finanţelor;

- Raluca Turcan - Ministerul Educaţiei;

- Ionel Dancă - Ministerul Dezvoltării;

- Justiţie - Băcanu;

- Transporturi - Săpunaru;

- Gigel Ştirbu - Ministerul Culturii;USR:

- Andrei Caramitru - Ministerul Finanţelor;

- Cosette Chichirău - Ministerul Educaţiei;

- Vlad Voiculescu - Ministerul Sănătăţii;

- Justiţie - Barna (??);

- Diaspora - I.Chirilă;

- Mihai Goţiu - Ministerul Muncii;

- Rodeanu - Ministerul Apărării, Pro România:

- Victor Ponta - vicepremier;

- Mihai Tudose - MAE; ALDE:

- Daniel Chiţoiu - Vicepremier;

- Graţiela Gavrilescu - Ape; PMP:

- Robert Turcescu - Relaţia cu Parlamentul, UDMR:

- Korodi - Mediu.

jupderval spunea...

@huhurezea, @M,
"Guvernul poate sa faca ce vrea cu partea necontributiva", sa zicem ca acea parte contributiva la mine ramane in pensie iar la voi o taie. Acest lucru se intampla si acum, unii au pensia calculata din tot venitul , altii din jumatate de venit. Vi se pare corect?

Liviu PO spunea...

La scoala profesionala pe care am absolvit-o am fost invatat ca functiile
managementului ar fi cinci,respectiv:planificare,organizare,conducere,control si evaluare.Deocamdata planificarea nu mai exista,pentru ca nu-i asa era similara cu planul cincinal,care de fapt acum ar vrea sa se cheme multianual,organizare nici macar pe santierele autostrazilor nu prea exista,conducerea a fost transferata firmelor de consultanta pe bani multi si care neavand vreun interes national,patriotic etc. o dau la pace cu antreprenorii si cu alte firme de consultanta,pasandu-si de la unii la altii contractele reinnoite pe sume mari de bani si iata de ce avem autostrazi...Despre evaluare ce sa mai spun,apare pe ici pe colo cate un raport al curtii de conturi,sau cel putin aparea pe vremea domnului expremier,care puncteaza niste lucruri pe care nimeni nu le baga in seama,nici macar autosesizarile se pare ca nu mai functioneaza.Ati ghicit:sunt pur si simplu sufocati de cata conformare benevola e in acest teritoriu binecuvantat...
Ati remarcat bine,am sarit CONTROLUL .Asta nu mai e la moda.Controlam prin satelit...

Huhu Rezea spunea...

@derval
Potrivit L 223, în calculul pensiei militare nu este niciun element de contributivitate. Deci, spre deosebire de pensiile speciale, pensie militare vor fi taxate la întreaga valoare netă care depășește 7000 lei.
@Normal este ca toate pensiile sa fie calculate după principiul conttibutivității indiferent de cât timp ai plătit CAS.
Dacă rămân pensii stabite prin legi speciale, tot normal este ca pensiile militare sa fie actualizate potrivit legii salarizării, L 153 /2017

Leon spunea...

Pensiile de serviciu din Apărare au costat bugetul de stat 1,5 miliarde de lei în prima jumătate din anul 2019, cu 1,25% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2018, reiese din informaţiile oferite de oficialii MApN şi de cei ai Casei de Pensii Sectoriale a Apărării. Sumele includ şi diferenţele plătite pensionarilor, rezultate în urma procesului de recalculare a pensiilor, au spus pentru Economica oficialii Casei de Pensii Sectoriale a Ministerului Apărării Naţionale. Circa 64.000 de oameni au primit pensie de serviciu plătită de Casa de Pensii Sectorială a MApN în iunie 2019, în scădere uşoară faţă de nivelul înregistrat în aceeaşi lună din 2018. Sunt cuprinşi în valorile enumerate mai sus beneficiarii de pensii de serviciu acordate în conformitate cu prevederile Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, ale Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare și ale Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România, cu modificările şi completările ulterioare.

CEZAR spunea...

@ JUVETEderval
Se pare ca ai uitat cand tipuiati pe la Tv in frunte cu marele mic -DAOGARU..;
Militarii NU AU PLATIT CONTRIBUTIEEEEEEEE.....!!!
Cat de idiot sa fi sa sustii public asa ceva..doar pentru ati impune o manaraie si pentru a mai castiga tu ..ratan batran cativa creitari pe langa ..OSCCAR de 50% din valoarea totala a pensiei ....??
OSCAR ..pentru ce ...???
Cu ce a intarit capacitatea de lupta a Armatei m..creatiile unor guristi ..??

Leon spunea...

Pensiile de serviciu din MAI au costat bugetul de stat 1,94 de miliarde de lei în primul semestru din 2019, cu 5% mai mult decât în aceeaşi perioadă din anul precedent. Sumele includ diferenţele acordate beneficiariilor pensiilor de serviciu rezultate în urma recalculării, modificării, revizuirii drepturilor de pensie militară de stat, potrivit oficialilor MAI. Aproape 66.000 de persoane au încasat pensie de serviciu plătită de Casa de Pensii Sectorială a MAI în iunie 2019, cu peste 1.000 de oameni în plus faţă de aceeaşi lună din 2018, reiese din datele primite de Economica de la MAI.

Leon spunea...

Pensiile de serviciu din Serviciile Secrete au costat 316,39 de milioane de lei în primul semestru din 2019, cu doar 1,4% mai mult decât în prima jumătate a anului 2018, potrivit datelor comunicate de SRI. Pensia medie din Serviciile Secrete s-a situat sub 5.200 de lei brut lunar în primul semestru din 2019 şi este cu circa 1% mai mare decât în prima jumătate a anului 2018. În luna iunie 2019 au beneficiat de pensie de serviciu plătită de Casa de Pensii Sectorială a SRI 10.354 de pensionari, au spus pentru Economica oficialii SRI. Spre comparaţie, 10.293 oameni au primit pensie de serviciu de la CPS a SRI în iunie 2018. Pensiile de serviciu din Serviciile Secrete sunt administrate şi plătite de Casa de Pensii a SRI.

tehnocrat spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
avianyc spunea...

Oare in ce tara traim?
Oare dece au crescut salariile demnitarilor atat de mult?
Una din cauze sa fie si faptul ca un scaun de europarlamentar a ajuns sa coste ,AUZITI BINE , 800 000 euro pentru campania electorală?
Doamne fereste de mai rău!

https://www.aktual24.ro/ii-vine-sfarsitul-adio-post-de-comisar-rovana-plumb-prinsa-de-bruxelles-cu-matrapazlacuri-financiare/?fbclid=IwAR3N4C5uaZG3og0ObXtNv2p1qzbOFVKYS01gGOv1zkkQYlGrCvvYxkTLDAY

avianyc spunea...

PS
Scuze; 800 000 lei
O suma colosala pentru veniturile din Romania.
Si in mod sigur recuperabili prin .........

Iulian Mareș spunea...

Inseamna ca un fotoliu de Presedinte costa cat 6 case?

Liviu PO spunea...

@Leon
Dati si link-ul pentru a studia si noi...

Iosif spunea...

Dle H,

Inca o lovitura de artilerie judiciara data castelului de nisip.
http://portal.just.ro/86/SitePages/Dosar.aspx…, Tribunalul Suceava, dosar nr.1338/86/2019, Hotarare nr.836/2019din 23.09.2019, "Obliga Paratul la actualizarea pensiei militare de serviciu de care beneficiaza reclamantul prin echivalarea salariului de functie (echivalent solda de functie - n.r. ) cu salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, CARE NU INCLUDE SPORURI SI ALTE ADAOSURI, IN VALOARE DE 1450 LEI INCEPAND CU DATA DE 01.02. 2017, potrivit HG nr.1/2017.
Obliga paratul la plata diferentelor de pensie rezultate din ACTUALIZARE, sume ce vor fi actualizate cu rata indicelui de inflatie, si asupra carora se va calcula dobanda legala penalizatoare incepand cu data de 01.02.2017 si pana la data platii effective a DREPTURILOR...…"

Indiferent ce va spune Curtea de Apel bresa in sistemul mincinos este creata.
Judecatorii adevarati au judecat.
Restul e regie ieftina care decredibilizeaza institutiile statului mai mult, daca mai era nevoie…..

V-as fi recunoscator daca ati analiza pe scurt argumentele Instantei inscrise in Hotarare.

Cu stima,

Huhu Rezea spunea...

"Iosif
Sentinţa Tribunalului Suceava va avea soarta unei Sentinţe similare a Tribunalului Cluj Napoca.
Cuantumul soldei de funcţie în compoziţia reglementată de legislaţia salarizării militarilor din anii 2010-2017 nu poate fi mai mic în anul 2017, până la 30 iunie, decât salariul minim de 1450 lei.

Reciteşte Decizia Curţii de Apel Cluj


https://www.huhurez.com/2019/03/curtea-de-apel-cluj-validat-constructia.html

Sorina spunea...

Se aplica deja asta cu dar la minim la pensiile obținute în 2016? Adica trebuie să ceară sa se actualizeze? Sau cum ?

Leon spunea...

Dragos Niculescu
Redactor, avocatnet.ro

Pensiilor care depășesc 10.000 de lei li se va aplica un impozit de 90%, la partea care trece de acea limită, potrivit unui proiect de act normativ ce va fi adoptat tacit de Senat. Mai precis, pensiile între 2.000 și 10.000 de lei vor avea o cotă de impozitare de 10%, iar cele de peste 10.000 de lei vor avea o cotă de impozitare de 90%, cota aplicându-se la partea de pensie ce depășește limitele respective.

Iulian Mareș spunea...

Sibiul este in centru, in total 19,6%:

Pe cine votati in turul intai la prezidentiale?

Sondajul a început la 25-Sep-2019 21:01

Klaus Iohannis 14,1% (606)
Viorica Dancila 42,6% (1830)
Dan Barna 5,6% (242)
Alexandru Cumpanasu 4,2% (181)
Mircea Diaconu 17,9% (769)
Theodor Paleologu 4,7% (202)
Viorel Catarama 1,6% (67)
Kelemen Hunor 1,3% (57)
Ramona Ioana Bruynssels 6,9% (295)
Catalin Ivan 1,1% (49)

Iulian Mareș spunea...

Leon,
de Senat s-a trecut! Se revine?

Leon spunea...

Nu Iulica, asta este proiectul lui Liviu Pop privind impozitarea pensiilor cu 90% ce depaseste pragul de 10 000 lei, L 309/2019..!

Leon spunea...

Astazi, parlamentarii au zi libera( participa la festivitatile deschiderii anului universitar..!) dar in zilele urmatoare vor dezbate si aviza in comisiile din CD, proiectul de lege privind Taxarea pensiilor de serviciu, Pl x 396/2019..!

Leon spunea...

Si Comisia de Aparare are astazi pe ordinea de zi discutarea si Avizarea proiectului de lege Pl x nr.396/2019..!