Un produs Blogger.

joi, septembrie 26, 2019

Magistraţi, citiţi ce spune CCR în Deciziile nr. 237/2019 și 652/2018 că poate face legislativul cu pensiile voastre necontributive.

186 comments
UPDATE, 26 09 2009
Pentru că și doamnele magistrat Ciucă și Costiniu, lidere ale Asociației Magistraților din România, umblă cu scrisorele pe la forurile lor europene pentru a pune presiune pe Parlament să nu legifereze o taxă pe enormele pensii ale magistraților, a căror medie este de 5-6 ori mai mare decât media pensiilor militare, invocând greșit sau incomplet decizii ale CCR, reiau mai jos un articol anterior, scris la data când și CSM a căzut în aceeași ipocrizie.
Iată cum AMR reține doar ce-i convine din multiplele decizii CCR privind pensiile de serviciu:

„Totodată, AMR a accentuat faptul că pensia de serviciu nu reprezintă un privilegiu, ci este justificată în mod obiectiv, constituind o compensaţie parţială pentru inconvenientele ce rezultă din rigoarea statutului special căruia trebuie să i se supună magistraţii, fiindu-le interzise activităţi ce le-ar putea aduce venituri suplimentare, care să le asigure posibilitatea efectivă de a-şi crea o situaţie materială de natură să le ofere după pensionare menţinerea unui nivel de viaţă cât mai apropiat de cel avut în timpul activităţii”
Comunicat Asociația Magistraților din România****************************************************************


Potrivit multiplelor decizii ale CCR, pensiile de serviciu, inclusiv cele ale magistraţilor, sunt considerate drepturi câştigate numai în privinţa părţii contributive din compunerea lor. In privinţa părţii necontributive, legislativul poate să dispună, în limitele respectării drepturilor fundamentale şi posibilităţilor financiare.
Domnii magistraţi, chiar şi cei din ICCJ, au avut câteva divergenţe celebre cu Curtea Constituţională.
Măsura preconizată de guvern este de natură fiscală şi nu priveşte legile de organizare judecătorească. După cele scrise în Anexa la avizul negativ, CSM încearcă să-l intimideze pe Teodorovici cu lozinci, nu cu argumente juridice veridice.
Bine că au înţeles cum se face taxarea preconizată şi nu au luat-o pe meandrele curbelor de nivel, cum face un celebru blogger, în încercarea de a ne da lecţii de interpretare. Nu cred că s-ar fi ofuscat magistraţii, dacă taxa lui Orlando pe o pensie de magistrat de 15 000 lei se ridica la „enorma” sumă de 30 de bani.
Pentru a vedea cât de egoişti şi în afara cadrului constituţional  sunt  magistraţii cu textul servit opiniei publice pentru intimidarea lui Orlando şi Veoricăi, ei și cititorii sunt rugaţi să citească motivarea recentei Decizii nr. 237/2019(aici ), publicată  în MO nr. 632/2019, din 30 07 2019. Cu doar doua zile înainte de Avizul Negativ
Poate că guvernul a greșit și când le-a impozitat pensiile!

Aici, redau numai un fragment din Motivare:

33. .............Curtea, prin Decizia nr. 652 din 30 octombrie 2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 114 din 13 februarie 2019, paragraful 19, a amintit cele statuate în jurisprudența sa, așa cum este Decizia nr. 450 din 30 mai 2006, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 558 din 28 iunie 2006, potrivit cărora dreptul la pensie este un drept fundamental, consacrat de art. 47 alin. (2) din Constituție, dar se exercită în condițiile prevăzute de lege. Astfel, legiuitorul este liber stabilească în ce condiții și pe baza căror criterii se acordă pensia, baza de calcul și cuantumul acesteia, în raport cu situația concretă a fiecărui titular al dreptului. Nici Constituția și nici vreun instrument juridic internațional nu prevăd cuantumul pensiei de care trebuie să beneficieze diferite categorii de persoane. Acesta se stabilește prin legislația națională. Astfel, legiuitorul poate să prevadă și o limită minimă a cuantumului pensiei, precum și plafonul maxim al acesteia. 

Decizia CCR nr. 652/2018

17. În jurisprudența sa referitoare la acordarea pensiei de serviciu, Curtea a reținut, prin Decizia nr. 1.284 din 29 septembrie 2011, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 838 din 25 noiembrie 2011, că pensia de serviciu este compusă, principial, din două elemente, indiferent de modul de calcul specific stabilit de prevederile legilor speciale, și anume: pensia contributivă și un supliment din partea statului care, prin adunarea cu pensia contributivă, să reflecte cuantumul pensiei de serviciu stabilit în legea specială. Acordarea acestui supliment ține de politica statului în domeniul asigurărilor sociale și nu se subsumează dreptului constituțional la pensie, ca element constitutiv al acestuia. Obligația statului este aceea de a nu reduce cuantumul pensiei sub nivelul stabilit în sistemul general de pensionare, întrucât, prin calitatea de asigurat la sistemul de asigurări sociale, persoana în cauză și-a garantat dreptul la pensia de drept comun, tocmai prin plata contribuțiilor. Este un drept pe care l-a obținut și realizat prin plata contribuțiilor legal datorate. De asemenea, nu există un drept constituțional la pensie de serviciu, astfel încât, cu privire la suplimentul acordat de stat, nu se poate susține că este un drept viitor câștigat ad aeternam din moment ce este sub condiție.

186 de comentarii:

 1. CCR si ICCJ sunt doar clanuri interlope care se bat pe ciolan.

  RăspundețiȘtergere
 2. Prin CSM , magistrații transmit și că :
  "Consiliul Superior al Magistraturii şi-a exprimat în mod ferm poziţia în mai multe rânduri cu privire la imperativul respectării de către puterea legislativă şi puterea executivă a obligaţiei de rang constituţional de a garanta judecătorilor şi procurorilor, la încetarea funcţiei, plata unei pensii al cărei nivel să fie cât mai apropiat posibil de nivelul ultimei remuneraţii, subliniind şi reiterând că statutul magistratului impune acordarea pensiei de serviciu ca o componentă a independenţei justitiei, garanţie a statului de drept, prevăzut de art. 1 alin. 3 din Legea fundamentală“, a transmis, CSM, citat de ziare.com.
  Reprezentantii instituţiei, afirmă că, „puterea executivă a înaintat proiectul de act normativ privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare prin care se elimină în mod flagrant, prin mijloace fiscale mascate sub forma unei suprataxe pe veniturile din pensii şi indemnizaţii pentru limita de vârstă, pensia de serviciu a judecătorilor şi procurorilor, încălcând astfel fără reţinere independenţa obiectivă a magistraţilor din această perspectiva.
  Proiectul de act normativ încalcă jurisprudenţa constantă a instanţei constituţionale ce a stabilit fără echivoc că independenţa justitiei, ca garanţie constituţională, include securitatea financiară a magistraţilor, care presupune şi asigurarea unei garanţii sociale, cum este pensia de serviciu a magistraţilor. Totodată, nu poate fi ignorat faptul că voinţa populara exprimată în mod clar în cadrul referendumului din luna mai 2019 a fost în sensul eliminării ordonanţelor emise de puterea executivă în domeniul legilor justiţiei“, a mai transmis CSM.
  Magistratii anunta şi ei că nu vor tolera situaţia. „Consiliul Superior al Magistraturii reiterează şi subliniază cu tărie şi fără echivoc că nu va tolera sub nicio formă afectarea statutului magistratului şi încălcarea independenţei acestora prin eliminarea pensiei de serviciu, garanţii pentru a căror protecţie şi prezervare va efectua absolut toate demersurile care se impun, asa cum s-a arătat în poziţiile anterior exprimate“, a mai transmis CSM. Încă din 17 iulie, CSM a afirmăt că intenţia Guvernului de a plafona pensiile speciale şi de a le impozita pe cele mai mari de 10.000 de lei este o formă mascată de eliminare a acestora. Magistratii anunţau că măsurile contravin principiului independenţei justitiei, fiind neconstituţionale şi au precizat că vor sesiza organismele internaţionale şi CCR."
  CATARGUL GABIER SUS !

  RăspundețiȘtergere
 3. Pe cine si pentru intereseaza pensiile magistratilor?Problema este daca noi suntem considerati ca am fost contribuabili la fondul de pensii.In cazul ca nu atunci statul poate sa faca ce vrea.
  In alta ordine de idei Se lucreaza pentru inlaturarea in totalitate a inechitatilor existente intre pensionarilor militari care au indeplinit aceleasi functii si care s-au pensuonat in perioade diferite de timp spune Consiliul consultativ al militarilor in rezerva si retragere din MApN.

  RăspundețiȘtergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 5. In varianta propusa de guvern,individul cu pensie de 67,000 net va avea tot o pensie frumoasa de 37,100.
  Orlando,fii mai radical cu grila de taxare.Daca arunci o privire pe aici iti propun urmatoarea grila de taxare:2,001/5,000-10%;5,001/8,000-20%;8,001/11,000-30%;11,001/14,000-40%;14,001/17,000-50%;17,001/20,000-60%;20,001/23,000-70%;23,001/26,000-80%;26,001/29,000-90%;>29.001-99.99%.
  Trebusoara asta cu aplicabilitate si la salariile bugetarilor,pentru ca trebuie sa lasam sectorul privat sa se dezvolte.Numai daca faci asa, promit ca o voi vota pe doamna DANCILA la prezidentiale si automat vei fi si tu premier...
  Noapte buna!!!
  PS Individul din exemplu va mai incasa o pensie de 67,000-(300+600+900+1,200+1,500+1,800+2,100+2,400+2,700+37,896.21)=15,903.79 !!! REZONBIL ,NU-I ASA ? DIN cei 59,096.21 taxati,statul ar putea plati lunar, la doua grupe de infanterie care au luptat in Afganistan, pensii militare de stat la o medie de 3,200 de lei...

  RăspundețiȘtergere
 6. Magistratii sunt singurii pensionari care au beneficiat de Actualizare in functie de cresterile salariale ale omologilor aflati in activitate, conform Legii nr.153/2017 si, deasemenea, nu sunt afectati de prevederile OUG.nr.59/2017, care limiteaza pensia la venitul Net.
  Pensia medie a celor aprox.3700 de magistrati pensionari( fara magistratii militari) platita de la Bugetul de Stat, era in luna sept.2018 de 14.823 lei, iar in luna mai 2019 de 16.997 lei, o crestere de 15%.
  Chiar daca se va retine o TAXA de 3.650 lei(900+2.750) la o pensie medie NETA de 15.500 lei, platita de la bugetul de stat, sunt cei mai putin indreptatiti sa fie atat de nemultumiti.
  Ce sa mai zicem de militarii iesiti la pensie dupa 15.09.2017, care au pensia stabilita ,,net la net,, si ce este mult mai grav, cuantumul pentru SOSP nu este adaugat la pensia neta..; si apropo, colegii nostri din CCMRR n-au ridicat aceasta problema la intalnirile cu ministrul Gabriel Les !!

  RăspundețiȘtergere
 7. Stelian Palagheanu nu toti fostii comandanti de unitate au pensii astronomice.E mai grav ca sunt cu pensii astronomice fosti purtatori de mape ale sefilor.Iulian Mares stie mai bine cum se obtine o pensie astronomica.Lingusitori ai politicului sau straduit sa ne minta precum ca modificarile aduse la forma initiala a legii pensiilor militare sunt benefice.Adu-ti aminte cum umblau prin garnizoane .Aceleasi slugi ale politicului fac totul sa pierdem in instante.

  RăspundețiȘtergere
 8. Mirea faimosul sef al politiei Caracal va iesi la pensie luni 05.08.(banuiesc ca asta se stie de catre toata lumea)Nu stiu cati cunosc ca va iesi cu 12.000 lei net...si nu cred ca a fost chestor

  RăspundețiȘtergere
 9. Un magistrat ipotetic care are pensia de 14.000 de lei (7000 pe contributivitate și 7000 pe legea lor) nu pierde nimic la suprataxare.
  Un militar ipotetic în aceeași situație pierde consistent pentru că nouă nu ni se recunoște nici o contribuție.

  Dacă cineva a lucrat toată viața pe salariul mediu are pensia în jur de 40% din actualul salariu mediu. Urmând să crească la peste 50% cu legea noua a pensiilor.
  Mi se pare corect ca să nu se recunoască și nouă drept "contributivă" 40% din pensie. În definitiv "patronul" trebuia să plătească! 😁

  RăspundețiȘtergere
 10. MAI bine ,dle H, încercați să ii determinat pe magistrați sa spuna acelasi lucru si despre pensule rexervistilor de orice culoare ,chiar mai.mult spune-i dnei Dănilă ca statul.a plătit contribuția pentruilitari ,ca militari multi au plătit chiar si.cu.sange lor in toata istoria si sa le mai spui ca s-ar fie rusine ca ne hartueste de ani buni ,sa le fie rusine ca au salarii ada de mari ,etc 8

  RăspundețiȘtergere
 11. @ Leonard, admirabila pledoaria, ca unui adevarat avocat, sau jurist civil, nu clocar ingamfat si analfabet functional de la Casa Ororilor la Penzii a brotacimii!

  RăspundețiȘtergere
 12. @ Sorina, numele celalalt, cand cereai lamuriri in numele nepotului, parca suna mai bine! Sanatate si pretuire!

  RăspundețiȘtergere
 13. Imi pare bine ca ati preluat ca patronul.nostru este statul ,atunci si acum si in toata istoria ,contractul.facut la angajare cu toate motivele pentru care azi si ieri un om de angaja sa fie mereu la comanda si sa jure credința tarii ăștia pai stie dna Dănilă cum usi respecta aceștia contractul? Da se întrebe dacă maine pleaca toti din ar.ata sau nu mai vine nimeni.,,asa stiu ne apara ,Nato

  RăspundețiȘtergere
 14. http://www.in-cuiul-catarii.info/2019/08/02/soldat-sau-procuror-16404#comment-58075

  RăspundețiȘtergere
 15. Huhu,
  nu am inteles urmatoarea afirmatie din enuntul CSM: "obligaţia de rang constituţional de a garanta judecătorilor şi procurorilor, la încetarea funcţiei, plata unei pensii al cărei nivel să fie cât mai apropiat posibil de nivelul ultimei remuneraţii"
  Unde este prevazuta asta?


  Patrascioiu,
  ca un GP_ist fara de orizont, incerci ca fraierul sa denaturezi! In primul rand eu am prima decizie pe L263! De aici poti intelege multe, dar nu mai bea tuica calda, din alambic!

  RăspundețiȘtergere
 16. Solicit cateva exemple de situatii in care s-a iesit la pensie de pe aceeasi functie cu sporuri indemmizatii similare, dar in perioade de timp diferite iar pensiile nete difera considerabil.
  Multumesc,
  Florin

  RăspundețiȘtergere
 17. https://www.economica.net/9-303-de-beneficiari-de-pensii-de-serviciu-la-finele-lunii-mai-2019-cnpp_171317.html

  RăspundețiȘtergere
 18. Doamna Dănilă, am vrut sa zic ,ea sa fie informată de un militar ,sau stie ca parca tatăl ei a fost militar si de aceea nu prea are drag de voi .dar poate magistrații reușesc sa aduca si pe militari la masa discuțiilor
  Dl Fifor promitea de acum 2 ani ,pe cand era in camera deputaților ca va rezolva toate problemele legate de ace oug nenorocite care au modificat 223
  Asteptam sa vedem ce vor face ca aud din ce in ce mai mult ca PSD nu mai este asa de apreciat .

  RăspundețiȘtergere
 19. Magistratii trebuie sa inteleaga ca nu li se ia nimic. Brutul ramane acelasi. Nu spuneau ei ca militarii beneficiaza corect de OMM si pensii suplimentare, care se adauga la brut. E bine, d-lor magistrati cand beneficiezi la brut de un drept,dar nu-l ai la net? Ce nu-i corect? La brut aveti pensia cat salariul.

  RăspundețiȘtergere
 20. Adicatalea, domnule Leon, supraimpozitarea ne afecteaza doar pe noi si pe magistrati.

  RăspundețiȘtergere
 21. http://www.monitoruljuridic.ro/act/ordin-nr-m-138-din-9-iulie-2019-pentru-modificarea-i-completarea-ordinului-ministrului-ap-r-rii-na-ionale-nr-m-132-2012-nbsp-privind-acordarea-gradelor-i-naintarea-n-gradul-urm-tor-pe-timp-de-216179.html

  RăspundețiȘtergere
 22. Stelian Palagheanu nu toti fostii comandanti de unitate au pensii astronomice.E mai grav ca sunt cu pensii astronomice fosti purtatori de mape ale sefilor.Iulian Mares stie mai bine cum se obtine o pensie astronomica.Lingusitori ai politicului sau straduit sa ne minta precum ca modificarile aduse la forma initiala a legii pensiilor militare sunt benefice.Adu-ti aminte cum umblau prin garnizoane .Aceleasi slugi ale politicului fac totul sa pierdem in instante.

  RăspundețiȘtergere
 23. @M, daca as avea 10.000 lei pensie Neta, sa-mi opreasca o Taxa de 900 de lei, nu m-as simti afectat,...tot mi-ar intra pe Card 9.100 de lei/luna..!
  "Norocul" meu este ca aceasta suma o primesc in 75 de zile !!

  RăspundețiȘtergere
 24. Totuşi, la referendum nu a fost vorba despre pensii nesimţite
  4 august 2019 Sorin Avram 4  CSM-ul a sărit doi metri de fund în sus, dar nu pentru că un procuror sau un judecător a frânt destine sau a băgat oameni în mormânt fără ca aceştia să fie vinovaţi. CSM-ul a sărit doi metri de fund în sus fiindcă Guvernul vrea să umble la pensiile de-a dreptul nesimţite ale judecătorilor şi procurorilor şi a dat aviz negativ acestui proiect. Consiliul Superior al Magistraturii explică, cu cuvinte frumoase, luate din dicţionarele politically correct, „că statutul magistratului impune acordarea pensiei de serviciu ca o componentă a independenţei Justiţiei, garanţie a statului de drept, prevăzut de articolul 1 alineatul 3 din Legea fundamentală”.

  Cu cuvinte frumoase, dar şi nervoase, CSM-ul bate din picior că Guvernul vrea să le umble la independenţă: „Ignorând aceste garanţii constituţionale şi opinia constant exprimată de Consiliu, puterea executivă a înaintat proiectul de act normativ privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare prin care se elimină în mod flagrant, prin mijloace fiscale mascate sub forma unei suprataxe pe veniturile din pensii şi indemnizaţii pentru limită de vârstă, pensia de serviciu a judecătorilor şi procurorilor, încălcând astfel fără reţinere independenţa obiectivă a magistraţilor din această perspectivă“.

  În bătălia cu Guvernul pentru banii lor nesimţit de mulţi, reprezentanţii judecătorilor şi ai procurorilor, care n-au spus nici pâs atunci când un alt guvern a tăiat salariile amărâte ale românilor de rând cu 25%, iau ca scut poporul. Poporul chemat le referendumul organizat pentru ca PNL şi USR să câştige europarlamentarele, spunând că nu poate fi ignorat faptul că voinţa populară exprimată în mod clar în cadrul referendumului din luna mai 2019 a fost în sensul eliminării ordonanţelor emise de puterea executivă în domeniul legilor Justiţiei.

  Totuşi, niciuna dintre întrebările puse de Klaus Iohannis la referendum nu a fost: „Sunteţi de acord ca judecătorii şi procurorii să aibă pensii nesimţite?

  RăspundețiȘtergere
 25. @ Patrascioiu
  Nu mă refer la comandanții de unitați militare ci la cei din MINISTER care își fac singuri lefurile ,atribuțiunile ,pensiile, tot.
  Ieri m-am întalnit cu un maior în rezervă (locuiește în bloc cu mine) care a fost odata seful meu de birou ,acum este paznic .Un ofițer jos palaria .L-a dat afară din armata chiar generalul Milea din DT1 , că un soldat a strigat Hai liberare în 1985 din mașina care îi ducea la diverse activitați .Pai Milea dacă s-a împuscat a facut bine .Cum să dai afara un ofițer pentru acest lucru și fară să se cerceteze nimic. A fost reactivat dupa revoluție .
  Mi-a zis că un coleg de scoala militara din Minister cu aceeasi vechime și funcție mai mică decat maiorul ,i-au facut o pensie de 11.000 lei și maiorului cu funcție de Lt.col,cazarmar 3.300 lei.
  Deci nu cei din unitațile militare sunt cauza mafiei cu pensii burdușite și cei din Minister.Cum este VÂNATORUL VÂNAT, Aurica Geamantan etc.......

  RăspundețiȘtergere
 26. Ce grijulii sînt aceștia cu pensiile și salariile lor!
  În schimb,noi,beneficiari ai Legii penșiilor Militare,ciumpăvită de atâtea OUG-uri și combătute cu atâtea acțiuni în instanță,stăm la mâna lor facându-se că nu văd porcăriile făcute de guvernanți.
  La ei,se poate!La noi,nu!
  Sunt curios să văd până unde ajung nesătuii ăștia cu pensiile și salariile lor din adm.locală și magistrați.Tare curios sunt!Avaritatea, nu are limită!
  În timp ce din privat primesc cam 2000lei Brut/Net.
  Măcar această măsură cu taxarea pensiilor(de ce și nu a salariilor?)să se treacă și la actualizarea pensiilor militare că și la magistrați,dar mira-ma-și!

  RăspundețiȘtergere
 27. @ Leon,@ M
  "case closed" ,vorba unui contemporan !

  RăspundețiȘtergere
 28. magistratii sunt o rasa superioara carora li se cuvin până la moarte toate privilegiile, deoarece au tras pe politisti ca să iasă ei în față cu rezultatele

  RăspundețiȘtergere
 29. @Leon - să fie la toată lumea! 😁
  Spuneam că dacă și la noi s-ar considera contributivitatea atunci o serie de rezerviști cu pensii peste 7000 de lei nu ar mai fi jumuliți de PSD.
  Am vorbit cu un fost pilot (civil) cu o pensie de 13.500 lei la care partea contributivă e de 6.700 lei. Deci partea de la buget este sub 7.000 de lei și râdea de militari "și f#tuți și cu banii luați. "

  RăspundețiȘtergere
 30. Da , tatăl lui madam dănilă a fost plut. maj.
  A avut copillărie grea , monoparentală iar asta se vede................

  RăspundețiȘtergere
 31. @ Leon
  Hai sa intelegem mai bine fenomenul.

  https://m.adevarul.ro/news/politica/iordache-primarii-trebuie-pensii-speciale-cap-1_5ca4ae0d445219c57e0b5e5c/index.html?fbclid=IwAR05H0DNojtUSdvg2o1qUVwRNqgnxk1P8Y2WniIrlYHddbqG0-ifVqvs4Ig

  Cine a dat in 2004 un copy/paste dupa modelul L164 pentru L303/304 a magistratii care recent dobandisera inamovibilitate?
  Cine spuse ca in L 153 a salarizarii unitare primii in grila vor fi magistratii ca asa este peste tot in lume?
  Apoi in ordine ,administratia de nivel inalt ,patriarhul,sanatatea ,invatamantul .,etc.
  La armata cand i-o veni randul.
  Iti aduci aminte cand olga voia sa faca norma de hrana a militarilor dubla decat a civililor care primesc bonuri de masa?
  Nu zise olguta ca seful armatei va fi in linie cu patriahul?
  Numai ca a incurcat cifrele.
  Pana cand o mai tineti intinsa ca vinovati ar fi oameni care inca nu au pupat si probabil nu vor pupa guvernarea?
  Inca nu v-ati invatat lectia?
  Si asta-i un fel de inceput al efectelor lafaielii bugetare - un fel de troc in schimbul voturilor ,fara eficienta vizibila.
  Militarii primii sacrificati de regimurile de dupa 89.
  Dupa ce i-ai luat in brate pe magistrati ,este foarte greu sa-i dai jos dintre sânii familiei.

  RăspundețiȘtergere
 32. Având timp la dispozitii mă dadui la citit ce mai scriu unii si altii despre niste lucruri destul de clare in fapt.
  Neavând acces de ani buni la hârtogăria lui ”mos” ca să verific , din auzite pe aci reiese că ”mos Alecu” a emis o ”axiomă” prin care spune ca doar cei cu peste 15300 vor fi afectati (((((((
  Fire-ar dreak de ABAC ,ori a ruginit de tot ,ori a căzut mosul în cap ((((???))))

  RăspundețiȘtergere
 33. @T3, lasa Domnule in pace pe politicieni, nu vezi ca sunt toti la fel..?
  PS. Urmaresc acum la Tv, meciul de fotbal dintre Sibiu si Craiova care se joaca la Tg.Mures. Cand o sa joace Craiova pe un teren modern in Sibiu, sa nu uiti sa-mi rezervi si mie un loc in tribua oficiala..:)).

  RăspundețiȘtergere
 34. @ Leon
  Mi-am notat in agendă.
  Bine-ar fi sa fie terminata autostrada aia mult promisă ca sa eviti aglomeratia (((((
  Despre politicieni la fel zic si eu.
  Toti o apa si- un pamant = mizerie.

  RăspundețiȘtergere
 35. Mares Iulian@ las-o jos ca măcăne.Cum putea un rahat ca tine sa ajungă pe legea 263 la o pensie cu 5 cifre?
  Stelian Palagheanu @privind Milea nu te contrazic."Eroul"întâi Îți lua gatul după care cerceta dacă ești vinovat.I-am suportat din plin "omenia"atât a lui cât și a lui Olteanu .Decembrie 1984 rămâne întipărit pentru totdeauna în memoria mea.
  Florin@tocmai ca diferența consta în nr. sporurilor și valoarea lor ceeace influențează mărimea pensiei.Noroc cu cuantumul cel mai avantajos.Crezi ca acest Consiliu consultativ al militarilor în rezerva și retragere în cadrul MAPN se lupta degeaba pt.înlăturarea inechitatilor existente intre pensionarii militari care au îndeplinit aceleași funcții și care s-au pensionat în perioade de timp?

  RăspundețiȘtergere
 36. https://dc360.ro/prioritate-a-ministerului-justitiei-mai-multi-bani-pentru-mancarea-detinutilor-norma-de-hrana-data-detinutilor-va-creste-impactul-financiar-asupra-bugetului-de-stat-va-fi-in-acest-an-de-1-108-000-d/

  RăspundețiȘtergere
 37. Patrascioiu

  Mie îmi și pare rău de tine, dar îmi dau seama că pe lângă botanist ești și redus mintal! Dar kiar rău, la nivel de maimuțoi bătrân!
  6 cifre mă, și începe cu 9!
  Tantalaule, tu nici pensie nu meriti ci ajutor pt retardați! 😂🤔😱

  RăspundețiȘtergere
 38. Leonard -referitor la tatal primului ministru: mai bine tata plut. maj decat un ageamiu ca tine.

  RăspundețiȘtergere
 39. @dan
  Ce mananca acesti oameni de 3.97 lei /minim si 5.82 lei / maxim pe zi?
  Ar trebui sa manance trei mese si doua gustari,nu-i asa?
  Daca imparti 5.82/3.4,considerand ca o gustare e doar 0.2 dintr-o masa, rezulta ca le "platesi" o masa de 1.71 lei maxim si 1.16 lei minim ...
  Se presupune ca acesti oameni trebuie reeducati.Pentru asta trebuie sa participe la niste cursuri si eventual la munca in atelierele puscariei.Ma intreb:au capacitatea fizica si mentala necesara cu o asemenea alimentatie sa desfasoare o activitate in mod normal?
  Arhitectura institutiilor statului trebuie rescrisa...,pentru ca vrem ,nu vrem, traim in mileniul trei si nu putem "tortura" prin infometare niste oameni...,mai ales ca tortura este interzisa si prin Constitutie, chiar si pentru cei ce au gresit la un moment dat in viata si trebuie sa plateasca societatii pentru greseala lor.

  RăspundețiȘtergere
 40. Liviu Po. Sumele pentru puscariasi_( hoti violatori criminali) sunt mult mai mari. 5 lei pe zi e doar in spitale lagarele de exterminare in masa ( bacterii si nazocomiale)

  RăspundețiȘtergere
 41. Liviu Po vrei sa spui ca dupa ce ma fura etc mai trebuie sa-l si platesc?
  Sa stii ca la puscarie se educa ca nu degeaba se spune ca puscaria reprezinta o facultate.E de interes cum ai gandi cand ai fi victima al unui individ certat cu legea.  RăspundețiȘtergere
 42. Liviu Po detinutii au norme calorice nicidecum valorice de 5,82 lei.pe vremea cand lucram eu norma calorica avea o valoare ce depasea 35 lei/ zi.Acum e mult mai mare ,fiindca pretul alimentelor a crescut.Detinutilor li se asigura caloriile zilnice stabilite prin lege indiferent cat costa in lei.In plus daca lucreaza li se acorda suplimente de hrana .

  RăspundețiȘtergere
 43. Liviu Po Sti cum a scazut cu 94% criminalitatea in China? In afara de pedeapsa cu moartea pentru criminali si pentru cei care fura peste 32000 euro ( in echivalent yeni) de la stat. Au o singura regula! Nu muncesti in puscarie nu mananci ! De 8 ani nu mai au in China doritori de puscarie gratuita ca la noi unde totul e gratis chiar si tigarile (ca au drepturi nu?) ) .Ca bautura ,telefoane au la greu.Plus acces zilnic in supermarketul inchisorii cu cumparaturi in limita a 4000 lunar!

  RăspundețiȘtergere
 44. Se pare ca al nostru ministru de Finante, speriat probabil de avizul negativ dat de CSM, a zis astazi, in direct, la Radio Romania Actualitati(orele 8.30), ca in sedinta de guvern se va decide, daca aceasta Ordonanta de Taxare a pensiilor de serviciu va fi aprobata si apoi publicata in MO, sau va fi transformata in PROIECT DE LEGE si va ajunge in dezbatere parlamentara..!

  RăspundețiȘtergere
 45. Apoi- cred ca in dezbatere parlamentara ar fi foarte bine...!
  1 S-ar mai ridica pragul - la impozitari desigur
  2 Ar deveni lege organica si nimeni nu ar mai carai ...
  3. Poate ca odata cu aprobarea in plen se ..deblocheaza si L-223 cu toate bunataturile ...dar urmand ca pensia maxima sa fie limitata ..pe grade si functii( coeficienti )..la fel sporurile
  Cred ca asa ar fi rezolvate toate nedreptatile..
  Hai Veoricaaa.....!!!!

  RăspundețiȘtergere
 46. @cezar
  Ce spui,daca ai fi fost militar in USArmy si aveai acum o pensie de 50% (dupa legea veche cu 2.5% pentru anul de serviciu)din 8,073.90 (pt.O4) dolari pe luna, ar fi fost bine?
  https://www.militaryfactory.com/military_pay_scale.asp
  Bine si in USA,dar bine si in RO cu 4.2647*8,073.90/2=17,216 !!!
  Si asta fara impozite si taxe cu asigurare medicala, fara spagi in spitale, inclusa toata viata!!!
  Si fara sa te faca nimeni special sau mai rau cum zicea BOC!!!
  Si cu soldele pentru activi (baza de calcul pentru pensii) updatate (actualizate) cu ceva mai mult decat inflatia in fiecare an!!!https://www.militaryfactory.com/military-pay-charts.asp
  Hai, ca parca-ti vine sa face palanca griul prin Dobrogea si sa nu opresti tancul cand te someaza proprietarul!!!
  Salariul unui O4 a crescut de la 5,528.40 dolari in 2003 la suma aratata mai sus ,respectiv 8,073.90 dolari in 16 ani ,iar inflatia in aceasta perioada a fost de
  30 % in intervalul 2003/2019 https://www.thebalance.com/u-s-inflation-rate-history-by-year-and-forecast-3306093,iar dupa cum observi cresterea salariilor a fost de 46.04% (8,073.90/5,528.40).Daca ei nu actualizeaza,ar insemna ca pensia celui din 2003 sa fie mai mica decat a celui din 2019..Daca la noi politicienii pot argumenta ca nu ne actualizeaza pensiile prin faptul ca generatiile mai vechi nu au fost in teatrele de operatii,fapt neobligatoriu pana la schimbarea prevederilor din legea 80,la ei nu se poate invoca asa ceva si,probabil au si actualizarea pensiilor cu cele ale activilor...
  QED
  VAE VICTIS!

  RăspundețiȘtergere
 47. Realizator: Da, vom mai discuta, sunt sigur, după ce va avea loc această rectificare bugetară de care vorbeam, dar o curiozitate cred, împărtășită de toți ascultătorii noștri, apropo de cea mai mare pensie plătită în România, aproape 74 de mii de lei. Nu înțeleg care au fost calculele, algoritmul care a dus. Mi se pare o sumă enormă, n-am nimic cu omul care o primește, evident. Dar cum s-a ajuns la această sumă?
  Eugen Teodorovici: Da, noi am făcut la final, să știți că am venit și cu o propunere și sperăm să decidem în Guvern ca și acest lucru, pentru un act normativ, un proiect, fie de lege, nu contează acum forma, ci să luăm o decizie la nivelul guvernării, pentru că, într-adevăr, cea mai mare pensie în plata din România este undeva la... în lei, 74 de mii și ceva, cam 15.000 de euro și credem că nu este, totuși, /.../ este mai mult o formă de justiție socială, să spunem așa, sau echitate socială, pentru că mai ales în pensii pentru care nu s-a contribuit cu nimic, să zic așa, de către persoana respectivă. Nu e o pensie pe principiul contributivității, ceea ce este incorect față de ceilalți mulți, foarte mulți pensionari care au contribuit și care au pensii, să spunem așa, destul de... la un nivel destul de scăzut și atunci un astfel de act este, zic eu, obligatoriu mai mult moral și de îndreptare a unor inechități, să spunem. Și în acest sens e un mecanism propus la finanțe, se va discuta în guvern și vom vedea exact forma în care va pleca mai departe în economie, fie într-o ordonanță, fie într-un proiect de lege care merge în Parlament, unde sunt deja două inițiative de acest fel și atunci parlamentarii vor avea ocazia, mai ales cei care au strigat foarte mult pe acest subiect să și dovedească prin fapte, printr-o decizie în Parlament, că lucrurile pot fi îndreptate.

  RăspundețiȘtergere
 48. Domnilor colegi pensionari din cadrul M.Ap.N., M.A.I., S.R.I., etc., sunt un simplu Plt.adj.pr.(Rz.) care mi-am desfășurat activitatea ca și cadru militar timp de 36 ani, 4 luni și 4 zile, având o vechime cumulată de 50 ani, 3 luni și 25 zile (pensionat la limită de vârstă 30.11.2016 / 54 ani și 10 luni, vârsta standard de pensionare 57 ani / 31.01.2019).
  Ultiimii 19 ani și 7 luni până să ies la pensie mi-am desfășurat activitatea la Compartimentul S. 1- Personal.
  Am văzut și auzit multe la viața mea, citesc ceea ce scrieți zi de zi și an de an și nu înțeleg de ce vă certați, jigniți, contraziceți cu și fără argumente concrete, parcă nu am fi toți în aceea-și situație și din acela-și sistem (Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională).
  Când nu am știut ceva am citit, când nu am înțeles am întrebat.
  Vă întreb acum spre știința mea, de ce nu solicitați Domnului ministru al Finanțelor Publice Eugen - Orlando TEODOROVICI să ridice plafonul de impozitare cu 10% de la 2.000 lei la 3.000 lei ?
  Este singura modalitate prin care noi pensionarii militar mai putem primi anul acesta pe lângă cei 1,3%, o mărire de la 1 - 100 lei la pensie.
  Pentru Casa Națională de Pensii Publice nu ar fi un efort prea mare având în vedere că pensile bazate pe principiul contributivității în procent de 70, 80% nu depășesc 2.000-3.000 lei.
  Nici pentru Casa de Pensii Sectorială a M.Ap.N., M.A.I., S.R.I. nu ar fi un efort deosebit (1 – 100 lei x nr. pensii peste 2.000 lei = x lei), având în vedere că în comparație cu pensile bazate pe principiul contributivității ale noastre aproape stau pe loc și vor rămâne în continuare la mâna guvernului și a celor ce ne reprezintă în discuțiile cu guvernul și care indiferent dacă a fost vorba despre pensii sau salarii au votat și susținut partea politică.
  Puțin anul acesta, poate mai mult la anul, mai bine atât decât deloc.
  În rest, despre taxe și impozite lăsați guvernanții să-și bată capul pentru că ei au promis multe înaintea jocului dar au schimbat regulamentul.
  Domniile voastre aveți grijă la vot, votul este singura noastră putere.
  Vă mulțumesc, cu stimă și respect.

  RăspundețiȘtergere
 49. Citiți comunicatul asociației dlui Gropan este important.

  RăspundețiȘtergere
 50. @Liviu:
  Citez: "Daca la noi politicienii pot argumenta ca nu ne actualizeaza pensiile prin faptul ca generatiile mai vechi nu au fost in teatrele de operatii,fapt neobligatoriu pana la schimbarea prevederilor din legea 80,la ei nu se poate invoca asa ceva si,probabil au si actualizarea pensiilor cu cele ale activilor."

  Dar, acum, câți militari merg în teatrele de operații?
  Contabilii, șefii de birouri cu diverse treburi, în general funcționarii cu statut forțat de militari, toți aceștia merg în teatre de operații sau merg la teatru ca civilii?

  Apropo, ...,
  Coarnă dă pe goarnă urmatoarea afirmație:
  Citat aproximativ : "Nemernicul de ministru de interne a dat ordin ca toată funcționărimea din MAI să se îmbrace în uniformă".
  Ce comentez eu la una ca asta:
  1. N-ar fi rău ca cei care au grade de agent, comisar, etc să mai poarte și uniforma la serviciu. Se jenează dumnealor și de aceea nu poartă uniforma?
  2. N-ar fi deloc rău ca funcțiile de contabil, informatician, doctor și multe altele(am enumerat numai o mică parte din funcțiile posibile) sa fie transformate în funcții civile. Deci fără uniforme pentru functionărime și personal auxiliar.
  S-ar face o economie mare în bugetul MAI iar din acești bani s-ar putea plăti mai mulți polițisti în uniformă care să apere ordinea publică.

  Vă rog să nu ma blamați pentru că scriu exact ce gândesc.
  Poate ar fi bine ca toți comentatorii blogului să facă la fel.

  RăspundețiȘtergere
 51. @Liviu PO - corect!!!! 😁
  Și încă ceva, schimbările la pensii nu îi afectează pe cei deja pensionați (și, de cele mai multe ori, nici pe cei în ultimii ani de activitate)

  RăspundețiȘtergere
 52. Leon@ posesorul pensiei astronomice din Arges Gh.Balasoiu a fost comandant de penitenciar la Colibasi si procuror la CA.Pe statul de plata se cumulau cele doua salarii,in 2005 cand a iesit la pensie a primit 80℅ din ultima luna lucrata .Intr_un interviu acesta recunoaste ca in acea ultima luna au intrat pe langa salarii si deconturi deplasari,concediu neefectuat ,premii,bani pt haine si alte cheltuieli care au umflat totalul .pensia initiala a fost 30000 lei apoi a tot crescut prin recalculari,indexari etc

  RăspundețiȘtergere
 53. @civil
  la pct 2 al dvs va pot da o explicatie nu numai rezonabila ci chiar reala
  Cunosc politist,agent...(nu pot da gradul profesional complet) care prefera sa cheltuie banii de echipament in cu totul alte scopuri(alcoolul nu este chiar ultimul pe lista).Mai mult:Daca intr-o buna zi toti politistii vor fi chemati la sediu cu echipamentul complet va asigur ca
  sefii vor avea mari surprize.S-a mai incercat cu ani in urma un simulacru de hai sa zicem"revista de front" si a iesit durereee!!.Acum se feresc ca dracu de tamaie de asa ceva ca "zboara" tocmai seful care are asemenea idei "cretze"...ca doar nu-si bate singur cuie in talpa.Fericit Mirea ala de la Caracal,care incepand de astazi(05.08) este tanar pensionar cu o pensie de 12.000 lei(gurile rele spun ca asta-i net-ul):).....cei care nu stiti veti ramane cu gura cascata cum am ramas si eu cand am aflat sambata despre asta si nu credeam,dar azi luni m-am convins.Oare o fi o functie asa de mare "sef politie Caracal"??

  RăspundețiȘtergere
 54. @civil
  Ma scuzati: ma refer la pct 1 scris de dvs,nu pct 2,pe care de altfel il consider f. corect

  RăspundețiȘtergere
 55. Civil,
  Înainte de a-ți pune întrebări răutăcioase te invit sa deskizi linkul, și dacă nu ai înțeles ceva eu îți mai explic...

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/National_Support_Element

  RăspundețiȘtergere
 56. @Civil - pct 2?
  Pai dacă să zicem cei de la informatică ar fi plătiți ca informaticieni nu ca ofițeri ar crăpa fierea în cei din operativ. Salarii de mii de euro? Scutire de impozite? Stat în birouri?

  Doctorii deja vor să renunțe la grade să fie plătiți pe grila din sănătate. La fel psihologii.
  Fără regulamente militare? Fără serviciu la ordin?
  În multe țări NATO cei de care am vorbești refuză să fie militari. Să fim sinceri, salariul unui militar/polițist este sub al unui "professional" în toate țările civilizate.

  Acum vezi mizeria rezist? Minciuna, golaneala și scârna revarsata de aceste animale? "Unknown" știe deja pensia ăluia, mai mult, știe el ca e netul. Ordinar!! Cum dracu "s-a convins" el când nici măcar nu s-au strâns toate documentele în dosarul de pensionare și ăla încă predă funcția? Lăturile rezist aruncate pe oamenii în uniformă! Niște trepanați! Dușmanii militarilor sunt cei din rezist, îmi e din ce în ce mai clar, deși i-am simpatizat inițial.

  RăspundețiȘtergere
 57. Drăghici,
  Este o pensie calculată corect!
  Exista o măsură corectă/legală prin care i se poate anula omului pensia? Care ar fi?
  Și ești sigur că beau banii pt ekipament? Dar alocația copiilor? Ești sigur tu? Trăiești cu vreo unul?
  Cred că te hazardezi prin exagerare și generalizare, fără o rezervă de inventar, cât jmai obiectivă!

  RăspundețiȘtergere
 58. Civil/Draghici

  Ai scis asta: "Vă rog să nu ma blamați pentru că scriu exact ce gândesc."
  Cu empatie eu adaug: Gandesti ceea ce scrii!

  RăspundețiȘtergere
 59. M,
  Că să stabilim un limbaj comun: o singură structura din MApN este abilitată sa creeze/dezvolte produse software, ceilalți sunt experți, utilizatori, urmăresc securitatea informațiilor utilizate, crează rețele, consiliază akizitii, își desfășoară activitatea în structurile de comunicații și informatică, informează, sesizează disfuncționalități, oferă soluții...etc!

  RăspundețiȘtergere
 60. Iată ce fac vecinii noștri:

  https://m.defenseromania.ro/serbia-spune-ca-nato-i-ar-fi-distrus-for-ele-aeriene_598257.html

  *Important este finalul!

  RăspundețiȘtergere
 61. @m:
  "Doctorii deja vor să renunțe la grade să fie plătiți pe grila din sănătate. La fel psihologii."

  Ma scuzati, dumneavoastra pe ce lume traiti? Doctorii MAI sunt platiti cu salariile alea mari DEJA. In plus au si avantajele gradelor. Credeti ca sunt mai fraieri ca doctorii civili?
  Repet, pe ce lume traiti?
  Informaticienii din MAI si MApN civili au salarii mici(spre decente) dar nu la nivelul la care ganditi(ma incumet sa ghicesc ~4000). La aceste salarii ajung daca nu au grade si functii de conducere.
  Pe ce lume traiti?

  Psihologii de la noi de la unitate AU CERUT activarea, oare de ce? (Vedeti anunturi roaf.ro!)
  Sunt dumnealor fraieri?
  Repet, pe ce lume traiti?


  Precizez, fara statutul de militar respectivii ar fi mai prost platiti, e de remarcat. Asta pe de o parte.
  Pe de alta, s-ar face o economie.

  Daca nu sunteti de acord, va rog dati exemple relevante pentru afirmatia dumneavoastra din structura MAI sau MApN!!!

  Cu #rezist ai dreptate.

  @Mares,
  O noua lege a pensiilor care sa prevada si acest aspect.
  Intrebari rautacioase? Intrebari normale, da. Poate nu ne convin dar sunt intrebari cu logica.

  RăspundețiȘtergere
 62. @Mares:
  Citat: "Și ești sigur că beau banii pt ekipament? Dar alocația copiilor? Ești sigur tu? Trăiești cu vreo unul?
  Cred că te hazardezi prin exagerare și generalizare, fără o rezervă de inventar, cât jmai obiectivă!
  "

  Dumneavoastra exgerati si generalizati pripit.
  Uneori dezinformati(chestia cu bautul banilor pentru echipament si alocatia copiilor este o inventie de-a dvs.) Poate altcineva a afirmat chestiile astea, eu nu.

  RăspundețiȘtergere
 63. Gropan si Gache vor in comisia de mediere sa ne ingroape! Avea dreptate @Dan ce spunea! UNPR are un General in comisia juridica sa ne sprijine, caci in comisia astor 2 se pare ca pensiile medii, mici si foarte mici nu au nici o importanta, fiind prea putini omenosi in comisie sa ne sprijine.Acum, Gropan vrea o Federatie sindicala sa-l srijine pe el si pe Gache sa intre in Parlament pe spinarea PSD, asa cum le-a promis Dragnea, daca ne șunteaza pe toti, ne tergiverseaza si amana pana la pastele cailor, caci aceasta comsie are scopul ascuns sa intinda ața cau mai mult posibil, pana peste 2022, celor medii soi mici sa le-o puna in brațe cu manjeli de majun pe coaja de măligă, si da intanliri pe la ,,hotele'' cu rezervistii fraieresteni, primul la Craiova, duminica, celo care pun botul la prostiile lor! Toti stiu ca in comisia de mediere pensiile mici si medii nu au nici o valoare in ochii astor doi, decat cele absolut numai peste 10.000 lei, fiindu-le frica de faptul ca daca cresc cele mici si medii nu le mai raman lor. O porcarie strigatoare la cer!

  RăspundețiȘtergere
 64. Drăghici,
  Eu parcă la tine am citit-o!
  Oricum când vei avea expertiza necesară în domeniul resursei umane, managementul carierei militare și financiar să-mi dai de știre pt reluarea temei!
  Până atunci se pronunță și decid alții și nu-ți cer sfatul nici ție și nici mie!
  Ideile aparțin ..., știi tu cui!

  *De antrenament îți propun spre analiza tema unui studiu de caz: "Cariera salariaților civili in mediul militar dinamic și pulsatoriu regional, în perspectiva perioadei 2020-2030, certitudini și perspective!"

  RăspundețiȘtergere
 65. Domnule Civil, eu spun ca sunt multe tâmpenii în salarizare.
  Când eram activ am încercat să încadram direct niște IT-iști. Practic toți cei care au venit erau din treimea inferioară a absolvenților. Asta pentru că un IT-ist bun primește 1500 de euro din start. Cei care au venit erau slabi rău de tot și nu a luat nimeni nici măcar 4. Acum ce faci? Rămâi fără IT-ist sau cobori baremul până la intră un prost și îți bați apoi capul cu el?

  În acest caz o salarizare corectă, la nivelul unei companii, este imposibilă pe grila SNAOPSN. Îi mai păcălești cu o uniformă, cu o pensie militară (deși la 25 de ani nimeni nu se gândește la pensie)

  RăspundețiȘtergere
 66. Am vazut ca in proiectul de ordonanta privind masurile fiscale , publicat pe pagina Ministerului Finantelor Publice , a disparut subiectul taxarii pensiilor speciale . Banuiesc ca ai nostrii guvernanti s-au speriat de modul cum au interpretat multi dintre pensionarii cu pensii de serviciu definitia "venitului lunar taxabil " la art. 134-2 alin.(1) si au decis sa retraga propunerea legislativa pentru a clarifica ceea ce in mod eronat au inteles unii . Definitia poate fi corectata modificand art. 134-2 alin.(1) prin renuntarea la nominalizarea aici a sumei netaxabile de 7000 lei fiindca este introdusa la art. 134-3 alin(2).

  RăspundețiȘtergere
 67. https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/teodorovici-amana-impozitarea-pensiilor-speciale-1169722

  RăspundețiȘtergere
 68. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 69. In context se scrie "experienta" nu "expertiza".
  NU dau sfaturi celor care le stiu pe toate.
  Interesant, poti sa-ti ceri sfatul tie insusi? Intrebare retorica.

  Nu ma pretez la un dialog inutil.

  Cu stima.

  RăspundețiȘtergere
 70. Draghici

  poti sa ai experienta cu carul daca nu ai si expertiza = Raport întocmit de un expert asupra cercetărilor făcute! Adica poti repeta ca .... lucru la infinit, asteptand efecte diferite!

  https://dexonline.ro/definitie/expertiză

  * asa ca poti merge singur pe drum, ca sa nu fie drumul plictisit si neumblat!

  RăspundețiȘtergere
 71. Spuneti daca se mai vorbeste si despre actualizarea pensiilo

  RăspundețiȘtergere
 72. Brenda
  Se vorbește, cum sa nu!
  Întreabă Gh. Dincă de tine mereu...

  RăspundețiȘtergere
 73. Pe cât facem pariu că dacă PSD găsește un artificiu să taxeze, impoziteze, zeciuiască etc. pensiile, inclusiv ale magistraților, se răsucește și CCR-ul?

  RăspundețiȘtergere
 74. Esti o persoana speciala ,dle Marea, unde esti? Hai sa ne vedem sa nu ma găsească acela .pa.

  RăspundețiȘtergere
 75. Dan Buzescu si Nicolae Gropan fac apel pe fb sa se iasa in strada pe 25 Octombrie. Altii le-au sarit in cap sa nu se iasa, pentru ca s-ar pangari avansari in grad si decorari! Ma intreb pe cine si pentru ce se decoreaza si se avanseaza in grade, cand rezervistii mor de foame cu pensii fascist de mici? Daca m-am clantanit cu Dan Buzescu, nu inseamna sa nu-i dau si dreptate, atunci cand are, daca tinem sa fim cerebrali in atitudine. Foarte bine, si recomand si eu tuturor camarazilor sa iasa in strada, daca vor sa sensibilizeze conducerea Armatei si pe Viorica Dancila, doi insensibili si care au promis ca fac dreptate si nu s-au tinut de cuvant! Vor voturile noastre? Sa ne faca dreptate!

  RăspundețiȘtergere
 76. @Cornelius Flavius Ifrim
  Eh, liderii ANCMRR urmeaza sa fie avansați in rezerva sau decorați pentru meritele lor in elaborarea Proiectului Les de modificare a L223.
  ANCMRR se straduieste sa isi protejeze puisorul (modificarea L223) si sa isi securizeze beneficiile tradarii (daca tot traim intr-un fel de democratie atunci si eu imi pot pastra opinia ca ciuntirea bazei de calcul este o tradare si o capitulare in fata masinatiunilor Olgutei). ANCMRR a "livrat" ce a cerut PSD si acum isi asteapta argintii tradarii.

  RăspundețiȘtergere
 77. @M
  Fii, domnule, atent cum te exprimi! Ti-am mai spus că proiectul nu ciuntește nicio bază de calcul. Poate vrei să spui că nu o restabilește pe cea micșorată deja prin OUG 57/2015 în art. 28.
  Unde mai pui că, proiectul, dacă ar fi apobat, elimină și plafonul bazei de calcul nete, pentru cei pensionați după 15 09 2017, la prima actualizare de după stabilirea pensiei militare.

  Nu ştiu cu ce scop repeţi aceeaşi inepţie despre acest proiect.

  RăspundețiȘtergere
 78. @M, am fost si eu membru ANCMRR pana acum doi ani dar vazand ca nu vor sa ne apere interesele , pe la intrunirile anuale care se faceau la cate un restaurant , aveau 250 membri in Urz, am ridicat aceste probleme si s-au facut auzite pana la centru. Seful gruparii locale este un fost coleg de-al nostru ,meteorologul unitatii, unul Gica. Lumea adera la aceasta organizatie cu o cotizatie de 3 lei pe luna si cu o intrunire anuala cu masa si bautura gratis, acolo se dadea si fasole cu carnati...
  Apoi vazand ca nu intereseaza pe nimeni situatia noastra ci doar avansari onorifice si cateva concedii subventionate , am scris pe siteul administrat de mine , unde am peste 400 membri activi "Aerodromul Alexeni la 50 de ani", am scris un articol intitulat "FASOLARII LUI GICA" , a urmat un scandal urias , cica i-am jignit , etc si m-am retras .

  RăspundețiȘtergere
 79. Daca doriti sa ma exprim mai elegant: consfinteste ciumpavirea facuta de Olguta si face ca aceasta sa nu mai fie "atacul ciumei rosii la adresa militarilor" ci vointa acestora de a li se taia!
  Fiti de acord cu mine ca in L223 (originala, fara interventiile Olgutei) calculul pensiei este mai avantajos decat "recalcularea" ANCMRR.
  Daca iti tai singur 30% din baza de calcul (potentiala) nu mai conteaza plafonarea pentru ca oricum o ai mai mica! :D

  Era un banc:
  - Romanca: pe nenorocitul de barbata-miu l-au prins la curve si i-au taiat 2 cm din p#ta. Raman cu el, ce sa fac?
  - Rusoaica: pe nenorocitul de barbata-miu l-au prins la curve si i-au taiat 5 cm din p#ta. Raman cu el, ce sa fac?
  - Negresa: pe nenorocitul de barbata-miu l-au prins la curve si i-au taiat 50 cm din p#ta. Divortez, ce sa fac cu o p#ta de doar 1 metru?

  RăspundețiȘtergere
 80. Dle H,

  Apropos, care mai este stadiul acestui proiect?

  Din cate am inteles Ministerul Muncii nu vrea sub nici o forma sa scape din gheare contributiile sociale platite de militari conform Codului Muncii si Codului Fiscal dupa trecerea in rezerva, ca cetateni civili si confiscate (furate) prin aplicarea L223/2015 in mod discriminatoriu militarilor care ating plafonul de 85% datorita exclusiv activitatii militare.

  Probabil se doreste astfel ca militarii sa nu-si poata depasi conditia si sa-si majoreze veniturile dupa trecerea in rezerva, asa cum au fost impiedicati si in timpul activitatii.

  Dupa cum ati observat, la pct.34 din Decizia CCR invocata, Curtea paseaza, in mod neuzual, responsabilitatea si competenta de solutionare a litigiilor pe aceasta speta catre puterea judecatoreasca, respectiv puterii legislative, ceea ce este cel putin atipic pentru CCR.

  Ori daca o astfel de confiscare a unei pensii CONTRIBUTIVE este contrara reglementarilor internationale la care Romania este Parte,(CEDO si altele) atunci Instantele ar trebui sa aplice cu prioritate normele internationale fata de reglementarile interne.

  Care este opinia d-voastra?

  RăspundețiȘtergere
 81. @Iosif
  Cred că şi membrii CCMRR au pierdut urma Proiectului. @Dan B ne mai poate povesti ceva... daca se menține reglementarea cu stagiile din economie.
  Nu CCR poate reglementa scoaterea stagiile civile din vechimea pentru pensia militară. Unii militari au nevoie și de acea vechime civilă pentru a ajunge la 85% din baza de calcul pentru pensia militară. Este treaba legislativului.
  CCR a spus că este constituțional în ambele feluri, cât timp calculul pensiei militare nu are niciun element de contribitivitate... cum au pensiile speciale.

  RăspundețiȘtergere
 82. M@ ca sa te cred ca propunerile Consiliului Consultativ de modificare a legii 223 iti scad pensia cu 30% fa cunoscut mai intai anul pensionarii,functie,grad,vechime efectiva,vechime cumulata,cuantumul pensiei in plata si eventual cel obtinut in urma recalcularii.Daca esti posesorul unui Oskar sau unul din cei au activat in SNAOPSN numai cu numele te inteleg.
  O fi drept ca tu pensionat in alt an cu toate ca am avut aceeasi functie,grad,vechime etc sa ai pensia la o valoare dubla comparativ cu a mea?Intreb si eu nu dau cu parul.Cu toate ca nu-i agreiez pe cei din ANCMRR nu pot sa nu le dau dreptate.Fii fara grija,cuantumul cel mai favorabil ramane.
  Tehnocrat@Numai un prost se simte incalzit ca i se da un grad onorific.Multi activeaza in ANCMRR pentru CAR cat si pentru a isi umple timul.Se satura sa o tot bata in cap.Cat timp nu te deranjaza ce ai cu ei?

  RăspundețiȘtergere
 83. Brenda,
  DIICOT i-a adus lui Dincă un butoi nou!
  Te bagi? 😂

  RăspundețiȘtergere
 84. stagiile civile avute inainte de a intra sa lucreze in armata nu pot contribui ca vechime pe legea 223 , rog un raspuns

  RăspundețiȘtergere
 85. Dle H,

  Scuzati, dar eu vorbesc despre pensii civile, nu militare, acordate pentru munca depusa dupa incetarea calitatii de militar activ.

  Este o contributivitate indubitabila in calitate de cetatean civil, nu are nimic in comun cu armata. Angajatorul nu m-a angajat in calitate de militar activ sau in rezerva.

  Ce are una cu alta?

  Cine are nevoie, are nevoie. Eu nu am nevoie de clementa sistemului militar. Trebuie sa existe dreptul la optiune.

  Cu stima,

  RăspundețiȘtergere
 86. @Patrascoiu, de ani de zile iti tot 'ezplic" sa ma lasi in pace ca nu-mi pierd timpul cu prostanacii! Nu te bag in seama asa ca nu avem ce discuta!

  RăspundețiȘtergere
 87. daca ai intra tu ,dragul meu, veșnic atent cu mine ..........deci eu am unde sa intru ......

  RăspundețiȘtergere


 88. Propun ca magistrații să susțină, în piață, pensionarii militari în data de 25 oct. 2019.
  Eventual, cu pancarte. Se admit și tobe și butoaie, dacă sunt cu bere sau cu vin.
  O vorbă din bătrâni: „cine împarte, parte își face”.
  Răi sunt guvernanții ăștia.
  Ce o face CCR cu excepțiile de neconstituționalitate privind O.U.G. nr.59/2017 !?
  Sunt și eu pe acolo cu un dosar suspendat la instanța de fond.
  „Vrem dreptate,... înălțate împărate!” Sper să nu ne tragă iar pe roată.
  TRECEȚI BATALIOANE ROMÂNE ...

  RăspundețiȘtergere
 89. @ Patras Koiu
  Ma Miss...a ciugulit 2 grade în rezervă
  Nehalit cum il cunoastem..a vrut să vină și al treilea..sa fie si el general

  RăspundețiȘtergere
 90. @tehnocrat - multumesc de lamuriri. I-am vazut sustinand in cateva ocazii drepturile militarilor si am ramas dezamagit. Ceva de genu:
  - Doamna ministru am onoarea sa raportez ca noi, cu deosbita consideratie, va rugam respectuos sa aveti in vedere si interesele noastre.
  - Adica, nu am avut eu grija de interesele voastre? intreaba Olguta
  - Am inteles! Sa traiti!


  Eu m-am saturat si de minciunile si fariseismul lor: "e normal sa avem pensii diferite daca am avut aceeasi functie?".
  - In primul rand de unde stii tu ca am avut aceeasi functie si cum echivalezi tu fisa postului. Adica tu ai 7 sarcini eu am 70 dar la pensie sa fim egali?
  - In al doilea rand cresteti functiile la toti la maxim desi am avut functii diferite. E normal sa avem aceeasi pensie daca eu am fost pe functie mai mare decat tine?
  - In al treilea rand iau sporuri care le convine si le ignora pe altele. Cu ce e mai tare specialist de clasa decat doctor in motoare la Politehnica pentru un ofiter de tancuri?
  - In al patrulea rand - am platit contributie individuala la buget pe o anumita suma, probabil mai mult decat au platit altii, dar cand e sa imi dea pensie sa nu se tina cont de asta. Pai, nu ma faceti sa vreau CONTRIBUTIVITATE?!? Sa va vad atunci!
  - Unde in NATO (ca tot va place sa dati exemple din NATO) se recalculeaza pensiile in plata?!?!?
  - In al n-lea rand nu mai taiati pensiile altora! Nici noi nu va intrebam ce a avut despanusatul stiuletilor cu Apararea Nationala, sau cand dati inapoi salariile compensatorii, sau de ce au pensii militare secretarii de partid, sau de ce varsta voastra de pensionare a fost 55 si a noastra 60.

  Si cu asta, gata, citez cu respect:

  tehnocrat spunea...
  @Patrascoiu, de ani de zile iti tot 'ezplic" sa ma lasi in pace ca nu-mi pierd timpul cu prostanacii! Nu te bag in seama asa ca nu avem ce discuta!

  vineri, septembrie 27, 2019

  RăspundețiȘtergere
 91. M@Raspunsul tau la intrebarile mele explica mai mult decat crezi ca iti e necesara botnita.
  Kis@Te simti cu musca pe caciula.Ai ciugulit,vorba lui Padina,doua grade si acum te dai comandor.Comandor de apelul bocancilor.Mai pupa pe cineva la partile dorsale poate mai pica ceva.

  RăspundețiȘtergere
 92. Chiar de nu-i in directa legatura cu subiectul abordat !!! Iata unde a dus prostia intregii clase politice !!!


  In anul 2015 a fost adoptata Legea nr.223 privind pensiile militare de stat, modificata initial prin OUG nr.57 / 2015 !!!
  Cei care indeplineau conditiile de trecere in rezerva au putut constata faptul ca pensia de care puteau beneficia era mai mare fata de solda / salariul din activitate !!! Si astfel ...pe langa si asa deficitul de personal din toate structurile sistemului de aparare, ordine publica si siguranta nationala ...a inceput ...ghilimele ...hemoragia de personal !!!
  Abia in anul 2017, guvernantii au realizat amploarea fenomenului si prin OUG nr.59 au stabilit ca pensia neta nu poate fi mai mare decat solda / salariul net !!!
  Dar ....au mai facut doua trasnai !!!
  Prima ...au lasat o luna de zile pentru ca cei care indeplineau conditiile de trecere in rezerva sa opteze daca ies la pensie cu un cuantum al acesteia mai mare decat solda / salariul sau cu unul cel mult egal cu solda / salariul !!! Bineinteles ca ...hemoragia a continuat !!!
  Mai mult, acea OUG nr.59, permitand ca pensia neta sa poata fi egala cu solda / salariul net, nu a facut decat sa fie un element in plus de demotivare a ramanerii in activitate !!!
  Iata cum, in ultimii ani, atatia oameni cu experienta si putere de munca au trecut in rezerva !!!
  Iar o parte semnificativa a efectelor rezultate se observa cu ochiul liber in bajbaielile de actiune ale institutiilor de vreun an de zile incoace !!!
  De-a Domnul sa nu fie mai rau !!! Numai bine !!!

  RăspundețiȘtergere
 93. Domnule M nu te mai c..a atata pe tine, ca miroase de aici de la mine.Ai avut functie mai mare,ai fost platit mai bine. Ai avut 70 de sarcini,ai fost platit pentru ele. La pensie nu mai ai nici o sarcina in plus, nici functie.Tu nu iti dai seama ca acum esti un simplu pensionar si nu mai ai nici o functie si nu mai comanzi pe nimeni?

  RăspundețiȘtergere
 94. @Kostas - am dat exemple, nu am spus ca am fost nu stiu ce.... daca eram nu ma mai c...cam pe mine pentru cativa lei la pensie. Limba romana e o comoara, incearca sa o intelegi!

  La civili e simplu: ai avut functie mai mare, ai platit mai mult impozit, ai pensie mai mare. La militari unii vor sa fie cam asa: ai avut functie mai mica, ai platit mai putin impozit, ai avut venitul lunar mai mic atunci musai ca TREBUIE sa ai pensie mai mare pentru ca tu stii sa injuri, pentru ca jignesti si pentru ca orice altceva iti pute!

  Nimeni, nicaieri, nu are pensie pe ce este ci pe ce a fost!
  De unde naiba inventia asta ca pensia trebuie luata doar daca mai faci testul Cooper??? Penibil!


  Vreau sa fiu un simplu pensionar, cu pensie contributiva daca pensia militara le sta unora in gat.
  Iti mai dau un exemplu:
  Tu ai sa zicem pensia de 3000 de lei si altul, cu acelasi grad cu tine are sa zicem 1500 de lei. Sunt mai multe rezolvari:
  - sa iti taie tie pensia sa o aveti amandoi 1500 de lei
  - sa iti taie tie 750 sa ii dea lui si sa aveti amandoi 2250 de lei
  - sa ii creasca lui pensia pana la a ta si sa aveti amandoi 3000 de lei.
  - sa o lase asa si sa te urasca ala pana la moarte.
  Functia egala e un criteriu arbitrar pentru ca functia (exceptie fac cele unice gen Sef Stat Major al Apararii) se defineste mai apoi prin fisa postului (asta deca vreti sa despicam firul in 14)

  mosmartin16 - are dreptate in analiza doar concluzia este defavorabila tuturor. Sa inaspreasca conditiile de iesire la pensie, sa nu mai scoata la pensie "disponibilizatii" ci numai pe cei cu minim 30 de ani vechime efectiva iar pensia sa fie proportionala cu impozitul platit.

  RăspundețiȘtergere
 95. Alooo.. cuplul t2 -ice, nu va etalati micimania tocmai pe acest topic ca nu va public

  RăspundețiȘtergere
 96. https://www.stiripesurse.ro/cristian-buican-cere-impozitarea-cu-90prc-a-pensiilor-speciale-ce-depasesc-salariul-mediu_1387338.html

  RăspundețiȘtergere
 97. @ / Leon
  Foarte CORECT
  Cine are copil in câmpul muncii..cu studii superioare..si vede pe CUPONUL lui cum din 9000 lei ii ia 40%..va intelege mai bine

  RăspundețiȘtergere
 98. In aceasta zbatere de idei(tampite) eu propun adunarea "tutulor" pensionarilor speciali in lagare, bantustane , custi cu masa comuna , niste camesoaie acolo, fara farfurii, o troca lunga, garduri electrice iar afara sa ramana doar boborul muncitor si supus cu batranii lor saraci iar restul parlamenhoti cu nemurili si amantili lor caci restul tarii a plecat spre Vest!

  RăspundețiȘtergere
 99. M,
  Mi-a plăcut analiza...., însă ai exclus încă o variantă, pe plăcut lui gospodin Cezar/Traian/Percle/Cicero și în final Nero:
  - celui cu 3000 să îi ia toată pensia și să-i dea lui tot, că de aia este și Nero!

  RăspundețiȘtergere
 100. NB.
  Ba mai mult ...eu sustin si ceva asemanator cU PIP..ul lui Ceausescu !
  Nu ai copii...platesti ..o taxa ..
  La fel si la pensionarii speciali si noncontributivi!
  Nu ai boraci care muncesc in Romania sa-ti plateasca pensia ..NECONTRIBUTIVA..INCA O TAXA....!!!

  RăspundețiȘtergere
 101. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 102. @Sorina, nu confunda DREPTATEA cu URA! Ura si, la Gara!

  RăspundețiȘtergere
 103. @All ,Urmariti cu cata ura vorbeste cezar despre pensii si repartitia lor, dar si despre oameni, in general, asa ca sa nu va mire ca in '89 , calare pe TAB cu AKMul in mana aceasta bruta a tras in propriu lui popor iar acuma are curaj sa vorbeasca despre drepturi si repartitia lor. Oare n-ar fi nimerit ca lui si asemeni lui, acestor"visinesti" sa nu li se dea pensie ci acolo, un ajutor social cum au cei nevoiasi?

  RăspundețiȘtergere
 104. Fiecare credem că avem dreptate dar ura unora de pe aci este evidentă totul.pana la bani dar uite dl Marea ma invită la un butoi zice ca intra cu mine in el.darne vedem la 25 oct?credeti ca se rezolva ceva? Aiurea

  RăspundețiȘtergere
 105. @/TEHNO.KRAK( alias T-2..Motanellul Kakacios..Viurel MaKiSS)
  De remarcat cum si-a schimbat el numele..sa nu mai rada lumea de el....:D...:D...
  NU ar fi mai nimerit sa-i duci grija lu Russ..care a facut ce a facut la Otopeni??
  Cea mai groaznica ..crima ..stil abator...
  NB.
  Mai esti pe listele de plata la AVO...se pare ca nu ca de aia tipuiesti acum !
  Ai o mie de euro pensie de la Romania..si mai vrei inca vreo doua mii..ca apoi sa decolezi spre Haustria..sa le papi ped acolo ..
  Mai asteapta..sa obtii si gradul de general ..panglicarul drakului...
  PS.
  Eu nu mi-am schimbat nici numele si nici locuinta din 89
  Sunt intre aceiasi vecini cu care am facut REVOLUTIA...pam ..pam ..

  RăspundețiȘtergere
 106. auzi a facut revolutia care revolutie poate involutie

  RăspundețiȘtergere
 107. @Mares - Corect! Nici nu imi daduse prin cap! 😂

  RăspundețiȘtergere
 108. @brenda , nu te mira , in mintea lui de idiot national a fost "revolutie" ...revolutia unitatii din care facea parte ,impotriva propriului popor!

  RăspundețiȘtergere
 109. Brenda...asa se editeaza:
  Auzi ? A facut revolutie ! Care revolutie? Poate , involuție!
  NB
  Ca sa nu te mai invite m.Al la ..butoi😂🤣😎🤣

  RăspundețiȘtergere
 110. cezar, lasa-te ,asa am vrut eu sa scriu, dintr-o suflare

  RăspundețiȘtergere
 111. Sa nu dam stambă pe mătasea naturală!
  În cele mai multe cazuri asta înseamnă:
  naționalism sn [At: CR (1830), 303 1/10 / P: ~ți-o~ / Pl: (rar) ~e / E: fr naționalisme] 1 (Înv) Sentiment de dragoste față de specificul și tradițiile propriei națiuni (1). 2 Doctrină politică bazată pe apărarea uneori exagarată a drepturilor și aspirațiilor naționale. 3 Tendință de a aprecia exclusiv și exagerat tot ceea ce aparține propriei națiuni (4).
  *Are și sens de izolare, dpv al ideologiei și politicii, dar este cu înțeles restrâns!
  *Când pui acest sens pe primul loc al explicației, clar că nu ești un patriot!

  RăspundețiȘtergere
 112. Brenda,
  a fost doar o explicatie! Sunt sigur ca cei #2% ori nu vor intelege, ori vor ataca!

  RăspundețiȘtergere
 113. Ce satisfacții mărunte ai @Stelian!Nu te mai faci bine!
  Poți sa mai gândești ceva și cu mintea ta, nu sa reproduci doar ce-ți servește propaganda?.
  Deocamdată, Plumb nu este urmărită penal ca Cucuveaua roz. Nu-i cereți și ei sa facă un pas în spate?

  RăspundețiȘtergere
 114. @Huhu Rezea, imbarligate sunt ITELE politicii Europene: un pas in fata, doi pe dos(in spate)..!

  RăspundețiȘtergere
 115. @Huhu
  Nu inteleg. La ce comentariu raspundeti de doua ori ?

  RăspundețiȘtergere

 116. Stelian P.
  către mine
  acum 54 de minuteDetalii
  Stelian P. a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Magistraţi, citiţi ce spune CCR în Deciziile nr. 2...":

  Ce e drept e drept. Cum sa-i ataci pe cei 98% cind anul asta e plin de succese pentru ei ? E sinucidere curata pentru cine indrazneste.
  - Au cistigat 2 referendumuri
  - Au cistigat europarlamentarele la scor
  - Si-au trimis fuhrer-ul in puscarie
  - Au trimis-o la schimb pe LKC ca procuror european
  - Au facut codurile justitiei in ansamblu neconstitutionale
  - Au trimis primul candidat la functia de comisar european respins in unanimitate
  - Au trimis-o pe Veorica in SUA ca sa vada cum arata usa vice-presedintelui si sa-l fugareasca pe regele hasemit pentru un selfie etc., etc.
  Mai au putin si ajung la 150%.  Publicați

  Moderează comentarii pentru acest blog.

  Publicat de către Stelian P. pe huhurez com la duminică, septembrie 29, 2019

  RăspundețiȘtergere
 117. Rovana care candva lamurea lumea pe la tv ca nu poate da 100 lei in plus majorare salariala medicilor si dintr-o data hop vine bosul si le tripleaza salariile.
  Interesanta chestia asta la psd cu "imprumutul in bancă sau in stanga si in dreapta " pentru "cotizatia la partid!!!!
  O fi vreo nouă metodă de evitare a faptelor penale ?
  Dupa cum vad ,la metode de furat gandesc bine si sofisticat ,pentru militari li s-a blocat gandirea.
  Oare ,m de externe cat o fi cotizat pentru post ?
  Oare stie ca pilotul Sarbu ( fost coleg la Otopeni si BlueAir este decedat de doua saptamani in China si nu poate fi adus acasa de familie din cauza hatisurilor legislative corelate cu tragedia umana suferita.

  RăspundețiȘtergere
 118. @ Stelian P
  Cred ca dna Rovana i-a promis (bineinteles din profit) o doza de Gerovital d- nului Huhurez drept recompensa pentru bune tratamente aplicate membrilor comunitatii pesediste.

  RăspundețiȘtergere
 119. @avanik
  Esti un zecvec neinformat! Nu ai auzit ca si PNL și USR au făcut împrumuturiuturi asematoare înainte de europarlamentare? Numai ca au putut sa le deconteze de la bugetul de stat. Pentru PSD nu a avut cine sa mai semneze cererea de decont.

  RăspundețiȘtergere
 120. Huhule, colegul nostru T3 este un zevzec politic, altfel mi se pare un tip istet(nu chiar ca oltenii..!) si descurcaret..!
  O sa- l vedem peste o luna in Piata Victoriei..:)).

  RăspundețiȘtergere
 121. Leon,
  Cu tot regretul, eu îl văd "neadus" din Germania ...., din cauza hățișului legislativ prusac!

  RăspundețiȘtergere
 122. @Huhu
  Ei daca si PNL si USR au facut imprumuturi asemanatoare atunci e legal si pentru PSD. Sa fie primit.

  RăspundețiȘtergere
 123. @Huhu
  Rovana are cerere de incepere a urmaririi penale dar...stiti dvs. cum s-a aprobat. Pentru ea s-a votat in CJPA pentru respingere pe cind in cazul LCK nu exista un asemenea vot. Credeti ca in PE nu se stie ce se intimpla in tara noastra ?
  Comparatia dvs. nu este corecta. Dvs. nu sunteti influentat de propaganda, doar eu ?

  RăspundețiȘtergere
 124. @avianyc
  Cu femeile din PSD Gerovitalul nu ajuta. Alta ar fi situatia cu niste tinerele din USR dar domnul Huhu doarme sub perna cu programul partidului rosu.

  RăspundețiȘtergere
 125. https://m.dcnews.ro/candidatura-rovanei-plumb-suspendata-de-juri-candidaturi-controversate-care-au-trecut-de-comisie-dubla-masura_694862.html

  RăspundețiȘtergere
 126. @Stelian
  Ce te faci dacă Șefa CE înțelege ca asa e legea în România, cu posibilitatea decontării cheltuielilor, și o va accepta pe Rovana? Îți bagi unghia în gât?
  Cucuveaua riscă să fie arestata de pe poziția de procuror european.

  RăspundețiȘtergere
 127. Domnul Leon ,dibaci in urmarirea proceselor legislative si bun in calcule financiare de viitor ne poate prezenta pe scurt cam cu cat s-ar fi putut ridica nivelul pensiilor daca acest "decont" de la buget al cotizatiilor pentru campanii electorale inventat de " boss" era dirijat in acest sens.

  RăspundețiȘtergere
 128. T3, subventiile de la bugetul de stat pentru partidele politice sunt introduse prin promulgarea Legii nr.334/2006 de catre PDL &Basescu si art.18 prevede un procent de max.0,04% din buget.
  Bugetul de stat pentru anul 2019, promulgat de Iohannis prevede suma de 409 milioane la acest capitol, si intr-adevar pensia medie pentru 5 milioane de pensionari ar creste cu 7% de la 1137 lei la 1217 lei (tr.2), o crestere medie de 80 lei/luna.
  PS. Cred ca ai aflat ca toate partidele parlamentare au primit aceasta subventie prin AEP, mai putin PSD..!!

  RăspundețiȘtergere
 129. @Huhu
  Nu-mi bag unghia pentru nimeni. Om trai si om vedea.

  RăspundețiȘtergere
 130. Domniile voastre radeti dar ne pleca valorile: Plumb, Kovesi, Ghita, Bica - in general persoane cu probleme penale!

  Cel mai simpatic mi se pare cum fanii lui Kovesi - o urmarita penal in 18 dosare (si protejata de sindicatul numit CSM) o ataca pe Plumb aproape urmarita penal intr-un dosar (si protejata de Parlament).

  RăspundețiȘtergere
 131. @Nicu avia, daca stii sa dramuiesti banii tarii, multi, putini, cati or fi, nu apar sincope si nici nemultumiri. dar cand din putinul pe care-l avem unii devin milionari in euro , nejustificat, cand gasim o multime de subterfugii pentru ca unii sa puna mana pe bani nemunciti ,iar altii isi dramuiesc putinii bani in a-si procura hrana, medicamente, utilitati, atunci este grav. Pentru ce ne trebuie cohorta de functionari publici, cei care consuma rezerva tarii fara a aduce nimic economiei si consuma toate sumele incasate din taxe si impozite, care cresc proportional cu cresterile lor salariale.
  Pentru ce atatea deconcentrate si consilii de administratie la stat?
  Pentru ce ditamai Sparlamentul la o populatie sfertuita?
  ...de unde atata bogatie / opulenta la urmatoarele categorii:
  -oameni politici
  -magistrati
  -politisti
  -medici
  -functionari
  ??? acesti 20% detin 80% din averea tarii, invers proportional cu numarul lor.
  De ce nu se incearca o varianta a Legii 80 de pe timpul tovarasului Nicolae ceausescu?
  De ce nu se numesc oameni competenti la fraiele economiei, dezvoltarii, invatamantului si a tuturor ministerelor de cand homo politicus stie tot , cand stiut este ca cei mai mari escroci , mediocri se introbaga in politica?
  Raspunde polimeseriasule!

  RăspundețiȘtergere
 132. Huhureaza e suparat pentru ca o fi imprumutat si el pesedeaua cu bani si nu i-au fost decontati.
  Si scad si sansele in viitor de a prinde vreun ciolan pentru astia care tot miauna pentru pesedea. 😁
  Doar in sondajele domnului Mares pesedeaua e la 78%.
  La cat au dat cu gura, unii se simt frustrati. 😁

  RăspundețiȘtergere
 133. Plumb este perfectă! Europenii sunt șui!

  RăspundețiȘtergere
 134. Ei, de M,
  Ați omis intenționat pe Bețivul Kior, pe Szigriefed Mureșan, pe Preda, Macovei!
  Însă ar trebui sa vă aduceți aminte de realul succes benefic României adus de sublima tută de Dorobanți, EBA!

  RăspundețiȘtergere
 135. @Iulian Mareș - așa e!

  Sunt atât de enervanți cei care nu văd bârna din ochiul lor dar văd paiul din ochiul celuilalt.
  Aveam un vecin care când se îmbăta deschidea geamul și urla gros și răgușit: Rapiduuuuuuuuu! Cam așa și fanii lui Kovesi.

  Cam așa sunt unii fani. Să o vezi pe Kovesi neprihanita nu e cu nimic mai idiot decât să crezi că Dragnea s-a îmbogățit cinstit.

  RăspundețiȘtergere
 136. 29.IX. ora 22.30, urmariti pe B1 TV despre laturile de la varful psd.Uite d-aia nu inteleg cum unii,oameni cu capul pe umeri, fosti militari, drepti, cinstiti, onesti, se pot murdari intr-atat incat sa simpatizeze cu oameni josnici de prin partide. De fapt aceste caracatite n-ar putea sa-si intinda tentaculele daca n-ar fi fraieri care sa le sustina si sponsorizeze. Rusineee fratilor...dusmani!
  Toate curvulitele natiei ajung sa dirijeze tara...

  RăspundețiȘtergere
 137. @Huhu
  Atata timp cat faceti comparatie intre militari si magistrati e exact cum ati face comparatie intre un soricel si un elefant...Nu intelegeti ca noi ne-am facut treaba,am fost cu "poporul" si maurul trebuie sa moara si oficial,pentru ca de fapt e mort de mult? Lor le va veni randul cam peste sase,sapte ani cand si pamantul sfant al patriei va fi vandut la bucata de urmasii celor care si-au varsat sangele pentru el.Pana atunci mai e nevoie de ei pentru certificarea si legalizarea hotiilor...Abia dupa aceea vor fi si domniile lor pe contributive...Planul de colonizare a ROMANIEI a fost probabil urzit pentru o perioada de 50,60 de ani,dar a fost dus la indeplinire mult mai repede.Noi de fapt acum zece ani eram vanduti cu tot cu fulgi...Singura sansa a noastra e sa tacem chitic,pentru ca UE inca nu e destramata,cu toate ca scartaie din toate incheieturile...VaE ViCtiS!

  RăspundețiȘtergere
 138. Iarasi si iarasi pt #2%!

  Fostul președinte francez Jacques Chirac a murit. Avea 86 de ani și se retrăsese din viața publică în urmă cu câțiva ani.

  "Jacques Chirac trebuie să rămână însă în amintirea noastră ca un mare prieten al României. E posibil ca unii reprezentanți ai anumitor partide de la noi să refuze acest lucru, în condițiile în care Chirac a fost un „penal", fiind condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru angajarea fictivă a unor persoane la primăria Parisului!”, a scris Adrian Năstase pe blogul său."

  RăspundețiȘtergere
 139. T3, la calculul de mai sus, in loc de 80 lei/luna, citim 80 lei/an si in acest caz o ipotetica crestere a pensiei pentru 5 milioane pensionari ar fi numai de... 6,7 lei/luna..!

  RăspundețiȘtergere
 140. Catelul nr.1 intreaba si catelul nr.2 raspunde!

  "-1: -Cetățene Octavian Hoandră, atunci, spune-ne, ca cetățean, dacă tot te-ai băgat în această capcană, ce te-a mulțumit pe tine la mandatul de cinci ani al lui Klaus Iohannis?", a întrebat, ulterior, Gușă.
  -2: -Din cei cinci ani, mi-a plăcut că este primul președinte care vorbește o engleză perfectă. Și nu îmi mai e rușine cu președintele meu. Ieșirile în Statele Unite au punctat foarte bine, îmi pare rău că nu s-au prelungit cu nimic. Mi-a plăcut că este elegant. Eu nu vreau un președinte ca Băsescu, eram într-o permanentă tensiune și stare de nervi", a spus Hoandră."

  Iata ce comenteaza oamenii:

  "Dan Mus
  Domnule Hoandra, Iohannis nu vorbeste o engleza perfecta, vorbeste doar binisor limba engleza.
  Apoi multe din conversatiile sale sunt studiate si invatate dinainte ca un papagal ce si este.

  Cristian Bodgros
  Pe cine naiba intereseaza ce-si spun astia? Nu se vede? Se ling in cur ca cainii.

  Ana Elena Vajai
  Vai de capul vostru! Daca pentru a fi un bun presedinte ajunge sa stii engleza, daca pentru a face ceva ptr patria ta ajunge sa stii engleza si cite ar mai fi de spus si comparat. Simtiti si voi acelasi lucru fata de patria voastra, ca si Johanis. Adica va simtiti confortabil, adica nu va pasa ce se intimpla in anumite momente din cauza voastra cu tara in care traiti si cu poporul care va plateste! Apropo v-ati platit datoriile la stat?! Si voi si Johanis!

  Mihai Tanasuca
  Ca să fii un bun președinte de țară, la întâlnirile de prim nivel, regula diplomației declară intempestiv că este obligatoriu să vorbești limba poporului pe care îl reprezinți...Vezi Rusia, China, India, Israel sau Arabia saudită,căci pentru asta sunt translatori, stenografi și staff care asigură respectarea protocolului diplomatic. Credeți că alți șefi de state și președinți nu vorbesc limba engleză? Cutuma cere să te exprimi oficial în limba țării tale, inclusiv de la tribuna O.N.U.pentru că așa își manifești calitatea de membru cu drepturi depline... În privat și la dineuri politețea cere să te exprimi în limba gazdei, iar aceasta, în semn de curtoazie poate adresa ceva politețuri „pre limba„ invitatului ca apoi să aibă loc discuții colocviale în engleză, franceză, rusă și mai nou și de perspectivă, chinezește...Că domnul Johannes se exprimă bine în limba engleză îmi este indiferent. Copii și nepoții noștrii vorbesc fluent limba engleză, unii cu accent de Harvard sau Eton și nimeni nu „cădem în fund„...Important este ce faci pentru țară, ales într-o funcție cu privilegii de rege...Ori, domnul actual Președinte n-a adus nici un pic de plus valoare și în comparație cu mult hulitul fost Președinte Băsescu este cu mult sub ștacheta domniei acestuia...Totuși s-a remarcat prin „ceva„...! BINELE, așa puțin cât a fost, l-a făcut rău, iar RĂUL l-a făcut bine...Domnii Hoandră și Gușă ce să zică și ei sireacii...? Zic că „help„ ca să-l ajute și subtili, îi acordă notă de trecere. La limba engleză...

  Maria Ionescu
  Este trist daca astea sunt criteriile si cerintele pe care le apreciezi la un presedinte. Ai uitat sa mai spui ca ii place sa joace tenis, golf, ca ii plac excursiile in strainatate,mersul pe munte, etc., etc........ Nu-i place sa fie armonie intre oameni si nu-i mai place ca nu are o jucarie pe care si-o doreste de 5 ani >>GUVERNUL LUI<<."

  RăspundețiȘtergere
 141. Cine doreste si are timp poate lectura linkul de mai jos: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://evz.ro/magistratii-pensionari-se-ridica-impotriva-suprataxarii-veniturilor-lor.html/amp&ved=2ahUKEwjk2tDHgPjkAhUsmIsKHTheAB8QFjAAegQIBBAB&usg=AOvVaw2yzY-dJs8dEHklVwlUmZ7H&cshid=1569827932688

  RăspundețiȘtergere
 142. Din păcate, ,,mulți magistrați", au Făcut Facultatea la Spiru!
  Oricum, magistrații au spirit de castă.
  Ca și NOI, dealtfel!

  RăspundețiȘtergere
 143. @all
  Singurul loc ramas din aceasta tara unde esti invatat prin "contaminare" patriotismul este LICEUL (COLEGIUL) MILITAR.Din nefericire,politicienii din varful "sandramalei" noastre (a se citi stat) habar nu au cu ce se "mananca" acesta si ce inseamna...
  In opinia mea,demnitarii cu cele mai mari functii in statul roman ar trebui sa provina in primul rand dintre absolventii de liceu (colegiu) militar,pentru ca aceste institutii sunt adevaratele oaze formatoare de patriotism si caractere...
  Ma intreb,de ce partidele din tara noastra nu valorifica aceste potentiale latente? Un patriot nu ar fi venit, in mapa, de peste ocean cu to do-ul ,respectiv schimbarea legilor offshore si a petrolului...https://jurnalul.antena3.ro/bani-afaceri/economia/modificarea-legii-offshore-si-legii-petrolului-822582.html?fbclid=IwAR0_cAvyjrUOlIwoEH367HWwaAGVpNZcHSRceCpy8fIRs1pt041sGnenxbc
  Se pare ca rezervele din MN sunt de ordinul a trei sute de miliarde de dolari...Sa presupunem ca am cumpara pentru inceput o platforma maritima de apa adanca de la norvegieni cu 2 miliarde de dolari ,care s-ar amortiza ca toate mijoacele fixe in "n " ani.Dupa darea in exploatare a zacamantului ar fi usor pentru statul roman sa mai cumpere vreo patru...Apropo de acest lucru ,in '89 aveam 11 platforme maritime...Unde sunt? Ei bine ,oricum sa scoti 300 de miliarde de dolari din piatra seaca cu 10 miliarde ,tot iti raman vreo 100 cu toate cheltuielile incluse.Aceste 100 de miliarde ar asigura un supliment de pensie lunar celor 5,000,000 de pensionari vreme de 20 de ani,cat ar fi durata de exploatare a zacamantului, 100,000,000,000*4.75/20/12/5,000,000) de 395,83 lei.
  Cu 20%,sau poate nici atat (prin modificarile dorite aduse legilor mentionate), din aceasta 100 de miliarde,respectiv 20,suntem jecmaniti cu patru cincimi din profit,in conditiile in care cheltuielile de 200 de miliarde le-am ucat la maxim ,maximorum,ele fiind de fapt in conditii de crestere a rentabilitatii de la an la an,la jumatate,sau poate nici atat...,iar pensionarii romani ,ar putea primi doar 395/5=79 lei pe luna.Ce spuneti ,cum e mai convenabil:sa platim pensionarii lor ,sau pe ai nostrii?
  Nu cumva conformarea benevola la acest to do inseamna de fapt reluarea unor "patriotisme" autohtone de genul alungarii lui Cuza din tara sau retragerea din Ardealul de nord a armatei in varful degetelor ca niste furi din tara noastra?
  Se pare ca noi suntem in faza descrisa foarte frumos si plastic in biblie prin expresia(fara a avea pretentia ca o citez exact): vai de neamul acela in care facerea dreptatii a ajuns prilej de batjocura...,pentru ca nu poate fi catalogata altfel,decat BATJOCURA ,dorinta partenerului strategic ca numai 20% din gazul extras sa fie valorificat pe piata romaneasca...,in timp ce OMUL care a cerut 50% zace la mititica...
  VaE ViCtIs!!!
  Numai ganduri bune.

  RăspundețiȘtergere
 144. @Liviu
  Mai citește o data topicul. Nu este o comparație cu magistratii ci este despre magistrații care își permit sa sfideze opinia publica și sa pună presiune pe politicieni, profitând de lipsa generală de cultură juridică.
  Compară-le comunicatele cu cele doua decizii ale CCR.
  A trecut perioada când ccr-istrul Predescu
  de Craiova mintea ca pensia magistraților este stabilita prin Constituție.

  RăspundețiȘtergere
 145. Știu că nu e la subiect dar arată mizeria din România.
  "Comisia Juridică a Parlamentului European (JURI) a votat acum că se respinge ordinea de zi a ședinței privind conflictul de interese al Rovanei Plumb cu opt voturi pentru, nouă împotrivă și două abțineri. Ședința JURI nu mai are loc"

  Sunt curios cum au sprijinit parlamentarii români. Când a fost vorba de penala Kovesi unii au țipat isterici!
  Să nu uităm că PNL a mai votat împotriva României. Mizerabilii!!!!

  RăspundețiȘtergere
 146. Liviu PO,
  Crezi dumneata că se prinde ceva de cei #2%?
  Pe ce să se prindă? Pe gât?

  RăspundețiȘtergere
 147. @Huhu
  Ei isi permit sa sfideze orice pentru ca sunt elefanti.Noi nu ne permitem nimic,pentru ca nimeni ,dar absolut nimeni nu e cu niste soricei speriati...De ce? Cat de curand vom constientiza in corpore ca suntem singurii vinovati pentru dezastrul economico-social in care se zbate tara noastra...
  Deja unii dintre noi au cam inceput sa o faca:"Clasa politica gandeste in numar de votanti. Daca vom umple Piata Victoriei, va fi receptiva! Atat pentru ca data este in plina campanie electorala, cat si pentru ca se implinesc 30 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989, : cand noi am gresit fundamental, negestionand procesul de democratizare in interesul Romaniei si al natiunii romane. In strada, clamand libertatea si democratia, am fost plini de entuziasm, noi si civilii calificati drept revolutionari. Printre picioarele noastre s-au strecurat cei care si-au infipt coltii in cascavalul puterii, pe care vor sa-l pastreze ereditar."
  http://sindicatulcmd.blogspot.com/Mircea DOGARU :vineri, 20 septembrie 2019
  Miting SCMD cu invitati, 25 Octombrie 2019, Piata Victoriei MITING SCMD CU INVITATI
  25 OCTOMBRIE 2019, In atentia domnilor presedinti si BO ale filialelor .
  VaE ViCtIs!!!

  RăspundețiȘtergere
 148. @Huhu
  Rovana e respinsa definitiv. Ramine sa vedem cum va fi arestata Kovesi.

  RăspundețiȘtergere
 149. @M
  Mă îndoiesc că președinta CE riscă să cadă toată Comisia la vot în PE din cauza voturilor ungurilor si social democraților romani.
  Ungurii, indifereant de culoare politică sunt solidari, nu ca prăpădiții nostri de iohanisti-băsiști.

  @Liviu
  Nu va ieşi multă lume la miting pentru că în România se consideră că o pensie de 3-4000 de lei este o pensie mare. Aşa este şi în mintea celor mai neinformaţi rezervişti militari. Ei, peste 50%, se compară cu media pensiilor civile nu cu pensiile militare sau speciale.
  Cam 50 000 de pensionari militari au pensiile atât de mari că nu mai sunt interesaţi de mitinguri. Ei se roagă să nu le taxeze pensiile.

  RăspundețiȘtergere
 150. @Huhu
  Daca va indoiti ca presedinta CE risca sa cada toata Comisia....dece ati scris ieri "Ce te faci dacă Șefa CE înțelege ca asa e legea în România, cu posibilitatea decontării cheltuielilor, și o va accepta pe Rovana?"
  Cu alte cuvinte le spuneti celor care se cred 150% ca sefa poate da ordine Comisiei JURI care sa voteze asa cum doreste ea ?

  RăspundețiȘtergere
 151. PS
  Si cum crede Rovana ca ii pacaleste pe cei din Comisie ?
  "Rovana Plumb, cea care a anunțat luni că a stins datoria de 800.000 de lei față de o persoană fizică cu două apartamente, a menționat în declarația de avere două apartamente, însă unul este trecut ca aparținând integral soțului, iar la celălalt are doar o cotă de cinci optimi".
  Rovana scrie in scrisoare ca LE DETINE.

  RăspundețiȘtergere
 152. @Huhu Rezea = stim cu totii ca strainii nu dau nimic de dragul nostru. De aceea ORICE vizita externa imi starneste fiori. Ma intreb ce dracu o sa mai vanda din tara asta delegatia romana. Daca va amintiti, Basescu, desi este o javra ordinara, se mai contra cu puterile straine in a vinde ultimile bucatele din tara asta. De aceea in ultimii ani de mandat practic nu mai era invitat nicaieri.

  "Succesul turistic" al lui Johannis imi arata ca acesta vinde TOT. Cred ca si Dancila ar face-o dar nu prea mai are ce. Pentru a o bloca pe Plumb (un politician mediocru de altfel) Johannis a promis ceva. Faptul ca a chemat-o cu aroganta specifica grofului german pe Dancila "la consultari" INAINTE de vot arata clar ca a primit asigurari ca Plumb va fi picata.

  Ungurii ne dau clasa oricand. Niste tradatori ca Rares Bogdan ar fi alungati cu pietre din Ungaria. NUmai la noi tradatorii sunt iubiti.

  2. Repet cu privire la miting: daca vrei participare trebuie sa expui o idee, un tel, un deziderat care sa adune nu care sa dezbine. Unii zic "hai cu L 223" , alti zic "hai cu propunerea Comisiei Les", unii zic "abrogarea OUG" altii zic "hai cu suprataxarea".
  In felul asta parsiv sunt indepartati de la miting multi rezervisti. Conducerea ANCMRR o sa mai primeasca niste grade si mai trece un an....

  RăspundețiȘtergere
 153. O avea legatura respingerea Rovanei Plumb cu faptul ca a fost propusa pentru functia de comisar european de Liviu Dragnea : "Eu vă spun ceva. Eu mi-aș dori foarte mult ca Rovana Plumb să fie comisar european, din partea României. Mi-aș dori eu! O să vedem. Mi-aș dori lucrul ăsta pentru că am avea, pentru prima dată, un comisar din partea României care nu va uita România

  Nu poți să mergi acolo, sigur să lucrezi doar pentru țara ta, dar nici să lucrezi doar pentru alții, așa cum s-a întâmplat. Cioloș, iertați-mă, n-a ținut cont de interesele României. Și când a fost ministru al Agriculturii, și când a fost prim-ministru a făcut orice pentru ca subvențiile în agricultură să ajungă la fermieri decât cu 7-8 luni de zile întârziere” , a declarat Liviu Dragnea, la RTV, pe 24 mai.

  RăspundețiȘtergere
 154. În PE votul europarlamentarilor este pentru toată Comisia UE în bloc, nu pentru fiecare comisar. Avizul Comisiei Juridice este Consultativ, atât pentru Șefa Comisiei UE cât și pentru PE.

  RăspundețiȘtergere
 155. Disc zgâriat! Marele atotștiutor, col.(rz) 2% Mareș! Nici nu mai este nevoie de mitingul din 25 oct. pentru că acest trepăduș le poate rezolva pe toate!

  RăspundețiȘtergere
 156. @Huhu Rezea - Aaaaa, da! Nu am obiectat la asta!

  Spun doar ca Macron nu a renuntat la procurorul vietii doar pentru ca l-a rugat Johannis frumos!
  Dancila ar castiga voturi daca ar avea coloana vertebrala si l-ar ignora complet pe turistul de la Cotroceni. Ma indoiesc insa ca e capabila de asa ceva.

  Pana una-alta Romania a fost facuta de kkt de PNL si de Johannis. Sau credeti ca cineva din lumea asta stie cum e cu PSD-ul, PNL-ul si ura lui Johannis? Stiu si aia cam ce stim noi despre respingerea ungurului. Exaltatii rezist sunt incantati! In mintea lor minuscula asta e o victorie!

  Johannis si-a pus-o pe Kovesi ar fi trebuit sa ii lase si pe psd-ei sa si-o puna pe Plumb.
  Cred ca se merge pe o schimbare a lui Plumb cu cineva apropiat de Cotroceni si care are acceptul unora din afara care au respins propunerea Romaniei. O sa vedem!

  RăspundețiȘtergere
 157. ..."Trebuie spus că atitudinea incorectă a Comisiei JURI a fost încurajată de opoziția din România, în frunte cu Președintele Iohannis, care anunța cu o oră înaintea deciziei că dorește consultări pe tema nominalizării unui nou comisar european. De asemenea, trebuie menționat lobby-ul negativ agresiv exercitat de liderul Grupului Europarlamentar Renew Europe, Dacian Cioloș, împotriva României. Președinta Comisiei JURI, membră a Grupului Renew Europe, s-a conformat pur și simplu unei linii politice ostile candidaturii românești pentru funcția de comisar european.

  De asemenea, un rol important l-a avut și europarlamentarul Siegfried Mureșan căruia i s-a propus, ca și altora, funcția de comisar european, în cazul respingerii candidaturii mele.

  Din păcate, se dovedește, din nou, că forțele politice de dreapta acționează chiar și împotriva României pentru a-și satisface interesele politice și electorale"...a declarat Rovana Plumb cu putin timp in urma..!

  RăspundețiȘtergere
 158. @Tigri 2 @tehnocrat
  Pentru sloganul fascist cu ciuma rosie esti suspendat de pe blog 3 luni!

  RăspundețiȘtergere
 159. M,
  Cei #2% ar_fy ceva în viața asta de nu ar_fy și proști! 😎

  RăspundețiȘtergere
 160. Mă așteptam ca @Stelian și avianyk, oameni care au studii de drept, să comenteze pe marginea acestor impertinente documente emise de msgistrați, documente care îi dezonorează ca specialiști în aplicarea legii. De unde, ei se afundă doar în propaganda politică!!!!

  RăspundețiȘtergere
 161. @Huhu...
  Te rog nu.l suspenda pe T2 maKiss tehnokrak!
  Noi de cine "NE MAI RADEM"

  RăspundețiȘtergere
 162. @Huhu
  Ce sa comentez ? Multe din argumentele folosite de magistrati pot fi folosite si de militari. Cine ne reprezinta ? Politruci care stiu sa ameninte ca noi ne pricepem la folosit armele dar ii instruiau pe rezervisti prin 2010 sa nu semneze cererea de recalculare deoarece astfel legea nu li se aplica ? Am stricat nu stiu cite tastaturi incercind sa explic pe alte bloguri cum sta situatia, l-am contactat si pe Dogaru si am incercat sa-i explic dar degeaba. Nu reusesc aici sa explic ca legea pensiilor militare de stat este LEGE SPECIALA (cu efectele de rigoare) dar "specialistii" ii dau cu 2%. E mai simplu sa fac (ca si dvs.) propaganda politica. Am obosit sa incerc sa-mi ajut camarazii. E inutil.

  RăspundețiȘtergere
 163. Fraților, de la 1.09.2019 mi s-a mărit din nou ... Ce mă fac!?

  RăspundețiȘtergere
 164. @Stelian
  Argumentele magistrașilor sunt ipocrizii intimidante, neprofesioniste prin raportare la Deciziile CCR.
  Domnul de care vorbești a avut mai mereu o agenda proprie, fiind surd și la povețele primite de la juriștii din conducerea sindicatuluui.
  Când are o indemnizație de 50% din pensiia militară, pe Legea 8, pentru activitate de ziarist, spor care nu intră nici în plafonul de 85% instituit de oug 57/2015, nici în plafonul net, cum au bagat sporul OMM pe OUG 59/2017, este ușor să mimezi lupta sindicală la comanda instituționalizată.
  Eu am constatat că pe acest blog nu te/ai prea obosit să te pui la dispoziţia cititorilor. Ba... un timp, după recalcularile pe OUG nr. 1/2011, ai și dispărut din peisaj. Te-a scos din adormire OUG 57/2015.

  RăspundețiȘtergere
 165. Se pare că majoritatea pensiilor militare sunt peste 7000 de lei,de tot va bateți in ms aici, din aceasta cauza va doare la basca de actualizarea pm și ptr cei cu pensii mici. Asta înseamnă bătaie de joc și se vede doar interesul personal. Păcat, toți pm am îmbrăcat uniforma militară, iar acum nu se mai ține cont, nație curva și parșivă!

  RăspundețiȘtergere
 166. @Huhu
  Am disparut din peisaj deoarece eram suficient de naiv sa cred ca prin trecerea pensiilor speciale la contributivitate se termina lupta asta nebuna. Financiar nu am cistigat mare lucru, doar vreo 200 de lei. Raminea nerezolvata problema disponibilizatilor dar din partea lor am primit cele mai multe "aprecieri" asa ca nu aveam niciun interes sa ma implic. Nu atit OUG 57 m-a scos pe teren cit ipocrizia guvernantilor care s-au multumit sa arunce vina pe Ciolos (care dupa parerea mea a gasit ciorna pe masa) fara insa sa faca mai nimic pentru rezolvarea problemei cu exceptia unor promisiuni insotite insa si de acuze nedrepte privind pensiile noastre nesimtite. Judecind foarte simplist pot spune ca cei de dreapta au promis si s-au tinut de cuvint cu desfiintarea pensiilor speciale. Cei de stinga au lovit in militarii cu vechime in favoarea celor disponibilizati si au aminat pina la calendele grecesti o rezolvare. Daca Ciolos e vinovat dece nu au indreptat guvernantii actuali nimic ? In plus dupa parerea mea este imposibil sa rezolvi cu aceeasi formula de calcul problema disponibilizatilor si cea a celor cu vechime normala fara sa provoci nedreptati. Daca pentru disponibilizati s-a facut OG 7 in mod special, atunci e cazul sa se faca si astazi ceva.

  RăspundețiȘtergere
 167. @Huhu
  Nu trebuie sa ai cunostinte juridice ca sa vezi ca argumentele folosite de AMR pot fi folosite si de militari in favoarea lor. O minima inteligenta ne-ar fi dictat sa ne aliem cu magistratii si sa luptam impreuna. Am ales sa ne aliem cu infractorii. Ne-am descheiat la slit in fata vintului si ne miram ca nu avem aliati, ca oamenii strimba din nas cind aud de noi, iar infractorii pe care ii aparam ne trateaza cu dispret si cu promisiuni. Crapam de invidie ca ei, magistratii, stiu sa-si apere interesele. Poate ca "Argumentele magistrașilor sunt ipocrizii intimidante, neprofesioniste prin raportare la Deciziile CCR" asa cum ziceti dvs. dar ei stiu sa cistige iar noi stim sa pierdem. Oare ne mai trezim ? Eu cred ca nu.

  RăspundețiȘtergere
 168. @Stelian P.
  Eu nu ma aliez, aliază-te dta cu magistratii infractori, urmăriți penal, care fac dosare și condamnă la ordine politice interne și internaționale.
  Ce încredere sa mai ai în dreapta lor judecata dacă își permit sa fraiereasca opinia publica pentru privilegiile lor?
  Un președinte care încalcă repetat Constituția ar fi spulberat de pe scena politică de un popor căruia ii pasa de democrație.
  La noi a ajuns o virtute sa o încalcăm și sa fim conduși de străini, ca în vremurile fanariote.

  RăspundețiȘtergere
 169. Stelian.excelente comentarii si ff realiste.Pe cei bolnavi de psd nu poti sa-i schimbi insa.

  RăspundețiȘtergere
 170. Ar fi cazul sa-l suspendezi si pe S.P.

  RăspundețiȘtergere
 171. @Huhu
  Daca asa este poporul cum ziceti dvs. ce asteptari mai aveti ? Poporul nostru are zeci de mii de ode la adresa haiducilor si niciuna la adresa oamenilor legii. Istoria noastra e o istorie plina de tradari asa ca de unde "mindria de a fi roman" pe care o clamati aici ? Pe mine personal ma doare pensia mea (si m-as alia cu cei care pot sa ma ajute), nu situatia lui Dragnea, a lui Vilcov, a Rovanei, a Elenei Udrea sau a familiei Cosma. Daca sunteti multumit cu bataia de joc la care suntem supusi dar va doare mai mult presedintele e OK, e opinia dvs. Spuneti-mi cu mina pe inima, imi garantati ca Veorica presedinte o sa ne rezolve problemele ? Cu ea la Cotroceni nu o sa mai avem pensii nesimtite si nimeni nu o sa spuna ca neluptind in razboi nu ne meritam pensiile ?

  RăspundețiȘtergere
 172. Nu sţiu ce se va întâmpla cu pensiile militare dacă preşedinte va fi Dăncilă, Barna sau Diaconu!
  In schimb, sţiu că Iohannis, de va fi reales, ca şi în primii cinci ani, nu va sufla un cuvânt, va rămâne mut şi dacă guvernul său de dreapta le va suprima.

  RăspundețiȘtergere
 173. @civil....
  Ai vrea tu.....

  "Istoria e plina de trădări..."
  Asta cam asa este!
  As mai spune:și de multă prostie și hoție!
  Nu trebuie să ne uităm mult în urmă,cam de vreo 30.

  RăspundețiȘtergere
 174. @Stelian P este imposibil sa rezolvi cu aceeasi formula de calcul problema disponibilizatilor si cea a celor cu vechime normala fara sa provoci nedreptati. CORECT

  @Huhu Rezea Nu stiu ce se va întâmpla cu pensiile militare dacă preşedinte va fi Dăncilă, Barna sau Diaconu! In schimb, sţiu că Iohannis, de va fi reales, ca şi în primii cinci ani, nu va sufla un cuvânt, va rămâne mut şi dacă guvernul său de dreapta le va suprima. CORECT

  Pot sa adug si ca si PSD s-a tinut de cuvant! Au zis ca pentru ei prioritati sunt sanatatea si educatia? Au zis! Au zis ei ceva despre SNAOPSN? Numai aia ca dau 2% din PIB dar si asta nu pentru noi ci pentru firmele straine.
  Au facut o lege care avantajeaza sanatatea si educatia. Noi o sa avem salariile in 2022. Sanatatea si educatia deja sunt pe grila.
  Au atacat pensiile militare.
  Au incurajat infractorii si au blocat legile ce dau putere fortelor de ordine.

  Insa nici ailalti nu sunt mai breji!

  RăspundețiȘtergere
 175. @Huhu
  Ce intelegeti dvs. prin suprimarea pensiilor militare ?
  - eliminarea lor inclusiv a cuantumului, adica o sa avem zero pe fluturas ?
  - recalcularea lor pe alte baze decit cele actuale ?
  Eu zic sa nu panicati oamenii cu scenarii fanteziste, pro PSD.

  RăspundețiȘtergere
 176. https://m.dcnews.ro/pensii-speciale-impozitate-iccj-critica-proiectul-aspecte-care-nu-corespund-unor-minime-exigente_695520.html

  RăspundețiȘtergere
 177. Io te teee!
  De când legile fiscale se adoptă cu consultarea magistraţilor!?
  Mare tupeu!

  RăspundețiȘtergere
 178. @Huhu
  Chiar asa. De cind se permite intr-o democratie adevarata ca oamenii sa-si spuna parerea despre o lege care ii afecteaza ? La puscarie cu ei.

  RăspundețiȘtergere
 179. @stelian
  Sa aștepte să-i consulte Cîțu, Organ și Rares când ii trece pe contributivitate.

  RăspundețiȘtergere
 180. Dacă rezistă guvernul poate sa isi aduca aminte si de armată adica si de armată in rezerva doar au nevoie si de voturile lor si ale familiile lor , vom vedea 0

  RăspundețiȘtergere
 181. Sunteti niste naivi cei care credeti ca actualul guvern ne va rezolva problema cu pensiile. Daca vroiau sa o faca, o faceau pana acum. Nu pot sa aiba nici o scuza. S-a facut 1 an de cand latra ca sunt nedreptati si ca le vor rezolva. Nu au rezolvat nimic. Sa dea Dumnezeu sa cada acest guvern mincinos si prefacut.

  RăspundețiȘtergere