Un produs Blogger.

sâmbătă, octombrie 26, 2019

Ce Dampf simțiți când ascultaţi/citiți un asemenea discurs?

34 comments
„La 22 iunie 1933, SPD a fost complet interzis în Germania.”

Să nu înţeleagă Iohannis că a declara război, fie el şi politic, la 1/3 din populaţia propriei ţări, din calitatea de preşedinte în exerciţiu, este o ameninţare la adresa acelei popularii de 5-6 milioane de români(pensionari, bugetari, agricultori etc), ameninţarea care trebuie sancţionată de instituţiile statului!
Cum apară conducerea PSD electoratul său de asemenea derapaje mârlănești ale lui Iohannis?
Ce ne facem dacă și Viorica declară război liberalilor pedelizați?
Intrăm în razboi civil?

Cum își permite acest individ să debiteze în public asemenea idei fascistoide?
Cum pot liberalii să admită un asemenea derapaj de-a dreptul fascist?

Reacția ziaristului Octavian Stireanu:

Noul puseu de iresponsabilitate vomitat sâmbătă de Werner Iohannis la congresul aleșilor locali PNL pune cu și mai multă acuitate întrebări despre lipsa de reacție a oamenilor luminați, în general, și a PSD – ca forță politică vizată, în fața ofensivei unei gândiri extrem de periculoase promovate de președintele în funcție. Tăcerea acestui partid în fața zăngănitului de cizme prin care Iohannis calcă în picioare democrația și transformă adversitatea politică în ură și dușmănie după criterii ideologice este pur și simplu o gravă complicitate. Aici nu mai este vorba despre faptul că PSD nu este capabil să-și apere politicile și guvernarea în fața unor agresiuni fără precedent; aici este vorba despre faptul că un partid social-democrat se arată incapabil să reacționeze la ofensiva unui extremism de sorginte fascistoidă ale unui personaj ce încalcă sistematic Constituția și legile unei țări democratice.
Din diskursul lui Werner:

"Suntem în război împotriva PSD care a încercat să acapareze întregul stat, toate marile sisteme. PSD nu a atacat doar statul, doar marile sisteme publice, PSD nu a atacat doar democraţia românească, PSD i-a atacat pe români.
Pentru asta cineva trebuia să ia partea românilor, asta am făcut eu împreună cu voi. Ne-am câştgat libertatea, am instaurat cu greu democraţia în România în ultimii 30 de ani. Dar parcă aşa un iz de comunism tot mai simţim când vorbim de PSD. PSD sunt o forţă politică care din păcate a inhibat în perioade importante dezvoltarea României.
Fără PSD am fi fost mult mai departe, nu ar fi fost nevoie să spună Emil că dorim aceleaşi condiţii cum au oamenii la Paris şi Roma, le-am fi avut. Românii sunt un popor harnic, în 30 de ani ne-am fi ridicat la acelaşi nivel dacă nu am fi avut piedica majoră numită PSD”, a spus Klaus Iohannis, la Reuniunea Ligii Aleşilor Locali PNL.

34 de comentarii:

Liviu PO spunea...

Da,sunt de acord cu ce spune domnia sa cu nuanta ca, daca Romania ar fi avut sansa unei schimbari de catifea ca in Cehoslovacia si ar fi pus in aplicare punctul 8 al Declaratiei de la Timisoara.Din nefericire pentru noi si mai ales pentru generatiile care vor veni,lovitura de stat,altoita pe revolta oarecum sincera a oamenilor generata in special de lipsurile alimentare a scos in fata "gasca" din esalonul 2 a PCR,gasca care era oarecum pregatita sa preia puterea in stil Coreea de Nord cu ajutorul securitatii,altoita peste noapte si ea in SRI...Acesti indivizi au fost educati din frageda pruncie sa urasca poporul roman.Acum ,cand liberalii vor sa puna oarecum in ordine niste lucruri stricate si la a caror stricaciune au participat cu brio,pentru ca nu au avut ce face,lucrurile acestea par oarecum anormale,mai ales ca "ordinul de lupta" vine de la un individ care a acumulat avere din meditatii,despre care ANAF nu a spus pana acum nimic daca a platit sau nu a platit impozit pe veniturile obtinute din acestea...De ce ?Pentru ca hotia este generalizata la nivelul acestei tari...Nu e nimeni din aceasta tara din generatia celor care ne conduc care sa nu fi furat ceva de la stat,sau sa nu fi facut vreo ghidusie cu anumite valori ale statului...Daca domnia sa ar fi vrut sa faca ceva concret,de ce a lasat in coada de peste problema defrisarilor salbatice din Romania?Incepuse bine mandatul incredintat de popor prin introducerea literei "m" la art.3 din legea nr.51/1991:"orice acțiuni sau inacțiuni care lezează interesele economice strategice ale României, cele care au ca efect periclitarea, gestionarea ilegală, degradarea ori distrugerea resurselor naturale, fondurilor forestier, cinegetic și piscicol, apelor și altor asemenea resurse, precum și monopolizarea ori blocarea accesului la acestea, cu consecințe la nivel național sau regional. (la 17-01-2016, Lit. m) a art. 3 a fost introdusă de art. unic din LEGEA nr. 2 din 11 ianuarie 2016 publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 27 din 14 ianuarie 2016. )" Poate ca introducerea acestei litere la articolul citat,facuta dupa hotararea luata in CSAT,a deranjat atat de tare,incat s-a speriat si domnia sa de ce a putut sa faca.Poate lucrurile ar fi evoluat altfel,daca acest demers ar fi fost dublat de sanctiuni pe masura in aceeasi lege.Cel putin 15 ani de puscarie,fara posibilitatea eliberarii conditionate, pentru un lastar smuls din padure,dar daca acest fapt nu s-a produs,sefii padurarului din Arad il pot indemna pe acesta sa o lase mai moale...(https://adevarul.ro/locale/timisoara/video-marturia-tulburatoare-padurarului-impuscat-braconieri-arad-Sefii-mi-au-zis-las-incet-nu-mai-vad-atatea-1_5db4143e892c0bb0c6ef5a82/index.html).Vae victis!!!

Iulian Mareș spunea...

KWI se joaca cu focul asa cum s-au mai jucat inaintasii lui pe aceste meleaguri. Enuntul lui are tenta fascista si va fi taxat pt asta; nu cred ca l-a dus mintea la un joc de litere SPD vs PSD! Insa ideile lui, nu numai confuze si cu tenta nazi, vor lasa urme cat de curand, mai ales ca a mai avut deraieri asemanatoare!

*In concluzia cea mai facila:Iarta-l Doamne pe nevrednicul Tau slujitor, caci nu stie ce spune!

Leon spunea...

Din contra eu sustin ca fara Iohannis la Cotroceni, care uraste rau de tot Romania si locuitorii ei, astazi am fi cu o treapta mai sus..!

Sorina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Sorina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Afirmativ! Ceva timp in urma erau 2 politicieni in vogă care-l purtau pe "Harnic" să linga clanțele de la GRIVCO, căci se dorea ori ministru ori vicepremier!
I-aș propune să scrie singur o carte: De la Agnita la București!

Iulian Mareș spunea...

Cred că va va aduceți aminte de scrisoare pe care a adresat-o in termeni ultimativi, că unei slugi, CEO pe ROU al unei firme austriece de defrișat munții legal și ilegal!
Dacă orice președinte ar fi dispus scoaterea lui din țară de îndată, va va put inkipui de ce nu a făcut-o?
În definitiv era și este imun rahat de CEO pe o țară al unei firme....

Liviu PO spunea...

Cei care au "administrat" parti din Romania,dandu-le si nume,respectiv "Bucovina" cunosc foarte bine structura poporului roman...Asa ca a fost usor pentru domniile lor sa "unga" niste indivizi certati cu patriotismul pentru a-i transforma in cozi de topor la propriu,sau mai bine zis in lanturi de drujba pentru a-si bate joc de generatiile care vor veni...

Leon spunea...

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu lansează un atac fără precedent la adresa lui Klaus Iohannis care le-a spus astăzi liberalilor că sunt în plin război cu PSD și că vor câștiga acest război.

„Ai un singur mare noroc, #BIZARULE: nu au avut suficient de mulți colegi curajul de a trimite în luptă cu tine pe cineva care te-ar fi tocat mărunt zi de zi, până când anunțai singur că te retragi! Ești #PLAGA de care această țară trebuie să scape! Nu te relaxa! Chiar dacă mai iei un mandat, vei avea în mine cel mai înverșunat oponent. Dacă vei mai lua un mandat, voi face tot ce ține de mine să fii suspendat cât mai rapid! Pentru că ești OTRAVA care distruge acest popor! Pentru că ai săvârșit păcatul de neiertat de a fi întors românii împotriva românilor!”, scrie Pleșoianu pe Facebook.

reddog spunea...

Iar cu soparlele...

Gasca ciordaca denumita PSD si care pretinde ca are doctrina social democrata nu este nici pe departe acelasi lucru cu SPD-ul german.

PSD-ul sa devina social democrat mai intai.

Paralela cu SPD-ul german din perioada interbelica este manipulatorie.

Doar unii care nu stiu nimic de perioada aia cred astfel de baliverne.

https://www.dw.com/ro/deputat-german-psd-nu-este-un-partid-social-democrat/a-46422145

brenda spunea...

DL MAREȘ acum o nimerisi eu spun ca daca acest lînge clanta intra pe la dir 6 a sec era acum la maica lui ln Gerrrrrmania dar cu forumul ala de sibiu cum e poate aude viorica

Iulian Mareș spunea...

Să-l fi luat de mic! Preventiv! 😂🤣😜

Huhu Rezea spunea...

@reddog
Mai jagardea de pripas, pune mana pe istoria recenta și vezi ca actualul PSD s-a unit cu PSDR - ul lui Cunescu și Atanasiu, conținuatorul PSDi Titel Petrescu din perioada interbelica.
Nu se trage din scursurile naziste interbelice, ca Klaus, care și atunci au eliminat stânga democrată din Germania.
Poporul PSD ist va rămâne în razboi cu dreapta extremistă și daca neamțul va fi ales din nou de români care nu mai simt românește.

totoiany48@gmail.com spunea...

Dle H , va rog nu va pierdeti in explicatii cu reddog,este pus pe rele . Arunca ...prostii,cum ar vrea ca PSD sa devina social democrat ,ce o avea in cap . Nu doresc sa definesc un ...caine ,fie el si red,care latra ...aiurea .

Sorina spunea...

Splendid .Dle Maresi da sa il.fi luat preventiv dar acum avem.nistevtampiti la SRI? Sau ce fac aia acolo. Pentru cine lucrw ăștia vorba lui Ion LANCRANJAN cel.cu nuvela pe care a scris o cu putin.inainte da moara se numea Cum MOR Țăranii si cu romanul Cordovanii ati mai auzit ceva de el !? Ăștia isi.uita tot ce e de valoare si.svot in fata toti păduchii societății sa ii ia dracu si sa se spele pe cap.cu ce au adus cu Involuție din 1989 ok SANTETI foarte soecial

Sorina spunea...

Splendid .Dle Maresi da sa il.fi luat preventiv dar acum avem.nistevtampiti la SRI? Sau ce fac aia acolo. Pentru cine lucrw ăștia vorba lui Ion LANCRANJAN cel.cu nuvela pe care a scris o cu putin.inainte da moara se numea Cum MOR Țăranii si cu romanul Cordovanii ati mai auzit ceva de el !? Ăștia isi.uita tot ce e de valoare si.svot in fata toti păduchii societății sa ii ia dracu si sa se spele pe cap.cu ce au adus cu Involuție din 1989 ok SANTETI foarte soecial

Sorina spunea...

Mai.mult decat perfect .dragul.nostru H. Dacă si de aceasta data o parte din români va vota licheaua asta înseamnă că nu mai există poporul roman dar poate nu si vom.scapa de acest om.rau foarte rau si obraznic.o scursura naziste priviriiti cum.isi inclesteaxa maxilarul jogodia

reddog spunea...

Olguta Vasilescu ( si nu doar ea, sunt muuulti ca ea la pesedea) trebuie sa le explice imbecililor de social democrati germani doctrina social democrata.
Aia nu inteleg nimic.
Vor intelege cand Olguta si sotul sau zis si Mandea Barosanu' le vor explica cum e sa ai casa de sute de mii de euro ( cu clante Swarovski ) social democrat fiind, intr-o tara cu multi saraci pe care pretinzi ca ii aperi.

Marian spunea...

Dle H ! Ignorati-lpe cainele turbat. Am rugamintea sa nu-l mai publicati. Fiecare dintre noi putem avea un partid favorit dar nu-I trebuie ingaduit nimanui sa fie nesimtit si prost crescut.

Sorina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Sorina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
reddog spunea...

Sorina

Va rog sa schimbati tastatura, vreti sa spuneti ceva si iese altceva. 😁

Ar fi frumos ca rezervistii Armatei Romaniei sa viziteze Rusia.
Ceva tematic gen "Pe urmele Armatei Romaniei in Rusia"

Organizator si sef as vrea sa fie dl col Mares.
Ar face si putina instructie cu unii militari indiferent de grad sau functie. 😁

Patrascioiu spunea...

Dece spuneti tampenii.PSD nu inseamna si cei cara l-au votat cu nici cei ce au votat alte partide nu se identifica cu ele.Eu am votat PSD precum si pe Ponta cand a candidat la prezedentiale si nu ma simt pentru asta pesedist.La viitoarele alegeri din motive de mine stiute nu voi mai vota PSD ci un alt partid.
In concluzie daca Iohan a afirmat ca declara razboi PSD-ului nu inseamna ca declara razboiului la cei care la alegerile precedente l-au votat.
Huhu Rezea te apreciez pentru stiinta ta in a descalci legile pensiilor militare dar privind alte lucruri incurci lucrurile.Cunescu este cel ce a inviat Partidul Social Democrat Roman.Alaturi de PNL si PNT CD a fost impotriva partidului cu diferite denumiri al lui I.Iliescu.Cunescu in nici un caz nu accepta ce a facut Atanasiu pentru un post de ministru.Mai este o scarba care acum este parlamentar PSD care a vandut un partid PMP-ului.
Vand ,nevrand nu pot sa nu fiu de acord cu cel care afirma ca un partid social-democrat nu se poate caracteriza prin membrii ultra bogati.Iliescu s-a straduit dupa 1990 sa devina un social democrat autentic dar din pacate de dragul puterii a acceptat compromisuri.
Afirmi ca Iohan se trage din scursurile naziste dintre cele doua razboaie mondiale.Tu te auzi ce spui?Asemenea afirmatie te trimite la Rahova nu pentru ca Iohan e presedinte ci pentru xenofobie.Spre cultura ta generala.Ca fost securist ar trebui sa stii ca romani de origine germana au facut parte dea lungul anilor din conducerea PCR.

Iulian Mareș spunea...

Si ungurii si evreii nu? Mai ales evreii comunisti adusi de rusi!
Tataie....ce naiba, ai uitat?
Atunci iti spun eu...sas din ROU a fost in WW2 comandant de D.TC.SS! Na, sa te saturi:

https://romanialibera.ro/special/documentare/cum-a-ajuns-un-sas-ardelean-general-in-ss-353955

http://bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=18&article=9972

https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/soldatii-ss-cavalerii-ordinului-negru

Leon spunea...

"Am ascultat astazi (o parte din) discursul lui Klaus Iohannis in fata primarilor PNL Devine tot mai obositor. Formula parinteasca „dragii mei” este chiar enervanta.

Iesind joi de la Facultate, am intalnit un grup de tineri care faceau campanie pentru Iohannis. Am stat putin de vorba cu ei si am facut si cateva poze. Erau tonici si plini de viata. Mi-au dat un pliant din cele 2 milioane cu „Romania normala”. Ajungand acasa, l-am rasfoit. M-am intrebat daca tinerii respectivi l-au citit si daca au aflat cum mai are nevoie de inca cinci ani presedintele actual sa faca Romania normala.

Brosura explica de fapt ura viscerala a lui Iohannis fata de PSD, felul in care Iohasnnis „a aparat” tara impotriva partidului care a contribuit decisiv la elaborarea constitutiilor democratice post-revolutionare, care a realizat cele mai dinamice etape de crestere economica, a eliminat vizele pentru cetatenii romani, a dus la indeplinire proiectele NATO sau UE.

Pot fi comparate rezultatele economice si sociale ale guvernelor PSD cu cele ale guvernelor CDR sau ale guvernului Ciolos – emanatia lui Iohannis? Nu cred.

Care este insa sensul sloganului plagiat de Iohannis dupa sloganul meu din 2004, „spre normalitate”?l La finalul unui mandat prezidential de cinci ani, Iohannis ar fi trebuit sa ne prezinte actiunile lui care sa fi adus normalitatea in societatea romaneasca. In realitate, el a adancit dezbinarea in tara, fiind incapabil sa realizeze un singur proiect politic consensual.

Concluzia, „dragii mei”? Ati luat-o in barba o data, votandu-l de doua ori pe Basescu. Nu v-a ajuns experienta aceea? Mai vretí inca o data?”, scrie Adrian Năstase, pe blogul personal.

M spunea...

Cine o ataca pe Dancila ca e proasta? Prostul prostilor!

”Voi efectua o serie de vizite în țară, chiar în următoarele zile ce urmează după validarea rezultatelor din primul tur. Voi merge în câteva județe: Brăila, Galați, Deva, Hunedoara”, a anunțat Klaus Iohannis.

Unde dracu e judetul Deva, idiotule!

Johannis jigneste in stanga si in dreapta spre satisfactia unor oameni abrutizati de ura.
Eu nu pot sa uit nici propaganda desantata in favoarea practicilor homosexuale. Bun, asta imi elucideaza pozitiile unora dintre fanii lui.

Johannis nu e nazist. NU mai spuneti asta. E doar un om fara coloana vertebrala iubit deci de oameni asemenea lui.
PSD era bun cand il propunea la Grivco premier?
Voiculescu era OK cand se sarutau inainte de a fi propus ministru de interne?
Johannis ataca de-a valma: psd-isti, biserica ortodoxa, militari, femei, barbati, copii - orice ii aduce un plus in fata animalelor "rezist"!

Iulian Mareș spunea...

Păi, daaa, normala! Ne induce indirect sa nu plătim impizite și taxe și să ne luăm 6 case și 6 cai frumoși! Ipocritul...

Iulian Mareș spunea...

Și nazi doreau eliminarea evreilor precum Ioha a psd-istilor!

Dan B. spunea...

Eu sper să nu fie iertat, căci inexistența lui Iohannis la Cotroceni ar fi dus la anularea MCV, sub spectrul părăsirii UE, cu tot ceea ce ar fi presupus asta (naționalizarea patrimoniului aflat în proprietatea străinilor), accesul liber,fără vize, în USA în schimbul chiriilor datorate pentru bazele americane de aici.
Aștept cu nerăbdare inculparea plăvanului pentru trădarea intereselor naționale, pentru prestația abuzivă ca primar, pentru însușirea frauduloasă a unor imobile, pentru nereturnarea către ANAF a sumelor încasate necuvenit ca chirii ale imobilelor deținute ilegal.

Dan B. spunea...

Ați făcut vreun inventar al sfârșiturilor de săptămână din cei cinci ani de mandat, când plăvanul nu a profitat de dreptul său de sex cu proprietara genunchilor zdrobiți, în alcovul din Sibiu?
Dacă nu i-ar fi fost teamă de posibilitatea esuării sale în cursa pentru Președenție, antrenorul de penis ar fi fost acum în șomaj tehnic, la sfîrșit de săptămână.

Leon spunea...

Victor Ciutacu a avut un dialog în această seară cu Viorica Dăncilă.

Ciutacu a precizat că nu a decis cu cine va vota la prezidențiale, cu toate că nu îl susține pe președintele Iohannis sau pe Dan Barna și i-a lansat Vioricăi Dăncilă o provocare, să îl convingă, în direct, să voteze cu ea.

„În primul rând să votați un președinte femeie. România nu a avut niciodată un președinte femeie. Eu aș trata această țară ca pe propria mea familie. Voi fi în mijlocul oamenilor, voi avea grijă de cei în vârstă ca și cum ar fi părinții mei, voi avea grijă de tineri, voi fi un președinte implicat și muncitor.

Un președinte care are experiența de a fi fost premier și care a luat multe decizii bune pentru oameni. Eu nu am adoptat un act normativ pentru că am văzut scris ceva pe o foaie ci m-am gândit care e impactul acelui act normativ, dacă în spatele acelui act normativ sunt măsuri bune pentru oameni.

De ce să mă votați? Pentru că nu mă voi duce niciodată să dau socoteală în instituțiile europene, mă voi duce să lupt pentru români, mă voi duce să reprezint România cu demnitate”, i-a răspuns Viorica Dăncilă, la România TV, jurnalistului.

Dăncilă a adăugat ulterior, ironic, „dacă și domnul Iohannis ar dori binele acestei țări ar vota cu Viorica Dăncilă”.

Leon spunea...

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a criticat sloganul de campanie al preşedintelui în exerciţiu, Klaus Iohannis, despre care a spus că transmite aroganţă.

"Câtă aroganță în sloganul lui Iohannis! Adică până acum noi, românii, am fost anormali și vine Iohannis sa ne normalizeze! Că, vezi Doamne, el, magnificul, inegalabilul, conducătorul suprem vine acum să facă România normală! Ce ne-am face, bieții de noi anormali, fără „El Supremo, Herr Iohannis"?

Eu însă mă întreb: în ultimii 5 ani cine a condus România asta anormală pe care tocmai s-a hotărât să o normalizeze? Nu cumva chiar el, „Iohannis de Îndată"?", a scris Fifor pe Facebook.

Leon spunea...

Zice Ion Cristoiu:
"Ne aflăm în plină campanie electorală. Toți candidații la președinție aleargă prin țară, se întîlnesc cu poporul, merg la toate emisiunile de confruntare electorală, într-un cuvînt muncesc de le ies ochii din cap. În acest timp, Klaus Iohannis se ține de mînă cu nevasta hăt- departe de țară, la o succesiune de petreceri. Puțin îi pasă că vin alegerile prezidențiale. Generalii din instituțiile de forță l-au asigurat că va cîștiga cu 80% și dacă nici măcar nu se scoală din somn. Dormiți liniștit, Șefu, i-au zis ei în stilul de Pristanda al lui Pahonțu, cîștigăm noi pentru dvs!"

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/klaus-iohannis-ar-fi-intervenit-personal-la-bruxelles-pentru-a-bloca-propunerea-de-comisar-europea_1397055.html