Un produs Blogger.

vineri, octombrie 25, 2019

Imagini de la Mitingul din Piața Victoriei

29 comments
Imagine din Turnul de pe Calea Victoriei, ora 11,35
Ora 10,25


0ra 10,41

Sosesc în... țarc oamenii lui Gropan. 

Ora 11,26

Arad, Reșița, Caransebeș

29 de comentarii:

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/program-guvernare-pnl-cristian-socol-profesor-la-ase-cine-pierde-si-cine-castiga_703760.html

Anonim spunea...

Indiferent de numarul participantilor,mitingul organizat este important si NECESAR pentru sustinerea cauzei pensionarilor militari si a rezervistilor prin:ATRAGEREA ATENTIEI CLASEI POLITICE SI PRESEDINTELUI ROMANIEI CA EXISTA O CATEGORIE SOCIALA SUPUSA UNEI DISCRIMINARI NEJUSTIFICATE;ATENTIONAREA CIUCILOR DIN SISTEMUL MILITAR ASUPRA FAPTULUI CA APARAREA NATIONALA ESTE NECESARA AICI,ACASA ,NU IN AFGANISTAN SI IRAK INDIFERENT DE NUMARUL DE MEDALII SI GRADE PRIMITE PESTE NOAPTE;sublinierea unei realitati ingrozitoare,respectiv FAPTUL CA NU MAI AVEM ARMATA NATIONALA SI NICI O DOCTRINA NATIONALA DE APARARE ....avand in schimb "militari profesionisti" si "promisiuni NATO" avand un comandant suprem al armatei CARE NICI NU STIM ALE CUI INTERESE SLUJESTE ..TOATA STIMA SCMD,macar tii steagul sus,atat cat poti !

CEZAR spunea...

https://www.facebook.com/photo.php?

CEZAR spunea...

.Jandarmeria zice ca au fost peste ..80.000......!!!!????

Cezar spunea...

L.ati vazut pe ala de da cu buzduganul in stanga si dreapta?...aaaa adica cu fortonasul..
E T.2.Viurel MaKiss...

Iosif spunea...


Dle H,

Imaginile sunt luate inainte de ora 11.30.
Situatia in teren a fost destul de animata.
S-au intalnit colegi, s-au tinut discursuri.
Participarea a fost de la subofiteri la generali.
Nu numarul conteaza intotdeauna ci semnalarea existentei unor probleme printr-o manifestare publica decenta.
Este clar ca actualizarea devine problema principala daca vrem sa mai vorbim despre o ierarhie militara.

Cu stima,

Elisav spunea...

Atat putem! Jalnic! Daca noi nu luptam pentru noi atunci cine sa o faca?

Iosif spunea...

Dle Elisav,

Fiti mai optimist. Nu suntem in razboi. Folosim toate formele de actiune puse la dispozitie de statul de drept. Vocea ratiunii va invinge. Este numai o opinie. Cu stima,

Leon spunea...

Armata română, în primele 50 de puteri militare. Comparație cu vecinii noștri
News25 oct, 14:06
Potrivit clasamentului realizat de Global Firepower în 2019 Armata României ocupă poziția 40 din 137 în topul celor mai puternice armate din lume.
scris de Tudor Curtifan
Descriere foto: Trageri de luptă cu LAROM, la Smârdan. Sursă foto: Trustul de presă al MApN
România ocupă aceeași poziție ca anul trecut în clasamentul realizat de revista de specialitate Global Firepower, în urcare două locuri față de acum doi ani când Armata noastră ocupa poziția 42.

La nivelul Uniunii Europene reprezentăm a 11-a forță militară iar la nivel NATO a 14-a.

Potrivit Global Firepower, Armata României dispune de aproximativ 70.000 de militari activi și 50.000 de militari în rezervă.

Cu un buget pe apărare ce se ridică la 2,19 miliarde de dolari, Armata României dispune totodată de 33 de avioane de vânătoare, 41 de avioane de antrenament, 63 de elicoptere, 1.400 de vehicule blindate, 717 tancuri, 243 de lansatoare de rachete. În zona maritimă, Forțele Navale dispun de 3 fregate, 4 corvete și 3 vase de patrulare.

(w670) Armata rom

Nu avem în schimb niciun elicopter de atac, distrugător sau submarin iar de un portavion nici nu poate fi vorba.

Totuși, stăm mai bine decât toți vecinii noștri cu excepția Ucrainei.


M spunea...

Am fost.
Am aflat că printre propuneri este și "proiectul Olguța" așa că am plecat.
Este ultima dată când am fost! 😁

Marian spunea...

JENANT !

Patrascioiu spunea...

Ca proprietat de Oscar sigur ca nu-ti cade bine cand se cere anularea lui.Paguba in ciuperci ca in viitor un smenar nu participa.

Leon spunea...




ȘtiriSoluții pentru eliminarea inechităților privind pensiile militare de stat
Actualitate
Vineri, 25 Octombrie
Soluții pentru eliminarea inechităților privind pensiile militare de stat

Galerie foto


Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, și reprezentanți ai Ministerelor Apărării Naționale și Muncii au avut astăzi, la Palatul Victoria, consultări cu o delegație a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.

Discuțiile au fost axate asupra modificării Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, astfel încât să fie eliminate unele inechități în ceea ce privește aplicarea legislației și calcularea drepturilor militarilor.

Secretarul general al Guvernului a subliniat că are mandat din partea premierului Viorica Dăncilă, în calitate de președinte al Partidului Social Democrat, să îi asigure pe reprezentanții Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate că această formațiune politică va susține în Parlament o inițiativă de modificare a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Scopul acestui proiect este să ofere soluții astfel încât, persoane care s-au pensionat în ani diferiți, dar au desfășurat aceeași activitate, în condiții similare, să beneficieze de aceleași drepturi, iar pensiile să reflecte vechimea în muncă și contributivitatea.

Secretarul de stat din Ministerul Apărării Naționale, Mihai Dan Chirică, a menționat că această inițiativă legislativă este deja pregătită în colaborare cu reprezentanții sindicatelor din domeniu și a tuturor celor interesați, însă actualul Guvern nu mai are prerogative care să-i permită adoptarea proiectului. În aceste condiții, se fac toate eforturile pentru a nu fi afectate beneficiile pensionarilor militari.

Totodată, secretarul de stat din MApN a afirmat că este pregătită o altă măsură destinată creșterii calității vieții cadrelor militare în rezervă, respectiv indexarea pensiilor militare cu 4,6%, care poate fi aplicată de la începutul anului viitor.

Ministrul Toni Greblă și secretarul de stat Mihai Dan Chirică au transmis aprecierea prim-ministrului Viorica Dăncilă și a actualului Guvern față de Armata României, precum și determinarea de a susține interesele cadrelor militare, prin toate mijloacele constituționale.

M spunea...

Ma mir ca un incompetent ca tine e capabil să folosească un calculator. Ți-am mai explicat dar neavând neuronii funcționali uiți repede.
Ești plin de ură și atunci doar cu lături. Un bun reprezentant al rezist.
Ce dracu te-a împiedicat să faci și tu ceva în carieră? Ai stat ca un bolovan în birou și ți-ai bătut joc de uniformă. Ești prost sau ce?

PS - cred că am înghițit destul jignirile acestui ratat. Am vorbit (aproape) mereu respectuos dar unori trebuie să vorbești așa cum înțelege rezistentul.

Și cu asta, hai, pa! Dacă stimatul Huhurez acceptă personaje inepte, care nu au nimic constructiv în postări ci doar jigniri și mizerie atunci locul meu nu e aici!

M spunea...

Olguța acum la România Tv:

"Ce am făcut noi? Am înghețat pensiile speciale și am dat o lege a pensiilor bună. De aceea sunt nemulțumiți unii, mai ales militarii.
Scopul nostru era să le ținem pe ale lor înghețate și în 2-3 ani să se ceară singuri să vină la legea noastră."

Înțelegeți că planul de limitare a bazei de calcul este planul Olguței.

Dacă limităm la SF, SG, IC, gradații atunci mai bine mergem pe contributivitate.

Militar de la 14 ani spunea...

La pensia medie de 3800 lei în MApN, 4,6% de la 01.01.2020 înseamnă 150 lei. La pensia medie din sistemul civil de 1100 lei creșterea a fost la 01.09.2019 de 165 lei, ajungând pensia medie la 1265 lei.
Punctul de vedere al PSD-ului e corect. Să vedem dacă viitorii guvernanți îl vor aplica sau se vor dezice. Cred că ar fi cea mai bună măsură pe termen scurt.

Viorel spunea...

Viorel
Domnule M, nu am urmărit la România TV, dar dacă “doamna” Olguța a afirmat cele spuse de dumneavoastră nu ar fi cazul să o dăm în judecată pentru abuz în serviciu și să o punem alături de șeful ei ?
De asemenea, cred că ar trebui ca Armata Română să o mobilizeze pe doamna Olguța, să o încadreze pe o funcție într-un batalion ce desfășoară misiuni în Afganistan, să-i pună la gât în loc de semnul de identitate purtat de toți militarii o grenadă defensivă să aibă cu ce se apăra de insurgenții afgani în caz de atac, să simtă și dumneaei frica și nesiguranța zilei de mâine sau să-și pună întrebarea dacă va mai putea ajunge acasă vie sau moartă.
“Doamna” Olguța, ce le puteți transmite văduvelor și copiilor orfani al căror soț sau tată a murit în misiune.
Câți dintre dumneavoastră a-ți murit dormind în scaunele parlamentului plătiți cu bani grei din munca și sudoarea românilor ?
Știți cel puțin cât reprezintă o pensie de urmaș ?
V-a făcut domnul Vadim parlamentar și acum dați lecții de deșteptăciune ?
Având în vedere că toți militarii activi sau pensionari au de suferit și suferă de pe urma măsurilor luate de dumneavoastră fără a avea nici o atribuțiune în acest domeniu, consider că ar trebui să vă retrage-ți din viața politică pentru că a-ți făcut rău (direct sau indirect) la cel puțin 1.000.000 de personae.

raul spunea...

Pai aia 4,6 % e inflatia din 2018 care si asa e data cu o intarziere de un an !Ce excroci!

tati spunea...

La banii pe care ii are ,,OLGUTA,, o doare exact in pix de militari..............!

BONIFATIE spunea...


AM ONOAREA !
În ultimul clip, cel care durează 30 sec., ne regăsim și noi, o grupă din vestul țării, care am plecat spre București cu trenul în noaptea de 24.10.2019, ora 22:00, și ne-am reîntors în dimineața zilei de 26.10.2019, ora 08:15, fără somn, în vagoane supraaglomerate și cu „nași” aroganți, însoțiți de doi „supercontrolori”, toți impasibili la solicitările pasagerilor, a căror singură dorință era de a prinde câte un călător cu bilet „fără loc” (noi am avut bilet cu loc) care stătea pe scaunul altuia. Singurii care ne mai dădeau siguranță erau cei două agenți de poliție de la „transporturi”.
Pe vremea lui C. o locomotivă electrică trăgea” lejer 15 vagoane de călători la un tren rapid, acum două locomotive electrice duceau două vagoane de dormit, un vagon cls.I și un vagon cls.II la un tren denumit IR (interregio), pe ruta Timișoara - București. Am avut noroc că trenul a circulat normal spre București și am ajuns numai cu o oră întârziere, adică la 09:25. Bine că e toamna lungă și a fost cald afară. RUȘINE CFR CĂLĂTORI !!!
Bucureștenilor valizi, activi și rezerviști, care n-au avut bani pentru a ajunge cu metroul în Piața Victoriei le transmit la fel... RUȘINE VOUĂ, FOȘTI CAMARAZI !!!

Huhu Rezea spunea...

@BONIFATIE
Imi pare bine ca ți-am răsplătit astfel efortul.
Lenesilor din București le doresc să-i dea Orban pe contributivitate.

Huhu Rezea spunea...

La mitingurile trecute primeam poze spre publicare pe adresa huhurez2013@gmail.com.
De data asta nimic!

BONIFATIE spunea...



Dacă mai este validă adresa dvs. de email, vă trimit câteva fotografii.
Și aș mai adăuga ceva, legat de rezerviștii valizi. Toți colegii mei din vest care am participat la MITING (sau cum spune un oltean-englez - MEETING) suntem „tineri” cu vârste între 67 și 75 de ani cu afecțiuni medicale diferite. Acum, când vă scriu, încă am probleme la piciorul stâng și merg cu dificultate.
Personal nu am pierdut nimic la pensie prin recalculare, ca de altfel nici prin revizuirea din anul 2011, însă nu mi-am pierdut spiritul de solidaritate, spre deosebire de mulți „pierzători valizi” care au stat acasă.
Mass-media cu impact național, inclusiv TVR, este total aservită. A preferat ciolanul cu fasole. E bun și ăla dar puteau să-l devoreze și în Piața Victoriei.
„Bună țară, rea croială...”

Huhu Rezea spunea...

@Bonifatie
Am primit poza și am publicat-o mai sus!

reddog spunea...

Daca avem camarazi care au facut fotografii ma acest miting va rog sa le trimiteti la reddog.constanta@yahoo.com

Il vom identifica si pe Huhu zis si Amabilul/Maestrul.

Multumesc!

M spunea...

Domnule Viorel am scris în timp ce vorbea matracuca.
Planul din câte înțeleg era/este gandit pe pași :
1. Suprataxarea părții necontributive (și cum dintre toți numai la noi nu ni se recunoște nici o contribuție cei mai afectați ar fi militarii)
2. Modificarea bazei de calcul prin scoaterea unor drepturi la schimb cu renunțarea la plafonare. Mișcare deșteaptă că nu mai e nevoie sa plafonezi la net dacă reduci baza de calcul la 65% din 60%.
3. În acel moment pensia pe contributivitate devine interesantă și aduce militarii la legea civilă. Apoi și alte categorii vor fi integrate în legea civilă rămânând probabil doar magistrații.

Mitica spunea...

D-le Viorel...eu am o parere despre ,,dragostea " noastra LOV....Indarjirea ei fata de militari...are 2 aspecte...1...a fost cu un militar, si asa a fost de multumita de ,,activitatea " militarului, incat atunci cand militarul i-a dat papucii...a cautat pe orice cale sa se razbune ....sau 2...nu a fost multumita...si de aici reprosul...

Iulian Mareș spunea...

Ce sa faci pe contributivității cu elementele enumerate?
Nu va mai uitați în gură ei, acum da din ea prostii proprii, înainte era trompeta lui Liviu!

Iulian Mareș spunea...

Care? 4.6© sunt obligați prin lege să-l de-a, deci nu este o măsură a lor!