Un produs Blogger.

marți, octombrie 15, 2019

Iohannis nu a desemnat niciun prim-ministru!

56 comments
In mod mincinos şi contrar prerogativelor constituţionale, Iohannis a dezinformat opinia publică, la oră de vărf, că ar fi desemnat următorul prim-ministru al României în persoana lui Ludovic Orban.

Citiți și ascultaţi-l cât de trufaş işi aroga un drept pe care nu-l are!

Așadar, am decis să desemnez următorul prim-ministru al României în persoana domnului Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, președintele celui mai mare partid din opoziție, promotorul principal al moțiunii de cenzură. Așa este democratic corect, așa se va întâmpla.”



Doar proștii cred în ce spune domnul Blocant!
In realitate, i-a încredințat mandatul să încerce formarea unei majorități și scrierea unui Program de Guvernare  cu care, în următoarele 10 zile să se prezinte în Parlament pentru a obține votul de învestitură.
Până la momentul desemnării în calitatea de prim-ministru, Orban își poate depune singur mandatul, fără să se mai prezinte în Parlament, dacă nu reușește să încropească o majoritate.
Mai poate  să rămână trubadur la mandolină dacă se prezintă în Parlament și acesta nu are cvorumul de 233 parlamentari  pentru desfășurarea ședinței de învestitură. Ambele situații, ca și multe altele care se pot repetă în următoarele luni, nu sunt contabilizate ca respingeri în Parlament care contează pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.
Cum Iohannis a declarat război poporului pesedist, iar cei șase sateliti ai lui Orban au interese divergente, aceste două variante se pot repeta la infinit. 
Orban al nostru, nu cel de la Budapesta, mai poate să râmână pe de lături în cazul in care este cvorumul de ședință dar ,după vot, atât Programul, cât și echipa guvernamentală sunt respinse pentru că nu întrunesc cele 233 voturi PENTRU.

Că a mințit la televizor se susține chiar și de Comunicatul de pe pagina Administrației de la Cotroceni, unde este un text mai apropiat de textul constituțional
COMUNICAT

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți, 15 octombrie a.c., decretul prin care îl desemnează pe domnul Ludovic Orban în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituția României, republicată.

56 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Urât, dar este "o opinie politică" vorba Autistului cu grave probleme la citit: #Muie_Ignarule!

Patrascioiu spunea...

ICCJ s-a adresat instanțelor de justiție europene așa ca sa mai vedem ieșirea lui Dragnea de la răcoare.
Fără recurs compensatoriu ,opera lui Ceordache și Nichiprecea.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Corect. Nu l-a desemnat pe viitorul premier. Dar daca pina la urma Orban o sa fie urmatorul premier va bagati unghia in git ?(vorba dvs.)

maiag spunea...

vad ca toata lumea spune ca nu se leaga de pensiile militarilor,dar nimeni nu pune intrebarea ce se va intimpla cu revenirea la normal a pensiilor daca vor rezolva inekitatile,eu nu stiu sa intreb si pe cine,poate totusi cineva reuseste sa puna intrebarea noului prim ministru ca el numeste ministrii

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Daca ar fi după mine... și mâine l-aș valida prin Parlament pe trubadur, ca să aibă timp până la prezidențiale să-i linistească pe antipesediști cu extraordinarele sale măsuri de dreapta.

Problema este că il consideră atăt de proșt pe electoratul său încât îl hrănește cu asemenea tâmpenii.
Prim-ministrul României nu poate fi nici desemnat și nici demis de președinte!
Lozinca iohanistă a lucrului bine făcut era confirmată dacă tăntalâii negociau înainte de moțiunea de cenzură.

M spunea...

Numai un rezist ar putea să creadă că lupta politică este e tipul, promovat E Johannis, "oponentul trebuie să moară".
E șansa PDL să facă un guvern. Că îl pune pe Orban sau pe antrenorul e tenis al Ravășitoarei îmi e complet paralel.
Asta nu înțeleg trepanații : responsabilitatea e a partidului aflat la guvernare! E aceea sabotajul făcut de Johannis a fost criminal.
Deci M#UIE Johannis este tot o opțiune politică! 😁

hankook spunea...

Ma uit la comentarii si ma intreb : cei ce sustineti dreapta , v-ati gandit cand vreodata in ultimii 29 ani au adus prosperitate atunci cand au avut guvernarea ? Cu lozinci, atitudine agresiva, fara idei concrete,cu smiorcaieli gen "greaua mostenire" si doar cu austeritate nu se poate guverna. Nici pe partea "cu coruptia" nu stau bine, pentru ca si in gradina lor pute, dar pute rau ! Ar fi trebuit sa invatati din trecut, dar ati imbatranit degeaba....cand va pune unul o paine pe masa, apoi se razgandeste si va ia un sfert din ea, gata, e tragedie ....dar ce sa vezi , vine rivalul lui si va ia din alea trei sferturi, inca o jumatate si voi spuneti ca e bine, ca e de dreapta...vai de capul vostru ! Morala : daca nu stii sa negociezi, sa lupti , sa protestezi pentru drepturile tale si astepti sa faca altii pentru tine lucrul asta, atunci multumeste-te cu cei 2 lei primiti, ca s-ar putea ( mai mult decat sigur) sa vina altii la putere si sa nu-i mai vezi nici pe aia !

Militar de la 14 ani spunea...

Îmi place situația PSD-ului. Nu trebuie să facă nimic. E ca într-o partidă de șah, pot da cu aproape orice piesă șah. Orice mișcare fac cei din PNL + ceilalți le conferă oxigen celor din PSD. Singura situație dezavantajoasa pentru PSD o reprezintă alegerile anticipate dar și aici au rezolvare prin votarea guvernului Sică.
Nu știu dacă a gândit-o cineva din strategii PSD-ului (dacă mai există) sau a ieșit la nimereală.
Strategia celor de dreapta a fost greșită. Ei sigur nu au avut strategi în partide. Dacă totul merge "bine, în toamna viitoare PSD-ul va fi iar la butoane.

Mitica spunea...

Asa cum a stat cu PSD-ul in gura, ani in sir....tot asa acum, Blokanis, spune ca nu taie nicio pensie. Vorba moldoveanului....Imi vine sa ma râd....NORMAL...ca nu taie, ca VINE alegerile....dar nici nu are de gand, cu guvernul meu, sa puna in aplicare Legea la civili, adoptata...si promulgata de el...nu mareste nimic...si nici nu le da ceva la militari.....va proroga anumite termene...ca a lasat PSD...gaura....
Guvernul meu..nu o sa fie....o sa ne apuce primavara cu Veorica....nefacand nimic...ca nu ii permite interimatul, decat acte administrative...Si uite asa....

maiag spunea...

comandantul supremal armatei,in campanie electorala de ce nu spine nimic de pensiile militare,dar asteapta voturi de la ei?sa votam dupa cum ne baga in seama.de la gasca militara poate pierde 500 mii de voturi ca voteaza si fam lor,cred ca conteaza

reddog spunea...

Vrem sa-l vedem in piata pe Huhu si trupa sa fata in fata cu camarazii jandarmi. 😁

Rugam Jandarmeria sa aplice legea.

La duba cu grupurile ultras conduse de Huhu si Leon.

Mihai spunea...

Transmisiune din "Occidentul romanesc"!🙋‍♂️
@ Patrascioiu
Până aci ti-a fost.
Ai belit chelea cu Turcana la butoane.Ori saru mana ,lugu ,lugu ,ori i-ai mielul in brate 🤣
Stand io asa de amiaza din lucru auzii o stire ca ma baga in ceata .Zise unul ca a pornit razboiul.
Ma gandii io asa ,ca din prima ,ca se da mobilizarea si mergem cu taraboantele si cele 12 f-uri neoperationale pe sistemul NATO amic-inamic să-l batem pe Erdogan.
Ete te ca nu fu asa.
Ma dadui mai langa radio si intelesei de fapt ca ne mobilizam si mergem sa-i capturam pe @ Huhurez apoi pe @ Leon.
Asta-un lucru bun. Daca inca nu au taiat-o peste zi in Coreea de Nord le recomand rezistenta in munti.
@M ,tu, bilete urgent la Tarom sau Lufthansa ,la firmele low cost si mai ales la Blue Air doar cu desagii la purtator.
@ Mares ,tu lasa ceapa ,ia repede submarinul si pe Dunare la sarbi ,la Ghiță .Iti da @ Huhurez si TT recomandare pe loc.

@ " mai asta de 14 ani" ( citat din @ Huhurez)
Ca foarte bine zici .Asa se va intamplaa pe scenariul regizat de niste tolomaci .

Iulian Mareș spunea...

Acum va este clar că Ioha și Mandolină sunt 2%?
Proști și autiști politic, dar cu ștaif!
Uite că nu intră bila in gaură, ca la golf!
Este că și cum a plecat baba la război, însă îi lipsește un coi! Și muniție avea numai pt o zi...
Așa de radicali?
Daaa.... și așa de proști!

Iulian Mareș spunea...

T3,
Să fi îmbătrânit prematur de la oxigenul medical? Nu cred că-i cazul pt că nu l-ai folosit!
Scrie totuși pe subiect căci autiștii tăi au plecat la luptă și nu au înțeles cu cine sa se bată și care le sunt aliații!
Vor câștiga luptele cam cate au câștigat italienii în WW2!
Abia acum au înțeles cât sunt de proști! Dar proști rău, că bâta!

Leon spunea...

T3, nu te mai obosi sa vi dupa mine in Regat, caci pe 10 noiembrie voi fi eu in Sibiu, unde votez pe o lista suplimentara, sa mai iau din procentele lui Iohannis..!!
PS. Nu glumesc, chiar avem un botez in familie la Sibiu pe data de 09.11.2019; poate ne intalnim sa bem o cafea la o terasa din Centru(dupa votare..).

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/piperea-scoate-la-inaintare-o-lege-din-1996-psd-poate-sa-dea-lovitura-de-gratie-lui-klaus-iohannis_700802.html

Huhu Rezea spunea...

"Leon
Atât băse cât şi mutu s-au bazat în abuzurile lor pe faptul că PSD nu a reuşit să coopteze în conducere jurişti renumiţi, de care echipele lor de campanie să se teamă.
După Hrebenciuc nu mai au nici specialiştii în proceduri parlamentare.
Declanşarea procedurii semnalate de Piperea i-ar aduce mari prejudicii de imagine lui Iohannis.
Respingerea unei asemenea Hotărâri în Parlament i-ar compromite definitiv pe apostolii anticorupţiei de paradaă.

Leon spunea...

@Huhu Rezea, al nostru Presedinte a luat-o rau de tot pe aratura:
"Iohannis: Suntem în RĂZBOI cu PSD-ul. Vă amintiți filmul cu geaca roșie

Președintele Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa PSD-ului.
Iohannis a acuzat PSD că duce un război împotriva României și împotriva românilor, iar liberalii au luat partea poporului.

„Eu tot vorbesc și spun românilor despre reconstrucție. Dacă analizăm puțin aceste cuvinte, bătălie și reconstrucție, asta cam sună a război. Într-un război se dau bătălii și apoi se reconstruiește. Întrebarea e cine cu cine e în război? Cred ca v-ați dat seama. Voi și cu mine, în război cu PSD-ul. Și o să-l câștigăm.

(...)

Suntem oameni ai păcii, ai construcției, ai dezvoltării, dorim să ne implicăm pentru țară, pentru români, dar în decembrie 2016 PSD a promis că va curge doar lapte și miere. Au promis românilor și Luna de pe cer și când au ajuns la putere primul lucru, au început să atace justiția. Cred ca va amintiți filmul cu geaca roșie”, le-a precizat Iohannis liberalilor din Moldova.

Patrascioiu spunea...

Va spune unul care nu are treaba cu nici un partid ci numai cu pensia lui.Pesedistilor ati belit-o .Numai Ponta va aduce pe linia de plutire asa ca pasa pasa,lugu,lugu la Ponta.Nu o mai bagati cu legea salarizarii precum si cu legea pensiilor promovata de cracii lui Olguta.Pulimea stie ca astea sunt un bluf.
Avianyc@Turcana nu-i cea membra a PDL ci alta Turcana, membra a PNL.Pacat ca nu are pe vino incoace.Vezi ca patronul chioscului de ziare,reviste etc.de la Imparatul Romanilor si alte chioscuri e mare fan al lui Iohan.
Mares@"prosti" dar au trimis pesedeul dupa tigari.Pupa-i mana lui Ponta pana nu-i prea tarziu.Multumeste-i Sfintei Paraschiva ca pentru moment ai scapat cu pensia intreaga fiindca altfel o mierleai.

Iulian Mareș spunea...

Patrascioiu
Ice,
Și tu ce ai vrea?
Să te suspectez de inteligență?
În niciun caz!

Leon spunea...

Pe TvR1 am urmarit-o in emisiunea lui Ionut Cristache pe dna Premier interimar Viorica Dancila in rolul de candidat la functia de Presedinte al Romaniei.
S-a descurcat neasteptat de bine, raspunzand prompt si la obiect intrebarilor moderatorului emisiunii.
Parca este o alta Viorica fata de epoca Dragnea, si ma intreb totusi: in platoul Tv n-a fost cumva "sosia" dnei Dancila..?

Stelian P. spunea...

@Leon
Se pare ca arestarea fuhrer-ului a facut din doamna Dancila un om normal. E clar ca influenta recidivistului era mai mult decit malefica. Poate ca si PSD-ul are de cistigat si ar fi momentul sa renuntati la gogomania cu procesul politic sau il vreti inapoi ?

Iulian Mareș spunea...

Despre Barna sibianul, tot al lui #T3!

"Ironia este despre formula ”fără penali în funcții publice”. Dan Barna a zis: fără penali în funcții publice, nu fără hoți în funcții publice. Dacă procurorii nu te iau la cercetat, din punctul de vedere al președintelui USR, nu este nicio problemă! Poți ocupa funcții publice. Așadar, Dan Barna este consecvent!

În 2019, dosarul întreg a fost clasat

Conform România TV, din 2007, până în prezent, compania lui Dan Barna era băgată într-o afacere cu fonduri europene. 116 milioane de lei au intrat în compania sa prin intermediul unor proiecte cu oamenii sărmani, despre care a scris Rise Project.

Un partener al lui Dan Barna a mers la DNA Alba și a făcut acolo o plângere penală în care a povestit toată schema financiară, ce făceau, cum făceau, cum au luat banii din fonduri europene și cum au dispărut o parte din acești bani.

După ce s-a deschis acest dosar în anul 2017, procurorii au clasat o parte din dosar, în anul 2018, dar fără să ceară expertizele prin care să verifice dacă echipamentele cumpărate au fost supraevaluate, pentru că la fraudele cu fonduri europene, de regulă, se supraevaluează și se ridică prețul artificial, se iau niște bani în plus și se bagă în buzunar, așa cum a acuzat partenerul lui Barna.

În anul 2019, în luna martie, s-a clasat dosarul întreg, deși procurorii aveau declarațiile unor oameni din cadrul a două firme care au recunoscut că au mers acolo, fictiv, pentru a putea câștiga exact compania care trebuia, pentru aceste activități, printre care și firma lui Dan Barna."

*Pe surse!

Iulian Mareș spunea...

Si cum suma viciilor trebuie sa ramana mereu constanta, iata ca deja avem un Fuhrer ... mai nativ!
Numai okii inkisi nu-l vad!

Mitica spunea...

@Leon......Veorica la TVR1...stia intrebarile dinainte !!!! A facut blat cu Cristache !!

M spunea...

Ia mai terminați cu afirmațiile că Johannis e prost, gângav și complet idiot! Nu e așa!!!!!

Nu e complet idiot. El își dă seama că dacă tace lumea îl consideră inteligent așa că ori tace ori pleacă în concediu.
La TVR a înțeles că se uită lumea și vede toată țara că e prost și ros de la ură așa că în locul lui s-a dus Turcan.

Că sunt oameni care cred că asta e dovadă de lașitate e treaba lor!

Hai Johannis!!! Încă 5 ani de turism, lături și valuri de ură!!!! Țara asta te merită!!!

Iulian Mareș spunea...

M,
Da, da, nu este! 😂🤣

Mai nou folosește agenția de turism: Paralelă este viața mău!
Ghinion!

Mihai spunea...

Stimati pesedei,puteti "ajuta " opozitia scotandu-l pe Liviu la lumină!

Care vor fi" beneficiciile "la terminarea "razboiului" ....
Huhurez si Leon vor fi deferiti "Curtii Martiale"......
Pentru" trafic de influenta si raspandire de informatii false in public "in favoarea hotilor, mafiotilor si altor infractori vor fi condamnati dupa cum urmează;
- doi ani cu suspendare si 7 zile / lună beneficiu recurs compensatoriu dupa codul lui Jordas si TT
4 ani cu executare si 3 zile beneficiu / luna recurs compensatoriu dupa codul lui Prună
7 ani cu executare dupa codul lui nea Nicu si recuperarea integrala a prejudiciilor.

Mihai spunea...

@ Leon
Vazusi bre ,primul pas spre "Romania normala"🤣🤣🙋‍♂️

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Cartea în cauză este de cea mai joasă factură. Un liceean mediocru scria la fel, plina de prostii elementare pe care un leneș le-a aflat f târziu și degeaba!
Pe când și Constituția mău facultativă?

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/gafa-uria-a-facuta-de-klaus-iohannis-aproape-de-un-scandal-diplomatic-cu-pre-edin-ia-franceza-la_1393276.html

M spunea...

Iar rade tot internetul de domnul Johannis. Seful statului, comandantul suprem a zis la Bruxelles:
"Vom avea mâine o discuție în Cadrul financiar multianual. Pot să vă spun că am nemulțumiri aici. Președenția noastră a făcut progrese. Cu bună credință, cu partenerii împreună s-au făcut progrese pe Cadrul financiar multianual. Acum președinția franceză mi se pare că nu procedează corect”

Asa? Si? A confundat omu' Finlanda cu Franta! Si ce? Inseamna ca e un idiot care habar nu are? Ca e prost facut gramada? Ca se duce ca un plavan acolo si nu stie cu cine vorbeste?

Bai analfabetilor! Invatati dracului limba romana! Uite ce a mai zis domnul Johannis (despre retinerile facute in randul animalelor rezist):

„persoane sunt luati de pe strada”

Voi va dati jmecheri! Dă cartier! Spuneti ca niste friaeri "persoane sunt luate de pe strada".
Ete na! E tara lui băăăăăăăăăă, spune cum vrea muschiul lui! Cine are ceva de zis sa mearga la puscarie! Asta e Romania normala! Incultilor!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Ia și citește ce vrea groful...:

https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/social/klaus-iohannis-cere-parlamentului-sa-reanalizeze-noua-lege-privind-amenzile-pentru-munca-suplimentara-1202375

M spunea...

Ia nu va mai radeti!

Ganditi-va la bietul Nistor de la DNA. Daca nu redeschide dosarul lui Barna adio functie ca il ia la bataie Johannis, Hellwig si ailalti

Daca il redeschide il iau la bataie rezistentii, Codruta si cu Coldea.

Acu' sa il vad! Fara penali in functii publice!

Leon spunea...

T3, ce se intampla dle cu Iohannis: de cand dna Viorica nu mai face gafe de exprimare, de geografie, de gramatica..., revenind la ,,normalitate,, aceleasi greseli le face Iohannis din ce in ce mai des, revenind la ,,anormalitate,,...!
Iulica, am citit articolul recomandat si gasesc o singura explicatie: vrea sa scape de amenda pentru depasirea orelor suplimentare efectuate de personalul de la Cotroceni si mai ales de cei care-l insotesc pe Valea Oltului..!

Leon spunea...

"Avem un premier desemnat fără termen, în persoana domnului Orban. Este o situație de nedescris cu un Guvern interimar, care nici nu poate să plece, nu poate să facă nici măcar bugetul pe anul viitor. De acest fapt va fi vinovat domnul președinte pentru că și-a asumat victoria. A vrut o Românie fără PSD. Ei bine, va fi o Românie cu PSD, dar care nu este la guvernare, dar în același timp este la guvernare." a declarat Piperea pentru DC News.

Leon spunea...

Iulian, hai sa nu fim rautaciosi !
Astazi Presedintele a promulgat 3 legi si doua le-a retrimis Parlamentului langa alte 28 aflate deja la reexaminare; mai sunt si la CCR inca 68 de legi..! Astept decizia Presedintelui pentru Pl x nr.133/2018, privind programul de sustinere a reproductiei bubalinelor..:)):

Mihai spunea...

O parte doar din centura Oradea 20 km in regim de autostrada realizata din fonduri UE doar in doi ani de primarul de la Oradea (tradator în opinia maestrului).
Plus 4 poduri peste Crisul Repede tot in acesti doi ani plus unul existent largit la 4 benzi ,plus taluzarea Crisului Repede si construirea de alei pentru promenada iluminate pe malul apei ,plus cel mai mare si frumos Aqua Park termal din RO si sud vestul Europei ,plus multe alte investitii pe bani europeni , parcuri industriale cu toate facilitatile pentru investitori,etc
Un oras splendit ,curat si placut pentru orice turist sau vizitator.
Fara centura asta care descarca traficul infernal de pe E60 si dinspre Bors orasul ar fi blocat.
Un bun viitor prim ministru ...........cu realizari (lucrari de exceptie în Ro -50% spor la chenzină )
Aeroportul Oradea si Baile Felix in administrarea consiliului local (psd-udmr ) si primarului din Sânmartin-Baile Felix ( care a boicotat referendumul initiat de primarul de Oradea de preluare a comunei prin unire cu Oradea -zona metropolitana) sunt o ruina greu de imaginat.
Baile Felix in loc sa fie o statiune precum Hajduszoboslo este o statiune neigrijita buna pentru nepretentiosi si pentru cei cu tichete de vacanta. Turistii cu pretentii se cazeaza in Oradea si fac naveta la Hajduszoboslo.
Aeroportul faultat de udmr-sti in favoarea Debretinului in a carui parcare gasesti n masini cu numere romanesti (BH in special).

https://youtu.be/CHSawGr55H8

Va urma video cu locul de amplasare a statuii lui M. Viteazul, loc(piata centrala- Cetatea Oradea ) in care descarca pe directia statuii patru mari bulevarde modernizate ( Cluj-Napoca , Arad -Deva, Bors , Centru (legatura cu statuia lui Ferdinand (500 m) Baile Felix).

M spunea...

@Avianyc - ai uitat de fondurile de la Ministerul Transporturilor (ala PSD-ist). Dar stim ca esti plin de minciuni asa ca la domnia ta se accepta. Pur si simplu nu poti sa nu miniti! Te intelegem!

Mai departe!!!

Iar urla internetul!

Cica la un miting unuia i s-a facut rau si Dancila in loc sa citeasca mecanic discursul s-a dus la cel cazut. Pai bine, Dancila, ce dracu faci? Nu ai invatat de la "statul sunt io" ca trebuie sa te doara in kur? Proasta asta nu intelege ca oamenii sunt niste slugi ordinare care trebuie calariti in scurtele opriri pentru realimentarea luxosului avion personal.

Iar au sarit astia pe Johannis! Niste nemernici! Cum? Nu isi permite statul asta sa cumpere avion privat ultra-luxos? Pai sa inchirieze unul! Doar nu o sa mearga bietul Johannis cu amaratul ala de Mertan sau ce elicopterul SPP. Ai naibii se iau de bietul Johannis. Numai combustibilul pentru avionul de lux face cat 5000 de pensii medii.

M spunea...

În Hong Kong de ceva vreme sunt manifestații violente. În România manifestanții de numesc "pro democrație".
Ei au ieșit în stradă împotriva unei legi care permitea arestarea și extrădarea infractorilor.
De ce nu se numesc "pro penali"?

Cât de parșivă e politica!!!! 😁

Leon spunea...

https://www.in-cuiul-catarii.info/2019/10/17/lasa-sefu-ca-ne-intelegem-noi-16671

Mihai spunea...

A ruginit frunza din vii ,
Strugurii in pocal stralugesc aramii ,
Iar tu Leon vei degusta,
Iohanis cand va castiga.
Si la multi ani, Romania ,vei ura !

@ M
Nu ar fi mai bine ca inainte sa ne spui despre fondurile de MT ca parte a contributiei statului la proiectul pe fonduri europene si de la primaria Oradea obtinute de primar sa verifici daca s-a terminat "licitatia" aia pentru reparatia imprimatei de birou de care faceai vorbire pe aici ca sa te poti intoarce la lucru.
Vezi ca le-am transmis sefilor tai ca mai sunt doua posibilitati; apelare la firma cu care institutia a incheiat contract de service sau metoda "trei oferte" din care alegi rapid cea mai ieftina trecand prin oras pe la trei firme. Sau pe oferta unica daca exista doar o singura firma in oras cu acest obiect de activitate.
Asteptam alta gogorita.
Vezi ca centura Oradea era facuta de mult de primar dar la nivel doua benzi ,prin fondurile europene cu cota parte din partea statului roman si a primariei Oradea au dus-o pe proiectul primarului la patru benzi si tot ce-i adiacent centurii.

Leon spunea...

T3, sper sa degust vinul la Crama lui Isarescu(neutra) si nu a lui Valeriu Stoica(PNLista), ambele aflate pe dealurile viticole din jurul Dragasaniului..!
Dar se pare ca dna Viorica vine foarte tare din urma !

M spunea...

@avianyc - prins iar cu minciuna! De ce ai spus micutule mincinos autostrada realizata din fonduri UE.

Un mincinos plin de el si de aburii cunoasterii totale. Dumneata chiar ai lucrat intr-o institutie militara? Am mari dubii! Cred ca ai trait doar din minciuni.

Este clar ca esti un mincinos patologic. Dar am sa ma tin de tine sa iti recunosti calomniile si gogoritele si sa te îneci cu ele. Numai neadevaruri spui. Nici nu meriti sa iti raspund. Sa iti explice cineva care are rabdare de ce nu se putea asa cum ai tupeul specific mincinosilor sa afirmi.

Este normal ca esti fan Johannis, un alt mincinos de cea mai joasa speta!

Ia de aici mai mincinosule:
1. Municipiul Oradea - sector etapa I - 5.2 km DN79 - DN75
Valoarea Contractului:33.397.970 lei cu TVA
Lungime:5.20 km
Perioada de Garantie:24 luni
Data de Incepere a Lucrarilor:30.05.2011
Data de Finalizare:Februarie 2013
Finantare: Bugetul de stat

2. Municipiul Oradea - pasaj CF inf. km 0+000 (km 118+551 BSCM pe CF)
Valoarea Contractului:1.860.000 lei
Lungime:0.15 km
Data de Finalizare:12 luni de la Ordin de Incepere
Finantare: Bugetul de stat

3. Municipiul Oradea - pod rutier nou peste Crisul Repede km 1+700-1+850
Valoarea Contractului:11.976.020 lei cu TVA
Lungime:0.13 km
Perioada de Garantie:24 luni
Data de Incepere a Lucrarilor:15.09.2010
Data de Finalizare:26.10.2011
Finantare: Bugetul de stat

4. Municipiul Oradea - sector 8.62 km - benzile 1+2
Valoarea Contractului:44.050.910 lei cu TVA
Lungime:8.62 km
Perioada de Garantie:24 luni
Data de Incepere a Lucrarilor:06.11.2007
Data de Finalizare:Februarie 2013
Finantare: Bugetul de stat

5. Municipiul Oradea - sector 8.62 km - benzile 3+4
Valoarea Contractului:71.185.220 lei cu TVA
Lungime:8.62 km
Perioada de Garantie:24 luni
Data de Incepere a Lucrarilor:18.03.2009
Data de Finalizare:Februarie 2013
Finantare: Bugetul de stat

6. Municipiul Oradea - sector etapa a-III-a Reparatie pod vechi peste Crisul Repede
Valoarea Contractului:5.680.000 lei
Lungime:0.17 km
Data de Finalizare:8 luni de la Ordin de Incepere
Finantare: Bugetul de stat

7. Municipiul Oradea - sector etapa III - 1.78 km intre km DC 54 (13+933 pe Centura Oradea ) si DN1
Valoarea Contractului:18.102.302,44 lei (conform contractului de executie lucrari nr. 13/3102/01.02.2013)
Lungime:1.78 km
Data de Incepere a Lucrarilor:29.04.2013
Data de Finalizare:conform contract
Finantare: Bugetul de stat

TOATE GUVERNELE AU BAGAT BANI DE LA BUGETUL DE STAT. AU FURAT DE LA ALTE REGIUNI CA SA BAGE IN ORADEA! DE ACEEA NU SUNT DRUMURI IN MOLDOVA CA AU FURAT SA BAGE IN GUSA VOASTRA DE MINCINOSI

Mihai spunea...

@ Leon
Zici că ”Viorica vine repede din urmă ” Poate pe deal ,la vale !!!
Leon ,tu stii ce vii si ce struguri frumosi si dulci prin viile Teleormanului ?
Iti vine sa stai numai călare pe ”butuci ” ...... Eu de acolo-mi trag conductă......

@ M
Eu zic să o lasi la o parte pe asta cu ”furatul ” de la altii ....
Stii e o vorba ,”lenesul mai mult alearga ” .......si tot in pagubă ramâne...
Daca nu depui proiecte normal ca pierzi banii alocati si de acestia profita cei care depun proiecte la timp la realocarea banilor necheltuiti.
Asa si cu centura , Bolojan a obtinut toate demersurile birocratice ,expropieri ,etc ,nelasand cale de intoarcere acestui CNAIR.
Daca nu ma crezi te poti documenta si din acest reportaj care nu-i deloc partinic ci serveste o realitate. Dar mai sunt si multe alte site-uri pe net. Sau chiar pe al primariei.

https://stirileprotv.ro/romania-te-iubesc/primarul-care-s-a-descurcat-mai-bine-decat-tot-guvernul-romaniei-sa-ia-fonduri-europene.html

Si iti mai spun ceva , neplacut nici pentru mine la acel moment ca fost militar.Cand a venit in primarie ,Bolojan a facut o restructurare si o selectionare de personal masiva. La fonduri europene era sef un general ,fost cdt de garnizoana ,angajat cu pensie+salariu de vechea garda care nu au facut nimic pentru oras dacat levitau de azi pe maine.
Bolojan l-a dat la o parte ca si pe altii care taiau frunza la caini pe acolo si se ocupau cu interese private si a angajat in acel birou numai tineri capabili ,profesionisti ,dornici de munca . Cu acestia a facut proiecte si a atras sute de milioane euro bani europeni. Se stie ca la Bolojan ori faci treaba in slujba cetateanului ori pleci .
Poate nu stiai nici asta . Tot acest primar a infiintat un birou prin care daca construiesti ,reamenajezi ,modifici o constructie ,etc trebuie doar sa depui o cerere la acest birou cu toate detaliile si intr-o luna primesti acasa proicetul si autorizatia cu toate avizele necesare si te poti apuca de lucru.Asta fiindca acel birou se ocupa de tot ,vin acasa ,masoara ,proiecteaza ,etc ,obtin avize si in final iti trimit proiectul aprobat si autorizatia de constructie.
Ai mai auzit undeva in Ro de asa ceva ?
Stii ca in primaria Oradea permisul de conducere se preschimba intr-o singura zi ? Dai permisul vechi si peste 3-4 ore il ridici pe cel nou .
Multe lucruri bune la acest primar si are tehnici de a mai misca si ”lenesii ” din loc.
Sunt foarte multe lucruri bune acolo.
Centura Oradea- pe doua benzi cu deviatie din E60 pe la Metro spre Bors a fost facuta integral de acest primar din banii primariei si fonduri UE. CNair a venit (nu avea incotro ) a preluat un proiect gata asamblat de oamenii primarului si la pus in executare .O portiune din vechea centura (E60 -Metro este vizibile si acum )centura pe 4 benzi a lasat acest tronson (500 m neafectat dar circulabil si acum cu intrare in centura noua.)
Altfel daca faceau CNAIR expropieri ,avize ,etc nu era gata nici azi.
Si s-a lucrat cu firma agreate de primaria Oradea. Timp scurt si lucru facut ca la carte.
Eu stiu bine ce a fost si cei acum acolo fiindca am trait si inca mai traiesc pe acolo.

In alta ordine de idei ,daca eu si altii ne ”mârâim ” cu Huhurez si Leon pe accest blog de ani de zile inseamna ca sunt Iohanist. Nici intr-un caz ,ei da sunt ”psd-isti fanatici” si asta face farmecul blogului.Noi avem ”rolul ” sa-i intaratam ,provocam .....să vedem ce pot si până unde merg cu .......Veorica ...prin târg.....
De parca si unii si altii nu am sti ca politicienii sunt toti o apă si-un pamant.

Mihai spunea...

Interesant!
Nu stiam ca am ajuns cu A3 inaintea ungurilor in granita.
Mari pamblicari!
Cineva chiar o sa creada si o sa caute sa mearga pe traseul autostrazii A3 in Ro.

Uite ce a cantat Cuc-ul la Oradea.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.antena3.ro/amp/cum-arata-autostrada-transilvania-in-bihor-la-trei-zile-de-la-ultima-vizita-a-ministrului-demis-al-542067.html&ved=2ahUKEwjVoPHywKblAhWCuIsKHXZ4DfUQFjAAegQIBBAB&usg=AOvVaw1rmAvvrpdf3118bvwinS6E&ampcf=1

Problema-i ca ungurii sunt cu autostrada in intregime gata facuta la cativa km de granita.
Noi ,mai jmecheri am inceput de la granita ca sa spunem ca am ajuns in granita cu A3 inaintea lor.

M spunea...

@avianyc - micutule mincinos iar ai revenit. (aici urmau niste cuvinte nu prea magulitaore dar pentru ca ati avut un raspuns decent le-am sters).

Minciuna: Bolojan a obtinut toate demersurile birocratice ,expropieri ,etc
Vrei sa iti dau HG care au facut exproprieri si treceri din domeniul privat al statului ca sa se faca autostrada? Te fac iar de ras!

Nu e minciuna dar.... Stii ca in primaria Oradea permisul de conducere se preschimba intr-o singura zi ? Dai permisul vechi si peste 3-4 ore il ridici pe cel nou .
In Bucuresti permisul se ridica in 2 ore si asta de acum cativa ani. Cand l-am preschimbat pe al meu am depus actele si am ramas sa beau o cafea. A fost gata!
Pasaportul l-am facut in fix 5 minute si apoi a venit prin curier acasa.


Minciuna: Altfel daca faceau CNAIR expropieri ,avize ,etc nu era gata nici azi.
Ba chiar CNAIR s-a ocupat de exproprieri. Iti dau anunturile daca chiar vrei dar te fac iar de ras!

Vreau sa iti fie FOARTE clar:
1. nu ma iau de domnia ta decat atunci cand minti. Ca esti fan Johannis e treaba domniei tale. Eu nu pot sa fiu fan al unui care a incitat la uciderea camarazilor nostri din jandarmerie.
2. In Catalunia s-a intamplat ce se intampla acum la noi. Guvernele au bagat la greu bani in regiune pentru a se dezvolta, au sprijinit absorbtia de fonduri europene in dauna altor regiuni. Acum cei din Catalunia vor desprinderea de Spania. Si-au umplut gușa și nu mai vor ca parte din impozitele lor să ajute alte regiuni.
Si moldovenii aveau nevoie de investitii. Daca Bolovan e asa tare la luat fonduri europene de ce nu s-au dus banii de la buget la aia "mai prosti"? Doar intreb!
3. Dancila sigur nu este o inteligenta sclipitoare dar Johannis e prost de-a binelea. Ce e mai rau e ca si ros de ura, invidie si aroganta idiotului!
4. Guvernele de dupa Ponta au fost o nenorocire pentru militari asa ca nu sunt psd-ist. Dar intre a "nu da" si "a lua" (asa cum face PNL) este o MARE diferenta!

Mihai spunea...

@ M
Nu ar fi mult mai bine sa asculti cel putin ce spune primarul in emisiunea din linkul dat sau alte site-uri daca asta nu-ti place si apoi sa sari cu capul inainte in apa de un metru.
Daca nici asa nu te convingi poate faci cateva zile de concediu pe la Aqua Parc Oradea ,te plimbi pe faleza la nivelul Crisului Repede facute pe bani europeni ,etc.
Sigur vei afla de la primarie si oamenii locului cine s-a ocupat si pus suflet in realizarea acestei autostrazisi supratraversari pentru fluidizarea iesirilor si intrarilor in oras si ce s-a realizat sub acest primar.
Si daca nu stiai pana acum ,e bine sa stii ca spre legalitatea asemenea lucrari de anvergura trec obligatoriu spre executare numai prin HG indiferent cine s-a ocupat de exproprieri.
Si in acest reportaj primarul explica in detaliu modul cum s-a procedat si cine a rezolvat din timp exproprierile.
Trebuie doar sa ai vointa sa asculti.
Si nu uita ,judetele astea din centru vest Transilvania -Banat sunt cele mai mari contributoare la bugetul de stat iar Bucurestiul primeste o suma mult mai semnificativa din acel buget decat aceste judete.
Anul asta acestor judete chiar li s-au taiat fondurile in detrimentul judetelor din sud.
Si ca sa fii impacat ,iti spun si de ce l-a dat la o parte pe acel general ,sef la fonduri europene in primarie.
Pentru ca se complacea in sistemul pensie + salariu si ,atentie, nu cunostea limbi straine si .....la fonduri europene.
La cati bani inghite Bucurestiul ar trebui sa fie Perla Europei.
Dar astea sunt lucruri doar pentru cine vede si pricepe ceva din ce vede si este palpabil.
Cu asta basta.

Leon spunea...

"Președintele Klaus Iohannis își dorește să aibă un Guvern cât mai rapid. În opinia mea această stare de provizorat se răsfrânge negativ asupra sa, asupra campaniei prezidențiale. Eu nu am încredere în sondaje care îl dau pe Klaus Iohannis cu 148% încă din primul tur. În opinia mea e departe de acest lucru. Aroganța domnului Iohannis este devastatoare. Cineva care era mult mai puțin arogant și oricum avea mult mai multe realizări decât domnia sa, Adrian Năstase, în 2004, a fost înfrânt tot de aroganță. La domnul Iohannis acest lucru e la puterea a zecea.

El încearcă să își formeze un Guvern rapid, dar soluția nu e la PNL. Nu domnul Orban are puterea să facă acest lucru ci tot domnia sa. Poate mai apar investigații în presă, poate îl mai cheamă la un tete-a-tete pe domnul Ponta, poate domnul Barna se gândește că nu mai are rost să candideze deloc”, a precizat Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Leo spunea...

Leon , nu ne-ai mai spus nimic ce ai făcut cu țuica aia de 60 de grade pe care voiai s-o stingi cu ceva. De asemenea nu na-ai mai spus dacă ai făcut zaibărul. Vezi că după ce faci zaibărul îți rămâne tescovina cu care poți să faci diluatorul caisatei de 60 de grade. Vezi să pui și câte un pumn de ghindă la fiecare tură de tescovină , în tescovină ca să-i dea aromă și tărie.........

Leon spunea...

@Leonard, sunt dezamagit de productia de zaibar (50% fata de anul 2018) dar cu distilarea tescovinei sunt multumit: 40 litri la 40 grade; stau mai bine cu productia de Palinca la 50 de grade, am in beci 75 litri din Caise + 25 litri din Mere..:)).

M spunea...

@avianyc - o surpriză! Uneori chiar puteți să scrieți decent! 😁

Să vă spun un secret că suntem numai noi pe aici : politicienii mint!


Am fost în Oradea. E OK. Nu m-a dat pe spate. Poate unde am nimerit pe autostrada lui bolovan într-o aglomerație ce mi-a adus aminte de București.

A făcut treabă Bolovan? Ok! Același lucru zice și Firea. Nu înțeleg odele astea! Ce vreți să demonstrați!!?

PNL este minunea minunilor și ne-a pus Dumnezeu mâna în cap că ai venit la guvernare?
Că ce bine e ca după președinție, servicii, justiție acum Johannis are sub bocanc și guvernul și parlamentul?
Hai domnule!

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/mircea-badea-daca-firea-poate-sa-probeze-ce-a-zis-cata-parnaie-ar-trebui-sa-faca-orban_701841.html

M spunea...

@Avianyc - "Anul asta acestor judete chiar li s-au taiat fondurile in detrimentul judetelor din sud."

Iar minti, domnule! Ce se intampla? Chiar nu va puteti abtine?
Intrebare: de ce autostrazi doar in Transilvania? De ce avem nevoie de 2 puncte de trecere in Ungaria pe autostrada si NICI O AUTOSTRADA in Moldova?

Bucurestiul e la nivelul UE in ceea ce priveste venitul pe cap de locuitor si "sponsorizeaza" la greu judete intregi. Ma vedeti ca ma plang? Nu, stimabile! Asa e intr-o "mare familie" il ajuti si pe altul sa se dezvolte. Doar domniile voastre sunteti vesnic nesatui, vesnic nemultumiti, vesnic aroganti si pusi pe cearta!

Ce dracu aveti?

M spunea...

La Ministerul Mediului nu e ministru să semneze mandatul martorilor în favoarea României la procesul cu Gabriel Resources. Nu, nu merge sa semneze altcineva pentru ca decizia CCR este clara.

O sa plateasca Johannis despăgubirile de 4,4 miliarde de dolari cerute în proces?
Eu asa zic! Si sa ia banii de la aia din Ardeal care l-au votat intr-o veselie!

M spunea...

12 semne ca o persoana este rea, incearca sa faca rau.
Eu il regasesc in TOATE pe Johannis!

1. Negarea realității - indiferent cât de evident este adevărul, acești oameni întotdeauna îl vor nega. Pentru ei, contează numai adevărul lor, chiar dacă este contrar faptelor. Adevărul acestor oameni este o reflexie a gândurilor rele și a ideilor greșite.

2. Distorsionarea faptelor - oamenii răi sunt manipulatori excelenți. Sunt capabili să denatureze orice faptă pe care nu vor să o accepte. Ei au capacitatea de a scoate cuvintele din context și pe baza lor inventează propria poveste.

3. Ascunderea informațiilor - orice informație care îi poate compromite este păstrată în secret. Cu toate acestea, ei nu cred că acționează greșit. Dacă ascunderea unor fapte dăunează cuiva, acesta este un rău absolut. Astfel de oameni te vor învinui că nu ai încredere în ei. Și chiar te vei simți vinovat(ă).

4. Încercările de a te induce în eroare - astfel de oameni sunt capabili să inducă în eroare pe oricine. Te fac sa te simți de parcă nu ești suficient de competent. Te vor face să simți frică, să te simți vulnerabil(ă).

5. Minciuna - indiferent despre ce vorbesc pot sa minta cu naturalete. Atunci când mint, se simt profund satisfăcuți.

6. Nu au nicio remușcare si sunt lipsiti de empatie - acești oameni nu regretă niciodată răul care i se intampla altei persoane. Se catara necrofag pe cadavre pentru a isi atinge scopurile politice. Nu il intereseaza durerea oamenilor!

7. Evită responsabilitatea - lipsa moralității este una dintre principalele defecte ale acestor oameni. Ei nu-și recunosc niciodată greșelile și nu-și cer scuze pentru ele.

8. Manipularea - au întotdeauna au un plan de acțiune și vor face totul pentru a-l pune în aplicare.

9. Prietenia cu profit - vor fi prietenii tăi atâta timp cât ai succes în viață, cât ești bine și fericit. De îndată ce apar dificultățile, ei vor dispărea, vor schimba imediat tabara. Va amintiti cum se pupa cu Voiculescu cand era propus la Grivco drept premier?

10. Ura pentru succesul cuiva - urăsc succesul altora. Ei vor face tot ce le stă în puteri pentru a împiedica pe cineva să-și realizeze planurile. Faptul ca PSD a avut succes politic 46% la alegeri si un proiect de guvernare coerent care a dus Romania pe primele locuri in UE la crestere economica a declansat ura viscerala.

11. Viața dublă - Astfel de oameni au propria poveste pentru fiecare interlocutor. Este imposibil să înțelegi cum sunt cu adevărat. Minte mereu despre tot si toate. Traficul de copii, meditatii, case cu acte false, actiuni politice, incalcaria ale Constitutiei...

12. Control total - doresc sa controleze tot, tot ce in jurul lor sa le fie la dispozitie. A facut tot ce a putut, a incalcat legi, Constitutie, a tradat a santajat cu unicul scop de a avea PUTEREA TOTALA.