Un produs Blogger.

luni, octombrie 28, 2019

Români care nu s-au săturat de România

16 comments


Din poezia Doina de Eminescu, necenzurată

Ştefane, Măria Ta,
Lasă Putna, nu mai sta
Că te-aşteaptă litvele
Să le zboare tigvele
Să le spui molitvele
Pe câţi pari, pe câţi fuştei
Căpăţani de grecotei
Grecoteii şi străinii
Mânca-le-ar inima câinii
Mânca-le-ar ţara pustia
Şi neamul nemernicia
Cum te pradă, cum te seacă
Săraca ţară, săracă


16 comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Am și eu o replica a la Ioha: am voie sa fiu saturat de alogeni la conducerea Valahiei?

*De ce nu ar candida și Guță la cea mai înaltă funcție în stat?
Macar ăsta produce bani nu keltuie!
Mai toți bărbații politici valahi cu ceva anvergura anvergură sunt sub pedeapsă numai găgăuzul kior și sasul leneș nu!

Leon spunea...

"Eram în centrul Chişinăului. Oficialităţile stăteau pe scaune, iar populaţia în picioare. Mi-a venit rândul să cânt cam pe când se întunecase. Mi-am zis că se potriveşte foarte bine momentului «Cântecul lui Ştefan». Când am început să cânt, mi s-a făcut pielea găinii, mi s-a ridicat părul pe mâini. În acel moment, autorităţile s-au ridicat în picioare, iar oamenii au îngenuncheat, au aprins făclii din ziare şi le mişcau în dreapta şi în stânga în ritmul melodiei“, povesteşte preotul.

La rugămintea marelui poet Grigore Vieru, a repetat cântecul de câteva ori. „Părinte, acest cântec trebuie să-l repeţi de mai multe ori, pentru că a fost imnul cu care basarabenii au câştigat Revoluţia - mi-a spus Grigore Vieru. A doua oară când l-am cântat, nu mai puteam să intru peste spectatori. Cântau ei“, spune Doru Gheaja.

Preotul a înregistrat de-a lungul timpului trei CD-uri: „Colinde“, „Pricesne“ şi „Tu Ardeal, străbun pământ“.

Iulian Mareș spunea...

La stanga-nprejur sau răsucire in ax, de 180°!

https://www.national.ro/dezvaluiri/lovitura-pnl-justitia-trece-la-armata-672486.html/

*Ce putere, ce valoare, ce mișcare!

M spunea...

Am mai povestit o data dar acum postez unde trebuie (sa dea naiba sa scrie unul macar despre alt subiect!)

Am fost la analize saptamana trecuta. Asistenta vorbea cu cineva si spunea: "ma duc sa iau de la supermercato...." spre amuzamentul colegelor care o tot corectau cand scapa cate un cuvant italiano-roman.

Am aflat astfel ca s-a intors dupa ce a lucrat 15 ani in Italia, unde si-a definitivat si studiile de specialitate fiind calificata sa lucreze ca asistenta oriunde in UE.
Intrebarea mea a fost de ce s-a intors?
"De cand astia de la PSD au marit salariile in sanatate e mai bine in Romania. Sigur, in Italia castigam mai mult dar si viata era mai scumpa.
In plus ma saturasem de dusmania compatriotilor care de cate ori vedeau un roman care a reusit il atacau si il denigrau. Mai bine m-am inteles cu sarbii si croatii. Aici macar suntem toti impreuna si la bine si la rau!

Oricum cei din diaspora habar nu au de ce se intampla in tara. Eu acum le mai scriu, le mai spun dar nu ma cred. Ei se informeaza exclusiv de la g4media sau Realitatea TV si cred toate prostiile.
Daca ar fi dupa mine eu nici nu i-as lasa sa voteze ca voteaza manipulati."

Patrascioiu spunea...

Huhule cand comentezi legile care influenteaza pensiile militare imi scot palaria.Cand politizezi aspecte legate de viata cotidiana am rezerve serioase.
S-o crezi tu ca cei ce lucreaza in afara Romaniei nu stiu ce se intampla in tara.Multi,foarte multi au dubla cetatenie inclusiv in afara UE.Sunt foarte bine primiti daca au comportament serios iar munca si priceperea le sunt rasplatite pe masura.Nu vin in Romania pentru ca nu au loc de odraslele,rudele si amantele politicienilor.Sunt plecati inclusiv fii si fice de ofiteri,familii intregi.

Huhu Rezea spunea...

"ICE
Nici la legi nici sa citesti nu te pricepi.
De unde ai tras concluzia că titlul
şi melodiile interpretate în biserică se referă la cei care muncesc afară.
Nu domnule aranjor de puşcoace în rastel, acest topic se referă la cei care vor să rupă România. Sunt aia care toată ziua stau în gură cu Miticii din Regat şi se impiedică de partidele care mai îndraznesc să vorbească despre interesele naţionale şi despre unitatea României.
Cei care muncesc afară nu vorbesc de divizarea ţării!

Iulian Mareș spunea...

Depinde ce fel de munca prestează...., adică nu sub pregătirea ta!
Dacă faci media școlarizării celor plecați la muncă, vei rămâne uimit!
Că ex , știi cât este salariul minim in US?
Acum că mulți fac muncă necalificată, la gri, sub prețul legal este o problemă!
Însă problema uriașă este următoarea: să vedem și noi pensii plătite de țări UE pt truditorii români!
Ei, ce zici de această provocare?
Vor veni în ROU și vor manca pensie trimisa de DEU, FRA, ITA, UK, ESP...etc?
Tu ce zici? Adevăr sau Provocare? Eu, mai pragmatic, cred că se joaca Sticluța cu Otravă!
Vom vedea....

Iulian Mareș spunea...

Pentru cârcotași...:
14 in NATO;
11 in UE;
40 in lume!

https://www.g4media.ro/armata-romana-ocupa-pozitia-40-din-137-in-topul-celor-mai-puternice-armate-din-lume-cum-stau-bulgaria-si-ungaria.html

Militar de la 14 ani spunea...

Unul din acești români sau una este și Simona care azi i-a dat o lecție de tenis reginei dramei (cum o numea Kerber) canadianca Bianca Andreescu. Tot timpul Simona îi spunea "sunt aici". Ce ar mai fi de comentat? Mândru că sunt român! Bravo Simona, bravo România! Multe steaguri românești în China, fluturate chiar de chinezi. Brandul Simona e peste tot.

M spunea...

Cum naiba să nu te saturi de România?

Ministrul apărării e interimar.
Șeful statului major și-a dat demisia!
😁
Mai mult o intrebare ar fi cum a negociat MILITARUL Ciucă o funcție politică?

A înnebunit de tot țara asta!

Da, bă! Orice se scrie este clar împotriva lui Johannis, a diasporei sau împotriva lui Kovesi.
Paranoia se referă la sentimentele de lipsă de încredere, suspiciune sau persecuţie care nu se bazează pe realitate.

Dan B. spunea...

În opinia mea, românii stabiliți dincolo de granițe sunt dezinformați în ceea ce privește situația din țară, căci informația nu ajunge la ei în stare brută, ci interpretată de cel care i-o furnizează, mai mult sau mai puțin subiectivă. Deh, ca orice creație populară, ce trece din gură-n gură, își schimbă și noima inițială, de parcă n-ar fi fost suficient că cei mai văduviți neuronal, interpretează aiurea ceea ce aud. Și cum printre cei plecati din țară, predomină cei mai puțin instruiți intelectual, ......

Patrascioiu spunea...

Asta-i buna !Securitatea ne face educație civica.

M spunea...

Postare: "Afara este mai rece azi decat ieri."

Comentariu patrasCOIU: "Esti un tampit si o sluga psd-ista. Copiii tai sunt toti prosti ca va luati de domnul Johannis si de lumina natiunii reprezentata de diaspora.
Cred ca din cauza ca unii au avut oskar in salariu ciordacii lui Dragnea nu inteleg ca pensiile militare nu sunt egale la cei care nu le au."

M spunea...

Oarecum in tema:
”Astăzi, Simona, ne-a aratat odata în plus, că nu este nevoie să pleci din România pentru a face performanță la nivel înalt; românii trăiesc cu ideea greșită că rămânând în România nu pot face performanță. Bianca este o campioană a Canadei, iar propunerea Simonei pentru noi este sa fim campionii pentru România.

Trebuie să mulțumim și părinților Simonei care nu au ales ideea finanțării unei alte țări și a juca pentru un alt steag. Asta este propunerea mea, să spună povestea unei alegeri; alegerea unui român de a face performanță sub steagul României și că dacă românii vor alege să lupte sub un alt steag nu vom avea o Românie mai bună!” este postarea lui Cosmin Hodor (managerul de comunicare al Simonei Halep)

M spunea...

Eu incep sa ma satur de Romania! Era pe aici cineva care ii ridica in slavi pe pilotii romani. Eu spuneam ca nu e chiar asa si ca au si ei metehne ale acestui popor.
"Candidații au trucat chiar și examenul de licență de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română! Viitorii piloți au fotografiat testele grilă de pe foile din sală, le-au postat pe grupul WhatsApp, iar persoane de pe telefoane din afara clădirii le-au dat răspunsurile corecte. “Mai greșiți câte una, colegii, să nu bată la ochi”, se roagă între ei la examenul de Meteorologie, considerat cel mai dificil.
Citeşte întreaga ştire: Cum s-au fraudat, în toamna lui 2019, examenele prin care ajungi pilot! Cursanții au făcut un grup de WhatsApp și au păcălit testele la 18 materii. Unii nu știau nici cum se oprește motorul avionului!"

Grav e ca astia piloteaza!
Grav e ca Parchetul a fost informat si pana nu a iesit scandalul de la Tarom nu a facut nimic.
Domniile voastre puteti alege sa zburati in continuare cu ei, eu, personal, ma feresc!

M spunea...

Eu spun ca și piloții au defectele lor. Iar postarea de mai sus e mai mult un raspuns la v adresa unora care îi văd perfecți.
Eu știam ca articolul e din Libertatea.
Nu te îngrijorează? Sa fii sănătos!
Nu te îngrijorează ca la Argeș polițaii au dat permise unora care nu știu sa citeasca?

Eu nu m-am saturat ÎNCĂ de România. Citesc cu atenție ce postați și va respect punctul de vedere. Dar, totuși, piloți care ai fraudat testele la 18 materii chiar nu va îngrijorează? Chiar deloc?
Nu va îngrijorează ca parchetul, deși informat, nu a făcut nimic?
Nu vă îngrijorează că același parchet s-a "autosesizat" pe infracțiunea de profanare de morminte în cazul pompierul care a înjurat la Colectiv?

Wow! Felicitări!!!