Un produs Blogger.

luni, octombrie 21, 2019

Ucraina sau Romania este un stat mai responsabil?

27 comments
Răspunsul îl puteți da după ce priviți această imagine satelitară de la granița româno-ucrainiană.

La sud de graniță, pădurile maramureșene și bucovinene sunt rase, în timp ce la nord, deși sunt și acolo români, pădurile sunt intacte.
Nu a greși mult cine a spus că românul este cel mai mare dușman al României. Pârjolește tot ce prinde și dă vina pe stat, pe politicieni, pe străini etc, numai el nu e de vină.
Ba... am putea spune că românul votează conducătorii ca să aibă pe cine da vina pentru toate prostiile pe care le face. El a furat conductele de irigații, el taie pădurile pentru a vinde samsarilor  lemnul neprelucrat și tot el strigă, cerșește ajutor și înjură conducătorii când i se pârjolesc recoltele de secetă sau când apele care se prăvălesc de pe crestele despădurite îi iau la vale casa și toată agoniseala.
Marea majoritate a pădurilor sunt retrocedate foștilor proprietari și nimeni nu ar putea rade pădurile fără acordul iresponsabil al cetățenilor.
Desigur, se poate spune că statul este slab, autoritățile nu aplică legea, dar spiritul civic al românului unde este?
Cine î-l poate dezvăță pe român de meteahna de a fi abuziv în țara sa? Cine poate să-l convingă că în democrație poți să faci tot ce vrei, nesocotind drepturile semenilor.? Nici stăpânirile străine de secole și nici conducătorii străini nu l-au făcut pe romțn mai grijuliu cu țara sa. Nu spuneți că doar frica îl civilizează!

27 de comentarii:

Cezar spunea...

Timpul probabil oe 25 Octmbrie:
Un fron de aer polar..se indreapta spre bucale..piata Victoriei..
Si
Bate un vant rece ca ghiata
La bucale in piata
Sa.l vezi pe tigrii.2..cum inghiata
Pe scăunel in Piata

hankook spunea...

Se pregateste fuziunea dintre PNL si PMP , noua formatiune urmand a se denumi PLM...au si un nou slogan de campanie : "Vrei sa traiesti bine ? Du-te-n PLM !".

Viorel spunea...

Viorel
Domnule HUHU REZEA, vă mulțumesc pentru amabilitatea de a-mi posta o parte din comentariile mele pe blogul dumneavoastră.
Credeam că după 1989 cenzura a dispărut iar libera exprimare de opinii poate aparține oricui, dumneavoastră însă selectați și dați pe “post” doar ce vă convine.
Citesc de ani de zile comentariile de pe acest site, din unele am ce învăța, din altele nu.
Am început să comentez și eu de vreo 2-3 luni dar am ajuns la concluzia că nu își mai are rostul.
Au dreptate unii din colegii dumneavoastră când afirmă că sunteți pro P.S.D., altfel ați fi postat toate comentariile mele indiferent de conținut.
Dacă faceți o analiză a celor ce comentează pe site-ul dumneavoastră o să observați că de fapt sunteți zilnic aceleași persone, un cerc restrâns de 20-30 comentatori (un fel de club al intelectualilor), cu diferite comentarii pe subiectul supus dezbaterii, prostimea dacă spune ceva deranjant este exmatriculată.
Or fi zeci de mii de subiecte și sute de mii de comentarii după cum spunea cineva parcă săptămâna trecută, dar numărul de comentatori rămâne același atât timp cât ești marginalizat.
Dacă nu am dreptate vă rog să mă scuzați.
Mulțumesc, o zi bună în continuare.
Notă de final: Cât despre Ucraina sau România, răspunsul este simplu.
Vinovați: - Guvernele României că nu au propus legi aspre pe toade domeniile;
- Parlamentarii României că nu au venit cu propuneri de legi și pe care să le aprobe cu un vot de 99,99% indiferent de culoarea politică;
- Președinții României că nu au luat inițiativa (propuneri).
Intelectualii stau pasivi, așa-zisa clasă de mijloc își vede de treabă, cei de jos nu au nici o putere.
Lăsând religia deoparte, cred că trebuiesc aplicate prevederile Vechiului Testament (ochi pentru ochi, dinte pentru dinte) și mai mult decât atât, a-i furat cu stâng, îți tai mâna stângă, a-i furat cu dreapta, îți tai mâna dreaptă, a-i furat cu amândouă îți tai una la alegerea ta să ai totuși cu ce lucra și mânca, altfel nu se mai poate.
America democrată are 30 de state care au în legislație pedeapsa cu moartea.
Dar înainte de toate aș aplica cele mai aspre legi celor ce prin natura funcțiilor nu au respectat și nu respectă Constituția României / Drepturile și libertățile fundamentale (art. 22 - 53) și în special pentru noi militarii prevederile art. 22 - 53 raportate la prevederile art. 54 pct. (2).
Întorcându-ne în timp după cum spun bătrânii, de ce punga cu bani stătea la răscruce de drumuri pe timpul lui Vlad Țepeș fără să o ia nimeni ?, de ce “președintele” Alexandru Ioan Cuza umbla prin târgul Galațiului pentru a-i prinde pe negustorii care umblau cu ocaua mică înșelând țăranii ?

Mihai spunea...

Ii putem multumi lui Ilici si Nasty ca ne-au facut cunostiinta cu Holzindustrie Schwghofer ,cea mai mare atragere de capital de catre ps ,ba char i-au dat patronului o diploma de excelenta.Si lui Dusa ca a inaugurat H. Schweigofer din secuime.
Ce sa-i faci Huhurez ,daca nu mai ai crăci o sa canti numai pe garduri.
De acolo ,lugu ,lugu pe langa Turcana ,poate ,poate ,ii cazi cu tronc!
Eu ti-as pune o vorba la ea dar acum cu mitingul am frica ca daca ma intreaba ce pensie am si-i spun ca peste 8 dar ca "mi-au furat pensia suplimentara" ma ia de barbat🤣

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Arfy spunea...

A face comparatie între Ucraina și România numai pe această temă este una din ele mai mari erori! Ucraina este un stat profund corupt! Organizarea statală este la nivel medieval. Faceți o excursie în satele sau comunele din Ucraina. O să descoperiți că se trăiește acolo intr-o sărăcie lucie iar viața unui om depinde de cât de puternic este. Trafic de arme, alcool tigări etc. Să ne bucurăm ca nu am rămas sub influența rusească sau a nimănui. Suntem fără să ne dorim sub influența UE și stat în cadrul NATO.

Liviu PO spunea...

Lantul slabiciunilor:drujbistul,padurarul,militianul,procurorul,judecatorul,politicianul local,politicianul judetean,politicianul national...O singura veriga din acest lant daca s-ar fi opus acest jaf nu ar fi existat...Vae victis!!!Se impun de urgenta urmatoarele masuri:renuntarea la suspendarea serviciului militar obligatoriu si reluarea incorporarilor pentru constituirea unor unitati militare de paza a padurilor patriei (orice drum forestier vechi sau nou sa fie pazit),fara taieri pentru o perioada de cel putin 30 de ani cu exceptia lemnului de foc pentru populatie,iar acesta sa fie asigurat prin taieri numai in luna februarie a fiecarui an,drujba sa fie echivalenta cu arma de foc si sa fie inregistrata ca atare,iar lantul taietor sa fie echivalat cu munitia,taierea unui singur copac fara aprobare sa fie pedepsita cu echivalentul pentru crima cu premeditare.Aceste masuri sa fie dublate de curatarea padurilor de resturile jafului si impadurirea lor pe cheltuiala celor care au profitat de jaful organizat,adica proprietarii de gatere si exportatorii de busteni si cherestea.Daca nu mai au bani ,prin munca in folosul comunitatii a lor si a familiilor lor ,probabil ar putea asigura un minim din sumele necesare...

Huhu Rezea spunea...

@Liviu po
Ti-e reamă să spui că veriga slabă a lanțului este românul propietar de pădure?
Deosebirea dintre România și Ukraina, dincolo de lozincării capitalistoide, este forma de proprietate asupra pădurilor.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Din fotografie rezultă și o concluzie imbatabila: ucrainenii sunt mai leneși! Culmea este că ei trebuiau să-l aibă pe Iohanis-Lenesul!
Noi nu-l merităm?

Leo spunea...

Ambele state sunt IRESPONSABILE datorită corupției sistemice în frunte cu politicienii. Dacă România nu era în UE sau NATO , aveam soarta estului UK datorită bolșevicilor raptori.
PS
MAESTRE ,
te rog spune-mi și mie dacă o OUG care a fost aprobată printr-o lege de aprobare , pe perioada cât și-a produs efectele acea OUG , mai poate fi atacată co excepții de neconstituționalitate ale unor dispoziții din acea OUG care au produs efecte pană la aprobarea ei cu o lege de aprobare.
Mersi,

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Da! Dacă te uiti pe listele cu dosare de pe site-ul CCR, vezi multe legi contestste deja aprobate.

Ein Stein spunea...

Scopul Mafiei, siciliene sau americane, este de a face bani, crimele, asasinatele, mituirea politiei, judecatorilor, etc. sunt doar mijloace prin care-si ating obiectivele. Statul mafiot are acelasi scop si in mare parte foloseste cam aceleasi mijloace, avantajul unui stat mafiot e acela ca cei care ar trebui sa-si faca treaba, ei insisi sunt cuprinsi in mafia statala si le este mult mai usor sa talhareasca in liniste pentru ca nu are cine sa-i traga la raspundere. Acolo au fost barbieriti munti intregi, s-au transportat milioane de metri cubi de lemn si niciun organ al statului mafiot nu s-a autosesizat. Probabil au facut dosare grele vreunui amarat care a giordit o caruta de lemn, una sa arate ca vigilenta de cerber a militienilor si procurorilor si pe de alta parte le fura din ce li se cuvenea lor.

Ein Stein spunea...

Spiritul, educatia, etc. nu are nimic de-a face cu grija fata de natura sau paduri. Haustriecii spre exemplu nu taie o crenguta de copac din Haustria si nu pentru ca ar fi educati ci pentru ca daca o fac ii uita Dumnezeu in puscarie. In schimb haustriecii care prin istoria si traditia lor sunt cu ochii dupa furat au navalit in Romania unde jefuiesc lemn in draci. Oare unde e educatia si spiritul care ii impiedica sa jefuiasca in Haustria? Daca si la noi ar fi existat un stat asezat cu institutii serioase, profesioniste si nu mafia generalizata cu certitudine haustriecii nu ar fi venit la furat in Romania. Cred ca este pe deplin cunoscut faptul ca cocalarul roman isi face de cap pe soselele din Romania dar cum trece granita in ungaria dintr-o data devine om linistit. Oare care sa fie explicatia? Explicatia si pentru cocalar dar si pentru talharul haustriac, intreb?

Ein Stein spunea...

Singura solutie pentru salvarea Romaniei este destructurarea statului mafiot, restructurarea institutiilor statului, profesionalizarea si ocuparea functiilor numai si numai pe baza de examen. Ma tem ca totusi e mult prea tarziu, mafia e mult prea puternica dar e bine de stiut care e situatia.

M spunea...

Mai vedem peste câțiva ani!!! 😁
România a început să își protejeze pădurile și procesatorii de lemn se orientează spre import. Ce ziceți de importul din Ucraina?

Câtă vreme este cerere se va găsi și oferta!

Mihai spunea...

Mafia lemnului ,cea mai inversunata opozanta la introducerea gazului in cele 60% de gospodarii unde nu exista si care folosesc lemn pentru incalzire.
In seara asta mo suna o cunostiinta care inca mai lucreaza in Romgaz.
Intre altele ,imi spune ca sotia ( studii medii ,angajata Romgaz) s-a pensionat anticipat .
Pai zic ,de ce fiindca iese cu penalizare.eImi zice ca nu a mai rezistat stresului dar compenseaza fiindca la pensionare primeste PLATI COMPRNSATORII in jur de 7-8000 de euro,prin contrActul colectiv incheiat de sindicate.
Am ramas mut.

Asta-i prin toate companiile de stat ,Romgaz,Tarom,Hixroelectrica ,Transgaz ,etc.
Toate lucrarile sunt externalizate catre firme private unde angajatii au salarii de mizerie si muncesc din vreu.
La companiile de stat huzureala din greu ,nepotiste ,amante ,familii intregi pe bani si bonusuri frumosse.
Acum la fel si la bugetari.
Comparati vum se traieste in aceste companii cu bataia de joc fata de militari,discriminare intre pensionari ,ajutore la iesirea la pensie tsiate,etc.
Si se mai mira unii dece unii care comenteaza nu inghit speta politica indiferent din ce partid provine.
Va place domnilor in ce tara traiesc militaRii si pensionarii militari ?
Daca da ,stingem lumina !
@ Huhurez
In acest format nu mai urmaresc blogul .
Cu bine!

M spunea...

@EinStein - ocuparea funcțiilor numai prin concurs? 😀
Știu pe cineva care a ocupat TOATE funcțiile doar prin numiri politice și este considerată zeița anticorupției.

Părerea mea e că chestia cu depolitizarea, profesionalizarea și numirea exclusiv prin concurs sunt doar pretexte pentru a își pune noua putere oamenii.

Avem nevoie de un popor care să nu mai uite!!!! Prefer ca managementul să fie numit politic, dar curat și asumat, iar dacă dă greș, POPORUL ROMAN să nu uite și ăia să nu mai pupe un vot vreodată!

Liviu PO spunea...

Romanul proprietar de padure este si el la randul lui victima acestui lant al slabiciunilor.

Iulian Mareș spunea...

Trebuie ajuns si la asta, constientizarea partidelor!

Iulian Mareș spunea...

Eu regret deja lipsa ta de aici! mai aflam si noi intentia klaunul-ului si a USR!
Pacat, mare pacat! poate revii, "ca-i cald!"

Viorel spunea...

Viorel
Domnule M, din proprie experiență nu aș sfătui pe nimeni să importe lemn din Ucraina dacă nu se pricepe cât de cât.
Socrul meu are / avea (a murit / au rămas băieții-cumnații mei) un atelier de tâmplărie cu 14 muncitori unde făcea mobilă scluptată manual din lemn masiv.
Un individ din Suceava i-a adus stive de scânduri, leațuri, grinzi, etc., pentru a-i face tot mobilierul necesar unui motel (24 dormitoare, bar, separeuri, mese, scaune, totul de la cap la coadă) la intrarea în oraș (există și acum).
După 2 luni socrului meu a început să-i cadă sprâncenele, genele, părul de pe mâini până la coate, părul de la genunchi în jos, totul devenind o rană deschisă cu mâncărimi îngrozitoare (ca și râia umedă pentru cine cunoaște, când îți scoși ciorapul de pe picior se ia cu piele cu tot).
S-a dus la medicul lui (renumit în oraș - Enache), l-a consultat, i-a făcut analize, i-a dat fel de fel de unguente fără nici un efect.
A luat legătura cu un coleg medic din Germania, i-a prezentat situația și acesta a dat un verdict rapid și corect, pacientul dumitale nu știu unde lucrează dar este IRADIAT.
Întrebându-l pe individ de unde a cumpărat lemnul, acesta i-a spus că i-a fost adus din Ucraina la jumătate de preț cât ar fi costat în România.
Lemnul provenea de la pădurile uscate în urma incidentului de la Cernobîl.
Se merită oare ? Cât lemn provenit din aceste păduri o mai fi fost adus în România ?

Huhu Rezea spunea...

@M
Ai o ora sa muți cele 2 comentarii de pe acest topic. După o oră vor dispărea de aici.

M spunea...

Gata, m-am săturat!
Înțeleg că vă stau în tastatură de mă urmăriți cu atâta grijă.
Plec după simpaticul Avianyc.

Huhu Rezea spunea...

@M
Reproșul nu era despre ce scrieți ci despre unde scrieți.
Topicul acesta era pentru mediu... nu pentru pensii.

Ein Stein spunea...

@M
Ocuparea posturilor numai pe baza de EXAMEN.
Daca preferi "ca managementul să fie numit politic, dar curat și asumat..", cum se intampla de la "revolutie" incoa, ca doar niciun partid nu zice "Ba! eu numesc numai hoti si curve in functii", te intreb eu, la ce dracu va vaitati toata ziua ca nu e bine.
Huhurezu intreaba in titlul articolului:"Ucraina sau Romania este un stat mai responsabil?". Tu ce zici? Chiar daca intrebarea e nitel cam ambigua,ea ar fi trebuit sa sune cam asa:
"Ucraina sau Romania ARE un stat mai responsabil?".
Voi nu pricepeti ca atat timp cat statul e unul mafiot oricine va veni la conducere se va folosi de el fara scrupule? Vor trai in simbioza pentru a-si atige scopurile comune.
Ma uit la pacaliciul asta de Orban, freamata de nerabdare sa vina ei sa faca treaba buna si inteleapta ca destul au flamanzit in opozitie. Le-a venit si lor randul, afara cu imbuibatii de la PSD, sa numeasca in locul lor fomisti de la PNL. Unde sa-i numeasca? Pe functii in institutiile si companiile statului. Tu cu ce te alegi? Aceleasi spitale imputite, aceleasi sosele selenare, aceiasi mizerie, acelasi invatamant analfabet,.....

Ein Stein spunea...

@M
Apropos, vezi ca in prima pagina sus e un banner care scrie asa:
"Daca mizeria celor saraci nu e cauzata de legile naturii, ci de institutiile noastre, atunci mare este pacatul nostru."
Vezi cum vine treaba, in tarile alealalte cu apa calda luminatii au inteles pe deplin cauza necazurilor. Noi cand dracu o sa pricepem ca au trecut peste 100 de ani de cand spunea Darwin asta. Am avut si noi in perioada pasoptista oameni patrioti care au inteles si pentru o scurta perioada Romania chiar a fost o tara asezata, oare se va mai intampla vreodata minunea?
Parerea mea e ca la orice oferta politica din partea partidelor, adica minciuni mafiote, noi romanii sa o tinem una si buna, DESTRUCTURAREA STATULUI MAFIOT E SINGURUL LUCRU PE CARE-L CEREM SI IL ACCEPTAM, punct.
Nu ma crezi pe mine, crede-l cu Darwin.

M spunea...

Eu ce zic?
1. Vorbesc respectuos cu cei cu care am onoarea să dialoghez.
2. România e pe locul 61 la indicele corupției iar Ucraina pe 120. Acum depinde de domnia ta să spui cum e mai bine! Se poate că e mai bine să fim corupți. 😁
3. Să zicem că aș avea așa o putere și o numesc pe domnia voastră să aibă grijă de pădurile patriei. După mintea mea v-aș lăsa să vă faceți echipă. Cum doriți dumneavoastră dar dacă se mai fac tăieri ilegale plecați și dumneavoastră și echipa.
Sau preferați să vă numesc, dumneavoastră să răspundeți dar echipa să o facă pe bază de examen și să vă vină tot felul de idioți? Apropo știți un examen de integritate?

PS - va rog respectuos să vă mai adresați către mine. Am spus că nu mai postez aici câtă vreme sunt urmărit de stimatul administrator. Dar îmi e jenă să îmi trimiteți mesaj iar eu ca un nesimțit să nu răspund.