Un produs Blogger.

luni, iunie 22, 2020

A trecut o lună de când Comisia de muncă din Camera Deputaților a hotărât amănarea dezbaterii proiectelor privind reluarea actualizării pensiilor militare

79 comments
Să aibă si aceste 2 proiecte soarta Pl x 310/2017- Lege de respingere a OUG nr. 59/2017, înscrisă pe ordinea de zi a Plenului abia în data de 10 02 2020, poziția 492?

492.PL-x 310/03.10.2017Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.59/2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu10.02.2020




79 de comentarii:

Boby spunea...

tragerea de timp-prostirea rezervistilor

Leon spunea...

Pl x nr.310/2017, are totusi un Raport de Respingere a OuG.59/2017, dar Pl x nr.199/2020 ( am inteles ca acest proiect este sustinut pentru aprobare, cu amendamente..) nici in aceasta saptamana NU este pe Ordimea de zi la niciuna din cele 2 comisii raportoare !
Mai mult chiar, mai sunt 2 comisii pentru Avizare, comisia de Buget si cea Juridica, si proiectele NU sunt programate in sedintele din aceasta saptamana .
Probabil se asteapta Decizia CCR din 14 iulie, pentru a debloca ACTUALIZAREA pensiilor militare ..!

monteoru spunea...

Corect.Cucu voturi partidele parlamentare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ihaaai-ha! Tot pe loc, pe loc, pe loc sa rasara busuioc si micșunele pe mormantul pensiei mele, dar si floare de cicoare pe ale voastre pensioare! Amin.

Pop Iuliu spunea...

Asta se întâmpla pentru ca nimeni din Guvern, aici ma refer la domnul general Ciucă- ministrul Apărării și nici din forul legislativ nu au interes in a promova spre plen proiectul de lege.
Domnul general Ciucă nu a fost in stare nici sa clarifice situație de practica neunitară dintre CPS MAPN și CPS MAI, privind actualizarea soldelor de funcție la 01.07.2017, dar sa impulsioneze comisiile Camerei Deputaților.
Din câte știu, domnul deputat Mocioalca, președintele Comisiei de apărare, care este co-inițiator al Plx 221/2020, este indisponibil încă pentru câteva zile.

Viorel spunea...

Minunile se întâmplă în 40 de zile, la noi s-ar părea că vor fi (poate rezolvate) în perioada 30.06-02.07.2020 la Comisii, cât despre Planul domnului Ciucă, cică peste 4 ani nu 40 de zile.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Niky spunea...

Ha ha ha, planul domnului Ciuca peste 4 ani, când vin din nou alegerile parlamentare! Cred ca sunt in stare de asa ceva.

Ein Stein spunea...

Asa e, a trecut prima luna din multele ce vor urma. Nu se doreste reluarea recalcularilor, nu sunt bani si nici nu ajuta "valorile" cu ceva, ei au sacii in caruta.

Iulian Mareș spunea...

Ciucă nu va rezolva nimic pt pensionarii armatei!
Va rog sa nici nu-l mai pomeniți! Nivelul de așteptare a fost mare (pt unii) iar nivelul de realizare este 0!
Cu regret scriu asta, însă știu bine și de ce nu realizează nimic!

Mihai Anghel spunea...

Singurul partid care ține cu rezervistii este UDMR. Trist , dar adevarat.

Mihai Anghel spunea...

Frumos si adevarat

Mihai Anghel spunea...

Frumos si adevarat

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cat va fi soldatul Shveyck Măciucă sinistru al Apararii PNL, papaki dreptate la rezervistii militari! Imi spunea azi, cu putin mai inainte, Dl Col. Pricina, intr-o discutie particulara, printre altele, ca rezervistii au si ei o parte de vina ca nu sunt activi sindical sa-l sprijine pe Col Dogaru in actiunile domniei sale la pensiile militare, si aceasta pasivitate ne costa pe toti, amintindu-mi ca Dl Col Dogaru are initiative active inclusiv in instante pentru drepturile noastre. Sa stam stramb si sa judecam drept: Cam asa este, pentru ca la ora actuala e cam singurul care se zbate in fel si chip pentru noi, la modul public si sindical, pe langa initiativele si luarile de pozitie in presa si publice ale Gen. Gabriel Oprea, care in permanenta trimite comunicate publice catre guvernanti sa nu-si mai bata joc la nesfarsit de rezervistii militari! Comisiile de pe langa Ministerul Apararii? Nu-i critic, ba chiar pe foarte multi i-as aprecia, si spun doar atat: Printre domniile lor sunt oameni de bun simt care ar face ceva, chiar si Dan Buzescu, si chiar daca pe aici ne-am hârîit inutil din principii diferite, dar nu-i pot nega zbaterile din interiorul Comisiei si o anumita contributie la anumite initiative, insa sunt inabusiti in fasa de faptul ca nu au nici o putere fara ca ministrul Apararii sa le aprobe initiativele bune, mai ales ca ministrul Apararii este omul lui Iohannis si, ca sluga pupincurista a liberalilor, a primit ordin de la stapan sa ne tina pe loc. Nu intamplator MăCiuca a fost ales si numit, pentru ca dinainte se pregatise faptul ca intr-o guvernare liberala absolut nici un drept sa nu se acorde nimanui, si ca sa aplici astfel de crime ai nevoie de slugi, lachei, lingai si tradatori, ori Maciuca era omul perfect pentru asa ceva, stiut fiind faptul ca de ani de zile doarme intr-un cort al nesimtirii nerusinate, macar un deget neridicand sa-si salveze camarazii de la inec! De ce ar face-o acum, mai ales ca este platit regeste, ca sinistru, s-o faca? Si Brigada artistica intervine cu șlagarul hit: Treceau batalioane romane Carpatii si liberalii le jucau drepturile in picioare, furandu-i ca hoții, cu Iuda Maciuca, pe post de Mesia, sa le bage la pensii, cu dispreț, saracia!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Stimate politist in patrula pe strada, care tii ochelarii pe cap: acolo se pune cascheta, ca doar nu esti sudor!

Leo spunea...

A M R 8 zile.....

HALA spunea...

Problemele pensiilor militare se vor rezolva peste mulți ani, abia atunci când vor dispărea actualii generali și colonei veșnic abonați la toate comisiile și conclavurile unde se dezbate partinic problematica și vor întra în scena ca și la ministerul de interne, adevărații profesioniști de la talpa armatei care știu sa vorbească puțin și sa facă mult pentru ca nici ca activi nu au fost asi ai vorbirii dogaresti ci asi ai acțiunii. Poate chiar vreun caporal va fi mult mai destoinic decât actualele cohorte de genarali și colonei de mucava, activi sau rezervisti care maimult fac armata de ras decât o servesc.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Catalin, apreciez atitudina ministrului Muncii, avand sotul subofiter, deci cunoscand cat de cat sistemul, insa Ciuca, daca nu era afectat de paradeaua recenta, ramanea in sicriul sugilat din cortul adormirii Maicii Domnului, insa cu ocazia asta a reinviat sa mai ia si domnia sa o gura de aer, pana la a doua venire a Lui Hristos pe pamant!

Iulian Mareș spunea...

Pricina ar trebui să-și acorde o pauză! Nu este normal sa fii cu fundul in 2 bărci!
Până se va legifera sindicatul activilor tot așa va fi!

Iulian Mareș spunea...

Dar Cîțu nu bani a împrumutat sau...nasturi?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Fratilor, de unde sa iau un clopot, cu multi decibeli, sa-l bat la Guvern, pentru ca de cand au inceput inundatiile in Romanistan n-am vazut nici un târtan sa-i scoata pe sinistrati la liman!

Iulian Mareș spunea...

M,
Nu, însă sună promițător! Cam mic pasul....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, in Programul UNPR exista un capitol intreg pentru drepturile activilor, printre care si afilierea la sindicate. Dl Col Pricina este in conducerea UNPR, dar si in Uniunea Militarilor si Politistilor, condusa de catre Generalul, Gabriel Oprea. Prevederea cu sindicatele activilor mai este stipulata si in statutul Uniunii Militarilor si Politistilor ,,Mihai Viteazul,'' de aceea si frica, poate ura politicienilor pe cele doua entitati. O data afiliati la sindicate nu vor mai putea fi fentati cum le vor muschii boaitelor politice, si s-a vazut ce rezultate a dat la politisti, pentru ca au si pensiile si salarizarea mai mare, in medie, cu 1000 lei mai mult decat noi. Poate s-ar face, dar ne mai trebuie la sindicat si un... ,,Coarna,'' ghizdos si tare-n os!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

M,
din cauza stresului si multitudinii de sarcini, camarazii activi sunt predispusi sa gandeasca doar la prezent! nu pot sa-i acuz, intrucat si ei ca si noi, ne-am bazat pe loialitatea angajatorului si a statului roman, in deplinatatea palierelor sale!
Ex. din activitate: eu, care mu am avut niciodata responsabilitati tehnice privind depozitele de materiale periculoase am fost in situatia sa-mi dau un pdv privin dimensiunea okiurilor gratiilor, ceva de genul 10 cm, vs 12 cm! le-am zis ca nu am habar si sa-mi spuna macar daca s-au gandit la strecurarea unui fetus! Ei, nu si nu sa spin o dimensiune! Ce puteam face decat sa-i impac? Faceti ma de 12, dar fierul mai gros, sa iasa 10 la interior! ...m-a sunat unul, dupa ceva timp si voia sa-mi zica cum s-a transat! I-am inkis telefonul in nas!

Iulian Mareș spunea...

Sa fie sanatos!
Eu nu renunt usor la parerile mele, decat cu argumente strasnice!

Gogu Pintenogu spunea...

Problemele pensiilor militare nu vor disparea niciodata cat timp vom avea acest cel mai prost/slab ministru al Apararii în fruntea ostirii si cat timp vom avea mai multi generali si colonei decat armata americana raportat la numarul de ,ilitari. Sunt atat de multi prin structurile de conducere ca daca mergi prin curte calci pe ei ca pe dude!

CEZAR spunea...

Filme cu prosti si ...militieni ..!!!!

valica spunea...

Politicienii romani au facut o sesizare scrisa catre Patriarhia Romana pentru a introduce in Calendarul Crestin Ortodox "SFANTUL ASTEAPTA", ocrotitorul promisiunilor electorale. !!!!!

CEZAR spunea...

O grava eroare strategica !
Sa te aliezi cu Germany- nazista si sa ataci Rusia !
Si acum mai tragem pentru asta...

Iulian Mareș spunea...

De dreapta sau de stanga?

"Banc.
Un om moare şi ajunge în Iad. La poartă vede două intrări. Pe una scrie "Iad socialist", iar pe cealaltă "Iad capitalist".
În faţa intrării în Iadul socialist este o coadă foarte mare, pe când, în faţa celeilalte intrări, nu stă nimeni. Omul trece pe la poarta Iadului capitalist şi întreabă:
– Ce li se face oamenilor care ajung aici?
– Li se bat cuie în cap, sunt arşi cu fier înroşit și fierţi în ulei încins.
Omul trece pe la poarta iadului socialist şi întreabă:
– Ce li se face oamenilor care ajung aici?
– Li se bat cuie în cap, sunt arşi cu fier înroşit și fierţi în ulei încins.
– Dar de ce stau atâţia la coadă?
– Pentru că aici, ori nu sunt cuie, ori nu este fier înroşit, ori nu au ulei încins, ori, nici-una dintre ele."

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

"C"!!!
Mai, stai calm, ca nu esti Precaut la istorie!
Intai afla cine si de ce i-au impins pe nemti in WW2, de ce am intrat in alianta, cine si cat ni se luase, cine oferea garantii, care era pozitia Vaticanului si de ce?
Dar MRSO (1917) cine a finantat-o?

*Probleme ec-fi avem cu rusii pt politica externa actuala, de la Base incepand!

Iulian Mareș spunea...

Taxarea va pica!
ceea ce nu inteleg unii camarazi este ca acesti bani, sa zicem pe sleau - haiduciti - nu li se vor intoarce lor, ci la MF!

Negritoiu spunea...

Domnul deputat Mocioalca este ocupat cu lucrarile privind infiintarea Consiliului National al Rezervistilor.Sa fim intelegatori,trebuie sa-si asigure si el viitorul dupa incheierea mandatului ca doar nu o sa traiasca numai din pensie.

brenda spunea...

DLE H cei pensionati in2016 sa faca cere pentru actualizare din iuli2 2017 ? si pebtru art 65 din223 asta din2020 ? acesta a fost pensionat in mai 2016 MULȚUMESC

Huhu Rezea spunea...

Să facă, dar nu cerere de actualizare ci cerere de revizuire pensie, pentru a adăuga la cuantumul actualizat conf art. 60 alin (1) valoarea numerică a indexării din 2016.

Viorel spunea...

Vă spune un intendant (la fel fără responsabilități tehnice, dar ascultând motivarea unei comisii de control) 10 x 10 cm și cu plasă de sârmă împletită cu ochiuri de 5x5 cm să nu treacă grenada ofensivă / defensive prin geam să arunce depozitul în aer pentru că așa scrie la regulament.

Sorina spunea...

Multumesc

Iulian Mareș spunea...

Viorele,
Am aflat și eu după aceea! Corect, grație și plasă!
Cred că ți-a plăcut răspunsul meu; mă frecau sa le dau un pdv și eu nu-mi vedeam capul de treburi! Era un draft ce voiau să înlocuiască A114!
Daca ar fost vorba de paza, intervenție, acțiune, călăuze...atunci da, nu aveam voie sa refuz!
*Să știi că un inginer constructor bun câștigă similar unui IT-ist!
Am un prieten care este diriginte pe 3 șantiere simultan și nu este plin de praf!

Viorel spunea...

Aproape de acord cu dumneavoastră cu mici precizări: Inginerul constructor își vede doar clădirea, inginerul I.T. vede dincolo de ea. În plus, când ai în contract clauză de 300.000 E pentru ca programul creat pentru îmbunătățirea activității în societate să nu ajungă la societatea rivală de peste gard (cu activitate identică) iar în caz că îți dai demisia și vrei să pleci programul rămâne în societate și nu se poate regăsi în altă parte îți poți permite să plusezi la negocierea contractului sau pe parcurs în funcție de îmbunătățiri. Mai mult, poți lucra liniștit de acasă. Te prezinți doar la nevoie sau urgențe în sala serverelor.

gheo spunea...

@ H - marti, iunie 23,2020 , Dle H, politicienii romani ne tot aburesc cu o "Romanie, tara normala si democrata", cum poate fi privita situatia in care, "institutiile sau o institutie a statului roman" te pune in situatia de a inainta o cerere de actualizare sau ... "revizuire" pensie in situatia in care, statul cu institutia lui a gresit, a incalcat legea, fara a fi sanctionat de nici o "culoare politica - psd-ista - pnl-ista ... etc " ???. Ce valoare, politica sau nu ... onoare, constiinta au aceste institutii, partide politice, parlament, partide etc ?. Cat de denaturata este constiinta acestor non-valori umane care populeaza aceste institutii mentionate ?.

Sorina spunea...

Dle H ce cuantum actualizat pentru acela pensionar pe legea 223 art 19 in mai 2p16. Deci revizuire la toata pensia ea fiind sub nivelul salariului minim pe e econonmie .Puteti sa imi.spuneti la ce legi si articole de legi sa se refere ? Va rog sa nu va supărați că va tot intreb .Cu mii de mulțumiri si scuze.

Sorina spunea...

Revin cu scuze deci ar suficient sa se refere numai la art 60 din legec223 si cererea sa se faca pana la sfarsitul lunii iulie 2020 ?😘

Dan B. spunea...

@Negrițoiu:

Iată că și cu acest comentariu, tembel de felul său, recidivezi! Știi care-i motivul pentru care, nici marți-23.06.2020, nu s-a întrunit comisia Lui Mocioalcă? Fiindcă este bolnav, iar avizele solicitate au o mare importanță în lucrul plenului CD. Și sufletul ți-e precum numele?

Dan B. spunea...

De unde ai scos-o? Din puța gândirii dtale? UDMR să sprijine Armata României, care nu-i a Ungariei?

Dan B. spunea...

@CFI:

Să-ți amintesc cum că Fifor și Leș nu erau miniștri lui Iohannis, ci ai lui Liviu Dragnea?

brenda spunea...

deci revizuire la pensia obtinuta pe 223 art 19 in mai 2016 pe art 60 paragr 1 sau sa refere si la valoarea pensiei sub salariu minim pe economie ? in speranta ca nu va agasez va rog sa ajutati

Leon spunea...

@Dan B, nu dezinforma cititorii !
Comisia de aparare a tinut sedinta din 23 iunie, a intocmit si un Raport la un proiect de lege, raportul fiind semnat de Vicepresedintele Bogdan Rodeanu :
http://www.cdep.ro/co/docs/F-1463096601/oz%2023%20iunie%202020.pdf

Negritoiu spunea...

Dan B.
Spre deosebire de tine eu am bun simt.Nu esti tu in masura sa comentezi postarile rezervistilor. Datorita unora ca tine (care sub motivatia interesului genral isi rezolva interesul personal)se prelungeste la infinit rezolvarea actualizarii pensiilor militare.
Daca din Consiliul National al Rezervistilor vor face parte indivizi ca tine,mai bine lipsa. Lasa-ne in durerea noastra si nu mai poza in salvatorul rezervistilor.
P.S.-Cate comentarii ale mele ai citit de ai tras concluzia ca sunt tembele?
-Daca pe viitor ma mai jignesti,iti promit ca o sa-ti raspund in acelasi mod si nu stiu daca o sa-ti convina. Eu nu iti permit sa fi mitocan.Ai inteles?

Iulian Mareș spunea...

Daca ai clauza....
Hai ca nu suntem naivi....in ROU nu cred ca exista o asemenea clauza pt un IT-ist independent! Nimeni nu creaza singur un program!

Huhu Rezea spunea...

Păi... nu spuneam că la pensile MAI nu sunt probleme cu actualizarea?
Dacă ruda aia pensionatâ pe art 19 este pensionar MApN sau SRI, la pensia din decizia de actualizarea mai adaugi indexarea din 2016 la cuantumul din stânga, căruia ei îi spun actualizat potrivit art 60. In realitate actualizarea este numai pe alin (1).
Ca să vezi care este mai mare, compari pensia reclculată în 2016 și indexată cu 5% cu pensia actualizată în 2017 la care adaugi aceeași valoare a indexării de 5%.
Fără indexarea din 2016 cele 2 valori nu sunt corect comparate.

Sorina spunea...

Multumesc pensionarii este de la S T S Deci o sa faca cererea asa cum ati spus ha ha sa se revizuiască dar sa nu se schimba nimic cu mii de mulțumiri Asa este eu.nu am probleme dar si Eu am im plata cum stiti aia mai mare ca aceea pe 223 e jale Sperantele niciodată nu.mor Va doresc numai.bine si poate rămânețicu noi pana .....vedem pana cand multumiri Miiii

BONIFATIE spunea...



Bună!
Și o să fie și zi liberă sau poate... sărbătoare națională.

Leon spunea...

De interes pentru personalul militar din MAI aflat in activitate dar si pentru cei pensionati in perioada 2017-2020 !
Sa urmareasca dezbaterile din Comisiile CD la proiectul PL x nr.379/24.06.2020, de aprobare a OuG nr.75/2020, prin care se acorda retroacriv cele 4 sporuri;
30 iunie este Termenul de depunere a Raportului comun de Comisia de Munca si Comisia de Buget..!

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, nu am afirmat că lucrează independent (are libertate de mișcare), este angajatul societății, are în atribuții crearea de programe pentru îmbunătățirea activității, reconfigurarea celor existente în funcție de evoluția și complexitatea lucrărilor solicitate de piață. Printr-un program creat de el, randamentul producției a crescut de la 75 la 113%. Cine credeți că s-a supărat pe el, muncitorii din societate pe motiv că probabil le va crește norma de lucru cu același salariu. L-au convins pe patron să renunțe. Al doilea caz, patronul îi spune, sunt 24 de persoane TESA, trebuie să rămânem cu 14 cum facem, poți crea un program pentru a nu bulversa activitatea societății. Dintr-o privire de ansamblu pe organigramă și atribuții pe compartimente i-a răspuns, da, problema este că parte din cei 10 pe care trebuie să-i concediem (crearea programului prin eliminare) sunt aproape de vârsta pensionării, ce facem cu ei că muncesc în societate de zeci de ani. Programul îl pot crea în maxim 6 luni, cine le spune peste 6 luni că de mâine nu mai vin la muncă. Tu, Aline îi spune patronul. Atunci cu riscul de a fi concediat, pot, dar nu-l creez, doar dacă le comunicați dumneavoastră. Și da, are clauză pentru că a lucrat la societatea de peste gard care nu a știut să-l prețuiască și la 2-3 luni a trimis o mulțime de emisari cu propuneri de salariu pentru a veni înapoi, le-a mulțumit frumos și le-a spus că pentru el LOIALITATEA contează cel mai mult, ăsta este și motivul pentru care patronul i-a pus clauză, este bun, este căutat și nu vrea să-l piardă.

Leon spunea...

Luni, 29 iunie, Comisia pentru Munca are programata sedinta numai cu 2 proiecte de lege, dar nu proiectele privind Legea 223/2015 !
Poate domnii Deputati asteapta Vacanta Mare...!

Leo spunea...

Se așteaptă ca ministrul MFA , să promoveze prin guvern , oug-ul promis.
AMR 5 zile

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Ce sa promoveze?
Poate daca era o "capabilitate"!...😂👍

giuliano@gmail.com spunea...

Am onoarea!
Poate sa mi spuna cineva, daca pot sa fac cerere de revizuire, fiind iesit la pensie in 2016?
Cu mulțumiri,

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Ce tot completează oltenii pe la Cercul Militar? Ce actualizare solicita? Cea cu 5%?
*Unul mă și convingea el că sunt bani alicati la bugetul CSP!?

Calinmihaib12 spunea...

Giuliano@..:in decizia de pensie scrie (..in subsolul ei..de regulă) ca decizia poate fi contestată în termen de 30 de zile..!= EVIDENT: DACĂ EXISTĂ MOTIVE DE CONTESTARE..!. ACUM la peste 3 ani de la pensionare (..in baza legii 223/2015..=nu-i asa?) dacă aveți motive:..eventuale erori de calcul..etc..care să releve DIFERENTE INTRE CUANTUMUL CUVENIT LEGAL ȘI CUANTUMUL PLĂTIT de casa ..de pensii a ministerului - care a emis decizia, în baza art.65 din legea 223/2015= puteti cere revizuirea pensiei PLĂTITE ERONAT ..!

Leon spunea...

Iulica, nu stiu despre ce este vorba, eu ajung rareori prin Capitala Olteniei, dar banuiesc ca membrii ANCMR la fel ca cei ai LADPM, fac plangeri prealabile catre CPS a MApN poate si pentru cei 5%, dar mai degraba pentru Actualizarea Functiilor (curate..) la nivelul salariilor minime din 2017, 2018, 2019 si 2020, adica 1450, 1900, 2080 si 2230 lei .
Dumnezeu cu mila...!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Sunt copii? În acest fel vor obține zic ei cei 5%?
Daca se va rezolva va fi cu aportul Curții de Conturi, pe recentul control!

Iulian Mareș spunea...

Poți!
Citește mai jos....

Viorel spunea...

Chiar dacă nu fac parte din ANCMRR, m-au chemat și mi-au dat și mie un formular care se numește PLÂNGERE PREALABILĂ, prin care solicită (deocamdată nu am trimis, aștept sugestii):
Reexaminarea Deciziei de actualizare a pensiei nr. …………din …………
Urmează prevederi din următoarele Legi, O.U.G., H.G., etc. care demonstrează cele solicitate mai jos din Legea nr. 223/2015, O.U.G. nr. 59/2017, Anexa 2 la Ordinul M.Ap.N. nr. M-25/2016, H.G. nr. 1/2017, Legea nr. 152/2017, H.G. nr. 846/2017, H.G. nr. 937/2018, H.G. nr. 935/2019). …………………………………………………………
În baza principiilor nediscriminării și a respectării normelor și reglementărilor legale dispuse prin aceste legi, ordonanțe și hotărâri de govern,
SOLICIT
Revizuirea și actualizarea drepturilor în materie de pensie militară de stat și la acordarea diferențelor dintre drepturile efective plătite și sumele ce vor rezulta din actualizare, în temeiul art. 108 din Constituția României și a art. 164 alin. (1) și (11) din Legea nr. 53, care se pot urmări potrivit: H.G. nr. 1/2017 de la 01 februarie 2017 majorarea salariului de funcție/soldei la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată în valoare de 1.450 lei lunar, începând cu tata de 01.02.2017 și majorarea celorlalte elemente salariale;
- De la 30 iunie 2017, prin majorarea salariului de funcție de la 1.450 lei, la 1.595 lei (15%) lunar ca efect al art. II alin. (3) lit. b) din Legea nr. 152/2017 și majorarea celorlalte elemente salariale;
- H.G. nr. 846/2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată la 1.900 lei lunar de la 01 ianuarie 2018, publicată în M.O. nr. 950/29.11.2017, care se stabilește în bani fără a include sporuri și alte adausuri, se stabilește la 1.900 lei lunar;
- H.G. nr. 937/2018 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată la 2.080 lei lunar de la 01 ianuarie 2019, publicată în M.O. nr. 1045/10.12.2018, care se stabilește în bani fără a include sporuri și alte adausuri, la 2.080 lei lunar;
- H.G. nr. 935/2019 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată la 2.230 lei / 2.350 lei lunar de la 01 ianuarie 2020, publicată în M.O. nr. 1010/16.12.2019, care se stabilește în bani fără a include sporuri și alte adausuri, la suma de 2.230 lei / 2.350 lei lunar.
De asemenea, Invederez faptul că, modificarea art. 60 din Legea nr. 223/2015, de la 15 septembrie 2017, nu produce stingerea obligațiilor de actualizare născute în sarcina C.P.S., anterior modificării art. 60, obligații încă neexecutate.
Prin trimiterea prezentei, vă rog să considerați că am îndeplinit Procedura Prealabilă, premergătoare deschiderii acțiunii în fața instanței de judecată competente.

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
REvizurea nu se cere pentru deciziile anterioare devenite definitive. Ea priveste cuantumul pensiei si se solicită consatarea unor diferențe legale neacordate.
Cum să mai faci o asemenea campanie de cereri prealabile pe o problemă tocmai soluționată de ICCJ care a dat soluția că sintagma salariul de baza este totuna cu salariul de funcție și că salariul de funcție are un cuantum compus asa cum a stabilit legislația salarizari de după anul 2009, legislație care nu putea fi modificată printr-o hotarăre de guvern, cum a fost HG nr.1/2017.
Intelegeți odată pentru totdeauna că solda de funcție în cuantum compus, nu aia din 2009, nu poate fi mai mică de cât salariul minim. Nu bagatelizați un instrument juridic de recuperare a unor drepturi, luându-vă după niște ageamii
Eu indemn să se revizuiască pensia actualizată în anul 2017 din care MApN si SRI au exclus indexarea din 2016, si a pensiilor calculate după 15 sept 2017 din care toate casele sectoriale au eliminat sporul OMM, incluzându-l greșit cuantumul plafonat al pensiei militare.
Mă mir tare când unii dintre dvs, care citesc zi de zi acest blog, intră în jocul unor inși care nu stapânesc minimum de cunoștințe juridice.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
aici, pe blog, nu sunt de acord cu sefii ANCMRR, fie ei si ai filialelor locale, insa fac exact ce le spun astia! Ca asa-i omul, daca exista sansa sa ti se dea, de ce sa nu scrii? Mai ales cand ti se spune ca "sefii de sus rezolva ei"!
Prima conditie: platesteti cotizatia restanta si cat poti in avans! :))

*Eu nu fac, pt ca impozitul si eventuala taxare vor da liber la smenuri lui Catzu si mai mult!
**#Nu_vreau_sa-l_ajut_pe_"C"! :))

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
trebuie solicitat:
*pentru cei iesiti pana in 15 sept 2017:
-numai cerere de revizuire pensie, pentru a adăuga la cuantumul actualizat conf art. 60 alin (1) la pensia actualizată în anul 2017 valoarea numerică a indexării de 5% din 2016;

**Pentru cei iesiti dupa 15 sept 2017:
-pe langa aliniatul de mai sus (cel cu 5%) să solicite si revizuirea pensiei intrucat CSP au eliminat sporul OMM/SOSP.

Huhu Rezea spunea...

CEi pensionați după 01 01 2017 nu au motiv să mai ceară indexarea de 5% din 2016, pentru că lor nu li s-a aplicat art 14 din OUG nr. 57/2015.
Si această situație arată fractura de raționament juridic al celor de la MApN și SRI.
Sa luam o pensie stabilită în 2016 si una stabilită pănă la 30 06 2017, să zicem pe 30 aprilie 2017.
Cea din anul 2016 ajunge la data de 30 o6 2017, momentul actualizării cu majorarea soldei de funcție în cuantum compus cu 16%, indexată cu 5% pentru anul 2016 si cu 5,25% pentru anul 2017.
Pensia din 30 aprilie 2017 este indexată numai cu 5,25%, neprinzând si indexarea din 2016.
După actualizare, conform art. 60 alin(3) de la ambii trebuia să dispară indexarea de 5,25, % fiind înlocuită de actualizarea mai avantajoasă.
Prin faptul că pensionarului din 2016 nu i s-a păstrat în cuantumul actualizat suma reprezentând indexarea din 2016 a fost adus și el, conform raționamentului greșit al celor de la SRI și MApN, în regimul juridic al celor pensionați în anul 2017. Greșit, lui îi erau aplicabile condițiile de pensionare din anul 2016 în privința aplicării indexărilor potrivit art. 59 .

Iulian Mareș spunea...

Cruciți-vă!

https://daniel-roxin.ro/index.php/2020/06/27/o-noua-nebunie-a-black-lives-matter-vrea-sa-darame-statuile-lui-iisus-pentru-ca-ar-fi-rasiste-deranjeaza-faptul-ca-sunt-reprezentarea-unui-alb/

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, pe data de 16.06.2020 am trimis la C.P.S. a M.Ap.N., Cerere de revizuire privind modul de calcul al Deciziei de Actualizare iar pe data de 26.06.2020 i-am dat și în judecată la tribunalul. Dacă C.P.S. va da curs cererii, foarte bine, atunci retrag dosarul (mai ales că judecătorii pleacă în perioada 01.07-31.08.2020 în vacanță judecătorească), dacă nu ne judecăm la tribunal. Cele menționate în comentariul meu, le-am scris aseară târziu ca răspuns la nedumeririle Domnului Iulian Mareș și Leon copiindu-le de pe Plângerea Prealabilă primită de la ANCMRR și pe care nu am trimis-o C.P.S. (prin formula aștept sugestii, am vrut să văd și punctul de vedere al altor comentatori pentru că, la Cercul Militar unde se află sediul ANCMRR era coadă / toate categoriile de grade, comandanți mai mari sau mai mici discutând înflăcărați ca și cum prin simplul fapt că primeau, completau și trimiteau acest formular, problema era ca și rezolvată). Eu mă mulțumesc cu diferența din cei 5%/2016 ce nu mi s-a acordat.

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Greșit!
Trebuia să aștepți răspunsul de respingere a revizuirii sau cel mult 30-40 de zile de la confirmarea trimiterii postale și după aceea formulai cererea către instanță.
Așa, îți va respinge cererea ca prematur formulată.

Leon spunea...

O actiune facuta in graba si cu greseli ..!
Intr-adevar sunt doua modele de Plangere Prealabila, una Catre,,, Casa Sectoriala de Pensii a M.Ap.N.,,(2 pagini) si a doua Catre ,,Casa de Pensii Sectoriala,,( 6 pagini ), ambele promovate de ANCMRR Bucuresti..!
Daca le citeste, cred ca nici @Huhu Rezea nu le pricepe..:)).

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, le-am atașat cele 2 răspunsuri primite de la C.P.S. (eu le-am comunicat că mi-au aplicat greșit modul de calcul al pensiei în Decizia de Actualizare, ei au spus că totul este corect conform legii și toate prostiile debitate și prezentate și de dumneavoastră pe blog, cu dublă indexare, doar pentru 2016, etc., etc.), respectiv Adresele: Xerocopie de pe Adresa nr. RP 4169 din 21.11.2018 și Xerocopie de pe Adresa nr. RP 2545 din 25.06.2019 emise ca răspuns de C.P.S.

Huhu Rezea spunea...

@viorel
Este bine dacă ai procedat cum zici, dar, atunci, te întreb ce rost a mai avut cererea trimisă acum la CSP, doar ...așa, să le dai ălora de lucru?

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, după cum ați observant, după controlul Curții de Conturi toți tac și nu zic nimic. M-am gândit că poate (ca măsuri lăsate de C. de C. cu termen de executare / orice control când găsește nereguli, cele ce se pot remedia pe timpul controlului se remediază, cele cu termen mai lung, lasă în Registrul de control sau în Actul încheiat în urma controlului un plan de măsuri cu termen de rezolvare, verificat fie printr-un alt control sau C.P.S. trimite documentul solicitat și modul de rezolvare) au primit ordin să înceapă procesul de revizuire a Deciziilor de Actualizare. Le-am comunicat adresa de email și nr. de mobil dacă vor și alte detalii sau pentru a-mi comunica rezoluția doamnei Col.dr.ec. Mihaela Andrițoiu. În funcție de răspun pro sau contra voi informa colegii de pe blog.

Leon spunea...

Nici in aceasta saptamana, cele doua comisii raportoare(Aparare si Munca), NU au pe Ordinea de zi cele 2 proiecte, PL x nr.199 si 221/2020