Un produs Blogger.

luni, ianuarie 04, 2021

Comparați modul de calcul al pensiilor militare cu cel al pensiilor pentru avocați

177 comments

Citiți AICI

177 de comentarii:

akord 75 spunea...

preluare de la geofreelander care si el a preluat...
https://www.bugetul.ro/scandalul-dintre-politisti-si-guvern-continua-este-mai-grava-decat-inghetarea-drepturilor-salariale/

M spunea...

Subliniez doar o parte care e FOARTE CORECTA si arata marsavia celor care absolutizeaza principiul "contributivitatii"
"mecanismul populist de majorare a pensiilor contributive in perioadele electorale, nu are nicio justificare in conceptul de contributivitate.
Pai daca pensia contributiva se bazeaza eminamente pe contributie, cum poti sa o majorezi in perioada electorala cu 40% cum a facut PSD-ul, sau cu 14% cum a facut PNL-ul"


Adica se regaseste o crestere cu 56% (40% + 14%) a contributiilor?

maiag spunea...

la ce ne ajuta?nu suntem avocati iar ei au casa privata de pensii,e abureala din lipsa de ocupatie

Magda spunea...

Si la ce ne ar folosi...comparam mere cu pere si suntem.....tot inactivi si dezbinati...

Călugărul spunea...

Noaptea cutitelor lungi a început!

BatistaPeTambal spunea...

Nu prea vad rostul comparatiei cu pensia avocatilor. Evident ca au avantaje pecuniare dar: varsta minima (pensionare anticipata) - 60 ani (altfel 65); calculul punctajului mediu se face prin impartirea la 35 de ani. Ori, exceptand posturile de sefi si bibliotecari, nu prea mai ai ce face in armata la 60 de ani. Si chiar si in posturile alea sunt sanse mari sa te faci de ras.

Magda spunea...

Atitudinal noi ne aflam in fata lamei cutitului....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Sfintia voastra, Calugare, autodebarcarea globalisti-liberalilor in țintirimul ,,Vesnica pomenire'' a inceput cu aceste incalcari ale Drepturilor Omului si abuzuri! Fa-le, te rog, un parastas, slujba de pomenire si maslu, sa le fie tarana usoara, cu anticipatie, sa se duca intr-un loc cu lumina de la cuptoarele cazanelor si verdeata vitriolului! Eu cumpar un covrig, ca nu merita colac, iar lumanare de ort... am cateva cioate ramase de la pomenile primite de pe la mama cand ii imparte lui tata de Mosi si sarbatori! Fie-le țărâna cat mai grea, cu pacatele neiertate cu tot! Amin si aleluia.

monteoru spunea...

Mares esti batut in cap.Eu vin cu argumente tu o tii langa. Cand faci trimitere la varsta mea esti prost. Varsta este calitate nu defect.Roaga-te la sfanta natura sa ajungi si tu "mosulica".
Cezar@ iarta-l pe Iulica.Numai el stie dece a ales viata de militar in perioada in care altii fugeau de armata ca dracul de tamaie.Minte de ingheata apele.Lasa-l in plata domnului.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monteoru, cu tot respectul, @Iulian Mares este camaradul nostru si nu cred ca merita aceste etichtari in public, avand si gradul de Colonel, avand si un stagiu ONU important in teatrele de razboi ale lumii. Sa nu uitam ca si in rezerva toti avem obligatia de a nu incalca niste reguli, macar morale si de respect. N-ar fi mai bine sa folosim si alte cuvinte de convingere, care sa demonstreze ca suntem militari educati si o varsta a intelepciunii? Cu mii de scuze pentru interventie, dar fiind mai sensibil la un astfel de limbaj acid n-am putut sa ma abtin! Sanatate si toate cele bune, si poate m-am facut inteles cumva!

BONIFATIE spunea...


LA OBIECT
Interesant, ăștia au casta lor și sunt uniți, dar îmi vine în minte bancul cu avocații pe fundul mării.
OFF TOPIC
D-le Cătălin!
Să vedem câți vor pleca de pe NET... în stradă, apropo de unitate și făcând abstracție de câte sindicate și asociații se vor unii și vor organiza protestele.
Eu am fost la București de mai multe ori, și pe ploaie și pe soare, și pe frig și pe căldură, de la vreo 500 km (am proba cu fotografii) și, cu voia Domnului, voi mai fi.
Spun, în primul rând pentru cei care se deplasează cu metroul, BUCUREȘTENI UNIȚI-VĂ!

Ieșean spunea...

Vai de noi!Mulți ce scriu aici au votat ce le au indicat copiii.PNL sau USR.Acum își dau cu părerea contra dar n au puterea să le taie din "subvențiile"lunare date celor ce i au învățat să voteze prost.

akord 75 spunea...

@CFI
De unde stii tu toate astea? De la el nu??

Leon spunea...

Ai dreptate !
O sa le tai din subventia lunara pentru ca n-au votat cu cine le-am sugerat eu...:)).

avianyc spunea...

Mda ,consilier ONU la Caracal 🤣🤣🤣

monteoru spunea...

Pentru cine este interesat cititi textul rechizitoriului intocmit de parchetul militar privind trimiterea in judecata a lui Iliescu,Voican si altii
Astept pareri.
Cornelius@nu am nimic cu el dar prea crede ca le stie pe toate si ne invata si pe noi.In plus nu intelege ca e colonel numai in livretul militar iar lumea nu stie decat daca si-l agata deschis in piept.Eu unul ma feresc sa ma laud cu gradul stiind ca cei cu care intru in contact cred ca pe un colonel il dau banii afara din casa.Unui om fie el si subofiter daca nu-i vorbesc frumos nu mai pun mana pe el sa-mi dea o mana de ajutor ba mai mult imi iau si injuraturi.Sunt si domn colonel si nea si nene,si bre si tataie.E cu tataie nu ma impac mai ales cand mi se adreseaza cate o tinerica.

y spunea...

Vă cam grăbiți să puneți bobmboana pe coliva mortului care nu a decedat încă, ba, din contră este viu și zburdalnic! Din păcate, lucrurile sunt vechi, vechi, doar noi le descoperim acum. Vă mai spun ceva: „drepturile omului” așa cum le știți, nu mai există de mult, nu numai că sunt „un lux”, dar au fost înlocuite cu drepturile minorităților. Și în plus, cu cât vă veți declara un OM liber, alb, creștin și heterosexual, care pretindeți că aveți drepturi, o să aveți un șoc: veți risca să fiți declarat un asupritor și să rămâneți și fără bruma de drepturi de care încă vă mai bucurați. Mai bine păstrați banii ăia de covrig, nu-i cheltuiți inutil, pentru că nici nu bănuim ce ne așteaptă.
În rest, vă las în compania plăcută a lecturii.

http://mizantropescu.blogspot.com/2011/02/corectitudinea-politica-ideologie.html

https://anonimus.ro/2020/12/disonanta-cognitiva-a-progresismului/
https://playtech.ro/stiri/termenii-tata-mama-fiu-si-fiica-vor-fi-eliminati-de-america-care-este-motivul-socant-256143

Iar dacă aveți impresia că ceea ce s-a întâmplat în românia, după alegerile parlamentare din decembrie 2020 este întâmplător și nu are nicio asemănare cu ceea veți citi mai jos, aveți dreptate: orice asemănare este cu totul și cu totul întâmplătoare și fără nicio legătură.
https://anonimus.ro/2020/02/principii-democratie-german/

Skoda 4x4 spunea...

No comment....Corneliusson sau cum te alinta cateva persoane,cu respect ,insa cred ca aici gresesti,nu mai discutam despre,, teatrele de razboi" TO ,daca aveti informatii despre subiectele care intereseaza pe cei pensionati ,militari fiind (nu conteaza gradul) ok,despre ,,magna cumme laudatio" ma abtin sa mai comentez,putina decenta nu strica nimanui...zic si eu

Luc 3 spunea...

Ati gresit tinta! Credeam ca dupa toate aceste nedreptati,la care suntem supusi,o sa incetati cu balacareala asta! Luptati cu cine trebuie,nu intre voi! Am mai spus,dar vad ca degeaba,doar uniti vom putea rezolva ceva!Niciodata pensiile noastre nu vor fi egale,depind de mai multi factori,grad,functie,pregatire,munca individuala a fiecaruia,rezistenta personala etc! Daca unii au pensii mai mari,nu e vina lor,asta a fost legislatia,soarta,sau nascut mai devreme sau mai tarziu,acum mai important este sa vedem cum sa facem sa putem schimba ceva in bine pentru noi! Fiecare avem nemultumirile noastre,dar nu cred ca e bine sa ne dusmanim unii cu altii,pentru ca se bucura dusmanul!

Xman spunea...

@akord-75
Domnul PASCUT e intr-o eroare destul de grosolana...CONTRIBUTIVITATEA da punctajul pe baza careia se calculeaza o pensie.Domnia sa,dupa cate se pare nu vrea cresterea pensiilor prin aducerea acestora cat de cat la zi.Numai prin inflatie un pensionar din 1990 care a iesit cu 2,000 de lei si tinand cont numai de inflatia din anul 1993 care a fost,tineti-va bine: de 265%, acum ar trebui sa aiba o pensie de 2,000*2.65= 5,300 de lei.Are ? Nu are.Daca vorbim si de asa zisa crestere economica (in opinia mea exista crestere economica doar cand ai balanta comerciala pozitiva...),ar trebui dublata din nou.Asa ca domnul PASCUT a pierdut ocazia sa taca frumos...si ar trebui sa-si ceara scuze pensionarilor pentru ceea ce a scos pe gurita...PENSIONARII IN AFAFA FAPTULUI CA AU CLADIT ACEASTA TARA CARE A FOST VANDUTA DE ACESTE PANARAME,AU PIERDUT CEL MAI MULT SI AU FOST CEI MAI URGISITI.Cinste lor.Pacat pentru ca nu se va mai poate face nimic,dar absolut nimic pentru acestia...

Iulian Mareș spunea...

Icepar,
Ești damblaua rău, kiar o povara comunistoida...

Iulian Mareș spunea...

Este greu sa fii prost, mai ales când îți ascunzi numele..., cred xa acesta de nebun ti se potrivește. Nero...
Consilier? Nu! Dar nici un neterminat ..Nu, în niciun caz!
Dacă ai lua-o de la început tot un frustrat ai rămâne...
Fa-pe Cezar senator...

Iulian Mareș spunea...

Uite ca eu ii exclud pe cei nepoliticosi! Dar tu ai ajuns col, sau teau făcut în ziua pensionarii?
Este normal sa te mândrești cu gradul avut, mai ales când el are în spate propriile realizări! Pe timpul meu nu te mai avansa nimeni numai dacă treceau anii!
Înțelegi, mai gepidule?

Iulian Mareș spunea...

Corect! Eu am constatat de atea ori pe câțiva nătărău de aici, susținând contrariul încât mi-e greață sa le mai și citesc postările!

*Kiar de vor scoate o noua lege, prin ea vor favoriza pe cei care activat mai mult după aderarea la NATO.
Stiu ca suna urât, însă asta este o concluzie care se adeverește pe zi ce trece.

Iulian Mareș spunea...

Încercați și semnata petiția...

https://m.facebook.com/groups/138215299958175/permalink/1102990816813947/?sfnsn=mo

Cannon spunea...

Un lucru interesant,sunt 7,12 avocati pe cap de pensionar.Probabil ca de asta sunt si onorariile asa de mari! Si aia 11% cum sunt impartiti si mai ales distribuiti ca au si cum sa-si petreaca concediile si sa-si tamaduiasca bolile onorabil. Bravo lor! In rest fara relevanta pt.noi.

IAR99Army spunea...

Luc, de acord cu punctul tau de vedere, dar te intreb unde este spiritul de colegialitate, de camaraderie, de unitate, de intrajutorare, cel specific militarului in misiune, etc. al lor fata de cei iesiti mai devreme din sistem ? nu am cerut si nu vom cere nici in viitor diminuarea pensiilor lor dar sa nu mai clameze asa si pe dincolo ci din spiritele pe care le-am enumerat ar trebui sa arate practic ca le respecta si le au. sar putea ca miine sa fie si ei afectati si mai mult ca sigur ca atunci ne vor cere la majoritatea sa fim linga ei. in momentul cind a aparut ordonanta cu impozitarea peste 7000 am vazut reactia pe bloguri a unora care aveau peste si chiar a celor 2 generali bahnareanu si balaceanu care incepusera sa se agite. dupa ce CCR s-a pronuntat ca nu este constitutionala ca la un semn s-au linistit si este tacere. iar neacordarea a inflatiei la ei nu ii afecteaza, este un mizilic

Skoda 4x4 spunea...

Corect dle. dar ,daca vorbim mereu despre ce au ceilalti (in plus-minus):MAPN, MAI.SPP,SRI,SIE,STS nu o sa rezolvam nimic in Veci.Dar cine intelege ? (VREA CINEVA ?) ?Toti cei in rezerva sau activi? Pana atunci o sa fim toti pe lista politicului ,ca de..se poate la noi!

Huhu Rezea spunea...

Am pus acest topic pentru a vedea și militarii ca se poate crea un sistem de pensii echitabil și echilibrat, nu dispoporționat ca la pensiile militare,in care un colonel cu are 3500 lei si alt colonel are 15-20 000 lei, deși ultimul a iesit și neterminat din sistem.

Xman spunea...

In tara asta toate sunt facute pe fuga.Asa procedeaza numai HOTII (repede ca vine proprietarul,sau in cazul acestor panarame,repede ca ni se termina mandatul).Toti cei care s-au dorit diriguitorii tarii au furat-o de-au stins si daca le-ar fi de folos, ar fura si gazul metan ce alimenteaza flacara vesnica de la mormantul Soldatului Necunoscut...Aceste jeguri ne-au adus la sapa de lemn...Geaba sunt scoliti pe-afara,acolo nu au avut cursuri despre CARACTER in nici un caz...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@IAR99ARMY, Trist adevar. Cand s-au vazut amenintati, Generalii s-au strecurat intre noi, cu ,,solidaritate si camaraderie,'' cică, si au dat cu clanțele ca li se iau drepturile lasate de Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, amintindu-si brusc de acesta cat si de marile ispravi ale Armatei in Istoria Neamului romanesc, bagand citate celebre si dictonuri latine, ciordite de pe la avocati, iar dupa Decizia CCR s-au bagat iar in nămoalele de unde se ițiiserăm intempestivi, uimindu-ne! Eu, cel putin, m-am amuzat, si fiind bonom am acceptat alaturarea de noi, chiar daca stiam ca este o fatarnicie biblica de farisei, chiar pana la ridicol, de nevoie pana sa se treaca puntea... Noi, am reusi in multe actiuni civile, de revendicari, daca ne-am respecta reciproc, daca ne-am iubi camaradereste, daca ne-am pretui parerile constructive si de lupta strans uniti pe pareri comune, dar atata timp cat la noi este o mistocareala generala, neseriozitate si impunsaturi copilaresti, neserioase, care ajung pana la conflicte, desigur neantagoniste, dar cu insulte si chiar badaranii din te miri ce, nu cred ca se va reusi ceva. Inca nu se intelege gravitatea situatiei de la pensiile militare, cand si cei mai potentati pot deveni si cei mai mari perdanti! Este atat de simplu sa fim intelegatori si ingaduitori unii cu altii, mai ales ca avem un scop comun, dreptate la pensiile militare, si nu avem nimic de impartit intre noi! Cel putin, eu va iubesc pe toti si nu urasc pe nimeni, va jur asta la modul cel mai sincer posibil, indiferent de micile conflicte intamplate de-a lungul anilor! Un frate nu-l poate urî pe alt frate, un camarad ramane camarad, indiferent ce s-ar intampla, pana la moarte, si poate si dincolo de mormant! Doar uniti, foarte uniti si bine determinati putem sa ne invingem dusmanii comuni, dar sa fie si armonie si solidaritate intre noi, ca atunci cand eram activi! La varsta noastra, orice zi poate sa fie si ultima zi... De ce s-o parasim in pacat?! Doamne, pupati-as talpile Tale, ce simplu este sa-ti iubesti aproapele si sa te lepezi de ură! Doamne, ajuta si lumineaza! Amin.

micutzul spunea...

Vai mama voastră de luptatorii ......lii! Singura voastră problemă e cum să ii jigniți pe alții și după aceea să stați cu ochii in cruce si să vă intrebati de ce ăia au, de ce ăia ne umilesc , de ce.....In fapt discutia pleacă de la un punct si noi ajungem la ,,pumni,,!

Iulian Mareș spunea...

Cu dedicatie.....

Paznicul crematoriului din ”Secția nr.16 PROTAN”, mort de beat, își face rondul de noapte pentru a-și controla ”proprietatea”.
La un moment dat vede lângă un crematoriu un polițist, se apropie de el și-l întreabă:
– Eiii…, dar dumneata cine ești?
– Agent Popescu, Sectia 16.
Paznicul dându-i o lopată-n în cap:
– Minți, nu am nici un Popescu în Sectia 16!

*Adaptare dupa Stalin!

Iulian Mareș spunea...

Care sunt argumentele?...Ca accepti tu toate rahaturile taranoilor, ca sa-ti munceasca un pogon? Am mai spus odata: nu fac parte din categoria ta, care spune la iesirea la pensie ”Multumesc pcr ca m-a facut om” si ”daca ar fi sa o iau de la capat, tot cariera militara as alege-o!”
Intelegi putin si uiti repede! 2 defecte..., in rest...!

monteoru spunea...

Mares prostul care crezi ca le stii pe toate nu ma cobor la nivelul tau sa ma bat cu caramida in piept ca am fost mare scula.Daca nu ai avea cap ca sa nu-ti ploua in gat nu mi-ai pune intrebari tampite.Inaintea alegerilor locale am cunoscut un individ candidat la o functie de primar de comuna care mi s-a prezentat drept colonel, fost comandant de UM trupe speciale,fost lector la UNAp,doctor in stiinte militare.Rezultat alegeri.Colonelul ,voturi 68.Adversarul fost muncitor 1200.

Leon spunea...

Raportul dintre pensia minima si maxima este de 1/5, raport preluat din Legea nr.19/2000.
De un an de zile este in vigoare Legea nr.1/2020, legea pensiilor OCUPATIONALE, in care atat Angajatorul cat si Angajatul participa la un Fond de pensii; in viitor si MApN ar putea sa fie initiatorul acestui fond de pensie ocupationala pentru militarii aflati in activitate..!

Leon spunea...

,,Având în vedere faptul că la data de 31.12.2020 a intrat în vigoare O.U.G. nr. 226/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, revenim la comunicatul din data de 23.12.2020 în sensul că în anul 2021 pensiile militare de stat nu se indexează cu ultima rată medie anuală a inflației.,,

Ein Stein spunea...

@Huhurez
Pai lucrurile la noi nu sunt asa de simple, cum spunea prietenul Mares ca decidentii nu vor accepta ca unul de la executie sa ia mai mult ca unul de la conceptie, decizie, etc. Trag eu concluzia ca s-a format ad-hoc un focar de eruditie si decizie care stiu ei mai bine cum e bine, nu ce spune legea. Totusi ma intreb, in lumina intelepciunii "decidentilor", cum se face ca un general cu patru stele, fost sef SMG, are o pensie de 4 500 lei iar un colonel, birocrat, intrat pe usa din dos, la batranete, are doar 15 000 lei. Gandesc eu ca ori nu mai cunosc gradele militare ori s-au constituit intr-un grup de interese. Daca DNA-ul nu e interesat de situatie atunci rezolvarea vine de la eliminarea L223 si trecerea pe contributivitate ori o noua lege copiata cu punct si virgula de la o tara NATO de traditie.
Nu vreau sa mai contiunui pe tema, sa nu dau motiv de flame, dar pot sa va spun ca recunosc ideea creata a nasului cel mare, si cat este el la butoane nu se va schimba absolut nimic, in bine.

Iulian Mareș spunea...

Monteor,
Nimic nu ai in cap! La vot este concurs de stiinta sau de troli ca tine? Pupa-ti in cur proletarul! Bine ca nu ai spus ca era academician....
Te astept cu certificatul din care sa rezulte ca nu esti prost! Ce dracu sa-ti mai zic, cand vad cultura din capul tau?

Iulian Mareș spunea...

Cătălin,
Leon

Si toate astea când Ciuca era Premier Interimar si făcea declarații sforăitoare, cum xa nu se vor atinge de drepturile legale!
Va dați seama ce vraiște este în capul proaspătului politician dacă el nici nu realizează ca prin OUG 266 pensionarii militari au fost jenanți?

Iulian Mareș spunea...

Știința,
Ce tot nu înțelegi?
Armata este o instituție piramidala prin excelenta și nu se poate ca un mr sa aibă mai mult decât în general!
Oricâte șaibe ar face...
Nu-ți place principiul, poți opta pt strung cu programare!
Greșeală a fost a legilor tâmpite si a politicienilor escroci.. care nu vor alinierea!
Deci nu 223 este buba ci nealinierea...

Luc 3 spunea...

@IAR99 Corect!Acesti oameni care nu isi cunosc decat propriu interes,indiferent de grad sau functie,trebuiesc alungati de la conducerea asociatiilor de pensionari!Cei de langa ei îi cunosc,dar cred ca le este frica sa actioneze pentru indepartarea lor din functiile pe care le conduc!Decat cu asumare putem indeparta raul!Eu nu cred ca toti sefii de asociatii se gandesc doar la interesele proprii,mai sunt si oameni de caracter,dar cei cunoscuti si depistati,trebuiesc îndepartați din acele funcții chiar de cei de din jurul lor!Asta e asumare,unirea celor multi,care doresc binele,si debarcarea celor care fac treburi nedemne,pentru functia deținuta,in interes personal(bani,functii,grade etc.)! Asta e parerea mea! Toate cele bune!

Iulian Mareș spunea...

Mulțam!
Se apropie zilele Eminescu

Luc 3 spunea...

Astazi,am inteles de la un coleg,la orele 16,00,pe B1 tv.,,la emisiunea lui Tudor Barbu,se va discuta despre pensiile militare!Se poate intra in direct!

Periamu lucica spunea...

Polițiștii obtin tot vor .


Au auntat mereu ca primesc tot ce cer da vedem ce obtin si pentru pensionari lor

un oscar = o pensie spunea...

tu chiar crezi ca te citeste cineva!
doar M si Viorel sunt fanii tai(gasca cu oscar si castraveti)

monteoru spunea...

Tanara generatie din MApN a invatat ceva "bun" dela civili.Au invatat sa minta.Daca ajungem sa ne vaccinam pe la sfarsitul anului sa fim bucurosi.Pana atunci sa ne protejam fiecare cum putem.
Plutonier ajuns viceprimar pe listele PSD.Credeti ca votantii l-au votat functie de gradul avut prin armata?Cum se face util baiatul concetatenilor sai?Are un mic magazin unde la cerere da pe datorie produse.Nu-i este rusine sa se urce pe tractor si sa presteze servicii.Primeste si fier vechi.Sunt numai cateva exemple.
Maior consilier judetean ajuns pe listele PNL.Credeti ca l-au intrevat votantii ce grad a avut prin armata?
Mares@cap sec iti raspund.Mi-ai ma surat tu propietatea?Daca nu se confirma ca sunt propietarul a numai un pogon imi platesti tu impozitul pe teren?Spre stiinta.5000mp teren extravilan in Franta se vinde cu 5000 euro.In Romania se vinde functie de pozitie cu pretul unui autoturism german la mana a doua.1000 mp intravilan se vinde cu 10000 euro iar daca este pozitionat in statiune undeva la 40000 euro.Am purtat "cuc" in piept dela varsta de 26 ani.Subsemnatul am realizat doi copii,am un apartament,am construit o casa,alta de veci, am sadit pomi.Imi permit daca vreau sa traiesc gratis in Canada.Dece intreaba-l pe M.Nu am facut umbra pamantului degeaba.Tu mai ai de tras pana ajungi la asemenea performanta.
Vorbesti cu dispret despre oamenii dela tara numindu-i "taranoi" uitand ca seva originii tale e taraneasca.Imi cer scuze fostului meu coleg,fost cdt.CMJ Caracal dar in ceeace te priveste nu degeaba se spune ca s-a rasturnat carul cu prosti in localitatea in care locuiesti.Am trecut cu mult inaintea ta pe unde ai calcat tu.Asa din curiozitate imi numesti cativa fosti comandanti?

Cezar spunea...

Rîdeti de m.Al
🤣🤣🤣😛😛😘😎😎

monteoru spunea...

Unuia care m-a alintat cu numirea de cumunistoid.Cat de tampit poti sa fii sa iubesti regimul comunist stiind ca pentru functia de cdt.R lucrarea de cadre mergea pana la veri primari si tu aveai unul condamnat pentru imprastierea de manifeste anti Ceausescu. Trebuia sa fii inconstient sa risti sa ai soarta unuia care propus pt. o functie in final sa ajuga in DLEN pe functie de sef de stat major batalion irigatii.

Periamu lucica spunea...

Aveti dreptate dar o sa le fie rusine sa dea ochii cu dvs


Intro zi

CEZAR spunea...

Nu are amintiri...decit din Congo!!

Viorel spunea...

un oscar = o pensie, am văzut că nu am cu cine discuta cât de cât civilizat, te-am ignorat și nu m-am băgat în discuțiile tale. Văd că (,) continui în deșteptăciunea ta să debitezi prostii. Anul trecut ți-am scris unele comentarii la care nu mi-ai dat răspuns pentru că trebuia să cauți cuvintele în vocabularul limbii române. Unul sau chiar domnul H.R. nici nu mi le-a publicat. Vreau ca cel puțin începutul de an să-mi fie liniștit. Dacă ești dezamăgit, postează-ți adresa de email ca să-ți trimit o plăcuță suedeză. Nu mi-ai răspuns și eram tare curios. Ție în armată ți-a dat vreodată pantofi și cravată pe care să-i încalți și să ți-o pui la gât (sau de gât) când ești îmbrăcat în pijamale, apoi să te uiți în oglindă și să te minunezi de cât de frumos ești ți bine arăți ? Vezi că în spate o să vezi o umbră, aia este inteligența ta care te urmează dar nu te ajunge niciodată.

akord 75 spunea...

N-are cum!!
El cunoaste alt fel de "comandanti" care au dat telefoane pe linie de partid pesede pt a fi cocotat in varful piramidei militare (ca cioara in par) doar pt a se imbuiba cat mai mult...Nici macar nu e un caz singular,dar fereasca sfantul sa ai asemenea cdti proveniti pe filiera indecenta cu impostura si pupincurismul ridicate la rang de arta.Bine macar ca nu a fost nu este si nu va fi in veci comandant,,,doar un biet purtator de cafele pe la usile sefilor....secretara cu grade militare,mare colectionar de sporuri si "conditii vatamatoare" obtinute cu "saru-mana" si lins de clante zilnic intre orele 07:30-15:30
Monteorule ai gresit!! Esti sincer cu cei care nu stiu decat sa se laude si sa minta.Mare greseala!!

Iulian Mareș spunea...

Când prostii se răscoală, adu-le aminte cine sunt neterminatii! Nu au dorit și nu au fost ceruți! În genere comicul si puturoși devine critic și revoluționar în haită mai ales în spatele tastelor! În rest...mici, dar mici de tot, automultumitii lui Ceaușescu!
Vesnica lor motivare:
-a avut pile
-era servil
-executa ordine
-a "impins" pt o functie...și mult mai multe 'argumente" menite sa-i automultineasca orgoliyl de prost și incapabil sa mai și pună mana pe carte...au trăit din câte un amărât de curs!
Desigur, ca mari deontologi în viață, nu puteți răspunde la o banala întrebare:
*Așa deștepți în cap, nativi si moraliști pana-n vârful unghiei cu care va scobeați în nas a știință, asa celebri cum va dați de ce nu ati fost voi în locul meu, măcar într-unul din comandamentele centrale?
Mâncați pensie de cel puțin 20 de ani dintr-un sistem de care habar nu mai aveți și nu-l mai puteți înțelege!
De ce nu aveți voi pensie mulțumitoare si veniți cu tot felul de egalitarisme bolșevice? Răspunsul este unul singur...impotență.
Am mai postat concluzia...cei ieșiți foarte prematur la pensie nu veți putea fi egalul celui cu foaia de parcurs comp

Iulian Mareș spunea...

Mai tare decât poetul din Slobozia! Si uite așa tot creste numărul imbecililor care se descoperă anticomuniști, cu carnetul rosu și cotizația la zi!
Tu ești normal?...asemenea prostii...

monteoru spunea...

Tanara generatie din MApN a invatat ceva "bun" dela civili.Au invatat sa minta.Daca ajungem sa ne vaccinam pe la sfarsitul anului sa fim bucurosi.Pana atunci sa ne protejam fiecare cum putem.
Plutonier ajuns viceprimar pe listele PSD.Credeti ca votantii l-au votat functie de gradul avut prin armata?Cum se face util baiatul concetatenilor sai?Are un mic magazin unde la cerere da pe datorie produse.Nu-i este rusine sa se urce pe tractor si sa presteze servicii.Primeste si fier vechi.Sunt numai cateva exemple.
Maior consilier judetean ajuns pe listele PNL.Credeti ca l-au intrevat votantii ce grad a avut prin armata?
Mares@cap sec iti raspund.Mi-ai ma surat tu propietatea?Daca nu se confirma ca sunt propietarul a numai un pogon imi platesti tu impozitul pe teren?Spre stiinta.5000mp teren extravilan in Franta se vinde cu 5000 euro.In Romania se vinde functie de pozitie cu pretul unui autoturism german la mana a doua.1000 mp intravilan se vinde cu 10000 euro iar daca este pozitionat in statiune undeva la 40000 euro.Am purtat "cuc" in piept dela varsta de 26 ani.Subsemnatul am realizat doi copii,am un apartament,am construit o casa,alta de veci, am sadit pomi.Imi permit daca vreau sa traiesc gratis in Canada.Dece intreaba-l pe M.Nu am facut umbra pamantului degeaba.Tu mai ai de tras pana ajungi la asemenea performanta.
Vorbesti cu dispret despre oamenii dela tara numindu-i "taranoi" uitand ca seva originii tale e taraneasca.Imi cer scuze fostului meu coleg,fost cdt.CMJ Caracal dar in ceeace te priveste nu degeaba se spune ca s-a rasturnat carul cu prosti in localitatea in care locuiesti.Am trecut cu mult inaintea ta pe unde ai calcat tu.Asa din curiozitate imi numesti cativa fosti comandanti?

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
Nu ai de ce sa te enervezi...
Sa știi ca aici guralivi si cei care solicita masuri tembele au fost cei mai prosti, puturoși si marginalizati! Aici pot si ei regula...
Nume nu, foto nu, oricine poate dalma în numele prostiei si proletariatului bolsevic: privește pe frustrații blogului...ofițeri sau subofiteri! Are curaj să-și treacă numele real si ultimul loc de muncă?
Tu de ce crezi ca se ascund?

Leon spunea...

Inghetarea soldelor/salariilor de functie la militari/politisti in acest an va fi recuperata prin acordarea altor SPORURI !
Deja politistii vor beneficia de sporuri pentru"specialist de clasa":
https://www.snppc.ro/comunicat-05-01-2021-poli-i-tii-i-personalul-contractual-vor-primi-ncep-nd-cu-luna-ianuarie-2021-sporul-pentru-titlul-de-specialist-de-clas-n-urma-dem-bd10527

monteoru spunea...

Povesti adevarate.Au fost si vremuri bune.Eram prin 1982 gazduiti la Neptun participanti la o aplicatie condusa de ministrul roman in cadrul tratatului.Participanti romani,bulgari si bineinteles sovietici.La partea romana clasa muncitoare era reprezentata de capitani.La sfarsit o zi bine meritata de liber cu conditia sa spui ceistilor locul si scopul deplasarii.Cum statiunea era pustie fiecare isi omora timpul cum putea.La un moment zarva mare la demisolul hotelului.Curiozitatea m-a impins sa merg sa vad ce se intampla fapt ce s-a soldat cu primirea de o critica specifica gl.Cheler pentru cine l-a cunoscut.Namila de altfel om de treba juca la pacanele si un nesimtit de capitan coleg al meu ii castigase banii.Capitanul voia sa plece iar generalul ii cerea sa ramana pana isi recupera paguba.
Ziua urmatoare comandantul meu imi spune sa ma prezin la Cheler.Vrand nevrand dar pregatit sufleteste m-am prezentat.Nu mica mi-a fost surpriza ca generalul Cheler sa-si ceara scuze intr-un mod inedit.Mi-a oferit un coniac dublu.A ramas in memoria mea.L-am reintalnit in decembrie 1989 acelasi om doar ca eu lt.col.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cezar spunea...

Colonel de cinspe mii
5 (five)cifre pe cupon
Baaa sarakilor
Doar majurul Viurel..e de nasul lui
🤣🤣🤣😛😛😛😎😎😛

Huhu Rezea spunea...

Mares
Enuntul final nu este corect.
Potrivit L 223 un neterminat pe funcție mare poate să obțină o pensie anticipată parțială mai mare decât a unuia care a parcurs foaia de parcurs completă si o funcție similară.
Asta este nedreptatea calcularii pensiei militare numai din netul soldelor din 6 luni consecutive din ultimii 5 ani.
Sunt mai multi neterminați in post-comunism decât în comunism.

Viorel spunea...

Ave Cezar, mai schimbă subiectul, la 5 comentarii tot mai bagi câte o propoziție „Colonel fără liceu sau școală militară”. Am întâlnit persoane care au făcut o facultate la Spiru Haret la distanță și care erau mult mai deșteapte și bine pregătite decât unele la zi unde pe lângă faptul că aveau o mulțime de restanțe la cursuri (unul par ex.:a terminat facultatea de 3 ani în cinci), consuma alcool în prostie, juca jocuri de noroc până dimineața. Taicăsu mare Mr. la Penitenciar. A stat 3 luni în Iași până odrasla a dat toate restanțele și a terminat facultatea. Acum este mare învățător pe malul Prutului. 4 ore la școală 4 ore la crâșma din sat. Râde lumea de el. Mai sunt și oameni care se nasc cu o inteligență deosebită sau talent care trebuie doar șlefuit. O întrebare de final. Chiar ați fost Șef la G.A.Z. (Gospodăria Agrozootehnică) cât timp ați fost cadru military ? Era rentabil, ba 1 Kg. de carne, un litru de lapte, un caș, cartofi, legume, zarzavaturi cum sunt și comentariile dumneavoastră.

Luc 3 spunea...

Imi cer mii de scuze pentru informatia gresita pe care am primit-o,referitor la discutiile despre pensiile militare pe B1 tv.de la ora 16,00 la emisiunea lui Tudor Barbu! Am inteles de la dansul,în emisiune,ca acest subiect va fi abordat maine 06.01.2021,de la ora 16,00,cu diversi invitati de la asociatiile militare!Incă o data va rog sa ma scuzati! Sper ca maine va fi cu siguranta!Toate cele bune va doresc, absolut la toti!

Viorel spunea...

De lași și de fricoși ce sunt. Dar sunt cadre militare, cu pantofi și cravată.

Burebista spunea...

Mâine 6 ianuarie va vorbi și despre pensii militare la b1 TV tot de la 16.00

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Posibil ceea ce afirmi! Drept dovada a faptului ca nu sunt cu okii în trăită altuia, precum unii milogi ce tot postează smioxaind a cyrva masculină, ce dres sub pantaloni, spun ca nici nu m-am gândit la asa ceva, la o asemenea posibilitate!
Eu am fost 15 ani cu grad de col. pe diferite functii; de aici și faptul ca nu pot accepta orice linge pi..ă, orice aubmediocru, cu ifose de trabahadorul armatei!
Cumva i-am băut eu cerneala lui Padina si lui Șerban? Nu, ei sunt automultumitii si eu nu am nicio vina! Nu eu am semnat în locul lor ieșirea pe Ordonanta 7, la 40 de ani si un pic!
Sa dea ăștia o lege cu recalculare, fără păstrarea cuantumului avantajos si să-arda pe guralivi ăștia neterminati, căci boului nemulțumit i se ia darul!
Atunci sai vezi lătrând pe mincinoșii si depășirii ăștia! Să se sature..., pana în ficati!

Iulian Mareș spunea...

Eu am activat doar câțiva ani în garnizoana aia si nu cunosc ceea ce ma întrebi.
Stiu ca Parcalabescu a trecut pe acolo, gl. Daniela, la începutul carierei...

akord 75 spunea...

Marea MINCIUNA folosita de colonelul de carton
TOTI "sunt,fac si dreg!"..pile chestii smecherii,incercand sa-i bage pe toti "in aceeasi oala"
NU,NU TOTI sunt asa colonele de carton!! Doar o parte mica dintre ei si din pacate esti si tu acolo...exact ca societatea civila sau partidele sau oriunde ne uitam in jurul nostru.....smecherasi "tari in gura",oportunisti de joasa speta si "ambitiosi la linsul clantelor" E plina Romania de ei si in domeniul numit "armata" ai iesit tu "ca paduchele frunte" ca fel ca altii peste tot in administratie si domeniul bugetar.Altii macar au o calitate ceeea ce denota ca sunt mai inteligenti,mult mai inteligenti ca tine.Ei sunt DISCRETI.Tu nici macar nu te poti abtine de asta esti o adevarata pacoste pt toti cei ce te inconjoara.O asemenea aroganta si ingamfare nu poate avea decat cel este un zero absolut,un nimic in realitate.Ai demonstrat cu varf si indesat acest lucru

Iulian Mareș spunea...

Măcar știi care a fost specializarea gl. Keler?

Iulian Mareș spunea...

Deci în 90 ai rupt foaia de parcurs, "bun în grad!" Stii când se folosească expresia asta?

Huhu Rezea spunea...

@Vosi
Domnule , pe ce lume trăiești, de ne reamintesti comunicatul mincinos al lui Ciucă când pe 31 12 guvernul a amânat prin ordonanță indexarea pensiilor militare n anul 2021?
Chiar si Ciucă a semnat ordonanța.

Ein Stein spunea...

Mares ai descris magistral, fara cusur, principiul piramidal din armata, nu cred ca poate cineva sa-l descrie mai bine.
Daca tot m-ai intrebat ce nu inteleg, am sa marturisesc, de ce un general cu patru stele are pensie de 4 500 lei si un colonel are o pensie de 15 000 lei?
Cam asta nu inteleg si incerc sa-mi imaginez piramida aia si tot nu reusesc sa-i gasesc forma. Eu nu am o gandire asa de sofisticata sa-mi inchipuiesc lucruri care exista prin inexistenta.
Cel mai bine as descrie printr-un catren:

Nu sunt asa cum tu ma vezi
Ci sunt asa cum ma visezi
Deci dormi mai mult ca sa ma vezi
Asa cum sunt cand nu ma vezi

Cam asta e si cu principiile la noi.

HALA spunea...

Mareș provoci multă silă militarilor. De ce? Cauta-ți singur răspunsul.

akord 75 spunea...

@monteoru
cum "doar lt.col."??In ziua de azi se fac 3-4 cursuri "fulger" de cate 2-3 saptamani unde habar nu ai ca ar fi posibil, dupa care ierarhia militara e deschisa pana la cea mai inalta functie.Ganditi-va numai cate sute de absolventi cu "doctorate in securitate internationala" si in "militarie geostrategica avem" ca numai cu ei suntem invincibili....si au fost "destepti" ...un an si gata!..cel putin colonel in SMAp gata sa conduca trupele in lupta cu chinezii,rusii,indienii,pakistanezii si cu cine mai doriti dvs,simultan si fara indoiala sa iasa victoriosi...Pai ce te pui cu "scolitii" astia facuti de Gabitza peste noapte la foc automat?? Cred ca daca si-ar imparti armata Ro nu ar ajunge nici macar un pluton de fiecare asa sunt de multi.In schimb sunt destepti...nevoie mare. Banu' si gata diploma!! Cum am mai spus.Exact ca in toata societatea romaneasca nu altfel.Aceleasi metode aceleasi rezultate iar acum sunt aici "printre noi,pentru noi":)))...absolventi de UNAp cata frunza cata iarba politicieni,si toate cele

https://pressone.ro/cine-i-educa-pe-liderii-romaniei-personalitatile-care-au-predat-la-colegiul-national-de-aparare

CNAp a comunicat, la solicitarea PressOne, lista absolvenţilor săi din ultimii 10 ani (sunt 2724), cât și lista celor care au predat la această instituţie, fie în calitate de angajați ai Universității Naționale de Apărare
Si e lista de acum 5 ani.De atunci au mai aparut cateva sute.Gasiti acolo tot ce vreti,chiar si manelisti.Deci mares are "foaia de parcurs comp"..nu stiu inseamna prescurtarea "comp" ca nu face parte din gramatica,cunoscuta...poate compas??

M spunea...

Este doar impresia mea sau nivelul discutiilor si limbajul au coborat foarte mult?

Ma intreb, cam cat respect ar avea un civil care ar intra pe aici si ar citii postarile unora!
- paduche
- colonel de carton
- un zero absolut
- un nimic
- cap sec
- cumunistoid (probabil a vrut sa spuna "comunistoid")
etc.

akord 75 spunea...

Patriarhul apare pe lista celor 239 de specialiști care au susținut prelegeri la Colegiul Național de Apărare, aşa cum ne-a fost transmisă de această instituţie.
:)))))

Iulian Mareș spunea...

Paznicului Protan!
Cand sevrajul este la maximum poți trece și la poarta, însă până atunci ramai la crematoriu!
Postezi mult mai prost decât comisarii lui Stalin și asta pt că nu îți convine....
Modelul lumii de deontolog limitat, exact ca boul ala de la USR care incrimineaza 2 h de emisiune la TVR!
Nu ți-e clar ca oricât ragâi pe aici, din cauza semnăturii pe comoditate nu îți dă nimeni 1 leu în plus! ...Regret sa reamintesc, însă asa s-a pecetluit soarta celor ieșiți pana în 2000! Mai cercetează...
Cât ești de tont, mie nu-mi face placere pt tratamentul ce îl aplică haștagii, însă ei vor sa aplice metoda Bulgaria, în alt fel!
Știi care a fost Metoda Bulgaria?..ma tem ca nu!

Iulian Mareș spunea...

Stalin,
Pana la urma poți spune cum si de ce ai abandonat cerneala?

akord 75 spunea...

"informatii" de doi bani luate de pe net.Ooooo!! pai stii dumneata cine a fost cheler?? "Eu stiu eu sunt destept" zice ambalajul cu grade din carton
Uite cat e de "destept".Exact cat un copy/paste nimic mai mult

https://ro.wikipedia.org/wiki/Paul_Cheler

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tehnocrat-Burebista: Cu rugamintea sa ne informati ce s-a discutat la B1 TV despre pensiile militare.

Huhu Rezea spunea...

Nimic! A fost un fake news. Barbu a decis, avand în vedere mulțimea telefoanelor, să discute mâine.

Cezar spunea...

Alo...alo..centrala?aici agentul de teren 000009..imparatul Cezar
Retrageti urgent agentul 00000 m.Al
S a umplut de kk...t
Urgent ca pica centrala
😛😛😛😛😎😎😎🤣🤣🤣🤣




..

Dan 65 spunea...

Iulian Mares: Ai luat-o rau pe aratura, incearca sa nu te mai lauzi cu ce ai fost daca nu esti in stare sa arati cum ar trebui sa fii astazi. Ti-o spune un militar

Calinmihaib12 spunea...

La B1-TV:..la Tudor BARBU: ..s-a vorbit despre COVID 19....și "scopul"..vaccinărilor..!?

Leon spunea...

Ai dreptate !
Cineva "forteaza" inchiderea blogului..?

un oscar = o pensie spunea...

cate maciuci mai poti incasa,marese?

Viorel-Mihai spunea...

@Iulian Mares
Gl. Cheler a fost ofiter de tancuri.

Iulian Mareș spunea...

Dacă ai nume real ...ar fi core! Asa nu meriți un răspuns!
Pistolarul rade, dar faptele nu se prescriu...
Asa este Padina?

Iulian Mareș spunea...

Ai văzut lauda? Ura prostească nu ai văzut?

Iulian Mareș spunea...

M,
Si nu ai explicații pt atacurile celor mai deștepți în cap?
*...cu mobilul nai poți tasta si greșit, recunosc!
**...în fapt uniunea likelelor murdărește pe oricine este peste nivelul ei!

akord 75 spunea...

Daca tie iti plac cele 2 ore si fac parte din nivelul tau de cultura,n-ai decat.
Pe mine nu ma intereseaza si nu m-a mai interesat inca de pe vremea de cand era (inca) Iliescu presedinte.Dincolo de mistocareala de mult/putin bun gust nu sunt de acord cu lupta asta continua impotriva vaccinarii si a purtarii mastii de protectie,citat din memorie ref la "minunata emisiune" la care salivezi.
Poate vrei sa revezi capodopera unde se spune"Esti bou daca porti masca si-n 2021"Probabil ca ai o buna parere despre asemenea productii asa ca o poti revedea.Distractie placuta!! si nu uita lustruitul de clante:)
Eu am la dispozitie grila completa a rds&rcs+ www-ul
dar succes in eforturile tale de a deveni mai cult...ai si cu cine mai jos:))

https://www.youtube.com/watch?v=60hMjhcYJyM

akord 75 spunea...

@ M
Da a coborat!! Asa se intampla cand nu te lasa unii in pace fara sa le zici nimic,nici macar nu-i bagi in seama in cei trei,patru anisori de cand au aparut pe blog
Ciudat este ca nu exista nici o urma a lor NICAIERI pe internet ci doar aici si numai aici...ceea ce ma face sa cred ca....nimic nu e intamplator.Pun pariu ca toti de pe aici mai umbla si pe internet aiurea fiecare pe unde vrea sa vada,sa afle cate ceva.Doar unul numai "unul" e o adevarata stafie exista doar aici si nicaieri in alta parte,ceea ce ma ingrijoreaza.Primind ordin sa se camufleze a facut atata exces de zel incat a obtinut efectul contrar.Ce colonel,ce Mali,ce misiuni? naivilor!
Acum va explicati domnule M? Ca CFI-ul nu vrea sa priceapa cum n-a priceput-o pe aia cu "gabitza" facatorul de minuni....Da a facut lucruri bune,foarte bune gabitza atunci,candva..De atunci au avut grija sa-l ingroape(politic) cat de adanc s-a putut.CFI-ul asta n-a vrut sa priceapa

GO spunea...

V-ati plictisit? Luati de aici! Grup "Pensionari militari"

" Aurel Iacobescu

Am onoarea, Domnule General! Sunt date potrivit cărora la Ministerul Muncii se lucrează de zor, în cel mai mare secret, la recalcularea pensiilor militare conform principiului contributivitatii. În acest sens va fi folosită o valoare, stabilită arbitrar de ei, pe care au numit-o valoare de inlocuire. Pentru asigurarea unei aparențe de legalitate a operațiunii ministrul Raluca Turcan (!) a anunțat public înființarea unei comisii interministeriale având același obiect de activitate. Conform jurisprudenței Curții Constituționale, însă, sistemul pensiilor militare nu face parte din sistemul public de pensii, prin urmare Ministerul Muncii (liberal) nu are nicio atribuție privind pensiile militare. În zilele următoare voi întocmi un material în acest sens, care va putea fi folosit pentru a scoate pensiile militare din aria decizională a ministrului muncii, care nu are nicio competența legală în acest domeniu".

https://www.facebook.com/groups/1413927995511482/permalink/2949542775283322

Leo spunea...

și cu multe studii în URSS.
Dar a arătat în 1968 că nu a fost recrutat de GRU , dar cu maniere inadecvate. Nu a fost vina lui..........

Dan 65 spunea...

Iulian Mares: Trebuie sa fim mai intelepti, chiar daca unii camarazi mai gresesc. Timpul are rabdare!

avianyc spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, multumesc frumos!

Ein Stein spunea...

Asa e sistemul, unii se pliaza foarte repede pe curent altii mai putin sau deloc. Logica e, daca vrei sa prinzi o functie trebuie sa treci si pe la noi cateva luni, un an, acolo sa avem si noi o paine de mancat, sa ne facem si noi relatii in politica si tu sa-ti vezi de ale tale. Am mai scris in urma cu ceva timp, doar in armata Romaniei exista inflatia asta de eruditie si doctori in stiinte exotice. Cine e curios poate sa intre pe site-ul SHAPE si sa vada daca exista in staff-ul de conducere vreun doctor simplu sau dublu doctor in ceva, sau concatenat la gradul militar vreun titlu stiintific. Rar sau deloc mai e cate un ratacit cu vreun parlit de master in stiinte adevarate nu inventii mioritice, si nu poate sa zica cineva ca aia nu stiu armata.
Nasol e ca la un moment dat chiar incepi sa crezi ca esti intr-adevar ceva deosebit de destept, ai alta viziune asupra lumii, alta parere despre tine si te minunezi cum de nu te-ai descoperit pana atunci. Abia atunci incepi sa vorbesti despre cerneala, studii, inteligenta, performante deosebite, cat de prosti sunt ailalti si chiar te enervezi cand cineva pune la indoiala lemele pe care le debitezi. Ala de a fost director la ORNIS nu avea nici macar liceul si a ajuns profesor universitar si chiar indrumator de doctorate, ba chiar intrase si prin masonerie. Daca era si ala militar si ateriza pe aici sigur se zburlea la tine, cum se mai intampla, daca aveai proasta inspiratie sa-l contrazici. Restructurarea si reprofesionalizarea armatei e singura solutie, lumea se indreapta cu pasi rapizi spre alt tip de amenintari si razboi. Nu mai stiu, in RIF mai exista articolul ala tampit prin care se pleca la atac cu strigate de ura?

Iulian Mareș spunea...

Specializarea lui, după Studiile de la Frunze constau în întrebuințarea Rz ATc!

Iulian Mareș spunea...

Jubilează Stalin și Pistolarul din TM!

Iulian Mareș spunea...

Greșesc? Camarazi?
Eu as zice doar Greșiți de Natură! Ăștia țin de psihiatrie!

Huhu Rezea spunea...

@Olescu
Informația este foarte credibilă.
Nu intamplător am postat pe blog referirile la pensii din Programul Guvernului Cîțu și declarația Turcanei.
Crezi ca in Comisia interguvernamentală care lucreaza sub conducerea Turcanei la evaluarea pensiilor din toate sistemele nu a trimis și Ciucă un gulerat?

Iulian Mareș spunea...

Tu denaturează conștient!
Folosești același limbaj caricatural...cuantum nesimțit! Tata, pe lângă faptul ca tu nu ai văzut niciun cuantum, dar crezi ce delireaza unul si altul..., cumva mi-am stabilit eu acel cuantum?
Nu realizezi ca scrii prostii?
Ce ai vrea? Din solidaritate cu X, Y si Z, ieșiți în 2000-2004 (unii neterminati din voința si comoditatea lor) să ies în P. Victoriei si sa art un teanc de bani?
Dar prostia bolsevica trebuie sa caracterizeze un militar?
&Curios ca pana acum nu prea ai mai comentat, însă te-am incitat eu... Mai sa fie?

Iulian Mareș spunea...

Cenzori,
Aici nu este vorba de ceea ce îmi place mie sau ție ci de libera exprimare! Culturnicii bolsevici sunt cenzori inascuti!
Probabil când Robotul decretat ca Plăcută syedeza este "opțiune politică " te dădeai cu cursul de asfalt cerând invalidarea expresiei!
Insa la noi, curcele sunt DIVE!

Iulian Mareș spunea...

Cum sa avem sanse dac nivi o semnatura nu o dam?2021-01-05 18:01:31
Multumesc celor ce ati semnat. Apreciez increderea, dar, sincer doar 3560 de semnături?

Mai vin unii camarazi cu pretentii de partid.

Ce partid daca noi nu strangem nici macar 10000 de semnaturi, sa nu spun de cele peste 30000 ale profesorilor in cateva zile?

Oare ne-am invatat cu "privatiunile", sau pensiile militare de stat sunt suficiente?😢

Mr. (Rz.) dr. ing. Dan Băzăvan

un oscar = o pensie spunea...

mares,de ce nu cedezi tu primul cu astea?
se presupune ca esti mai intelept

Iulian Mareș spunea...

Tehnocrat,
Nu are legătură, dar nu vezi ca ei nu respecta nicio lege, nici Constituția, nimic!
Sa vezi ce veseli vor fi Padina si Șerban Proton!

Alex spunea...

Se stie clar ca aceasta gloaba Turcan, nu are nici o atributie in ceea ce priveste pensiile militare.Am inteles ,poate ca multi altii, din comunicatul facut de gloaba mentionata ,ca este vorba de pensiile publice.Nu am auzit un cuvant despre pensiile
militare.Ar fi a doua gloaba care isi permite sa calce in picioare militarii in rezerva si chiar activii ,care sunt viitorii pensionari militari.
Ma gandesc ca adormitul nostru nu va zice nici "pas" ,o sa ridice mana ca este de acord si gata.Omului ii iese socoteala si asa...si asa.Sotia colonel cu pensie bunicica,el pensie de general si cine stie cati fini,finute,verisori,cumnati..e.t.c.angajati prin M.Ap.N.sau societati care au legatura cu ministerul e.t.c.
De uniforma s-a lepadat la propriu cand a devenit om politic si-l doare la baston de ce se va mai intampla de acum inainte cu militarii.
Am crezut ca fiind fost militar va avea un pic de sange in vena.Ti-ai gasit!Tremura ca un caine la dentist cand este in preajma mutului.Poate s-o trezi naibii in al doispelea ceas.
Halal ministru!

akord 75 spunea...

@tehnocrat
"Ce are sula cu prefectura sau MM cu pensiile noastre?"
Cum ce are? Uite ca olguta a avut si i-a mers...ohoo si inca cum!.Nu cred ca se mai intampla inca o data daaar"puschea pe limba"!!

akord 75 spunea...

@huhurezea
In mod sigur da,a trimis! Altfel ar fi fost un non-sens,sistemul public de pensii cu...el insusi??(al turcanei?)...Iar "ne rerezinta cu "cinste" rosu si jianu":)))
PS stiu eu unu care face matanii non stop la rosu si jianu ca-s de aceeasi teapa cu aceeasi "cariera"plina de privatiuni.Cat ei sunt mari "safi" altora le convine de minune situatia.De asta nici nu au/a zis vre-un cuvintel pana acum>Cand aparea subiectul se pierdea ca magaru'n ceata cateva zile.Ce n-ati observat? Verificati ca se poate!

Viorel spunea...

Ce „frumos” am început anul, cu cu provocări, insulte și dezbinare în loc să întâmpinăm creștinește cele două mari sărbători ce urmează și mai așteptăm minuni de la CEL DE SUS.
1. „În calendar ortodox 2021, ziua de 6 ianuarie încheie ciclul sărbătorilor de iarnă dedicate Crăciunului și este sărbătoarea botezului Domnului în apa Iordanului. Sărbătoarea de Bobotează mai este cunoscută și sub denumirea de “Epifanie”, “Teofanie”, “Arătarea Domnului” sau “Descoperirea cuvântului Întrupat”.
2. „Ioan Botezătorul, sfânt, fiul Elisavetei și al preotului Zaharia, numit și Înainte-mergătorul, pentru că a anunțat venirea lui Iisus. S-a retras în pustie încă din copilărie. Și-a început activitatea predicatorială și a botezului în anul 26 d. Hr. Când Iisus a venit la el și a fost botezat, a avut loc descoperirea Sfintei Treimi (epifania sau teofania), după care Ioan Îl anunță pe Iisus ca Mesia și Fiul lui Dumnezeu. A fost închis de Irod și i s-a tăiat capul în urma vicleșugului Irodiadei cu ajutorul fiicei sale, Salomeea. Bis. a închinat lui Ioan Botezătorul șase sărbători: zămislirea lui (29 septembrie), nașterea (24 iunie), soborul lui (7 ianuarie), tăierea capului (29 august), întâia și a doua aflare a capului (24 februarie) și a treia aflare a capului său (25 mai)”. Luate de pe google, specific pentru că am observant că mai nou și citatele luate de pe net sunt criticate.

Huhu Rezea spunea...

Am blocat comentariile sterile cu atacuri la prsoana.

monteoru spunea...

Mai baieti si fete pensionari militari cum credeti ca un ministru al MApN civil sau militar pune palma pentru noi?Eu unul m-am saturat sa-mi mai bat capul cu subiectul.Faca ce vor vrea .Credeti voi ca Ciuca nu-si va trimite ariergarda,ariergarda care va face totul sa batem pasul tot pe loc?Eu unul zic sa ne administram cat mai bine fiecare ce avem,sa ne indexam cu forte proprii pensia fiecare cum putem si sa-i pagubim traind cat mai mult.
Nu turcana decide.Nici Ciuca.Pe tabla de sah sunt pioni.Pulimea nu ne vrea speciali fiindca printre noi sunt si nababi.Si presa ne e ostila.Eu cred ca daca am trece pe contributivitate cu pastrarea cuantumului cel mai avantajos nu am mai fi subiect de discutie.E parerea mea.

Viorel spunea...

LEGIONARULE MAXX, un CARTONAȘ ROȘU să folosești și tu când mergi la C.Ap.B., numai ai grijă cui îl dai. Impresia poate fi remediată, momentele de supărare trec cu timpul, nu trebuie pus totul la suflet. Ne răcorim pe moment, este ca un șpriț după o beție cînd te doare capul. Uite spre exemplu tu ai afirmat într-un comentariu că atunci când ajungi la proces la București (eu am specificat că din motive de sănătate nu mă pot prezenta iar dacă au nevoie de dovezi le trimit Scrisorile medicale prin email) din cei 10 petenți, tu vei fi singurul care o săcâștigi (voarbe, pentru că nu știm ce le trece prin cap judecătorilor), asta nu este tot o piatră aruncată (un pic de egoism) ? Îți urez succes, dar nu ar fi bine să câștige toată lumea ? Tu o să trăiești 100 de ani pentru că pari o fire hazlie și optimistă iar comentariile tale sunt (pentru mine) un deliciu uneori.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian Mares, m-am acrit cate adeziuni pentru semnaturi am postat, dar si altii. Nu vor, exact ca la votare sa-si votreze calaii, ca la iesit in strada, ca la revendicari pentru nedreptati. Total dezinteresati, dar latra ca sunt discriminati. S-au dus naibii coeziunea si unitatea datorita asociatiilor paguboase, care au produs doar rupturi intre noi. Treaba lor, dar nu le va fi bine!

Călugărul spunea...

Nu vă mai luați de Mares, sunt multe mii de pensii militare ale șmecherilor de peste 10.000 RON! Probabil și el e invidios pe cei cu peste 20.000 pensie militara ! Și sunt destui și de ăștia!

Viorel spunea...

Domnule monteoru, vorba românului „Câte bordeie, atâtea obiceie!”. Așa și noi, fiecare ne dăm cu părerea, am făcut și facem fel de fel de calcule, simulări, ba pe PLx-199/2020, PLx-221/2020, Actualizări, Indexări, cei de la DGFC, CPS, Curtea de Conturi….etc., alți mari sau mici finanțiști la fel și oricât ne zbatem, la nici unul nu rezultă conform aritmeticii că 1 + 1 = 2. La fiecare dă un rezultat diferit. Și atunci ce e de făcut. Noi vrem (și pe bună dreptate, o Lege a pensiilor militare cum este menționată de peste un veac), politrucii vremurilor noastre vor o lege cum le convine lor, trădătorii din M.Ap.N. vor o lege și mai rea decât a politrucilor. Noi purtăm discuții și vrem nu vrem „Vremea noastră trece” (cred că ați înțeles aluzia).

IAR99Army spunea...

stimati rezervisti iata ce am primit astazi de la un coleg, ce credeti este adevarat ca nu iese fum fara foc ?
Se vorbește pe la colturi , ca madam Turcan, cu ordin de la PNL, asistata de trădătorii diñ MApN si MAI, CIUCA fiind coordonator...incearca sa treaca pensiile militare...pe contributivitate! Sa ramana pe pensii de serviciu numai...magistratii, politicienii, grefierii, diplomații!Ciuca si PNL...ar fi ultima greseala pe care o puteti face ! Ar fi cea mai mare umilire a militarilor români pe care si asa i.ati înjosit în ultimii 10 ani!STOP...pana aici ! Nu veti apuca nici voi nici IOHANNIS sfârșitul anului la putere !

IAR99Army spunea...

va postez un material care pe mine m-a uns la inima. felicitari acelui coleg carel-a conceput si care circula pe net, ar trebui trimis la toate institutiile nemilitare si la mass media scrisa.
"Politrucilor, nu vă plac militarii! Nici măcar când sunt rezerviști, nu îi vreți în apropiere !
Ați făcut "totul" pentru a-i umili.

IAR99Army spunea...

si va mai pun o ultima adresa pentru semnarea unei petitii, pe care eu o consider utila fie si prin faptul ca este o luare de pozitie a noastra in numar cit mai mare pe care sa o vada cei care nu ne vror, sau ne vror raul. chiar deca faptic nu va produce efecte, macar ca scop informativ.
https://www.petitieonline.com/read/56171/81000649

GO spunea...

@ tehnocrat. Te credeam mai istet!!!In primul rand ca este clar, ca o astfel de modificare nu se poate face prin OUG, ci prin lege adoptata de parlament.

Si cum orice proiect de lege cu dedicatie financiara este facut in ministere. Chiar daca apare initiat de parlament. Deci, Turcana face pe sestache proiectul de lege care o sa apara oficial ca initiat de ...deputatul Bulai, de exemplu. Oficial MMPS nu a intreprins nimic.

GO spunea...

Eu tocmai am dat pe o pagina FB de un subofiter MAI, baiet citit. Si-a calculat contributiva. Are 28 ani efectiv, 40 de cotizare cu grupa. Acum are 4379 lei nu are Oskar nimic. Iar mareata contributiva ii iese 2946,51 lei.

Asa ca vezi ce iti iese, lasa-l pe Mares!!

y spunea...

https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-24522271-angajament-financiar-luat-romania-pentru-gazduirea-bucuresti-centrului-cyber-suporta-costurile-chiria-utilitatile-10-ani-alte-tari-facut-angajamente-mai-bune-spune-ministrul-finantelor.htm

https://media.hotnews.ro/media_server1/document-2021-01-5-24522305-0-angajamente-centru-cyber.pdf
extras din documentul de mai sus
PRIVILEGES, IMMUNITIES AND OTHER COMPLEMENTARY BENEFITS AND PRIVILEGES
The Centre and its staff will enjoy in Romania, from day 1, the privileges and immunities stipulated in the Protocol 7 on the privileges
and immunities of the European Union, annexed to the Treaty on the Functioning of the European Union. In order to ensure the best
conditions for the hosting and the proper functioning of the Cybersecurity Centre in Bucharest, other complementary benefits, privileges
and immunities to be included in the Headquarters Agreement, will be granted from the date of entry into force of the above mentioned
Agreement.
In line with Protocol 7, Romania will offer the following privileges and immunities to the Centre:
- Inviolability of the premises and buildings;
- Inviolability of the archives;
- Immunity from any administrative or legal measure of constraint;
- Freedom of financial assets from restrictions (without being subject to any financial controls or moratoria of any kind, the organization
may freely: purchase, hold and dispose any currencies through authorized channels; and operate accounts in any currency);
- Tax exemption for the agency, its assets, revenues and other property with the exception of charges for public utility services;
- VAT exemption/ refund for substantial purchases for the official use of the agency;
- Exemption from all customs duties, prohibitions and restrictions on imports and exports in respect of articles intended for the official use
of the agency/ for its publications;
- For official communications and the transmission of all related documents, the Centre shall enjoy the arrangements accorded by
Romania to diplomatic missions accredited to it (the right to use codes and to dispatch and receive correspondence by courier or in sealed
bags, which shall have the same immunities and privileges as diplomatic couriers and bags; communication by means of a wireless
transmitter installed with prior authorization from the relevant Romanian authorities)
In parallel, the following privileges and immunities are granted to the staff:
- Immunity from legal proceedings in respect of acts performed by them in their official capacity, including their words spoken or written;
- No immigration restrictions / formalities for their registration or for their family members;
- The right to import/ re-export free of duty their furniture and effects at the time of first taking up their post/on termination of their
duties;
- The right to import/ re-export free of duty a motor car for their personal use;
- Exemption from national taxes on salaries, wages and remunerations paid by the Centre, as entity of the EU.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
nici nu jignesc la propriu si nici nu nominalizez, insa trebuie sa facem ordine in idei si enunturi!
Prea multe jigniri directe eu nu am facut, poate indirect..., insa ele au fost in defensiva si nu accept orice mizerie a unor ”pitici”! Acum, doar pamantul le inkide gura unora si pamant avem destul, iar ei stau cu gura larg deskisa.

Pe contributivitatea adevarata, unora le va creste pensia, iar altii (foarte multi, marii meseriasi si sustinatorii de serviciu, pro domo) se vor trezi cu pensia diminuata, fara aplicarea cuantumului avantajos! Atunci sa intelegeti ”justetea teoriilor neomarxiste” aruncate de unii si altii!
Cel mai bun propagandist este prostul de serviciu, ala care kiar si crede si sustine ca un mancurt!
Nu sustin asa ceva, nici nu doresc, dar cativa troli...azi nu-i mai nominalizez, ar merita asta pentru 1 an macar!
Voi cand auziti ca legea noua privind pensiile din domeniul public vor sa o puna pe butuci, ce resorturi bolsevice vi se aprind in CREIER? Ca va va ajuta pe voi, cei care nu aveti decat cel mult 2/3 din cariera executata?
Daca asa ganditi, este clar ca unii au baut apa cainelui si asta este.....
Nu fac apologia celor care au fost creduli si au parasit sistemul prin propria lor semnatura si nici a celora care au rupt foaia de parcurs la termenul maxim, din propriile motive!
*Insa, nu pot sa nu remarc ca incepand cu 2000, orice functie se ocupa numai prin concurs (functiile libere se publica intr-un document intern, pe CFA/MU/UM/Garnizoane, denumirea/natura, coeficientii de grad/functie, cerinta functiei....etc) Este de la sine inteles ca neindeplinirea cerintelor anuleaza raportul! Atunci, este de neinteles de unde atatea mizerii cand tu, in toata viata ta profesionala, nu ai participat la un singur concurs pt ocuparea unei pozitii? Ca sa fiu si mai clar, si admiterea la un curs de cariera este tot pe baza de concurs; cunosc destui picati la admitere, din cauza ca au tratat cu superficialitate momentul!
**Multi i-au atacat si pizmuit prosteste pe cei ramasi in activitate, pentru ca au beneficiat de unele sporuri... Asa se comporta ei, ca niste ... azi nu spun.
***Unde erati domnilor tari in gura, precum magarul in ...., atunci cand Basescu&Boc au taiat 25% din solda si in fapt cam 38%din venituri (au taiat pana si din norma de hrana si c/v ekipament, transport, decont kirie)? Va tremura femurul ca va taie Kiorul si din pensie? ei aflati ca cei care erau activi si-au exprimat ad-hoc pdv ca nu sunt pentru asa ceva, ca daca este pt taiere sa ramana la solda/salariul lor si nu de la pensionari; sunt convins ca ecoul a ajuns pana unde trebuia si frica i-a facut sa renunte! Dar au facut TVA la 25%!
Si acum ce faceti? Ati uitat de asta, mai ales ca cei de acum vin cu multa experienta anterioara si comenzi internationale(iste)?
Inseamna ca v-ati definit soarta....si... Sa va fie de Foarte Bine!

CEZAR spunea...

Olesccu..cum vine asta ??? .."Are 28 ani efectiv, 40 de cotizare cu grupa""

CEZAR spunea...

Pensiile militare TREBUIE SA VARIEZE INTR_UN ECART CUPRINS INTRE MINIM 2500 si maxim 7000 !

BatistaPeTambal spunea...

Cred ca stiti ca petitiile online nu produc nici un efect, nu? Decat eventual cativa centi din reclame.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Da-ne un link, pls!

Iulian Mareș spunea...


Banceanu Vasile
mar., 5 ian., 15:39 (acum 17 ore)
către

MESAJ DE LA MILITARI... CĂTRE NIȘTE UNII !
"Politrucilor, nu vă plac militarii! Nici măcar când sunt rezerviști, nu îi vreți în apropiere !
Ați făcut "totul" pentru a-i umili.
Nu vă place nici Armata. Unii vă lăudați că ați fost șmecheri și ați "fentat-o", alții ați considerat-o pierdere de timp.
În schimb, la ceremoniile militare va îngrămădiți să fiți în față, la tribuna oficială, la poze sau la filmare.
Vă buluciți să absolviți Colegiile naționale de Apărare sau de Informații (politruci, jurnaliști, oameni de afaceri, etc.)
I-ați sufocat, dlor politruci, pe profesorii din UNAp cu dorințele voastre de a deveni doctori în științe militare.
Vă plac titlurile, chiar și gradele militare, dar luate "la apelul bocancilor".
Vă luați și arme pentru "autoapărare" dar n-ați fost la o ședință de tragere.
Chiar și "ultima dorință" de a merge la "loc cu verdeață" vă surâde să o faceți "cu onoruri militare".
Atunci, dacă vă plac toate astea atât de mult, e musai să mergeți și în teatrele de operații sau la instrucție, să interveniți la calamități ori la dezastre. Să vă căliți, sa deveniți bărbați, nu cocote masculine.
Să simțiți pe pielea voastră privațiunile serviciului militar și să primiți drept răsplată o soldă sau o pensie nesimțită.
Până atunci, sictir!"
Al dvs. cu drag,
Dumitru TUDOR”

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
y spunea...

Dacă este dreptul meu, nu este normal să mă deplasez să-l cer?
Dacă sunt drepturile noastre, nu ar fi normal să mergem în persoană să le cerem?
Și nu stând acasă, comod în fotoliu și semnând o petiție. Doar naivii și optimiștii incurabili, mai pot crede că se poate rezolva ceva „de acasă”.
Tinerii „frumoși și liberi” nu au stat acasă, nu au semnat petiții! Au ieșit în stradă. Și au obținut ce-au vrut, pohta ce-au pohtit.
Și noi, rezerviștii militari, am ieșit cu zecile de mii (peste o sută de mii la primul marș în București, al rezerviștilor militari) în 2010 și 2011. Și din păcate, cu mult mai puțini în anii ce au urmat, și la + 40 de grade C, dar și la – 20 de grade C. Și cu SCMD, și cu LADPM și cu oricine a luat poziție împotriva desființării pensiilor militare de stat (mai puțin cu ANCMRR care a luat și el poziția: ghiocelului ofilit).
Și am obținut. Doar parțial ce am vrut, dar s-a dovedit a fi doar o amânare a planurilor distrugătorilor de pensii militare de stat.

Inițial, sistemul a făcut un pas înapoi. Apoi a bătut pasul pe loc. Acum, sistemul vrea să facă alți pași înainte, în forță, pe calea dizolvării rezervei armatei, aceasta fiind de fapt și o lovitură dată siguranței naționale a României și a unității flancului estic al NATO. Sau, în realitate, ăsta ar putea fi scopul principal și ascuns. Slăbirea, până la anihilare, a capacității de apărare a țării. Asta intră sub incidența legii trădării, este de domeniul procurorilor militari, de luat urgent măsuri de contracarare în CSAT.
Și de ieșit în stradă, la guvern (pentru că aleșii din parlament sunt ... în vacanță și nu-i așa, nu pot fi chemați din concediu, s-ar surmena prea tare). Măcar 15 -25 de mii de rezerviști, să reușim să ne organizăm, să lăsăm deoparte animozitățile și, prin asociațiile din care facem parte, sau pe grupuri zonale, chiar și individual, să ieșim să manifestăm. Pentru că, dincolo de interesele noastre specifice, miza, este cu mult mai mare!

y spunea...

https://www.art-emis.ro/jurnalistica/manifest

HALA spunea...

Mareș pe politruc îl doare în fund de Dumitru Tudor pentru ca el scanceste ca un cățel pe la uși. Colonei și generalii romani au frica pana și de siretul bocancilor lt. Colonelului Tejero.

Dan B. spunea...

Regret profund „meciul” dintre dvs pe acest blog, mai ales în condițiile în care nu am criticat pe unii, în beneficiul altora, dintre pensionarii militari proveniți din MApN. N-am fost nicicând adeptul zicalei cu „să moară capra .....”, ci am militat pentru „dă-mi și mie ...” .
Personal, am încă impresia că polițistul civil, de regulă și conf. statisticii, au pensii mai mari decât MApN-iștii, chiar dacă și unii și alții sunt subiecții Legii 223/2015.
Este posibil ca Iulian Mareș să aibă o pensie, în baza recalculării prevăzute de lege, mai mare de 5-6 ori decât pensia mea stabilită similar, dar trebuie să înțelegeți că a beneficiat de condiții favorabile de retribuire, ba a și exercitat, cu inteligență, funcții de top în SMAp. Așadar, nu a băgat mâna în contul lui Cezar sau al lui Monteoru pentru a-și majora venitul, și, cu atât mai puțin, în al meu.
Poate este cazul să pricepeți că nu și-a stabilit el cuantumul pensiei, că în stabilirea acesteia a contat mult pregătirea profesională superioară, ceea ce i-a și permis promovarea în cel mai înalt eșalon al Armatei . Cu alte cuvinte, n-a „băut cerneala”, nici în adolescență și nici la maturitate, a știut ce a vrut și nu s-a arătat satisfăcut de plafonare pe funcții comode si/sau bănoase.
Înclin să cred că „răzbelul” din acest site, cu Mareș de o parte și cu ații în adversitate, este cauzat de invidia celor incapabili a sesiza mecanismul legislativ (ne)favorabil al stabilirii prin lege a cuantumurilor pensiilor de serviciu. Deh, capacitatea scăzută de pricepere a unora privind informarea legislativă și neputința neuronală în analiza necesară, sunt tare de caracter ale „războinicilor” care îl „înfierează” pe Mareș.
Și unii chiar militează pentru unitatea pensionarilor militari, dar au „succesuri” în dezbinare!

PS: Ifrim, poate dta ești „istorie”, căci și după trecerea în rezervă trebuie să arăți respect celor mai mari în grad, ba chiar mai deștepți și inteligenți decât dta.

un oscar = o pensie spunea...

dar nu ar fi mai corect sa vedem ce pensie ar iesi pe corecte-contributiv
legea 223 este o mizerie pt maj pensionarilor militari
calculam contributiv si dispare orice discutie
ia sa vedem ,mai ajung multi la 15-20.000 (colonei,nu generali)
uite -pe contributiva un vecin,pensionar cfr ,are pensia mai mare decat mine
adica 80% din pensionari sunt sub 5.000 pensie si apar astia imbuibati pe aici sa bage batul prin gard si sa deturneze lupta sindicala

IAR99Army spunea...

scuze, mares nu am mai verificat daca a intrat si materialul in postare, dar azi am vazut ca l-ai gasit tu singur. da , acesta era.

HALA spunea...

Dan B. Ai o gândire comuistoida de cea mai joasa speță. Tu ți-ai tras spor de manșa și vodila iar Mareș spor de destaptaciune. Totuși armata de rezerva nu sta doar în intelinganta lui Mareș și vodila ta.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
nistortgv@yahoo.com spunea...

Lașitate,dezinteres,indiferenta,toate ne caracterizează în acest moment când se vede clar direcția în care avem să ajungem cu aceasta clasă politică la conducere.

Dan B. spunea...

Reiterez, ce vină au militarii disponibilizați cu OG 7/1998, cărora totalitatea punctajelor anuale este mai mică decât a celor care și-au conservat „scaunul” prin noroc, pile , cunoștinte?
De ce nu pricepeți că disponibilizarea unora a facilitat altora rămânerea în sistem, că rămânerea mea pe funcție ar fi indus demiterea a min 1-2 militari tineri, fără drept de pensie, direct în șomaj?
Așadar, contributivitatea este benefică celor care au muncit pe brânci ani buni, dar și acelor tembeli, cu studii reduse și proști de felul lor, gen agramatul Hala, care, din întâmplare au figurat pe statele de organizare ale unor structuri nevizate de disponibilizări.
Ca o curiozitate pentru acești marțafoi, care-l invidiază pe Mareș, vă pot releva că și pensia mea, stabilită în baza Legii 164/2001, este in cuantum inferior celui menționat de „oscar”, adică sub 5.000 ron.

Viorel spunea...

Succes LEGIONARULE MAX și ai grijă cu hepatita virus B și C. Dute la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, caut-o pe doamna profesor dr. CIJEVSCHI (șefă secție gastroenteenterologie), dacă vrei îți dau tf. personal și urmezi tratamentul prescris de ea. Am avut un coleg cu viremia peste 5.000.000 (interferonul nu avea efectul dorit, scădea viremia pe moment iar după 3 luni era la fel). A fost primul pacient cobai al doamnei profesor dr. CIJEVSCHI. I-a aplicat pe bază de semnătură un tratament experimental timp de 72 săptămâni (în urmă cu 8 ani). Acum are viremia 0 (zero).

Iulian Mareș spunea...

Dan B,
Si prosti și numeroși...
Ma uit cu mila la masurile Oskar si ma întreb ce responsabilități a avut de are o asa minte odihnita?
Sunt câțiva latrai cărora nu le convine adevărul...comoditatea si suficienta i-a marcat pe veci! Uite un exemplu: in capul neted a fostului brav majyr intre uncolonel la max si un general de brigada ar fi o diferență uriașă de salarizare/venituri!
De ce a luat ăla? ...vesnica ranchiuna a prostului pe blog. Mai repet odată...armata este instituția cu structura piramidala, prin excelență!
Ea este condusa/comandata de generali, colonei si lt.col.
Cand o fi condusa de majuri, mr si cât nu mai este armată!
Ca urmare, se răsplătește munca de comanda/conducere, iar cei de la palierul execuție ar fi trebuit să-și planifice cariera militară cu nivel de ambiție cât mai sus! Ca majur ai destule functii de conducere pt care trebuie sa te bați, dacă poți și dacă vrei!
Gura mare ulterioară cariei pute de la carii netratate...
Sper că a înțeles și Oskarel,micimanul!

avianyc spunea...

@ Dan B.
Dacă foarte multi din unitățile operative de pe teritoriu realizau venituri mult peste veniturile celor din eșaloanele superioare pana cand si -au inventat si acestia tot felul de sporuri ,nu inseamna ca cei de la eșaloanele erau mai deștepți, bravi ,profesioniști, etc decat cei din teritoriu care nu au renunțat la veniturile realizate în unitățile operative pentru un venit mai mic ,lipsit de sporuri ,prime ,IC,SM, din comandamente ,SMG,minister.
Bănuiesc ce vor da pe trompeta @ Dan B, Mares si altii trepadusi de birou avari dupa functii pe la eșalon cand pe contributivitate vor fi depășiți de colegii din unitățile operative sau de către foarte multi maiștri militari și sof din unitățile de aviatie ,parasutisti,scafandru, etc.
Aici se va vedea daca directorul de la ROMAVIA ,locuitorul cdt pentru zbor ,parasutare sau multe alte functii de responsabilitate maxima din unitățile operative care ar fi putut si chiar au fost invitați să ocupe functii inalte la eșaloanele superioare si au refuzat au fost sau nu mai deștepți, bine pregătiți profesional ,etc decat niste tiriplici care la restructurări in lipsa de personal au umplut golurile din comandamente sau minister,deși prin competenta nu se ridicau la nivelul înaintașilor in functii sau a multora de pe teritoriu .

Dan B. spunea...

@nero:

Dacă n-ai aflat, măcar acum te „luminez”:
Comoditatea și prostia fac casă bună, la orice nivel, motiv pentru care găsești la oricare eșalon pe cineva mulțumit, momentan, de poziția sa.
Dar accesarea eșalonului superior, de cele mai multe ori, se face pe baza de pregătire profesională și de dosar.
Am avut colegi, care, prin urmarea cursurilor AMG, ar fi pierdut financiar, anual, câte o Dacia 1300, motiv pentru care s-au plafonat profesional, dar efectuau căutări asidue pentru identificarea unor portițe necesare promovării în grad și funcție la aceeași unitate.
La fel s-a întâmplat atunci când ofițerii-elevi de la cursurile post-academice nu mai beneficiau de sporurile avute anterior, dar cei comozi, care au refuzat studiul respectiv, odată cu trecerea anilor, așteptau degeaba funcția și gradul de col/cdor.
Așadar, încearcă să nu asimilezi prostia și comoditatea unora cu dezideratul altora de a accesa nivelul superior al structurii din care face parte.

Dan B. spunea...

@oscar:

Spre știința dtale:
În baza Legii 223/2015, CPS mi-a recalculat pensia cuvenită la un cuantum de 2385 lei, cu apx 50 lei mai mult decât cea a unui caporal trecut în pensie în anul 2017, cu max 17 ani de serviciu militar (a absolvil liceul din Bolintin în 2000).
Așa a stabilit conducerea MApN, că există o similaritate de retribuire între un caporal absolvent de liceu, și un comandor cu liceu militar, scoală militară, academie militară și cu curs post-academic.
Te asigur că aceeași soartă au avut toți militarii, 92 la număr, care au activat la Romavia SA, pensiile recalculate fiind în ecartul 1850-2875 lei, cifra maximă apartinând unui general maior doctor inginer, director general.

HALA spunea...

Dan B, ma determini sa dezvolt subiectul dacă nu încetezi cu manipularea.

un oscar = o pensie spunea...

dar nu am zis niciodata ca imi doresc ca un subofiter sa aiba pensia mai mare decat un ofiter
deranjeaza ecartul foarte mare intre minim si maxim
nu poti sa sustii ca un colonel sa aiba 15-20000 si un subofiter(sau colonei mai demult pensionati sa aiba 2-3.000
aici e deranjul ca s-a sarit calul prea mult,pensiile sa oscileze intr-o marja de 1 la 4
daca aveam pensiile militare intre 2000 si 8000 maxim nu mai eram speciali si nu mai aveam discutiile astea aici,si cred ca mares are 15.000 pensie deoarece am iesit odata cu un colonel de la mine,care nu era mare sef si a iesit cu 14.000(acum daca il vad pe strada o sa am grija de el)

Dan B. spunea...

@oscar:

Trebuie să te asigur că există maiștri militari si subofiteri care, activând în sediu MApN, au pensii de 2-3 ori mai mari ca cele ale similarilor lor de la unitățile din teritoriu.
Iar promovarea lor la acest eșalon, al MApN, s-a înfăptuit în baza principiului meritocrației, motiv pentru care nu se pot retrbui la fel funcțiile lor, implicit valoarea pensiilor lor.
Unul a fost consecvent în realizarea propriilor aspirații, altul, comod sau/si prost fiind, nu s-a zbătut, prin modalități legale, pentru promovare în funcție si grad.

un oscar = o pensie spunea...

deci concluzia finala si simpla
contributivitate plus un bonus pentru privatiuni viata militara(o suma decenta)
sau o lege copiata NATO
pai acum iese o pensie mincinoasa-stau 24 de ani nefacand nimic deosebit si apoi ultimul an ma orientez si fac pensie tripla(caz live nenea colonelul)

Ein Stein spunea...

@DanB
Daca maistrii militari si subofiterii respectivi au ajuns la esalon pe merit iar soldele lor au fost mai mari, fata de cei din teritoriu, atunci trebuie sa existe si o diferenta la pensie. Diferenta asta se va sesiza inclusiv prin calculul pe principiul contributivitatii. Diferentele de 2-3 ori intre unii si altii, la pensie, nu este decat o hotie, evident nu pusa la cale de cei dintai, au profitat si ei, pe langa bastani, de o schema smechereasca. Nu toata cariera ai fost mare si destept, ai fost si mic si prost. Pensia reprezinta cu totul altceva, ea trebuie sa reflecte toata cariera, d-aia in toata legea te lovesti de vechime. Vechimea pe 6 luni?
Este o rusine ce se petrece acum in armata. Contributivitatea repara toate aceste nedreptati, lacomia si neamul prost, al unora, ne-a adus in situatia asta si nu era cazul sa ne uitam cu speranta, unii dintre noi, catre contributivitate.

Iulian Mareș spunea...

Oskarel,
”un subofiter(sau colonei mai demult pensionati sa aiba 2-3.000”-FALS! Am ajutat pe cineva, pensionat in 90(!) -lt.col., caruia eu i-am ales cele 6 luni si i-am trimis adresa pt stabilirea pensiei pe L-223 si stiu cat avea pe cupon.
I-a vezi tu cate ecarturi sunt intre un adj. si un col.? Dar nu ar trebui sa studiem si fisa postului?
Va rog sa nu mai folositi termenul operativ aiurea, macar cei din MApN! Sa va intre in cap: incepand cu MStM/SMG/SMAp tot ceea ce este sub el si in compunerea acestuia sunt structuri operative, incadrate cu personal operativ!
Altceva nu exista, decat daca iei Xanax!

CEZAR spunea...

HALA...hai te rugam insistent..linisteste-l pe GRAS !!

CEZAR spunea...

@/m-AL..
""Pensia reprezinta cu totul altceva, ea trebuie sa reflecte toata cariera, d-aia in toata legea te lovesti de vechime. Vechimea pe 6 luni?
Este o rusine ce se petrece acum in armata. Contributivitatea repara toate aceste nedreptati, lacomia si neamul prost, al unora, ne-a adus in situatia asta si nu era cazul sa ne uitam cu speranta, unii dintre noi, catre contributivitate."".....by EIN STEIN !
Cine are minte ..are !
Cine n-are ..N-are ...m-Alul lacom !!

CEZAR spunea...

m-Alul zice
"Sa va intre in cap: incepand cu MStM/SMG/SMAp tot ceea ce este sub el si in compunerea acestuia sunt structuri operative, incadrate cu personal operativ!
--------------------------
Sigur ca da ..si secretarele cu fustita scurta si bucataresele ...
Cit de josnic poate sa fie individul
Prin OPERATIV..cei care au folosit cuvintul se refera strict la cei care SE PREGATESC PE TIMP DE PACE , SA DUCA LUPTA EFECTIV CU ARMA IN MINA PE TIMP DE RAZBOI...

Dan B. spunea...

@ein stein:

Văd că te comporți ca un catâr, de nu vrei să pricepi că acea contributivitate va favoriza puțini pensionari militari, dar nicidecum pe cei care, fără voia lor, au fost trecuți în rezervă cu drept (minim) de pensie, pentru vechime „subțirică”.
Niciun stat nu are sistemul militar de pensii calat pe contributivitate.
Dacă nu va mai exista acea vechime, care să includă grupa de muncă, ce vor păți colegii mei, aceia care au beneficiat, în condițiile legii, de pensie după 20 ani de zbor pe supersonice, 22 pe subsonice, elicoptere, transport? Căci, după împlinirea sorocului, aceștia au fost opriți de la zbor și ar fi avut, parte dintre ei, beneficiul unei funcții exercitate la sol (grea reconversie); ba chiar unora le-a fost afectată sănătatea în condițiile de muncă existente.
Iar dacă aș generaliza, aș include și militari din alte arme, care, asemeni pilotilor, aveau restricții de etate la profesare.
Așa că te implor să nu mai „bați șaua” pe tembela ta susținere, referitoare la combativitate!
Este adevărat că, în condițiile în care dispar grupele de muncă, aș rămâne cu doar 25 ani de caschetă, ceea ce m-ar defavoriza cu certitudine, dar diponibilizarea mea din 1998 a fost acceptată de mine ca fiind una care să-mi asigure pensia (aproape un sfert din promoție era decedată la acea dată - boli, accidente la sol, catastrofe aeriene), dar și salvarea de la șomaj a min doi ofiteri inferiori, din organigrama avizată la guvern.
Apropo, am avut ocazia să cunosc, pe vremuri, un colonel de la CAAT, care solicitase două prelungiri, de câte cinci ani, la exercitarea funcției (deh, când doar supraveghezi munca altora, ...); pe când, ca revers al medaliei, am avut colegi nenaviganți pe Ianca, care arătau, la 40-45 ani, ca unii de 60-65 ani. Înclin să cred că și dta faci parte din prima categorie, adică ai „vegetat” în structura militară până ai fost ejectat din sistem, împotriva voinței tale, la o vârstă înaintată

Huhu Rezea spunea...

@Dan B
Contributivitatea va asigura stabilitatea necesară în cariera militară și nu va mai fi nimeni tentat s-o zbughească din armată imediat ce a prins o funcție, un spor, un oskar etc.
Sunt 7 ani de când acest blog a descurajat pensionarile anticipate parțiale, atrăgând atenția că viața va impune revenirea la contributivitate.
Deși, toate deciziile CCR referitoare la L 223/2015 au statuat că pensiile militare nu sunt drepturi câștigate, cuantumul lor putând fi oricând micșorat, mulți se culcă pe urechea că, și de se modifică legea, nimeni nu se poate atinge de cuantumul pensiei lor, interpretând greșit principiul neretroactivității legii civile.
Neretroactivitatea înseamnă că noul cuantum recalculat se aplică de la data intrării în vigoare a noii legi, fără a afecta drepturile primite anterior în baza vechii legi. Ce ai primit este bun primit.
Așa cum s-a aplicat l 119/2010. Revenirea în anul 2013, prin L 241, la cuantumul avut, pentru cei care au pierdut la recalcularea/revizuirea din anul 2011, a fost o decizie politică a guvernului Ponta.

ifrim spunea...

Când vrea statul neapărat poate micșora și pensiile contributive prin mărirea impozitului,fără deducerea de 2000,reintroducerea CASS și n-ai ce-i face!

gigi 2 spunea...

Foarte corect .

Julian spunea...

Buna ziua!
Pentru Dan B.,...!
,,Trebuie să te asigur că există maiștri militari si subofiteri care, activând în sediu MApN, au pensii de 2-3 ori mai mari ca cele ale similarilor lor de la unitățile din teritoriu"
Parțial adevărat Dane, numai că procentul de ,,2-3 ori mai mare..." este din burtica ta.
Cunosc și sof/mm/s.g.p.,din structuri nivelul 1,2,3 și 4 la care diferența/procentul real este de 1,5 mai mare.
Nu numai în sediul M.Ap.N., sunt sof/mm/s.g.p, care au astfel de salarii/pensii, mai sunt și alte structuri de nivel 4.
Nu la ei este problema, ei au fost colegii noștri la un moment dat, nu de la ei ni se trage ,,binele".
Problema a fost la vârf și rămâne acum tot acolo cu acești,,vopsiți " peste noapte rămași in continuare la butoane.

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
In SMApN eu nu am văzut secretare...sof de stat major daa! Sunt si PCc femei, dar nu ce îți inkipui tu...
Despre termenul de operativ, sensul este cel dat de mine!
Dacă cineva da o alta semnificație eu nu am ce să-i fac, dar nu este valabila decât într-un cerc restrâns, ceea ce nu conteaz!
Tu de ce nu ai fost la bai cu nămol? Aveai certificat de prost si nu te acceptau?

Burebista spunea...

Pe principiul ăsta înseamnă că și pensiile celor 68% care în 2016 au rămas în plată cu cuantumul avantajos dar care au devenit pensii militare în sensul legii 223, la o eventuala schimbare a legii în care sa se calculeze și pentru ei un cuantum mai mic ar pierde....
În ultima decizie de pensie care este di cea valabila în prezent nu exista puncte de pensie.
O sa va vad eu ce o sa mai plângeți după 223 când o sa ne treacă ăștia pe contribuția dar la un stagiu complet de cotizare de 30-35 ani...
Osa zică simplu ca cei care au fost la războaie sau în TO primesc indemnizația suplimentară pe 168 iar pentru restul timpului pensie la fel ca la toți muncitorii.. 65 vârsta cu 35 cotizare...
În 127 nu sunt capitole pentru militari/polițiști iar ăștia de la putere mai ales USR plus și PNL asa cum ne-au lăsat la coada legii salarizării la fel ne vor pune pe egalitate cu toți muncitorii.. 65/35..🤣

Huhu Rezea spunea...

@Bureb
Bag seama ... d-ta îți închipui că Turcan și comisia ei lucrează la o nouă lege pentru militari. Nu domnule, ei lucrează la completarea L 127 cu dispoziții în care să fie incluse si celelalte categorii de pensionari.
Pensiile contributive din 2015 nu au cum să fie mai mici în anul 2021, în codițiile în care suma punctajelor anuale este aceeași iar valoarea punctului de pensie s-a dublat.

Burebista spunea...

Tocmai asta va spun și eu. Vor introduce în 127 și militarii/polițiștii însă acele puncte anuale adunate sa zicem 100 nu înseamnă automat ca se vor înmulți cu valoarea de referință 58 sau 62 lei....
Dacă necesarul de contribuții este stabilit la 30 ani atunci cel cu 25 ani contribuții va avea 100 puncte x25 /30 = și va rămâne doar cu 83,33 x 58 = 4833 lei în loc de 5800 lei dacă ar fi necesari 25 ani contribuții obligatorii..
Mai rău ar fi sa facă 35 ani contribuții pentru pensie întreagă...
După calculele dvs și ala cu 15 vechime contribuții stagiu minim dacă are 50 puncte ar lua 50x58= 2900 lei.. Ori nu e chiar așa. Va fi penalizat pentru ca are prea putini ani de contribuții. 2900x15/25= 1740 lei.. .
Acolo e chichita, la ce vârstă ne vor încadra pentru pensionare și la cați ani de contribuții stagiu complet..(25,30 sau 35).

Iulian Mareș spunea...

Ceva de Cal_Mare!
BCR a alimentat cardurile de aproape 3 h!

Huhu Rezea spunea...

@Bure
Nu domnule, dacă cel cu 15 ani stagiu acumulează 50 de puncte, inseamnă ca are o medie de 3 puncte și ceva pe an și va avea o pensie de 2900 lei plus sporul OMM.
Valoarea de referință de 58 este deja obținută dinimpărtirea valorii punctului de pensie la stagiul mediu de 25 ani, de ce il mai penalizezi, când el este deja penalizat pentru ca are numai 15 stagii anuale? Iți dai seama ce pensie ar avea dacă ar mai fi lucrat încă 10 stagii anulale cu un punctaj anual de 3?

Burebista spunea...

Atunci ce rost mai are stagiul complet de cotizare la civili care este de 35 ani... La ei se împarte punctul de pensie la 35???
Nu domnule.. Ca sa ai pensie întreagă ( adică toate punctele adunate) trebuie sa ai și stagiu complet de cotizare... La mineri e 20 ani, la aviatori 25, la restul lumii 35...
Probabil pentru militari stagiul complet va fi 25 ani cotizare la fel cum este și în 223 vechimea în serviciu pentru 65%...

Dan B. spunea...

Sincer să fiu, m-am așteptat să fii mai „destupat” la minte!
Crezi că un amendament la lege, privind respectarea stricta a condițiilor de acordare a pensiei anticipate, nu ar stopa „hemoragia” din sistem?
„Ce ai primit este bun primit”? La mine, calculul după Legea 119/2010 a fost RĂU PRIMIT.
Deși Legea 223/2015, validă la 01.01.2016, mi-ar fi adus oarecare beneficii, în final, și asta mi-a scăzut cuantumul.
Iată că azi, am în plată o pensie stabilită în baza Legii 164/2001, când și când indexată cu rata inflației, adică apx 700 lei în 10 ani de zile
Acum pricepi de ce mi-e teamă de o nouă lege a pensiilor militare, indiferent pe ce principiu este formulată?
Mai știi vreo țară europeană, în care calculul pensiei militare reflectă contributivitatea pe parcursul prestării profesiei armelor?
M-aș fi așteptat ca pensionarii militari să releve în paginile lor că „contributeala” s-a inițiat prin Legea 19/2000 și Legea 164/2001, precum si faptul că ei au fost singurii care au cotizat , începând cu 1967, suplimentar pentru pensia de cândva.
Cred că, eventual, ar trebui elaborate un pachet de legi privind retribuirea militarilor și stabilirea cuantumului pensiei acestora, un nou statut al militarilor, etc, pachet agreat de Parlament și promulgat de comandantul suprem (nu ăsta de acum!), care să fie nemodificabil de către orice „rahat” politic.
Mai bine ai încerca să menționezi cum ai rezolva cu vechimea celor disponibilizați anterior sau cu cea a militarilor din diferite arme, obligați a se pensiona după un stagiu maxim de prestare!
Apopo, nu uita că nicicând reala actualizare a funcțiilor militare n-a fost în atenția liderilor politici și ai militarilor, chiar dacă elementele soldei din 2000, aplicabile în baza de calcul, sunt mult inferioare ca număr si valoare celor din 2016, de exemplu.
La baza opțiunii mele electorale, de mai ieri și pe viitor, vor conta oamenii care, cândva, mi-au adus beneficii la pensie, nicidecum promisiuni. Astfel ultimii politicieni care mi-au favorizat cuantumul pensiei au fost Tăriceanu (în 2008) și Ponta (în 2013), ei primind la alegerile legislative atenția mea.

PS: Uite, marți-12.01, la comisia de apărare, se discută în prezența FSA acel PLx 199/2020, măcelărit de către tembelii din MApN, sens în care discuția va fi pe marginea unui cuantum adus pensiilor militare, cele de peste 7000 primind 100 lei, iar cele sub 3500 cca 1000 lei.
Asta e, puțin cerem, și mai puțin primim.

Dan B. spunea...

@ Hala:

Eu cred că n-ai vreun subiect pe care să-l dezvolți argumentat în aceasta pagină, mai ales că te identifici cu „joasa speță”, cu intelect oarecum satisfăcător.

Huhu Rezea spunea...

@Bure
Hai să nuamestecăm condițiile de pensionare cu calculul pensiei.
Legea 127 uniformizeaza pentru totă lumea stagiul complet mediu de 25 ani pentru calculul cuantumului pensiei. De aceea se impune recalcularea tuturor celor 5 milioane de pensii până la 01 09 20121.

Dan B. spunea...

Un subiect legat de postare sau de ce? Ai Argumente privind subiectul dezvoltat? Dă-i drumul!

Ein Stein spunea...

@Dan B
Algoritmul de calcul pe contributivitate nu favorizeaza pe cineva, cum presupui tu, el doar aduce la un numitor comun modul de calcul al pensiei. Daca principiul contributivitatii favorizeaza, atunci ce sa mai spui de ticalosia din L223 unde un individ oarecare cu o solda de functie de nici 1 500 lei, brut, ajunge la o solda lunara de peste 20 000 lei, brut, si un net de peste 15 000 lei, evident cam cat at fi si pensia. Si am sa revin cu acest aspect. Daca in celelalte tari se calculeaza pensia doar din grad/functie, vechime, ce sanse crezi tu ca sunt, ca unul care se afla la butoane si se gaseste in situatia descrisa mai sus, sa accepte in vreun fel intrarea intr-o normalitate, hai sa-i zic NATO? Ca nu te avantajeaza pe tine contributivitatea e doar problema ta, nu inteleg de ce trebuie eu sa ma abtin de a face comentarii pro sau contra. In pensie trebuie sa se reflecte ce ai facut in intreaga cariera, nu cred ca a iesit cineva direct de pe bancile scolii colonel apoi numit direct tot pe functie de colonel, garnisita cu sporuri si indemnizatii de peste 1 000% din, culmea, solda de functie pe care o ocupa. Pe de alta parte calculul pe contributivitate este varianta cea mai blanda cu smecherii, puzderia de sporuri se gaseste in continuare in pensie, estompata evident, dar se gaseste, pe cand daca se calcula ca la orice stat NATO, dispareau toate bunatatile colectate cu grija. Deocamdata stai linistit, sunt putine sanse sa se schimbe ceva in algoritmul de calcul, eu doar trag nadejde. Incearca sa nu mai fi badaran, habar nu ai cat de usor imi este sa-ti raspund cu aceasi moneda.

Ein Stein spunea...

Si ca sa nu abatem atentia de la adevatata problema si subiect descarcand problema pe umerii subofiterilor am sa reiau ce am promis in comentariul anterior.
In urma cu cateva articole se dezbatea o situatie specifica, cum ca un individ oarecare nu are cum sa ajunga la o pensie de 15 000 lei. Cineva spunea ca urmarind DAI, a respectivului, si plafonata la 85% nu are cum sa ajunga la acea suma in pensie, altcineva l-a corectat atragandu-i atentia ca limitarea se face la netul soldei deci atinge cu usurinta 15 000 lei pensie. Eu spun ca niciunul dintre cei doi nu au dreptate, pensia poate fi chiar mai mare, 15 000 reprezinta media pe 12 luni, pensia se calculeaza doar din 6 si nu poate sa spuna nimeni care a fost distributia soldelor pe fiecare luna. Daca in primele 6 luni ale anului a avut sa zicem 10 000 lei si urmatoarele 6 luni 20 000 lei, ghici care luni vor fi alese si cat va fi pensia? Calculele nu sunt specifice ci doar ca orientare. Astea sunt smecheriile din jegul L223 iar cei care profita din plin de ele sunt tocmai cei care sunt consultati in modificarea legii. Deci sanse minime ca sa se schimbe ceva in lege. Cei care sunteti speriati de modificari stati linistiti.

Calinmihaib12 spunea...

BUREBISTA:în cazul "includerii" noastre în legea127..,VPR= valoa rea punctului de referință=va fi, într-adevăr, "penalizat"= dacă pensionarul respectiv nu are un stagiu de cotizare = prestabilit, necesar= pt.ca acel VPR=INTEGRAL să fie aplicat !(să zicem 25 de ani.), practic: până când vor "dispărea" fizic toți pensionarii care,prin forța lucrurilor,au avut vârsta inte grală de pensionare de:52,55,.. etc...de ani..: oricum mai mică decât la pensionarii civili..!
=..🧠..👍..🤝..☕..!

Calinmihaib12 spunea...

Tehnocrat: eu făceam comparația între 2 situații identice: adică 2 pensionari cu pensii stabilite pe legea 164..atenție:cu baza de calcul identică :cu toate cele 6 (-7)elemente salariale incluse ale S.L.Br.-Bz.C. a pensiei plătite, iar la recalcularea din 2016 (pe legea 223..): unuia îi crește pensia(mie),iar celuilalt îi scade pensia sub nivelul celei stabilite pe legea 164..?, ceea ce practic: nu se poate întâmpla..!( decât, și numai în situatia în care baza de calcul a celui în pierdere: nu conține SOLDA DE MERIT și/sau SOLDA DE COMANDĂ= așa cum ai scris în comentariul tău..!,dar eu nu mă refeream la varianta asta,pt.că nu era cazul să pun întrebarea în acest ultim caz:cu 2 baze de calcul diferite,de ne-comparat.!