Un produs Blogger.

joi, ianuarie 28, 2021

Raluca Turcan spune că L 127/2019 va fi prorogată și astăzi va apărea ordinul de evaluare a pensiilor contributive.

192 comments
După țurcană urmează un savuros recital cu Mircea Dinescu.

Turcana nu stie nici definitia pensiilor ocupaționale, dacă a putut să spună enormitatea că pensiile militare sunt pensii ocupațiomnale.
Să pună mâna să citească Legea nr. 1/2020 privind pensiile ocupaționale.
Ca să existe pensii ocupaționale, mai întâi trebuie constituit Fondul de pensii ocupaționale din contribuții plătite de angajatori.
In cazul pensiilor militare fondul din care se plătesc este bugetul de stat. 
Plătește statul ca angajator vreo contribuție pentru militari? Nu!
A auzit cineva că instituțiile militare au constituit Fonduri pentru pensii militare din CIBS-ul de 25% reținut de la militarii în activitate? NU?

Ce date vrea să mai introducă Turcana în sistemul informatic al Caselor de pensii, ca să justifice o muncă de un an și jumătate? Nu cumva este o bătaie de joc față de 5 milioane de pensionari?
Dacă in sistemul informatic sunt introduse deja Notele de calcul pentru toate cele 5 milioane de pensii,  înseamnă că sunt acolo toate informațiile esențiilale care țin de calcularea pensiilor.
Deja a luat-o în balon doamna Părcălab.

192 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Culmea e ca la Romania TV au spus invers, ca se vor acorda majorari eventuale pe aceasta lege propusa pentru abrogare! Dumnezeu mai stie ce vor sa faca, insa eu, daca as sti ca as avea vreun avantaj in tot acest balamuc, putin mi-ar pasa de miscarile legislative. Oricum, sa nu ne asteptam la favoruri in plina politica de austeritate nazistoid liberala. Din toata cloaca liberala, doar Orban a avut curajul sa recunoasca faptul ca majorarile la pensii si salarii ar fi benefice economiei, intrucat banul circula, se cheltuie si taxele si impozitele din acestea ar creste cu cu cateva procente bugetul de stat, si a spus asta parca copiindu-i liderii PSD. In noua lege se vor impune taxarea progresiva, neacordarea cuantumului avantajos si scoaterea a multor sporuri, cred ca si Oscar-uri, astfel incat cei cu veniturile mari la pensii vor avea capastrul si zăbala asigurate. Daca n-am vazut generali, pana acum in strada, de acum sa fim siguri ca saracii protestatari vor putea sa se aciuieze pe sub umbrelele lor in Piata Universitatii, sau acesti barosani sa le dea cate o cafea camarazilor care i-au ajutat sa obtina aceste grade uriase si pensii gomflate! Pentru ca doar necazurile ii pot reuni pe cei saraci cu cei bogati, saracii de ei, nu? Mama ei de viață...
Apropo: Astazi la ora 13 mă ințep anti guvid, chiar daca Ana boceste sa nu-l fac. Se pare ca primarul nostru, Laurentiu Neghină, un om foarte serios si hotarat, fostul meu patron la ziar, botezat de fratele meu geaman, a pus piciorul in prag in privinta vaccinurilor si treburile merg șnur in Onesti!

Leon spunea...

Din zicerile d-nei ministru Turcan(Romania 9 - TvR.1, ora 21 ):
1.Legea nr.127/2019, privind pensiile civile, in prima faza, termenul de intrare in vigoare (sept. 2021) va fi prorogat !
2.Se lucreaza intens la o noua Lege a pensiilor civile, cu o alta formula de calcul, care va cuprinde si Beneficiarii pensiilor de serviciu (NU si cele militare..)
3. Indexarea pensiilor civile va fi la nivelul Inflatiei de 3%.
4. Sporurile prevazute in Legea nr.153/2017 vor fi LIMITATE la max.30% din salariul de baza al Angajatului si NU la nivel de Ordonator principal.
In Conferita de presa de Astazi vom afla mai multe.. !!

Niky spunea...

Pai e logic, că cu austeritatea poți bloca economia, dacă cetățeanul nu are bani să cumpere, producătorul/comerciantul suferă și el și se poate ajunge în recesiune și faliment! O reducere a veniturilor(nu la cei cu 20.000)acum când va urma criza generată de pandemie ar fi catastrofală pentru economie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, este de apreciat ca ministrul Raluca Turcan face aceste dezvaluiri sincere, ajutand astfel protestatarii sa ramana in strada si ingrosanu-le randurile! Acum o saptamana a afirmat ca se lucreaza si la pensiile militare, si chiar o felicit ca a spus-o, spre rusinea si dezonoarea ministrului Apararii, care tace cu lasitate, ceea ce denota ca este un fricos, ca orice sluga la stapan, temator sa nu-si piarda credibilitatea si privilegiile in fata stapanilor, daca ar fi sincer cu noi sa ne dezvaluie cam ce ne asteapta la pensiile militare, asa cum madam Turcan o face cu civilii si merita, de data aceasta, sa fie apreciata ca are mai multa demnitate, onoare si curaj in a informa pensionarii civili, fata de ministrul Apararii care, ca de obicei, tace mormant! D.le ministru, Ciuca, si aici nu va pomenesc gradul pentru ca nu dovediti a-l avea in acest caz, dv nu aveti de gand s-o copiati pe d.na ministru Turcan sa ne informati cam ce noi paradeli si umilinte ne pregatiti la pensiile militare?! Eu m-as oftica pana mi s-ar uda izmenele pe mine, daca o femeie ar fi cu mult mai buna si curajoasa decat mine, ca ministru, daca as fi un General al Armatei romane!

Leon spunea...

Astazi la 12 fix, daca n-o retine Ludovic..!

Leon spunea...

Cu siguranta in noua formula de calcul a pensiilor civile nu se va aplica VPR( valoarea punctului de referinta) si deasemenea va fi eliminat/limitat Indicile de corectie !
Se va mentine in plata Cuantumul aflat in plata mai avantajos, DAR cu mentinerea acestuia pana va fi ajuns din urma de indexarile/majorarile ulterioare..!

Leon spunea...

Presedintele Comisiei pentru Munca din Senat, senatorul Stefan PALARIE a dat un AVIZ FAVORABIL proiectului de lege privind aprobarea OuG.nr.226/2020..!

Gigi spunea...

Deci,actuala lege a pensiilor civile 127 nu se va aplica din SEPTEMBRIE anul acesta,ci la ANUL şi la MULTI ANI.Imi pare rãu sã spun cã încã odatã am avut dreptate când am spus atunci încã din momentul promulgarii cã aceastã lege nu se va aplica in vecii vecilor.
Cu toate cã,atât formula de calcul,cât şi celelalte componente,dacã le pot numi aşa,ce intrau in calcul şi trebuie recunoscut acest fapt,erau in avantajul pensionarului,ce mai,era o Lege excelentã.Acum,pensiile celor apox.5 mil.de batrani vor intra in Furcile Caudine a recalcularilor.Pãi,sa-mi fie iertata pãrerea,aceste pensii nu vor fi recalculate nici la sfarsitul mandatului astura de la putere,ţinând seama cà trebuie "nascuta"o nouã lege,plus cã trebuie luate la mânã 5 milioane de dosare,alte softuri etc,etc.
Ce concluzie as trage eu,cã simplu observator şi nestiutor in domeniu,este urmatoarea:
-Când nu vrei sã aplici o Lege,treci la recalculari sau faci Comisii pt.tragere de timp.
-Având legea in faţa de câţiva ani,ai avut timp sã faci simulãri,iarã rezultatul fiind stiut,poţi da o nouã lege bazandu-te pe rezultatul simularilor,care automat va fi mai in dezavantajul pensionarului cã aşa trebuie sã fie.
Hai sã ne aducem aminte când au recalculat pensiile noastre in 2016,cã a durat 2 ani şi nu au fost decât 160.000,dar acum la 5.mil?
Bine,sã zicem cã fiecare judet are casa lui de pensii,dar şi aşa este mult volum de muncã.
Deci,nu se vrea,e mai uşor sã prorogi şi sã tragi de timp,cât mai mult.

monteoru spunea...

Cate guvernari atatea legi ale pensiilor.Cand se termina asa zisa recalculare vin altii la putere si iar se ia dela capat.

Gigi spunea...

Aşa este!

kostas spunea...

Pensiile speciale, toate, in afara de pensiile militare, vor fi calculate pe contributivitate si vor primi si un bonus, ca parte speciala, de cel putin 50% din pensia calculata pe contributivitate. Noi o sa fim singurii pensionari care o sa o luam in gura, deoarece pensiile noastre se vor recalcula peste cativa ani, fara unele sporuri si pensiile noastre vor fi singurele pensii limitate la net.

kostas spunea...

Va intreb, daca la calculul pensiei minime (plx 199) se aplica art.31 din L 223. Ar mai fi aprox. 10% din brut. Alta problema cu care ma puteti lamuri: Pana la limitarea pensiei nete la solda neta, acest articol se aplica la pensia bruta si suma se adauga la aceasta, apoi se lua impozit.Acum, la cei iesiti dupa OUG 59/2017, daca se aplica la pensia bruta nu are nici un efect, deoarece, oricat de mare ar fi pensia bruta, cea neta se plafoneaza la salariul net.Cum se aplica acum acest articol?

gheo spunea...

Ca sa-ti dai seama ce "se afla in capul clasei politice care guverneaza Romania si asupra strategiei - program de guvernare este destul sa-i asculti pe politicienii zilei care intradevar, NU STIU nici unul ce urmeaza, unul majoreaza pensiile cu rata inflatiei / altul proroga aplicarea noii legi a pensiilor (127 ...), altul le majoreaza cu 3 sau 4 % , altul le recalculeaza ... dupa ce grila !!!, altul anuleaza legea speciala a pensiilor - declarata SUPER-constitutionala de CCR la care trebuie amintit "filfizonul Rares Bogdan care in campania electorala striga in gura nare ca in "30 de zile de la intrarea la guvernare le desfiinteaza - l-ati mai auzit debitand asemenea prostie adresata cu dedicatie "prostimii" care voteaza ?. Cu asemenea politicienii in frunte cu presedintele - viitorul este sumbru, aproape am pariat ca dupa inceperea celebrei vaccinari COVID se vor produce "ARANJAMENTELE pe ochi frumosi si arginti" pentru smecherii care vor intra peste rand, "as fi castigat 100 %". Strategii romanesti murdare pentru o gloata care doarme somnul ratiunii !.

Leon spunea...

Din Conferinta de presa , in plus, am retinut:
1. Se va da un Ordin de ministru prin care se vor aduce Precizari privind Evaluarea pensiilor stabilite deja, asa cum de altfel prevede Art.157, al.(2) din Legea nr.127/2019.
2. La Minister exista un Grup de lucru care va finaliza noul Proiect de lege al sistemului unitar de pensii publice, proiect care PROBABIL va deveni Lege in acest an, si de la 01.01.2022, va intra in vigoare; pensiile in plata vor fi RECALCULATE in max.18 luni dupa o noua FORMULA de calcul SUSTENABILA care va tine cont de : Stagiul de cotizare, Grupele de munca, Venituri realizate, Perioadele necontrebutive ( sunt aceleasi elemente din actuala Lege, probabil o reasezare a acestora..).
3. Pensiile de serviciu vor fi stabilite/recalculate mentinand un ECHILIBRU intre Contributivitate si Diferenta primita de la Bugetul de stat.
4. OPTIONAL, Varsta de pensionare va ajunge la max.70 de ani.
5. O alta Comisie lucreaza la o noua lege a Salarizarii, o reasezare a Grilelor , o limitare a Sporurilor, iar unele sporuri vor fi acordate in SUMA FIXA.
Concluzia este : GUVERNARE NOUA,...LEGE NOUA..!!

Huhu Rezea spunea...

Inseamnă că prorogă numai unele dispoziții din L 127/2019, dacă se preocupă țurcana de aplicarea art. 157.

Alexandru spunea...

👍👏

Leon spunea...

Huhule, d-na ministru Turcan nu prea stapaneste legea pensiilor !
Alt exemplu :
Pensiile stabilite in prezent se fac cf.prevederilor Legii nr.263/2010, dar L.127/2019, la Art.183, ABROGA aceasta Lege.
Trebuie mare atentie la ce articole din L.127 vor proroga..!

Dan 65 spunea...

Domnule Gheo, ce ai bre, te-ai vaccinat? Prea le vezi pe indelete

Unknown spunea...

Raluca țurcan spune că o să face ea ceva și cu pensiile speciale mai puțin cu cele ocupaționale...adică cele militare nu? să înțelegem că out momentan dormi liniștiți?

Casandra spunea...

https://www.dcbusiness.ro/recalcularea-pensiilor-militare-decizia-curtii-constitutionale-a-romaniei_624660.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

M-am vaccinat, ma simt excelent, nu am simtit intrarea acului si nici o durere! Glicemia in sala de pregatire era de 127, tensiunea de 16/10, care asa e la mine mereu, nivelul de oxigenare din sange 90, pe altele nu le mai tin minte. Eram singur, singurel in toata sala, ca pacient, o armata de medici si asistente, cu instruire si sfaturi in sala de pregatire, toate in Muzeul municipal de Istorie, dupa vaccinare a mai venit un mosneag, care s-a simtit si el excelent. 15 minute obligatorii, dupa vaccin, in supraveghere, dupa care am plecat putin prin oras, acum sunt acasa, foarte bine. O organizare model, as putea spune, fara cozi si o corectitudine exemplara! Il felicit pe Primar, ca de acolo porneste toata organizarea, cat si cei care executa vaccinarea! Pe 18 februarie repet vaccinarea. Ana acum e linistita... Va recomand cu incredere sa faceti acest vaccin! Eu sunt foarte multumit!

DjSAX spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Casandra, sunt niste imbecili vanduti! Bine ca la ei se poate si la noi nu se poate! Deci nu exista discriminari la pensiile militare, in acceptiunea CCR! Bine ar face daca macar liberalii ar schimba din temelii acest CCR ca nu se mai poate continua cu acesta gasca a imposibilului si contrati pe romani!

Calinmihaib12 spunea...

..gargara continuă..!,..de 30 de ani..!( variațiuni pe aceeași temă a.."veniturilor"..!)

BONIFATIE spunea...


Să vă dea Domnul sănătate și viață lungă!
Se vorbește că în București Muzeul de Istorie este închis. Vaccinările se vor face la Muzeul Antipa. Să pună d-l HUHU un emoticon... ca să glumim în DOI, că azi e JOI.

Huhu Rezea spunea...

Turcana nu stie nici definitia pensiilor ocupaționale, dacă a putut să spună enormitatea că pensiile militare sunt pensii ocupațiomnale.
Să pună mâna să citească Legea nr. 1/2020 privind pensiile ocupaționale.
Ca să existe pensii ocupaționale, mai întâi trebuie constituit Fondul de pensii ocupaționale din contribuții plătite de angajatori.
In cazul pensiilor militare fondul din care se plătesc este bugetul de stat.
Plătește statul ca angajator vreo contribuție pentru militari? Nu!
A auzit cineva că instituțiile militare au constituit Fonduri pentru pensii militare din CIBS-ul de 25% reținut de la militarii în activitate? NU?

Burebista spunea...

Vezi ca art 31 s a modificat....iata forma actuală..

Articolul 31
(1) Cota de contribuție individuală la bugetul de stat este egală cu cota de contribuție de asigurări sociale prevăzută la art. 138 lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.
(2) Termenele de declarare și de plată a sumelor reprezentând contribuțiile individuale la bugetul de stat sunt cele prevăzute de legislația fiscală pentru declararea și plata contribuțiilor de asigurări sociale.
(la 01-01-2018, Articolul 31 din Secțiunea 1, Capitolul II a fost modificat de Articolul VI din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 82 din 8 noiembrie 2017, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 902 din 16 noiembrie 2017 )

monteoru spunea...

.Turcana vorbeste ca sa nu taca.Ea este la sula celui dela finante.Pana nu vede banii alocati este legata de maini si de picioare.In plus mai are si de invatat.
Bravo Cornelius@Vezi ca ti se intareste si ciucurelul.
Politia@ Turnatorul de Rosca Stanescu va musca de cur.

Cezar spunea...

...no..stai ase@ ai răbdare...😥😥

DjSAX spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

O scurta Istorie privind pensiile civile:
1.Legea nr.3/1977, a rezistat 24 de ani, fiind abrogata de Legea nr.19/2000.
2.Legea nr.19/2000, a intrat in vigoare in Aprilie 2001, proiect initiat si aprobat de Coalitia de Dreapta ( PNTCD, PNL,etc.); a fost abrogata de Legea nr.263/2010.
3.Legea nr.263/2010, proiect initiat si aprobat de PDL( Noaptea ca Hotii, cand Roberta ANASTASE, a numarat prezenta deputatilor din doi in doi..!)
Aceasta lege a introdus si MILITARII si POLITISTII in Sistemul public de pensii si timp de 5 ani pensiile militare au fost Stabilite pe asa zisul principiu al CONTRIBUTIVITATII !
Legea este in vigoare si astazi dar a permis o discriminare intre Femei si Barbati( Varsta, Stagii de cotizare,..) dar si intre diferite categorii profesionale(Mineri, Aviatia civila, Otelari, Artisti,etc)
O discriminare mare, chiar foarte mare, a aparut in ultimii 2 ani, cand prin majorarea accelerata a VPP, si INDICILE DE CORECTIE a crescut de la 1,2 in anul 2019, la 1,41 in anul 2020, si probabil 1,50 in acest an..! Va dati seama ca, 2 colegi cu conditii egale de activitate, cel care a iesit la pensie in aceasta luna are o pensie mai mare cu 32% fata de colegul iesit in 2016( 1,41-1,09)..!
Pentru D-na TURCAN, acest Indice de Corectie, reprezinta CUIUL lui PEPELEA !
4.Legea nr.127/2019, initiata de Guvernarea PSD a fost votata de 197 deputati ( 70 s-au abtinut) si in proportie de peste 90% a respectat prevederile L.263/2010, aducand si ceva inbunatatiri:
- Elimina Punctajul mediu anual, introducand o noua Formula de calcul: VPR x Punctaj Total = Pensie
- Elimina Indicile de Corectie, introducand totusi o MAJORARE cu 10% a Punctajelor lunare NUMAI pentru perioada 01.02.1975- 01.04.2001.
5. Acum avem iar o Guvernare de DREAPTA..!
Ce va urma DUMNEZEU CU MILA..!

Huhu Rezea spunea...

@DjSAX
Dacă zici așa te trimit și pe d-ta să citești Legea nr. 1/2020, cea care reglementează pensiile ocupaționale.

Alex spunea...

Jos..Palaria!

Alex spunea...

Un lucru clar am inteles de la Tzurcana si anume ca in urma recalcularii pensiilor civile,cei care au acum pensii foarte mici vor ramane cu ele in plata.Sa nu-si faca probleme.Intr-un viitor nu prea indepartat,probababil 2022 dupa prorogari si alte procedee, pensiile vor ramane la fel de mici ptr.a nu crea discriminari.Nu-i asa ca e' desteapta fata? La noi militarii va fi mult mai bine deoarece pensiile mari vor creste binisor ,urmand ca cele mici si f.mici sa ramana la fel.Cum dracu'sa nu-i votez p'astia ?!

Cezar spunea...

Bomba din UK
Vacinatii..răspîndesc virusul...bombe biologice

kostas spunea...

Burebista, am citit acum OUG 82 si nu am inteles. Te rog, daca vrei sa-mi explici, daca acum se mai da la pensie compensatie individuala la buget,asa cm s-a dat la recalcularea pensiilor dupa L223, in 2016.

Ein Stein spunea...

La postul Antena 3, supranumit si Leul Dreptatii, va veni Cel Ce Nu Iese Din Cort la emisiunea lui Radu Tudor, la ora 19.

Huhu Rezea spunea...

Ce date vrea să mai introducă Turcana în sistemul informatic al Caselor de pensii, ca să justifice o muncă de un an și jumătate? Nu cumva este o bătaie de joc față de 5 milioane de pensionari?
Dacă in sistemul informatic sunt introduse deja Notele de calcul pentru toate cele 5 milioane de pensii, înseamnă că sunt acolo toate informațiile esențiilale care țin de calcularea pensiilor.
Deja a luat-o în balon doamna Părcălab.

Huhu Rezea spunea...

Daaa, vrea să se disculpe de acuzațiile transpirate din dosarul lui Dragnia...

un oscar = o pensie spunea...

acest leu va vorbi sau va mima?
ce sa asteptam de la o nulitate ca acest ciuca?

Ein Stein spunea...

Ideea e sa traga de timp, acum are alt motiv decat ala ca nu sunt bani. O va lalali vreun an de zile promitand numai lapte, miere si corectitudine.
Niste mafioti.

Leo spunea...

Un sinecurist politrucizat , mai rău decât merceologu' sau decât rachetă balistică de rază lungă.
După GĂBIȚĂ, parcă cel mai bun a fost unul Mătușa, parcă era pădurar la bază el.
Dacă reușea GĂBIȚĂ după ultimele alegeri o balama, nu mai venea sinecuristul politrucizat pe la TV.

Ein Stein spunea...

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/usr-plus-a-numit-o-secretar-in-mai-pe-o-fosta-politista-pensionata-la-42-de-ani-1442075

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Măciuca, cu precizie i-a cerut lingaului de Radu Tudor sa nu scoata o vorba despre pensiile militare, si daca o face o sa fie dupa uh protocol sa minta la modul nerusinat, cum este invatat! Cand ma uit la poza lui Măciuca, sau il vad pe tv, am o jalnica repulsie ca prea are o atitudine cocoșată de milog, pupincurist si lingau! Vor discuta intre ei, la modul aranjat cu grija dinainte sa nu supere ,,bijuteria'' de la Cotroceni, despre vaccinari, aparare contra tantarului anofel, poluții nocturne, masturbari, avorturi, case de toleranta si probleme comune lingailor... Pensiile militare vor fi bagate in carantina si la vaccinare!

Viorel spunea...

În această seară de la ora 20.00 prezentatorul Radu Tudor / Antena 3 îl are ca invitat în emisiunea „Punctul de întâlnire” pe ministrul ApN. domnul Ciucă. Vă invit cu plăcere să urmăriți emisiunea. Apare probabil în urma criticilor făcute ca și comparație între ministrul Muncii Raluca Turcan și dânsul pe legea pensiilor civile / militare. Să auzim ce spune.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am convins, in sfarsit, pe mama si Ani sa faca si ele vaccin, cu o conditie: Sa-l fac si pe al 2 lea, si daca nu mi se intampla nimic trei zile sa le inscriu si pe ele! Parerea mea: Faceti-l, oameni buni, daca iubiti viata! Se va impune obligatoriu masca FFP3, APOI SE VOR IMPUNE INTERDICTII SA NU PATRUNZI IN MAGAZINE SI MIJOACE DE TP. FARA VACCIN, SI SE VA FINALIZA CA NIMENI SA NU POATA IESI DIN CASA NEVACCINAT! ACUM, SAU NICIODATA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@EIN STEIN: FOAIE VERDE FOI DE FLOACE, M#IA OM TE POATE FACE!

Gigi spunea...

Pãi nu v-ati prins? Se fac cã muncesc,doar.
Probabil cã la va corela nu nouã lege pe o va da.
Chipurile cã le recalculeaza şi uite aşa mai trec câţiva ani fãrã mariri.

avianyc spunea...

Astia si familiile lor sunt votantii psd.
Aici ,începând de la Parlament pana la ultimul angajat în administratie sau sistemul bugetar sunt banii de pensii.
În urma " Lafaielii bugetare " facute cu surle și trambite de către Liviu si Olguta ,prin salarizarea autonomă primăriile si-au umflat salariile ,dar acum stau la mila guvernului sa ceara bani .
Nu peste mult timp ,fara alocații guvernamentale ,primăriile nu vor mai avea bani si vor recurge la credite care vor industria din greu comunitățile, fara urma de progres sau investitii .

Oamenii se deșteaptă si incep sa vada " realizarile " psd !!!

La cerere oamenilor Primăria Tg Mures a fost obligată de judecător sa publice lista cu salariile din primarie.

Absolut sfidător pentru omul de rand.
Lipsesc vechimea ,tichetele de vacanta ,sporurile de calculator ,antena ,etc ,premiile de excelență,etc

Top salarii in Primaria Tg Mures.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2706648682979383&id=100009028340368&sfnsn=mo

Si cand mai pui la socoteală că un parlamentar încasează lunar cam 45000 le suma forfetara pentru cabinet ,masina ,diurnă, etc + 18800 indemnizație lunară..........!!!!!

Absolut necesară, restructurare ,informatizare , reasezare a pe criterii echitabile a legii salarizarii 153.

Leon spunea...

Cornele, incearca sa fi mai cumpatat in exprimari, doar te-ai vaccinat acum cateva ore..!
PS. Din cand in cand masoara-ti Tensiunea.

Călugărul spunea...

Se v-a lupta cu abureala 'pande-mitei' cu injectare și saci cu arpacaș ! O să vă zică Măciuca!

micutzul spunea...

Deci modificarea importanta la noua lege a pensiilor e varsta de pensionare, la inceput doar pentru cine doreste apoi pe repede inainte pentru toată lumea!
SAPTE ZECI DE ANI
Adica cine apucă varsta că mulți si in special bărbații merg multi pe plaiurile lui Manitou inainte de 70.
Adica statul o să fure si mai mult fiindcă a retine unui om bani o viață întreagă DIN DREPTUL LUI și sa nu dai nimic urmasilor in caz de deces inainte de pensionare e furt !
O să umble lumea cu aparatul de oxigen la serviciu.
Deci MApN spune că nu se lucrează la o alta lege a pensiilor militare dar Turcana spune ca se lucreaza la o noua lege pentru militari, care să rezolve inechitatile si sa fie pe sistem NATO.
Adică Olescu e posibil să aibă dreptate ....

Leon spunea...

Si Comisia pentru Aparare din Senat, in Sedinta din aceasta saptamana, din care face parte si senatorul PNL, CIUCA Nicolae, a dat un AVIZ FAVORABIL la proiectul de lege privind aprobarea OuG.nr.226/2020...!

Iulian Mareș spunea...

Vorneliunsson,
Sideremia...?

Cezar,
Tu acum afli?

Iulian Mareș spunea...

Ministru Țurcanu, nemunciți în viata ei, încurcă termeni principali, nu înțelege nimic, nu știe si nu poate nimic, este o putoare care după ce xa timp de 1an si 1/2 nu a recalculat nimic, acum cu nesimțire își permite sa minta xa o mitomana ca va face ea o noua lege...intr-un an si 1/2.
Poate, doar o mare balegă!

un oscar = o pensie spunea...

viorele,
acest personaj de teatru ieftin ciuca,al nostru este, a vorbit 14 sec. depsre pensiile noastre militare(la ora 20.29). A zis doar ca e in lucru plx199.ATATA! deci mai stai o tura,oscarul ramane....

raul spunea...

Gata ne-a lamurit Ciuca ,in doi timpi si trei miscari!Si cu complicitatea lui Radu Tudor!

Burebista spunea...

Acum sa vad care mai țipă pe aici ca vrea pensie pe legea civila pe contributivitate...
Adio punctele avute în vechile decizii.... Se va face o noua formula ce va fi mai dezavantajoasa. La pro TV s a dat un exemplu... Pensie 50 puncte înainte de 2000, 2300 lei... Una din 2010 2200 bărbat și 2600 femei, una din 2018 2850 lei... Prin noua formula s a spus ca cele mici vor ajunge toate 3 la 2750 iar cea din 2018 va rămâne pe loc....
Acum la antena 3 când a fost întrebat de Radu Tudor despre pensii militare și faptul ca în ultimii ani cele civile au crescut cu 40% iar cele militare nu, domnul Ciuca a spus ca în parlament este un proiect de lege privind modificarea și completarea legii 223 care va fi discutat imediat ce se redeschide activitatea parlamentara. Este vorba de Plx 199...

Alex spunea...

A spus ,citez: "..Aaaaaaaaaaaaaaa...ah! O chestie interesanta la care sa luam toti aminte.
Astazi o fi fost intr-o pasa buna ,ptr.ca de obicei spune doar,... aaaa.
Dat naibii rezervistul asta.Asa da!

un oscar = o pensie spunea...

o vor taragana cu acest plx 199 tot anul 2021
vor chema iar la o cafea pe unul tudor care va zice ca el nu accepta asa ceva si vom retrai anul 2020

Huhu Rezea spunea...

D-ta crezi că pe liberalii băsescizați si pe neomarxisti îi mai prinde viitorul an la guvernare? Eu nu cred după valurile de proteste care se arată.
Plx 199 trebuie votat înainte de bugetul de stat. Altfel se va spune că nu există bani.
Potrivit cuantumului minim net din Plx 199... cca 70-80 000 de pensii militare, mici și medii, din sietemul de apărare, ordine publică si securitate națională, trebuie majorate substanțial pentru a reduce, cât de cât, inechitățile.

Ein Stein spunea...

PSD si Antena Trei
Baga spaima-n derbedei

Placuta suedeza mafiei galbene!

Alex spunea...

Sfintia ta! Vezi ca in topicul in care radem cu Mutu' ti-am facut un scurt istoric al pupincurismului.Miscare care a prins tot mai mult in ministerele surori(vitrege) ,M.Ap.N.si M.A.I.

Călugărul spunea...

Știți cum se numește la rezerviștii kaki lași o sinapsă? Dunga de la cascheta sau mulțimea vidă? Butoiul cu osanză se distrează teribil cu voi!

Burebista spunea...

Speram și noi la mai bine...oricum legea 153 se va aplica în totalitate de anul ăsta, prin modificare... Deci Plx 199 ar aduce și începerea recalculării pensiilor militare..

Leon spunea...

Deci, d-ul ministru CIUCA este convins ca proiectul Pl x nr.199 aflat in dezbatere la Comisia pentru Aparare, va rezolva o parte din INECHITATILE din Sistemul pensiilor militare; de urmarit prima sedinta din Februarie a acestei comisii !
Am mai retinut ca MApN are in plata un numar de 65.000 de pensii militare; cred ca aici intra NUMAI pensiile de serviciu pentru Limita de Varsta , Anticipate si Anticipate Partial..!

Ein Stein spunea...

Huhurezule iti spun eu cum stau lucrurile, gaina capie va ramane Prim Ministru pana va "privatiza" activele profitabile ale statului. In prim plan sunt Portul Constanta, Hidroelectrica, CEC, exploatatiile de gaz din Marea Neagra. Imediat dupa asta guvernul va cadea iar PNL-ul va da alt guvern, minoritar, cu sprijinul PSD. Pana si mafiotii galbeni si-au dat seama ca neomarxistii sunt suficient de prosti pentru a fi extrem de periculosi. In ultima vreme au aparut suficiente numiri de oameni de la PSD in fruntea unor institutii si companii de stat. Zarurile au fost aruncate.

DjSAX spunea...

Am sters comentariul, aveti dreptate! Mai scap si eu cateodata,.... carnatii pe chitara!!!! no offence

Viorel spunea...

un oscar = o pensie, vezi ce am postat astăzi la ora 19.15. Am urmărit emisiunea.
Pe data de 26.01.2021 la ora 20.41 am postat următorul comentariu pentru domnul Trofin și te-am atenționat să-l citești. VEZI CE VA PRIMI ACTIVUL PLECAT ÎN T.O. de la Sold. la Of. până la trecerea în rezervă = 575 lei lunar anul acesta, mai mult la anul și tot așa în funcție de salariul brut minim pe economie (ce se va lua în calcul la pensie).
Și noi care credeam că domnul ministru Ciucă gândește cu picioarele și nu cu capul.
ATENȚIE puțin cum a rezolvat o mică / mare problemă (pornind de la guvernul meu / interesul meu, adică și al dânsului) atât pentru militarii activi cât și pensionarii militari [iarăși inechități pentru 20-25% din activi și între 25-50% dintre pensionari (nu am date exacte / presupuneri) aici pentru a nu se supăra prietenii detaliez]. Întâi citiți art. 12 pct. 1, lit.b) și c).
LEGE nr. 168 din 7 august 2020 pentru recunoașterea meritelor personalului participant la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român și acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia și urmașilor celui decedat.
Art. 12 (1) Personalul participant care a dobândit calitatea de „Veteran din teatrele de operații“ și care nu este invalid, rănit ori nu a dobândit afecțiuni fizice și/sau psihice în urma participării la acțiuni militare, misiuni și operații beneficiază de următoarele drepturi:
a) dreptul de a purta uniforma militară, după trecerea în rezervă sau în retragere;
b) o sumă forfetară lunară, neimpozabilă, în procent de 25% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, pentru personalul în activitate;
c) o indemnizație lunară, neimpozabilă, în valoare de 1.000 de lei, după trecerea în rezervă sau retragere.
Notă: Din câte am înțeles (am căutat și nu am găsit, am întrebat și mi s-a spus, dacă greșesc îmi cer scuze) pe data de 08.02.2021 prevederile Legii nr. 168 din 7 august 2020 intră în vigoare. Și acum. Referindune doar la personalul militari și pensionarii militari. Începând cu data de 01.01.2021 Guvernul României a înghețat mărirea de salarii cu 25% din ce mai rămăsese (la fraieri pentru că unii au primit totul sau partial anticipat) la militarii activi și neindexarea pensiilor militare cu 3,8%.
2. Pe cel puțin 75% din activi (cei care au participat în T.O. sau poate chiar mai mulți) îi doare în șpiț că le-au înghețat soldele pentru că (,) conform art. 12 lit. b) ei primesc „ b) o sumă forfetară lunară, neimpozabilă, în procent de 25% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată” adică 2.300 : 4 = 575 lei (foarte mult comparative cu mărirea de 25%). CITEȘTE un oscar = o pensie, nu primesc fraierii care au lucrat la birou și nu au „ putut” să plece în misiune.
2. La fel îi doare în șpiț pe 25 maxim 50% din pensionarii militari că le-au înghețat pensile pentru că (,) conform art. 12 lit. c) ei primesc „c) o indemnizație lunară, neimpozabilă, în valoare de 1.000 de lei, după trecerea în rezervă sau retragere). La acest pct. am și nu am obiecții (mă abțin), dar la lit. b) pentru ce să mai primești 575 lei, doar pentru că-ți faci atribuțiunile conform fișei postului ? AI RĂSPUNS PENTRU ASTA un oscar = o pensie ?


Leo spunea...

S-au lăudat că pe 4 feb. vor dezbate legea bugetului. Să zicem că se va vota pe 10 feb. Deci , PLX 199 trebuie votat în perioada 01.02 - 09.02.
Forma în care va fi votată care o fi ? Dar data intrării în vigoare ?
PS
personal nu cred că se va mișca ceva până atât de repede. ESTE MIMĂ , s-a văzut după mima lui Ciucă care atunci când a spus , se vedea că nici el nu crede ce vorbește. Acesta era limbajul corporal și al mimei lui.

Calinmihaib12 spunea...

D-le HUHU:ești un "optimist" incurabil..!,în prima parte a comentariului de răspuns, adresat D-lui BUREBISTA...!, dar revi la realitate în a 2-a parte ..,scrisă cu aldine,când spui că e o urgență VOTAREA proiectului de modificare a legii pensiilor, înaintea votării bugetului..!
..cât despre "valul" de proteste
.."s-a dus baba cu colacii"..!: adică totul e o făcătură slabă, fără nici un efect real,ci o.. "butaforie"..politică..!
La noi:"guvernele" nu sunt răsturnate de.."alții"..,ci:tot de.."noi",ori de câte ori e nevoie și..în momentul potrivit intereselor stabilite..!!

Decebal spunea...

Jenantă prestația lui Ciucă la Antena 3 . Cum a ajuns acest specimen ministru, senator , etc.? Vă dați seama că cei din jurul lui nu pot fi mai buni decât el.
Ce impresie face el în cadrul guvernului sau la întâlnirile cu alti miniștrii, străini, ai apărării când nu poate spune o frază coerent, fară să citească de pe ceva, e ridicol cu ăăitul ăla .

Periamu lucica spunea...

Se referă proasta la 199...

Periamu lucica spunea...

Da asa CRED si eu dar cine stie cum o sa tavaleasca

un oscar = o pensie spunea...

viorele,pe mine ma intereseaza ce face ciuca pentru el?
ce face el pt maj. pensionarilor intereseaza aici
nu toti merg ca mercenari in exterior
ciuca este un zero barat

avianyc spunea...

Pana mai gaseste psd bani sa-ti mărească pensia belesti lula ein stein.
Si mai ales dacă noua tulpină a virusului mai încetinește economia.
De promis pot promite că naivi se gasesc detui.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Leon, cred ca trebuie sa vizitez cardiologul. Daca ziua nu dorm macar 1 ora, acel 16 urca si sta intre 18-20, ma doare capul si ma simt panicat. Am captopril care-l iau cand vad ca e geoasa treaba. Imi trebuie alt tratament, ca dimineata iau tertensiv, aspenter la pranz, si seara prestarium. Mereu am acufene in urechi, obosesc, somnolente, un fel de ,,lene'' dar mai e si de la depresia severa de care sufar si supararile cu pensia, spre bucuria clocarimii! Cum se dzice, ramolit?

CEZAR spunea...

PLx -199..e pe teava ! Asta conteaza

Laleaua neagră spunea...

Dacă înțepături a fost ușoară e cool în rest nu mai contează...

Huhu Rezea spunea...

Cine ti-a recomandat prestarium seara?
Prospectele si marii cardiologi il recomanda dimineata.
Reduce sarea si vei avea nevoie de mai putine medicamente.

Xpert 86 spunea...

Plx 199/2020 va fi clasat, toti vor ramane cu visurile neimplinite!! Umbra lui Olguta, Goarna si PSD ne vor bantui multi ani de acum in colo!!! Vom ramane cu amintirea acestor gropari care si-au batut joc de armata si politia romana, de activii si rezervistii lor!!! Urmeaza ca in 2010 modificarea legii pensiilor militare si se va proceda la recalcularea pensiilor militare pe contributivitate!!!! Cine au pland pana acuma vor plange din pacate in continuare!!! PNL va institui aceste masuri de austeritate fara remuscari!!!

Viorel spunea...

un oscar = o pensie, înseamnă că nu ai citit comentariul integral. Deci el a rezolvat o problemă pentru el, pentru militarii participanți în T.O. aflați în activitate mulți ani deacum înainte prin acordarea acelei sume forfetare lunare de 25% din salariul minim brut pe țară până la trecerea în rezervă, pentru cei participanți în T.O. și misiuni individuale și ieșiți la pensie o indemnizație lunară, în valoare de 1.000 de lei. Până aici foarte bine. Deci anul trecut domnul ministru Ciucă a avut când să gândească, propună, aprobe în Parlament și domnul președinte KWI să-i promulge legea. TE ÎNTREB, DE CE DOAR O LEGE AGREATĂ DE DÂNSUL (era trecută în Planul de măsuri la nivelul M.Ap.N. ? UN MINCINOS FĂRĂ CUVÂNT / PROMIȚI ȘI NU REZOLVI) ȘI PENTRU PROIECTUL PLx-199/2020 „ARTICOL UNIC” propus de domnul Huhu Rezea nu a mai avut nici timp nici bani pentru că i-a donat la bugetul de stat. Un ministru cu un discurs de elev de clasa a VIII-a (emotiv-elevul). Ai 65.000 ??? de pensionari militari și nu le spui nimic. „ Unul” vorbește despre înzestrare iar marți un procuror DNA vorbea despre 12 respectiv 15 ani de pușcărie pentru mită, spălare de bani, delapidare, etc (pe alt subiect).

sky-zone spunea...

Te rog sa nu mai fumezi patrunjel seara ca uite ce scrii....

y spunea...

deja apar primele efecte secundare ...

avianyc spunea...

Este la vedere faptul ca madam de la munca nu cunoaște termenii " muncii". Că usr-iștii se pricep mai mult sau mai putin se vede tot cu ochiul liber.
Nu degeaba ii baga Iohanis zilnic in ședință.
Problema insa este cu totul în alta parte si nu prea are multe cai de rezolvare decat cateva concrete,austeritate la mediul bugetar , digitizare cat mai profundă, reamenajarea L153 pe criterii sustenabila.
De împrumuturi nu se vor prea apropia fiindca se duc in deficit.
In aceste conditii doar naivii mai pot crede că în anul in care nu sunt bani de salarii si pensii majorate ,cand in mediul privat salariile in multe cazuri scad sau se desființează locuri de munca va veni guvernul si hodoronc-TRONC va mari semnificativ pensiile militarilor prin Pix 199. punandu-si in cap toata bugetarilor si pensionarii civili.
Domnilor ,din surse credibile spun urmatoarele ,chiar si daca Parlamentul va trece in oarecare forma Plx 199 el se va aplica cel mai devreme poate la anul,adică 2022 daca evoluția pandemie si cresterea economica va permite.
Totul depinde insa de evoluția pandemie si gradul de răspândire a noii tulpină SarrsCov2 in randul populatiei si in special al populației angajate în câmpul muncii.
Ca atare nu va extaziati la spusele unora sau altora ,luati de baza realitățile socio- economice și puneti in balanta .
Ati facut pe aici pe blog pana acum n calcule pe fantasmele pesediste cu L127 si referiri la creșterile cu 40% a pensiilor civile desi ati fost avertizați că ele nu se vor aplica in acea forma niciodată.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, pe lângă faptul că trebuie să plece cât mai repede de la guvernare eu cred și sper că dacă nu s-au prezentat anul trecut în Parlament să spună de la ce bănci, cu ce sume s-au împrumutat, cu ce dobânzi și pe ce s-au dus banii, la presiunea protestatarilor, a poporului, să spună în fața DNA-ului acest lucru, asta dacă mai există justiție în România și dacă nu au nimic de ascuns. Este numit ministru al Ap., ia indemnizație pentru acest lucru și dânsul ne povestește despre deșertizare și valurile Dunării (astea să le spună când se duce la cabinetul senatorial votanților ce i-au dat imunitate).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, mi-ati dat de gandit! O sa reverific retetele.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Xpert, ne-ai intinerit cu 11 ani! Asa sa tot traim!

Niky spunea...

Cu siguranță,de asta nu ne bagă acum în seamă, ca peste cățiva ani să avem parte de cea mai defavorabilă recalculare pe contributivitate. De la un timp suntem ciuca bătăilor și batjocurii politicienilor!

avianyc spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
y spunea...

Nu v-ați vaccinat, ați fost vaccinat.
Cu ce vaccin (întrebarea este ușoară, având în vedere că deocamdată în România nu sunt decât două vaccinuri) și care este denumirea lui comercială?
CUM ați ales vaccinul?
Ce efecte secundare are?
Care este interacțiunea cu alte vaccinuri (de ex. cu cel împotriva gripei comune sezoniere)?
Ce înseamnă „aprobare condiționată”?
Care sunt principalele tipuri de vaccin anti-Covid?
Câte vaccinuri sunt în studiu, câte în cercetare și în ce fază se află?
Care este durata normală pentru aprobarea unui vaccin (studiu, cercetare, experimentare, dezvoltare, aprobare finală)?
Ce știți, ați citit, ce informații aveți și se înseamnă tehnologia mRNA și care sunt efectele pe termen mediu și lung?
Dar depre „Transcriere” – (sau transcripţie)?
Dar despre „recombinarea virală”, „genotoxicitate” …
Care sunt rezultatele studiilor și cercetărilor făcute pe animale cu vaccinul primit?
Când (în ce an) este prevăzut a se încheia studiul clinic privind eficacitatea și siguranța vaccinului?
Dacă ați întrebat (sau ați fost informat), dacă există posibilitatea ca o parte din doze să conțină doar ser fiziologic (placebo) și ce răspuns ați primit?
Ce studii și ce cunoștințe în domeniu aveți, pentru a face recomandări medicale sau reclamă la un produs medical?

Leo spunea...

Iar ceaiurile de mătasea broaștei , cânepă și iarba elefantului fac minuni.

Iulian Mareș spunea...

Nu sunt primarii peneliste, useriste, prefecturi idem?
Le ceri si lor renuntarea la salariile cuvenite prin lege?
Hai, sa te vad Guvern!

Iulian Mareș spunea...

Daca traia, Cezar era capitan si la 69 de ani! ....

Iulian Mareș spunea...

Xpert 86,
Afirmativ 100%!

monteoru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Dragul meu,
hai sa o spunem corect:
-platim tribut masurilor oligofrene si autiste luate in pandemie de cei cativa tembeli ai neamului; cum sa incepi o CRIZA direct cu Starea de Urgenta si apoi, cand situatia medicala a evoluat pandemic tu, ca un cretin sa spui ca suntem in Stare de Alerta! Nu se pupa termenii....
Stai acasa, muncesti on-line, ok! dar cati pot si stiu asta? Cineva ar trebui sa spuna cat contribuia la Buget sectorul HORECA!
*Iti mai dau un pont! ce a facut scoala on-line:
A redus:
-keltuielile de personal, curent, caldura, apa si gunoi, uzura, internet in scoala, a anulat programul ”Cornul si laptele”...etc, astea trecand pe umerii angajatilor, carora intr-o nesimtire colosala le prorogi drepturile salariale conform legii!

*...si luna trecuta a reusit sa dea cateva tablete!
**Stii care-i dilema fundamentala? Daca guvernarea PSD, cu bune si rele, reusea 75% din Programul de guvernare, inclusiv marirea cu 40% a pensiilor? Nu avem de unde sti si sta va macina guvernul actual, care nu face altceva decat prin prostiile zilnice sa se transforme in Agentul electoral al PSD si AUR! Atentie la AUR!....daca pana-n vara rezista ca grup parlamentar va fi izvorul de Suveranism ancestral romanesc, in forma moderna a MLR! Si nu ar fi rau, macar pentru 10 ani, caci s-ar asana moral societatea!

Leo spunea...

HUOnorius a terminat LM-ul Șt.Cel Mare în 1990, apoi s-a făcut surcelarca mai târziu să se facă PĂDUREAN.
Este cunoscut ca cel care rupe hamul...........

CEZAR spunea...

SE pare ca in ISRAEL...a fost dezvoltat un spray nazal..care distruge virusul...99,99 % eficacitate
O doctorita posesoare de NOBEL..in medicina.

CEZAR spunea...

Xpert 86
28 ianuarie 2021, 22:50
Plx 199/2020 va fi clasat, toti vor ramane cu visurile neimplinite!!
------------------------------------------
NU CRED ! Aseara don CIUCA..cel MARE...a spus cu gurita lui ca-i in parlament spre aprobarea finala
NB
Ca nu-ti place ii cu totul altceva..!

CEZAR spunea...

Sosoaca ii mai desteapta si mai frumoasa....parol..

Iulian Mareș spunea...

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat joi că este în lucru un proiect de modificarea a Legii Salarizării a bugetarilor, iar una dintre direcțiile importante este plafonarea sporurilor. Aceasta se va face atât prin limitarea calculării ca procent din salariu, cât și prin stabilirea unor praguri.


JOI, 28 IANUARIE 2021, 13:05, SURSĂ: realitatea.net, AUTOR: REALITATEA.NET

"Avem un grup de lucru pe legea salarizării care va finaliza o variantă de proiect de lege, ce va fi trimis la Parlament, care să se refere la plafonul sporurilor adăugate la salariul de bază. Proiectul va reajusta numărul de sporuri existent și cuatumul unor sporuri. Este evident că unele dintre ele pot fi acordate în sumă fixă, nu procentual din salariul de bază”, a afirmat Turcan.

Iulian Mareș spunea...

Tie iti trebuie acid sulfuric 99%!

Iulian Mareș spunea...

Aburea....

CEZAR spunea...

@?/ Tehnocraci ...
Se intorc blonzii in Hurzicati...
Or sa te ..prajeasca....

Periamu lucica spunea...

Care teava?

Leon spunea...

@Avia, in Amendamentele aprobate si sustinute de MApN se completeaza Art.28, alin.(1) cu 4 noi litere, o1, o2,o3 si o4, dupa lit.o), elemente care NU SE INCLUD IN BAZA DE CALCUL si reprezinta Sporurile acordate militarilor si politistilor in perioada Pandemiei, sporuri care pot dubla BAZA de calcul pentru STABILIREA pensiei militare !
Cred ca-ti dai seama ca cei care au iesit la pensie la sfarsitul anului trecut si cei care ies la pensie in acest an, pana la promulgarea PL x nr.199/2020, beneficiaza de o pensie marita prin introducerea acestor sporuri in baza de calcul.
Ministrul Ciuca, nu se poate plange de lipsa fondurilor necesare pentru plata acestor pensii majorate pentru 30.000 de pensionari militari, atata timp cat la sfarsitul anului 2019 si 2020, a virat in contul Guvernului Orban( la dispozitia Premierului..!) cate 2 miliarde de lei, inclusiv de la capitolul ASISTENTA SOCIALA..!

avianyc spunea...

@ monteoru
Nu ai aflat inca că Mareș s-a inscris la cursurile online tinute de Șoșoacă ?
Ca sa-ti dai seama trebuie doar sa asculti ce debitează.
Eu mi-am mai dat încă odată seama citindu-i comentariile in care nu reuseste sa faca distintia intre ”Ordinea constitutionala ” consfiintita prin Constitutia Ro si functionarea statutului de drept prin intermediul institutiilor si factorilor rasponsabili stabiliti de Constitutia Ro si legile emise in scopul infaptuirii si aplicarii legilor in spiritul prevederilor Constitutiei.
Astea cu toate ca inclusiv Huhurez l-a tras de urechi pe acest caz.
Doamne fereste sa ajunga asta sef la vreo structura administrativa de nivel national ca ne-am dat foc la valiza.
La MapN in lipsa de personal l-a dus valul până la pensia cu Oskar !!!!((((((

Dan 65 spunea...

tarrr, tarrrr: -Alo, domnul ciuca?
-Aaaaaa,da,
-Ce faceti domnule, merge treaba, se invarte roata?
-Se, Aaaaa, invarte, da, chiar sunt si eu uimit!
-Cu PL .., sau cum se mai numeste, cum se invarte? ...vad ca se agita
Olescu, Mares, Cezar (+ capritele), Buru, Avianyc, Leon,
un grup de tehnocrati, legionari, monteori, grup de experti, e.t.c.
afiliati la condeiul lui C.F.I. ( deja vaccinat) si sub ochii
domnului Huhurez. Vad ca toata lumea va critica. Nu luati masuri? Nu
mai faceti inca un plan? Apropo, parca spuneati ca in timpul
mandatului.....
- Aaaaaaa?
- Unii spun ca ati vopsit pe Rosu in galben.Este adevarat?
- Pai da, cum se ,Aaaaaa, putea altfel, sa o vad pe luminita de la
capatul tunelului?
- Cu demnitatea si onoarea cum stati?

CEZAR spunea...

E bai mare....!
E pericol...io zic sa-l tragem pe roata sa nu mai prezinte pericol...hi..hi..hi

CEZAR spunea...

m-Al....H2SO4...consum la masa de dimineata...!!!
..de cind eram in trupele de interventie rapida..!

CEZAR spunea...

Nebunaticooo..te-a si dus mintea la ...alea ..alea....hi hi..hi..!

avianyc spunea...

Stii ce ziseră blonzii lui Hurzicaru ?
”Dacă se ating de ajutorul social emigrăm ”
Doamne ajută !

Iulian Mareș spunea...

Poate in Detașamentul Rapid de Curățat Cartofi!

Iulian Mareș spunea...

Avianyc,
Iar ai devenit specialist în kkt? Ce 8nseamna stat de drept? Este corecta expresia?
Tu crezi ca cineva te va consulta pe tine?
Cum nu te-a consultat cand te-au ejectat prwmatur...
Când rolul puterilor în stat devine perimat si periculos...ce trebuie făcut?
In capul tău, crezi ca trebuie ceruta aprobarea parlamentului? Mai sa fie!
Dar, nu-i bai, se vor găsi adevarati specialiști sa teoretizeze subiectul...

Iulian Mareș spunea...

Intervenea rapid cu roaba la carat bălegar...

Iulian Mareș spunea...

Va demisiona guvernul pt crima de la Matei Balș cat si Robotul care l-a numit? Dar cei care l-au girat în CD și Senat?

Gigi spunea...

Plx 199,elaborat de un ministru care îl durea in partea dorsala de noi şi care habar nu avea de militarie,dovada cu telefonul,a fost fãcut in prima Faza sã adânceasca şi mai mult inechitatile dintre noi rezerviştii A urmat amendamente propuse de diferite Asociaţii şi de unii parlamentari in Comisii.Dupa,au venit taietorii şi propunatorii din ministere,cei supranumiti "Guleraţi",care au schimbat tot,cum au vrut muşchii lor,iar totul a rãmas bàtut in cuie aşa cum au dorit ei.
Acum,dupã ce semnalul de stopare a aplicãrii L.153/2017(înghetare şi dupã,eliminare,schimbare a legii cu o alta CLOCITA se pare in Laboratoarele noii stapâniri şi a guleratilor),aşa cum a fost el,acest Plx,nu mai poate fi aplicat,în special cele douã etape(2 si 3),deoarece aceste etape depindeau de implementare in totalitate a legii 153,iar dacã legea va fi abrogata de cea care Va fi data, nici mãcar Etapa 1, nu mai poate fi aplicatã,mai ales ca sunt semnale cã va fi schimbatã şi legea 223.Atunci ce rost ar mai avea Plx 199?
Cineva spunea: dacã era aprobata anul trecut,acum se putea aplica Etapa 1 şi 2,deoarece legea fiind înghetata cadea articolul care prevedea cã etapa 2 nu se va realiza decât atunci când legea se va implementa in totalitate.Eu nu cred in astfel de scenarii.Nu,pentru cã au îngheţat tocmai pt.acest motiv,sã inlocuiasca legea 153 cu o alta.
Cine spune cã îi da înaite cu acest Plx 199 minte.Poate îi va da înainte atunci când se va schimba actuala lege 153,undeva prin o mie noua sute,toamna!
Deci,în concluzie,ne vom astepta la o altã lege a pensiilor,poate mult mai proasta cã asta,binenţeles nu chiar aşa de curând.
noi,aşteptãm,suntem tineri doar,cel puţin aşa ne considerã guv.mai putem astepta,nu?

Calinmihaib12 spunea...

..din motivele expuse de Marius CONU,printre altele,s-a creat, acum mulți ani (înainte de 1989..!), Centrul de Medicină Aeronautică din cadrul SMC BUCUREȘTI..!( Calea PLEVNEI..)..
.. deci,"atacul" la adresa profesiei de aviator e, cel puțin nedrept..!; de fapt "atacul": așa în general, al oricărei profesii oneste,care are: fiecare în parte,un rol specific în economia socială.., nu își are rostul într-o societate normală..!
Atacurile sunt generate, inconștient/sau NU (!) de incompetența autorităților = care nu "reglează" armonios relațiile economico-sociale..și conexele acestora în societatea românească..!

Dan 65 spunea...

Domnilor, ma retrag cu comentariile de pe acest blog. O sa-l urmaresc in continuare, cu placere, tocmai, fiindca va luptati pentru drtepturile legale. Va sunt alaturi! Mult succes! P.S. pentru Domnul Cezar: "arata ce poti caprarule, vorbele le zboara vantul"

CEZAR spunea...

@ / Balaoaches de Hurziceni
Ai vrut sa zici capitan la ...28 de ani...
Aveam stelutele ruginite bine la ..Zavera(sic .m-Al) din 89
Interventie rapida la Aeroportul Timisoara..ba muciosilor(m-Al si Tehnocraci culegatorul de FER)...nu prea stiti voi ce-i aia....

Burebista spunea...

Kostas, nu se mai da nimic în plus când se stabilește salariul/solda. Total brut realizat se majorează doar cu cei 10% CAS dar raportat la salariul brut realizat din 2018...Contribuția individuala la bugetul de stat echivalentul ci CASS de 25% din salariul brut realizat nu e compensează....
Ba chiar din total brut majorat împreună cu CIBS de 25% se retine și 10% CAS deși compensarea este mai mica decât cei 10%...
De ex dacă în 2018 salariul brut a fost 5000, iar creșterile din 2019 și 2020 a Sf a fost de 500+500 lei, total brut în 2020 este 6000 iar compensarea CAS este de 500 lei și rezulta total brut majorat din care se rețin 35%(25+10)= 2275 (1625 CIBS + 650 CAS) plus impozit 10% pe rest 4225 - 10% = 3802,5 lei salariu net...
După cum vezi nai sus din salariul brut majorat statul retine CAS 650 lei dar inițial a majorat salariul brut realizat decât cu 500 lei... Deci militarul/polițistul este,, furat" cu 150 lei din brut majorat... Întrucât militarii și polițiștii au gratuit acces la sănătate deci nu ar trebui sa plătească CAS atunci compensația ar trebui să fie egala cu retinerea... Se oare ca nu este așa după 2018...

stef.john spunea...

Ai afirmat - eu ma duc la dosarul cauzei DACA VREAU.
Care-i logica sa nu te duci ?!
Eu, in locul tau, m-as prezenta si i-as da cu cartea in cap lu' ala pana invata codul de procedura civila.
Cred ca trebuie sa-l pocnesti cativa ani buni, continuu...

Călugărul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...

Y, ai băut apa după Sosoaca?? 🤣

sky-zone spunea...

Nu inteleg de ce va tot dati cu parerea despre PLx 199, va spun sigur ca va intra la vot, exact cum a fost la comisia de munca, doar salariu brut va fi aferent anului 2021.Asta este de la un om al celui cu falci.Nu e bine sa fumati patrunjel si apoi sa cititi in cafea despe cum va fi daca nu aveti informatii corecte.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Luati-va adio de la drepturi la pensii, pentru ca si-a gasit Cațu motivatie, dupa incendiul de la Matei Bals, sa nu mai acorde bani la nimic decat in inzestrarea spitalelor si Sanatate!

Huhu Rezea spunea...

Da, salariul minim în anul 2021 este 2300 lei.
Să vedenm dacă mai știți să vă calculați coeficientul exact al soldei de funcție din 2022, cunoscând minimul și maximul din 2009 și 2022

https://www.huhurez.com/2020/10/cum-calculam-coeficientul-de-functie.html

CEZAR spunea...

Ba rapandula + - 3 ani !

sky-zone spunea...

Daca ne legam de acei coeficienti, atunci cand salariu minim brut a fost de 1450, si il aducem in prezent la 2300, este un procent cam de 60% de crestere.Presupun ca si acele valori, ar trebui crescute tot cu 60%.Corecteaza-ma huhule daca gresesc

CEZAR spunea...

sky-zone
29 ianuarie 2021, 13:58
QED...!

sky-zone spunea...

Ma refeream la solda de grad anterior, iar la coeficient, este proportie, mai usor de mine care am maxim, si merg tot pe maxim

Călugărul spunea...

Lăsați caprarul în pace el va da brânză buna de capră! Voi ce îi dati pentru că la loviluție a tras ca boul în popor?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, dar mai tin ei cont de acest algoritm de calcul la pensiile militare? M-ati bucurat cu acest remember de bun augur, ca mi-ar aduce si mie cat de cat, dar sa vedem ce urmeaza dupa cele afirmate de Turcana, cum vor elabora pana la urma oug 199, dar si cand se va aplica, si ce va hotari Guvernu, dupa catastrofa de la Matei Bals. Precis ca se vor uzi trompetele: ,,Inghetam orice intentii financiare la pensii si salarii caci prioritatea este sanatatea!'' Ehei, ca pe painea calda asteptau ei necazul asta sa-si motiveze austeritatea!

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:..nu te fă că n-ai înțeles că PSD.."s-a dat la o parte"..în 2019,practic,fugind de..reponsabilitatea..ne-punerii
în aplicare a unor măsuri socio- economice bune,în favoarea multor oameni..,dar din păcate, "furturile" prelungite în ani.. și.."nesimțite": cantitativ din FONDURILE PUBLICE (prin diferite și multiple metode..) au anulat posibilitățile de plată a "promi siunilor"..electorale..! sub ACOPERIREA unor "guverne "tehnocrate"/"ale opoziției"..! (care opoziție: că nu a existat nici una,nici măcar "de prăsilă" ..de 31 de ani..!!?); "culmea" (relativă și asta)s-a atins prin 2017-'19 când: în schimbul unor promisiuni "aparent" bune social -economic,s-a "cumpărat"(social) "bună-voința" populară, cu PREȚUL uriaș al: "ANULĂRII" JUSTIȚIEI SOCIALE...!!,întărind și scoțând la lumină: din hăul trecutului:DICTATURA PERNICIOASĂ ,"bunul("răul")-plac al grupuri lor malefice românești(..?)..!

Iulian Mareș spunea...

Tehnocrat,
Avansat "fulminant" lt maj în 1987!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Rogu-te, dacă nu ești idioți, știu sigur ca nu ești, nu mai scrie de prostia aia din capul tău! Nici nu știi ce scrii...nici hârtia nu suporta orice prostie...
Sunt destui care știu carte militară, nu povesti de gura sobii.
Nu ma fa sa te kestionez, că te intorc la grupa de pistolari!

Iulian Mareș spunea...

Azi Institutul Național de Medicina Aeronautica si Spatiala, de unde a plecat actualul șef al D.Med.
Aici făceam anual vizita medicală și testarea psihologica! Doctori specialiști foarte buni și aparatura de investigație moderna!

Iulian Mareș spunea...

Și poate doar ce arată!...🤣👍

Periamu lucica spunea...

Stiti cumva cand intra la.comisii din nou 199?

Iulian Mareș spunea...

Niciun om scolit si normal la cap nu halește piloții, aviația, navigatorii, controlorii militari de trafic și pe cei care operează radar sol în același măsură folositori si întruniți luptei ca si VM, marinarii, AA, I, Tc, Ge...etc

Burebista spunea...

Dar generalii ăia din AUR nu fac parte din niciuna dintre comisiile de apărare din senat sau camera deputaților...
Vor lupta în parlament pentru buzunarul și burtica lor.. 🤣

Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională

2020-prezent
Funcţia Deputatul Grupul
parlamentar
1. Preşedinte Şovăială Constantin PNL
2. Vicepreşedinţi Georgescu Nicolae PSD
3. Moldovan Sorin-Dan PNL
4. Rodeanu Bogdan-Ionel USR PLUS
5. Weber Mihai PSD
6. Secretari Coarnă Dumitru PSD
7. Tănase Antonel PNL
8. Membri Bîlcea Ovidiu-Sergiu PNL
9. Cozma Adrian-Felician PNL
10. Cozmanciuc Corneliu-Mugurel PNL
11. Cristescu Radu-Mihai PSD
12. Fălcoi Nicu USR PLUS
13. Fifor Mihai-Viorel PSD
14. Grindeanu Sorin Mihai PSD
15. Kulcsár-Terza József-György UDMR
16. Macovei Silviu Nicu PSD
17. Molnar Radu-Iulian USR PLUS
18. Poliţeanu Mihai-Laurenţiu USR PLUS
19. Prişcă Răzvan Sorin PNL
20. Rasaliu Marian-Iulian PSD
21. Rujan Dumitru PNL
22. Salan Viorel PSD
23. Simonis Alfred - Robert PSD


Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională
Fără imagini
Inclusiv cei plecaţi
Parlamentar Funcție
PAULIUC Nicoleta Preşedinte
din 22.12.2020
STROE Felix Vicepreşedinte
din 22.12.2020
MÎNDRUŢĂ Gheorghiță Secretar
din 22.12.2020
CIUCĂ Nicolae-Ionel Membru
din 22.12.2020
FIRU Stela Membru
din 22.12.2020
MIREA Siminica Membru
din 22.12.2020
MOCIOALCĂ Ion Membru
din 22.12.2020
PURCĂRIN Bianca-Mihaela Membru
din 22.12.2020
SCÂNTEI Laura-Iuliana Membru
din 22.12.2020
STOCHECI Cristina-Mariana Membru
din 22.12.2020
TÂRZIU Claudiu-Richard Membru
din 22.12.2020
VELA Ion Marcel Membru
din 22.12.2020
VOICULESCU Liviu-Dumitru Membru
din 22.12.2020

Leo spunea...

Păi chiar dacă știm să-l translatăm de pe o matrice pe alta , la ce ne ajută ?
Și dacă ne ajută cum ne ajută ?

Michel spunea...

Înainte de 1979...

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș. „Cazul Colectiv” organizat în S.C. Colectiv Club S.R.L., deci societate privată și nu o instituție a statului român. KWI despre „Cazul Colectiv”: „Preşedintele Klaus Iohannis consideră că Executivul a demisionat foarte târziu şi că a fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se întâmple”. Dacă acest lucru nu se întâmpla în București ci la Sibiu când dânsul era primar, având aceleași consecințe și-ar fi dat demisia ? Ar fi cerut același lucru și Primului ministru și Guvernului ? Nici pe departe, ar fi plecat în excursie. KWI nu înțelege că acuzele aduse atunci Primului ministru Victor Ponta și Guvernului României, suferințele oamenilor decedați, a rudelor, nedreptățile prin care trec și acum SUNT UN BLESTEM LA ADRESA LUI, TOTUL SE ÎNTOARCE IDENTIC ÎMPOTRIVA ACESTUIA, A GUVERNULUI ORBAN ȘI CÎȚU și câți Doamne vor mai urma. Ar trebui să iasă Public și să-și dea demisia în grup. Mă întreb (PNL, USR-PLUS=avizi după putere) UDMR, minoritățile, independenții de ce se fac părtași și susțin acest guvern incompetent. Nu sunt conștienți că în momentul decontării vor trage și ei ponoasele doar pentru că au tăcut sau au ridicat mâna din inerție iar finalul se apropie ? Vom trimite Corpul de control al ministrului. Ei și. La Piatra-Neamț ce au rezolvat ? Nimic. Victimele celor de la Piatra-Neamț, cei de la Institutul „Matei Balș” și toți cei care au mai trecut prin asemenea nedreptăți (inclusiv cei plătiți pentru a spune că le-au murit rudele de covid sau cei ce au dat șpagă pentru a-și lua rudele de la morgă) pe toată perioada Pandemiei ar trebui să se unească (o asociație), să ia un avocat competent și să dea Guvernul României în judecată (cei ce se fac vinovați) inclusiv pe KWI care le-a semnat numirea fără a le verifica „Mapa Profesională”.

Catalin spunea...

Foarte bun comentariul. Subliniaza lipsa de respect pe care birocratii din ziua de azi o au fata de cei care sunt supusi unor solicitari deosebite la locul de munca si chiar isi risca viata. Comentariul se adreseaza perfect si asa zisilor militari care au clocit PLX 199/2020 in forma actuala si care prin impunerea a 25 ani vechime efectiva in serviciul militar ca o conditie de a beneficia de un cuantum al pensiei fara penalizara de 4% pentru fiecare an lipsa, arunca la gunoi sporurile de vechime generate de Conditiile speciale, Conditii deoasebite si Alte conditii, singura variabila care facea diferenta dintre un militar expus unor riscuri adevarate si militarii al caror singur risc este sa se taie intr-o coala de hartie.

sky-zone spunea...

Sa-ti calculezi solda de functie Leonard....coefxsalariu minim brut aferent anului, apoi urmeaza moartea caprioarei cu gradatiile, acei 7.5% si solda de grad.

Huhu Rezea spunea...


Cataline
O țîi ca cucul cu penalizarea.
Nu primești nimic în prima faza a aplicării Pl x 195... dacă ai pensie care era taxabilă.
Zii mersi că ti-au făcut gulerații pensie pentru 21 ani mai mare decât au ceu cu 35 ani vechime.

Viorel spunea...

Domnule Leon, ministrul Ciucă are bani și mă repet pentru a 3-a oară dar nu am văzut nici un comentariu. Mă refer la activi (din comentariile anterioare se poate citi și despre pensionari).
LEGE nr. 168 din 7 august 2020 cu intrare în vigoare începând cu data de 08.01.2021.
Art. 12 (1) Personalul participant care a dobândit calitatea de „Veteran din teatrele de operații“ și care nu este invalid, rănit ori nu a dobândit afecțiuni fizice și/sau psihice în urma participării la acțiuni militare, misiuni și operații beneficiază de următoarele drepturi:
b) o sumă forfetară lunară, neimpozabilă, în procent de 25% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, pentru personalul în activitate.
Salariul de bază minim brut pe țară = 2.300 lei : 4 = 575 lei lunar neimpozabil adunat la solda lunară / militar activ (Sold.-Of.). 575 lei X 75-80% din efectivul active participant în T.O. = X lei. Deci, Guvernul îngheață solda la tot peronalul militar sau civil din armată (ne referim la noi). Tu Ciucă, faci anul trecut o lege, o treci prin Parlament, ți-o aprobă KWI și la 75-80% dintre militarii activi (cu solda înghețată) le acorzi lunar suma de 575 lei. Se simte înghețarea soldei ? Nu. Cu ceilalți 20-25% rămași în țară ce faci, pentru că unii au dus funcții prin cumul fără a primi indemnizație de comandă sau un alt spor. 575 lei X 75-80% = X. Oare suma X nu ar fi fost necesară pentru a nu îngheța soldele la activi. Poate chiar ieșea în plus sau dacă mai era nevoie plusa ministerul ceva și mulțumea pe toată lumea. Media sumei (25% din ce mai rămăsese pentru anul 2021) era între 100 și maxim 200 lei, dar nu 575 acordată la 80% din efectiv. Iarăși mânării / găinării ale domnului Ciucă. Dar va veni și ziua scadenței și nimeni nu va vărsa vreo lacrimă.

Huhu Rezea spunea...

Gandesti ca un felcer, nu ca un doctor, amice.
Chiar așa, i-a pus PSD cu sila pe Ponta și pe Tăriceanu să rupă coaliția si să voteze căderea guvernului Dancilă?
După ce au provocat pierderea alegerilor pentru primăria Capitalei, voiau să fie dusi din nou în cârcă într-o alianța la Parlamentare.

Iulian Mareș spunea...

Parca si vad haitele de #USR_isti cu okii bulbucați si venele de la gât si xap umflate, găștile de tefelisti, mai prosti ca puța, cu figuri lombrosiene urlând in noapte, precum guiță infernal porcii flămânzi: Coruptia ucide! Jos Ponta!
In rest de dracu mai poate fi spus: un Robot alogen, fără empatie, cu același discurs ca la P.Neamt, un Câț cam "praf" care nu înțelege ca el e *capul_la_țară*, un filozofie ministru la Sanatate si un Arătat, Comandant al acțiunii, care s-a băgat în atat de multe rahaturi care nu le avea in fisa postului, încât este năucit ca i se sparg toate in kelie!
Cineva spunea ca 5-6 ministri și-au facut deja sepuku in prag.
Ma contrazicea cineva...azi!
Când KWI bagă jurnaliștii in curtea spitalului, sa-i asculte inepțiile sacadate, fără tehnică și fără a pune întrebări, nu vi se pare ca dreptul la informare este îngrădit, iar democrația este in pericol mortal?
Dacă oamenii nu se vor uni si nu se vor urni nimic nu se va întâmpla .

Iulian Mareș spunea...

Îi dăm adresa Asociației 22, pe lângă 7 placute sudeze, dar astea sunt favoritele lui.

Leo spunea...

Deci , cuantum pensie conf. PLX 199 este
((C x 2230) + SG + G )x P% + MM
C = coeficient din Anexa VI din L 153
G = cuantum gradații = (C x 2230 + SG) x Procent asociat gradației
SG = Solda de grad
P% = procent de pensie asociat vechimii valorificate (pt. 25 ani = 65%)
MM = Meritul Militar
E bine sky ? sau ce mai trebuie ?

Calinmihaib12 spunea...

.Da,..chiar: întrebarea cu Ponta și Tăriceanu e "bună"..!..( ei sunt..tot acolo, "acasa"= de unde au plecat.."în călătorii de afaceri"..!, în ciuda"aparențelor"..!( care: cred unii..că pot înșela pe toata lumea..!)
Politica în ROMÂNIA are "particularitățile" ei,care nu ține cont de ce credem unii și alții..!(?),dar istoria recentă e..edificatoare..!
..si mai e ceva: când un adevăr supără,..se aruncă vorbe "de clacă" ..aiurea..!

Iulian Mareș spunea...

Erata:
halește > hulește

sky-zone spunea...

Nu stiu de unde ai scos P-ul, Leonard, si ti-am spus si eu si Huhu, ca este 2300 salariul brut, nu 2230 cum ai trecut tu

Leon spunea...

Generalii Roman si Chelaru, de la AUR, vor fi repartizati la Comisiile din CD, saptamana viitoare, probabil la Comisia pentru Aparare..!

Leon spunea...

Leonard, citeste art.110-1, din Raportul preliminar al Comisiei de Munca din CD si te va ajuta si Mos Alecu:
https://mosalecu.blogspot.com/2020/10/hai-sa-socotim.html

Viorel spunea...

sky-zone, știi că de moartea căprioarei se face vinovat Nicolae Labiș ?

sky-zone spunea...

Leon, din cate stiu, acel 7.5% este din Sf0, nu din sf1-7

Burebista spunea...

Chiar crezi? Eu zic, ca nu....
La senat deja este copresedintele aur în comisie... Ziaristul ala Târziu...

Leon spunea...

Corect ar fi din Gradatia avuta, dar probabil ca Metodologia de aplicare va veni cu Precizari..!

Catalin spunea...

Stimate Domnule Huhu Rezea,
NU sunt nici cuc, nici felcer si nici orice alta entitate biologica sau uman profesionala pe care o atribuiti ca apelativ tuturor celor care, se pare, nu va tin isonul. Pentru toti cei care urmaresc acest site, inclusiv pentru civilii mai putin familiarizati cu problemele noastre, ale militarilor, doresc sa decriptez raspunsul Dvs. la mesajul de mai sus: Dvs. considerati normal ca unui miner care a lucrat 21 de ani in subteran sa i se considere, la stabilirea pensiei aceeasi vechime in serviciu ca unei bibliotecare care a lucrat acelas numar de ani, desi minerul, dupa 21 de ani de mina este terminat fizic, iar bibliotecara poate sa lucreze nu 35 ci chiar 40-45 de ani fara a fi supusa la o suprasolicitare fizica sau risc profesional. Aceasta este "echitatea" pe care Dvs. o sustineti. Pacat.

Huhu Rezea spunea...

Forma finală a Raportului preliminar al Pl x 199/2020 a reformulat definiția bazei de calcul a cuantumului minim brut în asa fel încât să nu mai existe dubii că elementele care intră in baza de calcul se calculează din solda de funcție corespunzătoare gradației zero.Gradațiile sunt ultimele elemente care se adauga bazei de calcul...dacă nu exista si solda de comanda.

Burebista spunea...

Baza de Calcul Cfm Plx 199 pentru pensia minima este SF gradația 0 + max 23% gradația 7, apoi la suna rezultata se adaugă sporul pentru apărare de 7,5% din suma. Doar solda de comanda se calculează din gradația 0 și solda de grad în funcție de salariul minim brut pe economie. Numai ca solda de grad la activi a rămas la nivelul 2018.... Solda de grad pe care o aveți în deciziile de pensie din 2017 majorate cu 25%...

sky-zone spunea...

Nebuloasa cea mai mare cred ca va fi cu OMM-ul

Huhu Rezea spunea...

@Burebista
Nu spune asta după ce tocmai am specificat că art. 110 ind 1 a fost reformulat în Raportul preliminar pentru a nu se înțelege că sporul de 7,5 se calculează din solda de funcție corespunzătoare gradației. Gadatiiile nu mai sunt primele care se adaugă la solda de funcție.

Burebista spunea...

Chiar dacă în Plx nu scrie sau au insirat în alta ordine elementele, ordinea lor este specificata clar în legea 153....
Măcar sa se aprobe odată...
Sporul pentru Omm se acorda doar la recalculare prin actualizare. La acea pensie minimă nu se acorda sporul pentru Omm.
Cel puțin în forma agreata la comisia de muncă..

Huhu Rezea spunea...

Are o logică rearanjarea ordinii elementelor salariale care intră în baza de calcul a cuantumului minim.

Dacă cuantumul minim net rămâne cuantum în plată cu titlul de pensie militara de stat este musai să-i fie adăugat Sporul OMM prevăzut de art. 11 din L 80.

y spunea...

he he dacă nu am avut o sută de români să-i întreb, m-am gândit să pun o sută de întrebări la 1 român. Dar fiind târziu, am lăsat doar 16, iar pe celelalte, la următoarea rundă:)

Huhu Rezea spunea...

@Cataline
Se vede ca ai o logica schioapă.
Compară și tu vechimea unui miner din subteran cu vechimea altui miner, nu cu vechimea unei bibliotecare.
Fată de camarazii care au un stagiu în serviciu de minimum 25 de ani, d-ta esti tot un neterminat profitor.

Catalin spunea...

Stimate Domnule Huu Rezea,
Ca un profitor handicapat logic cum v-ati permis sa ma catalogati fara sa stiti absolut nimic despre cariera mea militara si pregatirea profesionala, va compatimesc pentru lipsa de respect cu care tratati contributorii acestui site care nu subscriu ideilor Dvs. precum si pentru manipularea pe care incercati sa o faceti. Eu ma adresez cu "Dvs" iar Dvs. imi spuneti tu. Asta spune multe. Apropo, minerul lucreaza in mina, nu la birou. Va doresc sanatate si o constiinta impacata.

y spunea...

https://razboiulinformational.ro/site/2020/12/fereastra-overton-vaccinarea-obligatorie-si-conditionarea-unor-drepturi-fundamentale/

Ochilă spunea...

@Burebista 29 ianuarie 2021, 21:41
"...Doar solda de comanda se calculează din gradația 0..."
Nu, Solda de comanda(SC) se aplica la Solda de functie(SF), care cuprinde SF0, SF1-7 si nu la solda de functie cu gradatia zero(SF0), vezi NORME METODOLOGICE din 11 iunie 2018 de aplicare a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru personalul din sistemul administrației penitenciare.
http://www.legex.ro/Ordin-2415-2018-160095.aspx

SF0 = Anexa VI, L 153;
SF1-7 = SF0 X gradatii(3% - 22,99%);
Maj prerog. const. = SF1-7 X 7,5%;
Maj. ptr. structuri centrale = SF1-7 X 12,5%;
Maj. spec. cls. = SF1-7 X 2,5%, 5%, 7,5%;
Maj.ptr. contr. financiar prev. propriu = SF1-7 X 10%;
Maj. ptr. activ. de audit = SF1=7 X 10%;
Maj. ptr. un proiect din fonduri europene = SF X 50% X nr. de ore lucrate/nr. de ore lucratoare;
Maj. ptr. doua sau mai multe proiecte europene = SF07 X suma < 50% x nr. ore lucrate/nr. de ore lucratoare;

SUMA elementelor salariale de mai sus CONSTITUIE SF(solda de functie cu gradatii si majorari).

Toate celelalte elemente salariale(sporuri, majorari, indemnizatii, compensatii etc) se aplica la SF(solda de functie cu gradatii si majorari), inclusiv SOLDA DE COMANDA(SC), CU EXCEPTIA Indemnizatiei pentru titlul stiintific de doctor, care se aplica la SALARIUL MINIM BRUT PE TARA IN PLATA.

Ochilă spunea...

@cei interesati
pun la dispozitia doritorilor calculul tabelar(excel) "Cuantumul minim determinat(pensia minima)" conform PLx 199/2020, la adesele de email: predagheorghe27@yahoo.com; predagheorghe93@gmail.com.

Fac urmatoarele mentiuni:
- acest calcul tabelar a mai fost publicat de dl Huhu Rezea, caruia ii multumesc pentru ca pune cauza pensionarilor militari mai presus de orice;
- platforma huhurez.com poate publica doar foi de calcul google, iar unii dintre utilizatori au modificat formulele de calcul si au devenit inutilizabile intre timp;
- forma actuala este upgradata cu tabele ajutatoare, explicatii s.a. incat utilizatorii sa aiba la dispozitie toate datele necesare;
- orice observatie, propunere de imbunatatire va fi binevenita.

Calinmihaib12 spunea...

Tehnocrat: ești cam "prost" informat: medicii au 6 ani de facultate+3-5 ani de rezidențiat (sau chiar: 6+ 3+5-6 ani= adică vreo:14-15 ani de studii..!= generațiile de medici absolvenți :'78-'89,care s-au specializat după anii 1990..!; felcerii aveau vreo 2 ani post-liceali, dar au dispărut din sistem prin anii'87.!cam ultima generație..!

Leo spunea...

Stelică , Răspunsul la Întâmpinare este obligatoriu.
Dar nu are sancțiune judiciară dacă nu-l formulezi.
Și HUOnorius știe bine asta.........

Leo spunea...

Stelică , Răspunsul la Întâmpinare este obligatoriu.
Dar nu are sancțiune judiciară dacă nu-l formulezi.
Și HUOnorius știe bine asta.........

Ein Stein spunea...

Cataline ca sa intelegi frustrarea penalizarilor trebuie sa o si traiesti.Pana la acest PLX s-a dus un razboi total impotriva celor cu vechime completa. Ia intreaba-l pe huhurez el cum se simte ca luna de luna e penalizat cu zeci de procente rezultate din algoritmul de calcul? Pana nu-ti asumi ce ai facut cu cariera ta nu ai cum sa pricepi. Lasa gomosenia de o parte ca nu te face mai credibil.

CEZAR spunea...

Baaa..tu chiar ai prostit.. nu de la vaccin desigur !
Vezi ce spray nazal a scos in Israel o doctorita cu NOBEL;;
Pa vaccin....

CEZAR spunea...

@ /Tehnocraci si saf de STABOR !
Nu iti este rusine ..?
Asa vorbesti tu cu un fost medic-sef de Unitate !
Grobian bronzat de Hurziceni care nu a vazut tramvaiul si troleibuzul

CEZAR spunea...

Eduard Gabriel Dorobantu
6h ·
Cum vă explicați că tot cabinetul medical de la mine de la muncă la stat a fost găsit pozitiv cu Covid după vaccinare, ieri?😨

Sorin spunea...

Stroe Felix este absolvent Academia Navala 1978, secția militara, facultatea navigație. E in cunostinta de cauza. Nu stiu daca mai este, acum, si pro armata.

Catalin spunea...

Domnule Ein Stein,

Urmare acuzelor penibile si nefondate ce mi-au fost adresate de prietenul Dvs. Huhu Rezea, intentionam sa nu mai intervin pe acest blog. Interventia Dvs. ma obliga sa o fac, desi nu imi face nici o placere. Pentru a demonstra cat de pertinenta este interventia Dvs. va adresez, Dvs. si celorlalti participanti la dezbatere (eu asa am considerat-o pana acum, o dezbatere si nu o aliniere la niste idei avansate de administratorul blogului), urmatorele intrebariȘ
1. Daca Domnul Huhu Rezea are zeci de procente penalizare, cum sustineti, inseamna ca vechimea cumulata a dansului este mai mica de 15 ani, ceea ce ma indoiesc.
2. Imi este greu sa inteleg cerbicia cu care Dvs. si prietenul Dvs. Huhu Rezea (asta in cazul in care nu sunteti una si aceeasi persoana) va impotriviti la luarea in consideratie , la stabilirea cuantumlului pensiei, minime , maxime etc, a conditiilor de munca in care militarii au activat, desi, toate legile, nationale si internationale, stabilesc ca gradul de risc si solicitare fizico-psihica la care un om (militar sau civil) a lucrat trebuie luat in calcul ca o compensare a pericolelor si solicitarilor la care a fost expus.
3. Eu, respect pe toti militarii, indiferent de unde au lucrat. Tatal meu, colonel de infanterie, a lucrat o viata intreaga in institutii centrale ale MApN. A iesit la pensie la 55 de ani cu 35 ani vechime in servicu realizata in conditii normale. I-a parut rau spunandu-mi ca ar mai fi putut sta inca cel putin zece ani: venea de la minister la ora 16.00, manca, facea un beauty sleep de o ora, si acum are 92 de ani. Eu am lucrat ca militar numai in alte conditii, 24/7 in pericol permanent. Este normal sa fiu considerat ca un lucrator de minister?
Daca o sa continuati sa sustineti aceasta fronda la dresa combatantilor, va veti autodesconsidera atat ca militari cat si ca oameni. Viata lunga si constiinta impacata.

Leo spunea...

Nu contează dacă se adaugă ultimile gradațiile , deoarece SUMA este identică dacă se schimbă locul termenilor care se adună. Deci , SUMA este asociativă , la fel cum este înmulțirea distributivă.
Deci , trebuie să stătem atenți de luni încolo cu PLX 199 , că așa a spus Ciucă la TV A3 ...

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Este vorba de modul cum se calculează fiecare termen al sumei. Suma este asociativă dar după ce se stabilește valoarea termenilor. Una e sa stabilești sporul constituțional și solda de comandă din solda de funcție cu gradatia 0 și alta din solda corespunătoare gradației 7 .

Viorel spunea...

Ave Cezar, vă văd de vreo 2 ani tot cu mâna dreaptă ridicată în sus. S-a terminat școala, mai mult, a fost online deci nu vă vedea nici profesoara nici elevii. Aveți ceva de spus și domnul Huhu Rezea nu vă bagă în seamă ? În scris văd că trimiteți comentarii sau poate vreți să vă instaleze și o stație cu microfon să vă auzim și vocea. Cât despre șpray nazal aveți mare grijă că și Mutu a tras pe nas tot pentru un virus (virusul prostiei) și și-a ratat cariera. Poate vă iau ăștia pensia sau o impozitează în procent de 99,99% fără să vă ma idea nici un premiu nimic, nici cuponul de la pensie. (o glumă ca într-o zi de sărbătoare).

Cezar spunea...

Tarabostes..Viurel
Eu nu dezinformez
Mai ceteste si matale presa
Nu mai tot da numere ..la hîrtoage
🤣🤣🤣🤣😜😜😜😎😎😎

Calinmihaib12 spunea...

CEZARE:..am văzut și am cunoscut tractoristi serioși,OAMENI întregi..!; ba chiar am cunoscut și piloți de elicoptere: la CARANSEBEȘ,oameni normali..!

avianyc spunea...

Tractoristii ,oameni seriosi sigur nu intrau prin concurs in PCR.Ba chiar ajungeau si pe la Ștefan Gheorghiu

doru spunea...

salut Calin! in legatura cu pilotii de la Caransebes ! am cunoscut si eu cel putin unul!
comandorul Ivana! !

CEZAR spunea...

Doctore ...AIA CARE VA SA ZICA NU ERAU LA PENSIE..!