Un produs Blogger.

miercuri, ianuarie 20, 2021

In memoriam, Ovidiu Callatianul(karadeniz), c-dor Băban Gheorghe

29 comments
 De mai bine de 10 ani ne-am intersectat opiniile în online, fără se ne cunoaștem. Aflu că prolificul comentator din Mangalia a încheiat zilele acestea socotelile cu viața. Am înțeles că ultimii ani au fost o veritabilă navetă între Mangalia și Montreal.

Era născut pe 10 10 1956 în județul Vaslui.

După Bobotează a pățit ceva; pe 01 01 2021 era în vervă pe Fb.

Redau, aici, cititorilor, cugetările  comandorului, scrise, anul trecut, cu ocazia ultimului Paște din viața sa:

                                                        Veșnică amintire, karadeniz!


<i><b>Adevărat a înviat!                                                

 Un an atipic în care România a reușit să-și aducă între granițe mulți din fiii pe care-i aștepta   acum doi ani la Centenarul Unirii, mulți doriți dar și mulți nedoriți, de care eram bucuroși, ca niște părinți vitregi, că am scăpat. 

Un an atipic în care, la fel ca în anii din urmă,  se amestecă anotimpurile iar  iarna-i  și primăvară  și vară.

Un an atipic în care mare parte dintre noi sunt nevoiți  să stea în case, să fie  familiile împreună,  să reînvețe  să redevină familii, chiar dacă acest lucru nu le place.  

Un an atipic în care biserica se revoltă împotriva statului care o hrănește și în care nu dragostea creștină față de enoriași  primează în rândul clerului ci frica de nu-i pierde pe ei și daniile acestora. 

Un an atipic în care medicii mor alături de pacienți,  în care sfânta șpagă nu mai este înfierată și în care  coronavirusul face  multe alte victime colaterale.

Un an atipic în care planeta se primenește și mai scapă de ridurile poluării  datorită faptului că cel mai  periculos parazit al ei, omul, stă mai mult închis în case. 

Un an atipic în care un virus, frica față de moarte și necunoscut, schimbarea  brutală  a  obiceiurilor și tabieturilor,   scoate  ce e mai bun din oameni dar și ce e mai rău în ei.

Un an atipic care poate fi un nou început pentru omenire sau doar încă un eșec in evoluția sa viitoare.

 Un an atipic în care lumina învierii se va aprinde singură  și va arde  în candelele  sufletelor  multora dintre noi. 

 Un Paște liniștit tuturor! </b></i>

29 de comentarii:

tehnocrat spunea...

https://www.facebook.com/baban.gheorghe
D-zeu sa-l ierte! Ani de zile "ne-am contrat" pe blogurile de discutii si n-am stiut ca a fost coleg cu fostul meu coleg de banca din LM...dar ei stiau cine sunt.

ioan spunea...

De necomentat.Simtiri de om intreg la minte.D-zeu sa aiba grija de el ,acolo unde se afla.

Gigi spunea...

***Ce sã mai zic? Doar atât:Dumnezeu sa-l odihneascã în pace!Condoleante familiei indurerate!
Sper sã ne fi iertat dacã vreodatà l-am supãrat cu ceva,în special pe mine! Îmi amintesc cã am mai avut pareri diferite,dar în limita bunului simţ.
Drum Lin cãtre stele d.le @ Karadenis!***

Alex spunea...

Dumnezeu sa-l odihneasca! Gulerele albe isi freaca mainile de multumire atunci cand unii dintre noi trec la cele vesnice.Incet ,incet ,parasesc sistemul pe cale naturala tot mai multi.Se fac astfel economii care ne va umple sistemul de aparare de fier vechi.

Nicola f. spunea...

Drum lin, printre stele. Dumnezeu să va aibă în pază. Condoleanțe familiei. Prea repede...

Leo spunea...

DUMNEZEU SĂ-L IERTE !
Avea el ca logou pe blogul H , un căluț de mare............

Anton spunea...

Condoleanțe familiei și Dumnezeu să-l odihnească în pace

micutzul spunea...

Dumnezeu să îl odihnească în pace! Condoleante familiei! Am vorbit ,in scris, de multe ori! Bunul simț si corectitudinea îl caracterizau! Să rămână in amintiri ca Marea Neagră...Karadeniz!

Luc 3 spunea...

Dumnezeu sa-l ierte!Imi aduc aminte de comentariile dumnealui! Un om deosebit!Dumnezeu sa-l odihneasca în pace!

vasile iosif spunea...

O victorie a Sistemului.
D-zeu sa-l odihneasca.

Burebista spunea...

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dumnezeu sa-l ierte! Ne-am inteles foarte bine, imi promisese, la un moment dat, ca va trece prin Onesti in drum spre Slanic Moldova, sa ma vada, apoi brusc s-a suparat pe mine de la niste opinii in contradictoriu, si cam tot de atunci s-a cam retras de pe acest blog... Dar nu ca-l suparasem eu, pentru ca stiam ca era in verva si publica foarte mult, fiind o enciclopedie, un meserias al scrisului, un erudit si foarte serios in tot ce facea. Probabil l-a rapus acest blestemat de virus, poate un infarct sau altceva... Pacat, mare pacat si-l regret enorm, pentru ca-l apreciam si vedeam in domnia sa un excelent si valoros camarad, fiind cu 1 an mai mic ca mine! Drum bun, onorabile camarad si suflet bun! De omul bun si vremea buna nu se va satura nimeni, niciodata! Dumnezeu sa te ierte si sa te binecuvanteze!

Huhu Rezea spunea...

@akord
Textul din topic, care citează cuvintele lui @karadeniz, este încadrat de semnele care permit postarea pe blog cu caractere boldite și italice.

akord_75 spunea...

@Huhu
Da multumesc frumos.Deja am primit link-ul de la M....are multe acolo.Eu nu stiam de programelul asta dar acum e ok.Oricum sunt 'jde mii de utilitare si app.
Ref la "karadeniz" mi-am exprimat condoleantele pe pagina anterioara aproape imediat ce a fost postat anuntul.
Condoleante familiei si tuturor celor ce l-au cunoscut
imi pare rau ca nu l-am cunoscut niciodata in realitate.Un OM cu totul deosebit
Sa se odihneasca in pace cdor(r) Ghe Băban !

monteoru spunea...

Pe cat va sta in putinta straduiti-va sa produceti cat mai multa paguba sistemului.

tehnocrat spunea...

D-zeu sa-l ierte si sa-l primeasca in randul celor drepti!
Cu privire la relatia Armata -popor si Armata -guvernanti.Noi , fostii militari ne-am dovedit atasamentul fata de tara si popor, exemple sunt numeroase '89, daca noi nu am fi trecut de partea poporurlui , altfel se scria istoria.Cand poporul / tara a avut nevoie de noi , la inundatii, cutremure, inzapeziri, ne-am pus viata in peruicol pentru a-i ajuta.Eu o spun dpdv al elicopteristului de interventie, decate ori n-am riscat si am fortat mana destinului ca sa fac bine si de cate ori am fost luat in brate si se incerca sa-mi pupe mana ca i-am salvat, SMURDUL de azi, zi /noapte, iarna /vara sunt la datorie , pe toate coclaurile- am fost si suntem erori , iar acuma, recunostinta se transforma in URA, eroi sunt doar mercenarii iar noi am facut armata degeaba, nu era nevoie...ce gandire, ce oameni, pardon -bestii=ne conduc!

Cezar spunea...

Imi pare foarte rau
Un prieten foarte bun. Dumnezeu sa.l odihnească
😥😥

cjipa spunea...

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

Daniel Craciun spunea...

Dumnezeu sa-l odihneascã în pace !
Condoleante familiei indurerate !

Dan 65 spunea...

Condoleante familiei si Dumnezeu sa-ierte! Azi am aflat si eu o veste la fel de trista, a mai plecat de langa noi si col(r) Ciobaca Vasile, fost lector la AFT (fosta Sc.Of.N.B.) din Sibiu. Un om de foarte mare valoare, un adevarat profesionist care a calauzit pasii multor generatii de ofiteri si subofiteri, un om integru si dedicat profesiei. Transmit familiei indurerate, la fel, sincere condoleante.

Laleaua neagră spunea...

Condoleanțe sincere...

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Dumnezeu sa-l odihneasca pe batranul lup de mare!

GO spunea...

Cu regrete! Dumnezeu sa il odihneascs in pace!

In astfel de momente, devenim constienti ca acelasi final il avem cu totii. Si ne punem intrebari retro ... Cum ar fi daca a meritat sa facem asta, sau de ce nu am facut asta! Eu unul cred ca cel mai important lucru in viata, este sa nu faci rau nimanui. Nici macar prin pasivitate sau prin indiferenta.

Apropo de Mr. (rez) Dan Bazavan care protesteaza ... singur pt. termen indelungat si la institutii multiple, pt. drepturile
tuturor militarilor.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=738030137132400&id=255729998695752

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Gelu Olescu, Respect si recunostinta pentru Mr. Dan Bazavan, care-mi timite permanent pe messinger materialele cu care se confrunta prin instante! Este un mare luptator, si o face si in numele nostru, al tuturor. Rar un asemenea om ambitios si incisiv! Felicitari!

Cezar spunea...

Un procesoman..
Care s.a angajat în Armată ca militar angajat
Acum vrea drepturi de general

Iulian Mareș spunea...

Cam 5 ani mi-a fost sef nemijlocit! Un om deosebit....
Am ramas uluit! Am inteles ca un infarct l-a trimis la comanda dintr-o alta dimensiune!

Iulian Mareș spunea...

Ti-am mai spus ca nu este cazul sa fii rautacios!
El este exemplul viu, pe picioare, ca daca vrei poti! Sa faci AFT, Facultatea de fizica, sa ai medii meritorii, sa realizezi un doctorat din a carei tema multi ne uitam crucis, sa publici la simpozioane stiintifice studii si lucrari de laborator, nu fac decat sa ridice prestigiul Armatei!
Faptul ca se lupta prin tribunale nu este atat meritul lui ci a conducerii MApN care il/ne confisca atatea si atatea drepturi financiare, iar daca camarazii activi ar avea timp sa analizeze cat de mizerabil si discretionar sunt platiti.....