Pentru cei din Țaratul româno-bulgar al nevaccinaților

"Referitor la vaccinare! Libertatea de a decide (mă vaccinez/ nu mă vaccinez) în legătură cu sănătatea și propria viață nu înseamnă și libertatea de a crea o stare de pericol pentru sănătatea și viața altora!", transmite Tudorel Toader, rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.
Un produs Blogger.

luni, ianuarie 25, 2021

Românii au votat cu ,, atât s-a putut".

70 comments

De unde nu e...nici D-zeu nu cere! 
Dacă a dat mai mult și a promis mai mult, Dragnea a fost trimis să pătimească. 

70 de comentarii:

 1. Si cand te gandesti cati pensionari militari i-au votat pe tembelii astia , iti pui intrebarea: ce au avut in mansarda ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai și pe aici vezi creștinii votanti ce au instinct de turma necondusa, o masa amorfa, de inepți.
   Multă lume, putini oameni, restul plante!

   Ștergere
 2. Voturile sclavilor nu au nici o importanță ( vezi softul BEC)! Toate țările au aceeași stăpâni! Cei care au vrut să rupă lanțul robiei propriului
  popor a au sfârșit tragic! Nici măcar dictaturile sau războaiele nu au fost întâmplătoare ci bine planificate pentru a ține populatia planetei albastre sub control.

  RăspundețiȘtergere
 3. Nici CÎȚU nu se lasa:
  https://m.ziare.com/economie/citu-despre-aplicarea-legi-a-pensiilor-de-la-1-septembrie-vom-vedea-1658544

  RăspundețiȘtergere
 4. Relevant videoclipul!Nimic nou sub soare,as spune,la politicieni.Minciuna la ei,este mai ceva decât oxigenul pe care îl respirã. Dacã prin absurd ar ramâne fãrã oxigen,la aceştia nu ar fi o problemã,s-ar alimenta din minciuni.
  Ce este de mirare,este faptul cã,au un tupeu la ei de speriat,dupã, nu au nici un fel de resentiment,de ruşine nu mai vorbesc atunci când reapar în faţa noastrã,a celor minţiţi.Asta este tupeu de Neam Prost,cã altfel nu-l pot caracteriza.Trebuie recunoscut,este un "dar"şi ãsta.

  RăspundețiȘtergere
 5. Prostia omenească e fără limite...Eu cel puțin am conștiința împăcată că nu i-am votat!Nu trebuie să ne așteptăm la ceva mai bun, s-a văzut încotro se îndreaptă sumele din bugetul de stat,spre investiții, adică ștrand în pădure,parc în deșert,autostrăzi în Himalaya,bla,bla,bla.Doar sunt urmașii P.D.L.-știlor, nu?Cine nu s-a lămurit încă, o va face!Referitor la pensiile militare nu văd lumina de la capătul tunelului, adică vreo rezolvare într-un termen scurt, cei cu peste 10.000 lei net nu au nici un interes să întreprindă vreun demers legal pentru actualizare sau recalculare, dorm liniștiți nu?Și sunt destul de importanți...Așa că, fiți sănătoși, astfel încât peste vreo 20 de ani să mai putem conversa și să cheltuim banii din pensie,dacă o să-i mai încasăm..., speranța moare ultima, nu?Doamne ajută!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nici eu nu i-am votat, dar sufăr că mulți idioți au votat actuala putere.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 6. Huhu,
  Sa fi fost oare ultimul lider suveranist român?
  Eu în alogenii actuali, gen cei din perioada 47-64, nu pot avea încredere...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vor mai fi, dar în epocile post-NATO și post-UE.
   Propaganda progresistă le-a luat mintea și vechilor cătane. Mai toți devin internaționalisti, globalisti, snobi si cosmopoliți. A devenit o rușine să mai ai idei patriotice și naționaliste.
   Istoria ne arată că tratatele internaționale au o durată determinată, de conjunctură, mai lungă sau mai scurtă.
   Noi am fost o generație de tranziție de la o ordine internațională la alta.
   Puțini dintre noi vor mai prinde viitoarea ordine mondială.

   Ștergere
  2. Important e să prindem ACTUALIZAREA.....

   Ștergere
  3. Care Actualizare Leonard ?

   Ștergere
  4. Aia din ..mina dreapta Viorel...tarabostes..!

   Ștergere
  5. "NU TE COSTA NIMIC
   SA-TI IUBESTI PATRIA !"

   Ștergere
  6. Actualizarea de la noua ordine internațională , de dinaintea apocalipsei

   Ștergere
  7. Zorii speranței sunt la Noua MLR.

   Ștergere
  8. Mor de dragul lui Cîțu, Ciuca, Țurcanu & ... când îi f(u)t pe prosti, pe sclavii pe ale căror voturi si-au clădit ei puterea și tupeul fără limite...
   De ce?...de ce?
   Pentru ca suntem la a2a generație ce am dat jos opinciile, avem pantaloni cu dungă si uneori cravată!
   Trăim prost si murim de foame pt ca cei 50% destinati sa nu plece în veci de pe ogor o freacă absurd si tâmp prin oraș, unii făcând pe meseriașii ..., sau proletarii de circumstanta!

   Ștergere
 7. Nu-mi mai vine sa mai spun nimic, la toata nemernicia asta, liberal userista, din pacate votati en gross de toate structurile furioase ca PSD ne-a maltratat cu acele oug la Lg 223! Dar, eu am repetat si avertizat mereu ca se mai poate trata, se mai poate negocia si cadea la pace cu PSD, fiind de stanga, dar o data prinsa puterea in mainile dreptei liberale, astia nu stiu decat sa taie si sa inghete, iar negocierile cu acesti criminali si catâri sa se faca, absolut si vesnic, NICIODATA, nici de-al dracului, si chiar de ne-am tavali pe jos cu spume la guri! Tineti minte ca astia nu ingheata, ci vor TAIA!

  RăspundețiȘtergere
 8. Constat ca este o mare diferenta intre D-na Anca DRAGU, Presedinte al Senatului si Ludovic Orban, Presedintele Camerei Deputatilor..!
  D-na Senator Dragu a convocat deja doua Sesiuni Extraordinare, pe 19 si 25 Ianuarie, pe cand comodul Orban,..nimic, este in vacanta; pe site-ul Camerei si la aceasta ora sunt afisate Ordinea de zi si Programul de lucru din Decembrie 2020..!
  Domnule Orban, suntem in ultima saptamana din Ianuarie 2021 !!!

  RăspundețiȘtergere
 9. Sincer sã fiu,nu înţeleg de ce vã lamentati atât cã i-a votat românii pe cei care sunt la putere.
  Asta e nucleul dur al lor,pe care oricum îi votau.Din 30% din cei care au votat,numai 25% a obţinut PNL,cam 1,3mil.Cele trei partide care formeaza guv.au in total cam 2,5 mil.
  Deci,ei conduc o ţarã de 20 mil.votati de numai 2,5 mil.
  Asta este legea.

  RăspundețiȘtergere
 10. In direct la un post TV (25.01
  ora 22:00) se vede cum d.na Turcan raspunde la "intrebarile" moderatorului citind raspunsurile....vai si amar....

  RăspundețiȘtergere
 11. De ce PSD au plafonat pensiile militare și au stabilit pentru unii bugetari salarizarea sa se acorde etapizat??? Pentru că erau constienți că nu erau sustenabile legile salarizării și a pensiilor civile!!! De fațadă, pentru a atrage pe cei favorizati de partea lor au luat PSD aceste măsuri!!!!!! PSD erau constienți că vor aduce statul în ruină economică pentru că nu aveau resurse de finanțare!!!! De ce nu au introdus motiunea de cenzură n martie 2020, pentru că știau că nu vor face față-ă la guvernare în condiții de pandemie, la fel cum s-au retras din guvernare și în 2010. PSD guvernează cât sunt fonduri și soare pe cer senin în rest critică din opoziție și atât până la noile alegeri când după ce redresează economia vin iar la putere!!! Cele mai dure măsuri față de militari și politiști s-au realizat în perioada guvernării PSD respectiv plafonarea pensiilor militare și adoptarea unei salarizări discretionare și discrimitatorii față de o mare parte a celorlalți bugetari!!! Asta-i adevărul, de unde să scoată coaliția actuală resurse financiare când visteria a fost golită de vechea guvernare prin acordarea de tot felul pomene electorale la clientela lor politică din magistratră, autoritatea publică locală(primării, prefecturi, CJ), sănătate, învățământ, a institutiilor din subordinea guvernului DSVSA, DSP, APIA, AFIR,în detrimentul politistilor și militarilor!!!!!!! Nu vedeți că toată lumea a ajuns ca să hulească salariile și pensiile politiștilor și militarilor pentru li s-a indus populației prin intermediul massmediei că gaura de la buget se datorează în mare parte și acestor categorii dar nu a ieșit nimeni să ne apere și să prezinte realitatea!!! Când vorbesc de pensiile speciale se prezintă peste tot cuantumul pensiilor magistratilor și s-a ajuns la adoptarea unor legi pentru tăierea sau impozitarea și a pensiilor militarilor și politistilor!!! Nu uitați că legea supraimpozitării pensiilor speciale a fost adoptată în unanimitate de toate partidele politice, noroc cu CCR că au fost cuprinși și magistrații că eram cu pensiile supraimpozitate și nu înghetate acum!!! Apropo dacă se aproba de CCR supraimpozitarea pensiilor speciale acuma aveau bani și pentru creșterile salariale și creșterea pensiilor civililor și aceaștia și pentru acordarea indexării și ei chiar s-au bazat pe asta până la sfârșitul anului 2020!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De ce mai intrebi d-ta de ce a votat PSD plafonările? Nu e clar că așa au cerut instituțiile de apărare? Să înteleg că d-ta esti trimis ca postac pentru a direcționa nemulțumirile rezerviștilor spre politicieni, acoperindu-i pe gulerați?

   Ștergere
  2. Xpert 86,
   Daca ti se da bugetul si tu, ca minister, tai o felie f. mica pentru pensionari, ce mai vrei?

   Ștergere
  3. MAESTRE , au fost în cârdășie.
   Viunța politică a fost de la F&M iar expertiza (instrumentul tehnico-juridic) a fost de la LICHELELE GULERATE coordonate de maciu piciu , acum consilier al lui BalUU

   Ștergere
  4. Nu sunt bani.Asta e.Toti vor bani dar nimeni nu spune de unde.

   Ștergere
  5. G.P...idule
   Eu vreau sa taie de m-Al si sa puna la mine
   Deci "este " money....!!

   Ștergere
  6. Cezar,
   Nu trebuie sa taie...eu îți dau direct!
   Numai carne macra, mușchiuleț ..., doar sa întinzi mâinile cu părere în acest fel...👌

   Ștergere
 12. De necrezut insa se pare ca salvarea la pensiile civile poate veni de la UDMR, pentru ca au si ei pensionarii, saracii si votantii lor, nu? Spuneau la tv ca ei propun majorari intre 7 si chiar 10%, dar nu mai mult. Si UDMR cand pun asemenea varianta pe tava, se stie ca daca nu li se satisfac pofele solutia e iesirea de la guvernare, rstul intelegandu-se de la sine... Dogaru de ce n-ar vorbi cu UDMR, decat sa se agite pe la ambasade si pe strazi? Doar maghiari in Armata avem destui, si inca foarte buni, ca militari si conationali, dar la fel de paraditi ca si noi... Hmmm, ar fi o chestie si asta!... Sa neglijam acest amanunt util?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am văzut la TV declarația lui Kelemen Hunor.. Dogaru s a dus la ambasada SUA.. 🤣 Păcat ca momentan nu e niciun ambasador acolo, ultimul s a retras odată cu Trump...

   Ștergere
  2. Burebista,
   Dacă acel ambasador, evreu, a fost retras de la post, crezi ca i-a preluat cineva atributiile?

   Ștergere
  3. Ai fost vreodată într-o ambasada? Crezi ca personalul diplomatic de rang 2-3 are si alte misiuni?

   Ștergere
 13. De Măciucă mai știe cineva ceva, tot în cort se ascunde.... A mai înființat altă comisie de lucru cu termen la pastile cailor....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stă în cort și-l doare-n măciucă că are pensie de peste 6000 de EURO. cât 2 salarii de președinte numai pensia lui. Pt. el și mulți alții le convine să nu se schimbe nimic.

   Ștergere
  2. Leo, sa nu exageram !
   Generalul Ciuca a iesit la pensie la 01.11.2019, cu o pensie NETA de serviciu in cuantum de 16.924 lei( la nivelul soldei NETE de Ministru..)
   In prezent cu Indexarea din 2020 de 4,6% are o pensie NETA de aproximativ 17.700 lei, care in Euro este de 3.600, NU 6.000 euro !

   Ștergere
 14. Dna Turcan la B1 :
  "Se trece pe contributivitate"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa vorbeasca despre pensia ei...., daca a fost angajata undeva, candva!

   Ștergere
  2. Este vorba de pensiile civile.Pe ale noastre le majoreaza oricum prin scadere.

   Ștergere
 15. @TULIPPE NOIR, Dar de Ort Colacu a mai auzit cineva? Corul PSD striga in gura mare: ,,Ne-a vandut conducerii PNL si Iohannis, sa fim de acord cu austeritatile lor!'' Asa-i. Vor fi 4 ani de non combat PSD, apoi mimă electorală sa nu aiba adeziuni la electorat si sa nu castige alegerile, dupa alegeri PSD va pieri ca PNȚ-cd. Planul lui Iohannis de infiltrare a agentului acoperit, Ciolacu, si de folosire a acestuia pentru dizolvarea PSD o sa fie o reusita, intre timp Legea eternizarii lui Iohannis la presedintie e deja o istorie consemnata legislativ, Angela Merkel ii va pupa mânurile, inlăcrămată ca a razbunat al 3 lea Reich pentru tradarea de la 23 August 1944, si de a doua zi poate sa se aplice faramitarea in bucati a Republicii Romania, ca si stergerea ei de pe harta, la fel ca si uitata Yugoslavie! Noi, traim clipe de hipnoza colectiva, holocaustul mafoamea, in care ne dam de ceasul mortii dupa fleacuri de pensii si salarii, timp in care in subteran se lucreaza asiduu la pieirea neamului romanesc si a Daciei Felix-Romania, dupa ce deja ne-au scos eroii neamului din cartile de Istorie, chiar si obiectul Istorie va fi curand un subiect de natura penala; brutal va fi scos si Eminescu, etc, si vom face puscarie grea pentru amintirea numelor acestora. Mă chiș pe ea de pensie amarată caci, oricum, niciodata nu voi mai beneficia de un confort finaciar care sa ma scoata din rahat, si asa voi muri cu ea, distrusa, ca de fapt la fiecare dintre noi! Nu-i rau ca mai facem miscari in strada, mimând atitudini de grevisti sa nu ni se intepeneasca oasele de stat in casa, sau sa bolborosim pe aici, punandu-ne mintile la treaba sa nu dam in alzhaimmer... Singurul lucru care ma deranjeaza este ca, pe acest blog, canta strident si pițigăiat cateva bibilici, incercand cu greu sa scape de vechile octave basiste, de fapt niște pârțuri atat de puturoase incat nici pitigăitul de câțe nu le poate aerisi! Sa le dam cativa viermi din cadavrele noastre in putrefactie, să mucles, ca daca eram vii cu adevarat si ce pretindem ca am fost candva, azi elicopterele carau de pe acoperisuri fugarii actualei guvernari, iar noi instauram ordinea de drept, in paralel cu judecarea in tribunale ale poporului a vinovatilor pentru tragedia romanilor si a Romaniei in cei 31 de ani! Pacat ca am fost militari si o sa murim niste mămăligi pripite...

  RăspundețiȘtergere
 16. 1.Gigi:NICIODATĂ n-au fost 20 de milioane alegători în ROMÂNIA, cifra reală se învârte în jurul a 16 milioane..!
  2. PDL+ PNL: izvorăsc și se "alimentează" de la..FSN ORIGINAR..!,orice ar spune oricine..,oricând..!
  3."Gulerații" nu sunt stăpânii locului lor de muncă,ci sunt niste angajați ai statului care EXECUTĂ ORDINE..și lucrează în stil "procustcian": taie sau "adaugă" atât cât e..masa, patul (potul)..de bani,la comandă..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Exact! Taie sau adauga la comanda politica, pe care o primeste de la seful lor , ce urmareste executarea intocmai si la timp a acesteia.Obligat seful trebuie sa aiba master in pupincurism ,iar executantii pot fi debutanti in domeniul mentionat.

   Ștergere
 17. Știți ce măsururi implementează Comisia Europeană și prietenii lor de la FMI?

  Salarii tăiate, pensii tăiate, vânzarea acțiunilor statului, vânzarea Tarom, a Portului Constanța, Hidroelectrica, CFR, CEC Bank, Exim Bank, Nuclearelectrica și a tot ce se poate vinde la bucată sub pretextul că cetățenii statelor Uniunii Europene nu pot suporta cheltuielile noastre masive, exact cum a pățit Grecia.

  Vreau să ne aducem aminte cum TROIKA a lăsat Grecia fără bani lichizi pentru a pune presiune să accepte măsurile EUROGRUPULUI, iar pensionarii greci mureau de foame în fața oficiilor poștale așteptând banii.
  Măsurile Comisiei Europene implementate în Grecia ne-au arătat că măsurile lor au dus la o creștere a datoriei, iar grecii au fost nevoiți să le plătească. Efectiv, Germania, Franța și Marea Britanie, au achiziționat companii grecești la prețul de 1 euro prin prisma acestor datorii externe.

  Germania a fost cea mai nemiloasă cu poporul grec impunând tăierea pensiilor cu 40%!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. FMI este blând, milos și mărinimos în același timp!
   El nu va cere niciodată tăieri de la cheltuielile de înarmare sau din profiturile băncilor, ale multinaționalelor sau chiar ale politicienilor! Obligatoriu și întotdeauna, sacrificiile trebuie făcute de popor.
   Și orban este de acord
   https://anonimus.ro/2020/03/sistemul-financiar-bancar-nu-poate-sa-piarda-niciodata/
   https://anonimus.ro/2016/04/privatizarea-facut-distrugeri-mai-mari-decat-cele-doua-razboaie-mondiale/
   https://anonimus.ro/2015/06/vor-sa-va-jefuiasca/

   Ștergere
 18. Polițiștii, medicii, profesorii, pensonarii, inclusiv militari și alte categorii profesionale vor fi primele afectate de măsurile economice care se vor impune de către Comisia Europeană și FMI prin brațul armat al guvernului condus de Florin Cîțu.

  *** Nu numai că nu vor mai primi măririle de salarii care li se cuvin prin lege, dar vor exista și tăieri masive. România va avea o creștere impresionantă a șomajului din cauza acestor măsuri și pentru că ne aflăm într-o criză economică *indusă, fără precedent în istoria umanității.

  Klaus Iohannis și Guvernul Cîțu mențin românii ocupați la televizor și pe rețelele de socializare în disputa oarbă despre cine se vaccinează și cine nu se vaccinează, învrăjbind cetățenii unii împotriva celorlați (divide it impera).

  Trebuie să ne uităm la țări ca Austria sau Franța unde oamenii au început să se trezească la realitate și cer demisia acestor guverne dictatoriale care ne țin închiși în case și blochează revenirea la normalitate.

  Suspendarea președintelui Klaus Iohannis și demiterea guvernului Cîțu vor deveni subiectele zilei, în momentul când instituțiile financiare vor spune stop joc și vor cere rambursarea datoriilor impresionanate făcute de acești politicieni aflați vremelnic în fruntea țării.

  RăspundețiȘtergere
 19. Din ce in ce mai des se solicita declasificarea!

  „Dorim desecretizarea protocolului de la Paris între Guvernul Romaniei și Comandamentul Suprem al Forțelor Aliate din Europa și Comandamentul Suprem Aliat pentru Transformare, protocol în care sunt prevăzute anumite obligații pe care le avea de îndeplinit Romania post aderare NATO pentru alinierea legislației, a protectiei sociale si drepturile militarilor români, precum și a celorlalte forțe implicate în siguranța națională, conform tuturor statelor NATO. Sa se facă cunoscut poporului român dacă acele obligații au fost îndeplinite”, se precizează în memoriu.

  RăspundețiȘtergere
 20. Pentru posibilitatea disparitiei pensiilor de serviciu MAGISTRATII ROMANI AU PUS_O SI DE GREVA! In Ianuarie 2020:
  ”Magistrații Tribunalului București și ai Curții de Apel București au decis marți în adunările generale să își suspende activitatea pe perioadă nedeterminată, începând de miercuri, nemulțumiți de abrogarea pensiilor de serviciu. Aceeași decizie a fost luată și de către judecătorii mai multor curți de apel din țară. Și inspectorii judiciari s-au întrunit în adunare generală, opinia adoptată fiind că eliminarea pensiilor speciale este neconstituțională și încalcă principiile independenței și inamovibilității judecătorilor.”

  Un magistrat are pensie de 25.000 de lei speciala si 4000 de lei pentru contributivitate.Total, in 2020, 29.000 in medie!
  De la 1 ianuarie 2021, pensia speciala se indexeaza cu 0,0385 inflatia. In continuare, pensia pe contributivitate creste cu 14%, incepand cu 1 septembrie si asa ajunge la 25.962 lei ! (total indexare 1.522 lei). Intrebare: cat este punctul de pensie ???
  Asadar, in anul 2021, magistratul nostru va ridica de la stat suma de 30.522 lei !! Militarul ia, pe medie, 3600 lei pensia de serviciu iar in anul 2021 va lua aceeasi pensie, pentru ca guvernul CATU a indexat pensiile doar la MAGISTRATI !!!
  Romanilor, asta e minciuna ce vi s-a servit !!!!
  Apropo, cea mai mare pensie de magistrat de 75.757 lei, este indexata cu 2877 lei si ajunge de la 1 ianuarie la 78.634 lei , adica 16.146 de euro lunar!!!!!!
  Bafta la prosteala poporului si in 2021 !

  RăspundețiȘtergere
 21. ”MECANISMUL PRIN CARE SE UMFLĂ PENSIILE JUDECĂTORILOR
  Actiunile in instanta pentru drepturi salariale neacordate sau calculate gresit au intotdeauna castig de cauza cand este vorba despre categoria judecatorilor. Acestia ajung sa incaseze sume uriase din platile acestor drepturi , care devin apoi, printr-un mecanism creat doar pentru magistrati , parte din pensiile lor.Pensia unui judecator este formata dintr-un procent de 80% din media aritmetica a veniturilor brute din ultimele 12 luni.Si cand vorbim despre venituri, vorbim despre absolut orice drept salarial sau orice spor acordat acestuia.Cum tribunalele sunt supraaglomerate cu procese impotriva angajatorilor pentru acordarea unor drepturi salariale calculate gresit , nu puteau lipsi tocmai judecatorii care sa intenteze astfel de procese, in care evident, nu au nicio emotie in ce ii priveste castigul de cauza.Sunt mai multe categorii de drepturi restante in sistemul de justitie.Salariile noastre au fost gresit calculate inca din Legea 330/2009, deci sunt 11 ani.Si atunci va dati seama ca noi ne-am judecat , sentintele respective au ramas definitive, s-au cerut dobinzi la dobinzi, cu inflatie, apoi au venit dobinzi penalizatoare , dupa care au venit dobinzi remuneratorii, ulterior s-au facut lamuriri de dispozitiv, adica sa se lamureasca suma respectiva si cum trebuie platita si s-au pus alte dobinzi si s-au adaugat alte sume peste sume, ca la un moment dat le si pierzi efectiv urma ca sa mai stii daca sunt sau nu corect calculate.Si aici vorbim in primul rand despre judecatori, pentru ca noua grefierilor , ne cam resping actiunile , a declarat Catalin Traistariu , presedintele Sindicatului National al Grefierilor.
  100.000 de lei dintr-un foc. Legea salarizarii a fost calculata prin raportare la o valoare de referinta sectoriala de 405 lei, iar in momentul de fata s-a constatat , prin hotarari judecatoresti , ca aceasta valoare de referinta sectoriala trebuia sa fie de 605 lei, ne spun reprezentantii Sindicatului national al grefierilor...

  RăspundețiȘtergere
 22. Continuare:
  ”Va dati seama ca, retroactiv , din 2015, se recalculeaza toate salariile , prin urmare toate salariile de incadrare cresc si se stabilesc niste sume la care se adauga inflatie, dobinzi etc. Si, chiar daca sunt esalonate pe 5 ani, cand le vine randul la plata, sunt sume destul de mari, pentru ca si perioadele sunt destul de mari.Sumele se platesc din anul urmatordupa ce sentinta definitiva a fost pusa in executare.Asta inseamna ca o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si care nu a fost dusa la serviciul contabilitate ca sa se faca platile cand stii ca peste doi ani de zile, sa zicem ajungi sa beneficiezi de pensie.Un exemplu concret este cel din decembrie 2019, cand la Curtile de Apel din Cluj si Craiova s-au incasat si sume de aproape 100.000 de lei din drepturi restante.Si atunci pensia celui care a iesit in perioada urmatoare a fost imensa. La un grad maxim , un judecator are un salariu brut de circa 30.000 de lei, iar 80% inseamna aproape 25.000 de lei pensie. Daca se adauga si cei 100.000 de lei, pe media aritmetica , ajungi la o pensie de aproape 35.000 de lei, a precizat presedintele Sindicatului national al grefierilor , Catalin Traistariu.
  80 % din munca judecatorilor o fac grefierii.
  Grefierii iau un salariu net undeva peste 5.000 de lei net si au o pensie de putin peste 4.000 de lei(exceptie cea mai mare pensie de grefier de 16.000 de lei), din care mai mult de jumatate este pe contributivitate, sustin sindicalistii din sector. Si asta in conditiile in care 80% din activitatea de judecata si de urmarire penala este facuta de grefieri. Sunt foarte multe cazuri , mai ales la Judecatorie , unde se invoca principiul redactare dupa model si cam 80 - 90 % din hotarari sunt redactate de grefieri , iar judecatorii isi pun doar semnatura. Practic , grefierul ii plateste salariul judecatorului. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca grefierii sunt obligati sa stea in fiecare zi 8 ore la munca(te apuca plansul) si sunt judecatori care nu dau cu saptaminile pe la lucru si vin doar la semnat. S-a ajuns in situatia in care orice atributie suplimentara este rostogolita catre grefieri.Greul sistemului este dus de grefieri si vorbim despre oameni care au, in proportie de 90 % , facultatea de drept, ca doar 10 % mai sunt reminiscente din vechiul sistem, a mai afirmat Catalin Traistariu, presedintele Sindicatului National al grefierilor.”
  Sursa National.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Judecatorii lucreaza intocmai ca deputatii si senatorii.Coplesiti de multele restrictii si responsabilitati pe care le au ,uita de multe ori ca sunt agajati ai statului si-i doare la insigna de munca grefierilor.Cei din urma ar dori sa lucreze sase ore/zi ca minerii si sa beneficieze si de reducerea varstei de pensionare cu sase luni/an.
   Nimeni nu neaga ca muncesc mult(grefierii) ,dar sa aiba un ggreffffierrrr pensie aproape cat Maciuca ?!

   Ștergere
 23. MApN are cele mai mici salarii: https://m.dcnews.ro/salarii-de-mii-de-euro-la-stat---lista--gusa--aceasta-povara-va-pune-la-pamant-bugetul-romaniei_797867.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La Mapn, media salariilor/soldelor brute este trasă în jos de personalul civil mai numeros decât la MAI și militarii angajați pe baza de contract...
   Altfel media ar aproximativ egala Mapn cu MAI, sau chiar ar fi în favoarea Mapn pentru au mai multe funcții de comanda, de ofițeri superiori și generali .

   Ștergere
 24. @I.Mareş
  Întreb şi eu aşa ca sã mã aflu-n treabã. Când n-om mai avea ce vinde in ţara asta care in 1989 aveam de toate,de la ace,brice,piiiinã la uzine de avioane,tot ce se putea produce in lume şi care omul fãrã gât şi coloana vertebralã a zis cã trebuiesc date la topit,ce vom mai face? Cu ce vor mai achitã pensii,salarii şi altele?
  Întreb,nu dau cu ghioaga cunostintei comune din Moldova!
  Vai tie,tarã,vai tie,popor de ingrati!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1. Gigi, deși cu ceva timp în urmă am mai spus, mă repet pentru dumitale doar ca exemplu. Sighetul Marmației – Baia Mare = 66 Km / 60 Km/h = 1 oră și 6 minute. Real pentru cine are capul pe umeri și ține la viața lui și a familiei conduce cu 45 Km/h = 1 oră și 50 minute.
   O firmă din Canada a vrut să construiască o șosea pe sub munte cu dublu sens și asigurarea mentenanței pe o perioadă de 25 ani fără ca statul roman să plătească vreun leu. Singura condiție era ca, în afară de rocă și nisip, tot ce se găsea în momentul forării să le aparțină. Oare ce se află sub munte domnule Gigi pentru că statul roman a refuzat.
   2. Din frumusețile patriei. Din Delta Dunării au făcut prăpăd, Singurele păduri virgine din Europa se află în România (ce au mai rămas), munții au devenit un fel de vulturi pleșuvi. Am avut grijă ca tot ce a fost frumos creat de natură să distrugem. Atunci domnule Gigi (și această propunere am mai prezentat-o) facem următorul lucru. Nu noi și nici guvernul actual ci un guvern serios care știe ce vrea pentru a scoate țara din sărăcie (activitate întinsă pe 5-10 ani). Dacă nu are bani se împrumută, cumpără de la canadieni (experți în domeniu) cea mai bună tehnologie de extracție a aurului, argintului metalelor platinice (platina, paladiul, ruteniul, rhodiul, osminul și iridiul / luate de pe net.) etc. Ingineri deștepți avem. Buldozere, basculante, excavatoare de mare tonaj avem unde produce (creăm locuri de muncă pentru popor) și intrăm pe Roșia Montană. Mă repet, cum am distrus mii de locuri de o frumusețe rară în România în ultimii 30 de ani fără nici un folos (de neam proști ce am fos și încă suntem / parte dintre noi) putem renunța și la o anumită suprafață din această regiune. Scoatem tot ce găsim (poate devenim prima țară din lume la extracția de aur și tot ce se mai găsește). De ce să stea și să zacă în pământ asemenea bogății și poporul să moară de foame. Luăm cele mai severe măsuri și de protecție a naturii. La final, îngrădim acel loc, plantăm fel de fel de specii de pomi (studiem ce soiuri se pot adapta la noua situație sol, etc.) și creăm un parc / rezervație artificială. Doar o părere. Un coleg îmi spunea cândva legat de propunerea mea. Dacă ar depinde de mine, poate să moară și ultimul român chiar dacă eu sunt acela nu trebuie să ne atingem de Roșia Montană, nu trebuie să scoatem nimic. Ce părere aveți domnule Gigi, are dreptate sau nu.

   Ștergere
  2. Gigi,
   Taxe și biruri se vor lua...
   Ce vor mai vinde?
   Oameni, adică pe noi! Uite xa câțiva medici ne vând odată cu vaccinul Covid...

   Ștergere
 25. IFRIM Claudiu: scoate-ți din minte "ideea parazitară" și paralizantă..INDUSĂ.(..!):cum că ROMÂNIA anilor '44: ar fi trădat GERMANIA FASCISTĂ..!,întorcând armele = ca RIPOSTĂ la atacul GERMANIEI NEBUNE = HITLER..!
  O țară ca a noastră,..ATUNCI.., era "prinsă" în corzile unei MANIPULĂRI uriașe,RELE,cu scopul
  jefuirii de resursele materiale,
  ..de către GERMANIA și aliații ei,pe de o parte,,si RUSSIA = ROȘIE (= de sângele vărsat, de-a lungul anilor.!)pe de altă parte .. (circular: la NORD, EST, SUD, SUD-VEST și VEST-VEST-NORD..!= cu:.."aliații"..genetici,veșnici..!), dispuși permanent..să-și.. "apropie" granițele..!!?
  Ce ar fi putut să facă ATUNCI.., și mai rău: ce ar putea:OBIECTIV
  ..să facă ACUM..,într-o SITUAȚIE
  ASEMĂNĂTOARE..(!?)..ROMÂNIA: o ȚARĂ și un POPOR: ținute = într-o stare de sărăcie și ignoranță cronică,de sute de ani..,și în prezent.!,(și..de către cine..?)
  La fel,se tot "freacă" ideea că WESTUL:..atunci:ieșit..dintr-un război nimicitor.."ne-a trădat" ..,că "nu ne-a apărat"..de ruși ..(!)..!;trebuie înțeles: că pur și simplu: nu putea face nimic EFICIENT..și fără prelungirea războiului..!(ATOMIC ..chiar..!)

  RăspundețiȘtergere
 26. @calinmnihai saptesemnedepunctuatie intr-o propozitie-bine gandit, chiar fb, dar prost exprimat de parca ai avea Parkinson la limba si ai ora de dictare!

  RăspundețiȘtergere
 27. Iulian MAREȘ:exact așa cum ai pus fracția aia zecimală a inflației: 0,0385= 3,85 %,au pus NEMERNICII de " legislatori" în legea 138/1999 o majorare a coeficientului de funcție a medicilor militari cu un "rahat" de coeficient: 0,1(.), care însemna 10 % la solda de funcție și care:mare atenție: din dec. 1999 și până în prezent NU mi-a fost platit ADEVĂRAT:adică REAL: 10 % din solda de functie, NICIODATĂ..!,în ciuda faptului că în FIȘA DE PENSIE,la"rahatul" ăla de:"SPOR pt.resposabilitatea actului medical" "gulerații" au scris,în clar:"PROCENT", adică cei de la personal și cei de la financiar, ȘTIAU..(!) că TREBUIE LEGAL PLĂTIT,..nu l-au plătit ca ATARE,..NICIODATĂ,..sigur = în cazul meu,..și mai știu vreo 2 cazuri asemenea,cu alte cuvinte, cred că nu au plătit acel rahat de spor INTEGRAL,NICI UNUI MEDIC MILITAR,începând chiar de la..ÎNCEPUTUL APLICĂRII legii 138/1999 până în prezent..!; despre ce"legalitate" = "PROTE JATĂ"= de " magistrați" plătiți
  :regește" vorbim în ROMÂNIA..??
  (plătiți AȘA:tocmai pt.a proteja "autoritatea publică" de.. "poporul" ..abuzat..!)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dacă voi ii lăsați sa meargă după operație în saloanele ATI! ...asa va trebuie! 😍
   Ei...Pretoria, trebuie sa rămână întinși si nemișcați pe mesele alea înguste, de sub luminile ce nu lasa umbre...

   Ștergere
 28. FSNPPC/21.01.2021  COMUNICAT

  Recalcularea pensiilor militare de stat, la nivelul Poliției Române,

  va fi finalizată până la data 26 februarie a.c.

  În mod similar se va proceda și la Poliția de Frontieră

  Notă: găsiți integral comunicatul de mai sus pe site-ul sindicatului Polițiștilor, SNPPC.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sindicatul Polițiștilor, SNPPC. se mișcă încet și cu realizări pe când marile asociații ale pensionarilor din M.Ap.N., sunt inexistente încasează cotizații de la proști, ii interesează tichetele CFR si locurile disponibile in stațiunile de recuperare și grade în rezervă.

   Ștergere
  2. La M.Ap.N.nu sunt bani ptr.asa ceva.Din cate se aude, mai au americanii ceva ruginituri de vanzare.Trebuie facut un efort sustinut ptr.a scoate S.U.A.din criza.Pentru ca ne-am obisnuit cu putin ,pensiile noastre vor intra intr-un vast proces de micsorare.Norocosii vor beneficia de o crestere de pana la -25%.

   Ștergere
  3. Prostii pt prosti!.una este sa ai sindicatelor din activi, alta din pensionari!
   Te duce capul?

   Ștergere
 29. Din zicerile d-nei ministru Turcan(Romania 9 - TvR.1, ora 21 ):
  1.Legea nr.127/2019, privind pensiile civile, in prima faza Termenul de intrare in vigoare (sept. 2021) va fi prorogat !
  2.Se lucreaza intens la o noua Lege a pensiilor civile, cu o alta formula de calcul, care va cuprinde si Beneficiarii pensiilor de serviciu (NU si cele militare..)
  3. Indexarea pensiilor civile va fi la nivelul Inflatiei de 3%.
  4. In Conferita de presa de maine va spune mai multe.. !

  RăspundețiȘtergere
 30. Magistrații sunt ținuți "în puf"
  =excesiv= de autoritățile din țările dictatoriale,în care abuzurile și inegalitățile lor trebuie "apărate" de..poporul oprimat..!,"trimis" forțat de situație,"în/la..justiție",care,ce să vezi,"copleșită " de multitudinea dosarelor,pur și simplu nu mai judecă nimic..!ci dă "soluții" FAVORABILE autorită ților,soluții care calcă în picioare realitatea faptică și esența ideii de dreptate socială ..!

  RăspundețiȘtergere