Un produs Blogger.

vineri, ianuarie 15, 2021

Paralelă între un ministru care a făcut reformă în domeniul pensiilor și actuala ministreasă care vrea să dea pensiile la reformă

202 comments

 


Raluca Turcan a luat televiziunile la rând pentru a anunța că va modifica Legea nr. 127/2019 din sistemul public al pensiilor, dar nu spune cum. 

Critică ministrul muncii din ultimul  guvern PSD că în lunile august-octombrie 2019 nu a emis Ordinul de evaluare a pensiilor, pentru recalcularea pensiilor potrivit legii care urma să intre în vigoare din septembrie 2021, dar nu spune o vorbă că a mai trecut un an cu ministresa liberală Violeta și încă o lună de ministeriat Turcan fără să se emită Ordinul. 

Cine vrea să asculte falsele îngrijorări țurcane poate să asculte interviul dat la A3 în emisiunea lui Radu Tudor.

Turcana se miră de ce toată lumea a reținut că valoarea punctului de pensie trebuia majorată cu 40% în septembrie 2020, fără ca realizatorul emisiunii s-o plesnească strașnic pe uitucă. 


Comentariile malițioase ale Olguței Vasilescu despre cele declarate de Raluca la A3.

"Si ultima veste "buna" de la ministrul Turcan... Se modifica legea salarizarii, fiindca "are multe inechitati" si "numai unitara nu e"... Legea salarizarii avea de parcurs 4 etape anuale, tocmai fiindca erau inechitati in sistem. Inechitati de genul ca femeia de serviciu de la politie era platita altfel decat femeia de serviciu de la scoala, care era altfel platita decat femeia de serviciu de la ANAF. S-a facut o grila, pana in 2022. In sensul ca femeii de serviciu de la ANAF nu i-a mai crescut salariul deloc in ultimii patru ani, iar celei de la politie i-a crescut, etapizat, pana sa o ajunga, in 2022, pe cea de la ANAF, dar cu o suma mai mica decat celei de la scoala, careia, tot etapizat, i-a crescut salariul in ritm mai alert. Astfel incat, in 2022, sa ajunga toate la acelasi salariu... Evident ca, inghetand toate salariile de catre actualul guvern, au ramas in vigoare inechitatile care trebuiau eliminate fix anul acesta. Sunt curioasa cum veti "elimina inechitatile" altfel decat scazand salariile unora, daca aruncati legea actuala la cos... Va rog sa ii transmiteti si domnului Catu ca presedintele Romaniei are salariul mai mic decat alti functionari ai statului, tocmai din cauza gafelor facute de guvernarea PNL! Daca vreti sa aflati cum a facut, intrebati orice functionar din minister. Va vand un pont! Comparati indemnizatia presedintelui din 2018, cu salariul de baza al unui procuror in 2018. Faceti aceeasi comparatie si pentru anul 2021!"

202 comentarii:

1 – 200 din 202   Mai noi›   Cele mai noi»
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Muierea asta, urata ca foamea in postul Craciunului si moartea cocoșelului e chiar cazuta din Lună cu pensiile, dar ii da barbi si mustiucuri la prepuțul legislativ, doar, doar ne-o prosti ea cu ceva s-o credem! Fai, incopitata potcovită a CAP-ului, bani sunt ca deja ati inventat 'jde mii de noi posturi politice sa va insurubati toate neamurile liberale, dar lacomia voastra neostoita si traditia lăbărală de tăieri si austeritati nu vă lasa, panaramelor politice! Nu voi sunteti dobitocii ca ne conduceti, ci aia sunt care v-au votat sa ne amaram si chinuim zilele cu voi!

avianyc spunea...

Dacă madam primărita ne spunea cum vine treaba cu " salarizarea autonomă din administratie " pe unde politistii locali au in continuare venituri mai mari ca cei din politia națională, sau pe unde un șofer de primărie are numai salariu de baza 6000 lei la care se mai adaugă n sporuri ,etc,sau cu incadrarile in grila de salarizare unde șeful armatei a fost încadrat la 4,35 sub un secretar de primărie mai acceptăm materialul.

Leon spunea...

"Al doilea ministru care vorbeste de inechitatile din legea pensiilor fara sa inteleaga ca INECHITATILE NU POT FI ELIMINATE DACA NU SE APLICA NOUA FORMULA DE CALCUL, adica daca nu se recalculeaza TOATE PENSIILE PUBLICE, adică 5 milioane de dosare, nu 20 de mii, pe VPR.

Doamna Turcan, e simplu! E o problema cu pensiile speciale! Eliminati-le, asa cum ati promis! Dar nu le amestecati cu pensiile publice! Legea noastra prevede ca toate inechitatile se elimina (intre femei si barbati, intre cei care au cotizat la fel, dar au iesit in ani diferiti la pensie, intre cei care au lucrat 35 de ani si cei care au lucrat doar 10 ani, dar care acum sunt toti la nivelul pensiei minime), cu conditia sa SE RECALCULEZE pensiile in baza noii formule...
Cereti simularile si o sa intelegeti! Sper! In rest, vad ca nu va riscati nici macar sa spuneti ca pensiile vor creste cu 3 la suta!L.E. Spuneti ca am mintit si nu aveam de gand sa crestem pensiile cu 40 la suta! Uitand sa mentionati ca noi le-am crescut cu 60 la suta, in timp ce eram la guvernare, prin cresterea punctului de pensie, eliminarea impozitului la pensiile sub 2000 de lei, scaderea impozitului de la 16 la 10 la suta la pensiile peste 2000 de lei si eliminarea CASS din TOATE pensiile!", este postarea primarului Craiovei de pe Facebook"(dcnews).


avianyc spunea...

Domnule Huhurez ,inteleg ca " moldoveancă sibianizata" se pricepe la pensii precum Mares dar nu inteleg de ce nu publicati comentarii care scot în evidență cu documente pe masa rezultatele aplicării L153.

akord 75 spunea...

Deci cine a facut reforma in domeniul pensiilor? Sa inteleg ca olguta vasilescu cumva?
In rest barfe de tzatze pe marginea santului...tipic olteanca LOV
Am trecut si noi prin gura ei stim cam ce e in stare sa zica...."am trecut prin gura ei" intelegeti fiecare ce vreti.
Deocamdata tzurcana nici nu rasufla bine si o iau toti la ... in timp ce LOV s-a rasfatat cu numere de inmatriculare suedeze aproape doi ani in cele trei guverne grindeanu/tudose/dancila

În 1991, Lia Olguța Vasilescu a intrat în politică, în Partidul România Mare. Trei ani mai târziu, aceasta a devenit președintele Organizației de Tineret România Mare Dolj.[8] În anul 2000 a fost promovată de Corneliu Vadim Tudor pe listele partidului pentru un loc în Camera Deputaților. A câștigat un loc de deputat și, astfel, din 2000 până în 2004 a fost și purtătorul de cuvânt al PRM.[8] În 2004 a obținut un nou mandat de deputat, însă, la sfârșitul anului 2007, a demisionat din PRM și s-a înscris în PSD....
Cine e Lia Olguta Vasilescu: Fondator al PRM, actual ministru al Muncii, viitor ministru al Transporturilor
Luni, 19 Noiembrie 2018, ora 19:20

Cine e Lia Olguta Vasilescu: Fondator al PRM, actual ministru al Muncii, viitor ministru al Transporturilor
Lia Olguta Vasilescu, atac la Nicusor Dan: Baietas, o sa simti ce simteau si aia pe care ii atacai cu haita ta
Olguta Vasilescu o acuza pe Violeta Alexandru de ceva ce a facut de fapt...ea. Ministrul Muncii: #prostiaPRM
Olguta Vasilescu ii face plangere penala lui Iohannis dupa ce a respins-o:
Olguta Vasilescu, despre casa de 230.000 de euro: Ne-o permitem. Pe unul dintre proprietari incercam sa-l dam afara
Doua gradinite anuntate ca finalizate de Olguta Vasilescu nu exista!
PSD s-a repliat: O propune pe Olguta Vasilescu la Dezvoltare si pe Mircea Draghici la Transporturi
Apel catre Iohannis: Nimic nu o recomanda pe Olguta Vasilescu sa preia Ministerul Transporturilor
Olguta Vasilescu sustine ca Legea pensiilor devine inaplicabila daca i se aduc modificari in Parlament: Niciun guvern nu poate sa-si asume o suma mai mare
Olguta Vasilescu recunoaste ca nu ajung banii de pensii, insa da vina pe Iohannis
decat asa stanga prm-ista mai bine lipsa...

Alex spunea...

Turcana a observat sigur ca seful M.St.M.are o solda prea babana si ptr.ca nimeni nu zice nimic,vrea sa i-o taie.Chiar sodele militarilor activi au intrecut orice masura.Nu se poate ca un fruntas sau un caporal sa ia cat femeia de serviciu de la guvern,este prea mult si ptr.acest lucru ,soldele lor se vor reduce.Dupa ce le va micsora, guvernantii vor fi de acord ca s.f.si s.g.ale pensionarilor militari SA SCADA odata cu cele ale activilor.In concluzie ,salariile femeilor de serviciu trebuie sa fie mai mari ptr.ca si munca prestata de acestea este mult mai importanta decat a unui militar.Punct.

Burebista spunea...

Cu siguranță legea pensiilor 127 ori va fi modificata, ori nu va fi aplicată în forma actuală... În primul rand valoarea de referință 75 lei nu mai poate fi atinsa anul acesta pentru ca punctul de pensie are valoare mult mai mica decât în lege. Și o a doua hiba a legii pentru ca stagiul de cotizare contează numai pentru atingerea vârstei de pensionare și nu are impact și asupra punctelor de pensie, nu prea este corectă... Spre exemplu un muncitor care într-o viata de 35 ani de contribuții și vechime în munca, adună 40 puncte pensie iar unul care muncește numai 20 ani, cu 20 ani contribuții dar cu salariu mai mare face tot 40 puncte... Ambii vor avea aceeași pensie la limita de vârstă... Vi se oare corect?
2. Legea salarizării unice 153 nu mai poate fi aplicata în totalitate anul viitor pentru ca acel salariu minim brut de 2500 lei prevazut în 2022 nu va mai fi atins... Diferența rezultata dintre salariul de funcție fictiv 2022 și cel din 2018, și care a fost împărțită la 4 probabil va fi mult mai mica la un salariu minim brut de anul viitor probabil sub 2400 lei... Cu siguranță că și legea salarizării unice 153 va fi modificată în sensul aplicării ei la valoarea coeficient din grila x salariul minim brut pe economie din prezent plus cele câteva sporuri din lege. Asta ar însemna că se aplica în totalitate legea salarizării iar aprobarea Plx 199 ar aduce direct și actualizarea pensiilor militare la valoarea salariilor celor din activitate la zi. Adică stabilit brutul , netul și adăugat Omm. Când va creste netul activului va creste și pensia netă a pensionarului. Probabil ca salariile bugetarilor vor creste exact cu rata inflației și creșterea productivității cu au crescut și anul asta salariul minim.
Sa se termine odată cu aberațiile de creșteri din pix..

Huhu Rezea spunea...

Este foarte corect ca un pensionar cu numai 20 ani vechime, dacă face un punctaj egal cu cel de 30 ani vechime, să primească o pensie egală cu cel de 30 de ani.
Inseamnă ca a avut solde destul de mari si a platit CIBS mult mai mare decât cel cu 30 de ani vechime.
Putem spune că pensionarul contributiv cu 20 de ani vechime și-a cumpărat un drept de pensie mai mare, spre deosebire de pensinar militar anticipat partial cu numai 20 de ani vechime, care doar speculează imperfectiunea legii.

Xpert 86 spunea...

Cu legea salarizării bugetarilor are dreptate, trebuie modificată, e o golănie de lege facută pentru ca să favorizeze anumite clase sau categorii de bugetari care au fost atrasi de partea psd-ului și care au dezavantajat total armata și politia!!!! nu știm ce va fi cu legea pensiilor militare și a politiștilor încă, dar până la sfârșitul lunii februarie se va contura exact situația urmarea aprobării legii bugetului!!! cu plx 199/2020 treaba era clară de anul trecut, s-a tergiversat ca să se claseze anul acesta!! se va iniția un alt proiect, la fel care va rămâne fără efect ca și celelalte anterioare, pentru că țara asta a fost și va fi în criză economică permanent când e vorba de salariile sau pensiile militarilor și politiștilor!!!! Deasemeni se vor taia o serie de sporuri din salariile bugetarilor cu siguranță, inclusiv de la militari și politiști pentru ca la calculul pensiilor să se diminueze cuantunul acestora!! Adevărul că din decembrie 2018 psd și-a dat seama că legea salarizării nu era sustenabilă și a vrut să înghețe salariile bugetarilor dar la presiunea sindicatelor a cedat și a acceptat majorarile din 2019 și 2010, PSD a știut, chiar și fără criza sanitară, că numai existau resurse financiare la buget pentru salarii și pensii, urmarea creșterilor fără a exista creștere economică și de ceea au cedat ușor guvernarea ca toate oalele să se spargă în capul actualei coaliții condusă de PNL. Din păcate criza economică nu va afecta în bine nici pensiile și nici salariile bugetarilor și în afara tăierii sporurilor vor fi operate și mari reduceri de personal din schemele supradimensionate!!! Domnilor și doamnelor rezerviști nu vă faceți mari speranțe pentru că viitorul nu sună bine, nu se va schimba nimic, important e să ne menținem cum putem ca până acum și să fin sănătoși!!!!!!!!!!!

Huhu Rezea spunea...

Un tolomac băsist, lipit ca o lipitoare de liberali, face doar comparații politice, făra să aibă habar de ce scrie în legea pensiilor din sistemul public de pensii.
Marș pe site-urile # rezist!

Iulian Mareș spunea...

Serios? Dpv contributiv pate ai dreptate!
Poate, pt că nu cred xa suma contribuțiilor în 30 de ani este = cu suna contribuțiilor în 20 de ani!
Ia-l etalon pe milogii din Bartolomeu...

avianyc spunea...

@ Huhurez
Ne-ati bagat rău de tot in ceata. Catalogati ”băsisti” comentatori care dezvăluie trecutul dubios al unor neispraviti/e in timp ce dumneavoastra propagati frenetic idei basiste precum pensii contributivitive pentru militari !!!!!

Romel spunea...

Bai frate , sunteti/em colonei , generali ..maistri , putonieri..cum plm sa-mi calculeze o bagaboanta pensia..?Boul asta de la armata , circu de Ciolacu prin Geoana dc nu le explica la kkatzi astia ca militarii au drumul lor de cand intra in liceul militar pana mor.?

Huhu Rezea spunea...

@Mareș
Este foarte posibil ca un meritocrat, cum vă place vouă celor mai tineri să va numiți,să aibă soldele atât de mari încât să depășească în 20 de ani soldele unuia învechit și nemeritocrat cu o vechime de 30 de ani.
Bartolomeu este la media soldelor și vechimii, astfel că el cade cam la fel în oricare sistem de pensii.

avianyc spunea...

Ca sa faci 138 in 20 de ani trebuie sa fi fost ori cdt pe IL 18, TU 154 sau Boeing 737,instructor la boboc cu 11000 lei/lunar inca de la gradul de locotent sau poate detasat pe vreo functie inalta pe la vreo deconcentrata ,companie de stat etc.
Cu 20 de ani m-am apropiat si chiar depasit putin unii cu 30 vechime ,dar 138 pp nu cumulezi din 20 ani vechime la salarizarea din armata terestra chiar si MAI. Poate cu iesire la 60 ani .......si dispensa pentru inca cativa ani

Leon spunea...

https://www.snppc.ro/15-01-2021-solicitare-adresat-ast-zi-prim-ministrului-rom-niei-cu-ocazia-edin-ei-de-guvern-pentru-suplimentarea-bugetului-mai-si-acordarea-drepturilor-bd10541

Leon spunea...

Uite cum Observatiile noastre( pe acest blog) sun corecte si luate in seama !
In Sedinta de astazi Guvernul va corecta EROAREA de la Art.1 din HG.nr.4/2021 privind Salariul minim:
https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2021/01/HG-3.pdf

Xpert 86 spunea...

De când s-a adoptat legea salarizării de Olguta Vasilescu s-a știut că legea nu era sustenabilă, dar pentru populismul său PSD a tăcut și ulterior a acceptat predarea guvernării ca noua coalitie condusă de PNL și Johanis, ca li se spargă lor oalele în cap și să primeacă înjurăturile!!!!!!!!!! Nu sunt proști aștia de la PSD au știut că țara va intra în stare de insolvență și s-au retras elegant în opoziție unde de acolo e mai ușor să critici, cu toate că greaua moștenire, gaura de la buget a fost în ceea mai mare parte produsă de aceștia!!!! Acuma după ce se va adopta legea bugetului vor apare măsurile de austeritate pe care le vor suporta toți bugetarii și pensionarii, respectiv tăierea sporurilor și înghetarea pensiilor!! Până la sfârșitul anului se va adopta o nouă lege a salarizării și a pensiilor care nu vor mai aduce majorări la salarii și pensii, din contra vor apărea reduceri chiar!!! Viitorul nu sună prea bine pentru nimeni și mari speranțe sau planuri nu prea e indicat ca să ne propunem în această perioada de criză medicală și economică!!!

Huhu Rezea spunea...

Ei...nu spune!
Crezi că Olguța era mafalda să știe în iulie 2019 că Ponta si Tăriceanu trădează majoritatea parlamentară si o sa vina la administrarea țării guvernul lui Iohannis?
Crezi că PSD stia în 2017 sau în iulie 2019 că în 2020 vine coronavirusul care se suprapune peste guvernarea ciumei galbene?
Nu domnule, ei au proiectat legile salarizarii și pensionarii potrivit estimărilor că Romania va fi guvernată tot de ei.
Cum românii nu au mai vrut creșteri de salarii si pensii... au votat ciuma galbenă și #rezist.
Să nu se plângă timp de 4 ani!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Margarit Fernand spunea...

”Bagaboanta” este acolo și pentru că au votat-o mulți dintre noi! O multime de colonei ( pe care îi cunosc personal, foști colegi de-a lungul timpului)se pozau cu steagul galben și scriau pe facebook votați pnl, așa că degeaba ne lamentăm, ba mai mult am văzut un articol intitulat ”militarii din teatrele de operații au votat USR” deci...au votat pricipalii dușmani ai pensionarilor militari!

avianyc spunea...

Domnule Huhurez ,o lege nu se face din pix ci pe baza unor analize strategice serioase in care trebuie tinut cont de sustenabilitate prin crestere economica.
Doar numai niste creduli au putut crede ca economia poate sustine o astfel de ”lafaiala bugetara ” in detrimentul mediului privat ,care oricat ar incerca unii sa-i minimalizeze meritele ,tine in spate si duce tara ianante prin bani grei adusi in visterie.
Ce mi-e ciuma rosie ce mi-e ciuma galbena ,însă ”lafaiala bugetara” pesedista chiar si cu pesedistii la butoane baga țara in gard.
Doar grecii au mai aplicat un astfel de rationament si acum isi plang de mila cu toate demonstratiile de forta la care au supus guvernele ulterior prabusirii.

Huhu Rezea spunea...

Mediul privat promoveaa exploatarea forței de muncă prin menținerea ei la nivelul salariului minim și ascunderea profitului.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
avianyc spunea...

Este greu domnule Huhurez in mediul privat ,mai ales cand esti jecmanit si hartuit de tot mediul bugetar si politic prin ”controale” finalizate cu pachetul in portbagaj sau plicul in buzunar ,sponsorizari de tot felul si sustineri de campanii ,evenimente ,etc cerute firmelor si date fiti sigur nu din buzunarul patronului ci din dijmuirea salariilor angajatilor.
Este greu de infintat o firma in Romania si dupa aceea si mult mai greu de facut fata ”otoritatilor statului indrituite cu ”controlul ”.
Poate ati auzit de unul recent fugit care a luat 8 ani doar pentru ca obliga subalternii sa ceara mita firmelor bani si produse pentru partid. Si ca asta sunt n pe metru patrat ,o meserie sau cutumă fara de care nu faci fata in politica. Nu cumva toate astea sunt atentat la buzunarul angajatului din privat .......

Burebista spunea...

Eu va spun sigur ca niciunul dintre salariații plătiți cu salariul minim brut pe economie nu duc acasă lunar decât 1390 lei net.
Mai mult decât sigur primesc și alți bani net de la patroni sau alte avantaje (mai un ciubuc la ospătari, niște ceva mâncare la bucătărese, produse din fabrică la alții etc, etc.. Abia când ajung la pensie cei ce au acceptat sa fie plătiți pe salariul minim, dar pe lângă sa primească mai mult, își dau seama ca ajung sa aibă pensie minimă.... Cred ca numai în România exista prostia sa nu impozitezi anumite sectoare de activitate cum sunt cei din IT sau construcții sau unde or mai fi facilități... Vad ca statul plătește la privați șomaj tehnic de 75 %... Plus alte ajutoare, ca vezi doamne e pandemie... Când acei privați au făcut profituri maro și pe care în loc sa le declare pentru a fi luate taxa de stat, leau natradit prin fel de fel de investiții fictive sau în bunuri scumpe luate pe firma dar folosite în interes personal... Când fac evaziune ca să nu plătească taxe cum e??
Tot aud ca dau faliment restaurantele, barurile etc.. Și care e problema.. Când se va reveni la o viata normala se vor deschide altele noi..

Iulian Mareș spunea...

Ei, repede mai săriți.
Na, scriu invers contribuția în 20 de ani nu este egala cu cea în 30 de ani, în cele mai multe cazuri!
Eu nu am folosit termenul de meritocrat...poate alții!

Burebista spunea...

Tocmai pentru ca mafalda Olguta nu știa ce o sa mai fie prin 2019, 2020 și 2021 trebuia sa facă o lege a salariilor aplicabilă de a doua zi asa cum s a aplicat la parlamentari, guvern, și administrația locală.. Coeficient x salariu minim pe economie...
Dar nu au vrut asa pentru ca nu ar fi avut bani nici atunci în 2017 deși salariul minim era mult mai mic atunci...
Ma întreb acum pentru ca medicii și asistentele primesc salarii încă din 2017 la nivelul 2022, coeficient x 2500 lei ce vior face la anul când salariul minim pe economie va fi 2400.?? Li se vor scădea salariile si vor da bani înapoi pentru ultimii 5 ani?

marvas66@yahoo.com spunea...

Sa vedem de ce Bulgaria trece la euro iar noi nu...deoarece, prin devalorizarea leului, pnl&co, vor sa aiba "hartie" monetara pentru cresterile de salarii si pensii premergatoare alegerilor din 2024...adica o sa vedem ca salariul/pensia ce o aveam in 2008 (cand euro era 3.7) o sa fie din ce in ce mai mici din cauza devalorizarii leului, iar guvernantii, care se sprijina pe cei saraci cu duhul...pe cei fara scoala si pe cei lenesi, hoti, criminali, violatori, etc, profita sa-i abureasca cu...mult curpapirus, iar ei, fara minte apluda, ovatiaza si voteaza...

Romel spunea...

2 bagaboante...

Leon spunea...

@Avia, Legea 153/2017, a stat 20 de zile la Cotroceni, si dupa ce a primit asigurarile consilierilor ca Legea ESTE SUSTENABILA, a Promulgat-o, fara s-o mai trimita la CCR, sau la Parlament..!
Doi ani mai tarziu, in 2019, proiectul Pensiilor Civile(L.127), dupa ce deputatii PNL au votat cu 2 maini in sedinta de plen, s-au razganit si au atacat-o la CCR !
Ulterior Presedintele a promulgat-o in cateva zile, tot la sugestia consilierilor sai..!

Leon spunea...

@Avia, Ultima Ora:
La aceasta data 15.01.2021, d-ul Presedinte are la Promulgare o singura Lege, celelalte 170 sunt expediate la CCR(132...!!) si la Parlament( 38..!).
No comment...!

Huhu Rezea spunea...

@Bure
Ai luat-o si d-ta pe urma #rezist!
In treia ani de guvernare, PSD a mârit punctul de pensie cu 65%. Ce voiai să mai facă, sa adauge imediat in 2019 si pe ceilalti 40%.
Nu crezi că exagereazi?
L-a auzit cineva protestand pe malacul de la MSTM că gulerații i-au pus un coeficient de salarizare egal cu dansatoarele?

Burebista spunea...

Dacă firmele ar fi în ordine, cu tot ce în seama legalitate nu cred ca le-ar cere nimeni ceva... Nu ar avea motiv, sau dacă ar cere ar trebui reclamați... Însă patronii se mulțumesc sa dea o șpagă pentru a face în continuare ilegalități de genul, evaziune fiscala, angajati la gri etc.

Trofin spunea...

Este bună diversitatea de idei dar mă miră intoleranța și mai ales ignoranța unora care acordă cecuri în alb escrocilor din politica mare.

avianyc spunea...

Corect !

monteoru spunea...

M@ imi permit sa-ti apreciez comentariul ca fiind corect.
.

Burebista spunea...

Eu vorbeam de salariile bugetare... Dar putem vorbi și de pensii... La 1 ianuarie 2017 punctul de pensie a crescut conform legii 263...indexare inflația + 50%din cresterea reala a salariul mediu brut pe economie.. Și a fost 917 lei...
Apoi în 1 iulie 2017 când au dat faimoasa 153 au mai crescut cu 9% artificial.. Ajungând la 1000 lei .
La 1 ianuarie 2018 nu au mai aplicat legea 263 și au mărit tot din pix cu 10% la 1 iulie 2018..... La 1 ianuarie 2019 nimic... Conform legii 263... În septembrie 2019 au mai dat 15% tot din pix ajungând 1265 lei...
Deci de la 971 au crescut din pix la 1265 adică exact 30,3 % în plus....
Dacă s ar fi aplicat legea 263 făcută de Boc, Oprea etc cu creșterea anuală cu inflația + 50% din creșterea reala a salariul mediu brut pe economie, punctul de pensie probabil ar fi fost chiar mai mare.....
Dacă erau asa de buni cum spuneți dvs trebuiau sa dea 40 % în 2018 și sa lase 10 % în 2020 în anul electoral...
Creșterea din 2019 nu a fost data de PSD....
Iar creșterea de 30,3 % la o pensie medie de 1000 lei atunci în 2017 a dus la o medie de 1300 lei... Putin, foarte puțin sa trăiești în România cu 1300 lei pensie..

BONIFATIE spunea...

LA OBIECT... pe lângă obiect
Azi se împlinesc 171 de ani de la nașterea Luceafărului (n. 15 ian. 1850 în Botoșani).
Să-l comemorăm pe EMINESCU cu al său salut: „TRĂIASCĂ NAȚIA!”

jupderval spunea...

Huhu Rezea,
Intrebare :
Daca eu cu functie de maior, am avut venitul mai mare decat Seful Statului Major de la Scoala de la Bobocu, care a avut functie de colonel, merit sa am pensia mai mare ca el, sau nu ?

avianyc spunea...

@ Huhurez
Orice guvern rasponsabil trebuie sa mareasca anual pensiile concomitent cu majorarile salariale anuale.
Daca psd nu lucra in scopuri electorale si era responsabil , in fiecare an de majorare a salariilor cu 25% cf legii trebuia sa mareasca si pensiile cu rata inflatiei plus 50% din cresterea SMB/E.
In felul acesta azi milioanele de pensionari civili cu pensii sub 1442 lei aveau pensii mult mai mari iar punctul de pensie se apropia de 36% din SMB/E-5429 lei =2100 lei in contextul in care în 2016 la un SMB/e de 2681 lei ,valoarea punctul de pensie reprezenta 36% din SMB. Deci in mod corect valoarea punctului de pensie in 2021 ar fi trebuit sa fie de cel putin 2100 lei ca sa se pastreze proportia cu valoarea din 2016.
Iresponsabili au lasat majorarea de 40% care nu duce valoarea punctului de pensie decat la 1775 sa fie aplicata exact inainte de alegeri crezand ca vor da lovitura. Uite ca insa s-au inselat ,lumea nu-i chiar atat de proasta pre cum o cred unii.

Michel spunea...

Inechități? Daaa! Făcute de chiar acestă „ministresă“ prin ducerea salariilor demnitarilor pe grila din 2022. Altfel ar fi stat situația dacă și demnitarii așteptau mărirea ca muritorii de rând din SNAOPSN!!!

Gigi spunea...

M-am exprimat pe cele douã legi framantate şi dospite pe vremea Roşcatei de Bãnie.Si mã refer la l. 153 şi 127.
Sã nu uitãm cã in perioada când au fost fãcute,economia mergea bine,aveam creştere economica destul de consistentã,dar cei care erau la putere în acea perioada nu s-au gândit cã in doi-trei ani va veni aceastã boala nenorocita care a dat peste cap totul.
Cei care sunt acum la putere,le vine cã o mãnuse aceastã stare de lucruri,are motivatie pt.a nu mai aplica cele douã legi,aceea cã..."nu mai avem bani".
In ce ne ptiveste pe noi,ostirea rezervistã,suntem din nou pe cale sã fim cei mai afectaţi,nu şi civilii,care de bine de rãu au ajuns cu pensiile la un cuantum ce depaseste mulţi rezervişti,chiar şi ofiteri superiori,exemplu este cel de ieri,când un muncitor a ieşit in noembrie anul trecut cu o pensie de 3800 lei,vechime 30 de ani.
De ce spun cã suntem cei mai afectaţi,pãi,tocmai de asta cã in loc sã aşteptãm implementarea legi 153,pt.a putea sã ni se actulizeze pensiile din 2023 cnf.legii,acum suntem pe cale sã se Duca dracului termenul dat de lege din cauza cã se modificã,Cã idioata de roşcata a venit cu OUG 59, şi ne-a scos art 60.
Nici Plx 119 nu se va putea aplica in totalitate,în pericol fiind Etapa 2 dacã vor rãmâne in vigoare amendamentele guleratilor.
Când o Lege votata,promulgata nu se aplca imediat,trecând prin etapele legale,ci este trecutã prin etape de aplicare,ce necesita trecerea mai multor ani,aia nu se va aplica in totalitate niciodatã,cã intervine ceva neprevazut pe percurs,cum s a î ntamplã şi acum.
Toate categoriile de cetãţeni vor pierde,dar ceiai afectaţi suntem noi,rezerviştii,sã fie foarte clar.

GO spunea...

Huhu Rezea & Co, adepti ai contributivitatii! Sugerez sa nu mai abordati subiectul contributivitatii la militari. Contributivitatea pt. militari a murit definitiv, incepand cu 2016. De cand, soldatii si gradatii au drept si ei de pensie militara.

Daca cineva crede ca este posibila o trecere la contributivitate a militarilor, fara o revolta de proportii a corpului SGP, inseamna ca nu mai are simtul realitatii. O contributivs pt. un soldat inseamna 600-800 lei pe luna, in conditiile in care unii soldati au pensii militare si de 4000 lei sau mai mult.

Aceasta este diferenta fundamentala intre anul 2011 cand au fost desfiintate pensiile militare si acum! Nu risca nimeni o greva sau o revolta a corpului SGP. Si care spre deosebire de cadre, sumt capabili sa o faca in cateva secunde.

Sugerez sa va concentrati mai departe pe ceea ce v-am mai spus, respectiv pe pensii militare stil NATO, cu un procent fix din solda actualizata, pt. fiecare an de de serviciu militar. Acesta va fi viitorul.

avianyc spunea...

@ Leon
Orice guvern rasponsabil nu face o lege care sa o alice peste 2-4 ani sau care sa mareasca exact inante de alegeri pensiile cu nici mai mult nici mai puti de 40%.
Aplicati legea acum si faceti-o sustenabilă ca îi vine sorocul maine poimane.
Sunt ingrijorat cine va suferi ca sa se poata aplica aceste idiotenii pesediste.
Daca faci o lege atunci o aplici imediat sau in termen scurt si echitabil si pentru pensionari si pentru salariati cu respectarea legilor in vigoare , nu peste n ani ,timp in care se poate intampla ce s-a intamplat.
Iar acum daca s-a intamplat ce s-a intamplat prin pandemia asta mai iesi ca paduchele in fata si faci pe grozavul aclamand niste prostii pe care le-ai facut.

Huhu Rezea spunea...

Gigi
D-ta degeaba banănăi pe acest blog dacă nu ai înteles până acum că ordonanțele 57 si 59 au fost impuse politicului de gulerații din structurile de apărare care țipau că nu au bani pentru pensii militare.
Ei s-au dus la madamele Prună, în 2015, și Vasilescu, în 2017, cu drafturile ordonanțelor.
Iesiți din propaganda servită de servicii!

un oscar = o pensie spunea...

jupderval,seful tau rezolva simplu ecuatia-isi trage oskar si te sare instant la venituri

Huhu Rezea spunea...

Olescule,
Degeaba sugerezi tu! Viata va impune contributivitatea dacă se va menține cota de 25% din solda brută pentru CIBS.
S-o crezi d-ta ca îi va conveni unui militar care plateste CIBS 25-30 ani să primească o pensie mai mică sau egală cu cel de pe aceeasi funcție dar cu CIBS plătită numai 15-20 de ani! Pensia trebuie să fie proporțională, atât cu meritocrația, cât și cu durata carierei militare.
Bagă bine la cap chestia asta si nu te mai afunda în sofisme.

avianyc spunea...

@ Olescu
Chiar ma pufneste râsul.
Dupa ce ani la rand i-a injurat si ne-a facut pe aci ba basisti ,ba sorosisti ,etc, brusc @ Huhurez a devinit mare iubitor de idei basiste ((((((( Păi atunci dece l-o mai fi injurat ?????? Parca vad ca il si vota si-l baga in Parlament ,iar acum contributiva era in buzunar......(((((
Curva-i lumea asta si mereu se înverte numai după profit.

Huhu Rezea spunea...

@judderval
Pe L 223 este discutabil dacă meriți, dar în mod sigur o vei avea mai mare, fiindca te raportezi numai la soldele din 6 luni.
Pe contributivitate mărimea pensiei depinde de mărimea soldei pe toată cariera militară și de durata acestei cariere.
Noile cadre militare nu știu să aprecieze munca mai vechilor lor camarazi care anual instruiau leaturi de tineri care au numărat între 100 000-200 000 oameni.
Totul pornește de la vârful structurilor militare și se vede în modul cum au mistificat salarizarea si pensionarea în ultimii 10 ani.
Ti-e si sila să citești alegațiile unor neterminați și ale unor infiltrați ai guleraților.

Gigi spunea...

PS
Nu bãnanãi deloc,d.le H.
Tocmai am spus la inceputul postarii cã m-am exprimat pe cele douã legi,am aratat cine sunt de vinã.
Pentru a nu exista neclaritati,revin:La propunerea GULERATILOR şi în srânsã colaborare cu factorul politic in special Roşcata din Bãnie,s-a emis OUG 59 art VII,prin care noi,rezerviştii,am fost daţi la o parte de la Actualizare.Art.si legile le stim,cele care au dus la acest deznodãmânt nefericit pt.rezervisti.

Unknown spunea...

Aceiași comentatori. Multi subofițeri care comentează aiurea. Ar vrea pensii de colonel, dar nu au terminat școala profesionala.

Iulian Mareș spunea...

Eu nu am susținut ca ma pricep la legislația privind pensiile, însă dacă te mănâncă limba am destule locuri aspre...!
Nu e mai ok sa calci apa?

Leon spunea...

Huhule, eu nu ma plang ca am in plata o pensie la nivelul pensiei medii din MApN, ma deranjeaja ca am colegi care, cu aceleasi conditii in activitate, cel iesit la pensie cu 2-3 ani inainta mea are pensia la jumatatea celui iesit la 4-5 ani dupa mine...!
Aici trebuie remediate inechitatile din sistem, LA CONDITII EGALE SI PENSIILE SA FIE APROPIATE CA VALOARE..!!

Alin spunea...

Pt dl Huhu,vad ca aveti probleme cu cei care au 20 ani de armata sau sunteti purtatorul de vorbe al vreunei aripi de gulerati? Rezolvarea este foarte simpla si anume: cel cu 20 ani cu 10% mai putin decat cel care are 25 ani, peste 25 ani cu 2% pt fiecare an ce trece peste 25 ani.Cu mentiunea ca un grad ex PA sa aibe indice intre 1.6- 1.9 salariu de baza, nu calculam oskar sau alte sporuri nesimtita. Ps.pensia militara sa se acorde la min 20 ani cascheta.punct, asa vad dreptatea.Alin

avianyc spunea...

Alo Michel
Ca sa fii bine informat.
Aceasta ministresa este numita de mai putin de o luna.
Prin OUG majorarile salariale in bugetar sunt blocate pentru 2021
In decembrie 2019 s-a emis o OUG de stopare a majorarii salariale pentru demnitari ,etc
PSD a atacat respectivele prevederi din OUG la CCR iar in urma deciziei favorabile a CCR guvernul a fost nevoit sa mareasca toate indemnizatiile care au legatura cu cresterea salariului minim pe economie.

Huhu Rezea spunea...

@avia
Legea 119 a iesit așa, favorabilă pensionarilor militari, pentru că a bătut cu pumnul în masă g-ral Oprea Gabriel, nu pentru că așa au vrut Băse și Boc.
Pe cine vrei tu să prostești?

un oscar = o pensie spunea...

gresesti grav eminenta
ofiterul sa aiba o pensie dubla in comparatie cu subofiterul
dar exclus sa fie de 4-5 ori mai mare
hai sa vedem ,pe contributiva mai iese asa mare diferenta cum iese pe 223?
incetati cu batul prin gard,nu zice nimeni ce sustineti acolo,salariu dublu=pensie dubla ar fi corect,nu golania aia cu 15-20.000 pensie un colonel care bea cafeluta cu secretara in brate si program 8-16

Iulian Mareș spunea...

Corect!
Dacă statul român nu vrea să-și plătească soldații, adică pe cei destinati sa apere cursurile membrilor establishmentului, atunci sa apeleze la husari, cazaci, gurca, kmeri...etc!
Insa, in Constitutia ROU locul forțelor armate este bine stabilit, nu cum afirmă niște năluci, temporar si accidental în CCR-ul care ni l-a mai ținut 4 ani pe Bețivul porc al neamului...

Iulian Mareș spunea...

Fără sa politizat, cred ca măririle impuse de legea salarizării în mediul bugetar erau destinate a forta cat de cât ca si mediul privat sa ridice staketa, astfel se diminua cat de xat nr celor ce plecau la munca afara.
Idem mărirea salariului minim în construcții.
Nu pot spune asa ușor, ca tine, dacă a fost bine sau rău, însă au încercat.
Sa dea Domnul ca actuala guvernare sa poată mai mult...
Ce zici? Au șanse! Îi ajută fața si mintea?

Aurica spunea...

In creierul tau lis ,,Unknown ,,zburda ideea ca subofiterii ar vrea pensie de colonel,indivizi ca tine nu fac altceva decat sa creeze tensiuni intre corpuri de cadre militare.Cred ca ai nevoie de un consult medical!Urgent!

Unknown spunea...

Vrei tu dubla, ca tu stabilești regulile. Mai citește !

stef.john spunea...

SUS CU EA !

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Vezi ca nepalezul Olescu se supranumea Gurkha pe bloguri, în urmă cu 10 ani, pe vremea când la minister si Statul Major nu se concepea ca frâiele informări între rezerviști să fie preluate de site-uri independente. Disputele lui cu cezar, corleone, tigri etc pot fi citite si acum pe

http://plano10.blogspot.com/

Gigi spunea...

Indiferent ce discutãm,ce vorbim noi,cã de discutat am tot discutat la momentul respectiv,dacã nici noi,aici,nu am intors pe faţã şi pe dos tot ce a apãrut in domeniul legislatiei militare,atunci ce sã mai discutãm?
Indiferent ce se va mai discuta de acum inainte,cã o sã avem mult de discutat,cã nu se va pune niciodatã la punct legislatia in ce ne priveste pe noi rezerviştii,un lucru este cert,HAOS TOTAL in domeniul legislatiei,atât la cele militare cât şi la cele civile.
Acum,se doreşte de stãpânire,ca legea pensiei civile 127 sã fie modificata,în sensul ca vor sã schimbe FORMULA DE CALCUL,cum şi în ce consta aceastã schimbare nu ne spune nimeni.Asta vor şi în cazul legii 153,a Salarizãrii unice.
Întreb,nu numai eu,ci tot omul interesat ce se intâmplã cu slariul/pensia lui,se va pune vreodatã la punct,din punct de vedere legal,constitutional etc,legislatia in cazul pensiilor şi salariilor?
Din partea mea aveţi rãspunsul,Niciodata!
Vedem ce s-a intâmplat cu legea 284/2010 şi ce se intâmplã cu l.153.
Cã ne meritàm soarta,e altã poveste!

Burebista spunea...

Pentru ca legea 153 sa fi fost echitabilă trebuia sa aibă coeficientul cel mai mare maxim 5 x salariul minim pe economie și atunci salariul minim pe economie putea fi majorat mai mult. Asta ar fi forțat și mediul privat chiar dacă ar fi plătit doar salariul minim sa crească ștacheta... Cum ar fi fost salariul minim brut 4000 iar al președintelui maxim 20000... Cred ca era mai corect ca salariul minim net sa fie 2340 cel puțin și maxim 11700 ... Cam asta era salariul minim net în 1989 însă nici măcar Ceaușescu nu avea 11700 lei...
Cred ca avea vre o 8000... 🤣

radud spunea...

După ce a stors o mare parte din bugetul Capitalei‎ pentru promovare, turism, Centenar și alegeri, Antena 3 face pași mari spre Nicușor Dan și spre PNL și Guvernul Cîțu.
Nici n-a aflat cum se numește ministerul care i-a rămas de la împărțeala ca secretară a lui Teodor Stolojan, culturalizata la Moscova și responsabila în parlament pentru o vreme de cultură română, plângacioasa și pavazata Raluca Turcan s-a teleavântat în dosarul pensiilor. Spectacolul de vrăjeală politica și machiaj s-a desfășurat sub privirile curtenitoare și siropoase ale gânditorului militar și strategic Radu Tudor.

Iulian Mareș spunea...

Pune și părerea lui Iulian Bulai/USR, presedinte comisie cultura/CD

Iulian Mareș spunea...

De 2 "monștri sacri" sunt dumirit...le-a plăcut meseria, munca și juramantul cât câinelui sarea!

akord 75 spunea...

Poate pentru echilibrarea balantei jignirilor ar fi cazul ca pe celalalt taler opus "neterminatilor" sa apara si "imbuibatii"
Desi cei mai multi au ajuns "neterminati" dar n-au vrut imbuibatii au ajuns asa pt ca au vrut si au putut.
Da stiu se va spune in cazul meu...Daaa ce ti s-a pus pistolul la tampla ca ti-ai cerut trecerea in rezerva?? Da la figurat chiar asta s-a intamplat prin
1- functia de lt.col se transformase in functie de cpt.Nici o problema cat timp aceasta ramanea ocupata tot de cel ce primise micsorarea de functie daar:
2-dupa aproape 7-8 luni a venit ordinul de desfiintare a R si a fost imposibil sa se mai gaseasca functie de lt.col sau macar mr. in conditiile in care in toata armata se desfiintau functii si UM. De specialitatea respectiva nici nu se punea problema sa se discute
R RAA din compunerea CAAT devenita SMFA
R Bv desfiintat total
R Hd desfiintat total
R Resita desfiintat total
R Galati desfiintat total
R Braila neoperativ in afara SLP desfiintat total
R Ploiesti desfiintat total(am dat denumirile garnizoanelor pt simplitate)
2 R Bucuresti reorganizate in Bg 1(mai slaba in posib de aparare AA decat cele 2 R)+ 2 Dn Ploiesti(din 5) pt intreaga zona petroliera a Prahovei si Bucuresti
Pe scurt ramasese doar cam de decor pe zona PH si B si total un mare zero la nivel national(marile centre siderurgice in special)
De trupele Rd Th a fost chiar si mai rau.A ramas Buc.(pt deservire Bg 1) si ceva maruntis pe la Severin(Fiecare R RAA desfiintat avea in compunere si un B RdTh iar fiecare DnRaa cate un pct RdTh(P12/14/18(pt Cc) si PRV 9/11/13(radioaltimetre).Si astea au plecat la "gunoi"
La ora actuala se poate zbura linistit peste altitudinea de 7000m deasupra RO riposta venind doar pe cale....diplomatica.In rest ramanem cu cele 17 F16 sh portugheze (17 la sf anului 2021) aflate sub comanda (nu sub comanda nationala desigur) ci cum scrie mai jos oficial
https://www.facebook.com/ForteleAerieneRomane/posts/1825392017610176
Pt cei care dispretuiesc limbajul "ruginit"le aduc la cunostinta marile transformari
SLP a devenit SLP-PA(pol aeriana)
RAA au devenit RSA(sol-aer) ca era rusine mare sa le spuna rachete antiaeriene desi in limbaj militar (anglo-saxon) se numesc ghici? "anti-aircraft missiles" adica tot ca inainte:))
Tr RdTh(radiotehnice/radiolocatie) au devenit CSR(adica Cc-supraveghere si recunoastere) adica exact ce faceau si ceilalti
Nu-i asa ca au avut loc transformari "esentiale" in denumiri...cam cu atat ne-am ales plus un spatiu aerian "cam golut cam dezbracat" sub comanda NATO nu a noastra, cu zeci de mii
de oameni deveniti peste noapte rezervisti inutili si cu mari necesitati de inarmare de la aliatii strategici bineinteles...ca si ei trebuie sa traiasca nu-i asa?
Da si sa nu uit: cu multi foarte multi planificatori de la finaciar si bugete pana la harti
tactice frumos colorate unde rosul a luat locul culorii albastre si invers...o alta modificare de "substanta"Ce conteaza atat timp cat banii merg acolo unde trebuie sa mearga iar "calitatea marfii" nu are importanta.Orice razboi se poate duce "oricum oricand si cu oricine" cand nu mai ai nimic...iar pregatirea populatiei??? las asa ca vedem noi dupa ce-o incepe...:)


Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Asta-i problema, ca prevederile favorabile din L119 sunt atribuite lui Gabi, pt că balamale lui de partid îl ținea pe Base și guvernul lui de hoții!
Curve proaste sunt cei ce nu recunosc, iar handicapați sunt doar cei care cred ca se va mai putea.

*Si să-ți dau un răspuns real si corect privind mr vs șeful lui!
Prin masurile adoptate în ultimii 7-8 ani acea situație nu va mai fi posibila, pt că armata are ierarhie instituțională si nu valori inversate. Asta trebuie sa înțeleagă sau sa accepte toți!
Ierarhia se evidențiază în bani și responsabilități din fișa postului! De acum înainte aceasta regula se va inradacina, dar mai sunt câteva reglaje la niște arme.

Iulian Mareș spunea...

Soldatii cu șapcă au stat în căruță sau au tras la ea?

Iulian Mareș spunea...

Cred că 25 de ani de activitate (fara scoala) ar fi mai corect!

stef.john spunea...

Parca asa raspundea Eminescu cand i-o luau altii inapointe, salutandu-l cu a sa TRAIASCA NATIA !
Multumesc si multumim Domnule Bonifatie.
Astazi meritam sa fim in limba romana, acasa noastra, nu-i asa ?!
Este deosebit doar ca mai putem gandi, spera, iubi, canta, muri in limba romana.
Poate ca daca fiecare zi ar fi o zi Eminescu am mai uita de incremenirile vesnice in proiect, de politizarea gretoasa (mai ales din partea militarilor - activi sau fosti ) a ceea ce a insemnat poate cel mai frumos vis despre romani - acela de a avea o voce unica, un singur rasarit, o singura uitare.
Floare de crang,/Astfel vietile/Si tineretile/Trec si se stang.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Radut, Radu Tudor este o lichea vanduta si cumparata de liberali, iar in emisiunile sale pensionarii militari nu au nici o sansa sa li se faca cunoscute durerile si umilintele. Ce ii dicteaza liberalii, rahatul ala vartos il haleste fiebinte, de-l frige la buzelea alea vinete, ca si gingiile! Sa-mi spuna mie care a auzit sa faca o analiza competenta intre cea mai mica si cea mai mare pensie militara, care este realitatea de la actualizari-recalculari, cum banditii si guleratii mafioti dicteaza cuantumurile la pensiile militare si pe partea legislativ-financiara, si sa nu manance rahat ca nu stie, pentru ca are zeci de mii de informari de la rezervisti, inclusiv de la mine cu situatia reala si dezastrul de la pensiile militare! Eu, de foarte mult timp am abandonat ideea de a-l mai urmari pe acest borfas slugoi la liberali, si care de fiecare data cand abordeaza pensiile militare le tapeteaza pe un fundal roz bombon, tip permis de conducere, cu volanul pe dreapta si manevrat de porcimea liberala!

avianyc spunea...

@ Burebista & Mares
Va spun din propria experienta in privat.
Orice intervenție a guvernului in salarizarea din mediul privat se achita din buzunarul beneficiarului si nu din al patronilor.
Cine credeti ca plateste salariul minim in constructii ridicat ad hoc de guvernul Veorica la 3000 lei ?
Va spun eu si garantez pentru asta nu patronul ci beneficiarul lucrărilor prin scumpirea manierei,care beneficiar își pune mainile in cap cand stie ca trebuie sa plateasca necalificatul cu 3000 lei.
Orice masura guvernamentală in acest sens se va duce in preturi ,scumpirea manoperei ,etc si nicidecum nu va secatui buzunarul patronului .
În mediul privat piata se reglează liber ,prin negociere între patron - beneficiar ,etc. Guvernul poate interveni doar în urma unor negocieri cu patronatele ,sindicatele cu toate cărțile pe masă. Dacă se constată anumite nereguli în preturi ,etc pe anumite domenii de cartel are la dispoziție Consiliul concurenței, iar pentru fraude fiscală ANAF.
Mediul privat nu poate fi forțat de nimeni sa dea cat vrea guvernul ,el da cat îi permit posibilitățile financiare si numai in urma negocierilor.
Tot ce se impune peste negocieri patronul le transfera in preturi ,manoperă, etc care se plătesc din buzunarul clientului.
Cam asta este regula pe piata libera a forței de muncă.
Nu-ți convine la un patron cauti altceva mai bun.
Patronii nu risca sa înființeze firme in pierdere,ci se zbat pentru profit,investitii ,lărgirea portofoliului, etc.Mai grav este cand unii patroni finanțează firmele din credit in credit,caz in caz patronul nu mai are somnul linistit.
Iar daca nu poate da cat stabilește guvernul ,ori reduce forta de muncă, ori mărește prețurile, ori da faliment ,mai ales dacă mărește prețurile.

Gigi spunea...

Mediul privat,şi nu generalizez,nu este interesat ca S.Min.sa creasca.Motivul este lesne de înţeles.
Majoritatea angajatilor din privat,nu pot da un procent,au salariul min.pe Economie.
Prefera sã le acorde salariatilor bonusuri,decât sã le creascã salariul peste cel stabilit,legal vorbind,pt.a nu achita Dari cãtre stat mai mari.Repet,nu generalizez,sunt şi patroni care merg pe bune,îşi achitã toate darile cãtre stat in mod cinstit.
La stat,dar şi în privat la unele firme,salariile plãtite au depãsit de mult salariul minim/Economie,de ce statul ţine ca S.min/ec sã stea cât mai jos,ne putem da seama fiecare de ce,cu toate cã acest stat ar avea de câştigat datoritã faptului cã ar atrage mai multe fonduri la buget.In schimb ridicã Sal.mediu brut/ec. anual.
Nu ar trebui sã fie o corelare între sal.minim şi cel mediu brut?
Întreb,nu mã pricep prea bine in domeniu,dar logica asta îmi spune.

Calinmihaib12 spunea...

= 1.PENSIA MEDIE(civilă):de vreo 1.400 de lei=AZI,e egală..cam cu VPP(=1442),care la rândul său: e cam 28-29 % din S.M.B./Ec...!!;
= 2..Pe de altă parte,PSD: ȘTIA din 2019(cel puțin.!,de la prietenii di.. EST și VEST..) că OMENIREA va fi supusă unei "nebunii"..și..și-a schimbat 3 guverne proprii,..+ 2 guverne =zise de:"opoziție" ="de dreapta"="toxică"!=pt.că la NOI: "treaba" asta "merge",adică noi:românii suntem "dresați" de ani de zile(cel puțin: 75 de ani .!)și"credem" cam ORICE "zice" .."AUTORITATEA PUBLICĂ" ! Am scris:"nebunii"..referindu-mă
la "fenomenele" socio-"medicale" care se întâmplă și despre care: "mafaldele" oficiale "spun" că se VOR MAI PETRECE..chiar și sub "acoperirea" vaccinărilor =în proporții pan-globale..!:culmea =contra unui virus"nou"(cu o rată a fatalității între: 1 și 3 %..!= egală cu aceea descrisă în tratatele de boli infecțioase mai vechi: de prin anii '90..!), și despre care..:"O ALTĂ CULME": "nu se prea știe precis"(?) și nu s-a prea EXPLICAT public=în ce constă:"periculozitatea"asta: care a apărut:brusc, prin anii 1999-2000,"inexplicabil",la un virus,altfel:relativ anodin:..și care:în perioada modernă(sec.XX) = era unul din multele VIRUSURI care erau cauza "răcelii"comune, (agent CAUZAL:în proporție de 10-20 %=din cauzele răcelilor comune=guturaiul..!).

GO spunea...

Iulian Mareș! La americani se acorda pt. 20 ani in serviciu, la britanuci ptm 18 ani in serviciu.

Noi de ce trebuie sa marim vechimea? In conditiile in care speranta de viata la români este mai redusă decât la natiile mentionate.

De altfel, speranta de viata este un factor care este ignorat sau facut varza si in cazul pensiilor civile. Un exemplu? Pe barbati i-a trecut brusc la 65 ani drept de pensie, inca de prin 2010 sau 2015. Iar pe femei gradual,incat abia in 2030 sa ajunga la 63 ani drept de pensie. Cu toate ca barbatii au speranta de viata mai mica cu 6-8 ani decat femeile. Plua faza cu trecutul gradual la femei si la barbati mai devreme.

Doar niste chestii ... tipic din fundul gandirii romanesti.

La modul personal, eu nu cunosc un ministru al muncii cu simtul realitatii si al logicii.

Ein Stein spunea...

@avia
Nu stiu ce ai fumat dar cu siguranta e tare. Ti se pare un salariu mare si nemeritat 3 000 de lei in constructii? Tu cu cat ai vrea sa platesti un muncitor in constructii? Cu doi lei, cum spunea femeiusca aia care in viata ei nu a muncit in privat? Cum de nu te trazneste Dumnezeu? Daca un patron nu poate sa tina firma in viata, pe o piata libera, decat acordand salarii sub salariul minim inseamna ca nu e bun de afacerist si se poate angaja la alt patron, care stie cum merg lucrurile, cu salariul minim.
Scuteste-ne cu expicatiile tale de economist de carciuma.
Mafiotule.

y spunea...

Un emigrant angajat la un patron, legea europeană (care este aplicată și de românica) obligă să fie plătit cu salariul mediu brut pe economie și la normă întreagă. În aceleași condiții de muncă, identice, un angajat autohton este plătit de măria sa patronul cu salariul minim, iar pentru că legea a fost schimbată de guvernul orban, poate acum să-i facă contract doar pe 4 (poate și mai puțin) ore în loc de 8 ore și, când ajunge la vârsta de pensionare, după ce este exploatat la maximum de patron, este lăsat la mila statului. Pe de-o parte patronul jupoaie de la angajat, iar apoi se plânge la stat că vrea scutiri de taxe, de impozite, le obține, iar când statul vrea să-l ajute și pe pensionar, sar ... patronii de mucava cu gura că nu le dă lor! Ce-l oprește pe patron să fie corect și să nu fie un calic? Silicoanele amantei? Bolizii copiilor? Shoppingul nevestei?
BICIUL LEGII ar trebui pus pe patronii calici și nu numai pe ei (deopotrivă și pe profitorii din toate domeniile). Nu poți să justifici averea, ai făcut ilegalități? Patronul 50 de ani la pușcărie, iar averea la stat cu ea!

Ein Stein spunea...

Hai lasa si tu vrajeala, uiti unde comentezi. Armata era obligata, prin lege, sa-ti prezinte trei optiuni, posturi, si sa-ti alegi unul dintre ele. Ca nu ti-a convenit ca era la dracu-n praznic sau nu era de specialitate e alta poveste, altii au acceptat si si-au luat efectiv viata de la inceput, cu toate relele. Altii au ales calea comoda, pacat ca azi nu mai recunosc. A fost bine cand filozofai la terasa, cu o bere rece in fata, cum de ai putut sa induri atatea si cat sunt de fraieri cei care fac naveta la dracu sau s-au mutat la Cuca Macai. Scuteste-ne. Asuma-ti ce ai facut cu cariera ta.

Mișu spunea...

Oare ce nu este clar? Nu înțelegem, cei pentru care contează mă refer, nu la baștanii cu peste 10.000 lei pensie,că fără atitudine și război pe față cu instituțiile statului, care ne batjocoresc și ignoră permanent, nu vom câștiga nimic?De ce nu luăm exemplul șpăgarilor parchetari?Grevă la greu, nu interesează nimic, doar urgențe...Imoral, dar eficient, nu?Fără ei nu se poate,sunt cei mai tari, cei mai deștepți, bla, bla...Dar fără noi se poate, mă refer la militari?Dacă o să persistăm cu această indiferență, în general mă refer, nu vom realiza mare lucru!Așa că, există un slogan ce va deveni, părerea mea, viral:Ieși afară javră ordinară, fiind vizați Mîțu și Clampi!

Burebista spunea...

Asta spun și eu. Șalariu minim brut mai mare însă modificata legea salarizării unice bugetare și reducereavcoeficientilor. Intre cel mai mic coeficient și cel mai mare sa fie un raport de maxim 5... Altfel salariile mari se vor duce tot mai sus.. La președinte în prezent este coeficient 12.. La prim ministru și președinții celor 2 camere din parlament coeficient 11, miniștri și parlamentari în jur de 10.... La un salariu minim brut de 4000 președintele ar avea 48000 brut... Cam mult...
Cel mai bun raport 1 la 5...

monteoru spunea...

Avinyc@ daca nu stii iti spun eu.In constructii se platesc in mana necalificati cu 3000 lei/lunar.Mai mult decat atat le asigura si transportul.
Akord@Braila,Galati,R.AA????De cand?

-- Pe timpul impuscatului raportul pe domeniul de activitate al marimii salariului era 1 la 12.

akord 75 spunea...

si ultima completare si postare in urmatoarele doua luni
Au "lovit" baietii cf principiului militar modern(vechi de la WW II-istoria e plina de exemple)
1-se castiga prima data superioritatea aeriana
1-urmeaza castigarea suprematiei aeriene prin distrugerea fortelor de ap.aeriana si antiaeriana.
.....urmeaza apoi "joaca de copii din curtea scolii" odata ce primele doua puncte sunt indeplinite unde mai departe castigatorul face "ce vrea muschii lui"
La noi s-au rezolvat chiar primele exact ca la manual incepand cu anul 2001 cam in trei ani de zile....pe cale politico-militara in timp de pace
Si Polonia e in NATO !!
polonezii inca zboara pe MiG-urile 29 noi-noute din fabrica(nu,sh) primite de Ro in iun'89(le-am vazut la "treaba" la C.Midia atunci) si vandute de Ro(2 escadrile=24 buc.) in oct '90 muuult sub pretul de achizitie de catre Petre Roman(cred ca le bagase deja la capitolul "fiare vechi").Au inclusiv SU-22 iar la elicoptere detin Mi-2/6/8/17/si 24(celebrul "hind" de atac)...Polonezii au industrie militara produc blindate usoare, medii si tancuri,produc artilerie inclusiv autopropulsata si nu le zice nimeni ca sunt incompatibile.Asa au negociat ei.Noi?? am schimbat culorile la "amic" si "inamic" intre rosu si albastru
Acum nu va mai plictisesc cam 2 luni
Sa ne vedem(auzim)cu bine sanatosi cu totii,ca....belelele curg garla (cah ce urat se scrie,be-le-le-le)

Leon spunea...

De interes pentru SGP-istii in rezerva care doresc sa fie reactivati:
https://lege5.ro/Gratuit/gm4tonrzgu4q/ordinul-nr-m3-2021-pentru-modificarea-si-completarea-instructiunilor-de-aplicare-in-ministerul-apararii-nationale-a-prevederilor-legii-nr-384-2006-privind-statutul-soldatilor-si-gradatilor-profesionis

y spunea...

Reiau:
Un emigrant angajat la un patron, legea europeană (care este aplicată și de românica) obligă să fie plătit cu salariul mediu brut pe economie și la normă întreagă. În aceleași condiții de muncă, identice, un angajat autohton este plătit de măria sa patronul cu salariul minim, iar pentru că legea a fost schimbată de guvernul orban, poate acum să-i facă contract doar pe 4 (poate și mai puțin) ore în loc de 8 ore și, când ajunge la vârsta de pensionare, după ce este exploatat la maximum de patron, este lăsat la mila statului. Pe de-o parte patronul jupoaie de la angajat, iar apoi se plânge la stat că vrea scutiri de taxe, de impozite, le obține, iar când statul vrea să-l ajute și pe pensionar, sar ... patronii de mucava cu gura că nu le dă lor! Ce-l oprește pe patron să fie corect și să nu fie un calic? Silicoanele amantei? Bolizii copiilor? Shoppingul nevestei?
BICIUL LEGII ar trebui pus pe patronii calici și nu numai pe ei (deopotrivă și pe profitorii din toate domeniile). Nu poți să justifici averea, ai făcut ilegalități? Patronul 50 de ani la pușcărie, iar averea la stat cu ea!
P.S.
Atenție: 3000 de lei BRUT, în condițiile în care în construcții „necalificatul” (și cam oricine este angajat în domeniu) muncește zi lumină de luni până sâmbătă și uneori și duminicile. Iar dacă nu-i plătești CORECT și LA VALOAREA muncii depuse, o să găsești numai CÂRPACI (vine Dorel!) și dai faliment în 2 luni, în cel mai bun caz, iar în cel mai rău se poate intra la pușcărie dacă elementele de rezistență nu sunt corect proiectate și EXECUTATE!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Xpert 86 spunea...

PSD si Olguta Vasilescu au stiut de la adoptarea legii 153/2017 ca nu era sustenabila!! Daca era sustenabila le majora la toti odata sau treptat salarii si nu pe rand!! A fost o lege electorala care a favorizat pe bugetarii de lux!! Acest fapt s-a perpetuat ulterior si in sporurile acordate tot acestor bugetari de lux!!! Pentru politisti si militari totul a fost amanat, salarizare etapizata, salarizarea majorarile din noua grila fiind foarte mica iar la rezervisti li s-au plafonat actualizarile la pensii si la viitorii rezervisti calculul pensiilor fara DOSP sau DOMM doar pentru ca sa atraga fonduri ca sa poata plati salariile si sporurile bugetarilor de lux pe care le-a stabilit Olguta cu psd-ul!!! Din 2017 si pana in prezent au fost mai multe tentative de taiere a pensiilor militare, impozitarea lor, majorarea varstei de pensionare, etc!!! Urmeaza introducerea calculului pensiilor militare pe contributivitate care va produce o reducere semnificativa a cuantumului in plata pentru viitorii rezervisti!!! Se vor pensiona in valuri pe banda rulanta cand vor auzi ca PNL-ul modifica legea pensiilor militare pe contributivitate, mai ales ca acum magistratii numai intra in calcul, fiind sunt ocrotiti de natura, Dumnezeu si Constitutie!! Asa se intampla cand pensiile militarilor si politistilor sunt aparate doar de lege si nu de constitutie, ne vor executa politicienii mana in mana cu magistratii!!! Trebuie sa intelegem odata si pentru totdeauna, salariile si pensiile militarilor si politistilor nu sunt cuprinse in programele de guvernare a partidelor politice pentru majorari!!! Eu spun sa ne multumim si cu cat avem si sa fim sanatosi ca viitorul nu suna bine in aceasta perioada de criza sanitara si economica!!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
itbuff71 spunea...

Nu prea comentez pe aici, dar va dau dreptate.. subofiterii după ce au trecut în rezervă sunt foarte vocali, în activitate nu mai știu cum sa se faca pres in fata șefilor (marea majoritate). Dl. Oscar este un frustrat care nici după ce a trecut printr-un sistem bazat pe ierathie stricta nu concepe ca acea ierarhie trebuie respecatată și in rezervă.

un oscar = o pensie spunea...

olescu,
asta cu 25 ani vechime poate veni doar din partea unora care stau pe scaun la caldura
daca ar fi operativ cu adevarat(VM,aviator,scafandru,parasutist) ia sa vezi cum ar zice 20 de ani
asa e cand te reprezinta generali de birou si colonei cu burta si pensii de 15-20000,ei se gandesc doar din unghiul lor de vedere(obtuz ,clar)

raul spunea...

👍👍!

Laleaua neagră spunea...

In 2022 153/2017 i_si producea efectul. Cu Raluca la Sf așteaptă...

Gigi spunea...

Vai,vai,Corneliuss,ce postãri!Noroc cã sunt la o curã,cã altfel...Brrr.

Alexcta spunea...

Combați bine. Dă-i înainte, poate o sa te crezi pe tine!

Gigi spunea...

Am vrut sã spun ceva despre Poetul Nepereche,dar nu am gãsit un topic adecvat.Azi 15.01.2021,se face 171 de ani de nasterea Luceafãrului poeziei romanesti.Daca citim cartile,adevãrate capodopere ale neamului,vom observa cã ce a scris Eminescu atunci,sunt actuale şi acum.Adicã,nimic nu este nou sub soare.
Iata ce spunea Mircea Eliade:
"Cât timp va existã,undeva prin lume,un singur exemplar din poeziile lui Eminescu,identitatea neamului nostru este salvata!"
Pãcat,cã nu ne gãsim o clipa sã ne aducem aminte de poetul national al românilor!
Cei care azi se numesc politicieni,
ne-au fãcut sã uitãm inaintasii care au "ars" pe altarul patriei şi au lãsat urme adânci in cultura neamului românesc care nu se vor sterge niciodatã.

y spunea...

„SĂ NU UIȚI TURCAN!”
Luați psd .... sau este ... peeeeneeeeleeeee? Dacă nu vă uitați până la final, nici nu știți ce pierdeți!
https://www.facebook.com/watch/live/?v=368109930622714&ref=watch_permalink

În altă ordine de idei, până se descurcă ițele Plx-ului și ale legilor pensiilor militare de stat, să vedem de unde se scutură bugetul pentru a asigura în plus 10 milioane de Euro LUNAR la pensiile militare ale noilor veterani!
„În cei 15 ani de NATO, peste 50.000 de militari, 35 de batalioane şi 150 de microstructuri au participat în misiuni externe de menţinere a păcii, potrivit datelor Ministerului Apărării. Peste 400 de militari în misiuni de reprezentare în structurile de comandă ale NATO şi 80 de structuri militare certificate pentru participarea la misiuni şi operaţii ale Alianţei.” Articolul pe larg aici:
https://thraxusares.wordpress.com/2019/09/10/30-de-morti-nea-costat-siguranta-ruminiei-sub-umbrela-nato/
P.S.
1. Se poate totuși face o propunere referitoare la mărirea procentului pensiei de urmaș la ... 65% – 75%, sau măcar acordarea indexării doar la aceste pensii, care să fie adoptată în regim de urgență?
2. poate ar fi o idee bună să încercăm să nu ne mai referim la „pensiile militare” ci la „soldele cadrelor militare în rezervă sau retragere”.?
3. Oare ăsta (și nu Plx-ul) să fie obiectivul principal al lui ciucă „În discuțiile legate de inițiativele legislative, ministrul apărării naționale a cerut sprijinul celor doi parlamentari pentru a adopta, în regim de urgență, proiectul de lege pentru înzestrarea Forțelor Navale Române cu un sistem de instalații mobile de lansare rachete antinavă.”, iar restul … ăăă … fumigene?
https://www.mapn.ro/cpresa/16861_Intalnirea-ministrului-apararii-nationale-cu-presedintii-celor-doua-Comisii-pentru-aparare-ale-Parlamentului_html

Calinmihaib12 spunea...

Prof.Dr.Iuliu ȘUTEU (chirurg la Spit.de Urgență "Floreasca") și Comandant al Inst.Medico-Militar avea prin anii '79..vreo 8.000 de lei net..= venituri=solda+ veniturile profesorale= de la contabilitatea institutului..!

Laleaua neagră spunea...

Armata e pe funcții și grade... Cei din NATO SUNT PROSTI oare de nu sunt pe contrbutivitaye.... Sa ajuns pana acolo prin smecherii cu sporurile sa ia plutonierul pensie mai mare decât generalul și caporalul mai mare decât Colonelul... Eu personal am sa fac raport sa_mi retragă vadul de ofițer și sa ma facă plutonier dacă î_mi creste pensia... Ca pensiile sa fie corect calculate trebuie sa se ia în calcul 5 elemente ...gradul/functia/vechimea/grupade munca/OMM/ RESTUL CE SE PUNE E FURT IN DETRIMENTUL CELORLALȚI....

un oscar = o pensie spunea...

sa nu uitam sa punem oskarul

un oscar = o pensie spunea...

respect persoanele cu coloana si echidistante in activitate
respect decenta si bunul-simt
nu inseamna ca daca esti colonel automat trebuie sa fii respectat
respecta si vei fi respectat
eu doar imi exprim dispretul fata de lacomia imbuibatilor si jegurilor de fiinte indiferent ce grad au
acum suntem pensionari,sa lasam in urma ierarhia,imi ajung atatia ani de ierarhie
faza cu presul-crezi tu ca are cineva curaj sa contrazica vreun colonel?
stii cum se fac arici toti din casta respectiva in jurul unui colonel la o contra?
niciodata un subofiter nu va avea voie sa aiba o parere despre nimic,iti taie aerul imediat si te zboara afara(vezi cazul lt.Alexandru-a marait si exclus instant)
tu sigur esti un alt zbir care consideri subofiterii persoane de mana a doua
in rezerva sa te consideri tu ,eu decolez curand din colonie,sa ma caute in plua....

Unknown spunea...

Vă rog să mă lăsați domnule Huhu că nu mai pot!
Pt. avianyc de la un activ:

Mai rămâne să le faceți statuie la "întreprinzătorii" privați. Intuiesc și de ce. Vă "unge" patronul în detrimentul celorlalți angajați, că doar nu dă din buzunarul lui. Deoarece lucrez la investigarea criminalității economice, știu "cum" și "ce fac" întreprinzătorii noştri, marea lor majoritate.
Înainte aveam fișetele pline cu dosare având obiect înșelăciuni cu bilete la ordin, file cec emise fără acoperire (fără disponibil bancar)-țepe date reciproc între "marii" noştri patroni, evaziune fiscală de toate genurile, cea mai simplă- art.6 din Lg 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, adică stopajul la sursă, unde "marii" noștri patroni nici măcar acele obligații fiscale cu reținere la sursă, nu le achitau la bugetul de stat. Simplu, rețineau de la angajat sumele cu caracter de stopaj la sursă și nu le mai virau la stat, folosindu-se de acești bani după bunul plac. Am audiat zeci de oameni sărmani care sau spetit muncind "la patron" știind că vor avea la un moment dat pensie, de unde atâta pensie dacă "stimabilul" patron nu vărsa sumele reținute la bugetul de stat??? Ajungeau bieții oamenii la Casele județene de pensii și aflau că au lipsă stagii de cotizare la fondul de pensii cu "marele ajutor" al patronilor.
Ce-au reușit "marii" noștri patroni? Simplu. Au influențat decidenții politici, iar aceștia au dezincriminat/abrogat art.6 din LG 241/2015, ba mai mult, după cum bine se știe, au trecut obligațiile fiscale cu caracter de reținere la sursă (impozitul pe veniturile din salarii,
contribuţia pentru pensie, contribuţia de sănătate,contribuţia pentru şomaj)în sarcina angajatului!
Acum la modă este înregistrarea în contabilitate de operațiuni comerciale fictive în vederea deducerii tva-ului, spălarea banilor, neînregistrarea tuturor operațiunilor comerciale, angajarea "la negru", operațiuni fictive gen "suveică" cu administratori de firme "fantomă" cu sediul social fictiv și...multe altele că ți-aș scrie... până mâine dimineață, domnule avianyc! Sechestru n-ai pe ce pune că na, conturi golite, "toate cele" sunt pe părinți, frați și surori, condamnări cu suspendare, lupta cu morile de vânt!
Asta fac "patronii" tăi, domnule avianyc! Nu toți, dar destui cât să ne spună politicienii că nu-s bani de salarii, nu-s bani de pensii, nu-s... nu-s...de multe!



Iulian Mareș spunea...

Putin peste un Cdt RMc!

Iulian Mareș spunea...

Foarte corect si aplicat!
In aceasta situatie trebuie umblat la legea pensiilor militare sau la soldele de agrad/functie/grupade munca/specialist de clasa

Iulian Mareș spunea...

1-3/PS=Corect!

Iulian Mareș spunea...

Foarte bine punctat Gigi!
daca mai adaugam si presa scrisa de Eminescu, azi foarte actuala, avem dimensiunea Geniului!
Insa un idiot functional, marca USR, isi permite sa-l ridiculizeze si isi termina constructia tembele cu La multi ani, Mihai!

Iulian Mareș spunea...

Avia_cevrei_tu,
Eu nici nu ma mai obosesc sa te contrazic!
Pretul construit/mp in Bucuresti, Cluj, Brasov, Timisoara este azi sensibil egal, daca nu mai mic cu cel din 2014! Nu vorbim de exceptii, constructii de lux, unde dotarile ridica staketa!
Sa fii iubit...

Iulian Mareș spunea...

Ah, sa nu uit!
Ma omori cu patronii lu peste prajit, majoritatea fosti maistri si/sau sing in constructii, care au furat, pardon-scazut utilajele si skelele inanii 90, construiesc cu banii lor sau ai clientului?
Am vazut un bou, kipurile patron, de firma de anvelopat blocuri, care nici nu stia sa calculeze suprafata, el masura in placi, ca tontul care merge la geamgiu nu cu masurile ci cu sfoara cu noduri!
Nene, noi am mai facut si carte, nu suntem proletari si nici tu la cursurile de marxism ieftin!
Ca sa prinda o lucrare fac reducere si de 10% in faza 0!

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Ein Stein,
ce repede mai uita omul! Parca mai ieri, intrebau ce mai este mai, prin armata aia, a voastra! S-au desfintat multe, nu contest, insa personal din armele AA si RdLC au migrat in toate celelalte CFA, pe diverse functii! Nu i-a pus niciun pistol nici la cap nici in gura, adevarul ca s-au lasat pacaliti de promisiuni si au crezut ca le va fi mai bine! Intr-un fel merita compasiune ca au fost mintiti de la cel mai inalt nivel, insa si ei s-au aruncat cu capul inainte intr-o jungla!

Iulian Mareș spunea...

Olescu,
ca sa-i taie pensia lui Padina!!! :))

OSKAREL,
Se pune si scoala profesionala?
Tare de cap...ti-am mai explicat odata ce inseamna operativ, dar ai softwarw fara update! ...poate vrei sa scrii functii de executie vs conducere!

Iulian Mareș spunea...

Olescu & Huhu!
Ca sa fiu si mai clar, fara dubii, somitatile ce ling sare sunt Cezar si Corleon, pe care eu ”nici nu-i cunosc”!...

Iulian Mareș spunea...

Scoala profesionala fara finalizare!
”VM,aviator,scafandru,parasutist” sunt armesi/sau specialitati!
eu zic sa mergi la curatat cartofi si sa nu te mai bagi in discutii serioase ca nu poti duce dpv intelectual!

Iulian Mareș spunea...

Draga mea Raluca Pruna, reapare!

”Saracii magistrati, umiliti cu salarii de 10.000 de euro si pensii de 16.146 de euro. La toti le-au inghetat pensiile si salariile numai lor nu si se simt necajiti.
Raluca Prună SPULBERĂ discursul PNL pe tema pensiilor speciale: ”Că așa se face statul de drept: cu justiția cu capul spart. Ne luăm numai de magistrați”
Autor: Mihai Cistelican, Apud: luju.ro
Raluca Pruna:
Fostul ministru al Justiției, Raluca Prună, critică discursul senatorului PNL, Virgil Guran, despre pensiile speciale. Prună se arată deranjată de faptul că reprezentantul PNL omite în discursul său Armata și angajații de la Interne. „Strategic cum ar veni, sa nu se sperie siguranța naționala ca de ea nu ne atingem. Numai de magistrați, ca așa se face statul de drept cu justiția cu capul spart și siguranța naționala asigurata ca facem reforma, dar la ea nu umblam”, arată fostul ministru al Justiției.”

Alin spunea...

Daca asta ai inteles...

Dancapitandeplai spunea...

Exact asa. Ce relevanta are o astfel de comparatie? Doua nulitati absolute, nescolite, care actioneaza dupa bunul plac facand legi in tara asta. Toti repetentii si corigentii care ne-au fost candva colegi de scoala sunt acum in varful ierarhiei, fara vreun alt argument decat acela al datului cu dosul prin odaile altora.

avianyc spunea...

Prin anii 80 un pilot instructor cu vechime castiga la sc de of sf Boboc intre 8000 -11000 lei lunar.Activiate de zbor din 15 ianuarie pana in 25 decembrie.

avianyc spunea...

@ monteoru
Eu stiu foarte bine ca am trecut si ma lovesc de fenomen.
Ce nu intelege neprihanitul " ein stein" este ca orice mărire a salariului minim este achitată de client,beneficiarul lucrărilor si nu de catre patron.
Ca este mult sau putin 3000 lei net cat se cere pentru necalificați in constructii ramane la aprecierea beneficiarului care plateste.
Nu toti au posibilitati financiare sa angajeze la astfel de valori lucrari de constructii tinand cont ca meseriașii sunt platiti mult peste 3000 net.Si atunci se merge la negru ,falsificand contractul de lucrare si registrul de prezenta zilnică si protectia muncii si stând cu ochii pe împrejurimi sa poata ascunde personalul in caz de aparitie a ITM.
Patronul doar mărește prețurile si scumpeste manopera plus ca este scutit de taxe de la 100% la 85%.
Adevarul ca sunt si multe cheltuieli cu utilajele de constructii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, Raluca Chierjă, dupa Strigoi Fofoaia, este una dintre cele mai fasciste lichele din institutia cu orbeți scelerați, imbuibati si dereglati, si daca ar fi lucrat in CCR ar fi fost capabila sa dea hotarari ca cei din aparare, ordine publica si siguranta nationala sa umble in zula goala in misiuni si pe strada! Are venin in ea cat sa ucida 1 tona de cobre si 100 de elefanti, ca nu degeaba Bubos Urinăbivolariană a numit-o sinistru in guvernarea bautorilor de urina, sorosisti! E atat de ințepata in gur, de zici ca merge permanent inhiptă, din anus pana-n sinus, iar ura pentru uniformele meletare si chiriasii din ele intrece orice inchipulire mengelic-himlleristă! Ce buna era sa fie un sef de lagar de exterminare nazist, sau killer peste cuptoarele de incinerare a cadavrelor!!! Si cand te gandesti la cati de pe aici postatori le curg balele, ca la cainii turbati, dupa o asemenea podoaba de extrema dreapta!

angel spunea...

@Laleaua neagra. Foarte corect ce spuneti! Cum o fi sa stai ca pensionar sub umbrela la mare si sa iei spor de antena/radiatie(umbrela e antena si emite radiatii?), sau indemnizatie de comanda (pai ce mai comanzi? meduzele din mare?), etc. Armata e pe grade si pe functii! Au fost si copii de trupa care au ajuns generali. Accesul la invatamant in armata a fost la fel pt toti. Pensiile sa fie stabilite intre niste limite clare peste care sa nu se poata trece. Sa nu existe maiori cu pensii mai mari decat un general sau subofiteri cu pensii mai mari decat un colonel!

avianyc spunea...

@ unknown
Ce spuneti dvoastra sunt lucruri arhicunoscute in practica.
Nu au insa nicio legătură cu ce am spus eu.
Eu am spus doar ca orice majorare a salariului minim brut nu este achitată de patron angajatului ci de către client ,respectiv beneficiarul lucrărilor prin majorarea prețurilor si scumpirea manoperei.
Poti ridica salariul minim si la 5000 lei ca tot clientul său beneficiarul manierei suporta majorarea.
Singurul lucru bun facut de psd a fost trecerea acestor contributii la angajat ca sa se evite situațiile de care vorbiti.
În rest cu organele statului adormite si cu mana întinsă la darul patronilor angajatul are putine sanse .Plus implicarea politicului tot cu mana întinsă...

Iulian Mareș spunea...

Meserie,
Sa ne faci cu mâna de pe tarlaua cu sparanghel!
*Un pont: danezii plătesc binișor în zootehnie și nu ai nevoie de competențe lingvistice...

Iulian Mareș spunea...

Mai școală profesionala,
Ma angajez să-ți dau o suma lunara reprezentând un stimulent cu o singura condiție, întrucât ai fost subofițer de stat major!
Iti dau sa elBorezi cel mai simplu document de sta major, nivel B si dacă iei nota 6, recunosc ca te duce mintea!
Înțelegi, da?
Te prinzi?

Iulian Mareș spunea...

Avianyk,
De acord...!
Ce a fost nu o sa mai fie!
In aceeași perioada un VM sau Tc nu castiga nimic în plus! Oare de ce?
Ce, la alte arme nu erau instructori sau mari meseriași?
Mie nu-mi spui noutăți pt xa eu știu câți mănâncă cozonac pe spatele unui pilot...si a aeronavei lui.

Iulian Mareș spunea...

Sa îi duci xarne ...🖕👍🤣

Iulian Mareș spunea...

Pensia este într-o oarecare concordanta cu solda, care este în legătură cu gradul, funcția, importanta activității desfășurate!

y spunea...

Ceva asemănător am propus aici
https://www.huhurez.com/2021/01/pl-x-1992020-trimis-la-cituiala.html#comment-form
dar nu am fost atât de sintetic sau poate nu m-am exprimat prea clar. Mă gândeam la o MĂRIRE CONSISTENTĂ a soldei de grad și păstrarea ei în INTEGRALITATE în pensia militară de stat/solda cadrelor militare în rezervă sau retragere (aș prefera a 2-a denumire, poate reușim să implementăm conceptul)

Iar INDEXAREA (păstrarea puterii de cumpărare) acordată obligatoriu în anii în care nu se fac actualizările cu soldele activilor; astfel când se face actualizarea, nici efortul financiar nu va fi foarte mare.

Nu știu, dar poate ar trebui umblat și la conceptul „funcția bate gradul” și eliminate astfel de situații? Sau ar fi imposibil de evitat?

ioan spunea...

Deocamdata nu a dat OG ca Vulguta.Cat priveste ,,cocoselul"nea Ifrime trebuie sa mai fie si la purtator si vioi ca sa poata murii.Dar dupa poza nu cred ca are vioiciunea necesara.

M spunea...

@Laleaua Neagră

Și de ce nu contributivitate? Pe ce ai plătit impozit, aia să între la pensie?

Apropo! Când v-ați pensionat?
Pun pariu că înainte de modificările făcute în structura soldei care a introdus sporurile. 😁 Ca să zic așa: "dacă eu nu am avut sporuri, să le taie celor care au avut." Adânc!

Eu zic să taie toate sporurile pe care nu le-am avut eu, de la toate armele și specialitățile. Numai ce am eu e bun, restul e furt!

Dăi in plm pe actualii activi care au 30% sporuri! Dăi in plm și pe ăia de la Interne care nu au specialist de clasă! Dăi în plm pe toți, nu contează dacă nu câștig eu nimic, dacă moare capra lor tot am o satisfacție.

Faceți domnule raport să vă ia gradul și mă treceți și pe mine că vă susțin!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

Bag seama ca ai PRIMIT ORDIN SA SCOTI POZITIA _CORECTA A DOMNULUI BAHNAREANU!!!!!???
EI ASTA NU ASI FI CREZUT CA-I POSIBIL ! RUSINE........................

Julian spunea...

Iuliane...
Dacă ai ,,lins" unde trebuie și ai pus mâna pe un Oscar în ultimele 6 luni uiți de ,,concordanță solda/grad/funcție "...!

Iulian Mareș spunea...

Mîțu știu, dar Clampi?...?
O fi de la Clămpău? Atunci știu...vacinatu

avianyc spunea...

@ Mares
Cozonacul il mănâncă pilotul pe spatele celor care îi pun la dispoziție aeronava.
Fără ei pilotul mănâncă pâine de tanchist cu excepția inaintarii mai repede in grad.
De la piloti si tehnici in jos cam toti sunt " tanchisti" la portofel ,inclusiv șeful de stat major.

avianyc spunea...

Dacă luati pensie doar pe ce s-a platit impozit va cam frigeti la cuantum.
Nu uitati ca venitul impozabil este venitul brut din care se scad contribuțiile, deducerile, etc.
Nu ar fi mai bine sa luati pensie avand ca baza venitul brut din statul de plata din care se calculează CAS sau CIBS ?
Ia vedeti cum este mai bine !!

Unknown spunea...

Este mai rău stimate camarade! Și știu ce spun! Slab profesionistă, cu o spoiala de carte! Își "prinde urechile" dacă o chestionezi pe teme juridice!
Râdeau magistrații de ea cu gura până la urechi! O mascotă!!! Nici prin somn n-are voie să vorbească despre "cei din siguranță natională"!

Viorel spunea...

Așa scoți țara din rahat nu cum a făcut Guvernul Orban anul trecut și Cîțu anul acesta iar pe KWI l-a durut în pix de ce face guvernul cu banii împrumutați. Implicarea directă a președintelui Joe Biden și atenție (pentru patronii de la noi, fără intenție domnule avia ci doar ca o constatare), creșterea salariului minim pe economie cu puțin mai mult decât dublu, de la 8 la 15 dolari, deci 7 dolari în plus, 8 ore pe zi x 15 = 120 / zi x 20 zile media lunară = 2.400 x 4 lei / 1 dolar = 9.600 lei pe lună, cel puțin). La noi patronii negociază la sânge și pentru cei 70 lei impozabili acordat la salariul minim (2.230+3%/66,9 adică 70=2.300). „Trăiască Nația!”.
„Viitorul președinte Joe Biden va dezvălui joi seară un plan pentru a ajuta economia în valoare totală de 1,9 trilioane de dolari, pe care vrea să îl voteze imediat și care include plăți directe de 1.400 de dolari către familii, au spus doi înalți funcționari, potrivit AFP.
Oficialii, care au solicitat anonimatul, au clarificat, de asemenea, că administrația Biden va cere să treacă la un salariu minim de 15 dolari pe oră, puțin mai mult decât dublul celui plătit în prezent la nivel federal. Acest plan este ambițios, dar realizabil, au considerat ei.
În plus, acest ajutor, prezentat ca măsuri de urgență, va fi completat „în următoarele săptămâni” de un plan de investiții inovator care vizează redresarea economică”.
„ Încă un lucru esential. „ Datoria administraţiei americane va echivala în acest an cu Produsul Intern Brut al SUA la sfârşitul lui 2020, potrivit unor estimări publicate miercuri de Oficiul pentru Buget al Congresului SUA (CBO), informează EFE, potrivit Agerpres”. Deci, un președinte care deși știe ce datorii are S.U.A., își respectă cetățenii în situație de criză urmând ca din mers să ia măsuri și pentru redresarea economiei. La fel a făcut și KWI, Orban, Cîțu cu miliardele împrumutate. https://www.hotnews.ro/stiri-international-24541363-statele-unite-biden-dezvalui-plan-ajutor-economic-1-9-trilioane-dolari-inalti-oficiali.htm

Iulian Mareș spunea...

Posibil!
Însă această acțiune poate fi privită si ca un sprijin camaraderesc, de final?
Pe timpul meu nu se practica asemenea ajutor, eu ieșind inițial pe L263; ulterior s-a generalizat!

Viorel spunea...

un uscar = o pensie, tu iar dai cu oiștea în gard. În promul rând cunoști gradele și funcțiile militare și dacă da, când afirmi „salariu dublu=pensie dubla ar fi corect” la ce grad și funcție te raportezi ? Cine la gradul tău (confirmat de tine) Plt.adj.pr. / Funcție de Plt.adj.pr. ar trebui să aibă salariu dublu = pensie dublă, Slt., Lt., Cpt, Mr., domnul Col. Iulian Mareș sau Șeful S.M.F.T., S.M.Ap. ?

Iulian Mareș spunea...

avianyk,
Interesant pdv-ul tău!
Dacă ai fi trecut prin UNAP gândeai total invers: pilotul este cel care duce aeronava în misiune si întrebuințează mijlocul de luptă! Fără el, omul, valoare suprema5, tehnicii ar putea întreține aeronave pt muzeu! Biroul om-tehnica este indestructibil, el lupta, voi ceilalți sunteți "slugi". Tendinta este de 3 piloti/aeronava si nu 3 aeronave/pilot, ca să întrețineți voi mai mult!
Nu ma face sa scriu și sa va pun o lume întreaga în cap...asigurare, dirijare, coordonare!
Retine, el zboară, el este nucleul, voi electronii! Si asa este în orice aviație, din orice armată. Nici nu știi ce dragi mi-s aviatorii si de ce...

Huhu Rezea spunea...

Asa face și țiganu'...își laudă ciocanu😷

un oscar = o pensie spunea...

plt.adj.pr vs. colonel
plaja sa fie la pensii 3.000-5.000 (subof) vs 7.000-10.000 pensie (colonel)
vad ca tu ai vrea subofiterul sa aiba 3.000 si un colonel peste 15.000
sa lasam generalii si S.M.Ap

Iulian Mareș spunea...

Plus oskarul! 😝😝
... că moare trepadușul nebăgat în seama, "Oskărel", care nici la pensie nu a aflat ce-i aia subofițer de stat major!

Leo spunea...

Avyanic , din ce cauză a murit Gh. Guiu ?

Iulian Mareș spunea...

Oskărel,
Omul te-a întrebat, tu te-ai ambalat. Stai domol ca nu știi nimic despre colonei! Comandantul unității tale ce grad a avut? Ce unitate era? Batalion, Depozit, Baza de reparații...?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Cred xa este potcovar...

Iulian Mareș spunea...

Sigur ai probleme cu Testul Pisa...

Gigi spunea...

Uitandu- mã mai atent la titlul art.de faţã şi citind mai cu atenţie,dar şi aducerea aminte de tovarasa Puna,mi-am dat seama cã aceastã d.na Raluca,este o altã paralela care intersecteaza într-un punt anume pe cele douã paralele.Cã,tarisoara noastrã nu duce lipsã de idioţi,nu mai este o noutate, dar cel mai grav este atunci când ajungi pe unele posturi de care depind de tine oameni şi ne mai mirãm de ce ies unele legi din procesul de facere aşa cum ies.Unde o fi vãzut personajul asta cã se iese la pensie in acest domeniu la 37 de ani,nu pot sa-mi dau seama!

Iulian Mareș spunea...

Erata:
Biroul > Binomul

Alex spunea...

Pruna Raluca este lipsita de bun simt si de rusine ca si" dumnezeii "din C.C.R.Asta impreuna cu toti cei de teapa ei ,desi sunt imbuibati si au salarii pana la cer vor sa-si pastreze si pensiile de sute de milioane.Pentru ce?! Ce mama naibii au facut ptr.700.000.000 sau 400.000.000.de lei?Ori sunt cretini si nu mai stiu valoarea banului?Ne-au luat de prosti pe toti si de douazeci de ani se lafaiesc in privilegii mult mai mari ,decat cei care au fost presedinti in aceasta tara.Totul sub privirile ingaduitoare ale guvernelor care ne-au condus.S-au batut liberalii cu pumnii in piept ca desfiinteaza pensiile speciale in prima suta de zile de guvernare.Au trecut cateva sute si ei dau numai din falci.Am mai spus-o in nenumarate randuri ca magistratii nu au bun simt ,au un tupeu extraordinar si isi apara fara pic de rusine pensiile exorbitante .Nu-i intereseaza pe ei pensia minima si faptul ca unul dintre ei incaseaza o pensie aproape de o suta de ORI MAI MARE DECAT PENSIA MINIMA,pensia cuvenita la O SUTA DE OAMENI. Daca ei nu au bun simt ,atunci guvernantii prin mijloacele pe care le au ,sa faca in asa fel incat sa-i aduca cu picioarele pe pamant,printre muritori.Ar trebui facut ceva si cu dumnezeii legilor din Romania ,care de multe ori iau decizii sprijinind anumite partide politice atunci cand sunt la guverare ,de unde rezulta afinitatea clara ptr.un partid sau altul,ceea ce nu ar trebui sa se intample la C.C.R.Din moment ce acestia au ajuns acolo simpatiile ptr.anumite partide trebuie lasate deoparte.

avianyc spunea...

@ Leonard
Infarct

Viorel spunea...

Domnule itbuff71, cred că greșiți profund și mă simt umilit de afirmația dumneavoastră „subofiterii după ce au trecut în rezervă sunt foarte vocali, în activitate nu mai știu cum sa se faca pres in fata șefilor (marea majoritate)”. Să înțeleg că această atitudine (de preș) era valabilă și pentru dv. față de șefi ? Nu cred că este demnă de un ofițer. Dacă (să presupunem) în activitate ați fost Cdt. de U.M. înseamnă că ați fost un Cdt. fără valoare dacă ați fost pus să conduceți (sau ați avut) o unitate formată în MARE MAJORITATE din preșuri.
Poate trebuia să specificați că MAREA MAJORITATE dintre M.M. și Sof. în activitate au coloană vertebrală, onoare, cinste etc, dar ca și în orice instituție (colectiv) mai sunt și excepții negative (nu folosesc / cuvântul rebuturi).
În plus, faceți o altă mare greșeală, ca și Cdt. / Șef în activitate vă respect dacă meritați, fiind obligat și de legi, regulamente, ordine (le execut, tac, înghit și vă înjur în gând).
Ca pensionar, vă respect doar dacă meritați dacă nu pot să vă aduc aminte sau să vă întreb cu glas tare într-o adunare (spre ex.) la Cercul Militar despre anumite potlogării pe care le-ați făcut în calitatea dv. de fost Cdt. Se va face liniște, colegii se vor uita la dv., care umil veți lăsa capul în jos de rușine (dacă o să vă fie). Adică veți fi PREȘ în fața lor.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Skoda 4x4 spunea...

Asta cam asa este domnule ,dar cine sa faca asa ceva cand toti tac ?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Sper sa vina destui oameni întregi la xap si sa le dea carne xat cuprinde celor 2 curviștine syrori, din staful declin, care nu au muncit nici măcar o zi în viata lor...
Declin, dacă nu se mai taie Pădurile, Mutu ce mai face?

Mișu spunea...

Nu înțelege toată lumea, odată pentru totdeauna că, pentru șpăgarii parchetari nu există nimic mai presus decât casta lor, adică privilegii,salarii, pensii, toate exorbitante, în detrimentul celorlalți?Oare nu se sesizează nimeni, toți suntem adormiți?Pentru ei totul este constituțional,iar pentru popor este neconstituțional...Adică, eu decid, eu să trăiesc veșnic, iar poporul muncitor să-mi plătească forever leafa și nesimțirea!De ce deciziile în care îi privesc se judecă tot de ei?Suntem unici în lume..., ce ar fi ca fiecare breaslă să își judece singuri soarta și beneficiile ca activ și pensionar?Singura soluție este să fim cât mai vocali, oriunde, în stradă, masmedia și nu numai!Piedica noastră esențială în rezolvarea problemelor pe care le avem în prezent este obtuzitatea parchetarilor șpăgari!!!Decid în totalitate politic pentru că așa au fost numiți, POLITIC!Ei constată -legalitatea-, cu ghilimele de rigoare, asupra unor hotărâri de maximă importanță pentru categorii diverse de personal.Nu-i așa?Să trăiți bine...

Ein Stein spunea...

@avia
Nici nu stiu ce sa cred, esti indaratnic sau incredibil de naiv. Abordarea asta cu salarii mici sau inexistente este si a fost doctrina fundamentala a "dreptei" romanesti, e cea mai usoara, nici macar nu trebuie sa-ti incingi creierul. In lumea civilizata abordarea e una stiintifica, calcule, matematica, statisticii, studii si alte nimicuri. Domeniul contructiilor este unul aparte, e printre domeniile de unde nu poti sa muncesti online, remote sau sa faci outsourcing. In toate produsele, nu numai in constructii, costul cu forta de munca se reflecta in pretul final. Daca tu esti un patron dreptaci, evident ca nu te duce mintea sa reduci costurile de productie decat prin scaderea salariilor, daca s-ar putea costuri zero. Daca ai fii doar patron, dedicat muncii tale si cu stiinta de carte in domeniu, poti sa reduci costurile de productie prin alte cai decat cele binestiute in Romania. Poti spre exemplu sa investesti in tehnologii moderne, utilaje performante cu care sa comprimi timpul de finalizare al unei constructii. Daca spre exemplu prin metoda ciumei galbene, salarii foarte mici, dai in folosinta o cladire in 12 luni, cu metode stiintifice, nondreapta, dai in folosinta constructia in 10 luni. Cele doua luni de economie cu salariile vor avea un impact mult mai bun in pretul final, costuri de productie mult mai mici, deci si preturi mai mici. Metode sunt multe dar trebuie sa mai pui si mana pe carte, ori asa ceva e foarte dificil pentru un creier dreptaci.
In orice stat de drept, cu respect fata de lege, statul da dreptul oricarui cetatean sa dezvolte orice afacere ii trece prin cap atat timp cat respecta legea. Daca legea spune ca trebuie sa platesti 3 000 lei salariu, apai il platesti ca asa spune legea. Daca legea spune ca daca nu versi banii la fondul de pensii mergi la puscarie, apai mergi. Asta e secretul tarilor civilizate si bogate, respect fata de lege si stiinta de carte.
Tot ce spui tu sunt doar prostii si impresii dreptace, rupte complet de realitate.
Mafiotilor!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...

Domnule avianyc. Un exemplu și 2 întrebări:
1. Având în vedere că nu avea lichidități (fonduri de rulat pentru achitarea unor utilități), o societate a licitat o lucrare și a câștigat licitația acceptând un profit de 1% (doar pentru a-și rezolva problemele financiare de moment care nu o duceau spre insolvență, urmată de faliment).
2. De ce dacă (,) crește salariul minim brut trebuie să crească și prețurile la materiale ? Creșterea prețurilor la materiale, etc., (deși nu este normal pentru că niciodată crescând și una și cealaltă, nivelul de trai al omului nu va mai crește, va stagna) detrmină guvernul să mărească salariul minim, pensile, etc. Creșterea salariului minim, pensiilor, etc., trebuie să aducă bunăstare și nu o echilibrare financiară în bugetul familiei prin creșteri de prețuri de cele mai multe ori în defavoarea acesteia.
3. De ce să suporte beneficiarul unei case scumpirea manoperei prin creșterea salariului minim pe economie când foarte bine îl puteți suporta dv. din profitul de 25% (stabilit din start și doar de dv. știut în momentul negocierii lucrării). Pierdeți 15 procente și rămâneți doar cu 10. Sau e prea puțin pentru pretențiile și planurile de vacanță ale oricărui patron.

Cezar spunea...

Mi se pare foarte korekt..sic
Taiati pensiile speciale
Sunt furt..

Gigi spunea...

👍 👏 👌

Viorel spunea...

Domnule Laleaua neagră, „Ca pensile să fie corect calculate trebuie să se ia în calcul 5 elemente…..gradul/funcția/vechimea/grupa de muncă/OMM/RESTUL CE SE PUNE E FURT ÎN DETRIMENTUL CELORLALȚI”. Dumneavoastră sunteți Ofițer iar eu Subofițer și vă întreb cu tot respectul. De ce 5 elemente și nu 6 ? Ce le răspundeți tuturor pensionarilor militari (Of., M.M., Sof.), celor care ne-am obișnuit să le spunem (neterminați / cu scuzele de rigoare) și care au plecat din sistem ca urmare a desființărilor / restructurărilor de U.M., M.U., etc. în momentul în care vă întreabă, de ce le eliminați (și la marea majoritate a contat foarte mult pentru a atinge procentul de calcul al pensiei de 85%) Vechimea contribuției la fondul pentru pensia suplimentară și / sau buget de 3, 6, 9%.

fiducuis52blogspot.com spunea...

Cu referire la pretinsa retroactivitate și încălcare a principiului drepturilor câștigate, CCR a observat că, în Decizia nr. 810/05.12.2019, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 172/02.03. 2020, paragraful 51, a evocat Decizia nr. 375/06.07.2005, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 591/08.07.2005, în care a statuat că, în temeiul prevederilor art. 47 alin. (2) din Constituție, legiuitorul are dreptul și obligația să stabilească criteriile și condițiile concrete ale exercitării dreptului la pensie, inclusiv modul de calcul și de actualizare a cuantumului pensiei. Prin aceeași decizie, CCR a reținut că noile reglementări nu pot fi aplicate cu efecte retroactive, respectiv în privința cuantumului pensiilor anterior stabilite, ci numai pentru viitor, începând cu data intrării lor în vigoare.

CEZAR spunea...

https://ancmrr.ro/comunicat-ancmrr-din-15-01-2021

Iulian Mareș spunea...

Tara si Guvernul are grija mare de gunoieri! Iata:
Populația cu grad ridicat de risc
a) Adulți cu vârsta peste 65 de ani;
b) Persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate;
Lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale:
c) Personal cheie pentru funcționarea instituțiilor statului (parlament, președinție, guvern, ministere și instituții subordonate acestora);
d) Personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și a autorității judecătorești;
e) Personalul din sectorul economic vital:
- Procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază (panificație, lactate, carne, fructe și legume);
- Uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă;
- Centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric;
- Unități de producție, transport și distribuție gaze;
- Unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi;
- Unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare;
- Transport de persoane și mărfuri;
- Noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale;
- Comunicații (serviciul de telecomunicații speciale, radio și televiziune naționale);
f) Personalul din unitățile de învățământ și creșe;
g) Personalul poștal și din servicii de curierat;
h) Personalul cultelor religioase;
i) Personalul din mass media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje în unități medicale);
j) Personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.

Iulian Mareș spunea...

M,
Da asa este! Sunt 2 site-uri petitie on-line si petitii pe declic.ro

Huhu Rezea spunea...

Dacă o nouă lege a pensiilor militare sau o modificare a legii pensiilor militare prevede recalcularea pensiilor în plată, noul cuantum recalculat, mai mic sau mai mare, se aplică numai după intrarea în vigoare a noii reglementări. Eventuala micșorare a cuantumului nu implică drepturile plătite anterior. Asta înseamnă neretroactivitatea legii de care vorbește CCR.
Pensia militară nefiind un drept câștigat, menținerea sau nu în plată a fostului cuantum mai avantajos ține de opțiunea legiuitorului. Constituțional este și dacă îl menține... și dacă se aplică noul cuantum mai mic

Iulian Mareș spunea...

Doar pentru cei care-l cunosc: Gl. Roman si român!

https://www.facebook.com/Iullisianaoficial/videos/generalul-nicolae-roman-candidat-aur-mult-succes-doamne-ajută-/895958811169854/

Si tot el despre pensii:

https://www.youtube.com/watch?v=qpTOzjthrEg

Viorel spunea...

un oscar = o pensie (Domnule Plt.adj.pr. citiți cu mare atenție pct. 2 din comentariu. Deci după 17-18 ani de carieră ca și „operativi” cum vă place să vă exprimați / citiți însă și pct. 1, de fapt tot comentariul pentru că dacă vă ducea capul puateați să fiți Mr. sau Lt.col. la vârsta dv. iar în rezervă, cu o pilă erați Col. ca domnul Mareș). Și tot la fel, dacă vă ducea capul participați la selecție pentru a urma Cursuri de stat major pe arma și specialitatea militară pe care ați fi droit [în fosta mea unitate, fost Plt.adj. (Muz.Mil.) a urmat Cursuri de Casier la Școala de Aplicație pentru Logistică / Chitila, după care și-a schimbat și arma și specialitatea militară], etc. (în birou, pe scaun, la călduț, la cafea, ca să vă folosesc cuvintele). Funcțiile de stat major încep de regulă de la gradul de Plt.maj. cu limita de vârstă în grad spre Plt.adj.
„1. Maiștrii militari și subofițerii sunt specialiștii și/sau luptătorii care ocupă funcții de comandanți/șefi de grupe, plutoane în structurile combatante sau asigură conducerea structurilor tehnice de suport logistic. Formarea lor profesională urmărește dezvoltarea competențelor de luptător, precum și de utilizarea, administrarea, întreținerea și repararea armamentului, tehnicii și materialelor din dotare, în vederea asigurării operativității acestora. 2. În aceeași măsură, maiștri militari și subofițerii în a doua parte a carierei se specializează în activitatea de stat major și de management executiv al activităților din armele, serviciile și domeniile funcționale ale armatei. 3. Atât maiștrii militari cât și subofițerii au posibilitatea, pe parcursul carierei militare, de a deveni ofițeri”.

Leon spunea...

La 48 de ore, pe acelasi post Tv, Antena 3, la ora 20, o putem urmari pe Olguta dand Replica la spusele Ralucai, despre pensii si salarii !

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Ce Tare este Olguta d-le @M !
I-auzi, sa puna ea din pix Coeficientii de Functie la toate Institutiile statului !
Parca o vad in fata randului de milirari , de la Soldat la General si hotarand pentru fiecare grad in parte, tu Soldat, 1 , tu Maior, 2, tu colonel, 3, iar tu Ciuca meriti 4,35..!
Deci Nu Finantistii din SNAOPSN au stabilit Grila de Salarizare, ci Olguta in persoana...!!
PS, Si totusi, pentru un militar de cariera, sunt jenante expresiile folosite destul de des la adresa unei Femei !

Gigi spunea...

De acord,mai ales cu ultimul pasaj!

Paul Puiu spunea...

La tanti Olguta i-a cantat in struna si actualul coleg al ei de partid Coarna, zis Goarna care s-a aratat foarte satisfacut de plafonarea pensiilor sustinand ca nu era normal sa se plece cu pensie mai mare ca salariul net!!! Numai ca el așa a sustinut ideea pentru ca nu il avantaja sau dezavantaja pe el si trebuia sa ajunga deputat!!!! Goarna nu a batut din gura decat formal, nu a initiat actiuni in instanta decat izolat in anumite judete, sesizari pertinente la avocatul poporului,cu toate ca legislatia era nefavorabila politistilor activi si pensionari!!! Tanti Olguta si-a batut joc de politistii activi si rezervisti ca i-au permis sindicatele, drepturile salariale fiind afectate timp de 5 ani, inca de pe vremea lui Ciolos pana si in prezent!! oug 75/2020 nu a fost respectat decat partial prevederile Deciziei 51/2019!! Legea salarizarii a fost conceputa si adoptata de psd ca o bataie de joc la adresa politistilor si militarilor fiind acceptate salarii mediocre si taierea salariilor compensatorii, de parca se pregateau ca vine criza!!!!! La fel au facut si cu plafonarea pensiilor, de parca era perioada de recesiune!!!! Au lasat salarii mici si au amanat acordarea lor decat etapizata pentru fraierii de bugetari si pentru cei de lux, electoratul, le -au dat pomene, adica salariile 100% si sporuri!!! Toate aceste lucruri(plafonarea pensiilor si salarii mici platite in etape) s-au facut ca sa aibe ei bani sa le dea pomene la cei care sa-i sustina in alegeri,sustinand ca au facut prin aceasta modalitate economie la buget!!!! De fapt psd a umilit armata si politia prin acest mod ca sa-si atraga simpatizanti si sa creeze antipatia cetatenilor fata de noi cu toate ca cele mai mari salariivsi pensii le aveau magistratii!!! De fiecare data se prezentau salariile sau pensiile magistratilor si au plafonat pensiile militarilor de si a politistilor si au stabilit salarii mediocre pentru acestia!!! Daca am stiut ca o se ajunga asa, multi din noi numai imbracat o cariera militara sau de politie!!! M-am saturat sa fim umiliti de toti nenorocitii de politicieni care multi din ei nu au lucrat nici 5-6 ani in campul muncii sau nu su facut armata!!!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Șoimul spunea...

Două pupeze cocoțate în vârful min. Muncii, Olga făcând și bune și rele(pentru noi doar rele) Turcana doar rele pentru toți.
Asta nu știe ce-i cu ea.
Cât privește coef. șefului armatei...asta demonstrează neimplicarea și dezinteresul lui pentru o salarizare decentă a tuturor militarilor.
El nu trebuie compătimit pt coef ci pentru prostie și lipsă de implicare.

Leon spunea...

Ce zicea in anul 2016 Generalul Jianu( cand se elabora viitoare L.153/2017): "În proiectul elaborat de noi am pornit cu un coeficient de 1,04 pentru soldat, 1 fiind egal cu valoarea salariului minim pe economie plus 10, adică 1.450 plus 145 egal 1.595. Pentru a stimula evoluția în carieră, am prevăzut acordarea unui indice de importanță pentru fiecare eșalon superior"
Apoi, venim cu particularități privind acordarea unor majorări ale soldei de funcție pentru personalul aeronavigant, din marină, forțe speciale etc. Am discutat despre toate acestea cu categoriile de forțe, am ajuns la un acord și la un proiect care, dacă ar deveni act normativ, ar elimina nu numai anomaliile din salarizare, ci și alte divergențe.

Acum cred că este prematur să intrăm în amănunt, dar vă asigur că am avut în vedere atât respectarea ierarhiei militare, cât și interesul instituției și evoluția în carieră a cadrelor militare..."

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Eu... de cand tot spun aici că toate drafturile legilor în domeniul salarizării și pensiilor militare sunt eleborate în structurile centrale ale MApN și MAi. Ce de la SRI doar își dau cu părerea, pentru că nu se pricep.
Doar neinformații o tot țin langa că vinovați ar fi politicienii de tot ce ni se întâmplă în domeniul pensiilor
Incepuseră uzerii @ nea nicu și @cjipa să dea din casă, dar au fost repede dați în gât și puși la punct să bată în retragere pe site-ul de la Craiova.

Gigi spunea...

Înca mai sunt dubii cã aceşti nemernici,aşa zisi "guleraţi",coate albe" sau cum dracu se vor mai numi,ne sunt duşmani şi ne poartã sînbetele?
Dacã politicul a platit cu votul, idioţii ãştia obtin grade,nu platesc nimic,ba din contra sunt rasplatiti.

Gigi spunea...

Da,aşa este.Acum 2-3ani am avut o discutie cu un subaltern a llui Goarna asta,care sustinea acelaşi lucru,cã se iese cu pensie mai mare cã salariu.I-am demonstrat cã la cei ieşiţi pânã în 2016 nu este cazul.Poate cei ieşiţi cu 01.01.2016.
Asta nu înseamnã cã trebuiau plafonate toate pensiile,cã d-aia s-a deschis o prapastie aşa de mare între pensionari ieşiţi pe legi diferite in perioade diferite.


M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@M
Mai degrabă d-ta ai niște fixuri vecine cu idioțeniile pe care le constați la unii dintre noi
De ce aș acuza-o pe ministra de finanțe din 1915... sau pe Cioloș, pentru OUG 57/2015, când ei s-au trezit peste noapte cu draftul art. 40, adus de miniștrii Toba si Motoc, dragt la care gulerații lucraseră saptamâni intregi.
La fel a fost si cu OUG 59/2017. De la cine a aflat Olguța că MApN nu mai are buget din cauza pensionatrilor militari?

Leon spunea...

@M, argumente pertinente Da, Jigniri repetate NU !
PS. Pentru cel putin 7 zile, renunt la Comentarii, merg intro localitate vecina sa invat si sa inteleg Jargonul tiganesc ( Panarama, Flegma, Bagaboante, Scursura, Jeg, etc.)..!

Mișu spunea...

Cei pensionați după ianuarie 2016 au avut creșteri succesive ale pensiei, până in septembrie 2017, când a ieșit la rampă Olpuța cu ordonanța respectivă, care și-a asumat-o și P.S.D., cu cel puțin 1500-2000 lei, cunosc cazuri concrete!Așa că ne mai mirăm de ce se întâmplă azi? Fără OMM și indexare, actualizări etc.Oare 3,8% era așa de mult?Bine spunea cineva că toți pensionarii militari, mă refer,care au ieșit între ianuarie 2016-septembrie 2017, au avut informația că se poate, că este momentul de a exploata la maxim clipa, legea 223/2015 având girul important și cel mai consistent din parte S.R.I.!După noi potopul, nu?Ulterior, când au ieșit baștanii care trebuiau, s-a închis robinetul, simplu ca bună ziua...Cu pensii de peste 10.000 lei net, stați liniștiți, că nu vor ieși prea mulți în stradă, interesul poartă fesul, nu?Exact, dacă vă aduceți aminte, unii, cu ordonanțele, de 24 de ore valabile, care erau date cu dedicație de a introduce mașini în țară fără taxe vamale?!Este la fel și cu legea pensiilor militare, cine a putut și a știut a ieșit, cine nu, nu!Să ne auzim de bine...

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ionel spunea...

Are dreptate Huhurez - Tu chiar faci politica, iar politica nu are ce cauta, cred eu, cel putin aici. Nu ii iau apararea d-nei Vasilescu, pt ca facut si multe greseli, dar limbajul pe care il folosesti, cu ghilimele, ma face sa ma gandesc bine daca mai frecventez si acest site.

Huhu Rezea spunea...

@M
Vezi ce înseamnă să te fixezi în clișee mestecate toată ziua în online? Ti s-a pus pata pe Olguța, deși ordonanța a fost dată de guvernul Tudose.
Nici nu cred că vă mai amintiți că Tudose a dat ordonanța, după jelaniile de pe la televiziuni ale ministrilor Apărării... Țuțuianu și Fifor.
D-ta crezi că PSD nu a înțeles cu cine au votat rezerviștii la prezidențiale și europarlamentare? Las să le rezolve neomarxiștii pensiile, și-or fi zis și oamenii.

Ionel spunea...

Va rog sa explicati ce inseamna ca ...."legea nu era sustenabila" !? Banuiesc ca va referiti la civili ! Cand un om munceste 35-40 de ani si statul ii ia luna de luna un procent din brut, fara sa ii ceara voie, imperativ, cand omul ajunge la pensie, daca ajunge, ce treaba are el cu deficitul sau cu faptul ca nu merge economia ! ca este criza !! El vrea inapoi ce a cotizat, cel putin, pentru medicamente si un trai DECENT.

Iulian Mareș spunea...

Ca sa mai dau și eu cu O2 în foc!
Intr-o seara, la o emisiune TV, pe timpul "discutiilor" de aprobare a L153, un moderator atrage atenția ca șeful SMAp este pe același nivel cu balerinii, 4,35, dar nu știe sa meargă în poante si nu se craceste grațios! Ce credeți ca spune Serban/senator PSD și cu functie mare în partid și senat la acea data: "Îmi dau cuvântul de onoare, de parlamentar roman (sic!) că mâine dimineață, cu mana mea trec 5-5,5!" "Va dați demisia, daca nu va fi asa, spraliciteaza javra de jurnalist?"
"FARA PROBLEME!"...răspunde prompt Șerban!
Eu cred xa Șerban, atunci vioara 4-5 în PSD, a trecut un 5,5 pe drumul final din Senat, fără a se implica nici măcar 1%!
Șerbănescu, Șerbănescu, măcar sa fi trecut prin Senat cu 4,36!
Încă odată...cine a lovit în Armata României la cos a ajuns!
Unde est Serbane, acum?
Unde ești Olguțo, acum? ...primar! Din ministru? Sa trăiești și sa vezi ce ți se pregătește...
Cat îl apreciez eu pe Dragniea, pt sclipirile de suveranism real, nu pot să nu observ: la Rahova, la Jilava? ...si ai avut frate si tata polițiști! Și ai lovit și tu, pt că ai ascuțit mahalagioaica si de fapt ai crezut că vei câștiga capital politic. FALS SI TI-AI LUAT-O PT NIMICURI...ÎNCĂ MAI URMEAZĂ ALTE BELELE...
Iohane, ti-a plăcut să privești și să taci în muțenie? Să vezi cum te lovește soarta, când te simți mai bine! Nu scapi!

CEZAR spunea...

Plx-199..merge mai departe in pas alergator !
Jurnalistul ot Prazilia...a intrat in trepidatii
Ca sa stiti cu cine stati la masa.....cititi In cuiul CACARII...!!

neacsum
16 ianuarie 2021 - 22:03
@ Titi & Lucian,
Mai oamenibuni, raspunsul a venit, domniile voastre cititi si pe diagonala si pe sarite si cu ochii inchisi.

neacsum
16 ianuarie 2021 - 22:08
@Titi,
Ai jumatate de norma la MApN?
Si eu sunt de acord sa se mareasca pensiile celor cu cuantul mizerabil. Dar asta sa se faca fara a lovi in drepturile mele, fara a-mi diminua mie cuantumul pensiei. Sa o faca din fondurile MApN nu din pensiile celorlalti. Domnii astia dela conducere nu dau practic nimic, iau de la unii (sau de la toti in cazul indexarilor) si dau la unii, pretinzand ca inlatura nedreptatile. Pai asta nu este dreptate, asta este porcarie. Ei vor sa mareasca unele pensii pastrand insa acelasi fond de pensii. Io cu asta nu ma impac.

Burebista spunea...

Sa va mai dau un exemplu....
Un salariat are salariu brut 5400 lei și muncește 35 ani.. 5400x25% (caș) = 1350 lei lunar x12 luni x35 ani = 567 000 lei contribuie la fondul de pensii...
După legea actuala face 1 punct de pensie + coeficient de corecție 1,41 face 1,41 puncte x 1442 lei =2033 lei pe lună x12 x20 ani speranța de viață după pensionare la 65 ani (+20=85ani) ia înapoi dacă trăiește pana la 85 ani 487972 lei... Mai puțin cu 79000 mai puțin decât a dat el la stat cât a fost salariat... Dar că-ți trăiesc pana la 85 ani...
Pe legea 127 face 35 puncte x 58 lei =2030 lei... Aproape la fel ca pe 263....
Deci în ambele cazuri ia țeapă de la statul român.
Dacă toți banii 567000 ar fi fost la pilonul 2 ar fi fost poate dublați în 35 ani și chiar dacă ar fi murit pana sa ia toți banii lunar în suma pe care ar fi dorit-o urmașii lui ar fi moștenit restul de bani...
Asta înseamnă contributivitate reală nu legea 263 sau 127...

Șoimul spunea...

Dragi colegi, vă rog nu uitați că pentru determinarea nr de puncte, solda se împarte la salariul mediu, deci greu va face același nr de puncte unul cu 20 de ani, cât unul cu 30 de ani.

Iulian Mareș spunea...

Esti oțel calit la poalele Rădăuți si Giumalaului de Cristea, Cojocaru si Nițulescu

akord 75 spunea...

Eu de abia astept sa le prind...

Ionel spunea...

Citesc si ma minunez. Nu reusim sa ajungem noi la un numitor cat de cat comun, ce sa mai cerem parlamentarilor civili ! Sunt si printre noi multi cu afinitati politice si interpretari functie de acest lucru, ceea ce nu este in regula. Sa spui ca nu PSD a majorat pensiile in 2019 !? probabil ca PNL le-a majorat in 2019 iar PSD in 2020 !!!!
Propuneri, pentru cine are ochi sa vada. Ma gandesc ca oamenii inteligenti monitorizeaza postarile noastre si extrag ceea ce trebuie.Deci:
1. Intelegem ca vine criza si nu sunt bani. Nu s-a dat indexarea inflatiei la 1 ianuarie si s-a anuntat ca se va da la 1 septembrie, atunci dati o ordonata si spuneti ca de la 1 sept toate pensiile, militare si civile, vor fi indexate cu inflatia.
2.Aveti un an de zile sa scoateti o lege noua si pentru civili si pentru militari. Cooptati in grupele de lucru si oameni din opozitie, chiar daca decizia va fi luata de cei de la putere.
Legea militara: Modificati baza de calcul si scoateti sporurile temporare din ea.Introduceti sporurile cu caracter permanent in functie, pe toate, diferenta sa o faca functia, gradul si vechimea. Sporurile temporare ii vor tine in activitate pe cei care sunt activi. Renuntati la impozitarea brutului cu toate elementele pentru activi, adica la celebrul text "..sa nu depaseasca venitul net al....". De fapt, o noua lege inseamna automat abrogarea celebrelor ordonante 57...59..care au introdus astefel de aberatii, intelese oarecum tot prin prisma existentei sporurilor temporare in baza de calcul, sporuri care au condus la actualele discrepante si la situatii hilare in care subofiteri au pensii mai mari ca ofiteri. ...Aveti drept model/baza legea 164/2001. Pensia militara sa se dea pe vechimea militara iar pensia civila, in cazul militarilor/politistilor, pe vechimea in civilie, adica pe contributivitate.Sunt multe de spus...dar cred ca astea sunt de baza.Renuntati la indexare cu inflatia si mentineti doar legatura cu soldele activilor. Nu stiu daca acest lucru se poate realiza la politisti, daca ei sunt legati de salriu minim....
Si inca ceva, scoateti o noua lege a salarizarii pentru tot sistemul bugetar si alocati si militarilor coeficienti de echivalre unor pozitii importante in statul roman. pentru ca le merita, asa cum le merita si doctorii. Si sa ne rugam sa nu fie nevoie si de militari cum este acum de doctori.

M spunea...

Biden, de stânga, de, a anunțat că printre primele măsuri pe care le va lua va fi dublarea salariului minim (de la 7.25 la 15).

Românii au votat cu dreapta!!!

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 202   Mai noi› Cele mai noi»