Un produs Blogger.

duminică, ianuarie 24, 2021

Curtea de Apel Alba Iulia schimbă total decizia Tribunalului Hunedoara privind solda de funcție fără sporuri

108 comments


I
ncep să priceapă și instanțele că HG nr.1/2017 privind solda/salariul  de funcție >1450 lei nu putea modifica  OUG nr. 1/2010 și Legea nr. 285/2010 privind compunerea soldei/salariului de funcție.
Cei care au uitat Decizia nr. 15/2020 a ICCJ ar trebui să-și actualizeze memoria... citind acest topic:


 Tribunalul HUNEDOARA  > Informaţii dosar

Nr. unic (nr. format vechi) 2786/97/2019

SOTILCA SORIN OVIDIU Reclamant

SOTILCA SORIN OVIDIU CU DOM PROC ALES CAB AV CIUCIAN CĂTĂLIN CRISTIAN Reclamant

CASA SECTORIALĂ DE PENSII A M.A.I. Pârât


Şedinţe

07.07.2020

Ora estimata: 09:00

Complet: C1 LM-AS

Tip solutie: Admite in parte cererea

Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul Şotîlcă Sorin Ovidiu în contradictoriu cu pârâtul Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne. 

Obligă pârâtul la actualizarea pensiei militare de serviciu de care beneficiază reclamantul prin majorarea soldei/salariului de funcţie la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care nu include sporuri şi alte adaosuri, în valoare de 1450 lei, începând cu data de 01.02.2017 şi până la data de 31.12.2017, potrivit HG nr. 1/2017. 

Obligă pârâtul la actualizarea pensiei militare de serviciu de care beneficiază reclamantul prin majorarea soldei/salariului de funcţie la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care nu include sporuri şi alte adaosuri, în valoare de 1900 lei, începând cu data de 01.01.2018 şi până la data de 31.12.2018, potrivit HG nr. 846/2017

Obligă pârâtul la actualizarea pensiei militare de serviciu de care beneficiază reclamantul prin majorarea soldei/salariului de funcţie la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care nu include sporuri şi alte adaosuri, în valoare de 2080 lei, începând cu data de 01.01.2019, potrivit HG nr. 937/2018. 

Obligă pârâtul la plata diferenţelor de pensie rezultate din actualizare şi recalculare, sume ce vor fi actualizate cu rata indicelui de inflaţie începând cu data scadenţei drepturilor şi până la data plăţii efective. Respinge în rest acţiunea ca neîntemeiată. 

Obligă pârâtul la plata sumei de 2000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în favoarea reclamantului. Executorie de drept. 

Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Hunedoara. Pronunţată în şedinţa publică din data de 07.07.2020.

Document: Hotarâre  670/2020  07.07.2020

******************************************

Curtea de Apel ALBA IULIA  > Informaţii dosar

Nr. unic (nr. format vechi) :2786/97/2019
SOTILCA SORIN OVIDIUApelant Reclamant
SOTILCA SORIN OVIDIU CU DOM PROC ALES CAB AV CIUCIAN CĂTĂLIN CRISTIANApelant Reclamant
CASA SECTORIALĂ DE PENSII A M.A.I.Intimat Pârât


Şedinţe

21.01.2021
Ora estimata: 10:00
Complet: C5 - Apel civil
Tip solutie: Schimbat total sau în parte
Solutia pe scurt:
Admite, ca fondat, apelul declarat de pârâta Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne împotriva sentintei civile nr. 670/07.07.2020 pronuntată de Tribunalul Hunedoara– Sectia I civilă în dosar nr. 2786/97/2019 pe care o schimbă si în consecintă:
Respinge, în tot, actiunea formulată de reclamantul Sotîlcă Sorin Ovidiu în contradictoriu cu pârâta Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne.
Respinge apelul declarat de reclamantul Sotîlcă Sorin Ovidiu împotriva aceleiasi sentinte. Definitivă.
Document: Hotarâre  88/2021  21.01.2021

108 comentarii: 1. Se putea să începem ziua de azi altfel, adică...

  AZI 24 IANUARIE...
  Din anul 2016 ziua de 24 Ianuarie este SĂRBĂTOARE NAȚIONALĂ
  În 1859 Adunarea Electivă a Țării Românești se pronunță pentru alegerea ca domn a lui Alexandru Ioan Cuza, realizându-se astfel Unirea Principatelor Române.
  Abia în anul 1862 are loc deschiderea primului Parlament unic al României la București. Domnitorul Alexandru Ioan Cuza proclamă în mod solemn, în fața Adunărilor Moldovei și Țării Românești, "Unirea definitivă a Principatelor", iar orașul București este proclamat capitala țării.
  În 1918 ȚARA este întregită, mai mare decât azi.
  Trăiască ROMÂNIA!

  RăspundețiȘtergere

 2. „CURȚILE” sunt mai aproape de STAT, dar nu orice fel de stat, și mai departe de POPOR.
  Până și tu ALBA-IULIA!
  Mai bine puțină istorie...
  https://www.youtube.com/watch?v=Lzfb8XGiyGg

  RăspundețiȘtergere
 3. Să vedem ce se va întâmpla până la urmă cu 4115/97/2018.
  deocamdată sunt numai două desființări "pe invers" şi vre-o 40 direct.
  Dar şi așa tot rămâne practică judiciară neunitară , iar singura şansa a lui Iosif V şi Claudiu I. este să sesiyeye ÎCCJ cu problema asta privind interpretarea unitară pt. data de 01.02.2017 dacă solda de funcţie/slariul de funcţie este ECHIVALENT cu salariul minim brut ţară garantat în plată de 1450 lei , având în vedere cadrul legal al legilor civile ÎN VIGOARE de la acea dată de 01.07.2017

  RăspundețiȘtergere
 4. Exact ce spuneam pe alt topic.
  Minuta formatorilor I.N.M. din 9-10.11.2020, Dec. 63/16.10.2020 a I.C.C.J. si nu numai.
  Sansele au devenit 0 (zero mare).
  Asta nu inseamna ca nu trebuie incercat, dar trebuie masurat de 10 ori si taiat o singura data (ca la croitorie).
  Cel care se repede cu capul inainte direct in chitantierul advocatilor nu poate fi banuit ca este posesor de creier. Eventual este cotizant la vreo asociatie de asta fantoma (gen cea a lui mircica), asociatie care are contract cu vreo casa de advocatura - din contractul asta se hraneste si mircica, se hranesc si advocatii, iar plata o face tot cel amarat.

  RăspundețiȘtergere
 5. Așa și?
  Care este problema? Fac ce vor? Fac! Îi trage cineva la răspundere? Nu!
  *Numai serviciile, xand la dau plăcută syedwza cu lămâie, cu multa lămâie!

  Caz concret! Copilul "mare criminalist EU, Gavriș kefuieste cu procurorii!
  MI este gata să-l devoreze si să-l sacrifice pe polițistul si asa cu multe bube în cap, iar PG, MJ si CSM simt dureri la 14 m în fata lupii, iar șefii structurilor superioare își fac vânt cu ventilatorul la biluțe, adică nu numai xa ii doare în cur ci fac si scut în fata procurorilor ce incalca regulile pandemiei.
  Credeți ca Robotul ce-i numește va Ghiță ceva?
  Cum deskideai si instrumentau borâții ăștia dosare pentru zadarnicirea combaterii flatulatiilir din capatanile lor seci?

  *Felicitări pensionarului MApN care a aruncat cu kișleag în marele escroci primar de Iași!
  Cum dracu sai facă jegul de primar Kiriță plângere ca îl trăgea pe nări camaradul!
  Cum draku de a putut minți maimuțoiul asta un mare municipiu!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai a mintit si cand era psd-ist ca doar ei l-au ajutat sa castige primaria initial(candidat psd la primul mandat) acum minte si ca pnl-ist ca deja are experienta si era deja primar psd cand a parasit corabia ca shobo..(candidat pnl acum la al 2-lea)

   Ștergere
 6. Acest link cu Decizia respectivã a Cuuuurţii,este ca un afrond al justiţiei pt.suflarea snaopsn-istilor,chiar de ziua Micii Uniri?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Sã nu uitãm cã cel care a deschis calea cãtre Mica Unire,a fost Tudor Vladimirescu,care dupà ce a dat Proclatia de la Padeş a clatinat din temelii regimul fanariot facând sã disparã din istorie,aruncându-l la Lada de gunoi.
   Armatã Sa formata din tarani,inarmata cu coase,furci,topoare şi alte ustensile Agricole,a bagat fricã in oasele fanariotilor care infectasera,la propri şi la figurat pe români.Unii istorici au numit acţiunea Rascoala,alţi istorici Revolutie,dar important
   este cã s-a dat jos un regim care a infometat un popor intreg,ci nu numai.

   Ștergere
  3. D-ta l-ai uitat pe Mihai Viteazul la anul 1600, care chiar a unit prin luptă, pentru câtecva luni, cele 3 provincii românești.

   Ștergere
  4. Vorbeam de Mica Unire,dupã prima Unire Mare din 1600 care a fost scurtã dar benefica.
   Cã sã tragem concluzii,ambii deschizatori de drumuri au avut aceiaşi soartã, trãdarea.Sa nu mai vorbim de cum a foost tradat T.Vladimirescu,de ce moarte a a avu parte.

   Ștergere
  5. https://www.dacoromania-alba.ro/nr58/burebista.htm

   Ștergere
 7. Judecatorii lui Mos Craciun! Cum naiba pot doi judecatori sa dea sentinte total diferite in aceeasi speta? Au invatat dupa alte carti sau interesul dicteaza? Numai ei si doar pentru ei, ceilalti s-o ia in brate!!! Unde pana mea este raspunderea magistartilor, fiindca unul dintre ei a gresit clar!!! Ala sa plateasca!!!

  RăspundețiȘtergere


 8. Ei așa da!
  D-l HUHU se respectă, trece acum și ora, ca pe alte bloguri. Să mai și glumim... serios.

  RăspundețiȘtergere
 9. @Huhu Rezea, cu ceva timp in urma il temperai pe Comisarul Claudiu Ionescu (prietenul lui Berbeceanu..!) ca este posibil sa returneze sumele primite in urma Hotararii Tribunalului Hunedoara( Executorie..), inainte de discutarea cauzei la C.A. Alba...!
  Dosarul lui Claudiu pe unde o mai fi..?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ARE termen pe 19 02.
   http://portal.just.ro/57/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=9700000000110963&id_inst=57

   Ștergere
  2. Pe 25.02. are termen.
   Și văd că a cerut sesizarea ÎCCJ cum am zis . Dar și CCR.

   Ștergere
 10. Toate cauzele se pierd la CA, eu am câștigat 4 luni pensia mărită și o nouă decizie, a5a luna gata curtea de apel nu a mai dat câștig de cauză, am făcut plângere la Cedo, nu se poate ca un complet sa hotărască una, cu recalculare și o nouă decizie, iar la apel TOATE cele câștigate și de alți colegi au fost respinse ca nefondate, după care lege,ce sa schimbat nu știu, poate CEDO va dezlega misterul justiției române.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. CEDO nu cercetază soluția pe fond , ci respectarea dreptului la un proces corect. Apoi , la CEDO se face plângere după epuizarea TUTUROR CĂILOR DE ATAC , ordinare , extraordinare și de retractare. Ai epuizat și calea de atac de retractare ? ( contestația în anulare)

   Ștergere
  2. Nici CEDO nu decide împotriva legii din România.
   Acolo se stabileste doar daca statul român ți-a respectat drepturile omului si drepturile procesuale.

   Ștergere
  3. Contestatia in anulare si/sau revizuirea, cai extraordinare de atac, au in C.pr.civ. motive strict si limitativ indicate.
   Verifica, vezi daca ti se potrivesc, daca poti obtine vreun folos - atat C.C. cat si I.C.C.J. au stabilit, prin decizii de speta, ca nu este admisibil recursul la recurs.
   Asa ca daca uzezi de aceste cai extraordinare vezi sa nu ramai ca ... mutu-n tramvai.
   Cat despre C.E.D.O. .... vezi daca ai primit citatia cu coltul indoit, sau nu ai fost legal citat, sau ai fost dat afara din sala de judecata fara motiv, sau ti s-a interzis dreptul la un avocat ... rahaturi din astea de procedura, nu fondul cauzei.
   Pe fond nu vei avea si nici nu ai vreo sansa intrucat legiuitorul national stie ce este mai bine pentru tine.
   Verifica jurisprudenta C.E.D.O. si vezi ca cei care au castigat nu au avut hotararea modificata (NICIUNUL), ci au castigat pentru ca ... a fost pus in celula cu un fumator sau pentru ca, arzand vegetatia uscata, lui nu i s-a asigurat cantitatea de oxigen necesara - doar pentru incalcare a drepturilor omului.
   Si aici - nu da bani pe traduceri, avocat etc. inutil.

   Ștergere
 11. Primarul din Iași, Mihai Chirica, a fost atacat de un protestatar cu iaurt, în timp ce se afla în Piața Unirii, cu prilejul ceremoniilor dedicate Unirii Principatelor. Cetățeanul a fost imediat preluat de forțele de ordine. Edilul a declarat la Digi24 că bărbatul este un militar în rezervă

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O fi Stelica neinfricatul ?!

   Ștergere
  2. A fost un rezervist militar din Ploiești .Eu nu am treabă cu Primarii ci cu MApN. unii polițiști șmecherași din Secția 1 Iași ,Conducerea României și Justiția. Dacă veneau la Iași trădătorii eram acolo cu pungile de caca .

   Ștergere
 12. Sărbătorirea Zilei Unirii Mici a unit românii în proteste anti guvern!
  Pe curba ascendenta a nemulțumirilor sociale vom asista la adevărate operații de extracție (Căutarea și salvarea prin luptă-CSAR) pentru maretii guvernanți în curând.
  Despre câțiva se spune ca au deja cetățenia straină luată si ținută la secret....

  RăspundețiȘtergere
 13. Cine are dosare pe rol sa nu cedeze, sa mearga inainte! Fa-o, Subsemnatul! Faceti-o toti, sa vada ca nu suntem prosti si mamaligi! Astia cu dreapta politica, ati votat si refuzul de a fi trasi magistratii la raspundere, si chiar acum se lucreaza la desfiintare a Sectiei de Inspectie Judiciara! Bravos, consecinte impotriva si in dauna noastra!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am mers pe drepturile omului și discriminare.

   Ștergere
  2. Mariane, sincer ?!
   Ai pierdut niste bani, daca te-ai legat la cap cu un advocat.
   Care sunt drepturile omului care ti-au fost incalcate ?!
   Care este discriminarea la care esti supus ?!
   In plus, ai decizie a C.N.C.D. ?!

   Ștergere
 14. Da am epuizat și aceste căi de atac a rămas doar la Cedo sa vedem ce se întâmplă și acolo, va voi tine la curent, numai sa se accepte cererea. Suntem cel puțin 5 colegi care am inițiat fiecare în parte proces, sper să-l accepte.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pierdere de timp.
   Solda d-tale de funcție, cea de la lit. h3), nu de la lit.a) din Notele de calcul, este mult mai mare în 2017 decât salariul minim de 1450 lei.

   Ștergere
  2. BRAVO Marian,
   Ești un LUPTĂTOR !
   Dacă în loc de cam 50 de dosare pe speţa asta erau 5000 sau 10000 ca să nu mai poată respira PĂDURENII gen HUOnorius , deja era un semnal de alarmă pt. sistem. Iar O CURTE în 2 dosare a meţinut hotărârea tribunalului favorabilă justițiabilului.
   SUS LUPTA ÎMPOTRIVA LICHELELOR !

   Ștergere
  3. Marian 29
   Nu ai nici o șansă la CEDO dar dacă vrei să mergi până acolo fă cum spun altfel zero .
   Descarcă pe calculator formularul lor și comletează pe calculator toate rubricile așa cum scrie pe formularul tipizat cu mare atenție fără abureală CONCRET și SCURT.
   După Completare și înscriere dar în ordineacronologică privind succesiunea operațiunilor așa cum vei consemna și în OPIS ,listează pe ambele părti ,atașează restul documentelor ,Horărărea din Fond și Decizia Curții de Apel .Nu este nevoie contestație în anulare sau revizuire întrucat sunt căi extraordinare de atac și Asigurările sociale se opresc în Apel Definitive ,le pui toate într-un plic format A4 ,NU CAPSEZI NIMIC sau AGRAFE și trimiti la adresa de la CEDO părin poștă Recomandat atât.
   Majoritatea Cererilor nici nu ajung la judecată ele fiind respinse atorită proastei completari care nu au respectat exact așa cum sunt regulile .
   CEDO judecă ÎNCĂLCAREA DREPTURILOR OMULUI nu drepturi de pensie .
   Ai mare grijă la încadrarea juridică în legislația drepturilor omului și ce Articole au încălcat România .
   Tu te judecă la CEDO împotriva ROMÂNIEI .

   Ștergere
  4. Steliene, se vede treaba ca stăpânești mai bine procedurile CEDO decât pe cele ale instanțelor românești.

   Ștergere
  5. Maestre
   Am ajuns și la CEDO
   Am piedrut că am scris în română și logic că a dat-o unui judecător român care așa e slab a fost că NU a știut că Asigurările sociale se opresc în Apel .A zis că se opresc în Recurs .Eu băgasem și SECHESTRARE în MApN bătăi în CRÂNG ,fugăreală prin pădure în curul gol cu ranița în spate prin OCNIȚA .
   M-au sunat și le-am zis de OCNIȚA de GERMANIA . Au râs ăia de s-au spart.
   Deja eu acum mă judecam cu Toată EUROPA .
   hahahahhahahaha
   În România trebuie să mă judec singur așa a Hotărât Tribunalul Iași cu Paduraru .
   Acum lucrez la o acțiune Împotriva Guvernului și SSPR .
   Dezgrop Revoluția din 1989 .Fac reconstituire faptică la fața locului ,cu Iliescu ,Roman ,toată gașca Il aduc și pe Ceaușescu .
   În concluzie mai fac una ,întrucât din cea din 1989 Nu s-a înțeles nimic .

   Ștergere
 15. Marian:răspuns: ="protocoale".. secrete (sau nu) între: pârâți= autoritățile române(?),..și tot.."autorități"(..?)=numite judiciare..BOLȘEVICE..!!=plătite "regește" de..autorități..!

  RăspundețiȘtergere
 16. Cetateni, fiti buni, blanzi, omenosi, milosi si sa nu mai aud vreodata de iaurtul zburator. Unde s-a invatat asta? Se arunca cu stanga sau cu dreapta?

  RăspundețiȘtergere
 17. Cel ce îl șterge de iaurt pe primarul Iasiului Chirica este un lingău ofițer în rezervă MApN pe nume Vasile Tiron. Acum 25 de ani cerșea pe la porțile unităților militare din Iasi o funcție măcar cât gradul său de căpitan fără academie Astăzi primește 100 milioane net plus pensie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu inteleg...o suta milioane în +?
   Oscărel, cu minte scurta, auzi fiule?...tu, doar o aburește cu gura pe oglinda..

   Ștergere
  2. Ast'Vasile copilul lui Chiron(adica un cui mai mare in regionalism),o fi facut acel curs de pupincurism impreuna cu ministrul nost' candva.Cu hartia la mana si apoi cu proba practica le- a luat fata tuturor.Vuieste Iasul de lingaul primarului.Ce nu face romanul ptr. o suta de milioane cash?!

   Ștergere
  3. Cine vrea sa vada momentul îniaurțirii si cine a fost autorul poate citi aici.
   https://www.romaniatv.net/incidente-la-ceremoniile-dedicate-unirii-principatelor-primarul-mihai-chirica-atacat-cu-iaurt_5217923.html

   Ștergere
  4. Bine, bine, dar ce face de banii ăștia? Smulge barba cu patentul, uda sticle de lampă, este hoșmalău, pune lapte la prins, bea numai kișleag, ... face el ceva special, nu?

   Ștergere
 18. Nu comentati nimic de iesirea in strada a activilor cat si a celor in rezerva..... Respect Dogaru!
  Stand pasivi si dând din gură (cerşind) numai pae site nu o să ne de nimeni nimic.

  RăspundețiȘtergere
 19. Dar e mai bine sa accept ceea ce au,, căzut de acord'' Coarna și restul de foste cadre militare acum parlamentari, są se amâne uriașă indexare de 3.8%, eu am fost învățat sa nu cedez nimic și cu atât mai mult fără lupta.

  RăspundețiȘtergere
 20. Am impresia că totul este o varză!
  Petentul (de cele mai multe ori) nu (mai) știe ce să ceară;
  Avocatul nu știe să argumenteze;
  Judecătorii interpretează mai mult sau mai puțin aleatoriu și, de cele mai multe ori acordă dreptate motivațiilor CSP - or fi mai bine argumentate???!!!

  RăspundețiȘtergere
 21. Iaurtul trebuie aruncat in fiecare zi, in toata haita asta de hiene crude! Merita din plin!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu trebuie stricat iaurtul...aracet mai fluid, apa cu faina, var lavabil...etc

   Ștergere
 22. HAI SĂ VĂ VÂND UN PONT FREE = pentru cei executați siliți .
  Executorii judecătorești conform legii au voie să vă ia 10% din suma de returnat .
  Acum executorii judecătorești au ajuns o PUNTE între cămătari ,recuperatori și justiție .
  Ce fac acești executori întrucât ei din asta trăiesc .
  Pe lăngă faptul că vă încarcă Cheltuielile de executare darfac una din cele mai mari excrocherii care subsemnatul le știe de 30 ani .MAFIA TVA-ului .
  DE aceea ei vă mai calculează odată TVA-ul deși legiuitorul a statuat că 10% este întregul procent . Instanța Nu calculează ,voi nu știți iar ei vă ia banii de două ori .
  În ziua de azi se folosește MAFIA EXPORTĂRII CREANȚEI = Atenție O CREANȚĂ EXPORTATĂ NU MAI ESTE PURTĂTOARE DE DOBÂNZI SAU PENALITĂȚI iar mafia trebuie să aibă sediul în Romănia unde toate sunt capcană .
  Eu am căzut cu curul în balegă în 3 credite mafioate cu procesele MApN prin avocați unde de fiecare dată singur i-a prins pe executori în faza tentatvei de furt și urt calificat .Un executor nu poți sa-l dai în judecată dar îi poți deschide dosar penal .
  Executările silite în România au ajuns azi MAFIA BANULUI ,unde dacă ești slab te doboară urâte tot .
  Acum CPS caută o cale de a ascunde că mi-a poprit bani în două dosare care s-au terminat demult .Un dosar de poprire de 9000 lei mi-a fost fabricat cănd eu nici nu eram de 5 ani în România și culmea a fost că nici nu semnasem o suplimentare de card în UM unde lucrasem cu 10 ani în urmă și predasem tot înclusiv cardul de salariu =Lichidare .Mi-au oprit banii degeaba și legea spune că dacă nu ai făcut contestație la executare PA MONEY -PADUDEN.
  Acum am un dosar de executare de 37,11 lei cu TBI money SA iar executorul trebuie să-mi platească 61 lei .Nu știu cum o să procedeze instanța de executare dar sunt sigur că aceasta o să mă îmbrobodească ca babele alea din Fefeleanca

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. LEGIONARULE MAXX, astăzi 25.01.2021 am primit Citație de la C.Ap.B. în calitate de petent în procesul dintre C.P.S. a M.Ap.N. și Curtea de Conturi …. etc. din data de 18.02.2021. Ai primit ceva sau te-au omis.

   Ștergere
 23. Momentul îniaurțirii , ar fi bun de TOPIC (head line).
  BRAVO dealerului de iaurt , căci așa s-a mai auzit și despre pensiile rezerviștilor....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iaurtarul de la Iași nu e rezervist. A spus unul o prostie si o țineți langa în loc să citiți linckul indicat.
   Este un vechi scandalagiu din Timisoara... pe numele sau Bogdan Suditu.
   Este urmărit de extratereștri incă de pe vremea lui Băse.

   Ștergere
  2. Chiar dacă nu o fi rezervist , dar are meritul că a născut știrea de REZERVIST , așa cum a spus acum de dimineață și la DIGI.
   Să-i mulțumim lui Bogdan că altfel nu se auzea de rezerviști și pensiile lor , fără iaurtul lui.
   BRAVO COLONELE BOGDAN !

   Ștergere
  3. Părea Cezar, dar fără clop!

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. @/All
   Nu aveti impresia ca m-Alul si Melitianul mermelit "M"..s-au vaccinat?
   Au cam inceput sa auda pisicile pe ..tavan la vecin ...:D...:D..!

   Ștergere
  6. Găsiți aici cine este acel Bogdan Sucitu.. 🤣..

   https://www.google.com/amp/s/www.bzi.ro/cine-este-barbatul-care-l-a-atacat-pe-mihai-chirica-in-piata-unirii-a-venit-la-iasi-pentru-presedintele-romaniei-4113795/amp

   Ștergere
 24. Sa-mi continui ideea despre ipocriti: S-au nascut in comunism, i-au jurat credinta Partidului Comunist, ai caror membrii au fost si au jurat pe Drapel ca-l vor apara si propasi, cat si pe Comandantul suprem, iar acum fac apologia liberalismului si basismului, care in Istoria neamului s-au ocupat numai de crime impotriva acestui popor urgisit, ignorand total situatia dramatica actuala a rezervistilor, pornita sub dictatura lui Basescu, continuand sa-i sustina si sa-i voteze la modul fanatic si dement pe liberali si continuatorul basismului, Iohannis! Au astia toate tiglele pe casa?! Miram-as de contrariu!

  RăspundețiȘtergere
 25. De ce comisia de aparare nu si-au organizat si ei o sedinta saptamana asta..............???Ciuca cu falconetele lui alea mari spunea ca se organizeaza imediat cum incepe sesiunea..........................................

  RăspundețiȘtergere
 26. Dacă si asta e justiție.....Păi ar trebui cam așa...adică atunci cand curtea de apel doboară,,în tot,, hotărârea curții precedente, judecătorii sa fie demisi imediat! Ia să vedeți atunci!
  Solutiile au fost date din start de ICCJ.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tocmai de aceea sunt apeluri si recursuri, ca sa se indrepte solutiile gresite.
   Soluțiile gresite conteaza la mapa profesionala.

   Ștergere
  2. Huhu,
   Adica ii taie din venituri și pensie?
   Judecator cu 20000 lei de FB si judecator de 19000 lei de S?
   Nu îl mai promovează? Ok. Dar el nici nu voia....

   Ștergere
 27. De prost gust sa aplauzi un iaurtar care la sărbătoarea" Unirii Principatelor",o sărbătoare dragă românilor care le mângâie sufletul prin prinderea in celebra "Hora a Unirii" mânjește însemnele Statului purtate de un oarecare ales de cetățenii unei urbe moldave.
  Să crezi că prin asta pot ieși în evidență"pauperizatii rezerviști militari" este nedemn de calitatea de militar sau fost militar.
  Admirabil comportamentul pensionarilor civili ,care deși sunt în număr de peste 3 milioane cu pensii sub 2000 lei au un comportament respectuos față de însemnele Statului Român in asemenea momente aniversare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai aveți răbdare doar o țâră până începe aplicarea efectivă a Legii recunoștinței nr. 168/2020 și află civilii despre apariția noilor „pensionari de lux” (veterani în TO) care pentru 3 (trei) luni cumulate de vechime primesc 1000 Ron. Atunci să vedeți ce de iaurt ne mai luăm în bot!

   Ștergere
  2. Corect Y... 🤣
   Parlamentarii pentru 4 ani de lupte primesc 3500 lei brut...
   Militarii din TO pentru 120 zile primesc 1000 lei net...
   Oare cei cu 119 sau mai puține zile în TO vor primi și ei procent din 1000 lei scazandu-se sume pentru zilele lipsa din 120...
   Poate unii au plecat pentru 6 luni însă NATO a hotărât încheierea misiunii după 3 luni și nu au mai apucat o alta misiune în TO... Ce fac acei militari care au decât 90, 91,92 zile zile...pana la 119 zile...

   Ștergere
  3. Nicio problema! Eu kiar ii rog sa poarte bocanci, vesta de luptă cu placile ceramice și casca de kevlar doar 10 ore pe zi!
   Sunt satul de gusturi uniforme, marxiste.
   In toată istoria universala a omenirii militarii au avut un statut aparte și nu s-au confundat cu vânătorii, prelucratorii de piatra askiata, agricultorii, pescarii si muncitorii industriali.
   Prima măsură luata împotriva lor a fost interzicerea accesului la prada de război.
   Sa nu luam în gluma misiunile externe, kiar post conflict!

   Ștergere
  4. Bine măcar ca s a dovedit ca nebunul cu iaurtul nici măcar nu a fost vreodată militar...
   Am pus mai sus un linc despre cine este și ce nemulțumiri are și a avut....

   Ștergere
  5. Domnule Aurel, aveți perfecta dreptate „O sărbătoare dragă românilor”. Președintele României KWI și Primul ministru sunt români ? Și dacă da, unde au fost ieri ? Unde au fost de 1 Decembrie „Ziua națională a României” ? Dacă nu se consideră români, atunci unul să se ducă la muncă în țara lui dragă Germania iar celălalt la dat cu sapa în Ungaria. Altfel nu înțeleg cum, tu Președinte al României și tu fost Prim ministru / Președinte al Camerei Deputaților lipsiți cu nerușinare de la asemenea sărbători naționale.

   Ștergere
 28. Comisia pentru Aparare din SENAT discuta in Sedinta de astazi, pentru AVIZ, proiectul de lege privind aprobarea OuG. nr.226/2020.
  Sunt curios sa vad cine are majoritatea in votul de astazi :
  https://senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=23425

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Guvernarea NU are in toate Comisiile din Senat, majoritate:
   https://senat.ro/legis/PDF/2021/21L013CA45.PDF

   Ștergere
 29. Dacă unii cred ca asa se vor rezolva problemele pensiilor militare, pe modelul de la Iași.... Ma rău o sa fim blamați de către ceilalți cetățeni romani mai ales după campaniile televiziunilor împotriva pensiilor speciale.
  Sitrea inițială a fost ca cel care a aruncat este un rezerviști militar.... Chiar dacă acum se va dovedi ca nu e asa și ca ala era un nebun în mentalul colectiv a rămas treaba cu rezervistul și care imediat a dus la asocierea cu pensiile militare ,,speciale zic majoritatea civililor"...
  Cea mai buna metoda de a ne recăpăta drepturile era cea spusa de mine mai demult... Prin Plx 199 dacă se aproba și în plen, când a fost aprobat la comisie anul trecut prin iunie, iulie se recăpăta o mare parte din drepturi iar acum nu mai trebuia decât modificata data de punere în aplicare a recalculării mai ales ca legea 153 va fi modificată deci va fi aplicata în totalitate pentru ca sigur nu vor mai fi creșterile alea etapizat...
  Din cauza unora am pierdut toți...
  Știți cum se spune în popor..
  Putin câte puțin se aduna mult... Sau mai e un proverb pe care îl puteam adapta pentru noi.. Ei ne dădeau un deget iar noi în puțin timp le luam toată mâna.... Asa am luat.... 😭

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu pot sa repună in dezbaterea comisiilor Pl x 199 până nu primesc aviz de la Cîțu.
   Sovăială trebuia să retrimită proiectul la aviz prin Biroul Permanent al Camerei. Nici nu este consemnată retrimiterea la caseta tehnică a CD.

   Ștergere
  2. Plx 199,pe lânga cele aratate,mai trebuie rezolvata şi art.introdus de Guleraţi,acla in care spune cã recalcularea se va facã numai dupã ce se implementeaza aplicarea etapizata a legii 153.
   Ce nu se înţelege?
   Întrebarea este,se mai poate implementa dacã anul acesta se modificã l.153?
   Cu pãrere de rãu,acest proiect este nerealizabil,cel puţin pt.Etapele 1 şi 2.

   Ștergere
  3. @ Chiar aşa, domnule Bure. Sa stăm în casă, mai bine, decât să ne facem de iaurt cu cacao, nu-i aşa? Să stăm, frumuşel, cu ochelarii pe nas şi cu ochii la blogul d-lui Rezea Huhu. Dar să nu ieşim în stradă, printre rezervişti, pentru că doar nu suntem nebuni de legat, nu avem de ce să dăm bani pe iaurt, nu avem măşti de stricat, nu-i aşa? Poate, cine ştie, cineva, vreodată, în disperare de cauză şi la scara elicopterului fără bilet de întors, de la vreun balcon ultracentral, ne va mai promite, din nou, una suta lei la pensie, dar numai pentru cei care vor sta liniştiţi la locurile lor, nu-i aşa?

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Trebuie sã rectific ce am spus mai sus:
   nerealizabil pt.Etapele 2,respectiv 3.

   Ștergere
  6. Eu am spus dacă se aproba anul trecut Plx 199, înainte de vacanta parlamentara de vară, când trecuse de comisia de muncă cu tot cu avize de la guvern... Mai ales ca era înainte de alegeri și cam toți parlamentarii ar fi avut interes sa voteze Plx 199...
   Acum sa vedem noul aviz și mai ales dacă în plen (dacă va mai ajunge vreodată) dacă va mai fi votat ținând cont de actuala configurație politică... Va fi de ajuns câteva emisiuni pe la Ro TV, cu subiectul ca se încearcă creșterea pensiilor militare, chiar dacă pentru putini, și pensionarii civili și restul lumii o sa ia foc 🔥... Ceea ce visează unii cu revenirea în totalitate la legea 223 inițială (scmd, etc, etc) nu se va mai realiza niciodată, nici dacă se întoarce Ponta și Oprea în parlament cu tot cu PSD...
   Asta a fost... Am pierdut trenul și altul nu cred ca o sa mai vina prea curând pentru ca între timp s a furat si linia de cale ferată... 😱

   Ștergere
  7. Legea nr.168/2020 a fost Adoptata de CD, fara Avizul Guvernului Orban, desi este nevoie de un efort bugetar consistent si a fost cerut acest Aviz care n-a sosit Niciodata !
   A se vedea parcursul la Pl x nr.264/2019..!

   Ștergere
  8. Gigi legea 153 probabil va fi pusa în aplicare în totalitate deja de anul ăsta prin eliminarea creșterii etapizat și calculul salariilor asa cum ar fi fost normal pe model solda de funcție = coeficient x sal.min.brt.ec + gradație +7,5% spor apărare plus sporurile din legea 153 ( dacă nu cumva se vor tăia câteva).
   Asta însemna, dacă trecea Plx 199, ca s ar fi început și recalcularea pensiilor militare...
   Chiar și în acest caz sunt mulți cu pensii de peste 8000, pensionați înainte de 15.09.2017 care probabil nu ar fi câștigat nici în acest caz, dar marea majoritate peste 80% ar fi câștigat.
   Cu pensia minima ar fi câștigat și acolo în jur de 30%...
   Asa am câștigat toți plăcuța suedeză... 🤣

   Ștergere
 30. Pai cum.....al nostru falconeta s-a laudat degeaba ?

  RăspundețiȘtergere
 31. @aurel-de pe unde ai iesit mai prostanacule de ne "urechezi" in asa hal, mamicutza ta stie ca umbli fara botnita prin targ, nu crezi ca ai gresit strada?
  Adika ,noi sa fim gentelemani, bine educati si dobitocii sa ne lucreze , cu brutalitate, pe la spate. Ba pe-a ma-ti domnule tzivil!

  RăspundețiȘtergere
 32. Nu v-am spus dar v-o repet :
  Până pe 01 sept. 2021 se vor limpezi apele . Ori trece pe contributivitate , ori se adoptă o altă lege de pensii militare.
  PLX 199 este anestezic de la F&M , ca să-și facă oleacă de vizibilitate printre rezerviști.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Greșit

   Pana pe 1 Martie Guvernul asta este istorie și o parte din vekiul si actualul guvern la DNA!
   Dacă lucrurile se mișcă bine, pana pe 1 septembrie, Robotul va fin DEU definitiv!
   Acesta este cursul de acțiune cel mai moderat...

   Ștergere
  2. Leonard, eu cred că cel mai bine pe moment ar fi ca pe data de 18.02.2021, C.Ap.B. să aprobe principiile prevăzute la pct. 1i și 1ii și să respingă pe cel de la pct. 1iii din Decizia nr. 4 fără a mai cere un punct de vedere de la Î.C.C.J. cum prevăd că se va întâmpla fapt ce va duce să ne apuce toamna / iarna anului 2021 până vor stabili un termen de soluționare a sesizării. Asta în situația în care s-ar face un fel de bara-bara între C.P.S. și Curtea de Conturi (mai lași tu, mai las eu), la fel ca și în politică pentru că dacă 3 C.P.S., o Curte de Conturi și o Comisie de soluționare a Contestațiilor Constituită la nivelul Curții de Conturi a României nu au fost în stare să analizeze, interpreteze și să ajungă la un numitor comun / finanțiști cu o pregătire exemplară [apelând acum la C.Ap. care după părerea mea se pricep la justiție și mai puțin la contabilitate / finanțe), oare la ce verdict să ne așteptăm de la C.Ap.B. (doar ca întrebare, conform legii sau doleanțelor politicului care sugerau și C.C.R. să se gândească la situația economică atunci când se vor exprima pe majorarea cu 40% a pensiilor civile)] ? Astfel, C.P.S. a M.Ap.N. ar începe corectarea metodologiei de calcul pentru actualizarea pensiilor la data de 30.06.2017 (astfel vom mai câștiga 50-100 de lei și nu vom mai returna ce am primit printr-un calcul greșit). C.P.S. a S.R.I. va zice la loc (,) comanda și va anula ceea ce a făcut la propunerea Curții de Conturi iar pensionarii ce aparțin de C.P.S. a M.A.I. vor rămâne cu ce au primit și nu vor returna nimic. Astfel s-ar atenua un pic și presiunea psihologică pusă pe pensionarii militari din toate categoriile, s-ar remedia puțin și partea financiară (are domnul Ciucă din cei 2%, cred că anul acesta nu are nimic propus, nici pentru achiziții / doar țara trece prin criză și nimeni nu mai are chef de război), nici pentru returnare la bugetul de stat la o eventuală rectificare.

   Ștergere
  3. @Viorel
   Militarii pensionari din MAI sunt o mare dezamăgire dacă observăm modul pasiv cum tratează contenciosul administrativ dintre CSP și Curtea de Conturi. Niciunul nu s-a sinchisit până în prezent să scrie o cerere de intervenție în favoarea CSP.
   Nu se cere instanței de contencios să regleze diferențe contabile de calcul al plafonului, ci să pună ordine din punct de vedere juridic în interpretarea regimului juridic diferit dintre un drept de asigurare socială, cum este cuantumul pensiei militar, drept care poate fi plafonat, și o recompensă care derivă din decorarea cu Ordinul Meritul Militar.

   Ștergere
  4. Viorel,
   Turcan a anunțat la B1 ieri 25.01.2021 pe la ora 22 că SE TRECE PE CONTRIBUTIVITATE. Tocmai ce m-a confirmat.

   Ștergere
 33. Azi am primit CITATIA in Dosarul 4241/2/2020
  camera E 68 .Complet 8 -complet 7 Fond .28.02.2021.ora 12 . Merg cu avionul de la Salcea .Eu am casa lângă aeroportul Salcea care este de fapt pe terenul din PLOPENI .Asa ca ma urc din casa direct in avion .Meg fără bilet ca am niște teren chiar sub pista aeroportului internațional.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am greșit 18.02.2021 .Dacă mergeam pe 28.02 eram în Recurs
   Fac Cerere să-mi aprobe să port MASCĂ CONTRA GAZELOR MILITARĂ că să nu arunce careva cu IAURT și să-mi murdărească FRACUL .Eu vreau să arăt ca bosul .Cu FRAC + PAPION CULOAREA OULUI DE RAȚĂ și în cizme de cauciuc cu bombeu metalic.

   Ștergere
  2. LEGIONARULE MAXX, ce are masca (,) contra gazelor cu fracul. Puneți mai bine pălărie și ochelari. Având în vedere cât de poluat este Bucureștiul, pălăria te ajută să mai rămâi cu ceva fire de păr pe cap nu ca și Cîțu iar ochelarii te ajută să nu lăcrimezi (de dor și jale) când îi vezi pe apărătorii de la C.P.S. a M.Ap.N.

   Ștergere
 34. Ma...este de porc ca un nervos arunca cu iaurt intre oki unui hoț si trăsese împuțit!
  Voi aveți creier? Golani precum Karina merita respect? Kiar dacă se sărbătorea Unirea! Kirica sa conducă sărbătoarea?
  Sunteți duși?
  Constat reminiscențe a 2 categorii de militari, conform provenienței:
  1-direct de pe băncile scolii;
  2-din producție, din malware-ul de șpan, cu reminiscențe proletariatului!
  Asa nu merge...nu pușcă! Statut si nivel de ambiție diferit!
  Unii vor înțelege ce am spus, alții vor combate, însă zilele Armatei Populare au apus de cel puțin 30 de ani!

  RăspundețiȘtergere
 35. In iunie au fost facute prezicerile dvs si in septembrie au fost cele 2 decizii definitive castigate si motivate corect la CA Cluj

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acel complet de la Cluj care a dat decizii contrare altor complete de la Cluj, trebuie trimis să se recileze si să învețe că o hotărăre de guvern aplică doar o lege, nu o poate modifica.
   ICCJ a spus în Decizia nr. 15/2020 că speța se referă la un aspect elementar de drept, pentru care nu e nevoie să dea o decizie de îndrumare.

   Ștergere
 36. @ tehnocrat
  Până la "Ba pe-a mă-ti" am înțeles că ați intrat în PCR prin " concurs".Probabil fiind unicat , dacă nu era o practica la nivel LM că să aibă și secretarul activitate, bănuiesc că ați rămas în cap cu mentalitatea cum că nu ați avea rivali pe legheleu.
  Am mai înțeles că ați luat legătura și colaborați" eficient si cu doamna Sosoaca.
  Mai urmează să luați legătura și cu Rareș B. și să dați concurs care intrați primul la medicul de specialitate pentru clienții cu nevoi de reglaje la circuite.

  RăspundețiȘtergere
 37. @ y
  Da , pertinente observațiile d-voastră.
  Stau și eu și mă gândesc oare cei din MAI,unde am lucrat 30 de ani ,nu ar merita și ei așa ceva pentru intervențiile de salvare bunuri ,vieți de oameni,copii și animale prin scoatere de multe ori de butelii de aragaz din incendii ,multe soldate cu răniți , decedați sau altii rămași invalizi in urma luptei cu infractorii.

  @ Viorel
  Am lucrat 30 de ani bătuți pe muchie in MAI și poate mă prind mai repede de mișcările din mediul public.
  Dacă dumneavoastră considerați că era mai bine să se transforme această sărbătoare nationala în spectacolul grotesc pus la cale de spectacolele opoziției,a dnei Sosoaca călare pe statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, ,a "Sucitilor lăptari" cati or mai fi stat la pândă cu scenarii puse la cale pentru eveniment.
  Că atare probabil avertizarea de precautie maxima a fost de folos in vederea evitării unor scene reprobabile care nu onorau cum se cuvine evenimentul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule Aurel, dumneavoastră ați citit comentariul meu ? Dacă l-ați citit, la cine fac eu trimitere. În plus, a fost sărbătoarea „Unirii Principatelor” (cum afirmați), au fost anunțate de o lună de zile și proteste în această zi la ambasadele țărilor U.E., S.U.A., China, etc. inclusiv la domnul președinte la palat. Situația privind pensii / salarii este aproape identică, dacă nu și mai gravă pentru că se răsfrânge și asupra pensionarilor. De ce nu v-ați dus (colegii din București) la palat, la domnul președinte și să strigați ca și în 24 septembrie 2010 „Ieși afară, javră ordinară!” Nu va dat voie domnul Vela sau era și el la discotecă cu judecătorii, procurorii, polițiștii ? Vă întreb asta pentru că eu am stat aproape 36 de ani ca military între 4 pereți și 4 garduri și nu am avut, deci nu mă pricep ca și dumneavoastră, redau: „și poate mă prind mai repede de mișcările din mediul public”. Aici aveți perfecta dreptate cu „mișcările / mânăriile din mediul public”. Noi chiar dacă ne prindem, nici nu le putem face.

   Ștergere
  2. 👍 Aurel, pe 24 ianuarie trebuiau sa fie organizate doar evenimente care sa fie în legătură cu Mica Unite....
   Mitingurile pentru salarii, pensii etc se pot organiza în restul anului în fiecare zi....
   Viorel, ce sa caute pensionarii militari la Cotroceni??
   Dar la ambasada SUA, China... Ma mir ca nu s au dus și la Rusia, Vietnam sau Korea de Nord...
   Sunt decât 2 locuri unde pensionarii militari trebuie să facă miting, pichete etc.. La guvern și la parlament...
   Restul este pentru prostirea cotizanților la asociații și sindicate de rezerviști....
   Și încă ceva pentru Viorel... Vezi ca Vela nu nai e ministru de interne... E Lucian Bode acum ministru la MAI .. 🤣
   Nicolae Ciuca a fost prezent la ceremonia de la dealul mitropoliei din București...

   Ștergere
  3. Domnule Burebista (mai redau o data din comentariul zilelor trecute): „Pe 24 septembrie, un slogan aruncat în poarta Cotrocenilor face carieră. "Ieşi afară, javră ordinară!" Lângă gardul lui Băsescu îşi strigau nemulţumirile mii de poliţişti. Supărat că de sub chipiurile lor au putut să iasă nişte vorbe de stadion, Băsescu a renunţat a doua zi la poliţiştii de la rutieră. Analiştii de serviciu i-au pus la zid sau le-au ţinut partea, în funcţie de culoarea politică.
   Peste o lună, sloganul avea să fie preluat de militari. "Ieşi afară, javră ordinară!", strigau 2.000 de militari rezervişti şi în retragere în parcul de la Răzoare. Miercuri, 30.000 de manifestanţi din Piaţa Victoriei au apărut cu o variantă îmbunătăţită.
   "ERATA. Ieşi afară, fiinţă extraordinară! Ne alungi din ţară, javră ordinară!" De data asta, invitaţia îi era adresată şi premierului Emil Boc”.
   Acum vă întreb, dacă pe 24 septembrie 2010 polițiștii strigau la poarta Cotrocenilor "Ieşi afară, javră ordinară!" iar peste o lună în parcul Răzoare strigau același lucru 2.000 de militari rezervişti şi în retragere, de ce nu ar fi strigat și acum la fel și nu în parc ci chiar de pe gardul Cotrocenilor sau KWI nu are nici o vină de situația actuală în care se află România și poporul roman ?
   Iar ca să vă răspund la întrebare. Pentru ai aminti domnului KWI că în calitatea sa de Președinte al României, are răspunderea morală dacă nu cea sufletească (pro sași) față de cetățenii care l-au ales de a participa la „Ziua națională a României”, la sărbătoarea „Unirii Principatelor”, etc.
   Un alt motiv, vă redau comentariul domnului Iulian Mareș de astăzi orele 08.22: „Dorim desecretizarea protocolului de la Paris între Guvernul Romaniei și Comandamentul Suprem al Forțelor Aliate din Europa și Comandamentul Suprem Aliat pentru Transformare, protocol în care sunt prevăzute anumite obligații pe care le avea de îndeplinit Romania post aderare NATO pentru alinierea legislației, a protectiei sociale si drepturile militarilor români, precum și a celorlalte forțe implicate în siguranța națională, conform tuturor statelor NATO. Sa se facă cunoscut poporului român dacă acele obligații au fost îndeplinite”, se precizează în memoriu.
   Mergeți dumneavoastră la instituțiile abilitate ale statului și solicitați desecretizarea protocolului să vedem ce drepturi avem ca militari activi și pensionari conform protocolului respectiv. Vil dă cineva sau pun jandarmii pe dumneavoastră ? Și atunci cui să te plângi. La ÎNALTA POARTĂ. Cât despre Vela am și uitat că s-a schimbat guvernul și a dispărut în ceață.

   Ștergere
 38. https://m.ziare.com/stiri/deschiderea-unui-cont-pe-o-retea-de-socializare-pe-numele-altei-persoane-este-infractiune-1658682

  RăspundețiȘtergere