Un produs Blogger.

miercuri, ianuarie 13, 2021

Ministrul Ciucă îl zorește pe Șovăială (nume predestinat) să finalizeze proiectul PLx 199/2020

49 comments

 Brezeanul Șovăială a fost ofiter al Scolii Militare din Sibiu în perioada 1982-1999. A trecut în rezervă la cerere, în anul 1999, probabil ca disponibilizat prin Ordonanța 7/1998, după ce absolvise Facultatea de Drept București la  ff. 

In 1989 a fost cadru in  Scoala Militară comandată de colonelul Dragomir, cel care a condus actiunea  prin care sute de securiști și milițieni din Sibiu au fost maltratați, aplicându-le tratamente inumane și degradante, timp de aproape o lună, într-un  bazin din Sibiu. 



49 de comentarii:

IAR99Army spunea...

Sa vedem daca se va supune dezbaterii, eu personal cred ca este o fumigena sa ne linisteasca intrucit au vazut ca au inceput rezervistii militari si cei mai sa iasa in strada si pedelistii care conduc actualmente penelul lui iohanis cunosc din experienta anilor 2009-2011 ca bulgarele mic rezervist s-ar putea face aisbergul mare rezervist fapt care afecteaza grav flancul nato cu rusii. dar vom trai si vom vedea daca va incepe ceva cind parlamentul isi va relua activitatea sau va fi din nou un mare fas. cert este ca noi sa intelegem ca trebuie sa continuam protestele in toate garnizoanele ca sa nu creada ca iesirile din aceste zile sunt apa de ploaie... poate ca asa vom obtine ce ne-au furat 5% + 3,8% + stergerea actualizarilor in acelas timp cu cresterea soldei de grad si functie a activilor. insa vrem fapte , nu vorbe nu mai avem rabdare !

vasile iosif spunea...

Se pare ca Guvernul va da aviz favorabil Plx 199.

akord 75 spunea...

Si daca site-ul asta se numeste huhurez(bufnita/buha...) n-o fi oare piaza-rea??....predestinat?
😇😇😇

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eheheiii, iar consultari, pareri, discutii, planuri, sedinte, calcule si cercetari de solutii, pentru inca 4 ani, de acum inainte! Bravos, geolgăilor! Chiar ca pana fac astia ceva o sa moara trei sferturi dintre noi, asa cum de fapt si vor! Ce scarba mi-este de javrele obosite!

Laleaua neagră spunea...

In mai credeți pe acest ciucăflender...

akord 75 spunea...

Oare cei mai priceputi pot trage o concluzie?

http://sg.mapn.ro/app/webroot/files/project/referat_aprobare_ordin_1607681222.pdf

akord 75 spunea...

Tzurcana a zis in seara asta ca guvernul a dat deja aviz pozitiv

Xman spunea...

https://www.national.ro/dezvaluiri/documentul-care-arunca-in-aer-pensiile-militare-708547.html

Călugărul spunea...

Văd pe aici numai rezerviști cu pene pe spate, botaniști adevărati ușor de păcălit de politicieni interlopi.... care sigur o să vă dea ca de obicei, din trei pe cea mai lungă...

Iulian Mareș spunea...

Eu cred ca Acordul de aderare a României la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la 15 aprilie 2008, trecut prin memorandum (daca nu ma insel) si Parlament, este mai presus de orice lege interna, cracanata si de cei deveniti mancurtzi din CCR!
”Guvernul României, Ministerul de Finanțe și Ministerul Apărării Naționale vor lua toate măsurile organizatorice pentru efectuarea obligațiilor de plată față de personalul din sistemul de apărare și pentru rezerviști, între 1-5 ale lunii, pentru luna următoare. Plafonul cheltuielilor legate de plata soldelor, salariilor și pensiilor militarilor activi și în rezervă se va asigura de ANAF, din Bugetul de Stat și va fi inclusă în toate negocierile cu organismele financiare internaționale. Plata se va face în moneda națională, calculată conform ratei de schimb a BNR, iar giranții respectării obligațiilor asumate de România prin acordul cu NATO sunt Președintele României, , prim-ministrul și Parlamentul. La soluționarea unor eventuale contestații sau acțiuni în justiție, ministrul de Justiție va lua măsuri să comunice extrasele din convențiile internaționale desecretizate în parte, privind obligațiile de plată ale statului față de persoanele care au lucrat sau lucrează în structurile sistemului de apărare națională, tuturor președinților de instanțe competente.

Pentru cadrele active și în rezervă, cărora li s-a plătit un nivel inferior acordurilor internaționale la nivel NATO, începând de la integrarea României în NATO, Direcția Financiar Contabilă a MApN, în termen de 60 de zile va calcula și vira sumele cuvenite militarilor, fără alte formalități, cu respectarea și a altor hotărâri judecătorești conexe investite cu titlu executoriu. Acest acord bilateral cu FMI și Banca Mondială a fost discutat în prealabil și negociat cu toate organizațiile neguvernamentale ale militarilor în rezervă, veterani, invalizi, văduve și orfani, fiind parte a Pactului Social de Stabilitate dintre societatea civilă și militarii de carieră. Personalul din atașatură, diplomație, producție specială, magistratură militară, servicii de informații militare și de protecție, contraspionaj, din învățământul militar etc. vor primi și alte sporuri, ce se vor stabili prin reglementări speciale. Armele navale și aeriene, tancurile și rachetiștii ce deservesc unitățile de scuturi anti-satelit mai primesc sporuri de confidențialitate și de risc. La aceste valori se adaugă sporul de vechime, de funcție, de risc în teatrele de operațiuni, gradații, ordine, medalii, indemnizația de instalare, indemnizația de re-inserție în economia civilă, norma de hrană de campanie, banii pentru uniformă și furnituri, alocații pentru copii și pentru soțiile fără serviciu, costuri cu chiria, transportul, comunicațiile etc. Vechimea în serviciul militar activ se stabilește în funcție de grade astfel: corpul generalilor – max.40 de ani; ofițeri superiori – max. 35 de ani; ofițeri inferiori – max. 30 de ani; subofițeri și maiștri militari – 35 de ani;soldați și gradați –max. 25 de ani;personal civil – conform Codului muncii.”

avianyc spunea...

@ Huhurez
Ati pus un titlu complet gresit.
Lucrurile stau cam invers.
Ministrul a cam avut o discuție destul de dura cu un membru usr si el fost militar pe faptul ca nu sustine si alte categorii de militari precum piloti ,etc care au lucrat si lucreaza in conditii deosebit de periculoase precum a sustinut militarii din teatre.
Ministrul cam vrea sa se spele pe mâini de gălăgioși cu pensii mici prin acest plx199 insa lucrurile la comisie vor sta putin diferit.
Militarii si politistii nu vor fi trecuți pe principiul contributiv,este susținerea pnl, vor rămâne pe sistemul pensiilor de serviciu ,forma finală pentru eliminarea diferențelor la pensii va fi dată de negocierea dintre pnl și usr.

Iulian Mareș spunea...

avianyc,
daca nici de domnul profesor nu-ti place...., caci este traitor in Sibiu, ca si dl. Troncota!
(Kiar o sa ma gandesc la un eseu despre Sibiu, cu titlul: Lumini si umbre de morti vii!)
Iata un fragment dintr-un interviu luat de Sterie Ciumeti dl. profesor Corvin Lupu. Am folosit un APUD!

”SC: Ați folosit de mai multe ori termenul de „globaliști” și am desprins că l-ați rostit cu resentimente. Greșesc?



CL: Nu greșiți. Eu sunt român și îmi doresc o Românie cu un nivel de independență și de suveranitate națională cât mai ridicate, așa cum scrie și în Constituție. Din păcate, scrie degeaba. Totuși este important că scrie, pentru ca cetățenii să știe că așa ar trebui să fie România, suverană și independentă. Îmi doresc o Românie în care românii să redevină etnia care conduce societatea în interesele ei, nu în interesele colonialiștilor străini și a minoritarilor care au acaparat punctele cheie ale puterii din țară. Îmi doresc o Românie care să aibă un statut național asemănător cu cel din Polonia sau Ungaria. Or, globaliștii au transformat țara mea într-o colonie, îi distrug pe zi ce trece puțina suveranitate care i-a mai rămas, lovesc continuu în românism, ne distrug cultura tradițională, ne agresează biserica strămoșească, îi ofensează pe etnicii români și cultura noastră națională prin legi care îi obligă să se prosterneze în fața minorităților (a se vedea Legea 217/2015 și noua lege de sancționare a anti-țigănismului, deosebit de toxică), ne fură banii, ne populează tot mai mult cu mii de imigranți care sunt primiți pe tăcute, chiar în ascuns, cu scopul vădit de a dilua masa de români și a slăbi sentimentele naționale ale populației. În paralel, printr-un nivel de trai foarte scăzut, menținut intenționat, ne-au fost luate multe milioane de români capabili care muncesc acum să îmbogățească și să-i dezvolte pe colonialiștii occidentali, rămânând ca noi, stupid people, să plătim pensiile părinților lor rămași în țară.

Iudeo-globaliștii de astăzi, ca și iudeo-bolșevicii de ieri, vor să creeze „omul nou”, hommo-europaeus, hommo-mondialus, fără simțăminte, fără Dumnezeu, într-un regim condus de minoritari etnici și cu câte un român vândut și jidovit pe lângă ei, cu legi de discriminare pozitivă (noțiune care nu are nimic democratic în ea) în favoarea homosexualilor și lesbienelor etc.

Dacă aș continua, ar trebui să fac o prelegere întreagă despre aspectele negative ale globalismului. Renunț și vă răspund abrupt la întrebare: da, am resentimente față de politica globalistă și, ca român trăitor în România globalistă de astăzi, am motive obiective în acest sens.”

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

In MO.nr.40/13.01.2021 s-a publicat HG.nr.4/13.01.2021, care stabileste Salariul minim brut pe tara in valoare de 2.300 lei/luna, DE LA DATA INTRARII IN VIGOARE..!(NU de la 1 ianuarie..)..!
PS. Acum puteti calcula Pensia Minima Neta cf.Pl x nr.199...:)).

sky-zone spunea...

eu am mai spus ca acest clown vrea sa faca ceva, doar ca sa se afirme el, pentru mandria lui, nu pentru militari

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
sky-zone spunea...

Am vazut dintr-un comunicat a lui Marin Tudor, ca s-a cerut folosirea de "vechime cumulata" nu "vechime in serviciu", dar nu cred ca se va modifica.Si acum baieti, haideti iar cu dezbaterile pentru OMM :))

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Xman, e tare de tot articolul, si cred ca va iesi un mare rezbel pe chestia asta! Si eu as avea niste drepturi semnificative de luat, daca s-ar aorda in urma desecretizarii, ca invalidant in timpul serviciului, chiar daca la timpul iesirii din sistem eram in tratatul de la Varsovia, pentru ca o data cu intrarea in NATO, piezand alte drepturi de la acea vreme, pervertirea trebuie facuta si la noul sistem din considerente de nediscriminare. Am trimis acest material pe toate grupurile militare la care sunt membru, dar si unor prieteni, primindu-l la randul meu de la un alt camarad, pe mail, caruia ii multumesc!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord 75, eu cred ca e greu de tras o concluzie in oceanul de improbabilitati, atat a ordinului, cat si ale celor ce trebuie sa-l aplice, caci o sa fie si asta paradit si pervertit cu ordine de ministru secretizate, din ordinul lichelelor gulerate, fiind stapanii Ministerului Apararii, pentru ca orice ministru al Apararii nu conduce Ministerul la propriu, ca sluga de lichele, ci doar mafia lichelelor gulerate din CSP, condusi de distrusii rosieni, jieni si andreseni, scoghi-ar viermii de vii! Cand citim acest Ordin, e clar ca de la cap-coada nu se intelege mai nimic cine beneficiaza de niste drepturi, dar sa fim sigur ca mafia clocarilor deja au gasit muntii de beneficii pentru ei, poate deja si acaparate, iar pentru ,,pulime'' se vor secretiza sa nu cimva sa ia vreun capat de ață! Asa a devenit Rosu Imparat un general de paie mucegaite, cu nevasta rezervista cu 88.000 lei penzie cazona, apoi reangajata ca maimuță de propas la vechiul loc de munca, pentru peste 20.000 lei salariu, ca stie sa o frece la rece, mie spunandu-mi anul trecut in audienta ca pana cand voi crapa definitiv nu voi mai lua majorare de penzie nici 1 leu! Sa va pastrati averile si paraii de inmormanari si lmanari, lacomosilor neostoiti!

sky-zone spunea...

@Leon

ciuca cu c mic, oricum a spus ca din aprilie, tocmai pentru ca in martie intra in vigoare salariu minim, odata cu bugetul pe 2021

M spunea...

@Iulain Mares

Eu ma indoiesc de veridicitatea acestui material. Niciodata NATO nu a prevazut amanunte de genul celor invocate. In plus nici celelalte tari NATO nu au un sistem UNIC de salarizare si pensie. Mai mult decat atat chiar sistemul propus in articol este depasit si s-a renuntat la el in multe tari.

Fara sa mai spun ca materialul contine niste inadvertente de tot rasul!
Pensiile rezerviștilor se vor actualiza trimestrial și vor fi egale cu solda de grad și funcție minus sporurile, la care se adauagă un spor de ore suplimentare.

- cum adica pensiile "vor fi egale cu solda de grad și funcție minus sporurile" 😂. Pai unul care stie cum se calculeaza nu mai spunea "minus sporurile" pentru ca "solda de grad și funcție" este suficient. Mai mult, in 2008 despre ce "spor de ore suplimentare" vorbim???
- plata salariilor și pensiilor militarilor activi și în rezervă se va asigura de ANAF.... Ce dracu are ANAF-ul cu plata soldelor???😂😂😂 ANAF-ul se ocupa de COLECTARE nu de CHELTUIRE!!!

Mai mult, unii dau si soldele EXACTE
Gradul militar Arme terestre (euro)
UM speciale (Av,Ma,Tc,Aa) (euro)
1. Sld – MAC 1.750 – 2.450 +25 – 45 % în fct. de vechime
1.750 – 2.450 +25 – 45 % în fct. de vechime
2. Sg. Maj. – Plt. Adj 2.450 – 3.450 +22 – 38% în fct. de vechime
2.450 – 3.450 +22 – 38% în fct. de vechime
3. 03 MM Cl IV- MM Principal 2.750 – 3.750 +28 – 38% în fct. de vechime
2.750 – 3.750 +28 – 38% în fct. de vechime
4. Slt – Căpitan 3.650 – 4.950 +24 – 48% în fct. de vechime
3.650 – 4.950 +24 – 48% în fct. de vechime
5. Mr – Col 5.050 – 7.750 +24 – 48% în fct. de vechime
5.050 – 7.750 +24 – 48% în fct. de vechime


Doar ca o observatie pur personala, tabelul de mai sus imparte soldele in "arme terestre" si "UM speciale" 😂 dar daca va uitati la formule sunt perfect identice.
Am impresia ca "articolul" a fost scris de un camarad, fara acces la minime cunostinte financiare sau de RU, cadru undeva la aviatie, tancuri sau AA si rostogolit apoi pe net prin site-ul "R-26500 Elita"

Trofin spunea...

Mi se pare puțin cam dubioasă prezența președinților celor două comisii parlamentare la sediul unui parlamentar care , ocazional , este și ministru al apărării. Din comunicat rezultă că altul este interesul ministrului iar problema PLX199 este doar un fapt divers. Vor fi alte comisii și colective mixte care să mai ducă un timp , suficient de mare , pe unii pensionari militari cu bomboane .

Magda spunea...

Buna ziua,cat de greu este sa intelegem ,ca doar daca vom vom protesta ACTIV SI VEHEMENT ,in strada si prin promovarea unor petitii cumulative vom putea determina oportunistii care conduc ROMANIA sa faca ceva si pentru noi......conducerile asociatiilor nu ne reprezinta pe noi ,ci doar pe ei si pe guvernanți .....lamentari,lamentari.....

Leon spunea...

Vedem cat de Cinic este Premierul CATU:
Desi proiectul de HG privind majorarea salariului minim , TRIMIS pentru Aviz la CES, la Art.1, prevedea ,,Incepand cu data de 1 ianuarie,...,, in sedinta de Guvern de ieri a fost aprobata varianta, ,,Incepand cu Data intrarii in vigoare a prezentei HG...,, !
In acest fel, cei 1,4 milioane de salariati vor primi 25 lei Net(in loc de 40 lei net) pentru luna Ianuarie 2021..!

Huhu Rezea spunea...

A procedat corect Cîțu. Principiul neretroactivitatii.

Leon spunea...

https://jurnalul.ro/stiri/politica/florin-citu-ne-uitam-la-toate-sporurile-in-sectorul-public-pentru-bugetul-din-2021-sa-vedem-care-dintre-ele-se-justifica-sau-nu-864445.html

y spunea...

Bună ziua!
Pe data de 24.01.2021, SCMD, în cooperare cu alte structuri sindicale, organizează proteste în București. Pentru cei care pot lăsa deoparte orgoliile sau diferendele de orice natură, ar fi o oportunitate să participe la această activitate.
http://sindicatulcmd.blogspot.com/

akord 75 spunea...

@CFI
Un text frumos dar fara autor,fara semnatura,fara macar cea mai mica urma de credibilitate plus faptul ca tache, se pare ca "brusc" are acces la documente NATO dar nu de orice fel ci cele interstatale si organizatie....Mai sa fie ce tare e "Tache" asta.Sunt sigur ca cel putin Geoana ii mai cere cate un document din cand in cand,doar asa sa stie si el ce se mai intampla.Iar despre patronul acestei publicatii se stiu destule si din pacate numai de alea de hotie si minciuni
Deci CFI-ule ai fost "superb" in zicerea ta cand vrei sa scrii neaparat dar n-ai ce spune si n-ai nici proprietatea termenilor...."pervertirea trebuie facuta si la noul sistem din considerente de nediscriminare...."
De asta e mishto site-ul.Uneori iti vine sa te tavalesti pe jos de ras😅😅😅

Iulian Mareș spunea...

Leon, am auzit ca o prefectura - parca Sibiu - s-au adăugat sporuri de stare de urgenta/Covid/alertă de 30%, pt angajații sai!

Viorel spunea...

Poate ceva o fi adevărat, dar unele aspecte menționate în articol nu se leagă.
„Pentru cadrele decedate în misiuni de luptă, familiilor li se acordă un ajutor egal cu 150 de solde lunare brute. Pentru invalizi și clasați inapt pace și război, ca urmare a unor accidente sau răniri în timpul și din cauza îndeplinirii obligațiilor de serviciu în slujba patriei, militarii primesc un ajutor egal cu 125 de solde lunare, la care se adauagă o pensie de invaliditate egală cu solda de grad și funcție a colegilor din activitate”.
1. Familia celui decedat primește un ajutor egal cu 150 solde adică salariul pe 12 ani și 6 luni de activitate și STOP. Nu se spune nimic despre pensie de urmaș (poate are și copii care încă sunt minori).
2. Cel invalid sau clasat primește un ajutor egal cu 125 solde adică salariul pe 10 ani și 5 luni de activitate și nu mai spunem STOP pentru că urmează o pensie de invaliditate egală cu solda de grad și funcție a celui din activitate (similar).
3. Unde este echitatea (nu dorim cele 2 cazuri dar le analizăm) ? Deci (ex.), unul cu soție și 2 copii moare și primește doar ajutoare, celălalt, tot cu soție și 2 copii trăiește (poate fi și apt de muncă depinde de gravitate), primește și ajutoare și pensie.
Cred că Tach ear trebui să fie mai atent când copies au când i se dictează.

Leon spunea...

@Avio, imi dai voie sa urmaresc si eu emisiunea lui Radu Tudor de astazi de la ora 21( A 3..!)..??
Invitata de onoare este d-na Raluca Turcan !

Burebista spunea...

LA TOATE prefecturile din țară s a acordat spor de covid 30%...

avianyc spunea...

@ Leon
Daca-i la Radu Tudor
mai merge ,cu condiția sa-i inviti la vizionare si pe Huhurez si ein stein chiar dacă ei au abonament 7 din 7 la A3.
Sper sa zică ceva si de pe se de !

Ionel spunea...

Da. A sintetizat bine. Cand Valeriu Stoica a introdus pensiile de serviciu la magistrati ele sa calculau pornind din 80 % NET, acum se pleaca din 80 % BRUT. Iata diferenta intre un salariu si o pensie : la 20 450 salariu brut cei in activitate iau 11 700 net si taxele sunt de 8750 lei.La o pensie de 20 450 brut se taxeaza cu 10 % cei 18 450, adica 1845 sunt impozit iar diferenta de 18 605 este pensia neta. La militari brutul pensiei este taxat ca la cei activi !!!! pentru ca nu ai voie sa depasesti netul corespunzator brutului celui aflat in activitate !!!!! solutie PSD !!! La magistrati nu au avut tupeu sa o introduca...oare de ce ?

akord 75 spunea...

tare urat e sa fii partinitor
si sa fragmentezi propagandistic
Fiind vorba de prefectura e clar ca sporul s-a acordat tuturor prefecturilor fara exceptie
urat foarte urat sa scrii doar "Sibiu"

Iulian Mareș spunea...

Ce bine! Ma temeam ca nu!

avianyc spunea...

Eu am inteles ca pe astia care au fost angajați la varful armatei ii va întreba ce lucrari de excepție au realizat!!

Leon spunea...

Aseara, d-na Raluca spunea ca PeSeDe a introdus pensiile speciale !
Am rugamintea la un coleg, care are Fb,sa-i trimita linkul de mai jos realizatorului de la A 3, Radu Tudor:
https://www.huhurez.com/2021/01/capusarea-pensiilor-militare-prin.html

Ionel spunea...

Aici Catu stie ce stie cu sporurile. La noi a fost introdus sporul de "acces la informatii clasificate " undeva prin 2006. Cei iesiti la pensie anterior nu beneficiaza de el in calculul pensiei ! Acest spor este , parerea mea, ca sporul de cunoastere a limbii engleze in Ministerul Afacerilor Interne !!! Pai nu lucreaza militarii cu documente secrete de cand lumea ? sa ceri unui lucrator la MAE sa cunoasca engleza pentru a lua spor este de noaptea mintii ! Pai daca nu cunoasti o limba straina nu ai ce cauta acolo ! De ce nu se introduc aceste sporuri in FUNCTIE !? ASA AR FI NORMAL ....In privat nu esxista decat salariu de functie. Nu exista niciun spor, Poti sa fii si doctor in profesie ca nu ai nici un spor.

Xpert 86 spunea...

Sa se aprobe modificarea Legii 223/2015 prin Plx 199/2020 ar fi suficient, dar nu cred ca se va realiza ceva pentru ca in aceasta perioada de recesiune nu cred ca se acorda nimic, cand numai se ingheta sau se taie toate drepturile salariale sau pentru pensii! Cand a fost psd la guvernare si au avut majoritate in parlament nu au acordat militarilor si politistilor activi si rezervisti nici un drept sau facilitate la salarizare sau pensii si nu cred ca o vor face nici actualii guvernanti!! Din 2016 incepand toata legislatia privind drepturile activilor si rezervistilor a fost afectata de psd si nu s-au acordat pomene electorale ca la ceilalti bugetari pentru ca nu am fost inclusi in programul de guvernare al psdului!! In scurt timp PNL va proceda la modificarea legii salarizarii si a pensiilor civile si militare pentru ca sa nu se mai faca majorari la salarii si de pensii pentru a diminua sporurile(pomenile) acordate aberant bugetarilor de lux din prefecturi, cj, primarii, din cadrul institutiilor din subordinea guvernului APIA, AFIR, DSP, DSVSA, din sanatate si invatamant!!! De la militari si politisti nu prea mai au ce taia decat pensiile pe care le vor introduce pe contributivitate si gata!! Sa dea Dumnezeu sa fim sanatosi si sa primim pensie cat mai mult timp si sa fim multumiti si cu cat avem daca nu se aproba Plx 199/2020 pentru ca alte variante sunt se intrevad pentru viitor pentru militari si politisti!!! Consider ca ce face nea Ciuca nu este decat o simpla abureala in fata rezervistilor!! Sa dea Dumnezeu sa ma insel dar pana acuma pronosticul mi-a iesit permanent, nu se vor acorda facilitati in viitorul apropiat, tot va ramane plafonat si inghetat pentru ca nu suntem cuprinsi in programul de guvernare al nici unui partid pentru cresteri salariale sau de pensii!!

Leon spunea...

Am urmarit-o pe Raluca!
Raspunsul de la Olguta:
https://m.dcnews.ro/lia-olguta-vasilescu-atac-la-raluca-turcan-al-doilea-ministru-care-nu-a-citit-legea-pensiilor_795769.html

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Xpert 86 spunea...

Au înghețat salariile bugetarilor, dar la unii, care au anticipat acest lucru, li s-a mai dat câte o pomană 30%, pentru acoperirea majorărilor salariale: DSVSA, DSP. La fel și alți bugetari, carora li s-au acordat majorările salariale 100% din legea salarizării din 2017, din Prefecturi, Primării, CJ li s-au dat și lor pomene de 30%, că li s-a părut că a crescut inflația!!! Pentru fraierii de la armata și poliție nu este loc, că ei nu fac parte din clientela politică și nu sunt cuprinși în programele de guvernare a partidelor, la ei se dau resturi sau firmituri ca să supravețuiască la limita existenței!!!!!

sky-zone spunea...

Plx 199 este rezolvat, in februarie este gata cu tot cu vot

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Nicola f. spunea...

sporul de "acces la informatii clasificate " cum spuneți dv.este „spor de confidențialitate” și se acordă persoanelor care gestionează/accesează informații clasificate (de stat sau de serviciu) pe principiul „nevoia de a cunoaște” ...nu se acordă tuturor anajaților...nu poate fi „băgat” în funcție, nu este permanent ci pe perioada „nevoii de a cunoaște”(prin acest concept să se înțeleagă că ai acces doar la informațiile clasificate necesare în activitate, nu la toate deținute de instituție), se actualizează anual de către șeful structurii de securitate, care întocmește lista funcțiilor/respectiv persoanelor cu acces la informații clasificate și se aprobă de conducătorul instituției cu personalitate juridică ( a se vedea/citi L182/2002 și Standardele naționale de securitate aprobate prin HG 585/2002

Iulian Mareș spunea...

Ionele,
Nu or fi multe sau deloc sporuri în privat pt că acolo iti negociezi salariul si dacă nu-ți convine ii spui sec: Hai, pa!
Adaug la cele postate de ceilalți...documente clasificate NATO/UE, inclusiv acces la sisteme informatice.

Dan B. spunea...

Nu cumva trebuia procedat exact invers? Adică, ministrul poate cere audiență la Comisia de apărare sau poate fi chemat pentru șmotruială sau clarificare situații.